Szerkesztővita:Milei.vencel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
  • sorok
  • száma
  • három

[mikor?] [hol?] I was the best[forrás?]

Statistics

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Milei.vencel!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Button sig.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.gifiroda 2010. június 6., 18:51 (CEST)

-->

Egy díj!

Hindu Barnstar.png India és hinduizmus
Szorgalmas munkádért és jó minőségű, Indiával kapcsolatos cikkeidért! Ogodej Mal 0.png vitalap 2016. július 25., 21:05 (CEST)
Wiklesia.jpg
Barnstar of Humour Hires.png Jó Humorúak Csűrcsillaga
Első felhasználó vagy, akinek elolvastam a szerkesztői leírását. Nagyon megnyerő a humorod és adok a vallási nézeteidre is.

Minden tiszteletem István001 vita 2017. április 15., 14:01 (CEST)

POTY barnstar.svg Az év szócikke 2016
A 2016-os Az év szócikke versenyen az Ókeresztény egyház című szócikked a Vallás, filozófia, tudomány kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2017. március 30., 23:11 (CEST)


POTY barnstar.svg Az év szócikke 2017
A 2017-es Az év szócikke versenyen a Vallástörténet című szócikked a Vallás, filozófia, tudomány kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2018. február 28., 22:12 (CET)


PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2017
A 2017-es Az év szócikke versenyen A világvallások összehasonlítása című szócikked a Vallás, filozófia, tudomány kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2018. február 28., 22:12 (CET)


PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2017
A 2017-es Az év szócikke versenyen A Biblia írói című szócikked a Vallás, filozófia, tudomány kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2018. február 28., 22:12 (CET)Ránéznél?

A Csakra és Kundalini lapokra? Most nem vagyok nagyon gépközelben, de zavar, hogy valaki képeket, ábrákat, bekezdéseket töröl a cikkben, ha jogos, hagyd jóvá légy szíves, ha nem, vissza kellene vonni Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. március 28., 20:52 (CEST)

Visszaléptem

Szia! Visszaléptem, mivel még nem vagyok 18, tehát nem is érettségiztem. Majd utána megpróbálok újra jelentkezni. Többen írták, hogy járőrnek kiváló vagyok, ennek nagyon örültem. Viszont köszönöm, hogy végig kiálltál mellettem. Üdv, – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. március 31., 12:05 (CEST)

KoBeAt, ahogy gondolod. Akik ellenezték a jelölésed, azok minden bizonnyal jobban ismernek mint én, persze ez nem jelenti azt, hogy mindegyikőjük teljességgel alkalmas is a szerepére, de ezzel most nem akarok célozni senkire. Az adminság nem iskolai érettség függő, hanem inkább hogy megfontolt, bölcs lépéseket tegyél, elfogultság vagy akár "bosszú" nélkül. Szerintem 2-3 év múlva próbáld meg újra. üdv. – Milei.vencel vita 2018. március 31., 13:12 (CEST)

Milei.vencel: esetleg van újabb ötleted adminisztrátorra? Szerintem is kellene új. – RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. április 2., 09:30 (CEST)

RuIsZa, per pillanat nincs több ötletem, de már nem is akarok újabbat javasolni. Egyébként miért nem próbálkozol meg te magad vagy javasolsz vkit a legaktívabb szerk.ők közül?
Sőt, Kobeat csinált egy járőr statisztikát is..

– Milei.vencel vita 2018. április 2., 09:54 (CEST)


Először is köszönöm a stílusos pingelést. Én eddig három járőrnél próbálkoztam, és egyik se fogadta el a jelölést. A járőrstatisztika egyébként közös munka, az enyém volt az ötlet és az első, butább verzió az eddigi idei évre, majd Tgr készített egy lekérdezést a teljes időszakra, Mameilon továbbfejlesztette adott időszakra és visszaállításokra, végül EniPort és Kobeat kigyűjtötték erre a külön oldalra. RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. április 2., 12:00 (CEST)

Szerkesztői lapod tartalma Malatinszkyről meg a bujkálásról

A szerkesztő lapodon lévő Malatinszkyvel kapcsolatos magvas gondolataidat légy szíves törölni, innen kikeresheted, hogy miért is. Javaslom elolvasni a legalsó sort is. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. április 3., 04:30 (CEST)

Pallerti, szerintem ezt Malatinszky még akkor látta, amikor feltettem, hisz hivatkozás van rá.. de azóta se tiltakozott hogy ez miért van ott. ez csak egy ártatlan poénkodás. majd ha ő megkér, akkor leveszem. addig meg téged se zavarjon. remélem elférsz tőle. nem kell mindjárt "fenyegetőznöd" tipikus magyarként, hogy olvasd el az utolsó sort... majd ha jók lesztek, írok rólatok is (Pagonnyal együtt). addig meg várjatok a sorotokra. – Milei.vencel vita 2018. április 3., 07:12 (CEST)

Köszönöm, hogy szóltatok. Vencelnek annyiban igaza van, hogy engem nem zavar a szerkesztői lapján elrejtett velem kapcsolatos szösszenete. Ha jólesik, tőlem akár otthon a vécéajtóra is felírhatja, hogy "hüje malacinszki". Az más kérdés, hogy a személyeskedést nem csak akkor tiltjuk, ha az a címzettnek rosszul esik, hanem mindig, mert nem lenne jó, ha a Wikipédia ilyen primitív beszólások terepe lenne. Ebben a tekintetben tehát támogatom Pallerti közbelépését.

Az aurás cikkel kapcsolatos figyelmeztetést köszönöm, hamarosan megteszem a szükséges intézkedéseket. Malatinszky vita 2018. április 3., 14:05 (CEST)

Malatinszky, már látom miért voltak veled olyan sokan ellenségesek a legutóbbi tisztségválasztáson: nagyrészt a pejoratív bejegyzéseid és olykor fölényes megnyilvánulásaid miatt..

Mégis hogy gondoltad, nem adtad vissza átdolgozásra az aura nyersanyagát, aztán még szó nélkül hagyom?!? –Töröld ki megint, vagy írd át alaposan - játsszál diktátort, aztán nézd a következményeket. Már amúgy is egyre népszerűtlenebb vagy a WP szerkesztői között.  Milei.vencel vita 2018. április 3., 15:04 (CEST)

Megkérdezhetem, hogy velem mi bajod? – Pagony foxhole 2018. április 3., 15:36 (CEST)

Pagony veled semmi gond. feltételes módban beszéltem rólatok: majd ha... csak annyira összetartotok Pallertivel, hogy az ember néha azt hiszi, mint ha már együtt is élnétek.. – Milei.vencel vita 2018. április 3., 16:28 (CEST)
Jó. Bár ez nekem új, viszont tény, hogy P-vel kezdődik a nevünk. – Pagony foxhole 2018. április 3., 16:53 (CEST)

Szervusz, láthatóan egyetértünk abban, hogy a pejoratív bejegyzéseknek és az olykor fölényes megnyilvánulásoknak nincs építő jellege, köszönettel veszem az együttműködésedet. Örülök, hogy pozitívan állsz a kérdéshez és régi, rutinos wikipédistaként segítesz abban, hogy egy jól működő munkakörnyezetet teremtsünk. Őszintén szólva valójában annak ellenére is zavar egy ilyen userlapi bejegyzés, hogy ha az érintett nem teszi azt szóvá. Nem hiszem hogy közösségépítő lenne egymás becsmérlése és elhiheted, hogy ugyanígy reagálnék, ha valaki rólad írna hasonlót, azt is ugyanígy szóvá tenném. Köszönettel veszem a pozitív hozzáállásod, és hogy eltávolítod az inkriminált bejegyzést. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. április 4., 09:19 (CEST)

Pápaság

Szia! Nem értek a pápaság kérdésköréhez, pedig nagyon szívesen belefolynék. Most IRL nagyon el vagyok foglalva, gyakorlatilag nem szerkesztek már hetek óta. Igaz, hogy kérted, hogy Hamilcar Smith hozzászólásával ne foglalkozzak, ám pont neki írtam a kiemelési lapon. Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. április 4., 08:04 (CEST)

Ogodej nem látom a beírásod. Smith úrral csak az a gond, hogy elvakultan fanatikus katolikus. – Milei.vencel vita 2018. április 4., 08:07 (CEST)

Az nem baj, ha vannak a wikin elvakultan fanatikusan nem katolikusok is :-). Egyébként az érveidnek a fanatikusokkal szemben is meg kell állniuk, de ezzel nincs gond. Inkább kerüld te is a személyes támadásokat, mindenki olyan amilyen, itt a wikin senkit nem fogunk megváltoztatni. Ja, elfelejtettem elküldeni a szerkesztést, azért nem láttad.... :) Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. április 4., 08:17 (CEST)

Ogodej nem tartom magam fanatikusnak, ahogy kereszténynek sem. Én vallásos vagyok, nem keresztény.. A másolmány ügyben légyszíves Konstantot is felvilágosítani a Megszövegezés szakaszban. – Milei.vencel vita 2018. április 4., 08:23 (CEST)

Jaj, nem mondtam, hogy fanatikus vagy :) Kiegészítem a Hamilcar Smith-hez írt szöveget. Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. április 4., 08:42 (CEST)

A pápaság története

Castel Gandolfo a jelenlegi település neve. Abban az időben a vár neve kellett legyen, nem városnév. https://la.wikipedia.org/wiki/Castrum_Gandulphi SepulturaHalloween286.pngP's.box 2018. április 5., 15:06 (CEST)

Szia! Most még van egy kis dolgom, esetfelé mindenképpen ránézek majd. – XXLVenom999 vita 2018. április 6., 14:53 (CEST)

Fájl:Klimatörténet.png

Szia!

A német eredetiben jelölve van, hogy "Celsius"-ban van a skála ("°C"). Jó lenne javítani. misibacsi*üzenet 2018. április 8., 10:03 (CEST)

Szia misibacsi. A másik oldalon viszont, ami erre az ábrára vonatkozik Fahrenheit van! – Milei.vencel vita 2018. április 8., 10:19 (CEST)

Milyen "másik oldalon"? Hol? misibacsi*üzenet 2018. április 8., 14:49 (CEST)

misibacsi: https://de.wikipedia.org/wiki/Klimageschichte#/media/File:All_palaeotemps_G2.svg - jobb oldal

Ez csak azt jelenti, hogy mindkét hőmérsékleti skála fel van tüntetve ugyanazon a rajzon. Nekünk a bal oldalit kell figyelembe vennünk, mivel az van Celsius-ban. misibacsi*üzenet 2018. április 8., 17:30 (CEST)

misibacsi: A (németben) a bal oldali celsius-hoz más értékek vannak megadva, mint a jobb oldali fahrenheit-hez. – Milei.vencel vita 2018. április 9., 05:10 (CEST)

Tundra

Szia!

Biztos vagy a "fátlan hegyvidék" jelentésben? Mert a tundra tudtommal mindig sík vidék szokott lenni, én egyetlen hegyvidéki tundráról sem hallottam eddig, van ilyen? A "fátlan síkvidék" kb. 10x valószínűbbnek tűnik. misibacsi*üzenet 2018. április 18., 17:33 (CEST)

misibacsi, ott van az enwiki elején. – Milei.vencel vita 2018. április 19., 04:24 (CEST)

Egyrészt ugye: "a WP nem forrás", másrészt amire hivatkozik, az egy finn nyelvű írás, abban nincs szó "hegyvidék"-ről (http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/1999/kielii1999_19.shtml), harmadrészt, ha rákeresel, ezt mutatja a Merriam-Webster:

a level or rolling treeless plain that is characteristic of arctic and subarctic regions, consists of black mucky soil with a permanently frozen subsoil, and has a dominant vegetation of mosses, lichens, herbs, and dwarf shrubs; (https://www.merriam-webster.com/dictionary/tundra)

Azaz a "hegyvidék" félrefordítás lehet. Mindjárt javítom a cikkben. misibacsi*üzenet 2018. április 19., 04:58 (CEST)

misibacsi, semmi félrefordítás nincs. Visszaállítottam a szerk.-ed, mert te a szó mai jelentését adtad meg, nem az eredeti szó jelentését, amiről a mondatban szó van.
Nem a domborzat a lényeg, hanem a növényzet. Hegyvidék van a sarkkörökön túl is.
Az Arcanum ezt írja: Nemzetközi szó az orosz tundra nyomán; ez talán a finn tunturi (‘kopár hegy’) átvétele. https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-etimologiai-szotar-F14D3/t-F4015/tundra-F42B6/

– Milei.vencel vita 2018. április 19., 09:28 (CEST)

Persze, hogy a jelenkori értelmét adtam meg a szónak, egy lexikonnak elsősorban ezt kell megadnia, ez a feladata. Ha a szó etimológiáját is fel akarod tüntetni, azt írd be az "Etimológia" szakaszba, ott jobban elférnek a "talán"-ok meg a "valószínűleg"-ek (mi az eredeti jelentése, meg honnan ered a szó). Van, ahol orosz eredetűnek mondják a szót, ez is attól függ, meddig megyünk vissza (minél inkább visszanyúlsz a múltba, annál bizonytalanabb a nyelvi infó - ezt csak zárójelben jegyzem meg, mert nem árt, ha te is tudod).

De kérlek rakd vissza a szerkesztésemet, azaz a szó jelenkori jelentését, ez nem túl ésszerű eljárás, hogy törlöd, ráadásul elfogadható forrást is adtam hozzá, azt visszavonni meg valami komoly indokkal lehetne úgy, hogy előtte megbeszéljük.

Lehet, hogy nem a domborzat a lényeg, de nekem az a téves infó szúrt szemet, hogy "hegyvidék". Ezt törölni kell, mivel semmiféle forrást nem láttam rá eddig, a finn szövegben nincs említve és nem életszerű. Persze, a sarkkörök is létezik hegyvidék, csak azt nemigen nevezik tundrának, úgy tudom. De cáfolj, ha más infóid és forrásaid vannak. Szívesen veszem, ha tanulok valami új dolgot, csak ellenőrzött infó legyen.

Ha kell, utána tudok nézni pár könyvben, de megtehetnéd, ha te is utánanézel, és jó, ha nem úgy veszel át dolgokat, hogy "az enwiki ezt írta". Ott is tévedhetnek egyes cikkekben. És, mint említettem, az enwiki "forrása" erre az infóra egy finn nyelvű szöveg, ami szerintem nem tartalmazza a "hegyvidék" szót (nem tudok finnül, a Google Translate-et használtam hozzá). misibacsi*üzenet 2018. április 19., 17:05 (CEST)