Szerkesztővita:Milei.vencel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Statistics

Archívum

Archívum (?)


2010-2018
2018


Boszorkányszombat[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Visszavontad a szerkesztésemet a Boszorkányszombat (egyértelműsítő lap)-on. Nem találtam forrást arra, hogy lenne egy 1983-as film is ezzel a címmel. Tudnál adni infót, hogy melyik filmről is van szó? (Megjegyzés: szerkesztések visszavonása esetén célszerű a visszavonás indoklását a szerkesztési összefoglalóba beírni.) Üdv: Viloris Üzenj! 2018. szeptember 15., 16:02 (CEST)

Viloris, én viszont találtam már a google keresőjén is.

De mivel bizonytalan maradtam, hogy nemcsak elírás, így visszaállítottam a szerkesztésed. – Milei V. vita 2018. szeptember 15., 16:04 (CEST)

A Mafab oldalán lévő film szintén Rózsa János alkotása, csak a bemutató éve itt 1983 - ami szerintem elírás. (A Mafab adatbázisát itt a wikin nem igazán tekintik megbízható forrásnak.) Üdv: Viloris Üzenj! 2018. szeptember 15., 16:07 (CEST)

Szegény Péter (a Szent)[forrásszöveg szerkesztése]

Gyorsan kivágtad, pedig az eredetiben benne szerepelt - és nem is ok nélkül: a legnagyobb keresztény csoportosulásnak, a római katholikus egyháznak <bár ezért a névért haragudnak, mondván: ők katholikoszok, egyetemesek, az egész világra kiterjedőek, és nem rómaiak, vagyis lokálisak, korlátozottak, beszűkültek> a saját maguk által kreált történelmük szerint azért mégiscsak Szent Péter az alapítója, néhai és első római püspökként. Valami utalást erre nézve mégis bent kellene hagyni a szövegben. Üdv: Fury vita 2018. szeptember 26., 20:53 (CEST)

1-2 perc múlva visszaraktam a kivágást. Üdv. – Milei V. vita 2018. szeptember 27., 06:36 (CEST)

Jeruzsálemi ortodox egyház[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy mivel láttam, hogy vallási témájú cikkekkel foglalkozol, hogy átnéznéd-e a keleti egyházak cikkeit, mint a jeruzsálemi is. Sajnos nagyon kevés szöveget tartalmaznak ezek a cikkek. Csak gondoltam, hogy szólok neked, hátha van kedved kicsit bővíteni ezeket :) Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2018. október 7., 06:18 (CEST)

Szia. A keresztény ortodox egyházakról keveset tudok, de ha lesz időm, majd rájuk nézek. üdv. – Milei V. vita 2018. október 7., 06:30 (CEST)

Köszi :) Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2018. október 7., 06:32 (CEST)

2018-as birkózó világbajnokság[forrásszöveg szerkesztése]

Szép napot! Ezúton szeretném megköszönni a 2018-as birkózó-világbajnokság cikkben, illetve a kapcsolódó szócikkeken végzett szerkesztéseidet, hozzájárulásaidat.Porbóllett vita 2018. október 28., 11:09 (CET)

Germán ősvallás[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Az általad létrehozott „germán ősvallás” szócikk címe félrevezető lehet. Már van kelta vallás és ősmagyar vallás szócikkünk, így a Wikipédiában egységes terminológia szükséges.

Megjegyzem, az „ősvallás” a német Urreligion fordítása, ám az Urreligion romantikus koncepciója azóta kikopott a tudományos nyelvezetből. – Rosszkornyifog vita 2018. október 31., 10:18 (CET)

Tisztázásul Rosszkornyifog, van kelta vallás cikk, mert én létrehoztam – a pár száz más vallási témájú cikkem mellett. Kelta ősvallás vagy őskelta vallás címet célszerűtlen adni, mivel kelta nép manapság mint egységes nép már nemigen létezik. Germán nép ezzel szemben van. Nos, ha germán vallás címet adnánk a cikknek, az kicsit megtévesztő lenne, mert esetleg a germánok mai vallására célozna. Hogy most ősgermán vallás vagy germán ősvallás címet adunk az új cikknek, szerintem tökmindegy, de az utóbbi pontosabb kifejezés. Én azért adtam azt, mert vallástörténettel foglalkozó könyvekben is ez utóbbi címet találtam. Nos, innen tovább szerintem zárhatjuk ezt a témakört. Üdv. – Milei V. vita 2018. október 31., 16:23 (CET)

Rendben van, eddig is színvonalas munkát Wikit, ezután is így lesz. – Rosszkornyifog vita 2018. november 1., 16:20 (CET)