Szerkesztővita:Apród

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Én mindenkiben csalódtam: majdnem hat és fél éve szerkesztő olyan adminisztrátort keres, aki annak híve, hogyha két szerkesztő közül az egyik (ez volnék én) sokkal több információt tud beletenni egy szócikkbe, mint a másik, a másiknak pedig kifejezetten csak egyetlen célja van, hogy a szócikk címe olyan legyen, ahogy ő szeretné és hogy a tartalom a szócikk címéhez igazodva jelenjen meg (ez volna... nevezzük másiknak a másik szerkesztőt), akkor annak ad teljesen szabad terepet, aki a szócikket még informatívabbá teszi (és éppen ezért ezt választja: Szerkesztő:Apród/Takács Mária (tévébemondó), nem pedig ezt: Takács Marika).

És aki képes megkülönböztetni, hogy másik csak a szócikk címének megváltoztatására volt képes, semmi több érdemleges dologra nem a szócikkel kapcsolatban (vagyis fan), egyik viszont sokkal, de sokkal több olyan információt tudna hozzáadni a mostani szócikkhez - még akkor is, ha képzeletben kivesszük vagy szűkítjük az Esti Hírlap-idézetet -, ami beleillik egy lexikon szócikkének az információhalmazába.

Alice álmában belezuhan egy nyúlüregbe, és egy abszurd mesevilágba kerül, ahol furcsa szerzetekkel találkozik. Néhol megnő, összemegy, beszorul a Nyuszi házába, hernyókkal beszélget, őrültekkel teázik, krikettezik a Szív Királynővel, majd felébred álmából. (Alice Csodaországban történetének összefoglalója)

Évről évre egyre kevesebb új oldalt hozok létre fő névtérben. 2016-ban még 51 újat csináltam (azok is javarészt már csak átirányítások és egyértelműsítő lapok voltak), 2017-ben már csak hetet, 2018-ban már csak hármat. És 2016-ban készítettem utoljára olyan szócikket, ami nem átirányítás vagy egyértelműsítő lap

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)

Archívum

Archívum (?)(2018. február 26. –)


Sajtóműhely indulásra kész[szerkesztés]

Függőben Függőben

Szia! Összeállítottam a Sajtóműhely új lapját. A kezdőlap itt van: Szerkesztő:Palotabarát/Sajtóműhely, lényegében ez az egy, amit meg kell jegyezni, mert minden mást oda integráltam, pl. a korábbi "Feladatok" lap a Sajtóműhely vitalapja lett.. A következőkben kérem a véleményed:

  • A műhely célja, gyűjtőköre szakaszban található szöveggel egyetértesz-e? Kiegészítenéd-e, vagy épp ellenkezőleg törölnél-e belőle valamit? Bár a végtelenségig lehetne írni ezt a szakaszt, azért nem lenne rossz, ha megmaradna "egy lélegzetvétellel átolvasható" összefoglalónak, szóval leginkább a koncepcionális bővítés/szűkítés lenne a fontos.
  • Van egy javasolt cikkértékelő sablon itt. Mivel nem a sablon névtérben van, ezért nem is működik jól, nem az a felirat van rajta, ami majd lesz, ha rákerül egy szócikkre. A kérdés az, hoyg a színe és a benne lévő kép megfelelő-e, tetszik-e Neked? Nem vagyok túl jól az ilyesmiben, egyáltalán nem sértődöm meg, ha mást javasolsz. Fontos, hogy a kép szabad felhasználású legyen.
  • Van kért cikkek, javítandó cikkek és segédletek szakasz, ezeket értelemszerűen bővíteni kell majd, de megmondom őszintén: ez van leghátul a prioritások sorrendjében: a cikkek feljavítása fontosabb.

Ezzel a három ponttal kapcsolatban ide írd légyszi a véleményed: A végleges(nek gondolt) sajtóműhely-oldallal kapcsolatos vélemények

  • Ha van még olyasmi, amikkel kiegészítenéd, jelezd légyszi.

Kösz, szia! Palotabarát vita 2018. július 4., 13:02 (CEST)

Szia! Ha majd jut rá időd, nézd át légyszi a Szerkesztő:Palotabarát/Sajtóműhely#A_műhely_célja,_gyűjtőköre szakaszt, és reagálj kérlek az abban foglaltakra ebben a szakaszban. Tudom, hgy már írtál oda, csak erről nem volt szó benne, és már ez lenne az utolsó jel, hogy meghirdessem. Kösz előre is, szevasz Palotabarát vita 2018. július 24., 12:01 (CEST)

@Palotabarát: Jó, majd átnézem még. Apród vita 2018. július 25., 05:13 (CEST)

Na, akkor közzétettem a hírek kocsmafalon és kikerestem egy olyan szócikket, amit Te írtál, az lett az első, amit értékeltem: Vita:Magyar Kurír (1786–1834). Szóval elindult... :) Palotabarát vita 2018. augusztus 9., 23:37 (CEST)

Pontosabban áthelyeztem egy másik Magyar Kuríros szócikkből :-): [1] és készítettem hozzá egy egyértelműsítő lapot annak idején: Magyar Kurír (egyértelműsítő lap) laptörténete. Apród vita 2018. augusztus 9., 23:45 (CEST)

Ikarus[szerkesztés]

Függőben Függőben

Szia! Úgy láttam, számodra is fontos lenne, hogy az Ikarus rendben legyen, ezért benne lennél a tényleges, minőségi újraírásba? Én eredetileg szeptemberre terveztem, de a barátunk flegma megnyilvánulása után jobb lenne korábban kezdeni. Én ismét az Ikarus márkáról írnék, mint ahogy júniusig volt. Erre felvázoltam erre a lapra egy erősen durva vázlatot. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. július 8., 21:09 (CEST)

Igen, az American Ikarus és a NABI lesz. Megalakul az Ikarus fejezet után még szeretnék párat, de amikor csak fejből írogattam össze, akkor nem jutott eszembe, hogy milyen részekre lehetne osztani még. Majd a szócikk építésénél megkérhetlek arra, hogy az átírással kapcsolatban a "munkalap" vitalapjára írj? Csak hogy majd követhető legyen az egész, és ne kallódjon el különböző vitalapokon. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. július 8., 22:24 (CEST)

Zoknibábok[szerkesztés]

Szia!

Újabb nyilvános kivégzés várható...--Linkoman vita 2018. október 19., 21:02 (CEST)

2a02:ab88:2e3a:9500:6d5c:d560:bea1:77ab[szerkesztés]

Hahó! Megkérdezhetem, hogy miért nem figyelmezteted, ha már háromszor is visszavonod a vandálkodását? Nagyon élvezi, azt olvasom. Majd akkor én. Irgum-burgum! :( Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 20., 21:57 (CEST)

Orsolya[szerkesztés]

Végtelenül kedves vagy, de azt hiszem ezt most csak én tudom megköszönni. OrsolyaVirág 07.01-én szerkesztett utoljára. ;( Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 21., 01:33 (CEST)

Szerkesztővita:DenesFeri#Sivatagi róka#Megjelenése[szerkesztés]

Szia!

Visszavontam, mert már le volt írva a színe, de beleolvastam abba a részbe kicsit, és felbukkant ez az ellentmondás a fülek funkciójával meg a színnel kapcsolatban is. Meglátjuk Feri mit szól hozzá, az ilyeneket szokta tudni. De persze nehéz megítélni egy füllel kapcsolatban például, "azért alakult ilyen nagyra, mert..." - az ilyen megfogalmazásokat kerülni kell, mert célzatosságot visz bele, mintha ezért vagy azért a célért lenne "olyanra tervezve". Tehát a "rejtőszín" emiatt sem volt jó, bár ezt szokták használni, de itt túl lett hangsúlyozva. misibacsi*üzenet 2018. október 24., 18:45 (CEST)

@Misibacsi: Én is láttam a szócikkben a rejtőszínre való utalást, csak nem tudtam eldönteni, hogy visszavonjam-e vagy sem. Apród vita 2018. október 24., 18:48 (CEST)

Figyelmeztetés (Nem neked!)[szerkesztés]

Oh! Mit látok! ;-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 25., 21:25 (CEST)

Re:Azawad[szerkesztés]

Szia!

Sajnos már rég állítottam össze a cikket (a kikiáltás napján), így már nem emlékszem mi motiválhatta, hogy miniszterelnököt írtam. De utánanéztem és teljesen igazad van, így a sablonban a miniszterelnök megnevezést átcseréltem alelnökre. – Szabi237 vita 2018. október 26., 17:54 (CEST)

Ping[szerkesztés]

Függőben Függőben

A Vita:Kezdőlap oldalon megpingeltél, de nem kaptam róla értesítést. Ez azért lehet (?), mert rögtön utána mást is megemlítettél. Ajánlom, hogy így használd a {{Ping}} sablont:

  • {{ping|egyik szerkesztő neve|másik szerkesztő neve}}

Egyébként a sablon akármennyi szerkesztőre bővíthető. WikimakerXmessage 2018. október 29., 18:03 (CET)

@WikimakerX: Ezt megpróbálom megjegyezni, ezért függőbe tettem itt ezt a szakaszt. Apród vita 2018. október 29., 18:05 (CET)

Oké Vigyor. WikimakerXmessage 2018. október 29., 18:06 (CET)
Vigyor Apród vita 2018. október 29., 18:08 (CET)

Időközben megnéztem, azért nem jelzett nekem a ping, mert nem az aláírással egyszerre tetted oda. Itt elolvashatod bővebben a sablon tulajdonságait. WikimakerXEmojione 1F383.svgmessage 2018. október 30., 23:45 (CET)

Nincs mit Vigyor. WikimakerXEmojione 1F383.svgmessage 2018. október 30., 23:53 (CET)
:-). Apród vita 2018. október 30., 23:54 (CET)

Alsósziklás[szerkesztés]

Szia! Irtóra megleptél a kérdéseddel, itt az éjszaka kellős közepén kb. fogalmam sincs, mit írtam bele több mint két éve Alsósziklás szócikkébe, amibe amúgy is csak családi érintettség alapján piszkáltam bele egy csöppet. Ha olyasvalami került oda be miattam, amit a belinkelt hivatkozások nem támasztanak alá, akkor kérlek, töröld egész nyugodtan. Egyben elnézést is kérek, ha neked vagy bárkinek plusz munkát kell végeznie emiatt. Üdv: Solymári vita 2018. október 30., 00:07 (CET)

Berlini maraton[szerkesztés]

szócikkben elfelejtetted visszaállitani a győztesek táblájának eredeti állapotát, most benne maradt egy Sablon: kérlek állitsd vissza !

Egyébként a Sablonoknak több értelme is van, amellett hogy a táblázat adatainak beirása könnyebb, kevesebb karakterrel létrehozott tábla kevésbé szennyezi az közösségi felületeket. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 91.82.156.26 (vitalap | szerkesztései) 2018. október 31., 05:56‎

12[szerkesztés]

Nagyon szépen köszönöm! Amator linguarum vita 2018. november 1., 08:45 (CET)

Villám szócikk[szerkesztés]

Szia!

Hiányolod a szócikkből a "szárazvillám" kifejezést. Próbáltam rákeresni, de csak a Pallas pármondatos leírásával találkoztam, magyarázattal sehol, hogy mi is ez. Tudod esetleg, hogy angolul hogy mondják? Nagyobb anyagban tudnám keresni, ha meglenne az angol név. Találtam szótárban olyat, hogy "corn lightning" és "summer lightning", de az enwiki ezeket nem említi.

Arról az esetről lenne szó, amikor tőlünk távolabb esik az eső, de a közelünkben a derült égből lecsap a villám? Úgy emlékszem ez benne van a cikkben, vagy nincs? Még megnézem pár helyen, de jól jönne a segítség, hogy merrefelé keressem. misibacsi*üzenet 2018. november 3., 04:57 (CET)

Csillagok[szerkesztés]

re Vandál szerkesztő[szerkesztés]

Kérlek, gondold át ezt, mert kezd betelni a pohár. – Pagony foxhole 2018. november 4., 01:38 (CET)

Vince Manuwai[szerkesztés]

Szia! Vince Manuwai amerikaifutball-játékos szerintem nem ismert és nevezetes Magyarországon. Az olyan sportok képviselőit mint krikett, baseball, amerikaifutball vagy pankráció, amelyek Magyarországon kevésbé elterjedtek csak óvatosan és okkal kell feltüntetni a halálozási listában. A következőket érdemes megnézni az esetükben: van-e hivatkozás rá a magyar Wikipédián, hány nyelven készül róla szócikk. Pl. ha nincs hivatkozás a huwikin és csak egy-két nyelven róla szócikk, akkor nagy eséllyel sohasem lesz cikk róla a magyar Wikipédián. Persze minden esetben egyedi mérlegelés szükséges, nincs szabály rá. Üdv, Csurla vita 2018. november 9., 08:06 (CET)

@Csurla: Akkor most Vince Manuwait töröljem (egyébként van nem halálozási hivatkozás rá, igaz kevés: magyar nyelvű Google-találatok rá profootballmagazin.hu-ban, patriots.hu-n, bowl.hu-n, dirtybirds.blog.hu-n)? Apród vita 2018. november 9., 11:47 (CET)

Ez most maradjon, de inkább olyanokat írnék be akik legendás játékosok voltak és díjakat nyertek. - Csurla vita 2018. november 9., 17:09 (CET)

The Baltimore Sun[szerkesztés]

Szia!

Az angol Wikipédián láttam, hogy idén eladták a kiadót. Talán az új seprő...--Linkoman vita 2018. november 13., 22:40 (CET)

GD[szerkesztés]

Ne haragudj! Tudom, hogy jót akartál, de az ilyeneket előtte legyél szíves beszéld meg az érintettel, ő mit szeretne. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. november 14., 22:31 (CET)