Szerkesztővita:Apród

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)

Archívum

Archívum (?)
Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Az MTI így adta ki a hírt:

Takács Máriának, a Magyar Televízió főbemondójának magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

Szerintem az összes újság így, változtatás nélkül vette át.

– fausto vita 2015. július 13., 17:48 (CEST)

Egy díj neked![forrásszöveg szerkesztése]

Original Barnstar Hires.png Az eredeti barnstar
Lelkiismeretes és kedves szerkesztőnek ismertelek meg, ezt tartsd meg! A Wikis szerkesztéseidet szeretném megköszönni! Halász János vita 2015. augusztus 12., 21:15 (CEST)

re: Barnstar[forrásszöveg szerkesztése]

Szia, láttam, megtiszteltetés! :) Halász János vita 2015. augusztus 12., 21:25 (CEST)

Takács Mária/Marika reloaded[forrásszöveg szerkesztése]

Csak annyi, hogy beírtam az érintett szócikk vitalapjára, hogy a Takács Marika-pártolók legyenek szívesek javítani a teljesen értelmetlen nyitó mondatot, amely főleg azért értelmetlen, mert beleerőltették azt, hogy miért kell Takács Marikázni.hhgygy óhaj, sóhaj, panasz? 2015. augusztus 31., 09:29 (CEST)

  • Semmiféle művésznek nem tartok egy embert, aki papírból felolvas unalmas szövegeket egy kamera előtt. Vagyis semmifélée művésznévről nincs szó itten.hhgygy óhaj, sóhaj, panasz? 2015. szeptember 1., 14:45 (CEST)
  • Nem kell ahhoz nagy művésznek sem lenni, hogy valakit becenevén ismerjen a világ. (Bill Clinton pl. szaxofonozott valamilyen szinten, mégsem azért Bill.) Tanulmányozzátok Takács Marika Filmjei c. fejezetet! Botrányos ez a becsmérlő hang egy ilyen híres, bájos, szeretni való, önálló műsorvezetésre, amatőr színjátszásra is képes személyiség esetében. (Mi is becenevünkön szereplünk itt és hol vagyunk tőle?) Voxfax vita 2015. szeptember 4., 16:37 (CEST)

Máriáss Melinda[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ha nincs más - én nem találtam - akkor jó a facebook-os bejegyzés. - Csurla vita 2015. szeptember 13., 17:34 (CEST)

Balla[forrásszöveg szerkesztése]

Ha tehetem, Balla D. Károly idézetét így egészíteném ki a mindenbapokra saját értelmezésben: Csak hinni kényelmes. Tudni hasznos. Kételkedni tehát általában véve szükségszerű. ;o) Fauvirt vita 2015. szeptember 15., 14:40 (CEST)

Márssal...[forrásszöveg szerkesztése]

Bocs, hogy eddig nem válaszoltam. Meglehetősen sokat gondolkodtam a kérdésen, megérne egy vitát a nyelvi kocsmán. Arra jutottam, hogy a jelenlegi cím semmiképp nem jó. Egy címet vagy aktualizálunk, vagy nem. Egy ilyen felemás megoldás számomra nevetségesnek tűnik. Az eredeti cím „Márſal Tárſolkodó Muranyi Venvs”. Az aktualizált cím pedig „Marssal társalkodó murányi Venus”. A kettő közül valamelyiknek kéne lenni. – LADis LA ék.jpgpankuš 2015. október 5., 13:47 (CEST)

Jótanú[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Ez így nem felel meg az előírásainknak. Visszavonhatod, de akkor áthúzással. Üdv. Tambo vita 2015. október 7., 13:30 (CEST)

Köszönöm! Tambo vita 2015. október 7., 20:30 (CEST)

ReːKöszönet és más is[forrásszöveg szerkesztése]

Kösz a felvetésért. Nagy Vilmos (katonatiszt) cikkét fogom még szerkeszteni, de szerintem nem jó, ha Nagybaczoni Nagy Vilmos vagy pl. Vitéz lófő nagybaconi Nagy Vilmos néven szerepeltetnék. Szerintem maradjon Nagy Vilmos. Andrew69. Blue a v.svg 2015. október 9., 21:10 (CEST)

Hát nem tudnék át vagy bét mondani. Vesd fel talán a helyesírási kocsmafalon és ne mi döntsük el ketten. Andrew69. Blue a v.svg 2015. október 13., 17:14 (CEST)

Oké látom Voxfax is beszállt a vitába. Andrew69. Blue a v.svg 2015. október 13., 17:20 (CEST)

Berényi[forrásszöveg szerkesztése]

Köszi, hogy szóltál! Berényit csak a Who is Whoban találtam meg, így nem írtam be az egyértelműsítőbe, lehet még megteszem. Szép napot Neked is! Halász János vita 2015. október 20., 18:26 (CEST)

Zsoldosok[forrásszöveg szerkesztése]

De még mennyi. Lusta vagyok kedves Apród, az a helyzet. Halász János vita 2015. október 22., 22:33 (CEST)

Dehogynem baj, már legépeltem a feljelentést a BM-es elvtársnak... Halász János vita 2015. október 22., 22:46 (CEST)
És felgépeltem a lejelentést. Halász János vita 2015. október 22., 22:46 (CEST)
A jobboldalinak álcázott jobboldali lesz a nyerő... és az összejelentések is titkosítottak, Apród bajtárs. Halász János vita 2015. október 22., 23:13 (CEST)
Nem tesz semmit. Bár a wikipédisták munkáit az emberek úgysem értékelik. Halász János vita 2015. október 25., 21:03 (CET)
Szóval a wikipédisták nem emberek? Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. október 25., 21:14 (CET)
Nem bizony. Mitológiai lények :-). Apród vita 2015. október 25., 21:16 (CET)
Ha emberek is, őrültek. :) Halász János vita 2015. október 25., 21:22 (CET)

"[...] Bár a wikipédisták munkáit az emberek úgysem értékelik.": Megtaláltam magamnak a választ: "Mi [...] szétszórjuk a nép közé lelkünk javát, aprópénzre váltva pazaroljuk szellemi értékeinket s boldoggá tesz bennünket az a tudat, hogy amit mi szétszórtunk, annak legalább a java része mégiscsak a sokaság birtokává válik." (Halász Imre: Veigelsberg Leo) Halász János vita 2015. november 8., 16:27 (CET)

Orsolyavirág[forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Apród, miből lehetett volna megállapítani, hogy Orsolyavirág aki az én vitalapon rohant nekem, mint Zrinyi (csak a 100 aranyat felejtette el a zsebébe tenni) nem nekem adresszálta sorait? Szép dolog, hogy megvédted egy kollegádat, de azt hiszem tévedsz. Köszönöm a mentorra való figylmeztetésedet, ha szükségben vagyok csk hozzád fordulok, mert évekkel ezelőtt sokat segítettel nekem, nem felejtem. S köszönöm.– Bang Jensen vita 2015. október 26., 08:53 (CET)

Listaelem[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Apród! Miért tetted itt bele a szövegbe a „Listaelem” feliratot? Mire szolgál ez? Nem találkoztam még vele. Piraeus vita 2015. október 27., 08:40 (CET)

Megértem, hogy zavar, én sem használom őket soha. Biztosan ki lehet valahol kapcsolni a funkciót. Piraeus vita 2015. október 27., 13:06 (CET)

http vagy https[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Én úgy tudom, hogy nem rajtunk múlik, melyiket használjuk, hanem az oldalon: az egyik titkosít (ne kérdezd pontosan ez mit jelent, van informatikából érettségim de fogalmam nincs), a másik pedig nem. Az OTP oldala pl. https de mondjuk egy blog (?) nem. De biztos van nálam jobban hozzáértő. Én most rohanok a forradalomba egyetemre! Üdv: Halász János vita 2015. november 2., 08:55 (CET)

Az biztos, hogy a https biztonságosabb. Olvastam erről egyszer valahol (mittoménmár, mit...). A Wikipédiának is ilyenje van :-). OsvátA Palackposta 2015. november 2., 09:13 (CET)

Nagy baj lehet a világunkban, ha már engem idéznek. Halász János vita 2015. november 2., 21:43 (CET)

Bölcskey Mike Mihály[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Legyen úgy, ahogy a Magyar filmproducerek listája oldalon szerepel. Aztán később bárki módosíthatja, ha tud jobbat. - Csurla vita 2015. november 5., 22:44 (CET)

Keleti lakótelep[forrásszöveg szerkesztése]

Írtam valamit a Keleti lakótelep vitalapjára. Hátha tudsz rá választ adni. Apród vita 2015. november 7., 20:06 (CET) Kedves Apród! Köszönöm az észrevételedet, valóban hibás volt, nem csak tartozott, máig oda tartozik. Javítottam. Üdvözlettel:Kossuthzsuzsa vita 2015. november 7., 20:18 (CET)

Széll Piroska[forrásszöveg szerkesztése]

Széll Piroska levele apjának, Szél Kálmánnak: „Szél Kálmán Urnak”. Nagyszalontát is érdekesen írták akkoriban. --Jávori István Itt a vita 2015. november 7., 21:35 (CET)

Válasz a vitalapomon hagyott üzenetedre[forrásszöveg szerkesztése]

Igaz, hogy jó pár évvel ezelőtt regisztráltam, de akkor szerkesztettem csak, most térnék vissza, azóta lehet, hogy sok minden megváltozott. Azt írtad, hogy nem kéne veszélyeztetnem az üres blokkolási naplómat. Ez tök jó, de ha segítenél, hogy mivel is veszélyeztetem, az jó lenne. Más szerkesztők írták, hogy töröltem valamit, meg tudnátok mondani, hogy mit töröltem? Mert én mindent csak kiegészíteni akartam, így ha valamit közben mégis töröltem volna, akkor azt csakis benézhettem, de ha megírjátok, mi volt az, akkor könnyebben fogok tudni figyelni rá. Köszönöm – Joachiml vita 2015. november 8., 10:08 (CET)

Vaid[forrásszöveg szerkesztése]

Szia! Sajnos nem tudom, hogy oroszra hogyan kell átírni, magyarra a hivatalos magyaros átírás szerint Ses Paul Vaid. A Pável semmiképpen nem jó, mert nem oroszosítják el az angol(os) neveket, lehetőleg fonetikusan írják át ők is, pl. Dzson Lennon (Леннон, Джон), vagy Pol Makkartni (Маккартни, Пол). Ennek megfelelően a Ses Pol Vaid-ot valószínűsítem, persze orosz karakterekkel, de ebben nem vagyok szakértő :-) Ogodej Mal 0.png vitalap 2015. november 9., 12:22 (CET)

TMB[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Apród! 9 percet hagytál nekem, hogy létrehozzak egy lapot, megfogalmazzam az indoklásomat, az egészet beágyazzam a TMB oldalba, és értesítsem a cikk létrehozóját... Ennyire gyors azért nem vagyok. :-) Kicsit legyél türelmesebb! Épp azokat az oldalakat írtam, amiket hiányolsz. Jó éjt neked is! Piraeus vita 2015. november 18., 21:50 (CET)

Fórián-Szabó Zoltán[forrásszöveg szerkesztése]

Szia, szeretnék szócikket írni róla. Meg tudod adni, hogy a Ki kicsodában mi szerepel róla? Köszönöm. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. november 25., 13:24 (CET)

Köszönöm. Be tudnád írni a cikkbe a forráshivatkozást? Nem tudom, hogy ilyen Google books-ra hogyan kell hivatkozni. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. november 25., 21:17 (CET)