Szerkesztővita:Apród

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Apród!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 16., 23:46 (CET)

Archívum

Archívum (?)

Wikitanácsi indítvány[szerkesztés]

Értesítelek, hogy a Wikipédián folytatott tevékenységeddel kapcsolatban a Wikitanácshoz fordultam. Az általam beadott indítványt itt találhatod, ahol bátran kifejtheted a véleményed. – Rosszkornyifog vita 2016. június 29., 13:27 (CEST)

Rosszkornyifog, nem késtél el egy kicsit ezzel az értesítéssel? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. június 29., 13:34 (CEST)

Aranyoldalak?[szerkesztés]

Szia! Mi a baj a városokról szóló szócikkekben az "Áruházak" szakasszal? Évek óta szerepelt ilyen rész például a Győr és a Székesfehérvár szócikkekben. Reklámnak minősül? Akkor a "Gazdaság" szakaszokban a megemlített cégek vagy a maga a szócikk miért nem? Egy jól megírt Wikipédia-cikk ugyanis hozzájárulhat egy település imázsához, sőt, vannak, akik lehet, hogy emiatt kapnak kedvet a település meglátogatásához. Üdv. – Lálálá9999 vita 2016. június 30., 10:14 (CEST)

Rendben. Üdv. – Lálálá9999 vita 2016. július 1., 00:36 (CEST)

Áruházlisták törlése[szerkesztés]

Kedves Apród! Felvetettem néhány hete, hogy pozitíve kellene megfogalmazni, mit várunk el a kiskereskedelemről szóló cikkektől általában illetve mely kiskereskedelemmel kapcsolatos adatok szerepeljenek a Wikipédiában.

Sajnos, felvetésemet akkor nem beszéltünk meg. Meglepetéssel látom viszont, hogy az utóbbi napokban nemes egyszerűséggel törlöd különböző cikkeinkből az áruházláncok címeit.

Ez nem megoldás, szerintem.

Meg kellene beszélnünk, hogy valóban nincs-e jobb megoldás. Üdv.--Linkoman vita 2016. június 30., 19:01 (CEST)

reKöztásaság ùjságok[szerkesztés]

Nekem rendbennek tűnnek. :o) Fauvirt vita 2016. július 1., 11:00 (CEST)

Szerb Radikális Párt[szerkesztés]

Szia. Megtudod javítani a Szerb Radikális Párt cikket a Magyar Wikipédián ? Mert valami nem stimmel, és meg kéne javítani. Remélem értesz hozzá. Jó munkát! – ViceCity343 vita 2016. július 2., 22:30 (CEST)

Egyházi Törvénykönyv[szerkesztés]

Üdv! Értesítelek, hogy elindítottam az Egyházi Törvénykönyv cikkem kiemelt szócikké nyilvánítását. Minden véleményt örömmel fogadok. Nemokap

WT ügy[szerkesztés]

Dacára a vakációknak és az UEFA EB-nek lezáródott a beadvány sorsa. Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Apród#A testület állásfoglalása az ügy befogadásáról. Üdvözlettel: OsvátA Palackposta 2016. július 6., 14:50 (CEST)

Passaici Szent István római katolikus magyar templom‎[szerkesztés]

Már gyakorlatilag vicces, hogy kérnem kell, de hosszas viták után újra kénytelen vagyok a szócikket jelölni. Kérem, ha lehet most is támogasd... Köszönöm: Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/Passaici Szent István római katolikus magyar templom (harmadszor) – Némo (Morgóhely) 2016. július 7., 16:57 (CEST)

Orgován Emese[szerkesztés]

Szia! Mint általában, őt is megkerestem anno és leellenőriztettem vele az oldala tartalmát, amit ő meg is tett. Úgyhogy már csak a júli 9-e alapján is azt mondom, hogy igen, az ő lesz. :o) Fauvirt vita 2016. július 12., 10:20 (CEST)

A kategorizálásnál azért arra vigyázz, hogy az anon által be- és átírt dolgoknak nincs forrásuk! Fauvirt vita 2016. július 13., 00:39 (CEST)

Ójaj, ne haragudj! Nem figyeltem!... Fauvirt vita 2016. július 13., 10:00 (CEST)

Jipííí... kiderült, hogy az anonunk maga Emese... szóval megpróbálok segíteni neki, hogy ne forrásolatlanul legyenek benn az infók. :o)))) Fauvirt vita 2016. július 13., 11:10 (CEST)

Jó-jó, de ismerünk kamugyárosokat... :o/ (+írok neked e-mailt mindjárt) Fauvirt vita 2016. július 13., 12:12 (CEST)

Támogatás kérése[szerkesztés]

Szia, tudom, már unalmas, hogy mindig kérem a támogatásod, de ez a két szócikk - beképzeltség nélkül mondhatom hatalmas munka volt. Része egy még nagyobb munkának, mert szeretném az USA kormányzatáról szóló cikkeket rendbe tenni - ha már ott éltem... Kérlek nézd meg ezeket a cikkeket, s ha jó szócikknek tartod őket támogasd:

Előre is köszönöm, nagyharcostársi tisztelettel: – Némo (Morgóhely) 2016. július 18., 19:41 (CEST)

Somogyszentimre[szerkesztés]

Hali!

Az effélék nem nagyon érdekelnek. Szégyen vagy sem, én nem tudok nosztalgiázni az egykori feudálkapitalista, zsellérekkel majd cselédekkel műveltetett nagybirtokok nyomortelepeiből kialakult TSZ- vagy állami gazdasági majorok eltűnése felett. Illyés Gyula az ilyen somogyi és tolnai puszták népéről írta a híres könyvét, és benne se volt sok nosztalgia, pedig egy ilyen településen született. Akik nosztalgiáznak, azoknak se jut eszükbe oda költözni. Márpedig akkor a világ legtermészetesebb dolga, hogy ezek (végre) megszűnnek.

Szóval elnézést, ez nem az én témám :-)

– Peyerk vita 2016. július 20., 16:37 (CEST)

Victor Barrio[szerkesztés]

Köszi, hogy szóltál. Sajnos, folyamatos szerk. ütközésekbe botlottam és a nálam nyitva levő korábbi állapotú lapra rögzítettem a mondanivalóm és ez felülírta HF szövegét.

Üdv.--Linkoman vita 2016. július 23., 14:47 (CEST)

Útnyilvántartó program[szerkesztés]

Szia!

Köszi, hogy szóltál. Összevontam az Útnyilvántartás szócikkel.

Üdv.--Linkoman vita 2016. július 25., 19:08 (CEST)

Arrietty – Elvitte a manó és WP:FELÉP[szerkesztés]

Üdv! A lezárt jegyzőkönyv további floodolását megelőzendő, itt válaszolnék röviden.

  • 1. Ez nem egy általános hozzászólás volt (amire valóban igazak az ottani állításaid), hanem egy Symbol oppose vote.svg ellenzem szavat, amit egy jószócikk-jelölésnél minden esetben indokolni kell, indoklás hiányában pedig érvénytelenítendő [1]. Az pedig, hogy az eljárás utolsó napján tetted ki, holott korábban már tettél hozzászólást, nem volt túl etikus.
  • 2. Teljesen mindegy, hogy milyen néven van a sablon, a célja a ref-ek listájának beszúrása a szócikkbe. Azt meg továbbra is fenntartom, hogy egy komplett forrásmegjelölés nem jegyzet, ennélfogva nem kerülhetnek Jegyzetek szakasz alá. A Hivatkozások már egy fokkal jobb, de akkor már célszerűbb egységesen a Források szakaszcímet használni, elvégre a szócikk állításainak forrásai vannak benne.
  • 3. Tettem már kb. két éve egy részletes módosító javaslatot, a kutyát sem érdekelte (ha nagyon érdekel elő tudom kaparni valamelyik archívumból). Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a szerkesztőközönség jó részét nem érdekli a WP:FELÉP, így vehetem annyira rugalmasan, hogy az általam ésszerűnek tartott felépítést használjam az általam írt cikkekben.
  • 4. Véleményt azért csak formálhatok egy-egy megjegyzés kapcsán.

Röviden ennyi, és szeretném már végre lezárni ezt a WP:FELÉP-es mizériát, amit úton útfélen előhozol, miközben démonizálsz. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. augusztus 6., 13:15 (CEST)

Véletlen törlés[szerkesztés]

Rendben, köszönöm. Jó hétvégét! Solymári vita 2016. augusztus 13., 08:43 (CEST)

Judaisztikai szakirodalom[szerkesztés]

Szia!

Írtam Dodi123 vitalapjára egy üzenetet. Érdekelne a véleményed. Üdv.--– Linkoman vita 2016. augusztus 16., 13:32 (CEST)

Nézd, állítólag csak az ökör következetes... Pozitívan tartom, hogy Rlevenete név szerint megjelölte, kiknek az elvi véleménye alapján született a döntés - tehát a konkrét megoldást is ezektől várja. (Tehát ezt minden egyéb átnevezési vitától függetlenül szemlélem.)


Mivel az én címjavaslatomat Dodi123 szerkesztőtársunk csak részben támogatta, most tőle várom, hogy tegye meg a javaslatát. (Neki is írtam.) Üdv.--Linkoman vita 2016. augusztus 17., 08:27 (CEST)


Közben Dodi123 tett egy javaslatot, ami nekem tetszik. Megnéznéd Te is itt? Előre is kösz.--Linkoman vita

Sziasztok, nem várok el senkitől semmit, ezt egy önkéntes projektben szerintem nem is lehet. Csak kértem, hogy Ti, akik eddig is odafigyeltetek erre a listacikkre, kicsit gondozzátok még. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2016. augusztus 17., 11:19 (CEST)

Gondolom nem arról fogunk eszmét cserélni, hogy az "elvár" és a "kér" között itt mi a különbség. Én szándékom szerint megdicsértem Rleventét és fenntartom, hogy az a helyes, hogy a törlési megbeszélésen memgaradt szócikkel kapcsolatos addigi észrevételeinket érvényesítjük a cikkben. (Ez nagy előrelépést jelent, mert számtalanszor tapasztaltam, hogy a vita után megmaradt cikk úgy maradt még sokáig, mert senki nem tartotta feladatának, hogy megjavítsa.)--Linkoman vita 2016. augusztus 17., 18:48 (CEST)

Az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő kormányzóinak listája[szerkesztés]

Szia! A holnapi napon lejár a Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/Az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő kormányzóinak listája eljárása. Biztos a nyár, meg az olimpia miatt kevesebb aki most aktív. Megköszönném, ha ránéznél, s ha támogatható támogatnád. – Némo (Morgóhely) 2016. augusztus 16., 18:28 (CEST)

Wikiforrás[szerkesztés]

Szia! Ugye nem felejtődött ez el? :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. augusztus 24., 21:05 (CEST)