Szerkesztővita:Nyiffi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


nyiffi most éppen
 Red bug.svg elérhető
– csak a szokásos
 Green bug.svg csak minden másnap van itt
– azért igyekszem!
 Red bug.svg nem elérhető
– nem vagyok netközelben

Üdv! A vitalapomra, azaz ide itt küldhetsz új üzenetet! Ha olyan üzenetet szeretnél küldeni, amelyet csak én látok (kérlek, ilyet csak indokolt esetben küldj, a legtöbb wikipédiás dolog a vitalapomra tartozik!), ide írj: nyiffi.wikipedia@gmail.com, vagy használhatod a wiki üzenetküldő rendszerét.


Mikrofon[szerkesztés]

Szia! Szerintem igaza volt a sulianonnak. Maga a szakasz címe is vese (kardioid) karakterisztika. A görbe engem jobban emlékeztet egy vesére, bár a kardioid szó a szívre utal. Valamiképpen ennek meg kellene jelennie a szócikkben, nem? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. szeptember 27., 12:10 (CEST)

109.105.9.70[szerkesztés]

Szia! Ő hasznos szerkesztő: 109.105.9.70. Sport témában dolgozik. Már én is írtam neki, hogy regisztráljon már, mert nekem is mindig rámozdul a kezem. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. november 9., 12:14 (CET)

Természetes sűrűség[szerkesztés]

Visszavontam a visszavonásodat, mert az anon szerkesztése helyes volt a természetes sűrűség szócikkben. – Tudor987 vita 2018. december 10., 16:09 (CET)

Köszönet[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a támogatást de sok rossz visszajelzést kapok szóval így kell nekem egy kis szünet Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 14., 17:03 (CET)

Csak hogy ha ezt a jogot megkapnám akkor az nagyon sokat segítene az önbizalmamon Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 14., 17:52 (CET)


De egyelőre úgy gondolom hogy szünetre van szükségem Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 14., 17:54 (CET)

Eldöntöttem hogy megpróbálom tovább csinálni :-) Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 14., 19:51 (CET)


Szia! Egy kérdésem lenne a statisztikai szerkesztésekhez honnan szerezzek forrást a versenyzők nagydíjainak,győzelmeinek növekedéséhez mert én eddig úgy tudtam hogy csak egyel többet kell írni annál amennyi volt és ahoz szerintem nincsen külön forrás és most össze vagyok zavarodva Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 15., 21:51 (CET)

2018-as Forma–1-es vb[szerkesztés]

Szia! A 2018-as Formula–1 világbajnokság szócikk kiemelésen van. Még egy hét, ha gondolod ránézhetnél. Gerry89 vita 2018. december 16., 18:53 (CET)


Kellemes ünnepeket[szerkesztés]

Boldog karácsonyt! Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 23., 11:47 (CET)

Boldog új évet! Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 31., 15:00 (CET)

Fájl:Polgár Ernő író Illés Árpád műtermében (1976).jpg[szerkesztés]

Szia! Polgár Ernő még áprilisban azt ígérte a 2018032610010446-os számú ticket alatt, hogy megpróbálja intézni az engedélyt Illés Árpád örökösével. Ez sajnos eddig nem történt meg. Tudsz róla valamit esetleg? – Regasterios vita 2018. december 25., 22:02 (CET)

Szia! Van remény, hogy lesz belőle valami? – Regasterios vita 2019. január 5., 13:14 (CET)

Lionel Messi[szerkesztés]

Szia Nyiffi! Nem tudom, láttad-e, ütköztünk... Ezt egyszerre akartuk visszavonni! Üdv,– Vapoyo P computing.svgÍrj nekem 2019. január 18., 10:15 (CET)

De most vontam vissza ismét beleírt az az anon, nem bír magával, fogok dobni neki egy figyelmeztetést. – Vapoyo P computing.svgÍrj nekem 2019. január 18., 10:16 (CET)

Blokk[szerkesztés]

78.131.58.37 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) utolsó figyelmeztetés után is folytatta. Nem lehetne kidobni?– Vapoyo P computing.svgÍrj nekem 2019. január 18., 10:39 (CET)

Kérés[szerkesztés]

Szia! Láttam hogy korábban írtál. Csak próbából írtam azt a lapot és már töröltem is. De hogyan lehet ezt véglegesen törölni? Illetve a felhasználómat is szeretném törölni de nem tudom hogyan kell. Tudsz segíteni?

Nőnap[szerkesztés]

Boldog nőnapot! SubIceMasTer Mondd, mi baj? 2019. március 8., 15:08 (CET)

@SubIceMasTer: köszönöm! :) nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. március 8., 17:23 (CET)

Csatlakozom! :) Gerry89 vita 2019. március 8., 22:17 (CET)

@Gerry89: köszönöm! :) nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. március 9., 14:44 (CET)

Kérdés - vandál[szerkesztés]

Szia! Segítséget szeretnék kérni. Kalocsai Zsuzsa nevű színésznő lapján egy elvetemült rajongó minden forrás és bizonyíték ellenére naponta törli az információkat, amikkel bővítem a lapot. Nem tudom, ehhez hogy van joga. "K.zorika" néven fut, pár hete regisztrált. Mit lehet ilyen esetben tenni? Válaszodat nagyon köszönöm! Kalocsaizsuzsa üzenőlapja  2019. március 10., 23:29‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Kalocsai Zsuzsa[szerkesztés]

Szia, nos, ho is kezdjem el, Kicsit furcsának tartom hogy nemhogy jóváhagytad volna, hogy kitöröltem a rólam szóló hazugságokat, hanem egy újabbal egészítetted ki, mikszerint én kihez vonzódom, kikhez nem. Nyilvánvalóan tisztában vagy ennek súlyával. Erre vonatkozólag (hisze ezzel azt állítód hogy ÉN mit érzek) neked illetve senkinek se lehetnek nálamnál pontosabb információim, és ne adj isten ez akár percenként is változhat, tehát ezt kijelenteni csak nekem van jogom. Az is lehet hogy te nem hiszed el, hogy én vagyok én, erre biztos léteznek módszerek, hogy meggyőződj, de ez nem változtat azon, hogy azt kijelenteni hogy ki kihez vonzódik nehéz tényként elfogadni. (különös egy ilyen szuper érzékeny ügyben)

Az "un" tények ügyében: Az élő személyekről szóló irányelv idevágó része elég egyértelmű: Azokat az információkat, amelyek csak elfogult weboldalakon vagy kétes hírű újságokban szerepelnek, óvatosan kell kezelni, és amennyiben negatív tartalmúak, egyáltalán nem szabad felhasználni. Saját kiadású könyvekben, kis példányszámú magazinokban vagy blogokban megjelent információkat szintén tilos felhasználni, kivéve, ha maga az érintett írta (...) Nem minden nagy olvasottságú újság és magazin egyformán megbízható. Számos pletykalap terjeszt hamis információkat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:%C3%89l%C5%91_szem%C3%A9lyek_%C3%A9letrajza#Megb%C3%ADzhat%C3%B3_forr%C3%A1sok

kérlek nézd meg, hogy azok a "szerkesztők" akik a rólam szóló infókat betették milyen más tevékyenséget folytatnak a wikipédián.


Nem tudom neked hogy esne, ha egy abúzos kapcsolat után még itt a wikipédián neked kéne kűzdeni. Tulajdonképpen akár hagyhatnám is a dolgot, hiszen tulajdonképpen érdektelen, de nem teszem.

természetesen alküldöm ezt a levelet a wikipédi email címére is.

Szia! Ide is leírom a válaszomat, amit elküldtem e-mailben: "Mindjárt utánanézek, de én nagyon ritkán vagyok jelen a wikipédián, ha láttad, mikor szerkesztettem utoljára, hónapokkal ezelőtt volt, nem vagyok naprakész a szócikkben folytatott szerkesztésekből, emiatt nem is értettem, eleve miért hozzám fordultál, hiszen a szócikk laptörténetében én nem szerepelek. Nagyon szívesen segítek, de a Wikipédiának egy fő szabálya van, ami az előnye és egyben a hátránya is: csakis forrással ellátott információk szerepelhetnek benne, különös tekintettel az élő személyek esetén. Mivel nekem mint járőrnek nem tisztem egyenként utánajárni a megadott forrásoknak (bár valóban vannak olyan oldalak, mint a Blikk és társai, amiket nem tart a szerkesztői közösség megbízhatónak), ezért csak annyit láttam, hogy gazdagon forrásolt szerkesztést hagyok jóvá. Őszintén sajnálom és megkövetlek, de 9 órát dolgoztam ma egyhuzamban és nem tudtam érdemben felvenni a fonalat a szerkesztéseknél. Arra a szerkesztésre állítottam, amelyet kevés utánajárással (amit sajnálok, őszintén) a legjobbnak ítéltem. A legjobb szándék vezérelt, pusztán siettem.
Este tíz óra van, fáradt vagyok, de próbálom ismét felvenni a fonalat, de az egész szócikket és a laptörténetében lévő összes szerkesztést végig kell nézzem egyenként, hogy lássam, ki mit miért szerkesztett benne. Igyekszem, tényleg, de úgy nehéz, hogy egy számomra ismeretlen laptörténetű szócikkben hirtelen kell rendet tegyek, vandalizmust feltételezve. Ilyenkor gyorsan kell cselekedni, órákon belül. Ennek fényében hoztam a fenti döntést." - nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. március 11., 21:55 (CET)


HOVA küldheti K. Nóra ügyvédje Kalocsai Zsuzsa bíróságon tett tanúvallomását, melyben több helyen elismeri, hogy 8 évig élettársi viszonyban állt a sértettel???

Kalocsai Zsuzsa 2.[szerkesztés]

Elolvastam K.zorika írásait,felháborítónak találom! HOVA küldheti K. Nóra ügyvédje Kalocsai Zsuzsa bíróságon tett tanúvallomását,melyben több helyen elismeri, hogy 8 évig élettársi viszonyban állt a sértettel??? Illetve azokat a bizalmas, de ilyen esetben megosztani szükséges információkat,melyek Kalocsai Zsuzsa hamis állításait tartalmazzák?Krencsey Hella könyve elfogyott,nem kapható,a gondolat is gyomorforgató,hogy egy hat évig össze-vissza vert fiatal lányt ez a magát Kalocsai Zsuzsának kiadó valaki azzal vádol meg,hogy reklámozná a két éve megjelent könyvét.A könyve az OSZK-ban elérhető,erről igazolás van,de kereskedelmi forgalomban nincs és nem is lesz már. Nagyon kérem,tüntesse el innen K.zorikát és "szerkesztéseit",mert olyan gyűlölet-és hazugságáradatot zúdított mindenkire,hogy ez itt nem tolerálható.

Kalocsai Zsuzsa 3.[szerkesztés]

A Wikipédia megadott e-mail címeire, illetve az érintett szerkesztők magán-elérhetőségeire immár szeretnék a RÓLAM is szóló vitába bekapcsolódni, elég volt! A nevem Kamarás Nóra, és bárki is K.zorika, a jog szerint túl sok sérelmet okoz számomra, amiknek sajnos következményei lesznek. Megkérem a jelen lévő adminokat, különösen a kissé elfogult Tgr-t, és az elérhetőségét titkoló, de bízom benne, hogy racionálisan látó és gondolkodó Palotabarátot, hogy függessze fel egy időre Kalocsai Zsuzsa oldalát. E-mailben minden szükséges HIVATALOS iratot megküldtem, és nem szeretnék újabb pereket - nyilván Önök sem. Köszönöm. Részemről az ügy lezárva. Kamarás Nóra (az igazi)– Kamarasnora vita 2019. március 14., 02:06 (CET)

Szülinap[szerkesztés]

Kedves Nyiffi! Nagyon boldog 9. wikiszülinapot kívánok neked! Jövőre nagy bulit csapunk! Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. július 3., 14:05 (CEST)

Boldog wikiszülinapot kívánok én is! Gerry89 vita 2019. július 3., 20:18 (CEST)

Köszönöm, fiúk-lányok! Vigyor Jövőre hatalmas partika lesz! :-) nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 3., 23:07 (CEST)

Fátimai jelenségek[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldvamisibacsi*üzenet 2019. július 8., 17:12 (CEST)

Szia!

Ezt miért hagytad jóvá? Nagyon nem mindegy, hogy "menekülni" vagy "megmenekülni" van a szövegben.

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1timai_jelen%C3%A9sek&type=revision&diff=21488807&oldid=21048606

misibacsi*üzenet 2019. július 5., 16:50 (CEST)

És kijavítottad? Vagy csak szóbahoztad? Szeressük egymást, gyerekek. OsvátA Palackposta 2019. július 5., 17:03 (CEST)

Mivel utána is történt szerkesztés, ezért nem javítottam, mert nem akartam mások munkáját is visszavonni. ("szóba hozni" két szó). Nem a puszta technikai javítás a lényeg, hanem az, ha az ember rájön valamire, például "ezt hogy nem vettem észre". Ez szerintem a másik segítése, és fontosabbnak gondolom, mint a módosítást. misibacsi*üzenet 2019. július 5., 17:14 (CEST)

Egyéni helyesírásom van. OsvátA Palackposta 2019. július 5., 17:27 (CEST)

@Misibacsi: azért hagytam jóvá, mert számomra még egy idézetben is értelmetlen szövegrészlet az, hogy "sok lélek meg fog megmenekülni". Ha hibáztam, mikor jóvá hagytam a szerkesztést, elnézést kérek, nyilvánvalóan nem szándékosan rombolom a Wikipédiát. Ha az volt a cél, hogy beismerjem, hogy nem figyeltem oda, akkor készségesen beismerem, hiszen tudod, hogy nekem nem szokásom kardoskodni az igazam mellett csak azért, hogy nekem legyen igazam. Továbbra is furcsállom a mondatot, de örülök, hogy itt figyelünk egymásra és észrevetted, hogy nem jól hagytam jóvá. Tudod, hogy én ebből nem csinálok problémát, több szerkesztésemet vonták már vissza teljesen jogosan, én is csak ember vagyok, tévedek. Szép hetet! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 8., 08:19 (CEST)

Ahogy OsvátA megjegyezte: nem javítottam a fenti dolgot, de úgy láttam, azóta nem nyúlt hozzá senki. Az a baj, hogy számomra így elfelejtődik, hogy tennivaló volna vele. misibacsi*üzenet 2019. július 8., 16:48 (CEST)

Úgy látom, meakulpáznom kell, mivel valójában helyes volt az anon módosítása erre: "sok lélek meg fog menekülni". Nekem az eltéréseket mutató oldal a "menekülni" szót vastagította ki, és a mondatot úgy olvastam, hogy sok lélek fog menekülni, ezért gondoltam, hogy ez nem lehet jó...

Úgyhogy elnézést kérek elsősorban Nyiffitől, nem ő tévedett, hanem én Vigyor. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Misibacsi (vitalap | szerkesztései) 2019. július 8., 17:12‎ (CEST)

Ne viccelj, örülök, hogy kibogoztuk! :-) Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 8., 18:02 (CEST)

Dohnányi Ernő házastársai[szerkesztés]

Izé... tényleg Te kértél segítséget a feleségekhez? De mi a probléma? (És ha tényleg; akkor mi legyen a 3. feleséggel?) – Garamond vita 2019. július 27., 23:00 (CEST)

Aktuális események hirdetőtáblája[szerkesztés]

Egyfelől leszedtem az Aktuális események hirdetőtáblájáról a wikitáborba való jelentkezést (remélem jól tettem), másfelől azt szeretném kérdezni, hogyha az aktuális események hirdetőtábláján a Megbeszélés az automatikus frissítésű listákról linkje semmilyen szakaszra nem vezet a javaslati kocsmafalon, akkor le lehet venni azt is? Apród vita 2019. július 30., 10:34 (CEST)

@Apród: igen, szerintem nyugodtan, ha mégis aktuális lesz ilyen vagy ehhez hasonló téma, majd visszateszik később. Az egy zsúfolt kis táblázat, mi tagadás. És köszönöm, hogy figyeltél a táborra! Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 30., 10:42 (CEST)
Rendben. Szép napot kívánok! Apród vita 2019. július 30., 10:45 (CEST)

Békebíró[szerkesztés]

Remélem, magadtól is tudod, de azért leírom, hátha segít a megerősítés: Teljesen korrektül próbáltad kezelni a vitát Túrókaci és HuFi között. Nem a te hibád, hogy a címzettek nem voltak fogékonyak a javaslatodra. -- Malatinszky vita 2019. július 30., 17:38 (CEST)

@Malatinszky: köszönöm a kedves üzenetet! Valóban nem látom ezt a részét kívülről, így sokat segít a megerősítés. nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 30., 17:52 (CEST)

Mersz könyvek[szerkesztés]

Köszönöm a tanácsokat:-) Kérlek, jelezzed, hol lett személyes a dolog, hogy javíthassam. Üdv. Badamersz – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Badamersz (vitalap | szerkesztései) 2019. július 31., 20:57‎ (CEST)

Bár alá lett írva, de az archiválás dolgát megkönnyíti, ha formailag is jelezve van az időpont benne. Apród vita 2019. július 31., 23:21 (CEST)

Szív- és veseproblémák[szerkesztés]

Szia!

A vitalapodon látom egy eszmecsere töredékeit. (Most éppen ez az első szakasz, Mikrofon tárgymegjelöléssel.)

Ahogy olvasni vélem, az lehetett egy megjegyzés tárgya, hogy most akkor szív alakú vagy vese alakú egy irányérzékenységi görbe. A szócikk különösen humorosan (vagy más megközelítésben gyalázatosan) fest most, hogy az szerepel benne: a vese karakterisztika onnan kapta a nevét, hogy szív alakú.

Megpróbáltam utána nézni. (Mégiscsak ilyesmi volt eredetileg a szakmám, az ördögbe.) Sajnos, látom, hogy mi a helyzet, azonban erre nincs semmiféle jó forrásom. Ezért wikis szempontból csak pletykáknak lehet az adataimat tekinteni.

A következőt lehet tudni. A geometriában van két, hasonló görbe, a kardioid, meg a nefroid. Szív-görbe és vese-görbe, mindkettő belső szervre emlékeztette az egykori névadókat. Az elsőnek egy csúcsa van, a másodiknak kettő. A későbbiek miatt magyarul, angolul és németül próbálom meg bemutatni őket.

A kardioid (en:Cardioid, de:Kardioide) leírása a jelen mondatban belinkelt szócikkekben található. Hasonló a helyzet a nefroid szócikkel, lásd en:Nephroid, de:Nephroide. (Magyar változatban még nem létezik.) Ez eddig tehát matematika.

Egy mikrofon-fajta (mely a hangokat szemből jól felveszi, hátulról szinte egyáltalán nem) iránykarakterisztikája kardioid-görbe. Furcsa módon az angol nyelvű szakirodalom (en:Microphone#Cardioid, hypercardioid, supercardioid, subcardioid) ezt a fajtát kardioidnak nevezi, a németeket viszont, úgy látszik, vesére emlékeztette, ennek megfelelően náluk ugyanez a mikrofon vese-karakterisztikájú (de:Mikrofon#Richtcharakteristik; kicsit legörgetve látható, hogy Niere). A német értelemben vett vese-karakterisztikát tehát nem nefroid-görbe írja le, ahogy azt azonnal látni lehet a de:Nephroide görbéjét megtekintve, hanem kardioid. (Ez ugyan következetlenség, de nem a mi problémánk, hanem a német nyelvművelőké.)

A magyar szakirodalom ezek után aggálytalanul írja, hogy vese (kardioid) mikrofonkarakterisztika. Romlatlan, világos ész kell ahhoz, hogy valaki megakadjon a kifejezésben, a hangmesterek megszokták a szóhasználatot, nem is veszik észre, hogy problematikus.

Remélem, hozzám hasonlóan úgy látod, hogy amit leírok, az logikus ugyan, de nem tudok rá forrást mutatni. A gondolatmenetem „saját kutatás”-szagú, nem használható. (Pláne nem lehet ilyen célból más Wikik adataira támaszkodni.)

Mit gondolsz, mit lépjek? (Azon kívül, hogy megpróbálok olyan adatot keresni, hogy hátha mégis feltűnt már valakinek a magyar villamosmérnökök közül, hogy ugyanarra a dologra a német és az angol eredetű szakkifejezés ellentmond egymásnak. A régiek még tanultak görögül is, latinul is, lehet, hogy igen.)

De legalább a szócikkbe annyit bele kellene írnom, hogy most akkor mit is jelent a mikrofon-fajta neve.

Üdvözöl – Garamond vita 2019. augusztus 2., 21:10 (CEST)

Bocs, hogy beleszólok, de mikrofonokkal kapcsolatban csak a "vese-karakterisztika" kifejezéssel találkoztam villamosmérnöki tanulmányaim során (és szakkönyvekben később is). Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de a "szív-karakterisztika" kifejezés nekem újdonság. Az angol vagy a német szakirodalmat nem cibálnám ide, ha a magyar kifejezés a kérdéses. (a fenti linkeket nem bogarásztam végig). misibacsi*üzenet 2019. augusztus 3., 06:29 (CEST)
Kedves @Misibacsi, pedig örültem volna, ha „végigbogarásztad” volna. Ugyanis kifejezetten csak magát a szóhasználatot jeleztem maguknak a címszavaknak a bemutatásával. Semmi mélyebb látnivaló nincs bennük.
A tartalmi részről. Valóban nincs olyan, hogy „szív-karakterisztika”. Én sem írtam. Csak éppen a kardioid szó magyarul ezt jelenti! (Különben nem csak a mikrofonokkal kapcsolatban használjuk a kifejezést. Antennák iránykarakterisztikáját ugyanígy a vese szóval írjuk le.) A magyar kifejezés nem kérdéses, mert az jól látszik, hogy az általános szóhasználat ez: vese (kardioid) mikrofonkarakterisztika. Nem is kell megkérdőjelezni. De az azért kívánna némi indoklást, magyarázatot, hogy miért mondjuk így, hiszen a kardiológiára nem veseproblémákkal megyünk, hanem a szívügyeinkkel.
Az angol és német úgy kerül ide, hogy szemmel láthatóan a kifejezés a magyarba német közvetítéssel kerülhetett. Ezzel szemben a magyarázó idegen szó, amit hozzábiggyesztünk, alighanem az angolból jött. (Esetleg, bár ezt meglehetősen valószínűtlennek érzem, orosz közvetítéssel, mert ők is kardioidnak hívják az ilyen érzékenységi görbét.) Ilyen értelmező, pontosító idegen szó nem csak a technikában szokásos. Teljesen jól elképzelhető például egy ilyen mondat: A főpap (az augur) az ily módon kijelölt helyet a megfelelő imával (effatum) fölszentelte.
Visszatérve a mikrofonokra. Már 1941-ben látok olyan szóhasználatot, az akkori Rádió Technika lapban, hogy [H]a egy ilyen vese-mikrofón érzékenységét a hang beesési szögének függvényében felrajzoljuk, akkor vese-alaku iránykarakterisztikát kapunk (innen az elnevezés). (De ez teljesen kifogástalan is, mert nem teszi hozzá, hogy „más szóval kardioid”.)
További lépéseket a Wikipédia irányába nem kívánok tenni, mert a feltételezéseimet nem tudom forrásokkal alátámasztani. Kutatni fogok azonban ezek alátámasztására vagy cáfolatára alkalmas adatok után. Köszönöm a figyelmet (és Nyiffi türelmét, hogy a vitalapján cserélhetünk eszmét). – Garamond vita 2019. augusztus 3., 12:11 (CEST)
@Misibacsi, Garamond: szerintem roppant szórakoztató az eszmecsere, egyáltalán nem gond, hogy ezt itt tárgyaljátok meg, legalább én is tanulok valamit. :) Mindazonáltal sajnos egyáltalán nem vagyok járatos a témában, így csak készséggel minden információt beszívok, mint a szivacs. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. augusztus 3., 15:34 (CEST)

Felmérés a Wikitáborral kapcsolatban[szerkesztés]

Szia!

Azért kereslek, mert kíváncsiak vagyunk, mit gondolsz a kecskeméti Wikitáborról. Tetszett? Nem tetszett? Hogyan csináljuk legközelebb? Mondd el nekünk itt:

A felmérés kitöltése csak 1-2 perc, de nekünk sokat segít abban, hogy a jövőbeli találkozók még jobbak legyenek.

Tudtad, hogy ha feliratkozol a következő lapon, értesítést kapsz a következő találkozókról? Ha még nem tetted meg, iratkozz fel, nehogy lemaradt a következő összejövetelről! :)

Készítettél fényképeket a táborban? Töltsd fel őket ide!

Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2019. augusztus 4., 20:04 (CEST)

Mersz Klub[szerkesztés]

Kedves Szerkesztő, befejeztem a Mersz Klub anyagának feltöltését, kérlek, nézz rá:-) Nem sikerült formatálni + lenne két kérdésem: hogyan tudok feltölteni egy képet, és hogyan tudom jelölni a szövegben azokat a személyeket, dolgokat, akiknek már van wikis lapjuk? Barátsággal és köszönettel: Badamersz

Szeptemberi rendezvények[szerkesztés]

Szia! Szeretném a figyelmedbe ajánlani az alábbi, szeptemberre tervezett wikipédiás eseményeket, rendezvényeket:

  1. 2019. szeptember 9-ére wikitalálkozót szervezünk (nem csak) az erdélyi wikipédisták számára, Kolozsvárra. A szervezők mindenkit szeretettel látnak. Részleteket itt találsz:
  2. 2019. szeptember 28-ára egy félnapos továbbképzést és megbeszélést szervezünk azok számára, akik a Wikipédián belül kapcsolatba kerülnek az új szerkesztőkkel. Ezek a közreműködők elsősorban a járőrök, mentorok és adminisztrátorok. Amennyiben te nem tartozol egyik csoportba sem, azonban ilyen feladatokkal foglalkozol vagy szívesen foglalkoznál (pl. az újonnan regisztráltak köszöntése vagy a kezdők kocsmafalán a kérdések megválaszolása), akkor itt a helyed:
  3. 2019. szeptember 28-án délután wikitalálkozó lesz Budapesten! A találkozón a szokásos programok mellett sor kerül a CEE Tavasz szócikkíró verseny díjkiosztójára, a díjazottak közös megünneplésére is. Szeretettel látunk!

Samat üzenetrögzítő 2019. augusztus 31., 23:38 (CEST) • (feliratkozás és leiratkozás)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:47 (CEST)

Helló[szerkesztés]

Helló, tudna segíteni ezeknek a cikkeknek a fejlesztésében? Nagyon köszönöm: José de Anchieta, Pedro de San José de Betancur.– 87.223.161.15 (vita) 2019. szeptember 7., 15:05 (CEST)

Mersz Klub[szerkesztés]

Kedves Nyiffi, bocs, hogy zavarlak, remélem, a táborozás jól sikerült:-) Kérlek (pízplízplíz), nézz már rá a Mersz Klub oldalra, vmi átnézés-engedélyeztetés kell hozzá... Köszönöm (tankjútankjútankjú): Badamersz vita 2019. szeptember 11., 02:29 (CEST)Badamersz

Mersz Klub[szerkesztés]

Hálás köszönetem:-) Egyet viszont nem értek: miért van rajta, hogy nem jelöltünk külső forrásokat? Van vagy húsz... Badamersz vita 2019. szeptember 18., 16:06 (CEST)badamersz

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 20., 17:13 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. október 3., 21:51 (CEST)

Mentorlista[szerkesztés]

Szia! Feltüntettelek a mentorok listájában a jelentkezésed alapján, és elhelyeztem az alapértelmezett üzenetet a neved mögött. Nyugodtan írd át olyanra, amilyenre szeretnéd. Ehhez segítséget ebben az útmutatóban találsz. Ha kérdésed lenne, keress meg nyugodtan. Köszönöm a segítségedet előre is: Samat üzenetrögzítő 2019. október 16., 00:06 (CEST)

Novemberi wikitalálkozó[szerkesztés]

Szia! 2019. november 23-ára wikitalálkozót szervezünk Budapestre, melyen szeretettel látnánk:

Samat üzenetrögzítő 2019. november 20., 23:29 (CET) • (feliratkozás és leiratkozás)

Kiemelés[szerkesztés]

Szia! A 2019-es Formula–1 világbajnokság szócikk kiemelésen van, ha gondolod nézz majd rá, remélem ez is tetszik annyira, mint a tavalyi. – Gerry89 vita 2019. december 12., 08:58 (CET)

Ünnepi wikitalálkozók[szerkesztés]

Szia!

A következő nagyjából egy hónapban két ünnepi wikitalálkozót is tartunk:

Mindkét eseményre nagy szeretettel várunk!

Samat üzenetrögzítő 2019. december 15., 12:09 (CET) • (feliratkozás és leiratkozás)


"Kérésem"[szerkesztés]

Te is csak ennyire tartasz engem. Értem. --Linkoman vita 2019. december 25., 21:40 (CET)

Közeleg „Az év szócikke 2019” verseny[szerkesztés]

Szia, Nyiffi!
A 2019-es év folyamán hozzájárultál a Skype szócikk bővítéséhez.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezt a szócikket a Wikipédia közössége jelölte a 2019-es „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 20-án 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2020. március 2-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2019-es Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2020. január 19., 18:15 (CET)