Szerkesztővita:Nyiffi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
nyiffi üzenőfala


nyiffi most éppen
 Red bug.svg elérhető
– csak a szokásos
 Green bug.svg csak minden másnap van itt
– azért igyekszem!
 Red bug.svg nem elérhető
– nem vagyok netközelben

Üdv! A vitalapomra, azaz ide itt küldhetsz új üzenetet! Ha olyan üzenetet szeretnél küldeni, amelyet csak én látok (kérlek, ilyet csak indokolt esetben küldj, a legtöbb wikipédiás dolog a vitalapomra tartozik!), ide írj: nyiffi.wikipedia@gmail.com, vagy használhatod a wiki üzenetküldő rendszerét.


Forráshiány pótolva[szerkesztés]

Kedves Nyiffi!

Az általam szerkesztett Kárpáti Zoltán (festőművész) oldalon a következő üzenet olvasható: "Megkérdőjelezték, hogy a cikk/jelölt témaválasztása enciklopédiába való-e, azaz hogy megfelel-e a „Nevezetesség” irányelvben leírtaknak. Amiben segíthetsz: kiegészítheted az irányelvnek megfelelő forrásokkal, vagy a tartalmat bedolgozhatod egy a témakört összefoglaló cikkbe. Ha vitatni akarod mindezt, a vitalapon tedd."

Ezúton jelzem, hogy a megbízható forrásmegjelöléseket pótoltam (újságcikkek, rádiós, televíziós interjúk), valamint pontosítottam, kiegészítettem a szakmai tevékenységét annyival, hogy a „Nevezetesség” irányelveinek megfeleljen.

Kérdésem: ha mindezt pótoltam, mikor kerül felülbírálásra az oldal? Továbbá: az egyértelműsítő lapon is feltüntettem a művész nevét, és megszerkesztettem a rámutató linket a saját wiki oldalára is. Ha be vagyok jelentkezve csak akkor látszik, kijelentkezve ez a sor nem látszik sajnos, mivel 7 jóváhagyás vár az oldalon- ezt az üzenetet írja ki. Tudnál ebben segíteni, hogy azt is jóváhagyd? Mivel már 2016. májusa óta nem frissítették az oldalt. https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rp%C3%A1ti_Zolt%C3%A1n_(egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap)

Köszönöm segítségedet!

Kedves Nyiffi!

Kipótoltam további forrásokkal, pontosan 6 db-bal, ami "érdemben tárgyalja" az alkotót - ez már elegendő külső és független forrás? Televíziós adások, újságcikkek, illetve kettő darab kiállítási katalógus, ISBN számmal, ami születési adatokat is tartalmaz! Ezért szeretném kérni az újbóli áttekintést, és a szócikk megkérdőjelezésének mellőzését, ha van erre lehetőség. Köszönettel! – Joskav vita 2017. január 25., 11:32 (CET)


Milyen információkat tartalmaznak a források? A televíziós, rádiós adások, újságcikkek:

- szakmai életútjára, azaz: tanulmányaira, munkásságára, alkotói tevékenységére utaló írások és interjúk

illetve kettő kiállítási katalógus, ISBN számmal, ami születési adatokat is tartalmaz! – Joskav vita 2017. január 25., 11:50 (CET)

Budapesti EAC[szerkesztés]

Szia! Egy szerkesztői csoport, ELTE-BEAC] néven írta a fenti szócikket. A megírt szöveg át van ugyan fogalmazva, nyomokban azért tartalmazza a forrás szöveget, ami viszont a szócikk szerzoinek az írása. Végig én ellenőriztem a lapot, szerintem ez esetben nem beszélhetünk jogsértésrol. Jól gondolom? Üdv: Gerry89vita 2017. január 25., 14:16 (CET)

Enciklopédikus avagy sem?[szerkesztés]

Sziaǃ Korábban, mikor bővítettem a Pargali Ibrahim szócikket, már ránéztél, kikértem a véleményed, úgyhogy most is ezt teszem. Találtam pár plusz forrást, de nem tudom, hogy a téma enciklopédikus-e..Ezek ilyen találgatás jellegűek a személye körül, mint hogy a gyermekeit megölették e a kivégzése után, hogy hitvese mellett volt-e szeretője, vagy egyálétalán valós volt-e a szultán húgával való házassága, illetve feszegetik, hogy közte és az uralkodó közt nem csak baráti viszony volt. Ugye ezek nem történelmi tények, szerinted beleírhatók-e a szócikkébe? - Gerry89vita 2017. január 26, 14:41 (CET)

Lina Medina[szerkesztés]

Szia! Megvallom őszintén, nem is emlékszem már, hogyan találtam rá a szócikkre, nem is beszélve az állítólagos halálhíréről és az azzal kapcsolatos forrásról. De köszönöm, hogy szóltál és köszönöm a javításokat is az anonnak, aki végezte. Üdv: Solymári vita 2017. február 1., 14:45 (CET)

Wolfsburg[szerkesztés]

Mivel be van kapcsolva nálam a látszer, van visszaállítás gombom. Ezt majdnem egyszerre nyomtuk meg, de én később, ezért nem a megfelelő változatot állítottam helyre, így keletkezett a "zavar".– RuIsZa Blue old car.svgbevitel 2017. február 1., 16:22 (CET)

Jó lenne megoldani[szerkesztés]

Sziaǃ Nézz rá, légy oly kedves az Bürokraták falán levő két kiírásomraǃ Az enyém le is zárható, visszavontam és jó lenne ha végre lezárulna a másik is. Jelenleg 6-0 a kiíróval egyetemben a támogatók-ellenzők aránya, nem tudom mire várunk..– Gerry89 vita 2017. február 4., 09:18 (CET)

Kedved időd?[szerkesztés]

Szia! Láttam múltkor vagy az F1 portálon vagy a szerkesztői lapodon, hogy szeretnéd majd bővíteni Gilles Villeneuve és Ronnie Peterson szócikkét. Nos, mivel új kiszemeltet keresek jó/kiemelt cikkalanynak, és rajuk gondoltam, megkérdezem, hogy szeretnél-e ebben az egyelőre egyszemélyes projecthez csatlakozni. Tudom, mondtad, hogy nincs annyi időd, de jól jön ha javítgatsz, ilkusztrálsz stb. Persze ha kedved is van hozzá. Gerry89 vita 2017. február 7., 17:20 (CET)

Tolmácsoltam kérésed[szerkesztés]

Tolmácsoltam január közepi kérésed Grayegnirfről, mert mindenki csak továbbhaladt a bürokraták falán: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Megerősített szerkesztői javaslat lezárásának kérése (kérésed óta öt újabb szerkesztése volt egyébként Grayegnirfnek, köztük egy új szócikk is). Szép napot kívánok! Apród vita 2017. február 14., 00:53 (CET)

horánykereszt[szerkesztés]

Szia, nem próbának szántam ezt a címszót, hanem valóban elkezdtem szerkeszteni. A címszó is új volt és a gondolat is ma született a rádióban. Véleményed szerint folytathatom az elkezdett munkát? Egyenlőre nincs több tartalom, mivel a mai nap van kialakulóban, de a címszót kereshetik sokan és olvasnának is róla a közeljövőben. Üdv: Stefán Z.

Villeneuve akkor mehet?[szerkesztés]

Szia! Végeztem minden függő dolgommal, még ma teszek be plusz forrást a Joker (DC Comics) szócikkbe (amire amúgy szavazhatnátok itt ) , de elkezdhetjük Nyiffi veled Gilles Villeneuve-öt, @Ruisza: veled pedig Voldemortot. Cél a kiemelt szócikk!! Írjatok, hogy ki hogy szeretné, hogy gondolta :) Gerry89 vita 2017. február 17., 12:16 (CET)

@Gerry89: igen, mehet, de egész hétvégén nem leszek gépközelben, egy óra múlva végzek, addig vagyok még a wikin, utána már csak hétfőtől. De ráérő időmben akkor rástartolok, igen :) Szuper lesz! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. február 17., 12:36 (CET)
Akkor abban az egy órában írd meg te miket szeretnél beletenni. Úgy gondoltam, az angol cikket először le kellene másolni/fordítani, meg valami pluszt beletenni, amitől a miénk lesz a legjobb. Aztán akkor hetfő elkezdjük. Mondtad, h. vannak képeid, nekem megvan a F1 Nagyenciklopédiája illetve egy a Halál Árnyékában című könyv, úgyhogy nem lehetetlen összehozni. Gerry89 vita 2017. február 17., 12:42 (CET)
@Gerry89: képeim nincsenek, a könyvből tudok befényképezni, ha te is dolgoznál esetleg az enyémből, de ha neked is van anyagod, akkor nem terhellek vele. :) Most még munkahelyen vagyok, nem tudom összeszedni, hogy mit írnék bele, de az interjúkötetben sok apró információ van az életéről, ezt mindenképp fel tudjuk jól használni szerintem. Az élettörténetet tudom vele remekül kiegészíteni. nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. február 17., 12:45 (CET)
oké, legyen így Gerry89 vita 2017. február 17., 12:48 (CET)
@Gerry89: Körülbelül másfél óra múlva Voldemort.– RuIsZa Blue old car.svgbevitel 2017. február 17., 13:00 (CET)

Szia, ha ismét itt vagy írj, ha kezdhetjük. én elkezdem fordítani az angol cikket, csak nehogy keresztbe szerkesszünk..– Gerry89 vita 2017. február 20., 12:27 (CET)

@Gerry89: igen, csak munkahelyre nem tudok behozni könyvet, csak délutánonként tudok szerkeszteni ilyesmit :) De legalább nem lesz szerkütk! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. február 20., 12:29 (CET)

Remekǃ – Gerry89 vita 2017. február 20., 12:42 (CET)

@Gerry89: nem felejtettem el, csak egyszerűen nem töltök annyi időt otthon, hogy előszedjem a könyvet. De látom, ti nagyon serények vagytok :) nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. február 24., 08:37 (CET)

Tii?? Valaki beleszerkesztett még??? – Gerry89 vita 2017. február 24., 08:46 (CET)

@Gerry89: nem, hiszen azt látnád a laptörténetben :) Ruiszával vagytok nagyon serények a feljavításokkal és kiegészítésekkel. nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. február 24., 08:52 (CET)

Igazából én sem néztem rá két napja, Ruisza meg bedobta a törölközőt, most nem tudom mi legyen az őr részével. – Gerry89 vita 2017. február 24., 08:57 (CET)

Kép[szerkesztés]

Szia! Segíthetnél abban, hogy azt az átkozott képet miért nem tudom beilleszteni a Love Story (film) szócikkembe az enwikis testvérlapról, illetve egy egyért.lapot csinálhatnál hozzá ha ráérsz. Köszönöm! Gerry89 vita 2017. február 24., 17:25 (CET)

Köszi, sajna akkor nem lesz kép hozzá, viszont az egyértelműsítőt köszi, már hozzákapcsoltam , annyi, hogy kibővítettem, van még egy musical is. Már csak forrásolnom kell. Meg megírtam a Ali MacGraw szócikket. Felfoghatatlan, hogy miért nem voltak meg ezek a (filmtörténeti jelentőségű) lapok eddig..– Gerry89 vita 2017. február 25., 12:43 (CET)

1955éV[szerkesztés]

Szia! Írjad már át a büron, mert tiszta ideg. Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2017. március 1., 14:17 (CET)

Harry Kane[szerkesztés]

Szia! Nézz rá majd a fenti lapra kérlek. Visszavontam egy amúgy jó bővítést, mert nem volt forrásolva. Megírtam szerköfben, hogy írja újra forrásolva, azt is átveheti az enwikiről. Erre Csurla visszavonta, mondván van a szerkesztesben forrás, ami nem igaz. Járőrként elfogadhatok ilyen szerkesztést? Esetleg én magam is állíthatok források nélkül cikkekben (amúgy valós) dolgokat? Gerry89 vita 2017. március 7., 11:11 (CET)

@Gerry89: Pontatlanul idéztél, mert ezt írtam: "A leírtakra 95 %-ban van forrás a cikkben"

A cikkben, ami nem egyenlő a szerkesztéssel. Csurla vita 2017. március 7., 16:43 (CET)
Abból a szempontból ez mindegy, hogy én ezt Tasso szerktárs szerkesztésére írtam, amiben egy db forrás sem volt. – Gerry89 vita 2017. március 7., 17:06 (CET)

Március 8.[szerkesztés]

Boldog Nőnapot kívánok! DenesFeri vita 2017. március 8., 10:40 (CET)

Nőnap[szerkesztés]

Boldog Nőnapot kívánok! :-) Gerry89 vita 2017. március 8., 14:57 (CET)

I Can't Go On[szerkesztés]

Szia! Nem, mivel mindenhol javítottam! – Zsaron üzenet 2017. március 12., 19:30 (CET)

Szavazás előkészÍtése[szerkesztés]

Sziaǃ Ez így jó? Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/Wikipédia:Labdarúgásműhely/Irányelvek Mármint úgy értem, most sehova sem kell másolgatni, majd jóváhagyják és akkor esetleg kikerül a szavazás részlegre? Bocsi, ha blődség, csak először csináltam ilyet..:-). – Gerry89 vita 2017. március 13., 08:03 (CET)

szervezeti infobox[szerkesztés]

Kedves Nyiffi! Kérlek, segíts! Formázási gondjaim vannak. Nem jövök rá. hogy szervezeti infobox miért nem jelenik meg, illetve, hogy az "elhelyezkedése" szöveg, meg honnan került bele. Köszönettel? S Feri – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Susanszkyf (vitalap | szerkesztései)

Kedves Nyiffi! Köszönöm a segítséget. Látom megjelenik már a szervezeti infoblokk. A T/1-ben fogalmazott mondatok valóban személyesek voltak. Majd fogalmazunk ideillőbbeket. Üdv: S. Feri Susanszkyf vita 2017. március 13., 12:08 (CET)

köszönet[szerkesztés]

Köszi a segítséget. Mamkókajmen vita

Szócikk szerkesztésének ellenőrzése.[szerkesztés]

Üdvözlet Nyiffi! A következőben kérnék tájékoztatást: 2017. március 13-án szerkesztettem a "Kaposfüredi vasmeteorit" szócikket (egy nagyobb lépésben, és két kicsi módosításban). Ez azóta is a "nem ellenőrzött változat" fülön van. Mit kell tennem, hogy "ellenőrzötté" váljon? TangoPapa (Tibor) 2017. március 24., 13:11 (CET)

Kedves Nyiffi! Köszönöm a gyors válaszodat, és az ellenőrzést. A szerkesztés alapjául szolgáló forrást ugyan mellékeltem a "További információk"-nál, de valóban nem jeleztem ezt a szócikk szöveges részében. Ezt pótoltam a cikk első bekezdése végén a "Tartalomjegyzék" előtt. Ha újra "erre jársz" (ahogy időd engedi), kérlek ezt is ellenőrizd. Köszönettel: TangoPapa (Tibor) 2017. március 24., 16:26 (CET)

Első lépések[szerkesztés]

Kedves Nyiffi, köszönöm a segítséget, nem gondoltam át rendesen a szerkesztés menetét! Vandorbab – Vandorbab vita 2017. március 29., 10:06 (CEST)

Segítség[szerkesztés]

Kedves Nyiffi!

Bevallom elvesztem, akárhogy próbálkozom, nem tudom a Pósa Károly szócikket átformázni. Valami sablont tudnál küldeni? Ez az első szócikkem, ha belejönnék később több délvidéki vonatkozó dologgal is szeretném a rendszert bővíteni, de most egy kicsit tanácstalan vagyok. Előre is kösz a segítséget!

RR – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Remény Remény (vitalap | szerkesztései)

Köszönet![szerkesztés]

Angyal vagy kedves Nyiffi! Köszönöm a türelmedet! Mindig öröm, ha jó szándékú emberrel találkozok! Hálás vagyok neked! A továbbiakban az általad megadott instrukciók alapján fogok eljárni. Ha netán gubanc lenne, megértésedben bízva ismételten hozzád fogok fordulni, bár terhelni végképp nem szeretnélek. Szép napot! Üdv! RR – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Remény Remény (vitalap | szerkesztései)

Segítség kellene[szerkesztés]

Sziaǃ Abban kérném segítséged, hogy lévén neked végtelen türelmed van, kérlek magyaráz el a szócikk írójának, mit és, hogy kell csinálni, hogy ne legyen jogsértő a szócikke. A szóban forgó lap a Kanadai Magyar Hokiklub (korábban törölve lett jogsértés miatt már), minap figyelmeztettem, elküldtem neki a sablont, erre ma létrehozta echte ugyanaztː Kanadai Magyar Hokiklub/Új Nekem sajnos ehhez nins idegzetem..Köszönömǃ Majd írj, hogy mik a fejlemények. – Gerry89 vita 2017. április 4., 21:18 (CEST)

Keleti szőnyeg[szerkesztés]

Szia! Dehogy! Ezt szerkesztő:Satak Lord allapjáról emeltem át az engedélyével, elkezdte valamikor ezt a fantasztikus anyagot sok éve, a történeti résszel kiegészítettem. Csak már egyre szebb dolgok vannak benne, ezért gondoltam úgy, hogy jobb ha már mások is olvashatják, annak ellenére, hogy nagyon hibás. Úgy láttam, hogy már valamelyest használható, bár még nagyon sok hiba van benne, mert eredendően egy vázlat volt, sok helyen még most is az. Az a helyzet, hogy egyre jobban belefolyok már, minden tele van már otthon az ezzel kapcsolatos anyagokkal, egyre bonyolultabb az egész, ezért tűnik úgy, hogy nem dolgozom rajta, de közben meg fordítok, forrásokat keresek ilyesmi és sűrűn elakadok. De tényleg nem gond, ha beleírsz, tele van elírásokkal is. Most éppen katalogizálom hozzá a képeket. Ogodej Mal 0.png vitalap 2017. április 19., 12:34 (CEST)