Szerkesztővita:Bennó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szerkesztővita:Bennó 
„Ritkán tedd lábadat a te felebarátodnak házába; hogy be ne teljesedjék veled, és meg ne gyűlöljön téged…” (Példabeszédek könyve 25,17.)
Pffffft-kalpagos.gif
Ez a lap a Bennó viselkedésében és működésében eszközölendő ideiglenes vagy maradandó változtatások megbeszélésére szolgáló vitalap. E vitalap tehát leginkább az illető szerkesztő (sőt: Szerkesztő!) működésével kapcsolatos kifogásoknak, elvakult kritikáknak és lelkesült dicséreteknek van fenntartva. Nem (feltétlenül) szól bármi(egyéb)ről, de egész nyugodtan használd vitafórumnak!
  • Használj dezinformatív szakaszcímeket!
  • Új üzenetet hagyhatsz nekem ide kattintva! Az eszmecserék és viadalok követhetősége érdekében a nálam hagyott üzenetekre itt válaszolok, és ha nálad hagytam üzenetet, válaszolhatsz a saját vitalapodon te is, úgyis rajta vagy a figyelőlistámon. :o)
  • Új vagy a Wikipédiában? Régen rossz! Érdemes megnézned a gyakran ismétlődő kérkedéseket.
Hasznos tippek a Wikipédiában
Az első szerkesztés ezen a lapon kedves adminelődünktől, nagytibitől érkezett, üdvözölt a Wikipédia szerkesztői között 2006. július 7-én, 16:45-kor. :-)

Azóta archivált megbeszélések a folyékony beszélgetések bevezetéséig:

A folyékony beszélgetések bevezetése óta nyitott témákat lásd: Speciális:Keresés előtag szerint/Téma:Szerkesztővita:Bennó/
#ddffdd


The Signpost: 24 November 2017[szerkesztés]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #288[szerkesztés]

átirányítási kérdés[szerkesztés]

Üdvözöllek, Bennó, a katolikus mire irányítson át? Korábban volt katolikus egyház (egyértelműsítő lap), aztán római katolikus egyház lett, bár nekem talán a legkézenfekvőbb a katolicizmus lenne, egyrészt annak alapján, hogy maga a katolikus szó milyen értelemben használatos, másrészt pedig hogy ehhez képest a hivatkozott cikk mennyire lehet releváns. (Harmadrészt esetleg érdemes figyelembe venni a konzisztenciát a hasonló linkekkel, hogy pl. a muszlim az iszlámra hivatkozik.) Bennem egyébként felmerülne a katolicizmus cikk összevonása is az említett másikkal, de legalábbis jó lenne tisztázni, hogy az olvasó mit hol keressen (Amennyiben a … érdekel, kattints amoda). Ádám 2017. december 1., 23:21 (CET)

Hú, hát ez így tényleg anomália. Össze kéne itt építeni több lapot is, és átirányításokat csinálni.

Sorban: kellene egy összefésült lapot csinálni a katolikus egyház (egyértelműsítő lap) és a katolicizmus lap tartalmából, az utóbbi nevén (de a lap címfejében kettős megnevezést említve: katolicizmus / katolikus egyház, hiszen ez a kettő ugyanaz). A katolicizmus lap jelenlegi tartalmának nagy részét viszont, mivel az a rómairól szól, simán be kéne építeni a rómaiba.

A sima katolikus jelző ez után az összeépítés után nyilván erre az új lapra irányítson. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2017. december 1., 23:35 (CET)

Helyesbítek: az egyértelműsítő lapot kellene talán megtartani elsődleges címnek, és oda mutasson a katolicizmus is. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2017. december 1., 23:38 (CET)

Wikidata weekly summary #289[szerkesztés]

Wikidata weekly summary #290[szerkesztés]