Wikipédia:Az év szócikke

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tudnivalók

Az év szócikke verseny egy olyan közösségi verseny, amely során az adott év legjobb szócikkei mérettetnek meg. A javasolt szócikknek az alábbi pontoknak kell megfelelnie:

  • a kiírásnak megfelelő évben született;
  • nem a kiírásnak megfelelő évben született, de abban az évben gyakorlatilag teljesen átírták vagy igen jelentős mértékben bővítették;

Javaslattétel[szerkesztés]

Az éppen aktuális kiírásra javaslatot tenni az egész év folyamán, valamint a következő év harmadik vasárnapjáig, éjfélig lehet. A szócikket lehetőség szerint a feltüntetett kategóriák egyikébe be kell sorolni.

Ki vehet részt a jelölésben?[szerkesztés]

Bármely regisztrált szerkesztő.

Figyelem![szerkesztés]

A kiemelési eljárással szemben itt nem folyik műhelymunka! Ha az általad jelölt szócikk nem felel meg a fent felsorolt feltételeknek, a lap karbantartói azonnal eltávolítják a jelöltek közül.

Szavazás[szerkesztés]

A szavazás a cikkek mennyiségétől függően a javaslattételi időszak lezárását követően 4-6 hétig tart. Egy kategóriában minimum hat jelöltnek kell szerepelnie. Egy kategóriában az első három szócikk kapja meg az elismerő címeket. Minden olyan szerkesztő szavazhat, aki egy hónapnál régebben regisztrált és a szócikknévtérben minimum ötven komoly szerkesztése van. Egy kategórián belül egy szerkesztő három szócikkre kell hogy szavazzon, a szavazatok kiértékelése a Condorcet-módszer szerint történik.

Eredményhirdetés[szerkesztés]

A kiértékelésre és az eredményhirdetésre a szavazás lezárását követő 3-4 napban kerül sor az éppen aktuális lapon, illetve a Kocsmafal (hírek) oldalon.

Jelölések[szerkesztés]