Szerkesztő:Laszlovszky András

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Nagy Magyarorszag2.jpg

𒁹𒆷𒀸𒇻𒉿𒊭𒆠𒀭𒁕𒊏𒀀𒀸

Ha a fenti karakterek nem jelennének meg, akkor itt olvasható az odaírt szöveg
Ebből az egyik én vagyok pár évvel ezelőtt. De nem árulom el, hogy balról az első
Szkubi, a „nagy sárga kutya” ma 18:55-kor, hosszú betegség és sok szenvedés árán hosszú álomba merült. Legyen könnyű neki a föld. 2011. december 30., 20:12 (CET)


Az általam készített térkép bevonult a felsőoktatásba, a Hettita Birodalom története kurzusban
Vitrin (ezeket kaptam)

Az állatvilág bajnokának! :-)Istvánka Crystal128-package-toys.svg posta 2009. július 25., 16:16 (CEST)
Rosetta Barnstar.png Kiváló ókorista
Kiváló ókori (és miegyéb - azokat nem is bírom követni ;) cikkeid írásáért, plusz példaadó forrásolásaidért, plusz az itt rendkívül fontos és szintén mértékadó, sőt, kifejezetten tisztelendő vitakultúrádért (= hogy még mindig nem tudtunk összeveszni ;) kapod ezt a q nagy követ. :-)

Egyáltalán nem szeretettel és nagyon főleg nem barátsággal, de nem ám! ;-) eLVe kedvesS(z)avak 2009. november 11., 13:20 (CET)

Original Barnstar.png Egy díj neked
Komolyan mondom, amit a hettiták cikkeinek létrehozásával adsz a wikihez, lenyűgöz. Minden egyes cikk új információkat ad nekem is, s azt hiszem, lassan mi leszünk a magyar net legjobb, legalaposabb forrása, ami a hettitákat illeti. Csak így tovább :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. április 27., 22:54 (CEST)
History Barnstar.png Történelmi barnstar
A hettitákkal kapcsolatos szerkesztéseidért. Gratulálok! – Einstein2 Einstein2 Góóól! 2010. augusztus 17., 16:22 (CEST)
Eulenpokal-Stadt-Schaffhausen-Fayence-16Jhr.jpg Bölcs filológus
Fantasztikusan precíz ókori nyelvi hozzájárulásaidért, különös tekintettel a perzsa nagykirályokra és a hettitákra. Paulus Pontius Crassus vita 2011. április 20., 23:05 (CEST)
Guitar Barnstar.png Csillag neked és az Aerosmithnek
A munkád nélkül ez a szócikk elvérzett volna a kiemelésen. Wikiköszönet. RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. július 19., 21:00 (CEST)
Allaroundamazingbarnstar.png Csillag a reneszánsz embernek
Döbbenetes sokoldalúságodért és áldozatos wikimunkádért, nagyrabecsüléssel. --Pagonyfoxhole 2011. július 19., 21:41 (CEST)
Citation Barnstar Hires.png Forrásoló Csillag
A munkád előtt le a kalappal.

A személyiséged előtt le a kalappal. Teljesen lenyűgöz, szinte elsírtam magam. Pimpa51 vita 2016. június 7., 10:28 (CEST)

Egyebek

POTY barnstar.svg Az év szócikke 2010
A 2010-es "Az év szócikke" versenyen Hettita Birodalom című szócikked a köztörténet kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. március 2., 20:59 (CET)
PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2010
A 2010-es "Az év szócikke" versenyen a Led Zeppelin című szócikked a zene kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! -- OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2011. március 2., 20:49 (CET)
POTY barnstar.svg Az év szócikke 2011
A 2011-es Az év szócikke versenyen az Ékírás című szócikked a nyelv és irodalom kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 28., 10:59 (CET)
POTY barnstar.svg Az év szócikke 2011
A 2011-es Az év szócikke versenyen a Héraklész című szócikked az egyéb művészetek, művelődéstörténet kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:02 (CET)
POTY barnstar.svg Az év szócikke 2011
A 2011-es Az év szócikke versenyen a Kihalások okai című szócikked természettudomány kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:04 (CET)
PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2012
A 2012-es Az év szócikke versenyen a Magyarország földtana című szócikked a természettudomány kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. március 7., 21:12 (CET)
PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2012
A 2012-es Az év szócikke versenyen az Urartu című szócikked a történelem kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! – RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. március 8., 10:22 (CET)
PODY barnstar.png Történelem+politika kategória győztese
A 2014-es Kelet-ázsiai szócikkíró versenyen Sang-dinasztia című cikked az törénelem+politika kategória győztese lett. Gratulálunk! Xiaolong Dragon.svg Üzenő 2014. március 12., 15:43 (CET)
PODY ribbon.svg A Quattrocento Kiadó különdíja
A 2014-es Kelet-ázsiai szócikkíró versenyen Silla című cikkedért A Quattrocento Kiadó különdíjában részesültél. Gratulálunk! Xiaolong Dragon.svg Üzenő 2014. március 12., 16:03 (CET)
PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2015
A 2015-ös Az év szócikke versenyen a Sarrukín akkád király című szócikked történelmi életrajz kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálok! OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. március 15., 19:29 (CET)

Tartalomjegyzék

userboxok


hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
Animated-Flag-Hungary.gif
Ez a szerkesztő magyarországi.
HUN Pest megye COA.jpg
Ez a szerkesztő pest megyei.
SzentendreCrest.jpg
Ez a szerkesztő szentendrei.
Wikipedia-logo.pngnapszám(láló): 3535
98000+ Ennek a szerkesztőnek több mint 98000 szerkesztése van.
66000+ …ebből több mint 66000 a szócikknévtérben.
30000+ Ez a szerkesztő több mint 30000 szócikket szerkesztett.
31500+ Ennek a szerkesztőnek több mint 31500 lap van a figyelőlistáján.
1200+ Ez a szerkesztő több mint 1200 önálló szócikket alkotott.
Wikipedia Reviewer.svg
Ez a szerkesztő járőr.
(ellenőrzés)
Nuvola apps cookie.svg Ez a szerkesztő 18440 napja született.
Userboxok
ScarletLetter.svg
Ez a szerkesztő ateista.
Atheist sistine chaple.JPGNo God.svgAtheist-Badge-Stone.pngAtheistSymbol.PNG Ez a szerkesztő ismeri ezt a mondást: „Historia est magistra vitae”, ezért (is) ateista
No death penalty.svg
Ez a felhasználó ellenzi a halálbüntetést. Muszáj neki: II. József Szent András napján törölte el a halálbüntetést.
Mixed-handed-left.png Ez a szerkesztő balkezes.
Hindenburg burning.jpg
Ez a felhasználó Led Zeppelin rajongó.
Clio1.png Ez a szerkesztő történész.
Leonardo self.jpg Ez a szerkesztő polihisztor.
Astro signs strikethrough.svg Ez a szerkesztő semmilyen jegyű.
Nincs szüksége ilyesmire.
Pyramide Djedkare elevation 2.jpg Ez a szerkesztő tagja az Ókorműhelynek.
Camouflage.svg Ez a szerkesztő tagja a Hadtudományi műhelynek
Másodikvh-műhely user.jpg Ez a szerkesztő a második világháború műhely tagja.
Földrajzműhely Ez a szerkesztő
a Földrajzműhely tagja.


Crystal Clear app kguitar.png Ez a szerkesztő tagja a Könnyűzenei műhelynek.
Draig.svg Ez a szerkesztő a Mitológia-műhely tagja.

1968-ban, Szentendrén születtem, egyik részről dalmát-palóc-székely, másik részről felvidéki-cseh-lengyel-palóc eredetű családban. Lokálpatrióta vagyok.

Amiben előfordulok: geológia, földmérés, történelem (főleg ókor, de mindenhol máshol is).

Hobbim az anti-finnugrász magyar őstörténet, az egyiptológia (általában az ókori kelet), a második világháború története, őslénytan és ősföldrajz, evolúcióelmélet, etológia, földtörténet, csillagászat. Szabadidőmben modellezek, barlangászom és rock-blues zenekarokban dobolok.

Nézeteimre vonatkozóan Richard Dawkins gyakorlatilag az egyetlen olyan tudós, akivel majdnem mindenben egyet tudok érteni! Lételemem a vitatkozás, úgy tartom, csak így alakulhatnak ki koherens nézőpontok.

„A nyelvtudomány vizsgálatának tárgya a nyelv, és a diakrónikus nyelvtudomány célja a nyelv – és nem a nyelvet beszélő nép – történetének vizsgálata. Hogy a nyelvtörténet adatai felhasználhatók-e történelmi szempontból, annak eldöntését a hivatásos történészekre kell bízni. Ugyanis saját erejéből a nyelvész nem képes eredményeit a történelem szempontjából értékelni. Egy magyar–török megfelelést szívesen magyarázunk úgy, hogy a magyar szót jövevénynek tekintjük, de már egy, mondjuk, magyar-bantu „szóegyezést” jogosan nevezünk délibábosnak. Így ítéletünket nem tisztán nyelvi, hanem elsősorban történelmi kritériumra alapozzuk: merthogy hogyan is jutott volna a magyarba bantu jövevényszó? Azaz vakon – és ebben az esetben helyesen – bízzunk a történész tanításában, aki szerint a két nép között a múltban nem lévén kapcsolat – ezt már megint a nyelvész teszi hozzá –, nyelvi kapcsolat se létezhet.”

Sinor Dénes, 1966.

„Mint minden tudomány, a történetírás is autonóm. A történésznek joga és kötelessége, hogy maga döntsön saját tudományának módszerei szerint arról, mit tart a tudomány művelése közben felmerülő minden probléma helyes megoldásának. Semmi sem kötelezheti rá, és joga sincs ahhoz, hogy bárkinek átengedje a döntést. Ha akárki más (…) tálcán nyújtja a választ a kérdésre, nem tehet mást, mint visszautasítja… a válasz elfogadásával a történészi autonómiáját adja fel, és valaki másnak engedi át azt a munkát, amelyet – ha tudományos gondolkodó – csak maga végezhet el… Ha egy történész elfogadja és történeti igazságként kezeli egy tekintély tanubizonyságát, nyilván eljátsza a történész nevet… Skatulyázó tevékenységükről többen úgy nyilatkoztak, hogy ezzel »a történetírást a tudomány rangjára emelik«… nincs benne semmi autonóm, semmi kreatív; csak kész értesülések átrakodása egyik fejből a másikba…”

Robin G. Collingwood


Szeretem a heraldikát, ez itt különösen a kedvencemPortálok, ahol eddig a legtöbbször megfordultam:

 • ókor Ókorportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap

A hit betegség. Gyógymód: Richard Dawkins nagy adagokban.


Ezeket meg inkább csak magamnak gyűjtögetem, hogy könnyebben odanavigálhassak

Idézet

„Nem valószínű, hogy a tettesen kívül bárki más elkövethette volna a gyilkosságot.” (Zone Reality, Hullámsír)

„A 60 km/h-s sebességet egy 1500 LE-s motor biztosítja, amiből kettőt is beépítettek.” (Discovery, Fegyvertények)

1

2

3

       1. Ez a Wikipédia egyik szerkesztőjének bemutatkozó lapja, nem Wikipédia-cikk.

        Ha ezt a lapot nem a Wikipédián olvasod, akkor egy tükrözést látsz. Légy tudatában annak, hogy a lap elavult lehet, és hogy ezen szerkesztőnek valószínűleg nincs kapcsolata a Wikipédián kívül semmilyen más, ezt a lapot tartalmazó weboldallal. Az eredeti szerkesztői lapot a https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Laszlovszky_Andr%C3%A1s címen találod meg.

        Wikimédia Alapítvány


        |}