Wikipédia-vita:Az év szócikke

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Fejléc[szerkesztés]

Biztosan én vagyok vak, de hová lettek a korábbi fejlécek??? :O OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2013. december 4., 18:53 (CET)

Ezen a lapon csak a linkek vannak a fejlécben, és minden év lapján vannak a rendes fejlécek is. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. december 4., 19:43 (CET)

Én egyiken sem látom, az hogy lehet? :O OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2013. december 5., 14:09 (CET)

Úgy érted, itt nem látsz fejlécet?: Wikipédia:Az év szócikke/2013 - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. december 5., 20:34 (CET)

Itt sem, sem máshol. OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2013. december 5., 20:46 (CET)

Akkor ez valami technikai dolog lehet nálad, én passzolom a kérdést. :O - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. december 5., 21:37 (CET)

Küldenél nekem emailben egy screenshotot, hogy Te hogy látod? Köszi! OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2013. december 5., 22:01 (CET)

Küldtem egyet a 2013-as lapról. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2013. december 6., 08:55 (CET)

Javaslat a "Díjátadás" fül beillesztésére a Fejlécbe[szerkesztés]

1. Jelenleg a sorban négy fül szerepel: Tudnivalók a lapról + Javaslattétel + Szavazás + Eredményhirdetés.

2. Javaslom, hogy ötödikként a Díjátadási ünnepség füllel egészüljön ki a sor.

3. Végül egy tapintatos kérdés: hol s mikor lesz "Az év szócikke/2014" verseny díjátadási ünnepe?

Üdv: *feridiák vita 2015. április 26., 11:56 (CEST)

Integrálás a cikktörténet sablonba[szerkesztés]

Hátha itt eljut az érdekeltekhez: a {{cikktörténet}}(?) sablon mostantól képes kezelni az év szócikke helyezéseket. A következő formátumban kell megadni az adatokat:

|év szócikke = év / kategória / helyezés

ahol értelemszerűen ki kell cserélni a megfelelő adatokra a három szót. --Tacsipacsi vita 2015. október 21., 23:12 (CEST)

Ez mekkora KIRÁLYSÁG!!!! KÖSZI!!!! A helyezéseket nem lehet valahogy bottal berakni az első 3 helyezett vitáján? :P OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2015. október 22., 21:15 (CEST)
Ha feltesszük, hogy már szerepel bennük egy {{Az év szócikke/20xx}} sablon megfelelő paraméterezéssel, akkor nem hiszem, hogy túl nehéz, de nem akarok felelőtlen vállalásokat tenni a botgazdák nevében. Az egy másik – bár megvalósítás tekintetében nem túl eltérő – feladat, hogy február–márciusban elhelyezzük az új helyezetteknél a helyezést. --Tacsipacsi vita 2015. október 22., 21:59 (CEST)

Új díjazási kategóriát indítanék[szerkesztés]

Könnyedén visszakereshető lenne, ha lenne olyan díjazási kategória, amely az Év legtöbbet bővített szócikke lenne. Csak az adott év január elsején már létező cikkek indulhatnának és a lényege a színvonalas és nagy mennyiségű bővítésen átesett cikkek díjazása lenne. Ez egyébként, mintegy alkategóriája lenne az Év szócikkének. A lényege pedig az, hogy ösztönözze némileg a szerkesztőket arra, hogy magas színvonalon, jelentős mértékben bővítsék azokat a cikkeket, melyek az adott év elején még csak kezdetleges állapotban voltak. A kritériumok közt tehát nem csupán az adatmennyiségbeli különbségek, hanem a cikk jelentős minőségi javulása is beszámításra kerülne.– Porbóllett vita 2015. december 22., 11:27 (CET)

Az ötlet jó, talán sokakat ösztönözne, hogy ne csak új szócikkek írásával foglalkozzanak, és ráirányítaná a figyelmet a meglévő szócikkek bővítésének fontosságára. Megfelelő kategóriát kellene felkínálni, ahonnan a bővítendő cikkeket ki lehetne válogatni. Ezek a cikkek sajnos nincsenek mindig megjelölve. A mai napon több olyan filmes cikkre bukkantam, amikből hiányzott a (szerintem elég fontos) "Cselekménye" szakasz. Ezeket létrehoztam és "csonk-szakasz" sablont tettem rájuk. Ezt megelőzően úgy látszik senki nem vette észre, hogy ezeket a cikkeket bővíteni kellene. Az olvasó rámegy a film szócikkére és nem derül ki számára (még dióhéjban sem), hogy a film miről szól... misibacsi*üzenet 2015. december 22., 12:33 (CET)
A különböző filmek ráadásul még csak az egyik aprócska szeletét jelentik ennek a tortának, amely idén mintegy 100 000 cikkel 376 ezresre bővült. Van bőven bővítendő cikk minden témakörből.– Porbóllett vita 2015. december 22., 13:38 (CET)
Mi az, hogy legtöbbet bővített? Vannak olyan cikkek az elmúlt évekből, amik k byte-ban ugyanakkorák maradtak, viszont gyakorlatban teljesen átírták őket. A számszerűség ebben az esetben nem mérvadó. OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2015. december 22., 19:28 (CET)

Ha csak szebb lett a megfogalmazás, akkor az csak kozmetikázás, nem bővítés. Ha a pontatlan dolgok helyett pontosabb adatok kerültek be az már számít. A lényeg viszont az lenne, hogy a cikk érdemben bővüljön, több információt hordozzon, érdekesebb legyen, adatokat kapjon. Ez a bővítésre adott díj amúgy sem az "ugyanannyi adatmennyiség maradt a cikkben év végén-díj" lenne, hiába fogalmazták át az adott cikket. Az év legtöbbet bővített cikke azért lenne az "-<<ld. előbb" mert kevésből sok lett, ráadásul még jó minőségű is.– Porbóllett vita 2015. december 22., 22:23 (CET)

Főbb közreműködők kiderítése[szerkesztés]

Nyiffi találta, csak felvésem ide, hogy jövőre megtaláljuk: ez az eszköz gyorsan megmondja egy cikk főbb közreműködőit. --Tacsipacsi vita 2016. március 18., 13:38 (CET)

Kösz az eszköz linkjét! misibacsi*üzenet 2016. március 18., 17:09 (CET)

Legsikeresebb ÉSZ szerkesztők[szerkesztés]

Sziasztok!

Szép munka!

@Andrew69.: javaslatára összeszedtem a legtöbbet díjazott szerkesztők listáját 2010-2015 között. :-)

Az alábbi szerkesztők legalább négyszer lettek díjazva az elmúlt 6 év során:

Külön öröm 4 hölgyet látni a legsikeresebb szerkesztők között.

Ezúton szeretném kifejezni elismerésemet a sok éves kemény munkátokért és kitartásotokért! Csak így tovább!

Egyúttal meg szeretném ragadni az alkalmat arra, hogy meghívjam mindannyiótokat a szombat wikitalira, hogy átadhassam nektek a különdíjakat! :-)

Üdv, OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. április 3., 18:02 (CEST)