Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója
A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.
  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!

2015 Community Wishlist Survey/Results[forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok!

A globális közösség az alábbi ötleteket szavazta meg megvalósíttatni a WMF-fel:

meta:2015 Community Wishlist Survey/Results.

OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. január 12., 20:13 (CET)

A novemberi eredmények után a WMF a következő státuszriportot tette közzé a projektről:

meta:2015 Community Wishlist Survey/Status report 1. OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. január 24., 15:11 (CET)

Összefoglalnád a lényeget azok számára, akik nem tudnak annyira angolul, mint te? 37.76.60.182 (vita) 2016. január 24., 15:40 (CET)

Japán wiki a milliomosok között![forrásszöveg szerkesztése]

Mai napon a Japán wiki is átlépte az 1 milliós mérföldkövet, így a tizenharmadikként csatlakozott a milliós wikikhez.

Lásd: meta:List of Wikipedias. OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. január 19., 14:22 (CET)

Ezen a listán két érdekes nyelv van: a cebuano és a waray-waray, mivel ezeket nem is beszélik olyan sokan (az elsőt alig 20 millió), és mégis túl vannak a millió szócikken. Wikizoli vita 2016. január 20., 12:08 (CET)

Én úgy tudom, hogy ezeket botok hordták össze. :-) OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2016. január 20., 16:32 (CET)
Nem kérdőjeleztem meg a listát, inkább csak csodálkoztam. Wikizoli vita 2016. január 20., 17:49 (CET)

Az év szócikke 2015[forrásszöveg szerkesztése]

Pergodob2.jpg

Közhírré tétetik, és ezúton kidoboltatik, hogy a mai napon kezdetét vette a voksolás az elmúlt esztendő szerzeményeiről!
Felkéretik a nagyérdemű enciklopédisták apraja és nagyja, hogy böjtmás hava ötödik napjáig járuljék a szavazóurnák elibe
és ottan nyilatkozzék, hogy mely irományokat kíván legjobbaknak elismerni!
A győztes alkotások remekműnek minősíttetnek és aranyszínű csillaggal jutalmaztatnak!

Aki hallja, adja át!

Affene, amíg tévét néztem, ikes ige lett a járulik? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. január 24., 17:30 (CET)

Feanor búcsúja[forrásszöveg szerkesztése]

Feanor (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) szerkesztőtársunk, civil nevén Birtalan Balázs végstádiumú rákban szenved, és ezzel az üzenettel akar elbúcsúzni. Nagyon egyenes és tárgyilagos írás. Én megtaláltam az itteni e-mail címén, és az ő tudtával teszem itt közzé ezt a linket. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. január 31., 20:56 (CET)

Fogjuk a kezed Balázs. --PallertiRabbit Hole 2016. január 31., 22:19 (CET)

Olvastam már, mélyen megrázott akkor is, és most újra. Veled vagyunk. Ogodej Mal 0.png vitalap 2016. január 31., 23:01 (CET)

Köszönjük, hogy virtuálisan velünk voltál. Most mi vagyunk veled, gondolatban. – Vadaro vita 2016. január 31., 23:15 (CET)

Sokat tanultam tőled, és tisztellek az erődért és bölcsességedért. --Karmela posta 2016. február 1., 10:48 (CET)

Szomorúan vettem tudomásul a hírt, és köszönöm tevékenységedet itt és az életben is. Szalakóta vita 2016. február 1., 20:55 (CET)

Dedikált verseskötetedet őrzöm. Most újra elolvasom... :( Még sok szép hónapot-évet Neked! – Burumbátor Súgd ide! 2016. február 1., 21:45 (CET)

Veled vagyunk...--Linkoman vita 2016. február 1., 22:00 (CET)

Velünk voltál. Veled vagyunk. Velünk maradsz. - *feridiák vita 2016. február 1., 22:41 (CET)

Muszlim nevek… A gyűrűk ura… Szentlélek… Szórekordok… Harry Potter… Neuro-lingvisztikus programozás… Marosvásárhely… Rózsa Milán… A Wikipédia szerkesztése kicsit olyan, mintha az ember kis magokat ültetne, mindenfelé; mintha a mások által ültetett növénykéket gondozná, nyesegetné, öntözné mindenféle tápláló dolgokkal; mintha a kis ligetekbe újabb és újabb apróságokat tenne; a kis magokból növénykék, a növényekből pedig idővel hatalmas ligetek, erdők lesznek, amikben a többiek, a gyerekeink és gyerekeik, talán még azok leszármazottai is sétálhatnak, ismerkedhetnek vagy pihenhetnek, azután is, hogy mi, akik a magokat ültettük már rég nem vagyunk. Van, aki kevesebbet lehet velünk, mint a többiek, és egy idő után talán már a hosszabban maradók neveire sem fognak az emberek emlékezni – de az erdőnek, ligetnek pont ugyanúgy fognak örülni akkor is. Mi, kevesen, jobbá tesszük–tettük sok-sok ember életét. Mert megtehettük, és meg is tettük.

Köszönjük hogy közöttünk is voltál, köszönjük a sok-sok magot és gondozást, és büszke vagyok arra, hogy veled együtt kertészkedhettünk, és nagyon sajnálom, hogy csak ilyen röviden. Én sem választottam mindazt, ami történik, és te sem választottad azt, ami veled, de azt gondolom hogy – bár a szándék is számít, de – a végeredményre mindentől függetlenül büszkék lehetünk.

Vaya con dios. --grin 2016. február 2., 10:59 (CET)

Eszköz Wikidatához[forrásszöveg szerkesztése]

Ezt láttátok már: Wikipédia:Dragref? Fogd és vidd módszerrel lehet bővíteni vele a wikidatát és ezzel együtt a magyar cikkeket is. --B.Zsolt vita 2016. február 1., 00:14 (CET)