Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója
A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.
  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!

kiemeltszavazás[forrásszöveg szerkesztése]

sziasztok! Kérlek szavazzatok a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre oldalon a jelöltekre. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. november 2., 17:04 (CET)

kérlek szavazzatok Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2015. november 14., 16:52 (CET)

Szerkesztési maraton a 10. LIFT fesztiválon[forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok, november 8-án, vasárnap lesz egy szerkesztési maraton, nagy szeretettel várunk mindenkit! Szerkesztési maraton a 10. LIFT fesztiválon – Adam Harangozó vita 2015. november 4., 09:32 (CET)

Kikapcsolták a szupervédelmet[forrásszöveg szerkesztése]

Előzmény: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)/Archív176#Letter petitioning WMF to reverse recent decisions

A lényeg: talán emlékeztek, tavaly a német és az angol Wikipédia közössége összekülönbözött az alapítvánnyal egy megjelenítési kérdésben, és a dewiki adminjai eleget téve a közösség óhajának blokkoltak egy szolgáltatást a common.js szerkesztésével, mire az alapítvány bevezette a superprotect védelmi szintet, amit még az adminok sem tudnak feloldani, és levédték a lapot.

Az új fejlemény, hogy az alapítvány rájött ennek a lépésnek a közösségellenes voltára, és már többre értékeli a bizalmat és az együttműködést, ezért megszüntették ezt a technikai lehetőséget. (A kérdéses lapon már korábban feloldották a védelmet.)

Bővebben: Superprotect. ("We wanted to remove Superprotect. Superprotect set up a precedent of mistrust, and this is something it was really important for us to remove, to at least come back to the baseline of a relationship where we're working together, we're one community, to create a better process. To make sure we can move together faster, and to make sure everybody is part of that process, everybody is part of that conversation, and not just us at the Wikimedia Foundation.") --Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 8., 08:53 (CET)

Wikiproject Erasmus Prize Winners[forrásszöveg szerkesztése]

Dear fellow wikipedians,

My apologies for using English here, please help translate if you are able.
Wikipedia has been awarded the Erasmus Prize 2015. This prize is awarded annually to a person or institution that has made an exceptional contribution to culture, society or social science. The King of the Netherlands will present the award on 25 November. This will create media attention which will hopefully result in plenty of new volunteers. Prior to the award ceremony we would like to write and improve articles on former Erasmus Prize winners. All 80 former laureates should be notable enough to merit an article.

Please join the project and help us provide our fellow laureates with articles.

Sincerely, FrankTMeijer and Taketa vita 2015. november 11., 07:00 (CET)

Megszűnik a Javascript-támogatás az IE8 számára[forrásszöveg szerkesztése]

Januártól a MediaWiki szoftver nem támogatja a Javascriptet IE8 alatt. Bővebben: https://lists.wikimedia.org/pipermail/wikitech-l/2015-November/083964.html Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 12., 21:34 (CET)

Véleménykérés indult[forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok! Véleménykérést indítottam a bottal, tömegesen létrehozott francia település cikkekről, és az ennek kapcsán kapott fura reakcióról. Üdv: Piraeus vita 2015. november 23., 00:32 (CET)