Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója
A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
 Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
 Archívumok | Az archívumok tartalomjegyzéke

06. 01. 10. · 06. 04. 24. · 06. 07. 17. · 06. 09. 26. · 06. 12. 21. · 07. 03. 29. · 07. 05. 23. · 07. 08. 30. · 07. 09. 30. · 07. 12. 17. · 08. 03. 15. · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35

(Komoly)zenei műhely alakult[szerkesztés]

Sziasztok,

Örömmel jelentem, hogy új műhelyt alapítottunk: WPM:ZM, amelybe szeretettel várjuk a zenerajongókat !
:-) --Rendes Kis beszéljük meg 2016. április 28., 09:21 (CEST)

Jéé, ilyen is van? :-) Jó látni, hogy vannak, akiknek még fontos a műhelymunka :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. május 15., 12:05 (CEST)

GapFinder[szerkesztés]

A GapFinder megmutatja, mik azok a magyar Wikipédiáról hiányzó szócikkek (igény szerint adott keresőkifejezésre szűkítve), amik egy adott Wikipédián a legolvasottabbak, és a létrehozásukban is segít. Editathonokra hasznos eszköz lehet. – Tgrvita 2016. május 10., 12:03 (CEST)

Új üdvözlő üzenet a wikikód-szerkesztőben[szerkesztés]

Sziasztok!

Szeretném előre felhívni a figyelmeteket egy változtatásra, amit rövidesen bejelentünk a Tech News-ban: Üdvözlő párbeszédablak („átváltás” gombbal) a wikikód-szerkesztőben.

Dióhéjban, a wikikód-szerkesztő egy egyszeri üdvözlő üzenetet fog mutatni, ami elmagyarázza, hogy bárki szerkeszthet, és minden kis javítás segít. A felhasználó ezután elkezdhet szerkeszteni a wikikód-szerkesztőben, vagy átválthat a vizuális szerkesztőre. (Ez a vizuális szerkesztő meglévő hasonló üzenetének a megfelelője; az az üzenet a wikikód-szerkesztőre való átváltást ajánlja fel. Ha azt az üzenetet már láttad, az új üzenet nem fog neked megjelenni.)

 • Noha mindenki csak egyszer fogja látni ezt az üzenetet, szeretném biztosítani, hogy a saját nyelvükön olvashassák. Ha segítenél ebben, kérlek olvasd el, hogyan.
 • Szeretném azt is hangsúlyozni, hogy ez az üzenet nem jelent semmilyen változást abban, hogy a vizuális és a wikikód-szerkesztő közül melyik van alapértelmezettnek beállítva.
  • Semmi nem változik azok számára, akik a beállításaiknál a vizuális szerkesztő elrejtését választották.
  • Ez a wiki alapértelemzésben összevont szerkesztési fület használ; elolvashatod az útmutatóban, hogy mit jelent ez, és bármikor felülírhatod a beállításaidnál-
  • Lehetséges, hogy az új üzenet miatt többen találják meg a vizuális szerkesztőt, és ezért több kérdés lesz vele kapcsolatban, mint általában. Kérlek segíts az érdeklődőknek megtalálni a helyi dokumentációt vagy a visszajelzés-oldalt, és ha bármi kérdésed van, nyugodtan írja nekem!
 • Végül, szeretnék elnézést kérni azoktól, akiknek az új üdvözlő üzenet bosszúságot okoz. Bár nem mindenkinek fog megjelenni, sokaknak igen; és ha ezt olvasod, akkor valószínűleg nem tartozol azok közé, akiknak bármi újat tud mondani; sajnálom, ha kellemetlenséget vagy bosszúágot okoz. Kérlek, másold át ezt az üzenetet más oldalakra is, ha úgy érzed, hogy az segít elkerülni, hogy más felhasználókat meglepetésként érjen a változtatás, és megzavarja a munkamenetüket.

Ha többet akarsz megtudni, a https://phabricator.wikimedia.org/T133800 címen olvashatsz a változtatás részleteiről; ha véleményt akarsz mondani róla, vagy hibát szeretnél jelezni, oda írhatod (vagy a mediawiki.org-ra, ha az szimpatikusabb).

Köszönöm a figyelmet és további jó szerkesztést, Elitre (WMF) 2016. május 15., 11:50 (CEST)

Az üzenetet fordította User:Tgr (WMF)

RIP[szerkesztés]

Birtalan Balázs aka Feanor. :( - Dorganvita 2016. május 15., 17:20 (CEST)

Sajnálom, hogy tényleg bekövetkezett, amit már régen tudott és részletesen meg is írt magáról. RIP. – Burumbátor Súgd ide! 2016. május 15., 18:55 (CEST)

Tegnap mindörökre kevesebb lett a Wikipédia. Ez soha egyetlen statisztikában sem fog látszani, de már így marad. RIP. --PallertiLapin.svgRabbit Hole 2016. május 15., 20:22 (CEST)

Balázzsal itt, a Wikipédián ismerkedtem meg, és egy rendkívül intelligens, az emberi jogok iránt elkötelezett embert ismertem meg benne (nem utolsósorban remek humorérzékkel). Megrendítő bátorsággal és méltósággal nézett szembe a halállal. Nyugodj békében, Balázs, hiányozni fogsz. Alensha 2016. május 16., 01:09 (CEST)

Wikitanácsi választás[szerkesztés]

Üdvözlet!

Elindult az idei Wikitanács-választás. A szavazólapon lehet leadni az indulókra a szavazatokat: Tisztségviselő választás: Wikitanács. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. május 16., 23:56 (CEST)

A Wikipédia hanyatlása[szerkesztés]

Szomorú jövő várhat a Wikipédiára --Hollófernyiges vita 2016. május 25., 10:02 (CEST)