Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója

A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.

 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

06. 01. 10. · 06. 04. 24. · 06. 07. 17. · 06. 09. 26. · 06. 12. 21. · 07. 03. 29. · 07. 05. 23. · 07. 08. 30. · 07. 09. 30. · 07. 12. 17. · 08. 03. 15. · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Lezárult a 2018-as „Az év szócikke” verseny, @Dodi123:-mal már ellenőrizzük a Condorcet-táblázatokat, és hamarosan az eredményhirdetésre is sor kerül. Addig is szeretném e helyütt megköszönni a szavazáson részt vett wikipédistáknak a megjelenést, azt, hogy – hatvanegy szerkesztő több mint félezer szavazatával – minden eddiginél erősebb közösségi megbecsülésben részesült a tavalyi szócikktermésünk legjava. Külön öröm, hogy a versenyző szócikkek között nagy számban szerepeltek olyan szerkesztők szócikkei is, akik eddig különféle okoknál fogva nem mérettették meg szócikkeiket ebben a versenyben. Köszönöm! Pasztilla 2019. március 4., 07:53 (CET)

Megszülettek az eredmények. Gratula mindenkinek!Pasztilla 2019. március 4., 10:46 (CET)

Konzultáció a vitalapokról (is)[szerkesztés]

Sziasztok!

A Wikimédia Alapítvány egy közösségi konzultációt indított annak érdekében, hogy megismerje a szerkesztői közösség véleményét, kívánságait a projekteken (esetünkben a magyar Wikipédián) belüli, a szerkesztők egymás közötti kommunikációjával kapcsolatban (műszaki, technológiai értelemben). (Korábban több félbemaradt fejlesztési próbálkozás volt arra, hogy a vitalapok jelenlegi rendszerét kiváltsák egy korszerűbb megoldással, de az eddigi megoldások nem nyerték el a wikiközösség többségének támogatását.) A konzultáció célja, hogy kijelölje a fejlesztés irányát, és a fejlesztők olyan megoldást (felületet, eszközöket, funkciókat, működést) kínáljanak a jövőben, ami elnyeri a közösséem szg (a tapasztalt szerkesztők) nagy részének tetszését, és a kezdők, olvasók, alkalmi szerkesztők is könnyebben tudnak bekapcsolódni a projektbe.

Most elmondhatjátok a fejlesztőknek, hogy

 • mit szeretnétek,
 • mit nem szeretnétek,
 • mi az ami tetszik,
 • mi az, ami nem tetszik

a Wikipédián belüli kommunikációs felületekkel kapcsolatban. Ebbe beletartozik minden projekten belüli felület és eszköz, beleértve a szerkesztői vitalapokat, szócikkvitalapokat, kocsmafalakat és hasonlókat is. Lehet általánosságban megfogalmazni a kívánságokat vagy egészen konkrétan, lehet a már létező felületekről és eszközökről véleményt mondani vagy szabadon engedni a fantáziát, és elképzelni valami sokkal jobbat.

Itt tudjátok mindezt leírni:

Samat üzenetrögzítő 2019. március 4., 18:47 (CET)

Projektmenedzsert keresünk[szerkesztés]

A Wikimédia Magyarország Egyesület projektmenedzsert keres az Egyesület „Szerkesztők megtartásáról” szóló programjának megvalósításához kapcsolódó szervezési, irányítási és végrehajtási feladatokra. További részleteket és a felhívást itt találjátok. Samat üzenetrögzítő 2019. március 7., 13:25 (CET)

Rossz link[szerkesztés]

A kezdőlap kiemelt cikke rossz helyre mutat, a lemezre, nem az együttesre.Dudva Skull and crossbones.svg vitalap 2019. március 8., 6:54 (CET)

Javítottam. – Vépi vita 2019. március 8., 07:02 (CET)

Gratuláció[szerkesztés]

Gratulálok Samatnak a Wikipédia alapítvány projekt pályázatán elnyert 6,8 millió forintos támogatáshoz. Remélem ezzel a biztosan sikeres projekttel tovább öregbíti a magyar Wikipédia jó hírét.

Texaner vita 2019. március 8., 17:51 (CET)

Köszönöm a kedves szavakat, de a pályázati eredmény közös siker. Remélem, hogy a pályázat megvalósítása el fogja nyerni a közösség támogatását, és bíztatok minél több szerkesztőt, hogy vegyen benne majd aktívan részt, hiszen az igazi siker a pályázat megvalósítása és annak a magyar Wikipédia számára pozitív eredményei lehetnek. Samat üzenetrögzítő 2019. március 9., 18:49 (CET)

CEE Tavasz[szerkesztés]

Idén nem lesz CEE Tavasz? Pasztilla 2019. március 9., 18:14 (CET)

Már én is épp’ meg szerettem volna kérdezni. Attól tartok, jelenleg nincs, aki vinni tudná a magyar részvételt idén. :( (Úgy emlékszem, hogy a tavalyit @Alensha: vitte a vállán.) Valami keveset szívesen besegítek, de mivel egyébként is nagyon kevés időm jut wikizni, nagy falatot, s pláne az egészet nem vállalom. Lehet, hogy a „sok kicsi sokra megy” megközelítését kellene idén megpróbálni? --Sphenodon vita 2019. március 9., 18:34 (CET)

Még nem késtünk el vele, és mikor legutóbb beszéltem Alenshával erről, még nagyon tervezte a pályázatot. Természetesen (mint a Wikipédiában általában) minden kis segítség sokat jelent! Samat üzenetrögzítő 2019. március 9., 18:50 (CET)

Go, Alensha, go! Pasztilla 2019. március 9., 18:59 (CET)

Picit durván el vagyok havazva, de nagyon tervezem, jövő hét közepétől tudok ezzel foglalkozni (21-e körül szokott indulni, ugye?) Alensha 2019. március 9., 22:04 (CET)

Szia, igen, úgy látom, hogy 21-én kezdődik. --Sphenodon vita 2019. március 9., 22:12 (CET)

Elkerülte a figyelmem ez a kocsmafali megbeszélés. Épp most írtam a tavalyi verseny vitalapjára. Szívesen segítek, bár nem voltam sosem szervező, szóval nincs tapasztalatom benne, de megbeszelés kérdése. Mondjuk, ha szervező vagyok, akkor versenyezhetek is? :D Gerry89 vita 2019. március 10., 11:50 (CET)

Szerintem ez már egy szuper-csapat! (A szervezés nem zárja ki a részvételt.) Samat üzenetrögzítő 2019. március 10., 13:03 (CET)

Újraindult az Egyetemek műhelye[szerkesztés]

Sziasztok, a hír röviden annyi, hogy az Egyetemek műhelye pár hete visszakerült a helyére, akit érdekel, nézzen oda.

De kérnék is valamit: melléktermékként elkészült egy segédlet ahhoz, hogy ha egy életrajzi szócikkbe/Wikidata-elembe magyar felsőoktatási intézményt akarsz tenni, akkor hol keresd, hova linkelj. De a segédlet biztosan nem teljes, ha belenéznétek, és akár itt, akár ott a vitalapján jeleznétek ha hiányzik valami, nem világos, vagy egyenesen pontatlan a kapcsolat, el van írva valami stb., azt megköszönném. (Volt sorvezetőm a Magyar Közlönyök révén, de a változások néha olyan összetettek voltak, hogy simán kimaradhatott valami). Azt tudni kell, hogy az 1945 utáni időszakra koncentráltam, és szinte kizárólag magyarországi intézmények vannak benne.

A lista itt van: Wikipédia:Egyetemek műhelye/Segédlet a magyar felsőoktatási intézményekhez

Kösz előre is Palotabarát vita 2019. március 19., 00:20 (CET)