Wikipédia:Kocsmafal (hírek)

Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:KF-HÍR szócikkből átirányítva)
Legutóbb hozzászólt Ogodej 3 órával ezelőtt a(z) Meghalt a hu:wiki? témában
Kocsmafal – hírek és újdonságok szekciója

A Hírek szekcióban jelentheted be a Wikipédiával kapcsolatos külső vagy belső forrásból származó híreket, új sablonokat, műhelyeket, terveket és mindenféle egyéb dolgot, amik a cikkekkel vagy a Wikipédiával kapcsolatosak, hírértékűek, és nem tartoznak egy másik szekcióba vagy a közösségi portálra.

  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
  • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
  • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
  • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
  • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

06. 01. 10. · 06. 04. 24. · 06. 07. 17. · 06. 09. 26. · 06. 12. 21. · 07. 03. 29. · 07. 05. 23. · 07. 08. 30. · 07. 09. 30. · 07. 12. 17. · 08. 03. 15. · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39

The Signpost: 29 March 2024[szerkesztés]

News, reports and features from the English Wikipedia's newspaper

Meghalt a hu:wiki?[szerkesztés]

Régen nagy volt a sürgés-forgás, pár nap alatt ellenőrizték a járőrök a szerkesztéseket, most meg kb. fél év alatt. Csomó régi nagy név eltűnt, és nekem az a benyomásom, hogy nem sok új ember jött a helyükre. Az új szerkesztők meg miért maradnának, ha kb. soha nem fogadják el a változtatásaikat, ha pedig nem ügyesek, nincs ki mentorálja őket. Szavazások rohadt lassan mennek, jó, ha szavaz 3 ember. A kocsmafal gyakorlatilag üres, a friss archívumokban se olyan nagy a pörgés. Ugye nem halt meg a wiki? Páfrány vita 2024. április 16., 17:59 (CEST)Válasz

Nem halt meg. Mi a hír, amiért írtál erre a kocsmafalra? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. április 16., 18:29 (CEST)Válasz
@Páfrány Nem tudom milyen oldalakat nézel, a szavazások, például Pallerti adminválasztása utoljára 44 szavazással zárult, de egyéb szavazásokról [itt] lehet tájékozódni. Igen, vannak cikkek, amik fél éve (vagy akár egy-két éve) ellenőrizetlenek, többnyire olyan cikkekről van szó, amelyek vagy szakértőre várnak, vagy nem érték el a járőrök ingerküszöbét, akik munkájukat szabadidejükben végzik. Itt a statisztika, a huWiki 97%-a ellenörzött.
A régiek bizony fájdalmasan hiányoznak, de a Wikipédia is olyan projekt, ahol létezik fluktuáció, azaz folyamatosan jönnek újak is. Mentorok is akadnak, sajnos az új szerkesztők elvétve élnek ezzel a lehetőséggel. A kocsmafalakon van élet, nem tudom melyikre gondolsz, nem hiszem, hogy attól kellene élni a projektnek, ha állandóan viták dúlnak, de vannak viták bőven, így is. Azt tudnám javasolni, hogy szerkessz, legyél itt többet, legyél járőr és aktívan vegyél részt a projekt életében, hogy lásd hol tart ma a huWiki. Ogodej vitalap 2024. április 16., 18:36 (CEST)Válasz

CEE Hub Office Hour, Catch Up session and other announcements[szerkesztés]

Hi everyone,

We want to inform you about the upcoming calls/sessions that CEE Hub will organise, along with some small announcements of the other sessions that may be interesting for some of you.

First of all, we are inviting you to the next CEE Hub Office Hour dedicated this time to the Microgrants, which will be held on Monday (22 April) at 18:00 CEST (register here).

Also, we are making early announcement of the next Catch Up dedicated to the Annual Plan of the Wikimedia Foundation for the period 2024/25, where you will have a chance to hear introduction about this plan directly from the CEO of the WMF, along with CEE Hub updates and later during the call Q&A session of 20 minutes. This session will be held on Wednesday (8 May) at 19:00 CEST (register here).

Additionally, during this Friday (19 April) at 19:30 CEST at Wikimedia Summit in Berlin will be organised a regional CEE meet-up with hybrid option, so you can join remotely as well (Google Meeting ID).

Please use the registration pages on Meta for the CEE Hub Office Hour and CEE Catch Up session, so you will get a link directly.

___________________________________

At the end, if you are interested to hear more about Wikipedia Library and how this works, that every Wikimedia user with an active account for at least 6 months, contributed at least 500 times to Wikimedia projects, made at least 10 edits in the past month, and not be currently blocked from writing on any Wikimedia project, can have an access to the Wikipedia Library, you can attend one of two possible Let’s Connect learning clinics:

* Time zone 1 Registration link here (April 23rd,  18:00 CEST)

* Time zone 2 Registration link here (April 26th, 09:00 CEST)

If you need more information about these sessions, you can contact Gorana Gomirac (gorana.gomirac@vikimedija.org).