Wikipédia:Kategóriajavaslatok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Wikipédia:Kategóriajavaslatok 
Rad-Kategorie.png
A Wikipédia:Kategóriák lapon olvashattad, milyen elveket kívánunk követni a kategorizáláskor. Nem könnyű átlátni az ilyesmit, főleg, ha még nem terveztél efféle hierarchikus rendszert. Ez a lap segíteni kíván abban, hogy az általad kigondolt kategória jól illeszkedjen a Wikipédia kategória-rendszeréhez, annak céljaihoz (melyek közül legfőképpen az áttekinthetőséget és a könnyű használhatóságot emelnénk ki). Természetesen nem kötelező követned ami itt (vagy bárhol) olvasható, elhangzik, leíratik, bárki bármikor kijavíthatja a szervetlenül, átgondolatlanul nyitott kategóriákat. A rontott kategóriák átmozgatásában a botgazdák tudnak segíteni. Ha ezen a lapon megbeszéled előre, amit tervezel, azzal időt, munkát és kényelmetlenségeket spórolsz meg mindenki másnak!
Hasznos tippek
  • Legjobb, ha az általad létrehozni tervezett kategória/kategóriák struktúráját itt részletesen leírod, elmagyarázod, és hagysz a többieknek (rendszerint vérbeli kategóriazabálók, feketeöves rendezgetők látogatják a lapot) 3 napot, hogy kommentálják, javaslatokat tegyenek. Így fel tudják hívni a figyelmedet a lehetséges problémákra, korábbi megállapodásokra, ellenérvekre, akadályokra, jobb ötletekre.
  • Ez a lap való a kategória-rendszerrel mint szisztémával általánosságban foglalkozó viták lefolytatására is.
  • A zenei kategóriáknak saját vitaoldalt nyitottunk → itt!
  • Egy hasznos link: rendszertelenül frissülő kategóriatérkép.


Próbálom megérteni a kategóriákat: USA vs Amerika[szerkesztés]

Függőben Függőben Szívesen foglalkoznék vele, de nagyobb támogatás kellene. Vépi vita 2019. július 1., 06:46 (CEST)

32 olyan kategória van, amely úgy kezdődik: Az Amerikai Egyesült Államok... (ebből 1 zöld). Nagyságrendileg 100 olyan kategória van, amely úgy kezdődik: Az USA... (ebből 2 zöld). 20 olyan kategória van, amely úgy kezdődik: USA... (ennek egy része hibás helyesírással: hiányzik a határozott névelő vagy a kötőjel). Rengeteg olyan van, amely úgy kezdődik: Amerika... vagy Amerikai... Ez utóbbiak nem kizárólag az USA-val, hanem általában a földrésszel kapcsolatosak? (Pl. Kategória:Amerikai szenátorok is?) Továbbá: a Kategória:Amerikai Egyesült Államok 16 olyan alkategóriát tartalmaz, amelynek a nevében szerepel az USA. A többi százat miért nem tartalmazza? Nem kellene itt rendezgetni, úgy általában? Honnan jött az egész: egy amerikai (USA-beli) céget akartam kategorizálni, s nem tudtam, hogy az U-nál kell keresgélni. Köszönöm a magyarázatokat, Vépi vita 2019. június 22., 12:46 (CEST)

Vépi, szerintem ne próbáld megérteni: két, egymásnak ellentmondó koncepció volt érvényben, de egyiket sem vitték végig.
2006-ban Adam78 még szükségtelenül hosszú kategórianévnek látta, és az akkori példák alapján javasolta az átnevezéseket, majd négy évvel később Einstein2 javaslatára a hosszabb név használatára álltunk át. Csak sejtem, hogy ez utóbbi van érvényben, így az USA rövidítést tartalmazó kategórianeveket át kell nevezgetni. Palotabarát vita


Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- A magyar Wikipédiában a kategóriák nem taxonómiai megfontolásból születnek, hanem egyes szerkesztők érdeklődése szerint. Eldöntetlen, vajon a kategorizálásnál szakmai vagy népszerűségi szempontok a döntőek-e. A magam részéről a kategóriák populáris szavakkal való megfogalmazását preferálom, mivel nem tartom szakmai rendszernek a mai kategóriarendszert.

Az Amerika vs Amerikai Egyesült Államok kérdés álprobléma a véleményem szerint. Az "amerikai" alatt a magyar köznyelv szinte minden esetben az "Amerikai Egyesült Államok-beli stb."t érti és jól elvan vele. Megjegyzem, hogy az Amerikai Egyesült Államok kifejezés túl hosszú még az USA-beli szóhasználat szerint is: USA - US - States. (Még oroszul is Státü, tehát States!) Nálunk legfeljebb amerikás magyarok használják az "Államok " kifejezést" - vagyis kimondható, hogy a magyar köznyelvben az "Amerika" az USA rövidítése (is)! Amúgy az USA az egyik legismertebb idegen nyelvi rövidítés nálunk.

Ha pedig valakinek mégis kételye támadna, vajon a magyar beszélő az Amerika alatt általában a földrész össze államát érti-e, az "amerikai" szó egyértelműsítő lapján lehetne ezt tisztázni. (Nem néztem utána, vajon van-e ilyen.)--Linkoman vita 2019. június 23., 20:37 (CEST)

Linkoman amit leírtál, az még akár igaz is lehetne, ha nem létezne egy Amerika nevű kontinens is. De hát létezik, sőt, a Kategória:Amerika is arra vonatkozik. Így aztán vagy a kontinenssel kapcsolatos kategórianeveket kell átnevezni, hogy megmaradhasson az Amerika név az országnak, és ezt követően lehet az USA kategórianeveket Amerikára változtatni, vagy nem bántjuk a kontinens kategóriáit, és az országét nevezzük át Amerikai Egyesült Államokra. Szerintem. Palotabarát vita 2019. június 24., 10:47 (CEST)

@Palotabarát: - :Nem volt a célom gyakorlati javaslat tétele. Az általad leírtakkal viszont messzemenően egyetértek.--Linkoman vita 2019. június 24., 10:56 (CEST)

Linkoman akkor viszont érdemes kijelenteni, hogy nem álproblémával állunk szemben :-) Palotabarát vita 2019. június 24., 12:06 (CEST)

Ez valóban kívánna némi struktúrát, de nem egyszerű... Pl. Kategória:Magyar színészek mellett furán hatna egy kategória:Az Amerikai Egyesült Államok színészei :) vagy Kategória:USA-beli színészek.... Az "amerikai" jelző a sajtóban nálunk egyértelműen az USA-t szokta jelölni. A szenátorok esetében akár működhet is az Amerikai Egyesült Államok szenátorai, hiszen foglalkozásukat tekintve egy államot szolgálnak - a színészek viszont nem, ők csak ott születtek és/vagy az az állampolgárságuk. Esetleg lehet az Amerikát egyértelműsíteni: Kategória:Amerika (kontinens). Az amerikai kontinens állatfajai. Vagy ilyesmi. Jó lenne konkrét lebontásokat látni, és esetleg azt véleményezni. Xia Üzenő 2019. július 1., 10:07 (CEST)

Más témában szöszöltem kategóriákkal, amiket át kellett nevezni, belekerült néhány USÁ-s is, azoknak most lett "rendes neve" akkor már eszembe jutott, hogy amíg nem egyezünk meg valamiben, addig is ha valaki odajut, hogy más miatt kell átneveznie kategóriát, csökkenthetné az USA-címűeket. Csináltam egy lekérdezést, nincs is olyan vészesen sok, itt ebben a dobozban 133 látható, ha egyet-egyet átneveztek és kihúztok, látni fogjuk ahogy fogynak.

Azért az is látszik, hogy nem lehet mindent átnevezni, pl. amikor tulajdonnévben szerepel (rögtön az első, a Chivas USA), ill. előfordul, hogy egyiket a másik nélkül nem érdemes, tehát átgondoltan kell belevágni. Mindenesetre most már legalább egy listánk van, a csak Egyesült Államok kifejezést tartalmazók más lapra tartoznak. Palotabarát vita 2019. október 1., 17:36 (CEST)

Nekem van egy olyan érzésem, hogy az USA csak a rövidsége miatt szerepel ezeknek a kategóriáknak a nevében. Ezek ugyanis mind egy vagy több szinttel a [[Kategória:Amerikai Egyesült Államok]], mint főkategória alatt, annak alkategóriái. Lehet, hogy valamikor az ősidőkben volt is erről megbeszélés. Talán valaki a régiek közül emlékszik rá. Mindenesetre én nem bolygatnám, mert a szükséges hatalmas belefektetendő munka nem hozna olyan nyereséget, ami megérné. Az USA ugyanis annyira meghonosodott a magyar nyelvben, hogy mindenki számára egyértelműen jelzi, miről van szó. – Dodi123 vita 2019. október 1., 20:04 (CEST)

Dodi123 nem tudom, nekem az USA-beli pl. fájó pont. Egyébként a kérdést felvető hozzászólás alatt két régi megbeszélést belinkeltem, az egyik 2006-os, a másik 2010-es és teljesen ellentmondanak egymásnak. Mivel a mostani felvetés túl sokakat nem mozgatott meg, tulajdonképpen lezáratlan a megbeszélés, hiszen vannak valóban átgondolandó címek. Azonban ha más miatt valahol átnevezésre van szükség (pl. népnévből országnévre kell átnevezni a kategóriákat), akkor már bele lehet nyúlni ebbe is, hacsak nem valami új szörnyszülött jön létre ezzel. Amúgy a befektetés vs. nyereség aránytalanságával sajnos egyet kell, hogy értsek. Palotabarát vita 2019. október 2., 12:21 (CEST)

@Palotabarát: Bocsánat! Az a hozzászólásod elkerülte a figyelmemet. A két korábbi vita egyike sem tükröz valamilyen széles konszenzust. Az első, 2006-os esetben Adam78 felvetésére, egyetlen további hozzászólás sem érkezett, DHanak néhány óra múlva elvégezte az átnevezéseket. A második, 2010-es esetben Einstein2 felvetését ketten támogatták, egy hozzászóló volt ellene. Ki lett rá téve a "megoldva" sablon, ami viszont nem tudni mit jelent. A főkategória át lett nevezve Amerikai Egyesült Államokra, de az alkategóriák nem, vagy csak kis részben (ennek nem néztem utána, de feltételezem, hogy a jelenlegi "USA xxxx" kategóriák nem azóta keletkeztek). Ezek alapján azt lehet mondani, hogy a kérdés nyitott, nincs egyikre sem közösségi megállapodás, de még valamilyen "hivatalosnak tekinthető" hivatkozás sem jelent meg az érvek között. – Dodi123 vita 2019. október 2., 14:02 (CEST)

@Vépi: Ha az országról van szó, akkor Amerikai Egyesült Államok (pl. Kategória:Az Amerikai Egyesült Államok elnökei), ha a népről/nemzetiségről, akkor amerikai (pl. Kategória:Amerikai színészek). Szerintem ehhez kellene tartani magunkat és kerülni mindenféle USA-i, USA-beli meg hasonló pongyolaságokat. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 19., 08:42 (CEST)

Kategória:Pedagógusok rendbetétele[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaXia Üzenő 2019. október 22., 11:13 (CEST)

Rendbe kéne tenni a Kategória:Pedagógusokat. Nagyon kéne egy rendes kategória:Egyetemi, főiskolai oktatók, és azon belül az ország szerinti bontás. Jelenleg csak Kategória:Magyar egyetemi, főiskolai oktatók kategória van. Kicsit furán mutatnak a külföldi egyetemi oktatók a Pedagógusok kategóriában. :) Ha rábólintotok, végigmegyek rajta. Xia Üzenő 2019. október 15., 12:39 (CEST)

Rá. – Vépi vita 2019. október 15., 12:40 (CEST)

Ez egy igazán szép cím. Megláttam a figyelőlistán, és azt hittem, már külön kategóriában gyűjtjük a pedagógusok rendbetételével kapcsolatos szócikkeket. Nem is lenne minden aktualitás nélküli manapság. :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. október 15., 12:47 (CEST)

Senki többet, harmadszor? :) Xia Üzenő 2019. október 16., 09:59 (CEST)

bólintás, bólintás! :-) Palotabarát vita 2019. október 16., 10:08 (CEST)

Bocs, nem volt időm beleásni magam a témába, de itt fent az oldal fejléce is 3 napos megbeszélést ajánl mint bevált módszert. Nem biztos, hogy mindenki ideért az elmúlt 23 órában, akit érdekelhet. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. október 16., 11:09 (CEST)

nem hiszem, hogy annyira vitás kérdés lenne, hogy 3 napot kéne várni vele... Xia Üzenő 2019. október 16., 12:38 (CEST)

@Palotabarát, Vépi: Na jó, egy kérdésem azért akadna: a főiskolai oktató az amolyan magyar specifikus cucc, nem? Így ez most a kategóriák létrehozásánál jutott eszembe... Legyen egységes és mindegyik xxx egyetemi, főiskolai oktatók formátumban, vagy elég xxx egyetemi oktatók? Ez most szöget ütött a buksimba... Xia Üzenő 2019. október 17., 10:50 (CEST)

Nem értek hozzá. – Vépi vita 2019. október 17., 10:57 (CEST)

Szerintem legyen egységesen egyetemi, főiskolai, mert azért más országokban is lehet hasonló rendszer, csak nem tudjuk egymásnak pontosan megfeleltetni az intézménytípusokat. Nem foglalkoztam vele részleteiben, de a béketáboron belül pl. nagyon sok minden hasonlóan működött. A Főiskola cikkhez elég sok interwikink van. Önmagában az, hogy a külföldi oktatók bekerültek a pedagógusokhoz, nehezen kerülhető meg (a magyar egyetemi oktatók túlnyomó része sem pedagógus), efféle furcsaságok rengeteg kategóriánál előfordulnak. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. október 17., 13:06 (CEST)

Lehet, hogy olyasmit írok le, ami mindenki számára triviális, ezesetben bocs. A kategória neve egyetemi, főiskolai oktatók, ami biztos, hogy a világ minden olyan országában létezik, ahol van egyetem meg főiskola. Van viszont egy másik halmaz, amit össze szoktak ezzel keverni, és megmondom őszintén, nem tudom, hogy külföldön hogy van ez: az egyetemi tanárok és a főiskolai tanárok köre. Őket ugyanis Magyarországon a köztársasági elnök vagy a miniszterelnök nevezi ki (ti. egyetemi tanárrá (közt. eln.) vagy főiskolai tanárrá (min. eln.)), és ezt nem is a foglalkozás rovatban szoktuk jelölni, hanem a beosztás (cím) rubrikában. Feltételezem, hogy kijelenthető: valamennyi egyetemi tanár címet viselő személy egyetemi oktató is egyben, de fordítva már nem igaz: aki mondjuk óraadó az egyik egyetemen, az vélhetően nem egyetemi tanár, hanem egyetemi oktató. És persze ugyanez igaz a főiskolai tanárok/oktatók helyzetére is. A kérdésre tehát az a rövid válasz, hogy igen, minden ország kapcsán létre lehet hozni az Egyetemi, főiskolai oktatók kategóriát, de ha az oktatók szó helyett tanárok lennének odaírva, akkor már nem javasolnám.
Itt egy közlön egyetemi tanárok kinevezéséről, itt meg egy másik főiskolai tanárokról Palotabarát vita 2019. október 17., 13:21 (CEST)
Az egyetemi tanár és egyetemi oktató közti jelentéskülönbség világos, előbbi kategóriát nem áll szándékomban létrehozni. A kérdés csak annyi volt, hogy maradjon-e a főiskolai alak is a kategórianevekben, függetlenül attól, hogy az adott országban léteznek-e főiskolák (amit egyenként kideríteni nyilván elég macerás lenne). Xia Üzenő 2019. október 17., 13:29 (CEST)

Teemeah: az én véleményem az, hogy igen, legyen benne a címben a főiskolai szó is, mert nem csak az a kérdés, hogy van-e főiskola az adott országban, hanem az is, hogy volt-e valaha (és ezért egy rég elhunyt, csak ott oktató tanár nem is tudna más kategóriába bekerülni) és azt is, hogy lesz-e a jövőben. Miután mindezekre nem tudunk válaszolni, ezért szerintem egyszerűbb most beleírni a kategória címébe a főiskolákat, így megelőzve az utólagos átnevezések kényszerét. Palotabarát vita 2019. október 17., 13:48 (CEST)

Kategória:Magyarország 1945–1956[szerkesztés]

Át akarom nevezni Kategória:Magyarország 1945–1956 közöttre, mert úgy helyes nyelvtanilag, és a kategória fő szócikkének is ez a címe. Fölösleges azon a néhány karakteren spórolni. Ha tudtok még hasonló felépítésű kategórianevet, írjátok ide, megcsinálom bottal. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. október 17., 08:53 (CEST)

  • Symbol support vote.svg támogatom teljesen logikus (utólag is). Akela vita 2019. október 22., 14:49 (CEST)

Zsidó (héber és egyéb) valamint jiddis nyelvű írók[szerkesztés]

A [Kategória:Izraeli költők, írók] szerint... „...a történelmi Izrael területén vagy azon kívül alkotó zsidó vallású és/vagy származású) szerzőket lásd a Zsidó költők, írók kategóriában!” Miért kellene külön kategória a zsidó 'származású' íróknak? A 19-20. századi zsidó származásúak általában a lengyel, német, osztrák, amerikai és a MAGYAR írók közé tartoznak, mert lengyel, német, angol stb. nyelven írtak. Ők benne vannak a megfelelő [Kategória:Zsidó származásúak országok szerint] kategóriában. A néhány Európában–Amerikában élő héber (és vagy jiddis) nyelvű írónak kell külön kategória.– Holdkóros vita 2019. október 22., 17:21 (CEST)

Csak az alkotói nyelv számítson, egyetértek.– Szilas vita 2019. október 22., 17:26 (CEST)
Elég annyi hogy 'Héber írók'? Vagy 'Héber nyelvű írók'?– Holdkóros vita 2019. október 22., 17:28 (CEST)

Eddig csak nemzetiség szerint választottuk szét az írókat. Ha most az alkotás nyelve szerint is elkezdjük, akkor kevésnek érezném csak a héber írók kategóriájának a létrehozását. Ez egy nagy munka, érdemes átgondolni. (Közben töröltem a Kategória:Zsidó költők, írók kategóriát, már csak a pár évvel ezelőtti megbeszélés miatt is) Palotabarát vita 2019. október 23., 13:03 (CEST)

A nemzetiség és a nyelv általában megegyezik. A leggyakoribb kivétel a közép- és reneszánszkori latin nyelvű, valamint az ír, skót, wales-i angol nyelvű íróknál van. Talán még néhány svéd nyelvű finn írónál. De ezek általában rendben vannak.– Holdkóros vita 2019. október 23., 17:37 (CEST)
  • Jorge Amado: "Az egyik legolvasottabb, portugál nyelven alkotó brazil író."
  • Ferdinand Oyono: "Francia nyelven alkotó kameruni regényíró."
A nemzetiség és a nyelv általában megegyezik? – Vadaro vita 2019. november 4., 17:29 (CET)

Ausztriai politikusok[szerkesztés]

[Kategória:Az Osztrák–Magyar Monarchia külügyminiszterei] Ez benne van (volt) a [Kategória:Ausztria külügyminiszterei] kategóriában.Ez pedig az [Ausztria miniszterei] kategóriában: „Ebbe a kategóriába az önálló Ausztria létrejötte, vagyis a szövetségi köztársaság 1918. november 12-i kikiáltása után miniszteri pozíciót elért személyek kerülhetnek.” Vagyis nem jól van (volt). – Holdkóros vita 2019. október 22., 21:50 (CEST)

Más rontotta el? Apród vita 2019. október 22., 21:53 (CEST)

A [Kategória:Ausztria miniszterei] a legújabb (2019.okt.4.) kategória ezek közül. Ennek egyik alkategóriájában van benne, de ott nem lehetne benne.– Holdkóros vita 2019. október 22., 22:02 (CEST)
Lehet, hogy az 'osztrák politikusokat' háromkategóriába kellene sorolni? 1867 előtt – 1867–1918 között és 1918 után. Vagy nem tudom.– Holdkóros vita 2019. október 22., 22:02 (CEST)

Kellene egy Ausztria miniszterei, amely Ausztria teljes történelmét átfogja, ahogy a neve sugallja, meg egy A modern Ausztria miniszterei vagy Ausztria modern kori miniszterei vagy hasonló nevű, amibe ilyen mondatokat lehet írni. Az előbbiben lenne benne az összes többi. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. október 23., 08:11 (CEST)

@Palotabarát: valóban nem volt túl szerencsés ez a megoldás, mert így egyrészt nincs Ausztria összes miniszterének szóló kategória, másrészt a jelenlegi név nem felel meg az elvárt tartalomnak. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. október 23., 08:14 (CEST)

Igen, kösz a javítást, belebonyolódtam. Palotabarát vita 2019. október 23., 10:15 (CEST)
A többi osztrák politikust pl. pártok vezetőit, vagy tartományok elnökeit is el kell helyezni valahol, nemcsak a minisztereket.– Holdkóros vita 2019. október 23., 17:32 (CEST)

Világbajnokok kategóriái[szerkesztés]

Függőben Függőben Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. november 15., 11:23 (CET)

Teljesen össze-vissza vannak, van pl. Kategória:Világbajnok úszók és Kategória:Világbajnokok (kerékpár), el kéne dönteni, hogy melyik legyen a formátum, illetve kellene egy Kategória:Világbajnokok sportág szerint (en:Category:Sports world champions), ami a kategória:Sportolók alá tartozna. Xia Üzenő 2019. november 4., 16:56 (CET)

Symbol support vote.svg támogatom a világbajnokokkal kapcsolatos kategóriák elnevezésének egységesítését és a Kategória:Világbajnokok sportág szerint bevezetését a Kategória:Sportolók alá. – Dodi123 vita 2019. november 4., 20:23 (CET)
azt javasolnám, hogy a Kategória:Olimpiai bajnokok mintájára akkor a Kategória:Világbajnokok (kerékpár) formátum maradjon. Xia Üzenő 2019. november 5., 17:03 (CET)
Egyetértek. Eszerint például a Kategória:Sakkvilágbajnokok helyett is Kategória:Világbajnokok (sakk) lesz. Létezik azonban egy Kategória:Női sakkvilágbajnokok. Ezzel mi legyen? Egybe legyenek vonva a férfi és női világbajnokok, vagy legyenek különválasztva? Ez a kérdés más sportágak esetében is felmerülhet. – Dodi123 vita 2019. november 5., 22:03 (CET)
Szerintem nem kell mindenütt létrehozni a női-férfi kategóriát, ahol már megvan, az bekerül a főkategória alá, aztán majd ha elegendő összegyűlik, azzal is lehet kezdeni valamit. Xia Üzenő 2019. november 5., 22:16 (CET)

Jó, hát ha nincs több hozzászóló, akkor felvetem a dolgot a BÜ-n. Xia Üzenő 2019. november 9., 19:13 (CET)

Szerintem a Világbajnok úszók, Világbajnok sakkozók magyarosabb és gördülékenyebb lenne. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. november 11., 22:46 (CET)

@Bináris: akkor viszont az olimpiai kategóriákat kell átnevezni, az összeset. Xia Üzenő 2019. november 11., 23:06 (CET)

Ez bottal nem olyan nagy durranás, csak kell csinálni egy táblázatot, amiben a jelenlegi végződés mellé odaírjuk az új alakot. Az a kérdés, hogy mindegyik sportághoz meg tudjuk-e adni ebben az alakban (baj lenne, ha nem). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. november 12., 06:58 (CET)

@Joeyline: nagyon kéne a véleményed. Xia Üzenő 2019. november 15., 12:16 (CET)

Barabás Miklós[szerkesztés]

[Kategória:Barabás Miklós Céh tagjai] – nem inkább: „A Barabás Miklós Céh tagjai”? – Holdkóros vita 2019. november 11., 21:09 (CET)

De. A kategóriákat teljesen normálisan linkelheted más cikk módjára, ha egy kettőspontot teszel a Kategória szó elé a [[ jelen belül. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. november 11., 21:41 (CET)

?. – Holdkóros vita 2019. november 11., 22:25 (CET)

Ha egy zárójelet használsz, nem lehet rá kattintani. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. november 11., 22:44 (CET)

?. Nem értem. A lapot át kell nevezni. De: „Figyelmeztetés: Éppen egy kategórialapot készülsz átnevezni. Figyelj arra, hogy csak a lap lesz átnevezve, az idekategorizált lapok nem lesznek átkategorizálva. ” – Holdkóros vita 2019. november 11., 23:15 (CET)

Ugyanúgy kell, mint ahogy a [Kategória:'(A) Nemzeti Zenede oktatói] nál is történt néhány héttel ezelőtt.– Holdkóros vita 2019. november 11., 23:18 (CET)
[Kategória:Balatonnál játszódó filmek] esetében is kell egy névelő. – Holdkóros vita 2019. november 11., 23:54 (CET)– Holdkóros vita 2019. november 11., 23:54 (CET)

Annak semmi értelme, hogy egy szögletes zárójelbe tedd a kategóriák nevét. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. november 15., 11:24 (CET)