Szerkesztővita:Whitepixels

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Whitepixels!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: PallertiLapin.svgRabbit Hole 2012. november 22., 19:26 (CET)

Megerősített szerkesztői jog[szerkesztés]

Szia! A megerősített szerkesztői jogot megkaptad, további jó munkát! Üdv. - RepliCarter Nuvola weather sunny.svg Hagyj üzenetet 2016. június 10., 17:56 (CEST)

Jogsértő[szerkesztés]

Szia! A jogsértő szövegmásolásokat a {{jogsértő}}(?) sablonnal szoktuk ellátni, nem azonnalira jelöljük, hogy legyen 5 napja az illetőnek átírni a szócikket. Ilyenkor neki is küldünk üzenetet, majd a szócikk linkjét elhelyezzük a jogsértő lapok listáján. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2016. október 24., 20:25 (CEST)

Akkor viszont duplikátum. De 5 napon belül úgyis törlésre kerül a jogsértés miatt. Köszi, hogy dolgozol vele! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2016. október 24., 20:34 (CEST)

Besenyő István[szerkesztés]

Szomorúan látom, hogy nevezett - egyébként valóban nem túl jó cikket - törlésre jelölted. Szerkesztői lapodon azt látom, hogy brassói vagy. Ha igaz, akkor érthető, miért nem hallottál még Besenyő Istvánról. Itt nincs olyan ember az utcasarkon, aki ne ismerné. Kérlek, óvatosabban jelölgess, mert sosem egy cikk színvonala, hanem a témája a lényeg. Ha törlik, sosem lehet többé feljavítani. Attól meg hogy nem ismered, még lehet fontos és ismert téma másoknak. Én több olyan cikket mentettem meg törtéstő, amikről eredetileg semmit sem tudtam. Utánanéztem, bővítettem, ma is megvannak. Na nem ez a lényeg. A cikket eredetileg nem én írtam, azt sem tudtam, hogy létezik, de most átírtam olyan hangnemben, hogy az is értse, aki valóban sosem hallott nevezett úrról. Kérlek olvasd el, hogy most érthető-e. Ha igen, akkor légyszíves tájékoztasd a törlési oldalt is erről. Egyébként bár Pista bá monológja egyszeri hallásra csak ostoba hadoválásnak tűnik, az ostobaságnak tűnő dolgok mögött hihetetlen mélységek vannak, azon felül nyelvi bravúr. Pista bá alkotója és megformálója, Laár András zseniális, azon felül egy rendkívül művelt ember. Üdv, – Livvyfan vita 2016. november 30., 01:05 (CET)

Kategóriák[szerkesztés]

Kedves Whitepixels! Úgy látom, sok kategóriát hozol létre kevés elemmel. Figyelmedbe ajánlom a Wikipédia:Kategóriák#Mire ügyelj a kategóriák létrehozásánál? irányelvünket. Tudom, hogy ezt számos helyen nem tartják be a kollégák, de ez még nem ok arra, hogy tovább szaporítsuk a felesleges, sőt zavaró kategóriák számát, amik idővel törlésre kerülhetnek. Az is nagyon célszerű, hogy lehetőleg olyan kategóriákat hozzunk létre, amiknek van, vagy létrehozható a wikidata-megfelelője, hogy ne lebegjenek egyedül ennek a nemzetközi projektnek a virtuális terében. További jó szerkesztést! Szilas vita 2016. december 6., 06:47 (CET)

Paramágnesesség[szerkesztés]

Szia! Új szócikkek javítgatása előtt érdemes mindig rákeresni a szöveg részleteire Google-ben. Ez a szócikk jogsértő, a http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/Paramagn_.htm oldalról van copy-paste-tel másolva, nem érdemes szépítgetni :) Járőrözéskor ajánlatos mindig a szöveg ellenőrzősővel kezdeni a munkát, sok időt megspórolunk vele magunknak is meg a többi járőrnek is. Üdv, tovbbi jó munkát Xia Üzenő 2017. január 6., 13:37 (CET)

Brassói[szerkesztés]

Szia! Nincs kedved cikket írni egy brassói festőművészről? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 6., 13:42 (CET)

@Hkoala: Szia! Köszönöm, jól néz ki, feljegyeztem a megírandó cikkeim közé. üdv, Whitepixels vita 2017. január 6., 14:05 (CET)

Középkor-műhely[szerkesztés]

Szia! A Középkorműhely nem igazán aktív. Szerintem a cikkértékelésnek akkor van értelme, ha rendszeresen és következetesen csinálják, mert akkor az ilyen típusú (bottal készített) listákon lehet látni a műhely legfontosabb tennivalóit. A listán a rendezés fontosság szerint csökkenő, azon belül színvonal szerint növekvő, tehát elöl vannak azok a cikkek, amiket a legfontosabb lenne rendbe tenni. Sajnos az Erdély-műhelybe feliratkozott tagok jó része nem aktív vagy ritkán jár erre, a cikkértékelést mostanában gyakorlatilag egyedül csinálom. Ha van kedved, azt javasolnám, hogy inkább segíts be az Erdély-műhely besorolatlan cikkeinek az értékelésében. A minőségi szempontok minden műhelyre nézve egységesek, lásd {{Cikkértékelés minőség szerint}}, a fontossági kritériumok természetesen műhelyenként eltérnek, ezeket itt találod. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 27., 21:32 (CET)

P.S. Csak a rend kedvéért mondom, hogy sokak szerint a cikkértékelésnek semmi értelme nincs.

Elnézést, de javítottam az értékelésedet: a múzeumok a "nagyon fontos" (3-as) kategóriába tartoznak. (Csak eleinte fogom figyelni az értékeléseidet, amíg rutint szerzel, később már nem). – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 27., 22:21 (CET)

Szia! Átnéztem az elmúlt két napban végzett értékeléseidet. Többnyire egyetértek, csak három esetben javítottam:

  • kétszer azért, mert ha egy cikknek nincs forrása, akkor az a WP:CIKK ben a táblázat utolsó oszlopa szerint csak "születő" lehet;
  • egyszer azért, mert azokat a műemlékeket, amelyeknek a LMI-kódjában "A" szerepel, azokat közepesen fontosnak szoktam minősíteni (hacsak nincs valami külön ok, amiért még fontosabb legyen pl. a Világörökség része). – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 29., 08:47 (CET)

Hasznos[szerkesztés]

Szia! Ezt ismered? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 29., 08:57 (CET)

Posztóművesek vagy Posztósok bástyája?[szerkesztés]

Szia! Hol jelenik meg gyakrabban a "Posztósok..."? A Google-ban a "Posztósok bástyája" 57 találatot, míg a "Posztóművesek bástyája" 147 találatot ad. Lehet érdemes lenne visszanevezni? – Pegy22 vita 2017. január 30., 15:33 (CET)

re értékelés[szerkesztés]

Szia! Erre nincsenek kidolgozott kritériumok (mondjuk lehetne valami kategorizálást csinálni létszám / árbevétel / működési idő / egyedülállóság stb szerint), elég kevés cikk van a kategóriában. Ettől eltekintve, én az elsőt kevéssé fontosnak venném, a másodikat nélkülözhetetlennek vagy legalábbis nagyon fontosnak. Esetleg nézd meg a WPM:ERD/M lapon a Gazdaság szakaszt, ott próbáltam elhelyezni az általam valamennyire ismert cégeket. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. február 17., 17:39 (CET)

Centumvir[szerkesztés]

Szia! A Czeides-ház cikkben láttam, hogy a "centumvir-tag" kifejezést használtad. Feltételezem, hogy ez ugyanolyan testület, mint Kolozsváron a százférfiak, és nem vagyok benne biztos, hogy kell-e a megnevezésben a "-tag". Én mindig csak simán centumvirnek láttam leírva. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. március 15., 18:20 (CET)

Fájl:Mures Mall.jpg[szerkesztés]

Szia! A Fájl:Mures Mall.jpg-ről lefelejtetted a licencet. Pótold, kérlek. Köszönöm. – Regasterios vita 2017. április 2., 19:44 (CEST)

Szia @Regasterios! A „Panorámaszabadság alapján felhasznált” képekre melyik licenszeket használhatom? Gondolom kötelező módon NC? Whitepixels vita 2017. április 2., 20:08 (CEST)
Nem, szabad licencet használhatsz csak, pl. kettős licenc. Nem biztos, hogy logikus a dolog, de így van. De látom, már rá is tetted. – Regasterios vita 2017. április 2., 20:19 (CEST)

Tappancsmesék[szerkesztés]

Szia Whitepixels! Köszi egy számjegy átírását 1-rő la 2-re. – Vakondka vita 2017. május 23., 13:52 (CEST)

Szia @Vakondka! Igazán nincs mit! :-) Whitepixels vita 2017. május 23., 14:58 (CEST)

CEE Tavasz szócikkíró verseny[szerkesztés]

CEE Spring Hungary Barnstar.svg Köszönjük és várunk a díjkiosztón!
Kedves Whitepixels! Köszönjük, hogy részt vettél a CEE Tavasz 2017 szócikkíró versenyen. A Wikimédia Magyarország Egyesület, valamint a szervezők nevében is szeretnélek meghívni a díjátadóval egybekötött budapesti Wikitalálkozóra július 8-án. Szeretettel várunk! Üdvözlettel, Xia Üzenő 2017. június 27., 13:33 (CEST)

Szia! Küldtem emailt korábban a díjaddal kapcsolatosan, kérlek nézd meg majd meg, és küldd el az adatokat a megadoott email címre mihamarabb, hogy tudjuk neked postázni. Köszönöm! Xia Üzenő 2017. július 17., 18:39 (CEST)

egy híres brassói[szerkesztés]

Ha esetleg témát keresnél: de:Gustav Gräser, a magyar wikin Gusto Gräserként van rá hivatkozás. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. augusztus 2., 10:04 (CEST)

@Hkoala: köszönöm, feljegyeztem! Bár nem tudom, mikor érek el odáig. Kezdem gyanítani, hogy ezt a Brassó dolgot még 10 év alatt sem tudom elfogadható szintre kidolgozni. :) Whitepixels vita 2017. augusztus 2., 10:30 (CEST)

re Nussbächer[szerkesztés]

Azért maradt neked is munka; van még mit bővíteni rajta. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. december 9., 19:21 (CET)

Brassói főtér[szerkesztés]

Szia! Nem kellene egy "Fekvése" szakasz is a cikkbe? (Lásd a többi főteret.) – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. december 21., 17:26 (CET)

@Hkoala: valóban, több más cikknél is látom. Átrendeztem picit, létrehozva a szakaszt. Whitepixels vita 2017. december 21., 22:05 (CET)

Szia, ezt olvastam benne: „ itt szállt meg Bem József tábornok, és a ház erkélyéről intézte szózatát a brassóiakhoz”. Biztos szózat? – Vépi vita 2017. december 24., 14:16 (CET)

És nem lehetne több fotót betenni pl. a nevezetesebb épületekről? – Vépi vita 2017. december 24., 14:31 (CET)

@Vépi: lehet, hogy "szózat" helyett jobb lenne a "beszéd". Képeket majd teszek fel, ha hazakerülök (egy hétig nem vagyok gépközelben). üdv, Whitepixels vita 2017. december 25., 17:32 (CET)
@Vépi: Tettem még néhány képet (galériákat használtam, hogy ne húzzák szét az oldalt). Whitepixels vita 2018. január 4., 11:58 (CET)

DN1E[szerkesztés]

Szia és BÚÉK! Biztos tudnád bővíteni: DN1E főút (Románia). – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. január 3., 09:44 (CET)

@Hkoala: Szia, viszont kívánom! Ránézek majd. Whitepixels vita 2018. január 4., 11:58 (CET)

Re: Fordítás[szerkesztés]

Szia! A sablont az első szerző szerk. összefoglalója alapján tettem rá, a sablon szerint „részben vagy egészben...”. Ha úgy véled, hogy most már semmi köze a román szócikkhez, azaz még részben sem, akkor vedd le a sablont (s a szerk. összefoglalódban indokold meg). Így gondolom. Üdv, – Vépi vita 2018. február 26., 09:19 (CET)

Az év szócikke/2017 verseny eredménye[szerkesztés]

PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2017
A 2017-es Az év szócikke versenyen a Főtér (Brassó) című szócikked a Helytörténet, honismeret, épített örökség kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2018. március 1., 12:02 (CET)
@Dodi123: Nagyon köszönöm! Whitepixels vita 2018. március 1., 14:03 (CET)

Most olvastam[szerkesztés]

Szia! Tudtad, hogy Erdély első állandó mozija Brassóban működött? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. március 28., 07:56 (CEST)

@Hkoala: Szia! Tudtam, hogy itt volt az első erdélyi filmvetítés, de a moziról nem tudtam. Majd írok róla valamit, ha odáig jutok (jelenleg költözés + lakásfelújítás miatt a Brassós könyveim el vannak ásva valahol egy dobozban). Whitepixels vita 2018. március 28., 09:02 (CEST)
A könyv, amit olvasok, az első filmvetítésre ezt írja: "A meglevő legrégibb mozihirdetések szerint 1898-ban Gyulafehérvárt, Erzsébetvároson, Kézdivásárhelyen és Balázsfalván voltak vetítések." (Jordáky Lajos: Az erdélyi némafilmgyártás története 1903-1930. Kriterion. 1980.) De persze azóte kerülhettek elő újabb adatok is. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. március 28., 14:17 (CEST)
@Hkoala: Az 1896. decemberi brassói vetítésről itt ír. Nem tudom, hogy tartozott-e hozzá mozihirdetés, esetleg valami zártkörű dolog volt... Whitepixels vita 2018. március 29., 09:06 (CEST)

Jelölés[szerkesztés]

Szia Whitepixels!

Nagyon szépen köszönöm támogatásod és bizalmad! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 28., 23:27 (CEST)

@Gg. Any: igazán nincs mit! :-) Whitepixels vita 2018. április 29., 21:21 (CEST)

Karosszéria fóliázás szócikk összebarmolása[szerkesztés]

Kedves Whitepixels!

Egy egyszerű kérdésem lenne a cikkemre vonatkozóan. Ha a forrás megjelöléseket törlik, mint reklámot, majd befűzik, hogy nincs forrás megjelölés, az kicsit ördögi kör szerű jelenség. Írásos engedélyem van, a megjelölt források szó szerinti használatára. Olyan forrásokat jelöltem meg, amik megfelelően összeszedetten, szakmai oldalról közelítik meg a témát-témákat. Amennyiben a forrás megjelöléseket eltávolítják, a fennmaradó szócikk semmi más, mint önkényesen összeollózott lopott tartalom. Kérem, ezt vegyék figyelembe, mielőtt újra törlik a forrás megjelöléseket. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ezermesterek (vitalap | szerkesztései)

Kedves @Ezermesterek!
Először is, rossz néven vesszük a reklámozást. Az utóbbi időben egész üzletág épült ki a wikipédiás reklámozásra, ti. céglinkeket bújtatnak el a wiki cikkekben, és ezzel manipulálják a Google keresési eredményeket. Ezzel nagyon gyakran szembesülünk, és nem tartjuk etikusnak.
A másik – és a fő – dolog, hogy forrásként csak megbízható linkeket kellene megadni. Ez például lehet egy szakfolyóiratban közölt tanulmány, a témáról szóló könyv, hírportál vagy folyóirat cikke stb. (nem kötelező, hogy magyarul legyen). Egy magán weboldal nem tekinthető megbízhatónak, mivel oda azt írnak, amit akarnak.
üdv, Whitepixels vita 2018. május 10., 20:41 (CEST)

Autófóliázás[szerkesztés]

Szia! Részemről lehet. – Vépi vita 2018. május 13., 17:18 (CEST)

Járőr[szerkesztés]

Szia! Akarsz járőr lenni? Itt folyik egy megbeszélés, hogy kellenének még járőrök, hogy együtt le tudjuk dolgozni az elavult és ellenőrizetlen lapokat. Én szívesen támogatlak. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. május 15., 18:30 (CEST)

@Kobeat: köszönöm, hogy gondoltál rám. Sajnos jelenleg nincs annyi időm, amennyi szerintem egy járőrnek szükséges (és amennyi van, azt is inkább cikkírásra, bővítésre fordítom). Üdv, Whitepixels vita 2018. május 15., 20:57 (CEST)

Re: Törcsvár[szerkesztés]

Szia, Törcsvári-szoros, a földrajzi nevek helyesírása alapján. i nélkül: én is láttam, tévedésnek tartom. – Vépi vita 2018. május 21., 07:02 (CEST)

Wikitanács választás[szerkesztés]

Kedves Whitepixels! Láttam, hogy a WT választáson ellenem voksoltál. Szeretném megkérdezni, hogy miért? Kíváncsi vagyok a döntésed okaira. Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2018. május 21., 11:07 (CEST)

@Hirannor: szervusz! Egyetlen oka ennek az volt, hogy nem láttam Tőled számottevő aktivitást (havonta néhány szerkesztés), vagy vitákhoz hozzászólást. Természetesen végezhetsz kiváló munkát a háttérben; ha ez így van, akkor örömmel megváltoztatom a szavazatomat. Üdv, Whitepixels vita 2018. május 21., 11:58 (CEST)
@Whitepixels: Köszönöm a gyors reagálást és a válaszodat. Az elmúlt időszakban a munkám miatt valóban nem tudtam annyit jelen lenni, látható módon, a Wikipédia életében, mint azt szerettem volna. A Wikimédia Magyarország Egyesület alkalmazottjaként, azért a háttérben tevékenykedtem. Azért jelentkeztem ismét (2012-2014 között voltam tagja, még Matteo55 néven) a Wikitanácsba, mert azt gondolom, hogy ezzel mindenképpen tudok segíteni és ezáltal többet jelen lenni. Emellett igyekszem majd több időt fordítani a szócikkírásra és a járőrözésre is. A vitákhoz továbbra is ritkán fogok hozzászólni, hasznosabbnak érzem az időmet a cikkek mennyiségének növelésére és minőségének javítására fordítani. Baráti üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2018. május 21., 12:07 (CEST)

Láttam, hogy módosítottad a szavazatodat. Nagyon szépen köszönöm. - Hirannor Postaláda 2018. május 24., 18:47 (CEST)

@Hirannor: szívesen! Whitepixels vita 2018. május 24., 20:21 (CEST)

Wikipédia:Járőrök kézikönyve[szerkesztés]

Bocsánat a visszaállításért, a köszönöm gombra nyomtam (ezt gondolom, észlelted), de valami oknál fogva a frissítődés után is kattant egyet, ezért állítódott vissza a lap. Természetesen visszaállítottam a te változatodra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. május 23., 14:07 (CEST)

Szervusz @Hungarikusz Firkász, semmi gond! Whitepixels vita 2018. május 23., 14:14 (CEST)

Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület[szerkesztés]

Szia, ezt jogsértőzni akartad? Mert hiányzik belőle a sablon. – Vépi vita 2018. május 25., 04:15 (CEST)

@Vépi: valószínűleg maga az egyesület hozta létre a cikket (a Madocsai név ott ügyvezetőként szerepel), így egyelőre nem sablonoztam, hátha küldenek engedélyt rá. Ha nem reagálnak, mehet pár nap múlva jogsértőre. Whitepixels vita 2018. május 25., 06:24 (CEST)
Jogsértőztem. – Vépi vita 2018. június 4., 15:13 (CEST)

Piszkos pénz...[szerkesztés]

Szia!

A szubcsonk jelölés a tapasztalat szerint a cikk halálos ítélete. A felküldők nagy része ugyanis nem tér vissza egy héten belül a megkezdett cikkre. A sablonnal jelölőnek esze ágában sincs segíteni a cikket.

4 értelmes mondat + 1 infobox az nem szubcsonk, hanem egy gyenge csonk. Bővítendő és bővíthető.

Ennél rövidebb "cikkeink" is vannak évek óta ismeretlen településekről, ismeretlen égitestekről, 20. osztályú labdarúgókról stb. stb. Ez nem baj, csakhogy érdemes következetességre törekedni.

Kérlek, vedd figyelembe ezeket a szempontokat is a szubcsonk sablon alkalmazásánál. Üdv.--Linkoman vita 2018. május 31., 09:08 (CEST)

@Linkoman: levettem. Whitepixels vita 2018. május 31., 09:41 (CEST)

Kossuth Lajos utca[szerkesztés]

Szerintem csak akkor érdemes hozzáadni, amikor már van róla cikk, addig lehetetlen a több ezer Kossuth Lajos utcából kiválogatni a wikinevezeteseket, majd felsorolni mind. – RuIsZa vita 2018. június 14., 07:24 (CEST)

@RuIsZa: estére meglesz a cikk, csak most készítem elő a linkeket. :-) Whitepixels vita 2018. június 14., 07:27 (CEST)

Születési helyhez ország hozzárendelése[szerkesztés]

Szia! Azon kezdtem gondolkozni, hogy

  • Mikor kezdődik pontosan az Erdélyi Fejedelemség? 1541. augusztus 29. (amikor a törökök leválasztották Magyarországról, azonban de facto még nem létezett az államszervezet) vagy 1570. augusztus 16. (speyeri szerződés megkötése) vagy 1570. december 1 (speyeri szerződés ratifikálása János Zsigmond által, de titokban tartotta) vagy 1571. március 10. (speyeri szerződés ratifikálása Miksa által)?
  • Mi van azokkal, akiknek a születési dátuma bizonytalan, de a születési helye ismert? (16. században nem túl ritka dolog)

– Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. július 30., 17:50 (CEST)

Szia @Hkoala!

  • Én 1570-re tenném, de lehet, hogy mások más véleményen vannak. Azt is tehetnénk, hogy 1541 és 1571 között nem rendelünk országot, és akkor a sablonban (vagy bárhol) nem jelenik meg, de aki akarja, kézzel beírhatja az infoboxba.
  • Mint fennebb, ha nincs pontos egyezés, nem ír országot, max. kézzel be lehet írni. (Hasonlóképpen lenne pl. az ókori városoknál.)

Ez egy plusz infó lenne, nem valami kötelező dolog (megjelenítésként szöveg helyett csak egy kis zászlót preferálnék, az infoboxok már így is túl nagyok). Ami szerintem azért lenne jó, mert kevesen tudják, hogy melyik város mikor hol volt (sőt azt is, hogy jelenleg hol van). Mikor házakról írok cikkeket, mindig azon szoktam filózni, hogy "biztos mindenki tudja, hol van Brassó? ne írjam külön oda?" (Középiskolában egyszer a tanárnő megkérdezte, "melyik országban van Kaposvár?" 25 gyerekből 4 tudta...)

üdv, Whitepixels vita 2018. július 31., 07:20 (CEST)

Forrás vs. További információk[szerkesztés]

Üdv! A Copyvio szerint pont az a forrás, amit töröltél a Fogimplantátum szócikkből. A többi csak ráadás. – Vépi vita 2018. augusztus 1., 07:21 (CEST)

@Vépi: de én allergiás vagyok a reklámokra. Amíg nincs jobb, vissza lehet tenni, de nem szívesen látom, hogy mindenféle kis cégecske ingyenesen reklámoz a wikipédián. Whitepixels vita 2018. augusztus 1., 07:23 (CEST)

Nem az, hogy nincs jobb, de nem is lesz, hiszen onnan másolta, de közben át is dolgozta, nem jogsértős. – Vépi vita 2018. augusztus 1., 07:28 (CEST)

Gusztáv sorozat cikkei[szerkesztés]

Hello Whitepixels! Folyik egy törlési vita a subjectről, itt. Kérlek szólj hozzá te is. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 28., 08:15 (CEST)

re: paloták[szerkesztés]

Szia, általában a palotákról: megnéztem az OH-ban, és keresgéltem utánuk az e-nyelv.hu-n. Úgy tűnik, nincs abszolút szabály, mert nem intézménynév, az előtagja pedig nem személynév. Idézem: „Annak eldöntése, hogy melyik változat a helyes, nem könnyű, hiszen mindegyik alátámasztható a szabályokkal, nyelven túli háttérismeretek szükségesek hozzá.” (A forrásokat pedig ilyen szempontból nem tartom mértékadónak.) Ha én kellene írjam, kötőjellel írnám (lásd továbbá: Uránia-palota). (Csak ezt nem értem: Lánchíd Palota). Üdv, – Vépi vita 2018. szeptember 10., 18:55 (CEST)

A forrásokat azért nem tartom mértékadónak ebben a kérdésben, mert ez egy bonyolult, nem egyértelmű helyzet, ráadásul a megítélése változik is időben. Nem is várom el tőlük, hogy ezen szöszmötöljenek, valószínűleg inkább valamilyen szokást (akár a saját forrásaikat) követik. – Vépi vita 2018. szeptember 11., 06:05 (CEST)

Zserbó[szerkesztés]

@Hungarikusz Firkász, XXLVenom999: De jó, hogy megmentitek. :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 18., 10:27 (CEST)

@Gg. Any: sajnos alig találtam róla valamit, remélem másvalaki még tudja bővíteni. Whitepixels vita 2018. szeptember 18., 11:07 (CEST)

Már így is csodálatos, főleg az, hogy egyáltalán megmaradt. Én is bajban szoktam lenni a ritka dolgokkal, kicsit saját kudarcnak érzem mikor rövidre sikerül egy szócikk, pedig csak forráshiány lehet nálam az oka. Ha rövid is, de tartalmaz sok hasznos dolgot, pláne a semminél. Vigyor Szóval, ügyesek vagytok! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 18., 11:24 (CEST)

[1] [2] [3] [4] Még egy párat idelinkelek, hátha van kedved még belenézni. :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 18., 11:47 (CEST)

Az igazi érdem Whitepixels-szé, utána pedig XXLVenom99-é. Én nem sokat tettem a megmentésért. Hasonlatban talál csak annyit, hogy én láttam meg, hogy fuldoklik. :-D Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 18., 13:19 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Dehogy nem! Nem csak hozzátenni hasznos, hanem elvenni is belőle, ami nem odavaló és rossz. Azzal ugyanúgy több és jobb. Én annyira örülök, hogy már Zserbónk is van. :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 18., 14:14 (CEST)

@Gg. Any: köszönöm, még bővítgettem. :) Whitepixels vita 2018. szeptember 18., 14:00 (CEST)

Naaagyon ügyes vagy! De nem akartam munkát adni, remélem nem úgy vetted, hogy kötelező! Csak egy kis segítség volt. :) Megyek is megnézem! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 18., 14:16 (CEST)

@Gg. Any: dehogyis! A wikidata elemet viszont már másra hagyom. :) Whitepixels vita 2018. szeptember 18., 14:27 (CEST)

Fellegvár[szerkesztés]

Szia! Ha esetleg valamikor bővíteni akarnád a Fellegvár (Brassó) cikket, itt egy tanulmány, most akadt a kezembe. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. október 1., 10:08 (CEST)

@Hkoala: köszönöm! Már régóta tervezem bővíteni; készitettem egy csomó fényképet is, mikor még be lehetett menni. Csak mindig nehéz nekikezdeni az ilyen nagyobb lélegzetű cikkeknek. :) Whitepixels vita 2018. október 1., 11:44 (CEST)

@Hkoala: bővítgettem, jobb későn mint soha. :-) Whitepixels vita 2019. február 5., 18:45 (CET)

Tudtam, hogy előbb-utóbb megírod :-) – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. február 5., 21:21 (CET)

Összefoglaló átirányításban[szerkesztés]

Szia! Ez a 0 nekem egyáltalán nem informatív, fogalmam sincs, mit akartál mondani vele. Ha csak azért írtad oda, hogy legyen ott valami, akkor fölösleges. Az összefoglaló értelme, hogy lehessen tudni, mi miért történt. Ellenben az átirányítások létrehozása az egyetlen, ahol kifejezetten érdemes kihagyni, mert akkor a szoftver magától beír egy értelmes összefoglalót, ami mutatja az átirányítás célját is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 3., 08:14 (CEST)

Szia @Bináris! Igazad van, az átirányításoknál felesleges, mellőzni fogom. Az összefoglalókban azért nem szoktam részletezni, mert többnyire olyan oldalakat szerkesztek, melyek nem tartanak számot közérdeklődésre. Általában 0-t írok, ha nincs számottevő változás, és +-ot, ha jelentősebben bővítettem. Whitepixels vita 2018. október 3., 08:42 (CEST)

Csak az a baj, hogy a 0 meg a + rajtad kívül senkinek nem mond semmit. A WP:ÖF cikkben van kifejtve, mi is ennek a lényege. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. október 3., 09:07 (CEST)

re puska[szerkesztés]

Szia! Sajnos ebben nem tudok segíteni, esetleg kérdezd meg Gyantuszt vagy a hadtörténeti műhelyt. Talán Akela is tudhatja. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. október 20., 20:35 (CEST)

János angol király[szerkesztés]

De jót nevettem! (Biztos fogok is még egy darabig, ha eszembe jut.) Ilyen szerkesztési összefoglalót sem olvastam még. Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 26., 11:24 (CEST)

@Gg. Any: Gyakran szoktam írni. :-) Az utóbbi pár hónapban tértem át erre a ref-refhely forrásolásra, és a régebbi cikeimet is így írtam át. Jól néz ki, de elég macerás munka. Ezzel a cikkel is 2 órát pepecseltem. Whitepixels vita 2018. október 26., 11:31 (CEST)

Azt nem néztem, hogy mit csinálsz, csak a szerkesztési összefoglalón akadt meg a szemem, az nagyon ott volt. Vigyor De... most már csak megnézem! :D Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 26., 11:42 (CEST)

Somerset kiemelésen[szerkesztés]

Szia! Megnéznéd kérlek a cikket, hogy megfelelnek-e így a változtatások, és támogatnád, ha igen :) Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2018. november 5., 11:13 (CET)

USB-C[szerkesztés]

Could you translate more based on en:USB-C, e.g. the part about Alternate Mode? It's a famous page in enwiki

77.179.131.181 (vita) 2018. november 7., 16:07 (CET)

Sim Világ[szerkesztés]

Szia! Először is nem értem, hogy miért törölted a Sim Világot, másodszor,hogy megkapom az oldalt újra csak egy copy erejéig. Szeretném a próbalapomba áthelyezni :! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Dennis HUN (vitalap | szerkesztései)

A saját próbalapomon nem azt csinálok, amit szeretnék?? Szerintem igen. Épp ezért kérem a Sim Világot vissza ey rövid ideig, hogy copyzzam le a próbalapomra! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Dennis HUN (vitalap | szerkesztései)

Szilveszter (ünnep)[szerkesztés]

Szia! Csak szólok - bár lehet, láttad -, hogy a Szilveszter (ünnep) cikkben egy anon átírta a télifát újévi fára. Jóváhagytam, mert megmagyarázta, de lehet, hogy mind a két kifejezés valós volt (ahogy a Télapó is Gyed Moroz, azaz Fagy Apó formában élt korábban). Ha van kedved még foglalkozni vele, esetleg kiegészíthetnéd, én csak rövid ideig keresgéltem, de nekem nem volt egyértelmű. BÚÉK! Palotabarát vita 2018. december 31., 09:57 (CET)

@Palotabarát: én sem keresgéltem sokat mert nem érdekelt különösebben a téma, csak olyan "legyen meg ez is" alapon raktam össze. :-) Jobban meggondolva talán az egész oroszos dolog törlendő / átírandó, mivel újévre vonatkozik, nem szilveszterre. Sajnos most nincs időm bővebben utánanézni. Whitepixels vita 2018. december 31., 13:40 (CET)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Whitepixels!
A 2018-as év folyamán jelentősen bővítetted a Kapu utca és a Brassópojána szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 21:03 (CET)

@Pasztilla: Nagyon köszönöm! Ránézek majd. Whitepixels vita 2019. január 18., 22:25 (CET)

Szia, Whitepixels! Már csak tíz nap, és lezárul a verseny. Gyere, szavazz még 7 kategóriában! Vigyor Pasztilla 2019. február 21., 20:26 (CET)
@Pasztilla: tervben van, csak nem akarom elsietni. :-) Whitepixels vita 2019. február 22., 09:11 (CET)

Vigyor Most már muszáj lesz. Pasztilla 2019. február 22., 09:13 (CET)

Köszönjük, hogy végigszavaztad mind a tizenkét kategóriát! Pasztilla 2019. február 28., 07:07 (CET)

Vásárhelyi szobrok[szerkesztés]

Szia! Szép gyűjteményedhez még hozzátennék néhányat: a Nyár utcai hiperbolikus napóra és két szobor a megyei kórház előtt. Mindhárom Bolyai János emlékére készült. A Bolyai-emlékek címszóban van szó ezekről is. Wikizoli vita 2019. január 20., 13:42 (CET)

@Wikizoli: köszönöm! Kibővítettem és kissé átrendeztem a cikket. Whitepixels vita 2019. január 20., 16:02 (CET)

@Whitepixels: Nagyszerű! Wikizoli vita 2019. január 20., 16:44 (CET)

Csupasz turkáló[szerkesztés]

Szia Whitepixels!

Ha van időd légyszi néz rá a csupasz turkálóban a legújabb jegyzetre. Nem tudom, hogy hagyjam-e jóvá vagy sem. Üdv. DenesFeri vita 2019. január 23., 09:49 (CET)

@DenesFeri: Szia! Én elfogadnám, mert nem látok benne kirívó problémát. De a közeljövőben nem ártana a blogféleséget egy tudományos forrásra lecserélni, ha valakinek majd lesz ideje. Whitepixels vita 2019. január 23., 21:47 (CET)

OK. Kösz. DenesFeri vita 2019. január 24., 09:11 (CET)

Fájl:Brassovia várának makettje.jpg[szerkesztés]

Szia! Ehhez a képhez szükség lenne a makett készítőjének engedélyére is. Ehhez nincs köze a panorámaszabadságnak, mivel nem az utcán volt látható a makett, hanem épületen belül, így Magyarországon ugyanúgy engedélykötelesnek számítana, mint Romániában. Úgy látom, üvegen keresztül fotóztál, de maga a mű nem a szabadban van kiállítva, és ez feltétele a fényképezhetőségnek, illetve közzétételnek Magyarországon. – Regasterios vita 2019. január 27., 15:20 (CET)

@Regasterios: szia! Elnézést, akkor rosszul értelmeztem. Én nem fogok engedélynek utánajárni, így felőlem törölhető. Üdv, Whitepixels vita 2019. január 27., 18:58 (CET)

Köszi![szerkesztés]

Köszi a köszit! :-) OsvátA Palackposta 2019. február 8., 11:54 (CET)

@OsvátA: nincs mit, örvendek, hogy lett róla cikk! :-) Whitepixels vita 2019. február 9., 10:11 (CET)

főgimnázium[szerkesztés]

Szia! A "Colegiu National" bevett fordítása tényleg főgimnázium? én sok helyen látom a Nemzeti Kollégium megnevezést. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. február 9., 18:06 (CET)

@Hkoala: szia! E szerint például igen. Lásd ezt is. A neten körülnézve elég vegyes a kép, pl. Áprily Főgimnázium, Unirea Nemzeti Kollégium, Csíky Főgimnázium, Gojdu Nemzeti Kollégium (románul mindegyik colegiu national). Whitepixels vita 2019. február 9., 18:27 (CET)

Az oktatási szószedetet alapul véve akkor a többi cikket is át kellene nevezni, illetve a szócikkekben előfordulásokat is javítani: [5]. Megkérdezem a kocsmafalon, van-e valakinek kifogása ellene. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. február 9., 18:43 (CET)

@Hkoala: Mi legyen a többi megnevezéssel? Pl. a szószedet alapján a Római Katolikus Gimnáziumot is át kellene nevezni Római Katolikus Teológiai Líceum névre. Whitepixels vita 2019. február 19., 10:45 (CET)

Én átnevezném Líceummá, persze az átirányításra szükség van. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. február 19., 10:59 (CET)

Az év szócikke 2018 verseny harmadik díj[szerkesztés]

PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2018
A 2018-as Az év szócikke versenyen a Brassópojána című szócikked a Földrajz kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2019. március 4., 11:43 (CET)

De szép munka! Szívből gratulálok! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. március 4., 11:45 (CET)

@Pasztilla, Dodi123: nagyon köszönöm! @Gg. Any: örvendek, hogy tetszett a cikk! :-) Whitepixels vita 2019. március 5., 07:15 (CET)

Naná! Írsz te rosszat? :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. március 5., 09:27 (CET)

@Gg. Any: nos, kisebb koromban elég silány cikkeket írtam. Sőt, még vandálkodtam is. :-) Whitepixels vita 2019. március 5., 09:34 (CET)

LOL! De nagyot nevettem! Vigyor (Sajnos be kell vallanom a vandálkodásodon is. Mármint amit beírtál.) Írhatnám, hogy egy világ dőlt össze bennem, de éppen ellenkezőleg. Nagyon-nagyon tisztelem az őszinte embereket. Ehhez kell csak igazán egyenes jellem és bátorság, amikor a hibáinkat, gyengeségeinket kell bevallani! És annál nincs is tiszteletreméltóbb ember, aki "mélyről" kezdve ér el ilyen gyönyörű magasságokat. Maradj meg ilyennek!! És ezt most elsősorban a jellemedre értettem. A WP-val kapcsolatban tudom, hogy örökre jó leszel már. :-) Annyi titok, kellemes meglepetés ér itt nap, mint nap általatok. Csodálatos emberek vagytok! :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. március 5., 09:53 (CET)

Predeál[szerkesztés]

Szia, Whitepixels! Van arról tudomásod, hogy Wilhelm zu Wied kapcsán, aki ott élte le utolsó éveit, van-e valamiféle emlékhely Predeálban? Köszi! Pasztilla 2019. március 12., 14:04 (CET)

@Pasztilla: sajnos nem tudok ilyenről, és nem is emlékszem, hogy láttam volna ilyent. Könyvekben nem ír róla. Kinyitom a szemem, majd ha arra járok. Esetleg nem tudod, melyik házban, villában lakott? Hátha van egy emléktábla. Whitepixels vita 2019. március 12., 19:52 (CET)
Köszönöm, hogy megnézted. Az a baj, hogy nem tudok semmi ilyesmit, egyetlen forrás sem említi pontosan. Pasztilla 2019. március 12., 20:18 (CET)

@Pasztilla: A hétvégén Bukarestben vagyok, szólj ha esetleg kell fénykép a lutheránus templomról, vagy bármi más emlékhelyről, szoborról stb. Whitepixels vita 2019. március 15., 11:53 (CET)

Nagyon rendes tőled, hogy felajánlod. Vilmos sírkövéről van már kép, ha nem is a legszebben komponált. Ezért ne zarándokolj el oda. Pasztilla 2019. március 15., 12:13 (CET)

@Pasztilla: ma voltam Predeálon (anyagot gyűjtöttem pár cikkhez), utánaérdeklődtem a helyi turisztikai központban, de ott az ember azt mondta, hogy nincs Predeálon ilyen emlékmű. Körüljártam a falut, hátha látok egy emléktáblát vagy hasonlót, de nem találtam semmit. Vagyis több mint valószínű, hogy nincs. Whitepixels vita 2019. június 29., 20:53 (CEST)

Nagyon rendes tőled, köszönöm, hogy utánajártál! Pasztilla 2019. június 30., 11:34 (CEST)

Holnapután egyébként a családdal Brassóban leszünk. Természetesen nem kötelező, meg nem nyomulok, meg picinyke sértődés sem lesz belőle, amúgy is városnézünk teljes gázzal, de szívesen meginnék veled egy kávét. Ha pedig arra a hülye kérdésemre van válaszod, hogy lehet-e Brassóban brassói aprópecsenyét enni, és hogy hol, azért külön hálás lennék. Köszönöm. Pasztilla 2019. július 2., 08:15 (CEST)

@Pasztilla: nagyon örülnék, ha tudnánk találkozni! Én általában 5 óra körül szabadulok a munkahelyemről, nem tudom, ha megfelel-e Nektek az időpont. Miket terveztek megnézni? A brassói aprópecsenyét Erdélyben nem nagyon ismerik; a magyar étteremben biztos nincs, a románok "tocanita" (tokönica) néven készítenek egy hasonló ételt. Üdv, Whitepixels vita 2019. július 2., 17:15 (CEST)

Dejó! :) Az öttel annyi a gond, hogy csütörtökön akkortájt muszáj elvinnem a gyerekeket a Paradisul Akvaticba vagy hova, mert már érik a szülőellenes lincshangulat a folyamatos emlékműnézés miatt ebben az iszonyatos melegben (szombat óta úton vagyunk, most épp Szebenben). Ez csütörtök, de lehet, hogy már holnap Brassóba érünk, és akkor az öt után jó lehet már holnap, vagy ha nem csütörtök reggel munkába menet, ha az belefér? (Leginkább csak Brassó óvárosát akarjuk felfedezni, nagy terveink éppen a meleg miatt nem nagyon vannak, még Pojánába sem megyünk ki, pedig eredetileg akartunk.) Az emailemet rögtön látom, szerintem menjünk át oda, nehogy lemaradjak valami itteni dologról: pasztilla01@gmail.com Pasztilla 2019. július 2., 18:10 (CEST)

Szia! Neked is szólok, hogy a körutunkon készült fényképeket itt galériázom szépen, lassacskán, nyugodtan. Pasztilla 2019. július 13., 15:33 (CEST)
@Pasztilla: köszönöm! Nagyon jól sikerültek. :-) Whitepixels vita 2019. július 14., 18:55 (CEST)

Törcsvári-szoros[szerkesztés]

Szia! Nincs kedved bővíteni? Elvégre Brassó megye, biztos van anyagod hozzá :-) – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. április 26., 20:35 (CEST)

@Hkoala: dehogynem, majd ránézek. :-) Whitepixels vita 2019. április 30., 15:42 (CEST)

Még egy bővíteni való: a Brassó-Marosvásárhely út. Csak internetes források alapján nem tudom megírni, nem kellett volna belefognom :-( Azt sem tudom, hogy ez elkészült-e. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. április 30., 19:57 (CEST)

@Hkoala: sajnos utakról nekem sincsenek nyomtatott forrásaim. Nemrég akartam írni a 13A útról (kiskoromban gyakran jártunk Szovátára a nagyszülőkhöz), de feladtam, mert semmit nem találtam. A brassói kerülőút egyébként elkészült, lásd ro:Varianta de ocolire a municipiului Brașov szakaszait és forrásait. Whitepixels vita 2019. április 30., 21:28 (CEST)

@Hkoala: közben a Törcsvári-szorost is sikerült befejeznem. Whitepixels vita 2019. július 23., 04:48 (CEST)

Láttam, szépen összeszedted, köszönöm! – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. július 23., 06:28 (CEST)

Székely nyúl[szerkesztés]

Szia, a székely nyúl cikket helyreállítottam, dolgozhatsz rajta. Szia! Palotabarát vita 2019. május 16., 18:09 (CEST)

@Palotabarát: köszönöm! Azt még meg tudod-e nézni, hogy a cikkben hivatkozott SzekelyNyul.JPG kép visszaállítható, vagy pedig jogi problémák miatt töröltetett? Üdv, Whitepixels vita 2019. május 17., 07:16 (CEST)

Érdekes módon nekem nem mutat semmi előzményt: [6] valószínűleg rossz helyen keresem, Regasteriost megkérdezzük, ő jobban eligazodik a médiafájlok közt. Palotabarát vita 2019. május 17., 12:57 (CEST)
A kép a Commonsról lett törölve, nem a huwikiről, itt a linkje: c:File:SzekelyNyul.JPG. A törlési indok arra utal, hogy a netről szedte le valaki a képet, szóval valóban jogsértő volt. – Regasterios vita 2019. május 17., 13:05 (CEST)

Jákob[szerkesztés]

Figyu, ekkora szöveget ide semmiképpen nem másolhat be, még engedéllyel sem. Erre a Wikiforrás való, de oda is ugyanazok a szerzői jogi/engedélyezési feltételek. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2019. június 12., 10:54 (CEST)

Ezen én is meglepődtem (mert a gondok akkor se érnek véget, ha az ő szövege, nemcsak a mérete miatt, hanem mert a lexikonnnak megvan a maga szabatos nyelvezete, ami ennek a bemásolt tartalomnak így ebben a formában nem volt meg). Szép napot kívánok! Apród vita 2019. június 12., 11:04 (CEST)

Persze, meg kell vágni és formázni a szöveget hogy normális cikk legyen, de nyilván akkor is maradnak benne az eredeti tanulmányból átvett szakaszok (élete stb), így gondoltam hogy nem árt az engedély. Whitepixels vita 2019. június 12., 11:18 (CEST)

Kobra-hatás[szerkesztés]

Üdv! Szerintem ez egy szó (kobrahatás). És az Adverse selection biztos kontraszelekció? Én ez utóbbit más jelentésben ismerem. – Vépi vita 2019. augusztus 5., 11:58 (CEST)

@Vépi: szia! A kontraszelekciót a google translate ajánlotta, sajnos nem értek a közgazdasághoz. Ami az írásmódot illeti, többféleképpen is láttam (egybe, kötőjellel, kötőjel nélkül), kérlek javítsd ki ha nem jó. Köszönöm, Whitepixels vita 2019. augusztus 5., 12:00 (CEST)
Rákerestem, érdekes: a kontraszelekciónak legalább két jelentése van. Egyelőre hagyjuk így, majd ha megkékül a most piros link, meglátjuk, melyik jelentését dolgozza fel valaki. – Vépi vita 2019. augusztus 5., 12:07 (CEST)

Kolozsvári wikitalálkozó[szerkesztés]

Szia! Azért írok, mert esetleg érdekelhet a szeptemberi, Kolozsvárra szervezett wikitalálkozó. Ha kérdésed lenne, keress nyugodtan! Üdv: Samat üzenetrögzítő 2019. szeptember 1., 00:15 (CEST)

@Samat: köszönöm! Láttam a kiírásokat, sajnos mivel hétfő este van, nem valószínű, hogy időt tudok szakítani rá. Whitepixels vita 2019. szeptember 1., 20:59 (CEST)

Gondoltam erre is, de azért megkérdeztem, hátha :) Köszi: Samat üzenetrögzítő 2019. szeptember 1., 21:00 (CEST)

Piros kategória[szerkesztés]

Szia! Légyszi ne hagyj piros kategórialinket a szócikkekben. Értem, hogy majd később egyszer lesz több szócikk, de a kategóriát majd ráér létrehozni akkor, ha megvan a belevaló öt szócikk. Tavaly lenullázódott a piros kategóriák száma, elég nagy meló volt és nem akarom hagyni, hogy újra elszaporodjanak. De ez a kisebb ok, valójában funkciótlan nem létező kategóriát a szócikkbe illeszteni. Ha szeretnéd, hogy te magad ne felejtsd el, hogy mely szócikkeket szeretnéd majd a jövőben összefogni egy kategóriába, akkor írd fel magadnak a szerkesztői lapodra, és ha megvan az öt cikk, akkor létre tudod hozni. Kösz előre is, és bocs, de kiveszem a Sebilj (Szarajevó) szócikkből a Kategória:Szarajevó építményeit. Palotabarát vita 2019. szeptember 4., 19:33 (CEST)

@Palotabarát: szia! Bocs, nem tudtam, hogy korábban szóba került, vagy foglalkoztak vele. Csak azért hoztam létre, mert előbb-utóbb lesz elég cikk hozzá, és ne kelljen keresgélni utánuk. Whitepixels vita 2019. szeptember 5., 02:33 (CEST)

Buziásfürdő[szerkesztés]

Szia! Átnéztem a szócikket. Nagyon jónak találom. Három apróságot kijavítottam. Nem tudom, nem kéne-e a „vitéz gertenyesi...” jegyzetet nagybetűvel kezdeni, vagy talán a szokás az, hogy a nemesi címet mindig kis kezdőbetűvel írják? Georgije Čokrljan-ról annyiban rossz a forrás, hogy nehéz megadni. Címeként egy hibásan fogalmazott mondatot használtál. Ez jobb: Bodó Barna (szerk.). Ghid cronologic al orașelor… (… városok időrendi kézikönyve). PROMIREG projekt. Temesvár: Marineasa. 2009. ISBN 978-973-631-570-1, 32. o. Egyébként arról, hogy román lett volna nincs forrás. Jó lenne még az idegen nyelvű források címét fordításban is megadni. Amator linguarum vita 2019. október 8., 10:01 (CEST)

Nagyon köszönöm az észrevételeket! A kisbetűt javítottam (akárhogy is, de kezdőbetű), az új forrást behelyeztem. Azt, hogy román volt, a Simuț forrás írta (18. o), bár az eléggé részrehajló. Ami a címek fordítását illeti, ez nem tudom mennyire általános a wikin. Üdv, Whitepixels vita 2019. október 8., 17:44 (CEST)
Nem nagyon láttam, hogy lefordítanák az idegen nyelvű források címét. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. október 8., 20:34 (CEST)
Igaz, hogy nem elterjedt és nem is lényeges, de van rá ajánlás, pl. a frwikin (Syntaxe_formelle). Szerintem indokolt, mert mondjuk van egy hivatkozás egy infóról, pl. „Zsebelyről ide helyezték az ortodox esperesi székhelyet is.[31] [31] Școala și societatea românească din Comitatul Timiș, între anii 1867-1900”, és aki nem tud románul talán tudni szeretné, hogy mégis miről szól az a forrás. Amator linguarum vita 2019. október 9., 09:38 (CEST)

Labdarúgókapus[szerkesztés]

Szia!

Egyetértek veled. Véleményemet megírtam a vitalapra. Üdv.--Linkoman vita 2019. november 7., 10:15 (CET)


És megírtam az újoncnak is, aki nem tágít. Ezért írtam egy üzenete Csurla vitalapjára is, érvek felsorakoztatásával.

Neked pedig köszönöm a határozott állásfoglalást. Üdv.--Linkoman vita 2019. november 7., 19:49 (CET)

Andersen nem dán író?[szerkesztés]

Hali! Miért távolítottad el Andersenből a "Dán írók, költők" kategóriát? Százévente van a dán kultúrának 1-2 világra szóló terméke - ne vegyük má' el tőlük a 19. századra eső dicsőséget... Üdv: Turokaci vita 2019. december 11., 20:01 (CET) https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Hans_Christian_Andersen&diff=next&oldid=21831308&diffmode=source

@Turokaci: szia! Azért, mert a Kategória:Hans Christian Andersen már benne van a Dán írók, költők kategóriában; vagyis hogy ne legyen kétszer benne. Üdv, Whitepixels vita 2019. december 11., 20:06 (CET)

@Turokaci: ki tudod deríteni, hogy A Hókirálynő mese mikor jelent meg először magyar fordításban? Én sajnos nem tudtam. Köszönöm, Whitepixels vita 2019. december 11., 22:15 (CET)