Szerkesztővita:Tacsipacsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
  • Ha én hagytam üzenetet neked: kérlek, válaszolj a te vitalapodon, figyelem. (Ha késik a válasz, pingelj meg: {{ping|Tacsipacsi}} – ~~~~.)
  • Ha te hagysz üzenetet nekem: az én vitalapomon fogok válaszolni, úgyhogy kérlek add hozzá a figyelőlistádhoz. (Ha kéred, megpingellek a válaszban.)
  • Ha esetleg hosszabb ideig nem válaszolok a saját vitalapomon érkezett kérésre, ne aggódj: amivel nem szeretnék foglalkozni, azt gyorsan elutasítom, ha valamire nem válaszolok, az azért van, hogy a narancssárga csík folyamatosan emlékeztessen rá.
Archívum

Archívum (?)
Normál archívumok:


Átnevezés[szerkesztés]

Szia! Ezt: Kategória:Hibás paraméterezésű CitWeb-et tartalmazó lapok hol lehet átnevezni, talán a Modul:CitWebben? Az a kötőjel semmilyen szabállyal nem indokolható. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. augusztus 16., 21:14 (CEST)

@Bináris: A hivatkozott modul 818. sorában van egy elég egyértelmű szöveg, nem hiszem, hogy máshol is szerepelne. Ha meg mégis, annak a megtalálására a legegyszerűbb mód, ha itt átírjuk, és megnézzük, hogy marad-e valami a kötőjeles kategóriában. Egyébként nekem a „CitWebet” sem szimpatikus, a „CitWeb sablont” problémamentesebb és egyértelműbb is. És ezt úgyse kell begépelni egynél többször. – Tacsipacsi vita 2019. augusztus 16., 22:20 (CEST)

Így lett, de vajon mitől és mennyi idő alatt fog módosulni? A kategória purge nem csinál semmit. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. augusztus 16., 22:28 (CEST)

A touch.py megoldotta. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. augusztus 16., 22:53 (CEST)

Én ilyen kategóriák változtatásánál nem is szoktam kipróbálni, mennyi idő alatt frissülnek touch.py nélkül… 🙂 – Tacsipacsi vita 2019. augusztus 16., 23:42 (CEST)

AWB listakészítés[szerkesztés]

Szia!

A video botos munkával kapcsolatban adódott egy problémám, illetve több is, ebben szeretném a segítségedet kérni.

Legutóbb tanácsodra nekifogtam a video karaktersort tartalmazó címek átírásának, hogy piros linkek ne keletkezhessenek. Először is hiába próbálkoztam egyszerűen a video beírással Wiki search (title) opcióval, lista nem jelent meg. Bár angolul nem tudok, de számítástechnikával foglalkozom 40 éve, belenéztem az AWB manualba, ahol valamilyen bugról írnak. Miután Wiki search (text) opcióval keresőkifejezésnek beírtam az intitle:"video"t, kaptam egy 126 tételes listát.

  • Ennek jó része angol eredetiből jött a magyar wikibe, ezekkel nem foglalkoztam
  • alig néhány volt egyértelműen javítandó
  • volt néhány lapcím, aminek módosítását nem tudtam eldönteni, ezt fölírtam a botos topicba
  • volt egy olyan is, ami már videóval, azaz hosszú ó-val volt írva, miért került a listába?
  • végül jónéhány volt, aminek bekerülése érthetetlen számomra, pl. The Stalin
    • azt hiszem megvan a magyarázat: volt rá egy videos átirányítás; akkor az előző hosszú ó-s is megvan – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 16., 16:30 (CEST)

Remélem tudsz magyarázatot adni a jövőre nézve, köszönöm. – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 16., 15:29 (CEST)

@Porrima: Tulajdonképpen mi itt a kérdés? Az átirányításokra rájöttél (egyébként az OptionsFollow Redirects kikapcsolása egyértelművé teszi a helyzetet), a többi meg nem technikai problémának tűnik, hanem tartalminak, amit mindenképpen nagyobb plénum előtt kéne rendezni (ami tényleg kérdéses). – Tacsipacsi vita 2019. szeptember 16., 22:02 (CEST)

Igazából az a kérdés, ami nincs konkrétan leírva, hogy milyen módon kell azokat a lapokat is listázni, amelyek címében a video karaktersorozat nem önálló szóként szerepel? – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 16., 22:11 (CEST)

@Porrima: AWB-vel, úgy látom, sehogy. A Quarry segítségével lehet SQL-lekérdezéseket futtatni az éles adatbázison, ott lehet ilyenre keresni (egyúttal az átirányításokat is kiszűrtem). Sajnos a névtérneveket nem lehet kiszedni az adatbázisból (egyáltalán nem is tárolódnak, csak a számok), így azokat szükség esetén kézzel kell átírni (most nem szűrtem névtérre, de persze az is egy megoldás, ha csak a cikkekkel akarsz foglalkozni). – Tacsipacsi vita 2019. szeptember 17., 16:47 (CEST)
Köszönöm a választ. – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 17., 17:50 (CEST)

Korán örültem :(( Most, hogy meglenne a lista, az AWB nem akar elindulni, hibaüzenetet ezen a képen láthatod. Kipróbáltam egy másik gépen is, pontosan ugyanez a helyzet. A site-ot se engedi magyarra átállítani. Tegnapelőtt még tökéletesen működött. Tudnál segíteni? – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 17., 19:07 (CEST)–

@Porrima: Frissíteni kell az AWB-t, a 6.1.0.1-es verzió már jó (azt olvastam, hogy már a 6.0-s is működik, de biztosra mentem, és a legfrissebbet választottam; ehhez valamiért kétszer kellett egymás után frissítenem). Már többször jeleztem, hogy ne jelöld apró változtatásnak a hozzászólásaidat; nem azok. Kezdem eléggé unni, hogy nem kapok rendesen értesítést az üzeneteidről, lehet, hogy egy ponton úgy fogok dönteni, hogy minden apró változtatásodnál úgy teszek, ahogy a Wikipédia-lap is tanácsolja: nyugodtan figyelmen kívül hagyom őket. – Tacsipacsi vita 2019. szeptember 18., 00:34 (CEST)
Köszönöm a segítséget; nem terhellek azzal, hogy mit próbáltam, sikertelenül. Arra meg nem emlékszem, hogy bármikor is figyelmeztettél volna az apró változtatás problémájára, de én ilyen szerény ember vagyok... A jövőben veled kapcsolatban igyekszem figyelni erre, mert amikor hozzád fordulok, az már nem apróság valóban. – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 18., 11:20 (CEST)
Az első kísérlet nekem sem sikerült, a 6.1.0.0. verzió nem engedte beírni a usernevet, de a 6.1.0.1. úgy tűnik működik. – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 18., 12:55 (CEST)