Szerkesztővita:Tacsipacsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
  • Ha én hagytam üzenetet neked: kérlek, válaszolj a te vitalapodon, figyelem. (Ha késik a válasz, pingelj meg: {{ping|Tacsipacsi}} – ~~~~.)
  • Ha te hagysz üzenetet nekem: az én vitalapomon fogok válaszolni, úgyhogy kérlek add hozzá a figyelőlistádhoz. (Ha kéred, megpingellek a válaszban.)
  • Ha esetleg hosszabb ideig nem válaszolok a saját vitalapomon érkezett kérésre, ne aggódj: amivel nem szeretnék foglalkozni, azt gyorsan elutasítom, ha valamire nem válaszolok, az azért van, hogy a narancssárga csík folyamatosan emlékeztessen rá.
Archívum

Archívum (?)
Normál archívumok:


WP:AK[szerkesztés]

Ennek a változtatásodnak kapcsán kérdem: A Wikidatán fenntartják a lapot árván is, amikor nem tartozik sehol cikk hozzá? Szokás ilyen árva lapokat akár létre is hozni? --Karmela posta 2018. május 24., 20:59 (CEST)

A belinkelt útmutatóban szereplő három feltétel egyikének kell teljesülnie, és ebből csak az elsőből következik a cikk követelménye. És igen, szokás árva lapokat létrehozni, ráadásul tömegesen, bottal – általában olyan fogalmakról, amiknek még nincs elemük, de például a d:Wikidata:Database reports/Constraint violations/P214#"Unique value" violations szakaszban látható többségénél ez nem sikerült (néhány kivétel van, ahol tényleg a VIAF-ben van a hiba, vagy egyéb okból van két elemen ugyanaz az azonosító, de igen jellemző a bothiba, ráadásul az az, aminél viszonylag nagy a fluktuáció). – Tacsipacsi vita 2018. május 25., 17:21 (CEST)

Bevezető tananyag sablonok[szerkesztés]

Szia,

egy Wikipédia szerkesztési maratonhoz tervezem a napokban lefordítani ezt a rövid és szuper bevezetőt: https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Introduction Viszont ez az oldal olyan sablonokat használ, amelyek nem léteznek magyarul, ezek fordításához viszont nem értek. Tudnál ebben segíteni? Írtam a Sablonműhely oldalára is, de nem jött még reakció. Ezekről van szó: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Wikipedia_quick_introduction_templates

Köszi, – Adam Harangozó vita 2018. május 26., 15:28 (CEST)

Hát elég bonyolultnak tűnnek, úgyhogy a napokban nem hiszem; talán néhány hét múlva. Bár ez se biztos, van olyan, akinek lassan két éve tartozom egy kérés teljesítésével… – Tacsipacsi vita 2018. május 30., 22:29 (CEST)

Szakasz[szerkesztés]

Szia, ezt a szakaszt (https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Vita%3A%C3%89szak-Korea&type=revision&diff=19972376&oldid=19883088) én írtam még a régi fiókomról, és már egyaránt vállalhatatlanná és tárgytalanná vált, ezért szeretném kitörölni :-) Oppashi Sam-Taeguk.svg Mesélj csak 2018. május 29., 22:29 (CEST)

Először is nem utaltál rá a szerkesztési összefoglalóban, hogy te indítottad a szakaszt, és a szerkesztői lapodon sem találtam utalást az azonosságra. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy ne hinnék neked, viszont egyrészt nem tudhattam róla, másrészt neked, Oppashinak nem is kell vállalnod.
Másodszor nem csak saját hozzászólásodat törölted, hanem Szajciét is; nem látom, hogy jelezted volna neki.
Harmadszor amúgy sem illik törölni vitalapról, helyette archiválni kellene inkább. – Tacsipacsi vita 2018. május 30., 22:41 (CEST)

First Sunday of June[szerkesztés]

Szia, nagyon tetszik, amit csináltál a Sablon:Ünnepek/Pedagógusnap sablonban. Van erre valami leírás? Mert ha megértem, hogy működik, akkor beletenném néhány további mozgóünnepbe. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 4., 13:01 (CEST)

A PHP dokumentációjában van valami formális leírás, de olyan bonyolult, hogy inkább azt szoktam csinálni, ha valamiért szükségem van ilyen bonyolult dátumra, hogy megpróbálom leírni angolul, aztán egyszer csak sikerül. Most például elsőre a first Sunday in June formával próbálkoztam, amire kaptam egy piros hibaüzenetet (természetesen nem a #switchben próbálkoztam, hiszen ott nem látszott volna a hibaüzenet). Azzal is elszórakoztam egy darabig, hogy hogy kell beletenni az évet, de végül sikerült. A húsvétot biztos nem fogod megcsinálni, a teliholdakat azért még ez se tudja. :-) – Tacsipacsi vita 2018. június 4., 14:26 (CEST)

Köszönöm. Pedig milyen jó lenne! A legtöbb (keresztény) mozgóünnep húsvéthoz kötődik. Na mindegy, van pár egyéb, pl. anyák napja, megcsinálom azokat. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 4., 14:57 (CEST)

Nem ér, @Ato 01: már megcsinálta. :-( – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 4., 15:04 (CEST)

Bocs Rlevente. Bár a fenti üzeneted után mentettem le, azt még nem olvastam és 10-20 percet biztos elbalettoztam rajta. :-) -- ato vita 2018. június 4., 15:08 (CEST)

Hands-on.png (Három szerkesztési ütközés után) Semmi baj, Találtam magamnak is: Sablon:Ünnepek/Emlékezet napja :-)Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 4., 15:13 (CEST)

Hands-on.png (Két szerkesztési ütközés után) Egy dolgot lehet csinálni: készíteni egy segédsablont, ami az évet megkapva visszaadja az az évi húsvét (vagy a megfelelő telihold) dátumát. A nagypéntek, pünkösd stb. ebből már számolható. – Tacsipacsi vita 2018. június 4., 15:09 (CEST)

Asszem azt táblázattal lenne érdemes, mert kiszámolni nem kis feladat: Húsvétszámítás – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 4., 15:14 (CEST)

Úgy is gondoltam, hogy a segédsablon egy #switchet tartalmazna, ami a kapott évre visszaadná a megfelelő dátumot (év–hó–nap a könnyebb feldolgozhatóság érdekében). – Tacsipacsi vita 2018. június 4., 18:01 (CEST)

Egy kis segítség: en:Module:Easter -- ato vita 2018. június 4., 21:44 (CEST)

Hű, ha ezt tudnátok magyarítani, az szuper lenne! – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 5., 08:17 (CEST)

Listasablon[szerkesztés]

Szia! Kérlek, olvasd el ezt: {{Lista2-kinyit}}. Ez tényleg így van, ezek használhatatlan, ronda sablonok? Végére járnék Glanthor barátom felvetésének. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 16., 11:31 (CEST)

Az akadálymentességhez nem tudok hozzászólni, nyomtatásban valóban nem látszanak (könnyen módosítható úgy, hogy minden becsukott dolog nyomtatásban nyitva legyen, kérdés, hogy az nem okoz-e problémát máshol). A kóddal kapcsolatos tételes kifogásokat nagyjából javítottam, szerintem most már nem vállalhatatlan a kódja; a megjelenés szépsége pedig szubjektív dolog (nekem nem tetszenek, de erről neked is ugyanolyan jogos véleményed lehet, mint nekem). – Tacsipacsi vita 2018. június 16., 14:46 (CEST)

Problémás táblázat[szerkesztés]

Szia! A mai napon frissítettem Örményország városainak listáját. A táblázattal azonban van pár probléma. Először is pár oszlopnál fölösleges érzem a sorba rendezhetőség (pl. képek), illetve másoknál a magyar formátumú számok miatt rosszul működik a rendezés. Utóbbi, ha jól sejtem, a {{számt}}(?) sablonnal orvosolható, azonban így is ott van még a változás oszlop. Esetleg rá tudnál nézni? Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 17., 12:28 (CEST)

A {{számt}} használata sem segített, csak a data-sort-value. A képeket szintén megcsináltam. A {{change}}-dzsel nem tudom, mit lehet kezdeni, valószínűleg legegyszerűbb behelyettesíteni őket. Bár ha lenne rendes dokumentációja, esetleg még magyarul is lenne, az segítene, ugye, khm, B.Zsolt? – Tacsipacsi vita 2018. június 17., 13:55 (CEST)
Köszönöm szépen! A példa alapján megcsináltam a területet is, illetve a bizonytalan alapítási évek miatt kikapcsoltam azok rendezését. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 17., 14:14 (CEST)

Ikarus 305/6 infobox[szerkesztés]

Kedves @Tacsipacsi: Egyrészt köszönöm a szerkesztésedet, valóban nincsen helye az Ikarus 31-es képének a 305-ös típus infoboxában, ezzel kapcsolatban volt egy kis szerkesztési anomália, amit a szócikk vitalapján tárgyaltunk is.
Másfelől a kérdésedre, hogy miért van szükség két infoboxra az a válaszom, hogy a két infobox tartalma jelentős eltéréseket mutat, ugyanakkor külön szócikket írni az IK305/6-ról teljesen felesleges, hiszen története szorosan összefonódik az IK31-ével és önálló adat róla csak nagyon kevés létezik.– MediKron vita 2018. június 18., 14:20 (CEST)

Ezzel egyetértek. Lásd: Ikarus 412T. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2018. június 18., 15:54 (CEST)
Szerintem vizuálisan nem való a cikk elejénél lejjebb infobox, különösen a 412T cikke csúnya, ahol az én képernyőmön a „További információk” szakaszban kezdődik a második. Itt mindenképpen eltávolítanék a jobb oldali oszlopból egy vagy két képet (ez nem feltétlenül jelenti a szócikkből való teljes eltávolításukat, csak a jobb oldali oszlopnál balrább helyezésüket), mint ahogy a karosszéria azonos adatai is feleslegesek kétszer. Mindegy, nem szívügyem a dolog, nem fogok többet tiltakozni, csak kicsit kiduzzogtam magam. :-) – Tacsipacsi vita 2018. június 18., 19:14 (CEST)
Vagy kéne még bele írni annyi szöveget, hogy ne csússzon a További információk alá az infobox. Vigyor Kemenymate vita 2018. június 18., 19:19 (CEST)

Bevezetés a szerkesztésbe a VisualEditorrel[szerkesztés]

Szia,

köszi a javításokat, a kék gombot visszacsináltam, mert széthúzza a szöveget, amit te tettél be. Viszont itt a változtatások miatt most megtörik a szöveg a kék gomb körül. Helyre tudnád tenni? Köszi! – Adam Harangozó vita 2018. június 20., 22:39 (CEST)

És légyszi az entereket ne vedd ki, az angol cikk mintájára tördelem. Visszatennéd őket? – Adam Harangozó vita 2018. június 20., 22:41 (CEST)

@Adam Harangozó: A te verziód a méreten kívül a színben és a jellegében is eltér a felületen találhatótól: a felület által használt kék gomb valamivel sötétebb árnyalatú, és nincs kerete. Inkább visszaállítottam a felület által is használt változatot (ami nem csak pontosan olyan, mint az eszköztárban, de egy esetleges jövőbeni változást is lekövet) egy kisebb alsó-felső margóval. Az angol változat pedig nem mérvadó a magyar szempontjából – két külön oldal, két külön wikiben, innentől két külön történettel. Szívesen megbeszélem veled, ha azt gondolod, hogy az valamiért jobb – más wikitől függetlenül –; szerintem csúnyák az üres sorok. – Tacsipacsi vita 2018. június 21., 00:37 (CEST)

CitLib – idézet[szerkesztés]

Szia! Van valamilyen oka, hogy a {{CitLib}}(?)-nek nincsen |idézet= paramétere? Nagy szükség lenne rá itt az angol forráshivatkozások fordításánál. Vessem fel a vitalapon? Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 22., 17:46 (CEST)

Illetve hasonló a helyzet a {{CitPer}}(?)-rel is. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 22., 21:26 (CEST)
Fogalmam sincs, nem én készítettem ezeket a sablonokat, csak kalapálgattam őket évekkel az elkészültük után. – Tacsipacsi vita 2018. június 22., 22:30 (CEST)
Valóban. Sajnos @Pepo41 másfél éve nem szerkeszt. Ha szépen kérlek, ki tudnád egészíteni a modult? Talán vitán felül állítható, hogy az idézet egy szükséges paraméter, de ha gondolod, megkérdezem a közösséget. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 23., 09:53 (CEST)
@Pasztilla: mit szólsz hozzá? – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2018. június 23., 11:31 (CEST)

Semmit. :-) Korábban már leírtam, egyik eredeti célunk egy bemenet és kimenet szempontjából is egyszerű és tiszta sablon létrehozása volt, éppen mert addigra a Cit-család is fel lett hízlalva mindenféle izével, épp csak a gerincvastagságnak meg a borító színének nincs saját paramétere. Alapból azt gondolnám, hogy ezek címleíró sablonok, minden másra ott a Mastercard meg a misc paraméter. Pasztilla 2018. június 23., 11:37 (CEST)

@Pasztilla: Azért az elég lelombozó, hogy magyar paraméterezésű címleíró sablont szeretnék használni, mégis rákényszerülök az angol „csodára”. :-( Nyilván beírhatom kézzel is |egyéb= paraméterbe csomagolva, de a cikk túl hosszú ahhoz, hogy ezért lelkesedjek is; a hivatkozások használhatóvá tétele aránytalanul sok időt vesz el. Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 23., 11:56 (CEST)
Nem nagyon értem, mitől lelombozó az az akarat, ha egy kódot egyszerűnek akarunk meg tartani, és nem töredezetté tenni innen-onnan felmerülő partikuláris igények és folyamatok kielégítésére,[1] míg a végén lesz egy újabb kezelhetetlen barkácsmonstrumunk. Másként megközelítve: mitől más az egyéb paraméterbe tenned az idézetet, mint egy idézetnek hívott paraméterbe, és egy másik fontos kérdés: miben különbözne a kimenetük vagy a beírt tartalom helyzete a kimeneti stringben? Nem ráérzésre, hanem indokolhatóan miben és miért lenne más? Pasztilla 2018. június 23., 12:10 (CEST)
    • Nem rád írom, a jelenségre. Civilben tíz éve projektmenedzseléssel foglalkozom, és eléggé ismerem ezeket a helyzeteket.
    Egyébként azt csináltok, amit akartok, de lassan már a CitLibbel kapcsolatban is azt kezdem érezni, amit korábban a Cite-cuccokkal, hogy egyszerűbb lenne kézzel betenni a címleírásokat. Pasztilla 2018. június 23., 12:12 (CEST)