Szerkesztővita:Regasterios

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
#c1dbd4


Ha üzenetet hagytam a vitalapodon, kérlek, ne az én vitalapomon válaszolj, hanem a tiéden. Annak érdekében, hogy erről értesüljek, kérlek, használd a {{válasz}}(?) sablont, vagy annyit jelezz itt, hogy válaszoltál a hozzászólásomra.

Ha új üzenetet hagysz a vitalapomon, a következő a teendőd:

  1. Kattints az Új téma nyitása gombra felül.
  2. Adj címet a szakasznak.
  3. Miután leírtad a mondanivalód, írd alá négy tildével (~) vagy a szerkesztőablak ceruza gombocskájával (balról a harmadik).

A megkeresésedre itt fogok válaszolni a {{válasz}}(?) sablonnal, ami automatikusan értesíteni fog téged az Értesítések felületen (a lap tetején a saját userneved mellett jelenik meg piros háttérrel).

Tartalomjegyzék

források a képekhez![szerkesztés]

Kedves Regasterios!

Segitségedet kérném ilyenkor, mivel nem tudom, hogyan töltsem ki a forrásokat és a licence részét. Én raktam össze a rajzokat cimer leirások alapján a Siebmacher cimerek darabjaiból, amely szabad szerzői jogokkal él. Tehát ilyenkor én vagyok a szerző?. Köszönöm!! Farkasven vita 2018. január 2., 20:43 (CET)

@Farkasven: hogy érted, hogy te raktad össze? Ez számomra könyvből kiszkennelt rajznak tűnik. – Regasterios vita 2018. január 2., 21:18 (CET)

Kedves Regasterios,

Igazán bóknak veszem, mert az azt jelenti jól sikerültek a cimerek. Pajzsokat, pajzsalakokat, sisakdiszeket és takarokat kivágtam más családok cimereiből a Siebmacher könyvből, amely szabad szerzői jogokkal elérhető interneten, és mint egy kirakosjáték igen szorgalmasan illesztettem őket, igazitottam, kiegészitettem, forgattam, hogy a végén úgy nézzenek ki, mint a cimer leirásoknál. Farkasven vita 2018. január 2., 21:25 (CET)

@Farkasven: végül is nagy jelentősége nincs ebben az esetben a licencnek meg a szerzőnek. Én azért {{közkincs-régi}}(?) licencet tennék ki (az eredeti szerző már tuti meghalt, még ha ismeretlen is), szerzőnek pedig azt írnám be, hogy ismeretlen, és zárójelben hozzátenném, hogy más régi címerekből magam által összeállítva. – Regasterios vita 2018. január 3., 08:03 (CET)

Kedves Regasterios! Köszönöm a nagy segítséget. Megkérhetnélek, hogy ellenőrizd a három képet ha helyesen javítottam ki? Köszi Szép napot! – Farkasven vita 2018. január 3., 08:31 (CET)

@Farkasven: elfelejtettem hozzátenni a lényeget: a forrás részt is ki kell tölteni. Oda be kéne írni, honnan származnak az eredeti címerek. – Regasterios vita 2018. január 3., 09:13 (CET)

Schmidt maria karikatúra.JPG[szerkesztés]

Szia!

Előre kértem engedélyt, még a kép feltöltése előtt. A levelezést elküldtem a permissions-hu@wikimedia.org címre. Mi mást kell még tennem? Kicsit bonyolult nekem ez a dolog, de a kép feltöltése elvileg teljesen korrekt jogilag.

Köszi – Aláíratlan hozzászólás, szerzője AlexandrNevskij (vitalap | szerkesztései)

Válasz érkezett e-mailben. – Regasterios vita 2018. január 4., 16:23 (CET)

RE:Fájl:Kuszanagi Motoko cosplay.jpg végső felvonás[szerkesztés]

A fotós nem válaszol, így a képpel nem tudok mit tenni. Zárjuk le az ezzel kapcsolatos mizériát. Ha esetleg valami csoda folytán mégis módosítaná valamikor a licencet, akkor úgyis a Commonsba töltöm majd át. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. január 6., 23:05 (CET)

Újpest FC logó kép?[szerkesztés]

Szia, Te nagy szakértője vagy a képeknek, az Újpest FC logójának az enwikiről át lehet hozni, mert úgyan másodfokon a régi nyert, de az Újpest honlapján az új maradt köszi. Üdv:

Attila1486 vita 2018. január 9., 13:33 (CET)

@Attila1486: nem lehet áthozni, engedélyt kell kérni az újra (is). – Regasterios vita 2018. január 9., 13:39 (CET)

Banchieri[szerkesztés]

Szia, engedély érkezett a lemezborítókra (egy olyanra is, ami fel sincsen töltve) és a hangfájlra, bocs a revertért, nem annyira kifinomult és udvarias módja a dolognak, de így volt a legegyszerűbb visszapakolni a képeket az eredeti helyükre. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. január 12., 22:59 (CET)

Babos Tímea Australian Open eredménye[szerkesztés]

Köszönöm a figyelmeztetést, de bevett szokás, hogy a még játékban levők eredményeit dőlt betűvel jelölik. Ezért szerepeltettem Babosnál így a 2018-at. Miután kikapott módosítottam az évszám formátumát. Ez okozhatta a félreértést, hogy szerinted nem vártam meg a meccs végét, ami sajnos papírforma lett.– zej vita 2018. január 17., 12:21 (CET)

Sztár üdítő szócikk[szerkesztés]

,,Közvetlenül nem indokolja a szöveget..Írtad a vitalapra, szia!! Egy üdítőcsaládról van szó, ahol épp a Sztár Tonik kapott szerepet a szlogen képénél is - Kemény György grafikája, ahonnan idéztem, - az a kép a jegyzeteknél van - és a filmkockán illusztrálva van, hogy strandra is pl magukkal viszik, kellemesen hűsít.

Összesen egy videója van a Sztár üdítőcsaládnak, ez még külön érdekesség, ebből jelent meg falinaptár is később.

Köszönöm, ha maradhat a kép!

Nyárizápor vita 2018. január 19., 09:33 (CET)

Kedves Regasterios szerkesztő, azzal indokoltad megbeszélés nélkül, egy általam feltöltött képkocka törlését, hogy az „a szöveget közvetlenül nem illusztrálja ez a filmkocka”??????, Szeretném jelezni, hogy a kép a Sztár Tonik üdítőital retró palackját ábrázolta egy reklámfilmből. Az üdítőitalt ismertető szócikk részletesen tárgyalja az üveg alakját is érintő régi reklámgrafika keletkezéstörténetét. Állításod és kényszeres indoklásod teljesen talajtalan és megmagyarázhatatlan. Kérem a képet visszaállítani szíveskedj, mert nincs szükség, légből kapott indokok alapján, a munkámat rendszeresen lenulláznod és vérig sértened – – –Dencey vita 2018. január 19., 10:38 (CET)

Kemény György plakátja Kemény György szellemi tulajdona; közzétételét egyedül ő engedélyezheti. OsvátA Palackposta 2018. január 19., 11:09 (CET)

Nem is szabad kedves OsvátA szerkesztő, a törölt kép nem a Kemény plakátot ábrázolta, hanem egy megszűnt gyártású, régi üdítő ital, régi reklámfilmjének digitális képszerkesztővel előállított képkockáját, amely illusztrálta volt a Sztár üvegének formáját, amit a szócikk részletesen taglalt az olvasóink számára oktatási és ismeretterjesztő céllal. A szócikk valószínűleg bővítve lett volna és tárgyalta volna a Sztár üdítő korabeli reklámfilmjeit és egyéb reklám formáit. Részletezve talán a korabeli szocialista ipartörténeti marketing környezet emlékeit. Sajnos a tiltakozásunk ellenére az információt, jogosultságát kihasználva, mondvacsinált és elfogadhatatlan indokkal törölte Regasterios szerkesztő – – –Dencey vita 2018. január 19., 11:21 (CET)

@Nyárizápor, Dencey:

  1. azt írod, „a filmkockán illusztrálva van, hogy strandra is pl magukkal viszik, kellemesen hűsít”. Ha jól értem, úgy gondolod, kép nélkül nehéz elképzelni azt a helyzetet, amint valaki a strandon üdítőt iszik. Becsülendő, hogy ennyire szolgálni próbálod az olvasó szövegértését, de sajnos jogvédett kép használatához ennél erősebb indokokra van szükség. Ezért írtam azt, hogy a filmkocka nem illusztrálja közvetlenül a szöveget, mert bár természetesen kapcsolódik a cikk témájához, de a szöveg megértésében semmilyen szerepet nem játszik, jelentős illusztrációs értékkel nem bír (hacsak a bikinis nőt mint nézettségnövelő tényezőt nem tekintjük annak, bár a másik kép szerintem elviszi a prímet).
  2. azt írod, „a kép a Sztár Tonik üdítőital retró palackját ábrázolta egy reklámfilmből”. A palack látható a másik (szabad licencű) képen is, ez önmagában nem indok még csak egy másik kép használatához sem, nemhogy egy jogvédettéhez.
  3. azt írod, „Az üdítőitalt ismertető szócikk részletesen tárgyalja az üveg alakját is érintő régi reklámgrafika keletkezéstörténetét.” Nos egyrészt az üveget nagyon jól illusztrálja a másik (még egyszer leírom: szabad licencű) fotó, másrészt a plakátról szóló leírást értelemszerűen magával a plakáttal lehetne illusztrálni, de az csak a szerző engedélyével volna lehetséges, ahogy OsvátA is írta. Olyan roppant részletes leírást egyébként nem látok, csupán annyi olvasható, hogy az üveg formája a kissé telt női idomra utal, illetve szőr mentén meg van említve, hogy készült egy videó is. Utóbbi amúgy is be van linkelve a jegyzetekhez, nyilván azt érdemes megnézni, ha valaki kíváncsi rá, a filmkockából kivágott kép vajmi keveset ad vissza a hangulatából.
  4. azt írod, „A szócikk valószínűleg bővítve lett volna és tárgyalta volna a Sztár üdítő korabeli reklámfilmjeit és egyéb reklám formáit.” Ez nálad valahogy gyakori probléma, hogy előbb tömködöd tele felesleges képekkel a szócikkeket, s aztán jut eszedbe – jó esetben – szöveget is írni hozzá. Javaslom, hogy fordítva csináld, főleg jogvédett képek esetén, úgy talán csökkented a más szerkesztőkkel való viták lehetőségét. – Regasterios vita 2018. január 19., 16:04 (CET)
Most is bemutatod a nyakatekert, kimódolt, a holdról hozott, ufók szuggerálta, csúsztatásaidat, lélegzetállító fantáziádat egy vitában. De mintha nem magyarul beszélnél és nem értenéd a mi beszédünket. Szép teljesítmény kedves Regasterios. – – –Dencey vita 2018. január 19., 16:23 (CET)
Őket korhold, ne engem. – Regasterios vita 2018. január 19., 16:37 (CET)
Ez az érdekes az oldalon: „a világhálón található 6 × 1023 lopott kép között” turkálni és jogászkodni impotens tudorkodás. – – –Dencey vita 2018. január 19., 17:12 (CET)

Teljesen ártatlan ebben Dencey szerkesztő. Megkértem, hogy a képeket töltse fel, mert ehhez nem értek. Témáját tekintve igaza van viszont, a reklám része nincs még megírva. a modell, Barna Ilona tegnap este állított csak fel például egy cikket - alul van, a forrásoknál, ma tudtam bővíteni a szócikket. - 3 reklámarc. Ha ez ennyire zavaró itt, szükség volna a Reklámarc szócikknél is a képre, ami szintén ma, és folyamatosan bővül. Ott már több szó esik a reklámok szerepről is. - Ismerősöm Kemény György grafikus, megkérdezem fel tudja-e, akarja-e, ezt a plakátot tölteni. Kétségtelen, az volna az igazi!!

Nyárizápor vita 2018. január 19., 16:17 (CET)

Zárd le kérlek, ezt a vitát, és töröld a képet! Törlésre jelölt kép, szia!!

Nyárizápor vita

https://commons.wikimedia.org/wiki/User_talk:Regasterios[szerkesztés]

Szia! Üzentem. Üdv. Tambo vita 2018. január 20., 12:58 (CET)

Újabb üzenet. Tambo vita 2018. január 20., 17:13 (CET)

Ha megkérhetlek, tekints el az itteni figyelmeztetésektől, majd válaszolok, ha ráérek. – Regasterios vita 2018. január 20., 17:19 (CET)

vitéz Lenz József[szerkesztés]

Kedves Regasterios,

Sajnos semmi nincsen ráírva a fényképre se elől se hátul. Nem lett korábban létrehozva legalábbis emlékezetem szerint. A beszkennelt fénykép birtokunkban van. A halála után avatták vitézzé. üdvözlettel Farkasven vita 2018. január 20., 17:24 (CET)

Nézd, találtam egy ilyet: c:Template:PD-EU-unpublished... vannak gyerekhibái, de jó lenne, ha lenne egy ehhez hasonló, amit lehetne használni ilyen esetekre, vagyis ha a jogosult az első publikálásnál licencet szeretne használni (mag akkor is, ha "közkincseli", paraméterként megadható: cc-by, cc-by-sa és PD), elkerülve a félreértéseket... a publikálás (mint megadandó paraméter) 26. évének januárjában, esetleg bottal átváltani az előbb linkelt PD-s verzióhoz hasonlóra... @Tacsipacsi: esetleg te tudnál ebben segíteni? Mondjuk ha marad, a country paraméter fejtörést okoz a számomra, hogy a wikimédia felületei minek számítanak (és hogy jogilag az számít-e, hogy hol vagy hogy honnan hozzák nyilvánosságra)...? Mit gondoltok? Fauvirt vita 2018. január 24., 02:08 (CET)

Ha jól értelmezem, ez a sablon olyan képekhez való, amelyeknél már a 25 év is lejárt. – Regasterios vita 2018. január 24., 21:20 (CET)

Igen, amit linkeltem, az olyan, amit meg készíttetni szeretnék, az arra is lehetőséget adhatna, hogy ha valaki egyből ide (Commons) vagy ha máshova tölt fel nyilvánosságra hozva szabad licenc alatt vagy közkincs engedéllyel ilyen képet. Amúgy szerintem ezt is ilyen szándékkal akarták létrehozni a használatát nézve (1936-os képekre tették, ahhoz meg még lenne 14 év: c:Category:PD_EU_unpublished, hacsak nem náluk 50, ami nálunk 70)... Fauvirt vita 2018. január 24., 23:16 (CET)

Egy díj neked![szerkesztés]

Original Barnstar Hires.png Az eredeti barnstar
Köszönöm! Bandee0615 vita 2018. január 31., 11:54 (CET)

OTRS-be beküldték az engedélyt mind a 4 képről[szerkesztés]

Szia, mi a gond az e-maillel? Oppashi Sam-Taeguk.svg Mesélj csak 2018. január 31., 15:43 (CET)

@Oppashi: Nem konkretizálták, hogy mely képekre szeretnének engedélyt adni, csak ennyit írtak: „Verestóy Attila (RMDSZ szenátor) képek”. Kértem, hogy küldjék el csatolva a szóban forgó fotókat, vagy adják meg a webhelyet. – Regasterios vita 2018. január 31., 15:49 (CET)

De ha írsz nekik, és elküldik a Commons-képek linkjeit, az is jó, sőt az a legjobb. – Regasterios vita 2018. január 31., 15:50 (CET)

Elküldték az e-maillel csatolmányban, legalábbis én megkaptam (onnan töltöttem fel őket), de ha gondolod, továbbítom azt, amit én kaptam tőlük. Oppashi Sam-Taeguk.svg Mesélj csak 2018. január 31., 15:53 (CET)
Hozzánk nem érkezett meg a csatolmány ehhez a levélhez. – Regasterios vita 2018. január 31., 15:56 (CET)
Továbbítottam, és úgy jelzi, hogy csatolmányostul. Oppashi Sam-Taeguk.svg Mesélj csak 2018. január 31., 16:03 (CET)
A te leveledben most sem jött át a csatolmány, de közben az RMDSZ is válaszolt, így tisztázódott a helyzet, kihelyeztem az engedélysablonokat. Köszönöm a türelmed. – Regasterios vita 2018. január 31., 16:10 (CET)
Én köszönöm a szíves közreműködésed. Oppashi Sam-Taeguk.svg Mesélj csak 2018. január 31., 18:18 (CET)

Fenyvesi[szerkesztés]

Szia! Nem értünk egyet, egyáltalán nem, de annyi energiát nem ér nekem ez a dolog, hogy utánamenjek, így rád hagyom mint legkisebb veszteséget. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. február 15., 22:44 (CET)

Undertaking zenekari fotó[szerkesztés]

Szia! Megtennéd, hogy a zenekari fotót is feltolod az enwikibe (Fájl:Undertaking 1989 - Esztári Imre, Killan György, Jakab Viktor.jpg), hogy ott is használható legyen? Én nem értek hozzá, hogy ott hogyan kell beállítani a dolgokat. Köszi előre is! – Ary vita 2018. február 23., 10:03 (CET)

@Ary: Már megpróbáltam, de inkább mellőztem a dolgot, mert nekem sem sikerült kiigazodni a sok beállítás között. Még soha nem töltöttem fel semmit az enwikire, a logóval is éppen hogy elboldogultam, az egy fokkal egyszerűbb volt. – Regasterios vita 2018. február 23., 20:57 (CET)

Értem. – Ary vita 2018. február 25., 18:14 (CET)

Dárdai Pál (labdarúgó, 1951–2017)[szerkesztés]

Szia! Sportolóknál nem szokás a halálozási év hozzáadása az egyért taghoz. Sok vita volt erről és nem született egyezség a kérdésben. Csurla vita 2018. február 26., 11:56 (CET)

@Csurla: én csak az útmutatóban leírtaknak megfelelően jártam el. – Regasterios vita 2018. február 26., 13:07 (CET)

Az útmutató ezen része sohasem lett megszavazva. Az egyértelműsítés leírásánál fel van tűntetve ez a különbség. - Csurla vita 2018. február 26., 13:19 (CET)

WP:BSZ – Regasterios vita 2018. február 26., 13:22 (CET)

Re: Euro Truck Simulator[szerkesztés]

Szia! Az Euro Truck Simulator 2 cikkben fogom használni, csak tegnap nem fejeztem be. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. március 5., 10:08 (CET)

@Balint36: Egy cikkben nem használhatsz hat jogvédett képet (lásd WP:NEMSZABAD). Egynél többet is csak akkor, ha a szöveg megértésében az adott kép nélkülözhetetlen szerepet tölt be. – Regasterios vita 2018. március 5., 10:39 (CET)

Oeko-Tex ábra[szerkesztés]

OEKO-TEX Standard 100 magyar nyelvű emblémája.jpg

Kedves Regasterios, jelezted, hogy a https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:OEKO-TEX_Standard_100_magyar_nyelv%C5%B1_embl%C3%A9m%C3%A1ja.jpg címen található ábrát törölni fogjátok. Felvettem a kapcsolatot a címke tulajdonosával és nagy valószínűséggel fogok kapni egy másik, feltölthető képet a megfelelő engedéllyel. Akkor kicserélem majd a képet. Addig kérem szíves türelmedet. Köszönöm. – Elkágyé vita 2018. március 13., 16:59 (CET)

@Elkágyé: az a kép, amit belinkeltél, nem lesz törölve. Azt a verziót jelöltem törlésre, ami a magyar wikin található, mert az felesleges: Fájl:Öko-Tex címke.jpg. – Regasterios vita 2018. március 13., 18:56 (CET)

Elnézést kérek, előbb tettem fel a "várj" sablont a képre és csak azután vettem észre az üzenetedet, hogy nem a valóban használt képre vonatkozik. Bocs. - Egyébként valóban ki fogom cserélni a képet, mert az OEKO-TEX újabban egy másféle címkét vezetett be és azt ígérték, hogy ezt fogják megküldeni a régi helyett.– Elkágyé vita 2018. március 14., 14:06 (CET)

Fájl:Cape_demo.jpg[szerkesztés]

Szia,

Ez így ránézésre egy gyerekeknek készült hallásteszt-készülék, és így logikusnak tűnik, hogy ezzel illusztráljuk az APD cikket. Nagyobb gond, hogy nincs forrás vagy licenc, és a feltöltő is láthatóan köddé vált. A kép láthatóan „copypaste”: [1] és gondolom valamelyik hallással kapcsolatos szövetség lehet a forrása. Mindenesetre emiatt törlendő, nem azért, mert nem passzol. :-) --grin 2018. március 14., 08:44 (CET)

@Grin: Én is láttam, hogy jogsértő a kép. – Regasterios vita 2018. március 14., 09:31 (CET)

Más. Ha van egy kép amit használ egy lap, te azonnalira teszed a képet és kiveszed a lapból, akkor nem látok triviálisan gyors módot arra, hogy a képet nézve megállapítsam, hogy melyik cikk hivatkozik rá. Ez így nem annyira jó: talán mégis jobb lenne, ha benne maradna az eredeti cikkben és ha az admin törli, majd ő kiveszi. Mit gondolsz? (Most pl: Fájl:Dikaiarkhosz vilaga.gif) – grin 2018. március 14., 08:56 (CET)

Rendben. – Regasterios vita 2018. március 14., 09:31 (CET)

Re: Balassagyarmati főtér 1973.jpg[szerkesztés]

Szia! Ugyan valamikor meg volt az engedély, de nem tudom már, hogy hol és miként egyeztem meg. De igazából törölhető, mert a Fortepanról hoztak át a Commonsba jobb minőségű képeket ugyanabból az időből. – balint36 🚌 buszmegálló 2018. március 17., 20:38 (CET)

Fájl:Havasrekettye.jpg[szerkesztés]

Szia, sajnos már én sem találom a 10 évvel ezelőtti kép forrását..., talán törölni kellene, esetleg... – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zsuzsakossuth (vitalap | szerkesztései) 2018. március 17., 22:28 (CET)

Hiányos leírólap[szerkesztés]

Megkérlek többet ne írj kép ügyben. Amint már (korábban) jeleztem a pályafutásom elején (2007-ben) rosszul/hiányosan töltöttem föl néhány képet. Ha még maradt belőle 1-2 azt töröld nyugodtan.Carlos71 vita 2018. március 18., 20:17 (CET)

Képek forrása, feltöltése[szerkesztés]

Szia! A megjelölt iskola vezető alkalmazottja vagyok, aki az iskola fennállásának jubileumára készített egy wikipédia szócikket. Nem gondoltam semmi bonyolultra, és semmi komolyra. Egyszerűen csak összeszedtem az iskola történetét. A képeket az iskolai archívumból szedtem, amihez értelemszerűen hozzáférek. Nincs ebben semmi titok. Egyébként pedig nem értek ehhez a wikipédiás feltöltéshez, hogy mit kell csinálni, meg mi hova kell tenni, kapcsos zárójelek, írjak ide, oda, bonyolultnak tűnik nekem. A képek fent vannak az interneten is részben, teljesen nyilvánosak. A leírt adatok valósak, semmi szabályellenes nincs benne. Nem tudom mit kéne csinálnom... egyszerűen csak egy szócikket akartam létrehozni.

Polgár Ernő képei[szerkesztés]

Szia! Hűha. :/ De reagált azóta nektek? Egyébként viszonylag könnyű elérni e-mailben, csak én vagyok ilyen ritkán most, gondolom, ezért is halad ilyen lassan, 1-2 napba telik, mire válaszolok neki sajnos minden üzenetére. Ha tájékoztattátok a kis hibáról, akkor én nem írok neki emiatt. Üdv, és köszi, hogy foglalkozol vele! nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. március 28., 15:40 (CEST)

Végül sikerült ezt elintézni vele? Mert kérte, hogy tegyem be a szócikkbe. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. április 15., 15:44 (CEST)
@Nyiffi: A Fájl:Polgár Ernő író.jpg-t befogadtam, a Fájl:Polgár Ernő író Illés Árpád műtermében (1976).jpg-hez viszont Illés Árpád örökösének engedélye kellene. Ezt megírtam Polgár Ernőnek. – Regasterios vita 2018. április 25., 07:54 (CEST)
Ezt kaptam tőle a minap: Nos, a kép már a miénk: szerepel a Polgár Ernő: Korok-Díszletek-Emberek. Évezredek kultúrája Bp. 2015. c. kötetemben 5. oldal ISBN 978-963-9864-36-8 de nem tudom, hogy neked elküldte-e válaszul ezt, vagy hogy ez mire elég :D Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. május 3., 18:12 (CEST)

@Nyiffi: Eddig nem küldte el. Nem tudom igazából: attól, hogy szerepel a fotó az egyik könyvében, szerintem még nem feltétlenül adhat engedélyt a szabad licenc alatti használatra. – Regasterios vita 2018. május 3., 19:10 (CEST)

Szia! Próbálom a selfie-t áttölteni commonsra, de egyszerűen nem engedi és nem jövök rá, miért. Érvénytelennek írja, pedig szerintem mindent jól töltöttem ki. Sajnos a munkahelyemről nem nagyon tudok más oldalakat megnyitni, mint ami a munkámhoz szükséges, ezért nem tudok vele tovább bíbelődni. Megtennéd kérlek, hogy áttöltöd? Köszönöm, hogy ennyit foglalkozol az üggyel! Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. május 4., 10:14 (CEST)

@Nyiffi: Átöltöttem, azonos névvel. Ha Commons Helperrel töltöd át, átöltés előtt alul a keretesben rá kell kattintani az OAuth uploader feliratú linkre, és engedélyezni kell. – Regasterios vita 2018. május 4., 11:16 (CEST)

Ujgurok cikk genetikai része[szerkesztés]

Üdv! Le tudnád ellenőrizni az Ujgurok cikkben a változtatásokat? Referencia is meg van adva + link a könyvhöz. Köszi!– Filederchest vita 2018. április 2., 10:19 (CEST)

Szent Rita-szobrok[szerkesztés]

Köszi a figyelmeztetést. Röhej az egész. :( Légyszíves töröljétek a képeket, nyilván nem fogok engedélyek után járni. - Tündi vita 2018. április 2., 14:19 (CEST)

Egri csillagok[szerkesztés]

Szia Regasterios! Igen ütközés volt. – Vakondka vita 2018. április 6., 09:45 (CEST)

Freund Tamás[szerkesztés]

(https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Freund_Tam%C3%A1s&oldid=18575023) cikkel kapcsolatos észrevétel

Szia Regasterios!

(akt | előző) 2017. április 27., 15:08‎ Regasterios (vitalap | szerkesztései)‎ . . (8 378 bájt) (-78)‎ . . (Visszavontam az utolsó változtatást (Bucsanszki), visszaállítva Lacika455 szerkesztésére: forrás?) (visszavonás | köszönet) [automatikusan ellenőrzöttnek jelölve] Forrásként nem tudok "hivatalos" dokumentumot megjelölni, de itt van egy cikk is, ha ez elfogadható részleges forrásigazolásnak: https://444.hu/2016/09/15/agykutatok-vacsoraztak-ader-janossal "Freund Tamás agykutatót (j2) és a feleségét, Freundné Müller Ágnest (b3), "

Üdv, Miklós

Jelölés[szerkesztés]

Kedves Regasterios!

Nagyon szépen köszönöm támogatásod és bizalmad! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 28., 23:52 (CEST)

WD források[szerkesztés]

Szia, mi az oka, hogy itt kitörölted az adat forrását? Szerintem fontos volna, hogy a WD adatai is forrásolva legyenek, és ne csak légből kapott, ellenőrizhetetlen adatok legyenek. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. május 8., 01:49 (CEST)

@EniPort: azért töröltem, mert a cikkben már szerepel (egy másik) forrás. Még konkrétabban azért, mert a WD-be csak az URL-t lehet beírni, az egyéb paramétereket, amik a citewebben vannak, nem, legalábbis nekem nem sikerült, hiába próbáltam (láthatod a laptörténetben). Önmagában az URL pedig formai szempontból nem túl jó forrásnak (de gyakorlatilag sem), ezért raktam be inkább a cikkbe magába egy másik forrást, ami azt is tartalmazta, mióta dolgozott Győrben. Ettől persze a WD-ben még szerepelhet forrás, de akkor logikusan a születési időhöz, az apához stb. is meg kellene követelni, azonban azt nem mellékelte senki. Ha így nézzük, logikátlan csak a halálozást forrásolni a WD-ben, amikor az a cikkben is megtörtént, ráadásul az összes korábban megadott forrásban is feltüntették a halálozást, szó sincs tehát arról, hogy ellenőrizhetetlen lenne az adat. – Regasterios vita 2018. május 8., 10:04 (CEST)

Igazad van, hogy az idézetsablonok szebb megjelenést és több információt tartalmaznak, ennek ellenére úgy gondolom abba az irányba kéne haladnunk, hogy a WD-adatok is minél inkább forrásoltak legyenek. Lehet nálunk utóbb bekerült a folyószövegbe is egy forrás, de ha idővel keletkezne egy WD adatokat felhasználó angol/eszperantó/szlovák/stb. szócikk, ott nem volna már meg a forrása a kérdéses adatnak.
Szóval én azt javaslom, hogy inkább a hiányzó források pótlása irányába mozduljunk, mint a megadott forrásokat töröljük arra hivatkozva, hogy más adatnak is hiányzik a forrása, meg amúgy sem szép a megjelenítése. És persze bombázzuk a fejlesztőket, hogy csináljanak jobb forrásolási lehetőséget a Wikidatába (@Tgr: tudsz esetleg arról, hogy van már erre valami kezdeményezés?). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. május 8., 10:53 (CEST)
@EniPort:: m:WikiCite. Általában a P248-cal lehet strukturált forrásokat hozzáadni, de elég körülményes (lásd d:Help:Sources#Different_types_of_sources). Terveztek Zotero/Citoid támogatást adni hozzá, nem tudom, az használható állapotban van-e már. --Tgrvita 2018. május 8., 11:41 (CEST)
Mivel Csurla közben visszaállította a forrást, így az általad linkelt útmutató alapján kísérletképpen kiegészítettem adatokkal: valóban kell egy kis elszántság a teljes paraméterezéshez, de végülis nem lehetetlen. Köszi a segítséget, megint tanultunk valamit. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. május 8., 12:26 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) @EniPort, Csurla: Persze, ez így már teljesen rendben van, köszönöm, de Csurlának annyit hozzáteszek, hogy a szerkesztés visszavonása meg a felkiáltójel-halmozás semmivel nem vitt közelebb a probléma megoldásához, míg azért én legalább próbálkoztam, és a cikkbe be is tettem a forrást. – Regasterios vita 2018. május 8., 12:30 (CEST)

A forrás törlése pláne nem megoldás a problémára. Ha nagyon szigorúan veszem akkor vandalizmusnak kell tekinteni. Talán így már érted a szerköf jelentését. Nem szép, hogy még nekem szólsz be mikor a te működésed kifogásolható. - Csurla vita 2018. május 8., 13:27 (CEST)

@Csurla: Nem töröltem a forrást, hanem áthelyeztem. Ahol láthatónak kellett lennie, látható volt továbbra is. Konstruktív szerkesztés: nem tudom, mond-e valamit neked ez a szóösszetétel. A tiéd messze volt ettől. Én hozzátettem a cikk tartalmához azzal, hogy citewebet raktam bele, azzal pedig, hogy a WD-ből töröltem a forrást, csak a felesleges duplázást szüntettem meg. A te visszavonásod az égvilágon semmire nem volt jó: ha konstruktív akartál volna lenni, azt tetted volna, amit EniPort. – Regasterios vita 2018. május 8., 13:49 (CEST)

Látom az egoszinted magasan van, igy nincs mit kommunikálnom veled. Bye Csurla vita 2018. május 8., 14:02 (CEST)

Csináltam itt egy kis segédletet, kérlek javítsátok, vagy egészítsétek ki tetszésetek szerint. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. május 9., 00:04 (CEST)

Nagyon jó, köszi! – Regasterios vita 2018. május 9., 08:26 (CEST)

Fájl:Lévay József és szülei sírja Sajószentpéteren.jpeg[szerkesztés]

Igén, én. Miért?

Vilt[szerkesztés]

Szia! Van nagyon korrekt, engedélyes Vilt Tibor képünk, ahhoz képest az a gyengébbik egyszerűen rossz minőség, duplikátum, szerintem azonnali is lehetett volna. – Burumbátor Súgd ide! 2018. május 19., 07:33 (CEST)

Rád bízom. – Regasterios vita 2018. május 19., 07:33 (CEST)

Újabb képtörlések[szerkesztés]

Matt Lattanzi cirka 25 éve nem aktív, felhagyott minden közszerepléssel. Szabad kép SOHASEM lesz már róla. Ha esetleg mégis lenne, egy felismerhetetlen vénember lenne rajta. Tehát amíg meg nem hal, nem lesz kép a cikkében. Szóval a Wikipédia érdekében reménykedjünk, hogy feldobja hamarosan a pacskert. Ez a Wikipédia abszurditása. Haljon meg, hogy lehessen képe. Grat. A feleségem mindenütt büszkélkedik, hogy wikit szerkesztek. Én meg mindig lekeverem ilyenkor, hogy ne kürtölje szét, elég baj az nekem, hogy rossz társaságba keveredtem... Jöhet a blokk. – Livvyfan vita 2018. május 24., 02:08 (CEST)

@Livvyfan: Blokkom nincs. Jó lesz helyette egy szabad kép Matt Lattanziról: File:Olivia Newton-John and Matt Lattanzi (crop).jpg? (A piros sablon ne tévesszen meg, nem lesz törölve a kép). – Regasterios vita 2018. május 24., 10:43 (CEST)

@Livvyfan: ha van 70 éved, nyugodtan kivárod. Nehézség, hogy még nem kezdhetsz számolni. Megoldás: olyan helyen nézegeted, ahol tojnak a szerzői jogokra. OsvátA Palackposta 2018. május 24., 10:56 (CEST)

@OsvátA: Kedves Osvát úr, mivel itt szólított meg, kénytelen vagyok itt válaszolni. Amit Ön írt, abból szintén az következik, hogy ha nem kívánok 70 évet várni, nem kívánok olyan helyeken képeket nézegetni ahol tojnak a szerzői jogokra (kvázi mindenütt), akkor csak az a lehetőség marad, hogy reménykedni kell a fotón bemutatni kívánt egyén mielőbbi jobblétre szenderülésén, mert ugye másnap már jogszerűen lehet róla képet felrakni. Mondja kedves Osvát úr, Ön szerint normális ez a világ? Zárójelben megjegyzem, amikor feltettem nevezett képet és másokat, az volt az ukáz, hogy film és tévéműsor kockájával lehet illusztrálni. Csak azóta hatszor változott (persze szigorodott). Nekem meló volt filmkockákat találni, most meló őket kiirtani, a cikkek kép nélkül (vagy legális, de szar képpel) gyengébbek lesznek, mégis mit ér egy életrajzi cikk kép nélkül. Konklúzió: felrakott film és életrajzi fotóimmal egy rakás értelmetlen és időrabló munkát végeztem egy valamiért közösségnek nevezett, de gyakorta ellenséges környezetben. Cirka 500 saját cikk után úgy érzem, felesleges és értelmetlen volt. Nagyon kérem, ne válaszoljon, az Öntől eddig megtapasztalt ex cathedra kinyilatkoztatásokra tényleg nincs szükségem. – Livvyfan vita 2018. május 29., 02:32 (CEST)

@Livvyfan: egy „bocs, nem vettem észre”, vagy „köszi, hogy rákerestél” beleférhetett volna ennyi karakterbe. – Regasterios vita 2018. június 1., 09:07 (CEST)
@Regasterios: Nem értem, miért kéne Osvát úrtól megbocsátást kérnem. Nekem 8 év alatt egyetlen szerkesztő sem írta soha, hogy "bocs". Lehet, hogy van valami titkos szabály, miszerint nekem mindent meg kell köszönnöm és mindenért elnézést kell kérnem, velem szemben ugyanez viszont sohasem alkalmazható. Szerencsére már alig maradt általam feltett filmfotó, amint elfogynak, többé már nem kell kiakadnom a törléseiken, no photo, no problem. Ha tudnám miket tettem fel, magam törölném oszt jónapot. Amúgy tényleg nem értem, miért vállalod magadra a sok konfliktust fotó ügyben. Sok a munka vele, nem hálás, rohadtul szubjektív. Azon felül egy nap száz fotóról megállapítani, hogy legális vagy nem, valódi, vagy nem, szükséges vagy nem, törlendő, vagy nem, hát a Csekista című film tömeges, fejenként két-három perces élet-halál tárgyalásaira emlékeztet. – Livvyfan vita 2018. június 1., 18:37 (CEST)
@Livvyfan: Nem Osvát úrra értettem, hanem arra, hogy őrá nem sajnáltad a szót, de arra igen, hogy korrigáld magad, miután finoman szólva tévedtél azzal kapcsolatban, van-e szabad kép Lattanziról. – Regasterios vita 2018. június 1., 18:42 (CEST)
@Regasterios: Amikor a cikket írtam ellenőrizhetően nem volt. Viszont a "hát ez meg hogy maradt itt" kissé irritáló volt. Mintha valami bűnt követtem volna el. Azóta látom, újra sorra kerültem Muzsika hangja ügyben. Egy a forgatás alatti lesifotó a két egymást hogyismondjam nem különösebben kedvelő színészről mennyiben illusztrálja a filmet, annak filingjét, vagy akármiét? Egy fotó két egymást utáló színészről, készülhetett akárhol és akármikor. Hasonlókat éppen te szoktál törölni, hogy nem releváns. Ennél a fotónál még a semmi is jobb lenne. – Livvyfan vita 2018. június 1., 18:55 (CEST)
@Livvyfan: A „hát ez meg hogy maradt itt” megjegyzést magamra értettem, mivel évekkel ezelőtt már egyszer módszeresen kiszanáltam az élő személyek infoboxaiból a filmkockákat, és ez valamiért kimaradt a szórásból. Amit írsz, egyébként egyszerűen nem igaz, mármint az, hogy „Amikor a cikket írtam ellenőrizhetően nem volt [szabad kép Lattanziról]”. És még az is ellenőrizhető, hogy ennek az ellenkezőjére könnyűszerrel rájöhettél volna. Olivia Newton-John cikkébe ugyanis pontosan 2010. január 27-én – azaz majdnem két évvel a Lattanzi-cikk megírása előtt – eszközölted ezt a módosítást: vagyis azt, hogy a File:Olivia Newton-John.jpg kép alá a cikkben beírtad, hogy a férje áll mellette, és ezt annak ellenére tudtad, hogy nem is volt látható a fotón. A kérdésem egyrészt az lenne, honnan tudtad, hogy a férje volt mellette (ezt persze ki lehet következtetni, nem is ez a fő kérdés), másrészt pedig az, hogy miért nem voltál képes rákattintani a Commons-kép leírólapján a forrásra – amely akkoriban is fel volt ott tüntetve, mert abban az esetben láthattad volna, hogy az eredeti fotón valóban rajta van Lattanzi, és nem csak oda kell képzelni. Szóval ellenőrizhetően volt már szabad kép akkor is róla, és ezt bizony vastagon észre kellett volna venned. Ami a Muzsika hangját illeti, mivel a forgatáson készült a fotó (nem pedig „akárhol és akármikor”), egészen véletlenül éppen a két főszereplőről, pont hogy releváns a kép. Az meg, hogy a két színész utálta egymást, a cikk szempontjából éppenséggel irreleváns. Sok ilyen színészpáros van, érdekes lenne, ha emiatt nem lehetne róluk közös képet betenni egy olyan film cikkébe, amelyiknek ők ketten a főszereplői. Ennyi erővel ez a filmkockákra is vonatkoztatható lenne: nem teszünk be közös képet a két főszereplőről, mert utálták egymást. – Regasterios vita 2018. június 1., 19:27 (CEST)
Az általad a Lattanzi cikkbe tett fotó egy évvel későbbi, mint a róla írt cikkem. Az, hogy én véletlenül tudom, hogy egy bizonyos fotón ott van Lattanzi is, aki a wikis változaton ugyan nem látszik, de én tudom, hogy ott van, mit befolyásol bármit, vagy most meg az a bűnöm, hogy noha a flick fotón rajta van, a wikisen ugyan nincs rajta, vagy ugyan bár nem látszik mégis rajta van (nem kívánt törlendő), miért nem nyomoztam 7 évvel ezelőtt ki. Hát mea culpa, megyek a Dunának. Egyébként első felvetésem úgy értettem, hogy ÚJ KÉSZÍTÉSŰ kép már nem fog róla készülni, lehet holnap felraknak egy harminc évvel ezelőttit, ki tudja. Amikor a cikket írtam nem volt, ennyi. De ha már ilyen ügyes vagy, tegyél szabad fotót Pat Carroll-ra is, te vetted le pár napja mert hiszen még él. John Farrart is levetted négy éve, azóta sincs fotó róla, hiszen ő is él... Épp a napokban vettél le fotókat azon az alapon, hogy egy lemeznél nem releváns, hogy a címadó dalát klipben, vagy a lemezt reklámozó tévéműsorban éneklik. Szerintem meg egy forgatáson készült, de a film témájával közvetlenül nem kapcsolatos fotó nem releváns. Egyáltalán mitől biztos, hogy valóban a forgatáson készült? Mert az van odaírva? Hát az interneten valóban mindig csak a valóság szerepel, ammánbiztos. Ha én tettem volna föl ugyanazt a képet, valszeg kivennéd, hogy nem releváns. Mindegy, feladom, törölj amit akarsz, fotóügyben alapszabály, hogy csak neked lehet igazad és senki másnak. Hát kedves Regasterios, én mindig reménykedem, hogy nem kell veled többé képekről vitáznom, sosem rajtam múlik. Addig is boldog és eredményes életet – Livvyfan vita 2018. június 1., 20:38 (CEST)
@Livvyfan: Fentebb tényeket írtam, látom, azokkal nem vitatkozol, vagy ha mégis, butaságokat írsz, meg áldozatnak állítod be magadat: „Az általad a Lattanzi cikkbe tett fotó egy évvel későbbi, mint a róla írt cikkem” – írod. Ha te ezt a fotót 2010-ben használtad Olivia Newton-John cikkében, akkor hogyan lehet egy évvel későbbi, mint az általad 2011-ben megírt Lattanzi-cikk? És ha százszor megnézem, akkor is 2011-ben írtad a cikket, míg a Lattanzit félig ábrázoló File:Olivia Newton-John.jpg 2008 óta van fent a Commonsban, a flickren meg ki tudja mióta, de az biztos, hogy legalább 2006 óta (a kommentek alapján). Azt írod, úgy értetted, új készítésű kép már nem születik róla…persze, tudom, meg sem fordult a fejedben, hogy egy fiatalkori fotó kerüljön elő róla szabad licenc alatt, hiszen tök életszerűtlen… Egy a lényeg: már akkor volt hozzáférhető szabad kép Lattanziról, amikor nem hogy őróla, de még Olivia Newton-Johnról se volt egy árva szó sem leírva a magyar Wikipédián.
Hogy mitől biztos, hogy ott és akkor készült a Muzsika hangja-fotó? Például mert ugyanaz a ruha látható Julie Andrewson, mint amit a filmben is hordott, amint ezen a képen látható? Vagy szerinted ez sem a film forgatásán készült, hanem Alaszkában a második világháború előtt? Vagy az sem zavar téged, hogy az összes létező forrás a filmhez köti ezt a fotót? De persze ez is hazugság, mert a neten van, és ami a neten van, az csak hazugság lehet. Mert azt hiszed, csak te tudod megkülönböztetni az almát a körtétől! Na ne nézd már teljesen hülyének a másikat! – Regasterios vita 2018. június 1., 22:22 (CEST)
Az a fotó ha valós, ha nem valós egy rakás szar, semmit nem ad hozzá a filmhez, de ha ugyanaz a ruha van rajta, akkor tuti biztos hogy a forgatáson készült és nem valami promócióra... Mindenesetre lefogadom, ha kivenném azonnal visszatennéd, mert képügyben CSAK NEKED LEHET IGAZAD.
Másik: ki is írta ezt: "Ja, egyébként ez a kép már korábban is benne volt Olivia Newton-John cikkében, csak aki felöltötte, levágta róla Lattanzit: File:Olivia Newton-John.jpg. :-) – Regasterios vita 2018. május 24., 11:06 (CEST)" Akkor most rajta volt a wikis fotón, vagy nem volt rajta? Mert én ugyan nem láttam rajta. Képzeld, máshonnan tudom, hogy rajta volt, nem a wikiből. Még csak nem is fotóból. Sőt, Matt Lattanzi enwiki cikkében sem volt fotó pár nappal ezelőttig, érdekes mi? Szóval ki néz kit hülyének? Nézd, nekem a wikiszerkesztők 99.99 százalékával sosem volt semmi gondom, de van cirka öt, akivel mindig. Te vagy az egyik. És sosem én akadtam be a te dolgodba, írjad nyugodtan a teniszcsillagokat, mindig te akadtál bele az enyémekbe (és mindenkiébe) sokszor mondvacsinált indokkal. De lásd kivel van dolgod, megkönnyítem munkád, itt az összes még létező, vagy már nem is létező fotóm listája, ne aprózzuk, legyünk túl rajta egyben, töröld őket valami bottal oszt jónapot, csak már ne kelljen többé a nevedet olvasnom a figyelőlistámon. Mivel jóban vagy az adminokkal, nyugodtan blokkoltass, lehetőleg örökre, nekem teszel szívességet. Ideje belátnom, hogy wikis közreműködésem egy hatalmas tévedés volt. A saját fotóimat is törölheted nyugodtan, te nyertél. – Livvyfan vita 2018. június 2., 01:30 (CEST)
@Livvyfan: Látom, az egyik kérdésemre sikerült reagálni néhány kör után. Azt írod, máshonnan tudtad meg, hogy Lattanzi van a képen. Ezek szerint nem kattintottál rá a Commons-kép forrására. Pedig nem lett volna hülyeség. Ebben az esetben rájöhettél volna, hogy van szabad kép Lattanziról. Kár ezt csűrni-csavarni, a sok szöveg mögött ez akkor is tény marad. – Regasterios vita 2018. június 2., 09:52 (CEST)

Hands-on.png (Két szerkesztési ütközés után) bocsi, beraktam a flickr-linket és egy új {{flickrreview-t, hogy ne a "piros" csúnyuljon ott, amikor van nekije engedélye ottan. ;o) Fauvirt vita 2018. május 24., 10:58 (CEST)

Ja, egyébként ez a kép már korábban is benne volt Olivia Newton-John cikkében, csak aki felöltötte, levágta róla Lattanzit: File:Olivia Newton-John.jpg. :-) – Regasterios vita 2018. május 24., 11:06 (CEST)

VigyorLájkoltam! (ez már ízlés kérdése, de nem lenne pofásabb a vágott kép a párról, ha ON-J vállánál, fekvőre lenne metszve? nem biztos, csak kérdezem, mert így olyan furán áll a színésznő keze, plusz olyan, mintha ML a ruhája ujját szorongatná... és tényleg... csak nem biztos, hogy ez fontos, hogy látsszon.. ;-) ) Fauvirt vita 2018. május 24., 11:49 (CEST)

Nekem mindegy, rád bízom. – Regasterios vita 2018. május 24., 11:54 (CEST)

Feltöltöttem, ahogy én gondolnám új verzióként... lehet válogatni. ;-) Fauvirt vita 2018. május 24., 13:01 (CEST)
Bepróbáltam, kicsiben nem jön ki jó a fekvő, jó döntés volt külön feltöltenem... Vigyor Fauvirt vita 2018. május 24., 13:14 (CEST)

Húsz óra[szerkesztés]

Szia! Két képet töröltél a szócikkből, mivel szerinted nem illusztrálják a szöveget.

  • Az egyik képen (Kép:Húsz óra (1965) film.png) a négy főszereplő látható – szándékom szerint pl.: – ehhez a részhez is kapcsolódik: „Négy volt cseléd története a földosztással kezdődött.”
  • A másik képhez (Kép:Húsz óra 1-07-37.png) kapcsolható szöveg: „Varga Sándor, az (ávós) párttitkár 1952-ben majdnem lelövette egy rendőrével volt barátját, a pártból kilépő Balogh Antit.” Ráadásul ezen a képen látható Görbe János, aki a Magyar Filmkritikusok Díjai közül a legjobb férfi alakítás díját kapta (a szócikkben is van erre utalás) 1966-ban.

A szócikkben így csak 2 kép maradt. Négy kép sok lenne? – Jávori István Itt a vita 2018. május 26., 10:25 (CEST)

Mindez egyáltalán nem derült ki a szövegből. A főszereplők illusztrálásához egyébként elég egy kép, a cikk szerkezete pedig nem teszi lehetővé négy filmkocka elhelyezését úgy, hogy azok az illusztrálandó szövegrészek mellett legyenek láthatóak. – Regasterios vita 2018. május 26., 10:43 (CEST)


Az Újgazdák a Parlament folyosóján (a 4 főszereplőt ábrázoló) kép a Szereplők szakasz mellett volt. Az infoboxban csak két főszereplő (a két ellenlábas) látható. A Házkutatás Balogh Antinál 1952-ben kép a Díjak szakasznál szerepelt. A fotó úgy volt elhelyezve, hogy „A szakmai zsűri nagydíja – A legjobb férfi alakítás díja: Görbe János” szöveghez igazodjon, hiszen a Balogh Antit alakító Görbe Jánosra (is) utalt. Kérlek, ha elfogadod az érvelésemet, illeszd vissza a két képet! Köszönettel! – Jávori István Itt a vita 2018. május 26., 12:07 (CEST)

Gurcsenko[szerkesztés]

Már hogyne illusztrálná a szöveget! Ő van a képen. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. május 26., 10:59 (CEST)

Én továbbra sem látom a szöveget. – Regasterios vita 2018. május 26., 11:03 (CEST)

Nem sok, de szöveg: :Ljudmila Markovna Gurcsenko. Mindenestre több, mint párszáz focista életlen amatőrképekkel illusztrált félmondatos infoboxa, amiket régesrég törölni kellett volna. Üdv! OsvátA Palackposta 2018. május 26., 11:18 (CEST)

Oké: a filmmel kapcsolatos szöveg, ami hiányzik, természetesen nem a cikk egyéb szövegére gondoltam. Utóbbi lehet 500Kb is akár, ha szó sem esik arról, amit a filmkocka illusztrálhatna érdemben, nem lehet használni. Ha szabad képről lenne szó, nem lenne semmi gond természetesen, de ez a filmkocka nem szabad kép, ezért nem lehet használni ebben a cikkben. – Regasterios vita 2018. május 26., 11:24 (CEST)

Aha, két cikkről van szó, szerintem véletlenül egybefolyt nálad a kettő. A film: Kétszemélyes pályaudvar. A két főszereplő van a filmképen. A színésznő pedig itt van: Ljudmila Markovna Gurcsenko. OsvátA Palackposta 2018. május 26., 11:37 (CEST)

Szerintem nálad folyt egybe. :-) Nem véletlen, hogy csak a színésznő cikkéből vettem ki. – Regasterios vita 2018. május 26., 11:47 (CEST)

Te nyertél! Csak a cikk utolsó változatát változatát nézegettem. (Százéves történet. Szegény Gurcsenkó is: már rég nem él.) OsvátA Palackposta 2018. május 26., 12:10 (CEST)

Tom Savini‎[szerkesztés]

Ne haragudj, de nem értek egyet a Tom Savini cikkben tett változtatással. Savini mindkét Holtak hajnalában játszott és illusztratív értékkel bír a két szerep közötti különbség ábrázolása, mind a szerepre tekintettel, mind pedig a két korszak különbségeire való tekintettel. Ezért szeretném, ha nem szednéd, nem töröltetnéd a képeket a cikkből. Tudod, hogy általában 99%-ban egyetértek a filmkockás eljárásaiddal, de ebben az esetben ezt nem tudom megtenni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. május 28., 13:05 (CEST)

Rendben, bár nem győztél meg. A filmeket ugyan nem láttam, de a szöveget elolvastam, és belenéztem természetesen a filmek szócikkeibe is, és értem, hogy a remake-ben éppen ellenkező karaktert játszik, mint az eredetiben, de színészként elhanyagolható szerepe volt ezekben az alkotásokban… legalábbis nem derül ki ennek ellenkezője a filmek szócikkeiből. A Holtak hajnala (film, 1978)-ban még a szereplők között sincs megemlítve, se a színész neve, se a karakter a cselekményben, csak a cikk végén az újrafeldolgozás cameoszerepe. A Holtak hajnala (film, 2004)-ben is csupán egy jelenet erejéig tűnik fel a leírás szerint. Értem azt is, hogy az ő karrierjében talán fontos volt ez a két film, csak az a baj, hogy egyik szerepről sem esik több szó a cikkben (egy mondatocska), mint bármelyik másikról. A cameoszerep kiemelésének – filmkockával megspékelve – legfeljebb a második film cikkében van értelme, és ez meg is történt. – Regasterios vita 2018. május 28., 13:41 (CEST)

Idézem az irányelvet is: „A szócikkekben maximálisan használható nem szabad fájlok mennyisége:[…] Hosszabb cikkek esetén a szöveg mennyiségétől függően 2-4 darab kép és 1-2 darab hang és/vagy videofájl, amennyiben a szövegben az adott jogvédett művel kapcsolatosan részletes (legalább néhány mondatos) leírás található.” (Kiemelés tőlem). Ez a feltétel sajnos egyáltalán nem érvényesül, így továbbra is tartom, hogy egyik filmkockának sincs helye a cikkben. – Regasterios vita 2018. május 28., 13:45 (CEST)

Mivel nem győztelek meg, így előfordulna, hogy a későbbiekben újra visszatérnél rá, így ezt megelőzve kivettem a képeket és a háromból kettőt töröltem. Az alkonyattól pirkadatig filmben sem volt olyan jelentős szerepe, hogy „illusztrálni kelljen”. Így legalább kevesebb filmkocka szerepel a feltöltéseim között. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. május 28., 13:56 (CEST)

Köszönöm. – Regasterios vita 2018. május 28., 14:02 (CEST)

Kérlek, inkább ne! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. május 28., 14:03 (CEST)

"Csak említve van"[szerkesztés]

Szia!

Töröltél egy képet (amit már nem tudok megmutatni): "Robert Redford a Suttogó című filmben", azzal az indoklással, hogy "csak említve van", de ez téves, tudtommal nincs olyan Suttogó című film, amiben Robert Redfordot "csak megemlítik". Van olyan Suttogó című film, amiben Robert Redford a főszereplő, ő játssza a címszerepet. Ha a kép abból való volt, akkor nem kellett volna törölni, mivel nyilván passzol a színészről szóló szócikkbe az egyik főszerepének filmkockája. Gondolom arra értetted, hogy a szócikkében csak meg van említve a film, és nincs mondjuk önálló szócikk a filmről? Mert ez valóban igaz. De nem érzem indokoltnak a törlést.

https://www.imdb.com/title/tt0119314/reference "The Horse Whisperer"

misibacsi*üzenet 2018. május 28., 17:54 (CEST)

Igen, arra értettem, de az önálló szócikk hiányával ez nem függ össze (legfeljebb annyiban, hogy nem tudom oda áttenni a képet). Most beraktam egy szabad képet a Commonsból egy másik filmjéből, ami legalább annyira fontos filmje volt, mint a Suttogó, sőt inkább fontosabb, és mivel szabad kép, elsőbbséget élvez. – Regasterios vita 2018. május 28., 18:59 (CEST)

Rendben. A Suttogó című film tényleg nem nagy szám. misibacsi*üzenet 2018. május 29., 18:05 (CEST)

Re: Roronoa Zoro[szerkesztés]

Szia! Kész. Két képet hagytam benne. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. május 30., 17:52 (CEST)

Az "Egri csillagok" című regény történelmi háttere[szerkesztés]

Szia! Ez akkor, hogy-hogy mégsem kellett az egyértelműsítő lapon? – Vakondka vita 2018. június 1., 08:34 (CEST)

@Vakondka: Az "Egri csillagok" című regény történelmi háttere egy felesleges átirányítás. Valószínűleg csak azért nem lett törölve, mert van mögötte tartalom és hosszabb laptörténet. – Regasterios vita 2018. június 1., 08:55 (CEST)

Oké, rendben, köszi. :) – Vakondka vita 2018. június 1., 09:38 (CEST)

Thyl[szerkesztés]

@Regasterios: telitalálat! A világ egyik legszebb filmje! A világ egyik legszomorúbb arca

OsvátA Palackposta 2018. június 2., 16:54 (CEST)

Marton szobrok[szerkesztés]

Szia! Látom, hogy milyen indokkal töröltetnéd a Marton-szobrokat. Ezt egy kicsit szerintem jobban meg kellene nézni: Marton László ugyanis az alkotója ezeknek a szobroknak, nem pedig fényképész. Tudomásom szerint a szabad téren álló szobrok szabadon fotózhatók, nincs rájuk szerzői jogi korlátozás. Ez a korlátozás akkor sem teremtődik meg, ha valaki egy honlapra felteszi: a szabadban készült szabad fotó közlése sem kerül szerzői jogi védelem alá. Vagy igen? – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 5., 10:16 (CEST)

Tisztában vagyok vele, hogy Marton László a szobrász, és az valóban igaz, hogy a szabadban álló szobrok szabadon fényképezhetők a szobrász engedélye nélkül, a fotós engedélyére azonban szükség van a kép újrafelhasználásához. Vagyis ha nem is Marton László volt a fényképész, de valaki más igen, és az ő engedélye nélkül nem használható a kép. Másképpen mondva a képhez két embernek fűződik szerzői joga: a szobrásznak és a fotósnak. A szobrászét a törvény korlátozza köztérre állandó jelleggel kihelyezett műveknél, a fotósét viszont nem. Ábrázolhatna a kép egy állatot is akár, a hangsúly azon van, hogy kell a fotós engedélye. – Regasterios vita 2018. június 5., 10:38 (CEST)

Mivel a szabadban található szobor szabadon fotózható, így a fotósnak nem keletkezik rajta szerzői joga, amennyiben a kép csak a szobrot ábrázolja. Ha művészileg csinálja, tehát valamiféle eredeti kompozíció részeként jelenik meg a szobor, az más, de ha nem, akkor nincs ilyen jog. Vagy van arra forrás, amit mondasz? – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 5., 18:54 (CEST)

Dehogynem keletkezik, összekevered a kétdimenziós alkotásokkal, pl. a festményekkel. A szobor viszont háromdimenziós. A művészi ábrázolás nem feltétele a szerzői jog keletkezésének. – Regasterios vita 2018. június 5., 19:01 (CEST)

Kérek erre forrást. Minden törlök, visszaállítok, de forrást kérek. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 5., 19:06 (CEST)

(2) Lásd itt: „Szerzői jogi védelem alá tartozik - függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e - az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen: …
i) a fotóművészeti alkotás…”
Megmondom őszintén, nem értem, mit nem értesz. Remélem, hogy a fotóművészeti szót nem úgy fogod érteni, hogy csak azoknak a fotóknak jár a szerzői jogi védelem, amelyek művészi igénnyel készültek, mert az előbb valami ilyesmit írtál. Ha nekem nem hiszel, nyugodtan kérdezd meg @Teemeah-t. – Regasterios vita 2018. június 5., 19:18 (CEST)

Nézd, én most kitörlöm a Marton-szobrok képeit. A fotóművészeti szót remélem, hogy Te is úgy értelmezed, hogy valóban művészeti alkotás, nem olyan, amit akármelyikőnk elkészíthetne. Mert azok nem fotóművészeti alkotások, hanem adatközlések. De mondom: törlöm őket. Teemeah véleményére esetleg kíváncsi lehetsz. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 5., 19:25 (CEST)

Rendben. Azért szeretném megérteni a gondolatmenetedet. Csak egy példát mondok: ha kimennék most a szabadba, és készítenék mindenféle művészi igény nélkül egy fotót az utcánkról, akkor annak a fotónak szerinted nem jár a szerzői jogi védelem? – Regasterios vita 2018. június 5., 19:29 (CEST)

Nagyon jó kérdés. Ha csak adatot közölsz a képeddel, tehát semmiféle művészi igényű, egyéni megrendezettségű vonulat nincs benne, akkor nem szerzői jog alá eső alkotás. Ha egy szobrot fotózol, vagy egy emléktáblát, akkor semmiféle szerzői jog nem alakul ki rajta, hiszen adatot közölsz: egy szabadon látható, hozzáférhető, fotózható adatot. Nem véletlen, hogy az emléktáblák mind fent vannak a commonson, mert nem védettek jogilag. A szabdban álló szobrok dettó, de tetszett a 3D próbálkozásod. Szerintem erre sehol nincs forrás. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 5., 19:33 (CEST)

A fotósnak abszolút keletkezik szerzői joga, ne tessen olyasmit állítani, ami nem igaz... Teljesen mindegy, hogy művészi beállítás, vagy csak odamegyek a telefonommal és lekapom. Jelen törvények szerint aki fényképezi, azé a kép szerzői joga. A te állításod alapján akármi feltölthető lehetne a netről, mert nem "művészi" a beállítása. Ez sajnos nem így működik a szerzői joggal. Ha te odamész és csinálsz egy fényképet a szoborról, te felteheted ide creative commonsszal, mert tiéd a kép szerzői joga. Más képét viszont nem töltheted fel ide az engedélye nélkül, teljesen mindegy, hogy szerinted elég művészi-e a kivitelezése... Xia Üzenő 2018. június 5., 19:45 (CEST)

Oks, meg vagyok győzve. Az akcióm ennek megfelelően már megtörtént. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 5., 19:48 (CEST)

Duplikát kép[szerkesztés]

Szia! Úgy láttam szoktál foglalkozni a képduplikátokkal. Miután ezt a zászlót átnevezték, úgy gondolom, hogy nyugodt szívvel kijelenthető, hogy ez már duplikátnak számít. Mi a véleményed? Töröltetnéd esetleg a commonson? – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. június 6., 14:03 (CEST)

@Joeyline: Annak tűnik, de inkább nem nyúlok hozzá, lehet, nem véletlen, hogy eddig sem tette meg még senki. – Regasterios vita 2018. június 6., 20:06 (CEST)

OK! Amúgy friss még a dolog, nincs 2 napja, hogy az előbbi zászlót átnevezték. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. június 7., 01:31 (CEST)

Re: Csillagok[szerkesztés]

Emlékeim szerint igen, a commonsból származnak, ennek feltüntetése anno valahogy elsikkadt. Az itt szereplő kép eredetijét nem találom, csak egy másik változatot találtam: [2]– Történelem pWas gibt's Neues? 2018. június 8., 23:16 (CEST)

@Történelem p: Ez tökéletesen elég, köszönöm. – Regasterios vita 2018. június 8., 23:17 (CEST)

Seinfeld[szerkesztés]

Szai! A Seinfeld és a Seinfeld logo duplikátumok a Commonsban. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 9., 14:26 (CEST)

Fájl:BlancaI navarra.jpg[szerkesztés]

Fájl:David Teniers II and Jan van Kessel I - The Presentation of the Captain General's Baton to Antonio de Moncada by the Queen Regent Blanca of Sicily in 1410.jpg – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Sepultura (vitalap | szerkesztései)

Egy magyar nábob (film)[szerkesztés]

A fenti szócikkből kivettél egy képet, azzal az indoklással, hogy „majd ha két sornál hosszabb lesz a cikk szövege”. Már hosszabb, visszateszed? Köszönettel: – Jávori István Itt a vita 2018. június 12., 19:30 (CEST)

@Jávori István: nem tudom visszatenni, mert már törölve lett a kép. Kérj meg egy admint, hogy állítsa helyre a képet: Fájl:Pap Éva magyar szinésznő Egy magyar nábob 1966 (Fanny).jpg. – Regasterios vita 2018. június 12., 19:34 (CEST)

Fájl:Béla Fleck (Chick Corea) Spain.ogg[szerkesztés]

2 mp-cel valóban hosszabb 30 mp-nél. Beszúrom a Béla Fleck szócikkbe, ha ezen múlik; elötte simán levágom a 2 mp-et. Ezen múlik? OsvátA Palackposta 2018. június 13., 22:04 (CEST)

@OsvátA: nem csak ezen múlik. Hangfájlokra is érvényes az, ami a filmkockákra. Az irányelvben ez áll: „[Hangfájl] kizárólag olyan esetekben tölthető fel, amikor jelentősen hozzájárul a szöveg megértéséhez (előadó jelentős műve, műfaj szempontjából jelentős alkotás, stb.).” Ebben a cikkben ez a feltétel egyáltalán nem teljesül. – Regasterios vita 2018. június 13., 22:29 (CEST)

Nem szoktam ezekről a dolgokról vitatkozni, most sem teszem. Ha Béla Fleck és Chick Corea nekünk nem jelentős, hát izé. Elérem őket a YouTube-on, meg az ilyeneken. S velem együtt még pár millió ember. A többiek meg úgysem ismerik őket. OsvátA Palackposta 2018. június 13., 22:43 (CEST)

Riga mopedek[szerkesztés]

Szia! Most azonnalin van vagy 20 kép kismotorokról. Írtam a riga.hu vezetőségének, remélem jelentkeznek. Legyünk ezekkel egy kis türelemmel. – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 16., 11:35 (CEST)

Rendben, semmi gond. – Regasterios vita 2018. június 16., 11:39 (CEST)

Fájl:A feketegyarmati templom freskójáról készült kép.jpg[szerkesztés]

Szia! Visszakerestem és kitöltöttem a hiányzó adatokat. Remélem, így már jó lesz. Márki Sándor: Arad Vármegye története című könyvéből van a kép. Üdvözlettel:Zsuzsakossuth vita 2018. június 16., 15:52 (CEST)

Köszönöm szépen. – Regasterios vita 2018. június 16., 15:53 (CEST)

Hero[szerkesztés]

Kedves Regasterios! Tudsz egy cikket készíteni az indiai film Hero 1983-ról, és megtalálni a screenshotot, amely Jackie Shroffot mutatta? Köszönöm!

Kedves Regasterios! Tudsz egy cikket készíteni az indiai film Brothers 2015-ról, és megtalálni a képernyőképet, amely Jackie Shroffot és Akshay Kumarot és Jacqueline-t mutatta? Ha ezt a cikket hálás leszek! Köszönöm! --92.100.166.102 (vita) 2018. június 25., 19:03 (CEST)

Szia! Ne haragudj, de nem igazán. – Regasterios vita 2018. június 25., 19:06 (CEST)

Kedves Regasterios! Beszélek az indiai filmekről Hero és Brothers, az első cikkben megtalálja a képernyőképet, amely Jackie Shroffot mutatta? Nagyon hálás leszek és vendégszeretetem leszek neked! Köszönöm! --92.100.166.102 (vita) 2018. június 25., 19:34 (CEST)

Macska-jaj[szerkesztés]

Kedves Regasterios! Véletlenül kitöröltem néhány dolgot, miközben azzal voltam elfoglalva, hogy hozzáírjam a Rácz Zsuzsa-féle információt! Elnézésedet kérem, mondanom sem kell talán, hogy szánom-bánom bűnömet, de nem tudom visszacsinálni. Úgy értem, nem tudom, hogy kell visszacsinálni. Kérlek, segíts! (A Macska-jaj címszóról van szó. És mea culpa...) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tagyalog (vitalap | szerkesztései)

Semmi baj nem történt, már javította egy másik szerkesztő. Ha valamit elrontasz a saját szerkesztéseddel, egyszerűen vissza is tudod vonni a laptörténetben. – Regasterios vita 2018. június 27., 13:26 (CEST)

Hát igen, ez az, amit nem tudok. Persze a laptörténetet kinyitottam, de nem jöttem rá, hogy kell lenulláznom magamat. Biztosan láttad, hogy még nagyon új vagyok itt, és szerencsére most először csináltam ilyen hülyeséget. Köszi a segítséget! Tagyalog Tagyalog üzenőlapja  2018. június 27., 13:30 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

@Tagyalog: Kattints a cikk laptörténetére. Amint láthatod, csináltam egy próbaszerkesztést, direkt azért, hogy visszavonhasd. A szerkesztésem adatainak végén (az én képernyőmön már a következő sorba csúszik) látsz egy olyan linket, hogy visszavonás, Kattints rá arra, utána pedig mentes a változtatást a Változtatások közzététele gombra kattintva. Nem lesz belőle semmi baj, ha netán nem sikerül, akkor sem. – Regasterios vita 2018. június 27., 13:38 (CEST)

@Tagyalog: látom, sikerült. Ugyanezt a gombot használhatod akkor is, ha azt látod, hogy valaki más vandalizált egy cikket. Így egyszerűen vissza tudod vonni a szerkesztését, csak az összefoglalóba is írd majd be, hogy vandalizmus, vagy ilyesmi. – Regasterios vita 2018. június 27., 14:00 (CEST)

Igen, köszönöm a türelmedet! (Tagyalog) Tagyalog üzenőlapja  2018. június 27., 14:02 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Kepek[szerkesztés]

Mar tobbszor kertelek, hogy ne zaklass a kepekkel. Ha jogserto/nincs licensz akkor torold.Carlos71 vita 2018. július 3., 16:44 (CEST)

Gravettien kőeszközök[szerkesztés]

Szia!

Írtam a vitalapomon választ neked! Üdv: Khalai Ankh.svg scrib

re: Fotók[szerkesztés]

Szia! Kösz az áttöltést. – Tulipanos vita 2018. július 6., 17:58 (CEST)

Ábracsere[szerkesztés]

Kedves Regasterios, a törölt Fájl:Szemképzés2.jpg kép helyett feltöltöttem a Commonsra a saját készítésű Fájl:Kanalas tűs szemképzés.jpg képet. Remélem, ezzel nem lesz probléma. A képet a Kötőgép és a Kötés (textilipar) szócikkekben használtam fel. Üdv. – Elkágyé vita 2018. július 7., 16:21 (CEST)

Hamarosan?[szerkesztés]

Szerinted 2035 hamarosan lesz? Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 8., 22:50 (CEST)

Hidd el, hamar eljönnek a nyugdíjas évek. :-) – Regasterios vita 2018. július 8., 22:52 (CEST)

Na wazze, akkor kezdhetek spórolni. :-D Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 8., 22:53 (CEST)

M. E. képei[szerkesztés]

Bocs, de ahol nem a „Mehely Lajos ALapítvany archivuma” van megadva forrásként ott levettem a törlési sablont, a többi jogsértésgyanúsként törölhető, de ezek nem törlendőek, mert a Cc-by-sa sablon nem vonható vissza, Teemeah sértődött indoklása nem volt meggyőző, Tgr "szerintem törlendőek" válasza még kevésbé. Ha most belekezdünk a Cc-by-sa alatt feltöltött, de nem jogsértő képek ilyen formátumú törlésébe az rossz precedenst teremt, mert innentől kezdve bárki kérheti majd a képe törlését, ha éppen úgy tartja majd kedve. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 10., 16:15 (CEST)

Rendben, nekem megfelel. – Regasterios vita 2018. július 10., 16:21 (CEST)

Amúgy meg akartam próbálni az alapítvány által engedélyt beszerezni, de erre a Méhelÿ Lajos Alapítványra semmilyen Wikipédián kívüli találat nincsen. Gyanítom, hogy vagy nem létezik, vagy amikor létezett, akkor sem volt valami komoly szervezet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 10., 16:23 (CEST)

Amúgy van itt még pár olyan, amelyiken forrásként az alapítvány megjelölés van, de nincs átírva a licence. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 10., 16:28 (CEST)

Azokat mindjárt át is töltöm a Commonsba. – Regasterios vita 2018. július 10., 16:30 (CEST)

Lily15 fotó-felrakásai[szerkesztés]

Kedves Regasteiros. amikor megismerkedtem a Wiipédiával, s technikailag még ismeretlen volt előttem, három ős-wikista segített: Lily15, Hkoala és Bdamokos. Mindannyiuknak hálás vagyok, s most is ugyanolyan tisztelettel gondolok Rájuk, mint Terád. Kezdetben, amikor a fotófelrakást még nem ismertem, Hozzájuk emailon ( tamaskiss36(kukac)freemail.hu ) juttattam el a képeket, s ezeket felrakták, mint láttam,- korrekt módon, kérésemre, hozzájárulás, pontosabban kérésem szerint végezték el. Ezért helyesen jelezték a képforrásokat. Kép-felhordásaim közül később többeken sokat tettek át a comonsba is - úgy láttam - itt is jól követték a forráshelyeket. Az általam kezdeményezett - vagy intenziven kezelt témák közt - némi zavart a VŐR-be is kitettek közt - láttam: Moldvai kolostortemplomok, Szaúd Arábia, Rijád, Made'in Salih, Dubrovnik esetekben (az utóbbiaknál Szajci népi-táncossal vitáink is voltak). Ma tulajdonképpen nem foglalkoztatnak. Köszönöm figyelmességedet, ezt kihasználva kérem, ha teheted, a következő szócikkere néha nézz rá, mert ezekre, mint befejezetlenekre, időnként még visszatérek: Anatóliai Civilizációk Múzeuma (ACM), Göreme VÖR, BAUHAUS (itt valahogy ki kellene találni, miképpen lehet leválasztani a hasonló nevű bolt nevéről), az Art Neuveau (a la szecesszió) - (amennyiben még eljutok egy-két helyre). Megpróbálom a Wikire rávenni a Dániában tanuló lány-unokámat, mert építészpalánta, s ezért fontos lesz neki is a kelta-viking témakör, talán még a római limes is, mert tanulótársa bécsi). C'est tout, már eléggé nehézkesen létezek, nagyon elromlott a szemem és a lábam, pedig még valamilyen módon el kell jutnom Santiagoba (fogadalomként, mert 25 évesen megmentették a lábamat). Lehet, hogy már csak egy dobozban a poraimat viszi el a fiam. Örülök, hogy összeismertetett bennünk a Sors, nagyon hálás vagyok a dolgaimmal kapcsolatos figyelmességedért és segítőkészségedért, barátságodért. TOM KISS alias Kit36a Kit36a vita 2018. július 11., 08:39 (CEST)

mail[szerkesztés]

Nyilvánossá tenni mások emailjét annyi, hogy rászabadítani minden potenciális spammert. OsvátA Palackposta 2018. július 13., 11:41 (CEST)

skype[szerkesztés]

Szia! Tudnál küldeni e-mailben egy skype elérhetőséget? Segíteni szeretnék a képek rendbetételénél, csak egy csomó dologban már nem vagyok biztos, nem akarok gubancot, jó lenne élőben kommunikálni. Köszi. Szasza üzenet 2018. július 14., 11:27 (CEST)

@Szasza: nincs Skype-om, csak gmailben tudok csetelni. – Regasterios vita 2018. július 14., 11:40 (CEST)

Eurovíziós térképek[szerkesztés]

Üdv! Köszönöm, bár eddig azért tettem őket csak ide, mert máshol nem igazán használták, de láttam azóta olyan Wikiket, ahol szintén nagyban teszik a cikkekbe a térképeket, szóval lehet jobb helyen is vannak ott. D97v vita 2018. július 21., 23:48 (CEST)

Fájl:Szarvasoltar Pannonhalmi Zsuzsa.jpg[szerkesztés]

Szia Reg, itt ez az engedély van megadva a leírólapban: http://www.pannonhalmizsuzsa.hu/impresszum.htm Ez miért nem elfogadható engedély? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. július 26., 22:44 (CEST)

@Pallerti: a feltöltő vitalapján megindokoltam. – Regasterios vita 2018. július 26., 22:47 (CEST)

Azt is nekem kellett odatenni amúgy, mert a feltöltő nem vette a fáradságot. – Regasterios vita 2018. július 26., 22:49 (CEST)

Köszönöm szépen, így már értem, jogos a felvetésed. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. július 26., 22:51 (CEST)

Bader[szerkesztés]

Átmenetileg feloldottam a védelmet. De a már törölt képekkel fogok foglalkozni. – Burumbátor Súgd ide! 2018. július 29., 20:27 (CEST)

Képeslapok[szerkesztés]

Szia! Csak az alapján tudok válaszolni, ahogyan 2007-8 körül az ilyenekkel eljártam. A Fájl:Marillavolgy1911.jpg 1911-es dátuma értelemszerűen nem a készítés éve, hanem a bélyegzőé, tehát akkor futott. A másik kettőt 2007-ben töltöttem föl, és még ennyi tapasztalat sem állt rendelkezésemre, tehát nem jegyeztem föl a bélyegző évét. Ami biztos, hogy a Fájl:Menyhazato.jpeg 1918 előtti, mivel csak magyarul szerepel rajta a felirat, a Fájl:Peterfalvi papirgyar.JPG pedig igen nagy valószínűséggel 1918 utáni, ld. a román–német feliratot. Vsz. a technika alapján, ahogy látom, nem is lehet sokkal későbbi, vsz. 1920-as évek eleje. – Auguste Conejo.svg nu! 2018. augusztus 1., 02:48 (CEST)

Nádor Mihály[szerkesztés]

A szerzeményével kapcsolatos vita miatt felébredt az érdeklődésem. Anyagot gyűjtöttem, és a jövő héten megírom. Jó nyaralást! MZ/X vita 2018. augusztus 2., 21:18 (CEST)

Örülök, és köszönöm szépen. – Regasterios vita 2018. augusztus 2., 21:19 (CEST)

Iszfahán[szerkesztés]

Bocsi, többet nem zargatlak, éppen amint írtam is, ha a megbeszélés a megmaradás mellett dönt, visszaállítható, vagy mint írtam a felismerhetetlenségig átrajzolom, talán úgy maradhat, de hajlok az álláspontodra. Jó pihenést! Ogodej vitalap 2018. augusztus 3., 08:49 (CEST)

Köszönöm szépen! – Regasterios vita 2018. augusztus 3., 09:00 (CEST)

Szia! Látom, újra itt! Az iszfaháni képpel kapcsolatban pár nap türelmet kérek, én sem tudtam sűrűn jelen lenni. Nem a meglévőt fogom lebutítani, hanem teljesen újat csináltam commonsos fotók alapján 3D-ben, csak még nincs kész. Ogodej vitalap 2018. augusztus 12., 18:25 (CEST)

Egyiptomi csípőszúnyog[szerkesztés]

Kedves Regasterios!

Érdeklődnék, hogy a kért megírandó cikkek közül miért vetted le a fentit? Az általa előidézett betegségek sajnos nagyon is aktuálisak, nem hinném, hogy most ennél van fontosabb. Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. augusztus 21., 19:01 (CEST)

@Módis Ágnes Vadszederke: két oka volt. Az egyik, hogy van ott egy várólista, annak a végére kellett volna betenned az egyiptomi csípőszúnyogot. Nem illik tolakodni, másnak más téma a fontos. A másik ok, hogy – amint a szerkesztőablakban olvasható – tíznél több kérés nem szerepelhet egyszerre a listában, az egyiptomi csípőszúnyog viszont már a tizenegyedik lett volna, illetve el nem készült cikk linkjét csak akkor lehet eltávolítani a listából, ha az legalább egy hónapig kint volt. Mivel egy ilyen sem volt, ennek a kis jószágnak momentán és még jónéhány hétig sajnos nem jut hely a listában. Köszönöm a megértésed. – Regasterios vita 2018. augusztus 22., 07:36 (CEST)

@Regasterios: Esetleg a magyar őszi-fésűsbagoly lepkét le lehet venni, ha gondolod. Megpróbáltam megírni, teljes sikertelenség. Elkészítettem a taxonbontását, az infoboxot, kategóriák, portál. Hogy kép nincs róla ok, de az a pár forrás amit találtam csak azt a tényt közli, hogy eszmei értéke 100.000.-Ft + megtaláltam a magyar nevét (Kovács-bundásbagoly), védetté nyilvánításának évét és tápnövényét. Még a megjelenéséről sincs egyetlen adat sem. Könyvtári kutatást is csináltattam természetesen, de zéró eredménnyel. Nagy valószínűséggel másnak sem lesz nagyobb sikere vele. Egy infoboxot feltenni két-három pici adattal, semmi értelme, úgyis szubcsonkként törlésre kerül. De ez csak egy megjegyzés volt az Egyiptomi csípőszúnyog javára. :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. augusztus 22., 10:03 (CEST)

@Gg. Any: én is arra gondoltam, hogy annak a helyére bekerülhetne majd. @Palotabaráttal beszéld meg, ő tette be a magyar őszi-fésűsbaglyot. Ha neki nincs kifogása ellene, részemről ki lehet cserélni hamarabb. – Regasterios vita 2018. augusztus 22., 14:32 (CEST)

@Regasterios, Palotabarát: Nagyon komolyan rajta voltam a témán. Ha valaki be tudna segíteni, valamilyen forrással meg is csinálnám, de részemről eléggé bezárult a dolog, nagy valószínűséggel más sem jutna előrébb benne. Ahány lepkés könyvben én megnéztem... Magam sem hittem el, hogy ez ennyire nehéz lesz. De nem vagyok érdekelt a csípőszúnyogban, nem azért lobbizok, nehogy azt higgyétek! Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. augusztus 22., 14:37 (CEST)

Vagy még jobb megoldás lenne, ha valaki megírná az Egyiptomi csípőszúnyog cikket, ha már annyira fontos, amennyire be lett harangozva (bár furcsállom, hogy egy hírrel sem találkoztam még, amely erről szólna, pedig ha ilyen fontos), hiszen ha ilyen fontos, akkor miért nincs még megírva a szócikke? Miért csak arról megy a vita, hogy a Hiányzó fontos cikkek között szerepel-e a linkje? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 22., 14:55 (CEST)

Rákeresve az egyiptomi csípőszúnyogra, úgy látom, a legfrissebb találat, amely foglalkozik vele, 2017. november közepei. Azért ez nem nevezhető annyira aktuálisnak, véleményem szerint. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 22., 15:02 (CEST)

@Módis Ágnes Vadszederke, Gg. Any: Sziasztok! Az FV-listán a későbbre kommentben szereplő kifejezések bármilyen sorrendben, bármikor felhasználhatók, akár el is hagyhatók, ez csak az én magánakcióm volt, hogy ne felejtsem el ezeket, illetve ha frissíteni kell a listát, de valakinek nem jut eszébe hirtelen semmi, legyen honnan meríteni gyorsan egyet.. Konkrétan a Magyar őszi-fésűsbagoly pedig semmivel sem fontosabb, mint bármely más védett állat, és sajnos nem tudok róla többet, mint Ti, sőt... Palotabarát vita 2018. augusztus 23., 02:41 (CEST)

@Palotabarát, Hungarikusz Firkász: "valakinek nem jut eszébe hirtelen semmi". Ez aranyos volt. Nem tudom más hogy van vele, nekem több száz megírandó téma van a fejemben + kigyűjtve. Komolyra fordítva a szót, HuFi, ne célozgass, ne nyomd át nekem, nem volt tervben. A Hiperszomniát készítem elő, de tudjátok nekem olyan kevés az időm, ez is ki tudja mikorra lesz készen. Esetleg a téma felvetője?... Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. augusztus 23., 09:28 (CEST)

Gg. Any, hiszed vagy sem, nem neked volt célozva az üzenet. Nem volt konkrét címzett. Ez egy egyiptomi csípőszúnyog-mintás ing (volt). Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 23., 09:31 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Persze, tudtam én azt! Vigyor Csak mivel ismerlek, a következő gondolatod én lettem volna, így gyorsan válaszoltam is rá. :))) Puszi Mindenkinek! Szép napot! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. augusztus 23., 09:44 (CEST)

@Gg. Any: Nekem is van többszáz a fejemben, de néha a bőség zavara elnyomja a választás esélyét :-) Palotabarát vita 2018. augusztus 23., 09:41 (CEST)

@Palotabarát: Ez bizony így van. :) De én már annyiszor szívtam meg azzal, hogy a megírandók közül kezdtem el előkészíteni valamelyiket, aztán valaki más meg lecsapta előlem, hogy próbálok távol maradni tőle. Jó, a magyar őszi-fésűsbagoly is kivétel lett volna, de a kivétel erősíti a szabályt. :)) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. augusztus 23., 09:47 (CEST)

@Palotabarát: ez esetben beteszem a postaládát a most lejáró szürkegazdaság helyére, amit én tettem a várólistára. – Regasterios vita 2018. augusztus 23., 11:25 (CEST)

Persze, oké, menjen a postaláda, egyébként is tetszett az ötlet. Most beleírtam a komment-részbe egy kis itinert a "későbbre-listával" kapcsolatban, hogy a félreérthetőséget elkerüljük. Palotabarát vita 2018. augusztus 23., 11:44 (CEST)

@Palotabarát: miért lehetne a levélszekrény postaláda is? Igaz, hogy a levélszekrényt többnyire postaládának hívjuk, de fogalmilag két különböző dologról van szó. A többi wikin is külön cikke van a két tárgynak, az enwikin pl. en:Post box, illetve en:Letter box. Ahogy elnézem, nem minden nyelvben van rá külön fogalom, pl. a dánban, a mienkben szerencsére van, használjuk ki, s ezzel is ápoljuk a magyar nyelvet. Bevallom, a levélszekrény szó nekem sem jutott magamtól eszembe, úgy kellett utánanéznem. – Regasterios vita 2018. augusztus 23., 13:28 (CEST)

Sajnálom, de ezekből a megjegyzésekből csupán azt tudom leszűrni, hogy valójában nem is olvastátok el a témával kapcsolatos szócikkeket. Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. augusztus 23., 23:15 (CEST)

Nem tudtam, hogy az angolban így különböztetik meg a levelek feladására és a fogadására szolgáló ládákat, a magyarban ez a két fogalom szinonima. A szinonimaszótár, de még a Magyar Posta szerint is. Ha az utcai (piros) dologra gondoltál, akkor az a szaknyelv szerint levélgyűjtő, de így nem nagyon hallottam emlegetni senkitől. Mindegy, hagyd kint úgy ahogy van, ha valaki elkezdi a megírását, majd továbbfejlesztjük, ha nem kezdi el senki, akkor lehet, hogy később visszatérek rá. Palotabarát vita 2018. augusztus 25., 11:41 (CEST)

@Palotabarát: nem az elnevezés a lényeg, hanem hogy két különböző célt szolgáló tárgyról van szó. Amint láthatod az angol cikkben, ott is használják szinonimaként. Az viszont igaz, hogy egy cikkbe is be lehet sűríteni a kettőt. – Regasterios vita 2018. augusztus 25., 20:40 (CEST)
Hát... igen. Az egyik tárgy a levélgyűjtő, amit a köznép hív levélszekrénynek és postaládának is. A másik az otthoni levelesláda, amit a nép és a szinonimaszótár és a posta is nevez postaládának és levélszekrénynek egyaránt. Mindezt én értem, de mire akarsz kilyukadni? Remélem Te is érted, hogy nem fogsz forrást találni arra, hogy a postaláda és a levélszekrény két különböző dolog? Palotabarát vita 2018. augusztus 25., 20:45 (CEST)
@Palotabarát: a magyar postatörvény szerinted nem forrás? És ez? Egy dolog a köznyelv, és megint más a hivatalos elnevezés. – Regasterios vita 2018. augusztus 25., 21:06 (CEST)
Ööö... Én az első pillanattól kezdve azt írtam, hogy a postaláda és a levélszekrény szinonimák, vagyis hogy a kettő ugyanaz. Ez az, amit visszajavítottál a az FV-listás sablonban. Erre beidézed a postatörvényt, amiben ez szerepel: postaláda vagy hivatalos nevén levélszekrény. Akkor most vagy ugyanarról győzködjük itt egymást régóta, vagy megváltozott a véleményed :-) Palotabarát vita 2018. augusztus 31., 09:50 (CEST)
@Palotabarát: valójában az egyik levélgyűjtőszekrény, a másik levélszekrény hivatalosan. A postaládából egyértelműsítő lapot kell csinálni. A postaláda vagy hivatalos nevén levélszekrény szöveg egyébként nem a törvényben (helyesebben rendeletben, én is elírtam a múltkor) olvasható, hanem a másik forrásban. Szóval abban igazad van, hogy a postaláda ezt is, azt is jelenti, ezt én sem vitattam, de abban nincs, hogy nem lehet külön cikket írni a két dologról. Legalábbis úgy vettem ki a fentiekből, hogy erre gondoltál. De akkor így most már elkülöníthető a kettő. A postaládához azért ragaszkodtam még múltkor, mert a levélgyűjtőszekrény kifejezéssel akkor még nem találkoztam hivatalos helyen, de most már igen (ez már tényleg törvény). A kérdés csak a helyesírás. A törvényben és a Tinta Könyvkiadó Magyar szókincstárában különírják (sőt előbbiben kötőjellel is), de a 2009-ben kiadott Akadémiai helyesírási szótárban egybe-. Itt is az egybeírás mellett voksolnak, legalábbis nem helyteleníti az írásmódot. – Regasterios vita 2018. augusztus 31., 10:07 (CEST)
@Regasterios, Palotabarát: Hát fiúk, ennyi idővel, energiával, kereséssel már félig készen lenne az egyiptomi csípőszúnyog. Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. augusztus 31., 10:08 (CEST)
@Gg. Any: Vigyor Palotabarát vita 2018. augusztus 31., 10:52 (CEST)

@Hungarikusz Firkász, Palotabarát, Regasterios: Ha ekkora vihart kavart és ennyire fontos, ám legyen, megírom az egyiptomi csípőszúnyogot.De ha már ennyi energiát, időt, forrás keresést fektettetek bele... ki írja meg a levélgyűjtőszekrényt? Vigyor Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 1., 09:16 (CEST)

A Magyar Posta arra kijelölt dolgozója? :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 1., 09:20 (CEST)

@Hungarikusz Firkász, Palotabarát: Én... Rád gondoltam. Igaz csak második... harmadikként. De most szólok! A levélszekrényt nem varrjátok a nyakamba, bármennyit is fogtok róla levelezni!! Vigyor Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 1., 09:28 (CEST)

@Hungarikusz Firkász, Gg. Any: Körbenézek mim van, mert akad itthon pár postatörténeti évkönyvem (a neten is fent vannak amúgy), csak azt nem tudom, írtak-e a postaládáról (akarom mondani: levélgyűjtőről). Szóval ezt tekintsétek féligéretnek :-) Palotabarát vita 2018. szeptember 1., 09:31 (CEST)

@Palotabarát: Ne bolondozz! Csak vicceltem! Nehogy komolyan vedd, hogy meg kell írni! Én viszont nektek írom majd ezt a szúnyogot, sok szeretettel. :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 1., 09:50 (CEST)

Nekem aztán oly mindegy, hogy ki írja meg ezt a szócikket. Az sem zavar, ha senki. Számomra érdektelen a téma. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 1., 09:32 (CEST)

A levélgyűjtőn már dolgozom. – Regasterios vita 2018. szeptember 1., 20:15 (CEST)

@Regasterios: Szupi vagy! :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. szeptember 10., 23:28 (CEST)

Logó a Commonsba[szerkesztés]

Szia! Minden korábbi berzenkedésemen felülemelkedve tegnap feltöltöttem egy logót a Commonsba, ezt: File:Nők Lapja logó.png. Úgy vettem észre, hogy a logók egyfajta szürke zónában vannak, mert nem szabadfelhasználásúak ugyan, de nem is törlik azokat. Jól látom ezt? Sajtós cikkekkel is foglalkozom mostanság, és elég sok lapnak, kiadónak a szócikkét bővíteném többek közt logókkal is, de csak akkor, ha nem számíthatok tömeges törlésre. Mi a meglátásod? Tehetek fel még hasonló jelzéssel PD-textlogo, ill. Trademarked sablonokkal logókat? Kösz előre is Palotabarát vita 2018. augusztus 31., 09:56 (CEST)

@Palotabarát: a logóknál is az a lényeg, hogy van-e benne valami eredeti a kinézetét tekintve. A puszta név leírása nem számít szerzői jogilag védettnek. De: a betűtípus is lehet eredeti, így az is szerzői jogi védelmet élvez. Ebben a konkrét esetben igazából csak az l betűben vagyok bizonytalan, mert azt masninak (vagy olyasminek) is lehet nézni, kérdés, szándékos-e vagy sem. Amint itt kiderül egyébként, Magyarországon elég alacsony az eredetiség küszöbe logó tekintetében. – Regasterios vita 2018. augusztus 31., 10:19 (CEST)

Oké. Lehet, hogy majd még rákérdezek egyik-másikra, bár szerencsére az újságok logói többnyire csak betűkből állnak. Kösz szépen! Palotabarát vita 2018. augusztus 31., 11:04 (CEST)

Kérdés[szerkesztés]

Szia! Jól gondolom, hogy ebből a könyvből leghamarabb 2023-ban lehet képeket átvenni, mivel írója en:Banister Fletcher (junior) 1953-ban halt meg? Ogodej vitalap 2018. szeptember 10., 23:23 (CEST)

@Ogodej: ha 1953-ban halt meg, akkor legkorábban 2024-ben (a 70 év leteltét követő január 1-jén). – Regasterios vita 2018. szeptember 11., 12:21 (CEST)

Ha esetleg a kép szerzője tőle eltérő, és beazonosítható, akkor az ő halálától kell számítani a 70 évet. – Regasterios vita 2018. szeptember 11., 12:22 (CEST)

Rendben, köszönöm! Akkor várok még hat évet! Vigyor Ogodej vitalap 2018. szeptember 11., 14:02 (CEST)

Leírólap kitöltése[szerkesztés]

Szia! Megcsináltam, remélem, így jó. Köszönöm, hogy szóltál! – Vadaro vita 2018. szeptember 12., 23:07 (CEST)

Képek[szerkesztés]

Szia! Nagy tisztelettel kérlek, hogy lehetőleg ne töltögesd át a képeimet a Commonsba, ha nem muszáj. Oka van, hogy nem oda töltöm őket. Egyébként is mit kezdene a huwikin kívül bárki egy magyar szöveget tartalmazó képpel? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 16., 19:55 (CEST)

@Bináris: Mindent áttöltök, amit át lehet, függetlenül attól, hol használják vagy nem használják fel az adott képet, ez nem ezen múlik. Például különböző ábráknak különböző nyelvi változatai is a Commonsban vannak, nem a helyi Wikipédián, és Wikipédia-képernyőképek is ezrével találhatók ott. Megkérdezhetem, mi az oka a kérésednek? Kompromisszum nem lehetséges? – Regasterios vita 2018. szeptember 16., 20:37 (CEST)

Egy magyar nyelű szövegnek nincsenek különböző nyelvű változatai. Biztosan nagyon sokt hallottál már róla, hogy sokan vagyunk elégedetlenek a Commonson folyó munkamódszerekkel, és nagyon nem véletlenül döntöttünk úgy, hogy meghagyjuk a huwikire való feltöltés lehetőségét, amit más helyen tiltanak. Az sem véletlen, hogy nem töltök fel ezrével olyan képeket, amiket készítettem a világ különböző részein, mert nem kívánom kitenni őket annak, hogy aztán átnevezzék románra vagy angolra vagy kínaira, bármilyen más inadekvát névre, és csináljanak vele dolgokat, amiket nem akarok. Annak sem kívántam kitenni, hogy pl. amikor beírom rendesen a saját nevemet, te áttöltöd a Commonsra, ahol egyszerre csak Wikimedia/Bináris lesz belőle link nélkül. Ezért töltök fel csak olyan képeket (főleg a botműködést magyarázó képeket), amiket garantáltan nem használnak más nyelven, garantáltan nem használnak a Wikipédián kívül egyéb célokra, és garantáltan nincsenek (mert nem is lehetnek) más nyelvű változatai. Ez a kompromisszum, amire kérdeztél. Hogy nem töltök fel olyan képet, aminek a Commonson kéne lennie. Nem hiszem, hogy konkrét okot tudsz felhozni, amiért pont ott kéne lenniük. Például a Torgyán fejrészét ki fogja bármire is használni? Nagyon keveset töltök fel, de szeretném, ha ezek békében maradnának. Nem véletlen van jogom megválasztani, hova töltöm fel. Csak annyit kérek, hogy ezt tartsd tiszteletben. Egyúttal megerősítést is nyertem, hogy egyéb témájú képeket ezután se tegyek fel. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 16., 20:51 (CEST)

@Bináris: Több általad feltöltött képernyőképet töltöttem már át, eddig mindig linkkel együtt írtam oda a nevedet, most elmaradt, valóban, elnézést. Pótoltam természetesen. Egyébként nem azt írtam, hogy egy magyar nyelvű szövegnek különböző nyelvi változatai léteznek, hanem azt, hogy egy-egy ábrának vagy diagramnak, lásd például ezt. Nyilván mindegyiket csak az adott nyelvű Wikipédián használják, mégis a Commonsban vannak. Mégpedig azért, mert szabad képek, azokat pedig ajánlott a Commonsba tölteni. Az ajánlás persze nem kötelező érvényű, de nem kell meglepődni, ha valaki idővel megteszi. A románra, angolra, kínaira stb. való átnevezést bizonyára azért hozod fel, mert volt ilyen tapasztalatod, bár érzek némi túlzást a megfogalmazásodban. Én egyszer kínairól angolra szerettem volna átneveztetni egy képet, de elutasították, mondván, jó az úgy. A magam részéről egyébként még soha nem találkoztam olyan átnevezéssel, ami egyik nyelvről a másikra történt volna, a saját fotóim pedig még soha nem estek át átnevezésen (legalábbis mások kérésére biztosan nem). Ezt az érvedet egyébként a saját készítésű fotóidnál még jobban megérteném, de a képernyőképeknél kevésbé, hiszen azokhoz, éppen az általad említett okokból, nem nagyon fog hozzányúlni egy nem magyar nyelvű szerkesztő. Száz szónak is egy a vége: az általad leírtakat érvként nem nagyon tudom elfogadni, de mint kérést természetesen akceptálom, ezért ezentúl nem töltöm át a képeidet a Commonsba. – Regasterios vita 2018. szeptember 16., 21:45 (CEST)

Köszönöm. Hányat és melyiket? További probléma, hogy ezekről én még csak értesítést sem kapok. További probléma, hogy amiket ide feltöltöttem, azokat listázni tudom az általam feltöltöttek között, amiket meg áttöltöttél, azokat nem. További probléma, hogy amit itt feltöltöttem, az rajta van a figyelőlistámon, az áttöltöttek pedig sem itt, sem ott, de ott hiába is lennének, mert nem járok arra. Tehát ezek a képek egyszerűen eltűnnek, elvesznek számomra, a sorsukat sem tudom nyomon követni. Láthatod, hogy nem csak az átnevezés a probléma. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 16., 22:07 (CEST)

Nem sokat, talán 3-4 darabot, összegyűjtöm, de nem ma este, türelmet kérek. – Regasterios vita 2018. szeptember 16., 22:11 (CEST)

Köszi, nem sürgős. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 16., 22:20 (CEST)

@Bináris: Egyébként ezt a legutóbbi érvedet még jobban meg tudom érteni, mivel én meg azt nem szeretem, ha egy huwikis infoboxban lévő képem a Wikidatából van lehívva, mivel én meg azt nem követem, és akkor nem látom, ha valaki lecseréli. Az áttöltött képeidről még annyit előzetesen, hogy mindegyik képernyőkép volt. – Regasterios vita 2018. szeptember 16., 22:27 (CEST)

@Bináris: a következő linken találod meg a Commonsban lévő képeidet, feltöltéseidet, ebből végül is hét darab került oda általam, valamivel több, mint amire emlékeztem: c:Category:Files uploaded by Bináris. – Regasterios vita 2018. szeptember 17., 20:31 (CEST)

Space Pirate[szerkesztés]

Dear Regasterios! Can you make an article about movie Space Pirate captain Harlock and find screenshot which showed Harlock and Logan? Thank you! --92.100.195.201 (vita) 2018. szeptember 19., 13:06 (CEST)

No, sorry. – Regasterios vita 2018. szeptember 19., 13:09 (CEST)

Sánta Zoltán-képek[szerkesztés]

Kedves Regasterios!

Az hogy ezeknek a képeknek a forrásánál az szerepel, hogy A kapcsolat nem biztonságos, az baj? Azért kérdezem, mert Sánta Zoltán borakadémikus, az Akadémiai Klub Egyesület korábbi titkára elhunyt és nem tudom, hogy azonos-e a képek szerzője vele? Ennyire tudtam csak archivált változatban megnézni a forrásokat: [3]. Apród vita 2018. szeptember 24., 00:47 (CEST)

@Apród: Nem baj, csak ne nyisd meg, ha nem muszáj. Mivel a panoramio már megszűnt, úgysem érsz vele semmit, ha kattintasz. Minden bizonnyal a http://www.panoramio.com/ oldalra jutnál vele egyébként, ahol ugyanezt írják ki. Az archivált oldalról mindent megtudhatsz, amit szeretnél, bár azt nem biztos, hogy azt is, azonos-e a két személy. De valószínűleg ezt az eredeti link segítségével sem tudnád meg. – Regasterios vita 2018. szeptember 24., 08:41 (CEST)

Jó, akkor semmit sem csinálok velük. Köszönöm a tájékoztatást, szép napot kívánok! Apród vita 2018. szeptember 24., 11:47 (CEST)