Szerkesztővita:Elkágyé

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Archive
Archivált vitalapok

Az év szócikke[szerkesztés]

Szia, itt lehet jelölni: Wikipédia:Az év szócikke/2016 – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. január 7., 21:25 (CET)

Jodolétra[szerkesztés]

Üdv! Ránéznél kérlek erre a szócikkre? Részben innen másolták: http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/konnyuipar/textilipari-szakmai-ismeret/kotott-kelmek-csoportositasa/a-letrak-fonalbefektetese, de például maga a kifejezés is ismeretlen a neten. Előre is nagyon köszönöm, – Vépi vita 2017. január 11., 06:32 (CET)

Kalmár[szerkesztés]

Átmásolva ide Taz (szlovák Wikipédista) vitalapjára írt kérésem:

Kedves Taz! Előre kell bocsátanom, hogy én egy kukkot sem tudok szlovákul. De valakit megkértem, hogy a magyar Wikipédián olvasható Kalmár Jenő (Afrika-kutató) cikket fordítsa le szlovákra, és ezt a szöveget némi üggyel-bajjal feltöltöttem a szlovák Wikipédiára. Azért tartottam ezt fontosnak, mert Kalmár Jenő életének második felét Pozsonyban élte le (ott is halt meg) és nem lehetetlen, hogy ott is jelentős személyiség volt, bár erről semmilyen konkrét ismeretem nincs. Gondoltam, hátha egy szlovák wikipédista esetleg ki tudja egészíteni. Nos, a feltöltés sikerült, de most azt látom, hogy a lap tetején megjelent valamilyen problémát jelző szöveg, amiből viszont semmit nem értek. Arra kérlek, légy szíves nézd meg, mi lehet a gond, és mivel úgy látom, te tudsz szlovákul és otthon vagy a Wikipédián is, talán meg is tudod oldani. Segítségedet előre is hálásan köszönöm. Üdvözlettel – Elkágyé vita 2017. január 12., 07:47 (CET)

Kedves Elkágyé, írtam az illetékes szlovák szerkesztőnek, s a cikket is javítottam kicsit (minőségi javító sablont raktak rá, ellenben szerintem nincs vele semmi baj). Sajnos a pozsonyi munkásságáról nem tudok semmit, szlovák vagy szlovákiai szakmabeli kollégáknál kellene érdeklődni, esetleg a pozsonyi szervezeteket (pl. Toldy Kör?) kutatóval, bár szerintem a két vh. közti pozsonyi magyar szervezetek levéltári anyagának nagy része megsemmisült. Ajánlanám pl. a pozsonyi városi múzeum történészét Gaucsíkot, vagy keresd meg a pozsonyi kiflit, jobb esetben a Fórum levéltárosát, ők talán tudnak útbaigazítást adni. Ha ők sem, akkor csak korabeli nemzetiségi, városi, helyi szakmai, vagy regionális sajtóban lehet majd a nyomára bukkanni. Ezek azonban még tudtommal nincsenek feldolgozva, elérhetőségük a neten döcögősen sem halad, de vannak már kivételek. A legjobb lenne a családot felkeresni, maradt-e vlmi hagyaték, persze ha lehet tudni ennyi idő távlatából h egyáltalán kinél kéne keresni. Taz vita 2017. január 12., 09:19 (CET)
Kedves Taz, hálásan köszönöm a segítségedet és javaslataidat. Kalmár Jenő nekem rokonom volt, akinek családjával a szüleim tartották is a kapcsolatot, de ez a háború alatt megszakadt és a háború után nem sikerült felújítani. Én személyesen nem ismertem őket. Abban reménykedem, hogy hátha a szlovákiai rokonaiból vagy ismerőseiből (ha még él valaki) véletlenül ráakad erre a Wikipédia szócikkre. - Ismételten köszönöm a közreműködésedet. Üdvözlettel – Elkágyé vita 2017. január 12., 10:33 (CET)

Év szócikke[szerkesztés]

Szia! Látom, szavaztál az Év szócikke 2016 versenyben a Károlyi-palota cikkemre. Nem én jelöltem a cikket, viszont éppen most halálos komolysággal kértem, hogy vegyük ki a versenyből. Indoklás a verseny vitalapján. Szóval légyszi, szavazz újra más cikkre! - Tündi vita 2017. január 20., 21:18 (CET)

Kesztyű[szerkesztés]

Szia! A Fájlvita:KesztyüCluny.jpg oldalra kérlek nézz rá. Mi alapján szabad licencű ez a kép? Én nem látok az adatokban olyasmit, ami szabad licencet garantálna. Üdv Xia Üzenő 2017. január 24., 09:14 (CET)

Ugyanez a probléma a Fájl:Kesztyűkötés géppel.jpg képpel is. Mitől szabad licencű? Te készítetted a rajzot a megadott forrás alapján? (Mi az a Matsuya? Ha könyv, kellenének a pontos adatai is). Köszönöm a válaszod előre is. Xia Üzenő 2017. január 24., 09:16 (CET)

Köszönöm a pontosítást. A második képről tudok svg-t készíteni, ha gondolod, nem olyan nehéz, és biztosan jogtiszta lesz így. Az elsőnél ha ismeretlen szerző, akkor épp idén jár le a 70 év (1947+70), úgyhogy szerencse, hogy idén fedeztem fel a képet és nem mondjuk 3 éve takarítottam, mert akkor még jogvédett lenne a szerzői jogi törvény szerint (nem feltételezés számít, hogy ki követelné a jogot vagy sem, vannak szabályok. Ha úgy állnánk hozzá, hogy ugyan ki fog reklamálni, akkor bármit fel lehetne tölteni...) Üdv Xia Üzenő 2017. január 24., 10:01 (CET)

Szia! megcsináltam az svg-t: File:Kesztyűkötés géppel.svg Üdv Xia Üzenő 2017. január 28., 20:09 (CET)

Wikitalálkozó[szerkesztés]

Szia! Sajnálom, hogy 18-án nem tudsz eljönni, és remélem, legközelebb találkozunk! Samat üzenetrögzítő 2017. február 13., 23:52 (CET)

Év szócikke/2016 verseny[szerkesztés]

PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2016
A 2016-os Az év szócikke versenyen a Könnyűipar című szócikked a Műszaki és alkalmazott tudományok kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2017. március 30., 23:06 (CEST)


PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2016
A 2016-os Az év szócikke versenyen a Textilbeton című szócikked a Műszaki és alkalmazott tudományok kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2017. március 30., 23:06 (CEST)

Gratulálok, nagyon szép munka volt! Gg. Any vita 2017. március 31., 13:39 (CEST)

Selyem[szerkesztés]

Szia! Az általad indított Selyem cikk kiemelt státuszának megvonásáról szóló oldalt itt találod: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkek felülvizsgálatára/Selyem Kemenymate vita 2017. április 18., 13:48 (CEST)

A copyrightot megnézem, ezt nem is írtam le a felülvizsgálat során. Amennyiben a kért szükséges változtatások megtörténnek, akkor természetesen megmarad a kiemelt státusza. Kemenymate vita 2017. április 18., 15:27 (CEST)

Nem nagyon értem mire mutat 72%-ot, de ha lenne is azonosság, akkor a másolást ők követték el (a dátumok alapján). Kemenymate vita 2017. április 18., 15:33 (CEST)

Arra elfelejtettem válaszolni, hogy a kiemelt szócikkek esetén követelmény, hogy minden bekezdéshez legyen hozzárendelve minimum egy forrás a {{cite web}}(?) sablonnal. Kemenymate vita 2017. április 18., 15:35 (CEST)

A szócikkben szereplő jópár külső hivatkozás cite web sablonjainak paraméterei nincsenek kitöltve úgy néznek ki, mintha nem lennének sablonban. A 2. 3. 9-21. linkeknél meg hátrébb is vannak ilyenek. Párat megcsinálok, hogy lásd mi a gond. Nagyjából így kéne mindet. Andrew69. Blue a v.svg 2017. április 25., 14:33 (CEST)

@Andrew69.:Köszönöm, most már értem. Kis türelmet kérek, igyekszem bepótolni őket. – Elkágyé vita 2017. április 25., 15:23 (CEST)