Szerkesztő:Elkágyé/Vitalap2019Archivum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Elkágyé!
A 2018-as év folyamán megírtad a körkötőgép és a síkkötőgép, jelentősen bővítetted a lakástextília szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 20:22 (CET)

Szia, Elkágyé! A verseny két hete zajlik, ez úton is köszönjük, hogy vetted a fáradságot, és már szavaztál 5 kategóriában! Reméljük, március 3-áig lesz alkalmad, figyelmed és időd, hogy a további kategóriákban is szavazz. Pasztilla 2019. február 4., 09:32 (CET)
Szia, Elkágyé! Már csak tíz nap, és lezárul a verseny. Gyere, szavazz még 7 kategóriában! Vigyor Pasztilla 2019. február 21., 20:17 (CET)
Még öt nap. Még öt nap… Pasztilla 2019. február 27., 08:04 (CET)

Fájl:1941 habselyem preview.jpg[szerkesztés]

Szia! Ennek a képnek a licence sajnos vitatható, lásd a vitalapját.– Regasterios vita 2019. február 3., 20:59 (CET)

Bankó András[szerkesztés]

Szia! Az alábbi két kép miatt írok:

Mindkét képhez meg kell próbálni szabad licenc alatt engedély szerezni, mert a Wikipédián nem használható olyan jogvédett kép, amely szabad képpel is helyettesíthető (nem kell, hogy legyen, elég, hogy lehet). Tegnap voltam Békéscsabán, és készítettem fotókat a lakóházról, de sajnos a fák meg a parkoló autók miatt nem tudtam hasonlót, mint ami eddig volt a cikkben. Kicseréltem ugyanis a fotót. Még a temetőbe is elmentem, de a sírt nem találtam meg, fél órát szántam rá. Ha nem érkezik engedély az alábbi szöveggel, sajnos törölni kell mindkét fotót:

Címzett: permissions-hu@wikimedia.org


Kijelentem, hogy az alábbi kép(ek) szerzői jogainak tulajdonosaként jogosult vagyok a képek szerzői jogairól nyilatkozni:

Beleegyezem, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a „Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0” (CC-BY-SA 4.0) licenc alatt kerüljenek közzétételre.

Ezzel hozzájárulok, hogy a képeket bárki szabadon felhasználja, illetve azokat bárki módosíthatja is, amennyiben betartja ezen licenc és az egyéb jogszabályok szabta feltételeket. A hozzájárulás nem korlátozódik a Wikipédiára, vagy az ahhoz kapcsolódó oldalakra.

Kérem, hogy engem mint szerzőt az alábbi módon jelöljenek meg:

  • Bankó Miklós

Jelen engedélyemmel szerzői jogaimról nem mondok le, de a mások által végzett módosítások nem lesznek nekem tulajdonítva.

Elfogadom, hogy ezt a beleegyezésemet nem vonhatom vissza. Tudomásul veszem, hogy a képeket a Wikimédia-projektek nem biztos, hogy örökké megőrzik.

2019. május
Bankó Miklós


Köszönöm. – Regasterios vita 2019. május 26., 13:15 (CEST)

Szia! Bankó Miklós a vitalapomra bemásolta az engedélyt, de ezt a permissions-hu@wikimedia.org címre kell elküldenie. Ezt megírtam neki, de nem biztos, hogy olvassa is. Bár nem feltétlenül szükséges, de ha hajlik rá, érdemes volna megkérni, hogy a Fájl:Csőtartó híd beemelése.jpg képet is engedélyezze szabad licenc alatt. Ugyanez a helyzet a Fájl:Bankó András.jpg fotóval is, bár meggyőződésem, hogy ha valóban ismeretlen a szerzője, akkor ez utóbbi kép már közkincs. Mindenesetre ha ő is küld egy szabad licencű engedélyt rá, az volna a legjobb. Rákérdezel erre a két képre is? – Regasterios vita 2019. május 27., 12:51 (CEST)

Próbalapod töröltetése[szerkesztés]

Szia!

Az igaz, amit Pagony írt neked a kocsmafalon, de már ne írd ki az AÜ-re a kérést, ezúttal töröltem az ottani kérésednek megfelelően. Legközelebb viszont tényleg inkább az AÜ-re írjad, de a legjobb az az azonnali sablon használata lenne. Köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. július 24., 14:24 (CEST)

Az AÜ a Wikipédia:Adminisztrátorok üzenőfalának rövidítése, így is elérhető: WP:AÜ. Az azonnali sablon itt érhető el: {{Azonnali törlés}}. Ezt a sort kell a töröltetni szándékozott lapra tenni: {{azonnali|totális zagyvaság| – ~~~~}} (Értelemszerűen kitöltve). Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. július 24., 14:32 (CEST)

Tudakozó[szerkesztés]

Van egy kérdés a Tudakozóban, amely témádba vág. MZ/X vita 2019. július 31., 21:40 (CEST)

Tudakozó Van már egy válasz, de valószínűleg lehetne pontosabbat is mondani. MZ/X vita 2019. augusztus 1., 15:33 (CEST)

Felmérés a szülinapi wikitalálkozóval kapcsolatban[szerkesztés]

Szia!

Azért kereslek, mert kíváncsiak vagyunk, mit gondolsz a 2019. július 8-i, szülinapi wikitalálkozóról. Tetszett? Nem tetszett? Hogyan csináljuk legközelebb? A felmérést itt találod:

A felmérés kitöltése csak 1 perc, de nekünk sokat segít abban, hogy a jövőbeli találkozók még jobbak legyenek.

Tudtad, hogy ha feliratkozol a következő lapon, értesítést kapsz a következő találkozókról? Ha még nem tetted meg, iratkozz fel, nehogy lemaradt a következő összejövetelről! :)

Készítettél fényképeket az eseményen? Töltsd fel őket ide!

Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2019. augusztus 4., 19:11 (CEST)

OEKO-TEX[szerkesztés]

Szia! Nem akartam már akkor bekavarni, mikor kikerült a kezdőlapra, de az OEKO-TEX szócikket alaposan fel kellene javítani, mert jelenleg nem felel meg a kiemelt szócikkek követelményeinek. terveztem, hogy felülvizsgálatra viszem, de gondoltam előtte írok neked, hogy tudnád-e pótolni a hiányosságokat? A szócikk bevezetőjét bővíteni kellene, a szöveget gazdagabban forrásolni és úgy látom, hogy több más nyelvű wikin is bővebben taglalják a témát, pedig ott nem kiemelt a szócikk. – Gerry89 vita 2019. augusztus 15., 10:21 (CEST)

@Gerry89: Köszönöm a jelzésedet. Most szabadságra megyek és nem lesz nálam számítógép, ha hazajöttem, megnézem, mit lehetne vele csinálni.– Elkágyé vita 2019. augusztus 16., 14:23 (CEST)

@Gerry89: Megkezdtem az Oeko-Tex szócikk korszerűsítését, de lassan fog menni, mert idegen nyelvről kell fordítanom a fontos módosításokat. Ezt csak azért írom, hogy tudd, foglalkozom a témával. – Elkágyé vita 2019. augusztus 24., 15:17 (CEST)

Köszönöm szépen! Remélem jól telt a szabadság! :) – Gerry89 vita 2019. augusztus 24., 15:51 (CEST)

@Gerry89: Kiegészítettem és korszerűsítettem az Oeko-Tex szócikket. – Elkágyé vita 2019. augusztus 26., 08:33 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm! Sokkal jobb lett! – Gerry89 vita 2019. augusztus 26., 14:02 (CEST)

Szeptemberi rendezvények[szerkesztés]

Szia! Szeretném a figyelmedbe ajánlani az alábbi, szeptemberre tervezett wikipédiás eseményeket, rendezvényeket:

  1. 2019. szeptember 9-ére wikitalálkozót szervezünk (nem csak) az erdélyi wikipédisták számára, Kolozsvárra. A szervezők mindenkit szeretettel látnak. Részleteket itt találsz:
  2. 2019. szeptember 28-ára egy félnapos továbbképzést és megbeszélést szervezünk azok számára, akik a Wikipédián belül kapcsolatba kerülnek az új szerkesztőkkel. Ezek a közreműködők elsősorban a járőrök, mentorok és adminisztrátorok. Amennyiben te nem tartozol egyik csoportba sem, azonban ilyen feladatokkal foglalkozol vagy szívesen foglalkoznál (pl. az újonnan regisztráltak köszöntése vagy a kezdők kocsmafalán a kérdések megválaszolása), akkor itt a helyed:
  3. 2019. szeptember 28-án délután wikitalálkozó lesz Budapesten! A találkozón a szokásos programok mellett sor kerül a CEE Tavasz szócikkíró verseny díjkiosztójára, a díjazottak közös megünneplésére is. Szeretettel látunk!

Samat üzenetrögzítő 2019. augusztus 31., 23:38 (CEST) • (feliratkozás és leiratkozás)

Novemberi wikitalálkozó[szerkesztés]

Szia! 2019. november 23-ára wikitalálkozót szervezünk Budapestre, melyen szeretettel látnánk:

Samat üzenetrögzítő 2019. november 20., 23:29 (CET) • (feliratkozás és leiratkozás)

Ünnepi wikitalálkozók[szerkesztés]

Szia!

A következő nagyjából egy hónapban két ünnepi wikitalálkozót is tartunk:

Mindkét eseményre nagy szeretettel várunk!

Samat üzenetrögzítő 2019. december 15., 12:09 (CET) • (feliratkozás és leiratkozás)