Szerkesztő:Samat

Adminisztrátor
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Wikipédia:Bábel
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en-2 This user can read and write intermediate English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Ez a szerkesztő tartalékos bürokrata
Ez a szerkesztő tartalékos adminisztrátor
Ez a szerkesztő a Wikitanács korábbi tagja
Ez a szerkesztő a Wikimédia
önkéntes ügyfélszolgálatának korábbi tagja.
Ez a szerkesztő az IRC-klikk nyugalmazott tagja
Ez a szerkesztő a Wikimédia Magyarország tagja
Ennek a szerkesztőnek van elismert zoknibábja: Samat (WMM)
Ez a szerkesztő botgazda, SamatBot gondozója
Ez a szerkesztő kiváló wikipédista
Ez a szerkesztő wikiprofesszor
Ez a szerkesztő 144787 órája szerkeszt

Üdvözöllek a Wikipédia-oldalamon!

Samat vagyok, 2007 elejétől a Wikipédia rendszeres olvasója, 2007 második felétől szerkesztője, 2007 novembere óta adminisztrátora, 2008 októbere óta bürokratája; a Wikipédiát és társprojektjeit üzemeltető Wikimedia Foundation magyarországi társszervezete, a Wikimédia Magyarország társalapítója, a 2008 és 2010 novembere közötti kétéves elnökségi ciklusban ügyvezető alelnöke, a 2010 novembere és 2011 júliusa között felügyelőbizottságának elnöke, 2011 decemberétől 2012 decemberéig első alkalmazottja (irodavezetői státuszban), 2019 és 2022 között a szerkesztők megtartását elősegítő projekt projektmenedzsere. Jelenleg Ausztriában dolgozom mérnökként, mellette a Wikimédia Magyarország projektkoordinátoraként tevékenykedem.

Rólam

Érdeklődési terület

Amin dolgozom

Tervbe vett cikkek

Mit míveltem itt eddig

A regisztrációt még azzal az elhatározással követtem el, hogy az érdeklődési területembe eső szócikkeket fogok írni és javítani, de ez annak ellenére sem tartott sokáig, hogy nagyon élveztem. Hamar a közösségi oldalak és archívumok tanulmányozásán kaptam magamat, amivel párhuzamosan járőrködni kezdtem és a közösségi élet aktív szereplőjévé váltam. Ezek igen intenzív hónapok voltak, jellemzően napi 16 órát meghaladó időt töltöttem itt – a közösség ezt adminisztrátorrá választással hálálta meg. Ezután ezen az új területen próbáltam ki magamat, ami nagy részben kapcsolódott a korábbi járőrözéssel kapcsolatos tevékenységhez, de kiegészült az új szerkesztőkkel való kapcsolattartással, a szerkesztők közötti konfliktusok kezelésével és egyéb adminisztratív feladattal, valamint egyre jobban beleástam magam a Wikipédiával kapcsolatos jogi kérdések értelmezésébe is. Közben pihenésképpen újraszerveztem a képek kiemelését, népszerűsítettem a jó minőségű képek feltöltését és megpróbáltam elindítani egy-egy szakterületemhez kapcsolódó hiányzó műhelyt. A figyelmem ezt követően a Wikipédia hatékonyabb javítása felé fordult: megszületett SamatBot és 2008-ban a legtöbbet foglalkoztatott szerkesztővé vált. Ekkoriban időm nagy részét a magyar Wikipédia IRC-csatornáján töltöttem. Egyre több figyelmet fordítottam a Wikipédia PR-jára, külső és belső kommunikációjára (pl. a kezdőlap, a közösségi portál, a Wikipédia:Tartalom, a Wikipédia:Kapcsolatfelvétel oldal átalakítása, mentorkodás, közreműködés sajtóközlemények készítésében, reakciók különböző médiában megjelenő, Wikipédiával kapcsolatos bejegyzésekre stb). 2008 középén a Wikimédia Alapítvány külső megkereséseivel és belső archiválásával foglalkozó Wikimedia OTRS magyarországi társkoordinátora lettem. Kezdetektől aktívan részt vettem a Wikimédia Magyarország megalapításának folyamatában és 2008 novemberében az alakuló közgyűlés az egyesület ügyvezető alelnökévé választott. 2008 végétől az egyesület napi ügyeinek intézése miatt aktivitásom a Wikipédiában jelentősen csökkent. Ez a helyzet főállású munkavállalóvá válásommal, 2009 őszétől tovább romlott. De ne reménykedjen senki, nem könnyű megszabadulni tőlem :-)

Könyvjelzők

Kaptam őket :)

Itt jártam már!


Ez a Wikipédia egyik szerkesztőjének bemutatkozó lapja, nem Wikipédia-cikk.

Ha ezt a lapot nem a Wikipédián olvasod, akkor egy tükrözést látsz. Légy tudatában annak, hogy a lap elavult lehet, és hogy ezen szerkesztőnek valószínűleg nincs kapcsolata a Wikipédián kívül semmilyen más, ezt a lapot tartalmazó weboldallal. Az eredeti szerkesztői lapot a https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Samat címen találod meg.

Wikimédia Alapítvány
Wikimédia Alapítvány