Adminisztrátor

Szerkesztő:Samat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Wikipédia:Bábel
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en-2 This user can read and write intermediate English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
B Puzzle.png
Ez a szerkesztő tartalékos bürokrata
Broom icon.svg
Ez a szerkesztő tartalékos adminisztrátor
Talár.JPG
Ez a szerkesztő a Wikitanács korábbi tagja
Nuvola apps email.svg
Ez a szerkesztő a Wikimédia
Önkéntes ügyfélszolgálatának tagja. (ellenőrzés)
Dialog ballons icon.svg
Ez a szerkesztő az IRC-klikk nyugalmazott tagja
Wikimedia Hungary logo.svg
Ez a szerkesztő a Wikimédia Magyarország tagja
Puppeter template.svg Ennek a szerkesztőnek van elismert zoknibábja: Samat (WMM)
Crystal Clear action run.png
Ez a szerkesztő botgazda, SamatBot gondozója
Goldenwiki 2.png
Ez a szerkesztő kiváló wikipédista
Veteran Editor Ribbon 4.png Ez a szerkesztő wikiprofesszor
Wikipedia-logo.png Ez a szerkesztő 137921 órája szerkeszt

Üdvözöllek a Wikipédia-oldalamon!

Samat vagyok, 2007 elejétől a Wikipédia rendszeres olvasója, 2007 második felétől szerkesztője, 2007 novembere óta adminisztrátora, 2008 októbere óta bürokratája; a Wikipédiát és társprojektjeit üzemeltető Wikimedia Foundation magyarországi társszervezete, a Wikimédia Magyarország társalapítója, a 2008 és 2010 novembere közötti kétéves elnökségi ciklusban ügyvezető alelnöke, a 2010 novembere és 2011 júliusa között felügyelőbizottságának elnöke, 2011 decemberétől 2012 decemberéig első alkalmazottja (irodavezetői státuszban). Jelenleg Ausztriában dolgozom mérnökként, mellette pedig a Wikimédia Magyarország szerkesztők megtartását elősegítő projektjét vezetem.

Crystal personal.png Rólam

Crystal Clear app xmag.png Érdeklődési terület

Crystal Clear app korganizer.png Amin dolgozom

Crystal Clear app xclock.png Tervbe vett cikkek

Crystal Clear app kdict.png Mit míveltem itt eddig

A regisztrációt még azzal az elhatározással követtem el, hogy az érdeklődési területembe eső szócikkeket fogok írni és javítani, de ez annak ellenére sem tartott sokáig, hogy nagyon élveztem. Hamar a közösségi oldalak és archívumok tanulmányozásán kaptam magamat, amivel párhuzamosan járőrködni kezdtem és a közösségi élet aktív szereplőjévé váltam. Ezek igen intenzív hónapok voltak, jellemzően napi 16 órát meghaladó időt töltöttem itt – a közösség ezt adminisztrátorrá választással hálálta meg. Ezután ezen az új területen próbáltam ki magamat, ami nagy részben kapcsolódott a korábbi járőrözéssel kapcsolatos tevékenységhez, de kiegészült az új szerkesztőkkel való kapcsolattartással, a szerkesztők közötti konfliktusok kezelésével és egyéb adminisztratív feladattal, valamint egyre jobban beleástam magam a Wikipédiával kapcsolatos jogi kérdések értelmezésébe is. Közben pihenésképpen újraszerveztem a képek kiemelését, népszerűsítettem a jó minőségű képek feltöltését és megpróbáltam elindítani egy-egy szakterületemhez kapcsolódó hiányzó műhelyt. A figyelmem ezt követően a Wikipédia hatékonyabb javítása felé fordult: megszületett SamatBot és 2008-ban a legtöbbet foglalkoztatott szerkesztővé vált. Ekkoriban időm nagy részét a magyar Wikipédia IRC-csatornáján töltöttem. Egyre több figyelmet fordítottam a Wikipédia PR-jára, külső és belső kommunikációjára (pl. a kezdőlap, a közösségi portál, a Wikipédia:Tartalom, a Wikipédia:Kapcsolatfelvétel oldal átalakítása, mentorkodás, közreműködés sajtóközlemények készítésében, reakciók különböző médiában megjelenő, Wikipédiával kapcsolatos bejegyzésekre stb). 2008 középén a Wikimédia Alapítvány külső megkereséseivel és belső archiválásával foglalkozó Wikimedia OTRS magyarországi társkoordinátora lettem. Kezdetektől aktívan részt vettem a Wikimédia Magyarország megalapításának folyamatában és 2008 novemberében az alakuló közgyűlés az egyesület ügyvezető alelnökévé választott. 2008 végétől az egyesület napi ügyeinek intézése miatt aktivitásom a Wikipédiában jelentősen csökkent. Ez a helyzet főállású munkavállalóvá válásommal, 2009 őszétől tovább romlott. De ne reménykedjen senki, nem könnyű megszabadulni tőlem :-)

Crystal Clear app package settings.png Könyvjelzők

Crystal Clear action bookmark.png Kaptam őket :)

Crystal Clear app browser.png Itt jártam már!


Ez a Wikipédia egyik szerkesztőjének bemutatkozó lapja, nem Wikipédia-cikk.

Ha ezt a lapot nem a Wikipédián olvasod, akkor egy tükrözést látsz. Légy tudatában annak, hogy a lap elavult lehet, és hogy ezen szerkesztőnek valószínűleg nincs kapcsolata a Wikipédián kívül semmilyen más, ezt a lapot tartalmazó weboldallal. Az eredeti szerkesztői lapot a https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Samat címen találod meg.

Wikimédia Alapítvány