Szerkesztő:Elkágyé/Vitalap2009Archivum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

BUÉK[szerkesztés]

BUÉK:-)– Mártiforrás 2009. január 1., 00:43 (CET)

A jókívánságokat köszönöm, neked is bodog új évet kívánok! Vadaro vita 2009. január 1., 19:09 (CET)

Gerő Katalin[szerkesztés]

(Áthozat Adapa vitalapjáról:)

Kedves Adapa, erőteljesen belejavítottál a Gerő Katalinról írt szócikkembe és lényeges adatot töröltél, ami egyúttal bizonyos szövegösszefüggéseket is megzavart. Szeretném megismerni az indokaidat. – Elkágyé vita 2009. január 10., 07:49 (CET)

Szia, Elkágyé!

1) Boldog új évet kívánok! 2) Nem írtam át semmi lényegeset, csak a bevezetőt bővítettem. A bevezetőbe az általános adatokat szoktuk írni, pl. nemzetiség, foglalkozás, jelentőség. Ezért a "magyar pedagógus, író, árvaház-igazgató" mondat jobban illik bevezetőnek szerintem, mint "a Pesti Izraelita Nőegylet leányárvaházának örökös igazgatója". Az hogy valaki egy intézmény igazgatója, még nem elég egy szócikkhez, ráadásul ez az „örökös igazgató” csak az élete végén viselt tisztsége. Persze a szócikk tartalmából kiderül, hogy miért nevezetes, de ezt a bevezetőnek is tükröznie kell. Ezért szerkesztettem bele, nem rosszindulatból (pl. antiszemitizmus vagy ilyesmi). Üdvözlettel, --Adapa vita 2009. január 10., 11:19 (CET)

(Áthozat Adapa vitalapjáról:)

Válaszodat és azt, hogy a korábbi kihagyásokat megfelelő helyen pótoltad, elfogadom. A linkek pontosításait köszönöm. – Elkágyé vita 2009. január 10., 14:03 (CET)

tépőzár[szerkesztés]

szia. láttam, hogy jelölted a tépőzár cikket a kiemelt szavazáson. szép cikk, nem olvastam végig, csak belenézegettem. szerintem elférne még rajta pár kép, még párat tehetnél be, míg el nem indul a szavazás. üdv – Mdönci MSG me! 2009. január 24., 22:27 (CET)

szia. rendben. gratulálok a cikkhez, nagyon szép munka! – Mdönci MSG me! 2009. január 25., 16:14 (CET)

Velcro[szerkesztés]

Szia!

Megnéztem a google-n csak terméknévben előfordulva vagy márkanévként található, köznévként meghonosodva nem. A tépőzár ellenben teljesen köznyelvi szó. Továbbra is fölöslegesnek érzem a ilyen kiemelten a bevezetőben hozni, megelőzve a magyar szót. VT???!!! 2009. február 15., 23:04 (CET)

(Áthozat VT vitalapjáról):

  • Észrevételed mérlegelésével kissé átalakítottam az első mondatot, hogy a velcro kisebb hangsúlyt kapjon. – Elkágyé vita 2009. február 16., 06:33 (CET)

Kötél[szerkesztés]

Helló, megnéznéd a fenti cikket, én gépész vagyok és a hagyományos kötélhez nem nagyon értek, lehet, hogy valami marhaságot írtam, de azt is remélem, hogy ki tudod egészíteni. Köszönöm előre is:– Kaboldy vita 2009. február 22., 10:24 (CET)

Törlés[szerkesztés]

Töröltem. A cikkeiddel kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy természetesen folyamatosan figyelemmel kísérem munkásságodat, és ritka magas színvonalúaknak tartom cikkeidet. Felnézek a munkásságodra, mert szinte egyedül vagy (talán Kaboldy meg Szalax még ilyenek) akik a saját munkaterületük szakmájuk területét ilyen alapossággal dolgozzák ki, és mindezt emészthető, sőt érdekes formában teszik. Nem mondom, hogy minden cikkedet olvastam, de sokat és mindet megnéztem. További magas színvonalú munkát és kellemes időtöltést kívánok, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2009. február 23., 06:44 (CET)

Kedves Elkágyé![szerkesztés]

Légy szí, szaladj már el a szócikkíró versenyre és szavazz lelkiismereted szerint Szegedi Pszichológiai Intézet c. szócikkemre, egy 80 éves intézmény történetét foglaltam össze, ehhez mindenki ért:-)– Mártiforrás 2009. április 16., 00:33 (CEST)

Tali[szerkesztés]

Szia! Mivel a Wikimédia Magyarország Egyesület Közgyűlése előtte lesz, leszünk már kettőtől néhányan, de az sem baj, ha 3 körül jössz. :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 22., 22:11 (CEST)

Varrócérna[szerkesztés]

Szia! Anno te írtad be a cikkbe ezt az irodalmat:

  • Rieser, W., W. Schierbaum. Tabellenbuch für die Bekleidungsindustrie. Fachverlag Schiele & Schön GmbH, Berlin. ISBN 3 7949 0216 (1973)

Az ISBN rossz (rövidebb a kelleténél), és ezt a kiadást sehol nem lehet fellelni a weben, hogy ki tudnám javítani. Ha még megvan a könyv, belekukkantanál? Kösz! --Bitman vita 2009. június 1., 17:33 (CEST)

Kedves Bitman, ellenőriztem a könyvben, helyesen másoltam ki. A szerzők is stimmelnek, a könyv címe a belső címlapon teljes pontossággal: Tabellenbuch für die Bekleidungs-Industrie (azaz kötőjel van benne). A könyv előszava szerint ez egy olyan kiadvány, amit ugyanaz a kiadó minden évben újra kiad, nekem az 1973-as kiadás van meg. Üdv. – Elkágyé vita 2009. június 1., 18:47 (CEST)

Kedves Elkágyé![szerkesztés]

A cikket tulajdonképpen nem is én írtam,csak bemásoltam valahonnan. A hétköznapi életben teljesen mással foglalkozom,csak jó lett volna,ha itt találok valamit a kasmírról.

Üdv.Tabby

Kész, áttettem. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. június 3., 10:31 (CEST)
Valójában a szerkesztő tudja pontosan, hogy mely cím volna a legmegfelelőbb egy szócikk számára, lásd pl. ezt a mostani esetet is. Tehát a szerkesztőnek megvan a lehetősége, hogy esetlegesen rontott vagy hibázott címeket javítson. Adminra akkor van szükség, ha az átnevezés nem megy, mert a célnéven már van valami, vagy mert háború alakul ki az oda-vissza nevezgetések kapcsán. Üdv, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. június 3., 14:56 (CEST)

Kedves Elkágyé![szerkesztés]

Kérésedre utánanéztem a forrásnak.Nem volt nehéz megtalálni a google-ban.Ime:

   http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/kasmir.html

Engem is az visz előre,hogy másokat segíthessek a magam csekély tudásával,vagy azzal,hogy utánajárok annak,amit még nem tudok.Ez a nagyszerű az internetben. Úgy látom,itt nem tesznek különbséget az emberek között iskolázottság vagy bármilyen kritérium alapján.A tudás mindenkié,legyen az ember fehér,fekete, stb. Köszönöm,hogy meghallgattatok.

Üdv: Tabby

I. Napóleon[szerkesztés]

Kedves Elkágyé. A címmel kapcsolatban igazad van, eredetileg is csak I. Napóleon néven volt a cím, de 2009.03.20-án Bennó átnevezte. – jeno9 vita 2009. június 10., 00:38 (CEST)

Parkolás[szerkesztés]

Szia! A wikitali lapján ott van egy térkép, hogy hol van mélygarázs (50 méterre a kajáldától). A belvárosban ingyen sehol nem fogsz tudni parkolni, még vasárnap sem. Villy Itt tessék beszólni 2009. június 15., 17:20 (CEST)

Kasmírgyapjú[szerkesztés]

Szia!

Ha szerinted minden lényeges adathoz meg van jelölve a forrás, akkor nyugodtan leveheted a "nincs forrás" sablont a cikkről, én nem értek hozzá. misibacsi*üzenet 2009. július 10., 12:39 (CEST)

Re: Kezelési jelképek[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Természetesen már láttam a szócikkedet a szavazáson (futólag át is néztem), nem feledkeztem meg róla, és természetesen véleményezni fogom. Üdvözöl  … szalax vita 2009. július 28., 12:13 (CEST)

tartóság-tartósság[szerkesztés]

Igaz! Köszi!– Ivanhoe vita 2009. augusztus 4., 14:21 (CEST)

Engedélykérő levélminta[szerkesztés]

„ Tisztelt ....!

A Magyar Wikipédia egyik szerkesztőjeként keresem meg Önt. Az elmúlt napokban észrevettem Budapesten a ... által a 2002-es .... készített plalakátjait.

Kérem Önt, hogy adjon engedélyt a plakát Wikipédiában történő felhasználásához! A fényképre a .... című szócikk illusztrálásához lenne szükségünk. Engedélyt több módon is adhat számunkra:

  • Egyedi engedélyt állít ki, amelyben engedélyezi a kép Magyar Wikipédián történő felhasználását. Ez esetben a képet más internetes oldal nem használhatja fel.
  • Engedélyezi számunkra a, hogy a plakátot ún. cc-by-3.0 licenc alapján tegyük közzé. Ha Ön ezt az engedélyt adja ki számunkra, akkor a kép a világ minden internetes oldalán felhasználhatóvá válik, azzal a megkötéssel, hogy szerzőként a Szabad Magyarországért Mozgalmat, illetve annak internetes elérhetőségét (az ön honlapja) meg kell jelölni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a plakát fényképét akár értékesítheti egy harmadik fél, könyvben, újságban kinyomtatva.

Levelemhez a plakátról készített fényképet mellékeltem. Természetesen, ha Ön az .... képviselőjeként nem kívánja, hogy a szervezet plakátját felhasználjuk, akkor a kép adatbázisunkba történő feltöltésétől (vérző szívvel) lemondok. Ha ön megadja számunkra a kép felhasználásának bármilyen típusú engedélyét, akkor azt a Wikipédia engedély-archiváló rendszerében helyezzük el, hogy később szükség esetén onnan visszakereshessük.

Válaszát várva, tisztelettel és üdvözlettel:”

Ez egy politikai szervezet népszavazási plakátjának megszerzésére irányuló levél volt.

„Tisztelt ...!

A Magyar Wikipédia szerkesztőjeként keresem meg Önt. A Wikipédia egy bárki által szerkeszthető lexikon, amely a világháló segítségével szeretné mindenki számára elérhetővé tenni az emberiség által felhalmozott tudást.

Az elmúlt időszakban a Wikipédia színészekről szóló cikkeihez több olyan képet töltöttek fel illusztrációként, amely az Ön által képviselt ....hu oldalról származott. Jelenleg a következő Önöktől származó képek szerepelnek az adatbázisunkban:

  • Fájl:,,,.jpg
  • Fájl:,,,,.JPG

A Wikipédia nem engedélyezi olyan képek engedély nélküli közlését, amelyek szerzői jogok által védett portáltól származnak. Mivel az Ön által képviselt www.------.hu portál jogvédett, illetve a fenti képek egyikéhez sem csatolták az Önök engedélyét, így ezt jelen levelemmel szeretnénk pótolni.

Ön, mint a portál képviselője háromféle engedélyt adhat a képek használatára a Magyar Wikipédiának:
1. Megtagadja az képek Wikipédián történő felhasználását. Ez esetben természetesen a képeket azonnal és véglegesen törlöm a Magyar Wikipédia adatbázisából, illetve azok jogtalan felhasználása miatt szíves elnézését kérem. Íróink között számos színházszerető ember van, akik fontosnak tartják, hogy kedvenc művészükről cikk jelenjen meg a világhálón, de csak kevesen vannak tisztában a szerzői jogok mibenlétével. Tapasztalt szerkesztőtársaimmal igyekszünk megelőzni a jogosulatlan felhasználást és elejét venni a jogsértéseknek.
2. Utólagosan engedélyezi az Önöktől engedély nélkül feltöltött fényképek felhasználását a wikipédia elveinek megfelelő cc-by-3.0 vagy a cc-by-sa-3.0 licenc szerint. Fontos tudni, hogy ez esetben a képet mások is felhasználhatják majd. (Bővebben a licencek linkjére kattintva) Ha Ön ezen engedély mellett dönt, akkor elküldöm Önnek azt a szabványlevelet, amelynek kitöltésével engedélyezheti számunkra a fenti feltételek szerinti felhasználást.
3. Egyedi engedélyt állít ki, amelyben engedélyezi a Wikipédián történő megjelenítést, de egy esetleges harmadik felet kizár a felhasználásból. Ez az engedély csak a Wikipédiában történő felhasználásra szól. Ha Ön e megoldás mellett dönt, akkor elküldöm Önnek azt a szabványlevelet, amelynek kitöltésével engedélyezheti számunkra a képek megjelenítését.

Tájékoztatom, hogy a képek törlésre kerülhetnek akkor is, ha jelen levelemre a mostantól számított 30 naptári napon belül nem érkezik válasz.

Tisztelt ... úr! Köszönöm, hogy időt fordított levelemre!
Mielőbbi válaszában reménykedve:

Beroesz
Magyar Wikipédia szerkesztő”

Ez pedig egy honlaptól kísérelte meg beszerezni az illegálisan feltöltött képek engedélyét utólag.

A lényeg az, hogy minél transzparensebben járj el, ne hagyj nyitott kérdéseket és apró betűs részeket a levélben! Én a levélben szereplő kulcsszavakba hivatkozásokat is teszek, amelyek a megfelelő helyekre mutatnak, tehát a licenc összegző oldalára, a megkívánt képre, a szerkesztői lapomra. A legtöbbször (80%) válaszra sem méltatnak, de néha megadják az engedélyt. Ha jön válasz, akkor a levelet küld tovább a permissions-hu kukac wikimedia pont org címre! Ott ülnek az igazán illetékes hölgyek és urak, akik a képre kiadják az ún. otrs-engedélyszámot. Valahogy így.

Ez is eredmény, ha megtagadják az engedélyt. Ez esetben vérző szívvel, de a kandallóba kell vágni a képet. – Beroesz 2009. augusztus 10., 00:25 (CEST)

No meg titokban a Wikiben is figyelnek csöndben :) Samat üzenetrögzítő 2009. augusztus 10., 00:37 (CEST)

Kezelési jelképek[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Gratulálok az újabb kiemelt szócikkedhez!  … szalax vita 2009. augusztus 11., 09:55 (CEST)

Farmernadrág[szerkesztés]

Nem tudom, hogy tudsz-e segíteni, de a szócikkben a magyar történeti részben most változtatták meg a dolgozók számát. A gondom, hogy nem tudom ellenőrizni, hogy melyik érték a helyes. További gond, hogy kitüntettet szócikkről van szó és több helyütt "szóbeli forrás"-ra van hivatkozva. Ha tudnál segíteni megfelelő forrással azt megköszönném. -Kavicsposta 2009. augusztus 28., 22:25 (CEST)

Szövőgép[szerkesztés]

Szia! A cikkben az egyik forrás (az 5-ös jelzésű) a dewiki egyik tükrözése, amit feketelistára tettek (lexikon.calsky.com). Rá tudsz nézni a cikkre és az adott forrást lecserélni más, megbízható forrásra? Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2009. október 3., 17:09 (CEST)

Most már csak volt forrás (Deutsche Enzyklopädie néven futott az a forrás). Cassandro Ħelyi vita 2009. október 3., 17:18 (CEST)

Kedves Cassandro, köszönöm a figyelmeztetést. A kérdéses adatot szerencsére másutt is megtaláltam, a megszüntetett forrást ezzel helyettesítettem. Üdv. – Elkágyé vita 2009. október 4., 20:22 (CEST)

Köszönöm szépen, így már jó lesz! Cassandro Ħelyi vita 2009. október 5., 12:37 (CEST)

Varrás 2.o[szerkesztés]

Üdv!

Igazad van, nem értek hozzá igazán, de azért készítettem el, hogy legalább valami legyen és az olyanok mint te ezt kijavítsák, ahelyett, hogy a készítőjét támadják. Én csak egy talajt szerettem volna nyújtani a szakmabelieknek, hogy ellehessen ahonnan indulni és amit továbbfejleszteni. Egyébként ez a sablon az angol wikin található varrás sablon alapján készült, nagyrészt, ezért olyan amilyen. Bernat.szilard7 vita 2009. október 17., 17:49 (CEST)

Szabásminta[szerkesztés]

Szia! Rendbe tudnád szedni ezt a cikket? Jelen állapotában nem a legszebb látvány :-). Előre is köszi – Istvánka posta 2009. október 27., 10:09 (CET)

Még egyszer köszi– Istvánka posta 2009. október 27., 11:34 (CET)

Re: szabásminta[szerkesztés]

Szia! Nagyon profi szócikk lett belőle, köszi, hogy felkaroltad. Ha a szerkesztési allapodat akarod töröltetni, akkor rakd ki rá az {{azonnali}}(?) sablont és akkor az adminok törölni fogják.– Istvánka posta 2009. november 10., 07:56 (CET)

re:Öko-tex[szerkesztés]

Szia! Vegyészmérnök vagyok, (textilvegyész), amit már nagyon régen szereztem a BME-n a Rusznáknál, amire nagyon büszke vagyok. Szóval jó régen. A középiskolát a Than Károlyban jártam, még akkor, amikor annak rangja volt :-(. Az Innovatext melletti textilgyárban dolgoztam, ott voltam kikészítővezető, amikor még Kőbányai Textilnek nevezték, majd számtalan országot bejártam (innen a szakmától eltérő érdeklődési kör is), majd többek között dolgoztam a Lőrinci Textilben a nemszőttgyártásban. Aztán sok helyre vetődtem, mindenfélével foglalkoztam (félig-meddig szakmailag), miután a hazai textilgyártás gyakorlatilag megszűnt, és a nagy festődék, kikészítők elhaltak. Ma is szakmában vagyok, ha lehet azt mondani, de nem mint "gyártó", elég speciális területen, nemszőtt textiliák, bevasalható bélésanyagok. A tudományos munkásságomról nem sokat tudnék mondani, kering egy pár nem túl jól sikerült dolgozatom a neten, illetve lektoráltam szakdolgozatokat a KMF-es végzősöknek :-). Még a nyolcvanas években megfordultam egy-két TMTE-s konferencián, de ma már az sincs. Kinek is lenne? Üdv. Ogodej Box 2009. december 12., 16:51 (CET)

Ja és irogattam az Öko-tex kiemeléshez is :-) Ogodej Box 2009. december 12., 16:58 (CET)
Nem írtam le, nem is írhatom, mert abban dolgozom... De sajnos a textilkikészítés-festés terén amire behoznánk azt a hátrányt, amit az ITMA-n láttam, az még odébb lesz mire labdába rúghatunk, de azért reménykedem. Gazdasági kérdés az egész. Annak örülök, hogy a TMTE működik, akkor tessenek reklámozni, mert igen sokan kiesnek a körből. Régebben kaptam e-maileket, de már azt is abbahagyták :-( nem akarom reklámozni a cégemet, de nem is olyan régen jó kapcsolatban voltunk a TMTE-vel. Annak idején tudod tanúja voltam néhány nagyon csúnya privatizációs esetnek, nem hat át túlzott optimizmus ami az ipar jövőjét illeti. Ogodej Box 2009. december 12., 19:41 (CET)

Öko-tex piszkálások[szerkesztés]

Köszöntelek! Arra szeretnélek megkérni, hogy nézd át, mikbe barmítottam bele az Öko-tex cikkben. Elvileg a linkeket ellenőriztem le, a work paramétereket töltöttem ki, és egy helyen – mivel a jelölt forrásban nem találtam utalást arra, amihez hivatkozásként szerepelt – jeleztem, hogy onnan talán törölni kellene. Egy hivatkozás nem jött be, azt később ellenőrizni kellene újra, mert úgy tűnt, hogy talán frissítés vagy szerverhiba lehet a 404 oka. Ha már megnyitottam a kérdéses linkeket, akkor a hozzájuk tartozó accessdate-et is átírtam, hogy látsszon, hogy ellenőrizve voltak. A megjegyzéseket a forrásszövegbe írtam HTML kommentként. A laptöriben egyszerűen megtalálod őket.

Remélem, hogy semmit nem toltam el benne, azért igyekeztem nagyon vigyázni. ;) Amit tudtam, tanúsítottam is, de a teljeskörűségre nem tudok mit mondani, annyira messze vagyok a területtől. Kár, mert szép cikk. Lehet, hogy nekidőlök a forrásoknak, hogy legalább azok alapján legyen képem arról, hogy mennyire teljeskörű. --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. december 14., 20:57 (CET)

Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem! A határértékes résznél én is erre tippelek, de azért majd célszerű ránézni később valamikor, mert ilyen frissítéseknél esetleg (de korántsem biztosan) címváltozás is előfordulhat. Egyelőre szerintem így kellene hagyni. A régebbi accessdate jelzi, hogy most nem feltétlenül elérhető, ugyanakkor számítani lehet rá, hogy frissül. Egyébként gratulálok a cikkhez, tényleg jó példája annak, hogy nem feltétlenül kell hosszúnak lennie egy cikknek, ami kiemelésre érdemes. Ugyanakkor sajnos a kiemelési reform szakértési kritériumához is egy jó példa, ld. teljeskörűség. (Erre akartam az előző bejegyzésemben kilyukadni.) • A kérdéses forrásjelölésnél sejtettem, hogy hasonló lehet a dolog mögött, de mivel ugyanerre a forráshivatkozásra más helyen is volt utalás, nem akartam kivenni, nehogy a hivatkozási struktúra sérüljön. --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. december 15., 19:18 (CET)

re kékfestés[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Köszönöm a megtiszelő felkérést, hét végén át fogom nézni a cikket (persze nem szakértőként). – Hkoala 2009. december 18., 11:13 (CET)

Nagyon tetszett a cikk, érdekes és közérthető. A német cikkben levő második képet (Fájl:Werkstatt Blaufärber Volkskundemuseum Erfurt.jpg), nem akarnád betenni? Üdv – Hkoala 2009. december 20., 11:38 (CET)

re kékfestés2[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Köszönöm a jókívánságokat és a kékfestéses cikkeket, átolvasom, hozzá teszem a fényképeimet, de egy kis türelmedet kérem, mert az unokáim karácsonyi ajándékainak befejező munkáit végzem, ha kész vagyok, teljes erővel wikizek megint. Neked is kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok: – Kaboldy vita 2009. december 20., 09:01 (CET)

Karácsony[szerkesztés]

Köszönöm, és én is boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked!
Karmelaüzenőlap 2009. december 20., 16:59 (CET)

Viszont kívánom:D Szajci reci 2009. december 20., 17:00 (CET)

Köszönöm, viszont kívánom! – Timish sablongyári üzenőfal 2009. december 20., 17:16 (CET)

Neked is! – Villanueva vita 2009. december 20., 17:32 (CET)

Köszönöm szépen, neked is Békés, Boldog Ünnepeket!– Ivanhoe vita 2009. december 20., 17:36 (CET)

Köszönöm szépen, és neked is áldott Karácsonyt! --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. december 20., 17:40 (CET)

Köszi és viszont kívánom :-) → Raziel szóbuborék 2009. december 20., 19:12 (CET)

KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 20., 18:12 (CET)

Köszönöm a jókívánságokat, hasonló szépeket és jókat kívánok én is.  … szalax vita 2009. december 20., 18:37 (CET)

Békességet, boldogságot,
Csengőszót és gyertyalángot.
Ajándékot, szeretetet,
Örömteli ünnepeket!

szalax
Karácsony Strasbourgban
Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet Kívánok! – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. december 20., 18:44 (CET)
Köszönöm a jókívánságokat! Áldott, békés karácsonyt kívánok neked is! – Hkoala 2009. december 20., 19:11 (CET)

Köszönöm, és minden szépet és jót kívánok én is Neked! - RepliCarter Wormhole 2009. december 20., 20:17 (CET)

Köszönöm a jókívánságot, én is hasonló jókat kívánok! misibacsi*üzenet 2009. december 20., 20:26 (CET)

Áldott karácsonyt! Szalakóta vita 2009. december 20., 22:06 (CET)

Köszönöm! Neked is békés, boldog karácsonyt! – الانشاء üzi / پيغام 2009. december 20., 23:56 (CET)

Boldog Karácsonyt!– Mártiforrás 2009. december 21., 11:34 (CET)
    • Kedves Elkágyé! Köszönöm az üdvözletet, én is békés, boldog karácsonyt, boldog új évet kívánok! - Vadaro vita 2009. december 21., 19:36 (CET)

Köszönöm a figyelmességed, én is boldog karácsonyt, és sikeres új évet kívánok! Ogodej Box 2009. december 21., 22:50 (CET)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok! Kossuthzs.

Karácsony és Újév[szerkesztés]

BÚÉK!– Mártiforrás 2009. december 31., 17:42 (CET)
Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 22:40 (CET)


Boldog új évet! Szalakóta vita 2009. december 30., 21:03 (CET)

BÚÉK! --Adapa vita 2009. december 31., 21:15 (CET)

Kékfestő[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Nagyon jónak tartom a két szócikket. Feltöltöttem néhány képet, ha jónak tartod, tedd be a megfelelő helyekre.

Talán meg kellene említeni, hogy a fából faragott dúcokat kiszorították az alakos réz szegekkel kivert formák, melyekről fényképeket is mellékeltem. Üdv: Kaboldy vita 2009. december 22., 19:58 (CET)

A hiba az volt, hogy valószínűleg siettedeben a bélyegkép helyett bélygkép-et vagy valami hasonlót írtál, kijavítottam. Én egyébként thumb-ot írok, ezt nehezebb elütni. Amúgy a megjelenített képből is látszik, hol a hiba, mert a nem bélyegképnek elmentett képeknek nemcsak a felirata, hanem a kerete is hiányzik. A commonsra felteszem, de meg akartam várni a véleményedet, annál is inkább, mert a fotóim technikailag nem a lgtökéletesebbek. Van még egy csomó felvételem, mángorlókról, kalanderekről, stb. de azok még rosszabbak. Esetleg, ha megtudnám az e-mailedet, átküldeném nyersen az egész csomagot, hátha találsz köztük felhasználhatót. (nem akarom a wikit feleslegesen terhelni) Az én e-mailem: peter.kaboldy@yahoo.com – Kaboldy vita 2009. december 23., 09:14 (CET)

BUÉK[szerkesztés]

B.u.é.k.! (Látom, neked sincs jobb elfoglaltságod szilveszter este. :-)) – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2009. december 31., 21:43 (CET)