Szerkesztővita:Szajci

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Csorba

Valószínűleg nem vetted észre, de teleraktad nemlétező sablonokkal. Vagy most készülnek? Wikizoli vita 2017. április 8., 12:52 (CEST)

Tottenham ksm

Sziaǃ Azért írok, mert a Tottenham Hotspur FC szócikket felülvizsgálatra jelöltem, a felmerülő problémákat lásd ott. Azért írtam neked, mert a létrehozója inaktív és látom, hogy annak idején Te jelölted kiemeltnek. – Gerry89 vita 2017. május 17., 12:40 (CEST)

Új lapok létrehozása

Szia. Ha van egy kis időd, szólj hozzá ehhez légyszíves, elvégre te hoztad létre a fordítást sablon doc-ját: Wikipédia:Kocsmafal_(javaslatok). Üdv. – Milei.vencel vita 2017. július 27., 09:23 (CEST)

Kérés

Szia!

Mostanában elég sok, színházzal kapcsolatos szócikket olvasok. Ezek közül sok ellenőrizetlen, így az esetleges módosításaim, bővítéseim csak járőr audit után jelenhetnek meg. A járőrök munkájának tehermentesítése érdekében én is szeretnék ilyen jogot kapni. Ha egyet értesz jelölésemmel, kérlek ezen a lapon jelezni ezt.

Köszönettel: – Kispados vita 2017. augusztus 21., 13:01 (CEST)

Szerkesztővita - japán hajónevek átírása

Szia! Montecuccoli07 néven ismersz, csak a számítógépen mentve volt, de elveszett a wikis jelszavam, a biztonsági e-mailcím meg már nem létezik, így nem tudok belépni a régi, megerősített szerkesztői státusszal járó fiókomba.

Most Montecuccoli08 néven szerkesztek.

Szerkesztővitába keveredtem a japán hajónevek átírása kapcsán a Csatahajók és csatacirkálók listája c. szócikkemnél.

Figyelmeztettek, hogy a japán hajóneveket át kell írni.

Szerintem ez tévedés, ugyanis a japán hadihajók neveinek lézetik hivatalos japán, latin betűs átírása. Ezt használja mind a nemzetközi szakirodalom, mkind az angol és a német Wikipédia. Nálunk, a Wikin viszont átírjuk a hajóneveket - pl: Jamato, a nemzetközi és magyar szakirodalomban általánosan bevett Yamato helyett.

Álláspontom szerint, mivel a japán hadihajók neveinek létezik hivatalos japán, latin betűs átirata, s ezt használja a szakirodalom is, ezért nem szükséges azokat átírni, mivel így a főszabály alól kivételt képeznek.

Mi a Te véleményed a kérdésről?

P.S: Megtisztelnél, ha vetnél egy kritikus pillantást most készülő Orion osztály szócikkemre. Ezt és a korábbi Nelson osztály agyszüleményemet a jegyzeteken kívül mi választja el a kiemelt szócikk státusz megszerzésének lehetőségétől?

Kösz és üdv! – Montecuccoli08 vita 2017. szeptember 10., 22:31 (CEST)