Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.


Az archivált 2017. januári ötletbörze →idekattintva olvasható.

Ennek a vitalapnak az archívumai: a régebbiek és az újabbak


Allap[szerkesztés]

Szia Karmela! Erre az allapra szükséged van még? Szerkesztő:Vénróka/próbalap/Kolozsvári Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem. Csak azért kérdem, mert van benne egy hibás citlib paraméter, benne van az ezeket gyűjtő kategóriában. Kösz előre is, ha ránézel. Palotabarát vita 2019. június 18., 20:38 (CEST)

Töröltem, köszönöm. --Karmela posta 2019. június 22., 19:43 (CEST)

videojáték keresés a Wikipédián[szerkesztés]

Kedves Karmela!

Jó régen volt, hogy az AWB szövegkereső rejtelmeihez adtál néhány tanácsot, ezért fordulok most hozzád kínomban, ha tudnál segíteni.

Talán olvastál arról, hogy a video o betűjének meghosszabítását találták ki a nyelvészek, 1-2 éve már; most követni akarnánk a szabályt. Jó pár ezer lapon már ki van javítva, de ha a Wiki text search-hoz beírom pl. a videojáték szót, akkor jelen pillanatban 335 találatot ad. Ha elindítom a cserét, semmit nem talál. Ekkor jön a Wikidata, ahol már egy csomó o-t kicseréltem, de hiába. Mit csináljak? Köszönettel: – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 26., 19:24 (CEST)

Porrima:

A keresést a sablonokkal kezdted? Ugyanis ott érdemes, nem a fő névtérben. Ha egy sablonban előfordul a szó, akkor az összes olyan helyen is mutatkozni fog a szó, ahol használták a sablont, így túl sok találatod lesz.

Egy másik dolog: az AWB-ben felül, a Plugins és a Tools között van egy olyan pont is, hogy Options. Ha ott kiveszed a Follow redirects mellől a pipát, akkor az átirányításokat nem oldja fel hanem megmutatja, ha magában az átirányításban fordul elő a szó.

Segített ez, vagy ezek után is túl sok találatod van?

--Karmela posta 2019. szeptember 27., 22:30 (CEST)

Szia Karmela! Itt e pillanatban is 335 lapot listáz a videojáték szóra; nem mondom, hogy ezt mindet átnéztem, de részben nincs sablon, részben a sablonban nincs ilyen szó. A Follow redirects nálam nem volt kipipálva, de akár van pipa, akr nincs, csak 335 van a listán. Jelzem, hogy itt nem linkekről van szó most, hanem text keresésről (Wiki search (text)). Nem tennéd meg, hogy Te magad is lekérnéd a listát? Köszönöm! – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 27., 22:47 (CEST)

Porrima:

Pedig de, vannak sablonok bőven. Ezeket úgy lehet megtalálni hogy

  • először minden névtérre keresel, például Wiki search (text) (all NS),
  • a listában kiválasztod az összes elemet Ctrl-A,
  • majd a listához meghívod a jobbegeres menű Filter pontját,
  • és a namespaces to keep rovatban pipát teszel a Sablon: mellé
  • majd rákattintasz az Apply gombra.

--Karmela posta 2019. szeptember 27., 23:15 (CEST)

No, itt már mutatkozik valami! Csak azt nem értem, hogy a 4 sablon (Sablon:Kezdőlap kiemelt cikkei/2010-16-2 Sablon:KezdőlapKiemeltCikkek/2008-50 Sablon:Windows-komponensek Sablon:Átjáró-ciklus) közül a 2 kezdőlapos hogy zavar be, de ez már nem gond, csak annyiban, hogy holnapra marad. Nagyon köszönöm az útmutatást! – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 27., 23:26 (CEST)

Karmela, ismételten köszönöm a segítségedet, de úgy gondolom, hogy elég időt szántam a témára igazi eredmény nélkül. A tegnap este fentebb írt 4 sablont kijavítottam, de nem tűntek el a találatok. A főnévtér jelenleg 209 találata között sablon nincs, az összes névtérből csak 1000 jelenik meg, azok között sincs sablon, a 209 találat szövegében ilyen karaktersorozat nincsen; eddig tartott a türelmem. – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 28., 21:04 (CEST)

Jórgosz[szerkesztés]

Nagyon szeretem látni, hogy itt sertepertélsz! :) Mindig olyan megnyugtató vagy. – Burumbátor Súgd ide! 2019. december 11., 19:03 (CET)

@Burumbátor: Köszönöm. --Karmela posta 2019. december 11., 19:05 (CET)

Engedély képekhez[szerkesztés]

Köszi a tájékoztatást, megpróbálok engedélyeket szerezni! Gnagyrobi vita 2020. január 5., 08:59 (CET)

Kérdés[szerkesztés]

Szia,

megtennéd hogy segítenél a következő ügyben?

1. tudomásom van arról hogy egy adminisztrátornak nem feltétlenül kötelessége reagálni (tehát pl. a nem észrevételt kizárnám, mert aktív volt az adott időszakban), de kiváncsi lennék miért nincs reakció, főleg hogy másodszorra meg is kértem hogy reagáljon, illetve korábban mindig reagált

2. Az előbbitől függetlenül, ha Te tudnál nekem válaszolni az ott feltett kérések/kérdésekre, akkor az 1.-es pontot ignorálhatjuk is...

Köszönöm, Üdvözlettel(KIENGIR vita 2020. január 29., 12:49 (CET))

Szia @KIENGIR: a szerkesztések jóváhagyása elsősorban a járőrökre tartozik, ez az üzenőfaluk: Wikipédia:Járőrök üzenőfala. Megjegyzem ha egy változtatás nem konfliktusos és jól forrásolt, akkor általában hamar jóváhagyják minden extra szólás nélkül is. Ha mégsem, akkor érdemes csak külön szólni nekik. Minden admin egyben járőr is, csak én most nem érek rá. A legjobb tehát ott szólni, ahol többen is látják.
@Hungarikusz Firkász: nevében pedig nem tudok mit mondani, nem ismerem az okait.
--Karmela posta 2020. január 29., 19:14 (CET)
Köszönöm válaszodat!
Megfontolom a továbbiakat, de azért azt hozzátenném, hogy itt nem konfliktusos/forráshiányos kérdés áll fenn, saját tapasztalat hogy magyar wikipédián van hogy hónapok múltán hagynak jóvá valamit, mert addig észre sem vette senki, azaz nem járőrözött senki arrafelé, szóval ez inkább erőforráshiánynak tűnik. Remélem H. Firkász ad majd valami magyarázatot az ignorancia indokaként.(KIENGIR vita 2020. január 30., 17:30 (CET))