Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.


Az archivált 2017. januári ötletbörze →idekattintva olvasható.

Ennek a vitalapnak az archívumai: a régebbiek és az újabbak


CitLib hiba[szerkesztés]

Kedves Karmela!

Foglalkozom a CitLib sablon hibájával: a könyv megjelenési nyelvével kapcsolatosan csak egy nyelvre készült fel és több ilyen esetében "ismeretlen nyelvkód" hibát jelez ismert nyelvek esetén is.

Találtam megoldást (Lua programban szimulálom a wiki működését és ezzel leteszteltem, működik), de ehhez bele kell nyúlnom a programom szövegébe. Ez hosszú távollétem miatt több akadályba ütközik.

Tudnál-é nekem segíteni? Keresek egy mentort, lehetőleg olyat, aki meg tudja érteni a koromat (78 éves vagyok) legalább annyira, hogy ne taposson meg ismereteim hiánya miatt, vagyis vegyen engem komolyan, lehetőleg ne kezeljen le.

Addig is jól használható a Homokozó. Megkérlek: töröld a "Modul:MCitLib" (nem a "Sablon:MCitLib", mert az a teszthez kell) lapot, mert Modul:Homokozó/Pepo41/MCitlib lett helyette a tesztelésem tárgya. – Pepo41 vita 2020. május 30., 11:17 (CEST)

@Pepo41: Üdv újra a Wikipédiában!
A törlést megcsináltam.
Egy jól együttműködő társat lehet, hogy nehéz lesz találni. Érdekes az a kombináció, hogy valaki gyakorlott legyen a Luában is, a Wikipédián is, és ugyanakkor legyen megértő :)
Remélem, hogy csak olvassa valaki alkalmas társ ezt itt, és jelentkezik. Végül is több mint száz figyelőlistán rajta van ez a lap.
Amit tudok, segítek persze, de én sajnos nem vagyok benne a Luában és nem is vagyok valami folyamatosan jelen. Viszont megértem a kort :)
--Karmela posta 2020. május 30., 12:12 (CEST)

CitLib hiba 2.[szerkesztés]

Kedves Karmela!

Megvan a módosítás. Nézd át! Nem fut még a főtéren és még csak Sablon: MCitLib, azaz ismeretlen.

Cím1. (olaszul)  

Cím2. (olaszul)  

Cím3. (olaszul, magyarul)  

Cím4. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul)  

Cím4. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul)  

Cím4. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul)  

Cím5. (olaszul, magyarul, németül, románul)  

Nyilván csak szerkesztői módban látszik, hogy szerkesztő a vagy szóközzel, vagy vesszővel elválasztott nyelvkódjait lekezeli. El is vétheti a kódot, mert időben kap rá figyelmeztetést.

Ma még nem teljes ugyan a nyelvkód listám, de ezt folyamatosan bővítem a megfelelő táblázat alapján és szerintem annyire ritka nyelvek hiányzanak belőle, hogy gyakorlatilag ebből gond nem lehet (vagy majd menet közben kijavulnak a listám teljessé válásával).– Pepo41 vita 2020. május 31., 14:31 (CEST)

CitPer hibás nyelvkódkezelés kiküszöbölve[szerkesztés]

Várom észrevételeidet. Tovább megyek a CitWeb hasonló problémájával. Így egységes lesz a Cit sabloncsalád.

Szerző János: Ez a címe1. (olaszul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.) Szerző János: Ez a címe2. (olaszul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.)

Szerző János: Ez a címe3. (olaszul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.)

Szerző János: Ez a címe4. (olaszul, magyarul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.)

Szerző János: Ez a címe5. (olaszul, magyarul, németül, románul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.)

Szerző János: Ez a címe6. (olaszul, magyarul, németül, spanyolul, románul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.)

Szerző János: Ez a címe7. (olaszul, magyarul, németül, románul) Kutyaélet, XII. évf. 77. sz. (1979. ápr. 1.)– Pepo41 vita 2020. június 5., 21:18 (CEST)

CitWeb, CitLib és Citper sablonok nyelvkódezelése egységes[szerkesztés]

Még a sablon-dokumentumokon kell dolgoznom.

Béres Gyula – Heisz Károly – Klujber László: Messze északon: Egy kis nép szereti a magyarokat. Szerk. Simon Éva – Tóth István mek.oszk.hu. (franciául) Budapest: Magvető (1979. ápr.) 54–59., 167. o. (Hozzáférés: 2013. márc. 28.) (PDF) arch doi ezmegaz. „Kiszera méra bávatag”


Béres Gyula – Heisz Károly – Klujber László: Messze északon: Egy kis nép szereti a magyarokat. Szerk. Simon Éva – Tóth István mek.oszk.hu. (franciául, olaszul) Budapest: Magvető (1979. ápr.) 54–59., 167. o. (Hozzáférés: 2013. márc. 28.) (PDF) arch doi ezmegaz. „Kiszera méra bávatag”


Béres Gyula – Heisz Károly – Klujber László: Messze északon: Egy kis nép szereti a magyarokat. Szerk. Simon Éva – Tóth István mek.oszk.hu. (franciául, olaszul) Budapest: Magvető (1979. ápr.) 54–59., 167. o. (Hozzáférés: 2013. márc. 28.) (PDF) arch doi ezmegaz. „Kiszera méra bávatag”


Béres Gyula – Heisz Károly – Klujber László: Messze északon: Egy kis nép szereti a magyarokat. Szerk. Simon Éva – Tóth István mek.oszk.hu. (franciául, angolul, északi számiul, olaszul) Budapest: Magvető (1979. ápr.) 54–59., 167. o. (Hozzáférés: 2013. márc. 28.) (PDF) arch doi ezmegaz. „Kiszera méra bávatag”Béres Gyula – Heisz Károly – Klujber László: Messze északon: Egy kis nép szereti a magyarokat. Szerk. Simon Éva – Tóth István mek.oszk.hu. (franciául, magyarul, franciául, olaszul) Budapest: Magvető (1979. ápr.) 54–59., 167. o. (Hozzáférés: 2013. márc. 28.) (PDF) arch doi ezmegaz. „Kiszera méra bávatag”– Pepo41 vita 2020. június 6., 12:44 (CEST)

A japán nyelvkódja[szerkesztés]

Nagyszerű @Pepo41:, hogy javítod és kikerekíted ezeket a sablonokat. Magam már alaposan eltávolodtam mindettől, te pedig visszatérsz és helyrekalapálod! --Karmela posta 2020. június 9., 19:58 (CEST)

@Karmela: Köszönöm a dícsérő szavaidat. Mit csináljunk a japán nyelvvel? A következetesség megkövetelné, hogy a nyelv kódja a hivatalos ISO szerinti "ja". A program sajnos sokszor kap "jp" nyelvkódot és elég nagy lista lesz a hibakategóriában. Tulajdonképp a lusta megoldás az lenne, ha a program elfogadná a "jp" nyelvkódot. Viszont ha az ISO később a jp kódhoz valamely nyelvet rendelné, akkor azt a nyelvet a sablon japánként válaszolná meg, ami már hiba lenne a jövőben. Pepo41 vita 2020. június 9., 20:09 (CEST)

Én a helyes kódot használnám, és annyi. A meglevő jp előfordulásokat egy botgazda ki tudja gyomlálni mindenhonnan egyszuszra, és azután csak a friss próbálkozások lépnek fel. --Karmela posta 2020. június 9., 20:30 (CEST)