Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[forrásszöveg szerkesztése]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Wikiszabin vagyok[forrásszöveg szerkesztése]

Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Sablon:Anonim szerkesztők üdvözlése[forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Karmela!

Azon gondolkozom, hogy nem kellene-e pontosítani a Sablon:Anonim szerkesztők üdvözlése szövegét. Ez így ugyanis nem mindenütt pontos.

Még pontosabban szólva a ha már pár napja regisztráltál, akkor képet tölthetsz fel, átnevezhetsz lapokat, illetve átirányításokat hozhatsz létre nem pontos, mert azért az, hogy milyen képek kerülhetnek ill. nem kerülhetnek a Wikipédiára, meghatározott szabályok mentén működik, úgy tudom.

Vagyis bele legyen-e téve a korlátozott jelleggel, szabályok szerint meghatározva kitétel is, hogy ne érje az anonokat meglepetés, ha törlik az olyan képeiket akkor is, ha bejelentkeznek, pl. mert nem ő a kép szerzője? Vagyis így szerepelne a szöveg: ''ha már pár napja regisztráltál, akkor korlátozott jelleggel, szabályok szerint meghatározva képet tölthetsz fel, átnevezhetsz lapokat, illetve átirányításokat hozhatsz létre.

Azért gondoltam erre, mert sokkal több frusztrációval jár szerintem, ha regisztráció után szembesülnek azzal, hogy a wikipédia nem fogad be csak úgy minden feltöltött képet.

Jelenleg ebben a sorban csak az átirányításra vonatkozólag van link, a képfeltöltésre vonatkozó szabályokra, az átnevezésre nincs link ebben a sorban. Ezeket nem kellene egyúttal kékíteni?

És azért tőled kérdeztem, mert annak idején te helyezted be a képfeltöltésre vonatkozó mondatot.

Szép napokat kívánok! Apród vita 2015. szeptember 23., 20:27 (CEST)

Kiegészítettem egy kicsit, de csak kicsit, hiszen aki sokat markol, keveset fog :) Köszönöm, hogy szóltál. --Karmela posta 2015. szeptember 25., 20:29 (CEST)

Így is jó lett, ahogy csináltad. Ennek szólt az automatikus köszönetem. Apród vita 2015. szeptember 26., 03:23 (CEST)

Botos cikkek műhelye[forrásszöveg szerkesztése]

Kedves Karmela! Erről a felhívásról beszéltem tegnap este, ahol kihagytalak a „meghívottak” listájából. – Puskás Zoli vita 2015. október 1., 09:39 (CEST)