Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Holnapután nyiffi 5. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Wikiszabin vagyok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium lehetséges COPYVIO SZERVÁC Attila üzenőlapja  2015. június 4., 20:40‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

@SZERVÁC Attila: Nincs megjegyzésem ezzel kapcsolatban, mert a cikk már messze nem abban a kezdetleges állapotban van, ahogyan létrehoztam. Az akkor még biztosan nem volt copyvio, de időközben valaki alaposan kibővítette. --Karmela posta 2015. június 4., 21:36 (CEST)

@Karmela:, simán lehet, hogy az "1840"-s copyright begjegyzésű weblap készítője másolta a 8 évvel ezelőtti oldaladat, ezért írtam, hogy lehetséges, viszont, akkor mi legyen? Ellenőrzötté kéne tenni a cikket

@SZERVÁC Attila: Az eredeti régi rész olyan minimális volt, hogy azon nem sok másolni való akadt, az újabb kiegészítések vizsgálatába viszont én most nem érek rá belemenni. Ellenőrzötté tettem a cikket, de a copyvio sablont rajtahagytam, hogy belátásod szerint járhass el vele. --Karmela posta 2015. június 5., 07:02 (CEST)

Oké, kikommenteltem a lehetséges copyviot, majd akkor beszélek a konzival, hogy tüntessék fel a WP-t, mint forrást :)

Segítségkérés 2.[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az alábbi problémát már jelentettem Binárisnak,annak tudatában, hogy ő járőr, de választ nem kaptam. Tanácsodért igen hálás lennék. Hogyan lehet az átirányításokat visszaállítani? Üdv LouisBB vita 2015. június 5., 14:24 (CEST)

  • == Populációk kölcsönhatásai ==
  • A fenti cikk egy új szerkesztőnek első alkotása és szerintem járőri beavatkozást igényelne. A szerkesztö nyilván nem ismeri a "lásd még", vagy "többet" más lapra való hivatkozást, mert számos cikknek saját új cikkjére való átirányításával az eredeti cikkeket megsemmisíti, bár olykor a régi cikk vitalapját megtartja. Nyilván nem értek egyet egy cikk-készítési módszerrel, ami meglevő cikkek bekebelezésével jár, legyen az rövid, vagy hosszú, jó vagy rossz. A cikk "Más nyelveken" listájának legtöbbje az "Antibiosis" című idegen oldalakhoz vezet.

A Vita:Populációk kölcsönhatásai lapon válaszoltam. --Karmela posta 2015. június 6., 10:08 (CEST)

Hálás köszönet az expert segítségért!
Sajnos egy hasonló probléma merült fel: Egy Kőolaj című lapot egy névtelen szerkesztőnek sikerült törölnie. Lehetséges, hogy a törlés egy Ásványolaj című cikkre való átirányítás eredménye, még nem ellenőríztem, de ha ez átirányításból származik, az eltüntette az előbbi cikk történetét. Ismét jómagaménál gyakorlottabb szerkesztőre van szükség a javítás érdekében. Bocs hogy ezért is téged zavartalak. Üdv LouisBB vita 2015. június 8., 00:28 (CEST)

@LouisBB: Kinézem a szemem, de nem látok semmi bajt, azazhogy látom a Kőolaj cikket laptörténetestül, mindenestül. Lehet, hogy időközben olvasta valaki az itteni üzenetet, és csendben rendbe hozta. --Karmela posta 2015. június 8., 09:52 (CEST)

Ünnepek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szia, volna kedved újrakezdeni, amit az ősszel csináltunk az ünnep-sablonok körül? --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. június 19., 16:37 (CEST)