Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Ma van Adapa 11. wikiszülinapja.
Holnapután Illés Róbert 10. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[szerkesztés]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Váltó (értékpapír) cikk[szerkesztés]

Szia!

A váltójog Magyarországon 1965-től hatályban van (az 1930-as nemzetközi egyezmény implementálásával). De egyrészt nagyon nem (vagy alig) ismert, másrészt jókora bizalmatlanság övezi. Ezért turbózom fel a cikket szakirodalommal, joggyakorlati forrásokkal, idézetekkel neves szakemberektől, hogy prezentáljam a váltó jelenleg is hatályos voltát és használhatóságát. Egyszóval: bőséges információt szeretnék róla nyújtani. Ha valaki átalakítja majd a cikk szerkezetét, vagy érdemben hozzá tesz, hát tegye; de ne töröljön belőle.

Üdv.
Teofil

2016. október 10.

Zsidóságportál[szerkesztés]

Hadd fordítsam meg a kérdést: miről ismerszik meg az olyan életrajzi cikk, amelyikről te is levennéd a Zsidóságportál sablonját? – Malatinszky vita 2016. október 18., 22:21 (CEST)

Élőnél csakis akkor hagynám meg, ha a cikk jó forrással ír az illető felvállalt zsidó identitásáról, vagy ha a cikkben olyan a zsidósághoz kapcsolódó és jól forrásolt eseményről van szó, ami valóban a cikkbe illik.
A már nem élőknél lazábbra venném, és előbb kissé körülnéznék a könnyen fellelhető és elfogadható helyeken, hogy az illető életében vagy munkásságában szerepet játszott-e zsidóság, legyen az vallás, neveltetés, környezet, identitás vagy éppen ellenségeskedés, vagy hogy az illetőnek volt-e hatása a zsidókra, akár jó, akár rossz. Ha nagyon valószínűnek látnám, hogy ezek valamelyik találó, akkor én bizony nem piszkálnám a más által rátett portálsablont. Persze, - ha az időm engedi - a cikket ki is egészíteném a megtalált infókkal.
Ha kételkedésre látnék okot, akkor levenném a sablont addig is, amíg valaki kirukkol egy forrással.
--Karmela posta 2016. október 18., 23:34 (CEST)

1946 videojátékai[szerkesztés]

Úgy látom, az érdeklődő szerkesztők azóta elvégezték a szükséges változtatásokat és most már semmi sem hivatkozik a 1946 videojátékai lapra, amit ezért töröltem. – Malatinszky vita 2016. október 19., 23:36 (CEST)