Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Ma van Csanády 10. wikiszülinapja.
Holnap Acélkandúr12 3., holnapután nyenyec 11. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[szerkesztés]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Wikiszabin vagyok[szerkesztés]

Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Wikikönyvek[szerkesztés]

Vandál megfékezése miatt voksok érdekében lobbizok, itt: [1] Nézz rá, kérlek, ha jókedved engedi; köszönöm előre is! OsvátA Palackposta 2015. július 20., 08:35 (CEST)

Mobil nézet, sablonol[szerkesztés]

Sőt, azt feltételezem, hogy a Kategória:Nyomtatásban kihagyandó-ban található sablonok azok, amik (mint neve is mutatja nyomtatáskor és) valószínűleg mobil nézetben nem látszanak. De nem ismerem a metódust... Fauvirt vita 2015. július 31., 10:12 (CEST)

Bridzs[szerkesztés]

Szia! Miért egyértelműsítetted annak idején a Bridzs szócikket Bridzs (kártyajáték)-ra? - Csurla vita 2015. augusztus 15., 20:45 (CEST)

@Csurla: Dzs-vel írják olykor a hálózati híd nevét is, itt például: [2] [www.fotosearch.hu/CSP547/k5474856/], továbbá a dalszerkezetben az átkötést is: [dalszerzes.blogspot.com/2014_12_01_archive.html]. De jó hogy szóltál, most látom, hogy nem vittem végig következetesen: ugyanis szerintem hiányoznak a megfelelő átirányítások a dzs végződésekről a tényleges cikkcímekre.

Továbbá a „Bridzs”-nek is és a „Bridzs”-nek is a „Bridge (egyértelműsítő lap)”-ra kéne mutatnia, hiszen a dzs és a dge végződés közös egyértelműsítő lapot kíván az azonos hangzás és az ingadozó írásmód miatt.

Egyetértesz ezekkel?

--Karmela posta 2015. augusztus 20., 16:16 (CEST)