Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Holnap Tambo 7. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[szerkesztés]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Mesterkélt[szerkesztés]

Köszönöm, hogy köszöntötted. (Általában én is megteszem ezt.) Üdv.--Linkoman vita 2016. augusztus 7., 21:51 (CEST)

Kiemelés[szerkesztés]

Sziaǃ Azért írok, mert a Csontváry Kosztka Tivadar szócikk vitalapján megdícsérted a cikket. Jelenleg már a cikk kiemelési eljárása zajlik. Kérlek hát ha továbbra is tetszik a cikk támogasd, hogy kiemelt lehessen. Andrew69. Blue a v.svg 2016. augusztus 18., 16:18 (CEST)

Ben 10 kronológia[szerkesztés]

Szia! Valaha a Ben 10 című szócikket átnevezted erre. Viszont ez helyesírás szempontjából hibás, ugyanakkor tképpen különböző, a Ben 10-zel kapcsolatos művek listája, szóval valami jobb kellene. Nem tudom, van már példa valami ilyen gyűjtőcikkre? Van valami ötleted? Vagy legyen az, amit kurziváltam? Köszönöm, – Vépi vita 2016. szeptember 2., 19:44 (CEST)

Nincs jobb ötletem Vépi, hacsak az nem, hogy még a listája sem kell. Hiszen több a puszta listánál. Nevezd át úgy, ahogyan jobbnak tartod. A helyesírási hibát pedig restellem. --Karmela posta 2016. szeptember 3., 14:00 (CEST)

Ez hogy jött össze, Karmela? Már megint valami bug? – Pagony foxhole 2016. szeptember 3., 14:11 (CEST)

A táblagépről való szerkesztés balesetekkel terhes... Minden megtörténhet. --Karmela posta 2016. szeptember 3., 18:12 (CEST)

Nem szúrtam el valamit? Ben 10-nel és nem Ben 10-zel? Ha igen, kezdhetem megint a kékítéseket... – Vépi vita 2016. szeptember 3., 18:14 (CEST)

A nyelvi kocsmában biztosan lehet még csócsálni, de ha már engem kérdeztél: Szerintem jól csináltad, magyarul a 10 az tíz. --Karmela posta 2016. szeptember 3., 22:05 (CEST)

Inaktív[szerkesztés]

Ezt láttad Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Inaktív járőrök: Szerkesztő:Vénróka közreműködései 2014 szeptembere után még tavaly áprilisban szerkesztett egy keveset, de azóta teljesen inaktív.? Apród vita 2016. szeptember 7., 00:41 (CEST)

Igen, koszonom. – Karmelaüzenőlap 2016. szeptember 16., 10:40 (CEST)