Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Ma van VC-s 10. és Hogyisne 9. wikiszülinapja.
Holnap Ragold 10., holnapután Bencemac 4. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[szerkesztés]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[szerkesztés]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Zeneszerzők listája[szerkesztés]

Szia Karmela! Kérlek látogass el a Zenei műhely vitalapjára, épp ezekről az interwiki linkekről beszélgetünk Rendes_Kis szerkesztőtárssal, amiket elkezdtél átírni. Megköszönöm, ha ott kifejted a véleményed. Üdv, Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. június 1., 16:47 (CEST)

Hédervári kastély[szerkesztés]

A legújabb bővítésed szerint Gg. Any, amiben az 1857-ben született Viczay Mihály-ra linkelsz, Viczay mínusz két éves volt, amikor ő és a fia bővíttette a várat. Nem tűnik valószínűnek :) --Karmela posta 2016. június 15., 16:27 (CEST)

Szia Karmela!

Én csak azt írtam a szócikkbe, amit a könyv is feltüntet. (Átnéztem most is, nem elírás.) Nem lehetett esetleg más ugyanilyen nevű? Ha egy e-mail címet küldesz, csatolt file-ként küldöm a könyvből a lefényképezett oldalt.

Üdv.: Gg. Any vita 2016. június 15., 17:18 (CEST)

Bizonyára egy hasonló nevű családtagról van szó Gg. Any, akiről azonban egyelőre nem tudjuk sem azt, hogy wikiképes-e egyáltalán, sem azt, hogy mikor született, mikor halt meg. Mindenesetre kivettem a tévesen a 1857-ben születettre mutató linket addig is, amíg sikerül pontosítani a tényleges személy adatait. Készítettem egy egyértelműsítő lapot is hozzá, nehogy másvalaki essen hasonló tévedésbe. Ha megtudnál bővebbet róla, akkor egészítsd ki kérlek az egyértelműsítő lapot. Talán a segítségedre lesz ez: Viczay család. --Karmela posta 2016. június 15., 19:12 (CEST)

Közben belepofátlankodtam kicsit és az adatok is megvannak. Gyurika vita 2016. június 15., 19:29 (CEST)

Köszönöm! --Karmela posta 2016. június 15., 19:31 (CEST)

Szia Karmela!

Utána kutattam, találtam egy levéltári infót, ez alapján helyrepakoltam az eseményeket, személyeket, majd az utalásokat. Elvileg nem is látszik, hogy ez nem egyszerre lett írva. Remélem így jó lesz. Ha lesz időd, nézd meg légy szí! :) Szép napot!

Üdv.: Gg. Any vita 2016. június 16., 12:17 (CEST)


Szépen fejlesztetted Gg. Any! Köszönet a nép nevében :) --Karmela posta 2016. június 16., 19:13 (CEST)

Nagyon aranyos vagy! Köszönöm szépen! Nagyon igyekszem. Máskor jobban figyelek ilyesmire is, szerencse, hogy észrevetted. :) Szép napot!

Üdv.: Gg. Any vita 2016. június 17., 10:32 (CEST)

Mesterkélt[szerkesztés]

Köszönöm, hogy köszöntötted. (Általában én is megteszem ezt.) Üdv.--Linkoman vita 2016. augusztus 7., 21:51 (CEST)

Kiemelés[szerkesztés]

Sziaǃ Azért írok, mert a Csontváry Kosztka Tivadar szócikk vitalapján megdícsérted a cikket. Jelenleg már a cikk kiemelési eljárása zajlik. Kérlek hát ha továbbra is tetszik a cikk támogasd, hogy kiemelt lehessen. Andrew69. Blue a v.svg 2016. augusztus 18., 16:18 (CEST)