Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.


Az archivált 2017. januári ötletbörze →idekattintva olvasható.

Ennek a vitalapnak az archívumai: a régebbiek és az újabbak


todo[szerkesztés]

, műhely [] , tájékoztató [1] , editintro [2] , nevűek [3] , veits [4] , átm

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A tíz éves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Rodrigó 2017. december 26., 19:46 (CET)

Köszönöm! --Karmela posta 2017. december 28., 21:07 (CET)

Inaktivitási irányelv[szerkesztés]

Szia! Itt kétszer szavaztál. Talán a sablonszerkesztőkhöz akartad írni a másikat, ha jól látom, ott meg egy sincs, 23:40-ig pótolhatod. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. december 28., 22:56 (CET)

Köszönöm, de csak most ért el a hír. De amint látom, nem oszt és nem szoroz. --Karmela posta 2017. december 29., 08:48 (CET)

Wikipédia:Új szerkesztőknek[szerkesztés]

Szia!

Látom, szerkesztetted az imént ezt a lapot.

Hadd emlékeztesselek egy korábbi javaslatomra: hívjuk fel az új szerkesztőt arra, hogy térjen vissza a szerkesztéseire, minél hamarabb. (A tapasztalat szerint az újoncok jelentős része csak felküld valamit és nem tér vissza arra, amit írt.) Üdv.--Linkoman vita 2018. január 12., 19:30 (CET)

Igazad van Linkoman, ezzel adós vagyok :-(
Remélem, hogy csak elfog az ihlet egyszer már, és nekiállok a fogalmazásnak...
Jobb, ha nem igérek semmit.
--Karmela posta 2018. január 22., 21:28 (CET)

Letiltott szerkesztések[szerkesztés]

Kedves Karmela! Ugye admin vagy? Szalakóta vita 2018. január 22., 18:47 (CET)

@Szalakóta: Igen, bár az utóbb időben csak szórványosan aktív. Miről van szó? --Karmela posta 2018. január 22., 20:56 (CET)

Szia, lenne néhány törölt szerkesztés, aminek a tartalmát kérik tőlem:

A „magyar” szó etimológiája
Szombat
Tengri

Azt fogom kérni tőle, hogy ezeket ne tegye vissza a cikkekbe. Szalakóta vita 2018. január 23., 09:19 (CET)

@Szalakóta: Nem értem a helyzetet sajnos. Ki kéri tőled a szöveget és mire? A napló szerint jogsértés miatti a törlés, így a Wikipédiára egyáltalán nem is hozható vissza, de a törölt szöveg feltöltőjének mailben visszaküldöm a szövegét ha kéri a könnyebb átdolgozás kedvéért.
Megjegyzem úgy a legkönnyebb elkerülni a szerzői jog buktatóit, ha legalább három forrásból merít a szöveg. Nem összeollózva, hanem újjászerkesztve.
A szó szerinti átvételeket idézőjel közé kell tenni és igen takarékosan bánni velük, továbbá meg kell adni az idézőjelbe tett szövegnél a forrást is. Csak oda való idézet, ahol a dolog lényegéhez tartozik, hogy az eredeti megfogalmazásban maradjon a szöveg, és olyankor is a csak a forrásnak kis része vehető át.
--Karmela posta 2018. január 23., 10:35 (CET)

Hamilcar Smith kérné egyébként, de én is felhívtam a figyelmét, hogy ne tegye vissza őket, különösen szó szerint nem. Szalakóta vita 2018. január 23., 10:53 (CET)

@Hamilcar Smith: Szalakóta közvetítésével kérted a feltöltött és törölt szövegeidet. A könnyebb átdolgolgozáshoz kell? Vagy mi a célod vele? --Karmela posta 2018. január 23., 11:19 (CET)