Szerkesztővita:Karmela

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Busy desk.svg Ez a szerkesztő pillanatnyilag a való életben tevékenykedik, és ezért az üzenetekre esetleg lassan reagál.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözöllek! Willkommen! Welcome! Bienvenue!

Közvetlenül a kérdésekhez írom a választ, így egyben marad az eszmecsere. A címzett értesítéséről persze gondoskodom: a válaszom elé odaírom, hogy {{válasz|címzett1|címzett2|...}}.
Ma van Folcrum és RockyHu 11., Vince 10. és HuckFinn 8. wikiszülinapja.
Holnap Hkoala és Kamocsai 10. wikiszülinapja lesz.


Archívumok: a régebbiek és újabbak

Wikipédia:Filmes szócikkek elnevezése[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

A fenti címen írtam egy összefoglalót. misibacsi*üzenet 2015. január 27., 18:48 (CET)

Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png WP:FOK-ba belevenni
Blancovinkjeemptysmall.png javaslattétel változtatásra

Segítségkérés[forrásszöveg szerkesztése]

Egy új cikket kezdtem Élettartam meghosszabbítás címen, amit Malatinszki átnevezett Élettartam-meghosszabbítás címre. Ezzel nincs probléma. A következő szerkesztést nem tudtam befejezni, mert sürgősen távoznom kellett és hiba volt az idézések között. Sajnos ez más hibákhoz vezetett, mert az idézéseket levettem de a megmaradó cikkdarabot a cikkben bennehagytam, ami megkeverte a szerkesztési ritmust. Most a cikket kapcsolni próbáltam az angol Life extension cikkel és a program nem találja meg a magyar cikket. Szeretnék visszatérni a kezdeti szerkesztésre, de eddig ez nem sikerült. Hálás lennék, ha lenne időd erre ránézni. Üdv LouisBB vita 2015. február 14., 16:44 (CET)

  • @LouisBB, az angol-német-stb cikkekkel való összekapcsolást megcsináltam.
Ha egy korábbi változathoz szeretnél visszatérni, akkor a laptörténetben kattints rá a korábbi változat időbélyegére, és nyisd meg a lapot szerkesztésre; az átnevezés is megőrizte a laptörténetet.
Ha el szeretnéd kerülni a szerkesztési ütközéseket, akkor érdemes lehet a lapon felül kitenni az {{építés alatt}} vagy a {{tataroz}} sablont, bár sajnos nem mindenki tiszteli, hiszen annyiszor rajtafelejtődött már a cikkeken. Ha igazán zavartalanul szeretnél dolgozni egy új cikk létrehozásakor, akkor azt legjobb próbalapon csinálni, és csak ha kész átmozgatni a fő névtérbe.
--Karmela posta 2015. február 14., 17:06 (CET)
    • Kedves Karmela, Nagy köszönet a szakszerű válaszért.
    • Visszatérve egy előző problémára, egy idegen nyelvű WP lap idézésére: átnéztem az alánlott kocsmafal vitalapot.
    • Egy ilyen sok munkát kívánó vitát nem óhajtok felújítani, de azt ajánlanám, hogy a sablon szövegét egy kis, például Wikiforrás nevű ablakba tegyük, ami kattintásra kinyilik három kapcsolóval. Az egyik a jelenlegi a szerzői jogot védelmező szöveget nyitná ki, egy másik a lap legújabb változatára vezetne, egy harmadik egyenesen annak idézett oldalára amely segítségével az akkori változat irodalmának aktualitását a magyar szerkesztő ellenőrízhetné. Ilyen számítógépes technika jól ismeretes a Wikin. Üdv LouisBB vita 2015. február 17., 08:09 (CET)


Függőben Függőben
Blancovinkjeemptysmall.png {{fordítás}} felokosítása

Útmutató-tervezet a bottal tömegesen létrehozott szócikkekről kész[forrásszöveg szerkesztése]

Szia Karmela! Szerintem az útmutató tervezet kész. Ha van hozzáfűzni valód, akkor megköszönöm, ha leírod a vitalapján. Üdv: Piraeus vita 2016. január 20., 23:55 (CET)


Képlink[forrásszöveg szerkesztése]

Szia!

Egykor voltál kedves megcsinálni ennek a sablonját. Mivel manapság szinte nyomtalanul törlik logók százait, időszerű lenne felmelegíteni ezt a megoldást, ami talán kissé feledésbe merülhetett. Segítségedet előre is köszönöm.--– Linkoman vita 2016. február 1., 15:39 (CET)

@Linkoman: Javasolhatnád a sablonműhelyben, hogy azok az infoboxok, amikben kép/logo is lehet, egészüljenek ki egy képlink=url illetve egy logolink=url paraméterrel is. Ezt akkor lehetne használni, ha van belinkelhető kép/logo, de nincs feltöltött kép nálunk: a Commonson vagy a magyar Wikipédiában. Például a
  • logolink=https://colorlib.com/wp/all-olympic-logos-1924-2016/
ilyen módon jelenthetne meg az infoboxokban:
Vagy ha ez túl hosszú, akkor így:
A {{képlink}} szerintem leginkább olyankor jó, amikor felhívásként szolgál mert a hiányzó kép akár elkészíthető/feltölthető is lenne saját erőből. Ez a logóknál nem tudom, hogy megengedhető-e. Ha igen, akkor érdemes csak a sablon:képlink-hez hasonló üres képet az infoboxba tenni.
--Karmela posta 2016. február 1., 22:47 (CET)

Távollét[forrásszöveg szerkesztése]

Mentorálás[forrásszöveg szerkesztése]

Tudok a változásról, de azért köszönöm, hogy szóltál. A kezdőknek szánt üdvözlősablon viszont még hivatkozik a lapra, ezért visszaraktam magam, hogy látszódjak a listában. - Hirannor Postaláda 2016. február 3., 11:26 (CET)