Szerkesztő:Elkágyé/Vitalap2010Archivum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Re:Öko-Tex[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Gratulálok az újabb kiemelt cikkhez és hasonlóan eredményes esztendőt kívánok! Üdvözöl  … szalax vita 2010. január 3., 10:39 (CET)

Nagyon szívesen, máskor is! És gratulálok a kiemelt státuszához! - Ogodej vitalap 2010. január 3., 10:46 (CET)

Csak ismételhetem az előttem szólókat írókat! Gratulálok! --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. január 4., 18:42 (CET)

Kötél[szerkesztés]

Kedves Elkágyé, én kipróbáltam, mindkét film működik, de az első csak egy ismertető egy hosszú filmhez, lehet, hogy ki kellene venni?– Kaboldy vita 2010. április 9., 06:09 (CEST)

Gumifonal[szerkesztés]

Bár mindenkivel így egyetértenék... :-)– Kifo vita 2010. április 25., 12:13 (CEST)

Mennyire sürgős? 1-2 nap? 1-2 hét? – Kifo vita 2010. április 25., 20:28 (CEST)

Én kész vagyok a gumifonallal. Üdv. – Kifo vita 2010. április 26., 20:05 (CEST)

Képek[szerkesztés]

Szia, Fájl:Habselyem prospektus 3.jpg és a többi kép, ezek jogvédettek... Mivel az 1980-as években készültek még bőven jogvédelem alatt állnak. Amennyiben nem lehet kideríteni ki a jogtualjdonos/jogutód. úgy sajnos nem maradhatnak, mert nincs kitől engedélyt kérni a felhasználásukra. Ezek promóciós képeknek minősülnek, ami z angol wikiben fair use alapján akár használható is lenne, de nálunk nincs ilyen jogszabály. Ha tudod, kitől kell engedélyt kérni rájuk, akkor kérlek kövesd a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat oldalon leírtakat. Köszönöm a megértésed. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 12., 10:14 (CEST)

Az a helyzet, hogy attól függetlenül, hogy a gyár jogutód nélkül megszűnt, a szerzői jogi tövény továbbra is védi, az ilyen jellegű képekre valamelyik állami hivataltól kell engedélyt vásárolni. A Wikipédia:Képhasználati irányelvek szerint, ha egy kép nagyon fontos illusztráció, nem lehet helyettesíteni szabad képpel, akkor elvileg maradhat. De a saját készítést jelző licencet mindenképpen le kell cserélni rajtuk, hiszen az megtévesztő, ezek nem közkincs képek. {{jogvédett}}(?) sablont kell akkor rájuk tenni, és az "engedély" részbe írni egy rövid indoklást (jogutód nincs, a kép nem pótolható szabad képpel, hivatkozásnak a fentebb belinkelt irányelvet mellékelve). Így is sántít egy picit a dolog, mert nincs rendesen kidogolzva a WP:NEMSZABAD irányelv (amit Tgr azóta is ígér...), de talán ez egy járható út. Mindenesetre legalább a képek számát csökkenteni kellene, mert az irányelv is csak limitált számú ilyen képet enged meg, a hasonló dolgokat ábrázolók közül ki kéne választani azt, amelyik a legjobban tetszik, hogy az maradjon, a többit pedig törölni. Így jó lesz?– Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 12., 11:01 (CEST)
.Kicsit belejvítottam. Tgr szerint így is kilóg a lóláb, mert a jogok ilyenkor az államra szállnak, tehát továbbra is van jogtulajdonos, aki viszont csak lóvéért cserébe hajlandó engedélyt osztani... – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 12., 15:29 (CEST)

Melyik cikkedről van szó?[szerkesztés]

Örömmel olvastam az egyik cikked látogatottságáról szóló soraidat a kocsmafalon. Gratulálok hozzá, látatlanban is.--Linkoman vita 2010. május 12., 12:10 (CEST)
Érdekelne, melyik cikkről van szó.
Köszönöm a gratulációt. A ruházatfiziológia cikkről írtam. – Elkágyé vita 2010. május 12., 13:57 (CEST)

fésülés[szerkesztés]

Szia, Elkágyé! Nem lenne kedved kissé megfésülni a Richard Arkwright cikket? – Hkoala 2010. május 14., 19:59 (CEST)

WikipédisTATAlálkozó[szerkesztés]

Kész a program, ha még mindig érdekel kérlek, nézd meg, és írd be magad a megfelelő helyekre. Városnézésre még lehet jelentkezni, ha eddig még nem tetted meg! Tata Stegmayer65 vita 2010. június 14., 19:54 (CEST)

Otthonka[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Vetnél légyszíves egy pillantást eme ruhaipari kisiklásomra? :-)Auguste 2010. június 24., 02:05 (CEST)

Köszönöm szépen! Várom, hogy rendbetedd:-) --Auguste 2010. június 26., 19:16 (CEST)
Köszönöm, mindjárt meg is nézem. Semmi lebecsülést nem érzek az otthonka iránt, csak nem a ruhaipari, hanem a néprajzi oldala érdekel. Nem tudtam sajnos eldönteni, hogy mennyire készült túlnyomóan műszálból, meg azt sem, hogy gyártanak-e még ilyet. Ja és próbálok keríteni egy jellemző darabot, aztán lefotózom...--Auguste 2010. június 30., 17:43 (CEST)

re Arkwright[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Köszönöm, hogy nem felejtetted el a kérésemet. Természetesen akkor foglalkozol vele, amikor időd engedi, egyáltalán nem sürgős. Üdvözlettel – Hkoala 2010. július 7., 19:39 (CEST)

Köszönöm! – Hkoala 2010. július 28., 08:46 (CEST)

WIKISZÜLINAP[szerkesztés]

Nyamm-nyamm!!! Vigyor

Boldog negyedik jó öreg vagy :) wikiszülinapot! – Einstein2 Einstein2 Góóól! 2010. július 23., 17:46 (CEST)

Szívesen! – Einstein2 Einstein2 Góóól! 2010. július 24., 16:10 (CEST)

Könyvkészítés[szerkesztés]

(Dami vitalapjáról átmásolva)

Keves Dami, nézem ezt a kiírást a könyvkészítésről és tulajdonképpen szívesen összeállítanám a textiliparral kapcsolatos eddig elkészült szócikkeimet ebben a formában, de hát ez messze nem teljes, én magam is szándékozom tovább bővíteni. Vajon "könyv" alakban meglesz a lehetőség a bővítésre? Vannak emellett olyan, tárgyuk szerint ide való szócikkek, amelyek más szerkesztőktől származnak, de nem ütik meg a szüksége színvonalat. Ezeket idővel szeretném kiegészíteni, kijavítani, és akkor majd ezek is alkalmasak lehetnének, hogy bekerüljenek a "könyvbe". Lehetséges lesz ez? Egyébként tetszik az ötlet, de a megadott határidőig (szeptember közepe) csak a már meglévő anyagokkal tudnék pályázni. Üdv. – Elkágyé vita 2010. augusztus 18., 16:36 (CEST)

Szia! A könyvkészítővel elmentett könyvekből készített nyomatok a legfrissebb (megtekintett) változatot használják, így lehetőség van a felvett cikkek későbbi bővítésére. Az elmentett könyv formátuma gyakorlatilag egy egyszerű wiki-lista, így kézzel is könnyen hozzá lehet adni újabb cikkeket (esetleg magukat a piros linkeket, hogy látszódjon, hogy mi hiányzik még).
Én mindenképp biztatnálak a pályázásra akár a saját anyagaiddal is, akár megjelölve, hogy mennyi munka lenne még vele mielőtt magabiztosan ki lehet nyomtatni (maga a könyvek nyomtatása valamikor szeptember után történne meg, így nincs elméleti akadálya annak, hogy határidőn túl javuljanak a cikkek).
Üdv, – Dami vita 2010. augusztus 18., 20:21 (CEST)
Köszönöm a választ. Most elutazom, szeptember elején megnézem, mit tudok összehozni. Addig is üdv. – Elkágyé vita 2010. augusztus 19., 06:25 (CEST)

Kedves Bdamokos, mint korábban jeleztem, szándékomban áll a textil- és ruhaiparral kapcsolatos meglévő szócikkeket könyvbe rendezni. Átnézve azonban a magyar Wikin e tárgyban jelenleg fellelhető kb. 130 - nagyon vegyes színvonalú - szócikkeket, az a véleményem, hogy csak egy meglehetősen szűk körű válogatásra lenne lehetőség. Bizonytalan vagyok abban, hogy ilyen körülmények között érdemes-e egy "könyvet" összeállítani, amely csak az én személyes véleményem szerint arra érdemes szócikkeket tartalmazná és amelynek legfeljebb az lehetne a címe, hogy "Válogatások a textil- és ruhaipar témaköréből". Ez mintegy 50 szócikket jelentene 9 fejezetben elosztva. Csak abban az esetben látom ennek értelmét, ha a mód van a későbbiekben a bővítésre, és nem tudom, ebben a messze nem teljes állapotban kinyomtatásra érdemes lenne-e. Mi a véleményed? Folytassam?

Ha az a véleményed, hogy készüljön egy ilyen könyv, légy szíves tájékoztass, mi módon illeszthetnék egy előszót az elejére, amelyben legalább utalhatnék arra, hogy ez még csak "félkész" állapotú munka. Erre nem találtam módszert. "Előszó" című szócikket kellene létrehoznom hozzá?

Üdvözlettel – Elkágyé vita 2010. szeptember 5., 09:51 (CEST)

Szia!
Talán érdemes lehet versenyen kívül is megcsinálni az összeállítást vagy válogatás, hisz az mindig a szócikkek aktuális állapotát mutatja, így idővel csak fejlődni fog. Ha nem is tökéletes még mind a 130 cikk, azért egyáltalán nem lebecsülendő teljesítmény, hogy van 50 jól megírt szócikkünk a textilipar területéről (nem tudom, hogy a Nagylexikon pl. dicsekedhet-e ilyesmivel) és neked is jó érzés lehet egy gyűjteményben látni őket (akár csak az online PDF-változatban egyelőre).
Előszót legegyszerűbben úgy tudsz hozzáadni, ha egy allapon megírod és berakod a könyv elejére (a könyv elmentett oldalát szerkesztve át lehet írni a megjelenő címeket, így megoldható, hogy a Szerkesztő:Elkágyé/Előszó oldal Előszó címmel szerepeljen a könyvben).
Üdv,– Dami vita 2010. szeptember 5., 10:28 (CEST)
Köszönöm a választ, megpróbálom összehozni. Egyébként a Nagylexikon textilipari vonatkozású szócikkeinek jelentős részét is én írtam és - ha mind meg is jelent, amit nem ellenőriztem - ez jóval meghaladja az 50-et. Üdv.– Elkágyé vita 2010. szeptember 5., 12:38 (CEST)

Kedves Dami, kérnem kell a segítségedet. [Ezen az oldalon] megszerkesztettem az előszót a könyvhöz, feltöltöttem a kiválasztott szócikkeket, de az előszót nem tudom beilleszteni. [Ezen az oldalon] átírtam a Szerkesztő: stb. címet "Előszó"-ra, de nem akar megjelenni. Tudnál segíteni? Valamit biztosan nem jól csinálok. Amellett nem találom, hogy hova menti PDF-ben a gépemre a könyvet. További problémám: nem ajánl fel címlap-ábrát, csak a Wiki embléma jelenik meg, nincs mire cserélni (pedig volna mire: pl. egy szép csipkemintát gondoltam oda). - Kérem mielőbbi segítségedet. Előre is köszönöm. Üdv. - Elkágyé vita 2010. szeptember 6., 19:24 (CEST)

Nagyon köszönöm a segítségedet az előszó megjelenítésében. Végtelenül sajnálom, és nagyon szégyellem magam, de nekem sajnos nem sikerül sehogy sem címlap-képeket elővarázsolnom, azon a címen sem, amit te megadtál. Nem találom a PDF változatot sem, és azt sem tudom, hogy hogyan kell feltennem a pályázatok közé a könyvet, pedig igazad van, talán érdemes lenne. Kérlek, segíts ezekben is. Hálásan köszönöm előre is. - Elkágyé vita 2010. szeptember 6., 21:53 (CEST) Szia! Az elmentett könyved tetején van három link: [3][4][5]. A baloldalival kapod meg a könyv PDF változatát. A jobb oldalival pedig a Pediapresses előnézethez juthatsz ahol a borítót is megadhatod. (A középsővel a könyvszerkesztőben nyithatod meg a könyvet, ahol átrendezheted a sorrendet és elmentheted újra, de ez jelen esetben lényegtelen.)

A PDF-et6 a legegyszerűbben úgy tudod elmenteni (amikor elkészült, ez eltarthat egy-két percig is), hogy megnyitod és PDF olvasódban elmented vagy ahelyett, hogy bal gombbal kattintanál az előjövő „Fájl mentése” felíratra, kattints jobb gombbal és válaszd ki, hogy „Link mentése más néven” (egyes böngészőkben kicsit eltérhet a parancs neve, de mindegyikben megtalálható. Pl. „hivatkozás-” vagy „cél mentése” szokott még lenni). A borítóválasztás nem mentődik sajnos, így csak akkor fontos, amikor már elhatároztad, hogy megrendeled az adott könyvet rendes nyomdai könyvként (a PDF változatnak nincs borítója). Így ha nem is sikerül a boritó kiválasztása a pediapress.com-on, nyugodtan megírhatod, hogy te melyik képre gondoltál – bár emiatt én nem aggódnék (a fentebbi linken[7], ami a te könyved egy pediapress.com-on mentett változata, is láthatod, hogy nem lesz ronda a borító :). Ami a nevezést illeti, én szívesen benevezem a könyved, ha erre megkérsz, a gyakorlatban a vetélkedő lapjának „Nevezések” szakaszának végére kell tenned egy linket a könyvedre és aláírni. [8] Üdv, – Dami vita 2010. szeptember 6., 23:47 (CEST)

Hálásan köszönöm a segítségedet. Sikerült a címlapot véglegesítenem, de úgy látszik, nekem valahogy másutt vannak azok a linkek, mint amiket te látsz, mert a leírásod alapján nem tudtam őket beazonosítani. Úgy látszik, ebben a szakmában tehetségtelen vagyok. A Wikipédia/Könyvek között megtaláltam - az F betűnél - a könyvet, de hogy hogyan kell a nevezési lapra ezt áttennem, arra nem sikerült rájönnöm (a saját szerkesztői lapomon sehol nem találom, és a PDF-et sem). Kérlek, ha már idáig eljuttattál, tedd meg légy szíves, hogy nevezzél be engem is a vetélkedőre. Igazán nagyon köszönöm. – Elkágyé vita 2010. szeptember 7., 07:23 (CEST)

Szia! Beneveztem a könyved. Üdv, – Dami vita 2010. szeptember 7., 12:35 (CEST)

Hálásan köszönöm! Nélküled sehogy sem boldogultam volna vele. – Elkágyé vita 2010. szeptember 7., 16:15 (CEST)


Nem olvastam mindent végig, de javaslom a következő címet: "A textil és a textilruházati ipar". Nem kell a sallang, a könyv megállja a helyét amúgy is. Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. szeptember 6., 18:55 (CEST)

Ide ne felejtsd el beírni a könyvedet!Burumbátor Speakers’ Corner 2010. szeptember 6., 19:16 (CEST)

Re: Oda nem illő hivatkozás[szerkesztés]

Szia! A szócikkekből bármit törölhetsz te is, ha oda nem illőnek gondolod. Esetleg ha hosszabb szakasz, indokold a vitalapon. Admin akkor szükségeltetik, hogy egy egész lapot szeretnél töröltetni. Úgyhogy csak nyugodtan... - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 21., 20:59 (CEST)

Kiegészítés: ha a reklámgyanús linket többször is újra és újra beilleszti valaki, akkor kéne a szerkesztőt figyelmeztetni, esetleg egy időre a szócikket levédeni (ehhez szintén admin kell). - RepliCarter Wormhole 2010. szeptember 21., 21:01 (CEST)

Kedves RepliCarter, Harisnya szócikkemben ismét megjelent - feltehetőleg ugyanattól az ismeretlentől - egy oda nem való, otromba külső hivatkozás. Szerencsére teemeah felfigyelt rá és törölte. A múltkori egy heti zárolás úgy látszik nem riasztotta el az illetőt. Jó lenne talán véglegesen zárolni a szócikket, de azért úgy, hogy én hozzá tudjak férni, ha valamit korszerűsíteni akarnék benne. Van erre mód? – Elkágyé vita 2010. október 23., 21:20 (CEST)

Szia! Levédtem megint egy hétre a lapot. Örökre nem védünk le lapot, mert akkor elveszne a Wiki szabad szerkeszthetőségének lényege. Viszont mivel a változtatások nem jelennek meg addig, amíg egy járőr nem nézi meg (én is felvettem már a figyelőlistámra a lapot), sok kárt nem okoz a "kedves anon", inkább csak bosszúságot. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. október 23., 21:37 (CEST)

Köszönöm a segítségedet. Üdv. – Elkágyé vita 2010. október 24., 08:13 (CEST)

Könyvkészítő vetélkedő[szerkesztés]

Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren!

Szia!

Örömmel jelenthetem be, hogy megszületett a Wikimédia Magyarország Egyesület első könyvkészítő vetélkedőjének végeredménye.

13 pályamű érkezett be, a mezőny tehát mindjárt elsőre erős volt, egyáltalán nem jelentett gondot az öt leginkább komolyan vehető pályamű kiválasztása, olyannyira, hogy még másik ötöt legalább meg tudott volna nevezni a zsűri, olyat, ami szintén méltó lenne a kinyomtatásra. Élmény és nem is kicsi meglepetés volt, mekkora enciklopédiává nőtte ki magát a Wikipédia: azt többé-kevésbé sejtettük, milyen szépen rajzolódik ki benne Miskolc kulturális élete vagy éppen a hettitákról való tudáskincs, de hogy ennyi elsőrendű ismeretanyagot rejt például a textiliparról, a képlékeny alakításról vagy a gyakori magyar utónevekről, és így tovább, azt szem- és szívgyönyörködtető volt látnunk. Büszkék vagyunk rá, és köszönjük!

A nyomtatásra kiválasztott öt könyv:

Az egyes pályaművekhez csatolt megjegyzéseket a verseny lapján találjátok.

Kérjük a közösség minden tagját, segítsen tudásának és idejének megfelelően az összeállítások megszerkesztésében, jobbá tételében az elkövetkező három hétben, mielőtt nyomdába küldenénk őket, hogy a veszprémi wikitalira friss ropogós wikikönyvekkel utazhasson az egyesület.

Végezetül, szeretném megköszönni Neked a részvételt, és mint mindig, örömmel fogadjuk a véleményeket, hogyan tehetnénk jobbá a vetélkedőt a jövőben!

Dami vita 2010. szeptember 28., 19:47 (CEST)

Kedves Elkágyé! Köszönöm a gratulációt, én is őszinte elismeréssel gratulálok Neked. A Te textiles témád annyira kidolgozott volt (teljességben, színvonalban) hogy szinte „kötelező” volt könyvben is megjelentetni. Nálam a Hettitákkal együtt holtversenyben első. Üdvözöl  … szalax vita 2010. szeptember 29., 10:01 (CEST)

Könyvkészítő emlékeztető[szerkesztés]

Szia!

Ez csak egy emlékeztető, hogy a könyvkészítő vetélkedő első öt helyezett könyvét – így az általad nevezettet is – október 20-án elküldöm a PediaPressnek nyomtatásra, hogy a veszprémi wikitalira elkészüljenek. A könyvek tartalmát eddig lehet szerkeszteni, javítani, a sablonokat eddig lehet nem nyomtathatóvá tenni, stb.

Kérlek, ha van egy kis szabad időd, vess még egy pillantást az összeállításokban szereplő cikkekre, hátha észreveszel még egy-két elírást, olyan sablont amelynek nem kellene megjelennie, esetleg egyéb hibát, amelyet október 20-a után már nem lesz lehetőség kijavítani.

Ha esetleg nem tudsz javítani egy hibát, vagy nem nyomtatandóvá tenni egy sablont, azt kérlek, jelezd, hogy még szerdáig meg lehessen oldani a dolgot.

A díjátadóra, november 13-án Veszprémben, a veszprémi wikitali, illetve egyesületi közgyűlés keretében kerül sor. Kérlek jelezd, ha nem tudsz ezen részt venni, hogy a könyvedet utólag személyesen vagy postán átadhassuk neked.

Köszi, – Dami vita 2010. október 16., 15:54 (CEST)

Átmásolva Dami vitalapjáról:

Kedves Dami, köszönöm az emlékeztetőt. Átnézem az anyagokat és lehet, hogy egy-két helyen változtatok. Lehet-e esetleg cserélni szócikket? A terjedelmet ugyanis nem akarom (nem lehet) növelni, de esetleg egy-egy cikk helyett egy másikat tennék be. Ebben azt hiszem, szükségem lesz a technikai segítségedre. A veszprémi találkozóra sajnos nem tudok elmenni, de annak nagyon örülnék, ha utána valamelyikőtökkel személyesen találkozhatnék a könyv átvétele alkamából. Üdv. – Elkágyé vita 2010. október 16., 21:36 (CEST)

Szia! Egy-egy cikket kicserélhetsz, azt hiszem a zsűrilapon is felmerült egy-két tanács ilyenfajta változtatásra, így ez teljesen érthető. A cserékben szívesen segítek, de ha a lapot megnyitod szerkesztésre, akkor elég egyértelmű lesz szerintem, hogy mit hogyan tudsz megváltoztatni.
Személyesen valószínűleg Budapesten tudnánk megoldani egy találkozót, illetve valamelyik jövőbeli wikitalálkozón – ha ez nem jönne össze, a könyvet postán is el tudjuk juttatni egy későbbi személyes találkozás reményével :). Üdv, – Dami vita 2010. október 16., 21:43 (CEST)
Elvégeztem a módosításokat, légy szíves nézz rá, hogy rendben van-e és a megengedett terjedelmet nem léptem-e túl. A cikkek alján szereplő "Mi a véleményed..." sablont ki akartam törölni, de nem találom a szerkeszthető formátumban. Mi a teendő az interwiki hivatkozásokkal és a kategória megjelölésekkel? A címlap színét szerettem volna a jelenlegi feketéről világoskékre változtatni és a felajánlott címlap-képek közül az elején (a Wikipedia gömb mellett) megjelenő csipkét fel akartam tenni, de nem tudom, hogy a PediaPress oldalon ezt a módosítást hogyan kell mentenem (nincs a mentésre utaló fül vagy gomb), így nem változtatja meg a képet. Tudsz ebben segíteni?
Én is budapesti vagyok, nem gond a találkozást megszervezni. Ha eljön az ideje, kérlek jelezd és akkor egyeztethetünk egy időpontot és helyet. Üdv. – Elkágyé vita 2010. október 17., 10:56 (CEST)
Szia! Nem teljesen egyértelmű nekem, hogy ez vagy ez a kinyomtatandó a kettő közül, ezt nem ártana eldönteni és a másikat törölni vagy ilyesmi, hogy nehogy véletlenül egy elavult változatot nyomtatssunk ki.
A kategóriák, interwiki hivatkozások és a „mi a véleményed” doboz nem jelenik meg a könyvekben, ezekk3el nem kell külön foglalkozni.
A címlapképek és ilyesmik miatt egyelőre ne aggódj, azt majd beállítom én, mielőtt leadom a megrendelést a nyomdának – ha van valami különleges kívánságod, akkor azt írd meg nekem és igyekszem teljesíteni. Ha valami változtatást csinálsz, az fontos, hogy a wikin lévő lapon legyen elmentve, a pediapress.com-on lévő változtatások gyakorlatilag elvesznek (illetve minden alkalommal meg kell őket ismételni).
Az összeállítást nézve, kérlek figyelj arra, hogy ne legyen benne átirányítás vagy egyértelműsítő lapra mutató link (ránézésre Balog Sándor pl. egy egyértelműsítő lapra mutat a könyvben.).
Üdv, – Dami vita 2010. október 17., 11:49 (CEST)
(A terjedelem egyébként rendben van, kb. 760-780 oldal lehet a felső limit, most kb. 740 oldalnál tart.) – Dami vita 2010. október 17., 11:52 (CEST)
  1. Köszönöm a Balog Sándorra vonatkozó észrevételedet, kijavítottam.
  2. Ezt tekintsd légy szíves mérvadónak.
  3. A címlapot illetően az érvényes, amit fentebb írtam: világoskék alap, a felsorolt lehetséges képek közül az első csipke (nálam ez a a felajánlott címlap-képek közül az elején (a Wikipedia gömb mellett megjelenő kép).
Elkágyé vita 2010. október 17., 13:56 (CEST)
Kedves Dami,ma reggel újra ellenőriztem a tegnapi változtatásokat és úgy látom, hogy Balog Sándor esetében a helyes cikk jelenik ugyan meg, de ott van az utalás az egyértelműsített lapra is. Ezt el kellene távolítani. Mi ennek a módja? – Elkágyé vita 2010. október 18., 07:22 (CEST)
Szia! Az az utalás nem jelenik meg nyomtatásban. Viszont nem lehetne Balog Sándor cikkét bővíteni még kicsit, a cikkből gyakorlatilag semmi nem derül ki róla (se születési év, se az, hogy mitől lenne fontos személy az iparban) és a könyvben szereplő többi életrajzhoz képest is nagyon rövid? – Dami vita 2010. október 18., 09:10 (CEST)
Sajnos én nem ismerem Balog Sándort, nem tudok róla többet, mint amit a Wikin olvastam. A Google is csak a Wikire irányít. Ha gondolod, hogy ez nem elegendő, hagyjuk ki. Azért vettem csak be, mert nem akartam senkit kihagyni, aki a Wikin valamilyen formában mint textiltervező előfordul, nehogy sértődés legyen belőle. – Elkágyé vita 2010. október 18., 18:27 (CEST)
Én egyelőre kihagynám, elvégre egy nem teljesigényű válogatásról van szó - inkább a kidolgozottság, fontosság, érdekesség szempont a bekerülésnél, mint a teljesség. –Dami vita 2010. október 18., 20:25 (CEST)
Kihagytam. – Elkágyé vita 2010. október 19., 06:45 (CEST)

Látogatottság[szerkesztés]

„Örömmel olvastam az egyik cikked látogatottságáról szóló soraidat a kocsmafalon. Gratulálok hozzá, látatlanban is.”
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudod mérni a szócikkeid látogatottságát?
Előre is köszönöm, – Hirvenkürpa Mögbeszélés 2010. október 27., 10:50 (CEST)

Köszönöm szépen az információt!
Üdvötlettel, – Hirvenkürpa Mögbeszélés 2010. október 28., 14:13 (CEST)

Kossuth-díjas textilmérnökök[szerkesztés]

Szia! Kérhetek tőled egy szívességet? Találtam több olyan Kossuth-díjas textilmérnököt, illetve textilipari vállalatoknál dolgozó mérnököt, akinél nem lehet tudni a halálozási dátumot (vagy azt, hogy élnek-e még). A következőkről van szó:

  1. Borbély Mihály (Győri Textilművek, 1953, III. fokozat)
  2. Csepreghy Győző (Szegedi Textilművek, 1952, II. fokozat)
  3. Domonkos Endre (Ruhaipari Gépjavítóüzem, 1952, II. fokozat)

Esetleg utána tudsz nézni valahol, hogy mi élnek-e még? Borbély és Domonkos 1919-ben született, Csepreghy 1918-ban. Cassandro Ħelyi vita 2010. október 31., 16:36 (CET)

Köszi szépen! :-) Csepreghynél leszedtem a kérdőjelet a listában. Más: textilművészekkel hogy állsz? Cassandro Ħelyi vita 2010. október 31., 18:00 (CET)

E-mail[szerkesztés]

Szia!

A megadott e-mail címed valamiért hibásnak tűnik, így nem tudok e-mailt küldeni.

Amit írtam volna neked e-mailen:

"Nem tudom merre laksz, vagy hol lenne neked kényelmes találkozni?
Én tudom ajánlani vagy az Astoria környékét (mondjuk kedden negyed kettő körül vagy csütörtökön úgy dél körül) vagy mondjuk az Árpád-híd környékét a hét bármely napján öttől."

Üdv, – Dami vita 2010. november 18., 18:49 (CET)

Re: Hegesztés[szerkesztés]

Kedves Elkágyé! Köszönöm, hogy szóltál, de észre is vettem az egyértelműsítést. Elolvastam a szócikkedet, rendkívül érdekes, a Tőled megszokott magas színvonalat hoztad. Számomra külön meglepetést okozott, hogy lézersugaras hegesztést is alkalmaznak a textiliparban. További jó munkát és kellemes ünnepeket kívánva üdvözöl  … szalax vita 2010. december 20., 12:05 (CET)

Re: Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Én is viszont kívánom Neked! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 22., 08:11 (CET)

Köszönöm, neked is kellemes ünnepeket! – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 23., 09:25 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 13:11 (CET)

Kellemes karácsonyt és boldog új évet! Szalakóta vita 2010. december 24., 17:01 (CET)

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!Kossuthzsuzsa vita