Wikipédia:Botgazdák üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Botgazdák üzenőfala 
Ez a lap arra szolgál, hogy a szerkesztők kéréseket tudjanak küldeni a robotokat működtető felhasználóknak. A robot nem varázsszer, nem lehet segítségével tetszőleges feladatot automatizálni! Számos funkció bele van építve, ezek könnyen és gyorsan végrehajthatóak, más, bonyolultabb vagy szokatlanabb feladathoz viszont módosítania kell a szoftvert az üzemeltetőjének. Ez a konkrét funkciótól függően akár többnapos munka is lehet, és nem biztos, hogy lesz, aki vállalkozik rá. Légy türelmes, és ha úgy adódik, értsd meg, hogy még a robotgazdáknak sem biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységük a szoftver buherálása.
Hasznos tippek
 • Botstátusszal bíró szerkesztők listája: Wikipédia:Botok listája, Kategória:Wikipédia-botok
 • Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kérésed találkozik a szerkesztők általános véleményével, akkor előbb tárgyald meg a közösséggel (a megfelelő kocsmafalon, műhelyoldalon vagy vitalapon)!
 • Igyekezz minél pontosabban megfogalmazni a kérésedet, és adjál hozzá linkeket! A botgazdák csak varázslók, de nem gondolatolvasók.
 • Botgazdáknak (főleg nagyobb feladatoknál): Ne ugorj egyből neki! Gondold végig, milyen problémák merülhetnek fel, milyen más feladattal lenne érdemes összekapcsolni.
 • Kérjük, hogy a felvetett problémák megoldását a botgazdák (vagy bárki, aki látja, hogy a feladat meg van oldva) a {{megoldva|1=~~~~}} sablonnal jelezzék a szakasz elején!
 • A függőben sablont is használd aláírással, ha lehet, indoklással is: {{függőben|~~~~}} vagy {{függőben|indoklás ~~~~}}.
Hosszabb ideje megoldatlan feladatok
A Régóta megoldatlan feladatok allapra mozgatjuk át azokat a szakaszokat, amelyekben az elmúlt két hónapban nem történt érdemi előrelépés. Ezek a munkák fontosak ugyan, de hosszabb ideje nem tudta senki megoldani őket, és áttekinthetetlenné tennék az üzenőfalat.
Botokat megkérni feladatok elvégzésére az alábbiak szerint érdemes vagy nem érdemes:
Egyszerűen megoldható botfeladatok
 • kategóriák átnevezése
 • sablonok behelyettesítése
 • egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozások javítása (lásd a kütyük fülön is)
 • egyszerű szövegcsere, például „Külső linkek” → „Külső hivatkozások”
 • picit bonyolultabb szövegcsere (reguláris kifejezésekkel)
 • cikkek tömeges átnevezése (egyszerű szövegcserével vagy reguláris kifejezésekkel)
 • táblázatok konvertálása HTML-stílusból wikis szintaxisra
 • egyéb rendszeres botfeladatok
Automatizálható feladatok
Botfeladatnak látszó dolgok
 • Szerkesztő szerkesztéseinek tömeges visszaállítása (spam, vandálkodás) – általában gyorsabb kézzel megcsinálni.
A legfrissebb botprogramok, Wikipédia-adatbázis és más életbevágó kütyük:
A Botgazdák üzenőfalának archívumai


Közigazgatási beosztás[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 29., 09:37 (CET)

Üdv!

Kocsmafali megbeszélés alapján kérem, hogy a "Közigazgatási felosztás" kifejezést cserélje le valaki a "Közigazgatási beosztás" kifejezésre minden szakaszcímben és alcímben, beleértve a birtokos jeles változatokat is ("Közigazgatási felosztása" -> "Közigazgatási beosztás").

(Asszem valami ilyesmi kell: "==[ ]Közigazgatási felosztás[a][ ]==" -> "== Közigazgatási beosztás ==" , de nem ismerem az itteni botok reguláris kifejezéseinek szintaxisát :-))

Ha a szakaszcímekből eltűnik, a maradékot már végig tudom bogarászni egyenként, kontextus szerint mérlegelve.

Köszönöm.

– Peyerk vita 2015. november 28., 08:35 (CET)

23 szakaszcím van (elvileg ugyanezt a szintaxist kell használni a Pywikiben is, tapasztalataim alapján AWB-ben nem), összesen 383. (Ezeknél regexp-keresést használtam, ami ugyan lassú, de ilyenre tökéletesen alkalmas --Tacsipacsi vita 2015. november 28., 13:30 (CET)

A szögletes zárójel semmilyen általam ismert reguláris nyelvjárásban nem jelent opcionális karaktert, de talán C3PO több millió nyelve között van ilyen is. Ez itt ekvivalens egy kötelező szóközzel. \s* és a? egy lehetséges jó megoldás a [ ] és [a] helyett. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 15:35 (CET)

Vigyázat! Belenéztem Tacsipacsi 383-asába (nem láttam az előbb, hogy te is ezeket a javításokat tetted a regexben), és vélhetőleg infoboxos hivatkozások tömkelegét láttam, amelyek egy meggondolatlan cserétől el fognak romlani! Pl. közigazgatás1címke = Állam | közigazgatás1link = Ausztrália (ország)#Közigazgatási felosztás | Tehát langsam spazieren! Vagy javítani kell az infoboxokban is, vagy betenni egy horgonyt a megváltozott szakaszcímek elé (ez cserével nem bonyolult, csak kérdés, meddig fog élni), de mindenképpen át kell nézni a bővebb találati listát, és gondolkodni cselekvés előtt. Előrelátó gondolkodásra vall, hogy a nem szakaszcímbeli találatokra is kerestél! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 15:44 (CET)

Ha a szakaszcímek aránya ennyire alacsony és a linkek miatt következményes is, akkor lehet hogy az egészet kézzel kéne csinálnom, nem? – Peyerk vita 2015. november 28., 18:39 (CET)

Szerintem nem, mert attól ugyanúgy elromlik. Inkább mindenhol kéne cserélni, nem korlátozva a szakaszcímekre. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 19:24 (CET)

Lehet úgy is. Tudnátok csinálni egy allapot nekem, ahol az elvégzett módosításokat végignézhetem aztán, hogy azt a néhány esetet kiszűrjem, ahol mégis más szövegezés indokolt? Vagy az is elég lehet, ha tudom, melyik bot és mikor csinálta, az ő szerk.listáján megnézhetem. Jól sejtem? – Peyerk vita 2015. november 28., 20:44 (CET)

A második a jó válasz, de a botgazdának is illik figyelnie. Elolvastam a belinkelt megbeszélést, ott sincs szó szakaszcím szerinti korlátozásról. Tettem rá egy függősablont, mert most már két hétre csökkent az archiválás előtti idő, és azalatt nem biztos, hogy meg tudja oldani valaki. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 29., 09:37 (CET)

Akkor a cikkeket is ennek megfelelően kellene elnevezni és átnevezni? (pl. Oroszország közigazgatási felosztása) -- ato vita 2016. január 30., 22:19 (CET)

Cikkjelöltek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 11., 23:15 (CEST)

A műszaki kocsmafalról

Valaki, aki ért hozzá megoldaná, hogy a {{Cikkjelöltek}} sablon valóban az aktuális cikkjelölteket sorolja föl? Előre is köszönöm. – Malatinszky vita 2016. szeptember 11., 19:06 (CEST)

Ez – mint a leírólapján is látható – botfeladat, teljesen automatikusan, csak a wikiszoftver használatával nem oldható meg. – Tacsipacsi vita 2016. szeptember 11., 21:09 (CEST)
Köszönöm, akkor átviszem a kérést a BÜ-re. – Malatinszky vita 2016. szeptember 11., 22:05 (CEST)

Célszerűen a szubcsonkbotot kéne kibővíteni a hasonló jellegű feladat miatt, bár talán nem indokolt olyan gyakran futtatni, de a mechanizmus ugyanaz. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 11., 23:15 (CEST)

Republikánus Párt (USA) probléma[szerkesztés]

Függőben FüggőbenMivel egyeztetési igény érkezett, kivittem a nyelvi kocsmafalra a kérdést. – Puskás Zoli vita 2016. november 9., 16:47 (CET)

Üdv!

Valaki átnevezte a Republikánus Párt (USA) szócikket, Republikánus Párt (Amerikai Egyesült Államok) szócikknek. Ezzel nincs gond, csak több mint 100 szócikkben hivatakozom az első cikkre. Jó lenne, ha lenne egy bot, amely az elsőt átnevezné a másikra, hogy ne kelljen kézzel mindet megcsinálnom. Előre is hálám. -Némo (Morgóhely) 2016. november 9., 15:18 (CET)

Nevezzük néven azt a valakit: Oppashi végezte el az átnevezést. Én speciel nem ellenzem, hogy a Demokrata Párt (Amerikai Egyesült Államok) elnevezéshez igazítsuk a Republikánus Párt cikkének címét is, de a szememben elvi kérdés az, hogy ilyen nagy hatású és amúgy diszkrecionális (az irányelvekből nem levezethető) átnevezésről legalább utólag legyen valami megbeszélés, lehetőleg még mielőtt a botokat ráuszítjuk a linkek átírására. – Malatinszky vita 2016. november 9., 15:56 (CET)

Sziasztok, látom, a buli már elkezdődött, remélem, nem késtem sokat. Nem tartom értelmesnek angol rövidítésekkel indokolatlanul tarkítani a magyar wikit, nyilván, vannak rövidítések, amelyeket magyarul is használunk. Ez minden. Oppashi Traditional Chinese character Sheng.svg Rakontu 2016. november 9., 16:02 (CET)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) Én nem éreztem kényszert arra, hogy a hivatalos magyar elnevezés egyértelműsítő tagként történő használatát egyeztetni kéne, különösen, hogy a demokratáknál is így van, így kérdés nélkül elkezdtem a cseréket, de akkor most leállítottam. Szerintem az átnevezés hatása amúgy elhanyagolható, egyszer kell megcsinálni a linkek cseréjét (ez most kb. félig el is készült), utána már nincs vele semmi feladat. – Puskás Zoli vita 2016. november 9., 16:06 (CET)

Hol kell ezt a - szerintem abszolút technikai - kérdést megbeszélni? A választ köszönöm! - Némo (Morgóhely) 2016. november 10., 09:27 (CET)

@Nemokap: Mivel elnevezési kérdés, a nyelvi kocsmafalra tartozik, oda vittem át. – Puskás Zoli vita 2016. november 10., 09:36 (CET)

Kurzív tartalmú zárójelek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 10:12 (CET)

(Áthozva a régóta megoldatlan feladatokból)

Üdv kedves botgarázdákok! Megint végig kéne menni azon a szokásos formai hibán, hogy ha egy zárójel teljes tartalma kurzív, akkor a nyitó és záró zárójeleknek is kurzívnak kéne lenniük, de sok helyen nem azok:

Nemjó:

(''zárójelen belüli kurzív tartalom'')

helyett:

''(zárójelen belüli kurzív tartalom)''

BennóEmblem-very-very-evil.svgfogadó 2009. szeptember 5., 14:38 (CEST)

Cherybot foglalkozott régebben ilyesmivel, nem tudom, jár-e mostanában erre. Bináris ide 2009. október 9., 16:47 (CEST)

Ha egy okos ember segít abban, hogy összetett szövegcserénél mivel helyettesíthető tetszőleges számú karakter ([''szöveg''] → ''[szöveg]''), akkor megcsinálnám. Előre is köszi! :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 10:12 (CET)

Ha te is úgy gondoltad, normál (nem kapcsos) zárójelesen, mint Bennó fentebb, akkor főnévtérben szigorúan kézi ellenőrzéssel a következő cserét használnám:
\(''([^'\n]+)''\)

''($1)''

amely lapokon nem található a következő:

\('''|'''\)|'\('|'\)'

Ilyen tartalmú szócikket a főnévtérben az utolsó dump alapján 11837 darabot találtam. De hátha @Chery: is meg tudná mondani, milyen keresőmaszkot és cserét használt. Továbbá várnék még vele, amíg valaki kémiában és matematikában is jártas áldását adja rá, mert sok ilyen tartalmú cikk érintett az ilyen cserében. Ha ilyen megerősítést hosszabb időn belül sem kapnánk, akkor az ilyen tartalmú cikkeket is kihagynám. -- ato vita 2016. december 23., 11:38 (CET)

Demény Dezső[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. január 6., 18:46 (CET)

Egyértelműsítés miatt javítani kellene a Demény Dezsőre mutató hivatkozásokat. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 3., 11:04 (CET)

Köszönöm! – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 8., 16:29 (CET)

Kormányfő[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2017. január 13., 20:42 (CET)

Kedves Botgazdák! Kérem, hogy a Kategória:Államok vezetőinek listái évek szerint kategóriában található cikkek közül az 1950 és 1999 év közöttiekben cseréljétek le a "Románia miniszterelnökeinek listája" szövegrészt a "Románia kormányfőinek listája" szövegrészre. Hálás köszönetem előre is, – Burumbátor Súgd ide! 2017. január 6., 09:16 (CET)

Kerékpár[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. január 15., 10:28 (CET)

Hello!
Elég sok kerékpáros cikkben zöld a link, az "országúti kerékpárversenyzés"-t kéne az "országútikerékpár-versenyzés"-re cserélni.
Köszönöm!
Nick Serghio vita 2017. január 8., 12:45 (CET)

Rhédey Ferenc[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. január 8., 16:11 (CET)

Egyértelműsítés miatt javítani kellene a Rhédey Ferenc lapra mutató hivatkozásokat. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 8., 14:02 (CET)

Köszönöm! – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. január 8., 16:28 (CET)

Toledo[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. január 15., 10:12 (CET)

Toledo (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) átnevezve Toledo (Spanyolország) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)ra. A hivatkozásokat kellene javítani, sok van, és persze nem ígérhetem, hogy mind a spanyol városra hivatkoznak. Köszönöm, – Vépi vita 2017. január 8., 17:45 (CET)

@Vépi: 39 hivatkozás maradt, aminek nagy része a Wikidatából jön és még nem dolgozta fel a rendszer. A maradék egy tucat cikkben viszont nem tudtam eldönteni, hogy mire kéne mutatni a hivatkozásnak. Bencemac A Holtak Szószólója 2017. január 15., 10:12 (CET)

Köszönöm, majd megnézem azt a maradék tucatot, bár nem hiszem, hogy jobban értenék hozzá. – Vépi vita 2017. január 15., 13:08 (CET)

Szerkesztői név kékítése[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. január 13., 18:43 (CET)

EniPort (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)

Szia @Bencemac: előzetes érdeklődésem után szeretnélek megkérni arra, hogy a vitalapokon a felhasználónevemet javítsd végig bottal: a korábbi Eniport helyett EniPort legyen. Ezt esetemben nem csak az aláírásokban (szerkesztőlap és a szerkesztői vitalap linkje) kéne javítani, hanem sok szócikkértékelő sablonban is szerepel a szerkesztőnevem, amelyek zöldek lettek (nagyságrendileg 1500 hivatkozás van a korábbi szerkesztőnevemre illetve annak vitalapjára.

Előre is köszönöm. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. január 9., 14:20 (CET)

Massy[szerkesztés]

Létrehoztam a Massy (egyértelműsítő lap)-ot. Más nyelveken is létezik ez a lap. Kellenének az 'Interwiki' hivatkozások. – Holdkóros vita 2017. január 11., 19:37 (CET)

És mi ebben a botfeladat? A nyelvközi hivatkozások soha nem úgy működtek, hogy írni kellett a botgazdák üzenőfalára: régen be kellett írni egy-két nyelvközi hivatkozást az érintett cikk(ek)be (nem tudom pontosan, akkoriban nem foglalkoztam ilyennel), most pedig egyszerűen össze kell kapcsolni őket a Wikidatán (most megcsináltam). – Tacsipacsi vita 2017. január 11., 19:45 (CET)
Köszönöm. De még mndig nem értem, ez technikailag hgoyan működik. – Holdkóros vita 2017. január 11., 19:50 (CET)
A nyelvközi linkek doboz alján a „Linkek szerkesztése” helyett megjelenő „Linkek hozzáadása” hivatkozásra kattintva felugrik egy ablak, amit értelemszerűen kitöltve összekapcsolható a lap egy más nyelvűvel. Ha ez valamiért nem működik (pl. vannak régi fajta nyelvközi hivatkozások a lapon), akkor a más nyelvű lap Wikidata-adatlapjához (oldalsávban Wikidata-adatlap, Wikidata item, Wikidata-Datenobjekt stb.) kell hozzáadni: a megfelelő projekt dobozában lévő szerkesztőlinkre kattintasz, majd a lista alján lévő plusz sorba beírod a nyelvkódot és a címet. – Tacsipacsi vita 2017. január 11., 20:42 (CET)

Figaro lakodalma[szerkesztés]

Sziasztok!

A Figaro lakodalma hivatkozásokat Figaro házassága hivatkozásra kellene cserélni. Köszönöm! – Rakás vita 2017. január 15., 23:49 (CET)

Dallisták navbox[szerkesztés]

Szeretnék megkérni egy botgazdát, hogy cserélje le a szócikkekben szereplő {{Magyar egyházi népénekek}} sablont a {{Dallisták navbox}} sablonra. A csere 47 szócikket érint (van néhány hivatkozás vitalapokon, azok maradjanak). Előre is köszönöm. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. január 16., 00:44 (CET)

Miért? A régi sokkal informatívabb volt (mielőtt átirányítássá alakítottad). A navboxoknak az a lényege, hogy közvetlenül a hasonló témakörbe tartozó cikkekre hivatkoznak, nem listákra, most a többi egyházi népénekhez eggyel több kattintás lett eljutni. – Tacsipacsi vita 2017. január 16., 16:23 (CET)
A történet régre nyúlik vissza, a "kottát tartalmazó lapok" (vagy valami hasonló) oldallal kezdődött. Tavaly május körül megállapodtunk abban, hogy helyette létrejön a kottamunkacsoport és a kottaportál, és ott elfogadhatóvá formálják a korábban kifogásolt oldalt. Ennek a folyamatnak a részeként végül tematikus listák jöttek létre, ezeket fogja össze az új navbox.
A most kiváltott navbox egy kísérlet volt, de kiderült ez nem járható út, mert ezek végtelen listák, pl. a "Magyar népdalok listája" már most több mint 230 tételből áll, hamar több képernyőoldal magas navboxokat eredményezne (ez például a “Szent vagy, Uram!” navbox volna). Plusz végül szét lettek választva a magyar és nem magyar népdalok, egyházi énekek, stb., szóval mindenképpen egy összetettebb navbox az indokolt (ráadásul a lecserélt navbox tartalma 100 %-ban megegyezne az adott kategória szócikkeivel, így aki nem igazodik ki a navboxban, az a kategóriára kattintva is a korábbi szócikklistához jut.
Úgy gondolom, hogy a mostani navbox jól átláthatóvá teszi a témakört, ugyanakkor könnyen elérhetőek a konkrét szócikkek is, mindenképpen sokkal hasznosabb és használhatóbb, mint az egy szűkebb részterület több száz szócikkét felsoroló lista. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. január 17., 01:07 (CET)
Lehet, hogy bizonyos esetekben nagyon hosszú lesz a lista (ekkor inkább el kéne gondolkozni azon, hogy tényleg feltétlenül szükséges-e a navbox vagy nem lehetne-e szétszedni); jelen esetben nem hiszem. A navboxoknak sajátossága, hogy egy-egy kategória szócikkeit sorolják fel, azok a cikkek illesztik be őket, amikre hivatkoznak. Véletlenszerűen kiválasztottam néhány navboxot, és ez első ránézésre teljesült rájuk: {{Az év napjai és hónapjai}}, {{Alfred Hitchcock}}, {{Régi magyar irodalom}}, {{Magyar Örökség díj 1995–2000}}, {{Háromszögszámok}}(?). A jelenleg látható tartalom inkább a cikkek alján lévő Kottaportál-hivatkozáson keresztül lehetne elérhető. – Tacsipacsi vita 2017. január 17., 23:26 (CET)
@Tacsipacsi: Navboxokból léteznek ilyenek meg olyanok is, két példa a nem szócikkeket, hanem listákat tartalmazó navboxra az irodalom területéről: {{Magyar költők, írók listái}}, {{Világirodalmi listák}}, tehát nem mondható se egyedülállónak, se különlegesnek a {{Dallisták navbox}} használata.
Az semmiképpen sem volna szerencsés, ha egy témakörön belül különböző megoldásokat használnánk: ahol már most túl hosszú a navbox onnan kihagyjuk, ahol még belátható hosszúságú a navbox oda berakjuk (ráadásul a szócikkek száma jelenleg intenzíven nő).
De én nem ragaszkodom egyik megoldáshoz sem, ha van egy jó ötleted akkor kérlek egyeztesd le Gyimhu-val, én csak “mentorként” kerültem az ügybe: gyakorlatilag egyedül foglalkozik a kottaírás területével, és bár egy nagyon hasznos szerkesztő, de nem szereti korlátozni magát a Wikipédia szabályaival, így már jópár adminnal (és nem admin tapasztalt szerkesztővel is) összerúgta már a port, WT-eljárás folyt ellene, stb. Mivel kevés zenei témát szerkesztő, Gyimhut segítő aktív wikipédista van, ezért gondoltam besegítek egy kicsit, hogy a tavaly júniusi törlési megbeszélés megállapodása végre megvalósuljon. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. január 18., 22:33 (CET)

Hivatatásos(!) Labdarúgók Szervezete[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva– Pegy22 vita 2017. január 16., 13:56 (CET)

Kedves Botgazdák!

Az összes A magyar labdarúgó-bajnokság aranyérmes játékosainak listája: O, Ó típusú szócikkben a Források között el van írva a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének neve (a hivatásos szóban van egy felesleges plusz szótag).

Köszönöm a javítást előre is! – Tudor987 vita 2017. január 16., 13:38 (CET)

Tulajdonképen[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaFoBe üzenet 2017. január 20., 17:03 (CET)

Kedves Botgazdák!

Meglepő számú, 60 feletti számú szócikkben (pl. karakter (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)) szerepel a hibás "tulajdonképen" vagy ilyen tövű szó. Tudnátok javítani? Köszönet! – Tudor987 vita 2017. január 18., 22:31 (CET)

Kész, a találatok jelentős része régi helyesírású szövegből vett idézet (ezeket természetesen nem módosítottam). – FoBe üzenet 2017. január 20., 17:03 (CET)