Wikipédia:Botgazdák üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Botgazdák üzenőfala 
Ez a lap arra szolgál, hogy a szerkesztők kéréseket tudjanak küldeni a robotokat működtető felhasználóknak. A robot nem varázsszer, nem lehet segítségével tetszőleges feladatot automatizálni! Számos funkció bele van építve, ezek könnyen és gyorsan végrehajthatóak, más, bonyolultabb vagy szokatlanabb feladathoz viszont módosítania kell a szoftvert az üzemeltetőjének. Ez a konkrét funkciótól függően akár többnapos munka is lehet, és nem biztos, hogy lesz, aki vállalkozik rá. Légy türelmes, és ha úgy adódik, értsd meg, hogy még a robotgazdáknak sem biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységük a szoftver buherálása.
Hasznos tippek
 • Botstátusszal bíró szerkesztők listája: Wikipédia:Botok listája, Kategória:Wikipédia-botok
 • Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kérésed találkozik a szerkesztők általános véleményével, akkor előbb tárgyald meg a közösséggel (a megfelelő kocsmafalon, műhelyoldalon vagy vitalapon)!
 • Igyekezz minél pontosabban megfogalmazni a kérésedet, és adjál hozzá linkeket! A botgazdák csak varázslók, de nem gondolatolvasók.
 • Botgazdáknak (főleg nagyobb feladatoknál): Ne ugorj egyből neki! Gondold végig, milyen problémák merülhetnek fel, milyen más feladattal lenne érdemes összekapcsolni.
 • Kérjük, hogy a felvetett problémák megoldását a botgazdák (vagy bárki, aki látja, hogy a feladat meg van oldva) a {{megoldva|1=~~~~}} sablonnal jelezzék a szakasz elején!
 • A függőben sablont is használd aláírással, ha lehet, indoklással is: {{függőben|~~~~}} vagy {{függőben|indoklás ~~~~}}.
Hosszabb ideje megoldatlan feladatok
A Régóta megoldatlan feladatok allapra mozgatjuk át azokat a szakaszokat, amelyekben az elmúlt két hónapban nem történt érdemi előrelépés. Ezek a munkák fontosak ugyan, de hosszabb ideje nem tudta senki megoldani őket, és áttekinthetetlenné tennék az üzenőfalat.
Botokat megkérni feladatok elvégzésére az alábbiak szerint érdemes vagy nem érdemes:
Egyszerűen megoldható botfeladatok
 • kategóriák átnevezése
 • sablonok behelyettesítése
 • egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozások javítása (lásd a kütyük fülön is)
 • egyszerű szövegcsere, például „Külső linkek” → „Külső hivatkozások”
 • picit bonyolultabb szövegcsere (reguláris kifejezésekkel)
 • cikkek tömeges átnevezése (egyszerű szövegcserével vagy reguláris kifejezésekkel)
 • táblázatok konvertálása HTML-stílusból wikis szintaxisra
 • egyéb rendszeres botfeladatok
Automatizálható feladatok
Botfeladatnak látszó dolgok
 • Szerkesztő szerkesztéseinek tömeges visszaállítása (spam, vandálkodás) – általában gyorsabb kézzel megcsinálni.
A legfrissebb botprogramok, Wikipédia-adatbázis és más életbevágó kütyük:
A Botgazdák üzenőfalának archívumai


Közigazgatási beosztás[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 29., 09:37 (CET)

Üdv!

Kocsmafali megbeszélés alapján kérem, hogy a "Közigazgatási felosztás" kifejezést cserélje le valaki a "Közigazgatási beosztás" kifejezésre minden szakaszcímben és alcímben, beleértve a birtokos jeles változatokat is ("Közigazgatási felosztása" -> "Közigazgatási beosztás").

(Asszem valami ilyesmi kell: "==[ ]Közigazgatási felosztás[a][ ]==" -> "== Közigazgatási beosztás ==" , de nem ismerem az itteni botok reguláris kifejezéseinek szintaxisát :-))

Ha a szakaszcímekből eltűnik, a maradékot már végig tudom bogarászni egyenként, kontextus szerint mérlegelve.

Köszönöm.

– Peyerk vita 2015. november 28., 08:35 (CET)

23 szakaszcím van (elvileg ugyanezt a szintaxist kell használni a Pywikiben is, tapasztalataim alapján AWB-ben nem), összesen 383. (Ezeknél regexp-keresést használtam, ami ugyan lassú, de ilyenre tökéletesen alkalmas --Tacsipacsi vita 2015. november 28., 13:30 (CET)

A szögletes zárójel semmilyen általam ismert reguláris nyelvjárásban nem jelent opcionális karaktert, de talán C3PO több millió nyelve között van ilyen is. Ez itt ekvivalens egy kötelező szóközzel. \s* és a? egy lehetséges jó megoldás a [ ] és [a] helyett. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 15:35 (CET)

Vigyázat! Belenéztem Tacsipacsi 383-asába (nem láttam az előbb, hogy te is ezeket a javításokat tetted a regexben), és vélhetőleg infoboxos hivatkozások tömkelegét láttam, amelyek egy meggondolatlan cserétől el fognak romlani! Pl. közigazgatás1címke = Állam | közigazgatás1link = Ausztrália (ország)#Közigazgatási felosztás | Tehát langsam spazieren! Vagy javítani kell az infoboxokban is, vagy betenni egy horgonyt a megváltozott szakaszcímek elé (ez cserével nem bonyolult, csak kérdés, meddig fog élni), de mindenképpen át kell nézni a bővebb találati listát, és gondolkodni cselekvés előtt. Előrelátó gondolkodásra vall, hogy a nem szakaszcímbeli találatokra is kerestél! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 15:44 (CET)

Ha a szakaszcímek aránya ennyire alacsony és a linkek miatt következményes is, akkor lehet hogy az egészet kézzel kéne csinálnom, nem? – Peyerk vita 2015. november 28., 18:39 (CET)

Szerintem nem, mert attól ugyanúgy elromlik. Inkább mindenhol kéne cserélni, nem korlátozva a szakaszcímekre. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 19:24 (CET)

Lehet úgy is. Tudnátok csinálni egy allapot nekem, ahol az elvégzett módosításokat végignézhetem aztán, hogy azt a néhány esetet kiszűrjem, ahol mégis más szövegezés indokolt? Vagy az is elég lehet, ha tudom, melyik bot és mikor csinálta, az ő szerk.listáján megnézhetem. Jól sejtem? – Peyerk vita 2015. november 28., 20:44 (CET)

A második a jó válasz, de a botgazdának is illik figyelnie. Elolvastam a belinkelt megbeszélést, ott sincs szó szakaszcím szerinti korlátozásról. Tettem rá egy függősablont, mert most már két hétre csökkent az archiválás előtti idő, és azalatt nem biztos, hogy meg tudja oldani valaki. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 29., 09:37 (CET)

Akkor a cikkeket is ennek megfelelően kellene elnevezni és átnevezni? (pl. Oroszország közigazgatási felosztása) -- ato vita 2016. január 30., 22:19 (CET)

Cikkjelöltek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 11., 23:15 (CEST)

A műszaki kocsmafalról

Valaki, aki ért hozzá megoldaná, hogy a {{Cikkjelöltek}} sablon valóban az aktuális cikkjelölteket sorolja föl? Előre is köszönöm. – Malatinszky vita 2016. szeptember 11., 19:06 (CEST)

Ez – mint a leírólapján is látható – botfeladat, teljesen automatikusan, csak a wikiszoftver használatával nem oldható meg. – Tacsipacsi vita 2016. szeptember 11., 21:09 (CEST)
Köszönöm, akkor átviszem a kérést a BÜ-re. – Malatinszky vita 2016. szeptember 11., 22:05 (CEST)

Célszerűen a szubcsonkbotot kéne kibővíteni a hasonló jellegű feladat miatt, bár talán nem indokolt olyan gyakran futtatni, de a mechanizmus ugyanaz. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 11., 23:15 (CEST)

Kurzív tartalmú zárójelek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 10:12 (CET)

(Áthozva a régóta megoldatlan feladatokból)

Üdv kedves botgarázdákok! Megint végig kéne menni azon a szokásos formai hibán, hogy ha egy zárójel teljes tartalma kurzív, akkor a nyitó és záró zárójeleknek is kurzívnak kéne lenniük, de sok helyen nem azok:

Nemjó:

(''zárójelen belüli kurzív tartalom'')

helyett:

''(zárójelen belüli kurzív tartalom)''

BennóEmblem-very-very-evil.svgfogadó 2009. szeptember 5., 14:38 (CEST)

Cherybot foglalkozott régebben ilyesmivel, nem tudom, jár-e mostanában erre. Bináris ide 2009. október 9., 16:47 (CEST)

Ha egy okos ember segít abban, hogy összetett szövegcserénél mivel helyettesíthető tetszőleges számú karakter ([''szöveg''] → ''[szöveg]''), akkor megcsinálnám. Előre is köszi! :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 10:12 (CET)

Ha te is úgy gondoltad, normál (nem kapcsos) zárójelesen, mint Bennó fentebb, akkor főnévtérben szigorúan kézi ellenőrzéssel a következő cserét használnám:
\(''([^'\n]+)''\)

''($1)''

amely lapokon nem található a következő:

\('''|'''\)|'\('|'\)'

Ilyen tartalmú szócikket a főnévtérben az utolsó dump alapján 11837 darabot találtam. De hátha @Chery: is meg tudná mondani, milyen keresőmaszkot és cserét használt. Továbbá várnék még vele, amíg valaki kémiában és matematikában is jártas áldását adja rá, mert sok ilyen tartalmú cikk érintett az ilyen cserében. Ha ilyen megerősítést hosszabb időn belül sem kapnánk, akkor az ilyen tartalmú cikkeket is kihagynám. -- ato vita 2016. december 23., 11:38 (CET)

Szlovákia megyéi[szerkesztés]

Függőben FüggőbenElkészítek még valamit a botommal, utána rátérek. – Balint36 🚌 buszmegálló 2017. március 11., 20:06 (CET) Még várj vele! Wikipédia:Kocsmafal (nyelvi)#Szlovákiának megyéi vagy régiói vannak?LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. március 11., 20:20 (CET)

Erről a témáról egy másik lapon (is) folyik megbeszélés.

Sziasztok!

Az alábbi kategóriák nevének módosítása miatti cserét kérném:

Ezek mellett az alábbi átirányítás cseréjét is:

 • [[Nyitrai kerület]] → [[Nyitra megye (Szlovákia)|Nyitra megye]]

Előre is köszönöm! :) – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. március 11., 19:47 (CET)

Mielőtt még bőszen nekiugornánk a botozásnak, mi alapján történtek az átnevezések? Volt valahol erről egyeztetés? Bencemac A Holtak Szószólója 2017. március 11., 19:57 (CET)
@Bencemac: Szerintem nem szükséges egyeztetés erről, ugyanis Szlovákiának nem kerületei vannak, hanem megyéi. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. március 11., 20:01 (CET)
@Bencemac: Kategória:Közigazgatási egységek országok szerint Itt is a legtöbb országnak … megyéi a kategórianevük. Esetleg régió (ugyanis a region kifejezés vagy megyét vagy régiót jelent), bár nem hiszem, hogy a Besztercebányai régió vagy a Zsolnai régió kategórianevet kellene használni. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. március 11., 20:05 (CET)

Én azért rákérdeznék a nyelvi kocsmafalon, hogy mi lenne a legjobb fordítás. Bencemac A Holtak Szószólója 2017. március 11., 20:09 (CET)

@Bencemac: megtörtént. Wikipédia:Kocsmafal (nyelvi)#Szlovákiának megyéi vagy régiói vannak?LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. március 11., 20:20 (CET)

Csillagok háborúja témakör[szerkesztés]

Függőben FüggőbenK–Ben04 vita 2017. március 26., 17:07 (CEST)

A Csillagok háborúját taglaló cikkeknél a portál sablon rossz helyen van, megelőzi az alsó navboxokat. bizonyos cikkekben hiányzik a navbox is. Ezeket kellene pótolni. Példa: Felucia. – B.Zsolt vita 2017. március 26., 15:25 (CEST)

@B.Zsolt: Csak a navboxokat kellene pótolni vagy helyezzem át a portálsablont is? K–Ben04 vita 2017. március 26., 15:43 (CEST)

A portálsablonnak mindig a navboxok alá kell kerülni, ezt mindenképpen javítani kell. A navboxok pótlását nem tudom, nem vagyok a film nagy rajongója és ismerője. Sok különböző fiktív bolygó és hely cikkében szerepel, még akkor is, ha a navboxban nincs is az adott cikk hivatkozása benne. Szerintem kezd a portálsablon megfelelő helyre rakásával, míg végzel, hátha más is hozzá szól még és akkor eldöntheted, hogy legyen-e folytatás. – B.Zsolt vita 2017. március 26., 15:48 (CEST)

Egy ilyen feladatot a WP:FELÉP szellemében korábban én is fontolgattam, csak közben mindig elfogyott az erőm és a szorgalmam. Ez elég nagy és komplex feladat lenne, összegyűjtve minél több navboxot, a nemzetközi katalógusokat, amik a portál sablonok után lettek betéve és ugyanígy a csonk sablonokat, amik nem csonk-szakasz sablonok és nem a portál sablonok után lettek betéve. -- ato vita 2017. április 13., 08:02 (CEST)

Német járások[szerkesztés]

Függőben Függőben– Bencoke vita 2017. április 14., 13:32 (CEST)

Német járásoknál a járás szó nem része a járás nevének, ugye? Böblingen járás és a sok más járásnál a határos sablon rosszul adja meg a mondatot. Wikidatán a járások egyik fele le van fordítva magyarra, másik fele pedig nincs, ez okozza a problémát. Nem tudom a megoldás módját, vagy egy bot wikidatán lefordítja az összes járást vagy át kell írni a hatás sablont úgy, hogy csak akkor tegye ki a járás szót, ha wikidatán nincs kitéve. Egy könnyebb dolog, amit bottal ki lehet javítani, hogy a német település sablont használó településeknél, ahol a rangnak járási jogú város van beírva, ott a járás mezőben ne legyen semmi. Ennek ugyanis semmi értelme.– Bencoke vita 2017. április 6., 19:22 (CEST)

Viszont a wikidata címkéinek a lefordítása esetén is át kell írni a határos sablont, hogy nyelvtanilag értelmes legyen a határokról szóló mondat.– Bencoke vita 2017. április 6., 23:38 (CEST)
A {{határos}}(?) sablon mostantól a linkek szövegéből levágja a „járás” szót, ha paraméternek „járásokkal” van megadva (ahogy ezt korábban is tette az amerikai megyéknél). Természetesen ha már kétfélét tud kezelni, akkor bármennyit is, szóval jöhet a további kérések áradata. :-) A másik probléma sem tűnik botosnak: inkább a sablonban kéne megoldani. – Tacsipacsi vita 2017. április 9., 15:12 (CEST)

Köszi! A kérdések áradatát komolyan gondoltad? Ha igen, akkor van még egy probléma vele. A fent linkelt járás jó példa arra is, hogy nem különbözteti meg a városokat a járásoktól. Stuttgart ugye nem járás. A másik problémát meg lehet úgy oldani a sablonban, hogy ne jelenjen meg a járás a járási jogú városoknál, de a szócikkek forrásszövegében bennemaradnak, amit nem kéne.– Bencoke vita 2017. április 9., 16:16 (CEST)

Az a baj, hogy azt nem lehet programmal megoldani: a megoldás az lenne, hogy Stuttgarttal, Enz […] járásokkal határos” – azonban a magyar nyelv szépsége, hogy lehetetlen programmal kitalálni a ragot: Stuttgart még szabályos, de még emberként is csak tippelni tudok, hogy L’Hospitalet (Alpes-de-Haute-Provence) esetén a L’Hospitalet-vel forma a helyes, pedig mindkettő t-re végződik. (Egyébként arra az áradatra gondoltam, hogy még hány témakörnél ad ugyanolyan rossz eredményt a határos sablon, mint ami eddig a járásoknál volt.) A másikra tudsz példát hozni? Én azt gondoltam, hogy olyan helyzetről van szó, amikor az infobox a Wikidatából olvassa ki a járás nevét; ami sablonparaméterként meg van adva, azt semmiképpen nem távolítanám el a sablon segítségével, hiszen sose lehet tudni, előfordulhat valami különleges helyzet, amikor mégis meg kéne jelennie a járásnak: ebben az esetben a paraméter kitöltésével lehessen kényszeríteni a sablont az érték megjelenítésére. – Tacsipacsi vita 2017. április 9., 16:27 (CEST)

Például Braunschweig, Mainz, Weimar. Ezeket korábban szerintem bottal írták be rosszul.– Bencoke vita 2017. április 9., 18:46 (CEST)

Akkor nem szóltam, ez tényleg botfeladat. (Egyébként Braunschweignál egészen biztosan kézzel került be.) – Tacsipacsi vita 2017. április 9., 20:30 (CEST)

1-én → 1-jén[szerkesztés]

Függőben FüggőbenAz AkH12 szerint helyes, de még folyik az egyeztetés! – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 12:15/14:26 (CEST)

Erről a témáról egy másik lapon (is) folyik megbeszélés.

Sziasztok!

A hónap neve 1-én alak cseréjét kérném hónap neve 1-jén-re, helyesírási szempontból az 1-én hibás, és több mint 500 lapon fordul elő így. Viszont felhívnám a cserét végző botgazda figyelmét, hogy ha szimplán 1-én alakot cserél, akkor a 11-én és a 21-én is át lesz írva helytelenre! Emiatt szerintem úgy kellene, hogy az 1-én elé egy szóközt kellene tenni, ezzel párhuzamosan pedig az 1-jén elé is. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 11:59 (CEST)

Már nem hibás. – Pagony foxhole 2017. április 8., 12:02 (CEST)

@Pagony: Jó tudni… :P – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 12:15 (CEST)

Milyen nagyszerű folyamat, amikor egy hibás alakot egyszer csak helyesnek nyilvánítanak. Hogy kell ezt kiejteni? Egyén? Elseén? Kemenymate vita 2017. április 8., 13:45 (CEST)

Jó kérdés. :) – Pagony foxhole 2017. április 8., 14:00 (CEST)

Vagy a 4-én = negyedikén analógiájaként: 1-én = egyedikén? :) --Sphenodon vita 2017. április 8., 14:14 (CEST)

Lehet mégis kellene az a csere. :D – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 14:25 (CEST)

Az egyedikén az tetszik. :D De amúgy meg ha mindkettő helyes, akkor át lehet írni 1-jénre. Kemenymate vita 2017. április 8., 14:27 (CEST)

Támogatom, hogy egységesítsük a korábban kizárólag helyes alakra. Samat üzenetrögzítő 2017. április 8., 15:06 (CEST)

Symbol support vote.svg támogatom – Pagony foxhole 2017. április 8., 15:13 (CEST)
Symbol support vote.svg Támogatom, nem tudom minek kell a rossz nyelvtant helyessé tenni. :P (Remélem az AkH13-ban eltörlik az 1-én alakot.) – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 15:18 (CEST)
Symbol support vote.svg támogatomWikizoli vita 2017. április 8., 19:13 (CEST)
Én ellenzem a Wikipédia állásfoglalása miatt.– Bencoke vita 2017. április 8., 17:28 (CEST)

@Bencoke: A linken hol található állásfoglalás, ami erről szólna? Van két alak, az AkH szerint mindkettő helyes, akkor miért nem használhatjuk csak az 1-jén alakot? Kemenymate vita 2017. április 8., 17:39 (CEST)

A szabályzat szerinti helyes alak kijavítása arra utal, hogy nem fogadjuk el a szabályzatot helyesnek.– Bencoke vita 2017. április 8., 17:48 (CEST)
@Bencoke: Szóval, ha jól értem, akkor ellenzed egy helyes alak korábban is elfogadott helyesebb változatára való kijavítását… – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 17:52 (CEST)
Nincsen olyan, hogy helyesebb.– Bencoke vita 2017. április 8., 17:55 (CEST)
Akkor inkább úgy mondom, hogy a köznyelvben jobban megszokott változat. Bár sajnos sokan helytelenül írták az AkH12 bevezetéséig. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 18:02 (CEST)

Abban igazad van, hogy nincs olyan, hogy helyesebb. De azt írod, hogy a szabályzat szerinti helyes alak kijavítása. Nos, mint mondtam, a szabályzat szerint mind a kettő alak helyes. Akkor pedig nem értem milyen állásfoglalásra hivatkozol. Nem megy szemben az AkH-val, ha mindenhol 1-jént írunk, hiszen ez a forma is helyes. Kemenymate vita 2017. április 8., 18:03 (CEST)

Az egységesség pedig sosem ártott még egy enciklopédiának. :) – Pagony foxhole 2017. április 8., 18:06 (CEST)

Nem vagyok jogász, de szerintem egy jogász valahogy úgy érvelne, hogy ha nem szerepelhet a Wikipédián a szabályzat egyik helyes alakja, akkor a szabályzatot nem fogadja el helyesnek a Wikipédia. Márpedig nem szerepelhet ha egy bot rendszeresen átírja.– Bencoke vita 2017. április 8., 18:26 (CEST)

Ha én belejavítanék egy cikkbe, és átírnám az 1-én alakot 1-jénre, akkor visszavonnád a szerkesztésem? Kemenymate vita 2017. április 8., 18:34 (CEST)

Nem, mivel helyes alakokat nem javítok ki.– Bencoke vita 2017. április 8., 18:37 (CEST)
Egyébként szerintem ezt a szakaszt át kéne vinni a nyelvi kocsmafalra. Kemenymate vita 2017. április 8., 18:35 (CEST)
Lehet át kellene vinni, mert ez így sokáig tartana. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 8., 18:37 (CEST)
Nekem nincs több érvem, de Pagony jól mondta, hogy az egységesség nem árthat. Továbbra is bántja a szemem, ha 1-én alakot látok (és át is fogom írni 1-jénre), sajnálatos hogy ezt beemelték a szabályos alakok közé. Remélem legközelebb az 1.-én alak is helyessé válik. Kemenymate vita 2017. április 8., 18:59 (CEST)

Mivel nem idevaló, nem fogom folytatni, de ha valaki előhozza máshol a témát ehhez is van hozzászólnivalóm.– Bencoke vita 2017. április 8., 19:07 (CEST)

@Bencoke: LaSza feltette a nyelvi kocsmafalra, link a szakaszcím alatt. Kemenymate vita 2017. április 8., 19:09 (CEST)

Bocsánat, ritkán járok erre, csak két megjegyzés:

 • Emlékeim szerint a 10. kiadásban még csak az 1-én volt a helyes, a 11.-ben csak az 1-jén, most egyesítették a kettőt, tehát nem arról van szó, hogy egy korábban teljesen rossz alakot helyesnek nyilvánítottak, hanem inkább megengedőbb lett a szabályzat. Kevés ponton látunk ilyet, becsüljük meg. Ettől függetlenül persze egységesíthetünk, ez némi munkával jár, hiszem a javítócsomagot rendszeresen kézzel kell futtatni, és ezt a munkaidőt fordíthatnánk hasznosabb javításokra is.
 • Az ehhez szükséges javítócsomagom készen áll, és látható BinBot javítócsomagjai között, csak a 12. kiadás megjelenése óta ezt a javítást nem futtattam. Előtte elég sokszor. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. április 10., 15:42 (CEST)

@LaSza: „Emiatt szerintem úgy kellene, hogy az 1-én elé egy szóközt kellene tenni, ezzel párhuzamosan pedig az 1-jén elé is.” Nem ez a megoldás, lásd a fenti linket. De azért jó, hogy észrevetted a problémát. Ami ennél sokkal bővebb, hiszen az 1-én automatikus cseréje elég sok kémiai képletből csinálna masszív ostobaságot. Úgyhogy mindig jól át kell gondolni az ilyen javításokat, és kézi ellenőrzéssel futtatni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. április 10., 17:42 (CEST)

@Bináris: Nem értek a botos szerkesztéshez, csak azt hittem ennyire egyszerű. Meg mielőtt valaki véletlen 11/21/31-jén alakot csinálta volna, azelőtt írtam oda a biztonság kedvéért. :) – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2017. április 10., 17:54 (CEST)

Kabos László[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. április 16., 10:47 (CEST)

Mint kiderült, ketten vannak, így Kabos László hivatkozások többségét Kabos László (színművész, 1923–2004) re kellene javítani. Merci in advance. Gyurika vita 2017. április 16., 10:02 (CEST)

Valaki csinálja már meg helyettem, mert elromlott a billentyűzet. K–Ben04 vita 2017. április 16., 10:36 (CEST)

Robert Taylor[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. április 17., 07:35 (CEST)

Robert Taylor (egyértelműsítő lap) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Egyértelműsíteni kellene a hivatkozásokat, vigyázat 2 filmszínész is van, de időben azért szerencsére jól elkülönülnek! Köszönöm: – Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2017. április 16., 13:43 (CEST)

repülőtér infobox egyszerűsítése[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva199 csere a 325-ből. K–Ben04 vita 2017. április 17., 08:10 (CEST)

A {{repülőtér infobox}}(?)ot használó lapokból kellene a sajátnév és sajátnév2 paramétereket saját név és saját név2 paraméterekre cserélni. Kb. 300 lap van összesen, de ebből csak kevés vagy nulla használja ezt a két szóköz nélküli paraméternevet. Lehet régi dumpból is dolgozni, mostanában nem születtek új repterek teljesen kitöltött infoboxszal. – B.Zsolt vita 2017. április 16., 21:35 (CEST)

Mahasz[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. április 19., 14:59 (CEST)

Átnevezés miatt az alábbi hivatkozások cseréjére lenne szükség:

Köszönöm, – Vépi vita 2017. április 19., 13:47 (CEST)

A MAHASZ Dance Top 40 lapra még hivatkozik valami, nem sablon. K–Ben04 vita 2017. április 19., 14:59 (CEST)

A Singlechart sablonnal kapcsolatos, még bogozom. – Vépi vita 2017. április 19., 15:35 (CEST)

"nemrosszredir"ek javítása[szerkesztés]

Két hete volt téma a Kocsmafalon a helyesírási hibás átirányítások kezelése [1]. Én sokat tanultam belőle (elsősorban Tgr szerkesztőtársunk hozzászólásából); ma már egészen másképp látom a dolgokat. Ennek kapcsán jó néhány átirányítást elláttam {{nemrosszredir}} sablonnal. Most már csak azt nem tudom, hogy működik-e olyan bot, ami ezeket a nem rossz, de nem ajánlott linkeket kékíti, vagy ez csak elvi lehetőség, és ha nem akarok szemetet hagyni magam után, akkor javítsam ki kézzel? – Porrimaeszmecsere 2017. április 20., 17:54 (CEST)

Tudtommal nem működik, régesrégen egy távoli galaxisban valaki egyszer kitalálta, hogy majd nyilván hamarosan működni fog, és addig is rakjunk tele mindent sablonokkal, de ennél több nem történt. :-) De enni éppen nem kér. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. április 20., 21:37 (CEST)

Sejtettem, hogy ez a helyzet Ettől nem vagyok feldobva! . Akkor kijavítom kézzel, amiket én most csináltam, de a sablonokat meghagyom, hátha egyszer megvalósul az idea... – Porrimaeszmecsere 2017. április 21., 10:45 (CEST)

Célszerűbb lenne, ha adnál nekünk egy listát az érintett átirányításokról, mintsem kézzel javítgasd őket, miközben mi seperc alatt végeznénk. Bencemac A Holtak Szószólója 2017. április 21., 16:04 (CEST)

Nagyon köszönöm a segítséget, még nem kezdtem hozzá a javításhoz. A Kategória:Átirányítások nem hibás névről lista '('-es és számos tételeiről van szó, tekintettel arra, hogy a kisbolygók neve mind így kezdődik. – Porrimaeszmecsere 2017. április 21., 16:39 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés A szakasz jövő péntekig szabad préda, utána az enyém! Bencemac A Holtak Szószólója 2017. április 23., 17:05 (CEST)

Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége → Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége[szerkesztés]

Átnevezés miatt az alábbi hivatkozás cseréjére lenne szükség: