Wikipédia:Botgazdák üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Botgazdák üzenőfala 
Ez a lap arra szolgál, hogy a szerkesztők kéréseket tudjanak küldeni a robotokat működtető felhasználóknak. A robot nem varázsszer, nem lehet segítségével tetszőleges feladatot automatizálni! Számos funkció bele van építve, ezek könnyen és gyorsan végrehajthatóak, más, bonyolultabb vagy szokatlanabb feladathoz viszont módosítania kell a szoftvert az üzemeltetőjének. Ez a konkrét funkciótól függően akár többnapos munka is lehet, és nem biztos, hogy lesz, aki vállalkozik rá. Légy türelmes, és ha úgy adódik, értsd meg, hogy még a robotgazdáknak sem biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységük a szoftver buherálása.
Hasznos tippek
 • Botstátusszal bíró szerkesztők listája: Wikipédia:Botok listája, Kategória:Wikipédia-botok
 • Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kérésed találkozik a szerkesztők általános véleményével, akkor előbb tárgyald meg a közösséggel (a megfelelő kocsmafalon, műhelyoldalon vagy vitalapon)!
 • Igyekezz minél pontosabban megfogalmazni a kérésedet, és adjál hozzá linkeket! A botgazdák csak varázslók, de nem gondolatolvasók.
 • Botgazdáknak (főleg nagyobb feladatoknál): Ne ugorj egyből neki! Gondold végig, milyen problémák merülhetnek fel, milyen más feladattal lenne érdemes összekapcsolni.
 • Kérjük, hogy a felvetett problémák megoldását a botgazdák (vagy bárki, aki látja, hogy a feladat meg van oldva) a {{megoldva|1=~~~~}} sablonnal jelezzék a szakasz elején!
 • A függőben sablont is használd aláírással, ha lehet, indoklással is: {{függőben|~~~~}} vagy {{függőben|indoklás ~~~~}}.
Hosszabb ideje megoldatlan feladatok
A Régóta megoldatlan feladatok allapra mozgatjuk át azokat a szakaszokat, amelyekben az elmúlt két hónapban nem történt érdemi előrelépés. Ezek a munkák fontosak ugyan, de hosszabb ideje nem tudta senki megoldani őket, és áttekinthetetlenné tennék az üzenőfalat.
Botokat megkérni feladatok elvégzésére az alábbiak szerint érdemes vagy nem érdemes:
Egyszerűen megoldható botfeladatok
 • kategóriák átnevezése
 • sablonok behelyettesítése
 • egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozások javítása (lásd a kütyük fülön is)
 • egyszerű szövegcsere, például „Külső linkek” → „Külső hivatkozások”
 • picit bonyolultabb szövegcsere (reguláris kifejezésekkel)
 • cikkek tömeges átnevezése (egyszerű szövegcserével vagy reguláris kifejezésekkel)
 • táblázatok konvertálása HTML-stílusból wikis szintaxisra
 • egyéb rendszeres botfeladatok
Részben automatizálható feladatok
 • Speciális:Dupla átirányítások – egyenként kell megvizsgálni őket, mert nem mindegyik jogos, de az elbírálás után az előfordulásokat már lehet bottal ütni.
Botfeladatnak látszó dolgok
 • Szerkesztő szerkesztéseinek tömeges visszaállítása (spam, vandálkodás) – általában gyorsabb kézzel megcsinálni.
A legfrissebb botprogramok, Wikipédia-adatbázis és más életbevágó kütyük:
A Botgazdák üzenőfalának archívumai


Résztvevő → részt vevő[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Sziasztok! Az lenne a kérésem, hogy az összes olimpiai nemzetcikkben szereplő egyik résztvevő nemzete volt kifejezésben a résztvevő-t valamelyik botgazda javítsa részt vevő-re, mivel az OH. 1235. o. szerint melléknévként az utóbbi, különírt forma a helyes. Köszönöm! ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 10., 13:57 (CEST)

Az olimpiai nemzetcikkeken kívül a világbajnokságok cikkeiben is kellett cserélnem. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 17:32 (CEST)

Köszönöm szépen. ✮ Einstein2 vitalap 2013. augusztus 10., 17:46 (CEST)

Újraindítom a botot, mert találtam olyan szócikkeket, amelyek kimaradtak. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 10., 19:41 (CEST)

Az éjjel Tomcsybot is ezzel foglalkozott. Sajnos rájöttem, hogy rengeteg előfordulás van még: számos sportágnál "résztvevő csapatok", az olimpiai éremtáblázatoknál "résztvevő országok" stb. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 11., 08:29 (CEST)

Felül kéne vizsgálni néhány botszerkesztést, mert például itt biztosan nem melléknévi szerepben olvasható a szó. Lásd még OH 1450: vb-résztvevő. --Regasterios vita 2013. augusztus 11., 11:48 (CEST)

Az ilyenek miatt nem szabad soha automatikusan javítani a helyesírást bottal. Lehet, hogy csak százból egy kivétel van, de többnyire van. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. augusztus 11., 12:09 (CEST)

Nem szoktam automatikusan javítani; kézi felügyelet mellett csúszott be :-( --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2013. augusztus 11., 21:21 (CEST)

Visszavontam a Regasterios által jelzett hibás szerkesztést, és még korábban TomcsyBot szerkesztéseiből is számosat visszavontam, pl: [1], [2], [3], [4], [5] --Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2013. augusztus 11., 17:25 (CEST)

Úgy látom, ez első körben lefutott, és éppen két éve áll. A feladat bekerült a vegyes javítások 7. csomagjába (ur'(r|R)észtvevő (nemzet|csapat|ország)', ur'\1észt vevő\2'), alakban; ez azt jelenti, hogy innentől időnként futni fog a javítás külön kérés nélkül is, ezért a függősablont leveszem. Ha valaki tud még olyan szókapcsolatról, ahol jellemzően külön kell írni, és hatékonyan javítható, szóljon! (Sajnos a fenti linken láthatóan van olyan javítócsomag, aminek a kommentje „Ezt érdemes gyakran futtatni a sportcikkek borzalmas állapota miatt”. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 4., 12:29 (CEST)

Szenátorcikkek javítása, fejlesztése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A nemrégiben létrehozott szenátorcikkekben (melyek a Amerikai szenátorok kategóriában és alkategóriáiban találhatók) a következő javításokat, nyilvánvaló bővítéseket tartanám mindenképpen szükségesnek, melyek számomra botmunkának tűnnek.

 • Tick-green.png Állam (és esetleg Red question mark.svg párt) szerinti alkategóriákba sorolás. (Látom, már folyamatban van, csak a teljesség kedvéért említettem meg.)
  • Tick-green.png Kapcsolódó teendő: Az USA Demokrata pártjának szenátorai‎ kategória helyesen Az USA Demokrata Pártjának szenátorai‎ lenne (legalábbis szócikkünk szerint: Demokrata Párt (Amerikai Egyesült Államok)); a kategória átnevezése után, ha jól tudom, javítani kellene a kategóriahivatkozást a (jelenleg) 56 hivatkozó szócikkben.
  • Tick-green.png Kapcsolódó Symbol question.svg kérdés: Az rendben van-e, hogy egyes kategóriák neve "<ÁLLAMNEVE>i szenátorok", míg másoké "<ÁLLAMNEVE> állam szenátorai" formátumban szerepelnek, s ezáltal nem egységesek? Engem nem zavar, csak gondoltam, megemlítem, ha már észrevettem. (Ha netán át kellene nevezni őket, akkor az is a fentihez hasonló botmunkát eredményezne.)
Az államos kategóriákat egységesítettem. -- ato vita 2015. február 19., 21:02 (CET)
Sajnos nem lett jó az Észak-Dakota, Dél-Dakota, Észak-Karolina és Dél-Karolina, mert itt a kategóriák nevében a kötőjel utáni szó kisbetűvel kezdődik. Ezt még jó lenne javítani, ezekből is van száznyi nagyságrendben. Zerind üzenőlap 2015. február 20., 11:54 (CET)
Javítottam. -- ato vita 2015. február 20., 20:19 (CET)
 • Tick-green.png Navigációs sablonok elhelyezése. (Látom, már folyamatban van, csak a teljesség kedvéért említettem meg.)
Az Amerikai szenátorok államok szerint navigációs sablonokban szereplő cikkekben már szerepelnek a navigációs sablonok és az államok szerinti kategóriákba lettek pakolva. A maradék kétszázvalahány nemigen botosítható. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Red question mark.svg A még élő szenátorok esetén a születési-halálozási információból (a bevezetőben) a halálozási helyfoglaló – , ) karaktersorozatot talán helyre kellene hozni.
Az adott helyen a cikkekben csak egyforma wikidata-sablonok vannak, amik a wikidatás adatokat mutaják, már ha vannak. A bot innentől nem tud különbséget tenni a cikkek között, ami alapján a sablonokat törölné vagy bent hagyná. Egy megfelelő táblázattal esetleg megoldható lenne, de szerintem ez a szépséghiba nem hozna annyit a konyhára, amennyi fáradságba kerülne a halálozási adatok későbbi kitöltése. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Blancovinkjeemptysmall.png A bevezetőben ki kellene írni a személy középső nevét, ha van.
A fentiek miatt a cikkek létrehozása előtt lett volna elintézhető megfelelő táblázattal. Innentől már nehézkes és szükség lenne hozzá egy táblázatra a cikkek címével és a középső nevekkel. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Red question mark.svg A hivatali idő(ke)t napra pontosan fel lehetne-e tüntetni az infoboxban? (Ha már a halál oka is benne van.)
A hivatali idők a cikk írásával egyidőben kerültek a cikkekbe Az USA korábbi szenátorai táblázata alapján. Ennek a pontosítása érdeklődő szorgos kezek munkáját igényli. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
 • Tick-green.png A képviselt államot a bevezetőben (és esetleg az infoboxban is) meg kellene említeni. Az előbbit és ezt a pontot lehetne az enwikihez hasonlóan.
Ennek az egységes megszövegezése azt hiszem nagyobb nyilvánosságra is tartozna. Továbbá a maradék cikkeket előbb legalább államok szerint külön kellene kategorizálni. -- ato vita 2015. február 19., 13:51 (CET)
A bevezetők HuFi verziója szerintire javítva. -- ato vita 2015. február 24., 20:21 (CET)
Ld. előző pont. -- ato vita 2015. február 24., 20:21 (CET)
 • Láttam olyat is, hogy az infoboxban a név mellett volt egyedítő tag (valószínűleg ritka). Nem tudom, hogy került oda egyáltalán. Csak azért mondom, hogy esetleg pillantson oda is, aki csinálja, ha már az összes cikken végigmegy.
 • Blancovinkjeemptysmall.png Létre lehetne hozni a kimaradt szenátorok cikkeit is (van egy jó pár), a teljesség kedvéért, már ha vannak rájuk információk az adatbankban, amiből a többi is elkészült – és immár akkor a fenti csiszolásokat is figyelembe véve hozandók létre.

A fentiek, azt hiszem, nem igényelnek különösebb megelőző egyeztetést, konszenzust, ezért bátorkodtam rögtön itt megemlíteni. (Egyes más kérdésekben a Kocsmafalon folyt vita, pl. az "egykor volt" esetéről, de nem alakult ki konszenzus, ezért nem is említettem itt.)

Amennyiben mégis megemlítettem itt valami olyat, amit nem kellett volna, elnézést; a vállalkozó botgazdá(k)nak pedig előre is köszönöm a munkáját. m82xe (vitalap), 2015. február 18., 21:42 (CET)

Igen, lehet, hogy a megjelölt teendők egy része nem a klasszikus értelemben vett botmunka, mely egy gombnyomásra automatikusan rendbetesz több száz cikket – hanem a cikkekre kicsit odafigyelve, egyenként kell őket megcsinálni. Viszont, mégis azért tekintek rájuk botmunkaként, mert nagyon egynemű szerkesztések, aprók (már amelyik), és segédprogrammal megtámogatva viszonylag gyorsan végezhetők.
Természetesen nem várom el, hogy bárki fáradozzon főleg az időigényesebb, nehezebben automatizálható dolgokkal. Csak azért írtam ide mégis, hogy hátha van olyan botgazda, akinek lenne kedve hozzá. Ha nem, sebaj, legfeljebb úgymarad, vagy esetleg újra megpályázom a botflaget. m82xe (vitalap), 2015. február 19., 16:02 (CET)

A botflag megadására, mint megerősített szerkesztő másodszorra sokkal nagyobb esélyt látok. -- ato vita 2015. február 19., 19:37 (CET)

Szerintem az egykor-volt kérdésben kialakult a konszenzus, az utolsó változatot mindenki elfogadta (legfeljebb ez így nem lett kimondva). --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. február 20., 14:38 (CET)

Én is így érzem/értelmeztem a nyelvi kocsmafali megbeszélés eredményét. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. február 20., 14:56 (CET)

Akkor azért ide írnám a fent említett konszenzus linkjét és szövegét:

Symbol question.svg kérdés Ugye jól értettem a kívánt formát és a képzettség törölhető a cikkek szöveges részéből? -- ato vita 2015. február 22., 11:27 (CET)

Igen, szerintem ez így jobb, mint Einstein2 megoldása a "virginiai szenátora" fordulattal. Ha ez a változás megvan, a foglalkozást (politikus, jogász, közgazdász, irodagép-műszerész stb.) még kitalálhatjuk vagy kézzel kell megcsinálni. De ha mind átkerül a HuFi utolsó verziójára, az már megszüntette a fő problémát (egykori-volt). Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2015. február 22., 11:32 (CET)

Akkor már csak azt a maradék kétszáz-egynéhány szenátort kell szétszálazni államok szerint, mielőtt a bevezető egységesen bottal módosítható. -- ato vita 2015. február 22., 12:12 (CET)
Megtörtént. A beillesztendő szövegből ne felejtsd ki a szükséges helyeken a belső hivatkozásokat. Továbbá figyelj a hivatali idők sajátosságaira (néhol több ciklus van, néhol a ciklust csak egy év jelöli). m82xe (vitalap), 2015. február 23., 20:10 (CET)
A bevezetők módosultak. Az államokat nem linkesítettem mert egy lépésben kicsit sok lett volna az egyértelműsítések miatt. -- ato vita 2015. február 24., 19:25 (CET)

Köszönöm mindenkinek, aki folytatta a megkezdett munkát! De ennyi hiba esetén talán egyszerűbb lett volna inkább újra létrehozni a cikkeket, mint ennyit barkácsolgatni őket. A hiányzó szenátorokat érdemes lenne államonként létrehozni a navigációs sablon alapján, úgy már egyből mehetnének be a megfelelő kategóriába. Szerencsére az AWB ki tudja gyűjteni egy sablonból a piros linkeket, sőt az összeset is! Mivel a sablonok az angol alapján készültek, a magyar és az angol sablonból kiolvasott linkek egymás mellé helyezése 100%-osan kiadja az összetartozó párokat. A további szenátorok esetén érdemes lenne megfontolni az angol wiki infoboxainak tartalmának kiolvasásást bottal és az alapján létrehozni a többit. --B.Zsolt vita 2015. február 24., 01:09 (CET)

Előtte azonban alkalmas formára kell hozni a navboxok piros hivatkozásainak egy részét. Sok ugyanis angol – és egyébként is nálunk szükségtelen – egyedítő taggal rendelkezik (sőt sok link csak azért piros, mert rossz a hivatkozás, pedig a megfelelő szócikk már létezik. Ez utóbbi hibát a navboxok mintegy felében már javítottam.) Vállalom a navboxok átfutását és a hivatkozások megfelelőre alakítását. m82xe (vitalap), 2015. február 24., 12:58 (CET)
Mint kiderült, sok esetben a huwikin is kell az az egyértelműsítés – bár általában még nem létezik a többi hasonló nevű cikk, de azt mégsem hagyhatjuk, hogy rossz helyre (szenátorra) mutató linkek maradjanak a szócikkekben. Szóval egy csomó egyértelműsítési munka merült fel, emiatt el fog húzódni a sablonok javítása. m82xe (vitalap), 2015. március 9., 20:33 (CET)

Úgy látom, a még kérdőjeles pontokra Ato 01 megadta a választ, hogy nem tudunk bottal segíteni, és itt pillanatnyilag nem látszik több aktuális botmunka, és csaknem fél éve nincs is mozgás, ezért a függősablont levettem. Ezen az üzenőfalon 40 napra van állítva az archiválási idő, mostantól számolva ez elég rá, hogy tisztázódjék, ha mégis van teendő. A jövőre nézve pedig valóban helyesebb lenne eleve átgondoltan és jól létrehozni a cikkeket, mint az úgy-ahogy létrehozottak kapcsán sokszoros munkát csinálni a javítgatással. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 4., 11:58 (CEST)

Semmitmondó mondatok törlése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenVan még vele munka bőven. --Puskás Zoli vita 2015. május 30., 23:00 (CEST)

Kedves Botgazdák!

Labdarúgó-játékvezetők oldalán óriási számban szerepelnek a következő semmitmondó mondatok, melyeknek törlését kérném mindből: "Gyakorló játékvezetőként különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat." és "A játékvezetői vizsgát megszerezve indulhatott pályája." Köszönöm! – Tudor987 vita 2015. március 29., 23:13 (CEST)

Megnéztem az első mondatot, és a Google alapján tényleg szó szerint ebben a formában szerepel több mint ezer cikkben! Sőt rendre úgy folytatódik, hogy „Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára…” Ezzel együtt nem vagyok biztos benne, hogy lehet-e ezen bottal segíteni. Mi maradna a cikkben ezek helyén? Biztos, hogy semmi átvezetésre nincs szükség? Ádám 2015. április 7., 03:19 (CEST)

Véleményem szerint ez a mondat szimplán törlendő, a szócikkeket megnézve enélkül nem fog hiányozni semmi, nincs szükség "átvezetésre". --Tudor987 vita 2015. április 10., 00:16 (CEST)

Nagyon örülnék neki, ha az ilyen üres töltelékek eltűnnének. --Karmela posta 2015. április 10., 08:00 (CEST)

A fenti mondatok törlődtek, a mellékmondatok és az 1-2 szóval több információt tartalmazó mondatok maradtak. -- ato vita 2015. április 11., 19:01 (CEST)

@Ato 01: Hálásan köszönöm! --Malatinszky vita 2015. április 24., 14:02 (CEST)

Az 1-2 szóval több infót tartalmazó mondatok közül is töröltem egy raklapra valót, de ez elég macerás, nem lehet automatikusan csinálni, bár az AWB sokat segít benne. Ehhez jön még hozzá a szintén gyönyörű „legmagasabb labdarúgó bajnokság”. Nyolc órányi munkával kb. 270 cikket sikerült kitakarítanom ebből a szempontból, közben teleírtam Lajos52 vitalapját. Iszonyat, hogy mennyi felesleges munkát generál a működése! Azt meg le sem írom, hogy hány cikket kéne még mindig átnézni ilyen szempontból. --Puskás Zoli vita 2015. május 24., 01:52 (CEST)

Repültek/repülnek még ezek is:

 • A játékvezetés körülményeit figyelembe véve vizsgázott. – Ha volt a mondatban évszám akkor maradt a ...-ben vizsgázott.
 • Labdarúgó játékvezetők oktatása vizsgával (elméleti, gyakorlati) zárul.
 • A labdarúgó-szövetségek (területi, megyei, országos) bírói bizottságának minősítése alapján jutott magasabb osztályba. – Alapvetően trivialitás, azt sem írjuk le, hogy valaki a gimnáziumban a tantestület javaslatára lépett felsőbb osztályba, ráadásul nem is minden országban van például megye, és az is erősen kérdéses, hogy az elmúlt százegynéhány évben ez mindig, mindenhol így történt volna.
 • A játékvezetői vizsgát megszerezve indulhatott pályája.
 • Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára… mondatrész, a tartalom – ha van – megőrzése mellett.
 • legmagasabb labdarúgó bajnokság – Én 185 cm magas vagyok, nem tudom, hogy nálam magasabb-e vagy sem. Persze nem vagyok labdarúgó-bajnokság, úgyhogy ez nem is igazán lényeges. :-) Lett belőle legfelső szintű labdarúgó-bajnokság, kötőjellel, mert úgy kell írni.

Azt hiszem ennyi. --Puskás Zoli vita 2015. május 24., 13:45 (CEST)

Ez a feladat eléggé leült, és pillanatnyilag nem látszik a következő tennivaló, habár a feladat fontosságát nem vitathatjuk. Tehát konkrétan miket kellene a jelenlegi állapot szerint még eltávolítani vagy helyettesíteni? Lehetőleg listaszerűen. Vegyük figyelembe ugyanennek a szerzőnek az úrhajós cikkeit is (már magam is gondolkodtam a botos takarításukon). Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 4., 12:02 (CEST)

Átnevezett szerkesztők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Függőben FüggőbenTacsipacsi vita 2015. április 20., 22:38 (CEST)

Sziasztok! Ma hajnalban véglegesítették az egységes bejelentkezést, ennek következtében mintegy 27 és fél ezer szerkesztőt neveztek át, a szerkesztőlapokat, vitalapokat, allapokat átirányítás nélkül átnevezve, ezekre rengeteg link mutathat. Ki tudja valaki javítani? --Tacsipacsi vita 2015. április 18., 10:38 (CEST)

Engem is átneveztek (saját kérésre) nemrég. Tudnátok javítani az én hivatkozásaimat is? Szerkesztő:Ákos9702 –› Szerkesztő:Ákos97 és Szerkesztővita:Ákos9702 –› Szerkesztővita:Ákos97. Nagyon köszönöm! --Ákos97 почта 2015. április 21., 19:48 (CEST)

Te még a jobbik kategóriába tartozol, mert pl. Szerkesztő:Pasztilla (Szerkesztő:Pasztilla~huwiki) esetében még zöld link se maradt. --Tacsipacsi vita 2015. április 21., 21:05 (CEST)

Valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne legalább felmérni, hogy hol kell javítani (valószínűleg tíznél több szerkesztő nem érintett komolyabban)? --Tacsipacsi vita 2015. augusztus 4., 12:56 (CEST)

Alapvetően az általad adott linken. Jó lett volna, ha készítenek egy külön listát, de lehet, hogy készítettek is, tehát ezt kéne megtudni azoktól, akik csinálták. Hátha van emészthető alakú. Ha nem, akkor innen lehet API-hívásokkal (lekérdezéssel vagy bottal) kigyűjteni. Ráadásul még olyan finomságokra is ügyelni kell, amibe csak így találomra kattintva beleszaladtam (a user átnevezte a saját szerklapját...).

Viszont ha tényleg kevés számú szerkesztővel kell érdemben foglalkozni, akkor őket akár fel is lehet itt sorolni, ahogy előkerülnek, és külön javítani, nem törődve a többi 27 ezerrel. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 4., 13:17 (CEST)

Portálsablon terítése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 4., 16:21 (CEST)

Megkérnék egy botgazdát, hogy segítsen a frissen létrehozott Pécs-portál sablonjának kihelyezésében a Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Péccsel kapcsolatos szócikkekben. A lista most lett jelentősen karbantartva és bővítve, csak kis mennyiségben tartalmaz(hat) oda-nemillő cikket. Ami a formátumát illeti, a műhely közösen a kötőjeles változat mellett döntött: {{Portál|Pécs|-}}(?). Előre is köszönöm! Bencemac A Holtak Szószólója 2015. június 25., 09:28 (CEST)

Bár Bencemac jól írta be, de a Wikipédia a képernyőn nem jól jeleníti meg a kódot. Amit kérni szeretnénk: {{Portál|Pécs|-|}} Köszönjük:  EniPort eszmecsere eszmecsere 2015. június 25., 11:59 (CEST)
Teljesen egyenértékű a kettő (a sablon ugyanúgy dolgozza fel). Így érdemesebb a {{Portál|Pécs|-}} használata. (Egyébként nem a műhely döntése, hogy hogy kell írni, a helyesírás szabályozza, hogy a Pécs-portál a helyes.) --Tacsipacsi vita 2015. június 28., 21:20 (CEST)
@Tacsipacsi: Szia, a Sablon:Portál dokumentációjában a példából az tűnik ki, hogy ha a portálnév után van megadva elválasztó paraméter, akkor le kell zárni egy pálcikával: Sablon:Portál/doc#Harmadik. De én nem vagyok bot-gazda, így nem ismerem a helyes szintaxist, lehet Neked van igazad, és a sablon dokumentációja a hibás (akkor viszont jó volna azt kijavítani). EniPort eszmecsere eszmecsere 2015. június 29., 02:51 (CEST)
Javítottam a leírást. --Tacsipacsi vita 2015. június 29., 10:22 (CEST)
Köszi szépen. És tudjátok teríteni az így már helyes sablont?  EniPort eszmecsere eszmecsere 2015. június 29., 12:55 (CEST)
Egyszer biztos ez is sorra kerül. De lehet, hogy csak nyaralás után. ;-) -- ato vita 2015. június 30., 21:49 (CEST)

@Ato 01: Látom tegnap megcsináltad, köszönjük szépen.  EniPort eszmecsere eszmecsere 2015. július 5., 12:38 (CEST)

@Eniport: Szívesen. Kicsit megtréfáltátok a botot az átirányítások vitalapjára helyezett értékeléssel a következőknél:
 1. 19-es busz (Pécs)
 2. Batthyány-kastély (Pécs)
 3. Magyarürög
 4. Mecsekszentkút
 5. Pécsi Közlekedési Zrt.
 6. Tüke Busz Zrt.
-- ato vita 2015. július 5., 17:30 (CEST)
@Ato 01: Igen, tudunk erről a hat oldalról, beszéltünk is róla a műhelyben. Jelenleg kényszerű rossz megoldásként “átmenetileg” használjuk őket így, de terveink között szerepel a szócikkek rendes megírása. Elnézést, ha bekavart a terítésben.  EniPort eszmecsere eszmecsere 2015. július 6., 02:23 (CEST)

WPERDÉLY[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 1., 22:38 (CEST)

A próbalapomon szereplő települések vitalapjára lehetne bottal teríteni a WPERDÉLY sablont? Ha van már rajta más értékelősablon, akkor persze Több WP sablonnal. A próbalapon szereplő többi cikkre nem kérek, azokat még át kell néznem. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. június 29., 19:01 (CEST)

Korábban volt egy ilyen próbálkozás. Piraeus leállított. -- ato vita 2015. június 30., 21:42 (CEST)
@Ato 01: Pontosítok egy picit: ha van aki a kipakolt sablonokat kitölti, akkor nekem nincs ellenemre a dolog. Azt nem szeretném, hogy tömegével kerüljenek ki olyan sablonok, amiket aztán senki nem tölt fel tartalommal. Ennek akkor sincs értelme, amikor szerkesztőtársaink egyesével csinálják, bottal sem lesz több. Ha viszont pl. Hkoala a figyelt lapjaira kéri és azért, mert utána végigtöltögeti őket, akkor ez egy más történet. Üdv (és kösz a botozást): Piraeus vita 2015. június 30., 22:01 (CEST)
@Piraeus, Ato 01: Láthatod a közreműködéseimen, hogy módszeresen megyek végig az erdélyi témájú cikkeken. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 1., 08:52 (CEST)
Erről beszélek. Te külön listát alkottál a cikkekről, amiket gondozni akarsz és ehhez kérsz segítséget. Ez nagyon más, mint a „sablonozzuk föl a következő öt kategóriát, aztán majd valaki egyszer biztos kitölti az üres sablonokat hozzáállás”. Piraeus vita 2015. július 1., 09:26 (CEST)
@Piraeus: Teljesen igazad van, hogy az a kívánatos, ha ki vannak töltve az értékelősablonok. De én nem tartom haszontalannak a kitöltetlen sablonokat sem: az adott műhelynek segíti a munkáját, könnyebb átlátni a műhelyhez tartozó szócikkeket, és ösztönzi a műhelytagokat az értékelő munka végigvitelében. A WPM:C oldalon ettől látszik, hogy egy adott műhelyhez/témához hány szócikk tartozik, és ebből mennyi van értékelve. - EniPort eszmecsere eszmecsere 2015. július 1., 03:04 (CEST)
Igen, ez az elmélet. A gyakorlat pedig az, hogy ötből három sablon, amit látok, részben, vagy teljesen kitöltetlen. A műhelytagokat láthatóan nem igazán ösztönzi az ilyesmi és nem is mutat jól. Bár a cikk tartalmát nem befolyásolja, így másodlagos, mégis jobb lenne, ha nem szórnánk tele egész kategóriák vitalapját sabloncsonkokkal. Piraeus vita 2015. július 1., 09:26 (CEST)
Kész. Takács János (üzletember) cikkét kihagytam. ;-) -- ato vita 2015. július 1., 22:38 (CEST)

Köszönöm! --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 1., 22:43 (CEST)

Férfi tag[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 7., 19:52 (CEST)

152 szócikkben egybeírva szerepel, ami hímtagot jelent. Kijavítaná őket valaki? Voxfax vita 2015. június 29., 21:12 (CEST)

Nagylak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 7., 21:44 (CEST)

Egyértelműsítés miatt javítani kellene a Nagylak lapra mutató hivatkozásokat. (A sablonokat javítottam kézzel.) --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 1., 14:38 (CEST)

Köszönöm! --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 8., 19:43 (CEST)

Stóla[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 8., 17:42 (CEST)

Egyértelműsítés miatt javítani kellene a Stóla lapra mutató hivatkozásokat; a sablonokat havítottam kézzel. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 2., 19:03 (CEST)

Köszönöm! --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 8., 19:43 (CEST)

Ciprus uralkodóinak listája -> A Ciprusi Királyság uralkodóinak listája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 8., 18:11 (CEST)

A cím pontosítása miatt átneveztem a Ciprus uralkodóinak listája lapot A Ciprusi Királyság uralkodóinak listája címre. Tud-e valaki bottal segíteni az átirányítások felülírásában? Üdv: Piraeus vita 2015. július 3., 23:07 (CEST)

Köszönöm! Piraeus vita 2015. július 13., 21:31 (CEST)

WPERDÉLY 2. rész[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 8., 19:22 (CEST)

A próbalapomon szereplő cikkek vitalapjára lehetne bottal teríteni a WPERDÉLY sablont? Ha van már rajta más értékelősablon, akkor persze Több WP sablonnal. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 6., 11:27 (CEST)

Köszönöm! --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 8., 19:43 (CEST)

Logók kigyűjtése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 3., 16:27 (CEST)

Kedves botgazdák! Valaki tud segíteni kigyűjteni az engedéllyel nem rendelkező logókat egy allapra a Wikipédia:Karbantartóműhelyben? Olyan kell, amelyen van {{logó}}(?) sablon, de nincs mellé {{OTRS}}(?) sablon. Az is nagy segítség lenne, ha valaki megmutatná, hogy kell a botot beüzemelni erre, és akkor én megcsinálom. Csak AWB-vel tudnám, az meg gyanítom iszonyú lassan menne... Köszönöm. Xiaolong Üzenő 2015. július 6., 12:09 (CEST)

CatScan (2643 fájl, vagyis 99.886621315193%). Ez a HTML formátum, de tud wikitáblázatot is. Lesz vele munka… --Tacsipacsi vita 2015. július 6., 13:34 (CEST)
Köszi. @Malatinszky:, korábban nekiálltál volna a törléseknek, segítesz akkor ezeket átnézni és felsablonozni? Xiaolong Üzenő 2015. július 7., 20:50 (CEST)

Wikipédia:Karbantartóműhely/Logók OTRS sablon nélkül. Egy kis elemi programozás kellett hozzá. Az eredmény lenyűgöző: 2621 logóból 2-nek van OTRS sablonja, 2619-nek nincs. Jó szórakozást! :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 3., 16:27 (CEST)

Köszönjük, bár már Teemeah csinált egy Wikipédia:Karbantartóműhely/Logók lapot (az általam belinkelt CatScanből), csak elfelejtődött reklámozódni… --Tacsipacsi vita 2015. augusztus 3., 19:01 (CEST)

Ebben az esetben Teemeah-nak illett volna itt jeleznie, hogy a probléma okafogyott, hogy ne dolgozzam vele fölöslegesen, azzal a félórával tudtam volna mást is kezdeni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 3., 22:21 (CEST)

SEAT León[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 18., 14:17 (CEST)

Szeretnék egy cserét kérni erről: Seat Leon erre: SEAT León. Ugyanis ez a márka neve. A szócikkcímekben már kicseréltem. Köszönöm, --Vépi vita 2015. július 8., 09:28 (CEST)

Frank Capra[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 18., 14:50 (CEST)

Egyértelműsítésre mutató linkeket kellene javítani: Frank Capra. --Trevor vita 2015. július 16., 10:49 (CEST)

Puskás Péter[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 18., 19:24 (CEST)

Kérem, a Puskás Péter-re mutató hivatkozásokat cseréljétek le Puskás Péter (énekes)-re! Köszönöm. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. július 16., 13:03 (CEST)

Modell[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 18., 21:04 (CEST)

Szeretném kérni, hogy a fő névtérben a Modell (személy)-re mutató hivatkozások Modell (foglalkozás)-ra legyenek cserélve. Köszönöm! Fauvirt vita 2015. július 16., 19:51 (CEST)

Kategória:10 000 és 20 000 fő közötti települések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 19., 16:13 (CEST)

Törlési megbeszélés alapján megszűnt kategória, kiürítenétek légyszi? Köszi, Alensha 2015. július 19., 03:19 (CEST)

COMNEBOL → CONMEBOL[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 23., 22:04 (CEST)

Valaki ki tudná cserélni az elég sok szócikkben rosszul írt COMNEBOL rövidítést CONMEBOL-ra? Köszönöm! Zerind üzenőlap 2015. július 20., 13:45 (CEST)

Prague-East járás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva-- ato vita 2015. július 31., 19:13 (CEST)

Át kellene nevezni az "XX (Prague-East járás)" címeket "XX (Kelet-Prágai járás)"-ra, illetve ha a cikkek szövegében is előfordul a Prague-East, akkor azt is értelemszerűen javítani kellene. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. július 31., 11:15 (CEST)

Nyelvi kocsmafal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A nyelvi kocsmafal túl hosszú, archiválni kellene belőle.--Parliament Buildung Hungary 20090920.jpg Ruisza beszélgetőfülke 2015. augusztus 4., 19:18 (CEST)

Ezt fölösleges felírni ide, a botok automatikusan intézik a megfelelő feltételek teljesülése esetén. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. augusztus 4., 19:19 (CEST)