Wikipédia:Botgazdák üzenőfala

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Botgazdák üzenőfala 
Ez a lap arra szolgál, hogy a szerkesztők kéréseket tudjanak küldeni a robotokat működtető felhasználóknak. A robot nem varázsszer, nem lehet segítségével tetszőleges feladatot automatizálni! Számos funkció bele van építve, ezek könnyen és gyorsan végrehajthatóak, más, bonyolultabb vagy szokatlanabb feladathoz viszont módosítania kell a szoftvert az üzemeltetőjének. Ez a konkrét funkciótól függően akár többnapos munka is lehet, és nem biztos, hogy lesz, aki vállalkozik rá. Légy türelmes, és ha úgy adódik, értsd meg, hogy még a robotgazdáknak sem biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységük a szoftver buherálása.
Hasznos tippek
 • Botstátusszal bíró szerkesztők listája: Wikipédia:Botok listája, Kategória:Wikipédia-botok
 • Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kérésed találkozik a szerkesztők általános véleményével, akkor előbb tárgyald meg a közösséggel (a megfelelő kocsmafalon, műhelyoldalon vagy vitalapon)!
 • Igyekezz minél pontosabban megfogalmazni a kérésedet, és adjál hozzá linkeket! A botgazdák csak varázslók, de nem gondolatolvasók.
 • Botgazdáknak (főleg nagyobb feladatoknál): Ne ugorj egyből neki! Gondold végig, milyen problémák merülhetnek fel, milyen más feladattal lenne érdemes összekapcsolni.
 • Kérjük, hogy a felvetett problémák megoldását a botgazdák (vagy bárki, aki látja, hogy a feladat meg van oldva) a {{megoldva|1=~~~~}} sablonnal jelezzék a szakasz elején!
 • A függőben sablont is használd aláírással, ha lehet, indoklással is: {{függőben|~~~~}} vagy {{függőben|indoklás ~~~~}}.
Hosszabb ideje megoldatlan feladatok
A Régóta megoldatlan feladatok allapra mozgatjuk át azokat a szakaszokat, amelyekben az elmúlt két hónapban nem történt érdemi előrelépés. Ezek a munkák fontosak ugyan, de hosszabb ideje nem tudta senki megoldani őket, és áttekinthetetlenné tennék az üzenőfalat.
Botokat megkérni feladatok elvégzésére az alábbiak szerint érdemes vagy nem érdemes:
Egyszerűen megoldható botfeladatok
 • kategóriák átnevezése
 • sablonok behelyettesítése
 • egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozások javítása (lásd a kütyük fülön is)
 • egyszerű szövegcsere, például „Külső linkek” → „Külső hivatkozások”
 • picit bonyolultabb szövegcsere (reguláris kifejezésekkel)
 • cikkek tömeges átnevezése (egyszerű szövegcserével vagy reguláris kifejezésekkel)
 • táblázatok konvertálása HTML-stílusból wikis szintaxisra
 • egyéb rendszeres botfeladatok
Automatizálható feladatok
Botfeladatnak látszó dolgok
 • Szerkesztő szerkesztéseinek tömeges visszaállítása (spam, vandálkodás) – általában gyorsabb kézzel megcsinálni.
A legfrissebb botprogramok, Wikipédia-adatbázis és más életbevágó kütyük:
A Botgazdák üzenőfalának archívumai


Közigazgatási beosztás[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 29., 09:37 (CET)

Üdv!

Kocsmafali megbeszélés alapján kérem, hogy a "Közigazgatási felosztás" kifejezést cserélje le valaki a "Közigazgatási beosztás" kifejezésre minden szakaszcímben és alcímben, beleértve a birtokos jeles változatokat is ("Közigazgatási felosztása" -> "Közigazgatási beosztás").

(Asszem valami ilyesmi kell: "==[ ]Közigazgatási felosztás[a][ ]==" -> "== Közigazgatási beosztás ==" , de nem ismerem az itteni botok reguláris kifejezéseinek szintaxisát :-))

Ha a szakaszcímekből eltűnik, a maradékot már végig tudom bogarászni egyenként, kontextus szerint mérlegelve.

Köszönöm.

– Peyerk vita 2015. november 28., 08:35 (CET)

23 szakaszcím van (elvileg ugyanezt a szintaxist kell használni a Pywikiben is, tapasztalataim alapján AWB-ben nem), összesen 383. (Ezeknél regexp-keresést használtam, ami ugyan lassú, de ilyenre tökéletesen alkalmas --Tacsipacsi vita 2015. november 28., 13:30 (CET)

A szögletes zárójel semmilyen általam ismert reguláris nyelvjárásban nem jelent opcionális karaktert, de talán C3PO több millió nyelve között van ilyen is. Ez itt ekvivalens egy kötelező szóközzel. \s* és a? egy lehetséges jó megoldás a [ ] és [a] helyett. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 15:35 (CET)

Vigyázat! Belenéztem Tacsipacsi 383-asába (nem láttam az előbb, hogy te is ezeket a javításokat tetted a regexben), és vélhetőleg infoboxos hivatkozások tömkelegét láttam, amelyek egy meggondolatlan cserétől el fognak romlani! Pl. közigazgatás1címke = Állam | közigazgatás1link = Ausztrália (ország)#Közigazgatási felosztás | Tehát langsam spazieren! Vagy javítani kell az infoboxokban is, vagy betenni egy horgonyt a megváltozott szakaszcímek elé (ez cserével nem bonyolult, csak kérdés, meddig fog élni), de mindenképpen át kell nézni a bővebb találati listát, és gondolkodni cselekvés előtt. Előrelátó gondolkodásra vall, hogy a nem szakaszcímbeli találatokra is kerestél! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 15:44 (CET)

Ha a szakaszcímek aránya ennyire alacsony és a linkek miatt következményes is, akkor lehet hogy az egészet kézzel kéne csinálnom, nem? – Peyerk vita 2015. november 28., 18:39 (CET)

Szerintem nem, mert attól ugyanúgy elromlik. Inkább mindenhol kéne cserélni, nem korlátozva a szakaszcímekre. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 28., 19:24 (CET)

Lehet úgy is. Tudnátok csinálni egy allapot nekem, ahol az elvégzett módosításokat végignézhetem aztán, hogy azt a néhány esetet kiszűrjem, ahol mégis más szövegezés indokolt? Vagy az is elég lehet, ha tudom, melyik bot és mikor csinálta, az ő szerk.listáján megnézhetem. Jól sejtem? – Peyerk vita 2015. november 28., 20:44 (CET)

A második a jó válasz, de a botgazdának is illik figyelnie. Elolvastam a belinkelt megbeszélést, ott sincs szó szakaszcím szerinti korlátozásról. Tettem rá egy függősablont, mert most már két hétre csökkent az archiválás előtti idő, és azalatt nem biztos, hogy meg tudja oldani valaki. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. november 29., 09:37 (CET)

Akkor a cikkeket is ennek megfelelően kellene elnevezni és átnevezni? (pl. Oroszország közigazgatási felosztása) -- ato vita 2016. január 30., 22:19 (CET)

Cikkjelöltek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 11., 23:15 (CEST)

A műszaki kocsmafalról

Valaki, aki ért hozzá megoldaná, hogy a {{Cikkjelöltek}} sablon valóban az aktuális cikkjelölteket sorolja föl? Előre is köszönöm. – Malatinszky vita 2016. szeptember 11., 19:06 (CEST)

Ez – mint a leírólapján is látható – botfeladat, teljesen automatikusan, csak a wikiszoftver használatával nem oldható meg. – Tacsipacsi vita 2016. szeptember 11., 21:09 (CEST)
Köszönöm, akkor átviszem a kérést a BÜ-re. – Malatinszky vita 2016. szeptember 11., 22:05 (CEST)

Célszerűen a szubcsonkbotot kéne kibővíteni a hasonló jellegű feladat miatt, bár talán nem indokolt olyan gyakran futtatni, de a mechanizmus ugyanaz. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. szeptember 11., 23:15 (CEST)

Republikánus Párt (USA) probléma[szerkesztés]

Függőben FüggőbenMivel egyeztetési igény érkezett, kivittem a nyelvi kocsmafalra a kérdést. – Puskás Zoli vita 2016. november 9., 16:47 (CET)

Üdv!

Valaki átnevezte a Republikánus Párt (USA) szócikket, Republikánus Párt (Amerikai Egyesült Államok) szócikknek. Ezzel nincs gond, csak több mint 100 szócikkben hivatakozom az első cikkre. Jó lenne, ha lenne egy bot, amely az elsőt átnevezné a másikra, hogy ne kelljen kézzel mindet megcsinálnom. Előre is hálám. -Némo (Morgóhely) 2016. november 9., 15:18 (CET)

Nevezzük néven azt a valakit: Oppashi végezte el az átnevezést. Én speciel nem ellenzem, hogy a Demokrata Párt (Amerikai Egyesült Államok) elnevezéshez igazítsuk a Republikánus Párt cikkének címét is, de a szememben elvi kérdés az, hogy ilyen nagy hatású és amúgy diszkrecionális (az irányelvekből nem levezethető) átnevezésről legalább utólag legyen valami megbeszélés, lehetőleg még mielőtt a botokat ráuszítjuk a linkek átírására. – Malatinszky vita 2016. november 9., 15:56 (CET)

Sziasztok, látom, a buli már elkezdődött, remélem, nem késtem sokat. Nem tartom értelmesnek angol rövidítésekkel indokolatlanul tarkítani a magyar wikit, nyilván, vannak rövidítések, amelyeket magyarul is használunk. Ez minden. Oppashi Traditional Chinese character Sheng.svg Rakontu 2016. november 9., 16:02 (CET)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) Én nem éreztem kényszert arra, hogy a hivatalos magyar elnevezés egyértelműsítő tagként történő használatát egyeztetni kéne, különösen, hogy a demokratáknál is így van, így kérdés nélkül elkezdtem a cseréket, de akkor most leállítottam. Szerintem az átnevezés hatása amúgy elhanyagolható, egyszer kell megcsinálni a linkek cseréjét (ez most kb. félig el is készült), utána már nincs vele semmi feladat. – Puskás Zoli vita 2016. november 9., 16:06 (CET)

Hol kell ezt a - szerintem abszolút technikai - kérdést megbeszélni? A választ köszönöm! - Némo (Morgóhely) 2016. november 10., 09:27 (CET)

@Nemokap: Mivel elnevezési kérdés, a nyelvi kocsmafalra tartozik, oda vittem át. – Puskás Zoli vita 2016. november 10., 09:36 (CET)

Kurzív tartalmú zárójelek[szerkesztés]

Függőben FüggőbenBencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 10:12 (CET)

(Áthozva a régóta megoldatlan feladatokból)

Üdv kedves botgarázdákok! Megint végig kéne menni azon a szokásos formai hibán, hogy ha egy zárójel teljes tartalma kurzív, akkor a nyitó és záró zárójeleknek is kurzívnak kéne lenniük, de sok helyen nem azok:

Nemjó:

(''zárójelen belüli kurzív tartalom'')

helyett:

''(zárójelen belüli kurzív tartalom)''

BennóEmblem-very-very-evil.svgfogadó 2009. szeptember 5., 14:38 (CEST)

Cherybot foglalkozott régebben ilyesmivel, nem tudom, jár-e mostanában erre. Bináris ide 2009. október 9., 16:47 (CEST)

Ha egy okos ember segít abban, hogy összetett szövegcserénél mivel helyettesíthető tetszőleges számú karakter ([''szöveg''] → ''[szöveg]''), akkor megcsinálnám. Előre is köszi! :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 10:12 (CET)

Ha te is úgy gondoltad, normál (nem kapcsos) zárójelesen, mint Bennó fentebb, akkor főnévtérben szigorúan kézi ellenőrzéssel a következő cserét használnám:
\(''([^'\n]+)''\)

''($1)''

amely lapokon nem található a következő:

\('''|'''\)|'\('|'\)'

Ilyen tartalmú szócikket a főnévtérben az utolsó dump alapján 11837 darabot találtam. De hátha @Chery: is meg tudná mondani, milyen keresőmaszkot és cserét használt. Továbbá várnék még vele, amíg valaki kémiában és matematikában is jártas áldását adja rá, mert sok ilyen tartalmú cikk érintett az ilyen cserében. Ha ilyen megerősítést hosszabb időn belül sem kapnánk, akkor az ilyen tartalmú cikkeket is kihagynám. -- ato vita 2016. december 23., 11:38 (CET)

Közigazgatási navigációs sablonok (Spanyolország)[szerkesztés]

Szeretném kérni a Közigazgatási navigációs sablonok (Spanyolország) kategóriában levő navboxokban módosítani a zászlót ábrázoló kép méretét (ha van ilyen kép) 50px-ről pl. 180px-re, ahogy itt megcsináltam. @B.Zsolt, ugye nem ellenzed? – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. február 12., 21:10 (CET)

Nekem ez elég brutálisan nagynak tűnik... Valahol a kettő között kellene kitalálni egy jó méretet. De majd mások is hozzászólnak. – B.Zsolt vita 2017. február 13., 01:34 (CET)

@B.Zsolt: Ugye ide gondoltad? Tényleg kicsit nagy, de egyáltalán kell a katalán zászló egy katalán tartomány navboxában? Szerintem egyáltalán nem, még nélküle is túl hosszú, de ha mindenképpen, akkor már Girona zászlaját rakjuk be. – Tacsipacsi vita 2017. február 13., 12:12 (CET)
Navbox.png

Szerintem egyáltalán nem kell változtatni a méretén. Azt mondom, maradjon úgy (50px), ahogy van. K–Ben04 vita 2017. február 14., 06:30 (CET)

@K-Ben04, szerinted jól néz ki egy tenyérnyi fehér terület közepén egy körömnyi zászlócska? Ha a többiek szerint is, akkor tőlem maradhat. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. február 14., 08:26 (CET)

A zászló méretének változtatása helyett én azt oldanám meg (ha tudnám;-), hogy a kép egészen jobbra kerüljön, az írott szöveg pedig odáig érjen ki (ne csak a mező közepéig!). Úgy mint amikor a képet "balkép=" paraméterrel teszed be. A "jobbkép" sajnos nem működik, nincs megadva a sablonban. De ezt gondolom a Sablonmühelynek kellene jeleznem @Tacsipacsi:. – Pegy22 vita 2017. február 14., 11:06 (CET)
@Pegy22: Tudtad, hogy a Sablonműhely nem egyetlen főből áll? Talán az egyik legtöbb szerkesztőt összefogó műhely, így ha lehet, ne engem pingelj meg, hanem ahogy írtad, a Sablonműhelynek – a vitalapján – jelezd. Egyébként a kép és a balkép paraméter között technikailag egyetlen különbség van: az egyik a lista jobb, a másik a bal oldalán van. Nem tudom, mi a Chrome problémája, de már nem először hibás pont a Chrome CSS-e, miközben minden másban jó. – Tacsipacsi vita 2017. február 16., 18:43 (CET)
@Tacsipacsi: Csak téged tudtalak név szerint a mühelyből. Ne haragudj hogy pingeltelek, ezután kerülni fogom. Arra gondoltam, ha a sablonban benne lenne a "jobbkép", akkor azzal talán a Chrome-ban is jól látszana. Biztos vagyok benne, hogy a "közönség" nagyobb része azt a böngészőt használja. – Pegy22 vita 2017. február 16., 20:57 (CET)
Mi lenne a különbség a „jobbkép” és a rendes kép között? Mint említettem, semmiben nem tér el egymástól a jobb és bal oldalon lévő kép azon kívül, hogy a jobb vagy a bal oldalon van. – Tacsipacsi vita 2017. február 16., 21:51 (CET)
@Tacsipacsi: A balképpel jól jelenik meg (lásd itt lentebb), míg a szimpla képpel nem. Akkor van az a nagy fehér üres mező. – Pegy22 vita 2017. február 16., 22:53 (CET)
Értem, hogy az egyik jó, a másik meg nem, de most mondom el harmadszor, hogy a két paraméter feldolgozása között semmilyen különbség nincsen azon kívül, hogy a lista melyik oldalára kerülnek. Attól romlik el az egyik, hogy a jobb oldalon van, ezt másik paraméternévvel nem lehet orvosolni. Egyébként meg ennek a kérdésnek vajmi kevés köze van a botgazdákhoz, úgyhogy nem kéne őket ezzel traktálni, a műszaki kocsmafalon meg esetleg valaki hozzáértőbb észre is veszi a problémát. – Tacsipacsi vita 2017. február 17., 19:46 (CET)

@Rlevente, engem nem zavar, de szerintem maradjon úgy, ahogy most van. Nekem semmi bajom azzal, hogy tenyérnyi fehér terület közepén (csak) egy körömnyi zászlócska van. Amúgy sem az számít. K–Ben04 vita 2017. február 14., 13:26 (CET)

Megcsináltam példaként Galicia járásait balképpel. Az a nagy fehér terület nekem nem tetszik. Persze, kinek a pap... – Pegy22 vita 2017. február 14., 13:51 (CET)

Az eredetivel sincs semmi baj, legalább is nálam. Sajnos képet nem tudok feltölteni, mert ahhoz regisztrálni kellene, de Firefox 51-esben, Win 10 alatt tökéetesen jó a sablon, nincs benne tenyérnyi fehér. Ha nálatok van, akkor hiba a ti készülékeitekben van... Üdv! - 2003:6:1765:F435:8D6B:E69A:9BBB:50E4 (vita) 2017. február 14., 14:35 (CET)

Igen, a Chrome-ban van a nagy üres fehérség. Ha lehetne használni a "jobbkép" paramétert a sablonban, akkor ott is jól látszana. – Pegy22 vita 2017. február 14., 15:32 (CET)

Szenuri Párt névváltozása[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. február 13., 14:08 (CET)

Sziasztok! A mai naptól a dél-koreai kormánypárt neve megváltozott Szenuridang-ról Csaju Hanguktang-ra. Megoldható lenne a Szenuri Párt (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-ra mutató hivatkozások átírása Szabad Korea Párt (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-ra? Előre is nagyon köszönöm! Oppashi Traditional Chinese character Sheng.svg Rakontu 2017. február 13., 12:35 (CET)

Ehhez nem kell bot... azért hovatkozik rá sok cikk, mert sablonban szerepelt. Átírtam a sablonban és... voilá, 5 lapon kell csak javítani. Azon meg kézzel is lehet. :) Xia Üzenő 2017. február 13., 13:58 (CET)

Santa Monica[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. február 16., 06:25 (CET)

Sziasztok!

Santa Monica (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)Santa Monica (Kalifornia) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) – Rakás vita 2017. február 14., 21:56 (CET)

Köszönöm! – Rakás vita 2017. február 16., 22:04 (CET)

Danzig[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. február 16., 06:25 (CET)

Sziasztok! Van más is. A Danzig (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) átirányító lapot egyértelműsítőre írtam át. Kigyomláltam az összes, az együttesre irányuló linket, úgyhogy a maradékot Gdańsk (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)-ra kéne rátenni. Köszönném. – Rakás vita 2017. február 15., 02:35 (CET)

Köszönöm! – Rakás vita 2017. február 16., 22:05 (CET)

2 egyért után[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaFauvirt vita 2017. február 16., 16:48 (CET)

Üdv, nem sok, de bottal talán egyszerűbb és gyorsabb, átnéztem és ami nem ez, azt mind átlinkeltem, szóval azt kérném, hogy ami jelenleg:

Lengyel Pál >az a> Lengyel Pál (nyomdász)

és ami

Vajda Zsuzsanna >az a> Vajda Zsuzsanna (pszichológus)

szócikkekre mutasson. Köszönöm! Fauvirt vita 2017. február 16., 16:11 (CET)

@Fauvirt: Kész. Lengyel Pál (23), Vajda Zsuzsanna (7) – Pegy22 vita 2017. február 16., 16:44 (CET)

Köszönöm! :o)) Fauvirt vita 2017. február 16., 16:48 (CET)

Államfő[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. február 16., 18:14 (CET)

Tisztelt Botgazdák, kérem, hogy ebben a kategóriában a listákban 1949 és 2017 között javítsátok ki a "Németország elnökeinek listája" betűsort a "Németország államfőinek listája" betűsorra. Köszönettel, – Burumbátor Súgd ide! 2017. február 16., 17:50 (CET)

Budapestért díj[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBencemac A Holtak Szószólója 2017. február 19., 09:42 (CET)

Erről a témáról egy másik lapon (is) folyt megbeszélés.

Ennek a díjnak ez a helyes alakja: Budapestért díj (a nyelvi kocsmafal alapján). Kérem a többi előfordulási formáját: Budapestért-díj, Budapestért Díj erre kijavítani. Köszönöm, – Vépi vita 2017. február 19., 08:14 (CET)

@Vépi: Legközelebb használd kérlek a {{cikk}}(?) sablont, mert a felénél sikerült összezavarodnom. Vigyor Bencemac A Holtak Szószólója 2017. február 19., 09:42 (CET)
Ezt ismerem, de akkor is, ha nem csak a hivatkozásokat szeretném javíttatni, hanem minden egyes (tehát akár nem hivatkozott) előfordulást? – Vépi vita 2017. február 19., 09:44 (CET)
Olyankor pedig használhatod a kukacoskodommegint csak kukacoskodom alakot. Hidd el, hatalmas segítség! Bencemac A Holtak Szószólója 2017. február 19., 10:01 (CET)

Díjak[szerkesztés]

Most különösen aktuális, ezért kérném végigjavítani ezeket a díjakat: Arany Medve díj, Ezüst Medve díj, Arany Pálma díj, Arany Oroszlán díj, Arany Málna díj, Arany Kamera díj, Arany Leopárd díj, Ezüst Szalag díj (esetleg minden olyan díjat, amely arany/ezüsttel kezdődik...) kötőjel nélküli alakra, és a díj kisbetű, a többi nagybetű. (OH 226., http://www.e-nyelv.hu/2013-01-26/arany-malna-dij/) Köszönöm, – Vépi vita 2017. február 19., 08:34 (CET)

Scottsdale[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. február 20., 14:48 (CET)

Sziasztok! Kérek egy Scottsdale (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)Scottsdale (Arizona) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cserét. Köszönném. – Rakás vita 2017. február 19., 12:40 (CET)

Opusszám paraméter a Zenemű infoboxban[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBalint36 🚌 buszmegálló 2017. február 20., 15:51 (CET)

Szeretnék megkérni egy botgazdát, hogy a zenemű infoboxot tartalmazó lapokon a beillesztett infoboxban az opus-szám paraméter megnevezését opusszám megnevezésre cserélje. Köszönettel: – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. február 20., 03:35 (CET)

Szabados György[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaK–Ben04 vita 2017. február 20., 15:38 (CET)

Kéretik javítani a hivatkozásokat: Szabados György --> Szabados György (zongoraművész) Gyurika vita 2017. február 20., 08:12 (CET)

Glendale[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBalint36 🚌 buszmegálló 2017. február 21., 17:48 (CET)

Sziasztok! Most egy Glendale (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)Glendale (Kalifornia) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) csere kellene. Köszönném. – Rakás vita 2017. február 21., 16:56 (CET)

A kaliforniai városra mutató lapokat cseréltem, a maradék úgy néz ki, hogy arizonai. – Balint36 🚌 buszmegálló 2017. február 21., 17:48 (CET)

@Balint36: Köszi, megnézem!– Rakás vita 2017. február 21., 17:51 (CET)
@Balint36: Húha, ez sok még! Elvállalnád azokat is? – Rakás vita 2017. február 21., 18:00 (CET)
Megcsináltam a maradék Glendale (Arizona) linkeket. – Pegy22 vita 2017. február 21., 18:05 (CET)

@Pegy22: Láttam a számlálót, köszönöm! Hát ilyen az, ha ennyire elhanyagolt egy terület! :-) – Rakás vita 2017. február 21., 18:13 (CET)

Henry egyértelműsítés[szerkesztés]

Sziasztok! Henry (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)Henry (mértékegység) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) csere kellene. Mindegyik ide irányítandó. – Rakás vita 2017. február 22., 13:08 (CET)

Azt hiszem sikerült mindet kijavítsam. – Pegy22 vita 2017. február 22., 13:43 (CET)
@Pegy22: Úgy tűnik! :-) – Rakás vita 2017. február 22., 13:55 (CET)

Bűnvadászok --> Bűnvadászok (film, 1977)[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaKemenymate vita 2017. február 25., 16:08 (CET)

A fentebbi változatot kérném cserélni az alatta lévőre. A lista itt. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. február 25., 15:58 (CET)

Éves[szerkesztés]

Kedves Botgazdák!

Az Akh. 117. szabálypont szerint az olyan kifejezés, mint például a "hatéves" egybeírandó. Bottal javítandó mennyiségben szerepel rosszul, például találomra: Garay János (vívó) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd), 1056 (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd), Etióp naptár (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd).

Köszönet a javításért! – Tudor987 vita 2017. február 25., 20:41 (CET)

 1. Az "egy éves" kész van. Kézi ellenőrzés is. – Pegy22 vita 2017. február 27., 01:15 (CET)
 2. A "két éves" kész van. Kézi ellenőrzés is. – Pegy22 vita 2017. február 27., 01:15 (CET)
 3. A "három éves" kész van. Kézi ellenőrzés is. – Pegy22 vita 2017. február 27., 01:08 (CET)
 4. A "négy éves" kész van. Kézi ellenőrzés is. – Pegy22 vita 2017. február 27., 00:35 (CET)
 5. Az "öt éves" kész van. Kézi ellenőrzés is. – Pegy22 vita 2017. február 26., 23:43 (CET)
 6. A "hat éves" kész van. Kézi ellenőrzés is. – Pegy22 vita 2017. február 26., 23:43 (CET)
Úgy tűnik, hogy itt téves szerkesztés történt: Micah Richards... – Joey Olympic rings with white rims.svg üzenj nekem 2017. február 26., 16:27 (CET)
Már blokkolva lett pár percre a bot és a botgazdával is egyeztetve lett róla. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. február 26., 16:30 (CET)
Helyreállítva. (160) – Pegy22 vita 2017. február 26., 18:45 (CET)

A bot nem veszi figyelembe a mondatkezdő nagybetűket. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2017. február 26., 19:28 (CET)

0-s évek, 1-es évek[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBalint36 🚌 buszmegálló 2017. február 26., 12:43 (CET)

Kérem szépen ezen átirányítások bekékítését:

Akela vita 2017. február 26., 11:33 (CET)