Wikipédia:Botgazdák üzenőfala/Archív 9

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Törölt képek kiszedegetése a szócikkekből

Mivel takarítjuk a nem szabad képek kategóriáit, egy rakás kép kerül törlésre, és nagyon macerás ám ezeket egyenként kibogarászni a szócikkekből. Be kéne izzítani egy botot, kiszedni az elhalálozott képek maradványlinkjet a szócikkekből. Előre is köszi. – Timish levélboksz 2009. május 18., 14:08 (CEST)

Teemeah +1 - Xbspiro vita 2009. május 20., 01:53 (CEST)

Napóleoni háborúk

Sziasztok! A fennti kategóriában közvetlenül szerepló csatákat be kellene tenni a Kategória: A napóleoni háborúk csatái alkategóriába. szerintem amiben "csata", "ostroma" szó szerpel azokat. Elég sok van, így kézzel macerás. Köszi! – Batman666 vita 2009. szeptember 2., 22:29 (CEST)

Sziasztok!

ha nem lesz bot-tal megoldva, akkor megoldjuk kézzel. (nem sértődött vagyok, és nem sürgetés! csak választ szeretnék kapni, hogy haladhassunk) Köszi! – Batman666 vita 2009. szeptember 5., 22:02 (CEST)

Időszámításunk után???

Halihó!

Most éppen 105-ször fordul elő a magyar Wikipédiában az i.u. rövidítés, amely az időszámításunk utánt jelentené. Csakhogy ez baromság. Ugyanis időszámításunk előtt és szerint lehet egy évszám, avagy Krisztus előtt és után, a kettő összemosása elég nagy figyelmetlenségre utal. Valaki, aki ért hozzá, rá tudna állítani egy botot? Csak én nem vagyok ennyire pallérozott...

Drkazmer No mesélj... 2009. szeptember 11., 00:31 (CEST)

Megjegyzem, az i.u. jelentése időszámításuk kezdete után, nekem még így tanították. Mint ahogy a Kr.u. sem jó úgy, hogy Krisztus után, hiszen mi a Krisztus születése utáni éveket számoljuk így, a különbözet kábé 33. (Sőt, aki szerint Krisztus még ma is létezik valamilyen formában, aszerint a Krisztus utáni időt már senki sem fogja számolni.) - Orion 8 vita 2009. szeptember 11., 00:50 (CEST)
Én meg megjegyzem, hogy amikor szóban hallom, akkor mindenki a hibás időszámításunk után formát használja. Bár én az i.e. és i.sz. kategóriákat szeretem jobban (egyrészt mert nem mindenkinek fontos Krisztus a világon, másrészt mellélőttek az évszámmal), de azt hiszem a Wikipédián a Kr.e. és a Kr.u. az általánosan használt. Drkazmer No mesélj... 2009. szeptember 11., 07:53 (CEST)
Erről volt már valahol egy nagy vita, és sokan kardoskodtak amellett, hogy a Kr. e. és Kr. u. -t kell használni, én is hülyeségnek tartom. És mi van azzal, aki nem keresztény, vagy nem vallásos :) miért kéne pont krisztushoz kötni az időszámítás jelölését? Kössük buddhához, ilyen alapon :) Nekem is szimpibb az időszámításunk kezdete előtt és után megjelölés. Más kérdés, hogy az az időszámításunk így is, úgy is Krisztushoz kötődik... Kérdés, hogy a bot mire cserélje le ezeket az i.u. rövidítéseket :D Kr.u-ra vagy i.sz.-re? :)) – Timish levélboksz 2009. szeptember 11., 10:23 (CEST)
I.sz.-re! Az i.u. hülyeség, nem jelenti azt, hogy időszámításunk kezdete után, egyszerűen nincs ilyen bevett magyar rövidítés. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 11., 10:48 (CEST)

A Krisztus vagy nem Krisztus vita ugye onnan fakad, hogy a rendszerváltás előtt nyilván politikai okokból nem örültek a Kr.e. és Kr.u. rövidítésnek. Aztán itt a nagy szabadságban meg akkor mindent csináljunk másképp. Ismételten csak annyit tudok mondani, hogy szerintem az i.e. és az i.sz. kivételesen szerencsésebb a fent említett elszámolás és kulturális ok miatt, csak ha jól látom, akkor itt a Kr.e. és a Kr.u. a bevett. Ennek megváltoztatásáról viszont szavazni kéne, meg oldalakat teleírni baromságokkal vita címén. Drkazmer No mesélj... 2009. szeptember 11., 11:26 (CEST)

abszolút nem bevett egyik se, mindenki azt használja, amelyiket akarja, csak lehetőleg egy cikken belül legyen egységes. én többet látom az i. e.-t. – Alensha sms 2009. szeptember 11., 21:10 (CEST)

Az i. e. / Kr. e. gumicsontot ne kezdjük itt újból csócsálni, mert az utolsó gittrágás néhány napja zajlott le pár szakasszal feljebb. Az i. u. egyértelműen hibás alak (a következő atomháború vagy nagyobb környezeti katasztrófa bekövetkeztéig, mert utána értelmes lehet), javítandó i. sz.-re. Bináris ide 2009. szeptember 11., 15:32 (CEST)

Ifjúként én is háborogtam a Kr.u. formula miatt, de ma már megjött az eszem. Hinni cseppet sem szükséges benne, de tény, hogy az időszámításunk egy Krisztus néven emlegetett történelmi figurához kötődik. Lehetne Buddha megvilágosodásához is kötni, vagy Mohamed Medinába meneküléséhez, ugye, de nálunk a Krisztus szerinti számítás rögzült, akár jól, akár pontatlanul. Az i.sz. vagy i.u. nem árulja el, hogy melyik rendszert értjük ez alatt. Én úgy emlékszem, hogy az irányelvek között a Kr.u. szerepel, de erre botot uszítani talán nem érdemes. Az i.u.-t lecserélni i.sz.-re, az más, az talán helyénvaló lenne. - Orion 8 vita 2009. szeptember 11., 16:06 (CEST)
  •  megjegyzés Amiről a kérdés szól: az i.u. lecserélése i.sz.-re. Egyébként pedig elárulja, hiszen nem azt jelenti a rövidítés, hogy időszámítás szerint (ahogy sokszor - helytelenül - feloldják), hanem hogy időszámításunk szerint, ami teljesen egyértelmű. Felesleges itt már megint Krisztusozni, úgyhogy: Bináris + 1 L AndrásItt megtalálsz 2009. szeptember 11., 16:25 (CEST)

Ez a feladatot kb. 1 éve megcsináltuk Binárissal (lásd ennek az oldalnak az archívumát). A dátumokkal kapcsolatosan sok-sok (tíz?)ezer ilyen hibát javítottunk ki, több mint egy hónapos elfoglaltság volt. Úgyhogy a 105 darab nem sok :) Persze időről időre újra meg kell csinálni, lásd Wikipédia:Rendszeres botfeladatok listája. Most én nem, de biztos lesz valaki, ez kis feladat. Samat üzenetrögzítő 2009. szeptember 11., 19:51 (CEST)

A Kr.e. és i.e. dologról nem is szerettem volna vitázni, mert úgysem lenne megoldás, de az i.u.-t azt cseréljük, és úgy látom, hogy ebben egyetértés van. Az atomháború az meg legyen még egy kicsit odébb. Mindenkinek kellemes hétvégét kíván: Drkazmer No mesélj... 2009. szeptember 11., 22:55 (CEST)

Salento navbox

A {{Salento}} navboxban volt egy automatikus kategorizálás, ami a szócikkeket a Kategória:Salento-ba helyezte be. Megnéznétek, hogy most a Salento sablont használó lapok mindegyikén megtalálható-e a kategória? Ha pedig nem, akkor egyértelműen egy beillesztést tessék alkalmazni. Köszönet! ~ Boro 2009. szeptember 11., 19:29 (CEST)

Nem tudom, ezt hogy lehet külön programozás nélkül megnézni, de az nem jó, hogy megnézed, hány lap hivatkozik rá, és hány elem van a kategóriában? Illetve alternatívan jön az én hobbim, hogy az Excelt remekül használhatod, ha a sablonra hivatkozó lapokat nagy letöltésszámmal (500) kilistázva átmásolod Excelbe, és mellé a kategória elemeit, akkor könnyen összehasonlíthatóvá válnak. De ha van rá kész program, akkor nem szóltam. Bináris ide 2009. szeptember 11., 19:38 (CEST)

Excelem nem nagyon van, az OpenOffice Calcjával meg most nem szenvednék… Mindenesetre a sablonra több mint 134 szócikk hivatkozik, a kategóriában pedig csak 134 található. ~ Boro 2009. szeptember 11., 19:43 (CEST)
135, ha nem számoltam rosszul. ;) ~ Boro 2009. szeptember 11., 19:45 (CEST)

(Két szerkesztési ütközés után) IT szempontból nem szakszerű, ámde elég hatékony megoldás: megkérdezni Istvánkát, hogy tett-e kategóriát is ezekbe a cikkekbe, vagy csak a sablonra hagyatkozott, mert szerintem a sablonban szereplő összes vagy majdnem összes cikket ő írta. – Hkoala 2009. szeptember 11., 19:45 (CEST)

Bocsánat az ütközésekért. Megkérdezhetjük Istvánkát, de igazából egy ilyen script megírása hasznos lenne, mert rengeteg includeonly-val ellátott sablon úszkál még a sablontengerben. ~ Boro 2009. szeptember 11., 19:48 (CEST)

A feladat egészen egyszerűen megoldható. Ha a dolog nem sürgős, akkor megcsinálom szeptember 25 körül, csak szóljatok majd, nehogy elfelejtsem. Samat üzenetrögzítő 2009. szeptember 11., 20:10 (CEST)

Nem gond ez:). Majd PityuBot megoldja.– Istvánka posta 2009. szeptember 11., 20:46 (CEST)

Átnevezés (Kategória:Kommunizmus üldözöttjei)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kategória:Kommunizmus üldözöttjei Magyarországon --> Kategória:A kommunizmus üldözöttei Magyarországon. Ha már muszáj ilyen kategória, legalább helyes legyen a címe. – Alensha sms 2009. szeptember 4., 21:52 (CEST)

Egyébként meg nem inkább üldözöttei? Bennófogadó 2009. szeptember 5., 14:40 (CEST)

Megtörtént, mint BennóBot első botfeladata. :-) Bennófogadó 2009. szeptember 21., 16:32 (CEST)

Gratula a bothoz! :) – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 21., 16:44 (CEST)

Köszönöm, virulnak a füleim. :-) Bár ez az első feladat még úgy nézett ki, hogy a 16 átpakolászáshoz 16x újra kellett indítanom a programot, mert valami nem stimmel. Vigyor De csak lesz haladás! Bennófogadó 2009. szeptember 21., 16:47 (CEST)

Egyértelműsítő lapok vol 3.

A fentebbi két szakasz eredménye alapján javaslom, történjen meg a tömeges átnevezés végre. – Vince blabla :-) 2009. szeptember 24., 00:08 (CEST)

Csillagászati -> Csillagászat

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves botgazdák! Ezen a lapon láthatók azok az oldalak, ahol a Portál:Csillagászat kifejezés HELYETT a Portál:Csillagászati került felhasználásra. Ezt kellene minden cikkben átállítani Portál:Csillagászat-ra... Lehetséges? Köszönettel, előre is. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 20., 20:02 (CEST)

Sajnos nem értem pontosan a kérésedet. Az általad belinkelt listát végignézve alapvetően háromféle változatot találtam.
  1. {{portál|csillagászat}}(?) – ezek a lapok a „Csillagászatportál” alakot tartalmazzák és a „Portál:Csillagászat” lapra linkelnek, lásd például Heinrich Wilhelm Olbers
  2. {{portál|csillagászat|i}}(?) Ezek „Csillagászati portál” formát tartalmazzák és a „Portál:Csillagászat” lapra linkelnek, lásd például 3019 Kulin
  3. {{portál|csillagászati}}(?) Ezeken a lapokon a sablonban a „Csillagászati portál” szöveg szerepel és a „Portál:Csillagászati” átirányításra hivatkoznak (pl. Merkúr)

Nem tudom hogy a 3. pont alatt szereplőkkel mit kezdjek és hogy mi legyen az első két változat sorsa --Xnull vita 2009. szeptember 21., 16:07 (CEST)

A portál hivatalos elnevezése Portál:Csillagászat, amit esetleg röviden Csillagászatportálnak is nevezhetünk. Én meg szeretném szüntetni a bolygó hollandiként lebegő Portál:Csillagászati kifejezést. Tehát, a három változat közül az első a helyes, olyannak kellene lennie mindnek. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 21., 16:17 (CEST)

Kész (elnézést, ha túl lassú voltam) --Xnull vita 2009. szeptember 24., 17:55 (CEST)

Katcsere

Kategória:Magyar rock zenészek --> Kategória:Magyar rockzenészek. (Vannak emberek, akiket erősen bátorítani kellene a kategóriajavaslatok lap használatára. Morcos vagyok, amikor ilyenekkel kell szórakoznom, pedig itt vár a pizza.) – Alensha sms 2009. október 1., 19:46 (CEST)

Szórakozzál csak ilyenekkel, a pizzát meg hozd át, elintézem. Úgy látszik, amióta nem használtam ezt a botot, kicsit felújították: BinBot azonnalira tette a régi kategóriát, és aláírta. :-DD Nem tudom, érdemes-e katredirezni, mert akkor kék marad, és csak azt fogja látni, aki használja, hogy ott van a lap alján. Szívem szerint törölném, hogy feltűnően piros legyen, de döntsd el te. Bináris ide 2009. október 1., 20:19 (CEST)

Köszi. A pizza azóta elfogyott :) A kategóriaredirektben nem hiszek, törölni szoktam az ilyet. Semmi értelme minden kategóriát duplikálni helyes és helytelen címmel. – Alensha sms 2009. október 2., 00:51 (CEST)

kellett

Ideje lenne ismét lefuttatni egy kellet --> kellett átalakítást. – Hkoala 2009. szeptember 28., 16:24 (CEST)

Egy füst alatt mehet a mellet-->mellett is, egy regexszel. A közös a kettőben, hogy nem szabad automatikusan futtatni, mert lehet az egy t jó alak is. Elképesztő, hogy mit megengednek maguknak egyesek "írás" ürügyén. Bináris ide 2009. szeptember 28., 16:48 (CEST)

Folyamatban! :-))) BinBot újból üzemel, egyelőre még csak "valós időben", dump nélkül. Épp most rágja át magát a kisbolygókon. :-) Bináris ide 2009. szeptember 30., 21:14 (CEST)

Kész. Borzalmasan sok volt, egészen lesújtó. 244 szócikket javítottam. A leghibásabb cikkek:

Az érdekesebbek:

Míg a javított cikkeken kívül több esetben helyesen fordult elő egy t-vel a mellet szó, addig a kelletnél nem volt hamis találat. (A szóvéghatárt is figyeltem, a "kelleténél", "kelleti magát" eleve ki volt zárva.) Ezért azt gondolom, hogy a hatékonyság nevében nem követünk el nagy hibát, ha legközelebb a kellet javítása automatikus módban fog futni. Bináris ide 2009. október 3., 13:02 (CEST)

Sorozatok epizódjainak képei

A képek kocsmafalon kialakult konszenzus nevében kérem a következő halandókat meghaladó munka elvégzését tőletek. Az {{Epizódlista}}(?) sablonban volt egy kép paraméter. A kép paramétert ki kéne venni az összes szócikkből, amiben van még és ezután a bennük található képhivatkozásokból egy listát készíteni, mert hogy törlésre kerül a legtöbbje. Köszönet, Boro 2009. október 2., 10:43 (CEST)

Segítségkat és WP-névtér nagypakolászással kapcsolatos kategorizálások

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
- Dorgan labor 2009. október 9., 20:05 (CEST)

Kéretik egy éppen jótékony botgazda, aki

  1. a Wikipédia:Szavazás/Javaslatok összes allapját felruházná a [[Kategória:Szavazási javaslatok]] adminisztratív kategóriájával. A szavazásoknál ugyanez azért nem megy, mert azok elfogadott/elutasított/érvénytelen kategóriákba kerülnek.
    Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
  2. a Wikipédia:A nap képe összes allapját a [[Kategória:A nap képe]] kategóriával
    Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
  3. az összes Wikipédia-lap és Kategória közül azokat, amik Adminisztrátor-ral kezdődnek és összes allapjaikat [[Kategória:Adminisztrátorokkal kapcsolatos lapok]]
    Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
  4. A Wikipédia:Cikkértékelési műhely összes allapját a [[Kategória:Cikkértékelési műhely]] kategóriával.
    Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
  5. Átneveztem a Wikipédia:Interwiki-sorrend cikket Wikipédia:Interwiki-sorrend megbeszélése címre, mert az eredeti megtévesztő volt, kéretik végimenni bottal az összes olyan oldalon ami erre hivatkozik. (+Ha valóban lesz egy ilyen cikk, akkor nem tudjuk létrehozni.) Thx, – OrsolyaVirágHardCandy 2009. szeptember 19., 17:10 (CEST)
HAHÓ!!!! Lécci, csináljátok meg! – OrsolyaVirágHardCandy 2009. október 9., 19:51 (CEST)
Kész. - Dorgan labor 2009. október 9., 20:05 (CEST)

Köszönet! Bennófogadó 2009. szeptember 17., 19:17 (CEST)

Nem találom az SVN-összehasonlítót

Segítsen valaki! Hol van az a lap, ahol a pywikibotok kiválasztott verzióit össze lehet hasonlítani? Bináris ide 2009. október 3., 16:22 (CEST)

Itt van. Egyébként ha Win alatt pl. TortoiseSVN-t használsz, az alapból tud ilyet, átláthatóbb felületen. qcz [Dani] デスノート 2009. október 3., 23:17 (CEST)

Köszi! Bináris ide 2009. október 3., 23:21 (CEST)

Nem használok SVN-t, manuálisan frissítgetem olykor. Nem is szeretném, hogy magától frissüljön, mert átírom némelyiket a saját céljaimra, és ezt nem akarom mindennap elvégezni azért, mert valaki beleírt egy új norvég nyelvű szerkesztési összefoglalót. Bináris ide 2009. október 3., 23:25 (CEST)
Attól még, hogy van fenn egy SVN-kezelő program, nem frissül magától (sima SVN-nél sem, sőt, a módosított fájlokat amúgy sem cseréli le, ha frissítesz), csak pl. egy értelmesebb felületen férhetsz hozzá a korábbi változatokhoz. qcz [Dani] デスノート 2009. október 5., 11:01 (CEST)

Értem, akkor majd igyekszem kipróbálni. Ez az SVN kissé misztikus terület a számomra, jó lenne kiismerni magam benne. Bináris ide 2009. október 5., 17:03 (CEST)

Brianjones képeinek törlése

Brianjones minden egyes feltöltése vastagon jogsértő. Végig kéne menni bottal,, törölni őket, és kiszedni a szócikkekbből. Amin valaki útóbb {{logó}}(?)-ra cserélte a közkincs licencet, azokat meg lehet hagyni (hátha valaki még szerez rájuk engedélyt). --TgrvitaIRCWPPR 2009. szeptember 13., 15:43 (CEST)

Azt hiszem, ehhez a delinker futtatására lenne szükség, igaz? Csak éppen nem tudom működésbe hozni. Bináris ide 2009. október 11., 01:35 (CEST)

téves évszámra hivatkozás

Ki lehetne valahogy listázni az olyan lapokat, ahol [[1737]]-[[38]] alakú hivatkozás van? Ugyanis a második link a 38-as évre mutat. Esetleg ki is lehetne automatikusan javítani [[1737]]-[[1738|38]] alakra? – – Hkoala 2009. október 1., 07:24 (CEST)

Ez megoldható, csak most nincs időm rá, de nem akarom, hogy elsüllyedjen. Bináris ide 2009. október 3., 12:52 (CEST)

Kész! 22 cikk javítva, egyebek között az éppen címlapon levő kiemelt cikk is, amiben a sok tanúsítvány között csont nélkül átmentek a hibák. Vigyor A javítókészlet megvan, csak az i. sz. évszámokra írtam meg, mert az i. e.-re aránytalanul nagy munka lenne a haszonhoz képest. (De szerintem nem is nagyon van több, látnom kellett volna.) A Briton uralkodók listája amúgy is kiverte volna a biztosítékot, azzal külön kell foglalkozni. Bináris ide 2009. október 10., 23:49 (CEST)

Egy szép feladat

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves Botgazdák! Van ez a lista. Minden oldalon megjelenik a Kategória:Wikipédia szövegrész, amelyet le kellene cserélni a [[Wikipédia:Irányelvek és útmutatók]] szövegrészre. Azonkívül, megjelenik a Wikipédia:Portál minden oldalon, amelyet egyszerűen törölni kellene, lévén ez az oldal már vagy másfél éve inaktív. Ezzel elérhetnénk, hogy a régi szerkesztők üdvözlőszövegei megmaradjanak, azokat frissítenénk, és lehetővé tennénk a nem használt oldalak végleges kivonását a forgalomból. Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 10., 15:13 (CEST)

Kész, remélem megfelel! :) - Dorgan labor 2009. október 10., 18:34 (CEST)
Aranyom! Te vagy az Botok Gyöngye! ;) – OrsolyaVirágHardCandy 2009. október 10., 18:37 (CEST)

Magyar bluesalbumok

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Megkérhetném valamelyik botgazdát, hogy a Magyar blues albumok kategóriából áttegye a szócikkeket a Magyar bluesalbumokba? Köszönöm! – BluesD Üzenhetsz 2009. október 10., 17:06 (CEST)

Kész. Jókor szóltál, épp elkészült az előző feladat, és még meg volt nyitva a botos ablak. Bináris ide 2009. október 10., 17:25 (CEST)

Kölekedési

Tizenhárom szócikkben a forrásoknál egy hiba csúszott be. Az összes kölekedési szót cserélni kellene közlekedési szóra.

12 helyen találtam meg és javítottam 2009.08.04-i dump illetve az azóta történt szerkesztéseid alapján. [1]Hunyadym HunyadymVita 2009. augusztus 7., 13:43 (CEST)

Másik problémám: az Indóház (újság) weboldala átalakult, és így az összes ref meg külső hivatkozás, amely a www.indohaz.hu-ra mutat hibás. Ezeket törölni kellene vagy html kommentbe rakni.

B.Zsolt vita 2009. augusztus 7., 01:05 (CEST)

Itt van a cikkek listája. Ezzel az az elvi probléma, hogy források is lehetnek közöttük, tehát nem szabad csak úgy kitörölni őket. Elsődlegesen meg kellene keresni az új címüket az átalakított lapon. Ahol meg ez nem lehetséges, ott egyenként kellene végignézni, hogy melyik törlendő, melyiknél kellene a web.archive.org-ról linkelni a régi állapotot. Ez meg tipikusan nem botmunka. Bináris ide 2009. október 11., 16:04 (CEST)

nincsforrás vs. nincs forrás

Ezt a bőszítő összemosódást föl kéne számolni, de ahhoz minden hivatkozást át kéne alakítani, ami a képes nincslicencre utal:

  • nincsforrás > nincs licenc

Majd az egybeírott formát átirányítani a külön írott nincsforrásra. Ott elhelyezek egy utalót a nincslicencre, de az nonszensz, hogy az egybeírott forma máshová mutasson, mint a külön írott. Bennófogadó 2009. szeptember 13., 12:31 (CEST)

Kézzel átírtam az összes helyen, ahol be volt illesztve sablonként. Most van egy csomó még mindenféle névterekben, szerkesztőviták mélyén, itt-ott, de azok nem beillesztett sablonok, hanem vagy sl sablonok, vagy direkt laphivatkozások. Nem tudom, mennyiben akadályozzák ezek a takarítást, én szerkesztőlapokat nem is szívesen alakítanék át bottal. Bináris ide 2009. október 11., 01:53 (CEST)

Jajdejó, nagyon köszön[ömjük] az egész mispóche nevében. Ez már tökéletes, redirelem a másik irányba, és a dokumentációkban elhelyezek kölcsönösen figyelmeztetést, ha valaki lapról keveredne oda. Bennófogadó 2009. október 11., 02:00 (CEST)

Szaturnusz-díj

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Üdv! A Wikiben található Saturn Award, Saturn-díj és Saturnus-díj elnevezéseket át kellene írni Szaturnusz-díj-ra, a díj szócikkében is így szerepel. Köszi. - Mmyin78 Letterbox 2009. szeptember 18., 09:23 (CEST)

Van olyan is, hogy Saturn Awards, az is cserélendő? Pl.

Uhum, azt is kéne. Meg amiket lejjebb is említesz... meglepődött De ami nagyon gáz, azt kézzel is megoldom, ha szükséges. - Mmyin78 Letterbox 2009. október 12., 20:59 (CEST)
Például itt van lentebb, ahol a refben van a publisher, arra is vonatkozik? Bináris ide 2009. október 12., 21:01 (CEST)
Szerintem ott nem kéne, mert a refben az eredeti nevén kéne lennie. - Mmyin78 Letterbox 2009. október 12., 21:02 (CEST)

>>> Angelina Jolie <<<
- Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films Award (Saturn Awards)
+ Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films Award (xs) 

>>> Pillangó-hatás <<<
- 2005 Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films (Saturn Awards)
+ 2005 Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films (xs)

>>> Smallville <<<
- A Smallville állandó szereplöit is többen jutalmazták különbözö díjakkal.
2001-ben Michael Rosenbaum elnyerte a Saturn-díjat a "legjobb mellékszereplö
 (Best Supporting Actor)" kategóriájában.<ref name="awards">{{cite web|url=http:
 //www.saturnawards.org/past.html#tvsupportingactor |title=Saturn Television Awar
 ds |publisher=[[Saturn Awards]] |accessdate=2007-05-02 |language=angol}}</ref> 

Bináris ide 2009. október 12., 20:45 (CEST)

Ajjajj, ez a legrosszabb kombináció:

>>> Forrest Gump <<<
- [[1995]] Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films ([[Saturn Award]]s)

Így nem olyan egyszerű. Bináris ide 2009. október 12., 20:49 (CEST)

A Szerkesztő:BinBot/try lapon fejlődik épp e percben az érintett cikkek listája, de még messze a késztől. Ez automatikusan megy. Bináris ide 2009. október 12., 20:53 (CEST)

Ja meg az ilyenekkel sem könnyű ám:

>>> Mickey Rourke <<<
- | díjak =           [[Saturn Award for Best Supporting Actor (film)]]<br>2005

Hogy ebből mi lesz, ha végrehajtom a cserét... Bináris ide 2009. október 12., 20:54 (CEST)

Maradék

A csere kész, az alábbi listán kell még dolgozni:

  1. Smallville (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  2. Jurassic Park (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  3. Forrest Gump (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  4. Hősök (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  5. Wentworth Miller (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  6. Jeri Ryan (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  7. Az elveszett frigyláda fosztogatói (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  8. Lana Lang (Smallville) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  9. Mickey Rourke (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  10. Fade to Black (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  11. Ellen DeGeneres (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  12. Ál/Arc (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  13. A múmia (film, 1999) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  14. Tökéletes célpont (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) jav.
  15. Chloe Sullivan (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  16. Lionel Luthor (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  17. Clark Kent (Smallville) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)
  18. Lex Luthor (Smallville) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Amelyik mellett jav. áll, ott a történetére kattintva meg kellene nézni az utolsó változtatást, és kicsit korrigálni a bot után, pl. toldalékolási hiba stb. miatt. Amelyik mellett nincs semmi, azt ésszerű munkával nem tudtam bottal megoldani, általában internetcímben és szövegben is szerepelt a keresett kifejezés, és a bot vagy mindent cserél egy cikkben, vagy semmit. Bináris ide 2009. október 12., 21:45 (CEST)

Oké, ezeket megcsinálom. És köszi. - Mmyin78 Letterbox 2009. október 13., 08:26 (CEST)
Kész. - Mmyin78 Letterbox 2009. október 14., 23:29 (CEST)

Szövegcsere: BKVcs sablon cseréje az Ikon sablonra

Az alábbi szövegcseréket szeretném kérni:

  • {{BKVcs}} → {{Ikon|busz}}
  • {{BKVcs/b}} → {{Ikon|busz}}
  • {{BKVcs/h}} → {{Ikon|hév}}
  • {{BKVcs/m}} → {{Ikon|metró}}
  • {{BKVcs/máv}} → {{Ikon|vasút}}
  • {{BKVcs/v}} → {{Ikon|villamos}}

Köszönettel – CsGábormegbeszélés 2009. október 5., 10:34 (CEST)

Folyamatban. Valószínűleg a Magyarország városainak tömegközlekedése kategóriában fog dolgozni a bot, hogy gyorsabb legyen. Úgy láttam, hogy egy kis javítás után ebben lényegében benne vannak a szócikkek. A Wikipédia névtér és Jojoka szerklapja kimarad. Bináris ide 2009. október 10., 16:22 (CEST)

Hitem szerint kész, légy szíves, ellenőrizd. Bináris ide 2009. október 10., 17:15 (CEST)

Köszönöm szépen. – CsGábormegbeszélés 2009. október 13., 13:07 (CEST)

Bach művei

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ezen a lapon most nem létező lapra való redirektek találhatók, 435 darab. Kérek egy botgazdáz, hogy a redirekteket javítsa egy bottal a Johann Sebastian Bach műveinek listája cikkre, mert szükség volna rájuk. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 23., 10:10 (CEST) Figyelem! Négy különböző céloldalt kell erre az egyre változtatni. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 23., 10:13 (CEST)

STOP! Nem lesz jó! Majd szólok mit és mire kell átirányítani!Istvánka posta 2009. szeptember 23., 10:14 (CEST)

  • BWV 74-től BWV 200-ig: #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Johann Sebastian Bach kantátáinak listája#Egyházi kantáták]]
  • BWV 201-től BWV 224-ig: #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Johann Sebastian Bach kantátáinak listája#Világi kantáták]] kézzel elkészült. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 9., 16:50 (CEST)
  • a többi: #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Johann Sebastian Bach műveinek listája]]
Istvánka posta 2009. szeptember 23., 14:52 (CEST)

Bach kantátái

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Nem tudom, ez megoldható-e bottal, de van egy olyan gyanúm, hogy ti mindenre képesek vagytok :) Van egy csomó redirekt bach műveire, BWV xxx formátumak, ahol xxx egy háromjegyű szám. Ahol a redirekt szövege az, hogy Johann Sebastian Bach egyházi kantátái#BWV xxx, ott le kéne cserélni arra, hogy Johann Sebastian Bach kantátáinak listája#Egyházi kantáták (lécci gyorsan, mert Burum nekiállt megcsinálni, és nem tudom, mennyi marad az épelméjűségéből, amire eljut négyszázig :) – Alensha sms 2009. október 15., 23:38 (CEST)

Hát, abból már most se sok van... VigyorBurumbátor Hyde Park Corner 2009. október 16., 07:19 (CEST)

Ez a kérés már régóta itt lóg a botgazdák üzenőfalán, de megismétlem:

  • BWV 127-től BWV 200-ig: #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Johann Sebastian Bach kantátáinak listája#Egyházi kantáták]]
  • BWV 201-től BWV 224-ig: #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Johann Sebastian Bach kantátáinak listája#Világi kantáták]] kézzel elkészült. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 9., 16:50 (CEST)
  • a többi: #ÁTIRÁNYÍTÁS [[Johann Sebastian Bach műveinek listája]]
Istvánka posta 2009. október 16., 07:16 (CEST)

Ezen a lapon.Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 16., 07:21 (CEST)

Eredetileg is

Sziasztok! Én arról álmodoztam, hogy milyen jó lenne, ha valami botocska ráállna, és minden sablonnál amiben van cím és eredeti cím (és ezek variánsai – ékezet nélkül, egybeírva) illetve név és eredeti/születési/teljes név (és variánsai), megvizsgálná a szócikkekben, hogy ezek értékei megegyeznek-e, és ha igen az utóbbit könyörtelenül törölné. Valóra válhat? (Aztán egyszer az is jó lenne, ha a filmes infoboxokból a régi paraméternevek ki lennének gyomlálva.) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. október 16., 18:24 (CEST)

Én ugyan nem foglalkozom az infoboxokkal, de ennél biztos, hogy pontosabban kell megadnod, mit szeretnél. Például a gyomlálandó paraméternevek felsorolásával. Bináris ide 2009. október 16., 18:32 (CEST)

OK, majd összegyűjtöm ide. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. október 16., 18:57 (CEST)

Kategóriaátnevezés

Linkváltás

Sziasztok!

A hlsz.hu-n volt egy nagyobb átalakítás, így a mi odamutató linkjeink most nem jók. Így változtak meg: bal oldalon a jelenleg wikin lévő linkek, jobb oldalon a most érvényesek.

http://www.hlsz.hu/index.php?WG_NODE=WebHlszJatekos&WG_OID=hPLf_cc64c2c ill. http://www.hlsz.hu/index.php?tid=7&Jatekos=hPLf_cc64c2c

http://www.hlsz.hu/index.php?WG_NODE=WebHlszJatekos&WG_OID=hPLf_3fa001a ill. http://www.hlsz.hu/index.php?tid=7&Jatekos=hPLf_3fa001a

http://www.hlsz.hu/index.php?WG_NODE=WebHlszJatekos&WG_OID=hPLf_1537528 ill. http://www.hlsz.hu/index.php?tid=7&Jatekos=hPLf_1537528

http://www.hlsz.hu/index.php?WG_NODE=WebHlszJatekos&WG_OID=hPLf_cc64e2b ill. http://www.hlsz.hu/index.php?tid=7&Jatekos=hPLf_cc64e2b

Szinte az összes magyar játékos ill. nálunk játszó külföldi szócikkében van egy ilyen link. Az egyes játékosokra vonatkozó id-k, ahogy néztem, nem változtak, így meg lehet oldani egy sima átalakítással, ehhez kérném valakinek a segítségét. Köszi! Pilgab üzenet 2009. október 18., 12:03 (CEST)

Tehát ha ezeket automatikus módban, ész nélkül végigcseréli valaki, az jó lesz? Bináris ide 2009. október 18., 13:06 (CEST)

Igen, úgy néztem, hogy az index.php? utáni részt kell lecserélni a második egyenlőségjelig a végén pedig meghagyni az egyedi azonosítót és így jó lesz. Pilgab üzenet 2009. október 18., 15:17 (CEST)

Csak ez a négy van? A bot a következőképpen működne, egyetlen kifejezés cseréjével (tehát nem több részletben):

Bináris ide 2009. október 18., 15:38 (CEST)

Nem, nagyon sok van (szerintem több száz), a Labdarúgók kategórián (ebben benne vannak a magyarok és a nálunk játszó/játszott külföldiek is) belül kellene végigmenni a szócikkeken és keresni az ilyen linkek előfordulását. Ezt a négyet csak példának írtam fel. Pilgab üzenet 2009. október 18., 16:03 (CEST)

Elkezdtem kigyűjteni. Rájöttem, hogy teljesen felesleges a hét karakterrel törődni, csak a többit kell figyelni. Elég valószínűtlen, hogy hasonló linkek legyenek még. Bináris ide 2009. október 18., 21:35 (CEST)

Kész. Bináris ide 2009. október 18., 23:29 (CEST)

Nyelvi infoboxok cseréje

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az elavult {{nyelv}} sablont használó szócikkekben le kellene őt cserélni a {{nyelv infobox}}(?)-ra, a szükséges javításokkal. Kb. 200 cikkről lenne szó. Ha ez megtörtént, javaslom a régi sablont teljesen felszámolni (pl. átirányítással az újra), mert sajnos sokan használják fel még mindig új cikkekhez is, annak ellenére, hogy ott van a figyelmeztetés. – Mex plática 2009. október 7., 15:18 (CEST)

Elkezdtem. Át kellene nézni őket, mert sok helyen nem kompatibilis a kettő (pl. a nyelv infobox odarakja a végére a fő szót, amíg a nyelv nem tette oda, ezért van, ahol kétszer is ott van, és van, ahol teljesen át kell írni a szöveget (pl. Latin nyelv); illetve helyezés, szabályozza és SIL paraméter nincsen a nyelv infoboxban. – Hunyadym HunyadymVita 2009. október 19., 11:24 (CEST)

Kész. A Wikipédia:Nyelvészeti műhely lapot javítani kellene. – Hunyadym HunyadymVita 2009. október 19., 11:46 (CEST)

Csillagkapus fajok

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szerkesztővita:Mmyin78 és az én vitalapom alapján történt némi változás a Csillagkapus fajok esetében. Született egy Csillagkapu (fajok) lista, ahová szépen lassan begyűjtjük a fajokat. A kevéssé nevezetesek saját cikkeit átalakítottam az említett lista megfelelő szakaszcímére mutató redirré. Az alábbi három esetében kellene javítani a cikkekben (meg portálon meg sablonban) javítani a linket a zárójel nélküli alakra minden esetben. Ha ez megvan lehet törölni a zárójeles formát. Akkor a teljes lista:


--Lord SólyomKössé' belém "Natura nostra infernus est" 2009. október 18., 19:27 (CEST)

Ősökig kész. Most megyek aludni, reggel befejezem :) – Timish levélboksz 2009. október 25., 00:27 (CEST)

:-)Bináris ide 2009. október 25., 00:32 (CEST)

Azért replikátor néven valami csillagkapus izéről írni, annak erősen wikigroaning jellege van :) – TgrvitaIRCWPPR 2009. október 25., 10:48 (CET)

Kész van, mind lecserélve kék linkre. Egyedül a szerkesztői allapokat nem bántottam, ott mindenki cseréle le magának :)) Ha már nem kell tovább, akkor a zárójeleseket törölhetjük. – Timish levélboksz 2009. október 25., 10:53 (CET)

Cég infobox

A régi {{cég infobox}}(?)ban a logót [[Fájl:xxxx.gif|250px|leírás]] alakban kellett megadni, míg az új, egységesítettben külön paraméterekbe kellene kerüljenek, pl: |logo = xxxxx.gif | képméret = px | képaláírás = leírás alakban. A rá hivatkozó szócikkekben kéne ezt cserélni – BáthoryPéter vita 2009. október 22., 20:53 (CEST)

Lemaradt, hogy a honlap paramétert is javítani kéne, hasonló hiba miatt. Ott a leírás mehet a kukába (kitölti a sablon), csak a webcím számít. – BáthoryPéter vita 2009. október 22., 23:04 (CEST)

Bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de ezt nem így kellett volna végrehajtani. Ahogy elnézem, most a sablont használó lapokon katyvasz látszik, és most kezded el szervezni, hogy valaki írja át az összeset.
Nem! Nem lett volna szabad inkompatibilis változtatásokat eszközölni. Ehelyett egy új sablont kellett volna készíteni, mondjuk cég infobox2 nevűt, és erre lecserélgetni a régit. Így az olvasók elé táruló látvány egy pillanatig sem keltene rossz benyomást. --Bitman vita 2009. október 23., 08:31 (CEST)
Ez van, addig vissza lehet vonni. Úgy 5-6 lapon leteszteltem az új sablont, de nem tűnt fel, hogy azokban pont nem volt kép, így jónak tűnt. Meg most időm sem volt sok. – BáthoryPéter vita 2009. október 23., 23:24 (CEST)

Ha tehetek egy javaslatot, akkor nem "addig", hanem végleg. Nem sürget az idő, a fentebb felvázolt smooth transition egyébként is szükségtelenné tesz minden kapkodást. :-) A "lehet"-et úgy érted, hogy valaki más ellened dolgozzon? Ez semmilyen szempontból nem lenne helyes. Neked kell döntésre jutnod. --Bitman vita 2009. október 24., 08:10 (CEST)

Úgy értem, hogy nincs időm most wikizni. Néha pár percre idejutok, hogy válaszoljak a vitalapomra érkezett üzenetekre. Egyébként miért is végleg? – BáthoryPéter vita 2009. október 24., 23:53 (CEST)

Gondolom már nem aktuális, de az átmenet idejére simán bele lehet tenni ilyenkor a sablonba egy {{#ifexist:Fájl:{{{logo}}}}}-t, és abból látszik, a régi vagy az új formátumot használja. – TgrvitaIRCWPPR 2009. október 25., 10:41 (CET)

Betettem és most elvileg a régi és új megoldással is jó a kép (honlapra ezt nem lehet megcsinálni), viszont nem {{#ifexist:Fájl:{{{logo}}}}}, hanem {{#ifexist:Media:{{{logo}}}}}, mert különben hamis értéket ad az ifexist. – BáthoryPéter vita 2009. október 25., 15:35 (CET)

Geocities

A Geocities holnap megszűnik létezni, az oda mutató linkeket (kb. 500 darab) .ki kell cserélni az archivált változatra (az archiválás már nagyrészt megvan). Bővebben lásd itt: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Geocities linkek.

Én már így is többet foglalkoztam vele, mint amennyit a szabadidőm engedné, ha valaki vállalja, írjon a vitalapomra, és elküldöm neki a sikeresen archivált lapok listáját levélben. – TgrvitaIRCWPPR 2009. október 25., 10:37 (CET)

Nemzetközi anarchia van a cikk interwikijei körül. A német de:Absorption (Physik) cikk például ilyen sületlenségeket is tartalmaz az interwikijei között: es:Absorción (química) ( csakhogy a fizika más, mint a kémia) és pt:Absorção (fisiologia) (csakhogy a fizika más, mint a fiziológia).

Most beírtam ugyan az Abszorpció (fizika) cikkbe a két nyilvánvalóan helyes linket: pl:Absorpcja (fizyka) és de:Absorption (Physik), de a botok a meglevő hibás linkeket szét fogják hordani mindenhová.

Helyes vágányra tudnátok-e téríteni a botokat?

Karmelaüzenőlap 2009. október 12., 00:14 (CEST)

Mia a helyzet ezzel, megoldható? Éppen most vettem ki egy sor helytelen interwikit a cikkből, amit valaki egy másik Wikipédiából másolt át. Karmelaüzenőlap 2009. október 28., 22:14 (CET)

linkek kicserélése

Kérlek írjátok át "Svetozar Boroević" --> Svetozar Borojević-re a cikkekben. Előre is köszönöm. Szajci reci 2009. október 13., 20:01 (CEST)

Teemeah megcsinálta, egy sablon van még. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. október 28., 23:00 (CET)

szokásos

Kategória:Family Guy epizódok --> Kategória:Family Guy-epizódok. – Alensha sms 2009. október 29., 22:45 (CET)

Elindult, a Grace klinika alatt lefut. :-) Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 3., 22:57 (CET)

Köszi :) – پيغام الانشا 2009. november 10., 21:53 (CET)

Hé, az még az előző Grace klinika volt! Te is mindig ilyenkor jársz ide, a reklám alatt? És átmentél páviánba? :-DDD Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 10., 22:50 (CET)

én nem nézek tévét, én csak mászkálok összevissza, mint a kommunizmus kísértete, és mikor hova pottyanok, most épp ide... – پيغام الانشا 2009. november 10., 23:57 (CET)

Logocsere

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves botgazdák, ha valaki nagyon ráér, akkor a Fájl:Logo-nasa.png-kat kellene kicserélni File:NASA logo.svg-kra. Köszönettel: – Beroesz 2009. november 3., 22:36 (CET)

Pápa sablon

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A {{Pápa}} sablonra hivatkozó lapokban kéne egy kis javítás: az elozo és kovetkezo paraméterek értékét kéne hivatkozássá alakítani. Példa:

{{Pápa
 |elozo=Szent Péter
 |kovetkezo=I. Anaklét pápa
 |évek=67(?)-79(?)
}}

helyett

{{Pápa
 |elozo=[[Szent Péter]]
 |kovetkezo=[[I. Anaklét pápa]]
 |évek=67(?)-79(?)
}}

Ez lenne a lényeg, de ha egyszerűen megoldható, ez elozo és kovetkezo paraméter nevét is ki lehetne cserélni ékezetesre. – BáthoryPéter vita 2009. november 7., 23:34 (CET)

Nem volna egyszerűbb a linkesítést a sablonban megoldani? Bennófogadó 2009. november 8., 17:58 (CET)

Pont ezt szüntettem meg, mert bonyolult volt, ezért csak pár uralkodó sablon használta. A legtöbb helyen ugyanis nem ugyan azt kell kiírni, mint ami a szócikk neve (pl III. Tukulti-apil-ésarra asszír király|III. Tukulti-apil-ésarra), és erre sablonnal nincs igazán egyértelmű megoldás. Több paramétert bevezetni meg hülyeség lenne. AzUralkodók és méltóságok sablonjai 110 sablonjából már csak ez az egy ilyen, a többi egységes. Ezért kérném hogy valaki javítsa ki. – BáthoryPéter vita 2009. november 8., 23:00 (CET)

Gyorsítaná az ügymenetet egy kész regexp, amit csak futtatni kell. Ez nem tűnik Müszinek, hogy ki is kell keresni meg azt is figyelni, hogy a link szövege más lehet. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 8., 23:32 (CET)

A link szövegével nem kell foglalkozni, ez pont pápáknál nem zavaró. Ha valakit valahol zavar, majd kézzel átírja (voltak és vannak ennél sokkal rondábbak is). "elozo="-től |-jelig vagy sortörésig szögletes zárójelek közé rakni. kovetkezo= hasonlóan. – BáthoryPéter vita 2009. november 9., 10:39 (CET)

Kísérleteztem vele egy órát, mire azt hittem, hogy sikerült, de szerintem nem ismeri fel az ékezetes paramétert! Ld. Linus pápa. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 9., 22:13 (CET)

Naná, hogy nem, nincs is ilyen a sablon forrásában, csak etettél. Most akkor mi legyen, elozo vagy előző? Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 9., 22:26 (CET)

Elnézést, pedig úgy emlékeztem, hogy ezt már rég megcsináltam. Kb 10 uralkodó sablon leszármazottnál javítottam linkelést és ékezetes paramétert, úgy látszik itt lemaradt. De ha így tudja javítani, mint Linus pápánál, az nagymértékben tökéletes lenne :) – BáthoryPéter vita 2009. november 10., 12:34 (CET)

Ha lezajlott a csere, javítani kell a sablont, mert most duplán akar linkesíteni! – Winston vita 2009. november 10., 15:12 (CET)

Na tehát akkor most mi legyen? Elozo vagy előző? Mert az utóbbi esetben valakinek át kell írnia a sablont. Plusz Péter apostolt meg Ratzinger Benedeket kézzel kell megcsinálni, mert ők kilógnak a sorból a két végén. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 10., 15:51 (CET)

Jaj, most látom, hogy BP már átírta, akkor mindjárt megcsinálom. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 10., 16:01 (CET)

Azt hiszem, kész van. Érdekesség, hogy bár kézzel csináltam, még így is 32 percig mentette őket a bot, miután befejeztem. Néhány link zöld maradt, mert eleve nem volt benne a "pápa" a címben. Akkor azt a két szélsőt kell még megcsinálni, meg a dupla linket levenni, sőt vszleg már az elozo paraméter sem kell. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 10., 17:00 (CET)

Elképzelhető, hogy egy kimaradt valahol, mert nem stimmel a számadás, de akkor az majdcsak kibukik. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 10., 17:04 (CET)

Skacok! Valami nem stimmol. Egy csomó pápa lapján most kétszer linkelne szegény sablon. Pl. XV. Benedek pápa. Bennófogadó 2009. november 10., 17:16 (CET)

Igen, Winston is azt írta, azért kell a sablont javítani. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 10., 17:52 (CET)

amúgy az ókorportál sablonja is sok helyen duplázva van, mondjuk annyira nem zavaró. – پيغام الانشا 2009. november 10., 21:52 (CET)

Köszönöm, tökéletes lett. A pápa sablonból már ki is szedtem a dupla linkelést, holnap meg az egész uralkodó sablonból eltüntetem a nincslink paramétert. Így elkészül az uralkodók és méltóságok sablonjainak átláthatóvá tételének második lépése. A harmadik lépés már nem olyan sürgős, azt majd ha én is beüzemeltem egy botot... :) Kösz még egyszer! – BáthoryPéter vita 2009. november 10., 23:31 (CET)

.yu domain nyugdíjazása

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Lásd [2]; az érintett magyar projektek: a Wikipédia, a Wikihírek és a Wikidézetek. – Dami vita 2009. február 16., 20:51 (CET) A belinkelt vagy a botos levlistán van egy szkript, amit a huwikin lefuttatva elvileg lecserélődnének a régi .yu-s domainek a megfelelő újakra, ahol azt ki lehetett találni, hogy mi lehet az új domain. Valamelyik botgazda esetleg lefuttathatná... – Dami vita 2009. február 28., 23:34 (CET)

A fixes.py tartalmaz egy yu-tld nevű fixet, ami erre való. Bináris ide 2009. október 3., 14:27 (CEST)

Futik, futik. Minden 20 érintett oldal után óriásiakat szunyál BennóBot, de a háttérben zajlik a dolog. Bennófogadó 2009. november 24., 18:25 (CET)

Lefutott. Ha minden igaz, teljes a csere. Bennófogadó 2009. november 24., 19:30 (CET)

Két átnevezés

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
  1. Hot Latin TracksTop Latin Songs
  2. Latin Pop AirplayLatin Pop Songs

Köszi, – Mex plática 2009. november 19., 19:38 (CET)

Mik ezek? Kategóriák netán? Légy már drága, tegyél rá egy linket, ha segítséget kérsz, ne nekünk kelljen bányászgatni, mert akkor kisebb az esélye is, hogy valaki foglalkozni kezdjen vele. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 19., 20:37 (CET)

Ezek szócikkek, ahhoz minek a bot? Ennyire sok cikkben szerepelne? – Timish levélboksz 2009. november 19., 20:48 (CET)

Nem linkek és nem is szócikkek, hanem elnevezések. A kérésem az volt, hogy ahol szerepelnek, ott át kellene őket nevezni, függetlenül attól, hogy linkesítve vannak-e vagy sem. Köszönöm. --Mex plática 2009. november 20., 12:16 (CET)

Este lefuttatom AtaBotot. – Timish levélboksz 2009. november 20., 12:55 (CET)

Tényleg nem kötekedésből, de akkor ez nem átnevezés, hanem szövegcsere. Csak mert nem volt érthető, mit szeretnél. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 20., 13:34 (CET)

Nem tudtam, hogy így hívják szakszerűen, elnézést érte. – Mex plática 2009. november 20., 19:05 (CET)

Az elsőt megcsináltam legfrissebb dump alapján (nem volt nagyon sok), a második most fut. Bennófogadó 2009. november 20., 18:48 (CET)

Köszönöm. – Mex plática 2009. november 20., 19:05 (CET)

Min gyakorolhatnak a botok?

Csúnya Bennó elvette atabot gyakorlási lehetőségét :(( – Timish levélboksz 2009. november 20., 19:09 (CET)

:-) Nem akartam, de BennóBot is örül, ha van olyan feladat, amit el tud végezni. Ez per pillanat a category.py és a replace.py egyszerűbb alkalmazása. Bennófogadó 2009. november 20., 19:16 (CET)

BennóBot is nyugodtan futtathatja a BinBot userlapján elhelyezett helyesírási javítócsomagokat a replace.py segítségével. Azért vannak kitéve. Ezeket a fixes.py-ba kell bemásolni, utána ülni maaarha sokat a monitor előtt, és nyomkodni a gombokat. A vegyes javítások most futottak le egészében a szócikknévtérben, de ott vannak az -ít végű igék és származékaik, a dátumok, és a vegyesjav is mehetne a képnévtérben. Ezenkívül szintén ajánlhatom a solve_disambiguation.py-t, aminek nagyon egyszerű a használata. Ennek is csak az a nehézsége, hogy marha sokat kell ülni a monitor előtt, és nyomkodni a gombokat. :-) Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 21., 07:32 (CET)

Mondok egy egyszerű lehetőséget, ezzel még segítenétek is. Van a user:BinBot/try oldalon egy iszonyú hosszú lista, ahol a bal oldali, jobb oldali potenciálisan hibásan van egybeírva. Ezret már átnéztem, plusz automatikus módban a maradékból a mellékfolyók tömegét, de most van majdnem 1200 átnézendő (aminek egy részét automatikusan át fogja ugrani, tehát kicsit langyosabban eszik a kását). Elég könnyű csinálni, mert feljön a javítás, és rögtön látszik, hogy politikai vagy más összefüggésben van ott a szó.

A fixes.py-ban van egy ilyen szakaszom, ezt be lehet másolni (ennek a szakasznak a forrásából, szerkesztés nézetben):

    'baloldal': {#Nem érdemes gyakran futtatni, a találatok kétharmad része helyesen van egybeírva! Raktározzuk az átnézett lapokat!
        'regex': True,
        'msg': {
               'hu':u'Ne politizáljunk, ahol nem kell. :-) A bal oldal, jobb oldal két szó, ha nem politikai értelemben használjuk; a baloldalt, jobboldalt viszont egybeírandó. Botszerkesztés kézi üzemmódban.',
              },
        'replacements': [
	    #A teszt során téves különírást nem tapasztaltam, csak a "baloldalt" szóban. Nem érdemes erőltetni.
            (ur'(?<!zélső)(b|B)aloldal(?!i politik)', ur'\1al oldal'), #Negatív lookbehind/ahead a tipikus politikaiakra (lehet nagy Sz is)
            (ur'(?<!zélső)(j|J)obboldal(?!i politik)', ur'\1obb oldal'),
            (ur'(b|B)al oldalt\b', ur'\1aloldalt'),
            (ur'(j|J)obb oldalt\b', ur'\1obboldalt'),
        ],
        'exceptions': { #Súgó: lásd a metás lapomon a hasznos holmiknál.
            'inside-tags': [
                'hyperlink',
                #'template', #Ez működik!!! Óvatosan kell bánni vele!
            ],
	    'text-contains': [
		ur'(\{\{[Ss]zinnyei\}|\{\{[Pp]allas\}|\{\{[Ff]ényes\}|\{\{[Vv]ályi\}|Vályi András|Fényes Elek|\{\{sicc\})',
	    ],
            'inside': [
		#Ez a Metából adaptált kifejezés a képneveket üti ki, kivéve a galériákat és sablonparamétereket.
		ur'\[\[([Ii]mage|[fF]ile|[fF]ájl|[kK]ép)\:[^\]\|]+?\|', # Képek nevében ne
		ur'[kK]ép\:\w+?(jpg|png|gif|svg|JPG|PNG|GIF|SVG)', #Galériás képek nevében se
                r'\[\[[\w\-]{2,12}:.*?\]\]', #Ez közelítőleg lefedi az interwikiket és a kategóriákat.
                r'\{\{DEFAULTSORT:.*?\}\}', #A defaultsortban szándékosan ékezet nélküli szavak vannak.
            ],
         }
    },

Ezt ezzel a paranccsal futtatom:

replace.py -links:User:BinBot/try -fix:baloldal

Tehát aki csökkenteni akarja ezt a listát, vegyen ki egy részt az én lapomból, hogy ne ütközzünk, és ne dolgozzunk egyszerre rajta, és másolja át egy saját allapra. Én már kijavítottam legalább húszezer helyesírási hibát, nem presztízskérdés, hogy a következő húszezret is én csináljam. :-) Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 21., 07:45 (CET)

Még egy gyakorlási lehetőség: ott rohad fenn a lap tetején ezer éve a jugoszláv domainek nyugdíjazása. Ehhez egyszerűen a replace.py-t kell futtatni a -fix:yu-tld paraméterrel, és utána le lehet venni egy függősablont. :-) Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 21., 07:56 (CET)

Megtörtént. Ha minden igaz, beteljesült. Bennófogadó 2009. november 24., 19:41 (CET)

A helyesírási KF-re felírtam egy elütéslistát pdf-ben, azt is hátha tudnánk hasznosítani hosszabb távon. Bennófogadó 2009. november 21., 15:50 (CET)

Megnéztem, de nem sok hasznát látom. Itt már kikristályosodik lassan, hogy mi az, amit tényleg sokszor rontanak el, és nem nagyon van értelme bottal olyan hibákat javítgatni, amiket valaki valahol már látott, és talán néha itt is előfordulhatnak. Másrészt meg egy PDF-ből nem könnyű kinyerni az adatokat. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 24., 20:14 (CET)

Még egy gyakorlási lehetőség

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
  • mégegy, mégegyszer, méginkább → még egy, még egyszer, még inkább

Van egy csomó hibásan egybeírt változat. Bele is írom a javítókészletbe menten. A mégegyet elég keresni, az magától kidobja a mégegyszereket is, de vigyázni kell, hogy van nagybetűs változat is mondat elején. (Apró érdekesség, hogy a "mégegyszer"-t október elején javítottam, és máris van egy csomó.) Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 21., 09:11 (CET)

ma este már nem ülök neki de holnap reggel beizzítom rá atabotot. – Timish levélboksz 2009. november 24., 20:05 (CET)

Késő, már fut. Épp most akartam beírni, hogy lekéstétek. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 24., 20:09 (CET)

A módszer egyébként az, hogy ami potenciálisan javítandó, azt beírom a keresőbe. Amire nincs találat, vagy csak egy van, és az is a Született feleségekben, azt kihagyom, és így gyorsabban fog futni a bot. Tehát most így néz ki a javítócsomag (ahol # van a sor elején, az ki van kommentezve, tehát most nem fut, de máskor még futhat):

#Ezek itt a találatok 2009 novemberében:

           #(ur'(m|M)ég is\b', ur'\1égis'), #11, de régi szövegekben
           #(ur'(m|M)ég se\b', ur'\1ég se'), #1, az is Született feleségek, + 2 hamis
           (ur'(m|M)ég pedig', ur'\1égpedig'), #45
           (ur'(m|M)égjobban', ur'\1ég jobban'), #13
           (ur'(m|M)éginkább', ur'\1ég inkább'), #82
           #(ur'(m|M)égtöbbször', ur'\1ég többször'), #0
           #(ur'(m|M)égszebb', ur'\1ég szebb'), #0
           (ur'(m|M)égkevésbé', ur'\1égkevésbé'), #3
           (ur'(m|M)égegy', ur'\1ég egy'), #2009. okt. 7-én 67 mégegyszert javítottam főnévtérben. Most szumma kb. 34 lesz.

Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 24., 20:54 (CET)

Én továbbrasenemértem ezeket a kódokat *zokogószmájli* – Timish levélboksz 2009. november 27., 14:42 (CET)

Mindegyik két részből áll, az ur csak úgy ott van. A (m|M) azt jelenti, hogy kis vagy nagy m-et egyaránt keresünk. Mondat elején vagy közepén. A \1 meg azt, hogy az első ( | ) tartalmát helyettesíti vissza, azaz a kis m-et meghagyja kicsinek, a nagyot nagynak. Tehát m betűt kell a helyére gondolni, csak vagy kicsit, vagy nagyot. A \b a szó vége, tehát a második például nem javítja ki a "Még senki sem..." kezdetű szövegeket, mert a senkiben a se után nincs szóhatár. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 27., 19:34 (CET)

Kérnék egy hozzáértő botgazdást a következőkre:

  • A Sci-fi portál reklámlikjét el kellene helyezni az összes Sci-fi főkategória alatt található oldalra (kb megvan, de sok újnál hiányzik)
    • összefoglaló, színes tartalomajánló lap

égtájak + síiták

Sziasztok! Viszonylag sok helyen találkozni kötőjeles égtájelnevezésekkel (észak-nyugat, Észak-Nyugat), amelyek helytelenek. Javításukra lenne mód? Meg (ha már úgyis itt vagyok) a biztonság kedvéért a sta alakokat (egy-kettővel olykor-olykor találkozom) a helyes síitára átírnátok? Köszönet! – Μatthaeus Damascenus Forum disputationum 2009. november 28., 12:00 (CET)

Mind a kettő megoldható, bár az égtájakkal kis gond, hogy a kezdőbetűkkel is kavarodás van. (Nálam most éppen az fut, hogy a több száz "nagyrésze", "nagyrészben" külön legyen írva, de éjjel vagy holnap majd megnézem, ha Timi megint nem lesz elég fürge.) Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 28., 14:03 (CET)

Síiták készen vannak, az égtájakat rábízom Binárisra :-). – Hunyadym HunyadymVita 2009. november 28., 14:11 (CET)
Köszönöm. (Viszont az indoklásban a BÜRÜ-re hivatkoztál, nem a BÜ-re. Nem mintha jelentősége lenne, csak észrevettem :-)) – Μatthaeus Damascenus Forum disputationum 2009. november 28., 14:37 (CET)
Vááá, tényleg… :-( Az utóbbi időkben többet kellett arra hivatkoznom, mint a BÜ-re, és nem figyeltem. :-(Hunyadym HunyadymVita 2009. november 28., 14:42 (CET)

Ezüst-nitrát

A helyesírást javító botoknak még egy tipp: ezüstnitrát --> ezüst-nitrát. – Hkoala 2009. november 28., 14:39 (CET)

Nyolc (8) előfordulás van, az nem igazán botmunka. Bocsánat. A nagyrészben, nagyrésze, nagyrészét kigyűjtése 400 előfordulásnál jár, és még csak 2008. júniusáig jutott az időrendben. :-) Esetleg ha összeállítanál egy komplett kémiai hibalistát jellemző és létező hibákból, akkor érdemes lenne foglalkozni vele. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 28., 15:15 (CET)

OK, megcsináltam kézzel. Komplett kémiai hibalistához nem értek. – Hkoala 2009. november 28., 21:42 (CET)

Címlapon szerepelt szócikkek

Sziasztok!

Van ez a lista: Wikipédia:Kezdőlapra került szócikkek listája, az itt található cikkeket be tudnátok tenni a Kategória:Kezdőlapon szerepelt szócikkekbe? Persze csak azt ami kimaradt. Köszi. – OrsolyaVirágHardCandy 2009. november 28., 18:23 (CET)

Kész. – Hunyadym HunyadymVita 2009. november 28., 21:40 (CET)

Kedves Kollégák! Van egy Bümi vezetéknevű svájci F1-es autóversenyző, akit következetesen (angol nyelv alapján) Buemi-nak fordítanak. Egy botnak végig kellene menni a Formula1 kategórián, és minden Buemi-t Bümi-re javítani. Kategória:Formula–1. Köszönettel, – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. november 27., 13:15 (CET)

Sébastien Buemire gondolsz? Az -ue kétségtelenül az ü helyén áll egy régebbi és diakritikus jeleket kerülő konvenció szerint (sőt a távirati nyelvben is így lehet jelölni az ü-t), de a dewiki is így hozza. Biztos vagy benne, ha róla van szó, hogy úgy kéne írni? Bennófogadó 2009. november 27., 13:22 (CET)

A vezetékneve IPA-ja alapján ráadásul ezt Büéminek kéne ejteni... Bennófogadó 2009. november 27., 13:24 (CET)

Bocs, hibáztam! Vissza az egész! Ez a hülye TÉNYLEG átírta a nevét Buemi-re. Hiába, a belgáknál már csak a svájciak... hogyismondjam... furábbak. :) – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. november 27., 13:27 (CET)

Sose bánd, a hülye németek megszabadulnának a legszebb betűjüktől, a ß-től, és a fantáziátlan dupla ss-sel helyettesítenék. :-) Bennófogadó 2009. november 27., 13:29 (CET)

Ez egyébként már megtörtént, a jelenleg érvényben lévő helyesírási szabályzat kivágta a scharfes-t, meg még egy csomó marhaságot (Schifffahrt lesz Schiffahrt etc.). Csak alkalmazni kéne. Lásd Alenshának 2006 májusa körül írt okoskodásomat :) Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. november 27., 13:47 (CET)
Nem vágták ki, hanem csak megritkították: hosszú magánhangzóval áll az egyik, röviddel a másik. Csak én szegény magyar nem tudom eldönteni az akcentusommal, hogy mikor mi kell, ezért aszerint írom a szavakat, ahogy tanultam. Szalakóta vita 2009. november 30., 16:01 (CET)

Aranybaglyos botgazda

A Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/Arany Bagoly lapon készítek éppen elő egy olyan új díjat, ami a természetesen továbbra is létező Kiváló Wikipédistával szemben nem közfelkiáltáson alapulna. Első körben azok kapnák, akiknek öt kiemelt cikkük van, de szeretném a botmunkát és más műszaki tevékenységet végzőket is az Arany Bagollyal díjazhatóvá tenni. Ehhez tőletek várnám egy vagy több olyan feltétel megállapítását, ami az öt kiemelt cikkel hasonló mérvű botgazdai vagy más műszaki teljesítményt takar. Köszönöm! Karmelaüzenőlap 2009. november 29., 08:38 (CET)

Erre így roppant nehéz válaszolni. Eleve hibás koncepció a kiemelt cikkeket helyezni a középpontba, és nem is lehet azokhoz viszonyítani, mert az sokszoros áttételt igényelne. Talán a normál szerkesztésszámhoz képest lehetne próbálkozni valamiféle átlaggal, de még ott is az az alapkérdés, hogy kézi szerkesztésről beszélünk vagy automatikusról – ez ugyanis ég és föld. A kézinél ott kell ülni a monitor előtt, és akár órákon át folytonosan nyomkodni a gombokat, közben utánanézni egy csomó dolognak. Plusz ott van az a kérdés, hogy maga fejleszti-e az ember a botot vagy a bot működéséhez szükséges javítókészleteket, vagy másét használja. Ezek a dolgok a szerkesztési naplóból soha nem derülnek ki. Én elég régóta gondot fordítok rá, hogy a user:BinBot/munka oldalon naplózzam a tevékenységeimet, gondosan elkülönítve a kézi szerkesztéseket az automatikusaktól, amelyek sokkal kevesebb munkával járnak. Azt gondolom, hogy a majdnem húszezer kézi szerkesztés a fejlesztésre fordított többhetes munkával, a kísérletezésekkel, a külön oszlopban megjelenő "nem" válaszokkal (amikor hibásan jön fel egy javítási javaslat, és el kell utasítanom – ezek a szerkesztésszámban ugyebár nem jelennek meg!) simán megfelel 5-10000 szerkesztésnek a szócikknévtérben, amit ennyi idő alatt megcsinálhattam volna. Hogy mérjük ezt ahhoz, amikor valaki beüzemel egy interwikibotot, és automatikusan megcsinál ötvenezer javítást? Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 29., 09:39 (CET)

Ami nehezen mérhető, azt továbbra is csak a csűrcsillaggal és a kiváló Wiki Pistával lehet jutalmazni, persze ezeket mindig egy másik botgazdának kell kezdeményeznie, hiszen ők sejthetik csak, hogy milyen munkát végzett a másik. Talán kedvet kaptok ti is a díjalapításra, és csináltok egy Nikkelezett Botcsillag díjat is, vagy valami hasonlót. Az Arany Bagoly viszont csakis olyan teljesítményekhez való, amiknél van valami olyan jól ellenőrizhető dolog, aminek alapján ki-ki megkövetelheti a maga díját. Ha jól értem, akkor csak a kézi szerkesztések lesznek alkalmasak az aranybaglyozásra. Karmelaüzenőlap 2009. november 29., 12:03 (CET)

Szerintem alapvetően igen, de ezeknek a kiszűrésére nincs egyszerű mód; csak a botgazda tudja megmondani, hogy mennyi volt ezekből. Ugyanakkor az automatikus munkák is járhatnak olyan botfejlesztéssel, ami értékes időt feltételez. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 29., 12:06 (CET)

Salgótarján címere

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kérek egy ráérő robotgazdát, hogy a Jojoka 2 aláírásaiban használt Salgótarján címere.jpg című képet cserélje annak Commonsban már meglévő megfelelőjére: HUN Salgótarján Címer.svg. Köszönjük. – Beroesz 2009. november 30., 11:51 (CET)

Zajlik. Bennófogadó 2009. november 30., 12:00 (CET)

Valaki mondja meg, hogy az abszolút friss dumpom alapján ha cserélek a latest-pages-articles alapján, az miért nem dobja ki a szerklapokat és vitákat (a mi hivatkozik a képre alapján lehet látni), viszont kidobja mindig a mai napi bejegyzést itt a BÜ-n, holott 27-iki a dump. :-( Bennófogadó 2009. november 30., 16:44 (CET)

Nem is dobhatja ki, hiszen attól pages-articles, hogy nem tartalmazza. Ld. m:Data dumps#Format. Neked az alatta levő kell, a pages-meta-akármi. A BÜ misztikus, hogy szól a parancs? Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 30., 16:56 (CET)

De lehet dump nélkül is dolgozni az éles wikin. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 30., 16:58 (CET)

Izé. És azt hogy kell? Az utóbbit. De senkinek ne mondd meg, hogy én ilyet kérdeztem... A replace.py-m csak forrásból hajlandó dolgozni. Bennófogadó 2009. november 30., 17:00 (CET)

Ki kell hagyni a parancssorból a -xml... kezdetű részt. Helyette -start:! kell, mivel a ! van a wikiábécé elején. Ha nem bírod egyben végigcsinálni, akkor q (quit) vagy ctrl c, és jó esetben kiírja, honnan kell folytatnod, máskülönben megjegyzed az utolsó cikket, és legközelebb a -start:innenfolytatjukcikk kell majd. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 30., 17:07 (CET)

Nicht meglepődni, ha látszólag lefagy pár percre, mert megkeresi az első 60 cikket. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. november 30., 17:08 (CET)
Most akkor hogy álltok ezzel? Csináljam? Megnéztem, és még elég sok (kb. 100 db) hivatkozás maradt meg. Samat üzenetrögzítő 2009. november 30., 22:44 (CET)

Bevallom-bevallom aztörtént, hogy amikor Bin mondta a fentieket, egy csuhéjj felkiáltással nekiláttam a szócikknévtérnek, aztán úgy a hatezredik lap után NO CHANGES WERE NECESSARY rájöttem, hogy a névteret érdemes volna lekorlátozni, akkor meg arra jöttem rá, hogy a másik névtereken ha keresek, nem tudom mivel kezdődik. És akkor kicsit feladtam. De például nem tudjátok-e, hogy hogy lehet beállítani, hogy ne tőlem kérdje, melyik az első lap, hanem kezdje legelől... :(

Szóval. Bennófogadó 2009. december 1., 12:22 (CET)

Magyar építészek

Szerkesztő:Kit36a bepakolt egy sor magyar építészt a Kategória:Magyar építészetbe, kizárólag olyanokat, akik már a Kategória:Magyar építészekben természetszerűleg úgyis benne vannak. Kiszedné ezeket egy botgazda? Pasztilla 2009. december 4., 19:47 (CET)

Lásd még: Kategória:Magyar építészet a 20. század első felében Samat üzenetrögzítő 2009. december 6., 02:23 (CET)

Az eredeti feladatot megoldottam. Egyszerűbb volt kézzel. Samat üzenetrögzítő 2009. december 6., 02:53 (CET)

Észak-Rajna--Vesztfália

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Van egy Kategória:Észak-Rajna-Vesztfália_települései, amelyben a Rajna és a Vesztfália között nagykötőjelnek kellene lennie. Kéretik egy botgazda valahogy mennyen végiglen a kategóriában található cikkeken, majd a kategóriát nevezze át, ebből meg legyen redir. Köszönettel, – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. december 11., 20:56 (CET)

Megtörtént (illetve zajlik). ;) Bennófogadó 2009. december 11., 21:05 (CET)

Tudtam én, hogy valami nem stimmel. Tényleg nem volt Bennó nevű király? Vagy császár? Vagy isten? :) – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. december 11., 21:10 (CET)
Még nem... – الانشاء üzi / پيغام 2009. december 13., 14:56 (CET)

Szajnosz. Van viszont egy meisseni Szent Bennó. Vigyor Bennófogadó 2009. december 11., 21:18 (CET)

Kategórianév-szörnyeteg kiirtása

Az itt olvashatók szerint kéretik a kategória tartalmát áthelyezni a Kategória:Pszichológia alá. Utána a kategória törlendő. – Winston vita 2009. december 13., 11:06 (CET)

Kézzel megcsinálva. Szalakóta vita 2009. december 13., 13:03 (CET)
Akkor ezek szerint te most botfülű vagy? Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 13., 13:07 (CET)
Tíz, tizenötnél több szócikk esetén már érdemes botot indítani ezért (nem tudom, itt hányról volt szó). A kategóriát töröltem. Samat üzenetrögzítő 2009. december 13., 13:09 (CET)

Türingia

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ha valaki éppen ráér, végezhetne egy Thüringia --> Türingia, illetve thüringiai --> türingiai transzformációt. (OH 1414. oldal). Köszönettel – Hkoala 2009. december 13., 12:41 (CET)

Úristen, ez csúnyán néz ki, és jobb meggyőződésem ellen való, de nekilátok, mert a cserélendő elemek száma éppen illeszkedik a folyamatban levő kísérletemhez. A kisbolygó neve marad, ha jól sejtem. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 13., 12:48 (CET)

Jobb meggyőződésed szerint h-val kell írni, vagy kézzel kell javítani? – Hkoala 2009. december 13., 13:35 (CET)

Meg mertem volna esküdni, hogy ilyet már csináltam. Utánanéztem, és a testvérével foglalkoztam csak: Lotharingia → Lotaringia :-) Samat üzenetrögzítő 2009. december 13., 13:03 (CET)

Nem akarok kétszer nekifogni, inkább kérdezek: mi a helyzet a 934 Thüringia (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) kisbolygóval? Több említés van rá, és a neve mintha magyarítva lenne. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 13., 13:53 (CET)

Mivel nem érkezett válasz, utánanéztem: ez a neve a többi wikiben is, Thüringia, tehát ez nem átírás, és a kocsmafal archívumában sok vitát találtam, de úgy tűnik, hogy elfogadott az angolos alak, legalábbis nincs konszenzus a magyar átírásra. Tehát a kisbolygó marad. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 13., 16:12 (CET)

Azt hiszem, kész. A kisbolygókon kívül egy ásvány neve is kimaradt (thüringit). Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 13., 17:04 (CET)

Brasília

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok, Brazília sővárosa Brasília lapja át van irányítva Brazíliavárosra. Mégis sok szócikk ír és hivatkozik Brasíliát. Át tudnátok írni a szócikkekben lévő hivatkozásokat úgy, hogy az eredeti kifejezés is megmaradjon?

Így:

[[Brasília]]

helyett

[[Brazíliaváros|Brasília]]

illetve ha eleve rejtett link van, akkor így:

[[Brasília|Brasíliában]]

helyett

[[Brazíliaváros|Brasíliában]]

Előre is kösz, szevasztok December vita 2009. december 18., 10:39 (CET)

Megoldva, bár ami azt illeti, ilyenkor igazából éppen a link után következőt kéne átírni főleg, mert az elsődleges cím a választandó a főszövegben mindenfelé. Bennófogadó 2009. december 18., 20:53 (CET)

Köszönöm! December vita 2009. december 20., 11:57 (CET)

Egyesült Államok és USA

Sziasztok!

Rengeteg hivatkozás mutat két redirect oldalra, az USA és az Egyesült Államok szócikkekre, holott az Amerikai Egyesült Államokra kellene. Kérlek Benneteket, hogy robottal menjetek végig a linkeken lehetőleg olya módon, hogy az eredeti szöveg megmaradjon. Abból indulok ki, hogy sok helyütt van oka annak, hogy mondjuk csak Amerikát, csak USA-t írtak a szócikkbe (pl. mert túl hivataloskodó lenne az Amerikai Egyesült Államok, vagy felsorolásról van szó, és ott elég USA-t írni stb.

Kb így:

[[USA]] vagy [[Egyesült Államok]]

helyett

[[Amerikai Egyesült Államok|USA]] [[Amerikai Egyesült Államok|Egyesült Államok]]

illetve ha eleve rejtett link van, akkor így:

[[USA|amerikai]] vagy [[Egyesült Államok|amerikából]]

helyett

[[Amerikai Egyesült Államok|amerikai]] vagy [[Amerikai Egyesült Államok|amerikából]]

A múltkori Brasíliához hasonlóan.

Előre is köszönöm! December vita 2009. december 23., 18:22 (CET)

Megéri ezt? Csak mert amúgy is át vannak irányítva, a szöveg meg úgysem változik. Azaz az olvasó semmit nem vesz észre belőle. – Hunyadym HunyadymVita 2009. december 23., 19:27 (CET)
Mondják, hogy átirányításra lehetőleg ne mutasson link, és valóban nem túl elegáns. Ráadásul kicsivel tovább tart eljutni a célhoz, mintha közvetlenül oda lenne linkelve. De az is tény, hogy előbb-utóbb eljut az olvasó a fő szócikkhez. Engem zavar, de tény, hogy nem én dolgozom vele, szóval nem akarom mindenáron erőltetni, csak... kérem :) December vita 2009. december 24., 09:18 (CET) Engem is zavarnak a zöld linkek, és gondoltam rá, hogy egyszer majd, ha nagy leszek, futtatok egy kékítő projektet, de az USA a zöldek között nem látszik különleges elbírálásra méltónak. Úgy mondanám, hogy megoldható, de alacsony prioritású feladat. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 24., 09:36 (CET)  megjegyzés Az olvasó nem látja ám a zöld linkeket, ezt ugye tudjátok? :) Csak akkor látja valaki, ha regelt felhasználó és a beállítások menüben bekapcsolja az erre vonatkozó szkriptet. Csak akkor szoktunk zöld linkeket kékre cserélni, ha helytelen alakról irányít át, itt nem erről van szó, az USA vagy Egyesült Államok nem helytelen alak, csak rövidített. – Timish sablongyári üzenőfal 2009. december 26., 11:58 (CET)
Ráadásul kicsivel tovább tart eljutni a célhoz - ezt hogy érted? Az átirányítás is egyetlen kattra átvisz a helyes szócikkhez.. Kivéve, ha az átirányítás egyértelműsítő lapra visz - na azokat valóban cserélni kell, de az USA esetében nincs erről szó :-)Timish sablongyári üzenőfal 2009. december 26., 11:59 (CET)
Oké, elfogadtam, végül is nem én dolgoznék vele. A ráadásul kicsivel tovább tart eljutni a célhoz megjegyzést szó szerint értem: ha kicsit lassabb az interneted (pl. mobilinternet túlterhelt hálózattal), vagy lassabb a géped, vagy lassú a Wikipédia szerver éppen, akkor minden egyes átirányítás érezhető. Engem sem feltétlenül a zöld linkek miatt zavar, hanem mert érezhetően lassítja a wikin belüli navigálást (nálam a mobilinternet és a lassú gép egyaránt adott). December vita 2009. december 26., 22:08 (CET)

Bot kellene! – Autópálya-műhely körüli feladatok

Egy botra lenne szükség! Mert meg kéne csinálni:

1.

A {{BAB-Route}}(?) sablonokat az {{Autópálya}}(?) sablonra lecserélni, minden cikkben, ahol csak lehetséges. ‑‑MaTe Schlesien Emailvitasaroksz 2009. május 14., 20:23 (CEST)

Ezzel várjunk még egy kicsit, előbb lefordítjuk magyarra a paramétereket. – CsGábormegbeszélés 2009. május 15., 17:30 (CEST)

Ezek a paraméterek – szinte – minden wikiben németül vannak, szvsz ez nem igésnyel fordítást. – –Madura MaTe Emailvitasaroksz 2009. június 10., 15:11 (CEST)

2.

Az előző sablon egy paraméterrel bővül. EZT FIGYELEMBE KELL VENNI!

3.
Madura MaTe  Emailvitasaroksz 2009. június 10., 15:11 (CEST)

Az Autópályaműhely és Autópályaportál neveket mindenhol kötőjelessé tenni, ahol csak előfordul. Itt elsősorban a {{portál}}(?) sablonra és a cikkértéklőre gondolok. Még amikor 2008-ban - 1 éve - megcsináltam a portált, mindenhová kötőjellel írtam ki, de Samat szólt, hogy ezt egybe kell írni. Én hittem neki, egybeírtam, ezek szeint valamit rosszul tudott.

Valóban, elnézést. Azt, hogy az autó három szótag. Samat üzenetrögzítő 2009. december 6., 02:02 (CET)
4.

Ha megállapodás születik az utakról és az elnevezésekről, azokat is javítani, módoisítani. Minden bot segítségét előre köszönöm! Ha megszületetett a névváltoztatás melletti döntés, akkor írok! ‑‑MaTe Schlesien Emailvitasaroksz 2009. május 14., 20:23 (CEST)

A kopromisszum a műhelyvitában megtekinthető. A táblázatban B betűvel jelölt kompináció lett az elfogadott, egy szorgos botnak, pedig annak a mintájára kellene átnevezni a lapokat. – –Madura MaTe Emailvitasaroksz 2009. június 10., 15:11 (CEST)

Két lapon kipróbáltam az új névváltozatot. Megtekinthető az A1-es autópálya (Litvánia) és az M3-as autópálya (Magyarország) lapon. – – –Madura MaTe Emailvitasaroksz 2009. június 12., 10:35 (CEST)

A magyar autópályákon már a {{BAB-Route}}(?) sablonokat kicseréltem {{Autópálya}}(?) sablonra. Jojoka2 Bakterház, Micsinász?