Furling

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Furling
Megjelenési információk
Első megjelenése Tantalus kínjai
Anyabolygó nem ismert
Vezetés nem ismert
Szövetségesek nem ismert
Előző szövetségesek Nox, Ősök, Asgard

A Furling egy fiktív faj a Csillagkapu sorozatban.

A Furling nevű fajról nagyon keveset lehet tudni. Az asgardokkal, az ősökkel és a noxokkal együtt alkotják a négy ősi fajt. Technológiájuk nagyon fejlett. Építészetük leginkább a maja és azték kultúrához hasonlít.

Jack O'Neill elképzelése szerint a Furlingek apró szőrös állatokhoz hasonlíthatnak. Mindezt a faj nevére alapozza. (A fur angol szó, jelentése: „szőr”)

Felbukkanásuk[szerkesztés]

Először[szerkesztés]

Írásuk először az első évad Tantalus kínjai (The Torment of Tantalus) című epizódban bukkant fel. Azonban jelentését nem sikerült megfejteni. Később a hely természeti katasztrófa miatt elpusztult, így homály fedte kilétüket.

Nevük[szerkesztés]

Név szerint az Ötödik faj (The Fifth Race) című részben lettek megemlítve, ahol is megismerkedhetünk a 4 fajjal, akik szövetséget alkotnak.

Technológiájuk[szerkesztés]

Technológiájuk a 6. évad 15. Elveszett paradicsom (Paradise Lost) című részében bukkant fel. Egy Furling teleportáló szerkezetet találtak, mely képes volt embereket küldeni a bolygó holdjára. Azonban szükség volt egy szerkezetre, ami beindítja, amit Harry Maybourne talált meg.

Fajuk[szerkesztés]

Joseph Mallozzi, megerősítette, hogy az SG-1 10. évadjában, a 200. epizódban találkozunk ezzel a néppel is.

Ami igaz is, meg nem is, mert az epizódban csak mint kitalált szereplők tűnnek fel, úgy, ahogy azt O'Neil ezredes elképzelte.