Wikipédia:Kért cikkek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mielőtt cikket javasolnál, olvasd el a tudnivalókat!
Tudnivalók

Az itt felsorolt allapokon találhatók azok a cikkek, amelyeket valaki szeretne a Wikipédiában látni: ha valaki nem tudja, miről szeretne írni, ezekből válogathat!

Új cikk kérése

Ha cikket szeretnél javasolni, ezen a lapon keresd ki a megfelelő témakört. Az adott allapon válaszd a megfelelő cím melletti szerkesztés linket. A szerkesztőablakba írd be a {{kért cikk}}(?) sablont:

{{kért cikk|1=a kért szócikk neve|2=rövid leírás, egyértelműsítés, magyarázat|3=~~~~~|wd=Wikidata-kód|en=címe az angol Wikipédiában|de=címe a német Wikipédiában (stb)}}

A sablon első paraméterébe kerül a cikk neve. (Ha szeretnél egy szócikket, de nem tudod, hogyan kellene nevezned, akkor nézd meg a Wikipédia:Elnevezési szokások lapot.)

Második paraméterben adható meg a rövid leírás, amely a kért cikk várható tartalmának pontosítását, egyértelműsítését szolgálja.

Harmadik paraméterben (a cikk neve és rövid leírása után) 5 hullámvonalat kell írni (a fenti mintának megfelelően). A hullámvonalak helyére kerül – a lap mentése után – az aktuális dátum.

Megadható a cikk Wikidata-kódja (Q-val bevezetett számsor), és megadhatók interwiki linkek is.

A listák karbantartása

Legyetek szívesek kivenni a kék és a zöld linkeket a listákból, még akkor is, ha a cikk csak csonk. Inkább add hozzá a {{csonk}}(?) jelzést a laphoz. Ha a lap felülvizsgálatot igényel, akkor a végére tedd a {{lektor}}(?) jelzést.

Ha eltávolítasz egy cikket a listából, a szerkesztési összefoglalóba linkeld be az adott lapot. Például: „elkészült: [[Frappé]]

Legfrissebb lista[szerkesztés]

Lekérdezés, amely azoknak a magyar személyeknek a Wikidata-elemeit mutatja, akiknek van valamilyen Wikipédia-projektben lapja, de nincs szócikke a magyar Wikipédián. 2023. szeptember 30-án 7058 tételből állt a lista.

Kért szócikkek tematikus bontásban[szerkesztés]

Műhelylapokon és portálokon kért szócikkek[szerkesztés]

Más wikipédiák magyar vonatkozású cikkei magyar interwiki nélkül[szerkesztés]

Lehet, hogy csak az interwiki hiányzik, de lehet, hogy találsz egy jó megírandó magyar témát.