Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tudnivalók

Ezen az oldalon gyűjtjük a jobban (és legjobban) sikerült ökörségeket, amiket lelkes újdonsült (vagy régebben sült) kollégáink gyártanak, és amiket bár nem tarthatunk meg a szócikknévtérben, kidobni sincs szívünk, mert tényleg jól sikerültek. Némelyik minőségibb írásnál megfontolandó, hogy nemes enciklopédiánk paródiája, az Unciklopédia nem örülne-e nekik. Ezeket az {{azonnali}}(?) törlésre jelölés helyett elláthatjuk az {{máswikibe|Unciklopédia}} jelzéssel. Ha idevaló anyagot találsz, bátran nyiss neki új szakaszt a lap alján. Használd az {{idézet}}(?) sablont az áthozott móka és a saját kommentárod elkülönítésére. Ha tudod, jelöld meg difflinkkel a szerkesztés eredeti helyét. A vicces tartalom alá beillesztett {{subst:viccgyűjtés|MintaMarcsa}}(?) sablonnal jelezheted, hogy ki követte el a mókás irományt.


Újabb zagyvaságot találtam!


Lenarthia[szerkesztés]

Lenarthia címere

Lenarthia (hivatalosan Lenarthia Nomád Királyság, latinul: Lenarthia Dacia Regnum) ázsiai királyság a Pisztácia termő vidékeken, Irán közelében. Kis mérete ellenére nagy nemzetközi hírnévnek örvend, mivel itt terem a méltán világhírű "zöld arany". Fővárosa és a királyi család székhelye Pistachios. Lenarthia Ázsia legkisebb és a Föld legeslegkisebb állama.

Története[szerkesztés]

Rövid, velős, tömör, 2014-ben a képzelet szüleménye.

Belpolitika[szerkesztés]

Lenarthia nomád királyság, élén I. Lenarthus áll 2014 óta. A parlament, 2 állandó képviselőből és ágyasaikból áll. Az hattagú kormány felelős a mindennapi kérdésekben.

A királyság területe két választókerületre oszlik: északon a konyhára, délen a takarításra. Az országban nők "mind1" felkiáltással szavazhatnak. 2014. december 31-én megreformálták a demokratikus alkotmánylevelet is, amely kibővítette, illetve megerősítette az uralkodó jogköreit. Ezenkívül amelyik tag megszavazza, az kiléphet az államból.

A kormányfő jelenleg Landuski, a pénzügy és az építésügy is a felügyelete alá tartozik. A kormányfőhelyettes Mariondski. Ő a gazdasági, a jogi és a sportminisztérium első embere. A kulturális, a külügyi, a családi és az esélyegyenlőségi tárcát Laczinski vezeti. Az oktatási és a szociális miniszteri tisztséget Tormanski tölti be. Hajdunski a belügyi, az egészségügyi, a közlekedési és a kommunikációs minisztérium első embere.

Állatvilága[szerkesztés]

Az uralkodónő kedvenc állata, enyhén anorexiás macskája: Lizike, míg a királyé a kecske.


szerző: Heiducken (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
gyűjtötte: PallertiLapin.svgRabbit Hole 2015. január 3., 10:57 (CET)

Minaret (Érd)[szerkesztés]

A Minaret Érd város látványossága. A sok japán azért jön ide hogy ezt lássa. Kb. úgy néz ki mint egy rakéta, és 20 méter magas. Egykor a Müezzin ordított belőle. A kulcsát egy nőtől lehet elkérni. Az egykor mellette álló mecset elpusztult és csak ez a torony maradt meg. Felfele 99 lépcső vezet.

Gyulai Csongor[szerkesztés]

GYULAI CSONGOR (1981-?)

Világhírű csirkepásztor, tyutyulabányai farmján több, mint 80 féle csirkefajt tenyészt. Leghíresebb példányai között van Luca, a háromszoros világbajnok, négyéves tojó. Ismert továbbá Pümpszi, a kétéves, világbajnok gyorspákogó gyöngytyúk, valamint Latyak, a hároméves, szárnyatlan kapirgatyúk.

Gyulai Csongor Tyutyulabányán született 1981-ben, nyolcadikos koráig a Tyutyulabányi Közoktatási Általános Iskolába járt, ezután a Mezőgazdasági Egyetemen, Budapesten folytatta tanulmányait. Gimnáziumba nem járt, ugyanis ezen években Kazahsztánban nyaralt. Itt sajátította el Bümbsztiki-Pimpim Pákuli, a kor nagy tyúktenyésztőjének segítségével a tyúktenyésztés fortélyait. Hazatérve az egyetemen tanult tovább, külföldi tapasztalatainak köszönhetően hamar kitűnt társai közül. Tanárai bizakodva tekintettek Gyulai jövőjére, és még nagyobb odaadással tanították az ifjú tehetséget. Évekkel később Gyulai már világhírű farmján dolgozott. Már tizenhét éves korában jelentős sikereket ért el hazai és külföldi versenyeken is. A törökországi világkupán elnyerte a fődíjat, azóta örvend olyan nagy hírnévnek. Ezen az útján megcsípte egy vandál seherezádépulyka. Gyulai szerencsésen megúszta az esetet, ám azóta gyakran törnek rá pákogási rohamok.

Kiemelkedő sikerei: 1. 1999. Budapest: XVII. Országos Tyúkverseny, különdíj 2. 2003. Prága: XI. Tyúktenyésztési Európa-kupa, 3. helyezés 3. 2004. Törökország: VII. Tyúktenyésztési Világbajnokság, 1. helyezés 4. 2006. Budapest: I. Országos Tyúkugrási Verseny, 1. helyezés 5. 2008. London: VIII. Tyúktenyésztési Világbajnokság, 2.helyezés

Napjainkban Gyulai tyutyulabányai luxusfarmján él, és rengeteg pénzzel támogatja a "Fedezzük fel a tehetséges tyúktenyésztőket!" nevű alapítványt. 2012-ben intenzíven elkezdett érdeklődni a harkálytenyésztés iránt, és más madarak tenyésztésének köszönhető tapasztalataival hamarosan kiemelt díjazásban részesült a XIII. Magyar Harkályhergelési Versenyen.

Kockilion[szerkesztés]

Latin jelölése: Kockilius kockilias

A méltán híres kockaméleonok alfajához tartoznak. Az elnevezés már a 21. században alakult ki, utalva legfőbb ismertetőjelére: az álcázásra.

Köztudott ugyebár, hogy egy kockaméleon - így a kockílion is - egy szempillantás alatt bele tud olvadni környezetébe, megtévesztve ezáltal támadóját, vagy számára előnytelen profitszerzésre törekvő "barátját". Legnagyobb sikerrel téglafalak, illetve 90 fokot bezáró szögeket tartalmazó idomok jelentik számára a biztosnágot, de nem ritka, hogy a földre veti magát, beolvadván ezzel a betonba vagy a gyeptégla szerkezeti képébe.

A kockaméleon és kockílionok alapvetően szelíd teremtmények, de ha ételt szimatolnak vagy bendézést sejtenek, veszélyessé válnak és veszélyt jelentenek környezetükre.

Lelte: FoBe üzenet 2015. március 2., 13:55 (CET)

Varrizma[szerkesztés]

A Varrizma egy olyan Sándorfalvi állatfaj ami csak zöldségeken él.

Szereti a zöldséget.

Nagyon.

Szerezte: 2001:4c28:4000:721:185:26:182:32 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
Gyűjtötte: Aros Nuclear energy icon.jpg Távírda 2015. március 14., 22:23 (CET)

Normifa[szerkesztés]

Normifa eredete..

Új fa fajtát fedeztek fel a magyar aneszteziológusok. Egy olyan fa, amely a világon sehol nem terem,

csak egy kedves hölgy kertjében Zsuzsanna földön. A fa tövábbi érdekessége,

hogy az év 365 napjából, egyetlen éjszakán képes megnőni, és díszes pompás kinézetével hódítani.

További érdekessége, hogy különleges tapadószőröcskéivel képes felmászni a kerítés oldalára,

és mindaddig ott marad, amíg az idegben fővő hölgy le nem szaggatja onnan.

Fontos kitétele, hogy ezek a fák nem nőnek meg 40 méternél magasabbra, így az attól magasabb,

ámbár hasonló kinézetű fák nem hozhatóak összefüggésbe a Normifával.

Mivel a Normifának kiváló égési , és hőleadási tulajdonságai vannak, bátran vágjuk fel azt,

majd nyársaláshoz, szalonnasütéshez kiváló alkalmatosságot nyújt. Továbbá család összekovácsoló ereje van,

mivel a sült szalonna ízében fel lelhetőek a Normifa gyökerei..

És íme a kinézete (KATT)

Szerezte: 188.142.155.7

Gyűjtötte: CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2015. május 1., 10:40 (CEST)

Ausztrál naplopó Nagyon sunyi medve[szerkesztés]

Az ausztrál naplopó Nagyon sunyi medve (Gypsycus sunyeras guberas) az emlősök (Mammalia) osztályának a guberálók (Carnivora) rendjébe, ezen belül a tükörjáró (Ursidae) családjába tartozó faj.

A Gypsycus emlősnem egyetlen faja.

A Nagyon sunyi medve külső elválasztású mirigyeiben adenozin-trikolbászt termel, aminek segítségével bármely fürdőszoba bármely tükrén át tud sétáni, ennek segítségével szokott cigánykodni. Kedvenc étele a töltött káposzta, viszont utálja a PEZ cukorkát testvérfajával a Sunyi medvével ellentétben.

A nagyon sunyi medve nagyon sunyi, mivel sunyi nézésével kitörli az agyadat, így soha nem látta senki. A Nagyon sunyi medve élete nagy részét azzal tengeti hogy fürdőszobáról, fürdőszobára jár, és negrókat lopkod. Más alfajai a trollkodásra vannak szakosodva, pl.: miattuk fogy el mindig a fogkrém, holott nem is mosol fogat, mellesleg a vajas kenyeret is ők buherálják meg.

Írta: 145.236.129.229 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
Gyűjtötte: --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2015. május 22., 22:16 (CEST)

Tengeri-őzfélék[szerkesztés]

Wikipédia:TaxoboxInfobox info icon.svg
Tengeri-őzfélék
Természetvédelmi státusz
Sebezhető
Status iucn EX icon blank.svg Status iucn EW icon blank.svg Status iucn CR icon blank.svg Status iucn EN icon blank.svg Status iucn VU icon.svg Status iucn NT icon blank.svg Status iucn LC icon blank.svg
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertedrata)
Osztály: Emlősök (Mammalia)
Alosztály: Elevenszülők (Theria)
Alosztályág: Méhlepényesek (Placentalia)
Rend: Sügéralakúak (Perciformes)
Család: Szarvasfélék (Cervidae)
Nem: Őzek (Capreolus)
Federica Peruzé,1810

Kinézete[szerkesztés]

A hal és az őz hibride.Lábak helyett uszonok borítják és csupasz szürke bőre van.

Elterjedése[szerkesztés]

Világszerte megtalálható a tengerekbe,kivéve a déli sarkkörnél.

Táplálkozása[szerkesztés]

Húsevő.Csapatosan vadászik nagyobb állatokra.

Életmódja[szerkesztés]

13-16 évid él koalicióban.9.évében párzik.

Fajták[szerkesztés]

Szerezte: 84.2.105.68 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
Gyűjtötte: Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. június 16., 18:29 (CEST)

I. János herceg[szerkesztés]

A leghíresebb krumplitermesztő. Magyarországon alapított egy teljesen jelentéktelen mikronemzetet a Petőfi Sándor utcai hercegséget. Úgy gondolta, hogy jó lesz neki, ezért hadat üzent Romániának. 2 fős seregével szétverte Románia katonáit. Hamarosan elfoglalta a Nagy Lajos utcát, ezért hercegsége dualista nemzetté vált, a Nagy Lajos - Petőfi Sándor utcai monarchiává. De a krumpli termesztést nem felejtette el, ezért krumpli termesztő állammá vált országa. Hamarosan valutájuk is lett a keksz. A keksz ára ugyan annyi volt mint 1 zacskó győri édesé.

Apja Lakatos Sámuel kecskepásztor volt, anyja Kék Piroska földművelő volt. Ő azt állítja hogy Árpád-házi.

I. Júlia királynő[szerkesztés]

A Nagy Lajos - Petőfi Sándor utcai monarchia császárnője. I. János lánya. Miután apja elhunyt rá maradt a trón, hamarosan megszerezte a trónt. Hamarosan elfoglalta Nyírabrányt, és elindult Romániába. Hatalmas területeket foglalt el (7 utcát!) Ekkor felszólította a világot hogy ismerjék el monarchiája önállóságát. Úgy gondolta hogy kreatívabb név kéne, így elnevezte országát Juliániának (természetesen magáról) Hadat üzent Sealand-nek a másik mikronemzetnek. Egy apró dunai szigeten megküzdöttek. A Sealandi katonák 6-an, a Juliániaiak 8-an voltak. Júlia császárnő győzelmet aratott. Uralma alá hajtotta sealandet. A császárnő ezek után hadat üzent minden mikronemzetnek. A császárnő birodalma már 13 négyzetkilométeres volt. A magyar állam kétségbe esetten figyelte az erősödést. A küzdelem Először Júlia királynő seregei álltak előre. A Meleg királyság rárohant Júlia császárnő seregére. Az egyik katona elkiáltotta magát: rohadt melegek! És ezzel lekaszabolta őket. Aztán jött a kagyló köztársaság, ők kagylókat dobáltak a seregre. Juliánia seregei legyilkolták őket is. Aztán jött Lovely, őket már nehéz volt legyőzni, de sikerült (a legtöbb katonát nem érdekelte, és elmentek a csatatérről) Seborga volt a legkeményebb, velük majdnem 7 percig harcoltak! Minerva már könnyű volt. A csata áldozatai: Juliánia: 5 fő A többi állam: 19 fő Ez volt a mikronemzetek legdurvább ütközete. Ezek után Juliánia lett a legerősebb mikronemzet a földön. A birodalom lakossága 120000 fő lett miután elfoglalták Sopron. Ott megalapították a Soproni hercegséget. A birodalom bukása Egy szép napon a királynő véletlenül megbotlott, és betörte a fejét. Meghalt. És így szűnt meg Juliánia.

Horváth György és a szeretője[szerkesztés]

A mai napon valaki a Wikipédia új felhasználási módját mutatta be, amikor a következő tartalommal nyitott lapot (a lap címe: Horváth György zenész) - a neveket eltüntettem:

"Szia Gyuri!

Én L. Judit vagyok, valamikor N. Judit voltam, a N. Livia huga, szeretnék veled kapcsolatba lépni, én jelenleg Izraelben tartozkodom, hallottam, hogy te is voltál itt a csládoddal, sem a facebookon sem a skypeon nem talállak meg, hátha most sikerül

Udvözletel

L. Judit

a te volt sze....."

És hogy a vitalap ne maradjon ki:

Szia Gyuri!

Már irtam neked az előbb, de azt nem biztos, hogy meg fogod kapni és ezért irok most ujra, L. Judit vagyok, volt N. Judit, a N. Livia huga, az email cimem pedig [elrejtve]@gmail.com,

Jelenleg Izraelben vagyok, hallottam hogy te is voltál itt a kedves családoddal, ha gondolod felvehetnénk a kapcsolatot, sehol sem találtalak meg csak itt a wikipédiában, van skypeom is de ott sem találtalak meg.

AKkor ha gondolod várom a jelentkezésedet

udvözlettel

L. J.

vagy neked N. Judit"

gyűjtötte: Halász János üzenet 2015. július 23., 11:25 (CEST)

Justin Bieber a majom[szerkesztés]

Néhány nappal ezelőtt egy Análpuska nevezetű szerkesztő - aki azóta neve miatt méltán kiérdemelt blokkjának örvend - a következő módosítást tette a Justin Bieber szócikkben: [1] - e szerint: Justin Drew Bieber (London, Ontario, 1994. március 1. –) kanadai pop- és R&B-énekesmajom.

gyűjtötte: Halász János üzenet 2015. július 23., 11:29 (CEST)

Igaza lehet... OsvátA Palackposta 2015. július 23., 11:32 (CEST)
@OsvátA: Nem mondtam, hogy nincs :) Halász János üzenet 2015. július 23., 11:40 (CEST)

Sasluk[szerkesztés]

A "szócikk" tartalma: A sasluk (nem öszekeverendő a saslik-kal) a sas végbélnyílása.

gyűjtötte:Halász János üzenet 2015. július 23., 18:11 (CEST)

Bajnai Gordonka[szerkesztés]

Egyik szerkesztőtársunk politikai téren megnyilvánuló dühét a Bajnai Gordon cikken töltötte ki. Ebből megtudhatjuk, hogy

Bajnai György Gordon Loudspeaker.svg kiejtése (Szeged, 1968. március 5. – ) magyar üzletember, beképzelt, nagypofájú politikus. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban. Gyurcsány Ferenc lemondása után 2009. április 14. és 2010. május 29. között a Magyar Köztársaság csaló miniszterelnöke.

És ráadásul a Hülyék pártja színeiben szerzett mandátumot.

Sajnos egykori miniszterelnökeinknek nem hagynak nyugalmat. Feri szócikkében egy magát a leendő egyik legjobb wikipédistának nevező - azóta végleg blokkolt szerkesztő - nem tudott ellenállni a kísértésnek, hát beleírta:

Gyurcsány Ferenc (Pápa, 1961. június 4. –) magyar politikus. 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-éig Magyarország miniszterelnöke,egy mocskos hazug áruló 2006-tól országgyűlési képviselő

Csak szegény Batthyányt ne bántsák.

gyűjtötte:Halász János üzenet 2015. július 23., 18:11 (CEST)

Grecsó Zoltán és testvére[szerkesztés]

Igen lényeges változtatást hajtott végre egyik szerkesztőtársunk a Grecsó Zoltán szócikkben:

  1. eredeti: Grecsó Krisztián író, költő testvére.
  2. megváltozott: Testvére Grecsó Krisztián író, költő.

gyűjtötte:Halász János üzenet 2015. július 23., 18:11 (CEST)

Sereghajtók, akiket hamar lemészárolnak[szerkesztés]

Sereghajtók c. szócikk tartalma:

A sereghajtók olyanok, akik egy csapatban/versenyben stb. az utolsók, mindig lemaradnak, a mezőny végét alkotják. Jó példa erre a Forma1-es Marussia csapat akik mindig 3-4 kört kapnak egyetlen versenyen. Ők konstans sereghajtók, mert mindig utolsó helyen állnak, de lehet olyan is hogy valaki csak alkalomszerűen sereghajtó, például műszaki hiba vagy peches nap, rossz forma miatt. De pesze nem csak autósportban van ilyen, egy futóversenyen pl. a könnyen elfáradó, gyengébb versenyzők akik könnyen és gyorsan lemaradnak szintén sereghajtók. A kifejezés egyébként feltehetőleg történelmi eredetű, és a hadseregek végén lemaradó, úgymond élőhátvédként használt szerencsétlen flótásokra használták akiket először mészároltak le ha utolérték a menekülő sereget. Manapság ilyen már nem igazán fordul elő.

gyűjtötte:Hangyász

RTL III - az időutazó csatorna![szerkesztés]

RTL III
Adatok
Indult 2018. szeptember 37.
Társaság RTL Germany S.A., CLT-UFA
Tulajdonos Cable Channels SRL.</ref>
Felbontás

576i 16:9

1080i 16:9
Nézettség 1,5% (2015.)[4]
Ország  Magyarország
 Uruguay
 Románia
 Szlovákia[1]
 Szerbia
Székhely Románia,[2] Bukarest, Strada General David Praporgescu 1-5.[3]
Társadók RTL Klub
Cool TV
Film+
Film+2
RTL+
Sorozat+
Muzsika TV RTL II
Vétel
Földi sugárzás
Mindig TV Extra
Hello Digital
Műholdas vétel
T-Home
AustriaSAT Magyarország, régebben Hello HD[5]
UPC Direct[5] 13. programhely
Digi[6]
freeSAT[6]
Kábeles vétel
T-Home[5]
PR-TELECOM[5]
TARR[5]
Vidanet[5]
Parisat[7]
Invitel
UPC[8] 58.. programhely
DIGI TV
Hivatalos oldal

Az RTL III Műsora 2015. Szeptember 30.-án indul el A Csatornahangja lesz: SS Éva

---

Egy szokásos kamu TV-csatorna cikk, aminek sajátos bája, hogy az indulása előtt 2 hónappal már 1,5%-os a nézettsége... VigyorXXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. július 31., 22:31 (CEST)

  1. Szeptembertől Szlovákiában is fogható lesz az RTL III – Hírek.sk, 2012. július 17.
  2. Romániában jegyezték be az RTL II-t – Délmagyar.hu, 2012. július 17.
  3. Cable Channels S.R.L. – Vessta.com
  4. Csatornanézettség - 2013: A 49 legnézettebb hazai tévéadó. Sorozatwiki.hu, 2014. január 22. (Hozzáférés: 2014. január 25.)
  5. Forráshivatkozás-hiba: Érvénytelen <ref> tag; nincs megadva szöveg a(z) szolg.C3.A1ltat.C3.B3k nevű ref-eknek
  6. ^ a b Az ESS az RTL III műholdas elosztója
  7. Parisat kínálatában is elérhető az RTL2
  8. Forráshivatkozás-hiba: Érvénytelen <ref> tag; nincs megadva szöveg a(z) UPC nevű ref-eknek

Fred Barker a legfenyegetőbb fiú[szerkesztés]

A Fred Barker cikk a remek gépi fordítással jött létre, íme a bevezetője:

Frederick George Barker (1901-1935) volt az egyik alapítója a Barker-Karpis banda-nak, amely nevéhez fűződik számos rablás, gyilkosság és emberrablás, melyet a banda a 1930-as években követett el. Ő volt a legfiatalabb és legagresszívabb, legfenyegetőbb fia Ma Barker-nek, akinek minden gyermeke bűnöző volt. Az FBI egy hosszú tűzharc során oltotta ki életét 1935-ben.

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Ma Barker jó apa anya lehetett.

Szerezte: gépi fordító
Gyűjtötte: Halász János vita 2015. augusztus 10., 09:13 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Ma Baker úgy tudom nő volt, hallgasd csak meg mit énekel a BoneyM híres slágerében! ;-) --XXLVenom999 Gas mask.svgThe Bunker 2015. augusztus 10., 09:20 (CEST)
Igazad van, pedig ismerem is a számot. Csak nem ugrott be. Halász János vita 2015. augusztus 10., 09:32 (CEST)

2015-ös Andrássy úti terrorcselekmény[szerkesztés]

2015. július 11.-re virradó reggelre ismeretlen tettesek disznóürüléket hintettek el a budapesti Magyar Állami Operaház környékén lévő bokrok, fák tövébe. Tettük indítéka minden valószínűség szerint a Budapest Pride nevű melegfelvonulás elleni megnyilvánulás. A tett irgalmatlan szagokat generált, rengetegen panaszkodtak róla, hogy lehetetlen normálisan elmenni ott vagy kiülni étkezni, kávézni, mert ordenáré szagok vannak.

Eleinte emberi széklet vagy hányás szagának is vélték, ám később tisztázódott hogy ez állati ürülék, majd a lótrágyát is kizárták. Első körben az az elmélet látott napvilágot, hogy a főváros illetékesei, a Főkert kertészei választották a trágyázás eme módját, de ezt is elvetették. A Rendőrség és a kerület vizsgálatot indított, kamerafelvételek alapján próbálják azonosítani az elkövetőket. Az esetről a TV2 híradója is beszámolt aznap este.

A Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. másnap kétszer is átmosta bő vízzel a területet. Érdekesség, hogy egy fejetlen galamb is a járdára került mindössze pár méterre a trágyázós akció helyszínétől.

Források, további információk, jegyzetek, képek, videók[szerkesztés]

Írta: 212.40.73.209 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)
Gyűjtötte: – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2015. augusztus 12., 12:08 (CEST)

Dél-Oszétia az 1932. évi nyári olimpiai játékokon[szerkesztés]

Dél-oSzétia az 1932. évi nyári olimpiai játékokon 1 úszó sportolóval képviseltette magát, aki 72 méter után megfulladt, érmet nem szerzett.

Szerző: Stohl dönt, iszik és vezet (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)