Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok/Archív4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

WP:TECHNICAL CENTER

/Megjegyzés: Ez a Wikipédia egyik technológiai-üzemeltetési központja. Akkor se módosítsd,ha nem látod a védettséget, mert kárt okozhat a Wikipédiának.

Üdv! Ez itt a Wikipédia álcázott központja. Ha ide beírod a következő karaktersort:

JJJ-0EHZN!-!4-4-KKL78FG9-DESTROYWIKI-0014GHZ-33-ZHG55 Persze nem félkövéren és dőlten, akkor a Wikipédia magyar változata megszűnik létezni. Legközelebb blokkolás miatt csupán 86,5 év múlva lehet újra magyar verziót indítani! Ugye ezt te sem szeretnéd? Kérlek semmiképpen se írd be a csillagozott sor alá ezt a karaktersort. Üdv: Adminok

****************************************************************************************************************************************************

Durranógáz

Durranógáznak hívjuk 2 rész hidrogén és egy rész oxigén elegyét.Ha a gáz lángot kap,akkor hangos,csattanó hanggal ég el.


Előállítása

Műanyag palackba öntsünk egy kevés sósavat.nyomjuk annyira össze a palackot,amennyire tudjuk.Dobjunk bele aluminiumreszeléket egy marékkal,vagy három kicsire tépett alufóliát.hagyjuk,hadd marja szét teljesen az aluminiumot a sósav.Egy zöldes színű folyékony anyag fog keletkezni.Tegyük le a palackot a földre.locsoljunk rá Benzint és gyújtsuk meg.Fussunk amennyire csak tudunk.A Hanghatás vagy 80 Decibeles lesz.Mintha egy kazán robbant volna fel.

Jótanács


Zárkózzunk be és ha keres a rendörbácsi,akkor ne jelentkezzünk


--Lily15 üzenet 2007. január 11., 19:45 (CET)

LSD

[1] Egyéni élménybeszámoló. (fél évig volt bennt) --Vince blabla :-) 2007. január 12., 12:10 (CET)

Karbonsav

Az azonnali törlés lapról:

"Karborán sav tartalma: A Karbonsav egy marha jó cucc.Tedd egy savüvegbe,és kínáljad meg vele valakit.Meghúzza,és annyi neki.Nézheted,ahogy pezseg a pofája."


Burrows 2007. január 12., 18:49 (CET)

Macskamedvefélék

A macskafélék ködös tudomány. A matematika a gsztronómia és a egy db kismacska összevonásával készült.többet eggyelőre nem tudunk róluk.

Johann Christoph Bach I

Johann Christoph Bach (Arnstadt, 1642. december 8.Eisenach, 1703. március 31.), német zeneszerző, Heinrich Bach fia volt.

1633-tól orgonista az arnstadti Kastélytemplomban. 1655-től az eisenachi Györgytemplomban orgonál, mellette csemballózik az udvari zenekarban.


És még Mozart volt csodagyerek.--Mathae قل لي 2007. január 17., 21:18 (CET)

Robert Woodrow Wilson esete a galambokkal

Mialatt egy új típusú antennán dolgoztak a Bell Labs-ben, egy zajforrást találtak, amit sehogy sem tudtak megmagyarázni. A zaj azután is megmaradt, miután az antennát megtisztították a galambürüléktől. Később sikerült azonosítani, hogy a háttérsugárzást sikerült észlelniük, amely az ősrobbanás fontos bizonyítéka.

Bár a galamboknál sose lehet tudni, mire képesek... ;-)

Adam78 2007. január 21., 22:58 (CET)

A méltányolt CIA ügynök esete a Wikipédiával

Az adminisztrátoroknak üzenve:

„Támadják a Wikipediat és a most formálódó Wikileaks-ot! Már a CIA ügynökeként méltányolják. Naés!!! Nem fogjuk hagyni, hogy ezt a kiválló forráseszközünket avatatlanpk vagy ellenségeink ellehetetlenítsék!INTEGRITI”

Gyűjtötte: Totya (vitæ) 2007. január 22., 13:44 (CET)

Névterek a statisztikámban

Megnéztem a saját statisztikámat. Mit gondoltok, milyen névterekben végzett szerkesztések vannak benne?

Bartók:	4
Kategória vita:	12
Kategória:	37
Kép vita:	9
Kép:	9
Magyarország települései:	1
Mainspace	2299

Hehe. Biztos, hogy minden cikk jól van elnevezve? És ha igen, akkor a szoftver tud erről? :-) Bináris ide 2007. január 24., 14:09 (CET)

Se Bartók, se Magyarország települései névtér nincs, ez csak a statisztikus gyengesége. Az editcounter bezzeg gondolkodik. :) – cheryn 2007. január 24., 14:16 (CET)
Tudom, hogy nincs. Kettőspont van a szócikkek címében. Bináris ide 2007. január 24., 14:40 (CET)

Akkor ezzel fényt is derítettünk a szoftverkérdésre. :) – cheryn 2007. január 24., 14:43 (CET)

A sárpilisi polgármester jellemzése

(Sárpilis cikkéből:) mért nem rak fell az onkormányzat disco képeket,egyébként minden rendben!!!!Üdv mindenkinek Sárpilisen!!!

(gyűjtötte: User:Alensha 2007. január 24., 16:23 (CET

Hegyi emberek

A Rák (betegség) laptörténetéből:
1879    || Tüdőrák || Hegyi emberek (szénpor belégzése)
Anon javítása:
1879    || Tüdőrák || Bányászok (szénpor belégzése)

Gondolom, németből fordíthatta valaki az eredetit. :-))) És ez egy kiemelt cikk. :-) Bináris ide 2007. január 24., 22:36 (CET)

Én voltam. De valld be, hogy néha jól jön egy-egy ilyen bennmaradt nyersszöveg, hogy feldobja a napodat. Egyébként volt ott még orrrák is (amely később felsőlégúti rákra módosult :) )--Burumbátor társalgó 2007. január 25., 03:48 (CET)

Osszekotö Vasútibrug

Ez nem vicc és nem zagyvaság... Azt hittem, valaki tréfát űz, amikor interwikit tesz a Déli összekötő vasúti hídra. De nem: a holland Wikipédiában tényleg Osszekotö Vasútibrug a neve. :-DDD Bináris ide 2007. január 24., 22:41 (CET)

Mindjárt jönnek a szomszédok, hogy nem tudnak aludni, úgy visítok a röhögéstől. :-) Bináris ide 2007. január 24., 22:43 (CET)

Na jó, most már elég volt a hanczúrból. :-) Átneveztem. Adam78 2007. február 22., 03:40 (CET)

Chery kommentje

Chery javítása az Égerházi Zsanett cikkben: modell-pornószínésznő modell és pornószínésznő.
Indoklás: ő volna az, akire az összes pornószínésznőt visszavezetik? talán nem :)
Gyűjtötte: Bináris ide 2007. január 24., 23:00 (CET)

Civilization IV – azt hiszem, most elmegyek reggelizni, ez teljesen kiütött

Sablon:Kor Sid Meier Civilization IV (vagy Civ IV) egy kanyar alapú stratégiai számítógépes kultúrált játék. Fejlődött Soren Johnson ólomtervező által Sid Meier és Meier stúdiójának az iránya alatt Firaxis Games, ez a lelkesen fogadott Civilization sorozat legújabb részlete. A játék első bővítés, Warlords,

Overview

Civilizáció IV van egy olyan történelmi 4 X játék, amiben a játékos karcolástól épít egy birodalmat. Minden általános egész-hossz-játék egy egyetlen telepessel i.e. 4000-ben kezdődik testalkatba az ember első város és cserkész vagy harcos. Onnan a játékos kiterjeszti a birodalmat amíg foglalkozik versenytársakkal miközben hasznosítja a földrajzot, és technológiát fejleszt.


Satöbbi... :-( Mondjátok, hogy ezt nem egy élő ember adta ki a kezéből, hanem egy új cikkfordító robot alfatesztje!

Ez nagyon jó!!! :DDDDD – Alensha üzi 2007. január 28., 14:59 (CET)

lead designer=ólomtervező :D Ez biztosan gépi fordítás. VT 2007. április 28., 11:35 (CEST)

nah már én is kivagyok....

hóvirág: spárgavirágúak

Csikai Péter: Hóvirág: Spárgavirágúak

Családom a spárgavirágúak. Sokan vagyunk, virágtól zöldségig. Játszani szeretünk, de iszonyúan. Mindig csak téged támadunk végig! Van, akinek egy puska sem jutott, Játszom vele ennek ellenére is. Vepünk égig szárnyal, ez köztudott. Lélekben egy vagyunk, innen nézve is. Onnan nézve tudott, mi az a KREDENC, Rómeó és Júlia együtt maradt. Én már tudom: Akár okos is lehetsz, Legyőzni nem fogsz! Puskám van tata! Butább vagyok a töknél? Jaj de jó! Eredmény számít, játszani meg így jó.

Zahnpasta

A "Zahnpasta" szavunk német eredetű és még egy idézettel sem támazthatjuk alá azt a tényt,hogy bizony ez is hozzá tartozik a magyar nyelv csűrt-csavar szófordulatainak táborába.Létét Xll.század végén véljük fellelni,hisz ebben a korban honosodott be a magyar népvándorlásba a német-muszlim anyakönyvvezető testület,amely képtelen volt értelmes,magyar szavakat kreálni,így jelbeszéddel voltunk kénytelenek komunikálini.Ebben az időszakban alakult meg hát ez a szó,melynek értelmét évszázadok óta keresik,csak még nem kezdtek hozzá.

Ajánlott Irodalmi Művek,Melyek Kapcsolódnak Az Adott Témához:Marabu:Hé,dodó!

Remélhetően nem sért személyi jogokat,mivel fellelhetőleg nem is létezik. GFDL nem tudom mi de ha ragályos,én.. Ja,igen és forrásanyag:[2] persze lehet hogy tévedek.

u.i.:Úgy sem keresnek rá,engedjék már meg hogy fönt legyen.köszönöm. Aláírás:Én.(sz.p.)

Mestertippek

Mestertippek A wikipedia elvarázsolt bölcsész aktivistái nem kedvelik ezt a szócikket. Kiszavazták. Nekik nyilvánvalóan nem kell lakás, ház, kert, amit fel kell építeni, meg kell újítani, ki kell alakítani. Ilyen prózai dolgokkal nem foglalkoznak a nagy dolgokra hivatott barátaink. Ezért nincsen szükségük mesterekre, tehát nincsen szükségük a mestertippekre sem. Azonban vannak olyanok is ebben a hazában, akik kénytelenek foglalkozni földi dolgokkal is, mert valakiknek vinni kell az ügyeket, fel kell építeni ezt-azt, meg kell javítani az elromlott dolgokat, növelni kell a GDP-t. Mégpedig azért, hogy az erkölcsi magaslatokban üldögélő bölcsész hölgyek és urak ne ázzanak-fázzanak hóban szélben. Legyen nekik is hol elmélkedni, szócikkeket írni, ábrándozni történelmi helyzetekről, nagy költőkről, kiváló politikusokról. Legyen nekik is házuk ebben a hazában. Erre való a mestertippek. A www.mestertippek.hu weboldal arra való, hogy találkozási felületet adjon azoknak, akik a földön járnak és házat akarnak építeni maguknak, lakást akarnak felújítani. Itt mutatkoznak be azok a megbízható mesterek, kivitelezők, akik referenciáikat sem szégyellik kitenni a netre. Ezzel együtt persze ki lehet szavazni. Attól még [az oldal] megmarad a neten.

IV. Henrik francia király

Eredeti tartalma: IV. Nagy v. Navarrai Henrik (hatalmon volt: 1589-1610) Vasárnap azt kívánta népének: minden francia fazekában egy tyúk főjön! 1610-ben betegségben meghalt.

Linkoman szerkesztési összefoglalója: szubcsonk, mert nem tudjuk meg, hogy azután egész héten át mit csinált

Az időgép

Én ugy gondolom Rz a világ dimensiunokból ál. Minden dimemnsiunio egy század másodpercni idő. szoval az a gép át kell utazon 356434534245487654568987678999999999999987654678 dimensiunion ha 1 évet akar elöre iletve visza meni.Ez a gép kell áljon: 1.Jó motor 2.ichor anyagból ami nagy hőt is kibir 3.2 kar 4.Vezető kabin Evel már sok ideje probálkozok és már anyira jutottam hogy 10 percet tudok utazni elöre és hátra vagyis 600x60 dimensiuneon Koczkás Márton Én 2954 potyogtam ide a 2000 évekbe egy szerencsétlenség fojamatán. Most a sáját idömbe akarok visszameni. Onnan azért estem le mert már közeláltam a készhez csak az volt aval a gépel a baj hogy csak a multba lehetet vele utazni

          Koczkás Márton
                      Eszkimő Birodalom császára

előre viszont időgép nélkül is lehet utazni az időben, csak sajnos elég lassú... – Alensha üzi

Hernado Cortez nagyon rövid életrajza

Egy conquistador volt. 1504-ben eljutott Amerikába, s elsőként a majákkal találkozott. Kapott tőlük egy nőt, Dona Maria-t, aki tolmácsolt neki. 1519-ben indult tovább, s eljutott Tenochtitba (ma Mexico) ami akkor az aztékok fővárosa volt. Itt találkozni akart Montezumával, aki küldött nekik egy arany tányért, s arra kérte ne menjenek oda.


És lényegretörő.

--Lily15 üzenet 2007. február 13., 09:26 (CET)

A pacal-kérdéskör, ollé!

Pacalnak nevezzük a kérődző állatok összetett gyomrát (bendő, recés, oltó, százrétű). Pacalnak nevezzük továbbá a pacalpörkölt nevű ételt.


A pacal, az pörkölt.

--Cserlajos (vita) (szerkesztések) 2007. február 15., 21:17 (CET)


Szorcs

Randa lény, zöld teste van, a szemei kibuggyanóak, IQ-ja általában 15 alatt van.Eddig még csak egyet találtak Magyarországon.Isaszegen látták utoljára, de még keresik az országos vadászegyesületek.A szorcs név a tudósok szerint a korcs szóból származik, ami egy ijesztő, eltévedt, rettentő lény. A világon összesen 41 db-ot találtak, de egyesek szerint a Himalájában a jeti is valójában egy szorcs.

A WP:KF-E és a vonalak esete

A lap forrásában:

<!----------------- MIVAN, MÁR NEM TÖRLITEK, HA HÜLYESÉGET ÍROK A VONALBA? ------------->
<!--------------------- EGYÁLTALÁN, RÁ SE NÉZZ EZEKRE A VONALAKRA! --------------------->
<!--------------------------- E FÖLÉ A VONAL FÖLÉ SE ÍRJ!!! ---------------------------->
<!--------------------------- NE ÍRJ E FÖLÉ A VONAL FÖLÉ!!! ---------------------------->

jajjistenem, első szerkesztésem, ami ide került :) meg vagyok hatva... – Alensha üzi 2007. február 19., 15:24 (CET)

Fazekas Hari

http://hu.wikipedia.org/wiki/Speciális:Contributions/91.120.106.38

Ez a szócikk a sorozatról szól. További jelentéséhez lásd: Fazekas Hari (szereplő).

Fazekas Hari egy meseregénysorozat címe, melynek szerzője juli.

Egy Albániában élő fiúról, Fazekas Hariról szól, aki egy banán alakú sebhelyet visel az ülepén. Kacsája családjával él, mert retkei csecsemőkorában elrepültek. Egy találkozás során megtudja, hogy rendkívüli képességek birtokosa, majd egy intézet diákja lesz, ahol egyre veszélyesebb kihívások elé néz. A sorozat kötetei az egyes iskolaévek történetét dolgozzák fel. A történetekben a yetik világa párhuzamosan létezik a hétköznapi emberek világával.

A tervezett hét kötetből az első (Fazekas Hari és a zokni) angolul 1997-ben, magyarul 1999-ben jelent meg; a legutóbbi kötet pedig a hatodik, amely angolul 2005-ben, magyarul pedig 2006-ban került a boltokba. A sorozat befejező része a szerző közleménye szerint 2007. július 21-re várható.

Kötetei:

mennem kell, majd folytatom, sziasztok wikisek

Mosolygok ... Adam78 2007. február 19., 02:53 (CET)

elnézést a kifejezésért, de ez kurvajó :D – Alensha üzi 2007. február 19., 15:24 (CET)

HologramEmber

HologramEmber egy magyar létező személy.

Neve egy nicknévből származik, amely teljesen véletlenül ragadt rajta.

A "HologramEmber" szó 2002-óta létezik. A szókapcsolódás egy utalás a hologramra, mint hitelesített, és egyértelműen beazonosítható dologra. Minden termék, amely hologrammal van ellátva eredetinek tekintendő, valamint hitelesnek is. Ezért fontos, hogy az emberek között is legyen(ek) hologramemberek, akik nem váltják át személyiségüket és egyéniségüket a folyamatosan változó világban mindenféle éppen divatos irányzat szerint. HologramEmberré a személyiségünk szilárd és stabil alapokon való megállapodása után válhatunk, ha világnézetünk kiforrott, és éles különbséget tudunk tenni a jó és rossz között. Ha nem mondunk jónak rossz dolgokat, rossznak jó dolgokat, ha nem alkuszunk meg, sem erkölcsi, sem anyagi előnyökért, ha nem félünk nyilvánvalóvá tenni a gondolatainkat, ha képesek vagyunk tenni egy jobb világért, akkor már jó eséllyel HologramEmberek vagyunk. Ha ezt úgy tudjuk tenni, hogy közben nem önmagunkra mutogatunk, hanem az egónkat félretéve a jövőért dolgozunk, élünk, és gondolkodunk, akkor értelmes életet élünk.

Legyél Te is hologramember. Ne pazarold el az életed. (orozta: OsvátA. 2007. február 24., 23:08 (CET))


Felhőváros

Sok felhő telepedett baszok rája. A páratartalom igen magas. Az emberek maszkot viselnek, nehogy túl sok felhőt lélegezzenek be. A felhő kémiai reakcióba lép a májjal, ezért veszélyes az élőlényekre (akiknek van májuk). Fő+Mj=2FőMj > fasz-sav

Az egyik lakostól érdeklődtünk a gazdasági viszonyok felől. Azt felelte: "Hátujj könnninn höááá bébbbbii!". Hát ettől nem lettünk okosabbak.

A Felhőváros az 5 elem szülővárosa, ezért évente sok turista látogatja meg a várost, és keresi fel az emlékművet. Ajánlott irodalom: az ötödik elem című film:[3]


Mr.X meg olllyan szexi, hogy hűűűű!!! <3 És már 49-szer ránézett a szócikk szerkesztőjére alig 2 hónap alatt ( én csak egy gyanútlan strigula számoló vagyok)----


A felhővárosban népszerű piknikhely a temető (†).


A szövegben közölt információk nem feltétlenül valósak. Felelősséget értük nem vállalunk. Ezen kívül ide van írva, hogy szabad lexikon, szal ne szójjá be.

Ez egy érv a bárki által szerkeszthető mellett. OsvátA. 2007. február 26., 19:33 (CET)

Szolnoki Gyülekezet

Hát kérem szépen, ez egy olyan egyház, ami több házban helyezkedik el, a hívők infrastrukturális sajátosságainak megfelelően. Mindenképpen el kell mondani bevezetőként, hogy szolnokiak vagyunk. Szolnokról csak annyit, hogy az egy jó nagy város, a Tisza egyik partján, hogy melyiken, azt a folyásirány befolyásolja. Hát ennyit talán bevezetőként. Ja, még annyit Szolnokról, hogy itten van Obi. Ami jobb, mint a Praktiker, ez minden hívő számára világos, mindenki tudhassa és láthassa. Legközelebb a Gyülekezetről is írok, ha lesz mit.



Alig várjuk:)) --Lily15 üzenet 2007. február 27., 09:34 (CET)

Transzformátor

(A cikk vitalapjáról áthozva:)

A transzformátort először az általános iskolák 8. osztályában tanítják!!!!! valami Faradyay találta ki! Ez egy nagyon jó dolog mert köze van az áramhoz!!! Én ezt a dolgot nagyon nem szeretem mert RÁZ!!!! A tanároknak ez a kedvencük!!!!!:( :S De fel a fejjel!! Pár hónap alatt meg lehet tanulni!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Impedancia

Az impedancia:

             -szar
             -naggyából én sem tudok róla semmit
             -de egy biztos!!!  Nagyon jó nevet találtak ki neki
             -és még valami biztos!!!!!   nem  tudok róla semmit

Ezt azért írtam, hogy mindenkit felvilágosítsak az impedancia fogalmáról!!

Chupakabra

Mexico környékén élő furcsa szörny(torzszülött) nem tudni mi az csak képek készültek rólla de ezek nem bizonyítanak semmit.Többen látták sokak szerint nagy fogak és szárnyak de én mint az 51-es körzet eggyik dolgozója nem így látom a napokban derült ki hogy az eggyik titkos bázisunkról kiengedtek egy szörnyet még 1956 ban pont akkor amikor az első jelenés megvolt.Az aznapi beosztottakat 2 év mulva kivégzik.A chupakabra elnevezés bárány/kecske gyilkost jelent. Ez Európában teljesen veszélytelen mert a korszerű gépeg segítségével sikerült elkapnunk ez a mutáns (medve) mert hogy abból lett kifejlesztve.2héten belül megsemmisítésre kerül.

Depis anon

A mai nap


2007. március 3.

Ez a nap borzasztó, a holnap még rosszabb lesz, kár értük...

(



És ha így folytatódik, holnapután következik a totál nihil, valamint a végítélet. --Lily15 üzenet 2007. március 3., 13:27 (CET)

Simabálna

Ez a hatalmas vízi emlős elérheti akár a 18 méteres testhosszt.Tengeri kolosszusnak is nevezhetjük hatalmas méretei miatt.Teste lekerekített,melluszonyaival szívesen csapkodja a vízfelszínt.Hatalmas fején bőrkeménykedések találhatók.Az újszülötteken ezek a keményedések még nem láthatók.De már megvannak,melyekben kacslábú rákok,férgek és bálnatetvek élnek.Emiatt rendkívül változatos a színük:fehér,sárga,rózsaszín vagy narancsvörös.A déli simabálna a nyílt tengerek szereti,csak ritkán távolodik el kedvelt élőhelyéről.Van egy faj,amely külsőre teljesen ugyanolyan,mint a déli simabálna,annyi különbséggel,hogy ez a Földünk északi vizeiben él-ez az északi simabálna.

A simabálna úszás közben néha merőlegesen kiemeli a vízből farokúszóját,így mint egy vitorla,engedi,hogy a szél sodorja a vízben.Amikor egy bizonyos távolságig eljutott,visszaúszik oda,ahonnan indult és ismételi az egészet.Szemmel láthatólag élvezi a "vitorlázást".

Régebben a bálnavadászok úgy tartották,a simabálnát a legkönnyeb elejteni,higy szeret partközelben úszni.Így egyszerű megközelíteni is,a levadászott állat elhalt szírai miatt lebeg a felszínen,ezért a partra vinni is könnyebb.A sok vadászatt miatt a simabálna veszélyeztetett állatfajtává vált,de szerencsére 1937 óta törvény szabályozza.


Veszek otthonra egy rózsaszínt, majd eléldegél a fürdőszobában. --Cserlajos (vita) (szerkesztések) 2007. március 4., 18:59 (CET)

Helyretéve OsvátA Palackposta 2007. március 27., 20:55 (CEST)

Még egy depis anon világvége vízióval

Idők Vége


2012. December 22.-én véget ér az V.Kor,az Utolso Ciklus.Mi,akik valoszínüleg tanui leszünk ennek a hatalmas eseménynek,fantasztikus és borzalmas dolgokat láthatunk majd meg.

A 2012-es év nem csak az ősi maja templomok kővein szerepel A Foldi Civilizácio első nagy korszakának zároéveként. A Biblia kodja is ezt az évszámot jelolte meg,mint a Végitélet Napját.Az Egyiptomi piramisokban és az azték templomokban is olvashato eme dátum.Az Indiai Bangalorban létezik egy hely,melyet Sorsok Házának neveznek.Állítolag minden foldi ember sorsa le van ott jegyezve ősi O-tamil nyelven.Ám 2012-es évhez érve olvashatatlanná válnak az írások.Csupán véletlen egybeesés?:)

De vehetjük példának Malakiás joslatait is,amik eddig mind igaznak bizonyultak.Ez az írás nem hivatott egyéb joslatokkal foglalkozni,ha az olvasotérdekli,nézzen utánna.:) Viszont az idetartozo joslata igazán érdekes és elgondolkodtato.Proféciája szerint II. János Pál pápa halála után már csak két pápája lesz a Romai Katolikus Egyháznak!Malakiás az osszes pápát látta előre,így feltételezhetjük,hogy nem tévedett. XVI. Benedek pápa az "Olaj Dicsősége" címet viseli Malakiás joslataiban,és sok érdekesség olvashato rola is,de most osszpontosítsunk az Utolso Pápára.Neki a nevét is látta Malakiás,úgy fogják hívni,hogy Petrus Romanus - Romai Péter.

Íme egy idézet:


"A Szent Római Egyház utolsó üldöztetése idején Római Péter ül a trónon, aki számos megpróbáltatás közepette táplálja a nyájat, s mikor ez is elmúlik, a Hét Domb Városa mindenkorra elpusztul, s a szörnyű Bíró ítéletet mond az embereken."

Arra még senki nem adott választ,hogy a "szornyü Bíro" kit vagy mit takar,de egy biztos.A pápaságra esélyes jelenlegi bíborosok kozott csak egy Péter van,Erdős Péter,magyar...

A joslatokat még egy érdekes véletlen támasztja alá.Miután II. János Pál pápát orok nyugalomra helyezték,már csak 1 hely maradt a pápai temetkezési helyen Vatikánban. A Joslat szerint Vatikán is el fog pusztulni,talán Romai Péter ott pusztul el,vagy az Apokalipszis utáni uldoztetések során,nem tudni.Mindenesetre egyes elméletek szerint az első pápa,Szent Péter is magyar volt...Talán így teljesedik be a kor.

De a proféciák nem csak az utolso pápárol,hanem az Antikrisztus eljoveteléről is szolnak.(folyt kov.)



Itt a végítélet. Én megmondtam!!! --Lily15 üzenet 2007. március 6., 20:23 (CET)


Röhögni fogtok, de én ugyanezt kitaláltam önszórakoztatásból :D --Mathae قل لي 2007. március 6., 21:37 (CET)

A hackerszakma krémje

A wiki szócikkben történt egy kisebb vandalizmus: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiki&oldid=1357138

Azért iszonyat profi hacker az aki át tud írni egy wikit!!! Le a kalappal!

Lúzer... :D VT 2007. március 7., 12:16 (CET)

LOL LOL LOL, nagyon jó :D – Alensha üzi 2007. március 7., 18:58 (CET)

Jajajaj. xD Ez a legszánalmasabb dolog, amit idén láttam… – KovacsUr 2007. március 25., 13:16 (CEST)

Kőkemény érvek: miért legyél vegán?

Az emberi élethez nincs szükség a húsevésre

  • Az ember külső és belső felépítése az állatokéval összehasonlítva azt mutatja, hogy a természetes étrendünket a növények alkotják. - Karl von Linné
  • A húsevő állatok érdes nyelve nagyon praktikus segítség húsdarabok kiszakítására, csontok megtisztítására. A növényevők és az ember nyelvének felülete sima, mely ezeket nem teszi lehetővé. - Charles Darwin
  • Az embergyermek, a valódi húsevő állatok kölykeivel ellentétben, undorodik a hústól, az ölés tapasztalásától már az első találkozás alkalmával. Éppen ezért lassan, titokban tartva az igazságot, kiskanalazva "törik be" szülei, hagyományokat követve.

És most megyek, lecseszem a szemét szüleim, és eszem egy kis szalonnát. Tejjel. --Mathae قل لي 2007. március 7., 18:44 (CET)

Tokio hotel

A Tokio Hotel egy német divatrock banda .Bill Kaulitz , az énekes alakította aki idén tölti be a tizenharmadik életévét . Őt egy melegfelvnuláson fedezték fel 3 évesen , miközben Győzikét énekelt a Bécsieknek . Tom egy rapper , ő egy éves kora úta gitározik , de még mindíg csak a boci - boci tarkát tudja eljátszani . George a basszeros ő jól keni a dolgot : csak sajnos analfabéta , mert már tizenegy éve koptatja az első osztály padjait . Mondta az osztályfőnőke Kató néni : Háát ezsek a maji roksztájok máá csak ilyenek . A Tájszólásból az is kiderűl , hogy falun nevekedett a kis Georgeika . Gustav árvaházban nőtt fel , mert a szülei nem tudták elviselni a másságát . Már fél éves korában is a fiúkat hajkurászta , így haverkodott össze a másik három homoszexuálissal : Billel , Tommal , és Gustavval . 2005-ben írták meg nekik az első slágerukat , ezzel sok szász csitrit magukba bolondítva . De hiába bombázzák a lányok őket szerelmes levelekkel őket nem érdeklik , csak a férfi rajongók leveleire válaszolnak . A Th szimpadi sói közé tartozik , amikor Bill felhúzza a pólóját és kikandikál az izomsorvadásos hasa , amit a férfiak nagyon szexinek tartanak . A koncertekre jellemző , hogy minden hangot playbackről nyomatnak és a rajongok átlagéletkora 13 év alatt van .


Az IQ-juk pedig 10 alatt található.(Ez kb. egyenlő egy marék lepke IQ-jával.)

Ne sértegesd a lepkéket;)! --Lily15 üzenet 2007. március 31., 10:52 (CEST)

ÁLTALÁNOS

Született: Pataki Zoltán (1989. augusztus 17., Esztergom - ).

CSALÁD

Apja műszaki eladó, anyja védőnő. Húga Johanna.

ISKOLA

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 11.A osztályos tanulója.

ZENE

Punk zenét hallgat. Kedvenc bandája a 2006-ban feloszlott blink-182. Kedvenc blink-182 albumai a Dude Ranch (1997), Enema Of The State (1999), Take Off Your Pants And Jacket (2001) . Kedvenc számai: Pathetic, Voyeur, Enthused, Apple Shampoo, Emo, Degenerate, I'm Sorry, Dumpweed, Dysentery Gary, The Party Song, Wendy Clear, Anthem, Anthem Part Two, Online Songs, The Rock Show, Roller Coaster, Reckless Abandon, Everytime I Look For You, Please Take Me Home és Shut Up. Szereti még sum-41-t. Kedvencei tőlük : Fat Lip és In Too Deep.

FILM

Kedvenc filmjei: A Keresztapa I-II és az Amerikai Pite I-II.

SZABADIDŐ

Tavasszal és nyáron lejár dezkázni a Kórház parkolójába. Kedvenc márkája: etnies. Vans-et már utálja, mert az már a köcsög emo-sok márkája. Utálja az összes emo-st. Divatbuziknak tartja őket. Undorítónak tartja az összes emo picsát.

JÖVŐ

Ha leérettségizett a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán akar tanulni. Később plasztikai sebész szeretne lenni.

Szellemsebészet, más néven Pszichotronika

Az Amerikiai Egyesült Államokban, és A FÁK közösségben (SZU) Psichotronika néven vált ismertté. Ezekben az országokban nem csak gyógyításra használják, hanem személyek stb. befolyásolására. (CIA, FBI, KGB)


A Szellemsebészet egy olyan gyógyítási lehetőség, amely a hit által egy beavatott szellemsebész irányításával, szellemi síkon végzett beavatkozás. A szellemsebészetet csak végzett tanító oktathatja, aki tanítói diplomával rendelkezik. A diplomát az utolsó -egyetemen végzett- szemeszterek után kapja meg a hallgató. A szellemsebészethez nem valamilyen valláshoz kötődő hit kell, csupán egyszerű Istenhit. Tehát aki gyógyulni akar annak valamiféle Istenben kell hinnie.

Szellmsebész Egyetem Az a hely, ahol a szellemsebészeket oktatják, bevezetik a szellemsebészet gyógyítási, és egyéb lehetőségeibe. Ennek a z egyetemnek, vannak kihelyezett oktatási helyszínei. Ezek kb. 1 évre előre vannak meghatározva. A szellemsebész gyógyítóként gyakorlatot szerzettek, további oktatás után lehetőséget kapnak tanítói diploma megszerzésére.

Aeropolis:A Szellemsebész Egyetem.

Hogyan lehet gyógyulni, ha nincs hitem?

Többféle gyógyulási lehetőség van. Többnyire a betegségek, és a gyógyulási folyamatok során, a személy spirituális fejlődésen megy keresztül. Amely végeredményben a hithez való közeledés. Ezek lehetnek:

  • Reiki
  • Buddhizmus
  • Krsna
  • -egyéb ezoterikus területek, emelyek nem károsak a szellemi kapcsolatnak.

Külső hivatkozások

Vietnami kislány

Most budapestre költözött egy vietnám kislány ... aszt hiszem így hívják.Én az osztálytársa vagyko Joci.Szerintem nagyon szép és jó mellei vannak.

Gebasz

Jelentés

A 2006-os évre tehető ezen divatszó elterjedése, amelyet valamilyen kellemetlenség kapcsán szoktak használni. Utalhat egy termék vagy szolgáltatás hibás működésére, szerencsétlen, hátrányos hatású eseményre.

Etimológia

A szó az 1999-es Ryan közlegény megmentése című Steven Spielberg által rendezett II. világháborús film magyar fordításából származik. A szó angol eredetije a fubar, amely az amerikai hadsereg nyelvezetéből került át az amerikai köznyelvbe. A magyarított rövidítés kibontva „garantáltan elbaszott szopás”.

Szerelembaba (~Guminő) szócikk

A nem felfújható, szilikonbabákban általában semmilyen járulékos mechanika, elektronika nincsen. Olyannyira életszerűek, hogy már már mintha halottak lennének. Csak végtagjaik mozgathatóak.Súlyuk és áruk is jelentős, nehezen tarthatóak tisztán.VT 2007. március 19., 14:52 (CET)

Csíkszeredai Sportklub

A Sport Club a románia egyik legjobb hokicsapata.Nagy ellenfele a Steaua(a román)hokicsapatnak.Mindig ők ketten uralták a bajnoki címet.Egyik az eggyik évben a másik a másik évben a másik a bajnok.A székely csapat becsületre méltó megálya a helyét



--Lily15 üzenet 2007. március 20., 20:40 (CET)

Marsz - 4

A marsz négy megközelítette a földet ez volt az elcő FBI által használt műholdaknak álca volt h a holdra küldik de egy droghálózatot akartak lefüllelni kolumbiába és Pablo Escobar udvarába bezuhant mikor fényképeket készített

Visszatért a fenti LSD-s srác

De most se a földön jár:

A mi anyabolygónk egy olyan bolygó, ahol a vizilófejű indián kezeli a teleportáló gépezetet, oltár van emelve Mr.x-nek, benne Mr.X egy bizonyos testrészével, hibernáló kamra van, sztriptíz bár és egy szobor a gonosz madárharcosokat jelképezendő, amit bármikor meg lehet köpködni. A szobor tetején van egy gyűjtő, a madárharcosok megcsonkított hullái és levágott testrészei számára, szigorúan bomlás gátlóval védeve, természetesen, hogy ép maradjon minden. A bolygóhoz tartozik még egy csomó kisbolygó és fontos szerepet ellátó űrhajó. Többek közt a temető bolygó, a vidámpark bolygó, az istálló bolygó, a hódító űrhajó, a titkos ügynök hajója és nem utolsó sorban az orvosi űrhajó. Sokszor jár arra, bár szerves részét nem képezi az anyabolygó-közösségnek a Pápát szállító bombAbiztos űrhajó, amely bármly meteornak ellen tud állni, a fejnélküli lovag, aki ha hátra esik visszapattan és a Pápát védelmezi, a kerekes ló és a csípőprotézises ember.
Anon, 2007. március 26. napsütötte tavaszi délutánján

Dunee msg 2007. március 27., 00:38 (CEST)

Példa szép fogalmazásra Arany János cikkéből

Egyszerre ünnepelt költő lett, jeles írók figyelme fordult feléje, és Petőfi volt az első, aki üdvözlésére sietett és egy életre szóló barátságot kötöttek és ennek örült igazán Arany János.

báterecky

A báterecky ősi magyar szó mely a testvér régies elnevezése. Sokan használták a báttya, brother kifejezéshez hasonló megszólításra is. Mára kikopott a köznyelvből eme dallamos, jólcsengó szó, de a különböző vidéki falvakban, egyes tájegységeken, mint például a jászságban, még ma is előszeretettel használják.

A Bee Gees Easter

Bee Gees
A Bee Gees Easter
válogatáslemez
Megjelent1996
StílusRock
Hossz31:48
SablonWikidataSegítség

Az A Bee Gees Easter című lemez a Bee Gees húsvéti dalokat, valamint néhány, saját szerzemények feldolgozását tartalmazó válogatáslemeze.

Az album dalai

  1. My Carrot (Is So Sweet) – 3:17
  2. Fell in Love with the Easter Bunny – 3:54
  3. (Don't You) Play with My Eggs – 3:12
  4. Furry Love – 2:12
  5. Little Eggs – 4:01
  6. I'm a Little Bunny – 2:41
  7. Rabbit Doesn't Have a Tail at All – 5:01
  8. I'm a Little Chick – 2:39
  9. Honey Bunny – 4:23

Közreműködők


Jimmy Carter

A Szent Korona Történelmi Alkotmányunk visszaadása egy nemzetközi szerződés keretében történt, amely Carter elnök akarata szerint garantálni hivatott, hogy hazánkban a Szent Koronát, mint Történelmi Alkotmányunkat visszahelyezik a magyar közjog csúcsára, az 1949-ben ránk erőltetett XX-as legfelsőbb törvény helyére, amely nem a Szent Korona tan szerinti Magyarország megvalósítását szolgálja.

Összefoglaló: Fontos tényeket írtam le, amelyek ma különösen fontosak, mert szellei-gazdasági mélyponton vagyunk. ennek oka a Szent Korona tan teljes mellőzése. [4]

Bruce Dickinson, avagy a félrefordítások gyöngye

Bruce hirtelen új becenevet kapott: „Légitámadó szirén”-”Airraid Siren”. „Ezt valaki olyan adta nekem, aki így gondolta: „Az új énekes úgy hangzik, mintha a régi dalokat egy légitámadó szirén adná elő.”-és ez valahogy rajtammaradt azóta."

Az kétségtelen, hogy jobban hangzik, mint a "légiriadó-sziréna" :D --Mathae قل لي 2007. április 5., 16:34 (CEST)
Kedvencem: a John F. Kennedyt az egyik fordítóprogram Árnyékszék Fahrenheit. Kennedynek fordította :D!!!! Valaki magyarázza meg, miért?????? (A Fahrenheitet értem.)--Lily15 üzenet 2007. április 11., 10:46 (CEST)
A john az amerikai szlengben jelent WC-t is [5]. (Kb. mint a klotyó.) Hogy ebből miért pont árnyékszék lett, az jó kérdés... --DHanak :-V 2007. április 12., 23:12 (CEST)

Nem zagyvaság, de vicces neve van. :) Adam78 2007. április 9., 16:22 (CEST)

Ízléstelen dolog a tudománnyal viccelődni :) --Mathae قل لي 2007. április 9., 17:23 (CEST)

a vicces nevű cikkeket valahol máshol gyűjtjük... – Alensha üzi 2007. április 9., 20:01 (CEST)

megvan: Wikipédia:Az élet könnyedebb oldala. (tudtam, hogy a Pornóapáti cikkre hivatkozók közt meg fogom taláni... :) – Alensha üzi 2007. április 9., 20:02 (CEST)

Ha már madarak, bevallom, hogy én a kardcsőrű töcs cikk címén vigyorogtam hosszasan felettébb éretlen módon, mi több, elsőre áprilisi tréfának véltem. :D – KovacsUr 2007. április 9., 20:26 (CEST)
Azt hallottad már, hogy „Mi a Tina női név férfi változata?” „A Töcs.” – Alensha üzi 2007. április 9., 21:26 (CEST)
Nem akarja valaki megírni a szemérmetlen szömörcsög szócikket. Elárulom, gomba. És tényleg szemérmetlen:D. --Lily15 üzenet 2007. április 9., 20:32 (CEST)

Anettka Space Project

A részvételi díjat az egyes sajtóhírek 30-100 000 dollár közé tették, de Forgács úr szerint Anettkának, kedvessége miatt, ingyen volt a repülés.

Beírt kör

a beírt kör középpontja egy olyan dolog amit ti még nem tudtok de v. zs. piarista atya tudja ugyhogy szívás ha egy pap leelőz titeket www.gimn.piar.hu

Sav

A SAV MEGÁLLÍTHATATLAN SAV SAVÓ BULA TÁP TÁP TÁP NEM TÖRÖLHETTEK LE ÉN VAGYOK A SAVAK SARÁLYA A SAV ATA A MEGMONDHATÓJA SAV SAVÓ BULA NEM ÖLTÖK LE SAV VAGYOK A KIRÁLY EZÉRT NYILT EZ AZ SAVCIKLOPÉDIA HOGY BESAVAZHASSAM MAGAM A SAV CIMSZÓ ALÁ SAV SAVÓ BULA TÁP TÁP!

Automatizmus

Ebben a szócikben az automatizmusról mint vallásról olvashatsz!

Az automatizmust 2007-ben Zendor Steiner ( esetenként: Zendör Steiner ) alapította, jelenleg a vallás főpapja, híveinek száma gyors ütemben gyarapodik.

Az automatista vallást hivatalosan 2007-ben alapította Zendor Steiner, de a vallás már 2006-ben elkezdett kialakulni, igaz akor még inkább csak bálvány imádat formájában létezett. Nem tudni hogy Zendor steiner mikor kezdett el az egyház megalapításán gondolkozni, de a hivatalos Automatista Egyházról, csak 2007. első negyed évétől kezdve beszélhetünk.

Az automatizmus a szent Automata imádátáról szól. Csak a beavatottak ismerik a pontos tanokat, külső megfigyelő számára mindössze csak annyi nyilván való, hogy az Automatát imádni kell.

Lásd még: Vita:Automatizmus--Rodrigó 2007. április 21., 12:15 (CEST)

"Cica eltávolítása" (by Syp)

Katt ide! :-)

Esze Dóra

Esze Dóra 1969-ben született, de nagyon a végén, kicsiny híján 1970-ben (bár korábbra volt hivatalos). Kicsit zavarja is, hogy minden évben el kell magyaráznia, évei száma még nem annyi, mint a különbség, majd csak soká, az utolsó héten, de hát mindenkinek a maga gríze, ugyebár, a tetejébe lekvárral, de cukor ám mentes legyen, bébi. Esze Dóra össze akarta hozni a Beatlest, de először megalakultak nélküle, aztán feloszlottak, mire pedig kiutazott volna, hogy rendbe tegye az eseményeket, azok sajnálatossá váltak. Esze Dóra mindenesetre, ha az év végén is, történelmi családba. Ebből előbb a család veszett ki, aztán a történelem. A többi csaj irodalom.

Szóljatok már, ha ilyenek vannak; mindent nekem kell észrevenni? Unciklopédista

Noob

Általánosságban

A noob egy kifejezés mely a newbie-ból ered, magyarul olyan emberekre vonatkozik akiknek egy adott témakörről fogalmuk sincs, és
könnyedén legyőzhetjük őket minden kategóriában.

A noob kifejezés többféle formában terjed: noob, n00b, nub, nublet, noobcake, noobzor, übernoob stb.

Beszédben a következőképp használjuk:
"De noob vagy!!!"
"Hogy te mekkora n00bcake vagy!"
"sry srácok noob vok ma"

A noobok főleg az online játékokban tűnnek fel, ezért ezt a vállfajt fogjuk közelebbről megnézni.

Hogyan döntsük el hogy valaki noob?

Nos a következő szituációk állhatnak fent, ha egy noobbal van dolgunk:
- Képtelen az adott feladat végrehajtására
- Nem tudja a játék lényegét
- Nem tudja hogyan kell kezelni a játékot
- Neveletlen, idegesítő, és olyanokat kiált a játékban hogy "überh4xorzomgwtfnubletzorz"

Mit tegyünk ha noobbal van dolgunk

A noobok nagyon veszélyesek tudnak lenni! Több lehetőségünk van:
- Azonnal kikapcsoljuk a gépünket mielőtt hozzánk tudna szólni
- Gyorsan megverjük hogy ne kerüljünk közelebbi kontaktusba vele
- Hozzunk egy palacsintát és takarjuk le vele a monitort
- Sietve törjük meg a téridő kontinumot és váltsunk idősíkot


--Lily15 üzenet 2007. április 28., 19:41 (CEST) Ez tökjó leírás pedig! :) --Mice-manus 2007. május 21., 00:15 (CEST)

Steven Jay Russel

Részlet:

<2003. febr. 29.én sikerült magát klónoznia. Másodpéldányát hátrahagyva, észrevétlenül távozott a Sziklabörtön 5764. számú cellájából. Ezt követőleg, tisztázatlan körülmények közepette Budapestre utazott, ahol egy jónevű magánklinikán nővé operáltatta magát. Az intézetből, saját gyermekei képeiben, fizetés nélkül távozott. Nemei, tartózkodási helyei, tevékenységi köre azóta ismeretlen, bár szakértők valószinűsítik, hogy visszament az időben, és "valós személyiségeknek" kiadva magát, sorozatosan "belekavar" a történelembe.>(Ez a rész természetesen kitalácó,csak a poén kedvéért szerepel)


--Lily15 üzenet 2007. április 30., 17:01 (CEST)

Eddig jó. Nem lehetne erről a paliról többet megtudni? OsvátA Palackposta 2007. április 30., 19:09 (CEST)

dinoszauruszkutató és hosszanfriss nemalvó

  • Bíró Bálint (1985 -) magyar szárm. (atomcity) dinoszauruszkutató és hosszanfriss nemalvó

[6]

A Mustárból

Én nagyon szeretem a mustárt. Főleg virslivel finom, de akár melegszendvicsre is képes vagyok rárakni, a húsvéti sonkához pedig egyenesen mennyei.


--Lily15 üzenet 2007. május 4., 20:09 (CEST)

Mér', ez nem zagyvaság... Akkor lenne zagyvaság, ha mondjuk azt írta volna, hogy lekvároskenyérrel is megeszi. Ez így egy teljesen korrekt, személyes blogba való bejegyzés... :-) misibacsi 2007. május 5., 11:15 (CEST)
Zagyvaságnak még az sem lenne az, de "rossz" viccnek még ez is "rossz" (rossz ti.:= nem ide való). Gubb     2007. május 5., 11:18 (CEST)

Rubik-kocka használati útmutató

És a legfőbb dolog, amiért a kocka ekkora siker lett az az; hogy 3 dimenziós és, hogy akárhogy is mozgatjuk a játék egy darabban marad.

  • anon megjegyzése:
    • (Kivéve ha mozgatás alatt azt értjük, hogy földhöz vágjuk...)

--Lily15 üzenet 2007. május 6., 18:24 (CEST)

Jászberény Wolverines

A csapat 2006 március 04.-én tette „hivatalossá” nevét és alakulását. A maroknyi csapatot elsosorban baráti társaságunk és ismeroseink alkották. A kezdeti nehézségekkel nekünk is meg kellett küzdeni és néhánnyal még most is küzdünk. Létszámunk ha nem is jelentosen, de növekedni kezdett. Május elsején így lehetoségünk volt kipróbálni magunkat flag-fociban a Heves Crows és a Budapest Westbulldogs ellen. A csapat Petró Attila (a Budapest Wolves volt játékosa) vezetésével egy döntetlent és egy gyozelemet ért el..


A továbbiakban a toborzásra fektettük a hangsúlyt és kezdtük el reklámozni magunkat. Ennek köszönhetoen csapatunk a Heves Crows volt játékosával, jászberényi foiskolásokkal is bovült. Mivel szponzorunk még nincs, a pályaeszközöket és a felszereléseket a játékosaink saját maguk költségébol állják. Így alkalma van mindenkinek kipróbálni mennyivel kényelmesebben is lehet földet érni. Ez azért is fontos, mert mikor elkezdtük ezt a sportot a rutin és játéktudás kissé hiányos ismeretének az volt a következménye, hogy sokan elso néhány labdaérintésükkor le is sérültek. Ezzel arra utalok, hogy mostani edzéseinken már szóba nem jöhet a játék megfelelo bemelegítés és a kezdok számára a labdakezelés alapjainak elsajátítása nélkül.

Jelenlegi terveink: saját sportklub alakítása, edzopályánk felfestése/átalakítása, további felszerelések beszerzése, tavaszra lehetséges edzomeccs…

Edzéseinket a fooldalon található helyen és idoben tartjuk, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Várjuk továbbá szponzorok jelentkezését is, akiknek reklámfelületet biztosítanánk mezünkön, honlapunkon, foszponzorunknak akár a nevét is belevennénk csapatunk nevébe.


A rozsomák rövid ismertetése:


A rozsomák a menyétféle ragadozók legnagyobb testu faja. Népies neve: torkosborz. Jelenleg a 'Gulo' nembe besorolt egyetlen faj. Három alfaja ismert, az óvilági Gulo gulo gulo és az újvilági G. g. luscus és G. g. vancouverensis. Skandináviában, Kelet-Európa északi részén, Észak-Ázsiában és Észak-Amerikában él, szinte kizárólag a tajgán (fenyoerdokben) és a tundrán. A Baltikumból, Lengyelországból, Északnyugat-Oroszországból a történelem alatt szorították ki, ezekre a területekre az utóbbi évtizedekben újra visszatér. Amerikában olykor egész délen is megjelenik, láttak már rozsomákot Kaliforniában is. Csak ott található, ahol ellensége: a farkas nem. Egy felnott rozsomák teste 65-105 cm hosszú, a farka 17-26 cm, testtömege 22-32 kg. A nostények legalább 10%-kal rövidebbek, a súlyuk pedig általában 30%-kal kisebb. A menyétfélék legnagyobb faja, külseje medveszeru, zömök, izmos testu, hosszú, tömött bundája van. Lába hosszú, széles mancsának ujjai között borhártya feszül. (Ez a hóbasüllyedését csökkenti). Állkapcsa nagyon eros. A rozsomák magányosan vadászik 2000 km² körüli revírjén, annak határait illatmirigyével, vizeletével, ürülékével jelöli meg. Életritmusával nem követi a sarkvidéki nappalok és éjszakák váltakozását, néhány óránként pihen, majd újra vadászni indul. Legfeljebb 18 évig élhet, de általában 8-10 év után elpusztulnak a vadonban. Nyáron a lemmingeket ássa ki, a rénszarvas- vagy jávorszarvas-borjakat próbálja elfogni, a tundrán portyázva a télrol maradt tetemeket és gyümölcsöket fogyaszt.

Télen az addig nehézkes állatból harcias ragadozó válik: a havon nesztelen siklással meglepi a fajdokat, havasi nyulakat. Borhártyás mancsaival a havon futva a nagyobb és gyorsabb állatokat is legyuri (akik nyáron elfutnának elole). Más ragadozók zsákmányát elorozza, a rókát, hiúzt is megtámadja, csak a farkasok elol tér ki. Eros tarkóharapással teríti le áldozatát, amit nem tud megenni, azt elrejti, és késobb fogyasztja el: a torkos, zabáló névre egyáltalán nem szolgált rá.

Zembuddha

Zebmuddha egy legenda.

Zembudha al-Zembuddhis 222. március 15. született Japántól délre egy kis szigeten. 1 éves korában elrabolták a kalózok, India-ba vitték, ahol rabszolgának adták. 16 éves korában jó viselkedése miatt felszabadult. Tibetbe költözött, ahol 238-ban saját állítása szerint vallást, valójában egy stílust alapított. Egoista volt, ezért ezt a stílust saját magáról nevezte el. Első nevét innentől két D-vel írja. Első híve egy fiú volt, akit azonnal Zemmé avatott. (Őt egy zsák ceszterciusszal fizette le). 244-ben megkapta első húsevő növényét, egy Birkaevő kúszóbabot. 288-ig 160 növénye lett. Azonban ebben az évben elfogyott az élelem. Annyira szerette őket, hogy magát dobta oda nekik. Zembuddha al-Zembuddhis 288. október 23-án elhunyt... Hívei ma is aktívak...

Krizantéria

KRIZANTÉRIA A Krizantéria egy nagyon súlyos betegség volt a húsevő donoszauruszoknál. Az ebben szenvedő Tyranosaurusok, Velociraptorok, Dilophosaurusok, stb olyan szervezeti rendelleneséggel harcoltak, hogy nem tudták feldolgozni a húst. Vadászni vadásztak, de szervezetük gyengesége miatt az elfogyasztott húst mindig kiöklendezték. A "Krizantéria" név, onnan jött, hogy ezek a beteg dinoszauruszok kínjukban a krizantén nevű virág szirmait rágcsálták. A betegség lappangási ideje 8 nap volt. Ezután jött az igazi "szenvedés". A tünetek homályos látás, szédülés, egyensúlyvesztés, stb voltak. A "betegségnek áldozatul eső dinoszauruszok" gyakran erősen könnyeztek, illetve erős gyomor fájdalmaik voltak. A Krizantéria halálos betegség volt. Sok húsevő dinoszauruszt elvitt. Az Őshüllők Korának legkegyetlenebb betegsége volt, olyan mint az ember középkorában a pestis.

megjegyzés: nem értek a dinoszauruszokhoz, de nekem igen átverésgyanús volt a cikk, tekintve, hogy a krizantémokat is tartalmazó Asterales rend az angol wiki cikke szerint pár tízmillió évvel a dinoszauruszok kora után alakult ki, és szvsz ekkora távlatból azt is igen nehéz napra pontosan eldönteni, mennyi volt a betegség lappangási ideje. – Alensha üzi 2007. május 11., 15:47 (CEST)
Tényleg utánanéztél? Ez ránézésre kamu :) --Mathae Tohuvabohu 2007. május 11., 17:38 (CEST)
a paleontológiához nem értek, és ne mondhassa senki, hogy nem végzem alaposan a dolgom :) – Alensha üzi 2007. május 13., 21:46 (CEST)

Komorán Géza

Komorán Géza (1967- ), 20. századi költő és műfordító. Legjelentősebb műve A malamuk ebédel című veres, melybe belecsampészi kora aktuális állapotát. Íme a mű:

A malamuk ebédel

Korran a gyomra de nem ideges
malamuk elvtárs,hol a leves?
Éhen csak nem maradhat,
Szája ki nem száradhat,
ezért hős barátunk már
üríti is a pohárt,
s ezenfelül megebédel,
majd útra kél a nagy tevével.
És vágtat a Szaharán,
akár a katamarán.

Ubul

Búslaki Ubul 1739-BEN JANUÁR 16-ÁN MAGYARORSZÁGON MEGSZÜLETIK BÚSLAKI UBUL. EGY KIS FALUBAN BÚSLAKON. ANYJA NEVE FEKETE ERZSÉBET ÉS APJA NEVE BÚSLAKI ISTVÁN. UBUL MÁR KISKORÁBAN ZSENINEK BIZONYULT. 8 ÉVESEN FELTALÁLTA A LÉGSZIVATTYÚT. EZ MÉG NAGYON KEZDETLEGES VOLT. EZ ÚGY NÉZETT KI, HOGY VOLT EGY RÖNK ÉS KI VOLT A BELSEJE FÚRVA ÉS BENNE EGY ÚJABB RÖNK AMI KÖRBE VOLT EGY VAS LEMEZZEL TEKERVE EZT A RÖNKÖT LEHETETT MOZGATNI FEL, LE. EZEN A RÖNKÖN VOLT EGY KAR AMIVEL LEHETETT MOZGATNI A RÖNKÖT. A KIFÚRT RÖNK KÉT OLDALÁN VOLT KÉT LYUK.EZEN LYUKAK FELETT EGY-EGY FA DARAB AMI EL TUDTA ZÁRNI A LYUKAT ÉS KINYITNI. AZ EGYIK LYUKON VOLT EGY FA CSŐ A KÚTBA VEZETVE. A MÁSIKON IS EGY CSŐ. HA FELHÚZTÁK AKKOR VÍZ MENT A RÖNKBE,HA LE FELE NYOMTÁK AKKOR A MÁSIK CSÖVÖN KISPRICCELT. ÍGY EGYSZERŰBBEN TUDTAK ÖNTÖZNI. 12 ÉVESEN A SZÜLEI BEIRATJÁK EGY TUDOMÁNYOS ISKOLÁBA, MAJD KÖZÉP ISKOLÁBA.


Na! milyen? Használható??--Lily15 üzenet 2007. május 15., 20:16 (CEST)

Az Édenkert kígyója

Szöveghű másolatban, úgy, ahogy a teremtője megalkotta:

Az Édenkert kígyója

Ő csábította Ádámot és Évát arra, hogy a tiltott gyümölcsből egyenek.


Ő miatta szenvedett aztán, az emberiség


A Kígyó adatai

Neve: Lukrécia

Neme:nőstény

Lakhelye: Pokol

Álláspontja: hazudozás

Amivel csábít: A szemei


Személyi szám? Vércsoport? Anyja neve? Erősen hiányosnak érzem. --Lily15 üzenet 2007. május 15., 21:25 (CEST)

Szelevény

é. sz. 46,802°, k. h. 20,201°

Szelevény

Régió Észak-Alföld
Megye Jász-Nagykun-Szolnok
Kistérség Kunszentmártoni
Rang község
Terület 45,39 km²
Népesség
Irányítószám 5476
Körzethívószám 56
Térkép
é. sz. 46,802°, k. h. 20,201°
Település
Mo. térképén
Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok/Archív4 (Magyarország)
Szelevény
Szelevény
Hibásan használt pozíciós térkép

Szelevény község Jász-Nagykun-Szolnok megye Kunszentmártoni kistérségében.

Fekvése

Értelmezhetetlen.

Története

Szelevény egy fikció, egy jogi nonszenz. 1992-ig bizonyosan Kunszentmárton városhoz tartozott. Ekkor egyes sértett helyi vállalkozók önállósági követelésekkel léptek fel, hogy saját önkormányzati testületet alapíthassanak, költségvetési forrásokhoz juthassanak. Szelevény függetlenségét Bophuthatswana kivételével senki nem ismerte el.

Nevezetességei

Megszüntették a nyomozást a szelevényi önkormányzat ellen, miután rájöttek, hogy nincs ilyen nevû község Magyarországon. [MTI]

Szelevényben a birkák nem nyugati merinó fajtájúak és nem skót juhászkutyák irányíccsák. Szelevényben a racka juhokat pulik irányíccsák, mivel kun eredetû település. A lakosság elenyészõ mértékben tartalmaz sváb, szlovák és egyéb európai típusú elemeket, de skót juhászkutyákat nem.

Külső hivatkozások

Nikolett

N. Nikolett 1887-ben született Veszprémben, szegény család sarjaként. Tanulmányai elvégzése után könyvelő lett. 22 évesen a H. család fogadta fel főkönyvelőnek. 1910-ben házasodott össze H. Leventével. A házasság megkötése után H. Levente megépítette Ukkon a N. házat, mely a N. család tagjainak volt hivatott otthont adni. 1916-ban gyermeke született H. Júlia néven. 1920-ban halt meg férje, mely után megírta első könyvét Szomorúság címmel. Ekkor indult el írói pályafutásán, még 4 könyvet írt haláláig. N. Nikolett igen ismeretlen.

Kuvik

Kuvik alias Bazdmegmadár Miért? Vizsgaidőszak idején, főleg az esti órákban kezdi énekét, vagyis "kuvik-kuvik" folytonos ismételgetését. Nem lehet tőle aludni és/vagy bármi egyebet csinálni. Ha rákezdi akkor egy idő után azt mondják: Bazdmeg!

Linkoman indoka azonnali törléshez

közönséges földipocok

{{azonnali|annnyira közönséges, hogy más szöveg nincs is}}

Nekem pedig ez az indoklás nagyon tetszik (eltekintve most a 3 n-től; de hát ki nem üt el, kérdem én.) OsvátA Palackposta 2007. június 2., 11:09 (CEST)
"Kiterítenek úgyis"...--MerciLessz 2007. június 2., 11:23 (CEST)
A mellékelt illusztrációkon a költő látható, földipocok korában. OsvátA Palackposta
„Mértnele-gyekkő-zönsé-geskite-rítene-kúgyis...” --Villanueva 2007. június 2., 12:39 (CEST)

Manapság sose lehet tudni…

Julia Roberts legjelentősebb díjai kezdődtek így:

Úgy tűnik manapság a férfi színésznőknek is van külön díja. - Matthew (hagyj üzenetet) 2007. június 3., 19:36 (CEST)

Emo (zene) új definíciója :)

emo=elmebeteg masnis ovodás

[7] Ádám 2007. június 6., 19:48 (CEST)

És milyen igaz:)). --Lily15 üzenet 2007. június 6., 19:50 (CEST)
el nem bírom képzelni, milyen zene ez, hogy ennyien utálják Internet-szerte... – Alensha üzi 2007. június 6., 22:03 (CEST)


lastfm://globaltags/emo

Csörföly D  Csörföly D 2007. június 6., 22:47 (CEST)

huh. belehallgattam párba. ez tényleg nagyon szar. – Alensha üzi 2007. június 6., 23:33 (CEST)

Öööö... izé

A Moldova szócikkben találtam Népnév alcím alatt:

Esetenként a popescián népnevet is, mely az ómoldáv pope "pénisz" szót egyesíti a csecsemők étkező tevékenységével, a scia-val (szopás).

--Lily15 üzenet 2007. június 6., 19:52 (CEST)


Tranzisztor szócikkbe egy anonim beszúrta:

Szerző: Chuck Norris --Rodrigó 2007. június 7., 23:59 (CEST)

Fridi

Idézet a cikkből: „Egy kisebb botrány 2005-ben: Lendvai Ildikó felmondta Friderikusz hangpostájára, hogy az ő tévéelnöki pályázatát fogják támogatni. Ez megint csak egy olyan jel, amiből egy átlagember sejteni kezd valamit.

Hát az az átlagember biztos sejt valamit, aki hozzáfér LI hangpostafiókjához:)--MerciLessz BalhéLessz 2007. június 9., 15:24 (CEST)

Lételmélet

Lételméleti alapon az „életfilozófia” címszó alatt helyet kap az evolúció fogalmának körbejárása, ami Charls Darwin nevével kezdődik, és tartalmazhatná az őt követő evolúciós elmélettel foglalkozó, kiemelkedő személyneveket: a Nobel-díjas Dr. Duane Gish-t, aki a tudományos teremtéstanban ért el sikereket, Francis Collins-t, aki az egyházak evolúciótagadása miatt emelt szót, és a témakörbe illő Antonio Damasio orvos-agykutatót, aki a lélek tudományos értelmezésében visz ma is élenjáró szerepet.

Descartes tévedése: „Van némi paradoxon a mai orvoslás felfogásában. Számos orvost érdekelnek humán területek, a művészettől az irodalmon át filozófiáig. Ugyanakkor az orvoskarok javarészt eltekintenek ezektől az emberi dimenzióktól, és csupán a test fiziológiájára és kórtanára összpontosítanak. E hagyomány végeredménye az, hogy szinte teljesen negligálják az elmét, mint a szervezet egyik vezérlő funkcióját.”

További Damasio szócikk (2) Damasio legfőbb dilemmája azon filozófiai probléma feloldása, hogy a lélek és a test miféle egységet alkot. A klasszikus filozófia tökéletesen elválasztja a két kategóriát, abból a minőségkülönbségből kiindulva, hogy a lélek szellemtermészetű, míg a test az objektív világ tartozéka. A feloldatlan dilemma zavarólag hat az orvostudományra, erről nyilatkozik Damasio a következő idézetben is: Korunk legszebb filozófiai alapvetése! "Nemcsak hogy el kell mozdítanunk a lelket, az elmét a nem fizikai megismerés világából a biológiai szövet felé, hanem ezt az egész szervezethez kell kapcsolni! A lélek a test és az agy integrációjából áll, és teljes kölcsönhatásban van a fizikai és a társas környezettel".

Antonio Damasio hatás a magyar agykutatásra: Damasio ma már hitelesnek nevezhető fiziológiai (agyi beszédközpontra utaló) megállapításai hatottak Hernád Istvánra „Az érzés-működés viszony” című értekezésében, ahol a következőket írja: „Általában elmondhatjuk, hogy több nyelvpszichológus és analitikus filozófus helyezkedik arra az álláspontra, hogy a szemantikai és szintaktikai kategóriák alapjául olyan pre-verbális fogalmi osztályok szolgálnak, amelyek különböző cselekvéseket, cselekvési szituációkat és magát a cselekvőt jelenítik meg az első nyelvet elsajátító gyermek tudatában. E feltevés lényege az, hogy az agy fejlődése során a külvilág olyan leképezésére vált alkalmassá, amely azt tükrözi, hogy az milyen módosulásokat idéz elő a testben. Vagyis a környezetet úgy jeleníti meg, hogy amikor kölcsönhatás lép fel az organizmus és a környezet között, módosítja a test elsődleges reprezentációit. Az a tudás, amelyet például egy tárgy tapintásából vizuális vagy éppen egy akusztikai élményből szerez az organizmus, a cselekvő testre vonatkozó referencia-rendszerben jelenik meg.”

A gondolat folytatása is Damasiohoz köthető, Lehmann Miklós „Fogalom, jelentés, percepcio” cikkéből idéznék: „Az észlelés ill. felfogás, vagyis a perceptuális és a lingvisztikai szimbólumok alapvető különbségeit; a következőkben a perceptuális szimbólumok kialakítását vizsgáljuk meg. Ebben a részben nem foglalkozom a nyelvi szimbólumrendszer kialakításával, mivel erről léteznek olyan ismert és elterjedt nézetek, melyek alapfeltevéseikben jelentősen eltérnek egymástól (pl. generatív grammatika, a nyelv mint konvenció, vagy mint a világ logikai leképezése). Közös vonásként most mindössze annyit emelnék ki, hogy a nyelv minden esetben a tapasztalaton túli (vagyis született), ahhoz viszonyítva magasabbrendűnek tartott jelenség. A perceptuális szimbólum a tapasztalati aktus során képződik a szenzomotoros rendszerben; aktivációs mintákat hoz létre az adott korai kéregrészben (pl. vizuális feldolgozás esetén az elsődleges látókéregben). A szelektív figyelem ezen a mintázaton olyan válogatást végez, amely során bizonyos aspektusokat kiemel, míg másokat elnyom. A perceptuális szimbólumok tehát semmiképpen sem foghatók fel belső képekként (minden részletet tartalmazó fényképekként) vagy képzetekként, mivel elsősorban nem képet, hanem aspektust rögzítenek A kialakult perceptív szimbólum ezt követően a hosszútávú memóriába kerül, ahol mint egy kérgi aktivációs mintázat őrződik meg. Tulajdonképpen ez az a fázis, amelytől kezdődően joggal beszélünk perceptuális szimbólumokról: egy adott mintázatot képviselnek, készen a visszahívásra, hogy további kognitív folyamatok anyagaként szolgáljanak. Antonio Damasio szerint a hosszútávú memória diszpozíciós reprezentációk sorával őrzi a korai kéregrészek egyes aktivációs mintázatait, melyek visszahíváskor megintcsak az adott kéregrészben, ugyanolyan mintázatokként aktiválódnak. Így pl. az elsődleges látókéregben történnek azok a képzeleti aktusok (látomások, hallucinációk, álmok) is, amelyek során a visszahívott reprezentációkon transzformációkat vagy manipulatív alakításokat végez az agy.

Kimaradt ebből a körből az absztrakt fogalmak reprezentációja, amelyek megoldása első pillantásra nehézkesnek tűnik. Ehhez a fiziológiai funkcióhoz tartozik, hogy a szelektív figyelem aspektusválogatást végez a tapasztalati információn – azaz a bemeneti mintázatot aspektusokra bontva elemi almintázatokat hoz létre. Ezek olyan perceptuális egységek, melyekből egy bonyolultabb mintázat a nyelvhez hasonlóan kompozicionális „megszerkesztett” módon épül fel, fenntartva, hogy bizonyos részek kiemelhetők, míg mások gátolhatók. A visszahívás során ez egyben szavatolja a transzformációk lehetőségét is, más aspektusok előtérbe állításával. A 'pettyes labda' így pl. a látszati kerek, térben gömbölyű formából, a labda alapszínéből, a pettyezéses mintázatból és a pettyek színéből tevődik össze, a figyelem pedig egyaránt irányulhat az egyes színekre vagy az alakra stb.; ugyanezek a szimbólumok képesek eddig nem tapasztalt, képzeletbeli labdák megalkotására is. Ez az elv nagyban hasonlít a nyelvi eljárásra. Mivel szimbólumokról van szó, felmerülhet, hogy egy perceptuális szimbólumrendszernek a tárgyaltakon kívül olyan tulajdonságokkal is rendelkeznie kell, amelyek elsősorban a nyelvi rendszerekre jellemzőek. Ez felvethet néhány problémát, mint a produktivitás vagy az absztrakt fogalmak reprezentációját.

Hazai filozófiai hozzájárulás a lételmélethez: Antonio Damasio magyarországi bemutatásában kiemelkedő szerepe van Ádám Györgynek, az agykutatás ma is élő legnagyobb alakjának. Az utóbbi években kifejtett munkássága nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a tudatalatti reprezentáció kísérleti alapon történő feltárását. Ez a munka filozófiai változást is magában hordoz. A Sigmund Freud által megfogalmazott „tudatalatti” szellemi alapvetése mögött felfedezésre kerültek a lélek olyan tudat alatt működő aspektusai, amelyek a test belső, fiziológiai állapotából, változásaiból fakadnak. Ádám György – A rejtőzködő elme – művében a következő szavakkal vezeti be ismeretterjesztő munkáját: „Az észelvű gondolkodás végigvonult és vezérelt egész kutatói pályámon. Már ifjúkoromban szembesültem az intellektuális értelemben vett ”kíváncsi fiatalok” állandóan fel-felbukkanó dilemmájával: képes-e az ember szigorúan kritikus és ellenőrzött tényeken alapuló tudományos választ adni az emberi elme működésének égető kérdéseire? A neves professzor Darwin és Descartes nyomdokain haladva filozófiai következtetéseket vont le az agykutatás eredményeiből: „A belső (zsigeri) érzékelésből nyert adataim a kognitívnak (az ismeretelmélet megismerhetőséget állító tétele) nevezhető irányzat felé sodortak, mert feltételeznem kellett egyfajta valóságos visceláris (testérzet) agyi képmás kialakulását. Szilárd ténynek bizonyult számomra egyszersmind, hogy a zsigerekből érkező információk zöme nem válik tudatos élménnyé. Következésképpen természetes szándékommá vált, hogy a tudatos plusz tudattalan kettősséget körüljárjam. Feltételezéseit az ide-oda hullámzó tudati események vizsgálatából vonta le, élesen elhatárolva az aktuális, tudatban megjelenő reprezentációt a felfogás, megértés alatti, lelki hatásoktól: „Ily módon – írja erről a mélylélektani jelenségről – egy bizonyos mértékű redundancia (információt nem adó folyamat), mint eseménybőség a tudaton kívül, nem csak hasznos és tevékenyen szolgálja az elme evolúciós és egyéni kibontakozását, hanem az emberi gondolkodás intuíciós és kreatív (jobbféltekés) szubjektumának az előszobája. A tudattalan lelki jelenségeket tehát semmiképpen nem tekinthetjük az elme „selejtjének”, felesleges hordalékának. Éppen fordítva az emberi érzelmek, ötletek és akciók éppen ebből a hallatlanul mozgékony, fel- és aláhullámzó háttérből bukkannak fel!

A lételmélet tisztázása a biológiában a DNS (dezoxiribonuklein-sav) felfedezésével elvárható módon nem vett új irányt, Arp’D. MENES ismeretlen eredetű írása oly módon világít e dilemmára, ami összehasonlítási alapul szolgálhat a szellemtörténet számára. A szerző a génállományt a kódszerűen csomagolt betűhalmaz láttán szövegnek értelmezi, hasonlóan a holttengeri tekercsek írott anyagához: „A holttengeri tekercseknél alapjában az isteni szellem fogalmának helyretételéről, esetleg láthatóvá tételéről, megfoghatóságáról van szó, ugyanis elsődleges kérdés, ill. tisztázandó körülmény az, hogy például a legutóbb talált holttengeri tekercsek miféle szellemiséget képviselnek. Annyi bizonyos, hogy a huszadik század közepén több tízezer tekercset talált egy arab kisfiú a holttengeri Kumarán melletti barlangban, olyan szent szövegeket, amelyek évezredekig nem voltak képesek kifejteni semmilyen hatást a világra. Létüket egy barlangban, agyagkorsókba zárva eltöltött kétezer évben mérhetjük, és a megtalálásukig nem is köthetjük a történelmünkhöz. A hatékony szellemvilághoz sem kapcsolhatjuk, amelyen azt értem, hogy bennük Isten küldött valami üzenetet, ami nem jutott el a nyilvánosságig – ma is probléma van néhány tekercs ismeretlen nyelvezetével – lefordíthatatlanok ugyanis. Sőt, itt előtérbe helyezném azt a dimenziót vagy inkább egyféle tisztázatlan tér- és időbeliséget, amit Isten szellemvilágának nevezünk, annál is inkább, mivel a papíruszoknak mégiscsak a legközvetlenebb köze Istenhez van. Paralell a biológusok a múlt század közepe táján A,C,G,T (adenin, citozin, guanin, timin) molekulákból összerakott génkódokat találtak a sejtmagban. Azóta a tudomány eljutott addig a bizonyságig, hogy a szövegek egyrésze biokémiai, technológiai leírásoknak tekintendők (fehérjeelőállító sablonok); a génállomány további részletei inkább biológiai általánosságokat fejeznek ki, mint például a nemiség megválasztása, a magzati fejlődés vezérlése stb. – a génhibák következményei pedig bizonyítottan bizonyos betegségek előidézőiként szerepelnek az orvostudományban. A teljes genetikai állomány tehát nem került górcső alá. Nem ismeretesek olyan kémiai tényezők sem, melyek által a tudomány művelői a genetikai betűsorrendnek szellemi kölcsönhatást tulajdoníthatnának, például a neuronban. A szellemet most úgy értelmezem, mint a matériális kölcsönhatásoktól különböző erőteret, génbefoglalt, ismeretlen, szellemi energiatöltetet, amely esetleg a lélek éltetésében alapvető szubsztancia lehetne.

Ne töröld ki azért, mert más a véleményed!

Malac

A malac egy háziállat, rokonja a vaddisznó amely az erdőben él. Ez a háziállat különösen nem hasznos, viszont húsokat készítenek belőle. A malac a moslékot eszi(mindenevő), azzal hízlalják hogy egyszer megehessék. A malac a fiú neme ennek a bizonyos állatnak, a lány neműnek sertés a neve. A malac patás állat. A malac nem valami értelmes állat. Ez az állat nem valami gyors. A malac igen szeret dagonyázni a sárban, mint rokonja a vaddisznó is. Párjának a sertésnek a hasán van a tőgy, amiből a kismalacok ihatnak. A malacnak több falytája van: mangalica, varacskosdisznó, vagy már az említett vaddisznó. A malact malacnak, vagy disznónak nevezik.

"A sivár jövőben járunk: a Föld halott pusztaság, csupán egy gigászi város maradt épen, Wikipedia. Utcáit az erőszak uralja, lakói mészárlásból élnek, és szabadidejükben is majdnem egyetlen szórakozásuk az öldöklés. E könyörtelen világban néhány elszánt zsaru próbálja fenntartani a rendet. Ők a Bírók. Állig felfegyverkezve róják az utcákat, és nem ismerik, és nem ismerik a felmentő ítéletet. Döntéseiket a helyszínen kihirdetik, és végrehajtják. Wikipédiában nincs más mód féken tartani az elharapózó anarchiát és brutalitást." --Dredd bíró [8] 2007. június 11., 23:10 (CEST)

Forrás: [9]

Háthogymáshogy?

[10] az Ady Endre szócikkből. Felhívom a figyelmet az anon szerkesztő szerkesztési összefoglalójára:). --Lily15 üzenet 2007. június 12., 09:21 (CEST)

Lehet, hogy a szerkesztő azt szerette volna hangsúlyozni, hogy végre személyesen is találkoztak, miután évekig leveleztek(?) misibacsi 2007. június 12., 13:49 (CEST)

Cs. Gergő

Neme: Férfi
Hallása: Római Kaotikus
Jászalsószentgyörgyön nőttem fel. Ifjúkorom nyarait itt töltöttem, a Liget úti házunkban. Hosszú kemény évekig jártam a jászalsószentgyörgyi Lippay Lajos Általános Iskolába. Tudtam, hogy kemény harc lesz de éreztem, végig kell csinálnom. Véres, hossszú harc következett, a tanárokkal, diáktársakkal. Minden nap egyre kemenyébbé vált, s vele én is. Folyt. Köv.

Hát ez baromi jó, nagyon jó :-D Pasztilla 2007. július 19., 21:24 (CEST)

Kékes tető (sic)

A 60-as években a meterológia állomás vezetője Csortos Nándor volt. A szantórium kultúrális előadója Rubicsek László és felesége Klárika. Leghíresebb cukrásza: Bartha Ferenc. Akkoriban modernek számító lift kezelője Lóczi Lajos. (kiemelés tőlem)

Ümm, igazság szerint így is kell írni. Az egybeírt változat a település neve. – KovacsUr 2007. június 16., 11:56 (CEST) Ja jó, látom, már a cikkben is kifejtettük. :) – KovacsUr 2007. június 16., 11:58 (CEST)

Poklop

A Poklop-ot Magyarország első psy-indusztriális-gothic superwaveshaped classic elemekkel tarkított sötét ritmusképleteket alkalmazó (gyakran 420 BPM feletti) psychedelic trance core projectjeként tartják számon.

Mit nem lehet ezen érteni?

A Poklop-ot Magyarország első pszichó-ipari-gótikus óriáshullámalakú klasszikus elemekkel tarkított sötét ritmusképleteket alkalmazó (gyakran 420 "egy perc alatt végbemenő leütések száma egy adott műben" feletti) tudattágító révület magjának a be- (esetleg meg)ruházása. Slussz! Remélem, mindenkinek világos! --Lily15 üzenet 2007. június 19., 19:41 (CEST)

kóka, a feltaláló

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%B3ka_J%C3%A1nos&diff=prev&oldid=1866635

:D VT 2007. július 7., 00:45 (CEST)

basszameg... ez nagyon jó :D – Alensha üzi 2007. július 7., 01:14 (CEST)

Nagyon jó, csak kedves vandál szerkesztőtársunk lopta a poént...Lásd [11]--Talmann 2007. július 7., 01:23 (CEST)

RABIC

A RABIC a "Radikális BICiklisták", mások szerint "Roppant Amatőr BICiklisták" kifejezés rövidítése.

A RABIC formálisan nézve kerékpárosok informális csoportja.

Furik

suttyó dunántúliak kedvéért talicska... megfelelő mennyiségű alkohol bevitele után remek szállítóeszköz

Nem is tudom, én a bevásárlókocsira esküszöm --Opa  vita 2007. július 11., 12:38 (CEST)

D. Bence önéletrajza (részletek)

Medgyesegyházán született 1985-ben, álltalános iskoláját itt végezte, majd Gyomaendrőd városába került ahol kereskedelmi szakképzésben részesült, majd másfél tanév után elhagyta az iskolát közös megegyezés alapján. Élete a Gyulai Munkácsy Mihály Gimnáziumban folytatódott, ahol sikeres szakmunkásvizsga (2003-2004) után nekidurált az érettséginek amit kissebb-nagyobb nehézségek árán még mindíg folyamatban van mivel megbukott Történelem tantárgyból amit 2007 Októberében fog előreláthatólag javítani... és idáig tart a történet. Ma 2007 Júlisu 14-én éppen azon gondolkodik hogy vajon az lenne a jobb ha továbbtanulna, vagy dolgozna, esetleg elmenjen vándorszínésznek mint oly sok híres Magyar tette vala.

Érdeklődési körök

Egy örökké kíváncsi, mindenre nyitott ember akit a készíteni vágyás hoz lázba igazán. Hasznos vagy kevésbé hasznos dolgokat készíteni. Érdekli az elektronika, a programozás, és szinte minden a számítástechnikával kapcsolatban. Szert rajzolni, amit minden lehetséges alkalommal fejleszt. Szeret elmélkedni mindenről amiről csak lehetséges. Szereti művelni az Angol nyelvet. Nyitott az írott irodalom minden fajára, szeret olvasni. Humorérzékével és kivételes inteligenciájával szinte minden problémán felül tud kerekedni. A maximalista optimalizmus egyik legnagyobb híve, kedvét nem szegi szinte semmi.