Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok/Archív13

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hibajelzés

A Verhetetlen Banzuke cikkben az alábbi felhívást tették közzé:

„A nyelvhelyességben hibák találhatók!”

Fellelte --Viloris Üzenj! 2012. január 11., 08:52 (CET)

Gábor.Dudinszky

Dudinszky Gábor
Személyes adatok
Teljes névDudinszky Gábor
Születési dátum1990június 29. (33 éves)
Születési helyBudapest, Magyarország Magyarország
BecenévDudi
Edzőség
IdőszakKlub
2012Magyar Zöld Sasok FC
SablonWikidataSegítség

Dudinszky Gábor (Budapest, 1990. június 29. – ) edző. 2012 januártól a Zöld Sasok FC vezetőedzője.

Pályafutása

Edzőként

Csapatunk Zöld Sasok FC többségének szavazata alapján, megválasztottuk Dudinszky Gábort vezetőedzőnek egy hónapos próbaidőre, mely posztot január 9.-étől tölt majd be. A hétvégi tornán pedig felméri képességeinket és ennek megfelelően alakítja ki a további programját.

Álljon itt néhány szó róla: Dudinszky Gábor vagyok, 21 éves, MLSZ D tanfolyamot fogom hamarosan elkezdeni, mindenkinek köszönöm aki akár igennel, akár nemmel szavazott, ez alatt az egy hónap alatt megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy "sikerre" vezessem a csapatot. Ez alatt az idő alatt megpróbálom meggyőzni a kételkedőket. Mindenkitől maximális odafigyelést és teljes erőbedobást kérek a pályán én sem fogok tenni másképp!

Dudinszky Gábor becses személyét az utókor szíves figyelmébe ajánlja és az enyészet elől eme biztonságos helyre átmenti: Wimre 2012. január 25., 23:44 (CET)

A tudás eredete

Őskori barlangrajzok is mutatják, hogy valamikor az előember idejében érkezett a Föld bolygóra egy hatalmas, gömb alakú, ismeretlen fémszerkezetben "A Tudás Apja", hogy legfelsőbb intelligenciájának töredékét megossza ezekkel a jelentéktelen életformákkal. Ennek oka valószínűleg az lehetett, hogy fogadást kötött Jahve istennel, amit akkor először -és utoljára- elvesztett. Egy ideig a tudósok ezt a lényt tartottak a hiányzó láncszemnek az ember és a majom között, de őket azzal büntette, hogy bezárta őket egy ketrecbe ami előtt egy pipa volt, de azt sosem tudták elérni. (Ehhez hasonló büntetést Zeusz szabott ki a titánokra, de ő egy gyökér, mert nincsenek saját ötletei és amúgy is a szakáll már akkor sem volt menő!) Állítólag minden 90. évben újjászületik A Tudás Apja egy arra érdemes, művészien tökéletes férfiú testében.

Itt találta és idehozta: Wimre 2012. január 30., 21:06 (CET)

Forrás

A Vizsgáló telefon cikkben a források egyike az élettapasztalat volt.

Fellelte: Viloris Üzenj! 2012. február 2., 08:47 (CET)

Majd a filmek, ha mi nem

A Claus Schenk von Stauffenbergról szóló cikkben találtam: „A Hitler elleni merényletről több filmet készítettek amelyek részletesebben elmondják a merénylet történetét.”

--Viloris Üzenj! 2012. február 2., 09:00 (CET)

Cicusok

A macskák vagy másnéven cicusok, először Egyiptomban terjedt el. Ezen a helyen szent állatok voltak. Az egyiptomaiak haláluk után ahogy bebalzsamozták, mellé temették a család macskáját. Sok dolog van, ami macskás. pl: váza, plüssállat, ruhadarabok, ékszerek, ágyneműk, egérpadok, filmek, könyvek, mesék stb. Máig is tartják nálunk is őket, két féle okból: EGEREK. Nagyon sok háznál vannak egerek, és a macskák, mint ragadozók, megfogják őket. A másik ok: KEDVTELÉSBŐL. Nagyon aranyos kis szőrgombolyagok, jó őket simogatni, és ők is sok mindent adnak nekünk. Nem kerül sokba a tartásuk, ezért nagyon sokan tarjták őket. Sok macskabemutatót indítanak, legjobban Angliában, és Nagy-Britanniában. Mindenesetre mi imádjuk őket, és ez a szokás az idők végezetéig így is marad. Mi szeretjük őket, és ők is szeretnek minket.

Találta és mentette :-): --→ Sasuke88  vita 2012. február 9., 10:23 (CET)

A Vérnyúl

Idegen nyelven is ismertek
Blood Rabbit
Kani verta
Krew królik
Kaninchenblut
Lepus sanguinem

A vérnyúl, egy igen veszélyes állat, még beszélni róla is csak halkan lehet. Azért nem alkalmazzák a vadászíjászatban, mert igen agresszív állat, és balesetveszélyes! Főleg a pályaépítők nem szeretik, a sok sérülés, ( boka, vagy torokharapás )miatt.

FIGYELEM! - elsősorban torokra támad!

Előfordult már, hogy a kitűző karókat elrágta, és még a verseny befejezése előtt olajra lépett!

Az útjába kerülő embereket, vagy állatokat könnyedén intéz el, sok esetben csak a csontvázukról lehet felismerni, az áldozatokat, vagy még arról sem. Az elvesztett, vagy mellélőtt vesszőket sokszor, tollig lerágja, befejezetlen munkát nem hagy.

A megsebzett vérnyúlról azt hiszem nem is kell beszélnem..

Csak egy esetet említenék: Tavaly előtt egy kezdő íjász nem ismerte fel a vérnyulat, és passzióból rálőtt, ( a szerencsétlen az állat megfordult,.......Az íjászból, és az íjából, csak a segédkábel maradt meg.

Honnan ismerhetjük fel a jelenlétét?

Árulkodó jelei: Ha félig lerágott fatörzset veszünk észre magunk körül, vagy kidöntött fát, verseny közben hagyjuk azt a pár rühes pontot amit addig is szereztünk, meneküljünk. Szaga hasonló medvéjéhez, vagy inkább a farkaséhoz.. talán.

Ha netán hallunk fogcsikorgatást egy közeli bokorból, legyünk óvatosak, dobjuk el az íjjunkat, és meneküljünk, mert ez a fogcsikorgó hang nem azt jelentheti, hogy íjásztársunknak szorulása van és ott kínlódik, hanem a vérnyúl területére tévedhettünk.

Futááááás!

Ne!, hangsúlyozom ne próbáljuk meg vesszővel kipiszkálni, vagy megnézni, igen nagy bajunk származhat belőle. A természet csodállatos, az állatok túléllési programjának köszönhetően a legtöbb ragadozót kitűnő érzékekkel áldotta meg, jó szaglás, látás, stb.

A vérnyúlnál ez egészen más.

Képes a vaddisznó, fácán, sőt, még az őz hangjának utánzására is, hogy az óvatlan vadászt a bokorba becsalogatva, majd könnyedén intézhesse el.

Többféle fajtája létezik, legfőképp a Kárpát-Medencében. Bükki Bakonyi, Akár Alföldi, és Vízi Vérnyúl is akad a vidéken

Hát óvakodjunk tőle!

Bürkli

bürkli - Tisztázatlan eredetű magyar főnév, a belőle képzett ige a bürklizni. Az európai labdarúgásban a brazil válogatott kapusának rendkívül megalázóan rúgott lábközötti gól, esetleg egy játékostárs magabiztos kicselezése. Igés alakja ennek a gólnak a berúgására utal. Mára erősen szlenges kifejezésnek számít, a fehér, keresztény magyarok nem értik jelentését.

Eredete

A szó eredetére több elmélet van. Egyesek szerint egy ősi horvát vagy szerb zadruga berkein belül alakult ki, és innen, délszláv nyelvterületről került Vas vármegyébe még a 13. században. O. Nagy Gábor ezzel szemben a ,,Bebürkliztem, mint Koman a kapust szólást a magyar népi kultúrából, méghozzá annak korai cigány hagyományából eredezteti, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete is ezt tekinti a legvalószínűbb elméletnek. Egészen 2012. februárjáig azonban kihalt, holt szónak tekintették, de a legújabb kutatási eredmények szerint Pécsen váratlanul újra felbukkant. A kutatók valószínüsítik továbbá, hogy a büklizés, mint tevékenység a néphagyomány szerint nagyképűség nélkül nem űzhető.

Laci.d vita 2012. február 28., 13:26 (CET)

Klavialexia

A klavialexia a klaviatúrával kapcsolatos részképsességzavar. Fő tünetei a sorozatos melléütések a számítógép klaviatúráján, a betűk felcserélése, értelmetlen szavak begépelése. Orvosolni lehet gépírás gyakorlásával. A klavialexia felfedezője a magyar nyelvújító, Sebestyén Péter, aki maga is klavialexiában szenved.

Irta: S3BIPETI (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Gyűjtötte: 2012. március 13., 17:40 (CET)

A Lovely Complex cselekménye

A lovely complex egy nagyon nagyon jó anime. Koizumi Risa nevezetű lányról szól aki egy kicsit magasabb a többi lányhoz képest 9.-es a "mese" elején de amugy ez a végzős évéig tart. Amúgy meg 172cm magas:DD 2barátnője van Chiaru és Nobu akiknek van pasijuk. Nagíon irigyli Risa őket és így sajnos nem tölthetnek sok időt egymással mivel mindig lekoptatják Risát. Így jön a képbe Atsusi Otiani aki az osztálytársa de viszont nagyon utálják egymást. De valahogy Risa beleszeret Otani-ba de a kis tökfej nem fogja fel hogy Risa belé van esve. Találgat hogy kilehet az a fiú.-.- Risa aztán szószerint így: "Otani Szeretlek." mondja el véleményét iránta de Otani azt hiszi hogy cak tréfál-.- azt sok mindenen mennem keresztül meg blablablaaaa aki kiváncsi lett az nézze meg :) amúgy vannak benne szomorú részek.

Egy vandálszerkesztésből született, nagyon komoly :). --→ Sasuke88  vita 2012. április 3., 20:40 (CEST)

Teknős Köztársaság

A Teknős Köztársaság, egy független, demokratikus jogállam, ami csak Magyarországgal határos. Története: 2004-ben a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában létrejött az akkor elsős Teknős osztály. Hét évig csak simán egy osztály volt, amit az osztályfőnök irányított. 2011. szeptember 20-án bevezették a saját fizetőeszközüket,az akkor még fedezet nélküli Vaspénzt. 2011. október 18-án megtartották az első választásokat, amin a szociáldemokrata párt nyert. 2011. október 24-én 9:00-kor kikiáltották a Teknős Köztársaságot. Azóta volt még egy választás, lett a Vaspénznek fedezte és 2012. január 1-jén életbe lépett a Teknős Köztársaság Alkotmánya is. Az állam és a gazdaság: A Teknős Köztársaságban három havonta választják meg a köztársasági elnököt, aki megválasztja a miniszterelnököt és a Szent Vazul Társasággal együtt döntenek a kérdésekben. A Szent Vazul Társaság adja ki a Vaspénzt és kontrollálja azt, hogy ne legyen diktatúra. A vaspénznek valuta és nemesfém fedezete van, a Szent Vazul Társaság vagyona. A Vaspénz árfolyama az Euró-hoz van rögzítve, 1 Euró= 4,02896 Vaspénzes árfolyamon. A Teknős Köztársaságban saját fogyasztásra termesztenek paradicsomot és a Vaspénzeket is az országban gyártják le. Ezenkívül a Teknős Köztársaságban nincs semmiféle bolt, sem gyár, mindent Magyarországon vesznek meg, ezért a Vaspénz alig forog, csak országon belül használják ritkán. Az Alkotmány szerint a Teknős Köztársaság örökös vezetője Nagy Szent Vazul és elég erős a Szent Vazul-kultusz. A határok schengeni típusúak: nincs határellenőrzés, csak tábla jelzi az ország határát. Sokan ezért amikor bejönnek Teknősföldre, nem tudják, hogy egy új országba érkeztek. Lakosság: A Teknős Köztársaságnak összesen 26 állampolgára van, ebből 24 a Teknős osztály tanulója, ketten pedig, mint rokon vették fel az állampolgárságot. A lakosság 100 % magyar nyelven beszél. Megítélése: A Teknős Köztársaságról alig 100 ember tud, ezért egyik ország sem ismeri el függetlenségét. Nem tagja semmiféle nemzetközi szervezetnek. Sokan nem veszik komolyan amikor hallanak az országról, pedig igenis komoly állam: leginkább a olyan mikronemzetekhez hasonlítható, mint a Sealandi Hercegség. Sokaknak pedig tetszik a kis állam ötlete, ezért Magyarországon élő emberek kértek teknős állampolgárságot.

Átmentette: Einstein2 ide írj 2012. április 17., 20:38 (CEST)

Hozzászólt egy aktuális eszmecseréhez

Seretnék ott dolgozni

Tisztelt Cím!

Szeretnék a majmok gondozásában részt venni. Mi a feltétele ennek?

Várom szíves tályékoztatását. KÖszönettel  : V. Edit 5000 Szolnopk , ...

lelte, betűhíven idetette: OsvátA Palackposta)

Aki kétszer halt

A szemközti ablak című film cikke szerint: Massimo Girotti pedig a film forgatása során, és annak bemutatása előtt egy hónappal 2003. január 5-én szívinfarktusban meghalt. Találta: Viloris Üzenj! 2012. május 10., 09:17 (CEST)

Két összeillő hölgy

A cseresznye születése (2012- ) Ez az oldal azzal foglalkozik, hogy két fantasztikusan nagy IQ-you hölgy, hogyan tudta megalkotni a magyar nyelv egyik legújabb kifejezését/szlengjét.E két hölgy neve örökké fennmarad. Ismerjék meg őket!

Fruzsina

Született 1995. április 26-án, Budapesten. Már óvodában megcsillantotta nagyszerű tudását. A XXI.század legkiemelkedőbb Fruzsinája. Középiskolás tanulmányait a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban végezte, ott ismerte meg a Cseresznye társalapítóját.

Georgina

Született 1996. augusztus 27-én, Budapesten. Már óvodában megcsillantotta nagyszerű tudását. A XXI.század legkiemelkedőbb Ginája. Középiskolás tanulmányait a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban végezte, ott ismerte meg a Cseresznye társalapítóját.

Eltávolítva a Wikipédia:Hogyan lehet új lapot írni lapról. Beroesz 2012. június 21., 16:23 (CEST)

Az egyik legnagyobb

Udvarházy Ferenc Istvánról: „Korábban ő volt az elnöke és az ügyvezető igazgatója a ILFC-nek, mely a világ két legnagyobb repülőgép bérbeadással foglalkozó vállalata közül az egyik legnagyobb.”

Ugye éééértik? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. június 25., 18:00 (CEST)

Titanic TV sorozat

Pár szóval: A Titanic TV sorozat-a a Titanic 1996-os filmje 2 részre felbontva.

Története: A Titanic(1996) egy 173 perces mű amit: Robert Lieberman rendezet. A történet 2 szerelnesről szól Winn Park(Peter Gallagher), Isabella Paralai(Catherine Zeta-Jones)akik a Titanicon fognak utazni ám Bella olyan sok év után el akkarta volna felejteni Winn-t ám ez a hajó út keresztbe tesz a terveinek ám Winn még azóta is szereti Bellat és Bella is viszont érez de ezt ép így elmondhatjuk még 2 szereplőről akik a harmad osztályon töltik napjaikat a végik ezek Ossa és Dycki aki egy zsebtolvaj az ott szolgáló matrózzal összeáll ám a végek végén a fiú sikeresen megmenekült ám az ember is. Bella és Winn közöt egy éjszaka is megtörtént utolsó napjukat is szépen együt töltöték de ekkor még senki sem gondolta volna hogy jéghegynek ütköznek! Ez nap 1912.04.13-én Vasárnap reggel 07:00-kor mentőcsónak gyakorlat lett volna de nem lett mivel Smitsh Kapitány (George C. Scott) misét tartott amin Bella és Winn nem voltak ott. Este 23:10 felé járunk amikor a Californien nevezetű hajó értesítést kap jéghegyre vagyis jégmezőre természetesen azonal értesíteték a Titanicot akik nem törődve ezzel az infóval és nekivágva a jégmezőnek 23:40-kor kár nem volt 1 mérföldre a jéghegy az első tiszt vett egy teljes bal kanyart és hátra felé próbált menni ám a jéghegy már túl közel volt nem tudták kikerülni így 23:40-kor a halálos csapás érte a Titanic jobb oldalát utána a víz bejutott a kazánokhoz ami egy szörnyű hír volt a Titanic eleje rohamosan sülyjedt a hátulja pedig emelkedet 1912.04.14 02:20-kor már az összes mentőcsónak a vízen volt 02:30-kor a hajó utoljára vett levegőt az egész hátulja a levegőben volt az eleje pedig a víz alatt. 02:40-kor a Titanic szétszakadt ami az utolsó lélegzet vétel volt és ekkor a Titanic örökre búcsút vett a világtól és így vele kb 1525 ember is 705 túlélte a 2230 személyből és ez volt a Titanic tragikus története!!!

Szereplők: Peter Gallagher- Winn Park Catherine Zeta-Jones- Isabella Paralai George C. Scott- Smitsh Kapitány és stb..

Törlés előtt elmentve az utókornak elrettentésül. --→ Sasuke88  vita 2012. július 5., 23:54 (CEST)

Totál Dráma 5.évad

A hírek szerint, az ötödik évad a Totál Dráma Sziget és a Totál Dráma: A Sziget Fellázad évadához lesz hasonló. Úgy tűnik, hogy dzsungelbe fog játszódni a legújabb szezon. Mike angol hangja azt mondta lesz ilyen Hősök vs. Gonosztevő kategóriák. Tom McGilis nem rég azt mondta, hogy túlélős jellegű évad lesz. Ezt összetéve kijött egy állítólagos cím: Totál Dráma Túlélők: Hősök vs. Gonosztevők. A szereplőkről annyit lehet tudni, hogy a 4. évados karakterek visszajönnek. Régi nagy kedvencekre is lehet számítani. És mondtak olyat is, hogy lesz pár új résztvevője az új évadnak. A műsorvezető nevét még nem lehet tudni, de minden bizonnyal lehet hogy a Chef lesz... (vagy ismét Chris) 26 epizódból áll az új szezon. Azt is lehet tudni még, hogy az 5. szériát már készítik. Ha nem fognak később áttervezni valamit akkor a Teletoon már 2012 őszén várható előzetesek, és sor kerülhet arra is, hogy 2013 januárjában műsorra tűzik. Készítette: Dakota

A TITOKZATOS 5. ÉVAD

Luigi elemzése az 5. évadról


Sok-sok kétely és kíváncsiság övezi azt a témát, hogy milyen is lesz a Totál Dráma egyik legnagyobb, egyben lehet, utolsó évada. Ezt a témát pedig most én Luigi akarom tisztázni. Kutatómunkám, következtetéseim és megérzéseim alapján megírom ezt a cikket, olyan alapossággal, ahogy csak tudom. Segítőtársam Dakota volt, aki fölhívta figyelmem egyes pontokra és hírekre. Továbbá vele egyeztettem elképzeléseimet. Ezért választhat most, hogy vagy ezer ölelést vagy ezer csókot kér (Stacitól). PANCAKES! :D

Akkor vágjunk is bele a lecsóba egy láncfűrésszel!

Az évad címe

Az eddig elterjedt nézetek szerint az évad címe Total Drama Heroes and Villians lesz, azaz Hősök és Gonosztevők, vagy Gonoszt-evők? Ez majd szerintem Séfen fog múlni, hogy mit tálal föl ebédre.

A másik várható elnevezésre Dakota bukkant rá. Egy interjúban, amit Christian Potenza készített Tom McGillissel, Tom arra tesz célzást, hogy az évad címe akár Total Drama Survivors (Túlélők) is lehet. (Amúgy van egy ilyen nevű angol, fan képregény is. Egész jó.)

Lesz-e összekötő Special a 4. és az 5. évad között?

Egyes csatornákból azt hallani, hogy lesz, de ez egyáltalán nem biztos. Ha lesz is, akkor a játékosok egy része próbálja majd valószínűleg kiszabadítani a börtönből, mivel a 4. évad végén a hatóságok letartóztatták.

Az évad műsorvezetője

Ha lesz Special Chris lesz a műsorvezető. Ellenkező esetben akár még Séfet is el tudnám képzelni műsorvezetőként, aki a saját helyére fölvett egy asszisztenst (talán egy 1. generációs karaktert).

Amennyiben az évad a Hősökkel fog foglalkozni Chris az esélyesebb. Olyan lenne az évadban, mint egy nagy főgonosz. Ha az évad Túlélős lesz, Séfet tartom esélyesebbnek.

Az évad helyszíne

A Hősök verzióban vagy egy nagyváros kellős közepén lévő felhőkarcolóban lenne vagy egy eldugott, titkos barlangban, mint pl. Batmané.

A Túlélős verziót pedig egy nagyerdő, dzsungel közepére gondolnám vagy ugyancsak egy barlangba. Még akár az is lehet, hogy egy iskolában fog játszódni.

Az évad próbái

Ha Chris lesz a műsorvezető tele lesz az évad hatalmas robbanásokkal, őrült csapdákkal és persze szervezett szadizmussal. Próbái hőst próbálóak lesznek és kitartást, erőt és ügyességet igényelnek majd.

Ha Séf lesz a műsorvezető a próbák inkább undorítóak és kínosak lesznek a játékosok számára, de jó csapatmunkát és találékonyságot fognak preferálni.

Hány részes lesz az évad?

A fentebb említett interjúban Tom olyat is említ, hogy az 5. évadban a rajongók viszontláthatják majd jó néhány régi nagy kedvencüket is élesben az újak mellett. A 4. évad az első háromtól eltérően a megszokott 26 rész helyett csak 13-mal szolgálhatott. Viszont a 13 résszel 13 új szereplőt is hozott, ráadásul (átlagban) minden részben kiesett valaki így nem is meglepő hogy csak ennyi rész volt benne. Mivel a 13 új versenyző biztos a következő évadban úgy jön ki az egyenlőség ha 13 régi is csatlakozik hozzájuk és ha ismét minden részben kiesik valaki megkapjuk a már jól megszokott 26 részes évadot.

Az évad játékosai

Ez a téma kelti mindig a legnagyobb vitát. Az addig oké, hogy minden 2. generációs játékos benne lesz, de melyik 13 régi kedvencünket láthatjuk majd ismét viszont? Hogy ezt a kérdést teljesen tisztázzam, minden egyes régi játékosnál bemutatom miért valószínű, illetve nem valószínű visszatérése.

Alejandro: a 3. évad végén csúnyán összeégett, mint Darth Vader és elvesztette régi szépségét és ügyességét, ami megvolt neki. Ezen kívül már ismeri mindenki valódi énjét. Ilyesfajta lelepleződött karakterünk pedig már van: Scott. Alejandro biztosan nem tud majd visszatérni, még akkor sem ha már nem hordja a robot ruháját.

Beth: kreténsége teljesen kétségbe ejtő. Egyetlen más karakterben nem voltam még így elbizonytalanodva. Betht szinte mindenki utálja. A legnépszerűtlenebb alakja a Totál Drámának mégis valahogy a Fresh egyik kedvence. Fingom sincs, hogy miért. Idegesítő, unalmas és eddig egy jó poénja sem volt. Viszont remélem a Fresh tanul hibájából és nem erőszakolja be még egy évadba, úgy hogy már ott van egy lelkizős karakterünk, Cameron. Beth nem hiszem, hogy visszatérne, de a Fresh kiszámíthatatlan nála…….sajnos.

Blaineley: miután Geoff és Bridgette sikeresen,,legyőzték” és a többi versenyző is kiutálta nem sok esélye maradt. Igaz az Utórengésben még benne lehet, de játékosként biztos nem. Ráadásul Blaineley olyan, mint egy hamis Dakota.

Bridgette és Geoff: Geoff és ő az Utórengésekre születtek. A 3. évadból megtudtuk, vagy egyikük sem lesz jelen vagy mindkettejük. Ettől függetlenül a Geoff fanok már biztosan várják visszatértét nem csak az utórengésben. Geoffra még talán lenne is esély, de akkor ki vezetné az utórengést? Blaineley? Nem hinném, hogy hagynák. Szerintem maradnak majd az utórengésben.

Cody és Sierra: Codyt megszerette a közönség a 3. évad után ám Sierra nem engedné neki, hogy egyedül beszálljon még egy évadba és Cody se nagyon merne nélküle belevágni. Sierrából egy évad pedig bőven elég volt! xD

Courtney: Miután Duncan dobta az egyik legeszelősebb győzelemmániás lett, aki nem fél bármilyen eszköz bevetésétől. Párja sincs, már úgyhogy akár egy új szerelmet is be lehetne neki mesélni. Továbbá rengeteg rajongója is van. Courtney szereplése biztos az 5. évadban.

DJ: Minden évadban volt valami, ami fönntartotta az érdeklődését a rajongóknak irányába. Az 1. évadban a fóbiáival. A 2. évadban a Séffel, való üzelmeivel és a kajáival. A 3. évadban pedig egy átkozott vadbarom irtó lett. xD A Fresh könnyen kitalálhat neki még valamit, vagy ha megmarad a nagydarab jófiúnak az sem baj. Rajongói is vannak. Nem lepődnék meg, ha DJ is visszatérne. És ki ne szeretné azt, akinek a titkos fűszere a magyar paprika? :D

Duncan: Owen mellett a második legnagyobb Totál Dráma figura. Megcsalta Courtneyt Gwennel, agyára megy Chrisnek és teljesen öntörvényű, destruktív. Ki más lenne jobb a visszatérésre? :D

Eva: miután megjelent Jo mindenki tudta, hogy Eva a süllyesztőbe kerül. Nem is pazarolnák rá több szót.

Ezekiel: zombiként nincs túl sok esélye a visszatérésre, mint játékos. Inkább, mint ahogy a 3. és 4. évadban már láthattuk, amolyan szörnyetegként fog visszaköszönni Chris próbáiban. Akár még tovább is mutálódhatott a toxikus anyagoktól.

Gwen: szívós karakter, sok fanja van és összetörte Courtney szívét. Ha Courtney visszatér tuti ő is ott lesz! Nyeheheheheee! PANCAKES! :D

Harold: személy szerint az egyik kedvencem és remélem, hogy vissza fog térni, de ott van Sam egyfelől, másfelől a népszerűségi adatok szerint is erősen leszerepelt. Könnyen megeshet, hogy kedvenc geekemet már nem láthatjuk majd viszont az 5. évadban. Attól függetlenül én reménykedem.

Heather: Dakotát leszámítva ő a TD királynője. Népes rajongó táborába pedig beletartozik a sorozat írónője is szóval 100 Sam Százalék, hogy ismét termeli fogja a problémákjat a többi játékosnak az 5. évadban!

Izzy: nélküle sincs Totál Dráma. Séf pedig egyszerűen halálra unná magát nélküle……legalább is így gondolja Izzy! xD Viszont én is így gondolom úgyhogy Izzy föl fog tűnni játékosként vagy legalább is Séf oldalán az biztos!

Justin: valahol lelke mélyén őt is csak a pénz érdekli és ezért képes néha még a szépségét is föláldozni. Azt már tudjuk, hogy az 1. generáció már velejéig ismeri képességeit, de vajon hogy reagálnának rá a 2. generációsok? Ha Justin megint fölbukkan játékosként nyomot fog hagyni az biztos. Már pedig szerintem fog nyomot hagyni.

Katie és Sadie: népszerűségük Bethével vetekszik. Talán még nála is bénábbak. Visszatérésük esélyét mínusz százalékban tudnám csak megadni.

LeShawna: az emberek egy része még szerette az 1. és 2. évadban, de azóta az a pár fanja már másokat szeret úgyhogy LeShawna is rohamosan száguld a süllyesztőbe Beth, Sadie és Katie mellé.

Lindsay: hű rajongói nem tágítanak mellőle. Butaságát pedig nem lehet überelni. Ráadásul Lindsay ott ragadt a Csonti szigeten is, úgyhogy ki kell valahogy engesztelni! xD Lindsay a játéknak mindig is a Q faktora volt. A Q faktor pedig könnyen bejön mostanság.

Noah: a 3. évad után a 4. legnagyobb rajongó tábora lett. Noah a szarkasztikus humorával és azzal, hogy rájött arra, hogy Alejandro valójában gonosz mielőtt kiesett volna, megnyerte magának a nézőket. Noahnak is jó esélyei vannak.

Owen: Tom és a nézősereg nagy kedvence. Ha Heather a TD királynője ő a királya…..bár ez nem jelenti azt, hogy össze is tartoznak. Owen akaratlanul is, de belopta magát minden rajongó szívébe a hülyeségeivel. Ráadásul ő az egyetlen játékos is aki szereti a versenyt magát! xD

Trent: Trent eltűnt a szemek elől a 2. évad elején. A hős lovagnak ez lehet majd az új kezdet. Ráadásul már csak azért is betennék, hogy kavarja majd a szart jelenlétével Gwenék körül.

Tyler: az ő népszerűsége is drasztikusan megnőtt a 3. évad után. Igaz ez még nem hozta a legnagyobbak közé, de bárgyú bénázásával kivívta magának a sikert. Tyler is jó eséllyel indulhat majd az 5. évadban.

Az évad csapatai

Na gyerekek kezdek fáradni……..de oké! xD

A Hősökben egyszerű: Hősök csapata és a Gonosztevők csapata.

A Túlélőkben: Nem tudom talán Ősemberek és Számkivetettek? xD Fingom sincs.

A háromcsapatos játékot is kizártnak tartom.

A Hősök és Gonosztevőkben előfordulhat, hogy a két csapatot a tulajdonságaik alapján osztják szét Nuh! Kezdjünk bele ismét! xD

Anne Maria: nem igazán mondható gonosznak, de képes simán összetörni mások szívét csak, hogy ő sikeres és szép legyen. Kicsit olyan,m int Heather csak benne van még emberség és nem olyan ravasz.

B: Nem sokat mutatott még magából, de egyértelműen a jó oldalt képviseli. Jót nem sokat tett, de rosszat még egyáltalán nem. Ráadásul Dawn sem látott benne semmi rosszat. És amit Dawn mondott eddig az bejött! ;)

Brick (Tégla): Trent mellett talán az a karakter, akiben egy percre sem lehetünk kétséggel, hogy jó lelke van. Képes volt magát is föláldozni csak azért, hogy a másik csapatot megmentse a veszélytől.

Cameron: volt egy-két szemét húzása, de csak a környezet kényszerítette rá. Cameronról is nehéz lenne elhinni, hogy bármi gonoszat tenne.

Courtney: szerelmét elvették és a düh égő pokolként lángol benne. Minden egyes percben arra gondol, hogy lehetne Gwent és Duncant szétugrasztani. Tellve van gyűlölettel.

Dakota: igaz jellemét tekintve jó volt a toxikus anyagok egy hatalmas meggondolatlan és veszélyes szörnnyé változtatták. Könnyen előfordulhat, hogy a gonosz oldalon fog szerepet kapni.

Dawn: csak annak tesz keresztbe, akinek a szándékai nem egyenesek. Ez pedig megbocsájtható dolog. Dawn a legmegértőbb és jószándékúbb karakterek egyike.

DJ: a mama pici fia, még ha alkalma nyílna, rá sem tenne semmi rosszat. Amikor Séf félig belekényszerítette a titkos szövetségükbe, akkor is föladta magát. Jó jelleméhez nem férhet kétség.

Duncan: nem tűri el, hogy Gwent vagy épp magát legyőzze valaki. A saját törvényei szerint viselkedik és ez vaddá és kiszámíthatatlanná teszik. Legbelül talán arany szíve van, de ezt nem mindig mutatja meg.

Gwen: magasról tesz rá, hogy éppen a másiknak van-e igaza. Elveszi Courtney csaját, Courtney bosszút akar állni és ezért Courtney egy szemét? Igen az, de az is aki annak mondja!

Harold: a tudatlanok és bénák ártatlanságával van megáldva. Egyszer tett rossz fát a tűzre, de azzal is csak azt érte el, hogy Courtney heteken keresztül üldözte Lúzer falván. Harold azóta tanult a leckéből és nem csinált többet semmi rosszat.

Heather: részletezzem?

Izzy: hülyeségeit nem lehetne levezetni arra, hogy gonosz. Inkább csak egyszerűen hülye és teljesen beszámíthatatlan.

Jo: kihasznál mindenkit, hogy előrébb jusson. Amit nem képes megszerezni észből azt erőszakkal veszi el. Ezekből egyenesen levezethető jelleme.

Justin: gonosz-e vagy csak egy férfiszépség? Az bizonyos, hogy rafináltabb az átlag férfiszépségeknél. És ezt az előnyt pofátlanul ki is használja.

Lightning (Villám): mivel nincs teljesen tudatában, hogy valaki több is lehet, versenytársnál nem nagyon lehet baráti segítségére számítani. Ám esetleges gyilkos bosszújától már inkább kell félni.

Lindsay: csak egyvalamiért tudna gyilkolni és az pedig a legújabb divat szerint a boltokba került cipő.

Mike: ha kettéosztom a 26 játékost Mike az, aki még átcsúszik a gonoszok közé. És hogy miért? Még én sem tudom. Mike alapjában véve jófiú, de a Freshből kinézném, hogy új személyiségei is megjelenhetnek majd, amik között akár gonoszak is lehetnek. Ha Lindsay a Q faktor akkor ő az X faktor.

Noah: nem tudom hová soroljam igazán. Nem nagyon érdekli, hogy mit is gondolnak mások róla, ha leszólja hülyeségüket vagy bénaságukat, de ez azért nem teljesen elég gonosz jellemnek.

Owen: a gonosz szó ellentettje az Owen.

Sam: bárgyú gamer felfogásában tudatosult, hogy ő egy ,,szuper” hős. A legdurvább dolog amit tett az az volt, hogy azt mondta, hogy: ,,Most gyilkos kedvemben vagyok!”

Scott: egy újabb olyan karakter, amely képes átgázolni mindenkinek az érzésein és emberségén. Scott igaz ennek a nagymestere, de közben a legbénább gonosz is akit eddig láttam! xD

Staci: miután elsőként szavazták ki úgy sejtem erőt fog venni magán és megpróbál megtenni mindent azért, hogy tovább bírja. Csalódott a volt csapattársaiban és most az újakban nem fog bízni.

Trent: a hőőős lovag.

Tyler: bármennyire is követi a neki adott parancsokat egyszerű agyával nem képes fölfogni, ha éppen rosszat cselekszik rossz oldalán. Erre láthattunk példát Alejandro mellett.

Zoey: reménytelenül félti nehezen megszerzett szerelmét. Mindent megtenne érte, persze még a normalitás határain belül. Félénksége visszarettenti a rossz tettektől.

A Túlélős évadvariációra nem igazán van ötletem. Az még teljességgel kiszámíthatatlan.

Az évad szerelmespárjai

Ez mindig egy olyan téma ami a lányokat jobban szokta érdekelni, de ez is fontos része a sorozatnak úgyhogy megírom ezt is. Mellesleg engem is érdekel. xD

A következő kapcsolatokat tartom lehetségesnek:

Brick+Jo: eléggé egyhangú és nem túl meglepő volna. Azonban a Fresh úgy is gondolhatja, hogy pont hogy NEM fognak összejönni, mert rühellik egymást. Ki tudja.

Brick+Dawn: aki emlékszik a 4. évad 5. részére amikor Brick már a Patkányoknál van egész jól összeismerkedik Dawnnal és amikor már csal elvből is ki kellett szavaznia baromi rosszul esett neki a dolog. Ráadásul Dawn is ,,teljesen véletlenül” osztotta úgy ki a parancsokat a csónakon, hogy ő vízisízhessen Brickkel. Ki tudja? Én örülnék neki! :D

Trent+Dawn: Könnyen megeshet. Bár őszintén szólva ez csak találgatás.

Noah+Staci: az egyik legundorítóbb kapcsolat lenne a TD történetében. Csak reménykedni tudok, hogy nem fog megtörténni! xD Mindazonáltal lehet, hogy a Fresh úgy gondolja majd, hogy megtetszik majd Stacinak Noah intelligenciája vagy forítva.

Noah+Courtney: miután Courtneyt Duncan dobta biztosra veszem, hogy a csaj nem akar majd egyedül maradni. Lehet, hogy egy higgadtabb pasashoz már jobban fűlne a foga vagy csak bosszúból kezdene el vele flörtölni, mint régen Tylerrel, de aztán komolyabbra fordul a dolog.

Justin+Blaineley: attól még hogy Blaineley nem fog indulni játékosként megtörténhet a dolog. Nem tom hogy de megtörténhet nem?

Justin+Anne Maria: ennek már kicsit nagyobb a valószínűsége. Anne Maria egy dögös pasit szeretne, és mint tudjuk bármire képes érte.

Eva+Chris: Jó poén lenne nem? Mondjuk, szerintem Chris részéről viszonzatlan lenne a szerelem! xD


Nagyjából ennyi lett volna. Ezek egyáltalán nem biztosak. Én csak egyfajta valószínűség számítást csináltam. A Freshnek meg mániája a meglepetés, úgyhogy még ki tudja? Ha viszont a Fresh készít egy olyan 5. évadot, amiben új 13 szereplő lesz, én csak azért is el fogok utazni Kanadába, hogy tökön rúghassam Tomot! xD


Ha netán lenne valami kiegészíteni való vagy extra észrevétel az 5. évaddal kapcsolatban szóljatok nekem, azaz Luiginek, a ****@gmail.com-os e-mailemen keresztül vagy csak írjatok rám chaten privátban! ;) (Ez Dakotának is szól ám! :D)


Köszönöm a figyelmet! Készítette: Luigi

Szerintem megállja itt a helyét, személyes adat (e-mail cím) törölve. --→ Sasuke88  vita 2012. augusztus 19., 13:38 (CEST)

Közönséges sárgahasú mocsári pele

Közönséges sárgahasú mocsári pele
Evolúciós időszak: Hadaikum - jövő
Természetvédelmi státusz
Nem szerepel a Vörös listán
Magyarországon védett
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Emlősök (Mammalia)
Alosztály: Elevenszülők (Theria)
Alosztályág: Méhlepényesek (Eutheria)
Öregrend: Euarchontoglires
Rend: Rágcsálók (Rodentia)
Alrend: Adonisz-alkatúak (Adomorpha)
Család: Pelék (Paeles)
Alcsalád: Kosonseges
Nem: Flaviscorpia
Faj: P. Palusi
Tudományos név
Paele Palusi
(Homo habilis, Kr. e.)
Szinonimák
  • Godzilla (Ishirō Honda, 1954)
  • Loch Ness-i szörny (szájhagyomány, 565)
Elterjedés
Mindenhol!!
Mindenhol!!
Hivatkozások
Wikifajok
Wikifajok

A Wikifajok tartalmaz Közönséges sárgahasú mocsári pele témájú rendszertani információt.

Commons
Commons

A Wikimédia Commons tartalmaz Közönséges sárgahasú mocsári pele témájú kategóriát.

A közönséges sárgahasú mocsári pele (Paele Palusi) a pelék (Paeles) családjának egyik legelterjedtebb és legismertebb példánya. Megszámlálhatatlan történelmi, földrajzi, biológiai, matematikai, és természetesen szcientológiai vonatkozása a bioszféra talán legfontosabb élőlényévé emeli ki őt a biodiverzitás sokszinűségéből.

Elterjedése

A közönséges sárgahasú mocsári pele az egész világon bárhol megtalálható. Különösen kedveli Szentantalfa községet, amely környékén gyakran kóricál préda után kutatva.

Megjelenése

Egy pele törzse nagyjából 8-10 centiméter, farokhossza 1 méter, karmai 2-3 méteresre is megnőnek. Fejenként két (összesen 4 fej x 2 agyar = 8 agyar) agyara a 2,5 méteres tekintélyparancsoló hosszat is elérhetik. Torzonborz bundája feketés-lilás-hupizöldes lazacbesamel színű, hasi része citromsárga pikkelyekkel borított. Lábujjai párnásak, hogy áldozata ne hallja osonását. Füle 2 centiméter hosszú, hegyes, csavarmenetes. A hátán vízzel teli hólyagok találhatók, amelyek a közönséges sárgahasú mocsári pele monopolista életmódjára utal.

Életmódja

A közönséges sárgahasú mocsári pele életmódját a mai napig sok sűrű titok övezi. Amit biztosan tudunk, hogy egy pele nem élhet tovább, mint 400 millió év, mert utána a hátán lévő hólyagok molekulái kölcsönhatásba lépnek a pele bőrével, ami egy eddig tisztázatlan kémiai reakción keresztül végül ahhoz vezet, hogy a pele lelke lélekvándorlásba kezd. Továbbá közismert tény, hogy a közönséges sárgahasú mocsári pele egyik kedvenc prédája a magyar szürkegulya. A pelék oldalára állt még az evolúció is ebben a harcban, ugyanis egy közönséges sárgahasú mocsári pele szemből, a megfelelő megvilágítással, elegendő sminkkel, és egy adag bizsuval a nyakában a megtévesztésig hasonlít egy közönséges tehénre. A közönséges sárgahasú mocsári pele nem szorul rá hagyományos vadászati technikákra, ugyanis minden természetes fegyverén túl az agyara hegyében lévő mirigyek különleges fekete színű váladéka minden kétséget kizárólag a legtökéletesebb anyag hálószövésre. A pele gyakran sző is hálókat a mezőkön, hogy a ganyútlan szürkegulyák belesétáljanak. Ezeket a hálókat már az ókori rómaiak is ismerték, és a Colosseum megépítéséhez a téglákat ilyen anyaggal ragasztották össze. Milyen találékony fickók is voltak ezek!

Szaporodása

Egy közönséges sárgahasú mocsári pele az ivarérettséget megszületése után pi nanoszekundummal később éri el. A reneszánsz nagy gondolkodója, Galilei döntött úgy, hogy ezt a fizikai és matematikai konstanst e méltán tisztelt állatfaj után nevezi el. Egy nőstény pele másodpercenként 3x1048 almot hoz világra, mely utódok közül azonban csak egy nőstély születik, egy hím, a többi pedig depressziós kocka-emo pele lesz.

Források

Höö-Háá

A Höö-Háá nem más, mint amit pologabee felhasználó egyszer már 2011. decemberében leírt a wikipédiára, majd azt CsGábor letörölte, mert véleménye szerint a Höö-Háá fogalma a következő: "marhaság; a lap tartalma:"


Ez történelem és tény egyben, mivel mindenki láthatja, hogy 2011. december 22-én 11:52-kor CsGábor ezt így írta le.

Ezt a következő link is bizonyítja: http://hu.wikipedia.org/wiki/Höö-Háá vagy http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6%C3%B6-H%C3%A1%C3%A1

--→ Sasuke88  vita 2012. szeptember 12., 22:34 (CEST)

Szőlőleves

Új kutatások azt mutatják, hogy a Sopron környéki ősemberek is fogyasztották.

Elkészítésének módja: az amerikai indiánoktól kapott fahéjat, a helyben rendelkezésre álló kékfrankos szőlőt és a hawaii törzsektől cserekereskedelemmel megszerzett kókusztejet az elejtett vadállatok, elsősorban mammutok fogából készített szerszámokkal előállított primitív kőedényeken préselték-keverték össze, és ebből levesszerű ételt kaptak.

A híres leves legjobb változata a soproni ***itt reklám volt*** étlapján, majdnem változatlan formában azóta is megtalálható.

szerző: 188.6.108.52, gyűjtötte: Pallerti


Jakó László

JAKÓ LÁSZLÓ - ALIAS I. SZENT KASA

Filozófus, túlélési specialista, vallásalapító, tudós, vadászpilóta, torreádor, Chuck Norris testőre.

Született az Úr MCMLXXVI. évében, július 12-én Miskolcon. Világra jöttét számos csodák, jelenések előzték meg. A Göncöl-szekérnek aznap éjszaka többször felvillantak az elakadásjelzői, a karakószörcsöki TSZ tehenei szénsavval dúsított tejet adtak, Kádár János pedig az MSZMP plenáris ülésén dallamosan elfingotta magát. László pedig, amikor megszületett, a várakozásokkal ellentétben nem felsírt, hanem felröhögött.

GYERMEKÉVEI, FIATALSÁGA

Már egészen kicsi korában kitűnt társai közül kivételes képességeivel. Alig másfél éves volt, amikor elindult egy Maratoni futóversenyen, és mivel akkor még járni nem tudott, így futva tette meg a távot. 7 éves korában már kiolvasott könyvet, regényt, eposzt, drámát. Néhány év múlva ennél hosszabb szavakat is ki tudott már olvasni. Még általános iskolás korában megalkotta az iszapbirkózás bölcsészhallgatók számára kifejlesztett változatát, az iszapsakkot.

Egészen korán, 11 évesen megismerkedett a női nemmel. Alig két évtized múlva sikerült megismernie a női igent is... A nőkkel való hihetetlen, szenvedélyekkel fűtött kapcsolatát, egyben briliáns elméjét kiválóan példázza az a bizonyos eset, amikor egyik barátnője perverznek titulálta. László ekkor a felesleges vita helyett e szavakkal oldotta meg a helyzetet: "Kemény szavak ezek egy 9 éves kislánytól!"

Első szakmáját, mint szakács szerezte. A mai napig átszellemülten, suttogva emlegetik gasztronómiai világtalálkozókon zseniális alkotásait, mint például a mentolos disznózsír, a pirított jégkocka, vagy a fokhagymás nyalóka.

MUNKÁSSÁGA

Fő tevékenységével, a horgászattal és a túlélési technikák elsajátításával már egészen kisgyermek korában találkozott, azóta kísérik életét, szinte minden nap. Ő az, akinek sikerült akkora halat kifogni, amelynek csupán a fényképe 6 kilós volt. Kevesen tudják, ám voltaképpen László fejezte be a Tisza szabályozását is, amikor olyan hatalmas harcsát akasztott, hogy az a fárasztás közben beszorult a kanyarba, és a küzdelem során ki is egyenesítette azt.

Példátlan képességeit jellemzi, hogy Berar Grylls, a világhírű túlélő azzal büszkélkedik, hogy ő immár kétszer mászta meg a Mount Everestet. Először 23 évesen. László ellenben szerényen hallgat arról, hogy ő eddig csupán egyszer mászta meg ugyanazt a hegyet. Belülről.

Szemtanúk állítása szerint Bear Grylls egy alkalommal egy jégszakadékba szorult, zuhanás közben elveszítette minden felszerelését. Szerencséjére a mellényzsebében volt egy fénykép Jakó Lászlóról, ami már önmagában annyira kemény volt, hogy jégcsákány híján azzal tudott magának utat vágni. A két szemtanút azóta már kiengedték a drogambulanciáról, s a pszichiátriát is csupán saját hazájukban, Jamaicában kell látogatniuk. Bear Grylls tudatlanságának bizonyságául azt felelte, amikor ez iménti történet hitelességéről faggatták: "Ki a f...om az a Jakó László?"

Zseniális elméjét igazolja, hogy több alkalommal jelölték Nobel-díjra, mivel számos olyan gyógyszert fejlesztett ki hosszas kutatómunkával, melyekre még nincsen betegség! A matematikában is letette a névjegyét azzal a képlettel, mi szerint a liter szorozva méterrel, az egyenlő köbdeka, s ezen kiindulva a gyökmétert szorozva a négyzetperccel, hozzáadva húsz deka lisztet, kivonjuk a csapatainkat Afganisztánból, megkapjuk az infuenzát! Ez a képlet annyira bonyolult, hogy még ő maga sem érti!

Sziporkázó humora is életének minden mozzanatában megmutatkozik. Egy alkalommal fellépett a Godot Dumaszínházban is, egy tehetségkutatón, ahol rögtön sikerült is elhoznia az első díjat. Családja és barátai is nagyon büszkék voltak, azonban a zsűri jó ideig kereste, hogy hova tűnt a díj.


AZ I. SZENT KASA KULTUSZ

László húszas éveiben vette fel az I. Szent Kasa nevet. Valójában persze csak később, de még életében avatták szentté, amikor Gobbi Hilda lovasszobra mellett felavatták az ő mellszobrát is. Szakértők egybehangzó véleménye szerint már gyermekkorában nyilvánvaló volt, hogy neve, jelensége köré vallás fog alapulni. Jelenleg a vallás, melynek ő az élő ikonja, máris világméretűvé nőtte ki magát. A Föld több országában vannak hívei, egészen pontosan 16 fő!

Nem hivatalos források szerint a kultusz kirobbanását egy, az általa felállított hierarchikus táblázat indította el, amit egykor a horgásztársadalom számára készített:


Pergető horgász:

  • magasabb fákat helyből átugrik
  • erősebb és gyorsabb, mint egy mozdony
  • gyorsabb a kilőtt puskagolyónál
  • keményebb, mint egy kovácsolt hármashorog
  • vízen jár
  • tanácsot ad az Istennek


Kuttyogató horgász:

  • kisebb fákat helyből átugrik
  • erősebb mint egy tolatómozdony
  • csaknem olyan gyors, mint a puskagolyó
  • el tud hajlítani egy erős hármashorgot
  • nyugodt felszínű vízen tud járni
  • beszél az Istennel


Műlegyes horgász:

  • alacsonyabb fácskákat nekifutásból átugrik
  • majdnem olyan erős, mint egy kis tolató mozdony
  • gyorsabb a légpuskagolyónál
  • egy közepesen erős hármashorog még nem ejt rajta túl nagy sebet
  • fedett úszómedencében jár a vízen
  • rendkívüli esetben beszélhet az Istennel


Feederes horgász

  • nyomot hagy a bokrok ágain
  • fut a vonat után
  • ki tud lőni egy puskagolyót
  • meg mer fogni egy hármashorgot
  • kutyaúszásban evickél
  • beszél az állatokhoz


Bojlis horgász:

  • belebotlik a fűcsomókba
  • azt mondja „csihuhu”
  • összefröcsköli magát vízipisztollyal
  • a horgos zacskó elvágja az ujját
  • nem marad fenn mellény nélkül a vízen
  • magában beszél


Jakó László:

  • gyökerestől kitépi a fákat
  • lerúgja a mozdonyt a sínről
  • fogával kapja el a kilőtt puskagolyót
  • péppé hugyozza a kovácsolt hármashorgot
  • egyetlen pillantásától befagynak a vizek
  • Ő AZ ISTEN!

Szerző: Jakó László (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), gyűjtötte: Einstein2 ide írj 2012. szeptember 30., 15:32 (CEST)

Szergej Pipopkin

Szergej Pipopkin (született Szergej Andrejev Pipopkin (1727. március 29., Moszkva, -1761. augusztus 9., Krasznodar)) orosz zeneszerző, zongorista. A 18. század egyik legnagyobb meg nem értett tehetsége.

Születése:

Anyja Jelen Krasznadova, apja Ivan Pipopkin. A kis Szergej hat ujjal született, ebből ítélve a szülőorvos már akkor megmondta: Ebből a gyerekből nagy ember lesz.

Gyermekkora:

Pipopkin 6 évesen tanult meg zongorázni az utca végén lévő kocsmában. Szülei tudta nélkül szökött el oda, ahol pár hónap múlva már csodájára jártak virtuozitásának. Nem csak a zongorához értett: még hatévesen úgy tanult meg furulyázni, hogy soha senki nem mutatta meg neki, hogy is kell. A tanulmányait az általános iskola 7. osztályában felfüggesztette, és ezután már csak a zenére koncentrált. A napi betevőjét újságárusként kereste.

Munkássága:

17 éves korától a helyi kamarazenekart kísérte zongorán, és írt annak zeneműveket. Legkiemelkedőbb műve az "Élet szép" című humoros daljáték. Előszeretettel írt még dalokat az alkoholról is, a tőle megszokott minőségben és stílusban. 1744-ben jelentkezett az akkor még létező Orosz Cári Zeneakadémiába, ahova éppen cenzúrázatlan művei miatt nem vették föl. Két év múlva másodszor is jelentkezett, ám ezt a választ kapta: vagy többé nem ír ilyen szövegeket, vagy mehet Isten hírével. Pipopkin makacsságát jellemzi, hogy kitartott a szövegei mellett, és az utóbbi verziót választotta. Ezután Dél-Oroszországot járta fellépéseivel, kocsmáról kocsmára járt, ahol az alkoholt istenítő zeneműveivel hatalmas sikert aratott.

Magánélete:

Halálosan, ám reménytelenül szerelmes volt egy orosz varrónőbe, Jelenába, aki azonban nem szerette viszont. Pipopkin előszeretettel fogyasztott alkoholt, ami orosz ember lévén nem meglepő. Egy feljegyzés szerint a vodkát tartotta ihletadónak, csak egy fél decis után volt képes alkotni. Legkedvesebb időtöltése a vadászat volt, amit csak és kizárólag íjjal űzött. Egyszer lelőtt véletlenül egy az erdőben bóklászó erősen ittas urat, amiért halálbüntetést szabtak ki Szergejre, de azt egy a bíróságon dolgozó barátja intézkedése nyomán visszavonták.

Halála:

34 évesen két hobbija, az alkohol, és a vadászat okozta halálát. Néhány üveg vodka után úgy döntött, vadászni indul. Észre is vette egy termetes vadkan csapásnyomát, amit követni kezdett. Megtalálta az állatot, és kifeszítette íját, ám rosszul célzott. A nyílvessző csak megsebesíteni tudta a vaddisznót, amely így nekirontott, és halálra nyársalta. Mindenbizonnyal párzási időszak lévén túl ingerült volt a vadkan, és ezért viselkedett így. Pipopkin halála az egész dél-orosz társadalmat megrázta, az azóta már nem működő Krasznodari színiskola, amelynek haláláig tiszteletbeli elnöke volt, pedig felvette nevét.

Szerző: 89.135.88.116 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), gyűjtötte: FarkasgergelyÜzenet 2012. október 2., 19:40 (CEST)

Na igen, legkésőbb a felesnél gyanússá válik a dolog. Orosz ember szto gramm alatt nem adja. :) – Winston vita 2012. október 5., 17:37 (CEST)

Szalonna

A Szalonisták rendjét a XXI. zádban, pontosan 2012-ben a világvége előtt pár hónappal alapította meg I. Szent Dorottya, akinek beteges szenvedélye volt a szalonnafogyasztás, így az őt követő más szalonna-függők vezetőjükké választották, és megalapították az első Szalonista rendet. A szalonisták a szalonnaszagukról válltak ismerté Erdélyben, de mára már mindenhol megtaláljuk kisebb csoportjukat a világban. Az első szalonisták szalonnát hordtak a táskájukban azért, mert hitük szerint a szalonna szerencsét hoz nekük. A babonák szerint ha a házak különböző sarkában szalonnát helyezünk el, a jó szalonna szag körbejárja a házat, és jó szerencsét, egészséget és pénzt hoz a házhoz. A szalonisták politeista vallásban hisznek, letértek az egy Isten imádásáról és a szalonnát bálványozzák, mint mindenható és tökéletes lény. A szalonna maga a mindenség, ők maguk is a szalonnák, tehát a szalonna jelenti az egész emberiséget. Fő istenük SZALON.

Szerző: Nitikeee (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), gyűjtötte: – Rlevente vita 2012. október 17., 20:01 (CEST)

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Rasova_%28egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap%29&diff=prev&oldid=12483039

– Szevasz tesó – mondta a róka.
– Mizu.?
– Semmi..– ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– adjál pénzt...
– adok neked pénzt – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– nah de holnapra meglegyen – mondta a róka. – vagy különben nem leszünk jóban.na szevasz megyek.

Szerző: 89.135.88.116 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), gyűjtötte:– Rlevente vita 2012. november 20., 21:13 (CET) http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=A_kis_herceg&diff=prev&oldid=12630385

Harapós teknős

Élőhelye

A Harapós teknős (turtur mordens) a világ egyik legritkább és legveszélyeztetettebb állatfaja. Európában kizárólag a magyarországi Feneketlen-tóban (Profundo lacu) él, ezenkívül néhány példány található még az Indokínai-szigetvilág karsztosodott bányatavaiban és a Rio de Janeiro keleti része alatt húzódó csatornarendszerben.

Táplálkozási szokásai

Leginkább F.Attilával táplálkozik, de ha ez az élőlény valamilyen különleges okból (pl. télen fázik) nem kerül útjába, eldobott cigarettásdobozok és sörösüvegek segítségével tartja fenn magát.A különlegesen fejlett egyedek extrém esetben a pókot is kiharapják a sarokból.

Szaporodása

Az alacsony egyedszám miatt-érthető okokból-igen belterjes fajta. Brit kutatók megállapították, hogy a Harapós teknős nőstény egyedeinek 38. kromoszómapárja az elmúlt 150 évben a faj radikális mértékű pusztulása következtében mutálódott, így új kromoszómaszerelvények jöttek létre, melyek növelik a letális allél kialakulási esélyét a populáción belül. A faj sorsa így egyelőre úgy tűnik a biztos pusztulás, és éppen ezért alakulhatott ki a Harapós teknős agresszív magatartása minden nála legalább 1.732-szer nagyobb élőlénnyel, de főleg az F.Attilákkal szemben.

A faj megmentésére irányuló törekvések

A 2012. október 10-14 között megtartott XIII. Nemzetközi Teknőskonferencián kiemelt figyelmet fordítottak a Harapós teknősre. Végül a turturulógusoknak sikerült egy egészen egyszerű és éppen ezért nagyszerű megoldást találniuk: a Harapós teknős egyedeit mesterséges körülmények között szaporítani fogják a Fogazós teknős (dentatus turtur) egyedeivel, az így létrejövő új faj pedig inkább a turtur mordens tulajdonságait fogja továbbvinni az abban található több domináns allélnak köszönhetően. Ám ez a folyamat hosszú éveket vehet igénybe, így Magyarországon, amint melegebbre fordul az idő, kötelességünk az F.Attilákat dobozos sörrel odacsalni a Feneketlen-tóhoz, hogy biztosítsuk a faj fennmaradását a tesztelő keresztezések idején is.

kép

A turtur mordens a Reggeliben

Írta: Atus&Erik Gyűjtötte: Karmela

Hippi:Drogok

Ha még nem olvastatok IGAZI gúnyt,itt az idelye:

"A hippik elsősorban a drogok fogyasztásáról váltak híressé. Mivel a fiatal szervezetek lassanként átálltak a drogokra, így hamarosan életfeltételükké vált. Az LSD-től megnőtt a hajuk, a Speed-től pedig lerongyolódott a ruhájuk. A legújabb tudományos kutatások során napvilágra került, hogy a túlzott mennyiségű drog idővel eltűntette a nemi szerveket, így a hippik csupán teliholdkor tudtak, osztódással szaporodni."

P.S.:Már elnézést kérek attól,aki ezt írta.

Meglelte és iderakta:--Loya vita 2012. december 2., 18:15 (CET)

Garai Miklós (egyértelműsítő lap)

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Garai_Mikl%C3%B3s_(egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap)&oldid=12706464-Itt látható, hogy valaki kicserélte a két Garai Miklós nádor neve mellett az "ifjabb" illetve "idősebb" jelzést. Vagyis az idősebb lett a fiatalabb, a másik meg fordítva. A lap akkori tartalma:

Egy anon csinálta, visszaállítottam, de megtetszett, és beraktam ide. Aros Távírda 2012. december 7., 18:31 (CET)

HMS Royal Oak

Valószínűleg gépi frodítás az egész cikk, de ez belőle a legjobb:

Mind a mai napig a Royal Oak, ami rendelkezik egy kijelölt háború súlyos, fekszik csaknem fejjel lefelé a 100 láb (30 m), a víz vele hajótest 16 láb (4,9 m) a felszín alatt. Az éves ünnepségen, hogy megjelölje a veszteség, a hajó, a Royal Navy búvárok helyezzen egy fehér zászlós vízalatti rá tat. Jogosulatlan búvárok tilos közelít a roncs bármikor védelme alatt katonai Remains Act 1986.

A legjobb mondatokat kiemeltem. Aros Távírda 2012. december 7., 18:56 (CET)

Royalfröccs

ROYAL FRÖCCS

Története :

A Royal Fröccs fantázianevet viselő futballcsapat 2011 szeptemberében lett megalapítva Gyöngyösön a Károly Róbert Főiskola kollégiumának "B" épület 3. emeletén. Az ötletgazda, H. Ádám döntött úgy , hogy összeszedi a szabadon igazolható alkoholistákat, majd nevezést adnak le a KRF Házibajnokságára, amely Kelet-Európa 3. legrangosabb sorozata a Bajnokok Ligája és az Európa Liga után. A csapatnév választása mai napig nem tisztázott, valószinűleg azért esett erre a névre a választás, mert alkoholt kedvelő és pókerező emberekből tevődött össze a játékosállomány.

Játékospolitika :

Mivel a rendelkezésre álló büdzsé igen alacsony volt, napi pár liter, ezért csakis a klub nevéhez hű, lelkes játékosok kaphattak helyet a csapatban. Az elképzelésbe belefért az is, hogy külföldi idegenlégiósok is erősíthetik a csapatot. Egy jól sikerült este után melynek főszponzora a vodka volt, tárgyalást kezdeményezett a csapat 2 Törökországból érkező játékossal, A. Bozdemirrel és U.Yesilmenderezzel, akikről mint később kiderült a szezon legnagyobb igazolásait jelentették.

Első Szezon :

Az első mérkőzésre 2011. október 11. került sor a Károly Róbert Sportcenrumban. A Szupercsapat elleni mérkőzésen remek játékkal végig dominált a Royal Fröccs, majd A. Bozdemir góljával meg is szerezték a vezetést,. A nézőtéren hatalmas extázis tört ki a mintegy 8 fős szurkolótáborban. Igazi pokoli hangulatot teremtettek, és az 1-1 -es végeredményt hozó mérkőzést mindenki győzelemként ünnepelte. A szezon alapszakaszát a 9 csapatot felvonultató mezőnyben végül 2. helyen zárta a Royal, a főiskola kirakatcsapata mögött. Az alapszakaszban 9 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség volt a csapat mérlege.

Play off :

A play offra a csapat súlyos anyagi gondokkal indult neki, nem volt már lehetőség elmenni a farkasmályi edzőtáborba, ami megmutatkozott az eredményeken is. Egy 6-0 és egy 6-1 -es vereséggel 4. helyen fejezték be a bajnokságot, melynél többre volt hivatott az alakulat. Legnagyobb élményként viszont megélhették, hogy még az alapszakaszban 5-3-ra verték a Csutival és hasonló világsztárokkal felálló főiskolai kirakatcsapatot.

A csapat induló kerete: H. Ádám K. Gábor V. Fecó K. Szilveszter H. Dániel N. Szabolcs A. Bozdemir U. Yesilmenderez M. Tamás J. Dániel R. Zsolt

Stáb tagok : Hozé - erőnléti edző M. Lackó - manager B. Tünde - főszurkoló KisFecsi - huligán

Egyéb :

A Royal Fröccs remek kapcsolatot ápolt testvércsapatával, a Delirium Football Clubbal. Egymás mérkőzéseire gyakran lejártak a játékosok. Ugyanakkor számos tényező próbálta ellehetetleníteni munkájukat, elsősorban N.G. folyamatos beszólogatásai, aki a válogatottba se hívta be a csapat legjobbját. H. Á. -ot.

Egy anon (nevezetesen 178.48.201.117) beleírta a Cher Lloyd szócikk diszkográfia szakaszába a következőt:

Egyik napról a másikra változott meg az élete amikor megismerte Csabiikát. Amint meglátta szerelem lett első látásra, egyből dobta nyomi paliját, akivel már az esküvőt is tervezték. Azóta boldog párkapcsolatba él Csabiikával, és azt mondta, hogy inkább vele akar már esküvőt. Ez a kijelentés csak Lady GaGának esett rosszul, aki szintén a 20 éves futballtehetségre pályázott, de Cher megelőzte. Közben sokan látni vélték Csabiikát egy vörös hajú énekessel, és nem úgy nézett ki mint akik csak beszélgetnek... Cher és Csabiika ezekre nem reagálva továbbra is az esküvőt tervezgetik.

Itt látható a lap akkori változata: [1]. Aros Távírda 2012. december 20., 15:52 (CET)

Makár György

Makár György[1490 körül-Gyulafehérvár,1547. október 11.]1525-1547 között erdélyi katolikus püspök.

Életútja

Valószinüleg a Monoszló nemzetség rokona volt.

1514-ben Dózsa György féle parasztfelkelés alatt Szapolyai János barátja lett, és később ő segítetette trónra. Majd Szapolyai Jánossal együtt résztvett Dózsa György kivégzésében. Sok csatát és hadjáratot vívott a törökökkel, de legnagyobb ellenfele maga I. Szulejmán oszmán szultán és Paragli Ibrahim volt. Leghíresebb ütközetek:Somlyói ütközet,Barnamezei csata,Lugosi csata,Fundátai ütközet és a Temesvári csata. 1526. november 10-én Esztergom városában a párti urak közöttük Makár György megválasztották Szapolyai Jánost magyar királynak. 1526. november 13-án Székeshérvárott megkoronázta Szapolyai Jánost,Makár György mint püspök mert az érsek Tomori Pál a Mohácsi csata alat meghalt. De Makár György és Szapolyai János távol maradt a Mohácsi csata elöl.

Eközben a törökök I. Szulejmánnal és Paragli Ibrahimmal az élükön nyomultak előre, mert Mohácsnál II. Lajos magyar király elesett, de addig Kolozsvárott tartózkodott Makár György és Szapolyai János. De előtte alku által sikerült visszaszerezniük a koronát,vagyis Makár György ajánlotta föl, hogy megkoronázza Szapolyai Jánost, ha a korona náluk van. Fontos politikai posztja volt Makár Györgynek ő lett a tanácsadója Jánosnak. Kormányzó{régens} volt 1540-1547 között, mert II. János magyar király kiskorú volt.

További információk

Bokor József (szerk.). Lépes, A Pallas nagy lexikona. Arcanum FolioNET Kft. ISBN 963 85923 2 X (1998). Hozzáférés ideje: 2009. szeptember 27.

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Mak%C3%A1r_Gy%C3%B6rgy&oldid=12780814

Ki hitte volna ezt egy gyilkosságról?

John Fitzgerald Kennedy meggyilkolása az Amerikai Egyesült Államok harmincötödik elnökének halálát okozó esemény volt.”

Ehhez nincs mit hozzátenni! (Gyűjtötte: Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2012. december 28., 23:59 (CET))