Szerkesztővita:Vépi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Vépi!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tambo vita 2013. november 14., 13:19 (CET)

Re:Kategória:Második világháborús csatahajók[szerkesztés]

Üdv! Így van, nincs kötőjel. Ez a legutolsó végeredményünk: [1]. A US Navy hajóinak esetében nincs kötőjel pl. a BB 63-ban. Ha több hajó viselte a nevet, akkor kell egy egyértelműsítő lap, ahol minden azonos nevű hajó fel van sorolva a kiegészítő jelzéssel [2], és azok szerepelnek a hajó cikkcímében is (USS Arizona (BB 39)). És az osztályos gyűjtőcikk címében a <Név> <osztály> között sincs (tehát Bismarck osztáy). És idő sincs a korrekt javításokra... (gyűjtősablonok címnevei, bennük a hivatkozások, a cikkek címei, és a cikktartalmak). Ha akadályokba és vitákba ütközöl, szólj! --Gyantusz vita 2018. december 17., 10:55 (CET)

Nagyon sok ügyet néztem, néztünk át hajdan. Ide górtam össze őket: [3] --Gyantusz vita 2018. december 17., 10:59 (CET)

Még annyit, hogy anno elkezdtem az alap, osztályos cikkeket és hivatkozásaikat megcsinálni. De persze nem jutottam sokra. Ha ilyen linkekkel találkozol mint Gipszjakab csatacirkáló-osztály, akkor azoknak nagy eséllyel én voltam az elkövetője. VargaA-val történt egyeztetésem után abban maradtunk, hogy ezt is egyszerűsítsük le Gipszjakab osztály-ra és ha több ilyen nevű osztály volt, akkor azt zárójelben szerepeltessük, többesszámban; pl. Gipszjakab osztály (csatacirkálók), Gipszjakab osztály (rombolók), Gipszjakab osztály (konténerszállítók) stb. nyilván az egyért2, egyért3 sablonokat be érdemes biggyeszteni a cikk elejére. Akkoriban – fogalmam nincs, mikor volt ez, olyan 2014-2016 körül – áttúrtam az en., de., fr., wikiket, hogy összeollózzam a hajókat, de rá kellett jöjjek, hogy korántsem olyan rendezettek, mint ahogy gondolnánk őket (pedig nagyságrendekkel több szerkesztőjük volt akkoriban), a német wiki főleg csapnivaló ezen a téren, még a saját hajóikkal kapcsolatban is. Úgyhogy az „osztályos” cikkekben javítsd ki nyugodtan az összes változatot a Gipszjakab osztály változatra. Szólj, ha elakadsz! --Gyantusz vita 2018. december 20., 08:36 (CET)
Plussszz. A nagykötőjelekre vigyázz azért, mert külföldi cégnevekben nem cseréljük le a kiskötőjelet nagyra (pl. Rolls-Royce), holott így lenne logikus, ha két családnévről van szó. --Gyantusz vita 2018. december 20., 08:46 (CET)
Például ez [4] így biztosan rossz. Most épp azt keresem, hogy a Bismarck osztály mi alapján lett átnevezve a kötőjeles alakra („természetesen” a vitalapján nem lett a vita megjelölve, utólag kell Colombo felügyelőt játszani a laptörténetek alapján). --Gyantusz vita 2018. december 25., 10:07 (CET)
Bár, ahogy látom, már akcióztál hasonló témában... [5] :-) --Gyantusz vita 2018. december 25., 10:07 (CET)

{{azonnali-várj}} polmar technika[szerkesztés]

{{azonnali-várj}}

Kedves Vépi! Kérlek várj még a lap törlésével, mivel eddig "csak" nyomtatott sajtó foglalkozott a dologgal. január 20.áig már lesz online független felület is, ahol foglalkoznak a témával! Köszönöm! – Polnai Gábor vita 2018. december 30., 09:00 (CET)Gabeemw

Válasz[szerkesztés]

@Vépi: Szia! Egy eredeti angol nyelvű diszkográfia átlinkelésének törlése szerintem értelmetlen, de te tudod. Én bizonyára nem fogom a magyar wikibe becopypastézni. Üdv! OsvátA Palackposta 2019. február 7., 08:00 (CET)

Louis Jordan[szerkesztés]

@Vépi: kiegészítettem. → Louis Jordan. OsvátA Palackposta 2019. február 7., 15:00 (CET)

Pósfa zenekar[szerkesztés]

János Zoltán a Pósfa zenekar szerköfjébe illetve jegyzetszerűen használva beírt forrásokat. Akkor most már levehető a forrásnélküliség sablonja? Szép napot kívánok! Apród vita 2019. február 11., 03:19 (CET)

Közben levette. Apród vita 2019. február 11., 03:29 (CET)

Balinci[szerkesztés]

Szia! Balinci (Horvátország) akkor lenne, ha önálló község lenne, ez a Balinci viszont Szentmiklós község egyik beosztott települése. Én ezt az elvet alkalmaztam eddig közel hatezer horvát településnél. Ez vált be a tapasztalat szerint, ugyanis volt már rá példa, hogy később még felbukkant hasonló nevű település az országon belül. Ebben az esetben pedig mindenképpen a községet kellene zárójelbe tenni. Üdv.Darinko vita 2019. február 15., 20:16 (CET)

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége[szerkesztés]

Kedves Vépi! Köszönöm a jelzésedet, sok mindent átírtam, de még nem vagyok biztos a dolgomban. A kérdéses egyesületnek a titkára vagyok és a kastelyszallodak.hu honlapon lévő szövegi részeket (kivéve a kastélyok bemutatkozó anyagait) én fogalmaztam és tettem fel. Ettől függetlenül próbáltam frissíteni az ide feltöltött szövegi részeket és átfogalmazni. Remélem azért valamennyire sikerült. További szép napot kívánok! Üdvözlettel Katjaa001 vita 2019. február 19., 15:12 (CET)Katjaa001

Díj[szerkesztés]

Working Man's Barnstar.png Dolgos wikipédista
Fáradhatatlan munkádért, amit folyamatosan végzel a Wikipédiáért, a közösségért. – Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 22., 10:25 (CET)

Parabola GNU/Linux-libre[szerkesztés]

Szia, Vépi!

Én fogom szerkeszteni a Parabola GNU/Linux szócikket. Az angol szócikket fordítom. Köszönöm azt, hogy egy bizonyos időbeni változatát fordíthatom az angol szócikknek, ezt még magamtól nem tudtam volna megadni. Mondatonként is elmenthetem a magyar szócikket, vagy inkább bekezdésenként mentsem el, hogy ne legyen túl nagy a laptörténet, és hogy aki figyeli, ritkábban kapjon értesítéseket? Köszönöm a választ! AdamHoles vita 2019. március 13., 12:55 (CET)

Már lefordítottam a teljes bevezetőt, sőt a Parabola GNU/Linux történetét is elkezdtem fordítani, ezért HTML-megjegyzésbe tettem a szubcsonk sablont. Nem a szócikk teljes lefordításával szeretnék foglalkozni, hanem a piros hivatkozások bevezetőjét is le szeretném fordítani. Mit jelent az, hogy egy hivatkozás hol kék, hol zöld? Hogyan lehet bekapcsolni a narancssárga hivatkozásokat? Mit fog az jelenteni, ha egy hivatkozás narancssárga lesz?

Lynx böngészőben minden hivatkozás zöld, még a nemlétező szócikkek is. Az angol Wikipédiában alig van piros hivatkozás. Nem tudod véletlenül, hogy hogyan lehet a lynx böngészőben beállítani, hogy a nemlétező szócikkek máshogy jelenjenek meg? AdamHoles vita 2019. március 13., 16:48 (CET)

Hogyan lehet azt megvalósítani, hogy a piros (nemlétező) magyar hivatkozásoktól jobbra egy en feliratú külső hivatkozás mutasson az angol szócikkre? Valamikor láttam ilyet a kezdőlapon. A Wikipédiától különböző, de a Wikimedia Foundationhöz tartozó projekt megfelelő oldalát kell-e ehhez szerkeszteni? A WikiDatát kell-e ehhez szerkeszteni? AdamHoles vita 2019. március 14., 07:58 (CET)

Kalocsai Zsuzsa[szerkesztés]

A Wikipédia megadott e-mail címeire, illetve az érintett szerkesztők magán-elérhetőségeire immár szeretnék a RÓLAM is szóló vitába bekapcsolódni, elég volt! A nevem Kamarás Nóra, és bárki is K.zorika, a jog szerint túl sok sérelmet okoz számomra, amiknek sajnos következményei lesznek. Megkérem a jelen lévő adminokat, különösen a kissé elfogult Tgr-t, és az elérhetőségét titkoló, de bízom benne, hogy racionálisan látó és gondolkodó Palotabarátot, hogy függessze fel egy időre Kalocsai Zsuzsa oldalát. E-mailben minden szükséges HIVATALOS iratot megküldtem, és nem szeretnék újabb pereket - nyilván Önök sem. Köszönöm. Részemről az ügy lezárva. Kamarás Nóra (az igazi)– Kamarasnora vita 2019. március 14., 02:19 (CET)

Üzenetem (Birpat)[szerkesztés]

Vépi! Az ,,Isaszegi Damjanich János Általános Iskola" elnevezésű Wikipédia lapom így már helyes, ahogy kapcsoltam még hozzá szöveget?? Üdv:– Birpat vita 2019. március 16., 18:09 (CET)

Üzenetem[szerkesztés]

Az osztályok felsorolása is hibának számít? – Birpat vita 2019. március 16., 18:12 (CET)

Igen belenéztem! A jelenlegi már nagyjából megfelel? – Birpat vita 2019. március 16., 18:37 (CET)

Te módosítotad az Isaszegi Damjanich János Általános Iskola című lapot 18:44-kor?? Ha látad az üzenetemet kérem jelezz vissza! Előre is köszönöm! – Birpat vita 2019. március 16., 18:52 (CET)

Akkor amit csináltam szócikket a Damjanich János Általános Iskoláról az jelenleg elfogadható?? Ez volt a munkám célja, hogy erről nem volt Wikipédia és én csináltam egyet –  Az információkat saját tapasztalattal és emlékezetből írtam!– Birpat vita 2019. március 16., 20:10 (CET)