Szerkesztővita:Vépi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Vépi!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tambo vita 2013. november 14., 13:19 (CET)

Üdv![szerkesztés]

Trophy.png Üdv!
Üdv!

Láttam az üzenetedet A Simpson család epizódjainak listájával kapcsolatban. Nekem azaz oldal már több hónapja úgy nézz ki megpróbáltam megjavítani, de sajnos nem történet semmi változás.

Nem tudtam, hogy kihez forduljak ezzel kapcsolatban. Köszönöm, hogy írtál.

Tisztelettel, Micsike1999 Micsike1999 vita 2020. január 5., 11:35 (CET)

Egri Oszkár[szerkesztés]

Üdvozlöm Kedves Vépi! A segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben: Készítettem egy Wikipédia oldalt, így néz ki: Szerkesztő:Juditaprilis/Egri Oszkár – Wikipédia. Ezt az oldal úgy, ahogy van szeretném meszüntetni, mert ez csupán egy próbálkozás volt, és nem szeretném, ha összetévesztenék a másik cikkel, ami már megfelelő, és így néz ki: Egri Oszkár – Wikipédia. Ezt az utóbbi oldalt szeretném tovább fejleszteni. Sajnos az előbbit nem tudom, hogyan kell eltávolítani az Internetről úgy, hogy az utóbbi megmaradjon. Kérek szépen segítséget. Üdvözlettel: Horváth Judit

Kedves Judit! Elnézést, hogy én válaszolok, Vépi kolléga pillanatnyilag nincsen itt, valamint lapot törölni csak adminisztrátorok tudnak. A kért lapot töröltem. További jó szerkesztést kívánok! Üdvözlettel: Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2020. január 8., 13:53 (CET)

Dombra[szerkesztés]

Kedves Vépi! Szeretném jelezni, hogy a Dombra szócikket eddig nemcsak az orosz, hanem az angol és a kazah szócikk, valamint saját kutatásaim alapján hoztam össze. Az, hogy az orosz "fordításaként" tettem föl, az pusztán amiatt történt, mert zöldfülűként nem találtam más lehetőséget, hogyan lehetne NEM fordításként. Szeretném, ha nem biggyesztené örökké a szócikk végére, hogy az orosz fordítása, mert ez így NEM igaz, vagy akkor a többit is oda kéne írni.

Egyúttal jelezném, hogy bár a nylon helyesírása billeg, "a Magyar nemzeti szövegtár tanulságai szerint a nylon írásmód a leggyakoribb (364), egy kicsivel kevesebb találatot (336) kaptunk a nejlon alakra. Végezetül a nájlon csak 26-szor fordul elő a korpuszban." De ezen már nem akadok fönn. Köszönettel: Tösö8 Tösö8 vita 2020. január 20., 20:01 (CET)

Kedves Vépi! Köszönöm az észrevételeit. Egyúttal jelezném, hogy a kutatásaim további információkat, javításokat (pl. nem 4000 éves a sziklarajz, hanem Kr.e. 4000-ből való), képeket... eredményeztek, saját elmélet(ek)et nem. Ugyanakkor dunsztom sincs, hogyan lehet ezek forrásait hozzábökni a Jegyzetekhez. De talán súgna nekem. Csakúgy mint ahhoz, hogy a hangszer infoboxban (lehet, hogy nem is azt kellett volna használnom?) miként tudnám megjeleníteni a forrásszöveg szerkesztésénél látható információkat. Az "AkH12"-ről fogalmam sincs, hogy az mi. Üdvözlettel és köszönettel:Tösö8 vita 2020. január 20., 21:01 (CET)

Kedves Vépi! Megadná, hogy mihez kéne forrást megadnom, hol hiányolja, ami miatt a szócikk tartalmának hitelességét megkérdőjelezi? Köszönettel:Tösö8 vita 2020. február 8., 18:02 (CET)

Kedves Vépi! Úgy tűnik, az első két jegyzet esetében elkerülte a figyelmét, hogy azok archiváltak. Ugyanakkor megjegyzem: az angol szócikkhez szintén 3 jegyzetet fűztek, amit ott forrásoknak (Sources) neveznek. Az oroszhoz jegyzetek, irodalom, és külső hivatkozások vannak, forrásnak nevezett egy se. A jóval terjedelmesebb kazak (az angolhoz hasonlóan) szintén 3 jegyzetet hoz, forrásoknak nevezve. Az útmutató szerint "forrásokat kötelező megadni az idézetek esetén, valamint olyan esetekben, amikor egy állítás kételyeket ébreszt vagy ébreszthet; forrást igényelnek például az élő személyek életrajzának egyes kijelentései, kutatási eredmények, statisztikák, számadatok, vitatott történelmi eseményekkel kapcsolatos állítások stb." Valamint "A lábjegyzeteknek tartalmi szempontból két típusa fordulhat elő: B) hivatkozások – utalás egy konkrét szövegbeli állítást alátámasztó forrásra megjegyzés kíséretében vagy anélkül." Ez utóbbi alapján úgy gondolom, hogy ha jegyzeteknél elhelyezhetők a források, nem szükséges külön "Források"-at fölvenni. Az eredeti kérdésem konkrétumok megadására irányult. A "S a cikk többi része?" viszontkérdését nem tudom útmutatásként kezelni, ezért kérném - ismételten -, ha tételesen adná meg, hogy az útmutató szellemében mi(k)hez, mely rész(ek)hez igényel forrásmegjelölést, ami(k) ellenőrzést igényel(nek).Tösö8 vita 2020. február 8., 20:18 (CET)

Kedves Vépi! Kérdést tettem föl, amit vagy nem akar, vagy nem tud megválaszolni. Úgy tűnik, az utóbbi, és kihátrál a saját maga gerjesztette kérdésből, anélkül, hogy a büszkeségén csorba esne. Ha már illemből ki tudott osztani, reméltem, hogy azt is tudja, mit hiányol. Sajnálom, tévedtem. A legjobbakat: Tösö8 vita 2020. február 8., 21:24 (CET)

Szia! A szócikk forrásokkal bővült. Ahogy nézem, ezek már lefedik a tartalmat. Keresek hozzá még én is. Kérdésem, hogy levehető a sablon? (nem akarom úgy leszedni, hogy nem szólok.) Ogodej vitalap 2020. február 9., 07:52 (CET)

Köszönöm! Ogodej vitalap 2020. február 9., 08:56 (CET)

Novotta Ferenc[szerkesztés]

Jó reggelt, szervusz! Ma linkeltek a Fotóklikk cikkét, kérlek, a törlést s szakítsd meg, és köszönöm. Igen, sokkal szebb is. https://www.fotoklikk.eu/szervezo/novotta-ferenc/?fbclid=IwAR0x9vVh3KbafsMU5Ddhlp0DKJ6FuGq-TT6gujw0xxEylVqy8QO98_cJ580

Nyárizápor vita 2020. január 21., 08:54 (CET)

Vessző[szerkesztés]

Szia! Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy biztos vagy benne? Én úgy értettem, hogy két állítás van benne (1. Guinnness-rekorder 2. leg...), és ezeket választja el a vessző. Mintha te egyik másik értelmezésre gondoltál volna, hogy a "Guinness-rekorder" J.C. magyarázó jelzője lenne, de az nem lehet, mert ha magyarázni akarnám, akkor azt mondanám, hogy J. C. filmszínész. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. január 24., 09:33 (CET)

Szubcsonk[szerkesztés]

Kedves Vépi! Létrehoztam a Pomme nevű cikket, amely megkapta a szubcsonk sablont. Azóta a cikket jelentősen bővítettem. A szubcsonk sablonban ez szerepel: "Ha kibővítetted, távolítsd el a szubcsonk jelzést." Kérdésem: hogyan lehet ezt megtenni? Köszi és üdv. Krateropios vita 2020. január 26., 11:42 (CET)

Már nincs ott a a sablon. Üdv! OsvátA Palackposta 2020. február 22., 09:27 (CET)

Korán Imre (mérnök jövőkutató)[szerkesztés]

Köszönöm az észrevételeket átdolgoztam a Korán Imre Wikipédia cikket, Korán Imre (mérnök jövőkutató)/új]] Arra kérlek az új-t töröld, mivel nincs Korán Imre Wikipédia cikk célszerű lenne átnevezni Korán Imre névre a cikket az ellenörzés után Köszönöm – SiposBéla1945 vita 2020. március 1., 12:11 (CET)

Kategóriák[szerkesztés]

Kedves Vépi!
A Rivka Rinn és a Naomi Devil lapokon a kategóriák megváltoztatásával nem teljesen értek egyet. Rivka Rinn nem fotográfus, hanem fotóművész. Ez óriási különbség, már a képzés tekintetében is. Iparművészeti akadémián szerzett diplomával rendelkezik, széleskörű művészeti képzés áll mögötte. Videoművész is. Aukciós eredményei 260 ezer dollár körül járnak. Valószínű kifejezetten sértőnek érzené a fotográfus besorolást.
A másik problémám, hogy nem találok 'Videoművész' kategóriát, pedig ez is fontos lenne. A videoművészt sem lehet simán filmesnek kategórizálni.
Mindkét művészt be kellene sorolni, mint kortárs művészt. Én 'Kortárs művészet' kategóriát találtam, 'Kortárs művész' kategoriát nem. Jobb híján az elöbbibe soroltam Naomi Devit. Amíg kifejezetten 'Kortárs művész' kategória nincs, addig ezt a besorolást fontosnak tartom.
A kategóriáknál egyébként azt is zavarónak találom, hogy a grafikus egyértelműen a képzőművészek közé van sorolva, holott sokan iparművészeti akadémián végeznek, és alkalmazott grafikusként dolgoznak. Aszerint, hogy szépművészetin vagy iparon végeztek, illetve alkalmazott vagy szépművészeti grafikákat alkotnak, ez két külön kategória.
Üdvözlettel:
Mirabella vita 2020. március 2., 19:24 (CET)

Kedves Vépi!
Köszönöm szépen a választ! Értem a problémát. Ebben az esetben Rivka Rinn oldalán a tágabb 'Fotoművészet' kategóriát tartom találóbbnak. Azt ellenőrzöm, hogy a 'Kortárs művészet' hogyan helyezkedik el a hierarchiában. Igazából ma élő művészekre a kortárs szóval szoktak keresni, tehát ez fontos minősítő jelző. Valójában független a művészeti ágak besorolásától.
Lehet, hogy fogok kategóriákat javasolni. A 'Videoművész' pl. égetően fontos kategória. Öt lapot én magam is meg tudnék írni hozzá, de ezzel nyilván nem vagyok egyedül :-)
Üdvözlettel:
Mirabella vita 2020. március 2., 21:20 (CET)
Igen, köszönöm! Erre gondoltam, amikor irtam, hogy javaslok majd új kategóriát. Mirabella vita 2020. március 2., 21:37 (CET)

Futsal[szerkesztés]

Szia!Biztos vagy benne hogy így kell írni: "...=2020-as magyar futsalkupadöntő..." csak mert ahol kidob találatot ott nem így írják.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Roxymatic (vitalap | szerkesztései)

Korán Imre fényképének engedélyezése[szerkesztés]

Üzenetedet megkaptam Korán Imre fényképe ügyében az Országos Széchényi Könyvtárhoz fordultam. A választ Drótos László küldte el, azt írta a Korán Imre fénykép tulajdonosa édesapja id. Drótos László, az engedély kérést Ő küldte el Drótos László mekdl@iif.hu id. Drótos László laszlo.drotos@gmail.com Korán Imre https://mek.oszk.hu/16400/16447/html/5_-_GYARTORTENET_KEPEKBEN/18_Az_egykori_igazgatok_fenykepei.pdf Ezt a levelet kaptam Beszéltem Apámmal, aki az LKM vezérigazgatójaként vonult nyugdíjba és mivel a Korán Imrét ábrázoló fotó a vállalat archívumából származik, ezért ő tud engedélyt adni a Wikipédia számára. Mellékelem a levelét, amiben van egy javaslat a szócikk kiegészítésére és a második oldalon pedig az engedély szövege. Ha jó így ez a szöveg, akkor ezt elküldi majd a megadott permissions-hu@wikimedia.org címre. Elküldtük a képet és az engedélyt a permissions-hu@wikimedia.org címre. A levelet a laszlo.drotos@gmail.com címről adtuk fel és a tárgya ez: "Képfelhasználási engedély (Korán Imre fotója)" Üdvözlettel... ifj. Drótos László – SiposBéla1945 vita 2020. március 13., 09:40 (CET)

Korán Imre[szerkesztés]

Kedves Vépi! Köszönöm Korán Imre fényképe ügyében az üzenetedet, ezek szerint félreértettem. Korán Imre cikkét átdolgoztam javaslatod szerint. – SiposBéla1945 vita 2020. március 13., 10:03 (CET)

ember.institute[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm a segítséget, az lenne a kérdésem, h mit kellene változtatni h validálható legyen a szócikk, illetve megoldható-e h a szócikk kisbetűvel kezdődjön (ez a neve). Minden egyéb segítséget, ami előrébb vinne, szívesen fogadok!

H Helvir vita 2020. március 16., 13:19 (CET)

Kaldeneker György[szerkesztés]

Üdv Vépi! A szócikket kérésedre frissítettem, javaslom a megtartását és a törlésre jelölés visszavonását. A segítségedet szeretném kérni: feltöltettem két új fotót a szócikkhez, mindkettőt Kaldeneker György engedélyével a saját https://www.facebook.com/kaldeneker.hu/ oldaláról. Ezt az információt fel tudnád tüntetni a fotók leírásában? Előre is köszönöm! vita 2020. március 23., 14:06 (CET)}}

Üdv Vépi, köszönöm a javítást, bocs a keveredésért - most már ezt is tudom. – Bognaran vita 2020. március 24., 15:21 (CET)

Üdv![szerkesztés]

Üdv!

Néhány hónapja tudtál nekem segíteni A Simpson család epizódjainak listájával, úgyhogy ketté lett szedve az epizódjainak listája. Arra kérnélek, hogy légszíves nézz rá: A Grace klinika epizódjainak listája-ra mivel nem tölti be a sablont a 14. évadtól.

Tisztelettel, Micsike1999! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Micsike1999 (vitalap | szerkesztései)

Egy díj neked![szerkesztés]

Original Barnstar Hires.png Az eredeti barnstar
A közgazdász valóban jobb, a szak ahol végzett Krekó Béla (közgazdász) annak neve terv-matematika szakon végzett közgazdász SiposBéla1945 vita 2020. március 30., 10:24 (CEST)

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium[szerkesztés]

Üdv!

Bocsánat a történtekért! Valószínűleg az történt, hogy egyszerre dolgozhattunk a szócikken, és "rászerkeszthettünk" egymás munkájára (pontosabban én), és emiatt történhettek az adatvesztések. Elnézést ezért, legközelebb majd máshol írom meg a szöveget, és csak az utolsó pillanatban fogom megnyitni a szerkesztőt, és bemásolni oda a kész információkat.

Még egyszer elnézést, és köszönöm a tanácsot! Még ez az 1. cikkem, így minden segítség jól jön. Köszönettel: Botulitisz vita 2020. április 5., 18:40 (CEST)Botulitisz

Filmes cikkek cselekménye[szerkesztés]

Szia!

a filmes cikkek Cselekmény szakasza gyakran a port.hu-n (vagy más filmismertető oldalon, mert ezek a szövegek keringenek) található marketingszöveg másolata.

Köszönöm az észrevételt, ez sajnos így van, ahogy mondod, rendszeresen találkozom ilyenekkel, de csak azokat veszem észre, amik amúgy is a Figyelőlistámon vannak. Ha nem láttam a filmet, gyakran visszavonom az ilyen cselekményleírást, illetve üzenni szoktam az adott (sokszor névtelen) szerkesztőnek, hogy át kellene írnia a szöveget, és volna-e hozzá kedve. Erre nagyon kevesen reagálnak, így egyszerűbb visszavonni. Ha láttam a filmet, akkor általában át szoktam írni ezt a részt.

Ezért is kértem, hogy jelezzétek felém, ha ilyen filmes cikkel találkoztok (általában a Cselekménye részt másolják valahonnan, ahogy te is írod). Sokan nem tudják, hogy egy-az-egyben ez nem elfogadható, tehát nem hibáztatom őket, végülis segíteni akarnak egy hiányzó infó pótlásával. misibacsi*üzenet 2020. április 7., 06:07 (CEST)

Apertúra[szerkesztés]

Kedves Vépi!

Ahogy látom az Apertúra oldal törlésre került, miközben a forrásszöveg tulajdonosa elküldte a kívánt emailt a megadott címre. Mit lehet ebben az esetben tenni?

(Az Apertúra leírása az http://uj.apertura.hu/rolunk/-ról származott, mivel a szerkesztő kérte meg, hogy hozzam létre ennek alapján az oldal Wikipédia lapját. Majd érkezett az email, hogy jogsértő a tartalom, ennek megfelelően megkértem a szöveg tulajdonosát, hogy a leírt módon írjon egy emailt a megadott címre azzal, hogy hozzájárul a szöveg felhasználásához) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Delillah92 (vitalap | szerkesztései)

Kedves Vépi, kedves @Delillah92: Az engedély rendben megérkezett, a lapot helyreállítottam, íme: Apertúra. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2020. április 14., 17:56 (CEST)

Farkas Laura szócikk[szerkesztés]

Kedves Vépi!

Olyan forrásokat jelöltem meg, amik a leírt állításokat igazolják. Ezeket te eltávolítottad. Fényképek, videók róla, illetve konkrétan ahol a nevét is említik. Most ettől nem lett légből kapott, amiket írtam?

Köszönöm a segítséget. Megtennéd, hogy ránézel a szócikkre? Remélem így már jó lesz, és akkor később tudom folytatni a szerkesztését. Meg kíváncsi vagyok, hogy mások mi mindent találnak még, ami ide való.

– Holdruta vita 2020. április 18., 17:14 (CEST)

Kedves Vépi!

Tegnap este elkezdtem szerkeszteni egy szócikket az egyik legismertebb magyar modellről, szépségkirálynőről. Ma ahogy folytatnám... Törölve. :( Mi a teendő ilyenkor? Az adatok valósak, a munkát most folytattam volna, folytatnám.

– Holdruta vita 2020. április 18., 10:28 (CEST)

Római[szerkesztés]

Szia! Csak szólok, hogy van egy ilyen is: Római császárok listája betűrendben. – Burumbátor Súgd ide! 2020. április 18., 10:31 (CEST)

Most megnéztem megint, a végét már nem láttam. Egyébként jó így, bár teljesen kilóg a sorból: minden más uralkodói lista címe a "Római császárok listája" formában van, és nincs alfabetikus lista, mert annak egyébként korlátozott értelme van. De ok, köszi, – Burumbátor Súgd ide! 2020. április 18., 10:41 (CEST)

kutatási téma[szerkesztés]

Szia!

Színész szócikke nem igazán illeszkedik ebbe... Filmekről inkább tudok írni, ha láttam, de színészről kevésbé. misibacsi*üzenet 2020. április 19., 15:46 (CEST)

Hogy miket szerkesztett a Sweet nevű szerkesztő, ezzel nem kell foglalkozni. Küldj olyan linkeket, amik filmek szócikkeire vonatkoznak, és át kell nézni őket. misibacsi*üzenet 2020. április 19., 15:52 (CEST)

Wettstein család[szerkesztés]

Köszönöm a szerkesztéseket, kedves Vépi, és külön azt, hogy látom, megértetted, hogy a cikk második fele még csak vázlat. Mondd, a "nowiki" javításaidat meg tudnád magyarázni? Nem értem, hogy ott mit hibáztam el. Egyébként mi a véleményed a cikkről, a további szerkesztésem szempontjából? BarbaraPG vita 2020. április 23., 10:03 (CEST)

Resnik[szerkesztés]

Szia! Igen, erről már régen is folytattunk komoly vitákat. Én már többször kifejtetteme véleményemet, például itt. Ez az irányelv az elnevezési szokásokat próbálja egységesíteni. Én már akkor sem értettem vele egyet. Szóval a nemzetközi wikiben nincs ilyen egységes irányelv. Ez a fokozatos közelítés szerintem nem praktikus, ugyanis néha elképesztően hosszú szócikk címeket produkál. Én eddig 90%-ban szláv országok településeinek szócikkeit írtam, ott egyszerűbb a községek szerinti megkülönböztetés. Üdv.Darinko vita 2020. április 25., 12:15 (CEST)

Értesítések használata a kezdők kocsmafalán[szerkesztés]

Szia! Ha a kezdők kocsmafalán segítesz valakinek, ne felejtsd el megpingelni (a {{re}} sablonnal, vagy kézzel a felhasználólapjára linkelve), hogy az értesítéseiből odataláljon. A legtöbb kérdést azon a lapon valamilyen speciális eszközből írják (a segítségablakból vagy az üdvözlősablon mentorkérő linkjén keresztül), a kérdezőknek fogalma sincs, hogy mi az a kocsmafal, vagy hogy találnak oda, úgyhogy minimális az esélye, hogy valaha megtalálják az értesítés nélküli válaszokat. --Tgrvita 2020. április 25., 16:11 (CEST)


Asztalitenisz[szerkesztés]

Szia!

Remek, hogy megtaláltad a forrást! Gondolom, be is dolgozod az Asztalitenisz szócikkbe, ha erre új szerkesztőtársunk nem kész. (Nekem csak annyi közöm van a cikkhez, hogy felkértem az illetőt a forrásolásra.) Üdv. --Linkoman vita 2020. április 29., 16:36 (CEST)

Kötőjelek[szerkesztés]

Szia!

Csak figyelmeztetlek, hogy ne végezz felesleges munkát! :) A listeriabot álltal karbantartott cikkeket felesleges javítanod, azok naponta frissülnek. Frissítés után soha nem tartalmaznak zöld linket, pirosakat is csak akkor, ha külön kérjük rá.

Az átnevezéseket köszönöm. További jó munkát! :) – B.Zsolt vita 2020. április 29., 17:25 (CEST)

Oiran[szerkesztés]

Kedves Vépi!

Köszönöm az észrevételét a képek alatti szövegekkel kapcsolatban, amilyen hamar csak tudom orvosolni fogom a problémát. Az angol wikipédia cikkhez csupán annyi köze van, hogy onnan vettem a forrásokat és a forrásokat fordítottam le magyarra, tehát nem az angol wikipédia cikket vettem alapul vagy fordítottam le, habár a forrás egyezés miatt, lehetnek hasonlóságok vagy megegyezések. Ez nem tudom minek számít, fel kell-e tüntetni vagy sem a cikk oldalán?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Porcica1 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Porcica1 (vitalap | szerkesztései)

GmbH[szerkesztés]

Szia! Ismered ezt: Kft? Mert ha igen, akkor a német nevéről legfeljebb egy redirekt maradhat. Vagy az se. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 7., 19:57 (CEST)

Én nem a WD-ről beszélek, hanem a magyar Wikipédiáról. Itt nincs helye két egyforma cikknek, különböző nyelvű címeken. Ezzel az erővel holnap létrehozhatnám spanyol címmel, orosz címmel, angolul, és beleírhatnám azt a nyúlfarknyi adatot. – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 8., 08:46 (CEST)

fogalmam nincs, mi lehet az oka, hogy két külön szám alatt szerepel két azonos tartalmú cikk. Teszek belátásom szerint. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2020. május 8., 09:02 (CEST)

Paramágnesség[szerkesztés]

Szia!

Tudom, hogy a szócikk egy az egyben másolat, de én úgy értelmeztem a Wikipédia:Szabad források lapon írtakat, hogy erre van engedély. Ha Te is úgy gondolod, hogy ez így szabályos, akkor légy szíves vedd le a jogsértők közül a cikket.

Köszi! Szaszicska vita 2020. május 7., 23:06 (CEST)

Örülök, hogy ezt megnyugtatóan tudtuk rendezni. :-) Köszi! Szaszicska vita 2020. május 8., 11:44 (CEST)

Római légiósok - Ókori lexikon[szerkesztés]

Szia, az Ókori lexikon 1904-ben jelent meg, a főszerkesztő Pecz Vilmos 1924-ben halt meg, szóval ez a forrás szerintem már messze nem jogvédett, jogsértésről nem lehet szó (persze lektorsablon kéne rá, meg át kéne írni mert a nyelvezete nem mai) Viröngy vita 2020. május 16., 15:01 (CEST)

Ez áll a sablonban: "Úgy tűnik, hogy ez szócikk külső forrás szó szerinti másolata, és ez a szerzői jog megsértését jelentheti." Szerintem ez félrevezető, mert pont, hogy nincs szó arról, hogy bármilyen szerzői jogsértés lenne, még csak feltételes módban sem, hisz a forrás szabad - egy lektorsablon célszerűbb lenne, az legalább arra hívná fel a figyelmet, hogy a cikk maradhat, csak át kell dolgozni. A jelenlegi sablon egy nem létező problémára utal, a másik viszont hasznosabb lenne. Viröngy vita 2020. május 16., 15:10 (CEST)

Sőt, nem is a lektorsablon, hanem az átdolgozandó kellene ide Viröngy vita 2020. május 16., 15:13 (CEST)

Tettem rá másikat, abban viszont nagyon igazad van, hogy nem kellene hagyni, hogy megfeledkezzünk róla és így maradjon örökre... Nincs valami időbélyeg, ami után automatikusan törlésre kerül, ha valaki nem csinálja meg? Ne púposkodjon itt azért örökre. Viröngy vita 2020. május 16., 15:22 (CEST)

Email[szerkesztés]

Szia!

Sajnos nincs bekapcsolva nálad a levélküldési funkció. Kérlek, írj nekem egy emailt a hungarikuszfirkasz@gmail.com-ra. Szeretnék megkérdezni tőled valamit, de nem publikus. Nem fájós dolog, úgyhogy nem kell aggódnod. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. május 18., 19:05 (CEST)

Ásványok listája[szerkesztés]

Szia! Húú ez már 10 éve volt! Már teljesen elfelejtettem! Átnéztem az angol lapra és ahhoz képest nagyon kevés. Ha szeretnéd, jelöld törlésre és lehet valaki megmenti. Engusz vita 2020. május 20., 21:01 (CEST)

Hegymászó algoritmus[szerkesztés]

Üdv. Igen egy egyetemi feladatként kaptam, hogy fordítsam le az egész angol nyelvű oldalt magyarra egy tárgy teljesítéséért. Eddig még sose tettem közzé a wikipédián, úgyhogy nem igazán van benne tapasztalatom. Már teljesen átnéztem a meglévő magyar fordítást, emeltem is át belőle konkrét bekezdést ami nem szerepelt az én verziómban, de azon kívül minden megtalálható benne ami a meglévő magyarban van csak részletesebben. Mit kéne csinálnom hogy el lehessen fogadni? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Vaki1337 (vitalap | szerkesztései)

Köszönet[szerkesztés]

Kedves Vépi!

Szebenyi István szócikk javítását köszönöm!

Hadtortenet

A súlyemelő múltja itt van fent forrásként:

http://moriremalom.blogspot.com/

A "Magmról" részben olvasható. Nem tudom hogy kell rá hivatkozni.

Javítanád?

Köszönettel:

Hadtortenet

Napszinkron pálya - szócikk törlése 3 órán belül[szerkesztés]

Szia!

Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen általános szöveget, ami senkinek az érdekeit nem sérti, miért kell a bemásolása után 3 órával kihajítani a kukába, esélyt sem adva rá a többi szerkesztőnek, hogy átfogalmazzák és feljavítsák a cikket?

Jó lenne, ha felhagynál ezzel a káros gyakorlattal. Milyen indokkal csinálsz ilyet? Az ilyen szócikken el lehet helyezni a "másolásgyanús", vagy "másolmány" vagy hasonló sablonokat és valaki ennek hatására majd átírja.

Nem egy élő személyről szerepelt koholt, becsületsértő állítás, amit azonnal törölni kellett, csak egy meglehetősen átlagos, rövid, de használható szövegű cikkről beszélünk, ami mellesleg percek alatt feljavítható lett volna. misibacsi*üzenet 2020. június 3., 14:54 (CEST)

A törölt szócikk szövege hol olvasható? A cikkben egy hatalmas sablon van csak, szöveg semmi. Én csak a laptörténetben találtam meg az anon által bemásolt szöveget, ha máshol is olvasható, akkor szólj, hogy megnézhessem, és ne kelljen ilyen trükkökhöz folyamodni. misibacsi*üzenet 2020. június 3., 15:11 (CEST)

Ha megnyitod szerkesztésre ott is olvasható. A járőrscript kikommenteli a jogsértő szöveget, amikor a járőr kiteszi a sablont. Ennek az az oka, hogy a jogsértő szöveget a Google és más keresők ne indexeljék. Ezért nem jogos a kritikád. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. június 3., 15:26 (CEST)


Dráma a levegőben[szerkesztés]

Szia! Az Ox doktor címe a Jules Verne szócikkben az, amit én írtam. Bár az általad írt a jobb, de így a linkelés majd egyszer nem lesz jó. Kérlek, csinálj valamit :) (és most keresem a tildét a billentyűzeten....) – Fega vita 2020. július 7., 12:44 (CEST) megvan! És köszi az összes javításodat!

Mesterlövész puska[szerkesztés]

Meg, gondolom, egybe is kéne írni. – Pagony foxhole 2020. július 11., 11:10 (CEST)

Mindenesetre a puska nem mesterlövészből van, úgyhogy egybeírandó. Egyébként tudtommal ez a megfelelő terminus, úgyhogy én átnevezem. – Pagony foxhole 2020. július 11., 11:58 (CEST)

Jégszfinx[szerkesztés]

Bocs, a helyesírás ellenőrizetlent másoltam be, my name is sorry. Fega vita 2020. július 17., 17:11 (CEST)

Hinokitiol[szerkesztés]

Sajnos későn láttam az üzenetét, de folytatni fogom a korrigálást az alapján amit írt. Szabo Batancs Eniko vita 2020. augusztus 9., 19:29 (CEST)