Szerkesztővita:Vépi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Vépi!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tambo vita 2013. november 14., 13:19 (CET)

Re:Kategória:Második világháborús csatahajók[szerkesztés]

Üdv! Így van, nincs kötőjel. Ez a legutolsó végeredményünk: [1]. A US Navy hajóinak esetében nincs kötőjel pl. a BB 63-ban. Ha több hajó viselte a nevet, akkor kell egy egyértelműsítő lap, ahol minden azonos nevű hajó fel van sorolva a kiegészítő jelzéssel [2], és azok szerepelnek a hajó cikkcímében is (USS Arizona (BB 39)). És az osztályos gyűjtőcikk címében a <Név> <osztály> között sincs (tehát Bismarck osztáy). És idő sincs a korrekt javításokra... (gyűjtősablonok címnevei, bennük a hivatkozások, a cikkek címei, és a cikktartalmak). Ha akadályokba és vitákba ütközöl, szólj! --Gyantusz vita 2018. december 17., 10:55 (CET)

Nagyon sok ügyet néztem, néztünk át hajdan. Ide górtam össze őket: [3] --Gyantusz vita 2018. december 17., 10:59 (CET)

Még annyit, hogy anno elkezdtem az alap, osztályos cikkeket és hivatkozásaikat megcsinálni. De persze nem jutottam sokra. Ha ilyen linkekkel találkozol mint Gipszjakab csatacirkáló-osztály, akkor azoknak nagy eséllyel én voltam az elkövetője. VargaA-val történt egyeztetésem után abban maradtunk, hogy ezt is egyszerűsítsük le Gipszjakab osztály-ra és ha több ilyen nevű osztály volt, akkor azt zárójelben szerepeltessük, többesszámban; pl. Gipszjakab osztály (csatacirkálók), Gipszjakab osztály (rombolók), Gipszjakab osztály (konténerszállítók) stb. nyilván az egyért2, egyért3 sablonokat be érdemes biggyeszteni a cikk elejére. Akkoriban – fogalmam nincs, mikor volt ez, olyan 2014-2016 körül – áttúrtam az en., de., fr., wikiket, hogy összeollózzam a hajókat, de rá kellett jöjjek, hogy korántsem olyan rendezettek, mint ahogy gondolnánk őket (pedig nagyságrendekkel több szerkesztőjük volt akkoriban), a német wiki főleg csapnivaló ezen a téren, még a saját hajóikkal kapcsolatban is. Úgyhogy az „osztályos” cikkekben javítsd ki nyugodtan az összes változatot a Gipszjakab osztály változatra. Szólj, ha elakadsz! --Gyantusz vita 2018. december 20., 08:36 (CET)
Plussszz. A nagykötőjelekre vigyázz azért, mert külföldi cégnevekben nem cseréljük le a kiskötőjelet nagyra (pl. Rolls-Royce), holott így lenne logikus, ha két családnévről van szó. --Gyantusz vita 2018. december 20., 08:46 (CET)
Például ez [4] így biztosan rossz. Most épp azt keresem, hogy a Bismarck osztály mi alapján lett átnevezve a kötőjeles alakra („természetesen” a vitalapján nem lett a vita megjelölve, utólag kell Colombo felügyelőt játszani a laptörténetek alapján). --Gyantusz vita 2018. december 25., 10:07 (CET)
Bár, ahogy látom, már akcióztál hasonló témában... [5] :-) --Gyantusz vita 2018. december 25., 10:07 (CET)

{{azonnali-várj}} polmar technika[szerkesztés]

{{azonnali-várj}}

Kedves Vépi! Kérlek várj még a lap törlésével, mivel eddig "csak" nyomtatott sajtó foglalkozott a dologgal. január 20.áig már lesz online független felület is, ahol foglalkoznak a témával! Köszönöm! – Polnai Gábor vita 2018. december 30., 09:00 (CET)Gabeemw

Válasz[szerkesztés]

@Vépi: Szia! Egy eredeti angol nyelvű diszkográfia átlinkelésének törlése szerintem értelmetlen, de te tudod. Én bizonyára nem fogom a magyar wikibe becopypastézni. Üdv! OsvátA Palackposta 2019. február 7., 08:00 (CET)

Louis Jordan[szerkesztés]

@Vépi: kiegészítettem. → Louis Jordan. OsvátA Palackposta 2019. február 7., 15:00 (CET)

Pósfa zenekar[szerkesztés]

János Zoltán a Pósfa zenekar szerköfjébe illetve jegyzetszerűen használva beírt forrásokat. Akkor most már levehető a forrásnélküliség sablonja? Szép napot kívánok! Apród vita 2019. február 11., 03:19 (CET)

Közben levette. Apród vita 2019. február 11., 03:29 (CET)

Balinci[szerkesztés]

Szia! Balinci (Horvátország) akkor lenne, ha önálló község lenne, ez a Balinci viszont Szentmiklós község egyik beosztott települése. Én ezt az elvet alkalmaztam eddig közel hatezer horvát településnél. Ez vált be a tapasztalat szerint, ugyanis volt már rá példa, hogy később még felbukkant hasonló nevű település az országon belül. Ebben az esetben pedig mindenképpen a községet kellene zárójelbe tenni. Üdv.Darinko vita 2019. február 15., 20:16 (CET)

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége[szerkesztés]

Kedves Vépi! Köszönöm a jelzésedet, sok mindent átírtam, de még nem vagyok biztos a dolgomban. A kérdéses egyesületnek a titkára vagyok és a kastelyszallodak.hu honlapon lévő szövegi részeket (kivéve a kastélyok bemutatkozó anyagait) én fogalmaztam és tettem fel. Ettől függetlenül próbáltam frissíteni az ide feltöltött szövegi részeket és átfogalmazni. Remélem azért valamennyire sikerült. További szép napot kívánok! Üdvözlettel Katjaa001 vita 2019. február 19., 15:12 (CET)Katjaa001

Díj[szerkesztés]

Working Man's Barnstar.png Dolgos wikipédista
Fáradhatatlan munkádért, amit folyamatosan végzel a Wikipédiáért, a közösségért. – Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 22., 10:25 (CET)

Parabola GNU/Linux-libre[szerkesztés]

Szia, Vépi!

Én fogom szerkeszteni a Parabola GNU/Linux szócikket. Az angol szócikket fordítom. Köszönöm azt, hogy egy bizonyos időbeni változatát fordíthatom az angol szócikknek, ezt még magamtól nem tudtam volna megadni. Mondatonként is elmenthetem a magyar szócikket, vagy inkább bekezdésenként mentsem el, hogy ne legyen túl nagy a laptörténet, és hogy aki figyeli, ritkábban kapjon értesítéseket? Köszönöm a választ! AdamHoles vita 2019. március 13., 12:55 (CET)

Már lefordítottam a teljes bevezetőt, sőt a Parabola GNU/Linux történetét is elkezdtem fordítani, ezért HTML-megjegyzésbe tettem a szubcsonk sablont. Nem a szócikk teljes lefordításával szeretnék foglalkozni, hanem a piros hivatkozások bevezetőjét is le szeretném fordítani. Mit jelent az, hogy egy hivatkozás hol kék, hol zöld? Hogyan lehet bekapcsolni a narancssárga hivatkozásokat? Mit fog az jelenteni, ha egy hivatkozás narancssárga lesz?

Lynx böngészőben minden hivatkozás zöld, még a nemlétező szócikkek is. Az angol Wikipédiában alig van piros hivatkozás. Nem tudod véletlenül, hogy hogyan lehet a lynx böngészőben beállítani, hogy a nemlétező szócikkek máshogy jelenjenek meg? AdamHoles vita 2019. március 13., 16:48 (CET)

Hogyan lehet azt megvalósítani, hogy a piros (nemlétező) magyar hivatkozásoktól jobbra egy en feliratú külső hivatkozás mutasson az angol szócikkre? Valamikor láttam ilyet a kezdőlapon. A Wikipédiától különböző, de a Wikimedia Foundationhöz tartozó projekt megfelelő oldalát kell-e ehhez szerkeszteni? A WikiDatát kell-e ehhez szerkeszteni? AdamHoles vita 2019. március 14., 07:58 (CET)

Kalocsai Zsuzsa[szerkesztés]

A Wikipédia megadott e-mail címeire, illetve az érintett szerkesztők magán-elérhetőségeire immár szeretnék a RÓLAM is szóló vitába bekapcsolódni, elég volt! A nevem Kamarás Nóra, és bárki is K.zorika, a jog szerint túl sok sérelmet okoz számomra, amiknek sajnos következményei lesznek. Megkérem a jelen lévő adminokat, különösen a kissé elfogult Tgr-t, és az elérhetőségét titkoló, de bízom benne, hogy racionálisan látó és gondolkodó Palotabarátot, hogy függessze fel egy időre Kalocsai Zsuzsa oldalát. E-mailben minden szükséges HIVATALOS iratot megküldtem, és nem szeretnék újabb pereket - nyilván Önök sem. Köszönöm. Részemről az ügy lezárva. Kamarás Nóra (az igazi)– Kamarasnora vita 2019. március 14., 02:19 (CET)

Üzenetem (Birpat)[szerkesztés]

Vépi! Az ,,Isaszegi Damjanich János Általános Iskola" elnevezésű Wikipédia lapom így már helyes, ahogy kapcsoltam még hozzá szöveget?? Üdv:– Birpat vita 2019. március 16., 18:09 (CET)

Üzenetem[szerkesztés]

Az osztályok felsorolása is hibának számít? – Birpat vita 2019. március 16., 18:12 (CET)

Igen belenéztem! A jelenlegi már nagyjából megfelel? – Birpat vita 2019. március 16., 18:37 (CET)

Te módosítotad az Isaszegi Damjanich János Általános Iskola című lapot 18:44-kor?? Ha látad az üzenetemet kérem jelezz vissza! Előre is köszönöm! – Birpat vita 2019. március 16., 18:52 (CET)

Akkor amit csináltam szócikket a Damjanich János Általános Iskoláról az jelenleg elfogadható?? Ez volt a munkám célja, hogy erről nem volt Wikipédia és én csináltam egyet –  Az információkat saját tapasztalattal és emlékezetből írtam!– Birpat vita 2019. március 16., 20:10 (CET)

Kérdés[szerkesztés]

Szia Vépi!

Törlésre került a szócikkem (Vámos Robi), és szeretném megtudni, hogy mi volt, amiért így döntöttél, illetve mit tegyek, hogy megfeleljek az alapelveknek. Köszönöm :) Szverus vita 2019. március 25., 12:44 (CET) Szverus

Vigh Károly[szerkesztés]

Szia! Bocsánat, hogy elefelejtettem a forrást! A wikidatában, már előbb szerepelt ez a dátum. A forrás: http://www.szazaktanacsa.hu/vegso-bucsu-vigh-karolytol/

További szép napot! - Lacika455 vita 2019. április 6., 14:18 (CET)

RE: Települések egyértelműsítése[szerkesztés]

Szia! Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy a magyar wikin valaha is lesz cikk egy horvát városrészről... Ha van róla valami fontos, azt bedolgoznám Zágráb cikkébe. Kostel egy kicsit más eset, engem egyszer azért szidtak meg, mert ezt rosszul csináltam... A lényeg, hogy a legnagyobbtól a legkisebb felé haladunk, jelen esetben, ha jól láttam, minden cikknél az ország lenne az egyértelműsítő tag, mert azonos nevűből, mindenhol csak egy van (a másik horvát település – Kostel Pribićki – egyértelműen nem ide tartozik). Ha országon belül több van, akkor előbb a legmagasabb közigazgatási egység jön, majd szépen lefelé, egészen a községig. Fenntartom, hogy városrészről nem csinálnék önálló cikket, csak ha valami nagyon fontos dolgot tudunk róla, egyébként elfér a város cikkében. Végső soron azt is el tudom képzelni – ha nagyon muszáj –, hogy úgy egyértelműsítek, hogy „X (Zágráb járás)” és „X (Zágráb város)”, de mondom, ez szerintem nagyon ritka esemény lenne... Ez esetben, lehet, hogy feltenném előtte még a kocsmafalra is. Remélem segítettem. Üdv! - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2019. április 11., 08:43 (CEST)

Nos, ez jó kérdés. Én ezt feltenném a nyelvi kocsmafalra, mivel nem tudom mi a jó megoldás. Esetleg lehet a község (a municipality) a „Kostel”, a falu meg „Kostel (Kostel)”, bár ez meg nem egyezik az irányelvünkkel, hogy fokozatosan szűkítünk... Kérdezd meg a kocsmafalon! Pingeld meg Peyerk-t, ő szokott közigazgatási témákban szakérteni... - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2019. április 11., 11:03 (CEST)

Nekem most válaszolt a kocsmafalon. Szerintem oda azért tedd fel, hátha nagyobb sikere lesz. - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2019. április 11., 11:08 (CEST)

Berettyó–Körös-vidék[szerkesztés]

De jó, hogy levetted a sablont, tökéletesen elfeledkeztem róla... Pasztilla 2019. április 19., 12:07 (CEST)

Hámos László (emberjogi aktivista)[szerkesztés]

Van egy olyan kategóriánk, hogy Budapesten született személyek. Minden más településsel kapcsolatos kategória, amit személyekhez lehet beilleszteni, csak ennyi, mint ebben az esetben: Párizsiak. Írtad, hogy Párizsban született de utána az egész életét az Egyesült Állomokban élte le. Ebben az esetben is lehet ő párizsi, mert onnan származik és akkor a kategória jó. Vagy minden ilyen településsel kapcsolatos kategóriát, pl New York-iak, Moszkvaiak stb. átnevezünk New Yorkban született személyekre vagy Párizsban született személyekre. Az utóbbi elég rögös út. Engusz vita 2019. április 19., 16:02 (CEST)

Boldog Húsvétot![szerkesztés]

Boldog Húsvétot kívánok neked és a családodnak! Gyüre István vita 2019. április 22., 11:47 (CEST)

Rudolf Kempe[szerkesztés]

Szia, javítgattam a cikket, ne töröljétek ki, bár tényleg eredetileg borzasztó volt. Kösz:– Gömb Adél vita 2019. április 24., 22:10 (CEST)

Nem a sablon építi a cikket[szerkesztés]

Persze. Én építem. Máris megtettem. Másokra nem számíthatok.--Linkoman vita 2019. április 25., 10:06 (CEST)

Megleptél[szerkesztés]

Eddig azt hittem, tudod mi az. Legutóbb pl. a gróf Tisza István meggyilkolása centenáriumára rendezett megemlékezés háziasszonya volt. Voxfax vita 2019. április 28., 09:39 (CEST)

Bíborvörös[szerkesztés]

A bíborosokról készült képek egyikén sem látok bíbor színt. Tudom, hogy így nevezik, de a képeken inkább a paprikavörös szín közelében látom (amit látok). A bíbor színeket az xy színháromszögben a 241-356 közötti szögeknél értelmezik. Nem kell kijavítanod; csak úgy szóltam. Az érdekesség kedvéért. MZ/X vita 2019. április 28., 21:23 (CEST)

A hexa adatok valóban egy paprikapiros színt jelölnek. Munsell szerint 4,57R 4,13/15,15 egy erősen telített piros színt. CIELAB szerint L*=42,5 a*=64,5 b*=30 (CIELAB szerint a bíbor színek a* és b* értéke negatív). A hexa színkódokat a világon mindenki elfogadja és használja, pedig közük sincs a valósághoz. A vörös és a bíbor közötti határ valahol a meggypiros és a borvörös (bordói vörös) között található.

Most felkeltetted az érdeklődésemet, végignézem, milyen színek láthatóak a Wikipédián a bíborosok ábrázolásánál. Első blikkre hasonló ahhoz, amit írtál. Emlékezetem szerint a valóságban igenis használtak bíbor színeket a bíborosok öltözékéhez. De ritkán. MZ/X vita 2019. április 29., 21:47 (CEST

JSoos volt. MZ/X vita 2019. április 30., 16:22 (CEST)

Kóbe helyett Kobe? A szócikk címe a városról Kóbe.[szerkesztés]

Szia! A japán város neve a magyar Wikipédia szócikkében "Kóbe". Erre jössz Te és átjavítod. És most már nincs összhangban a város neve és a klub neve, ellentétben az állításoddal. A cikk egyébként - részben más, hasonlóan jelentéktelen javítgatások miatt, nem érdekel a továbbiakban. A lapfigyelést törlöm. Ne válaszolj, szépen kérlek.--Linkoman vita 2019. május 6., 20:41 (CEST)

Országos Korrupcióellenes Akármi[szerkesztés]

Direcția = osztály. Az Ügyészség maga az a szerv, aminek ez egy részlege. A 2009-es magánkezdeményezésként született szójegyzék is csak egy vélemény, arra mérvadóként hivatkozni szerintem nem kellene. – 2001:4C4E:1E5B:CA00:71C3:A1C3:11F:FB45 (vita) 2019. május 18., 18:15 (CEST)

→ Áttettem a szócikk vitalapjára. Vita:Direcția_Națională_Anticorupție2001:4C4E:1E5B:CA00:71C3:A1C3:11F:FB45 (vita) 2019. május 18., 22:38 (CEST)

Két kérdés[szerkesztés]

Szia! Két kérdést szerettem volna feltenni/megbeszélni veled. Most csak az egyik. Nem érzel ellenállhatatlan vágyat egy WT tagi jelentkezéshez? :D Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. május 20., 11:04 (CEST)

Creation of a new article on the Hungarian Wikipedia.[szerkesztés]

Could youn translate it in Hungarian , please ? I ask you to make a new article. It does not exist on the Hungarian Wikipedia.

The World Blind Union (WBU) is the international organisation for the blind. The World Blind Union is led by a president and two vice presidents. The current president is Fredric Schroeder. The World Blind Union is created in 1984 from two organisations (Internation Federation of the Blind and World Council for the Welfare of the Blind). The World Blind Union has its headquarters in Canada.

The World Blind Union organise an Internation Day of the Braille since 2001.

2.6.31.133 (vita) 2019. május 26., 16:20 (CEST)

Új szócikk a nanoszűrésről[szerkesztés]

Hello Vépi! Koszonom szepen a javitasaidat! Kezdo vagyok, ez az elso szocikkem. Nem birok rajonni, hogyan tudom a valtoztatasaidat elfogadni. Amit csinalok, az az, h controlCezem a Te szovegedet, aztan controlVvel a "forrasszoveg szerkeztese" fulon beillesztem. Van ennek a monkey-approachnak egy egyszerubb modja, ahol lepesrol-lepesre elfogadhatom a javitasaidat? Koszonom a segitsegedet! <<itt ken vhogy alairnom, mi? ;) >> Dr Zoltan Kovacs vita 2019. június 18., 11:03 (CEST) na legalabb ez sikerult...

Szíjártó Károly[szerkesztés]

Piszkálsz? Idézlek: „2 perc alatt volt időd el is olvasni?” Csak rá kellett nézni. Különben a szerkesztői összefoglalókban való üzengetés – hogy finom legyek – modortalanság. OsvátA Palackposta 2019. június 21., 20:04 (CEST)

Ez a sablon: {{leford}}azt üzeni, hogy jó lenne, ha valaki lefordítaná a belérejtett szöveget. Ha kidobod, akkor esély sincs rá. További jó munkát! OsvátA Palackposta 2019. június 22., 07:36 (CEST)

Sophie Alour[szerkesztés]

@Vépi: mér', ez mi? → "Awarded the French Django d’Or talent award." OsvátA Palackposta 2019. június 26., 12:12 (CEST)

Mircea Malița‎[szerkesztés]

SZia! Láttam, hogy átnevezted a cikket a román "ț" miatt. Amit nem értek, hogy a létrehozáskor direkt kimásoltam a címet a rowikiről, hogy jó legyen. Ezek szerint ott mást használnak?‎ – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. június 27., 16:14 (CEST)

Nem értem :-( – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. június 27., 19:06 (CEST)

Disco klasszikusok[szerkesztés]

Szia, kérdés, hogy ezt így kell-e írni. – Pagony foxhole 2019. július 1., 13:57 (CEST)

Ja, értem. – Pagony foxhole 2019. július 1., 14:25 (CEST)

:-). – Pagony foxhole 2019. július 1., 14:58 (CEST)

Szövetkezetek nevének helyesírása[szerkesztés]

Kedves Vépi! Javítottad a helyesírást az Alfa Szövetkezet (Kolozsvár) szócikkben, átírva a szövetkezet szót kisbetűs kezdésre.

Jelzem, hogy a jelenleg érvényes helyesírási szabályzat 187. pontja így hangzik: "A hivatalok, társadalmi szervezetek, intézmények, tudományos intézetek, alapítványok, pártok, szövetkezetek, vállalatok és hasonlók többelemű hivatalos, cégszerű vagy széles körben használt nevében – az és kötőszó, valamint a névelők kivételével – minden tagot nagybetűvel kezdünk." (Kiemelés tőlem.) - Ezért úgy vélem, az eredeti írásmód lehetett a helyes, vagyis Alfa Szövetkezet és nem Alfa szövetkezet.

Ha egyetértesz, visszaállítanád a változtatásokat?

Üdv.: – Gombabandi vita 2019. július 7., 11:26 (CEST)

Templomok, kápolnák nevének helyesírása[szerkesztés]

Kedves Vépi! Láttam, hogy átnevezgetted a Szent Margit kápolnás lapokat kötőjeles névalakra. A székesegyházak, templomok, kápolnák nevét soha nem írjuk kötőjellel. Kérlek szépen, hogy ne nevezz át szócikket hibás névre. Köszönöm. Üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2019. július 10., 14:07 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Az Akh nem, de az OH elég egyértelműen fogalmaz. Például a Szent István-bazilikát kötőjellel írja, bár a bazilika és az egyházmegye honlapján is különírva szerepel. Hozzá vagyok szokva, hogy a (katolikus) egyházi intézmények mindig különírják a nevüket. Visszanéztem a nyelvi kocsmafal archívumát és úgy látom, hogy konszenzus van arról, hogy ebben az esetben nem térünk el az OH-tól. Akkor átprogramozom az agyamat és megszokom a kötőjeles alakot. Előző üzenetemet pedig tekinsd tárgytalannak. Üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2019. július 10., 15:32 (CEST)

Anon szerkesztés ellenőrzése[szerkesztés]

Szia!

Láttam hogy ellenőrizted az annon. szerkesztését a Matilda I (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikken. A két javítással teljesen egyetértek (ráadásul én gépeltem el), de a szerkesztési összefoglalója több mint botrányos: Szerk.öf. Rá tudnál nézni?

Előre is köszönöm! Llz78 vita 2019. július 13., 14:33 (CEST)

Ok, így teszek! Köszi a választ! Üdv, Llz78 vita 2019. július 14., 18:51 (CEST)

Jakobita háborúk[szerkesztés]

Kedves Vépi!

Láttam, hogy javítgattál a cikkemben. Köszönöm szépen! És miért nem ellenőrizted a cikket? – Napkirály postaláda 2019. augusztus 10., 07:53 (CEST)

Ez itt mi?Napkirály postaláda 2019. augusztus 10., 09:04 (CEST)

Daniel Swarovski[szerkesztés]

Meg lehet éppen lelni, hgy honnan van ez a cucc. Innen: https://www.vitorlazas.hu/swarovski-ceg-tortenet.html Üdv! OsvátA Palackposta 2019. augusztus 15., 07:29 (CEST)

Varga Norbert[szerkesztés]

Levettem az azonnalit, mert M. András 2014-es törlési megbeszélését is tartalmazta a vitalap, a törléssel meg az is törlődött volna. Viszont az egyértelműsítő lapban ez a Varga Norbert nincsen benne. Ez a Varga Norbert 1994. június 9-én született, életművész, vlogger és blogger, humorista, társadalomkritikus... stb., aminek a szócikke törlésre került. Szóval így még ez nem igazán jó, de a törléssel sem lett volna jó. Beleírni az egyértelműsítő lapba is túlzás. Nem tudom mi lenne a jó megoldás... Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. augusztus 16., 10:14 (CEST)

Vandalizmusok[szerkesztés]

Szia Vépi! Ahogy látom egy hét alatt eléggé sokan vandalizálták az user lapodat. Nem akarod levédettni az user lapodat vagy kitakarítattni az andminokkal a laptörténetből? Mert én szívesen szólok nekik. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 20., 10:42 (CEST)

Megadance Rádió[szerkesztés]

Szia! Nem érdemes javítgatni, másolmány. Érdemes az új cikkeknél mindig rákeresni a szöveg egy-egy részletére google-ben, 2 mp az egész, és azonnal kiderül, hogy fölösleges szépítgetni, mert jogsértő a tartalom :) Üdv Xia Üzenő 2019. augusztus 30., 13:25 (CEST)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:48 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 20., 17:14 (CEST)

3-dehidro- vagy 3-Dehidrosikimisav[szerkesztés]

Szia!

Nem gondoltam, hogy ekkora kalamajkát okozok. A nagy D nem elgépelés, hanem teljesen tudatos volt részemről (erre talán az is utal, hogy előbb csináltam meg a redirt a kisbetűs alakról, mint ahogy magát a cikket létrehoztam, illetve Rakás szerkesztésének javításánál a szerköffbe tett megjegyzésemmel is azt próbáltam jelezni, hogy címszóként nagy a D, csak szövegben kicsit). Volt ugyan egyszer egy kocsmafali beszélgetés, hogy ilyenkor kis- vagy nagybetűs alak kell-e, és ott a kisbetűs alaknál maradtunk, de nem figyeltünk arra, hogy van rá szabályzat és külön említi is ezt a kérdést (illetve Bináris felvetette a kémiai helyesírás létezését, de ténylegesen nem néztünk utána). Később Gyimhu hívta fel erre a figyelmem, ezért is használtam most (már) nagybetűt.

üdv: Szaszicska vita 2019. szeptember 29., 19:49 (CEST)

@Szaszicska: Üdv! Nagyon meglepődtem. S ez (1972-es) még érvényben van? Mert elég csak ide bepillantani: Kategória:Alkoholok. – Vépi vita 2019. szeptember 30., 08:05 (CEST)

Jó kérdés. Van egy 1982-es Kémiai helyesírási szótár, esetleg az írhatná felül, valamikor a héten talán bele tudok nézni majd egybe. A kategória tartalma nem meglepő, a wikin jelenleg (részben a fentebb említett megbeszélés miatt is) a kisbetűs alakok tengenek túl. Ha sikerül a '82-es könyv alapján tisztáznom a kérdés, akkor szerintem felteszem a kocsmafalra, és remélhetőleg valami időtálló helyre is felvéshetjük a konklúziót, hogy később már ne legyen ebből gond. Üdv: Szaszicska vita 2019. október 1., 21:50 (CEST)
Megnéztem a Kémiai helyesírási szótárt, ugyanaz benne a szabály, mint a fentebb belinkelten (csak ebben a 11. fejezet, nem a 7.). Én újabb kémiai helyesírásról nem tudok, nevezéktanok vannak újabbak, de azok kis/nagybetűről tudtommal nem írnak, csak a vegyületek elnevezéséről (ebben viszont felülírják a régi szótárt). Szaszicska vita 2019. október 9., 19:10 (CEST)

@Szaszicska: Köszönöm. Beletörődöm valahogy. Üdv, – Vépi vita 2019. október 9., 19:12 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. október 3., 21:52 (CEST)

J. Ádám[szerkesztés]

Szia! Az ilyenekre máskor nyugodtan rakj azonnalit, ne örökítsük meg egy rakás „nem nevezetes” megjegyzés kíséretében a nevét. Alensha 2019. október 6., 19:37 (CEST)

Fuss, család, fuss![szerkesztés]

Szia Vépi! Kiegészíttem a Fuss, család, fuss! című sport reality oldalát.– Műsor vita 2019. október 19., 16:54 (CEST)

Koszinusztétel[szerkesztés]

Szia!

Az imént jóváhagytad a tárgyi szerkesztést; ötször átnéztem az első-szerkesztő tesztelésként módosított képletét, és úgy gondolom, hogy hibás. Megkérlek, Te is ellenőrízd (máskor). – Porrimaeszmecsere 2019. november 4., 14:16 (CET)


Csomor Erika[szerkesztés]

Szia! Megmentetted ezt a szubcsonkot, mégis "bármikor törölhető" eszerint.

Talán Te tudod, hogy miért?--Linkoman vita 2019. november 5., 17:28 (CET)

A sablon "szerint" nem bármikor, hanem holnap törölhető. Legalábbis abban a sorban van. A feltett kérdésre a válasz pedig az, hogy a bot 10:00-kor frissített, a szócikkről pedig 12:23-kor került le a sablon. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. november 5., 17:42 (CET)‎

Tájékoztatás[szerkesztés]

Tájékoztatás arról, hogy egy anon Xxvktrxx-t kérte fel arra, hogy mentse meg Szandro Nikolász szócikkét. És mivel te tetted a szócikkre a szubcsonk sablont, emiatt írtam meg neked ezt. Apród vita 2019. november 24., 17:46 (CET)

Navoiy[szerkesztés]

"A cikkben vegyesen Navoiy és Navoi, a cím mi legyen? – Vépi vita 2019. november 25., 11:05 (CET)"

Kedves Vépi! A multkoriban már írtam a nevek átírásával kapcsolatban a kocsmafalra, ennek ellenére még mindíg nem látom eldöntöttnek a kérdést, úgy gondoltam, hogy az eredeti írásmód szerint írom, így talán nem lehet gond, ezért a cikkben is visszajavítottam a nevét az eredeti írásmódra. Üdvözlettel: Zsuzsakossuth vita 2019. november 25., 15:05 (CET)

Márton István zeneszerző oldala[szerkesztés]

Szia Vépi! Köszönöm a közbenjárást, semmi akadálya az összekapcsolásnak. De - szeretném, ha nem a vikipédián szerepelő ukrán információ lenne az alapja, az csak az egyik forrása az információnak. Előre is köszönettel.

helyes eljárás új lap felvétele esetén[szerkesztés]

Kedves Vépi!

Segítséget kérnék, ugyanis ugyanez a probléma volt a laptopzsanér oldalnál is , mivel én vagyok a szöveg írója, elküldtem a nyilatkozatot és kb. 1 hét ás némi levelezés után megoldódott, a jövőre nézve a kérdésem az lenne, hogy az oldal létrehozásakor nem lehet valahogy megoldani, hogy olyan módon nyilatkozzak a szerzői jogokról, hogy ne kerüljön automatikusan tiltásra?

Köszönettel, Nagy Attila – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Nahungary (vitalap | szerkesztései)

Üdv! Valószínűleg minden egyes oldal feltöltésénél rögtön le kell folytatni ugyanazt a procedúrát, még mielőtt valaki jogsértőnek jelezné. – Vépi vita 2019. december 1., 10:20 (CET)

@Nahungary: Kiegészítés: rémlik, hogy még volt valaki, aki a saját blogját hozta át ide, de hogy hogyan oldották meg, nem tudom, itt kellene feltenni a kérdést: Wikipédia:Kocsmafal (jogi). – Vépi vita 2019. december 1., 11:51 (CET)