Szerkesztővita:Sasuke88

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Nuvola apps klipper.png
Nuvola apps ooo gulls.png
Ez a szerkesztő kis időre visszavonult a komolyabb Wikipédia-szerkesztéstől.
De továbbra is jelen van néha és elérhető.


Red information icon with gradient background.svg
Wikipe-tan tears.svg
2018 júniusában felhagytam a Wikipédia elkötelezett szerkesztésével, tiltakozásul az egyre tarthatatlanná váló állapotok miatt, de nem vonultam vissza teljesen. Igyekszek minden nap felnézni legalább egy 5 percre, végignézni a Figyelőlistát, reagálni a beérkezett üzenetekre, értesítésekre. Néha napján kapirgálok, talán cikket is írok vagy javítok, de a komolyabb Wikipédia-szerkesztéstől távol maradok, amíg nem látok pozitív irányú fejlődést a közösségben, már ha még lehet annak nevezni.

Archívum

Archívum (?)


2009. október 1-től


Talk page icon crystal.png Vitalapom szabályzata
New icon shiny badge.svg 1§: Ha új témában szeretnél írni, akkor azt az új téma nyitása füllel tedd!
Query-road.png 2§: Csak olyan témában írj, amihez van valami közöm is vagy érdemben hozzá tudok szólni!
Talk page icon crystal.png 3§: Mindig a te vitalapodon fogok válaszolni, válaszomat oda várd! Ha az egyszerűség kedvéért mégis itt válaszolnék, a válasz sablon segítségével értesítelek; te is tedd ugyanezt, ha a saját vitalapodon válaszolsz nekem.
No-spam.svg 4§: Fogalmazz röviden, tömören, érthetően, ne spameld tele a vitalapomat!
Dontfeedthem.png 5§: Viselkedj civilizáltan a vitalapomon is!
No war on Syria.svg 6§: A vitalapom nem hadszíntér! A sárt tessék máshova dobálni!
Star of Likeable Editor and Contributor.pdf 7§: Ha egy szerkesztésemet szeretnéd megköszönni, azt az adott cikk laptörténetben a köszönöm „gombbal” tedd, kivéve, ha több hozzáfűzni valód van!
Att-hate.svg 8§: A vitalapom nem azért van, hogy legyen hol idegesíteni és mások szórakoztatása sem a célja!

Tartalomjegyzék

Sword Art Online The Movie: Ordinal Scale[szerkesztés]

Szia!

Minap elkészültem az első animés témájú cikkemmel. Megtennéd, hogy ránézel és segítesz a japán átírásában (már ha kell)? Nem tudom, hogy vagy te vele, de a 2017-es tavasz nagyon jónak ígérkezik (SAO, AoT)! :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. július 5., 11:16 (CEST)

Megtennéd, hogy ránézel erre a cikkre és segítesz az átírásban? Illetve az lenne a kérdésem, hogy a szereplőket hogyan formázzam, van valamilyen megszokott forma? Arigato! :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. július 19., 15:27 (CEST)

Ruróni Kensin[szerkesztés]

Hali! A Ruróni Kensin-filmek végül nem jelentek meg magyarul dvdn? (Megnéztem tegnapelőtt az elsőt, és egész tetszik ez nekem, megnézném a többit is, de a japán nők hanglejtésétől sikítófrászt kapok. Most nem bánnám a szinkront :D) Üdv Xia Üzenő 2016. július 16., 22:15 (CEST)

Na nem baj, akkor marad felirattal. :) Helyes gyerek ez a Szató Takeru, holnap meg is írom a szócikkét :P de hogy az animét se mutatták be :o pedig azok azért népszerűek itthon is. Ráadásul ha jól értem, ez egy híres anime. Xia Üzenő 2016. július 16., 23:38 (CEST)

Belenéztem. Juj tényleg nagyon zavaró a női szinkronhang. :o Pláne mert a filmben a színész srácnak nagyon kellemes orgánuma van :P annyira nem érdekelnek a japánok továbbra sem, csak hát, helyes ázsiai pasi, érted :D Xia Üzenő 2016. július 17., 00:26 (CEST)

Megírtam a szócikket, de nem vagyok benne biztos, hogy mindenütt jó az átírás. A kana > Hiragana átírók a neten nem működnek 100%-osan jól :( Xia Üzenő 2016. július 17., 16:52 (CEST)

Hali, ha angolul megjelent a film, akkor nem lehet az angol címén? A koreai filmeknél ez a gyakorlat. Xia Üzenő 2016. július 19., 20:00 (CEST)

Oké, értettem. És köszönöm :) Arra van valami szabály, hogy mitől lesz kötőjeles egy-egy szó a címben? Megrendeltem a DVD-csomagot ebayen, remélem van rajta BTS, amivel ki lehetne egészíteni a filmek cikkét a forgatásról. Youtube-on láttam egy csomó részletet, de jobbára tévéműsorok, reménykedem, hogy van valami interjú vagy akármi a dvd-n. Vigyor Xia Üzenő 2016. július 20., 09:02 (CEST)

Jó bonyolult :))) Mindenestre megírtam a 3. film cikkét is, remélhetőleg jó az átírás, bár jórészt kopipészt, mert a szereplőgárda 98%-ban ugyanaz :D Xia Üzenő 2016. július 20., 11:24 (CEST)

Írtam reviewt a blogon róla :D Xia Üzenő 2016. július 21., 11:05 (CEST)

o Még nem láttad? wow! Azonnal kötelező!! Vigyor Xia Üzenő 2016. július 21., 16:20 (CEST)

Kitette a cikkem az Index2 főoldalra nagy képpel, valószínűleg a wikicikk nézettsége is nőni fog a következő órákban Vigyor Xia Üzenő 2016. július 21., 20:57 (CEST)

Látom. Holnap kiderül milyen hatással volt a nézettségre :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. július 22., 12:35 (CEST)

Megnézted már a filmeket? Vigyor Amúgy elkezdtem nézni az animét, 19. résznél tartok. Egész jó ez, már a szinkront is megszoktam Vigyor. Oro. Xia Üzenő 2016. augusztus 9., 13:49 (CEST)

Az biztos nem, max. a legnagyobb Szató Takeru-rajongója Vigyor Xia Üzenő 2016. augusztus 9., 15:19 (CEST)
Megnéztem az OVA-kat is és bőgtem egy sort. A Trust and Betrayal tényleg őrült jó! Xia Üzenő 2016. augusztus 11., 23:06 (CEST)
Az előzményes OVA-t dicsérték, és tényleg jó. A folytatásnak szánt viszont totál depis... Szegényt kiszenvedtetik benne, egy halálos betegséggel. Tiszta kdrama-forgatókönyv. :D Ez az akame viszont csupa csaj. :D Az nem izgat :DDD Nincs valami jó szamurájos anime még? Vigyor Xia Üzenő 2016. augusztus 12., 08:25 (CEST)

Támogatás kérése[szerkesztés]

Szia, bocsáss meg, hogy zavarlak, de a támogatásodat szeretném kérni, mivel de ez a két szócikk - beképzeltség nélkül mondhatom hatalmas munka volt. Része egy még nagyobb munkának, mert szeretném az USA kormányzatáról szóló cikkeket rendbe tenni - ha már ott éltem... Kérlek nézd meg ezeket a cikkeket, s ha jó szócikknek tartod őket támogasd:

Előre is köszönöm, nagyharcostársi tisztelettel: – Némo (Morgóhely) 2016. július 18., 19:45 (CEST)

Júgengaisa[szerkesztés]

Szia! Mond ez a szó neked valamit: júgengaisa? Ha igen, fejtsd ki, akár egy nyúlfarknyi szócikk formájában. Ha nem, akkor nem értem, miért állítottad vissza a szerkesztésemet. Ugyanis ezt a piros linket az életben soha senki nem fogja kikékíteni. Hogy mi a különbség a filmgyártás és a filmipar között, azt viszont alapból tudom. Különben az egész kérdés (úgy egyáltalán) kevéssé foglalkoztat. Csak néha beleszaladok ezekbe a szerkesztésekbe, és rácsodálkozom a harmadkézből vett marhaságokra, amik úgy terjednek a világhálón, mint a bozóttűz. Üdv! OsvátA Palackposta 2016. július 20., 11:01 (CEST)

RE: szinkronhangok[szerkesztés]

Üdv! Megértettem. A SpongyaBob Kockanadrág című cikkben lévő szinkronhang-táblazatról vettem az ötletet (ott is raktak kereszteket). – Bolondkamion vita 2016. július 21., 15:37 (CEST)

nihongo[szerkesztés]

Hali. szerinted nem lenne hasznos, ha a nihongo sablon a hiraganát is feltüntetné? Xia Üzenő 2016. július 26., 13:41 (CEST)

Nem, nem, arra gondolok, hogy a kandzsi mellett feltüntetni a hiraganát is. Ahogy pl. a japán wikiben van. Xia Üzenő 2016. július 26., 15:13 (CEST)

Hepburn[szerkesztés]

Szia! Nézegettem kicsit a szabályozásainkat, de ezt a mondatot nem találtam bennük. Megmutatnád a forrást az indoklásodra? – Burumbátor Súgd ide! 2016. augusztus 4., 10:36 (CEST)

Igen, ezt néztem is, de ebből nem olvastam a minden áron, kötelező jelleggel létrehozandó átirányítás kötelmét. Lehetőség van, de szerintem minél kevesebb ilyen, idegen alakról a magyar alakra készített átirányítás leng körbe a magyar wikiben, annál kevesebb kezdő szerkesztőnek kínáljuk fel a lehetőséget az idegen alak használatára (ami sokszor kézenfekvő nekik, hiszen az angolból hozzák át a legtöbb cikket). De belátom, hogy ez csak az én véleményem. Mindenesetre nem tartom jó gyakorlatnak a nyakló nélküli redirektek gyártását idegen nyelvű alakokról. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2016. augusztus 4., 11:00 (CEST)

@Burumbátor: pont azért kell a redir, hogy ne hozzák létre szócikkként az idegen nyelű alakon, mert a magyaros japánt nemigen használják a hétköznapi rajongók, mindenki az angol átírást használja (és japán esetben sokszor a hepburn ékezetes alakot, amit amúgy az enwiki is használ, lásd pl. en:Kōhei Uchimura cikkét). Aki nem vágja, hogy mi itt magyarosan írjuk, az képes lesz létrehozni duplikátumot Hepburn alakban (volt már ilyen, nem is egyszer). A redirnek pont az a lényege, hogy aki keresi az idegen alakon, azis megtalálja :-). Xia Üzenő 2016. augusztus 9., 10:12 (CEST)

Mashu Baker[szerkesztés]

Hali! Az ilyenekkel mihez kezdünk? en:Mashu Baker. Felemásban kell átírni, vagy sehogy? Apa amerikai (Baker), a keresztneve meg kandzsis. Beiká Masú? Baker Masú? Mashu Baker? :D Xia Üzenő 2016. augusztus 11., 12:11 (CEST)

Japánt képviseli az olimpián viszont. Xia Üzenő 2016. augusztus 11., 13:32 (CEST)
Akkor Baker Masú lesz :) Köszi Xia Üzenő 2016. augusztus 11., 14:50 (CEST)

RE: Naruto szinkronhang táblázat[szerkesztés]

Üdv! Rendben, átmegy a szereplőlistába! – Bolondkamion vita 2016. augusztus 22., 18:48 (CEST)

országos filmművészet link[szerkesztés]

Szia Sasuke88! Te az ilyen linkeknél a kisbetűs vagy a nagybetűs kezdést szoktad alkalmazni? Annál akarok maradni, amelyiknél te is maradni akarsz. pl. magyar vagy magyar. Ez esetben Pkunk vitalapján is a legutóbbi üzenetemet olvasd el. – Vakondka vita 2016. augusztus 28., 09:33 (CEST)

Régebben azt írtad, a mellék nevek kis betűvel javasoltak. Teljesen mindegy ez, ugyan azt látni vele a felületen, ha te jelenleg így javasoltad, akkor használom így animékben is, meg nem animékben is. – Vakondka vita 2016. augusztus 28., 13:38 (CEST)

Szinkronszínészek nevei a bevezetőben?[szerkesztés]

Itt csak a szereplők az érdekesek. A firkaszereplőseknél meg más animált szereplőseknél akarod ez ott legyen a bevezetőben? A főszerepekben ő és ő hangja hallható. Ha akarod, az animékbe bent hagyom. De Misibácsi egyszer azt írta a laptöri összefoglalóba, hogy nem valók a szinkronszínészek nevei a bevezetőbe. – Vakondka vita 2016. augusztus 28., 15:21 (CEST)

Jó akkor bent hagyom, ahol te tetted be. (Anon is kérdezett, az ő vitalapján említés nélkül.) – Vakondka vita 2016. augusztus 29., 15:23 (CEST)

Epizódlista[szerkesztés]

Szia! Elkezdtem ezt az epizódlistát a Steins;Gate mintájára, de a japán átírást még mindig nem értem. A sorozat sajátja, hogy egy részben több kisebb fejezet is van, ezért nem tudom, hogy megfelelő lett-e a címek formázása. Megtennéd, hogy ránézel? Bocsi, hogy mindig téged ugráltattak, de számomra te vagy az ügyeletes japánzseni. :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2016. augusztus 28., 16:02 (CEST)

Viszont most ki fogja lezárni? Vigyor A tárgyhoz visszatérve, te betűnként szemezgetve (nagy tapasztalattal) csinálod az átírásokat, vagy esetleg van átíróprogram? Bencemac A Holtak Szószólója 2016. augusztus 30., 09:54 (CEST)
Ha még nem lenne eleged belőlem, akkor kérlek nézz majd rá erre is. Biztos át kell majd nevezni a cikket, mert véletlenül az angol címet adtam meg fordítás közben. Előre is köszi! Bencemac A Holtak Szószólója 2016. augusztus 31., 12:43 (CEST)

Behívás[szerkesztés]

Tisztel Sasuke88, segítségre van szükségem. De van egy kérdésem, szereti a linkeket? Például IMDb, PORT.hu, Rotten Tomatoes, Mojo box, Snitt.hu, Tv.com, Mafab.hu-film, Gyerekmesék.com, Filmkatalógus.hu, Iszdb cím, Tcmdb cím, MovieWeb, AllMovie, FilmAffinity, MovieMeter. Ez minden, komolyan gondoltam. – 92.249.181.99 (vita) 2016. augusztus 28., 17:13 (CEST)

Slice of Life[szerkesztés]

Ez mit jelent? Mert úgy tudom a slice szó az szelet ezt jelenti. A life meg tudomásom szerint élet. Szó szerint: szelet élet, így fordítanám, de ez így nem lenne jó. Vagy ennek nem lehet magyar fordítását adni, ezt csak így lehet használni? – Vakondka vita 2016. augusztus 30., 09:46 (CEST)

Kimi no na va.[szerkesztés]

Szia, látom, több wikin pont van a végén, bár pont az angolon nincs. Van valami szerepe? – Pagony foxhole 2016. szeptember 3., 21:46 (CEST)

Na, én nem voltam ilyen sasszemű. :) Bár a franciák meg angol címmel szerepeltetik -- és ponttal. :) – Pagony foxhole 2016. szeptember 3., 22:43 (CEST)

A spanyol wiki általában is jó japán ügyekben. – Pagony foxhole 2016. szeptember 3., 23:29 (CEST)

Nem hiszem, hogy a címek végén lévő pontot át kellene venni. Egyrészt ugyebár címekben nincs pont (a magyar helyesírás szerint), másrészt ez valamiféle segédjelzés lehet a japánok számára, hogy ott van vége a címnek. misibacsi*üzenet 2016. szeptember 4., 07:39 (CEST)

Nem csak ettől voltam hetekig depressziós[szerkesztés]

Nem csak ettől voltam hetekig depressziós, ez kevés lett volna, hanem más wikin belüli (nem mindenkit töröltem volna a labdarúgók, zenészek, újságírók közül a wikiből, akiket törölnek, mondván X link meg Y link triviális említések, aztán annyi, a Kocsmafal (hírek) oldalán is volt egy időközben hálistennek szerencsésen lezáródott dolog, amely bár nem vettem észre a versenyben, mégis izgatott, mert minden, ami a wikipédia szerkesztői-szerkesztőségi becsületszavának nem használ, izgat, a Kezdőlap vitalapján szabályos küzdelem egy bizonyos szerkesztő és sok-sok szerkesztő között és ez az egy bizonyos szerkesztő a vesztébe fut, gyakorlatilag már jobban járna nem megerősített szerkesztőként, mint megerősítettként, aztán augusztus 16-án olyan történt, jó, már a leveled után, amit még nem láttam, hogy a Halálozások XXXX-ben valamelyik változatát -a 2016-ost - le kellett védeni, egyszerűen olyan lett a helyzet és utána augusztus 18-án egy Halálozások XXXX-ben hozzám képest keveset szerkesztő nem adminisztrátor megerősített szerkesztő kidobta két halálozásomat, mondván, boldog-boldogtalant ne tegyűnk oda, holott ha utánanézett volna, még a Népszabi is beszámolt egyikük (Hankó Péter, a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke) haláláról, ja és a Takács Mária tévébemondó szócikkvisszanevezés körüli akadályoztatásból is levontam azt a tanulságot, hogy mondhatok én Filmlexikont, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét is ezen a néven kapta meg, Révai újat, MTVA honlapját, semmi) és kivüli dolgoktól (egyik dolog: augusztus 25-én tanúként bíróságra kellett mennem családi ügyben; másik dolog: a Munkaűgyi Központ pedig adathamisításra kötelezi a dolgozóit, vagyis ha nem Y. napon jelenek meg, hanem X. és Y. nap közötti napokon, akkor nem írják be a jelentkezésemet, ha viszont Y. napon nem jelenek meg, azt írja utólag az osztályvezető, hogy Gipsz Jakab nem jár a Munkaügyibe, holott ők nem írják be a Tényleges jelentkezések rovatába a tényleges jelentkezést és azt mondják, ezt várják tőlük felülről, hogy csak az előírt jelentkezéseket írják be, holott nem véletlenül van Előírt jelentkezések és Tényleges jelentkezések rubrika a kiskönyvbe és a fellebezést ahhoz a vezetőhőz lehetett benyújtani, aki a helyi munkaügyi központ vezetője, nem nyújtottam be, inkább a Munkaügyi Központ Befektetés Ösztönzési Osztályának).

És közben azon töprengek, hogyha másik internetes lexikon lenne, akkor mennyivel mássabb szabályokat szeretnék wikinevezetességről, személyeskedésről, egyáltalán vitakultúráról, kommunikációról és arról, hogy az egyik szabályt vérkomolyan veszi valaki (nevezetességek törlésin), másik szabályt nem vagy megpróbálja magyarázni, hogy ő tulajdonképpen követi, de egyébként hülyeség. Ez utóbbi dekontraszt nem nálad jelentkezett, hanem egy olyan szerkesztőnél, aki komolyan veszi a nevezetességi szabályokat törlésiken, viszont a Szócikkek felépítését nyűgnek, amit az egyik szerkesztő nevéhez kötött. Holott mindkettő útmutató - és őszintén szólva én pedig az általános nevezetesség leírását tartom a mostani helyzetben hülyeségnek - mert a nevezetességi szabályok megfogalmazása (2007) óta sok minden változott és bár sokat is változtattak rajta, de kevés olyan szempontból, hogy sok egyénnek csak a halálakor derül ki, mennyire ismertnek tekintették a wikin túl (pl. Juhari Zsuzsannáé, akivel nemigen készítettek riportot, mégis 126 komment jelent a halála után a blogján 2015 aug. 12-28 között). Ez a dekontraszt kétségessé teszi, hogy melyik mechanizmusról szól inkább a wikipédia, ami nincs és ne is legyen, még forrásokkal sem vagy arról hogy ami biztosan meg tud maradni, annak a szerkezeti-tartalmi felépítéséről. Vagy mindkettőről. Egyenlőre az előbbi látszik biztosabbnak, a másik pedig sokak által hülyeségnek vevésnek.

Ja és ráadásul ami nem felel meg a nevezetességi útmutatónak, az Sablon:Gondokban úgy szerepel, hogy nem felel meg a nevezetességi irányelveknek - a nevezetességi útmutatóra mutatva.

És akkor időpontilag is a végére még ott van Bayer Zsolt esete - miközben törlik - egyébként jogosan - a szócikkéből hogy író, aközben az irodalmi műhely alá van rendelve - egyenlőre besorolatlanul. És igazából jobb volna, ha Médiaműhely cikkértékelésébe tartozna - csakhogy nincs még médiaműhely.

Ahogy filozófiaműhely sem létezett sohasem a magyar wikipédián - ez már Bayer Zsolt szócikkétől függetlenül. Úgyhogy pl. Friedrich Nietzsche csak a Németország-műhelybe van sorolva, miközben filozófiai-kulturális hatása túlmutat Németország határain, a Filozófia szócikk pedig egyik műhelybe se. Viszont van Portál:Filozófia, felválalva a műhelyszerűséget oly szempontból, hogy a portálon vannak pl. a tennivalók, de a filozófia portál nem tudja a cikkértékelés szűkségességét helyettesíteni.

És nem változik semmi, de semmi mégsem. És akkor jön egy vagy két szerkesztő és arra mászik rá, hogy milyen dolog, hogy én az utolsó pillanatban adom le a döntéssablonomat, holott ilyenért még Kiemelt szócikkek esetében sem fikáznák az embert (ha már csúnya szavakat használunk), viszont a Jó szócikkek esetében kétszer egymásután erre mennek rá, mint érvelési alapra. Apród vita 2016. szeptember 4., 02:23 (CEST)

a nevezetesség magasabb rendű kritérium, mint a szócikkek felépítése. Ezt hol olvastad, hogy vannak magasabb és alacsonyabb rendű útmutatók? Van ötféle útmutató (viselkedési, műfaji, tartalmi, szerkesztési, stilisztikai) és nem szerencsés az egyiket magasabb rendűnek tekinteni, mint a másikat.

Talán az én véleményem, talán másé is, de azért nem szerencsés magasabb és alacsonyabb rendű útmutatókat megkülönböztetni, mert egy-egy útmutató alábecsülése ilyen elé-mögé rendelésekkel csak közösségi anarchiához vezet. Ha X. azt mondja, hogy én úgy képzelem, hogy egy szócikk felépítése ilyen és ilyen legyen és nehogy már meghatározzák nekem, hogy milyen legyen, vagy azt mondja, hogy X. útmutató javarészt Y. kreálmánya, ezért nem érdemes követni, egyrészt azok munkájának a meg nem becsülése, akik heteken vagy tán hónapokon át foglalkoztak egy-egy rendszer (jelen esetben útmutató) felépítésével, másrészt az ilyesfajta elé-föléhelyezések szétveti a közösséget magát, mert ha X. azt mondja, hogyha Y.-nak szabad eltérni, akkor nekem miért nem, A. pedig azt, hogyha X.-nek és Y-nak szabad eltérni, akkor nekem miért nem, egy idő után az ilyen láncreakciók beindulása és elfogadása bizonyos útmutatók (így a Szócikkek felépítése) elején található Az itt leírtak a wikipédisták elfogadott szokásait foglalják össze mondatot teszi értelmetlen tartalommá és ezáltal egy-egy útmutató értékét is csorbítja.

Lehet persze azt mondani, hogy ugyan egy szakasznév és egy sablon másnak tekintése, mint amilyen elvárt nem teszi értelmetlenné ezt a mondatot. Erre csak ezt tudom mondani: Egy szög miatt a patkó elveszett. A patkó miatt a ló elveszett. A ló miatt a lovas elveszett. A lovas miatt a csata elveszett. A csata miatt az ország elveszett. Máskor verd be jól a patkószeget. A Jegyzetek sablon itt egy szög a patkóban.

Igaz ugyan, hogy az ilyen érvelést csúszós lejtőnek nevezik egyik részről, de pont a csúszós lejtő-érvelés mondja azt is, hogy a sorozatlánc megszakítható, a hibák kijavíthatók, az események akár visszafordíthatóak is. Másrészt Zerind írta a csúszós lejtő vitalapján 2015 szeptemberében, hogy Szerintem a patkószeges nem jó példa. Mert a vers nem azt mondja, hogy ha nem vered be a szeget, akkor ez el fog veszni, és akkor az el fog veszni, stb., hanem csak felhívja a figyelmet arra a lehetőségre, hogy ha nem vered be, akkor akár ez is megtörténhet (múlt időben van, vagyis csak egy példát mond el, nem következtetések sorozatát). Az egésznek az a mondanivalója, hogy ha bevered, akkor ez mind nem történik meg. Ez nem ekvivalens azzal, hogy ha nem vered be, akkor megtörténik. Ez utóbbi lenne csak az érvelési hiba.

Azt mindenesetre tudom, hogy a Wikipédia:Jószócikk-státusz kritériumai rögtön a Forma és stílus szakasszal nyít és azonbelül a A szócikk felépítése megfelel a Wikipédia által támogatott szócikk-szerkezetnek és elvárásoknakkal nyít.

akkor legközelebb ne a szavazás utolsó napján ellenezd, mert így olyan hatása van, mintha meg akarnád buktatni az egészet. Mit? A jó szócikkek rendszerét vagy egy adott szócikket? Egyáltalán milyen dolog az, hogy odavágod, hogy megbuktatni? Most én is mondjam azt, hogy X. ne az utolsó pillanatban szavazzon egy-egy szócikk mellett, mert olyan, mintha nem a szócikk miatt akarna egy szócikket támogatni, hanem azért, mert megkérték rá? Vagy azért, mert az egészben pont ugyanaz vág vissza a jó szócikkeknél, mint a kiemelt szócikkek esetében régebben, amikor bizonyos kritériumokat kevesebb támogatóval is kiemeltté lehetett tenni (öt támogató helyett hárommal), mert némelyek már baráti és nem szócikkcentrikus szempontok alapján adták le támogatásukat X. szócikkre? Hogyha X. ajánlja, akkor Y. úgy volt vele, akkor biztos úgy is van, mert X. mondta? Apród vita 2016. szeptember 6., 23:48 (CEST)

Taijó no ódzsi: Horus no daibóken[szerkesztés]

Üdv! Láttam, hogy már lezárult az eljárás ezért gondoltam itt kérdezem. Nem lenne hasznos egy cselekmény-cselekmény vége sablont rakni bele? Minden jót, – Frommer Coat of arms of the Austro-Hungarian Navy.png Fórum 2016. szeptember 5., 22:38 (CEST)

Amúgy sem terveztem hadjáratot, de e meggyőző érvek hallatán teljesen egyetértek. – Frommer Coat of arms of the Austro-Hungarian Navy.png Fórum 2016. szeptember 6., 22:51 (CEST)

adó-paraméterek[szerkesztés]

Szevasz! Az alapvetően moziban vetítetteknél, akarod a box-ban bent maradjon az eredeti és magyar adó-paraméter, és ki legyen töltve infókkal? Mert Máté szerint az alapvetően televízióban sugárzottakhoz való az kizárólag. Én az alapvetően moziban vetítetteknél, egy sugárzások szakaszt csinálok, és oda írom be, az adókat, meg az időpontjukat, mikor sugározták azon az adón. Máté szerint úgy jobb megoldás az alapvetően moziban vetítetteknél, de szerinte az alapvetően moziban vetítetteknél feleslegesek az adók megemlítései. Én úgy táblázatosan csinálom, az alapvetően moziban vetítetteknél, az alapvetően televízióban sugárzottaknál, meg a box paraméterét használom. Az animékben ott meghagyom, úgy ahogy te akarod, szerintem nem fölösleges semminél sem az adókat, valahogy feltüntetni min ment. Az animékben az alapvetően moziban vetítetteknél, akkor te is ezt a táblázatot alkalmazod a továbbiakban, vagy te szeretnéd meghagyni a box-ban, az adó-paramétereket az infókkal együtt? – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 14:03 (CEST)

 • "alapvetően moziban vetített" = Olyan mozgóképes alkotás, aminek az eredeti bemutatása moziban volt. (Ilyenek általában mennek tévében is, cssak később)
 • "alapvetően tévében sugárzott" = Olyan mozgóképes alkotás, aminek az eredeti bemutatása tévében volt. (Ilyenek általában nem mennek moziban, csak tévében.)

Máté szerint a box-ban az eredeti adó és a magyar adó paraméterek kizárólag a televíziós nézésre készültekhez valók. – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 14:25 (CEST)

A vetítés szó jobban megy a mozisakhoz, a sugárzás szó meg jobban illik a televíziósakhoz, véleményem szerint, azért úgy írtam. De Máté szerint is, úgy jobban illenek. – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 14:39 (CEST)

Na jó, mindegy, kérted ne csináljak veled semmit, az animékben marad mindenhol úgy, ahogy van, és kész! – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 14:45 (CEST)

Máté szerint az adó-paraméterek kizárólag a televíziósakhoz valók, meg szerinte a mozisaknál az adókat felesleges feltüntetni. Az anon kitalált helyette egy táblázatot, amit elhelyez egy szakaszba, azt ott adja meg az infókat, ami Máté szerint határozottan jobb megoldás, a mozisaknál. Csak ezért kérdeztem meg, hogy Máté javaslatára csinálod tovább, vagy a mozisaknál is a box-ba akarod feltüntetni. Nekem teljesen mindegy az animékben, hogy akarod, ott mindent a kérésed szerint csinálok. – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 20:59 (CEST)

Egyébként nem is arról volt szó, elvedd az infót az olvasótól, hanem az, hogy egy másik lehetőséggel is csinálhatod, azt változtatsz, vagy maradsz az olyan cikkekben is, annál a lehetőségnél. Különben a vetítették, sugározták, adták, tűzték műsorra ezt alkalmazom televíziónál, mozinál a vetítették, mutatták be ezt alkalmazom. A mozi nem sugároz, azért oda nem illik a sugárzás kifejezés. A tévénél a vetítés és a sugározás, valóban mind kettő jó, csak Máté véleményét említettem, hogy szerinte a sugárzás kifejezés, ahhoz jobban illik mint a vetítés. – Vakondka vita 2016. szeptember 8., 21:05 (CEST)

Leírom neked most egyszerűen, mert a tegnapi leírásom látom neked bonyolult volt. Garfield Itt nézd meg a sugárzások szakaszt. Ezt a lehetőséget találta ki az anon, a box paramétere meg a bevezető beírása helyett, az anon. Mert Máté szerint a film-infobox esetében az adóparaméter kizárólag a TV-filmekhez van. A kérdés ez akart lenni, te is alkalmazod ezt a lehetőséget a Mozi-filmeknél, vagy te továbbra is a bevezetőben akarod meg a box-ban feltüntetni, az adókat, ha később vetítették a TV-ben is? Én alkalmazni szoktam ezt a lehetőséget Mozi-filmeknél, de az animékben, ahogy akarod én úgy meghagyom neked. Csak ezt akartam tőled megkérdezni, hogy te a Mozis Animékben, hogy szeretnéd akkor? – Vakondka vita 2016. szeptember 9., 08:14 (CEST)

Máté szerint a Mozi-filmeknél fölöslegesek az adók feltüntetése, de szerinte ez határozottan jobb megoldás. Kivenni én se akartam az adókat, mert plusz infók, amik amúgy tények, és gondolom van több szerkesztő, akit érdekel, egy Mozi-film is később, melyik TV-adókon ment. A kivevés az szerintem is jó infók rombolása lenne. – Vakondka vita 2016. szeptember 9., 08:16 (CEST)

Jó, akkor az animés cikkekben marad úgy. Én nekem sincs bajom, azzal, ahogy te csinálod, én is úgy csináltam. Az anon csinálta át, mert Máté említette az adóparaméterek film-infobox esetében kizárólag a TV-filmekhez valók. Amúgy szerintem semmi baj az, ha Mozi-filmeknél is a box-ba felsoroljuk később miken adták. Még nézd meg az anon vitalapján Misibácsi üzenetét, arról írd meg az én vitalapomon, mi a véleményed. Szerintem minden adó megemlítése hasznos infó, mert valakit érdekelhet, és azzal se ártunk, ha egy adónak változott a neve, azt is feltüntetjük, Pl. FoxKids / Jetix, mert így ne tévesztik össze az adókat, hogy az nem egy másik adó, hanem az kapott új nevet. – Vakondka vita 2016. szeptember 10., 08:00 (CEST)

Látta ma hozzászólásod az anon lapján, teljesen egyetértek. Szerintem se fölösleges egyáltalán a feltüntetés, ha minden adó benne van a cikkben. Sőt, szerintem is hasznos. Azt is az anon csinálta, mert Máté kivetet néha a MOZI-filmeknél az adókat, mivel szerinte azok kizárólag TV-filmekhez valók. Szerintem semmi baj, a MOZI-filmeknél se az adóparaméter kitöltése, meg a bevezetőben a megemlítése, amúgy ezzel is egyetértek. Csak ezért kérdeztem rá, mert Máté szerint ez határozottan jobb a MOZI-filmeknél, hogy te ezt használod, vagy a bevezető, box maradsz azoknál. Ha te így akarod, az animékben így hagyom, meg ahogy kéred úgy csinálom, csak ezt akartam megbeszélni. Ahogy kérted, marad minden animében a bevezetőben, és a box-ban az adók felsorolása. Az adó felsorolás meg kiváló, ha bent van egy cikkben, hasznos infók. – Vakondka vita 2016. szeptember 10., 15:24 (CEST)

Tévéadók[szerkesztés]

Szia!

mér lenne felesleges az összes vetítő csatorna feltüntetése?

1. Mert a lista vég nélkül folytatódna, mindig lehet egy újabb csatorna, ami bemutatja ugyanazt a filmet, vagy ahogy az anon megjegyezte: átnevezik a csatornát.
2. Nem enciklopédikus tartalom az összes tévéadó felsorolása, ahol egy filmet bemutatnak (a következő 5 évben? 20 évben?).

Képzeld el, mondjuk készítenek egy új típusú repülőgépet. A tévé és az online portálok megírják, hogy a gép hol, melyik repülőtéren szállt fel először és mikor. Ha már menetrend szerint közlekedik ugyanaz a repülőgép, akkor szerinted az összes repülőteret fel kell sorolni, ahol a következő évtizedekben felszáll? misibacsi*üzenet 2016. szeptember 10., 22:17 (CEST)

Akkor gondolj arra, hogy te magad hol és mikor születtél meg. Ez nyilván számon van tartva hivatalosan is, és saját magad és családod is számon tartja, mert fontos számotokra. De utána az, hogy te milyen országokba, városokba utaztál, az is számon van tartva? Ugyanolyan fontos, mint a születés helye és ideje?

A repülőgépes példa egyáltalán nem csúsztatás, csak nem értetted meg. Attól függ, melyik cikket nézzük: ha egy repülőgépről írunk cikket, akkor abban a cikkben kizárólag az első felszállás helye és ideje a fontos (ahogy a megszületés is). Ha egy-egy repülőtérről írunk cikket, ott fontos lehet, hogy azon a repülőtéren egy adott típusú gép mikor szállt le/fel először. Tehát a cikk témájától függ, hogy melyik információ fontos és melyik nem.

Egy híres ember esetén az egyes települések számon tartják, ha ott is csinált valamit az a híres ember. De a híres ember élete szempontjából nem biztos, hogy az adott helyen való tartózkodása az életében fontos volt. misibacsi*üzenet 2016. szeptember 11., 08:01 (CEST)

Nem most kezdődött...[szerkesztés]

Követtem a cikkjelöléssel kapcsolatos vitát: bevallom, már a sokezredik eset.

Nem csak arról van szó, hogy a wikijogászkodók és a folyton depressziós embergyűlölők tönkre vágják a jelölést. Nagyobb gond, hogy egyes körök számára létfontosságú, hogy a Wikipédia egyfajta safe space legyen. Ahol saját magánéleti problémáikról áradozhatnak 30 ezer karakterben és minden vitalapra odarondíthatnak, de őket tilos kritizálni. Egy olyan közösség kezd kialakulni, ahol bárki leírhatja nem releváns véleményét és oda nem illő fecsegését - ha pedig egy delikvens durcás lesz, hónapokig kell gondozni az érzékeny lelkivilágát.

Ami pedig Apród szerkesztőt illeti, súlyos pszichológia problémákkal küzd és képtelen a Wikipédia közösségével együttműködni. Mi történik egy vandállal, ha évek óta szétoffolja a megbeszéléseket? Kizárják? Blokkolják? Simogatást kap.

– Rosszkornyifog vita 2016. szeptember 11., 15:33 (CEST)

Weboldalak és TV adók[szerkesztés]

Tisztelt Sasuke88, Nem kaphatnék esetlen egy védelmet. A mai napon Pkunk visszavonja állandoan, amit én változtatok és javítgatók. Ha védelmet adna, nagyon hállás lennék. – 92.249.181.99 (vita) 2016. szeptember 30., 17:56 (CEST)

animék[szerkesztés]

Szevasz! Gullás Fanni cikkében tudsz segíteni bővíteni az animékkel? – Vakondka vita 2016. szeptember 20., 10:24 (CEST)

Fülöp-szigetek[szerkesztés]

Javítottam, amit kértél. Kösziǃ Dudva Skull and Crossbones.svg vitalap 2016. szeptember 27., 14:26 (CET)

Boldog wikiszülinapot[szerkesztés]

kívánok! – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2016. szeptember 27., 16:41 (CEST) Frohe Geburtstag 7.png

@Rlevente: Köszönöm szépen! :-) – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. szeptember 27., 18:41 (CEST)

v: Kalandra fel[szerkesztés]

Szia! Kész. – Ákos97 почта 2016. szeptember 30., 18:44 (CEST)

v: Beyblade Metál őrület[szerkesztés]

Szia! Inkább írok Garfbob10-nek, az ő szakterülete az RTL-es blokkok. A dátumok ránézésre valóban nem stimmelnek, szerintem 2013-14-ben adhatták. ui: Szívesen. :-) – Ákos97 почта 2016. október 6., 07:39 (CEST)

két anime[szerkesztés]

A Dinoszauruszok királyában, az X-nem (animében) nézd meg a bevezetőben az adók, így pontosak. Az egyikben volt egy ilyen mondat rész, illetve az online is elérhetővé tette. Ezt olyan pontatlannak láttam, hogy nem a KiWi TV-nek a hivatalos webhelye az? Mert online, ebből több weboldal van, minthogy tv adóból is. – Vakondka vita 2016. október 6., 11:55 (CEST)

Szívesen, egy apró javítás maradt bennük, amit utána te javítottál, azt azért hagytam úgy, mert mivel rákérdeztem, tudtam akkor te is úgy is hozzá javítod. Az egyiket, ha úgy mondtad köze van, nem lenne érdemes feltüntetni a rendezőnél? , "a sorozatot" Münchhausen báró rendezte VAGY , "az animét" Hamato Yoshi rendezte, Így gondoltam. – Vakondka vita 2016. október 6., 13:24 (CEST)

Ja bocsi, ne haragudj. – Vakondka vita 2016. október 6., 14:57 (CEST)

Te egész estés animéknél a nyelv paramétere mögött jelenleg szoktad használni, a + magyar nyelv (mozis szinkron) ezt a plusz információt? – Vakondka vita 2016. október 7., 09:56 (CEST)

Ezekből melyiknél támogatod a nagy betűt és melyiknél a kis betű? Mármint amit a link eltakar betű kezdést. – Vakondka vita 2016. október 7., 14:24 (CEST)

 • birt (a bevezetőben)
 • $ (a box-ban)
 • japán (a box-ban)
 • Japán (a box-ban)

Akkor az évszámot dátummal a box-ban meghagyta kéken, és akarod minden paraméter kitöltött legyen, ne a wikidatából jelenjen meg, az animékben mindent így alkalmazok, ahogy kértél. Nagyjából én is mindent így alkalmazok, csak én már a wikidata megjelenést használom, de csak azoknál, amik azonosan jelennek meg a beírtakkal. – Vakondka vita 2016. október 7., 17:44 (CEST)

WT-indítvány[szerkesztés]

Szia!

Úgy véltem, valamilyen szinten érintett vagy, ezért tájékoztatlak az alábbi beadvány benyújtásáról: Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Gyimhu. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 27., 05:52 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Szia! Köszönöm az értesítést. A hosszú hétvégén megpróbálok hozzászólni. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2016. október 27., 13:28 (CEST)

Fixi, Foxi és barátaik[szerkesztés]

Egy pillanatra lefagyott a wiki nálam, ezért te megelőztél a táblázat arány korrigálásában, vissza tettem volna most csak, nem mindig sikerül szép arányt kihozni, de te most segítettél. – Vakondka vita 2016. október 29., 20:01 (CEST)

A box mellé akartam húzni, mert az ismertető alatt marad egy kis fehérség, mert még rövid, de nem baj, akkor maradjon így. – Vakondka vita 2016. október 29., 20:03 (CEST)

Danke, a segítségeket. – Vakondka vita 2016. október 29., 20:06 (CEST)

Csak ez az, hogy nem akartam úgy hagyni, mert láttam csúnya úgy összenyomva. Csak megnéztem a táblázat mellé tudom e húzni, azt az előnézetek helyett, a minden egyes mentést használtam. Vissza akartam tenni, az alá csúsztatottra, csak megjelent nálam, amit az internet szokott csinálni, hogy újra kell tölteni az oldalt. Így késésben voltam, azt mire vissza akartam volna csinálni, már te megelőztél. Azt azt hittem, hogy hátha azt gondolod, olyan csúnyán akartam a táblázatot, azért nem tettem vissza. Azért a friss verzióban jók lesznek a dolgok, ha sok apró fölösleges lépésen estek át a dolgok. Amire írtad átláthatatlan lesz a laptörténet, azért biztosan nagy nehezen csak ki lehet mindent bogozni. De általában a friss verziót nézik, mint a laptörténeteket. De a megköszönés az szép dolog, meg a szépen kérés is, és a légy szíves is, mert a goromba hangnemben való írás a nem szép. – Vakondka vita 2016. október 30., 06:57 (CET)

London Bridge Is Falling Down[szerkesztés]

Szia!

A fenti cikk tartalmaz két animés referenciát. Megtennéd, hogy ránézel az átírásra és ha láttad a Kurosicudzsi-t, akkor adsz egy forrást a mondatra? Mivel nem láttam (még Vigyor) a sorozatot, érteni sem igazán értem, mire gondolnak itt: „It is also used by one of the main villains in the anime Black Butler.” Remélem láttad a sorozatot és tudsz segíteni! Üdv: Bencemac A Holtak Szószólója 2016. október 31., 16:34 (CET)

Köszi a gyors segítséget! Bencemac A Holtak Szószólója 2016. október 31., 18:31 (CET)

MOKÉP ill. Mokép[szerkesztés]

Szia!

Nem világos előttem, miért írtad át a címet kisbetűsre?

Az egykori Mozgóképforgalmi Vállalat rövidítése volt a MOKÉP, így, csupa nagybetűvel. Lásd pl. Budapest lexikon, 2. kötet, 149. old.)

Az más kérdés, hogy a Mozgóképforgalmi Vállalat egy későbbi jogutódjának cégneve "Mokép" vezérszóval kezdődik. Amikor erről beszélünk, természetesen a részben kisbetűs alakot használjuk.

De hogyan lehet helyesírási hibának minősíteni azt, hogy kétféle (egyaránt korrekt) írásmód létezik?

Más példával: A ma "közért" közszó eredetileg tulajdonnév volt, KÖZÉRT. A történelmi vállalatnévről szólva akkor is csupa nagybetű, ha a közszót kisbetűkkel írjuk.

--Linkoman vita 2016. október 31., 17:34 (CET)

adók[szerkesztés]

Akkor, hogy csinálod te a továbbiakban? Követem a te javaslatodat. A bevezetőbe beírod az első magyart, meg az első új szinkronos magyart, a box-ba pedig felsorolod az adókat? Én eddig is így csináltam mint te, Máté meg több szerkesztő miatt, vettem ki, azt kerestem más megoldást. Ha így javaslod, átadom Gabestnak, ő visszateszi a nem animékben, az animékbe meg marad. – Vakondka vita 2016. november 3., 12:01 (CET)

Jó akkor meghagyom neked az animés cikkekben, és a többiben is vissza állok a régi alkalmazásomra. – Vakondka vita 2016. november 3., 13:52 (CET)

Egy kiscica neked![szerkesztés]

Youngkitten.JPG

Kezet rá Sasuke, maradok annál, amit eredetiben használtam, és te is úgy javaslod, köszöni Gabest is a javaslatod.

Vakondka vita 2016. november 4., 21:27 (CET)

Segélykérés[szerkesztés]

Hello, Sasuke88!

Nagy baj van Pkunk már megint készül valamire. Szándékosan átszerkeszte az 1976-os Lúdas Matyi szócikknél, azt állítja, hogy (nem tévéfilm), hát nem szörnyű? És ráadásul idegesítő is, ha nem haragszik. – Gabest vita 2016. november 5., 06:58 (CET)

Abban igaza van Pkunk-nak nem tévéfilm, hanem mozifilm, mert alapvetően nem televízióban sugározták, hanem moziban vetítették, de Sauske88 ő azt javasolta, mozifilmeknél is beírhatjuk az adókat, példaképp a Kiki - a boszorkányfutár cikk. Abban, ahogy ő csinálta, én szívesen alkalmazom úgy. De megnézhetitek a János vitéz cikket is, abban Pkunk kivette a box-ból az adókat, és egy szakaszban csak feltüntette. Abban kéne megegyeznetek, Gabest, Gergő90, hogy pontosan milyen formánál maradjunk, és azt már ne variáljuk örökre. – Vakondka vita 2016. november 5., 07:42 (CET)

Hello, Sasuke88, Pkunk már megint készül valamire. Szándékosan visszavonta, amit szerkesztettem, azt állítja, hogy (Visszavontam az utolsó 5 változtatást (Gabest és Vakondka), visszaállítva Gergő90 szerkesztésére: rossz formázás vissza), hát nem idegesítő? Legyen szíves, intézkedjen a Mokép szócikkel kapcsolatban, nagyon hálás lennék. – Gabest vita 2016. november 10., 18:42 (CET)

Gabest, Gabest! Már kaptál egy üzenetet a vitalapodon a Moképpel kapcsolatban. Azt vedd figyelembe és nyugodj meg abban. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 11., 18:45 (CET)

Szóval mire is készülök? Mindig készülök valamire, mert ilyen az élet, de lehet, hogy ti jobban tudjátok, hogy én + éppen most pont mire, úgyhogy csupa fül vagyok :) – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2016. november 11., 18:42 (CET)

Televíziós megjelenlenések[szerkesztés]

Nézd meg ezt a szakaszt, a Szaffi cikkben, szerinted így jobb a felsorolás mint a box-ba, vagy a box-ba jobb? Pkunk csinálta így, de szerintem a korhatárok feltüntetése tök érdekes tény, örülök a feltüntetésének meghagyásának, és ha jól emlékszem te is szoktad alkalmazni. Most a te véleményedet akartam kikérni, azért neked írtam. – Vakondka vita 2016. november 11., 15:43 (CET)

Mokép[szerkesztés]

Hello, Sasuke88

Segítenél nekem a Mokép cikkel kapcsolatban? Ha így tegesződök. Ezzel a [[MOKÉP-PANNÓNIA Filmgyártó- és Forgalmazó Kft.|Mokép]] sablonnal szerkesztess az info box-ban és a bevezetőnél a két cikkbe, pl. az 1973-as János vitézbe és a Szaffiba. Légyszi szerkeszd át helyettem a kedvemért, hálás leszek érted. ;)– Gabest vita 2016. november 13., 08:30 (CET)

Táblázat[szerkesztés]

Hello, Sasuke88!

Van egy kis gond. Segtened kell nekem, Pkunk azt állítja, hogy a táblázataid rondák, fölöslegesek, nem kellenek sehova, és azt is hogy, a táblázat, mintha kőbaltával faragták volna. Ház nem idegesítő? Nézd meg például a János vitéz szócikknél, ami az van írva: Visszavontam Gabest (vita) szerkesztését (oldid: 18134465) a táblázatos felsorolás ronda, nem kell. Ha megkérhetnélek, hogy a magyar rajzfilmeknél a szereplők szakaszánál szerkeszd át, tedd meg a kedvemért ;) – Gabest vita 2016. november 13., 12:41 (CET)

Hello, Sasuke88, megint én vagyok. Képzeld Pkunk ismét azt állítja, hogy Minek a táblázat a János vitézbe? Mondtuk, hogy felesleges egy ilyen kis felsorolást táblázatba rakni, mert e sok díszítés elnyomja a lényeget, ezért jön nekem ezzel. Megkérnélek, vedd rá, hogy maradjon táblázat a szereplőknél. Ha megtennéd én mindig hálás lennék ;) – Gabest vita 2016. november 14., 17:19 (CET)

Halihó, Sasuke88! Mondd csak, ezek szerint tényleg nem kell stáblista a magyar rajzfilmekben, még a saját szerkesztésű összen animéban sem, ugye? – Gabest vita 2016. november 15., 18:19 (CET)

Hello Sasuke88. Légyszi, mondd meg, csakugyan nem kell a stáblista valamelyik szócikkben, ugye? – Gabest vita 2016. november 25., 13:33 (CET)

RE: Stáblista[szerkesztés]

Oké, Sasuke88 meg tudnád nézni két szócikkben, pl. az 1973-as János vitézben és a Hugó, a vízilóban és mentsd nekem, ha megkérlek. Köszönöm. – Gabest vita 2016. november 26., 21:04 (CET)

Hát te mondtad, hogy nem kell már stáblista a Magyar rajzfilmekben. – Gabest vita 2016. november 27., 15:57 (CET)

két évszámos kategória[szerkesztés]

Szia! Szerinted ezt és ezt érdemes volt törölni, csak azért mert egy sorozathoz kerültek be? Pagony törölte, egyszer írtad legalább 3-4 sorozat kerüljön be, de ha már meg lettek csinálva, később is kerülhettek volna még be sorozatok. – Vakondka vita 2016. november 28., 09:44 (CET)

Tanácsot azért kérhetek tőled, mit tanácsolsz, Pagony törlése ellenére, megint létrehozzam vagy hagyjam most? – Vakondka vita 2016. november 28., 10:21 (CET)

És mit ajánlasz, ha ismét egy kategóriát hozok létre. Úgy értem egy új évszámos kategóriát csinálok, amit még nem töröltek, de csak egy sorozatot tudok még hozzá. Ebben az esetben se hozzam létre, ott is várjak, amíg ötöt találok? – Vakondka vita 2016. november 28., 11:34 (CET)

Ok, akkor legyen úgy. – Vakondka vita 2016. november 28., 15:04 (CET)

C8[szerkesztés]

Nem értem, mit írogatják anonok meg Panybotond ezt a hülyeséget, 2016. december 31-én megszűnik. Amúgy a megszűnési paramétert csak akkor szabad kitölteni, ha már valóban megszűnt. – Vakondka vita 2016. november 28., 20:08 (CET)

Segélykérés (2. felvonás)[szerkesztés]

Halló, Sasuke88!

Pkunk már megint készül valamire azt írta tréfából: Van egy javaslatom: a Wikipédiát át kell nevezni Gabestpédiára, és mindenki más elkussolhat. Hát nem jobb lenne így?, Hát nem visszataszító? Légy szíves, próbálj rávenni, hogy hagyjon engem békén. Meghálállak. ;) – Gabest vita 2016. november 29., 21:56 (CET)

Nagy- vagy kisbetűs szakasz[szerkesztés]

Szevasz! A szakaszban olyan a téma, amit magyarul kisbetűvel írunk. (Pl: autó, szépség, amerikai) ez esetben kisbetűvel vagy nagybetűvel szokásosabb a témát írni? Mert valakit láttam kisbetűvel írni, valakit nagybetűvel, valamikor kicsivel írta, valamikor naggyal. – Vakondka vita 2016. november 30., 19:57 (CET)

Arra gondoltam ha valaki valakinek ír a vitalapjára, mikor új szakaszt nyit, ott valaki kisbetűvel írja, ha olyan a téma megnevezése, amit magyar nyelvben kisbetűvel írnak, de valaki meg nagybetűvel írja mindig. – Vakondka vita 2016. november 30., 21:59 (CET)

Re:Helyzetkép[szerkesztés]

Szia!

Mostanában elég aktívan benne vagyok a tudományos életben, egymást érő publikációk, konferenciák, így sajnos nem igazán jut se időm, se erőm a wikire - és bizonyos korábbi esetek miatt túl lelkes sem vagyok ilyen irányban. Teljesen azért nem adtam fel a wikizést, de elég hátul szerepel a prioritások között. Én mostanában a Gundamekre kaptam rá, az Origin például hatalmasra sikerült. De tetszenek a CGI-os megoldások is (pl. Sidonia no Kishi vagy a 2016-os Berserk) fiába fújolnak rájuk annyira. Azt nem ígérem, hogy bármelyikből cikket írok, de a december-január nyugisabb időszak, meglehet úgy kelek fel valamelyik reggel, hogy nagyon wikizhetnékem van. :-)Laci.d vita 2016. december 2., 16:23 (CET)

Köszi![szerkesztés]

nincs

Szia!

Holnap Karácsony, ajándék híján gondoltam megleplek egy kis történettel. :-) Még Wikipályafutásom legelején, 2013-14 tájékán innen-onnan barátoktól egyre többet hallottam egy anime nevezetű, akkor még számomra definiálhatatlan dologról. Kezdetben nem is foglalkoztam vele, a wikin is csak néhol feltűnő aláírásod képviselte az egyetlen keleti hatást. Egészen 2016-ig, amikor is végül beadtam a derekam és megnéztem pár sorozatot (AoT, Steins;Gate, SAO). Innentől nem volt megállás: jobbnál jobb sorozatok következtek és kezdtem felismerni a wiki rejtett animés oldalát. Szinte minden cikk laptörténetében ott szerepelt a neved, írásaid ismeretlen sorozatokat/filmeket tártak fel előttem. Összegezvén, sikeresen magaddal rántottál az animék világának feneketlen mélységébe és váltál ezáltal szabadidőm (közvetett) gyilkosává. Vigyor Köszönet érte: habár fogoly lettem, a koszt kiváló! Kellemes ünnepeket, remélem jövőre ugyanitt! Bencemac A Holtak Szószólója 2016. december 23., 20:10 (CET)

Anette[szerkesztés]

Szevasz! Sajnos nem tudom, most találtad e meg, vagy már rátaláltál, csak most érté rá ezzel foglalkozni. Sajnos azt sem tudom, hogy nem láttad, vagy mégis láttad az animét. Bár mindegy, nem érdekes, a lényeg segítesz bővíteni. Danke / Thank you a cikk bővítését. – Vakondka vita 2016. december 26., 15:02 (CET)

Szívesen, amit megköszöntél a laptöriben. – Vakondka vita 2018. május 5., 08:42 (CEST)

Ünnepek[szerkesztés]

Áldott karácsonyt és boldog újévet kívánok!– Történelem pWas gibt's Neues? 2016. december 26., 16:25 (CET)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[szerkesztés]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[szerkesztés]

 1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
 3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Re: Mokka[szerkesztés]

Most, hogy jobban megfigyeltem a karaktert, tényleg bulldog lesz, de régen nem tudom miért, csak tényleg szentül egy nagy ronda macskának hittem, az most úgy merült fel bennem. Igazad van, hogy azért mégis utána nézhettem volna. Köszi pontosítottad az ügyet, de ne haragudj a nagy bűnért, amit elkövettem. Ez esetben látom most tényleg én tévedtem, de mindig én sem lehetek pontos. Nagy nehezen mertem írni is, mert most bűn tudatom van e miatt, hogy pontosan utána nézve tényleg bulldog, de én régen valami miatt egy nagyobb rondább macskának hittem őt mint Kávét, és most is az ömlött fel bennem. Tán azért mert a macskának meg a kutyáknak nem olyan szokott lenni a fülük, de itt mindegyik macskának olyan a füle, és Mokkának is olyan volt. A maga nevében helyes Mokka is, csak Kávéval összehasonlítva Kávé véleményem szerint helyesebb állatka, de ő macska. – Vakondka vita 2017. január 16., 13:44 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[szerkesztés]

(Sorry to write in English)

Arrietty – Elvitte a manó[szerkesztés]

Szia!

Miért vetted ki a cikkből a Mijazaki Hajao-filmek kategóriát? misibacsi*üzenet 2017. március 3., 17:32 (CET)

Egyet értés[szerkesztés]

Kedves Sasuke88.

Örülök, hogy egyet értél velem, az angol és a magyar oldalakkal kapcsolatban, pl. TCMdb, AllMovie, Filmaffinity és Snitt. Kivéve a MovieMeter, ami hollandul van, és te nem rajongsz érte. De azért a kedvedért nem teszek MovieMeter sablon a többi közé, oké? Ugye nem haragszol? – Gabest vita 2017. március 7., 21:25 (CET)

Szulejmán[szerkesztés]

Nem tudtam jó szerkesztés miért vonsz vissza. De értem, együtt vontad vissza Fanni Nagy szerkesztésével, de már csak így tudtad megcsinálni. Nem tudtam rossz e vagy jó, ezért függőbe hagytam. Csak közben megrontotta a táblázatot, azt meg azért vissza akartam javítani. – Vakondka vita 2017. március 10., 14:12 (CET)

Inkább: elrontotta. Nem ugyanaz. Csuja 2017. március 10., 14:13 (CET)

@Vakondka: Vandál szerkesztéseket felesleges javítgatni, mert a járőrnek egyszerűbb az egészet visszavonni. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 10., 14:29 (CET)

szám, plusz, per, szóköz[szerkesztés]

Te a következőt a kettő közül, melyikkel szoktad csinálni, szóközök nélkül, vagy szóközökkel? 1+2/1 vagy 1 + 2 / 1 – Vakondka vita 2017. március 15., 08:19 (CET)

Miyavi[szerkesztés]

Szia! Kész vagyok a Miyavi szócikkel, ha valamikor rá tudnál nézni, jó lenne. :-) Utána felteszem kiemelésre. Köszönöm előre is. :) Xia Üzenő 2017. március 21., 10:43 (CET)

Miyavi[szerkesztés]

Szia! Köszi a javításokat! Még biztos akad benne typo, pedig már átolvastam vagy 80x a cikket. :) Xia Üzenő 2017. március 22., 20:49 (CET)

@Teemeah: Igen, nekiestem a cikknek, az észrevételeim hamarosan mennek a vitalapodra :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 22., 20:52 (CET)

Pár kérdés[szerkesztés]

Szia!

Egy anon hatására ma megírtam a manga-gyilkosság cikket. Főképp a címben vagyok bizonytalan, de örülnék, ha ránéznél az átírásra is. Ehhez kapcsolódóan a már korábban említett eszköz mellett használsz mást is az átíráshoz? További híreink: lassan pofozgatom a SAO cikket, az év végéig még szeretném jó szócikknek jelölni. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy LiSA Catch the Moment albumát is fel kéne-e tüntetni a szócikkben, vagy elég csak a soundtrack. Tudnál segíteni? Amúgy meg április elsején érkezik az AoT második évadja! Vigyor Bencemac A Holtak Szószólója 2017. március 25., 21:12 (CET)

+ Magyar (szinkron)[szerkesztés]

Kedves Sasuke88. Légy szíves ellenőrizd az 1954-es Állatfarm cikket a "+ magyar (szinkron)"-nal kapcsolatban. Szépen kérlek, nagyon hálás lennék. – Gabest vita 2017. március 26., 19:47 (CEST)

@Gabest: Kész. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 26., 21:45 (CEST)
Köszi! – Gabest vita 2017. március 26., 22:06 (CEST)

Év szócikke/2016 verseny[szerkesztés]

PODY 3rd barnstar.svg Az év szócikke 2016
A 2016-os Az év szócikke versenyen az Arrietty – Elvitte a manó című szócikked a Média, film, szórakozás kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2017. március 30., 22:13 (CEST)
@Dodi123: Köszönöm! Meglepődtem, amikor láttam, hogy helyezést ért el a cikkem. Nem vágom, hogy hogyan, de örülök neki. Amúgy nem a Nyelv és irodalom, hanem a Média, film és szórakozás kategóriában volt jelölve Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 30., 22:28 (CEST)
Bocsánat, a sok banner gyártása közben bennmaradt egy ctrl-v. Javítottam. – Dodi123 vita 2017. március 30., 22:31 (CEST)

Gratulálok, nagyon szép munka volt! Gg. Any vita 2017. március 31., 13:23 (CEST)

@Gg. Any: Köszönöm szépen! – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. március 31., 15:03 (CEST)

Yoshiki[szerkesztés]

No, úgy belelendültem, hogy ezt is megcsináltam, még néhány utolsó simítás kell hozzá, meg még egy bekezdés, amihez a forrást az irodában nem tudom megnyitni a tűzfal miatt, de nagyjából készen van. :) Viszem ezt is kiemelésre Vigyor Meglepő módon nagyon élveztem a kutakodást, meg a fordítást is, izgalmas ez a Jrock. :) Next is X Japan Vigyor Ja és alakul a J-rock szócikk is, még két könyv érkezésére várok a befejezéshez. Xia Üzenő 2017. április 5., 13:10 (CEST)

a visual kei nem lmbtq :P Yoshiki kifejezetten szexi a neccharisnyáiban [1] Vigyor, nagyon bejövős ez a polgárpukkasztás, hide meg egyszerűen lélegzetelállítóan szép pasi volt. nekem bejönnek az ilyen pasik, a fiatal Yoshikit simán elraboltam volna magamnak otthonra. Adhatott volna sminkelési tanácsokat Vigyor Kész van a cikk egyébként, ma befejeztem, fel is teszem várólistára mindjárt. Lányok nem nagyon kötnek le, sajnos, valahogy a cincérhangú loliták nem az eseteim. Ha esetleg tudsz olyan japán énekesnőt/lányegyüttest mutatni, akiknek normális énekhangjuk van, és nem kawaii módra cincognak, akkor szívesen meghallgatom, például spotifyon találtam Itsue: worlds tell a lie című dalát, ez például bejön. Hallgattam Babymetalt, de nekem az nem fekszik. Úgy általában a metál nem a barátom. Klasszikus rock, melodikusabb dalok tetszenek. A nőkkel Koreában is bajban vagyok, kevés női előadót követek, a cukiságtól agybajt kapok. :) Amúgy, van Koreában pl. J-min, mint rockosabb énekesnő, ő szerintem tetszene neked. [2]. Akit még bírok nagyon, az alternatív vonalon mozgó Kim Juna, a Jaurimból. Különleges hangja van, ettől a számtól mindig libabőrös leszek. [3] Xia Üzenő 2017. április 5., 22:18 (CEST)

Jobbik light[szerkesztés]

Szia! Biztos vagy benne, hogy a Jobbik még mindig radikális? A múltban az volt, az biztos, de én nem látom, hogy manapság mitől volna az. Kérdés, hogy ha a jelenlegi Jobbik radikális, akkó az milyen ha lájtos? Másrészt ők nyilatkoztak erről? Így jellemzik manapság saját magukat? Van ehhez forrás?– Neo vita 2017. április 21., 19:05 (CEST)

Gabest kedvéért[szerkesztés]

Szevasz Sasuke88! Kérte ő Gabest, hogy valamivel kapcsolatban írjak neked, nézd meg a vitalapomon, pontosan mit akar. – Vakondka vita 2017. április 23., 10:20 (CEST)

Pontosabban ezzel kapcsolatban: a [[MOKÉP|Mokép]] link, mint a többi szócikkben, a "Források" szakasz felett "Televíziós megjelenések" szakasz, de ez esetben M1, M2 és Duna "Cselekmény" szkasz mint a többi szócikkben is. Pontosan azt kértem és én kedvemért. – Gabest vita 2017. április 23., 10:34 (CEST)

Én MOKÉP azóta így használom mindenhol, de Gabestnak még egyszer el kellett magyarázni, a hivatalos weboldalas dologgal is így volt, meg még ma egy értelmetlen szót javítottam utána, még azt is visszaírta, de az már elképzelhetetlen volt számomra. – Vakondka vita 2017. május 6., 16:56 (CEST)

Görög László[szerkesztés]

Szia! Szerkesztő:Batula8649 vette észre és tette szóvá Szerkesztő:Puskás Zolinál, csak nem tudta, hogy te ejtetted meg ezt a változtatást nem kellő körültekintéssel (lásd: itt és itt is). Azt gondolom így korrekt, hogy minden érintett tudjon róla és hogy legközelebb ilyen változtatás előtt érdemesebb körülnézni. Már csak azért is, mert most csak admin változtathat a lapon. Üdv, további szép napot mindenkinek! Fauvirt vita 2017. május 7., 15:21 (CEST)

Igen, már nincs lapvédettség alatt. :o) Így cselekedtem. Köszönöm! Fauvirt vita 2017. május 7., 16:16 (CEST)

Angol nyelv paraméter[szerkesztés]

Szia! Pótlom őket most, hogy megkapta a csillagot (nem akartam túlmenni a 20%-on), bár továbbra sem tartom ezt nagyon fontos dolognak, az angolt általában fel lehet ismerni (nem úgy mint egy laikusnak egy japánt megkülönböztetni egy kínaitól vagy egy spanyolt a portugáltól...) :) Xia Üzenő 2017. május 8., 16:54 (CEST)

Egyébként a nihongo sablon Hepburn részében a nevek megfordításával sem értek egyet. A sablonba bekerül a kandzsi, aminek az olvasata nem az angol névsorrend, emiatt pedig megtévesztő az olvasó számára, mert most pl. úgy néz ki, mintha a 林 佳樹 olvasata Yoshiki (林) Hayashi (佳樹) lenne, holott pont fordítva van. Szerintem ezt vissza kellene javítani mindenütt, aho átírtad. Az angolban is a keleti névsorrend van a nihongo sablonban a kandzsi után. Xia Üzenő 2017. május 8., 17:18 (CEST)

Fájl:Zsivány Egyes poszter.png[szerkesztés]

Szia! A poszter sablon nem licenc, csak egy figyelmeztető sablon. A Licenc az a {{jogvédett}}(?) sablon maga = jogvédett. Ez a licence, hogy jogvédett. Xia Üzenő 2017. május 9., 11:12 (CEST)

Még egy rajzfilmsablonos kérdés[szerkesztés]

Egyébként azt is akartam kérdezni, hogy a Magyar animáció és bábfilm sablonban a Macskafogó nem a nemzetközi koprodukcióban készült rajzfilmek közé tartozik? Mert most nem azok között szerepel a sablonban. Szép estét kívánok! Apród vita 2017. május 10., 22:02 (CEST)

@Apród: Nem tudom, én sima rajzfilmes cikkekkel nem igen foglalkozom. @Vakondka: talán tudja miért ott van. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. május 10., 22:07 (CEST)

v: Mondo[szerkesztés]

Rendben, ránézek és elküldöm nekik. – Ákos97 почта 2017. május 29., 11:10 (CEST)

Beyblade: Metal Fusion[szerkesztés]

Nem tudom fejből pontosan, de érdekes, egy anon kitörölt a szereplőkből, és azt írta, a laptörténetbe angolul, hogy "ez a karakter nem létezik Beyblade-ben", nézz utána a dolognak. – Vakondka vita 2017. május 29., 20:32 (CEST)

Miért vicces, hogy még a saját szinkronlistádban is benne van? – Vakondka vita 2017. május 31., 09:16 (CEST)

Na mindegy, te tudod miért vicces, nem érdekes. – Vakondka vita 2017. június 1., 20:00 (CEST)

@Vakondka: Nyilván képletesen értettem. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2017. június 1., 20:14 (CEST)

Képregényhelp[szerkesztés]

Szia! Tudsz segíteni? Nem vagyok jártas a képregénynyelvezet fordításában, en:Becky Cloonan szócikkében az áll, " In 2012 she became the first female artist to draw the main Batman title for DC Comics". Main Batman title itt mire vonatkozik? Hogy egy teljes kötetet rajzolt? Köszönöm előre is. Xia Üzenő 2017. június 12., 16:06 (CEST)

Kocsmafali javaslat[szerkesztés]

Mivel a te témáidban gyakran anonok is megfordulnak (nem tudom, hogy több kárt vagy hasznot hajtva bennük, erre nincs teljes rálátásom), biztos érdekelni fog: Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Anon szerkesztő ne hozhasson új szócikket létre. Apród vita 2017. július 3., 00:25 (CEST)

Pokémon (anime)[szerkesztés]

Ha lesz időd nézd meg Csillag Jozef összes változtatását, most pár pillanat nem emlékszek pontosan sok eseményre a sorozatból, hogy mik történtek benne, most fejből nem tudom mi rossz mi jó a szerkesztéseiből, amit változtatott, de rengeteget változtatása van, és 40 változás van függőben. – Vakondka vita 2017. szeptember 2., 14:10 (CEST)

Made in Abyss[szerkesztés]

Szia! Elkezdtem megírni a Made in Abyss cikkét, de nem vagyok benne biztos, hogy az infobox/szereplők/kötetek részt jól (a megszokott módon) csináltam, ezért kérnék egy kis segítséget. Az általad ajánlott eszköz segítségével sikerült elkészítenem az átírásokat, de megtennéd, hogy leellenőrzöd azokat is (pl. Reg-nél)? Amúgy a cím átírásakor direkt nem kapok szóközöket? Az animét pedig csak ajánlani tudom! Általában nem olvasom a mangát, de ezúttal kivételt fogok tenni: hallomásból már tudok annyit, hogy nem olyan ártatlan, amilyennek látszik. ;-) Bencemac A Holtak Szószólója 2017. szeptember 2., 15:08 (CEST)

A box-ban az eredeti címeket, az átírásokat javítsd ki, valami nem jó ott, mert egy ' jel jelenik meg benne. – Vakondka vita 2017. szeptember 3., 09:45 (CEST)

MTV1 / M1 - MTV2 / M2[szerkesztés]

Gabest: Akar valamit, hogy vitassak meg veled, ezekkel kapcsolatban, nézd meg az infókat, miket elküldött nálam, nekem mindegy, hogy legyen, de szeretném helyesen alkalmazni minden esetben az adóneveket, évtől függően, ahogy változtak. – Vakondka vita 2017. szeptember 5., 08:53 (CEST)

Kocsmafal (kezdőknek)[szerkesztés]

Azt hittem, úgy gondoltam, hogy már végre kipusztul az egész wikiről ez a fene, de nézd meg a 8-as vitát, ezen a falon. Sajnos még mindig vannak a wikin, ilyen butuskák, akiknek kell egy ocsmány hülyeség, hogy figyelmeztesse őket olyanra, aminek az egyikét kitalálni minden bizonnyal Nobel-Díj kell, a másikéhoz meg három diploma kell, hogy kitalálják ott van. Holott pedig törpéletesen igazad van. – Vakondka vita 2017. október 7., 21:47 (CEST)

Egy dicséretet is kaptál az esszéd vitalapján. – Vakondka vita 2017. október 7., 22:11 (CEST)

Azt hiszem, jó volna alátámasztani, hogy bebizonyítsd nekik, nem enciklopédiába való, nézd meg még egyszer a vitát. – Vakondka vita 2017. október 8., 09:24 (CEST)

Szereplők[szerkesztés]

Csá! Azt szeretném kérdezni a szereplők táblázatában neked, ahol a szerepet eljátszó színész vagy a szerepet eljátszó animációs figura karakter neve áll, ott a szereplő megnevezést vagy a szerepnév megnevezést tartod jobban? Meg ahol a szereplőről írunk pár mondatot, ott a leírás megnevezést vagy magjegyzés megnevezést tartod jobbnak?

Szereplő Színész / Eredeti hang Magyar hang Leírás
Szerepnév Színész / Eredeti hang Magyar hang Megjegyzés

Erre gondoltam, a két különbséget nézd meg, mert mindkettőnél amelyiket te jobbnak tartod, akkor mindenhol azt alkalmazom, nem animékben is. – Vakondka vita 2017. október 24., 19:52 (CEST)

Név Színész / Eredeti hang Magyar hang Leírás
Karakter Színész / Eredeti hang Magyar hang Leírás
Karakternév Színész / Eredeti hang Magyar hang Leírás

És ezekből valamelyikkel találkoztál már? Ezt csak úgy kérdezem. Én is akkor maradok mindenhol a szereplők ennél. – Vakondka vita 2017. október 25., 10:32 (CEST)

A szereplő minden esetben maradjunk ennél. Azt már leírtad a szereplőkről pár mondatban, hogy szoktad csinálni. Itt csak a tetszésedet akarom most kikérni, amúgy ha a táblázatban van egy negyedik oszlop, ahol a szereplőkről írunk. Ott neked a Leírás vagy a Megjegyzés konkrétan ez a kettő mint kiírás, ebből melyik tetszik neked jobban? – Vakondka vita 2017. október 26., 19:26 (CEST)

Szereplő Színész / Eredeti hang Magyar hang Leírás
Szereplő Színész / Eredeti hang Magyar hang Megjegyzés

Te nem így szoktad animékben, csak úgy kérdezem, konkrétan ennél a kettőnél a negyedik oszlopban melyik kifejezés tetszik neked jobban? – Vakondka vita 2017. október 26., 19:28 (CEST)

Yoshiki 2[szerkesztés]

Helló! Nem tudom, milyen gyakran vagy manapság, mostanában én is kevesebbet wikiztem rengeteg IRL elfoglaltság miatt. De gondoltam elújságolom, hogy csináltam interjút Bécsben Yoshikivel a We Are X premierje után. Abszolút nem LMBTQ :P Nagyon rendes volt, aranyos, érdeklődő, annak ellenére, hogy már nagyon fáradt lehetett (én voltam az utolsó újságíró, délután kettőtől hétig csak interjúkat adott). Afterpartin még dumáltunk egy kicsit, a Rose of Pain dalról, amit Báthori Erzsébet ihletett. Vigyor Meg nyelvekről és nyelvtanulásról. Iszonyú jó fej pasas. Ha lehet, most még nagyobb rajongó lettem LOL. Vigyor Xia Üzenő 2017. október 25., 08:45 (CEST)

kapott sokputtonyos Tokajit, és megemlítettem neki, hogy a varázslatos termálfürdőink jók lehetnek a bajaira. :P Hátha kedvet kap idejönni :D Xia Üzenő 2017. október 26., 21:44 (CEST)

Bisódzso[szerkesztés]

Szia! Bővítettem a szubcsonk Bisódzso szócikket. Arra kérlek, hogy nézz rá a japán nevekre, az átírás miatt. A forrásokat innen-onnan szedtem össze, mert sajna az angol wikicikkben nem volt sok, remélem az rendben van. – Gerry89 vita 2017. október 26., 09:01 (CEST)

Madzsokko Megu-csan[szerkesztés]

Közben rájöttem igazad volt mégis nyúlik az o ez erre ó, csak eredetiben röviddel van írva a név, azért gondoltam, nem kell meghosszítani, ez esetben nem baj visszavontad, jól van akkor, köszi. – Vakondka vita 2017. november 10., 10:56 (CET)

Fájl:Kuszanagi Motoko cosplay.jpg[szerkesztés]

Szia! Sajnálom, de azonnali törlésre jelöltem képet, indoklás ott. – Regasterios vita 2017. november 26., 14:40 (CET)

Dragon Ball[szerkesztés]

Szia. Átírtam a Csillagharcos cikket. A Cell-t elfogadom. Köszönöm a jelzést. – Zsola91 vita 2017. december 2., 05:06 (CET)

Ghost in the Shell[szerkesztés]

Szia! Az animáció szakaszban van, amit teljesen másképp értelmezek:

A folyamat egyetlen illusztrációt használ, és annak megfelelően manipulálja a képet és a hátteret, hogy milyen torzító effektusra van szükség, mindezt pedig anélkül teszi, hogy az eredeti rajzot megváltoztatná. Az így gyártott effektust visszahelyezik a képbe a jelenet befejezéséhez. A filmben használt vizuális kijelzők megalkotása technikailag egyszerű volt, azonban a megjelenésüket többször is felülvizsgálták, hogy a lehető legjobban reprezentálhassák a jövőbeli kijelzőket. A CG használatának egy másik aspektusa olyan képek és effektusok létrehozása volt, amelyek úgy jelennek meg, mintha az "agy érzékelné őket". Ezeket videoformátumban generálták és a gyártás végső szakaszában adták a filmhez.

A visual display szerintem a fizikai tárgyat jelenti itt, aka. a képernyőket, villogó feliratokat: en:Electronic visual display.

"A stáb ennek érdekében felkeresett egy Guamon működő lőfegyverkutató létesítményt is." - ez nekem nem igazán derül ki az eredeti mondatból, az csak annyit mond, hogy Guamon végeztek fegyverekkel kapcsolatos kutatásokat.

Audio: a high-endet én lefordítanám. Magas színvonalú, csúcskategóriás, legjobban felszerelt vagy valami hasonló. A többit beírtam a vázlatba. Xia Üzenő 2017. december 28., 13:59 (CET)

Animék[szerkesztés]

Az egész estés rosszul ismertem, nem arra utal moziban adták, hanem a hosszra, ami még hosszabb mondjuk egy óránál is. A bevezetőkbe csak én tettem be régebben, de kiveszem, mert nagyon meghosszítja az első mondatot, meg ez az infó tudható az idő alapján, pl. a Kiki, hogy 102 perces. A moziban vetítették is valahol tudható a bevezetőből, pl. a bemutató dátumoknál ki van írva. A lényege most csak az volt az üzenetemnek, ezt az egész estés nem kell kiírni, túl hosszú, és egyértelmű, meg nem is olyan fontos infó kiírni. – Vakondka vita 2018. január 5., 10:49 (CET)

@Vakondka: Azt eddig is tudtam, hogy az „egész estés” a film hosszára utal... Szerintem se fontos odaírni a bevezetőbe. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. január 5., 15:50 (CET)

ok :) – Vakondka vita 2018. január 5., 16:33 (CET)

G.I. Joe (film, 1987)[szerkesztés]

Ehhez tegyél lábjegyzetes forrásokat kérlek szépen. – Vakondka vita 2018. január 7., 14:37 (CET)

Képek[szerkesztés]

Ezek között nem találsz olyant, amellyel pótolhatod a törölt képet? CC0 Public Domain licenc alattiak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. január 13., 21:59 (CET)

Az a baj, hogy semmivel sem megbízhatóbb (vagy megbízhatatlanabb), mint a flickr vagy hasonló képfeltöltő oldalak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. január 13., 22:20 (CET)

A csodálatos Triton[szerkesztés]

Mert Gabestnak nem erőssége a magyar hangok kiegészítésére, ezért nem tudja kiegészíteni benne a magyar hangokat. – Vakondka vita 2018. január 20., 11:04 (CET)

re:Yu-Gi-Oh! 5D's[szerkesztés]

Hello!

Már épp ki akartam kérni a véleményed, hogy melyik névváltozat legyen használatban (plussz hogy a japán neveket hogyan kell magyarosítani). Akkor visszanevezem az eredeti nevére. – Garfbob10 Deadmaddy.png labirintus 2018. január 22., 20:01 (CET)

+ Magyar (szinkron)[szerkesztés]

Szervus Sasuke88. Megkérhetlek, hogy rakd a "+ Magyar (szinkron)"-t az infoboxban a nyelvnél az És megint dühbe jövünk cikknél? – Gabest vita 2018. január 24., 18:38 (CET)

A klasszikus csizmás kandúr további információk szakasz[szerkesztés]

@Sasuke88: Megint egy próba volt. És én rögtön sejtettem hogy nem kell a "tutifilmek" link. – Gabest vita 2018. január 30., 18:10 (CET)

Szinkron → Magyar változat[szerkesztés]

@Gabest: Akar tőled valamit, nézd meg a vitalapomon, mire gondol, nekem édes mindegy, hogy csináljátok, egymás között próbáljatok kijönni valahogy, ő azt javasolja, hogy rövidítsetek. – Vakondka vita 2018. február 4., 16:53 (CET)

@Vakondka: Gabest már megint variál és vandalizál. A "magyar változat" jobb, enciklopédikusabb. Eddig is ez volt használva, ezután is ez lesz. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. február 5., 13:46 (CET)

@Gabest: Te is a "szinkron" egyszer átálltál "magyar változat" erre, most akkor nem értem miért akarsz visszaállni, csak azért mert rövidebb, a "magyar változat" amúgy pontosabb szerintem, és bőven kifér az is. – Vakondka vita 2018. február 5., 16:54 (CET)

Micsoda sértés. De nem rád mondok, hanem Sasuke88-ra. Én nem variálok és nem vandalizálok. Csupán a "szinkron"-t javasoltam, mert sokkal jobb a táblázatban. – Gabest vita 2018. február 5., 17:00 (CET)

@Gabest:@Vakondka: Jó, a vandalizmus talán erős szó, de az ILYENEK nagyon zavarók, információk szimpla kitörlése a cikkből. Remélem nincs harag. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. február 5., 20:07 (CET)

@Sasuke88: Nézd meg példaképpen a Frédi, a csempész-rendész cikkben a szereplőknél. – Gabest vita 2018. február 5., 20:42 (CET)

@Gabest: Amint láthatod megnéztem :-). Ezt a formát kellene használni mindenhol. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. február 5., 21:23 (CET)

Akkor az infoboxba is kellene a "magyar változat". És még valami az És megint dühbe jövünk cikknél az infoboxban lévő nyelvnél tégy a "+ [[magyar nyelv|magyar]] <small>(szinkron)</small>"-t, oké? – Gabest vita 2018. február 5., 21:43 (CET)

@Gabest: A + magyar (szinkron), ha van magyar szinkronja, úgy tudom oké, annak a filmnek van, amire te gondolsz, ez a beírás ilyen szokvány. A magyar változat ezt szerintem nyugodtan lehetne mindenhol alkalmazni, filmes, rajzfilmes, animés cikkben egyaránt, én is ezt használom már jó ideje, Sasuke88-cnak tökéletesen igazat adnék ebben. Annál a rajzfilmél is jó. Igen a box-ban is bent lehet így: magyar változat, szerintem. – Vakondka vita 2018. február 6., 12:05 (CET)

Kötőjel[szerkesztés]

"Ezt is hányszor átbeszéltük már." Már ne is haragudj rám, de @Greencat501: miatt kellett felhozni ezt a témát. – Vakondka vita 2018. február 6., 22:39 (CET)

Most akkor haragudtál rám tegnap? Miközben nem is nekem kellett, hanem neki. – Vakondka vita 2018. február 7., 08:58 (CET)

Nem csúnyácska így ez a nagykötőjel? (1999–2001) Nem lenne sokkal szebb kicsivel? (1999-2001) Greencat501 üzenetét tolmácsolom csak. – Vakondka vita 2018. február 7., 09:23 (CET)

Vakondka Szerintem amíg Sasuke88 Anime eye.svg  azt hitte, hogy te nem érted, addig talán haragudott rád. Ám miután elolvasta, és rájött, hogy nem te vagy az aki nem érted, hanem én nem értem, inkább már rám haragudhatott, hogy megint van valaki, aki ezzel kapcsolatban kérdezi. :-) – Greencat501 vita 2018. február 7., 09:41 (CET)

Greencat501: Nem hinni kell, hanem tudni, hogy te hoztad fel a dolgot, és nem én. – Vakondka vita 2018. február 7., 10:18 (CET)

Expelled from Paradis[szerkesztés]

Szívesen, amiket megköszöntél az Expelled from Paradise cikkben. – Vakondka vita 2018. február 7., 17:13 (CET)

Harag[szerkesztés]

Amúgy ugye nem haragudtál se rám, se Greencat501-re most a kis és nagy kötőjelnél. (Meg legutóbb Gabest-ra se a szinkron / magyar hang ennél.)? – Vakondka vita 2018. február 7., 18:48 (CET)

Nem. De azért nem kell megköszönnöd az összes szerkesztésem az Anette cikkén, lesz még pár tucat... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. február 7., 19:54 (CET)

Fantasy / Fantasyfilm[szerkesztés]

Amíg nincs fantasy film ilyen cikk, addig te is így akarod, hogy a simán csak fantasy ez legyen az animés cikkekben? Én ezt használom filmes, rajzfilmes cikkekben. – Vakondka vita 2018. február 7., 20:12 (CET)

Nem válaszoltál, na jó, akkor marad a rendesen csak fantasy én így döntöttem. – Vakondka vita 2018. február 8., 13:23 (CET)

@Vakondka: Várjál már! Nem csak azzal töltöm a napomat, hogy itt válaszolgassak. Első körben a kocsmafalon kérdeztem meg a helyesírását, ami fantasyfilm. És kell róla majd önálló cikk, tehát mehet rá a linkelés: infoboxban [[fantasyfilm|fantasy]]. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. február 8., 17:14 (CET)

Akkor egybe írandó nem is külön? – Vakondka vita 2018. február 8., 19:51 (CET)

Ja és ugye nem voltál mérges ezzel a ""várjál már" kifejezéseddel? – Vakondka vita 2018. február 8., 20:00 (CET)

Amúgy te írtad egyszer külön itt és én épp a te írás formádat követtem. – Vakondka vita 2018. február 8., 20:13 (CET)

Helyzetjelentés[szerkesztés]

Szia! Először is egy jó hír; most vettem észre, hogy a tezukainenglish.com sikeresen lekerült a tiltólistáról. Sajnos az Anime Limitedtől másodszori próbálkozásra sem kaptam választ, ezért most írtam az Aniplexnek. (bárcsak lenne aktív, japánul tudó szerkesztőnk!) A cikket kiegészítettem a Mondo kritikájával, habár úgy kellett vadászni a konkrétumokat (ellenben néhol ismerősen csengett a szöveg). ;-) A téli szezonból a en:Children of the Whales vitte nálam a pálmát az utópisztikus világába rejtett dísztópiájával. Esetleg hasonló kedvenc a mostani/előző szezonból? Bencemac A Holtak Szószólója 2018. február 18., 19:20 (CET)

Sajnos elég kicsi esélyt látok arra, hogy engedélyt tudnánk kapni egy poszterre, netalántán karakterrajzra. Azért írok a japán wikire, hátha tud segíteni valaki. Valszeg úgysem láttak még magyar embert. :-) Bencemac A Holtak Szószólója 2018. február 21., 19:10 (CET)

Hide[szerkesztés]

Szia! Kiemelésre viszem hide szócikkét. Ha esetleg van időd rápillantani majd, azt nagyon megköszönném :) Üdv Xia Üzenő 2018. február 20., 20:15 (CET)

Szia! Van még teendőm a cikkel? Ha nincs, rá tudnál pillanatani a kiemelésre? :) Köszönöm előre is :-) Xia Üzenő 2018. március 7., 21:30 (CET)

Igen, a gyakori forrásokat szoktam a források szakaszba. Nem sok értelmét látom annak, hogy egyenként kilistázzam a linkeket a források alá, egyszerűen túl sok, túl hosszú, túl nagy betűs, és tök fölösleges kétszer hivatkozni rá, jegyzetek alatt is meg források alatt is, elnevezgetni, azokat mind megjegyezni, mikor egyszer van alkalmazva :-). A jegyzetek szakasz tömörítettebb, kisebb betűtípusú, teljesen jól elfér oda az egyszeri referencia. A Jegyzetek és a Források szakasz nekem ugyanaz. Én nem vagyok híve a kettő szétválasztásának, de ha ez a szabály, ez a szabály... Valami áthidaló megoldás kellett, én így szoktam minden cikkemben. A gyakran használt források Források alá kerülnek, az egyszeri random refek meg jegyzetek alá mennek. Eddig még senki nem panaszkodott :) Xia Üzenő 2018. március 8., 10:49 (CET)

Egyértelműsítés felhasználói allapon[szerkesztés]

A Szerkesztő:Sasuke88/Jeanne d’Arc kulturális hatása lapon kézi ellenőrzéssel módosítottam egy (vagy több) hivatkozást, amely a(z) New Orleans egyértelműsítő lapra mutatott. Szívből remélem, hogy ez megfelelt a szándékaidnak. Ha nem, akkor a gazdám nevében elnézést kérek. BinBot vita 2018. február 24., 09:23 (CET)

Sailor Moon[szerkesztés]

Medvegyeva a világkupán, nem tudom láttad-e már. Én imádom :) – Gerry89 vita 2018. február 27., 11:04 (CET)

@Gerry89: Nem semmi a csaj, jól tolja Vigyor. A Sailor Moont én speciel gyerekként nem kedveltem, azóta is kerülgetem, mint a forró kását. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. február 27., 19:11 (CET)
Jajj, ne!!!! Sasuke!!! Vigyor Imádtam a tündéreket és az Árnyak Birodalmát, én voltam képzeletben az Álarcos Férfi :D Az biztos, hogy Medegyeva ellopta a szívem, ami örökké az övé :D – Gerry89 vita 2018. február 27., 19:27 (CET)
@Gerry89: Még nekem se tetszhet minden anime Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. március 2., 08:14 (CET)

@Gerry89: Khm, khm. A kedvenc nevem: „Kuózumiaiginszuszutakeizumonokamimeicsódzsin Mika”. Vigyor Bencemac A Holtak Szószólója 2018. március 2., 08:27 (CET)

Az év szócikke/2017 verseny eredménye[szerkesztés]

PODY 2nd barnstar.svg Az év szócikke 2017
A 2017-es Az év szócikke versenyen a Páncélba zárt szellem (film, 1995) című szócikked a Film és szórakozás kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálok! Dodi123 vita 2018. február 28., 21:41 (CET)

@Dodi123: Köszönöm! :-) – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. március 1., 17:15 (CET)

Szép munka volt! Szívből gratulálok! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. március 1., 20:37 (CET)

@Gg. Any: Köszönöm! :-) – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. március 1., 23:20 (CET)

Bleach[szerkesztés]

Szia! Hallottad, hogy élőszereplős film jön a Bleachből és Miyavi lesz Bjakuja? Vigyor Xia Üzenő 2018. március 12., 19:19 (CET)

Kilari[szerkesztés]

Cső Sasuke88! Ha utálsz engem, akkor utálsz, te döntésed. Ha haragszol rám, akkor haragszol, ez van. Viszont azért egy szívességre megszeretnélek kérni. A Kilari cikkben, ha vagy hajlandó, akkor a szereplőkbe építsd bele a magyar hangok szakaszt, táblázatosan. Szereplő, japán hang, magyar hang, leírás így. Amennyiben te nem csinálod meg, akkor majd megcsinálom én. – Vakondka vita 2018. március 21., 12:30 (CET)

Jó, nyugi, most már megkíméllek, azt meg akkor majd valamikor megcsinálom, ha neked nincsen rá időd, nem gond, de úgy vettem ki, hogy ritkábban jársz erre mostanában. – Vakondka vita 2018. március 22., 08:40 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[szerkesztés]

WMF Surveys, 2018. március 29., 20:21 (CEST)

Fájl:Girls und Panzer logó.png[szerkesztés]

Szia! Amint a nevében is benne van, ez logó, nem filmkocka. – Regasterios vita 2018. április 2., 13:52 (CEST)

@Regasterios: Az anime főcíméből van screenshotolva, csak az egységes fehér hátteret átlátszóvá tettem. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. április 2., 17:43 (CEST)
Rendben. Levettem a sablont. – Regasterios vita 2018. április 2., 18:52 (CEST)
@Regasterios: Köszönöm! Amúgy, ha érdekel a második világháborús haditechnika, akkor melegen ajánlom ezt az animét :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. április 2., 20:45 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[szerkesztés]

WMF Surveys, 2018. április 13., 03:19 (CEST)

Nyelvtan - Iriomote ‎[szerkesztés]

Szia!

Ha bajban vagy a magyar nyelvtannal, kérj segítséget. Azért javítottam azt a mondatot, mert nincs "hét Japán", csak 1 van, vagyis nagyon nem mindegy, hogy a jelzők milyen sorrendben vannak egy adott mondatban.

A kérdéses mondatban a "Japánban élő mind a 7 mangrové"-ról van szó, nem pedig a "mind a 7 Japánban élő mangrové"-ról. Ha mindenképp az utóbbi szórendet szeretnéd alkalmazni, egy vessző nagyon kívánkozik a "7" után, enélkül a mondatnak az a jelentése, hogy 7 Japán van. Gondolom nem ezt akartad írni.

Kérdezz meg valakit, aki nálad jobban ért a nyelvtanhoz, vagy kérdezd meg a nyelvi kocsmafalon, ha nem világos a dolog. misibacsi*üzenet 2018. április 14., 06:56 (CEST)

Hát nézd, én kijavítottam egy mondatot, mire te visszamódosítottad rosszra. Gondoltam megindoklom neked, hogy miről van szó. A normális mód az lett volna, ha megkérdezel engem, hogy miért írtam át, nyilván jó okom volt rá (nyelvtani hiba javítása). Legközelebb tedd ezt, vagy ne csinálj semmit, ha azt látod, hogy javítottam egy megfogalmazást (ha szemmel láthatóan nem írtam el benne semmit, mert akkor nyugodtan szólj, nem haragszom meg).
Az ilyeneket nem kell felfújni, és személyes sértésként felfogni. Nyilván van, akinek jobb a helyesírása, másoknak kevésbé. Én például az animékhez nem értek, te például jobban értesz hozzá. misibacsi*üzenet 2018. április 14., 20:41 (CEST)

"problémás-e a helyesírásom, avagy sem" - Problémás, figyelni kell rá, hogy mit írsz. Nem követem minden ténykedésedet, csak a Figyelőlapomon lévő cikkeket figyelem, ebben sok rajzfilm benne van, az ezekben végzett módosításokat veszem észre, és javítom a nyelvtani hibákat. Bocs, ha ezzel (a jövőben is) belegázolok a lelkivilágodba. Nálam is van jobb helyesírású szerkesztő itt a WP-n, időnként engem is "kioktatnak", ha nem tudok valamit és hibázok. Én ezt tudomásul veszem és elfogadom. Ez van, el kell ismerni, hogy az ember nem mindentudó, és más valaki jobban ért ahhoz a dologhoz, amit csinál. misibacsi*üzenet 2018. április 28., 07:52 (CEST)

Nem akarok kiemelni cikkeket, mivel ezeket nem jegyzem fel, nem vezetek hibalistát senkiről. Strukturális problémákról van szó, például ilyen az a szórendi hiba, amit a szóban forgó szócikkben végeztél, és úgy látom most sem ismered fel, hogy a "hét Japán" kifejezés hibás. Itt nem vesszőhibáról van szó, ennél súlyosabb a dolog, mivel amikor írtam neked, kapásból visszaállítottad a szerinted "helyes", de hibás verzióra. Ha vesszőhiba lett volna, azt nem tettem volna szóvá. misibacsi*üzenet 2018. április 28., 08:32 (CEST)

Be kellene ülnöd az általános iskola magyar nyelv óráira, gondolom már későn szólok, hogy ott jobban kellett volna figyelned. Az általad idézett (korrigált) mondat nyelvtanilag helyes, de nehézkes megfogalmazású. Úgy látszik ezt hiába magyarázom? Továbbra is úgy gondolod, hogy a magyar nyelvtan alkalmazása számodra nem problémás?

Inkább örülnöd kellene, hogy egyes cikkeidre odafigyelek, és javítom bennük a hibás helyesírást.

A nyelvtanilag hibás dolgokat továbbra is javítani fogom, ez nem változik a jövőben sem, tehát a te szemléleteden kellene változtatni, mivel úgy tűnik, azt gondolod, hogy az általad írd szöveg nyelvtanilag mindig tökéletes, pedig nem az. Miért olyan nehéz ezt belátni? misibacsi*üzenet 2018. április 28., 10:40 (CEST)

Csillagharcos[szerkesztés]

Szia! Csillagharcos cikket átnéztem, javítottam/kiegészítettem. Így már rendben lesz. – Zsola91 vita 2018. április 15., 09:05 (CEST) Dawn is jó lesz nem nyúlok bele! :) Illetve töltöttem fel 1 új képet a csillagharcoshoz. – Zsola91 vita 2018. április 15., 16:17 (CEST)

Garamszegi Gábor[szerkesztés]

Szia! A következő a probléma a Garamszegi Gábor (egyértelműsítő lap)-on végzett szerkesztéssel: ahogy itt is jeleztem Garamszegi Gábor nem színművész, hanem szinkronszínész. A színművészet egy szakma, a művelőjének el kell végeznie ehhez egy főiskolát, vagy egyetemet. Aki csak tanfolyamon (színitanodában) végez, az már "csak" színész, pl. színész II. Namost Garamszegi tipikusan az, aki nem színművész. Soha nem végzett színiakadémiát (főiskolát, egyetemet), fizikai munkát végez, abból él, az orgánuma miatt kérték fel néhány szinkronszerepre. Tehát ha nem akarunk téves tényt közölni, akkor sajnos azokat a linkeket, amiket a Garamszegi Gábor (szinkronszínész) helyett átjavítottál Garamszegi Gábor (színművész)-re, sajnos vissza kell javítgatni (minden rámutató oldalban is). Legközelebb, ha olyanba futsz bele, hoyg az egyik szerkesztő leírja, hogy miért úgy csinálta, ahogy, javaslom keresd meg, beszélj vele, kommunikálj, egy csomó felesleges munkát meg tudsz spórolni vele... Palotabarát vita 2018. április 16., 00:50 (CEST)

Aladdin[szerkesztés]

De mindegyik ugyan arról a mesehősről szól, csak mindenhol másik színész vagy figura játszotta a szerepét. Bár ha nem szoros kapcsolódások, a Bud Speceres legjobban nem, ahogy mondod, akkor jó, megvan értve, végül is jól mondod. – Vakondka vita 2018. április 17., 10:52 (CEST)

Ellenőrzés[szerkesztés]

Hello, Sasuke88. Kérlek szépen ellenőrízd mindent gyorsan, amit szerkesztettem. – Gabest vita 2018. április 18., 07:37 (CEST)

Halihó, Sasuke88. Talán nem válaszoltál az üzenetemre? Megkértelek, hogy ellenőrízd mindent, de gyorsan. – Gabest vita 2018. április 18., 21:00 (CEST)

@Gabest: Légy szíves vegyél vissza hévből, nem ugráltatjuk egymást! Láttam az üzeneted, de még nem volt időm válaszolni, meg közben ki is ment a fejemből. Minden ellenőrizve van, ami a figyelőlistámon fent van (animés cikkek). A japán családi filmek kategória visszajavítását köszönöm! A rajzfilmes cikkekhez @Vakondka: segítségét kérd! – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. április 18., 21:48 (CEST)

Ne haragudj, egy kicsit elragadtam magam. Én csak kértelek, hogy ellenőrízd mindent amit szerkesztettem. Gondold meg. – Gabest vita 2018. április 18., 22:03 (CEST)

@Gabest: Amit tudtam, ellenőriztem, a többit majd megnézi más. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. április 19., 18:01 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[szerkesztés]

WMF Surveys, 2018. április 20., 02:28 (CEST)

Wikipédia:Wikimédia Magyarország/Karbantartó verseny 2018/Statisztika[szerkesztés]

Szia!

Lécci a fenti oldalon válassz magadnak nyereményt! Üdv, –  OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2018. május 12., 15:01 (CEST)

Animék[szerkesztés]

A filmekben, rajzfilmekben, animációkban mindent úgy fogok csinálni, ahogy én akarok, a barátaimmal majd tisztázzuk a dolgok, ha valahol ütközünk, nem érdekelnek a többiek, nem foglalkozott velük senki se annyit mint én. Tégedet megtisztellek az animék háza táján, mert te azokkal nagyon sokat foglalkoztál. Ezt a pár dolgot az animék esetében így fogom csinálni, ahogy kéred, a többit úgy szoktam csinálni mint te.

A három közül itt melyiket kéred legyenek? Ezt a többi ilyen hasonló kapcsos zárójelesnél is, Akkor mindig úgy fogom csináli animéknél, meg a koprodukciós animéknél.

Példa:

 • 1. {{IMDb cím}}
 • 2. {{IMDb cím|0133295}}
 • 3. {{IMDb cím|0133295|Maja, a méhecske}}

Én a sorozatok számozásánál eddig is használtam pontot, és ezek után is fogok a nem animéknél, mert sorszámok, a pont jelöli a számnál, hogy sorszámról van szó. 1 = egy 1. = első Ez logikus. De veled kivételt teszek, mert te animékben eddig nem igen szoktál pontot tenni. Hogy kéred, legyen pont vagy ne legyen pont animékben és koprodukciós animékben? Ott, ahogy most te kéred úgy fogom csinálni.

A box-ban, az előző, következő, kapcsolódó műsor, kapcsolódó film. Ezeket benne hagyom, akkor is ha üresek mindenhol, mert előbb-utóbb készülhet bármihez folytatás, vagy kapcsolódó valami, ha meg már csak az előző üres, akkor meg azt kihúzom. A cím, eredeti cím, honlap, imdb id, tvcom id, porthu id ezeket szoktam elhagyni ha wikidatából is jól jelennek meg, meg akkor a paramétert is elhagyom. Meg a műsorvezető, főszereplő, hang és narrátor még ezeket hagyom el, ha valamelyik nincs az adott dolognál. De animékben meg koprodukciós animékben, te benne szoktál hagyni minden paramétert. Hogy kéred, ezeket elhagyjuk, vagy maradjanak? Ezeket is úgy fogom akkor animékben és koprodukciós animékben csinálni, ahogy most te kéred.

A teljes egészében animés cikkekre úgy tekintek, hogy azok a te tulajdonodat képezik.

– Vakondka vita 2018. május 14., 16:22 (CEST)

Akkor annyiban térsz el te animékben te ne ma wikidatából szedet az adatot, meg az üres paramétert bent hagyod, akkor ott ezekben én is bent hagyom. A pontot én használom, animéken kívül mindenhol egységesen pontos már, meg eredeti esetben is azt használtam én. De akkor, ahogy te írod, gondolkodtál te is már ezen, de akkor most egyelőre az animékben úgy hagyom pont nélkül, mert ott mindegyik animében úgy van most. – Vakondka vita 2018. május 14., 21:29 (CEST)

"Amely" vagy "Mely", jaj ezer bocsánat, ne légy mérges, de nem tudtam pontosan, milyen esetben helyesebb az "amelyt" milyen esetben helyesebb a "melyt" használni. – Vakondka vita 2018. május 15., 10:11 (CEST)

Az meg dicséretes feléd, hogy te is áttértél a pontos használatra, így egy statisztikával több lett, amit egyformán csinálunk. – Vakondka vita 2018. május 15., 14:53 (CEST)

Miért lennél mérges? Nem tudom, csak úgy gondoltam. Maradjunk akkor az amely ennél, a legtöbb helyen már így csináltam, e pár helyen vissza tettem, továbbá meg ha már ott az a akkor nem veszem ki. – Vakondka vita 2018. május 15., 20:14 (CEST)

Ja azért gondoltam úgy, hittem azt, mérges voltál, mert úgy írtad ne írjam át erőszakkal az amelyt melyre, hogy az erőszaknak érzett dolog miatt esetleg, bocsáss meg, és bocsánat az elején beírt vetített időpontok beírása miatt, mert fölöslegesnek érezted, és bocsánatot kérek, hogy az Alfrédnál véletlen a másik vetítési időpont volt bent. – Vakondka vita 2018. május 16., 08:33 (CEST)

Az adó paramétert, HuFi szerint át kéne nevezni, ha minden magyar adót fel akarunk tüntetni, mert így szerinte csak az első és magyar szinkronos változatonként az eredeti adók állják meg a helyük, végül is a paraméter megnevezése alapján igaza van. – Vakondka vita 2018. május 16., 10:50 (CEST)

Nézd meg HuFi vitalapján, amit én és Máté beszélünk, mert én a te tanácsodat támogattam, hogy azt a pár adót beírjuk. – Vakondka vita 2018. május 16., 10:57 (CEST)

A nagy animéknél kiszoktad az elején írni pl. 2019-ben bemutatott, azért gondoltam akkor az animesorozatoknál is ki lehe tírva, hogy pl. 2019-től 2029-ig vetített. – Vakondka vita 2018. május 16., 10:59 (CEST)

Hüvelyk Panna meg 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal és Alfréd, a kacsa[szerkesztés]

A Hüvelyk Pannában Gabest Felfödli László linkeit javította, azt jónak láttam, de beírt még két személyt, nézd meg őket, mert nem tudom fejből, hogy helyesek e az infók, ahhoz végig kéne most aktuálisan néznem a mesét. A 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal ott is Feldöldi László linkeit javította, azt úgy láttam jók. Ott még két helyen a nő ezt átírta hölgy erre, ez nekem mindegy, mert mindkettőt jónak látom, döntsd el te melyik legyen. Akkor a Bombayi azt átírta Bombay-i erre, itt nem tudom egybe vagy kötőjelesen e a helyesebb, mert szerintem helyes egybeírva is. Bombay (ejtve: Bombéj) az egy város Indiában, ami egykor a Föld nem legnagyobb (az a terület), hanem legnépesebb városa volt, elővárosok nélkül, amíg abban az időben, akkor Tokio volt a legnépesebb elővárosokkal együtt, az meg Japán fővárosa. Viszont Bombay nem a fővárosa Indiának, mert az Delhi. A virágáruslány ezt átírta virágárus lány erre, de szerintem ezt lehet egybe is írni, mert van egy "valódi" (valós környezetben készült élőszereplős) film, aminek címe pont ez, és ott egybe van a cím. Meg a banditavezér ezt átírta bandavezérre, az egyik az a fekete ruhás pisztolyos bankrablós szökevény bűnözős társaság vezérére utal, a másik meg egy kárt csináló, rossz akaratú rémséges emberek társaságának vezérére, erre már nem emlékszek, nem emlékszem a történetből, milyen szerepet játszottak azok a rajzfigurák a mesében. Tehát úgy vélem van ami jóváhagyni való Gabest lépéseiben, de feltételezem azt is van valami, ami visszavonandó, ezért egyelőre nem erősítettem meg neki. Kérlek szépen nézd meg te is ezeket, köszi. Az Alfrédban meg csak Felföldi Lászlót pontosította, de véleményem szerint az jó, mert a színművészt linkelte, aki az életéveiből megegyező arra az időre. – Vakondka vita 2018. május 21., 09:17 (CEST)

Közben már Crimea dolgozott a cilinderes oroszlános mesével. – Vakondka vita 2018. május 21., 09:21 (CEST)

Azóta Voxfax is szerkesztette. – Vakondka vita 2018. május 21., 11:32 (CEST)

Roronoa Zoro[szerkesztés]

Szia! Kérhetek tőled egy kis segítséget? Az irányelv szerint egy cikkben max. négy jogvédett kép lehet, és ebben a cikkben sokkal több van. Redukálnád a számukat a kevésbé fontos képek eltávolításával? Te jobban értesz a témához, ezért fordulok hozzád. Előre is köszönöm. – Regasterios vita 2018. május 30., 10:39 (CEST)

B. T.[szerkesztés]

Nem tudom, mi az az Orihime (Orihimé?), de ennyit tudtam tenni az érdekében: Fájl:Bogdányi Titanilla.jpg. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 7., 16:51 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Köszönöm, de én már nem tartozom az aktív szerkesztők közé. Néha itt vagyok, megnézem a figyelőlistám, de érdemi munkát nem szándékozok végezni. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. július 9., 20:51 (CEST)
Megdöbbenve hallom. :-( Várlak vissza, nélküled nem ugyanaz! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. július 10., 17:31 (CEST)
@Bencemac: Ez egy hosszú folyamat eredménye, nem egyik napról a másikra döntöttem így. Úgy gondolom, hogy egy olyan helyen, ahol az lenne a feladat, hogy közösen alkotunk valamit szabadidőnkben, ingyen és bérmentve, nem ilyen szapulást kellene kapnom visszajelzésként, mint, amit pl. fentebb a Nyelvtan - Iriomote szakaszban olvashatsz. Ez a viselkedés áthatja az egész Wikipédiát, mérgezve a légkört és ellehetetlenítve az érdemi munkát. Nekem ebből elegem lett. És hatalmas tisztelet azoknak, akik itt még emberek tudtak maradni és normálisan viszonyulnak szerkesztőtársaikhoz. Biztatásként annyit tudok mondani, hogy nem tűnök el 100%-osan, mint fentebb írtam, a figyelőlistámat időnként megnézem, a beérkező üzenetekre reagálok, néha talán még egy-egy cikket is megírok majd. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. július 12., 09:09 (CEST)
Fáj beismerni, de mindez valóban mindennapossá vált. Hálásan köszönöm a sok segítséget és olvasnivalót! (nem teljes, tudom; de a számok mögött néhol mégis ott vagyok) Bencemac A Holtak Szószólója 2018. július 16., 10:08 (CEST)

Odin (film)[szerkesztés]

Hello Sasuke88. Hiányoztam, ugye? Jöttem üzengetni az Odin című japán rajzfilm miatt, mert az Iszdb sablont raktál a táblázatban lévő magyar hang mellé. Gratulálok! :) – Gabest vita 2018. július 31., 08:25 (CEST)

Kérdés[szerkesztés]

Halihó Sasuke88. Legalább válaszolnál egy kérdésre. Szereted a linkeket? Például angol és magyar nyelvű, sablonban. – Gabest vita 2018. augusztus 1., 11:25 (CEST)

Kedves Sasuke88. Legalább válaszolnál, ha kérdezik. – Gabest vita 2018. augusztus 2., 17:10 (CEST)

Szivességkérés[szerkesztés]

Kedves Sasuke88. Nem kérhetném az e-mail-edet? – Gabest vita 2018. augusztus 5., 18:47 (CEST)

Sayōnara[szerkesztés]

Minden köszönök, köszönünk! Bencemac A Holtak Szószólója 2018. augusztus 13., 20:00 (CEST)

@Bencemac: Lájkoltam! Sok mindent szerettem volna megvalósítani, rengeteg tervem volt... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. augusztus 18., 21:18 (CEST)

Epizódcikkek a Gusztáv sorozatban[szerkesztés]

Kedves Sasuke88!

Indítottam egy törlési megbeszélést a Gusztáv sorozat szócikkeiről. Ez az egész nagyon hasonlít a Mazsola sorozat cikkeihez (Tádé orra), amelynek a vitájában te is részt vettél. Kérlek, ha időd engedi, szólj hozzá a megbeszélés oldalán, kéne még egy kis támogatás. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 28., 08:11 (CEST)

@Pkunk: Kedves Pkunk! Amint láthatod, már nem tartozom a Wikipédia szerkesztői közé. Kérdésedre válaszolva, jelen esetben is ugyanazt tudom mondani, mint a korábbi megbeszélésen. Ezek a "cikkek" törlendőek, elsősorban nevezetesség hiányában, másodsorban pedig azért, mert nem adnak semmi pluszt az enciklopédiához, tartalmuk elfér az epizódlistában, illetve a fő cikkben. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. augusztus 29., 18:32 (CEST)
Kedves Sasuke88, köszönöm a válaszod. Ne haragudj, ha zavartalak. Jó pihenést és minden jót! – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 29., 18:45 (CEST)

?[szerkesztés]

Szia! Írni akartam Wikiszülinapod apropójan és csodálkozva látom, hogy visszavonultál. Nem faggatlak, de nagyon sajnálom. Az anime-és manga témákban így nem is nagyon maradt szerkesztő. Pedig annyi mindent lehetne még megírni. Üdv:Gerry89 vita 2018. szeptember 26., 20:05 (CEST)

@Gerry89: Szia! Köszönöm! Ha kicsit feljebb mész a vitalapomon, választ találsz, hogy miért távoztam. Az anime-manga témakör gyakorlatilag teljesen kidolgozatlan, és alighanem az is marad... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. október 1., 20:33 (CEST)
Misibácsi? Azt hittem valami komolyabb. Ő múltkor is széttrolkodta az Elbasan szócikk kiemelési eljárását. Néha itt-ott hőzöng, de nem hiszem, hogy bárki komolyan veszi. Emiatt kár lenne egy értékes szerkesztőt veszítenünk. Remélem idővel meggondolod magad és visszatérsz. Üdv:Gerry89 vita 2018. október 1., 20:40 (CEST)
Addig is minden jót! Gerry89 vita 2018. október 1., 20:41 (CEST)
@Gerry89: Az ő minősíthetetlen viselkedése volt az utolsó csepp a pohárban, ami után meghoztam a döntésemet. Lehet, hogy valamikor a jövőben visszatérek, de most semmilyen késztetést nem érzek rá. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. október 2., 19:27 (CEST)

Kérdés (2)[szerkesztés]

Kedves Sasuke88. Modd meg szépen. Mire volt jó, hogy visszavonod, amit én csináltam? Hiszen te visszavonultál. – Gabest vita 2019. január 16., 21:01 (CET)

@Gabest: Most időnként újra felbukkanok, remélem nem keserít el a ez a tény. Azért vontam vissza, mert szokás szerint értelmetlenségeket csináltál: Főcím, stáblista felolvasás más nyelvű változatokban is lehet, nem csak a magyarban. Annak meg nem láttam értelmét, hogy egy szem linket - valószínűleg véletlenszerűen kiválasztva - átraktál egy további információk szakaszba. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 17., 21:20 (CET)

Minden esetre felteszek neked egy kérdést. Válaszolj szépen. Szereted a weboldalakat? Például angol és magyar nyelvű, sablonban és azon kívül szögletes zárójelben is. – Gabest vita 2019. január 17., 22:05 (CET)

@Gabest: Mi az, hogy szeretem-e a weboldalakat? Ezernyi féle weboldal létezik, nyilván nem fog tetszeni mindegyik. Ha arra vagy kíváncsi, hogy szeretem-e szócikk végi linkfarmokat, a válaszom nem. Csak azokat az oldalakat kell belinkelni, amik adnak valami plusszot a cikkhez, tartalom nélküli oldalkara semmi szükség. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 18., 19:01 (CET)

Hát akkor néz meg a Csihiro Szellemországban cikknél. Ugyebár, ha ez a korábbi szerkesztési lap. – Gabest vita 2019. január 18., 20:01 (CET)

„Az év szócikke 2018” verseny[szerkesztés]

Szia, Sasuke88!
A 2018-as év folyamán megírtad a Queen’s Blade és jelentősen bővítetted a Square Enix szócikket.
Ezt egyfelől köszönjük, másfelől értesítünk arról, hogy ezeket a szócikkeket a Wikipédia közössége jelölte a 2018-as „Az év szócikke” versenyen.
A szavazás hétfőn, január 21-én 0:00 órakor indul és a Wikipédia szerkesztői 2019. március 3-án éjfélig adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt szócikkekre több kategóriában is. Arra kérünk, vegyél te is részt a szavazásban, ismerd meg a 2018-as Wikipédia-termés legjavát, szavazatoddal erősítsd meg szerkesztőtársaid munkáját, megjelenéseddel buzdíts másokat is a közös munka értékelésében való részvételre, így végső soron mások is jobban megismerhetik a te hozzájárulásodat. (Arra felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kiírás szellemében az általad indított vagy jelentősen bővített szócikkekre szavazni nem etikus.)
Hétfőtől várunk a lapon!
Pasztilla 2019. január 18., 20:50 (CET)

Szia, Sasuke88! Van a Wikipédiának egy szeglete, ahol tizenkét kategóriányi szócikk néz szomorúan maga elé és sír bánatosan. Alig várják, hogy a versenyből hátra lévő tíz napban szavazz rájuk. Vigyor Pasztilla 2019. február 21., 20:48 (CET)

Fájl:100éves háború Sasuke88.png[szerkesztés]

Szia! Emlékszel még, mi volt az alaptérkép, amit itt felhasználtál? – Regasterios vita 2019. január 25., 09:54 (CET)

Áthozva a vitalapomról:

Szia! Két térképet használtam, EZT a nyilakhoz, egy másikat pedig a térképalaphoz, de azt nem találom a neten, viszont EHHEZ nagyon hasonló. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 25., 22:21 (CET) – Regasterios vita 2019. január 26., 08:39 (CET)

Szia! A követhetőség miatt jobb, ha egy helyen történik a megbeszélés, ezért áthozom ide a vitalapomra írt hozzászólásodat. Ami a tárgyat illeti: tudom, hogy te jól tudsz rajzolni svg-t, és eszemben sincs neked feladatokat adni, de újra tudnád rajzolni esetleg a térképet a File:Traité de Troyes.svg alapján? Az a gond, hogy a mostani térkép lényegében másolás, ami nem igazán megengedett, ha az alaptérkép jogvédett, és nincs bizonyíték ennek ellenkezőjére. Megoldható? – Regasterios vita 2019. január 26., 08:39 (CET)

@Regasterios: Mitől lenne másolás, amikor minden egyes pixele az én munkám? Szoktam csinálni svg-logókat, de egy egyszerű logó és egy normális térkép elkészítése között ég és föld a különbség. Ahhoz meg nincs kedvem, hogy napokon, heteken át szórakozzak vele, ez a Wikipédia már nem érdemli meg. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 26., 11:19 (CET)

Sejtettem, hogy egy térkép megrajzolása bonyolultabb, mint egy logó elkészítése. Ezért linkeltem be egy már kész svg-térképet a Commonsból, amelyeken lényegében csak a feliratokat kell cserélni, valamint a nyilakat odahelyezni. De rád bízom. A másolást úgy értettem, hogy a netről leszedett térképet elmentetted, megnyitottad a képszerkesztő programban, aztán átszerkesztetted, átszínezted, beleírtál-belerajzoltál. Továbbra is fontos lenne azonban megtalálni az alaptérképet, amely alapján például a partvonalat és a különböző szárazföldi határokat tagoltad, mert ha nem szabad térkép volt a forrásod, akkor a módosított térkép sem lehet az. Vannak szabadon letölthető és szerkeszthető térképek, mint amilyen például a NASA-nak vagy az OpenStreetMap-nek van, de egy neten talált random térkép nem ilyen, kivéve persze, ha annak is egy szabad térkép volt a forrása. – Regasterios vita 2019. január 26., 14:06 (CET)

@Regasterios: Gyakorlatilag úgy néz ki az alaptérkép, mint amit a második linken megadtam. Nem sok hasonlóságot mutat az én térképemmel, mivel nem csak „színezgettem” meg „rajzolgattam” benne, hanem egy teljesen új térképet készítettem. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 27., 00:38 (CET)

Értem, de az alaptérkép mégis felismerhető benne (főleg a partvonalak, de részben a szárazföldi határok is), persze érthető okokból, mert nyilván nem akartál mondjuk szárazföldi összeköttetést rajzolni Calais és Dover közé, ebből a szempontból pont az eredeti térképhez való hűség volt a célod értelemszerűen. De hát éppen itt van a lényeg. Ha nincs meg az eredeti térkép, és nem derül ki egyértelműen, hogy nem volt jogvédett, akkor új térképre van szükség, új alaptérképpel, szabadon használható forrásból. – Regasterios vita 2019. január 27., 08:23 (CET)

@Regasterios: Viccelsz? Ezzel most azt mondod, hogy Franciaország partvonala és az egykori országhatárok jogvédettek... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 27., 11:22 (CET)

Nem, nem ezt állítottam. Azt állítottam, hogy az jogvédett, ahogyan az eredeti térkép létrehozója megrajzolta a partvonalat és az egyéb földrajzi elemeket. Erre persze lehet azt mondani, hogy hogyan rajzolná, ha nem a valóságnak megfelelően, csakhogy a térkép megrajzolását megelőző adatgyűjtés elég komplex folyamat, nem úgy működik, hogy lefényképezem Franciaországot felülről, aztán lerajzolom (ez legfeljebb néhány évtizede lehetséges, de ez még most sem ilyen egyszerű). Szóval két különböző adatbázisból létrehozott térkép nem biztos, hogy teljesen azonos, azaz elég relatív, mi felel meg a valóságnak, és mi nem egy térképen. Ahogy fentebb írtam, egy NASA-műholdkép vagy egy OSM-térkép szabadon használható ebből a szempontból, azokat nyugodtan át lehet dolgozni, de csak azért, mert a szerzői jog tulajdonosai ezt lehetővé tették. – Regasterios vita 2019. január 27., 11:42 (CET)

@Regasterios: Mindegy. Én már új térképet biztosan nem fogok csinálni. Egy műholdképből vagy az OSM-ből amúgy se lehetne történelmi térképet csinálni. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 27., 16:32 (CET)

Abból se, amit legelőször belinkeltem? – Regasterios vita 2019. január 27., 16:33 (CET)

@Regasterios: Nem. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. január 27., 16:43 (CET)

Értem. Viszont ez a térkép így nem maradhat sajnos. – Regasterios vita 2019. január 27., 16:46 (CET)

Fájl:HitHorth.jpg[szerkesztés]

Szia! Ennek a képnek a licence sajnos vitatható. – Regasterios vita 2019. február 4., 15:22 (CET)

@Regasterios: Sajnos nem tudtam kideríteni, hogy honnan van a kép, így cseréltem Horthy Miklós cikkében egy commonsos változatra, ami ugyanakkor készült, mint ez. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. február 4., 22:37 (CET)

Szinkron vagy magyar szinkron[szerkesztés]

Halihó kedves Sasuke88. Meg néznéd a Kovács Nóra filmjeinél, hogy melyik legyen. Pl: az "1. szinkron" vagy az "1. magyar szinkron"? – Gabest vita 2019. február 21., 08:36 (CET)

@Gabest: Hali! Én magyar változatot szoktam írni, az jobban hangzik, mint a szinkron. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. február 21., 09:47 (CET)

Értem a célzást. De sajnos a táblázatban a magyar változat túl hosszú, még a magyar hang felirat alatt. – Gabest vita 2019. február 21., 10:30 (CET)

@Gabest: A magyar szinkron sem rövidebb. Apróba kell tenni, akkor rövidebb lesz. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. február 21., 10:37 (CET)

Mary és a varázsvirág[szerkesztés]

Szia!

"Építés alatt" sablon van rajta, de 1 hónapja nem módosítottál a cikken. misibacsi*üzenet 2019. március 12., 21:57 (CET)

@Misibacsi: Szia! A sablont időközben levették, de igyekszem befejezni a cikket, már nincs sok belőle hátra. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. március 13., 19:53 (CET)

Rendben, csináld nyugodtan. misibacsi*üzenet 2019. március 14., 16:32 (CET)

Kensin[szerkesztés]

Szia! Hallottad a hírt? 2020 nyarán két új Kensin-film érkezik, a prequelt és a fő konfliktust fogják feldolgozni. majdnem sikoltoztam örömömben, mikor meghallottam :D Xia Üzenő 2019. április 12., 13:44 (CEST)

Naná, hogy meg fogom írni. :) Tűkön fogok ülni, mire felkerül valami letöltőoldalra, az biztos. Xia Üzenő 2019. április 13., 19:40 (CEST)

Hát, ez az ű bajuk, lévén, hogy a DVD-ikre csesznek angol feliratot tenni. Vigyor így nem hagynak más választást Emoji u1f937 1f3fb.svg Xia Üzenő 2019. április 13., 21:50 (CEST)

Dragon Ball AF[szerkesztés]

Kedves Sasuke88!

Ránéznél erre: Egy anon a Dragon Ball AF-t törlésre jelölte aláíratlanul, de nem tudom, jól tette-e, mert nem vagyok otthon Dragon Ball-témában.

Másrészt törölte a Dragon Ball GT szócikk kapcsolódó szócikkeiből, ezt sem tudom, jól tette-e.

Szép napot kívánok! Apród vita 2019. április 16., 04:56 (CEST)

@Apród: Szia! A Dragon Ball AF egy rajongói manga, annyira nem tűnik nevezetesnek, hogy önálló cikke legyen, más wikiken sincs. Jól tette az anon, hogy eltávolította a piros linket. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. április 16., 16:53 (CEST)
Köszönöm a választ. Apród vita 2019. április 16., 17:21 (CEST)

Naruto anime[szerkesztés]

Szia Sasuke!

Köszönöm, hogy korrigáltad a szerkesztésemet. Viszont felhívnám a figyelmedet, hogy a Boing Spanyolország cikkben a listában a hetedik helyen már szerepel a Naruto. Szükség van mindkettőre ilyenformán? – Porrimaeszmecsere 2019. május 4., 19:10 (CEST)

Illetve pontosítanák: az utolsó előtti Naruto Shippúden átirányítás korrekt-e? – Porrimaeszmecsere 2019. május 4., 19:14 (CEST)

@Porrima: Animés, mangás, videojátékos stb. franchise-okat általában egy cikkben dolgozzuk fel, nem daraboljuk szét elemeire, bár ilyen re is van példa, de a Narutónál elég egy cikk. A zöld Naruto Shippúdent javítottam. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. május 4., 22:26 (CEST)

Szivességkérés (2)[szerkesztés]

Hello, Sasuke88. Tennél nekem egy szivességet? – Gabest vita 2019. május 4., 22:00 (CEST)

@Gabest: Mi lenne az? – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. május 4., 22:27 (CEST)
@Sasuke88: Fanny és Alexander. Szépen kérlek, szerkezd át a korábbi szerkesztésből. – Gabest vita 2019. május 5., 08:30 (CEST)
@Gabest: Javítottam a cikken. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. május 5., 19:48 (CEST)

Óz, a nagy varázsló[szerkesztés]

Kedves Sasuke88. Közlöm veled, hogy nem rég töltötték fel az Óz a nagy varázsló című sorozatot a youtube-on. Mindössze, csak 49 epizód volt belőle. Hozd létre a Óz a nagy varázsló cikket, aztán kövesd és hallgasd a magyar szinkron hangokat. Oké? – Gabest vita 2019. május 31., 11:07 (CEST)

@Gabest: Majd egyszer elkészül a cikke, jelenleg mással foglalkozom. Elég régi a szinkron, nem biztos, hogy felismerem a hangokat. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. május 31., 17:23 (CEST)

Íme a válasz, kedves Sasuke88. Gergő90. Ő a legderekabb szerkesztő wikipédián, aki ismeri a magyar hangokat. – Gabest vita 2019. június 22., 18:36 (CEST)

Sajnálat[szerkesztés]

Drága Sasuke88. Ó, hogy mennyire sajnállak. – Gabest vita 2019. június 9., 18:54 (CEST)

@Gabest: Miért? – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. június 9., 19:58 (CEST)

Te tényleg nem akarsz tovább folytatni a wikizést? Láttam azt az írást ott fent, a vitalapodon. – Gabest vita 2019. június 9., 20:02 (CEST)

@Gabest: Akkor azt is olvashattad, hogy nem vonulok vissza teljesen, néha itt vagyok. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. június 9., 20:34 (CEST)

Nos, Vakodnka jól kijövő barátom volt. Kedves és okos. De sajnos nincs jelen a Wikipédián, merthogy tudod visszavonult szegény. – Gabest vita 2019. június 9., 21:56 (CEST)

Fájl:Ayame magyargárda.png[szerkesztés]

Szia! A kocsmafalon nemrég kezdődött egy megbeszélés a userképekkel kapcsolatban, többek között annak vonatkozásában, hogy milyen fájlokra lehet vagy nem lehet rátenni ezt a licencsablont, vagy mire lehet őket használni. A nevezett kép példaként merült fel arra vonatkozóan, hogy mire nem lehet használni a userképeket. Ha egy kép jogvédett, nem lehet pl. szétszórni a Wikipédián aláírásként. A megoldás az lenne – mivel úgy látom, teljesen saját készítésű –, ha szabad licenc alá helyeznéd. Köszönöm. ha megteszed. – Regasterios vita 2019. július 16., 20:44 (CEST)

@Regasterios: Szia! A kép törölhető, az aláírásomból bottal eltávolítandó. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. július 16., 22:20 (CEST)
Mi tagadás, nem erre a válaszra számítottam. Semmiképpen nem szeretnéd szabad licenc alá helyezni? – Regasterios vita 2019. július 17., 09:14 (CEST)
@Regasterios: Már nem kell ez a nagyon régi kép, nem akarom, hogy fent legyen itt a wikin. Egy ideje már tervezgettem a töröltetését. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. július 17., 19:21 (CEST)
Ha így van, és nem az esetleges megsértődés mondatta veled, hogy töröljük a képet, annak örülök. Mindenesetre várok néhány napot, hátha meggondolod magad. – Regasterios vita 2019. július 17., 19:54 (CEST)

Re: Újság? :)[szerkesztés]

Szia! Őszintén szólva nem tudom vissza szeretnék-e térni aktív szerkesztőként, sajnos sokan aktívan tettek érte, hogy nagyon elmenjen a kedvem az egésztől, azt meg egy kezem meg tudnám számolni, ki olyan szerkesztő, akiért érdemes lenne itt lenni. Szerencsére úgy alakult az életem, hogy az írhatnékomat ki tudom élni máshol, összehasonlíthatatlanul több elismertséggel. Egyelőre maradok a technikai háttérmunkánál, pár naponta benézek ilyen célból. Ha változna a dolog, akkor mindenképp szólni fogok. – Laci.d vita 2019. szeptember 3., 08:41 (CEST)

Én sem az elismertség miatt kezdtem wikizni, viszont egy normális közösség honorálja a sok munkát, nem bünteti. Máshogy fogalmazok: ott nem kötnek bele az emberbe csakazértis alapon, és cseszegetik bármiért, amit csinál (itt sajnos gyakorlatilag odáig jutottak a dolgok). Ha az ember már gyomorgörccsel kattint a változtatások közzététele gombra, az szerintem nem normális. És azóta hobbi szinten is tudok írni, pl. blogcikk-sorozatot a kínai történelemről, anélkül, hogy attól kéne tartanom, ráérős szerkesztők belekötnek, mondván, hogy harminc évvel ezelőtt olvastak valamit erről, és mintha rémlene, hogy nincs igazam... (sőt, gyakorlatilag csak bátorítást kaptam, hogy adjam ki könyvben, amit lehet meg is teszek) Ami a Wikipe-tan figurát illeti, a 3D nyomtatás csodás dolog, szerintem biztos, hogy ebből is tudnál csináltatni egy saját PVC figurát, észszerű áron. :-)Laci.d vita 2019. szeptember 4., 19:46 (CEST)

Sajnos azt tapasztaltam, hogy ha az ember hajlandó is lenne túllépni dolgokon, itt van épp elég olyan szerkesztő, akire ez nem igaz. Ami a 3D-s nyomtatás illeti, láttam pár jó pár szép figurát, amit azzal készítettek. Nyilván minőségben nem olyan jó, mint egy tradicionális figura, de szerintem lassan megközelíti (lásd például ezeket a Star Warsos figurákat. – Laci.d vita 2019. szeptember 5., 06:21 (CEST)

Helyesírási szabályok ellenzése általam[szerkesztés]

2019. augusztus 20-adikán átszerkesztettem az "Animax Közép-Európa" szócikket mind helyesírásilag, mind szócikk-bejelölésileg, de rá 2 órával a szerkesztéseim után 95%-ban visszavontad a szerkesztésemet. Ezzel sajnos nem értek egyet, mert ez az én szerkesztésem: 1. Engem zavar az ha 2 szám között hosszú kötőjel van, ezért helyette normál kötőjelet használok; 2. Az is zavar nekem ha hangilag kimondok egy sorszámnevet, akkor írásilag le kell hagyni a sorszámragot, ezért a sorszámragot is a toldalék részeként írom be: 3-madikán, 4-edikén, 5-ödikén, 6-odikán, 8-adikán, 11-edikén, 12-edikén... 31-edikén, nem 3-án, 4-én, 5-én, 6-án, 8-án, 11-én, 12-én... 31-én, kivéve: 1-jén, 2-án, 1-31-től, 1-31-ig; 3. Minden évet és hónapot amit beszócikkeztem kitörlöd: pl 2006 szócikkelt, de 2012 nem. Elnézést, de ezzel a vitalappal nem akarok neked fájdalmat okozni! PalkÁron2002 vita 2019. szeptember 19., 18:49 (CEST)

Elnézést, hogy beleszólok, de a Wikipédiában senkinek nincs cikke, pláne olyan értelemben, hogy ott saját szabályokat használjon. – Porrimaeszmecsere 2019. szeptember 19., 19:42 (CEST)

@PalkÁron2002: Már megbocsáss, de teljesen mindegy, hogy kit mi zavar, mindenre ott vannak az alkalmazott szabályok: az egyiket úgy hívják, hogy tipográfia, a másikat pedig úgy, hogy helyesírás. Tól-ig esetében (pl. 2006–2010), de két nép- vagy országnév között is (pl. Osztrák–Magyar Monarchia) hosszú kötőjelet használunk. A dátumok helyesírásáról ITT találsz egy útmutatót. Én még sehol sem láttam úgy leírva, ahogy te írtad, "dik"-et lehet írni (pl. 3-dikán), de praktikusabb a rövidebb alak. Az évszámokat a cikktörzsben nem szoktuk linkelni, csak felesleges kékítés. Amúgy ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan, akár bármelyik szerkesztőt személyesen, akár valamelyik közösségi oldalon (Kocsmafal). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. szeptember 19., 20:45 (CEST)

Egy díj neked![szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
Több mint tíz évig tartó szép munkádért. Gratulálok! További jó szerkesztéseket kívánok itt a Wikipédiában! – Napkirály postaláda 2019. szeptember 25., 17:42 (CEST)

@Napkirály: Köszönöm az elismerést! Gyorsan elszállt ez a tíz év, mintha csak tegnap lett volna, hogy megtettem az első kapirgálásokat valahol Inoue Orihime háza táján :-). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. szeptember 25., 22:05 (CEST)

Gratulálok a díjhoz! Apród vita 2019. szeptember 25., 22:08 (CEST)

Én is gratulálok és további jó szerkesztést kívánok! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. szeptember 25., 22:18 (CEST)

@Apród, Gg. Any: Köszönöm szépen! :-) – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. szeptember 27., 17:04 (CEST)

Visual kei[szerkesztés]

Szia! Szerinted lehetne még valamit hozzátenni? A forrásokat kimaxoltam szerintem, az alstílusokra nem találok bővebb forrást angolul (ami nem blog vagy fanwiki), japánul még kevésbé. Vinném kiemelésre Vigyor Xia Üzenő 2019. október 19., 11:51 (CEST)

@Teemeah: Szia! Őszintén szólva sosem vonzottak a nőnek látszó férfiak Vigyor, így nem igazán tudok segíteni sem tartalmilag, sem forrásügyileg :-(. De mindenképpen végignézem, ha kiemelésre viszed, szerintem meg fogja állni a helyét :-). A fanservice-es dologba viszont belekötnék (Japánon kívül szakasz, utolsó bekezdés): nekem a fanservice szó hallatán a fürdőzős jelentek meg a kivillanó bugyik jutnak eszembe, nem pedig a "homoerotikus színpadi viselkedés" (ennél szebben ki se lehetne fejezni a buz..., áá, hagyjuk XD), tehát valahogy úgy kéne átfogalmazni, hogy a fanservice a visual kei esetében homoerotikus színpadi viselkedés formájában jelenik meg vagy ez a legjellemzőbb megjelenési formája (legalábbis, ha jól értelmezem a dolgot). – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 19., 16:32 (CEST)
Elméletileg ezt a sódzsó mangákból vették át (gondolom olyanokat sem olvasol, mert női közönségnek készül), és a forrás szerint ott van ilyen homoerotikus enyelgés a szereplők között. Xia Üzenő 2019. október 19., 17:23 (CEST)
@Teemeah: A shoujo mangáknak valóban van/lehet egy olyan jellegzetessége, hogy még a férfi szereplők is elég nőies jegyeket viselnek (illusztráció), de hogy ez mennyire homoerotikus és mennyire nem, azt nem tudom Vigyor. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 19., 18:38 (CEST)
Nem a szereplők kinézetére utaltam :) meg hát ott van a sónen ai is ugye. Xia Üzenő 2019. október 19., 18:48 (CEST)
Hát a "sima" shoujoban homoszexualitás vagy arra utalás nem igen van, mert az ugye főként a fiatal tinédzser közönségnek készül, a shounen-aiban, shoujo-aiban, joseiben már annál több Vigyor. De nem is ezen van a lényeg, hanem, hogy a fanservice és a homoerotikus színpadi viselkedés közé egyenlőségjelet tettél a cikkben, mintha a fanservice kizárólag ezt jelentené, holott ez csak egy lehetséges megnyilvánulása a visual kei esetében, ezért javasoltam az átfogalmazást. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. október 19., 18:57 (CEST)

RE:Behind The Voice Actors[szerkesztés]

Viloris szerint, a Behind The Voice Actors nem megbizható link. – Gabest vita 2019. október 20., 16:49 (CEST)

A Bleach szereplőinek listája[szerkesztés]

Szia! Ebből a cikkből egy jogvédett képet mindenképpen ki kell venni, mert max. négy lehet benne. Valószínűleg a Fájl:Vaizard-bleach.jpg-et kellene, mert az nem képregénykocka, ahogy az angol wiki leírólapján is olvasható. Igaz, nem is borító, ugyanakkor nem is a történet egy kockája. – Regasterios vita 2019. november 13., 19:18 (CET)

Most eszembe jutott, hogy a Fájl:Crossfire Hellsing.png kapcsán valami hasonló vitáról volt szó: Szerkesztő:Teemeah/vitalap2014/2#Fájl:Crossfire_Hellsing.png. Az sem a történet egy kockája. Most ez megerősít abban, hogy egyik kép sem maradhat. – Regasterios vita 2019. november 13., 19:25 (CET)

@Regasterios: És hol van rá a szabályozás, hogy ezek a képek nem használhatók idézésként? Ez is a Wikipédia csődje, hogy tételes szabályozás híján az egyenlőbbek döntik el, hogy a kevésbé egyenlők mit tölthetnek fel. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. november 13., 22:28 (CET)
Idézet a felküldési útmutatóból: „képregénykocka: képregényekből származó képkockát idézésként fel lehet tölteni {{képregénykocka}}(?) sablonnal. Vigyázat, a képregények borítói és a külön publikált karakterrajzok, borítórajzok nem tartoznak ebbe a besorolásba!” Idézet a sablonból: „Ez a kép egy jogvédett képregény részlete, amely Magyarországon az idézés […] szabályai szerint használható fel.” Ez a két kép pont hogy borítórajz, még ha nem is külső borítón láthatóak. Idézésről akkor lehet beszélni, ha a képekben elbeszélt történet egyik kockáját használod fel. Az attól különálló, a belső borítón látható kép ugyanúgy engedélyköteles, mint a borító külső része, mert egyik sem a történet része még. Ez abból is látszik, hogy mindkét képnek ugyanolyan jellegű a felépítése, mint teszem azt a filmplakátoknak (mondjuk ennek vagy ennek), miszerint a fontosabb szereplőket egy jellegzetes képpel bemutatja. Van tehát rá tételes szabályozás, csak értelmezni kell tudni azokat. – Regasterios vita 2019. november 14., 10:18 (CET)
@Regasterios: Egy rajz attól lesz borítórajz, hogy a borítón, azaz a termékcsomagoláson látható, nem pedig a képregény közepén. Ez egy fejezetcímkép, és ugyanúgy a képregény szerves része, mint mondjuk egy kisebb, szóbuborékos képkocka. @Teemeah: Te mit gondolsz erről? Ha ezek a képek nem használhatók, akkor a WP:NEMSZABAD pontosításra szorul. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. november 14., 18:20 (CET)
A WP:NEMSZBAD nem szorul pontosításra, a képregénykocka pontosan az, amit Regasterios is mondott. A képregény paneljeinek egy részlete. A karakterrajz ugyanolyan elbírálás alá esik, mint a borító vagy a poszter. Engedélyköteles, mivel nem idézés, hanem konkrét, egyedi mű. Gyakorlatilag 100%-ban idézel egyetlen karakterrajzot, míg ugye egy panelnak csak egy kis részletét. Xia Üzenő 2019. november 14., 21:32 (CET)
@Teemeah: Jó, ezt már végképp nem értem. Mi a különbség e között és aközött, amikor mnodjuk a következő oldalról kiveszek egy olyan panelt, amin hasonló terjedelemben láthatók a szereplők? Úgy néz ki a karakterrajz fogalmát is szabatosan értelmezitek mindketten, ugyanis egyik kép sem egyedi karakterrajz, amit pl. promócióhoz készítenek [4]. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. november 14., 23:04 (CET)

Ne haragudj, de mindketten leírtuk a véleményünket. Én most még egyszer átlapoztam a forrásban a három fejezetet, és az igaz, hogy ezt a képet, valamint a másik két fejezetképet beleszúrták a képregény kockái közé, de elég egyértelmű, hogy egyik sem illeszkedik a történet folyamatába, hanem mindegyik egy teljes oldalt elfoglaló kvázi borítókép, különálló karakterrajz, ennél fogva egyik sem felel meg az idézés szabályainak. Idézésnek a történet egy darabkája számít, semmilyen más esetben nem beszélhetünk ilyesmiről. Kétségtelenül ez szűkebb értelmezése a fogalomnak, mint amiről te írsz, de csak ez számít idézésnek. – Regasterios vita 2019. november 16., 11:36 (CET)

@Regasterios, Teemeah: Én is leírtam a véleményemet, no, nem mintha számítana is valamit. És miután ennyire szubjektív értékítéleten alapul, hogy mi használható idézésként és mi nem, jobbnak látom, ha egyetlen képet sem töltök fel ide. Szenved velük a franc, hogy évekkel később meg ilyen-olyan indokokkal le legyenek gyalulva. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. november 16., 17:44 (CET)
Én fenntartom a véleményem, hogy ez nem panelrészlet. Ha nem karakterrajz, akkor is minimum belső borító, vagy fejezetborító, aminek ugyanolyan az elbírálása, mint a poszternek vagy a külső borítónak. Nem a történet egy részlete, csak a szereplők montázsa, azaz megintcsak oda lyukadunk ki, hogy 100%-ban idézed. Xia Üzenő 2019. november 16., 17:48 (CET)

Sasuke88, a te véleményed is számít, csak azt nem akarod elfogadni, hogy egyedül maradtál vele. Nyugodtan vidd a kocsmafalra a kérdést, de ha esetleg ott sem osztják majd, ne sértődj meg rajta. – Regasterios vita 2019. november 16., 18:42 (CET)

Fájl:Michelle Ruff.jpg[szerkesztés]

Ez a kép is problémás, bár helyette lesz másik. – Regasterios vita 2019. november 13., 19:42 (CET)

@Regasterios: Ezer éve áttöltött kép, nem tudom mi volt az eredeti forrása... – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2019. november 13., 22:30 (CET)

A csodálatos papucs[szerkesztés]

Hello, Sasuke88.

Légy szíves, ellenőrízd gyorsan a Csodálatos papucs cikket. Igyekeznél a kedvemért. Ha ellenőrízted, üzenj nyugodtan, Oké? – Gabest vita 2019. november 23., 11:25 (CET)