Szerkesztő:GhostDestroyer100

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
GhostDestroyer100
Male symbol (bold, white).svg
Ez a szerkesztő férfi.
This user is male.
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
Counties of Hungary 2020.png Ez a szerkesztő Pest megyei.


No smoking symbol.svg Ez a szerkesztő nem dohányzik.
Windows 10 Logo.svg Ez a szerkesztő Windows 10 operációs rendszert használ.
Google Chrome icon (September 2014).svg Ez a szerkesztő Google Chrome böngészőt használ.
Right hand.png Ez a szerkesztő jobbkezes.
Baritonesax.jpg Ez a szerkesztő kedveli a dzsesszzenét.
This user enjoys jazz music.
Stainer.jpg Ez a szerkesztő kedveli a komolyzenét.
Metalsign.jpg Ez a szerkesztő szereti a heavy metal zenét.
Wikipedia Reviewer.svg
Ez a szerkesztő járőr.
(ellenőrzés)

Üdv! GhostDestroyer100 vagyok. Valódi nevem Németh Márk. 1998-ban születtem Budapesten.

Érdeklődési körök[szerkesztés]

Fő érdeklődési köreim a zene (mottóm a következő: "Mindent meghallgatok, de nem minden tetszik meg"), az olvasás, a humor (nagyon szeretem a Gálvölgyi show-t (meg úgy összességében a művész úr stílusát), a stand-up comedy műfaját (a külföldit és a magyart egyaránt, persze nem mindenkit), az Irigy Hónaljmirigyet, továbbá nagyon bírom Jáksó László stílusát is, illetve gyerekkorom óta szeretem a vicceket), és a sorozatok. Wikipédia-beli tevékenységemet is nagyrészt ezeknek a témáknak szentelem. Kedvenc zenei műfajaim a rock/metal (legfőképpen a metal), a punk, a komolyzene és a jazz. De ahogy azt az első mondatomban is írtam, bármit meghallgatok.

Wikis karrierem[szerkesztés]

Nagyrészt zenei cikkeket írok (együtteseket és előadókat), de írtam már meg tévésorozatokat, filmeket, színészeket (és egyéb embereket is), termékeket, cégeket, fogalmakat, állatokat, növényeket, könyveket, egy-két könyv cikkét és videojátékokat is. Mivel gyerekkoromban rajongtam az autókért, így autó/márkák cikkeit is megírtam. A Forma-1-et is nagyon szerettem anno, de azzal már nem foglalkozom.

Az embereket, a sorozatokat, a filmeket és az együtteseket nem listázom ki, mert ezekből túl sokat írtam.

A cégeket azért írtam, mert érdekelnek a nagy cégek történetei, adatai (és furcsának találtam, hogy híres cégekről nincsenek cikkek a magyar Wikin, így gondoltam, kicsit pótolom a hiányt). Még így is hiányzik egy csomó híres cég cikke, de annyi gond legyen. Ezen a téren leginkább az enwikire támaszkodok (amúgy is sokat vagyok ott, sok cikket olvasok mindenféle témakörben, pl. az együtteses cikkeket is onnan hozom át). De több más wikit is szeretek olvasgatni, még a számomra legidegenebb nyelvűt is. Az angol és a Simple English Wikin szintén rendszeres szerkesztő vagyok, és volt már egy kis megmozdulásom a német Wikin is.

Tudom, hogy nem tökéletesek a cikkeim (sőt, azt is tudom, hogy a tökéletestől nagyon távol állnak), de azért közösségi projekt, hogy fejlesszük, javítgassuk (ebbe természetesen én is besegítek).

Azonban nem csak a cikkeket szerkesztem, hiszen létrehoztam már egy kategóriát és pár egyértelműsítő lapot is (Melissa, Wendy, Molly, Vanessa, Melanie), illetve megpróbálkoztam esszék/irányelvek létrehozásával is (angol wikiből adoptálva), de ezek nem sikerültek.

Gyerekkoromtól kezdve érdekel az olvasás, már 3 éves koromban folyékonyan olvastam. Már nem emlékszem, mikor kezdtem el a Wikipédiát olvasni, talán olyan 2010/2011 környékén, de az is lehet, hogy már 2009-ben. Ekkor még nyilván nem voltam itt, de a jövőm meg lett alapozva. :) Mostanra pedig odáig jutottam, hogy a Wikipédia közösségének tagja vagyok, aminek természetesen nagyon örülök.

A Wikipédiába 2015-ben kezdtem el írkálni (ekkor még IP-kről írtam ugye, mert eleinte nem szenteltem nagy jövőt az egésznek, úgy gondoltam, hogy megírok egy-két cikket és annyi, ennek ellenére annyira megtetszett, hogy itt ragadtam - még ha ti nem is örültetek neki :), az első szócikkem a Nickelodeonos Thornberry család volt. Azóta bővítem a Wikipédiát. 2017 szeptemberében úgy gondoltam, regisztrálok magamnak egy saját nevet. Hogy miért lettem GhostDestroyer100? Nos, az igazat megvallva csak úgy hasraütésszerűen jött a név, meg nem szerettem volna kommersz nevet választani. Van mögötte egy rejtett jelentés is: a "Ghost" arra utal, hogy egy időben foglalkoztattak a szellemek, de aztán rájuk untam, és már nem érdekelnek. Erre utal a "Destroyer" rész. A "100" pedig csak egy random szám. Igazság szerint eleinte nem agyaltam ezen ennyit, tényleg csak hasraütésszerűen jött, de aztán úgy gondoltam, kitalálok egy jelentést is. Mert ránéztek a nevemre, gondolhatjátok, hogy "GhostDestroyer100? Micsoda béna, gyerekes név! Biztos fórumon érzi magát a csávó..." Nos, igazság szerint szerény véleményem szerint sem a legjobb ez a név, most már így visszanézve, de most már így maradok. Azért mégiscsak én választottam, plusz így, hogy egy kis jelentést is vittem mögé, máris kevéssé tűnik bénának - szerintem.

Tudom, hogy munkásságom eléggé negatív reakciókat váltott ki belőletek (főleg az IP-s korszakom alatt, de amúgy is). Hívtatok "trollnak", a "Wikipédia rombolójának", mindennek. Pedig nem vagyok rossz ember. Csak én így tudok szerkeszteni. És még egyszer: nagyon örülök, hogy a közösség tagja vagyok.


Tanulmányaim[szerkesztés]

2005-től 2007-ig a Pátyi Általános Iskolába jártam, 2007-ben átmentem a Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola és Gimnáziumba (sosem tudom megjegyezni a teljes nevét, hiába voltam ott hosszú ideig :), és ott folytattam tanulmányaimat 2017-ig, amikor érettségiztem. 2019-ben felsőfokú angol nyelvvizsgát tettem, de csak az írásbeli sikerült (persze arra is büszke vagyok). Jelenleg munkanélküli vagyok, de remélem, hogy összejön majd valami (és meg kéne majd próbálkoznom azzal a fránya felsőfokú szóbelivel is, újból, csak nagyon nehezen veszem rá magam).

Lehet, hogy ez kicsit önéletrajzosan néz ki, de gondoltam, megosztom.

Mérföldkövek[szerkesztés]

  • 2015. április 18. - Első szócikk: Thornberry család
  • 2017. szeptember 23. - Regisztráció
  • 2020 - Megerősített szerkesztő lettem
  • 2021. június 2. - Járőr lettem