Szerkesztővita:Sasuke88/Archív08

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Archív07Archív09

Az anime története Magyarországon

Szia! Ahogy látom, az allapodon készül az anime története cikk. Szerintem az előbb említett szakaszt nagyon jól megírtad. Szerintem jó lenne, ha létrehoznád az anime története Magyarországon c. cikket ezzel a tartalommal. Amúgy is hosszú lenne Az anime története cikk. :-) --áкos9702 posta 2013. március 5., 19:17 (CET)

Hát szerintem még a Jetix vetítette sorozatokat is bele lehetne rakni: pl. Naruto, Sámánkirály; plusz igen a hanyatlást is, azon belül pedig az Animax jelenlegi hanyatlását.

Plusz belejavítottam egy kicsit, ha nem baj. --áкos9702 posta 2013. március 6., 15:10 (CET)

Filmkockák

Nem, nem minden. Viszont, ami jelenleg a WP:NEMSZABAD-ban van, az elavult. és egyébként már elég jó ideje sértjük az alapívány által előírt irányelveket a nemszabad képek ügyében. Az alapítvány határozata szerint élő személy szócikkében nem lehet a személyről nemszabad kép, kivétel, ha valami más, igen indokolt dolgot ábrázol: pl. egy színész karrierjének egy fontos állomását illusztrálja a kép, amit nem lehetne szabad képpel pótolni. De például az, hogy rengeteg sportoló szócikkében is híradóból és sportműsorokból kivágott filmkocka van profilképnek (vagyis csak azt ábrázolja, hogy néz ki a sportoló, semmi mást), az az alapítvány által elrendeltekbe ütközik. A logó, a képregénykocka, engedélyezett(!) albumborító olyasmi, ami nem pótolható szabad képpel. És képkockák esetében is az élő személyek szóikkeiről beszélünk, tehát mondjuk egy sorozat szócikkében a főszereplőt ábrázoló filmkocka rendben van, de ezek mennyiségét is minimumra kell szorítani. Ugyanezt a filmkockát viszont már csak akkor lehetne használni a színész szócikkében, ha valóban illusztrál is valamit a szövegben, és nem csak úgy oda van dobva, ahogy sok szócikkben. Ugyanígy, a költőnő esete, aki panaszkodott a filmkockára a szócikkében: oda pl. fel sem lehetett volna eleve tölteni filmkockát, mert semmi mást nem szolgált, csak azt, hogy hogy néz ki a költőnő - erre a célra nem lehet használni élő személynél (elhunytnál igen, mert ott kicsi vagy egyáltalán semmi esély nincs arra, hogy szabad képet szerezzünk). A WP:NEMSZABAD jelenlegi állapota alapján ezek nem tiszták, egy nyúlfarknyi kis írás az egész. Viszont azt az infót kaptam, hogy az alapítvány le fogja zárni a képfeltöltést azokon a wikiken, ahol nagy mértékben megsértik az alapítványi előírásokat a nem szabad tartalmak kapcsán.... Muszáj lesz lepucolnunk mindent, ami nem felel meg az előírásnak, de ehhez előbb meg kell írni a WP:Nemszabadot rendesen. Work in progress. Teemeah 편지 2013. március 6., 09:46 (CET)

Egyébként itt vannak az alapítványi policyk:

Teemeah 편지 2013. március 6., 11:53 (CET)

Hát, az alapítvány úgy van vele, hogy ha élő személy, akkor esély van rá, hogy szabad licencű kép készüljön róla. Pl. meg lehet keresni a szinkronszínészt és kérni tőle képet (http://csondorkata.hu/ :P). Híres írókról meg pl. úgy csináltunk képet, hogy kint dekkoltunk a könyvvásáron. Valahol logikus, amit az alapítvány mond: szabad icencű projekt vagyunk, tehát ha esély van szabad licencre, akkor nem lehet jogvédett a tartalom, átmenetileg sem. A rendezgetéssel kapcsolatosan, hát jó lenne, jó lenne, de ki fogja megcsinálni? :) Már a több tízezer filmkocka átvizsgálásának gondolatától is sikoltozós rohamot kapok, és akkor még hol van a többi 40 ezer kép? Másfél év alatt sikerült 12 ezer képet átnézni pár szerkesztővel közösen, de a maradék még mindig ott van, és flyamatosan töltik fel az újabbakat. Teemeah 편지 2013. március 6., 16:34 (CET)

korhatár

Helló Sasuke((!

Azt szeretném kérdezni az anime infoxookban, akkor nem kell ott legyen a korhatár?

--Vakondka vita 2013. március 6., 20:55 (CET)

Oké akkor a kedvedért nem raktam vissza. :)

--Vakondka vita 2013. március 7., 11:43 (CET)

Chell

Szia! Inkább a saját szócikkébe raktam volna róla képet, de amíg az nincs, addig a Portalról szólóban is maradhat. Üdv: HáeS vita 2013. március 9., 18:48 (CET)

Érthető az álláspontod, viszont annak ellenére, hogy ő a játék főszereplője, szerepe kevésbé hangsúlyos. GLaDOS például egy igazi egyéniség, míg Chell gyakorlatilag csak a játékos eszköze a Portal világában való interakciókra. Üdv: HáeS vita 2013. március 9., 19:03 (CET)

képek

Nana, az OTRS-engedélyesek kiszórásáról nincs szó egyelőre! :) Várjuk meg a WP:NEMSZABAD megszavazását, mielőtt drasztikusat lépünk. Teemeah 편지 2013. március 10., 09:20 (CET)

Agyhártyagyulladás

A cikk ismét kiemelésen. Kérlek, vess rá néhány pillantást! Köszönettel Szalakóta vita 2013. március 12., 17:28 (CET)

Desedás vízműves képátnevezés

Köszi, sajnos utólag vettem én is észre, hogy elfelejtettem beírni a nevét, így ugyanaz lett, mint maga a fájlnév. (Tudom, mi a szabály, hogy „beszélő nevekre” van szükség, csak figyelmetlen voltam.) Zerind 2013. március 13., 07:44 (CET)

Föcis cikkek karbantartása

A Földrajzműhely vitalapján feltettem egy kérdést az idei karbantartóversennyel kapcsolatban, ott várom a válaszod! - Tündi vita 2013. március 13., 18:51 (CET)

cselekmény, epizódok, magyarosított nevek

Szia Sasuke88!

Egy szót akartam említeni a cselekményről. Amúgy én nem tartottam igazából csúnyának, csak többeknek nem tetszik, azt elfogadtam véleményük. De arra gondoltam egy felhasználó említése után, akkor érdemes lehet már használni ha jó bő a cselekmény meg részletekre bontott. De az animék esetében a te szíved joga szerint döntök, mert a wikipédisták közül azoknál te rendelkezel a legnagyobb hatalommal, amint láttam. Egy új felhasználó megint felgyorsította nekem a munkámat ő most a Kilari cikkben az epizódok beírásában, már a fele tájánál tartottam és ő majdnem az egészre kiegészítette. Viszont a Kilari cikkben láttam a magyarosított neveket visszaírta az eredeti japánosokra, te meg utána megint átírtad a magyarosakra. Azt megkérdezhetem, az anime cikkekben, pontosan miért fontos a magyaros átírás, még akkor is ha nem az-az eredeti igazi leírt formája?

--Vakondka vita 2013. március 13., 20:52 (CET)

Re: cselekmény és epizódok

Netán egyszer ha majd a cselekmények bővítettek és részletezettek lesznek az animés cikkekben, akkor majd vissza tegyem a sablont vagy akkor se kell? A te kérésed szerint csinálom meg. Az epizódok pedig úgy fognak kinézni, hogy a cikkekből lesz az epizódok szakasznál egy link amelyik ehhez az epizódos cikkhez fog vezetni? mert ha nagyon sok az epizód így szokták csinálni.

--Vakondka vita 2013. március 13., 21:08 (CET)

spoiler

Ez mitől függő, hogy hol nem egyértelmű vagy hol egyértelmű?

--Vakondka vita 2013. március 13., 21:24 (CET)

előzetes, cselekmény, történet

Ha leírjuk az egész estés mozifilmről vagy a tévéfilmsorozatról, hogy miről szól, mi alapján kell meghatározni, hogy a szakaszhoz előzetes, cselekmény vagy történet megnevezést használjunk? Mert láttam már ezt valahol így is úgy is meg amúgy is.

--Vakondka vita 2013. március 13., 22:43 (CET)

FMA

Szia! Köszönöm a gratulációt. Amire eddig rájöttem az ÉSZ-szel kapcsolatban, hogy általában a közérdeklődésre számot tartó témák szoktak helyezéseket elérni. Nem elvenni akarom a kedved, mert nyilván az az elsődleges, hogy a cikk jó és szép legyen, de az ilyen közösségi szavazásokon nem feltétlenül kelt fel nagy érdeklődést. A cikkel kapcsolatban: igyekszem akkor megint nekiülni. Már akartam jó párszor, de eddig valahogy nem jött össze. Vigyor Szerintem is érdemes mindent bedolgozni, nagy valószínűséggel egyik fiktív elem sem felel meg a WP:FIKCIÓ-nak, de egy gyűjtőcikkben senkit nem zavarnak. – Laci.d vita 2013. március 16., 15:40 (CET)

Szia! Akkor pontosan (vagy nagyjából) mikorra kéne a cikk? Mert akkor úgy kezdenék bele valami munkába, most, hogy picit több időm van már. :-)Laci.d vita 2013. április 3., 17:38 (CEST)

Rendben, igyekszem egy hónappal későbbre összehozni. Az animés cikkek között is szétnéztem, lehet pár javítást, hiánypótlást elvégzek a közeljövőben ezek között is. – Laci.d vita 2013. április 9., 18:59 (CEST)

vá: Animax

Hát persze! Örömmel! Most az Adult Swimen és a CCTV-n dolgozom, de akkor az Animaxot is elkezdem. Vigyor --áкos9702 posta 2013. március 17., 12:07 (CET)

Hát igen. Google Fordítóval igazán örömteli Vigyor Egyszer koreait is fordítottam, az se volt semmi. De a japán sem lehet könnyű. --áкos9702 posta 2013. március 17., 12:21 (CET)

Most a karbantartóversenyre összpontosítok, de majd egyszer talán megírom ezeket is. A TV Tokyo-t biztos, hogy meg fogom írni, ha nem előz meg senki. Egyébként láttam, hogy létrehoztad a TBS (egyértelműsítő lap)-ot. Köszi, már régóta terveztem, de valahogy mindig kiment a fejemből. --áкos9702 posta 2013. március 19., 17:49 (CET)

Balogg

kezdő vagyok látom küzdesz Te is , ha van időd nézd meg Úz Kovács Gyula youtobe-on lévő anyagát s ha tudsz segítségedet kérném a képek-hozzárendelt szövegek megjelenítésében a wiki jelenlegi és leendő szócikeibe.--Balogg vita 2013. március 18., 12:12 (CET)

Re: Karbantartó verseny

Szia! Ha a sablon tárgytalan volt, akkor a leszedése nem jár ponttal, hiszen a cikken nem javítottál, bővítettél semmit. Sajnos ez így nem működik, mert meghatározhatatlan lenne, hogy kinek-mit jelent a teljes, jól használható, vagy hogy mekkora csonkról bővített odáig, ezért nem lehet több pont érte. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. március 19., 09:08 (CET)

Tudomásom szerint csak a kitűző van. De ha a jelenlegi több cikket fogsz a versenyre rendbe hozni, biztosan küldök neked egyet. :-) Az átírás javítást tavaly is azért vetettük el, mert egyrészt csak pár szerkesztő ért hozzá, így a többiek abból a kategóriából kiesnek, másrészt pedig nehogy valaki kezdő nekiálljon javítgatni, akinek gőze sincs róla, és csak utána kéne ellenőrizni, javítani. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. március 22., 09:32 (CET)

Szaniszló

Ugye csak viccelsz, amikor azt írod az igazság kimondása fáj. Ez a faszi egy soviniszta faszakalap. Még ha mond is igazságokat, akkor is egy barom, aki más embereket gyaláz. Egyébként szerkesztési összefoglalókba nem írunk ilyet. Próbálj meg korrekt összefoglalókat írni. Szajci pošta 2013. március 19., 18:22 (CET)

Tévedésbe ne essék. Én nem a visszavonásodat elleneztem, hanem azt, ahogy írtad. Szaniszló azokkal a sovinisztákkal egyenértékű, akik a magyarokat verik a délvidéken, csak ő szóban teszi azt, amit az idióta soviniszta majmok fizikailag. Szajci pošta 2013. március 19., 20:13 (CET)

Rendben, ha lesz időm, keresek, csak sajnos a munka miatt eléggé kevés időm lett mostanában. Szajci pošta 2013. március 20., 05:38 (CET)

Próbáltam az Echo tv-n megkeresni az archív adásokat, de nem találtam. Na mindegy, ebben a kérdésben nem fogunk egyet érteni, de remélem az eddigi jó kapcsolatunk megmarad. A második világháború cikknél már nincs sok vissza a kiemelésig, de én már többet nem tudok írni, ezért megkértem Gyantuszt és Laci.d-t, hogy az egyik szakaszt írja meg. A képeket kell még magyarítani, meg a veszteség táblázatot megcsinálni. Mivel kaptam állást, ezért most kevés időm van wikizni, de remélem hamarosan kiemelésre vihetem a cikket. Szajci pošta 2013. március 20., 20:23 (CET)

Aha, tényleg van fent videó. Azt nézem, hogy az utóbbi időben jópárszor szerepelt Nógrádi György, arra kíváncsi vagyok, hogy mit mond, mert nagyon jó dolgokat szoktam hallani tőle. Köszi, hát kb. annyi időm van este, mint korábban, csak most fáradt vagyok, így nincs sok kedvem szerkeszteni, de azért szerkesztgetek :) Sok sikert a cikkhez neked is! Szajci pošta 2013. március 21., 18:18 (CET)

akció, kaland és romantikus műfaj (filmsorozat)

Helló Sasuke88!

Ez a filmsorozatos kaland műfaj mikorra tervezik a megírását, még nincs meg? Mert átírtam erre a filmsorozatoknál, hogy eltérjen az egész estés filmektől, meg linkeltem is, csak még nem készül el, addig piros. Az a filmsorozatok esetében az akciófilm szócikk az releváns vagy ez is csak az egész estés filmek esetében releváns? Mert a filmsorozatoknál leszedtem a megvalósítási forma kivételével a többi formai meg tartalmi műfajnál a film végződést, csak az akció az meg zöld úgy. Ha nem releváns azt meg lehet hivatkoztatni valamihez, vagy legalább is egy olyan linkre inkább piros legyen ne zöld? Mert a zöld az úgy egyértelműsítő laphoz vezet. Az új linkelt romantikushoz is készül majd, cikk? Mert a sima romantikus linkelés kék, de már láttam az animés filmsorozatoknál valahogy máshogy akartad linkelni és akkor én is elfogadtam a filmsorozatoknál ezt a linkelést. De ahhoz a fajta linkeléshez is jó volna valami cikk.

--Vakondka vita 2013. március 20., 13:03 (CET)

akció, mese

Akkor szívesen, emlékeztettelek a kalandra. Az akció kifejezést, mutasd meg akkor, hogy linkeljem be? Hogy ne az egyértelműsítő lapra mutasson. A mese műfajt akarom megkérdezni, hogy filmsorozatnál, mesefilm vagy mese, ott hogy tegyem be?

--Vakondka vita 2013. március 20., 16:09 (CET)

Amúgy itt azt érdekel, hogy a mesénél a filmsorozattal pároztatva itt a mesefilm is meg a mese is releváns? Mert ha mind kettő, akkor majd választok, csak pontosítanom, akarom ha az egyik netán nem releváns. Az akciót meg csak egy olyan linkbe akarom tenni, hogy piros linket mutasson. Csak mutasd meg milyen linkbe logikus betenni?

--Vakondka vita 2013. március 21., 06:25 (CET)

danke

--Vakondka vita 2013. március 21., 13:07 (CET)

mese (műfaj)

Ja filmsorozatnál a mesével kapcsolatban még annyit, hogy ez jó ott, hogy mese? ez már ki van dolgozva, vagy ott is jobb így linkelni így mese?

--Vakondka vita 2013. március 21., 13:12 (CET)

thank you

--Vakondka vita 2013. március 21., 17:14 (CET)

Koreai tévék

Hát, ezeknek nem az angol nevük az elsődleges szerintem, az SBS pedig egy ideje már nem fut Seoul Broadcasting System néven, hivatalosan is SBS. Teemeah 편지 2013. március 21., 18:59 (CET)

A rövidítés egy dolog, de kiírva a koreai nevüket használják, ha kiírják egyáltalán, mondjuk sajtóban, de ott is a rövidítésüket szokták használni inkább. Teemeah 편지 2013. március 21., 20:09 (CET)

Hát felőlem... de az SBS-nek tényleg nem seoul broadcasting system a hivatalos neve. Nevet változtatott a cég. Changed corporate name to SBS Co. Ltd. (angol brossúra, 13. oldal). Nem is értem miért van az angol wikin is a kibontott nevével. A többi wiki meg nyilván onnan másolta. A koreai wikin is ko:SBS. A többi viszont a koreai nevén, ahogy be van jegyezve: az MBC például ko:문화방송 Munhva Pangszong. Teemeah 편지 2013. március 21., 21:00 (CET)

ünnepek

Cső Sasuke88!

Kellemes húsvétot kívánok neked.

--Vakondka vita 2013. március 28., 12:05 (CET)

Szívesen és köszi a te kívánságod is.

--Vakondka vita 2013. március 28., 15:38 (CET)

Re: Kupa, Kaland

Annyiból, hogy sokat segítettél a szerkesztésben. Köszönöm, hogy kidolgoztad a kalandot.

--Vakondka vita 2013. március 29., 11:12 (CET)

És akkor oda kell kenni?

Csalódtam benned. Légy szíves kiigazítani három nevet erre: Komano Júicsi, Nakazava Júdzsi, Abe Júki. --Pagonyfoxhole 2013. március 30., 01:50 (CET)

húsvét

Szia!

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2013. március 30., 12:49 (CET)

Köszönöm! DenesFeri vita 2013. március 30., 13:11 (CET)

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 16:02 (CEST)

Bosin-háború kiemelés

Szia! Láttam már korábban is, de igazából én is tanácstalan voltam a két kérdésben. Az Edo-bakufu és a Tokugava-sógunátus terén inkább hajlok a másodikra, mivel magyarul egyértelműbben hangzik, míg a hanoknál talán érdemes lehet a névbe belerakni, hiszen számos mai város viseli egykori hanok nevét, és így ki lehet kerülni a zárójeles egyértelműsítést (én ezt csak természetes egyértelműsítésnek hívom, majd egyszer összefoglalom a véleményem egy allapon ha lesz kedvem és időm). – Laci.d vita 2013. április 1., 21:08 (CEST)

És itt is van. Ha valami hibát találsz benne, nyugodtan javítsd, bővítsd is akár. Egyébként pedig szeretném a véleményed hallani róla. – Laci.d vita 2013. április 11., 20:15 (CEST)

akció

Szia Sasuke88!

Az akció (műfaj) cikket, az te majd még kidolgozod, a jövőben valamikor?

--Vakondka vita 2013. április 2., 17:04 (CEST)

romantikus

A jövőben ezt a műfajt se tervezed kidolgozni?

--Vakondka vita 2013. április 4., 15:44 (CEST)

Nick KCA

Szia! Köszi, hogy szóltál. Egyébként tudtam róla, de az a baj, hogy mostanában nincs sok időm erre, és csak később szeretném megírni. --áкos9702 posta 2013. április 8., 14:57 (CEST)

Re: Fájdalomdíj

De biztosan szerzek neked Wikipe-tanos kitűzőt fájdalomdíjként. :-) Hogy konkrétan milyen ajándéktárgyak lesznek a későbbiekben, azt nem tudom, de lehet, hogy elszomorítalak most, de nem hiszem, hogy a Wikipe-tan irányába fogunk haladni. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. április 10., 00:24 (CEST)

Hát igen, ez így van. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. április 10., 07:58 (CEST)

Defsort

Szia! A Műszaki kocsmafalon ABC-sorrend probléma kategórialistában szakasz alatt olvashatsz róla. Nem minden részletében világos (számomra), de annyi bizonyos, hogy a ~ (tilde)-s megoldások fölöslegessé váltak, illetve ha maradnak, akkor a kategóriákban rossz a sorrend. Vadaro vita 2013. április 10., 23:26 (CEST)

Tegyért

Igazából szerintem a László (magyar király, 1440) alak lenne a helyesebb, hiszen a sorszámozást nagyrészt az utókor találta ki (minő meglepetés: egyértelműsítésre), sokáig nem viseltek uralkodói sorszámokat az egyes koronás fők. Bár ez igazából csak egy példa, hogy bizonyítsa, bizonyos témákban vannak életképesebb rendszerek. A közigazgatási egységekre gondoltam, de ezt sok minden befolyásolja szerintem, és egy ilyen vitaindító esszénél túl ingoványos talaj lenne. Nyilván majd a konkrét megbeszélésben lehet rá kitérni. Az animés dolog alatt arra gondoltam, hogy mondjuk kiadnak egy animét Tokió címmel, és akkor a világvárost egyértelműsítenünk kéne. Míg ha azonban van valami más is a címében, akkor ez elkerülhető (bár nyilván a te példád is elég abszurd). Az adott intézkedést láttam, de mivel az eljáró szerkesztővel nem folytatok semmilyen kommunikációt, így inkább kimaradnék belőle. Ez amúgy is tüneti kezelés lenne csupán. – Laci.d vita 2013. április 11., 23:59 (CEST)

Szia! Ogodej szerint 3 tanúsítás szükséges ahhoz, hogy a felülvizsgálat lezáruljon. Ha gondolod, tanúsítsd. Üdv. Tambo vita 2013. április 12., 08:58 (CEST)

Kiemelés

Szia! Ha van egy kis időd, erre rá tudnál pillantani? Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Edison Chen-fényképbotrány, még néhány tanúsítás hiányzik, és holnap lejár. Köszönöm! Teemeah Üzenő 2013. április 12., 12:15 (CEST)

A nevek és idegen szavakhoz viszont hiányzik 3... :( Teemeah Üzenő 2013. április 12., 12:52 (CEST)

Animax-adásváltozatok

Szia! Próbaképp megírtam az Animax Németországot. De van egy hiba a forrásoknál és nem sikerült rájönnöm, mi az. Megnéznéd? --áкos9702 posta 2013. április 13., 11:13 (CEST)

Köszi. Igen, beleírom majd. --áкos9702 posta 2013. április 13., 12:27 (CEST)

Egyért

Szia! Kiírtam egy javaslatot az egyértelműsítésekkel kapcsolatban. Írd le légyszi a véleményed! --áкos9702 posta 2013. április 14., 12:51 (CEST)

Userbox

A szerklapodon lévő userboxot megcsináltam sablonná (kategóriával), így bárki be tudja illeszteni a szerklapjára: {{Userbox/főj-egyért-ellenző}} --áкos9702 posta 2013. április 14., 15:42 (CEST)

Sablon

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a wikiben hogy lehet létrehozni "class=wikitable"-t és társait (más classokat). Mert sehol sem találom, és egy másik wikibe kellene. TheRower itt a cél 2013. április 29., 16:29 (CEST)


Nem pont wikitable, csak akármilyen class. De ezek már alapból benne vannak a rendszerben? TheRower itt a cél 2013. április 29., 19:41 (CEST)
Mindegy, köszönöm szépen. Egy kérés: ellenőriznéd a Kuroko no basket-et és a Kilari-t (ebben utána átírnám magyarosra) ? TheRower itt a cél 2013. április 29., 21:19 (CEST)

Macskák királysága kiemelés előtt

Szia!

A cikk bevezetőjébe nem tenném be:

  • a japán szinkronhangokat adó szereplők nevét,
  • a bemutatók dátumait,
  • a kritikusok értékelését,

hiszen ezek az információk lejjebb a cikkben megtalálhatók (legalábbis van hozzájuk megfelelő szakasz, ahova tenni kell az ilyen infókat). Ezek kiemelése a cikk elejére szerintem nem indokolt.

Más esetben indokolt lehet egyes infók kiemelése, pl. ha egy film Oscar-díjat, vagy más jelentős díjat kapott, azt meg szoktam említeni a bevezetőben is.

A történetet összefoglaló egyetlen mondat maradhat, olyat én is szoktam néha írni.

A teljes cikket még nem olvastam át, most csak ennyire volt időm, gondolkozz rajta kérlek. misibacsi*üzenet 2013. május 9., 14:58 (CEST)

Szia! Mivel nem ismerem a művet, ezért nem pontosan értem, ha Juki jót akart tenni Haruval, akkor miért mondja, hogy menjen el a hivatalba, ahonnan "elrabolják". Üdv: HáeS vita 2013. május 16., 22:10 (CEST) A nyúlbéla fogalmat nem érzem annyira enciklopédiába illőnek, nem lehetne valami kevésbé talpraesett, félénk vagy bármi más jelzővel illetni a jellemét? A másik amit még szerintem cserélni kellene az a "kortársibb". Üdv: HáeS vita 2013. május 16., 22:36 (CEST)

Hát nem egy szóval írnám le, hanem például: "jobban illeszkedik a kortárs művekhez" vagy valami hasonló módon megfogalmazva. Lehet szőrszálhasogató vagyok, de ha egyszer böki a szemem... : D Az idézet kérdéséhez erre gondolsz, ugye: "The only downside is Haru, who's kind of a wimp compared to your typical Studio Ghibli heroine..." Ha angolul lenne benne (aminek szerintem nem volna értelme), akkor semmi bajom nem lenne a wimp-pel. Viszont én úgy vélem, hogy a fordítónak megvan az a fajta szabadsága, hogy a saját látásmódját belevíve alkossa meg anyanyelvén a szöveget, ezért ha a szerinted az úgy rendben van, akkor nem erősködöm a módosítása mellett, de miközben olvastam, engem egyszerűen "kilökött" a szócikk hangulatából, ezért jobbnak láttam felvetni ezt a pontot. Üdv: HáeS vita 2013. május 17., 23:09 (CEST)

Macskák királysága cselekménykiegészítés: jóváhagytam a változtatást, illetve tanúsítottam az elvégzését (plusz kiegészítettem a leírást). A "nyúlbéla" kifejezés szerintem sem illik Harura. A "béla" miatt inkább fiúkra mondják. Az, hogy "félénk" és "visszahúzódó", az rendben van, de ezek már benne vannak a cikkben. "nyúlbéla" akkor lenne, ha például megijedne egy pillangótól. misibacsi*üzenet 2013. május 25., 20:09 (CEST)

Yu-Gi-Oh! Shadow Game

Szia, megcsinálnád az összevonást a Yu-Gi-Oh! (televíziós sorozat, 1998) cikkel, hogy le lehessen zárni a TMB-t? Köszönöm. --Rlevente üzenet 2013. május 10., 21:12 (CEST)

Sablon

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a nem hivatalos címek sablon használata esetén már nem kell az angol címet feltüntetni? TheRower itt a cél 2013. május 11., 20:39 (CEST)

És a Hepburnt? TheRower itt a cél 2013. május 12., 20:06 (CEST)

Okés, rendben köszi. TheRower itt a cél 2013. május 12., 22:01 (CEST)

Pünkösdre

Kellemes pünkösdi ünnepeket kívánok! DenesFeri vita 2013. május 18., 11:09 (CEST)

Köszönöm! DenesFeri vita 2013. május 20., 07:59 (CEST)

Köszönöm!

Szia! Köszönöm, amit írtál. Mint láthatod szándékváltás következett be. Üdv. Tambo vita 2013. május 21., 07:38 (CEST)

Főcímdal szövege

Nem maradhat, bizony. A dalszövegek jogvédettek (a hivatalos fordítások is), csak idézni lehet belőle pár sort, de az egészet leközölni nem. Teemeah Üzenő 2013. május 21., 10:44 (CEST)

Re: dalszövegek

Eredetileg a dalszövegeket én nem használtam, de sokan mások sokan feltüntették, azért tettem be én is, mert gondoltam akkor úgy is befogja valaki. Pl. A Majába se én tettem be.

--Vakondka vita 2013. május 22., 08:48 (CEST)

Rendben leszedtem a főcímdalokat mindenhol ahol nem én tettem fel és teljes volt. Egy részletet mindből ha az nem baj, azért azt meghagytam. Ahol meg én tettem fel és csak egy versszakos volt a mondat, ott vágtam le belőle két mondatot és azt a két mondatot meghagytam. Meg ahol már korábban egy két helyen én is tettem fel teljeset ott is egy versszakot hagytam meg.

--Vakondka vita 2013. május 22., 09:28 (CEST)

Elnézést, hogy kéretlenül beleszólok. Van egy dolog, ami már régóta csípi a szememet. A dalszövegeknél rendszeresen mellőzik a szerzőket, és csupán az egyik kedvelt előadó nevét tüntetik fel, valahogy így: „Lagzi Lajcsi: Alexanders Regime Band”, vagy „Törőcsik Mari: Egy őszhajú asszony”. Ez ellen fellépni úgy lehet, ha azonosíthatóvá tesszük a dalt (akár a szöveg egy részével), és hivatkozunk a szerzőkre; horribile dictu: olyan tárhelyre, ahol a teljes szöveg is szerepel. Tudom, ezek fittyet hánynak a szerzői jognak, de az azonosítást esetleg igazolni tudják (Zeneszöveg, Youtube). MZ/X vita 2013. május 22., 11:10 (CEST)

Japán átírás

Szia! Leellenőriznéd ezeket a címeket, hogy jól írtam-e át japánból? Sajnos a WP:JAPÁN nem tartalmazza az összes betűt.

出ましたっ!パワパフガールズZ → Demasita! Pavapafu gáruzu zetto
IGPX インモータル・グランプリ → Ai jí pí ekkuszu inmótaru guranpuri

Köszi! --áкos9702 posta 2013. május 22., 15:36 (CEST)

De ezek japán sorozatok. Nem lehetnének mégis a japános címek a cikkek címei? --áкos9702 posta 2013. május 22., 16:55 (CEST)

Rendben! A Bleach meg lehetne Burícsi. Tök viccesen hangzik. Vigyor --áкos9702 posta 2013. május 22., 17:09 (CEST)

Üzenet

Szia! Köszönöm, jólesett! Nem tudom, meddig maradok? Olvasd el az userlapomat. Üdv. Tambo vita 2013. május 22., 18:00 (CEST)

Főjelentés

Szia! Ezt találtam. Lehet, hogy be lehetne tenni az allapodra. --áкos9702 posta 2013. május 23., 17:40 (CEST)