Szerkesztővita:Napkirály

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Üdvözöllek a vitalapomon!
Mielőtt üzenetet szeretnél hagyni nekem, kérlek olvasd el az útmutatót!
Ha új üzenetet szeretnél hagyni, akkor ide kattintva teheted meg.
Ha e-mailt akarsz küldeni, akkor ide kattintva teheted meg.

 

Szerkesztővita:Napkirály 
"Mindenki hebeg-habog a maga módján, tehát hallgasd meg az üzenetemet" (Napkirály)
Hyacinthe Rigaud - Louis XIV, roi de France (1638-1715) - Google Art Project.jpg

Ha üzenetet hagyok a vitalapodon, akkor kérlek ne az én vitalapomon válaszolj, hanem a tiéden, hogy egy helyen legyen a beszélgetés, viszont ha sokáig nem válaszolok jelezhetsz itt! Ilyen esetben annak a szerkesztőnek a vitalapját a figyelőlistámra veszem.

Ha ép archiváltam a vitalapomat és még ott nem fejeztük be a beszélgetést ne oda írj üzenetet, hanem nyisd újból meg az aktuális vitalapon azt a szakaszt!

Hogy mikor vagyok jelen itt a Wikipédiában, a szerkesztői lapomon olvashatod.

Kérem, senki ne vandálkodjon itt, mert azt csak sértésnek veszem és vicc nélkül vissza vonom!

Az üzenethagyáshoz a következő a teendő:

  • Menj az új téma nyitása gombra fönt
  • Adj címet a szakasznak
  • Írd le az üzenetet
  • Menj a Változtatások közzététele gombra

Üzenet hagyáskor mindig olvasd át az üzenetet, hogy értelmezhető legyen! Ne feled, hogy üzenet hagyáskor mindig négy hullám vonallal kell aláírni: ~~~~

A 30 napnál régebbi szakaszokat egy bot automatikusan archiválja. Ha fent akarsz tartani egy szakaszt, akkor tedd ki a {{Függőben}}(?) sablont!

Soha ne törölj semmit a vitalapomról! Aki nem tartja be a szabályaimat, az ne írjon a vitalapomra!

#90EE90

 

Stuart Jakab walesi herceg[szerkesztés]

Nem érted, ezért vannak a főbb problémák. A trónkövetelést nem folytatják, mert az nem egy olyan aktív cselekedet, mint például, hogy folytatja háborút, vagy folytatja az evést kis szünet után. Helyette inkább: továbbra is trónkövetelőként lépett fel. Más: De ő sem szerezte meg a trónt és elnevezték őt III. Károlynak. Miért? Mert nem szerezte meg a trónt? Ez így elég viccesen hangzik nem? Ha nem szerezte meg a trónt, miért és hogyan nevezték el III. Károlynak? (légyszíves, ne nekem magyarázd el, hanem írd bele a cikkbe, az olvasónak kell tudnia.). Megint más: „II. Jakab folyamatosan csak próbálta visszaszerezni a trónt” ej, a Jakab az csak bizony próbálta, próbálgatta a trónt visszaszerezni, de nem sikerült neki. "1701-ben a király elhunyt, majd néhány év múlva Jakab is harcolt folyamatosan a trónért." majd ekkor jött ugye Jakab, aki szintén harcolt, ráadásul "folyamatosan". Melyik Jakab?

Ha továbbra sem érted, mik a problémák, nem baj, majd idővel, de addig is inkább javítgassál, ahogy Palotabarát is ajánlotta, lassan belejössz majd. Az önálló mondatokkal sajnos egyelőre még hadilábon állsz. Ogodej vitalap 2019. július 23., 20:51 (CEST)

Rendben, igyekszem kijavítani. – Napkirály postaláda 2019. július 24., 06:54 (CEST)

@Ogodej: Szia! Javítottam a cikket, kérlek nézd meg! – Napkirály postaláda 2019. július 25., 15:04 (CEST)

Személyes adatok a neten[szerkesztés]

Üdv, azt javaslom hogy pontos személyes adatokat ne adj meg nyilvános lapon, mert visszaélésekre ad lehetőséget. Például ha lesz jövedelmed. a pénzed feletti rendelkezésnél lényeges azonosító az aláírás, amit te mindenkinek megmutatsz. Emellett a pontos születési éved is ilyen érzékeny adat. Ezeket kérlek gyorsan töröld ki, és inkább a a Wiki aktivitásodat, munkastílusodat, érdeklődési köreidet, szerkesztési eredményeid bemutató témákat ossz meg itt.

A fölnőttek (...) szeretik a számokat. Ha egy új barátunkról beszélünk nekik, sosem a lényeges dolgok felől kérdezősködnek. Sosem azt kérdezik: "Milyen a hangja?" "Mik a kedves játékai?" "Szokott-e lepkét gyűjteni?" Ehelyett azt tudakolják: "Hány éves?" "Hány testvére van?" "Hány kiló?" "Mennyi jövedelme van a papájának?" És csak ezek után vélik úgy, hogy ismerik. részlet a A kis herceg könyvből - Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Rodrigo (vitalap | szerkesztései) 2019. július 24., 08:31‎ (CEST)

@Rodrigo: Szia! Az aláírást töröltem. De születési időm? Hiszen több szerkesztőnek is meg van adva pontosan, hogy mikor született, talán szerintem a lakhelyemet kéne törölni. – Napkirály postaláda 2019. július 24., 08:52 (CEST)

Minél több konkrétumot adsz meg, akár részleteket, annál könnyebb kirakni és megtalálni az összes többi azonosítódat. A megadott adatokat lehet kombinálni is, összevetni más felületek adataival. Tehát ha megadsz igazi nevet és várost, akkor ne adj meg születési évet semmiképp. Mivel megadtad a valódi neved, a többi személyes adattal nagyon takarékosan bánj. A wikipédia mindent megőriz, évekkel később is össze tudják rakni a részleteket. Tudj róla, hogy a laptörténetből is lehet törölni kiemelt esetekben, ez pedig ilyen, - a pontos születésed és neved egyikét javaslom tüntesd el teljesen, mert a Wikipédián nincs nagy jelentősége, viszont komoly gondokat okozhatnak neked vele. – Rodrigó 2019. július 24., 09:06 (CEST)

@Rodrigo: Így már jó? – Napkirály postaláda 2019. július 24., 09:09 (CEST)
Szerintem törölni kéne ezt a dolgot a laptörténetből, csak nem tudom, hogy kell. – Napkirály postaláda 2019. július 24., 09:11 (CEST)

Sajnos egyáltalán nem jó :) A Szövegben továbbra is benne van, és az Email címedet is mindenképp töröld, azt be lehet állítani a profilban, hogy a régóta szerkesztők küldhessenek Emailt neked - az új szerkesztők ne küldhessenek, ők a vitalapokon üzengethetnek, ha akarnak :)

Mivel adminisztrátor vagyok, el tudom rejteni a korábbi lapváltozatokat, hogy max csak az adminisztrátorok lássák. – Rodrigó 2019. július 24., 09:31 (CEST)

@Rodrigo: És hogyan állíthatom be a profilban az e-mail címemet? És ha elrejtenéd a laptörténetben ezeket a dolgokat, megköszönném. – Napkirály postaláda 2019. július 24., 10:12 (CEST)

Jobbra fenn > Beállítások > Személyes adatok > Levelezés Olvasd át milyen lehetőségek vannak. – Rodrigó 2019. július 24., 10:28 (CEST)

@Rodrigo: Eljutottam odáig, hogy meg kell nyomni az alsó gombot. Hol van az a alsó gomb? – Napkirály postaláda 2019. július 24., 10:44 (CEST)
Nem tudok sajnos rájönni arra az alsó gombra. Hol van az? – Napkirály postaláda 2019. július 24., 11:54 (CEST)

Néhány böngésző biztonsági beállításai miatt nem látszódik a gomb, mert az egy aktív elem. Javaslom használj több böngészőt, ezzel a megjelenési problémákat jobban lehet kezelni. Leginkább Firefox, Opera mint ingyenes és platformfüggetlen programokat javaslom. – Rodrigó 2019. július 24., 12:14 (CEST)

@Rodrigo: Most az Opera böngészőn csinálom, de én ott is ugyanott akadtam el, mint itt. Viszont Firefox a gépemen nincs. Az operán sem láttam az alsó gombot. És egyébként már elrejtetted a laptörténetből a dolgokat? – Napkirály postaláda 2019. július 24., 14:16 (CEST)

Az alsó gomb megjelenítéséhez oldj fel mindenféle tiltást a Beállítás lapra vonatkozóan (Amikor az van nyitva, álítsd teljesen megbízhatóra, pl. reklámblokkoló, Cookie követő, felbukkanó kikapcsolása stb. ) Addig nincs értelme a korábbi lapváltozatokat elrejteni, amíg az aktuális lapon Szerkesztő:Napkirály#Pályafutásom résznél továbbra is láthatóak az egyértelmű azonosításodra alkalmas adatok. A szerkesztői lap tartalmába csak még ennél is különlegesebb esetekben szerkesztünk bele. Találtam egy útmutatót a személyes adatokkal kapcsolatban:

@Rodrigo: Letöröltem azt is onnan, most már elrejtheted. – Napkirály postaláda 2019. július 24., 15:33 (CEST)

Június 2.-án került beillesztésre, az utána lévő verziók el lettek rejtve a mai nappal bezárólag. Leírást nem találtam, de tesztelve a alsó jóváhagyó gomb ott van, csak nem látható. Ha a változtatásokat beállítottad, és a kék kereten belül a bal alsó saroknál mozgatod az egeret, akkor a kurzor változásából meg lehet átni hol van az érzékeny felület, ahova kattintani kell. – Rodrigó 2019. július 24., 16:46 (CEST)

@Rodrigo: Köszönöm szépen, hogy szóltál és elrejtetted a laptörténetből. Az e-mail címem megerősítve. És hogyan hivatkozhatnék itt a vitalapomon az e-mail címemre, mint több más szerkesztő? – Napkirály postaláda 2019. július 24., 17:36 (CEST)

Bal oldalon a kék linkek között megjelent neked is a lehetőség: E-mail küldése ennek a felhasználónak - tehát az általad kért hivatkozás automatikusan létrejött. Az én felhasználó lapomon tesztelheted hogy működik. – Rodrigó 2019. július 24., 17:42 (CEST)

@Rodrigo: És a Szerkesztővita:Napkirály/Fejrész nevű sablonban fönt, az üzenőfalak alatt, oda is le volt írva az e-mail címem. Tehát a Szerkesztővita:Napkirály/Fejrész nevű lapról is el kéne rejteni a laptörténetéből. További szép napot! – Napkirály postaláda 2019. július 24., 17:51 (CEST)

Köszönöm szépen! – Napkirály postaláda 2019. július 24., 17:59 (CEST)

Megtörtént! További eredményes közreműködést kívánok, amit sok olvasgatással, önképzéssel tudsz megalapozni! – Rodrigó 2019. július 24., 18:01 (CEST)

Köszönöm szépen, viszont kívánom! – Napkirály postaláda 2019. július 24., 18:10 (CEST)

Infoboxképek[szerkesztés]

Szia! Azért vontam vissza a változtatásaidat, mert az a rendszer hogy valakiről a lehető leghitelesebb képet tesszük az infoboxba, vagy ha ilyen nincs, akkor olyat amelyik időben a legközelebbi hozzá. Jó szerkesztést :) – Hollófernyiges vita 2019. július 26., 08:18 (CEST)

@Hollófernyiges: Láttam, hogy I. Vilmosnál és Istvánnál vontad csak vissza. Pedig szerintem az egy szörnyű kép róluk, szinte ugyanúgy néznék ki rajta. Szerintem jobban illene oda az általam beszúrt képek. II. Vilmosnál és I. Henriknél is ilyen szörnyű kép van, amit nem változtattam még meg. II. Edgárnál is egy szörnyű kép van, róla találtam egy egész jó képet, amit majd fel töltök a Commonsba. Hitvalló Edvárdról is kellene egy jobb kép. II. Vilmosnak és I. Henriknek is keresek vagy feltöltök képet. Te mit szólsz ehhez? – Napkirály postaláda 2019. július 26., 09:08 (CEST)

Valóban nem túl élethűek, de ez az egyetlen amit olyan emberek készítettek, akik tényleg látták őket, legalábbis Vilmos esetében. Minden más kép csak a művészi képzelet terméke és ugye a cél az hogy nem szép, hanem igaz képet adjunk az olvasónak. István esetében csak egy száz évvel későbbi képünk van, amit valószínűleg ugyanúgy légből kapott a krónikát író szerzetes, ilyenkor az infoboxképnek inkább illusztráló szerepe van, hogy megteremtse a korabeli hangulatot. A szabály ilyenkor általában az, hogy lehetőség szerint az időben a személyhez legközelebbi képet használjuk. – Hollófernyiges vita 2019. július 26., 09:33 (CEST)

@Hollófernyiges: Az nagyon is igaz, hogy nem túl élethűek. II. Edgárról pedig nem sokára feltöltöm azt a képet. Minden jót! – Napkirály postaláda 2019. július 26., 09:50 (CEST)

Jakobiták[szerkesztés]

Kérlek, írd ide nekem, kik azok a jakobiták, és hogy ezt honnan veszed! Köszönöm! – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 29., 14:40 (CEST)

@Burumbátor: A járőrök üzenőfalán pont most írtam erről. Az angol wikiből veszem a jakobitákat. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 14:41 (CEST)

De hiszen nem is tudsz angolul :OOO)))) Akkor hogyan? – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 29., 14:44 (CEST)

Félig tudok angolul. Vannak néhány olyan szavak (néha mondatok), hogy be írom a fordítóba. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 14:46 (CEST)

Sajnos magyarul is csak félig tudsz. Nem gondolod, hogy kissé korai még neked a Wikipédia szerkesztése? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. július 29., 14:47 (CEST)

A gépi fordítással készülő cikkeket töröljük. Inkább dolgozz, keress forrást arra, hogy "jakobiták". – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 29., 14:48 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) @Hungarikusz Firkász: Szia! Nem sokára jön az iskola (egy hónap múlva) és sokat kell tanulnom, tudod 7. osztályba lépek. Csak a szünidők alatt tudok tevékenykedni a Wikipédiában. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 14:50 (CEST)

Napkirály, mivel nem érted a finom és kevésbé finom célzásokat, amiket többen is tettünk feléd, kerek-perec kimondom: többen is úgy gondoljuk, hogy a Wikipédiának az tenne jót ha egyelőre nem tevékenykednél benne. Inkább előbb járd ki az iskolákat, tanulj sokat. Főleg helyesen írni, fogalmazni, de jó lenne a történelmi ismereteidet is még inkább elmélyíteni, mielőtt enciklopédiát akarsz szerkeszteni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. július 29., 17:13 (CEST)

Közben nézzétek, hogy mit találtam!Napkirály postaláda 2019. július 29., 14:51 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Köszönöm a jótanácsokat! További szép napot! – Napkirály postaláda 2019. július 29., 17:16 (CEST)

A Pallas Nagylexikon úgy avult el, mint az egész XIX. század. OsvátA Palackposta 2019. július 29., 17:20 (CEST)

@OsvátA: Az egyébként Kislexikon, nem értem, mire célzol. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 17:34 (CEST)

Erről beszélünk. Nem olvasol. Ott van a szöveg alatt, hogy Forrás: Pallas Nagylexikon. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Hungarikusz Firkász (vitalap | szerkesztései) 2019. július 29., 17:36 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Ja, már látom. Szóval elavult. De mégis ott a forrás, ott írja a lényeget, hogy kik voltak a jakobiták ez egy igazság. Ez szerintem pedig jó forrásnak. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 17:41 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Egyébként már rég elolvastam, csak nem láttam, hogy ott van. Már bele is írtam a cikkbe. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 18:04 (CEST)

@Burumbátor: Miért vontad vissza? Ha nem jó az a forrás, akkor itt van ez. – Napkirály postaláda 2019. július 29., 18:12 (CEST)

Egy segítség[szerkesztés]

Kedves Napkirály!

Egy segítség a további szerkesztéseidhez: A magyar helyesírás szabályai, 12. kiadás (helyesiras.mta.hu). Szép napot kívánok! Apród vita 2019. július 30., 10:01 (CEST)

A vitáidnál pedig abba gondolok bele, hogy amikor én kezdő voltam és amikor te kezdő vagy, annyival jobb volt a helyzetem, hogy számos az én kezdő korszakomban még számos olyan fajsúlyos szerkesztő volt még az akkor is és most is nagy fontosságú szerkesztő mellett, akik mostanra vagy elhunytak vagy kevesebbet szerkesztenek vagy egyáltalán nem szerkesztenek. Apród vita 2019. július 30., 10:12 (CEST)

@Apród: Köszönöm szépen! Ezzel most sokat tanulok. Neked is szép napot! – Napkirály postaláda 2019. július 30., 12:13 (CEST)

És köszönöm, hogy vissza vontál egy vandált a múltkor! – Napkirály postaláda 2019. július 30., 12:27 (CEST)

Szubcsonk figyelmeztetés[szerkesztés]

Azért ezt így máskor ne: "Szia! Az általad létrehozott Top 100 DJ nevű szócikked szubcsonk, ami azt jelenti, hogy olyan kevés vagy értelmezhetetlen a tartalma, hogy ha 5 napon belül senki nem bővíti ki, akkor töröljük. Egy óra múlva törlik a munkádat. Javaslom, hogy jelentkezz be, mert én sem és mások sem szeretik, ha anonok is szerkesztik a Wikipédiát és ha bejelentkeztél, akkor tanulj sokat irányelveinkről és újra megírhatod a cikket (mivel te sem és senki más nem tudja már megmenteni a cikket egy óra alatt) és belejössz. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 2., 12:38 (CEST)"

Inkább küldj egy ilyet ilyenkor: {{szubcsonk-figy}} Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. augusztus 2., 12:54 (CEST)

@Gg. Any: Elnézést, máskor kirakom azt a sablont. Ígérem nem fordul elő ilyen többet. További szép napot! – Napkirály postaláda 2019. augusztus 2., 13:33 (CEST)

Tanulj inkább[szerkesztés]

Szia! Úgy gondolom, hogy az nagyon jó dolog, hogy egy te korosztályodhoz tartozó fiatal érdeklődik a történelem és a Wikipédia iránt. Azt viszont nagyon károsnak tartom a projekt szempontjából, hogy te akarsz komoly történelmi témájú szócikkeket írni, amihez azért kell a háttértudás, de az esetek nagy többsége megkívánja, hogy az illető szerkesztő teszem azt hivatásszerűen dolgozzon a történelemtudomány területén. Ezekkel a szócikkekkel csak lejáratod a Wikipédiát, magadat meg kinevetteted. Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha ezt abbahagynád. Tanulj, olvass, alapozd meg a tudást, szélesítsd a látóköröd és aztán térj vissza felkészülten! Mondjuk úgy érettségi után, mert szerintem ehhez a témakörhöz minimum az kell, na meg érteni kellene a nyelven is amiből fordítani próbáltál. Vedd ezt jó tanácsnak, igazából válaszolnod sem kell, de innentől, mint járőr, kérdés és figyelmeztetés nélkül fogom visszavonni a sületlen szerkesztéseid és az ákom-bákom szócikkeid pedig a feljavítóba helyezem, ahol esetleg egy a témában nálad jobban képzett majd feljavíthatja. – Gerry89 vita 2019. augusztus 5., 12:08 (CEST)

Valamint nem ártana Napkirály abbahagynod a kioktatásokat és a másoknak való munkaosztogatást. :Például egy új "gyöngyszem":
"@Hungarikusz Firkász: Szia! Sokértelme nincs ezeknek a blokkoknak végleges blokkra kell ítélni. Már eléggé nagyon sok vandál volt a Wikipédiában, nem kell könyörögni nekik 5 blokkal az első blokk lejárata után, hanem kitiltani. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 3., 19:34 (CEST)")
Valamint az ilyen megjegyzéseket is hagyd abba + (a fenti szakaszban említett is durva) az új szerkesztőknek:
"Mégis mond meg, hogy mi értelme ezeknek a vandalizmusoknak? Kérlek hagyd abba ezeket az idétlenkedéseket! Még két hétig elgondolkodhatsz, hogy vandál maradszt vagy bővíted a Wikipédiát. Csak szólok, ha ezt csinálod tovább kitiltunk téged a szerkesztéstől, ami rövidebben azt jelenti, hogy végleges blokkra is kerülhetsz. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 3., 19:32 (CEST) "
Te a közelében nem vagy még ilyen fenyegetés beváltásának, úgyhogy sürgősen lépj hátrébb a szerkesztőktől és csak és kizárólag magaddal, a saját munkáddal és fejlődéseddel foglalkozz legyél szíves. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. augusztus 5., 12:25 (CEST)

@Gerry89: Köszönöm szépen a jótanácsokat! Ami még azt illeti, még egy kicsit szeretnék maradni még augusztusban kisebb dolgokat szerkeszteni, a próbalapomon szócikkeket írni meg kijavítani a cikkemet. Utána szeptembertől csak benézni fogok szerkeszteni már nem igazán, csak a szünetekor. Ígérem később is jelen leszek még az egyetemen is.

@Gg. Any: Jól van, ilyet nem írok. Csak azért mondtam, mivel sokkra nem megyünk vele, ha néhány napra blokkoljuk a vandált, úgy is folyamatosan ezt fogja csinálni. Eléggé durva dolgokat írt vandalizmusként és mi lesz, ha valaki egyszer meglátja?

További szép napot mindkettőtöknek! – Napkirály postaláda 2019. augusztus 5., 16:55 (CEST)

re: Jakobita háborúk[szerkesztés]

Szia, csak a bevezetőt olvastam el. – Vépi vita 2019. augusztus 10., 08:23 (CEST)

@Vépi: Szia! Értem. Akkor várjunk a járőrökre. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 10., 08:28 (CEST)

Amit ír. Azonnali, mert hibás, fölösleges. (Én neveztem át még a tegnap.) Lehetne, hogy csak akkor kérdezz, ha tényleg nem boldogulsz egyedül? – Vépi vita 2019. augusztus 10., 09:07 (CEST)

@Vépi: Értem, csak nem értettem, hogy mi akar az ott lenni. További szép napot! – Napkirály postaláda 2019. augusztus 10., 09:10 (CEST)

Az alsó szakaszból rájöttem, hogy nem tudtad eddig, mi az azonnalizás. (Nem gondoltam volna.) Akkor viszont a fenti, Lehetne... kezdetű mondatom elhamarkodott volt, tekintsünk el tőle. – Vépi vita 2019. augusztus 10., 09:53 (CEST)

Próbalap törlése[szerkesztés]

Szia! Máskor ne az adminüzenőre írj, ha egy bármilyen lapot azonnali törlésre jelölsz, hanem tedd rá az első sorába az {{az|indoklás|aláírás}} sablont, azt az adminok a megfelelő kategóriában megtalálják. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2019. augusztus 10., 09:40 (CEST)

@Burumbátor: Elnézést kérek! Máskor majd így csinálom. További szép napot! – Napkirály postaláda 2019. augusztus 10., 09:46 (CEST)
Nem kell elnézést kérned, ez a fenti képzésed szerves részét képezi. Ha az iskolában a tanítónéni elmagyaráz neked valamit, amiről tudod, hogy eddig nem tudtad, mindig elnézést kérsz tőle? Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2019. augusztus 10., 09:48 (CEST)

@Burumbátor: Igazad van. Máskor nem kérek elnézést ezt csak most tanulom. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 10., 09:53 (CEST)

Brit-szigetek[szerkesztés]

Szia! Láttam a próbalapodon, hogy a Brit-szigetek uralkodóinak listáján dolgozol. Jelzem, hogy van már ilyen cikk: A Brit-szigetek uralkodóinak listája ezért lehet, hogy felesleges erőfeszítés helyett, amit egy új megírására pazarolnál, inkább ezt csiszolgasd, javítgasd, szépítgesd. Azt is jelzem, hogy a Jakobita háború cikkedet feljavítóba fogom küldeni, mert a magyar nyelvvel össze nem egyeztethető mondatok, fordulatok, megfogalmazások vannak benne. – Burumbátor Súgd ide! 2019. augusztus 11., 09:11 (CEST)

@Burumbátor: Szia! Tudom, hogy van ilyen szócikk, csak a táblázatot akarom megszépíteni, kibővíteni. Kérlek ne tedd át a feljavítóba, nem értem mi a baj vele. Értelmezhető a története. – Napkirály postaláda 2019. augusztus 11., 09:15 (CEST)

Sajnálom, ha nem érted a Jakobita háborúk cikkben (is!) megjelenő problémát. Átneveztem, és a vitalapján leírtam, valamint hoztam egy elég szembetűnő példát. Így nem lehet szócikket írni. Mivel nem tudsz fogalmazni, most már nyomatékkal kérlek: Hagyj fel a Wikipédia szerkesztésével! Én biztosan nem fogom a Te gyerekes nyelvezetű cikkedet megírni, nem vagyok a rabszolgád. Vagy megcsinálod, vagy rövidesen törlődik. Kérd meg édesanyádat, édesapádat, testvéredet, osztályfőnök nénit, vagy akit akarsz, de ne itt próbálj másokat dolgoztatni. – Burumbátor Súgd ide! 2019. augusztus 11., 09:21 (CEST)

Visszavonogatás[szerkesztés]

Jól van, legközelebb nem szólok, hanem osztom a blokkot. Te kívántad így. – Pagony foxhole 2019. augusztus 11., 17:11 (CEST)

Értesítés blokkolásról[szerkesztés]

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt 1 napra felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail-címükön! A blokk részletesebb indoklása: trollkodás. Pagony foxhole 2019. augusztus 11., 17:22 (CEST)

@Pagony, Hungarikusz Firkász: Bunkók vagytok!! – Napkirály postaláda 2019. augusztus 11., 17:23 (CEST)

Szörnyű ez a Wikipédia számomra. Átvernek engem, sértegetnek, szégyentelenné tesznek és blokkolnak. @Pagony, Hungarikusz Firkász: Gyűlölek benneteket! Ne merészeljetek írni nekem a vitalapomra!! – Napkirály postaláda 2019. augusztus 11., 17:32 (CEST)

Asszem, most irarkoztál ki a Wikipédiából... OsvátA Palackposta 2019. augusztus 11., 17:48 (CEST)

Hands-on.png (Két szerkesztési ütközés után) Ezért a szerkesztésért három napra emeltem a blokkodat, és ha megint anonként próbálkozol, drasztikusan tovább fog nőni. Így itt nem beszélhetsz senkivel. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. augusztus 11., 17:51 (CEST)

Mivel anonként szerkesztgetted a lapjaidat, három nappal meghosszabbítottam a blokkot. Egyébként nem wikiszabin vagy, hanem blokkolva, ne akard megtéveszteni a többieket ilyen sablonokkal. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2019. augusztus 13., 08:15 (CEST)

Véleménynyilvánítás[szerkesztés]

Szia. Megnéztem a legutóbbi munkáidat és örömmel látom hogy nagy lelkesedéssel szerkeszted a wikipédiát. Viszont ahogyan már a többiek is megfogalmazták előttem még rengeteget kell fejlődnöd. Részben csak ismételi tudnám a fenti gondolatokat, úgy hogy csak a saját részemmel egészíteném ki. Azt javaslom, hogy kezdj bele táblázatok szerkesztésébe/létrehozásába. Most így hirtelen nem igazán tudok konkrét példát említeni, de erre csak annyit tudok írni, hogy legyél kreatív. Ily módon is rengeteget javíthatsz a cikkek minőségén, és ahogy javulni a helyesírásod/fogalmazásod úgy térhetsz vissza a szövegi szerkesztésekbe. Viszont azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy a viselkedéseden is ajánlott lenne változtatnod. Nyilván nem ok nélkül kaptál blokkot és mondhatsz akármit, a lelkiismereted nem hazudik. Meg attól hogy még feljavítóba küldtek egy cikkedet, az még nem a világvége. Sajnos tévesen - negatívan - értelmezted ezt. Fogd fel ezt úgy mint egy lehetőség a javításra és az okulásra, mint sem "megszégyenítésre". Összegezve, nem ítéllek el Téged és persze mindez csak egy átlagos felhasználó véleménye, de azt hiszem van a monológomban igazság. Innentől kezdve már csak rajtad áll hogy miképpen fogod fel a soraimat. 25pinlevél 2019. augusztus 12., 15:00 (CEST)