Szerkesztővita:Napkirály/Archívum1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Napkirály 4 évvel ezelőtt a(z) Átnevezések 2. témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Napkirály/Archívum1!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Kempi vita 2019. február 17., 11:00 (CEST)


Sándor svéd királyi herceg

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Sándor svéd királyi herceg szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, azonban a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Vépi vita 2019. február 22., 07:34 (CET)

Szia! Több információt akartam írni ebbe az új cikkbe, de közbe jött valami és ott kellett hagynom a szerkesztést és még csak szubcsonk szintre állt. Látom törölték is, de most ismét megszerkesztem és tökéletesre. Napkirály vita 2019. április 18., 14:06 (CET)

Újra létrehoztam a lapot. Napkirály vita 2019. április 18., 14:46 (CET)

Mária Terézia

Kérlek, hagyd abba a módosítgatásaidat! Ha csak nem akarsz blokkot kapni. Világosan írja a szócikk elején, hogy magyar királynőként II. Mária a hivatalos neve. Wikizoli vita 2019. március 9., 17:22 (CET)

Szervusz Wikizoli! Ő nem volt II. Mária. Lehet, hogy kettő királynő volt Magyarországon az első királynő Mária és így felvehette volna azt az uralkodói nevet Mária után, hogy "II. Mária". Bár csak a cikk elején írja. És ezzel hazutsz a Wikipédiában. Például, ha Edgar Etheling angol király Edgár néven uralkodott az elődjei közt volt Edgár nevezetű uralkodó és akkor nem szabad "II. Edgárrá" tenni az uralkodót. És kérlek enged, hogy módosítsam át a Mária Teréziává. Napkirály vita 2019. április 18., 14:01 (CET)

Az előbb csak egy példát találtam ki Edgár volt II. Edgár angol király. Napkirály vita 2019. április 18., 15:22 (CET)

Gábor belga herceg

Szia! Az a helyzet, hogy ezt a Gábor belga herceg szócikket már valaki egyszer megírta, de mivel nem tüntetett fel hozzá egy fia forrást sem, ezért félretettük ide: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Gábor belga herceg. Namost amit írtál, az megintcsak egy fia forrást nem tartalmaz, és ha ez így marad, azt is félre fogjuk tenni, a Wikipédiába ugyanis forrás nélküli szócikket nem szabad közzétenni. A cikkek forrásoltsága egy nagyon fontos tényező a hitelességhez, ezért - pláne élő személy esetén - ettől nem tekintünk el. Ha maholnap el tudod látni tételesen forrásokkal a cikket, akkor maradhat, ha nem, akkor félretesszük ezt is. A fenti zöld dobozban egyébként nagyon hasznos írások vannak, többek közt erről is lehet olvasni csuda dolgokat, csak egy kis időt kell szánni arra, hyog az ember egyszer megismerkedjen az irányelvekkel. Palotabarát vita 2019. március 16., 22:06 (CET)

Szia! Ehhez kapcsolódóan kérem, hogy ne törölj teljes lapokat! Ez vandalizmusnak számít, és elég udvariatlan is azokkal szemben, akik az eredeti szövegen dolgoztak.
Ilyen esetben a feljavításra váró lapot kell továbbfejleszteni. Kérlek, hogy abba dolgozd be amit jónak látsz, azt a szöveget fejleszd!
Mivel a cikkben élő személyről van szó, fokozottan igaz, hogy minden információt forrással kell alátámasztani. Enélkül az információk nem maradhatnak a cikkben.
Ismersz-e olyan megbízható forrást, ami alapján a cikket jól meg lehet írni?
Üdv: Piraeus vita 2019. március 17., 09:19 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Értem, köszönöm a válaszodat. Pont elkerültük egymást az üzenet írásával. :-)

Ilyen esetben általában az eredeti és cikkjelöltté minősített szöveget szoktuk továbbfejleszteni. De mivel az is csak egy forrás nélküli szöveg, szerintem nincs különösebben senkinek ellenére, hogy azt letöröljük. De ehhez az kellene, hogy az új szövegbe illessz forrásokat, és így nyilvánvaló legyen, hogy ez az új verzió sokkal jobb minőségű, mint a cikkjelölt. Ezt követően szerintem lesz olyan adminisztrátor, aki egy azonnali törléssel leszedi a cikkjelöltet. Ezt akár @Palotabarát: is meg fogja tudni csinálni neked, ha egyetért a fentiekkel.

Nyugodtan válaszolhatsz ide is, akkor egy helyen lesz a beszélgetés és Palotabarát is rögtön látja az egészet. Felvettem a figyelőlistámra a lapodat, értesülni fogok róla, ha írsz. Piraeus vita 2019. március 17., 09:46 (CET)

A félretett változatot is én írtam az előtt egy nappal, hogy regisztráltam volna a Wikipédiába, én vagyok az az ismeretlen szerkesztő februárban. Márciusban már rég regisztrálva voltam és akkor újat szerkesztettem meg. Megtaláltam a félretett változatomat és azt kitöröltem, hogy ne tegyék félre a másodikat is és már tudom ez nem volt jó döntés, de mégis sikeres volt. Köszönettel Napkirály vita 2019. április 18., 19:31 (CET)

Astrid

Szia! Ha már vállaltad ezt a cikket, akkor miért nem Asztrid-ként hoztad létre? És én is kérlek, hogy helyezz el forrásokat a cikkben, vagy vedd át az idegen nyelvű wiki forrásait, mert erre bizony szükség van. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2019. március 17., 09:43 (CET)

Elnézést! Napkirály postaláda 2019. április 28., 15:47 (CEST)

Emánuel belga herceg

Szia! Még egy ilyen szöveg van, az Emánuel belga herceg, ami élő személyről szól, de nincs semmilyen forrása. Tudnád forrásolni? Piraeus vita 2019. március 17., 09:53 (CET)

Még egy: Asztrid osztrák császári főhercegné. Kérlek forrással lásd el őket, ha szeretnéd, hogy megmaradjanak! Piraeus vita 2019. március 17., 10:14 (CET)

Habsburg–Lotaringiai-ház és Bourbon–parmai hercegnő

Kedves Napkirály!

Kérlek, mielőtt átneveznél olyan cikkeket, melyek elég sok oldalra vannak belinkelve és szemmel láthatóan bevett módú a helyesírásuk, tedd fel a kérdést a nyelvi Kocsmafalon, hogy miért azzal a helyesírással szerepelnek, amivel (jelen esetben nagykötőjellel). Köszönettel: – Crimeavita 2019. március 28., 19:10 (CET)

Azért csináltam, mert nem tudom hogyan kell hosszú kötőjelet tenni és nem tudtam rá hivatkozni ezért neveztem át. Napkirály vita 2019. március 29., 10:08 (CET)

Ottó magyar király

Kedves Napkirály!

Ismételten megkérlek, hogy mielőtt ilyen átnevezéseket hajtanál végre, bocsásd megvitatásra a kérdést a szócikk vitalapján vagy valamelyik kocsmafalon. Vagy legalább adj meg valamiféle indoklást a szerkesztési összefoglalóban arra, hogy miért nevezed át a cikket. Köszönettel: – Crimeavita 2019. április 13., 14:52 (CEST)

Ottó volt jelentősebb ország uralkodója (Bajorország) ezért neveztem át és köszönöm, hogy figyelmeztettél. Napkirály vita 2019. április 16., 18:24 (CEST)

Az uralkodók elnevezéséről szóló irányelvünk szerint: „Ha egy uralkodót több néven is ismerünk, akkor a legmagasabb címe alapján nevezzük el, kivéve, ha az alacsonyabb rangú cím a magyar uralkodói cím, ez esetben a magyar uralkodói név és cím alapján nevezzük el a szócikket, és abban megemlítjük a többi elnevezést. (Pl. Magyarországon Rudolf magyar király, a Német-római Birodalomban II. Rudolf német-római császár.)” Ennek megfelelően az Ottó magyar király cím a jó. Kérlek, tanulmányozd át figyelmesen az irányelveket. Köszönettel: – Crimeavita 2019. április 16., 20:32 (CEST)

Mindegyiket át akartam nevezni a magyar királyok közül, de a legtöbb átnevezésnél azt írta ki, hogy az átnevezés érvénytelen. De most már értem, hogy ha volt magyar uralkodó ő akkor mindig magyar király. Köszönettel Napkirály vita 2019. április 17., 15:52 (CEST)

Szia!

Megkérlek, mielőtt átnevezgetésbe kezdesz, előbb ismerkedj meg jobban a Wikipédia szabályaival, egyéb összetevőivel. A királyok (és itt nem csak a magyarok) átnevezgetésével sok plusz felesleges munkát adtál más szerkesztőknek. Az uralkodók elnevezésére irányelvünk van, nem térünk el tőle csak úgy hipp-hopp. Ha valamit szeretnél, kérlek vidd a közösség elé, amely eldönti, hogy mi legyen. Köszönöm a figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. április 18., 12:09 (CEST)

Szervusz! Én csak a magyar királyokat akartam átnevezni, hiszen a legtöbbhöz képest van magasabb rang is a magyar királynál, de mást nem akartam és ismerkedni fogok a Wikipédia szabályaival. Köszönettel Napkirály vita 2019. április 18., 13:49 (CEST)

Akkor szerinted II. Edgár angol király magyar király volt, vagy őt nem akarattal, csak véletlenül nevezted át (kétszer is)? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. április 18., 13:55 (CEST)

Ő az egyetlen kivétel, de őt soha nem módosítgatom át többé. Napkirály vita 2019. április 18., 15:30 (CEST)

Ne szórakozz!

Kéretlen tanácsokkal szpemmeled tele szerkesztőtársaid vitalapját, de annyit sem tudsz, hogy a szerkesztőátnevezés nem így megy. Vegyél vissza egy kicsit, légy szíves. – Pagony foxhole 2019. április 16., 19:25 (CEST)

Olvasd el ezt: Wikipédia:Azonosító megváltoztatása. – Pagony foxhole 2019. április 16., 20:42 (CEST)

Elnézést kérek, csak azért akartam átnevezni, mert minden szerkesztőtársamnak egy jó szerkesztői beceneve van, de nekem nem, amikor regisztráltam azt hittem, hogy teljes nevet kell odaírni. Napkirály vita 2019. április 17., 16:05 (CEST)

@Pagony:, válaszolt. Apród vita 2019. április 17., 18:08 (CEST)

Szervusz Apród! Nem értem, hogy mit jelent ez amit írtál, hogy Pagony válaszolt. Napkirály vita 2019. április 17., 18:12 (CEST)

Csak jeleztem Pagonynak, hogy válaszoltál a mondatára (a Pagony szó után vesszőt tettem, ha megnézed). Mivel a ping sablonnal lehet a szerkesztőtársadnak jelezni, hogyha válaszolsz valamire. Olyasfajta módon, ahogy a forrásszöveg szerkesztése oldalon látod ezt. Szép estét kívánok mindkettőtöknek! Apród vita 2019. április 17., 18:16 (CEST)

Értem már és neked is szép estét kívánok! Napkirály vita 2019. április 17., 18:20 (CEST)

Aláírás

Kedves Napkirály!

Pagony is, én is nem véletlenül vontuk vissza ezt a szerkesztésedet. Nem módosíthatod mások aláírását, ez hamisításnak számít. Nyilván te sem örülnél, ha valaki odaírná a nevedet csak úgy valami alá, amihez neked valójában semmi közöd nem volt (jelen esetben Hungarikusz Firkásznak az üdvözlősablonhoz: ezt Kempi helyezte el a vitalapodon, nem Hungarikusz Firkász). – Crimeavita 2019. április 18., 20:10 (CEST)

Azért írtam át, mert Kempi soha nem segített, sok kérdésem volt számára, de egyikre sem válaszolt. Már több mint egy hónapja ígérte meg, hogy segít, de nem. Mindenkinek van egy jó segítőtársa, de nekem nem, tudom, hogy sok a dolga, de azokra a rövid könnyű kérdésekre válaszolhatna. Napkirály vita 2019. április 18. 20:18 (CEST)

Van olyan, hogy az embernek egyetlen lélegzetvételnyi ideje sincs. Attól, hogy Kempinek mostanság nincs ideje, a sablont még ő helyezte ki, ezen már nem változtathat semmi. Kérlek, hogy soha többé ne módosítsd senki aláírását sem – még a sajátodat sem. Ha egyszer aláírtad, aláírtad, a dátumon és az időbélyegzőn sem szabad módosítani, hiába a te aláírásod. – Crimeavita 2019. április 18., 20:23 (CEST)

Kérlek, se bejelentkezve, se IP-címről ne hamisítsd meg mások aláírását sehol, ideértve a vitalapod üdvözlősablonját is! A következőnél blokkolni foglak. – Pagony foxhole 2019. április 18., 21:03 (CEST)

Nem értem, hogy miért írtad azt, hogy IP-címről a bajt Crimeával már megvitattuk. Kempinek három kérdésem volt neki számomra rövidek, a háromból kettőt nagy nehezen kiderítettem, csak még egy kell amire várom a választ, kérlek azt a rövidet válaszold meg nekem itt: Hogyan kell beállítani szerkesztés közben az általam beszúrt kép mellé írást? Mindig csak alá és fölé ír, de a jobbra és balra írást nem tudom beállítani. Nézd meg például ezt a szerkesztésemet, milyen csúnya, ha csak alá és fölé ír: IX. Frigyes dán király. Köszönettel Napkirály vita 2019. április 19., 7:06 (CEST)

A képek elhelyezéséről itt tudhatsz meg többet: Wikipédia:Képek használata. Nem szoktunk a képek mellé feliratot tenni, hanem csakis alájuk, nagy néha föléjük. – Crimeavita 2019. április 19., 09:55 (CEST)

Már értem, hogy mi volt a probléma és köszönöm, hogy segítettél Crimea! Napkirály vita 2019. április 19., 10:28 (CEST)

A IX. Frigyes dán király cikk képjeit nem tudtam át szerkeszteni, mert pont akkor blokkoltak le, ha véget ér akkor visszatérek és megcsinálom. Napkirály vita 2019. április 19., 19:12 (CEST)

Köszönöm a segítséget, de tulajdonképpen én úgy értettem, hogy nem azt írni mellé, hogy mi szerepel a képen, hanem a cikk tartalmának a szövegét, de a segítségeddel rájöttem. Napkirály vita 2019. április 21., 17:40 (CEST)

Habsburg Lőrinc

Kedves Napkirály!

Az általad létrehozott Habsburg Lőrinc cikket átneveztem, hogy a címe egységes legyen IV. Károly király többi unokájáéval (ld. Habsburg Károly, Habsburg György, Habsburg Gabriella stb.) Kicsit szerkesztgettem még rajta. Egyúttal szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az „osztrák császári főherceg” rang nem létezik. Ez egyszerűen csak „osztrák főherceg”, a császári jelző felesleges. – Crimeavita 2019. április 19., 09:29 (CEST)

Kérlek forrásold is a cikket, mert az én forrásolásom valahogyan kitörlődött és légy szíves Napkirálynak becézz! Nézd meg még ezt: Habsburg-Lotaringiai Róbert főherceg. És kérlek válaszolj a fönti kérdésemre az "Aláírás" cím alatt. Köszönettel Napkirály vita 2019. április 19., 9:40 (CEST)

Igen, ezt a szöveget: „A Wikimédia Commons tartalmaz XXX osztrák császári főherceg témájú kategóriát.” én szedtem ki; a Wikimedia Commons ugyanis egyrészt képeket tartalmaz, másrészt a Wikipédia nem számít forrásnak. Ezzel kapcsolatban olvasd el, kérlek, a forrásolási irányelvet, különös tekintettel a „Wikipédia-cikket ne adjunk meg forrásként egy másik Wikipédia-cikkben” szakaszt. – Crimeavita 2019. április 19., 09:52 (CEST)

Akkor kérlek a másik szerkesztésemet, amit ajánlottam neked azt is nézd meg és kérlek nevezd át osztrák főherceggé, mert én jelen pillanatban blokkolva vagyok hétfő délelőttig. Napkirály vita 2019. április 19., 19:17 (CEST)

Mások hozzászólásának módosítása

Ahogy az aláírást sem, úgy a mások által írt hozzászólások bármely részét sem szabad módosítani. Kérlek, ne írd át a hozzászólásaimat. Ha meg szeretnéd változtatni szerkesztői nevedet, itt kérheted az átnevezésedet. – Crimeavita 2019. április 19., 10:20 (CEST)

Átnevezések

Ez rossz átnevezés volt, tájékozódj előbb. – Pagony foxhole 2019. április 22., 15:52 (CEST)

Szervusz Pagony! Csak azért neveztem át, mert nem tudok hosszú kötőjelet írni, csak rövidebbet és nem tudtam rá hivatkozni. Örülnék, ha megmondanád, hogy kell hosszabb kötőjelet begépelni. Napkirály vita 2019. április 22., 16:26 (CEST)

És ezért átnevezted? Ebben mi a logika? Ez itt nem szórakozás, hanem enciklopédiaszerkesztés. Az elmúlt három napot nyugodtan rászánhattad volna, hogy alaposan áttanulmányozd a fenti üdvözlősablon információit. – Pagony foxhole 2019. április 22., 16:35 (CEST)

Mások vitalapján beszélgettem erről és nem tudtam rá hivatkozni. De kérlek áruld el nekem, hogy kell hosszabb kötőjelet írni, mert a múltkor is ez volt a baj. Vagy talán te sem tudod, hogy kell? Napkirály vita 2019. április 22., 16:41 (CEST)

Ctrl+-. Vagy minden szerkesztési ablak alján a karaktersorban. – Pagony foxhole 2019. április 22., 16:43 (CEST)

Nem jól írtad le. Az alt+196 gombot kell. Kempi segített. Íme:─ ─ ─ -- Napkirály vita 2019. április 28., 11:19 (CEST)

Húsvét

Kösz. Neked is. Piraeus vita 2019. április 22., 18:22 (CEST)

Te csináltad?

Most ezt te csináltad: Szerkesztő:Napóleon császár? Apród vita 2019. április 24., 17:37 (CEST)

Azért mert, véletlenül kijelentkeztem, muszáj volt, hogy segítséget kérjek, segíts kérlek Apród, hogy visszatérhessek a Gyüre Istvánra! Köszönettel Napkirály vita 2019. április 24., 17:57 (CEST)

Először azt tisztázzuk, hogy szerinted most melyikből jelentkeztél ki? A Napkirályból vagy a Gyüre Istvánból? Aztán hívok adminisztrátori segítséget. Apród vita 2019. április 24., 18:00 (CEST)

Amikor összevissza kapkodtam, véletlenül Napkirályra neveztem át, tehát a Gyüre Istvánról. Kérlek nevezzék vissza Gyüre Istvánná. Nagyon szépen megköszönöm, ha segítesz és töröltessék ki a Napóleon császárt. Napkirály vita 2019. április 24., 18:05 (CEST)

Szia! Inkább úgy döntöttem, hogy Napkirály szeretnék maradni. Napkirály vita 2019. április 24., 19:50 (CEST)

Kérés közvetítve az adminok üzenőfalán. Ennyit tudtam tenni. Apród vita 2019. április 24., 18:13 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm! Jó egészséget kívánok neked! Napkirály vita 2019. április 24., 18:18 (CEST)

Közben kiderült, hogy bürokrata segítségét kell kérni, nem adminisztrátorit. Úgyhogy bürokrata segítségét kértem. Apród vita 2019. április 24., 18:26 (CEST)

Köszönöm! Remélem segíteni is fognak. Mivel tartozom a segítségedért? Napkirály vita 2019. április 24., 19:07 (CEST)

@Napkirály: tisztázzunk valamit! A szerkesztői neved átnevezését Gyüre Istvánról Napkirályra te magad kérted pár nappal ezelőtt. Mi változott azóta? Meggondoltad magad? A szerkesztői nevet nem lehet akárhányszor oda-vissza módosítgatni, így döntsd el kérlek, hogy milyen néven szeretnéd a Wikipédiát a következő években szerkeszteni, és amennyiben ez nem a Napkirály, akkor jelezd ezt egy ugyanolyan átnevezési kérés formájában, ahogyan múlt héten tetted. (Még csak nem is bürokraták végzik az átnevezést ;)) Samat üzenetrögzítő 2019. április 24., 19:37 (CEST)

Inkább Napkirály néven szeretnék, majd tovább szerkeszteni. Most csak azt várom, hogy bürokraták állítsanak vissza. Napkirály vita 2019. április 24., 19:48 (CEST)

A teljes kavarás megszüntetése érdekében akkor, amikor a Napóleon császár néven jelentkezel be, az aláírásodban használd a Napóleon császár megnevezést, ne a Napkirályt. Amikor pedig Napkirályként jelentkezel be (ugyanazzal a jelszóval, amivel korábban a Gyüre István azonosítóval jelentkeztél be), akkor pedig használd a Napkirály aláírást. A bürokraták nem tudnak semmit tenni ennek érdekében, erre ne is várjál. Samat üzenetrögzítő 2019. április 24., 20:14 (CEST)

És most, hogy térjek vissza a Napkirály szerkesztőmhöz a régi önmagamhoz? Napkirály vita 2019. április 25., 14:50 (CEST) Üzentem Samat vitalapjára. Napkirály maradok. Napkirály vita 2019. április 24., 20:10 (CEST)

És akkor ez végleges? :) Samat üzenetrögzítő 2019. április 24., 20:14 (CEST)

Igen, végleges döntés. Napkirály vita 2019. április 24., 20:34 (CEST)

És mennyi időbe fog telni, hogy állítsanak vissza a bürokraták és egyáltalán vissza is fognak tudni? Napkirály vita 2019. április 24., 20:38 (CEST)

Mit szeretnél visszaállítani? Samat üzenetrögzítő 2019. április 24., 20:45 (CEST)

Tudod, ha megnézed a "Te csináltad" cím alatti szöveget, véletlenül kijelentkeztem és a bürokraták után érdeklődöm, hogy mikor állítanak vissza az én Napkirályomra. Apród tegnap üzenetet hagyott nekik. Napkirály vita 2019. április 25., 14:48 (CEST)

Fönt válaszoltam a mondadódra. Napkirály vita 2019. április 25., 14:53 (CEST)

Segítek és @Samat:ot megpingelem (mert így ha wikipédiázik, akkor rögtön látja, hogy válaszoltál neki). Apród vita 2019. április 25., 15:00 (CEST)

Akkor idemásolom, amit fent már leírtam: „A teljes kavarás megszüntetése érdekében akkor, amikor a Napóleon császár néven jelentkezel be, az aláírásodban használd a Napóleon császár megnevezést, ne a Napkirályt. Amikor pedig Napkirályként jelentkezel be (ugyanazzal a jelszóval, amivel korábban a Gyüre István azonosítóval jelentkeztél be), akkor pedig használd a Napkirály aláírást. A bürokraták nem tudnak semmit tenni ennek érdekében, erre ne is várjál.”
  1. Menj a bejelentkezés oldalra,
  2. írd be a Napkirály azonosítót,
  3. használd azt a jelszót, amit korábban a Gyüre Istvánhoz használtál.
Samat üzenetrögzítő 2019. április 25., 15:11 (CEST)

Hogy is köszönném meg, szerkesztésem idején azt hiszem ez volt a legnagyobb segítséged és még csak most ismertelek meg. Mivel viszonozhatnám vissza? Napkirály vita 2019. április 25., 15:23 (CEST)

Azzal tudod viszonozni, ha te is segítesz annak, akinek tudsz. Samat üzenetrögzítő 2019. április 25., 15:33 (CEST)

Igen. Napkirály vita 2019. április 25., 15:37 (CEST)

Látom törölték a Szerkesztő:Napóleon császárt. Megígérem mostantól óvatosabb leszek. Napkirály vita 2019. április 27., 10:15 (CEST)

Mark Phillips

Szia! Kérlek forrásold a szócikket! Az angol szócikkből pl. átvehetőek, ahogy látom annak a fordítása alapján írtad. Gerry89 vita 2019. április 28., 21:11 (CEST)

Szervusz! Már rég két forrást is csináltam, a másodikra csak a nyílra kell rákattintani. Napkirály postaláda 2019. április 29., 15:40 (CEST)

Szia! Amint fentebb is írtam, a Wikimedia Commons képek tárhelye, és mint ilyen, bajosan lehet forrás például arra, hogy Mark Phillipsnek ki volt az apja vagy hova járt iskolába. A megadott hivatkozás pedig nem működik, légy kedves ellenőrizni. Ameddig ezeket nem javítod, a nincs forrás sablont rajta kell hagyni a cikken. Bővebb információt a forrásolásról itt találsz: Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat!. Üdvözlettel: – Crimeavita 2019. április 29., 23:01 (CEST)

Két hónapja vagyok szerkesztő, de még a forrásolás csak talán megy. Igyekszem megtanulni. Napkirály postaláda 2019. április 30., 13:50 (CEST)

Hali! Nálam a felület jó volt, de elkerülendő az általad vélt hiba a képet átraktam a jobb oldalra. Az első szakaszt kicsit átírtam „magyarra”, remélem nem gond, de lehet, hogy át kellene nézni az egészet, már a fogalmazás miatt... Gulyastorm vita 2019. április 30., 14:56 (CEST)

Köszönöm szépen! Látom a forrásolást is szerkesztetted. Napkirály postaláda 2019. április 30., 15:23 (CEST)

Emánuel belga herceg (2)

Az általam létrehozott Emánuel belga herceg, Habsburg Lőrinc és a Habsburg Róbert szócikkeket forrásolni szerettem volna, de semmilyen weblapot nem találtam velük kapcsolatban. Napkirály postaláda 2019. május 1., 13:12 (CEST)

Azért segíthettél volna is Apród. Ha senki, akkor ez a három szócikk örökké forrásolatlan marad. Napkirály postaláda 2019. május 1., 16:53 (CEST)

...hettél volna? Ilyenre gondolsz: Die Monarchie in Belgien (monarchia.be)? Szép napot kívánok! Apród vita 2019. május 1., 17:15 (CEST)

A másik két herceget is megnézhetném, de félig a vandálokra is figyelek és órák óta készülök az idei évi halálozási lista kiegészítésére, de mindig közbejött valami, hogy ott dolgozhassak nyugodtan. Apród vita 2019. május 1., 17:18 (CEST)

Értem. Viszont a Lőrincet megcsinálom. Köszönöm a segítségedet. Sok szerencsét a munkádhoz! Napkirály postaláda 2019. május 1., 17:27 (CEST)

Örülnék még, ha forrásokat ajánlotok nekem a másik két szócikkhez, mert ha nem, akkor örökké forrásolatlan maradnak. Napkirály postaláda 2019. május 2., 20:09 (CEST)

Próbalap

Ezt hogy képzelted: Szerkesztő:Crimea/próbalap? Más nevében nem hozhatsz létre próbalapot. – Pagony foxhole 2019. május 3., 20:36 (CEST)

Hoppá! Elnézést. Napkirály postaláda 2019. május 4., 6:45 (CEST)

Vitalap személyre szabása

Kedves Napkirály! Nálam egy sablon csinálja a vitalapot ilyenre, ha belenézel a szerkesztői nézetben a lapom tetejébe, a kódban megtalálod. Bennófogadó 2019. május 4., 01:43 (CEST)

Üdv Bennó! És ezt a sablont hogyan tudnám beilleszteni a vitalapomra, mert azt szeretném, hogy az egész zöld legyen a főcím is. Napkirály postaláda 2019. május 4., 7:24 (CEST)

A kódot ki kellene másolnod a vitalapomról, és személyre szabni. A műszaki kocsmafalon kaphatsz hozzá segítséget. Bennófogadó 2019. május 5., 19:03 (CEST)

Szervusz! A vitalapod tetején van szerkesztési módban, ugye? Napkirály postaláda 2019. május 5., 19:07 (CEST)

@Bennó:Nem tudom megcsinálni azt a "ne itt hagyjatok üzenetet" sablon félét, amit ilyennek vesznek körül:###. Vagy azt nem is kell írni. Napkirály postaláda 2019. május 6., 15:01 (CEST)

Bennó! Ha átmásolom a te vitalapodról, a saját archívumosodat rakja ki, sőt még így véletlenül a Kempi által létrehozott üdvözlősablonomat is kitöröltem. Mostmár tied a pálya, kérlek te csináld meg ezt nekem. Napkirály postaláda 2019. május 10., 19:58 (CEST)

Kérdés

Az mit jelent, hogy „1973. január 1-én indult a midshipmanra”? --Pallertithe cave of Caerbannog 2019. május 5., 10:57 (CEST)

Hogy a cikk többi problémájáról ne is beszéljünk. Gépinek jelöltem. – Pagony foxhole 2019. május 5., 10:59 (CEST)

@Pagony: jól tetted. --Pallertithe cave of Caerbannog 2019. május 5., 11:15 (CEST)

Tudod, én angol Wikipédiát fordítok le, de viszont nem könnyű, a munkahelyeit lefordítom, majd magyarra. Napkirály postaláda 2019. május 5., 11:09 (CEST)

@Napkirály: Az a baj, hogy pont a fordítás nem történt meg. Tele van félrefordítással, a teljesség igénye nélkül: a „midshipman” az tengerészkadét a „destroyer” az nem megsemmisítő, hanem romboló, „...part of the patrols for IRA gun-runner” nem azt jelenti, hogy „Észak-Írország 1982-ben részeként a járőröknek” hanem azt, hogy egyik olyan hajónak lett a parancsnoka, amelyik a flotta részeként az IRA terroristák fegyvercsempészeit kereste a partok mentén, a squadron meg nem szegély, hanem hajóraj, vagy század. De ezeket csak kiragadtam, ha gépi fordítót használsz, annak ez lesz az eredménye, az ezzel a baj, hogy ha te nem érted, hogy mi annak a mondatnak a jelentése, akkor az olvasó sem fogja érteni. --Pallertithe cave of Caerbannog 2019. május 5., 11:15 (CEST)

Az University kollégium stb. Ne fordítsd, mert láthatóan fogalmad sincs a dolgokról. Az egész cikk értelmetlen. – Pagony foxhole 2019. május 5., 11:16 (CEST)

Kérem ne töröljék ki! Néhány dolgot lefordítottam magyarra és le is fogom a többit a szerkesztőtársaim segítségével. Csak egy kis türelem. Napkirály postaláda 2019. május 5., 11:23 (CEST)

Ne szedd le a sablont az értelmetlen, gépi fordítású szövegedről! Hamarosan törölni fogja egy admin. – Pagony foxhole 2019. május 5., 17:18 (CEST)

Ki törölte valaki. De mondtam, hogy maholnap kijavítom a hibákat. Hiszen a wikipédistáknak ez a dolga, nem lehet csak úgy kitörölni hipp-hopp. A Wikipédiának szüksége volt viszont erre. Napkirály postaláda 2019. május 5., 17:30 (CEST)

Itt találod: Szerkesztő:Napkirály/Timothy Laurence. – Pagony foxhole 2019. május 5., 18:27 (CEST)

Napkirály nagyopn fontos tudnod, hogy ha egy cikket élesben szerkesztesz, ezt a pillanatnyi állapota alapján ítéljük meg. Ha magyartalan, akkor azonnal töröljük. ez egy alapszabály. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki cikket épít, hogy a hosszabb ideig tartó munkafolyamatokat ne élesben csinálja, hanem nyisson egy allapot neki (vagy használja a próbalapját), ott nem fogja bántani senki a cikket és addig dolgozhat rajta, ameddig csak akar. Abban a pillanatban, hogy a cikk a fő névtérbe kerül, már az összes irányelvnek meg kell felelnie. Nem lehet benne idegen nyelvű szövegrész, sem magyartalan megfogalmazás. Palotabarát vita 2019. május 5., 18:53 (CEST)
@Pagony:Megcsináltam benne amit tudtam, kérlek nézd át és most mond el a problémáidat vele kapcsolatban, hogy még most kitudjam javítani. Napkirály postaláda 2019. május 5., 18:58 (CEST)

Figyelj. A szerkesztői lapodból ítélve 12 éves vagy. Ez a szócikk meg nagyon felnőtt tudást kíván. Még azt sem tudod megítélni, miért rossz úgy, ahogy van. De úgy rossz, ahogy van. Sejtelmed sincs a benne szóba kerülő fogalmakról, szakkifejezésekről, intézményekről, brit oktatási és katonai ügyekről. Hagyd a fenébe, kezdd apró dolgokkal, tanulj az iskolában, nőj fel. Egyelőre ne írj, és ne fordíttass géppel cikkeket. Ez a legjobb tanács, amit adhatok. Sok sikert! – Pagony foxhole 2019. május 5., 19:08 (CEST)

Szia! Pontosabban 13 éves vagyok, egy évvel később mentem óvodába. Ha megnézed a közreműködéseimet, sok felnőttes cikket szerkesztettem. Kérlek, ha tetszik a cikk, akkor tedd közzé. És te tulajdonképpen hány éves vagy. Napkirály postaláda 2019. május 5., 19:13 (CEST)

A fentiből neked az jött le, hogy nekem tetszik a cikk? Olvasd el még egyszer az üzenetemet. Az, hogy hány éves vagyok, nem tartozik ide, én nem tettem ki ezt a szerkesztői lapomra. De nyugodtan beszorozhatod néhánnyal a te életkorodat, és megkapod. – Pagony foxhole 2019. május 5., 19:19 (CEST)

Beszoroztam! Most már kérlek tedd közzé, mert látom, hogy tetszik. Napkirály postaláda 2019. május 5., 19:26 (CEST)

Hagy abba ezt a gyerekes stílust. Pagony finoman fogalmazott, nem akart megsérteni, de annak az a jelentése, hogy a szócikk fordítása csapnivaló. Ezek után azt kéred, hogy "tegye közzé"? Akkor azt jelenti, hogy nemcsak az angol szövegértéssel van bajod, hanem a magyarral is. Wikizoli vita 2019. május 5., 22:15 (CEST)
@Wikizoli: Pagony azt írta, hogy jó a szerkesztés, nem gondoltam volna, hagy a szó azt jelenti, hogy roszz. Nekem mindegy, én megtettem mindent, innen már ti döntöttök a szócikk sorsáról. Napkirály postaláda 2019. május 6., 14:39 (CEST)
Hol írta, hogy jó? Idézem: "De úgy rossz, ahogy van. Sejtelmed sincs a benne szóba kerülő fogalmakról, szakkifejezésekről, intézményekről, brit oktatási és katonai ügyekről." (Megfigyelted a rossz helyes írásmódját?) Wikizoli vita 2019. május 6., 16:23 (CEST)
@Pagony: Átjavítottam mindent, azok a szavak iskolák illetve hajók nevei, azok nem fordíthatók le, viszont oda írtam utánuk a hajó és iskola jelzőket. És egy kicsit át is formálta. Azért remélem, hogy tényleg elolvastad. Kérlek olvasd el. Napkirály postaláda 2019. május 6., 15:16 (CEST)
Ez így még nagyon sokáig nem fog kikerülni a szócikknévtérbe. Nem jó, nem jó, nem jó, most már érted, hogy nem jó? Értelmetlen szóhalmaz. – Pagony foxhole 2019. május 6., 16:38 (CEST)

Értem, értem, értem! Akkor nyugottan törölheted. Napkirály postaláda 2019. május 6., 17:58 (CEST)

Kép

Szia! Ez nem ilyen egyszerűen működik. Képet csak akkor lehet feltölteni, ha a szerzője Creative Commons CC-BY vagy CC-BY-SA licenc alatt tette közzé a képét, ami egy kifejezett hozzájárulás ahhoz, hogy a kép kereskedelmi célokra is felhasználható és módosítható is. Nem lehet csak úgy feltölteni képet az internetről, mint a facebookra (oda se lehetne amúgy, csak egyelőre senki nem bünteti...). Érdemes elolvasnod a Wikipédia:Képek oldalt, és a WP:NEMSZABAD oldalt. A Wikipédia egy olyan projekt, mely Creative Commons CC-BY-SA licenc alatt van, ami azt jelenti, hogy a tartalma szabadon másolható forrás megjelölésével, felhasználható kereskedelmi célokra és szabadon módosítható. Csak olyan tartalmat közölhetünk, amely ennek megfelel. Bizonyos esetekben ide, a magyar wikipédiára feltölthetünk nem szabad licencű képeket, de ez szigorúan szabályozva van a WP:NEMSZABAD oldalon, hogy miből és mennyit, ezt a magyar szerzői jogi törvény is befolyásolja. Élő személyekről csak nagyon ritka esetben lehet nem szabad licencű képet feltölteni a wikire, és az, hogy "mert nincs róla kép a cikkben" erre sajnos nem indok. Ahogy az sem, hogy azért legyen kép a cikkben, hogy lássuk, hogy néz ki az illető. :)

Ez a hosszú válasz a kérésedre, a rövid válasz az, hogy amennyiben található a neten szabad licencű kép az illetőről, akkor azt fel lehet tölteni a commonsba. Róla van szó? Jó lenne, ha linkelnél cikket, mert nem vagyok gondolatolvasó, hogy kire gondolsz pontosan... Xia Üzenő 2019. május 5., 13:04 (CEST)

Szervusz Xia! Igen róla van szó. Nem értek én nagyon a fájl feltöltéshez. Csak megkérdeztem hátha feltudsz tölteni. Napkirály postaláda 2019. május 5., 14:07 (CEST)

Épp azért írtam le a fentieket, hogy legyen róla fogalmad. Egyikünk sem úgy született, hogy "értett a képfeltöltéshez". Gondolom azért vagy itt, mert szócikkeket szeretnél létrehozni, ezekhez el kell sajátítani a Wikipédia alapvető szabályait. Ezek egyike a képekre vonatkozó irányelv. Tényleg szeretném neked tanácsolni, hogy olvasgasd az útmutatókat, amiket belinkeltünk. Végtelenségig nem csinálhatja meg helyetted a dolgokat más azzal a felkiáltással, hogy "én nem értek hozzá". Meg kell tanulni, mindannyian ezt tettük :-) Szívesen feltöltöm neked ezt az egy képet, de kérlek olvasd el az útmutatókat, ismerkedj meg a képfeltöltési szabályokkal, és legközelebb már magadtól is tudni fogod, mit kell tenni. Ha bizonytalan vagy, szívesen segítek a képekkel, de ehhez az is kell, hogy akarj is tanulni a szabályokról. legközelebb pl. ha itt válaszolsz, használhatod a {{ping}} sablont így: {{ping|Teemeah}} és akkor fogok értesítést kapni arról, hogy válaszoltál. Enélkül sajnos csak akkor fogom látni, amit írsz, ha véletlenül magamtól ide tévedek. :) Üdv Xia Üzenő 2019. május 6., 21:26 (CEST)

Szervusz Xia! Be vagyok tulajdonképpen jelentkezve a Commonsba is, de nem nagyon értek a fájl feltöltéshez. Ha feltöltenél megköszönném. De ígérem, majd gyakorlom majd a fájl feltöltést. Üdv Napkirály postaláda 2019. május 7., 16:02 (CEST)

Miután elolvastad a képfeltöltési tudnivalókat (pl. Wikipédia:Felküldési útmutató), itt próbálkozhatsz. Wikizoli vita 2019. május 7., 21:24 (CEST)

Köszönöm Wikizoli, hogy ajánlottál gyakorlót. Holnap hozzá is látok. Napkirály postaláda 2019. május 8., 18:47 (CEST)

Sziasztok! Sajnálom, de én soha nem leszek Commons szerkesztő, csak wikipédiai. Túl nehéz megérteni a fájl feltöltést. Amúgy legtöbb esetben van ahhoz a cikkhez kapcsolódó fájl feltöltve, amit én létre akarok hozni. De köszönöm a segítséget. Napkirály postaláda 2019. május 10., 15:37 (CEST)

Mások vitalapja

SEMMIT se tüntess el mások vitalapjáról, szépen kérlek! – Pagony foxhole 2019. május 10., 16:46 (CEST)

Elnézést, ha kellemetlenséget okoztam, de kinek a vitalapját hamisítottam? Nem értem. Napkirály postaláda 2019. május 10., 16:50 (CEST)

20 perccel később nem emlékszel arra, hogy mit csináltál? – Pagony foxhole 2019. május 10., 17:16 (CEST)

Oh, igen. Csak kitöröltem a sablont, mert már lejárt a blokkja. Elnézést kérek. Üdv! Napkirály postaláda 2019. május 10., 17:31 (CEST)

Máskor ne törölj semmit mások vitalapjáról. – Pagony foxhole 2019. május 10., 18:40 (CEST)

Új cikk

Hello, Napkirály, köszönöm a jelzést. A napokban igyekszem szerkezteni, javítani, és forrásolni a cikkem. Tettem pár javítást már most is és forrásokat is tüntettem fel, ha esetleg ránézel megköszönöm @Norbert8888 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Norbert8888 (vitalap | szerkesztései) 2019. május 11., 10:28 (CEST)

Átnevezés

Szia! Kérlek, hogy SEMMIT NE NEVEZZ ÁT. Köszönettel, – Burumbátor Súgd ide! 2019. május 11., 17:51 (CEST)

Ok. Napkirály postaláda 2019. május 11., 18:26 (CEST)

Ne ugráltass másokat

Például Norbert8888-at, amíg te sem vagy tisztában az alapokkal sem. Ne is üdvözölj senkit, mert a végén komolyan veszi, és hozzád fordul tanácsért. Ne nyüzsögj, tanulj, ahogy tanácsoltam már többször is. – Pagony foxhole 2019. május 11., 19:04 (CEST)

Megjegyzés ehhez: sok kezdő szerkesztővel való találkozását láttam Pagonynak hét év alatt és nagyon ritka volt, amikor kezdő szerkesztő tudta kiborítani őt és ennyire tartósan (mert alapjában véve nyugodt természetű szerkesztő szokott lenni). Remélem nem haragszik Pagony, hogy ezt írtam. Apród vita 2019. május 11., 19:53 (CEST)

Üdv! Hagyj forduljon hozzám, én bárkinek szívesen segítek. De Apródnak egy kicsit igaza van, de az nem baj, legalább megtanulnak könnyen mindent, remélem nem sértődsz meg. Szép estét mindkettőtöknek! Napkirály postaláda 2019. május 11., 20:38 (CEST)

Hát... Ezt a megjegyzésemet azért is írtam neked, Napkirály, hogy elgondolkozz azon, hogy vajon egy - mondom alapjában véve nyugodt természetű - régi szerkesztő miért jut el odáig, hogy a szerkesztéseidtől viszont kiboruljon? Apród vita 2019. május 11., 20:47 (CEST)

Archiválás

Elkezdtem, megcsináltam a helyet, de nem tisztáztuk, hogy mit kell archiválni. Mehet minden? Gondolom a kép és ez a remek idézet (hogy jött ez ide?... :DD) maradjon. Más esetleg? Gg. AnyÜzenet 2019. május 13., 21:04 (CEST)

Szervusz! A képen és a zöld háttérszínen kívül minden mehet még az idézet is. Köszönöm szépen! Napkirály postaláda 2019. május 14., 15:49 (CEST)

@Gg. Any:, válaszolt Napkirály. Apród vita 2019. május 14., 15:55 (CEST)

Hát ennek a szerkesztésednek nem fognak örülni adminisztrátori oldalról: Napkirály wikipédista. Apród vita 2019. május 14., 16:22 (CEST)

Átnevezések 2.

Megtennéd, hogy abbahagyod ezeket az értelmetlen átnevezéseket (szerkesztői lap, vitalap)? – Pagony foxhole 2019. május 14., 16:27 (CEST)

Elnézést a kellemetlenségért! Már rég visszavontam. Napkirály postaláda 2019. május 14., 16:33 (CEST)