Wikipédia:Azonosító megváltoztatása

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Tudnivalók
Lásd még: Wikipédia:Azonosító
See also: Policy summary for English speakers for usurpation requests

A wikipédisták által eredeti regisztrálásuk során kiválasztott szerkesztői azonosító nem megváltoztathatatlan. Kérésre az azonosító megváltoztatható úgy, hogy az adott felhasználó minden korábbi szerkesztése átkerül a választott új név alá. Kérésedet az átnevezni kívánt azonosítóról kell megtenned; névtelen kérések biztonsági okokból nem kerülnek teljesítésre.

Lásd még: az adatvédelmi irányelvek és az eltűnéshez való jog című oldalakat.

Jelenleg az 50 000-nél több szerkesztéssel rendelkező szerkesztők azonosítójának megváltoztatásához a rendszeradminisztrátorokkal való egyeztetés szükséges, és ennél több szerkesztéssel rendelkező szerkesztők átnevezése nem biztos, hogy teljesíthető. Átnevezés jelenleg csak eddig nem létező felhasználói névre lehetséges. Ha nagyon kevés szerkesztéssel rendelkezel, sokkal egyszerűbb egy új néven regisztrálnod.

Változtatás kérése

Ez az oldal csak a magyar Wikipédiában indított kérések menetének leírására szolgál. 2014. szeptember 15. után az átnevezésekre csak globálisan van lehetőség, a helyi bürokratáknak nincsen a továbbiakban átnevezési joga. Az átnevezéseket ezután a globális átnevezők vagy a intézők tudják elvégezni.

Azonosítód megváltoztatása helyett lehetőség van a beállítások között megváltoztatni aláírásodat. Ennek eredményeként megváltozik „megjelenésed” a vitalapokon anélkül, hogy erőforrás-igényes változtatásokra lenne szükség az adatbázisban. Ilyen esetben azonban minden szerkesztésed továbbra is az eredeti azonosítódhoz fog kötődni.

Útmutató

Kérjünk, kövesd a pontosan a leírtakat, máskülönben kérésed nem biztos, hogy teljesül.

 1. Ellenőrizd, hogy 50 000-nél kevesebb szerkesztésed van (szerkesztésszámláló)
 2. Ellenőrizd, hogy az általad óhajtott azonosító még nem létezik: (már foglalt azonosítók listája). FIGYELEM: Ne regisztrálj az új név alatt, akkor sem, ha az elérhető.
 3. Írd meg kérésedet a bürokraták üzenőfalára. Mindenképpen legyél bejelentkezve! A bürokraták, biztonsági okokból, a névtelen felhasználóktól érkezett névváltoztatási kéréseket nem hajtják végre.
Teljesítés esetén
 1. Régi felhasználói neved (azonosítód) törlésre kerül az adatbázisból. Minden szerkesztésed és más felhasználói adatod (preferenciákat, figyelőlistákat és jelszavakat is ideértve) a régi azonosítótól átkerülnek az új azonosítóhoz.
 2. A régi szerkesztői és vitalapjaid átmozgatódnak az újonnan létrehozott szerkesztői névre, beleértve a szerkesztői allapokat is.
 3. Ha meg kívánod előzni azt, hogy régi nevedet valaki más használja a későbbiekben, regisztráld az átnevezés után újra magadnak.
50 000-nél több szerkesztéssel rendelkező szerkesztők kérései

Ezekhez a kérésekhez előzetesen konzultálni kell a rendszeradminisztrátorokkal. Írj egy kérést a bürokraták üzenőfalára, hogy segítsenek!

Már regisztrált, de érdemi szerkesztéssel nem rendelkező azonosítóra való átnevezési kérés

A szerkesztői azonosító elbirtoklásáról akkor beszélünk, ha egy olyan névre szeretnéd változtatni az azonosítódat, ami már létezik, azaz szeretnéd megszerezni magadnak más azonosítóját.

Már regisztrált névre való átnevezéshez a következő feltételeket kell figyelembe venni:

 • a kérelmező legalább 3 hónappal ezelőtt regisztrált és legalább 400 szerkesztéssel rendelkezik, valamennyi Wikimédia-wikit együtt tekintve;
 • a kérelmező regisztrált neve kapcsolódik az egységes bejelentkezéshez, ő rendelkezik az egységes fiókkal;
 • a választott új azonosítóhoz nem tartozik egyetlen nem törölt szerkesztés sem, a szerkesztői lapon végzett és az irányelvsértő (vandalizmus, jogsértő tartalom stb.) szerkesztések kivételével;
 • a választott azonosító tulajdonosa értesítést kap a vitalapján és e-mailben a kérelemről (amennyiben utóbbit megadta és lehetővé tette a beállításainál), ezt követően egy hetet biztosítanak neki arra, hogy az új nevét ő maga választhassa meg;
 • indokolt esetben a globális átnevezők és intézők jogosultak a fenti feltételeknek megfelelő elbirtoklást is megtagadni;
 • az átnevezésnek lehetnek egyéb, technikai jellegű korlátjai is;
 • jelenleg nincs lehetőség érdemi szerkesztéssel rendelkező azonosító elbirtoklására, vagy olyan fiókok egyesítésére, ahol az egységes fiókkal nem te rendelkezel; kivéve, ha a választott azonosító tulajdonosa hozzájárul az azonosítója átadásához.
Flag of the United Kingdom.svg For non-Hungarian
Nyelv Link
Flag of Hungary.svg Átnevezés kérése az útmutató elolvasása után
Flag of the United Kingdom.svg Request for usurpation after reading the policy summary