Szerkesztővita:Gulyastorm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Gulyastorm!
Wikipedia-logo.png A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon vagy a vitalapomon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! --Danivita 2007. február 20., 18:32 (CET)

Tartalomjegyzék

Képek[szerkesztés]

Miért küldesz fel GFDL licenc megjelölésű képeket, amik egyáltalán nem GFDL felhasználásúak? --Loldi 2007. március 18., 08:18 (CET)

Ashton Kutcher[szerkesztés]

Szia Gulyastorm! Látom, hogy dolgoztál az Aston Kutcher szócikken, igazából semmi gondom nem lenne vele, ha nem máshonnan másoltad volna ki a szöveget. Eddig az első felét olvastam el, és az összes mondat innen származik. Az rendben van, hogy nem egy az egyben hoztad át a szöveget, de sajnos ez így még mindig kimeríti az engedély nélküli másolás tényállását. Nem akarok most azonnal rávágni egy jogsértő sablont, mert akkor hamarosan menne a kukába, de a szócikket jelentősen át kellene dolgoznod. A cikket próbáld meg kb. harmad akkora helyen a saját szavaiddal összefoglalni, abba már nem lehet belekötni. Esetleg nézd meg az angol szócikket, hátha onnan is tudsz valami ihletet meríteni.

A kettes számú gondom az, hogy a kép:AK-16-03 J.jpg is valószínűleg jogsértő, mert profi fotónak látszik, viszont nincs hozzá meg a fotós engedélye, hogy azt szabad licenc alapján fel lehet használni (lásd: WP:FÚ). Ezt a képet valószínűleg előbb vagy utóbb törölni fogják. Tudom, hogy főleg színészekről nehéz szabad licences képet találni, de ez van. Talál Loldi kolléga is valami hasonlóra célzott itt feljebb.

Nagyon fontos, hogy a Wikipédián ne legyenek vitatott jogállású anyagok (képek, szövegek), mert extrém esetben a Wikipédia Alapítvány is perelhető lehet a szerzői jogok megsértéséért, és hát azt nem nagyon szeretnénk.

Köszi!

Dunee Bananas.svg msg 2007. március 20., 22:54 (CET)

Toscanai Nagyhercegség[szerkesztés]

Szia. A cikket a Toscanai Nagyhercegség címen megtalálod, átmozgattam a Wikipédia névtérből a szócikk névtérbe. A Wikipédia: előtag leginkább az adminisztratív oldalak számára van fenntartva, a lexikoncikkek elé nem kell semmilyen előtag. Üdv--Dami reci 2007. március 25., 12:29 (CEST)

Hongkong és a HVG[szerkesztés]

Szia! A Hongkong cikkbe írott bővítésed imitt-amott kísérteties hasonlóságot mutat a HVG 2007. június 27-ei publikációjával. Ez jogsértésgyanús, ki tudnád valahogyan gyomlálni belőle? Továbbá remélem, ez csak egyedi eset, máskor nem fordult még ilyen elő. :) Köszönettel: – cheryn/IRC 2007. július 1., 15:14 (CEST)

nagykötőjel[szerkesztés]

Szia! A nagykötőjelnek megvan a maga helye, de általános esetben a sima kötőjel használatos (pl. 1989-ben). Köszi! SyP 2007. július 21., 11:00 (CEST)

Mediciek[szerkesztés]

Várom már, hogy a nagy Lorenzóról is legyen cikk, gondolom, dolgozol már rajta vagy tervezed :) – Alensha Ankh.svg üzi 2007. július 29., 13:01 (CEST)

Jómunkásember[szerkesztés]

Szorgalmas munkádért az évek és dátumok lapjain. Armyyour

„Jómunkásember barnstar azoknak, akik fáradhatatlanul végzik a munkaigényesebb vagy ismétlődő feladatait a Wikipédiának.” (idézet innen)
Hadd bíztassalak további hasznos munkádra ezzel a barnstarral! Armyyour Email edit.pngüzenőfal 2007. augusztus 12., 13:31 (CEST)

Kép:AK-16-03 J.jpg[szerkesztés]

Szia! szükséged van még erre a képre, vagy törölhető? üdv Flag of Serbia and Montenegro (2003–2006).svg Szajci reci 2007. szeptember 22., 17:57 (CEST)

Köszönöm a segítséged! Flag of Serbia and Montenegro (2003–2006).svg Szajci reci 2007. szeptember 22., 20:43 (CEST)

Kép:Moore and Kutcher.jpg[szerkesztés]

Szia! Ezt a képet hova szeretted volna betenni? Flag of Serbia and Montenegro (2003–2006).svg Szajci reci 2007. október 27., 08:21 (CEST)

Műhely[szerkesztés]

Szia. Láttam hogy csinálsz mostanában katonákról szóló cikkeket. Ha gondolod csatlakozz a Hadtudományi műhelyhez. - Dili 2007. november 26., 18:17 (CET)

Semmilyen követelmény nem kell. Sőt, kötelezettségek sincsenek, hogy például csakis ilyen cikkeket csinálhatsz. Nyugodtan írd fel magad a műhely lapján, a tagok közé. Ha gondolod kiteheted userlapodra a usersablonunkat is. - Dili vita 2007. november 29., 23:04 (CET)

Forrás[szerkesztés]

Szia, tudnád esetleg pótolni ezen a cikken a forrást,

köszönjük:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gathal%C3%B3czi_M%C3%A1ty%C3%A1s


Kata 2007. november 27., 21:29 (CET)

ú[szerkesztés]

Szia! A Szovjetunió szigorúan rövid u-val írandó! Erre figyelj majd! --Weiner British Pork Cuts.svg vita 2007. december 16., 19:47 (CET)

Nox: Csendes[szerkesztés]

Kedves Gulyastorm!

Az új lemezzel kapcsolatban az Idea produkciót kérdeztem, ők mondták, hogy a hivatalos megjelenés napja 2007. decemeber 4.

Köszönöm javaslatod! Várom további észrevételeidet!

Kategóriák[szerkesztés]

Szia! Ne hozz létre, légy szíves, új kategóriákat megbeszélés nélkül. Pláne ne egycikkeseket. Kösz. OsvátA Palackposta 2007. december 29., 17:56 (CET)

Gilani[szerkesztés]

Szia! Láttam, hogy te hoztad létre a Juszaf Raza Gilani szócikket. Kérdéseim vannak a név magyar alakjával kapcsolatban, egyébként a helyesírás kocsmafalon is feltettem. 1. Miért Juszaf? A cikkben felsorolt minden link Juszuf-ként említi, a BBC megfelelő oldala is Yusuf-ként... Tehát szerintem Juszuf. 2. Bár tényleg mindenütt minden magyar link Gilani-nak írja, az angol verzóban két ellel van a neve, tehát Gillani lenne. 3. Miután az urdu nyelvből kell átírni, és Musarraf-ot is átírtuk, szerintem a miniszterelnök keresztnevének helyes átírása kb. Dzsilláni lenne. Mi a véleményed? – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. március 31., 12:24 (CEST)

Hali[szerkesztés]

Láttam hogy segítettél kategóriákkal meg sablonokkal az Eliot Spitzer cikk esetében, ami nagy segítség nekem mert az itteni sablonokat kategóriákat nem ismerem és fordítás közben nehéz átültetni őket. Tudsz javasolni más cikkeket amiket meg lehetne írni az angol alapján? Lefordítom a szöveget te megcsinálnád a többit, sajnos korábban már előfordult hogy olyat kezdtem el aminek volt már magyar verziója csak valami más név alatt. Ráadásul évek óta létezett és előbbre tartott a cikk mint amennyit megcsináltam. Viztarp vita 2008. március 31., 23:06 (CEST)

2008 a légi közlekedésben[szerkesztés]

április 10. – Villám csap bele abba a Gulf Stream gyártmányú repülőgépbe, amellyel az ír kormányfő, Bertie Ahern Dublinból Belfastba utazott

Bocs, hogy kötözködök, de ez mitől esemény? Attól, hogy az ír kormányfő utazott rajta? Kigyulladt a gép, felrobbant, lezuhant? Mi lesz a következő hír, hogy "légörvénybe került", vagy "beborult az ég fölötte"?

Szerintem ez max bulvárhír, de annak meg gyenge, mert a szereplője nem annyira ismert.

Tény: évente több száz villám csap repülőgépekbe, és komolyabb zűr nélkül megússzák, tehát eléggé mindennapos esemény... misibacsi*üzenet 2008. április 11., 22:18 (CEST)

Köszönöm megértésedet. Jelzésed nyomán bővítettem a villámról szóló cikket. misibacsi*üzenet 2008. április 12., 09:30 (CEST)

Aktuális hírek[szerkesztés]

Szia! Látom, hogy sűrűn bedolgozol a 2008 lapjába. Lenne kedved csatlakozni a Hírek-portál munkacsoporthoz? Nem lenne nagy feladat, csak az aktuális boxot kellene időről-időre továbbgörgetni egy-egy hírrel, ill. a fölös (5-ön felüli) linkeket az Archivumba áttenni. A naptár lapoktól eltérően itt múlt időben fogalmazzunk. Üdv, – Aprocsillag.jpg Zimmy Há mér? Mér? Nem? De! 2008. május 23., 12:18 (CEST)

Katonai infobox[szerkesztés]

Köszönöm hogy szóltál, javítottam, de a dokumentációba nem tudom javítani, mert akkor minden cikkben kéne. Remélem így jó. Üdv.:– Peti610 79th armoured division badge.jpg főposta 2008. július 8., 12:43 (CEST)

1992[szerkesztés]

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/hu/w/index.php?title=1992&diff=3742069&oldid=3741939

Miért nem használsz valamilyen helyesírás-ellenőrzőt?? Én Firefoxot használok, és abba be lehet tölteni (többek között) magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző kiegészítőt is. Az elírásokat egyből, már beírás közben aláhúzza pirossal, nagyon feltűnő! misibacsi*üzenet 2008. július 24., 18:01 (CEST)

Katbeszúró[szerkesztés]

Szia! Ajánlom neked a HotCat-et, ez egy kategóriabeszúró program, mellyel két gombnyomással be tudsz szúrni pluszkategóriát (akár elvenni is). Beállításaidnál beindíthatod. Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyőrség 2008. november 1., 21:41 (CET)

Yves Leterme[szerkesztés]

Szia, légyszi szólj, ha végeztél ezzel az oldallal, hogy ne legyen több szerk. ütközés. Üdv – Viktor vita 2009. január 2., 14:13 (CET)

No problémo, csak utálom elveszteni a szerkesztéseimet... Üdv – Viktor vita 2009. január 2., 14:24 (CET)

születésnapok[szerkesztés]

Szia!

Ugye akiket beírogatsz a különféle dátumokhoz hogy aznap születtek, ezek megfelelnek a nevezetesség követelményeinek? (különös tekintettel azokra, akikről nincs szócikk). Ha igen, az jó, viszont remélem az összes ilyen lap a figyelőlistádon van, és ezeket rendszeresen nézed is, mert nagyon könnyű egy dátumhoz odaírni, hogy Dzserunkaj Monhadári bangladesi sífutó, aztán erről döntse el egy járőr, hogy létezik-e vagy sem... misibacsi*üzenet 2009. január 3., 23:43 (CET)

Havril András[szerkesztés]

Szia, amikor ezt írtam, akkor a HM Sajtóirodájának közleménye alapján - a magyar sajtókban megjelent cikkek voltak a források. Pont tegnap gondoltam rá, hogy meg kellene nézni, hogy miért csak most volt a beiktatás, és ez csak protokolláris vagy tényleges. Természetesen a Magyar Közlöny a mérvadó és javítom. Köszönöm.– Kavicsposta 2009. január 17., 11:43 (CET)

Megerősített[szerkesztés]

Szia! Mától megerősített szerkesztőként tevékenykedsz tovább, ami azt jelenti, hogy szerkesztéseidet nem kell egy másik kollégának elbírálnia. Kérlek, hogy az eddigiek szellemében, komolyan, értékesen tevékenykedj a Wikipédia fejlesztése érdekében. Köszönettel, – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2009. január 18., 18:18 (CET)

Kép[szerkesztés]

Szia, ez a kép mitől ett szabadon felhasználható? Fájl:Gyurcsany F and W Faymann.jpg A http://www.miniszterelnok.hu alán ott a copyright notice. Ha van engedélyed a kép szabad felhazsnálására, akkor kérlek küldd el az engedélyező emailt a permissions-hu @ wikimedia.org címre és kérlek jelezd az összefoglalóban, hogy elküldve. Ha nincs rá engedélyed, kérlek ne tölts fel hasonló képeket, ez a wikipédia szabályaiba és a magyar szerzői jogi törvényekbe ütközik. Köszönöm. – Timish Evil Eye.svg levélboksz 2009. március 8., 17:17 (CET)

Festetics V. Sándor - hadügyminiszter[szerkesztés]

Üdv! Ellentmondásba akadtam. Kétcikkünk van egyazon személyről: Festetics IV. Sándor, Festetics V. Sándor (honvédelmi miniszteri dátum a lényeges)? És nem szerepel ebben a listában, utóbbi személyről a cikket te írtad. Az én forrásom simán Festetics Sándor grófot ír (A Hazáért). Nem tudod tisztázni (ha sok energia, hagyd, majd valamikor megcsinálom)? --Gyantusz vita 2009. március 19., 11:33 (CET)

Rendben, kösz a linket! Remek még így is, használom! --Gyantusz vita 2009. március 22., 21:35 (CET)

Sablon[szerkesztés]

szia, a Piast Meskó szócikkben lévő sablont meg lehetne csinálni sablon: névtérben, könnyebbe lenne használni, + szebb is lenne. Lehetne egy Sablon:Egyházi személy infobox pl. Ha segítesz összeállítani, hogy milyen infók kellenek bele, én szívesen csinálok egyet a Dani-féle {{infobox}} alap mintájára. A színe mindnekép mérsékeltebb kellene hogy legyen, ez az élénkrózsaszín kissé.... kirívó :) Mit gondolsz? --Timish Evil Eye.svg levélboksz 2009. március 21., 20:11 (CET)

okés, nekilátok majd. nem igérem, hogy azonnal meglesz, de megcsinálom, közben majd egyeztetünk :) – Timish Evil Eye.svg levélboksz 2009. március 21., 20:38 (CET)
Megkésve bár, de törve nem: Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Egyházi személy infobox véleményezésreTimish Evil Eye.svg levélboksz 2009. május 10., 11:23 (CEST)
Elkészült :) Sablon:Egyházi személy infobox :) Használd egészséggel. – Timish Evil Eye.svg levélboksz 2009. május 18., 20:27 (CEST)

Portál:Hadtudomány[szerkesztés]

P military green.png

Szia! Örömmel tájékoztatlak, hogy beindult a hadtudomány portál! Mivel a hadtudományi műhely érdeklődési körébe annyi minden tartozik, a portál tematikus alportálokból épül fel. A harci repülés alportál szerintem nagyjából szalonképes, a többi alportállal meg bõven lenne mit csinálni. Ha érdekel a dolog és szívesen segítenél, szerkessz bátran! Üdv, Dunee Bananas.svg msg 2009. május 19., 22:16 (CEST)

Képek[szerkesztés]

Szia! A román wikiből hoztál át képeket (Fájl:Aurel Aldea.jpg, Fájl:Constantin_Titel-Petrescu.jpg, Fájl:Constantin_Visoianu.jpg, Fájl:Constantin_I.C._Brătianu.jpg), de ezeken ott rossz licenc volt, a szerzőjük nem halhatott meg 70 éve (ami a magyar törvények szerint szükséges ahhoz, hogy közkincs képek legyenek). Ezért ezeket jogsértőnek jelöltem, 5 nap múlva törölve lesznek. Ha tudsz esetleg konkrétabbat a képekről (hogy a szerző tényleg meghalt 70 éve, tehát 2039 előtt), akkor azt jelezd a képek lapján, és szedd le róluk a sablont. Köszi! – Hunyadym HunyadymVita 2009. augusztus 11., 21:27 (CEST)

Tömböl–Miletić[szerkesztés]

Biztos, hogy szabadon felhasználható, csak név kell? A HM honlapjának impresszuma ugyanis mást mond... Cassandro Coat of arms of Malta.svg Ħelyi vita 2009. november 13., 23:33 (CET)

Oké. :-) Cassandro Coat of arms of Malta.svg Ħelyi vita 2009. november 13., 23:54 (CET)

padániy[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Ilyenkor azt kell csinálni, hogy törlöd ami már megvan, ami nincs azt átírod a másikba. Ezután amiből törölték, azt teljesen kitörlőd és egy átírányítást csinálsz. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2009. november 14., 09:26 (CET)

Karácsony[szerkesztés]

Guido Reni 003.jpg
Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka Crystal128-package-toys.svg posta 2009. december 21., 22:42 (CET)


Kézilabda[szerkesztés]

Üdv. Láttam, csináltál két kézis szócikket is. Van egy kézilabdaműhely, amit én „vezetek”. Nem tudom, mennyit kívánsz ezzel a későbbiekben foglalkozni, de nem lenne kedved csatlakozni?

Valamint, milyen ötleteid lennének a műhellyel kapcsolatban? Pl. milyen cikkek hiányoznak? Amelyeket gondolod, és úgy érzed, fontosak, írd be nyugodtan a kért cikkekhez. – Madridista Ideírjad 2010. január 1., 21:09 (CET)

Sablon:Gyorskorcsolyázó infobox[szerkesztés]

Szia, ugye tudod, hogy három hónapja a sablonegységesítésen ügyködünk Dani mesterrel? :) Infoboxnak a WP:INFOBOX szolgál mintául. Kérlek, ha infoboxot építesz, ez alapján tedd, vagy szólj a műszaki kocsmafalon esetleg a sablonműhely vitalapján, ha új sbalonra van szükség és nem érzed úgy, hogy meg tudod csinálni WP:INFOBOX alapján (bár nem ödröngősség megtanulni). Mivel minden infoboxot átalakítunk az egységesítés miatt, így kevesebb munka, ha nem gyarapodnak folyton az "átalakítandók" (meglévőket átlakatíani és cserélni a szócikkekben ugyanis nehezebb, mint teljesen újat építeni). Köszönöm a megértésed (amúgy már van erről figyelmeztetés a sablon névtérben, amikor valaki új sablont akar létrehozni. ;) ) – Timish Templatetools-purple.svg sablongyári üzenőfal 2010. február 14., 15:41 (CET)

semmi gond, nem okoztál kellemetlenséget, igyekszem csak tudatosítani, hogy van egy ilyen projekt. Üdv, – Timish Templatetools-purple.svg sablongyári üzenőfal 2010. február 14., 15:57 (CET)

Kép[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:HMMWV hun PRT.jpg, Fájl:MH PRT Andarab(07-FEB-2010).jpg, Fájl:Tömböl László-Miloje Miletić.jpg képek felhasználhatósága kérdéses. A HM honlapján nem található az az engedély, hogy milyen feltételekkel használható a kép, ezért kérlek, hogy a szabályos menetet kövesd, az engedélyező e-mail jusson el a WP:OTRS lapon megjelölt mail címre, és a válaszként kapott otrs sablont helyezd el majd a képeket. A vitalapra beírt szöveg kevés. Köszönöm. - RepliCarter Stargate-color.png Wormhole 2010. február 14., 17:54 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2010. december 23., 13:53 (CET)

Ispánok[szerkesztés]

Szia!

A (fő)ispán és az örökös főispán nem ugyanaz; míg az előbbi valódi végrehajtói hatalommal van felruházva (kb a "megye ura"), addig az utóbbi csak egy formális cím, amolyan "munka hőse" kitüntetés, mint pl a "valódi belső titkos tanácsos". Se nem valódi, se nem titkos, se nem tanácsos :) Van örökös főispánok kategória, csak nem tudom, van-e értelme abba embereket is rakni, ha pl a veszprémi érsekek listája már benne van (ők ugyebár Veszprém vm. örökös főispánjai) – Vince blabla :-) 2010. december 30., 19:12 (CET)

Volt

  • Főispán - ez szerintem kb a megyei közgyűlés elnöke manapság
  • Alispán - a helyettese

+1 örökös főispán - ez többnyire a legelőkelőbb helyi család egy tagja, illetve magas rangú egyházi vezető (érsek, püspök) volt. Ennek is volt némi hatalma, de az örökös főispán szócikk szerint 1870-től kezdve már végképp csak egy formális cím volt. – Vince blabla :-) 2010. december 30., 22:17 (CET)

Semmi gond, kellemes ünnepeket! :) Az egészen pontos különbséget talán User:Peyerk tudná megmondani, közigazgatási ügyekben meglehetősen jártas. Legalábbis mást a wikin nem ismerek ebben a témában. – Vince blabla :-) 2010. december 30., 22:40 (CET)

Megkülönböztetési javaslat[szerkesztés]

Szia! Írtam egy javaslatot a Huszár Erika szócikk vitalapjára. Üdv.! --Kispados vita 2011. március 2., 22:08 (CET)

Fájl:Úszó Eb címlapon.jpg[szerkesztés]

Szia, az újságok címlapjai jogvédettek. Akkor is, ha összepakolod őket egy kupacba és lefényképezed őket. Különösen, mivel az újság címlapján fényképek is vannak. Az ilyen képek egyáltalán nem esnek a 'közkincs-nemjogosult' kategóriába, épp ellenkezőleg. Sajnos az ilyen képek feltöltéséhez itt, akkor is, ha az újság címlapját magad fotóztad le, a kiadó írásos engedélye kell, mivel az ő jogvédett terméküket fotóztad és teszed a licenc alapján bárki számára újrafelhasználhatóvá. Ha gondolo,d hogy a Nemzeti sport hajlandó lenne engedélyezni a feltöltést, akkor írhatsz nekik és van 30+30 nap arra, hogy engedélyt adjanak. Ha nem érkezik engedély, sajnos a képet törölni kell. Köszönöm a megértésed. Xiǎolóng Dragon01.svg vigyázz, harap! 2011. június 4., 16:21 (CEST)

Érkezett. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2011. június 8., 10:53 (CEST)

KMép[szerkesztés]

Szia! Ezzel a képpel van valami terved? --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. szeptember 17., 07:53 (CEST)

VKF-fek, Ugrai Ferenc[szerkesztés]

Üdv! Piszkálgatom kicsit a Honvéd Vezérkar cikkét Nordennal együtt és valamit nem értek. Hogyan lehet Tóth Lajos megbízott VKF (1957–1961) és Ugrai kinevezett VKF (1957–1963) egyazon időben? Mivel te írtad Ugrai cikkét, gondoltam meg tudod nézni a hivatkozott M. Szabó Miklósos cikkben (Adalékok a Magyar Néphadsereg 1961-1962. évi történetéhez. 1. rész. In.: Új Honvédségi Szemle. LXI. évf., 2007/9. sz., 93. p.), hogy pontos-e Ugrainál az a dátum. Illetve kérdezem, hogy meg tudod nézni? --Gyantusz vita 2011. október 19., 01:27 (CEST)

Igen, kösz, megoldódott. Ugrai kiküldetésben volt a SZU-ban, addig Tóth volt a megbízott, aki már betöltötte ezt a posztot anno (ahogy olvashatod is nálam). --Gyantusz vita 2011. október 21., 03:42 (CEST)

Fájl:Gyurcsány F. and C. P. Tariceanu.jpg[szerkesztés]

Szia! Ez a kép milyen engedély alapján lett feltöltve? A {{MEH-engedély}} csak kormánytagok tablóképeire vonatkozik, események fotóira nem. Más engedélyt nem találtam a Miniszterelnöki Hivataltól. neked esetleg külön, emailben engedélyezték? Amennyiben igen, kérlek juttasd el a levelet a permissions-hu@wikimedia.org címre. Köszi! --Teemeah ChineseTrad Long.svg fight club 2011. december 7., 13:32 (CET)

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2011. december 24., 01:42 (CET)

Találós kérdés[szerkesztés]

Mi hiányzik ebből a cikkből? Második Filat-kormány :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. február 18., 00:10 (CET)

Hiányzik a bevezetőből, hogy melyik országban játszódik a történet... Ld. Wikipédia:Bevezető.Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. február 18., 00:21 (CET)

2012-es junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság[szerkesztés]

Szia! Bocsi, nem vettem észre, hogy építés alatt sablon van a szócikken és belejavítottam a számok formázásába. Kérlek, hogy a tizedespontokat cseréld ki tizedesvesszőkre. Jó szerkesztést! CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2012. március 27., 17:55 (CEST)

Nincs olyan, hogy katolikus vallás[szerkesztés]

Kedves Gulyastorm!

Az egyházi személy infoboxokban légyszi, ne írj olyat, hogy vallás: katolikus. Van arra lehetőség, hogy ezt az adatot szabatosan, felekezetként címkézd meg. Köszönettel – Tkarcsi vita 2012. április 13., 08:52 (CEST)

Igen, igazán szerintem az lenne a korrekt, ha görög katolikus, római katolikus, református stb. szerepelne. Szerintem egyébként teljesen fölösleges feltüntetni a felekezet mellett azt is, hogy az illető keresztény vallású. Egyrészt mert a felekezetből egyértelműen következik, másrészt elenyésző azon magyar történelmi személyiségeknek a száma, akik nem keresztények, különösen a vallási vezetők között. Ami a legrázósabb kérdés, hogy a reformáció előtt milyen felekezetet érdemes beírni. 1054 előtt meg pláne, akkor elég furán mutat a római katolikus. – Tkarcsi vita 2012. április 13., 19:16 (CEST)
Durva! Ezt nem gondoltam volna. – Tkarcsi vita 2012. április 13., 21:53 (CEST)

2011-es bolzanói műugró Grand Prix-verseny[szerkesztés]

Szia, átneveztem: bolzanói. --Pagonyfoxhole 2012. április 30., 01:22 (CEST)

Concino Concini[szerkesztés]

Szia! A karbantartó verseny keretében bukkantam rá a Concino Concini cikkre. A laptörténetet nézve, úgy tűnik, hogy tévedésből kapott "nincs forrás" sablont, mert a Külső hivatkozások cím alatt valójában a cikk forrásai szerepelnek. (Az első lapváltozatban a szakasz címe még Bibliográfia volt.) Mivel te indítottad útjára a cikket, kérlek, hogy amennyiben jól gondolom a fentieket, írd át a Külső hivatkozások-at Források-ra. --Majális vita 2013. március 23., 14:40 (CET)

Húsvét[szerkesztés]

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 17:06 (CEST)

Barta Nóra[szerkesztés]

Szia! Barta Nóra szócikkében a sportévkönyvek az összes olyan infónak a forrásai, amit én írtam be a szócikkbe és nincs reffel alátámasztva. Tehát nem további információt tartalmaznak ezek a könyvek, hanem az állításaimat támasztják alá. Ezért ennek a Források szakaszban van a helye. A ref-es hivatkozásokat a jegyzetek szakaszban (vagy Megjegyzések, vagy Hivatkozások) kell megjeleníteni a Wikipédia szócikkek felépítése olal alapján. --fausto vita 2013. július 12., 07:02 (CEST)

Második világháború kiemelésen[szerkesztés]

Szia!

A második világháborúról szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a 69.66.253.166-os proxy: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --200.192.214.138 (vita) 2013. augusztus 14., 15:30 (CEST)

Képkockák forrása[szerkesztés]

Szia! Úgy látom, a képeidnél rendre elfelejted megadni a forrást, vagyis azt a honlapot, ahonnan a kép szarmazik (a Cold Case ugyebár csupán a film angol címe, de ez önmagában nem elég). Ezeket mindegyiknél pótold kérlek. A Fájl:ColdCase-S7E04-Soul.jpg képnél viszont bizonytalan vagyok, tekintve a lap alján található EXIF-adatokat. Ezt úgy készítetted, hogy fényképezőgéppel lefényképezted a tévé képernyőjét?

Van egy másik probléma: a Döglött akták (hetedik évad) című cikk tele van képkockákkal. Ezt nem lehet, maximum három kocka szerepelhet egy cikkben! --Regasterios vita 2013. november 9., 23:00 (CET)

Oké, értem, igaz, így is lehet képkockát készíteni, s akkor az ember nem tud megadni egy konkrét honlapot. Még egy dolog: bár nem te töltötted fel, de jelzem neked is, hogy a sokszor használt Fájl:ColdCase.jpg képhez a feltöltője nem készített összegzést, ezért ha nem pótolja valaki, törölve lesz. Ha jól láttam, a Fájl:ColdCase-S6E7-One Small Step.jpg-nél megadott Youtube-forrásban benne van ez a kocka, az ide is megfelel, de azért ellenőrizd. – Regasterios vita 2013. november 9., 23:54 (CET)

Filmkockák[szerkesztés]

Szia!

Légy szíves, ne írd be filmekből kivágott jelenetek képeinek leírólapjára, hogy te vagy a szerző, mert ez az állítás nem állja meg a helyét. Filmkockáknál a film kiadója a szerző. A szerző nem azt jelenti, hogy megszerezted valahonnan, hanem a szerzői jog tulajdonosát takarja. Továbbá attól nem lesz szerzője a filmkockának, hogy kivágtad a filmből/letöltötted valahonnan/stb. Köszönöm a megértésedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. november 10., 00:06 (CET)

Mint ahogy írtam is: a filmkockáknál a film (eredeti) kiadóit kell feltüntetni. Például: [1]. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. november 10., 00:12 (CET)

Halálozások![szerkesztés]

Szia! Köszi a szerkesztésedet itt!. Napon belül ábécé sorrendben vannak a személyek. Kérlek máskor ügyelj erre! Üdv, Csurla vita 2013. december 15., 12:14 (CET)

Sokat és jól szerkesztesz! Köszönet a munkádért! - Csurla vita 2013. december 15., 13:26 (CET)


Kedves Gulyastorm!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Star of Likeable Editor and Contributor.png

Ismét filmkockák[szerkesztés]

Szia! Azokkal az általad feltöltött filmkockákkal kapcsolatban írok neked, amelyek sportolót ábrázolnak. Az egyik probléma velük, hogy élő személy szócikkébe nem illeszthető be jogvédett kép portré gyanánt. A másik, hogy sportesemények szócikkeibe is tömegesen teszed be ezeket a filmkockákat, gyakorlatilag csak azért, hogy legyen bennük kép, holott a szöveget kellene nekik illusztrálniuk. El kell tehát távolítani őket a szócikkekből, illetve pár napon belül sajnos töröljük is őket. Kérlek, a jövőben csak indokolt esetben tölts fel filmkockákat. Köszönöm a megértésed. --Regasterios vita 2014. január 17., 16:44 (CET)

Nevezetesség (sport)[szerkesztés]

Szia! Jelenleg szavazás zajlik a kivételes teljesítményt nyújtó sportolókkal kapcsolatban. Arra kérlek, hogy vegyél részt a szavazáson. A sporttal kapcsolatban egy átfogó nevezetességi irányelv is kidolgozás alatt van, amennyiben van ezzel kapcsolatos javaslatod, észrevételed, azokat írd meg a vitalapján. Köszönettel --Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2014. augusztus 24., 02:20 (CEST).


Egy szerkesztői allapod[szerkesztés]

  • Ez az allapod megjelent ma egy Google-kutatásom találati listájában.
A kérdést felvetettem a WP:AÜ-n, vajon helyes-e hónapokig allapon tartott szövegeket kutathatóvá tenni a nyilvánosság számára.
Hidd el, semmiféle személyes érzés nem vezérelt, hogy ezt felvetettem - volt a felvetésemnek előzménye, a Csábi Bettina allapos szócikk kapcsán.
A magyar diplomáciáról érdeklődéssel olvasnák sokan a fő névtérben a szócikket úgy vélem.----Linkoman vita 2014. november 14., 20:07 (CET)

Global account[szerkesztés]

Hi Gulyastorm! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer vita 2015. január 15., 01:12 (CET)

Műugró Grand Prix-verseny[szerkesztés]

Üdv! Azon tűnődöm, kell-e ezekben az elnevezésekben a „verseny” szó, nem elég csak a Grand Prix? Mint atlétikában a Golden League vagy Diamond League. Magyarul Nagydíjverseny lenne, fura. Ami viszont biztos, hogy kell a kötőjel, így: műugró-Grand Prix-verseny (vagy csak műugró-Grand Prix). --Vépi vita 2015. május 20., 08:11 (CEST)

Szia, akkor szükséges a „verseny” szó a Grand Prix után? A helyesírási átnevezéseket majd elvégzem én. --Vépi vita 2015. május 22., 08:04 (CEST)
Most már én is szétnéztem a neten (lehet, hamarabb kellett volna - eddig csak a saját fejem után mentem), és látom, teljesen bevett szokás ez a fajta elnevezés. Nem okoskodom tovább, csak beteszem a kötőjeleket. Üdv, --Vépi vita 2015. május 22., 11:48 (CEST)

Gabriel Oprea[szerkesztés]

Létrehoztam az illetőről a szócikket, de csak a leglényegesebb pontokra szorítkozva (a román politikában annyira nem vagyok otthonos). Ha gondolod, bővítsd ki. :) – Norden1990 2015. november 22., 15:01 (CET)

Fájl:Game of Thrones - Arya Stark.jpg[szerkesztés]

Szia! Ez a kép sajnos problémás, a vitalapján leírtam, miért. – Regasterios vita 2016. január 4., 23:54 (CET)

Persze, jó lesz, csak a forrást pontosítsad, kérlek. Saját adathordozóról vágtad ki a pillanatképet, vagy a netről szedted? – Regasterios vita 2016. január 8., 19:09 (CET)

Szerintem elég annyi, hogy „saját adathordozóról”. Oda is írtam. – Regasterios vita 2016. január 8., 19:35 (CET)

Logók[szerkesztés]

Szia! Amint már talán értesültél róla, a nyáron új irányelvet fogadott el a közösség a nem szabad képekre vonatkozóan (lásd: WP:NEMSZABAD), amelynek értelmében azokat a logókat, amelyekre nem szerez valaki engedélyt, törölve lesznek. Azért szólok, mert ez az általad feltöltötteket is érinti. – Regasterios vita 2016. január 4., 23:57 (CET)

Román kormány[szerkesztés]

Kedves Gulyastorm! Köszönöm az üzenetedet, de én sem vagyok ebben igazán szakértő, hiszen nem vagyok jogász, inkább józan paraszti ésszel, és formállogikailag gondolom, hogy az ex lex állapot ellenére is, miniszterelnöknek mindig kell lennie, illetve aki ideiglenesen ellátja ezt a funkciót, így jogilag ugyan még Grindeanu a miniszterelnök, de mivel a parlament felmentette, így a kulturális államtitkár látja el ügyvezetőként a kormányfői teendőket, még ha Mihai Tudose lett felkérve miniszterelnöknek, de róla még nem szavazott a parlament, akkor lesz hivatalos, 10 napja van, de 29-re tervezik. De amilyen nagy ott katyvasz, lehet ott sem értik, sőt, még a tapasztalt jogászok se, de ezért jó a sbalon, hogy ott szerepel a szócikkekben, most minden képlékeny, majd kialakul, de jó jelezni, hogy már nem Grindeanu, bár még Tudose sem teljesen. hát nem tudom, hogy mondtam-e valami használhatót.Peadar vita 2017. június 27., 10:58 (CEST)

Csak nyugodtan kérdezd meg, bár péntekre, de lehet már csütörtökre minden világos lesz. Egyébként mindenki csak az enwikit nézegetné, ott Tudose dezignált miniszterelnök,aki feltételezhetően június 29-én lesz a parlament által megerősítve, addigm ég Grindeanu papíron a miniszterelnök, és gondolom, az államtitkár gyakorolja addig a miniszterelnöki jogköröket. A rowikin még Grindeani a miniszterelnök papíron, de már csak ideiglenesen. Egyébként tényleg még maguk a románok sem tudják, mi van. Egy román hírportálon olvasom, hogy ezt úgy fogalmazzák meg: Tudose a miniszterelnök, de még Grindeanu kormányoz. Ma újságíróknak mondta, míg fel nem áll az új kormány, ő irányít. Na erre varrjál gombot. Ha valaki okosabbat tud, csak mondja.Peadar vita 2017. június 27., 17:39 (CEST)

Adrian Petrea[szerkesztés]

Szia! Láttam tettél be forrást, plusz picit bővítetted. Sajnos más wikit nem láttam róla, de tervezem, hogy googlizok, aztán még lehet hozzá írni, egyértelműen nevezetes. A fő kérdésem, hogy biztos kellett ez az átnevezés az Adrian Danut Petrea alakról? Ha igen, miért? Gerry89 vita 2017. szeptember 24., 13:39 (CEST)

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A tíz éves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Rodrigó 2017. december 27., 14:12 (CET)

Tocuka Júto[szerkesztés]

Szia, hosszú ú-val kell átírni. – Pagony foxhole 2018. február 18., 00:24 (CET)

Fájl:Raffaele Riario.jpg[szerkesztés]

Szia! Ennek a képnek a licencéhez ugyan nem fér kétség, de kellene egy forrás ahhoz, hogy valóban Riariót ábrázolja. Ha ez a kép netán törölve lesz, ugyanezen a néven van egy másik kép róla, arra le fog cserélődni a cikkben. – Regasterios vita 2018. szeptember 1., 21:21 (CEST)

Egyértelműsítés felhasználói allapon[szerkesztés]

A Szerkesztő:Gulyastorm/Névmutató lapon kézi ellenőrzéssel módosítottam egy (vagy több) hivatkozást, amely a(z) Batthyány Lajos egyértelműsítő lapra mutatott. Szívből remélem, hogy ez megfelelt a szándékaidnak. Ha nem, akkor a gazdám nevében elnézést kérek. BinBot vita 2018. október 2., 00:03 (CEST)

Fájl:Oláh Iatván miniszter.jpg[szerkesztés]

Szia! Ehhez a képhez a szerző írásos engedélyére volna szükség. – Regasterios vita 2018. október 14., 22:10 (CEST)

+Fájl:Oláh István miniszter2.jpg – Regasterios vita 2018. október 14., 22:13 (CEST)

Veszprémi püspökök listája[szerkesztés]

Az alábbi képek engedélyét az OTRS-be kellett volna elküldeni annak idején, illetve szabad licenc alatt (pl. {{cc-by-sa-4.0}}) alatt kellene engedélyeztetni őket:

– Regasterios vita 2018. október 14., 22:26 (CEST)

Szia! Ha nem gond, áthozom ide a hozzászólásod, hogy egy helyen legyen:

Szia! A pecsétekkel kapcsolatosan megtaláltam a régi levelezést és a forrást. Felvettem a kapcsolatot a múzeummal, remélem az 5 napba bele férek. Oláh Istvánt ábrázoló képekkel kapcsolatban attól tartok, hogy törölni kell... Bocs a hibáért, nem volt szándékos. Az eredménnyel jelentkezem. Üdv! – Gulyastorm vita 2018. október 15., 16:51 (CEST) – Regasterios vita 2018. október 16., 07:45 (CEST)

A válaszom: nem muszáj beleférni az 5 napba, nyugodtan kiteheted az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablont, az összesen 30 nap haladékot ad az engedélykéréshez. Sok sikert hozzá! – Regasterios vita 2018. október 16., 07:45 (CEST)

És egyébként is: ha tudjuk, hogy folyamatban van valami, akkor nem töröljük 30 nap múlva sem. Ha már évekig elfért... – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 16., 09:12 (CEST)

Hali! Megkaptam az engedélyt, viszont már nem emlékszem hova kell továbbítanom: a permissions-hu@ címre vagy a permissions-commons@-ba? – Gulyastorm vita 2018. október 17., 19:55 (CEST)

Ide: permissions-hu@wikimedia.org – Regasterios vita 2018. október 17., 20:17 (CEST)

Elküldve. – Gulyastorm vita 2018. október 17., 20:23 (CEST)
Kell egy második kőr... – Gulyastorm vita 2018. október 17., 21:54 (CEST)

Ifi olimpia[szerkesztés]

Köszönöm, hogy megcsináltad a napra lebontott menetrend táblázatát! Azzal nem boldogultam sehogy. Gerry89 vita 2018. október 23., 17:46 (CEST)