Szerkesztővita:Fausto

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Fausto!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide.. Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a Kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti Tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. január 26., 10:34 (CET)

Kövecses Zoltán[szerkesztés]

Szia! Kösz az ajánlkozást, tulajdonképpen már megírtam csak nem élesítettem, itt van: Szerkesztő:Palotabarát/Cikkek/Személyek/Kövecses Zoltán. Folyószövegbe elég jól beleszőttem sztem, azt azonban nem tudom, hogy vízilabdázók esetén szoktatok-e valamilyen táblázatot csinálni az eredményekről? Az 1960-as évek legtöbb vízilabdakupa-cikkében előfordul a neve, de nem találtam adatokat pl. a góljairól, vagy hogy mikor igazolt át a Dózsából a Fradiba (a Dózsába még 12 évesen ment). Bátran nyúlj bele a cikkbe, a folyószövegbe is akár. Kösz előre is, szia! Palotabarát vita 2019. január 9., 18:17 (CET)

@Palotabarát: Részemről kész.– fausto vita 2019. január 11., 05:03 (CET)
Kösz szépen neked is és Joeyline-nak is, mindjárt kirakom. Palotabarát vita 2019. január 11., 08:38 (CET)

Rokonok esetleg?[szerkesztés]

Szia! Hirtelen szembejött az egyező családnév, így felmerült a kérdés, hogy nem e rokonok (esetleg apa és fia?) a csapatban egyaránt párbajtőr-világbajnok Jerzy Strzałka és Mariusz Strzałka? Tudsz esetleg erről valamit? Köszönöm: Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. január 11., 15:28 (CET)

@Joeyline:Nem találtam rá forrást.– fausto vita 2019. január 12., 21:57 (CET)

Andriska Vilmos[szerkesztés]

Szia! Utána jártunk kérésednek, de sajnos ez a játékos egyetlen perc erejéig sem lépett pályára a dorogi csapatban. Végig lett ellenőrizve mind az 1957-58, mind az 1958-59-es évad, ám nem szerepelt bajnoki mérkőzésen. Hasonló nevű játékosa volt csak a Dorognak Andris György személyében. Dorogi barátaink ígérték, hogy bár az évkönyvek áttanulányozása noha ezzel az eredménnyel járt és nincs nyoma Andriskának benne, azért megkérdezik az egykori illetékes játékosok közül a még élőket, nekik emlékezni kell arra, ha volt ilyen játékos. Talán valóban a tartalék csapatban játszott, esetleg egyéb hivatalos meccsen szerepelt. Csak érdekességként itt a teljes dorogi keret mindkét érintett bajnoki évadból: Ilku, Buzánszky, Kónya, Bakonyi, Monostori I., Monostori II., Surányi, Pozsonyi, Varga, Andris, Csóri, Révész, Prohászka, Fellegi, Szili, Lakat, Fürtös, Oláh. Edző Kléber Gábor és Laczkó István (1957-58). Ilku, Buzánszky, Kónya, Bakonyi, Pálmai, Prohászka, Pozsonyi, Varga, Monostori I., Monostori II., Andris, Csóri, Szentannai, Fürtös, Kertes, Lakat, Oláh, Fellegi, Surányi. Edző: Szűcs György (1958-59). Gyakorlatilag mind két évben azonos volt a csapat játékosállománya kis eltéréssel. Igen erős keret volt, a hátvédek pedig különösen nagy neveket takarnak. A Buzánszky-Bakonyi-Lakat-Kónya-Surányi kiváló védelem mellett nehéz lett volna szóhoz jutnia bárkinek is. Amint a végleges válasz megérkezik, jelentkezünk. Üdvözletttel: Dorogifc vita 2019. január 12., 21:11 (CET)

Borisz Fomenko[szerkesztés]

Szia! Mint talán láttad már, újabban a világbajnoki címet szerzett, de nem olimpikon szovjet vívókról írok cikkeket. Az életrajzi adataikhoz elég jó forrásul szolgál a Фехтование. Энциклопедия. А-Я című könyv, aminek jelentős része elérhető a books.google.hu -n, de az épp soron következő vívóról, Borisz Fomenkóról szóló oldal sajnos pont nem látszik belőle, csupán az eredménylistákban jelenik meg a neve. Azért problémás ez, mert az apai nevét keresem, és más forrást se találtam rá eddig, valamint pl Leonyid Dunajev esetén is innen lett meg (neki még a ruwiki cikke se ismeri az apai nevét!). Fomenkónak nincs még cikke egyik wikin se. Van esetleg egyéb forrásod hozzá? Én még ezt találtam, ami elég jól leírja a lényeget róla, de az apai név itt is hiányzik: https://www.infosport.ru/person/fehtovanie/fomenko-boris Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. január 17., 01:05 (CET)

@Joeyline: Az 544. oldalon nálam látszik

ФОМЕНКО Борис Иванович. СССР. (р. 3.02.1955, Москва). Окончил ГЦОЛИФК, тренер-преподаватель. Выступал за «Буревестник» (Москва). Выступал за «Буревестник» (Москва). Мастер спорта СССР. Тренировался у И. Пыльнова. В сборную команду страны входил... – fausto vita 2019. január 17., 14:52 (CET)

Köszönöm! Nekem nem engedi megnézni azt az oldalt! Egyébként találtam korábban egy Borisz Ivanovics Fomenkóra való utalást több helyen is, de ő teniszező (tenisztörténeti szakíró?), és úgy gondolom/tam, hogy nem lehet ugyanaz a személy... Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. január 17., 23:56 (CET)

Szergej Iszakov[szerkesztés]

Szia! Itt a 160. oldalt sajnos nem engedi nekem megnézni, pedig a lényeg ott lenne: https://books.google.hu/books?id=B8vcDgAAQBAJ&pg=PA160&dq=ИСАКОВ+Сергей+Геннадиевич Mit látsz te itt Iszakovról? Köszönöm: Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. február 5., 03:05 (CET)

@Joeyline: ИСАКОВ Сергей Геннадиевич СССР. (р. 30.09.1952, АлмаАта, Казахская).

Ugyanez a probléma itt Jurij Csizs esetén a 678. oldalon: https://books.google.hu/books?id=B8vcDgAAQBAJ&pg=PA678&dq=Чиж+Юрий Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. február 5., 03:18 (CET)

ЧИЖ Юрий Иванович. СССР. (р. 18.08.1948, Первомайск, Одесская обл., Украинская ССР) – fausto vita 2019. február 5., 06:56 (CET)

Érdekes amúgy, hogy a könyv 2011-es, és Iszakovot élőnek hozza, mert itt pedig arra van adat, hogy 2002-ben meghalt: https://www.infosport.ru/person/fehtovanie/isakov-sergei Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. február 5., 10:08 (CET)

Szarka Éva[szerkesztés]

Kösz a javítást Szarka Éva vonalon, ezt jól benéztem. Megcsináltam a Wikidata-adatlapját, hogy legalább az utaljon arra, hogy két sportoló van ezen a néven: Szarka Éva (Q61599353). Kösz! Palotabarát vita 2019. február 7., 00:14 (CET)

Habsburg Félix[szerkesztés]

Hello! Én a szócikk vitalapján kértem, hogy helyezzék a szövegtörzs mellé a királyi személy infobox sablont. Most te személyi infobox sablont csináltál és nem írtad le a gyermekeit a sablonba. Viszont ő királyi személy volt, az a jó sablon. Napkirály postaláda 2019. június 1., 13:48 (CEST)

Ebben az esetben a személy infobox (ha megnyitod szerkesztésre, a legtetjén fogod látni) helyére tedd be a királyi személy infoboxot! – fausto vita 2019. június 1., 19:00 (CEST)

Clark Ádám úszódaru[szerkesztés]

Szia! Köszi a kiegészítéseket. Ez a mondat kicsit furán van megfogalmazva: "A VITUKI elsüllyedt Károlyi Zoltán mérőhajójának kiemelése a Dunából". A VITUKI a hajó neve? Akkor szerencsésebb lenne a "Károlyi Zoltán mérőhajójának, a VITUKI-nak a kiemelése a Dunából", szerintem. Üdv Xia Üzenő 2019. június 10., 14:21 (CEST)

@Teemeah: a VITUKI a korábbi Víztudományi Kutatóintézet rövidítése; feltételezem, a hajó neve a Károlyi Zoltán. (Bocs, Fausto, csak megláttam Teemeah kérdését.) --Sphenodon vita 2019. június 10., 22:13 (CEST)

@Sphenodon: Akkor ezt valahogy jelezni kéne, mondjuk a hajó neve lehetne dőlttel, vagy hozzátenni, hogy "nevű", mert így félrevezető azoknak, akik nem vágják fejből a hajók neveit :) Xia Üzenő 2019. június 10., 22:18 (CEST)

1991-es vívó-Eb[szerkesztés]

Szia! Elkezdtem az Európa-bajnoki érmesek listája férfi tőrvívásban listacikket írni a próbalapomon, de az 1991-es ezüstérmes francia csapat összeállításáról eddig semmit nem találtam. Van esetleg információd erről? Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. július 2., 03:09 (CEST)

@Joeyline: A döntőben Konieczni, Plumenail és Finet szerepelt. (Nemzeti Sport 1991. október 29., 12. oldal). Egyéniben rajtuk kívül C. Bel versenyzett. De azt nem tudom, hogy csapatban ő volt-e a negyedik ember.– fausto vita 2019. július 2., 06:43 (CEST)

Köszönöm! Kár, hogy keresztnevek nincsenek! Lionel Plumenail, es:Laurent Bel lehet közülük kettő, a másik két vezetéknévvel nem találtam _francia férfi_ vívóra való egyéb utalást.

Ha már, akkor ugyaninnen esetleg a párbajtőrben ezüstérmes oszrákok összeállításáról is lenne valami? Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. július 2., 10:01 (CEST)

@Joeyline: Az L'escrime française szaklapban megjelent 1991-es francia ranglistán ezek voltak a keresztnevek: Stéphane Konieczni, Lionnel Plumenail, Lionel Finet, Christophe Bel (a két Lionel nem egyformán szerepelt a listában).– fausto vita 2019. július 2., 16:53 (CEST)

Köszönöm, ez nagy segítség! Plumenail is 1 n-es Lionel, minden Wikipédián így szerepel, a francián is. Igazából a 4-ből az ő személye az, aki alapból közismert, a másik 3-ról a teljes név viszont nagy ász! Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. július 2., 22:58 (CEST)

női párbajtőr csapat Ausztria: Elisabeth Knechtl, Mader, Birgit Grasnek férfi párbajtőr csapat: ? egyéniben: Strohmeyer – fausto vita 2019. július 2., 18:01 (CEST)

Köszönöm! Strohmeyer megvan, akkor e szerint nincs infó a csapattársairól! Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. július 2., 22:58 (CEST)

2017-es vívó-Eb[szerkesztés]

Szia! A férfi párbajtőrben győztes orosz csapatnak kik voltak a tagjai? Glazkov, Hodosz és Szuhov biztosnak tűnik, de a wikiken megoszlik kb 50-50% arányban a negyedik tagként Anohin illetve Bida. Hm? Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. július 17., 01:57 (CEST)

@Joeyline: Az európai szövetség oldalán (Ha a nagyítóra klikkelsz, akkor megjelennek a csapattagok) és az orosz szövetség oldalán: Bida. A Nemzeti Sportban egyébként Anohin– fausto vita 2019. július 17., 06:34 (CEST)

2019-es női junior kézi-vb[szerkesztés]

Szia! Láttam tavaly a Magyar junior női kézilabda-válogatott szócikkében te írtad be az eddigi vb-kereteket. Az EB-keretek nincsenek meg visszamenőlegesen? – Gerry89 vita 2019. július 21., 21:37 (CEST)

@Gerry89: Szia! itt– fausto vita 2019. július 22., 05:46 (CEST)

Köszönöm, beírtam a szócikkbe az eddigi EB-kereteket. – Gerry89 vita 2019. július 22., 15:48 (CEST)

Sztukalin[szerkesztés]

Szia! Korábban már volt példa arra, hogy az ilyen eredményre vezetett...

Itt a 332. oldalt nekem nem engedi megnézni, pedig úgy sejtem, hogy ott a lényeg. Hol született Sztukalin? Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. augusztus 2., 02:11 (CEST)

@Joeyline: Szia! Nincs ott. Junior versenyek eredményeit sorolják az oldalon.– fausto vita 2019. augusztus 2., 06:15 (CEST)

Andrej Kljusin[szerkesztés]

Szia! A világbajnoki érmes szovjet férfi tőrvívók közül már csak ő maradt, akinek még nincs cikke nálunk. Elég nehéz eset, mert más wikin sincs cikke, tehát a teljes WD-adatlapot is a nulláról kell felépíteni. Úgy tűnik, hogy az 1985-ös csapatban ő volt a tartalék, és a legtöbb eredménylistában nem is szerepel a neve. Amit találtam róla:

De ezekben semmilyen életrajzi adat nincs azon kívül, hogy Nagy-Britanniában él, és ott (volt) edző. A Фехтование. Энциклопедия. А-Я könyv vonatkozó oldalát megint nem engedi megtekinteni nekem a rendszer, felajánlja, hogy vegyem meg...

A 85-ös vb cikkében az orosz wikin épp néhány napja beírták az apai nevét, persze forrás nélkül, a többi wikin nem is szerepel a neve.

Mit lehetne kezdeni vele? Engedjük el? Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. augusztus 30., 11:04 (CEST)

@Joeyline: Szia! 1962 december 7-én született [1], Leningrádban a 23 oldalon. Ebben a másodikban talán van annyi infó, hogy a szócikk megmaradjon.– fausto vita 2019. augusztus 30., 15:32 (CEST)

Kajak-kenu[szerkesztés]

Köszönöm, hogy létrehoztad az 1958-as síkvízi kajak-kenu világbajnokság cikkét. Meg azt is, hogy rendre segítesz a témába vágó cikkeim, vagy hozzájárulásaim javításában. Nagy vagy! – Porbóllett vita 2019. augusztus 30., 19:58 (CEST)

Arnold Pjatrovics Csarnusevics[szerkesztés]

Szia! Elkezdtem a párbajtőrvívókat is rendbe tenni a tőrvívók után. Rögtön az elsőnél hiányzik a halálozás helye. Egyik wikin se szerepel, így a wikidatában sem. Itt sejtem az esetleges megoldást, de megint nem engedi nekem megnézni, mert már túl sok oldalt néztem meg a könyv előnézeteiből: https://books.google.hu/books?id=B8vcDgAAQBAJ&pg=PA676&dq=Чернушевич+Арнольд+Петрович Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2019. szeptember 6., 12:08 (CEST)

@Joeyline: (1933—1991)– fausto vita 2019. szeptember 6., 12:49 (CEST) ja boccs! A hely az nincs ott.– fausto vita 2019. szeptember 6., 12:50 (CEST)

2019-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokság[szerkesztés]

Szia! Az éremtáblázatokat megcsinálod majd még? Azzal mindig csak kínlódok.. – Gerry89 vita 2019. szeptember 18., 20:38 (CEST)

@Gerry89: Szia! igen. – fausto vita 2019. szeptember 19., 05:25 (CEST)

Igor Stefanovszkij[szerkesztés]

Helyesen átírva Igor Sztefanovszki lesz, a beceneve Ice. https://mk.wikipedia.org/wiki/Игор_Стефановски-Иџе Tudom, nem te írtad át. – SepulturaHalloween286.pngP's.box 2019. október 4., 20:31 (CEST)

Kajak-kenu világbajnokságok[szerkesztés]

Köszönöm, hogy végig vitted a piros linkes világbajnokságok cikkeinek elindítását. Az elmúlt hónapok során figyelemmel kísértem a munkásságodat ezen a téren. Nagyszerű dolog, hogy közben néhány eltérést, vagy hiányosságot is sikerült javítani. Csak így tovább! Jó szerkesztést kívánok a továbbiakban is.– Porbóllett vita 2019. október 19., 15:29 (CEST)

Köszi!– fausto vita 2019. október 19., 21:28 (CEST)


Atléták[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm, hogy értő módon, többször is fontos adatokkal egészítetted ki atlétákról szóló szócikkeimet. A témához messzemenően nem értek annyira, mint Te, csupán azt szeretném, ha a nevezetesnek minősített NB III-as labdarúgók mellett nagyszerű atlétáinknak is emléket állítana a Wikipédia. Üdv.--Linkoman vita 2019. október 20., 18:16 (CEST)