Szerkesztővita:Fausto/Archívum1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kérdés[szerkesztés]

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg megnéznéd-e a Kategória:Az összes forráshivatkozásra váró lap kategóriát és keresnél-e forrást az általad érdekelt területen? Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2010. január 6., 08:37 (CET)

Nem értem...[szerkesztés]

... hogy a Levente (intézmény) szócikkben a kategóriát egy tágabbra cserélted. Ennek így semmi értelme! – Stewe AEW diamond solo white.gif Feedback 2010. január 8., 07:47 (CET)

Ezt nem vettem észre, valószínűleg túl szűk volt, és egy szócikknek külön kategória... nem szóltam semmit, azt is halkan. – Stewe AEW diamond solo white.gif Feedback 2010. január 8., 08:09 (CET)

Koord[szerkesztés]

Szia! A Fairport Harborban segítettél kijavítani a koordinátákat. Most írtam egy szócikket és sehogy sem jönnek be a térképen a koordináták: Bangor Egyetem Segítenél? :) Látom, ott a számok nem passzoltak. Nem értem, most itt mi a probléma ebben a cikkben. Betettem egy Wales kkord-térképet a brit helyett, az jobb lenne. – ნორბერტ კიში keskustelu Flag of Finland.svg 2010. január 11., 23:49 (CET)

Köszönöm, már nem kell, más megoldotta :) – ნორბერტ კიში keskustelu Flag of Finland.svg 2010. január 12., 01:16 (CET)

Guggenheim Múzeum[szerkesztés]

Hali, a Bilbao megjelölést nem kéne zárójelbe tenni a címben? – Pagonyfoxhole 2010. április 4., 19:24 (CEST)

Segítség[szerkesztés]

Szia! Egy kezdő írt két szócikket: Horváth Károly (súlyemelő) és Máthé József Nincs kép, és félek feltesz olyat, ami nem jogtiszta. Nem tudnál segíteni? Tambo vita 2010. április 23., 19:12 (CEST)

Azért kösz! Tambo vita 2010. április 23., 19:45 (CEST)

Olimpiaműhely, magyar olimpiai bajnokok, Samaranch[szerkesztés]

Szia! Látom, hogy sportban, azon belül olimpiában is szerkesztesz. Ennek igazán nagyon örülök :) Jelenleg éppen újraalakulás alatt áll az egykori Olimpiaműhely, és örülnék, ha műhelytagként Te is részt vennél az összehangolt munkában! A többiek ide írták eddig, hogy miben segítenének: Wikipédia-vita:Olimpiaműhely#Olimpiam.C5.B1hely_-_teend.C5.91k_sz.C3.A9toszt.C3.A1sa.2C_v.C3.A1llal.C3.A1sok Örülnénk, ha Te is részt vennél, és beírnád, hogy mit tudnál vállalni hosszabb vagy rövidebb távon! Rövidesen rendezem majd a Műhely vitalapján eddig összegyűlt anyagokat, és többek között a Műhelytagok listáját is frissítem "kint", a műhely oldalán.
És most egy konkrétabb dologról: Láttam, hogy nagyon szép részletes életrajzi szócikkekkel gazdagítod a Wikipédiát, pótlandó pl a még hiányzó magyar olimpiai bajnokok (Majoros István, Kiss Balázs) cikkeit is! Életrajzíróban jelenleg nagy hiányunk van a Műhelyben! Van egy nagyon aktuális dolog, amiben a segítségedet szeretném kérni. A múlt héten, 90 évesen meghalt Samaranch, aki több mint 20 évig volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Munkássága egy sokkal részletesebb szócikket érdemelne, mint ami jelenleg van itt nálunk, bár persze az is értékelendő, hogy valaki egyáltalán elkezdte, írt néhány fontosabb dolgot a személyével kapcsolatban. Arra szeretnélek megkérni, hogyha vállalni tudnád, akkor bővítsd ezt a cikket: Juan Antonio Samaranch. Kérlek, jelezz vissza a fentiekkel kapcsolatban! Sporttársi üdvözlettel: – Joeyline üzenj nekem 2010. április 26., 15:43 (CEST) (kvázi olimpiaműhely-koordinátor...)

Szia! Nagyon jó! Átírási lektorból is hiányunk van! A problémáról írtam is a műhely vitalapján, ha van időd, érdemes átolvasni a vitalapon összegyűlt megbeszéléseket. Nem szükséges semmi konrétat beírni, hogy ez vagy az, hanem elég általánosan, hogy pl cirill betűs nemzetek sportolói neveinek átírása és pl sportolói életrajzok vagy hasonló. Nagyon örülök, hogy Samaranch-ból is megpróbálsz valamit kihozni, köszönet érte! Kicsit bízom ám abban is, hogy majd folytatod a hiányzó magyar olimpiai bajnokok cikkeinek sorát is :) Üdv: – Joeyline üzenj nekem 2010. április 28., 23:15 (CEST)

koordináták használata[szerkesztés]

Szia!

Látom, rakosgatod a koordinátákat oda, ahol hiányzik. Ez rendben is van, csak két formai megjegyzésem lenne. Az egyik, hogy ha a koordináta nem infoboxban szerepel, akkor ne a ((koord)) sablont használd, hanem inkább ezt: ((coor title dms)) (a zárójel helyére a kapcsos zárójeleket kell írni). Ez utóbbi forma kiemeli a koordinátát a cikk jobb felső sarkába, így könnyebb megtalálni (a legtöbb szócikkben így van). A másik dolog, hogy épületek (települések, stb) esetén fölösleges használni a tizedmásodperceket. Amikor másolod az értékeket valahonnan, ezeket hagyd le, mert csúnyán néz ki, és nincs értelme.

A Budavári sikló esetén a pontosságigény miatt meghagytam az eggyel több jegyet, de ez is jobban néz ki szerintem fok.tizedesérték formában. Általában itt is maradjunk a "6 hasznos jegy" használatánál, de ebben az esetben a pontosság miatt itt 7 jegyet adtam meg (az érték egyébként ugyanaz, mint amit te beírtál a cikkbe). misibacsi*üzenet 2010. május 7., 12:37 (CEST)

Paulino Alcántara‎[szerkesztés]

A mentoráltam kérésére betettem egy infoboxot, de valamiért nem jó. Ránéznél? Előre is köszike! Tambo vita 2010. június 9., 15:20 (CEST)

Köszönöm! Tambo vita 2010. június 9., 18:02 (CEST)

Makray Katalin[szerkesztés]

Szia! Az aktuális helyzet miatt szükséges lesz megírni Makray Katalin szócikkét. Meg tudod csinálni? Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2010. június 23., 12:39 (CEST)

A tévétornát beleírod? (Lehet, hogy már bent van, még nem futottam át teljesen a cikket.) Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2010. június 25., 11:53 (CEST)

Re: Vasas Izzó[szerkesztés]

Szia! Teljesen jogos, felületes voltam. Köszönöm, hogy szóltál, mindjárt átírom. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. július 6., 23:18 (CEST)

2003-as kajak-kenu vb[szerkesztés]

Heló! Köszi a javítást, én a lap készítésénél az angol wikipédiát vettem alapul. – Szerkesztő:Joey01 vita 2010. július 10., 19:07 (CEST)

Sportolók[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a válaszokat. Egy készülő könyvhöz lenne szükségem az adatokra, de sajnos a világhálón annyi ellentmondásra találtam ebben a témában (nem csak a Wikipédián), hogy éppen holnap fogok betelepedni a Széchenyi Könyvtárba, hogy minden problémás infót leellenőrizzek a korabeli sportsajtóban. 195.56.250.155 (vita) 2010. július 15., 15:07 (CEST)

Már kijárt[szerkesztés]

Barnstar-goldrun7.png Sporttörténész díj
Faustónak kiemelkedő sporttárgyú szerkesztéseiért. A világrekordért! Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2010. július 15., 17:53 (CEST)

jégkorongozó infobox[szerkesztés]

Szia, köszi, hogy szóltál. Nem tudott annyi sort kezelni, csak ötig volt meg a klubok száma. Kibővítettem egyelőre 15-ig. – Timish Templatetools-purple.svg sablongyár üzenőfal 2010. július 18., 12:44 (CEST)

Kereki[szerkesztés]

Igen, a forrás hiánya miatt szedtem ki mindkét helyről. Ez a cikk hol jelent meg? Nem muszáj netes forrásnak lennie. Elég ha pl ezt írod be: <ref>Zalai Hírlap, 1989. október 12., 6, oldal</ref> vagy valami hasonló. Visszateszem őket, ha tudod akkor légy szíves pótold a forrást. Sajnos még nem találtam egy összefoglaló listát a ZTE-s edzőkről, jóformán egyenként szedegettem őket össze, ezért biztos hogy sok hiányosság van benne. Pilgab Lóhere.PNG üzenet Mail-forward.svg 2010. július 29., 17:17 (CEST)

Re: Süvöltős[szerkesztés]

Köszönöm! Jobb későn... :-) - RepliCarter Stargate-color.png Wormhole 2010. augusztus 1., 07:44 (CEST)

Ciril nevek[szerkesztés]

Szia. Láttam, hogy átnézted az atlétikai eb-t, ha van időd, fordítanál erre is egy kis figyelmet: 2010-es fedettpályás atlétikai világbajnokság. Előre is köszönöm.– BahuszSmiley green alien.svg vita 2010. augusztus 2., 14:37 (CEST)

Orvos András[szerkesztés]

Szia! Hanzlik János könyve szerint (ő is volt szövetségi kapitány) valamint - A magyar sport enciklopédiája - szerint (TF könyvtár) ezek az adatok pontosabbnak tűnnek. Orvos és Veres Győző között folyamatos ellentétek voltak. Aján Tamást azért helyezték a minisztériumból a szövetség főtitkári székébe, hogy ezt az ellentétet rendezze.Lajos52 vita 2010. augusztus 6., 20:35 (CEST)

Olimpiai érmesek nevei[szerkesztés]

Szia! Láttam, hogy továbbra is nagy intenzítással helyesbíted a sportágak olimpiai cikkeiben a sportolók neveit, ami rendkívül örvendetes! Mivel már egyre több sportágban elkészült az olimpiai érmesek listája szócikk is (lásd itt), ezért célszerű volna, ha az adott szócikkbeli javítással egyidejűleg ki lennének javítva az érmes listás cikkben is az adott nevek, ez ugyanis hosszú távon nagyon hasznos lenne, mivel számtalan későbbi pluszmunkától mentesülne ezáltal a műhely. Tudod ezt vállalni a továbbiakban? – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. augusztus 11., 17:11 (CEST)

Természetesen a már megírt olimpiai érmes cikkekről volt szó: ezek eleve az egyes olimpiák sportági cikkeinek táblázataiból tevődnek össze, tehát onnan vesszük át a neveket, pl az eddigi leghosszabbat, a vízilabdást is így írtam. Rugo is hasonlóképp dolgozik ezekkel a cikkekkel. E miatt azonban célszerű lenne, hogyha változnak a nevek az olimpiai sportági cikkben, akkor egyúttal vezetődjön át ugyanez az olimpiai érmes listás cikkben is. A második világháború jó határ lenne, mert már az is nagy eredmény lenne, ha az összes azutáni cikk OK lenne e tekintetben, aztán valamikor máskor egy másik menetben az az előttiek is meglesznek egyszer.

 • Az egyéni sportágak cikkei még nincsenek rendezve, jelenleg a csapatsportok cikkeit alakítja át Tomcsy rendszerszinten. Egyszer talán erre is sor kerül.
 • A kakukktojásokhoz nem tudok mit szólni, én nem emléxem konkrétumra, hogy találkoztam volna velük... Majd figyelek.
 • Az említett oldalt jól ismerem, sokat használjuk. Ez viszont most arra világít rá, hogy nem elég simán a sportági cikkekből átemelni az érmes listásba a neveket, hanem kontrollozni is kell. Valószínűleg a sportági cikkeket megírt elődök nem megfelelő forrásokat használtak.

Az Érem infoboxokkal valóban elég szépen lesz majd munka, már én is nézegettem.

 • A felsorolt 3 világesemény (és abban a sorrendben) természetesen legyen benne, és pl atlétikánál ott van még 4.-nek a szabadtéri VB, de ezeken túlmenően viszont valóban kellene egy megbeszélés a sportműhelyben vagy a javaslatok kocsmafalon, hogy mi legyen/ne legyen benne. Jó kérdés, hogy bekerüljenek e a korosztályos érmek, meg úgy egyáltalán, elég képlékeny ez a dolog.
 • Magyarok esetében ha az országos érmek is bekerülnek, akkor úszásnál és atlétikánál nagyon elszabadulhat az infobox mérete. De ez is a megbeszélés kérdése. Ki kéne írnod, részletesen vázolva a lehetőségeket, és azok esetleges következményeit.
 • Szebb a „2004, Athén” forma, ugyanakkor mindenképp az időrend szerinti éremsorrendet kellene preferálni. Lesz ebben is bőven egységesítendő munka.
 • Az ilyen apróságra is figyeljünk oda a kiépítésénél, és a megírás lehetőleg legyen egységes mindenhol, pl szerintem kiírható, hogy Olimpiai játékok, ez kódban amúgy is kevesebb, mint az Olimpia; ellenben viszont természetesen Világbajnokság, Európa-bajnokság, stb. egyes számban, mert típus, és igen: nagy kezdőbetűvel, ahogy írod.

Elindítod a megbeszélést? – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. augusztus 11., 21:41 (CEST)

Nagyszerű. A távol-keletiek közül a japánt viszonylag pontosan át lehet írni a nemzetközi névalakból is, de a többi valóban problémás, igyexem ilyen szakértőket is találni, akik segítenének ebben a munkában. A véleménykérést tényleg a Véleménykérésen, vagyis a WP:VK-n kellene elindítani, és belinkelni az egyéb és a javaslatok kocsmafalra. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. augusztus 12., 15:21 (CEST)

Siem de Jong[szerkesztés]

Szervusz! Kisdongo vagyok, én írom Siem de Jong és az AFC Ajax cikkét. Először is köszönöm szépen, hogy beletettél olyan dolgokat a cikkbe amiket én nem. Még azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnám átalakítani az "Ajax - 2010. nyári keret" című legalul levő dolgot? Azért mert vannak benne még olyan nevek, akik már nincsenek a csapatban. Csak szeretném ha pontos lenne. Ha tudsz, kérlek segíts. Még kezdő vagyok. üdv. – Kisdongo vita 2010. augusztus 18., 23:45 (CEST)

Érem infobox[szerkesztés]

Szia, Dani megtalálta a hibát, egy szóköz rendetlenkedett. – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. augusztus 24., 14:28 (CEST)

Demy de Zeeuw[szerkesztés]

Szervusz! Kisdongo vagyok. Én írom Demy de Zeeuw, az AFC Ajax labdarúgójának a cikkjét. Arra szeretnélek kérni, hogy tedd be oda is a következő sablonokat: Az Ajax labdarúgói, Holland labdarúgók. Még kezdő vagyok és én ezért nem tudom, hogy hogyan is kell azokat berakni. Köszi! üdv. – Kisdongo vita 2010. szeptember 3., 22:52 (CEST)

Re: Olimpiai témájú szócikkek fontossági besorolása[szerkesztés]

Szia! Régi hiányunk, hogy nincs még irányelvünk a fontossági besorolásra. Ez azért "nem volt eddig probléma", mert nemigen foglalkozott senki tevőlegesen cikkértékeléssel... Persze valamikor be kellene majd sorolni a cikkeinket, de én is ezer fontosabb és sürgősebb teendőt találtam, lásd a userlapomon a Tennivalóknál. Szerintem az eredeti javaslatod a jó, ezt meg kéne szavaztatni a műhelyben. Tomcsy, Rugo, MDönci, Karesz52, Madridista és Mdavid, aki hirtelen eszembe jutott, nekik kellene írni, hogy szavazzanak gyorsan, aztán mehet.
A kizárt olimpikon is olimpikon, mert a kvalifikáción kiharcolta a részvételt: Szanyi Andor.

Részben más. Láttam, hogy kategorizáltad a magyarokat. Az Olimpikonok kategóriafa kb harmada (a nemzeti része) ki van építve, első körben arra az 50 nemzetre, amiben volt már besorolt olimpiai bajnok. Ezeket a kategóriákat hozzá kellene majd adni az érintett sportolókhoz, szerintem egyszerre lehetne csinálni az Érem infoboxok rendberakásával. Viszont ehhez kellene egy egyezmény amazokról, hogy abban mit, hogyan, milyen sorrendben jelöljünk. Ez az, amiről már váltottunk már pár gondolatot korábban, erről kellene egy széles körű (nemcsak olimpiás) megállapodás. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. szeptember 7., 21:10 (CEST)

OK, nem gond, csináld akkor azt, az érem infoboxok ráérnék még, de mindenképp egy nagyobbacska falat lesz majd ez. Tudok arról, hogy nincsenek rendben a magyar olimpiai bajnokokról szóló cikkek, ezt is felírtam a fontos dolgok közé. Örülök, hogy szárnyaid alá vetted a témát :) Én azt figyeltem meg, hogy általában attól függ, hogy mennyire kidolgozottak ezek a cikkek, hogy mikor írták: általában a régebb keletűek a hiányosabbak. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. szeptember 7., 22:33 (CEST)

Olimpiai bajnokok[szerkesztés]

Szia! Novák Ferenc (kenus) cikkére rá tudsz nézni? Hiányzik róla az infobox és jelentős mennyiségű szöveg. Infoboxhiány van Varga Tamás (vízilabdázó) szócikkénél is, illetve ott forrás nélküli szöveg is van. Rájuk tudsz nézni? Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2010. szeptember 16., 14:08 (CEST)

Olimpiai érmesek listája jégkorongban#Férfiak[szerkesztés]

Szia! Bővítettem. Rá tudnál majd nézni az 1976-os és a 2002-es orosz nevekre? Köszi! – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. szeptember 21., 01:55 (CEST)

magyar jégkorong csapatok vezetőedzői[szerkesztés]

szia, szeretném olyan szépen kiegészíteni az eddigi vezetőedzőkkel a többi magyar illetve mol ligában szereplő csapatot mint, ahogy az Alba Volán SC,Újpest,Ferencváros csapatoknál van. Nem tudod honnan lehet információt szerezni a régebbi vezetőedzőkről? Illetve az acélbikáknál még wikipédia szócikekkben is ellentmondás van az alapítást illetően, 2006 vagy 1976ot tekintik annak? köszi - Szombathelyi Haladas FC.svgDjozike Vita 2010. szeptember 26., 14:40 (CEST)

-Köszi a segítséget ezen az oldalon a Dunaferr/Acélbikák történetét írja le. Ott az áll, hogy: "A légiósok hazamentek, majd májusban a DAC bejelentette, megszünteti csapatát. 2006 nyarán tehát ott álltunk, hogy Dunaújvárosnak nem lesz OB I-es felnőtt csapata.

Azonban, mint már korábban annyiszor, ismét fordulatot vett a dunaújvárosi jégkorong. 2006 júliusában megalakult a Dunaújvárosi Jégkorong Kft., amely később létrehozta csapatát, a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu-t." Tehát én ebből azt veszem ki, hogy a DAC megszűnt és az Acélbikák megalakult, tehát akkor az alapítási év 2006 és mivel nem a jogutódja ezért az addigi eredményeit sem "örökölték" az Acélbikák. Akkor szerinted átjavíthatom az adatokat?

A vasasnál szerintem más az eset, a honlapjuk szerint az utánpótlás is a vasas kezében van csak még stars néven fut. - Szombathelyi Haladas FC.svgDjozike Vita 2010. szeptember 28., 13:58 (CEST)

Ottawa[szerkesztés]

Köszönöm, tévedni emberi dolog. Lajos52 vita 2010. szeptember 27., 19:22 (CEST)

Ismételt kérés[szerkesztés]

Szia! Bocsáss meg, hogy megint zargatlak, de sürgősen át kellene nézni két szócikket: Köteles Erzsébet és Hargitay András. Mindkettő Lajos52 munkája, akinél már a labdarúgó-játékvezetők kapcsán is akadt gond. Rá tudsz lécci nézni? Köszi előre is! Cassandro George Cross Malta.svg Ħelyi vita 2010. október 17., 15:57 (CEST)

Orosz nevek[szerkesztés]

Szia. Ha van időd és kedved, átnéznéd ezt a lapot: Olimpiai érmesek listája biatlonban. Még építés alatt van, de majd csak akkor folytatom, ha a nevek rendben vannak. Főleg az utolsó olimpiák érmesei nagyjából rendben vannak, azokat még az olimpia alatt kérdeztem. Előre is köszönöm. Szia.– BahuszSmiley green alien.svg vita 2010. november 7., 16:30 (CET)

Rendben, nagyon szépen köszönöm.– BahuszSmiley green alien.svg vita 2010. november 7., 20:30 (CET)

Cirill betűs szláv nevek nyelvközi megfeleltetési és átírási példatára[szerkesztés]

Szia! Szeretnélek bevonni ebbe a projektbe. Ha jó ötletnek tartod, kérlek, vegyél részt a bővítésében. A véleményedre mindenképp kíváncsi lennék. Üdv: – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. november 9., 00:06 (CET)

Proki szerkesztései[szerkesztés]

Kösz, hogy észrevetted újabb másolását Prokinak. Írtam figyelmeztetést a vitalapjára. Andrew69. Icône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svgIcône étoile d'or à cinq branches.svg 2010. november 15., 07:53 (CET)

Döntenivalók az Olimpiaműhelyben[szerkesztés]

Szia! Nemrégiben 2 megbeszélést is indítottam az Olimpiaműhely vitalapján:

 1. Két navbox esetleges összevonása
 2. Az Egyesült Csapat esetleges átnevezése

Örülnék, ha hozzászólnál!

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Ezen kívül tettem be egy linket az oldalra egy a wiki egészét érintő fontos közösségi szavazásról, aminek az előkészítésében én is sokat dolgoztam. Holnap (csütörtök) reggel 7:35-ig abban is lehet még szavazni, fontos lenne, hogy minél többen szavazzanak, a döntés legyen az egész szerkesztői közösség döntése!

Üdv: – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2010. december 1., 19:23 (CET)

Orosz nevek[szerkesztés]

Szia. Segítséget kérnék az alábbi orosz, kazah, ukrán és fehérorosz nevek magyar átírásához:

-Orosz

 • Maxim Gennadjevitsch Maksimov - Макси́м Генна́дьевич Макси́мов
 • Tatiana Jurjevna Moiseeva - Татья́на Ю́рьевна Моисе́ева
 • Oksana Ivanovna Neupokoeva - Оксана Ивановна Неупокоева
 • Natalya Leonidovna Burdyga - Наталья Леонидовна Бурдыга
 • Mariya Ivanovna Sadilova - Мария Ивановна Садилова

-Fehérorosz

 • Vladimir Miklashevsky - Уладзімір Міклашэўскі
 • Vladimir Chepelin - Уладзімір Чапелін
 • Mikhail Siamionau
 • Vitali Tsvetau

-Ukrán

 • Oksana Mykolajvna Yakovleva - Оксана Миколаївна Яковлєва
 • Alexei Aidarov - Олексій Айдаров
 • Oleg Berezhnoy - Олег Бережний
 • Oksana Mykolajvna Yakovleva - Оксана Миколаївна Яковлєва
 • Lyudmyla Pysarenko - Людмила Писаренко
 • Nina Karasevych - Ніна Карасевич

-Kazah

 • Alexandr ValerjeVitsch Trifonov - Александр Валерьевич Трифонов

Előre is köszönöm.– BahuszSmiley green alien.svg vita 2010. december 2., 12:56 (CET)

Póni lovak[szerkesztés]

Ajánlom forrásnak ezt a könyvet.

 1. Mihók Sándor, Pataki Balázs: Lófajták. Mezőgazda Kft, 2003. ISBN 9789632864716

Heart-beat.gifVadszederkeMágika 2010. december 5., 07:07 (CET)

10289 Geoffperry[szerkesztés]

BallotCheckMark.png Javítva – Pakos My fender(Pakos).jpgüzenet 2010. december 9., 15:35 (CET)

Kellemes ünnepeket![szerkesztés]

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2010. december 23., 13:17 (CET)

Re:Csuklyás bukó[szerkesztés]

Szia.

Időközbe rendeződött a helyzet. A csuklyás bukó és a bóbitás bukó két külön faj.

Sajna a bóbitás bukó szinonímájaként volt fenn a csuklyás bukó - ezért volt az átirányítás - , e ez két külön faj. Közben VC-s szerkesztőtársunk megírta a csuklyás bukó szócikket és kivette a bóbitás bukó leírásából a csuklyás bukó szinonim nevet is,

Így jelenleg mindkét lap rendben van.

Üdv.– Attis vita 2010. december 28., 15:23 (CET)

gyorskorcsolyázó infobox[szerkesztés]

Meglesz. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) Dragon01.svg papírtekercs 2010. december 30., 10:00 (CET)