Szerkesztővita:Módis Ágnes Vadszederke

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Wikipédia:Üdvözlünk, látogató! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Módis Ágnes Vadszederke!

Üdvözlünk!


Bergkirchen - Panorama.jpg


Hello!
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Marci vita 2008. augusztus 30., 17:21 (CEST)


Szerkesztői oldalam!Ü z e n e t e k :


2018. december 9., vasárnap. Ma Natália névnapja van.
3869 nappal ezelőtt regisztráltam.
Facebook icon.svg
Archív
Archív

Két wikitársat[szerkesztés]

javasoltam a bürokraták lapján megerősített szerkesztőnek: Szerkesztő:Dencey és Szerkesztő:1955éV. Ha lelkiismereted szerint egyetértesz a javaslattal, támogasd őket. Előre is köszönöm az együttműködést.– – Mártiforrás 2017. február 10., 12:23


Korrekt, dinamikus, segítőkész, pontos, türelmes.Kompromisszumokra kész, együttműködő szerkesztő. Ha én is javasolhatom, akkor támogatom.

1955éV vita 2017. február 10., 12:30 (CET)

Kedves @Pataki Márta:, @Dencey:, @1955éV:, akadálya csupán annyi van a javaslásomnak, hogy már hosszabb idő óta nem követem figyelemmel a vitákat és a Wikitanács megjegyzéseit a szerkesztőkkel kapcsolatban, így nem is tudom, hogy van-e valami akadálya a dolognak. Remélem, hogy az aktívabb szerkesztők közül lesz annyi, hogy megkapják a státuszt. Heart-beat.gif Vadszederke' 2017. február 10., 19:46 (CET)

Kedves Ágnes, az a gond, hogy szinte minden szerkesztésem elfogadott. Már második alkalommal kéri egy-egy számomra teljesen ismeretlen szerkesztőtárs a megerősített státuszt számomra. Mindenki elmondta már a véleményét. Olvashatod a különböző fegyelmi eljárásaimat, wikitanácsi megítéléseimet, amelyek összegzik erényeimet, a rám mért elmarasztaló és lesújtó kritikákat és az én reagálásaimat is. Kérlek segíts abban, hogy ezek alapján kialakítod a véleményedet és közlöd a közösséggel. Nyitott könyv vagyok számodra régóta ismersz engem (Overdose). Mindenképpen elfogadom megtisztelő döntésedet. Köszönöm. – – –Dencey vita 2017. február 10., 21:16 (CET)

Köszönöm értékelésedet. Jó munkát kívánok – – –Dencey vita 2017. február 11., 15:04 (CET)

Nem ismerek rád Dencey. Hova ez a nagy illedelmesség? Heart-beat.gif Vadszederke' 2017. február 11., 15:08 (CET)
Mindig illedelmes voltam, neked még azt is írtam, hogy szeretlek. De Ottóval és Deszróyerrel, amikor hasba rúgtak nem tudtam higgadt és udvarias maradni, persze meg is bűnhődtem érte. Az ember holtig tanulja a kedvességet és udvariasságot. Minden jót neked.– – –Dencey vita 2017. február 11., 15:14 (CET)

Mobiltárca[szerkesztés]

Szia! Több heti kemény munkával sikerült az erősen elfogult és egyoldalú "Mobiltárca" szócikket átalakítani, hogy végre ne úgy nézzen ki, mintha Magyarországon kizárólag a Telekom/Vodafone féle NFC-tárcák léteznének. Most egyetlen mondattal sikerült visszaállítanod ezt a benyomást. Kérlek, vagy járj jobban utána a témának, mielőtt szerkesztenél, vagy ha valamelyik érintett cégnek dolgozol, akkor tanúsíts egy kis önmérsékletet és ne tolj ki a többi mobiltárca-szolgáltatóval, akiknek továbbra is elérhető marad a tárcája.

EstendorLin vita 2017. február 13., 16:01 (CET)

Március 8.[szerkesztés]

Boldog Nőnapot kívánok! DenesFeri vita 2017. március 8., 10:40 (CET)

@DenesFeri: Nagyon szépen köszönöm! Heart-beat.gif Vadszederke' 2017. március 15., 15:33 (CET)

Ellenőrzés[szerkesztés]

Kedves Vadszederke! Ha majd időd engedi, légy szíves, ellenőrizd már az 'Orosz László Wladimir' cikk kisebb kiegészítéseit. Szép napot! Üdv és köszönet: Tronos1

Kincsemhez segítségkérés[szerkesztés]

Tudnál segíteni: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Kincsem? Itt van néhány kérdés, amiben elakadtak. Egyrészt azért kérem segítségedet, mert lovas témában járatos vagy, másrészt mert talán tudod kit kell segítségül hívni. Szép estét kívánok! Apród vita 2017. április 19., 21:37 (CEST)

Fájl:4559 (4972) napora ponori thewrewk aurel 2.jpg[szerkesztés]

Szia! Ez a kép sajnos engedélyköteles. Tudom, hogy régen szabad licenc alatt felhasználhatók voltak a szoborlap.hu képei, de ma már ez nincs így, és a honlap jogi eligazítást tartalmazó oldalának sincsen meg az archív linkje, így sajnos nem bizonyítható a szabad felhasználás. Megpróbálsz engedélyt szerezni? – Regasterios vita 2017. április 23., 16:49 (CEST)

A képről készült saját fotó is, amit majd feltöltök, mert a kép tárgya valóban fontos. Ezt a képet nyugodtan törölheted viszont. Heart-beat.gif Vadszederke' 2017. április 24., 01:21 (CEST)

Bethlen család kastélyai[szerkesztés]

Kedves Ágnes! Köszönöm a Bethlen család kastélyai szócikkemmel kapcsolatos üzenetedet! Eredetileg külön szócikket szerettem volna a kastélyokról, ezért van az, hogy igyekeztem adni egy hátteret, kontextust a Bethlenekről. Többen javasolták, hogy legyen a szócikk része a Bethlen család szócikknek - így most a kastélyok listáját bedolgoztam abba a szócikkbe. Ott már nincsen információ általában a Bethlenekről a kastélyok részben. :) Tudnál esetleg abban segíteni, hogy egy ellenőrizetlen oldal mikor/hogyan válik ellenőrzötté, és így mindenki számára egyből elérhetővé? Van több szócikk is, amibe beleszerkesztettem, de hónapok óta csak az ellenőrizetlen változatban látom a változtatásaimat! Köszönöm előre is a segítségedet! Üdvözlettel, Zsuzsa – TZsuzsanna vita 2017. április 25., 17:54 (CEST)

Magyar díjlovasok listája[szerkesztés]

Szép estét kívánok!

A Magyar díjlovasok listája zavarbaejtő, mert senki sincs rajta belinkelve. Egyikük se híres?

A másik kérdésem, hogy a lista csak élő személyeket tartalmaz(hat) vagy elhunyt díjlovasokat is? Apród vita 2017. május 22., 17:57 (CEST)

Két kérdés, melyre ugyancsak nem adtak nekem választ. Apród vita 2017. szeptember 9., 12:43 (CEST)

Magyar Wikipédia Magazin[szerkesztés]

Közben már egy harmadik kérdés, ami magaziníróként érint téged: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Magyar Wikipédia Magazin. Apród vita 2017. szeptember 9., 12:42 (CEST)

Szia! Olvastam a fent említett kocsmafali beszélgetést, a szerkesztőkkel való beszélgetések is folytatódnak majd? Gerry89 vita 2017. szeptember 10., 21:08 (CEST)

Kincsem[szerkesztés]

Kedves Ági! Tudom mennyire fontosak neked a lovas témájú cikkek ezért ajánlom figyelmedbe, hogy jelöltem kiemelésre Kincsemet. Kérlek nézz rá és támogasd, ha te is úgy gondolod, hogy megérdemli a csillagot. Andrew69. Blue a v.svg 2017. július 14., 07:16 (CEST)

Magyar díjlovasok listája[szerkesztés]

Üdv! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Magyar díjlovasok listája szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Magyar díjlovasok listája oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon lehet. Ha úgy érzed, még segítségre szorulsz a Wikipédia szerkesztésében (pl. annak eldöntésében, hogy mi való a Wikipédiába és hogy egy cikknek milyen formai követelményeknek kell megfelelnie), akkor javaslom, hogy olvasd át a fenti üdvözlődobozban lévő hasznos linkeket, tedd fel kérdéseidet a kezdők fórumán, vagy ha akarsz, egy tapasztalt szerkesztőt (mentort) is kérhetsz a mentorműhelyen keresztül magad mellé, aki kezdetben segít neked eligazodni. Köszönöm a figyelmedet. Malatinszky vita 2017. szeptember 20., 20:07 (CEST)

Részemre jött üzik[szerkesztés]

Kedves Mindenki!

Sajnos nagyon kevés időm van mostanában a wikiben járni, de talán mégsem reménytelen a dolog, hogy visszatérek ide. Ami a Magazint illeti, kérdezzétek meg Mészöly T-t miért nem írok oda. Heart-beat.gif Vadszederke' 2017. október 4., 11:46 (CEST)

Közben már beszéltem a magazinról a kocsmafal egyében. Apród vita 2017. október 6., 13:26 (CEST)

Pataki Márta[szerkesztés]

Szia, szeretnék érdeklődni, hogy a Magyar Wikipédia Magazinban megjelent képek milyen licenc alatt vannak? Esetleg Te csináltad őket, vagy Márta adta? Jó volna használni őket Márta szócikkében. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. november 18., 23:46 (CET)

Köszönöm a választ, azt reméltem hátha a Te képeid. Nehéz most kideríteni, hogy ki lehetett a fotós, de majd egyszer megpróbálunk utánajárni. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. november 19., 20:23 (CET)

Nőknapjára[szerkesztés]

Boldog nőnapot kívánok! DenesFeri vita 2018. március 8., 10:34 (CET)

Wikitábor[szerkesztés]

Szia!

A Wikitáborral kapcsolatban kérdezem, hogy milyen szobában szeretnél lenni, mert lassan lefoglalnám a szállást :) Végleges program itt. Előre is köszi a visszajelzést. Alensha 2018. április 20., 16:41 (CEST)

Jelölés[szerkesztés]

Kedves Vadszederke!

Nagyon szépen köszönöm a támogatásod és a bizalmad! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. április 29., 21:59 (CEST)

hivatkozás[szerkesztés]

Kedves Ágnes! Ezen az oldalon találtalak meg a lap létrehozójaként: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Tolvaly_Ferenc&action=info Van benne egy hivatkozás egy újságcikkre, ami egy állítás, bírósági döntés sem támasztja alá, így a szócikkben hagyva károkat okoznak vele a kiadónak. Milyen megoldást tudsz javasolni? Előre is köszönjük a segítségedet. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Alexandra Kiadó (vitalap | szerkesztései) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. május 8., 14:29 (CEST)

Szakmai lektort keresek[szerkesztés]

Szia Vadszederke, olyan Wikipédia szerkesztőt keresek, aki szakmai lektorálásban tud segíteni. Kérlek vegyük fel a kapcsolatot, köszönöm! – Mucsi vita 2018. május 10., 15:19 (CEST)

kérdés[szerkesztés]

Kedves Ágnes, korábban is írtam itt az egyik oldallal kapcsolatban. Tudnánk arról egyeztetni? Előre is köszönöm! AlexandraKiadó vita 2018. május 14., 11:26 (CEST)

Média/sajtóműhely[szerkesztés]

Szia! Elkezdtünk szervezni egy mádia/sajtóműhelyt, itt: Szerkesztő:Apród/Médiaműhely-tervezet. Rád is dondoltunk, nem lenne kedved csatlakozni? Egyelőre itt tartunk: Szerkesztő:Apród/Médiaműhely-tervezet/Feladatok. Médiaműhelynek van írva, de pont arról beszélünk, hogy sajtóműhely legyen-e inkább :) Szóval még csak formálódik a dolog. Ha van kedved, gyere, szólj hozzá! Szia! Palotabarát vita 2018. június 15., 23:47 (CEST)

Fájl:Miskult.jpg[szerkesztés]

Szia! A borítón látható fotó honnan van? – Regasterios vita 2018. július 8., 23:27 (CEST)

@Regasterios: A képet Szalax készítette, de ezt neked is látnod kellett volna. :) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. július 9., 06:12 (CEST)

Miskolc National Theatre 10.jpg

Rendben, köszönöm a választ. – Regasterios vita 2018. július 9., 09:11 (CEST)

Áthelyeztem a képet a Commonsba (File:Bepillantás Miskolc kulturális életébe (borítóterv).jpg). Magyarázatképpen annyit tennék hozzá, hogy {{cc-by-sa-3.0}} licencet tettem az általad kihelyezett közkincs helyére, mert Szalax is ilyen licenc alatt tette közzé a fotóját. A lényeg, hogy ilyen esetben te is ugyanolyan, vagy azzal egyenértékű licencet használhatsz csak, közkinccsé tehát nem teheted a belőle létrehozott származékos munkát. – Regasterios vita 2018. július 9., 09:27 (CEST)

Köszi az alapos tájékoztatást. :) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. július 9., 21:30 (CEST)

Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Látkép09.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képfeltöltéseid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2018. augusztus 2., 21:43 (CEST)

@Regasterios: Van a képhez engedély, majd rendezem.

(És én még azt gondoltam, hogy a wikiszülinapomra köszöntesz fel.) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. augusztus 3., 05:49 (CEST)

A képengedély 2009. július 16-án lett továbbítva a permissions-hu@wikimedia.org címre.

Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. augusztus 3., 06:13 (CEST)

Nem szoktam figyelni az ilyesmit, de boldog wikiszülinapot kívánok! A képet jelezd az OTRS-falon, kérlek, mert akkor az elkallódhatott. – Regasterios vita 2018. augusztus 3., 07:32 (CEST)


Mini S[szerkesztés]

Szia! Ez elég reklámízű lett, nem? „Ugyanolyan szép kivitelű és biztonságos” és „már kapható Európában”? Nem nagyon való ez egy enciklopédia cikkbe. Ráadásul az autó szempontjából ez a termék teljesen irreleváns. Fentiek miatt a bekezdést törölném a cikkből. Piraeus vita 2018. augusztus 18., 00:30 (CEST)

Én ki is vettem. Nettó reklám volt. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 18., 00:35 (CEST)

De még ha nem is reklám, akkor sem enciklopédikus ez a megfogalmazás. Pl. a szépség relatív fogalom, nem jelenthetjük ki egy semlegességre törekedő enciklopédiában, hogy mi szép, mi nem az. A szerkesztők esztétikai ízlése pedig irreleváns, és nem tartozik a szócikkekre. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 18., 00:38 (CEST)

Kedvesek, ilyen alapon akár a wikipédia nagy részét kitörölhetnétek, de mit szólna ahhoz Grin, amikor annyi energiát fektetett bele? :) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. augusztus 18., 07:47 (CEST)

Kedves Vadszederke! Nem, ilyen alapon nem, mert a tartalom túlnyomó része megfelel a semlegesség követelményének. Piraeus vita 2018. augusztus 18., 10:03 (CEST)

Mihail Kolodko[szerkesztés]

Szia! Tájékozódtam és a wikidatán se volt senki ezen a néven. Ha majd nevezetes lesz a sakkozó akkor elég lesz egyértelműsíteni. Ha tényleg nevezetes pedig akkor az egyért lapot is csináld meg. Köszi, Csurla vita 2018. szeptember 8., 21:27 (CEST)

Állatkert[szerkesztés]

Szia, még évekkel ezelőtt segítettem a miksolci állatkert kapcsán. Most is javítottam egy kicsit a leopárdos szócikkben, mire lenne leginkább szükség?

OK, hol lenne a legnagyobb szükség, melyik cikkben, cikkekben? Kapeter77 vita 2018. október 1., 17:34 (CEST)

Adminválasztás[szerkesztés]

Szia, köszönöm támogatásod az adminválasztáson! Palotabarát vita 2018. október 14., 16:20 (CEST)

@Palotabarát: szívesen! :) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. október 18., 12:33 (CEST)

Ági[szerkesztés]

Komár Laci, Demjén Rózsi, Pici bácsi... Ha elindul egy labda, ki tudja hol áll meg... – Burumbátor Súgd ide! 2018. november 7., 18:08 (CET)

@Burumbátor: Jaj, ne általánosíts már kérlek. Ebben az esetben ez így helyes. Please... Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. november 7., 18:13 (CET)

Azt írtad, hogy "mindenki így ismerte". Ha ez az indok az átnevezéshez, akkor légy következetes és a többieket is, akiket mindenki úgy ismert, nevezgesd át. Ha pedig az az indok, hogy "így helyes", akkor az átnevezés indoklásában is ezt kellett volna írnod. Révész Sanyi... :)) – Burumbátor Súgd ide! 2018. november 7., 18:25 (CET)

Egy cikkben nyilatkozta, hogy anno elvesztette a nevét, mert Fabulon Ági-ként ismerték. Mióta producer, Csak Pataki Ágnes-ként említik. Ezt meg kellene nézni alaposabban! Ugye, jó helyre írtam?

Nyárizápor vita 2018. november 9., 15:01 (CET)

Kedves @Nyárizápor:, melyik cikkben írta és hol? Légyszíves keresd meg nekem... Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. november 11., 15:49 (CET)

Megpróbálom, bár régen olvastam. Végülis mindegy rákeresés szempontjából. Ha Ágnesre keresnek rá, akkor felhozza a Google, fordítva is.

Nyárizápor vita 2018. november 12., 14:43 (CET)

Szia! Nem találom, de ha ennyire kell keresni, akkor nem is érdekes..Van egy forrás Neked!!: https://filmkultura.hu/regi/2007/articles/profiles/patakiagi.hu.html . Sok volt a hiba Nála, javítva lett. Például: Nem Ő volt az első magyar szupermodell (Keresztes Orsi). Jó munkát!!)))

Nyárizápor vita

@Nyárizápor: köszönöm, beillesztettem a cikkbe. Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. november 19., 22:10 (CET)

Fájl:Miskolc Steelers helmet rightface.jpg[szerkesztés]

Ezeket az adatokat honnan szedted ennél a képnél? – Regasterios vita 2018. november 15., 14:12 (CET)

Törlésre jelölés[szerkesztés]

Szia! Mint egyetlen jelentős "elérhető" hozzájárulónak neked szólok, hogy a törlésre jelöltem a lovaglás története lapot. JSoos vita 2018. november 26., 22:06 (CET)