Szerkesztővita:Bfranze88

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Bfranze88!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Linkoman vita 2016. július 1., 19:07 (CEST)

Bandcamp[szerkesztés]

Szia! Jó lenne több forrással ellátni. Más Wikik cikkét kérlek ne így szúrd be, már a Wikidatát használjuk, ami egy központi adatbázis, amely összeköti a különböző wikik cikkeit. A bal oldali menüben a Más nyelvek alatt tudod egyszerűen hozzáadni az angol cikket, amely segítségével az összes többi nyelvét és hozzáadja a rendszer. Üdv Xia Üzenő 2016. július 6., 12:23 (CEST)

Szia! Deichkind: erre sem adtál meg forrást. Kérlek ne írj a szócikkekbe olyat, hogy "banda", a Wikipédia nem fórum, vagy rajongói klub, az újságírós szleng itt nem használható. Vannak alternatívák (együttes, zenekar, formáció stb.). Köszönjük. Xia Üzenő 2016. július 28., 16:53 (CEST)

Kocsmafal[szerkesztés]

Szia! Ezt miért csináltad? A kocsmafalról nem szokás szakaszokat törölni, főleg nem indoklás nélkül. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. július 30., 11:58 (CEST)

Szia! Bocsánat, nem tudtam. Azt gondoltam, már nem fontos a kérdés, mert megtaláltam rá a választ. – Bfranze88 vita 2016. július 30., 12:01 (CEST)

Ilyenkor a legjobb a választ is beírni mindenki okulására, és hogy mindenki egyformán tudja. És az archívumban is megmarad. Ha később újból előkerül, kikereshetjük, hivatkozhatunk rá. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2016. július 30., 13:36 (CEST)

Ne törölj![szerkesztés]

Üdvözöllek! Kérlek, ne törölj ki teljes bekezdéseket, vagy egész oldalakat a Wikipédiában és ne hozz létre üres oldalakat. Ha egy olyan cikket törölsz, amely egyszer már szerepel a Wikipédiában, tehát egy duplikátum, kérlek, hogy a törlés után csinálj belőle átirányítást a másik cikkre. Ha úgy érzed, hogy a cikk tartalma hibás, egyoldalú, vagy rossz, arra kérlek, hogy a törlése helyett inkább bővítsd, vagy cseréld ki a helyes tartalommal, vagy legalább jelezd a problémát a cikk vitalapján. Ha úgy véled, nincs remény a lap „megmentésére”, kérlek, hogy olvasd el a törlési irányelveket a további lépésekhez. – CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2016. augusztus 29., 15:57 (CEST)

Aesop Rock[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Aesop Rock szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Piraeus vita 2016. október 23., 00:05 (CEST)

És még annyit tennék hozzá, hogy élő személyekről szóló cikkekből azonnal törölnünk kell minden állítást, ami nincs megfelelő forrásokkal alátámasztva. Üdv: Piraeus vita 2016. október 23., 00:06 (CEST)

Forrásolás[szerkesztés]

Cite button.png

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott Casey Neistat szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. Malatinszky vita 2016. november 23., 15:11 (CET)

Forrásolás[szerkesztés]

Cite button.png

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott Akció-kalandjáték szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. ιυlιυѕ aegιdιυѕ Csak szépeket! 2017. április 11., 17:58 (CEST)

Üdv! Köszönöm a felhívást, már pótoltam a forrásokat. – Bfranze88 vita 2017. április 12., 18:41 (CEST)

Szabaduló játék[szerkesztés]

Üdv! Miért lett ez videojáték? Valós térben zajlik. – Vépi vita 2017. április 12., 07:04 (CEST)

A kategória megadásánál a wikidata alapján néztem a szócikk témáját, ahol minden más nyelven a videojáték-műfajról szólt. A kategóriát kitörlöm, a szócikket pedig át kellene helyezni. Angolul az escape room ennek a szócikknek a párja.– Bfranze88 vita 2017. április 12., 09:17 (CEST)

Szóköz[szerkesztés]

Kedves Bfranze88! Kérlek használd a helyes központozást, például a "9. évad" pontja után szóköz szükséges, ne másnak kelljen utánad mindig javítani... Jó munkát! – Tudor987 vita 2017. május 27., 17:51 (CEST)

Forráskérés élő személy cikkéhez – Pharoahe Monch[szerkesztés]

Üdv Bfranze88! Köszönjük, hogy létrehoztad Pharoahe Monch szócikkét. Sajnos nincsenek forrásai, és az élő személyek életrajzi cikkeire vonatkozó irányelv alapján a cikkből törölnünk kell minden olyan állítást, ami nincs forrással alátámasztva. Ha fontos neked a cikk fennmaradása, akkor arra kérlek, hogy keress megbízható forrásokat a cikkhez, és tüntesd fel őket! Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor keress a vitalapomon! Üdv: – Piraeus vita 2018. február 12., 23:25 (CET)

Logó engedélyeztetése[szerkesztés]

Szia, ennél a logónál‎ szükség van a jogtulajdonos írásos engedélyére (ahogyan azt a sablonba be is másoltad), az engedélyt küld el légy szíves a permissions-hu@wikimedia.org mailcímre. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. március 15., 17:26 (CET)

@Pallerti: Szia, tudnál segíteni, mert a Kocsmafalon már írtam ezzel kapcsolatban, és már kétszer is elküldtem a hivatalos engedélykérő levelet a Mixcloudnak, de mindkét alkalommal a weboldalukon található tájékoztatót küldték el.
Mi áll abban a válaszlevélben? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. március 15., 17:35 (CET)
@Pallerti:Annyi, hogy ezen a weboldalon érhető el a logó.– Bfranze88 vita 2018. március 15., 17:38 (CET)
...hmmm, hát ez nekem elég gépies, automatikus üzenetnek tűnik, nyilván tudja az engedélykérő (ebben az esetben Te), hogy hol érhető el a logó és ugye igazából nem a logó, meg a választható szín és tipográfiai derivátjai hiányoznak, hanem a felhasználási engedélye, ami meg nincs meg ezen az oldalon. Úgy emlékszem, hogy adtam a KF-en angol nyelvű engedélykérésre formot, azt használtad? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. március 15., 20:57 (CET)
@Pallerti:Nem, ezt egy kollégájuk válaszolta, mert a saját nevével válaszolt a levelemre. Azt a sablont használtam, amit te küldtél.– Bfranze88 vita 2018. március 15., 21:30 (CET)
A megfogalmazott formalevélnél jobb ötletem nincs, erre kellene egy olyan egyértelmű válasz, nyilatkozat a jogtulajdonos részéről, hogy engedélyezik a felhasználást. Ezt az engedélyt kellene a permissions-hu@wikimedia.org mailcímre beküldeni, hogy az OTRS kezelők rögzíteni tudják. Engedély hiányában a logót nem fogjuk tudni felhasználni. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. március 15., 21:35 (CET)

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan[szerkesztés]

Szia, több üres szakaszt hagytál benne, gondoltam, szólok, mielőtt feltölteném csonksablonokkal. – Vépi vita 2018. április 12., 18:56 (CEST)

Szia, köszönöm az emlékeztetőt, eléggé elfeledkeztem erről a szócikkről. Hétvégén van időm kibővíteni a szakaszokat, szóval szerintem nem kell addig kirakni a sablonokat.– Bfranze88 vita 2018. április 12., 19:37 (CEST)

Feketegazdaság[szerkesztés]

Szia! Miért állítottad vissza a totálisan értelmetlen, források nélküli, saját kútfőből készített szubcsonkot? Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. május 1., 20:47 (CEST)

Láttam, hogy kiegészítetted, de sajnos a hozzáadott források nem támasztják alá magát a beírt eredeti szöveget. Nem ellenzem, hogy lekerüljön róla a szubcsonk sablon, de egyelőre ez így még nagyon kevés. Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. május 1., 20:52 (CEST)
Szia! Most csak annyira egészítettem ki, hogy lekerüljön róla a szubcsonk sablon, de tervezem, hogy tovább bővítem és forrásokkal kiegészítem.– Bfranze88 vita 2018. május 3., 20:34 (CEST)

Yogya[szerkesztés]

Köszi, akkor oda beteszed ugye? – Burumbátor Súgd ide! 2018. november 3., 10:34 (CET)

Forráskérés élő személy cikkéhez – Rodion Ladislau Roșca[szerkesztés]

Üdv Bfranze88! Köszönjük, hogy létrehoztad Rodion Ladislau Roșca szócikkét. Sajnos nincsenek forrásai, és az élő személyek életrajzi cikkeire vonatkozó irányelv alapján a cikkből törölnünk kell minden olyan állítást, ami nincs forrással alátámasztva. Ha fontos neked a cikk fennmaradása, akkor arra kérlek, hogy keress megbízható forrásokat a cikkhez, és tüntesd fel őket! Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor keress a vitalapomon! Üdv: – Piraeus vita 2019. február 9., 23:38 (CET)

Miskolc-műhely[szerkesztés]

Szia! Látom, sokat szerkesztel Miskolccal, az egyetemmel kapcsolatban. Örülök, hogy friss dolgokkal, hozzáértően bővíted, javítod a cikkeket. Nincs kedved a Miskolc-műhely keretében végezni ezt a munkát? Ha igen, kérlek írd be magad a műhely lapján a tagok közé. Elvárás és kötelezettség nincs :-). Üdv  … szalax üzenő 2019. június 29., 10:42 (CEST)

ME vs Miskolci Egyetem[szerkesztés]

Szia! Van egy elnevezési szokás a felsőoktatási karok, tanszékek nevének írásmódjára, ehhez tartjuk magunkat, amíg a közösség máshogy nem dönt: Wikipédia:Elnevezési_szokások#Felsőoktatási_karok,_tanszékek. Legyél kérlek körültekintőbb elnevezésekkor, mindig igyekszünk beleírni a szerköfbe miért nevezünk át valamit, ezekben is benne volt. Kösz, helló! Palotabarát vita 2019. július 9., 00:28 (CEST)

Fájl:Miskolci Egyetem címer.png[szerkesztés]

Szia! Ehhez a logóhoz intézed ugye az írásos engedély beszerzését. Ha kell segítség a mikéntjéről, szóljál nyugodtan. – Regasterios vita 2019. július 24., 07:39 (CEST)

Ne haragudj, most látom az OTRS-üzenőfalra írt hozzászólásodat. Tekintsd tárgytalannak, amit írtam fentebb. – Regasterios vita 2019. július 24., 07:54 (CEST)

Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 6., 16:44 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. szeptember 20., 17:12 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[szerkesztés]

RMaung (WMF) 2019. október 3., 21:50 (CEST)

Ábrahiba[szerkesztés]

Szia!

Az alábbi ábra bal felső sarkában lévő terület megnevezése hibás.

https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Districts_of_Botswana_hu.svg

Nyilván nem "délkeleti", hanem mondjuk "északnyugati"? Itt így van nevezve: Botswana#Közigazgatási beosztás. Javítod?

misibacsi*üzenet 2020. január 5., 04:11 (CET)

@Misibacsi: Szia! Köszönöm, hogy szóltál, nem tudom, eddig hogy nem vettem észre ezt a hibát. Nem csak az elnevezés hibás, hanem a térkép is, mert azóta az a kerület különvált. Mindjárt kicserélem egy aktuális térképre.– Bfranze88 vita 2020. január 5., 09:44 (CET)

OK. misibacsi*üzenet 2020. január 5., 18:12 (CET)

Botswana - elektromos csatlakozók[szerkesztés]

Szia!

Miért vetted ki az infobox-ból azt a megjegyzést, ami az elektromos csatlakozókat magyarázta meg? "Ref"-ben volt írva.

Jelenleg csak ennyi olvasható: "Elektromos csatlakozó D, G és M típus"

Ebből a laikus olvasó csak annyit tud meg, hogy háromféle csatlakozót használnak, de azt nem, hogy mik azok. Ezért írtam bele a magyarázatot. misibacsi*üzenet 2020. január 21., 13:22 (CET)

@Misibacsi: Szia! Úgy gondoltam, hogy az infoboxban csak adatok szerepeljenek, a csatlakozókról majd a szövegtörzsben teszek említést. Szerintem úgy lenne a jó, ha lenne egy lista csatlakozókról, és akkor egy egyszerű hivatkozással megoldható, mert máskülönben minden ország szócikkénél külön kellene megjegyzésként befűzni.– Bfranze88 vita 2020. január 21., 16:12 (CET)

Rendben, értem, így már más. Talán megfelelő, ha a szövegben is benne van - bár nem tudom, láttam-e ilyet más szócikkekben, tehát nem tudom milyen szakaszba illik ez az infó. Én azért emeltem ki az infoboxban, mert lehet, hogy valaki csak erre az egy dologra kíváncsi, és az infobox-ban lévő betűjelölések az olvasók többségének nem jelentenek semmit (én sem tudom, melyik mit takar, pedig szakmabeli vagyok, de ilyen jelölésekkel nem találkoztam).

Az olvasók nem szeretnek perceket tölteni olyan szöveg olvasásával, ami nem érdekli őket (az ország történelme, gazdasága, élővilága, stb), ha őt elsősorban az elektromos csatlakozás módja érdekli, mert éppen egy üzletben van, és vásárolna egy adaptert a csatlakozó átalakításához.

Van erről szócikkünk, hogy melyik országban milyen elektromos csatlakozókat használnak (+feszültségszint, és Hz adat is meg van adva).

Elektromos hálózatok és csatlakozók listája

misibacsi*üzenet 2020. január 21., 16:43 (CET)

"kiválasztott ország"? - már február van[szerkesztés]

Szia!

Kíváncsian várom, mi lesz a "kiválasztott afrikai ország" februárban! misibacsi*üzenet 2020. február 1., 08:39 (CET)

@Misibacsi: Szia! Igazából véletlenszerűen van kiválasztva az ország, szóval ajánlhatsz te is egyet, amihez van kedved szerkeszteni.– Bfranze88 vita 2020. február 1., 14:50 (CET)

Nekem teljesen mindegy melyik lesz, esetleg olyat kellene, aminek rövid, kezdetleges, hiányos szócikke(i) van(nak), azt / azokat könnyebb bővíteni. misibacsi*üzenet 2020. február 2., 06:46 (CET) @Misibacsi: Gabon pont ilyen, az ország szócikkében a legtöbb helyen csak üres szakaszok vannak. De ha van olyan ország, amellyel mélyrehatóbban szeretnél foglalkozni, akkor szólj, és az lesz a következő. – Bfranze88 vita 2020. február 2., 08:35 (CET)

Úgy látom, hogy Gabon szócikke pont nem ilyen, a legtöbb meg van írva, csak a "Kultúra" szakaszban vannak üres bekezdések. misibacsi*üzenet 2020. február 2., 13:53 (CET)

Gabon[szerkesztés]

Szia!

A "Lonely Planet"-ből szoktam adatokat venni, és az alapján részemről kész, azaz nem tudok mit hozzátenni a szócikkhez. Jöhet egy újabb tipp. misibacsi*üzenet 2020. február 2., 14:21 (CET)

Szia! Köszönöm a tippet, ahogy zajlik a szerkesztés, úgy majd összeáll egy alapvető linkgyűjtemény az országok kiegészítéséhez. Szerintem Gabon szócikke is túlságosan vázlatos, ezért még ezt szerkesztem egy hónapig.– Bfranze88 vita 2020. február 4., 19:54 (CET)

Át kellene írnod "Gabon" -ra az aktuális országot: Wikipédia:Afrika-műhely. misibacsi*üzenet 2020. február 8., 09:21 (CET)

@Misibacsi: Ha a "kiválasztott ország: Botswana" sorra gondolsz, az arra vonatkozik, hogy én melyik ország cikkét szerkesztem főként. – Bfranze88 vita 2020. február 8., 10:07 (CET)

Ja, értem. De akkor az adott hónapban kiválasztott, a Műhely tagjainak szerkesztésre felajánlott "aktuális ország" neve nincs kiírva sehol? Így nehezebb kialakítani csapatmunkát. Azt hittem, hogy az a célod vele, hogy mások is bekapcsolódjanak egy-egy adott ország szócikkének írásába.

Ahogy mondtam, nincs több anyagom Gabonhoz, tehát akár másik országot is javasolhatsz. Túl sok anyagom egyikhez sincs, de a World Fact Database tartalmazza a száraz tényeket, sokszor ez is hiányos egy-egy cikknél, ezeket gyorsan pótolni lehet. misibacsi*üzenet 2020. február 8., 10:21 (CET)

@Misibacsi: Az országok szócikkeit megnyitva nem nagyon találtam olyan országot, amelyet csak CIA World Fact Database alapján tovább lehetne bővíteni, mert sokszor pont ebből az adatbázisból indulnak ki. A műhely pedig még csak most alakul ki, szóval minden észrevételt szívesen fogadok. Az ötletem arra, hogy az érdeklődő szerkesztők meg is találják a műhelyt, az egy cikkértékelési sablonhoz hasonló sablon. Ugyanúgy a műhely témakörébe tartozó szócikkek vitalapján lenne elhelyezve, csak nem a cikkértékelés a feladata, mert az szerintem csak fölösleges munka, hanem tájékoztatás, hogy ez a szócikk az Afrika-műhelyhez tartozik, és a szerkesztő észrevételeit annak a vitalapjára írja ki, mert ott nagyobb eséllyel kap rá választ, mint a szócikkén. A műhely oldalára még a cikkértékelési egyszavas jellemzések helyett a havi kiválasztott szócikkek szerkesztésekor felmerült hiányosságok leírását tenném. Ezek megmaradnának később is, és szerintem segítenék a szerkesztőket, hogy hogyan induljanak el a szócikk bővítésével.– Bfranze88 vita 2020. február 8., 11:56 (CET)

Szakaszcímek[szerkesztés]

Szia!

"Hivatkozások" és "Megjegyzések"? Ilyenekkel más cikkben nemigen lehet találkozni, vagy ha igen, az nem megszokott és módosítani kell.

Ezek neve: "Külső hivatkozások", illetve "Jegyzetek". Én legalábbis így tudom. misibacsi*üzenet 2020. április 2., 16:26 (CEST)

@Misibacsi: Szia! A Külső hivatkozások címét már egyszer megváltoztatták, az lett a További információk szakaszcím. A szócikkek felépítése oldalon látható, hogy a két elfogadott változat, hogy vagy különválasztva használjuk a Megjegyzések és Hivatkozások szakaszt, vagy egyben a Jegyzetek cím alatt. Persze rengetegféle változat található a szócikkek között, de attól még ennek a két változatnak valamelyikét kellene alkalmazni. Én a előbbi változatot használom, mert szerintem az a legkézenfekvőbb elnevezés, a Hivatkozások cím alatt vannak a szócikk hivatkozásai, a megjegyzések alatt a megjegyzései.– Bfranze88 vita 2020. április 2., 16:35 (CEST)

Azt hittem, csak elírás. De akkor így rendben van. misibacsi*üzenet 2020. április 3., 06:56 (CEST)

Visszavonás kommunikáció nélkül[szerkesztés]

Szia! Visszavontál egy nagy kupac szerkesztést egy regisztrált szerkesztőtől, de nem látom, hogy jelezted volna neki, hogy mi volt az oka, mi volt a baj, mit kellene másképp csinálnia.

Légy szíves ezt tedd meg, és ha lehet, akkor a regisztráltak szerkesztéseit ne magyarázat nélkül vond vissza. (Így most OTRS-ben kérdezik, hogy mi történt, és nekem kell magyarázkodnom.)

Köszönöm! – grin 2020. május 12., 10:04 (CEST)

@Grin: Szia! Én Hegedűs Barbara felhasználó szerkesztéseit vontam vissza, mert szerintem egyértelműen nem felelt meg a minőségi követelményeknek, és sok fontos elemet is törölt a szócikkből. De Szalax ezután végzett módosításokat, így nem állíthattam vissza a cikk eredeti állapotát anélkül, hogy Szalax módosításait töröltem volna. Neki szóltam még tegnap erről: Szerkesztővita:Szalax#Miskolc_szócikk Elnézést a kellemetlenségért, csak gondoltam, hogy minél hamarabb kell ezen javítani, hogy később ne az elrontott változatot szerkesszék tovább. Szalax szerkesztéseit és a bot által archivált linket hamarosan kézzel újra beillesztem a szócikkbe. – Bfranze88 vita 2020. május 12., 10:21 (CEST)

Hegedűs Barbaráról van szó, aki láthatóan kezdő, viszont regisztrált, és így lehet vele kommunikálni. A diffet is igyekeztem úgy kivágni hogy csak azt lásd. grin 2020. május 14., 01:08 (CEST)

2020 június[szerkesztés]

Szia!

marad júniusra is Benin - Van valami komoly indok rá? Nekem nincs több anyagom hozzá. A forráshiány bármely ország esetén pár nap alatt kiderül, és szoktam is szólni. Nem látom értelmét a hosszabbításnak, hogy továbbra is ezzel az országgal foglalkozzunk. misibacsi*üzenet 2020. június 1., 12:54 (CEST)

@Misibacsi: Szia! Igen, az országok cikkeinek bővítésénél elég hamar falba ütközök, mivel nem találtam még magamnak olyan átfogó forrást, mint neked a Lonely Planet, ezért sok időt igényel az, hogy csak egy adott témához összeollózzam a kellő infókat és forrásokat. Mivel ketten dolgozunk még csak a szócikkeken, ezért szerintem váltogassuk 2 hetente a kiválasztott országot, így nekem is lesz időm, hogy dolgozzak a szócikken. A Zambia szócikk jó lesz most? – Bfranze88 vita 2020. június 1., 13:39 (CEST)

Zambia: nekem teljesen jó, már el is kezdtem bővíteni. Egyébként a probléma kettős: egyrészt, hogy milyen információt hagyjak ki, másrészt a túl részletes infókból mit rakjak bele a cikkbe... Vigyor misibacsi*üzenet 2020. június 1., 17:50 (CEST)

Egyenlítői-Guinea[szerkesztés]

Szia!

Rávetettem magam, de a Lonely Planet nagyon kevés infót tudott adni, mivel nem turista-barát országról van szó. Nagyjából ellőttem az összes puskaporomat. Malabót is kiegészítettem egy kevéssel.

A Lonely Planet több helyen leírta, hogy magas szinten megy a korrupció, ezért maradt szegény az ország lakossága, miközben dollár százmilliók vándorolnak kevesek zsebébe az olajbevételekből, amik pár évtizede megugrottak. Ezt nem tudtam hova beírni, pedig fontos lenne. A katonákat/rendőröket megemlítettem, hogy ez náluk is megy (a fizetésük nyilván alacsony, illetve ott van náluk a fegyver is...), csak éppen kicsiben.

misibacsi*üzenet 2020. június 29., 20:32 (CEST)

@Misibacsi: Szia! Igen, gondoltam, hogy egy ilyen kis területű és látványosságban szegény országról még a Lonely Planetben sem tudnak sokat írni. Az általad írt állítást a gazdaság rovatba lehetne beletenni egy magyarázatként a gazdasági helyzetre, de szerintem árnyalni kellene a megfogalmazást és több forrással is alátámasztani az állítást.– Bfranze88 vita 2020. június 29., 21:50 (CEST)