Szerkesztővita:Rodrigo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A szerkeszt fül melletti "Új téma nyitása" szövegre, vagy a jobb oldali képre kattintva üzenetet hagyhatsz nekem. --biiip---


Korábbi megjegyzések: User vita:Rodrigo/archiv01; User vita:Rodrigo/archiv02; User vita:Rodrigo/archiv03, User vita:Rodrigo/archiv04; User vita:Rodrigo/archiv05; User vita:Rodrigo/archiv06; User vita:Rodrigo/archiv07; User vita:Rodrigo/archiv08

Rusznák Iván kép[szerkesztés]

Szia! Rusznák Iván feltöltött magáról egy képet 2 napja. Lecserélnéd? A régit, fiatalkorit törölni kellene!! - itt: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl%3AIvanrusz.jpg&oldid=18350233

1955éV vita 2017. január 18., 12:25 (CET)

Felépítés[szerkesztés]

Sziaǃ Elolvastam a szócikkek felépítéséhez kapcsolódó lapot, de nem nagyon sikerült megértenem, hogy mit és hogyan kell alkalmazni. El tudnád magyarázni, hogy mit kell kiírni a címsorba, illetve a két felépítésből melyik milyen esetben kell használni?– Bfranze88 vita 2017. január 21., 13:55 (CET)

Kristyán judit szócikk[szerkesztés]

A próbalapomon van egy szócikk, készen van. Infoboxot nem tudom, hogy kell megcsinálni. Át is kellene helyezni a próbalapomról. Megtennéd?? Nem köszöntem: szia !!

1955éV vita

Wikipédia:Le ne harapd a kezdők fejét![szerkesztés]

Kedves Rodrigo! Nem szoktam leharapni, de inkább az új szerkesztő figyelmét kellene felhívni a tisztességes névhasználatra. Amúgy én kizárólag vandalizmusnál szoktam visszavonni, vagy törlést javasolni, de ez a két megmozdulás együtt számomra annak tűnt. – SepulturaHalloween286.pngP's.box 2017. február 10., 11:47 (CET)

Sziasztok, remélem nem okozott nektek problémát, hogy picit rendbehoztam a Trunkó Bálint szócikket és levettem a pusztító sablonokat. Szerintem sem szabad senkinek leharapni a fejét. – – –Dencey vita 2017. február 11., 09:28 (CET)

Ezobioöko[szerkesztés]

Kedves Rodrigo! Igazán jól esett, hogy írtál! Köszi. A napokban megnézem amiket küldtél. Én a magam részéről csak kis kiegészítéseket szoktam végezni szócikkeken. Egy-két infót, félmondatot fűzök hozzá. De ezt szívesen. Jó szerkesztést! Szia Bokorember vita 2017. március 1., 10:27 (CET)

Kérés![szerkesztés]

Szia! A segítségedet szeretném kérni! Mi a hiba még mindig a szó cikkemben, hogy nem hagyták még jóvá? Köszönöm. Király Irén Király Irén vita 2017. március 12., 22:49 (CET)

Kérés![szerkesztés]

Szia! A segítségedet szeretném kérni! Mi a hiba még mindig a szó cikkemben, hogy nem hagyták még jóvá? Köszönöm. Király Irén Király Irén vita 2017. március 12., 22:54 (CET)

Szia Rodrigo[szerkesztés]

Szia!

Szeretnék mentort találni. Láttam, hogy te lennél mentor. Tudnál nekem segíteni? Divat és viselettörténettel kapcsolatos cikkeket szeretnék írni a Wikipédián.

Üdvözlettel: Sysy

Források műhelye[szerkesztés]

Kedves Rodrigo! Szívesen tennék azért, hogy a Wikipédián a források jobb állapotban legyenek. A magam környezetében igyekszem is erről gondoskodni, de lehet, hogy bizonyos dolgokat megkönnyítene, hatékonyabbá tenne a műhelymunka.

Ezért érdeklődöm, hogy a Források műhelye aktív-e, mik a céljai, mi a belépés módja, ha nem aktív, akkor pedig tervezed-e a felélesztését. Szívesen részt vennék akár a felélesztésben, akár műhelytől független együttműködésben, de akár abban is, csak hogy megbeszélünk pár dolgot a témában. Cvbncv Vince(érveljünk) 2017. május 19., 12:49 (CEST)

Segítség és tanács kérés kezdő szerkesztőnek[szerkesztés]

Kedves Rodrigo! Pár hónapja kezdtem bele a Wiki szerkesztésbe, legfőképp azzal a céllal, hogy a magyarul még nem létező szócikkeket, melyek engem is érdekelnek, (pl: filmek, mozitechnika, mezőgazdaság, és egyéb műszaki téma) elérhetővé tegyem mások számára is, emellett nyelvtudásomat is karbantartsam. Sikeresen fordítottam egy-két szócikket, melyek természetesen utólagos karbantartásra szorultak. A szerkesztés során időről-időre belefutok egy számomra felmerülő problémába, az Infobox-ba. Ez jelentős része egy-egy szócikknek, azonban nehézkes számomra a szerkesztése, a forráskód kitöltése után pl. máshogy jelenik meg, vagy nem tudom megfelelően formázni. A képek infoboxba való beillesztéséről, és azok szerkesztéséről is szívesen fogadnék néhány tanácsot. Ezzekkel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Válaszod előre is köszönöm. JFBence

Megválaszolva itt: Szerkesztővita:JFBence#Szerkesztések

szerkesztési kérdés - jóváhagyás, ellenőrzés[szerkesztés]

Kedves Rodrigo,

a segítségedet szeretném kérni egy szerkesztéssel kapcsolatos probléma megoldásában. Újonnan regisztrált felhasználóként egy már meglévő szócikkben szeretnék változtatni a szövegen, ami meg is történt, viszont a Változtatások közzététele nem. Az admin felületen látom, hogy mit módosítottam, de a publikus verzióban nem. Eközben az Ellenőrzés folyamatban felirat is olvasható, meg azzal is találkoztam, hogy még jóváhagyásra vár, de azt nem értem pontosan, hogy ebben az esetben ki lesz a jóváhagyó. A szócikk egy szervezethez kötődik, aminek a munkatársa vagyok - vagyis mi vagyunk a hivatalos és hiteles forrás, viszont maga a szócikk úgy 7 éve lett létrehozva. Lehetséges, hogy ehhez az email címhez és felhasználóhoz érkezik be a jóváhagyási kérelem (ez a cím már nem létezik egyébként)? Tudnál segíteni, hogyan mi lehetne a megoldás, mit kellene tenni, hogy megjelenjen a frissített szöveg?

Előre is köszönöm a segítségedet.

Üdv, O

A GS1 lap frissítve, véleményezve. – Rodrigó 2017. október 7., 13:22 (CEST)

Tasnádi István (író) - író lapja[szerkesztés]

Kedves Rodrigó! Tasnádi István - író lapját szeretném kiegészíteni a honlapján található, és Tasnádi Istvántól származó információk alapján. Ha én átvezetem a kiegészítéseket, jóvá tudod hagyni őket? Köszönöm. – Laszlo Somogyi vita 2017. október 25., 14:56 (CEST)

@Laszlo Somogyi: Mielőtt belelendülnél, kérlek olvasd át ezt az útmutatót: Wikipédia:Élő személyek életrajza. Javaslom keress külső forrásokat. – Rodrigó 2017. október 25., 22:09 (CEST)

Tasnádi István - író lapja[szerkesztés]

Kedves Rodrigó! Külső forrásként megfelel a színházi könyvekre specializálódott könyvkiadó honlapja? Itt: http://selinunte.hu/tasnadi-istvan-darabjai-es-bemutatoi/ Üdv, Somogyi Laci

@Laszlo Somogyi: Ezt javaslom, és akkor nem lesz bújtatott reklám: http://www.dramairo.hu/hu/tagok.html?szemely_id=2319#

Tasnádi István - író lapja[szerkesztés]

Kedves Rodrigo! A weboldal, amit javasolsz nagyon pontatlan és elavult. Az oldalon megjelenő legutolsó színpadi bemutató 2008-as. Azóta már több mint 10 bemutatója volt Tasnádi Istvánnak, és két kötete is megjelent. Emellett a régebbi adatok is hiányosak. Nem szerepel 1993-ban megjelent verseskötete, és több régebben bemutatott darabja sem. Az oldalon szereplő információk alapján nem egyértelmű, hogy az irodalmi adaptációk gyakorlatilag színpadi adaptációk. Ha a Selinute kiadó honlapjára hivatkozom (ahol pontos és friss információk találhatók legalább a színpadi bemutatókról), akkor pontosan mit reklámozom? A wikipedia oldalon nem szerepel a forgatókönyvek között a Terápia és az Aranyélet sem. Szeretnék pontos és részletes képet adni Tasnádi István pályájáról, kérem segítségedet. Somogyi László

@Laszlo Somogyi: A Wikipédián kerülendő a reklám, javasolt olyan források használata, amik semlegesek a tárggyal kapcsolatban. Ez többek között azért is van, mert a reklámozók nem próbálják a tudományos munkáknál kikristályosodott forrástan elveit használni a tárgyilagosság megőrzésére, hisz jellegüknél fogva befolyásolásra törekszenek. Egy kimerítő írás a témában: Wikipédia:Mi számít megbízható forrásnak?

Egy egyébként már függetlenül megalapozott cikkben lehet kiegészítő tényeket más forrásokból, például kereskedelmi oldalakról is beletenni, melyek az alaposságuk miatt a személyes blogokat leelőzhetik. A lényeg, hogy amennyibe egy ismeret megtalálható egy közismereti, közcélú felületen, akkor azt kell jelezni és felhasználni, mint alapot. Megjegyzés: Persze kereskedelmi oldalak is létrehozhatnak igényes, kidolgozott oldalakat, amik tudományos értéküknél fogva vitathatatlan hivatkozásai lehetnek további összefoglaló és továbbgondoló műveknek. – Rodrigó 2017. december 10., 11:21 (CET)

Tasnádi István - író lapja[szerkesztés]

Kedves Rodrigo! Mit jelent, amit írtál? Hogy használhatom a könyvkiadó honlapját forrásként, vagy nem? Köszi, Somogyi László

@Laszlo Somogyi: Igen használható egyedi adatok alátámasztására, amennyiben közintézmény vagy újság oldalain nem található meg az adott információ. Ezeknek a műveknek a bemutatójáról nincs beszámoló vagy kritika? Amennyiben István életműve elismert szakember vagy szaklap által feldolgozásra kerül, valószínűleg le fogják cserélni a hivatkozást. – Rodrigó 2017. december 20., 15:22 (CET)

Öreg róka[szerkesztés]

Sokaknak megkésve adom át, de csak ilyenkor, karácsony táján van rá időm... Viszont a későbbiekben bárki más is csinálhatja, a módszer fel van tüntetve a lapon. – Rodrigó 2017. december 26., 18:57 (CET)

Köszönöm szépen! :) – Antissimo vita 2017. december 26., 13:42 (CET)

Öreg róka – nem vén róka. Én is köszönöm! – Vadaro vita 2017. december 26., 14:29 (CET)

Én is nagyon köszönöm! Jól esett! – VC-süzenet 2017. december 26., 16:55 (CET)

köszönöm :) Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2017. december 26., 18:52 (CET)

    • Nagyon köszönöm a "kitüntetést"! Te pedig arra érdemelsz kitüntetést, hogy az ötlet eszedbe jutott, hogy az egyszerű szerkesztőt is felértékeljed. Mindenki nem lehet kiválóság! Ezzel szemben Boldog és sikeres új esztendőt mi is kívánhatunk! A LEGJOBBAKAT 2018-ra! LouisBB vita 2017. december 27., 23:52 (CET)

Köszönöm.  … szalax üzenő 2017. december 28., 12:22 (CET)

Köszönöm szépen én is! --Gyantusz vita 2017. december 28., 21:20 (CET)

Nagyon megkésve, de én is köszönöm szépen; jól esett, hogy gondoltál rám. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2018. január 31., 14:15 (CET) Még jobban megkésve, de annál több köszönettel: Kit36a Kit36a vita 2018. május 3., 21:21 (CEST)


  • Nagyon köszönöm, sajnos mostanában már nem vagyok olyan aktív. De nagyon jól esett az elismerés! Neked is minden jót! – Tobi Üzi :) 2018. február 4., 12:56 (CET)

Emlék[szerkesztés]

Ebben talán nem vettél részt: Wikipédia-vita:Szolgálati Emlékérem. De lehet, hogy érdemes lenne feleleveníteni a régi gondolatokat? :) – Burumbátor Súgd ide! 2017. december 26., 19:00 (CET)

@Burumbátor: Láttam, kétszer is felmerült - ahogy elemeztem, megvalósítható egy profi botgazda segítségével. Az emberi vélemények helyett szerintem analitikai alapokon kellene a ketegóriákat meghatározni, és automatikusan kiosztani, mivel kézzel lehetetlen lenne követni. Emellett a mennyiségi értékelésnek megvan a veszélye: szerkesztő-kiégés, illetve a minőség háttérbe szorulása. De mondjuk pl. ezer szerkesztésig érdekes motiváció lehet. A "Wikia editor awards" egy hasonló rendszer, változatos mérési pontokkal.– Rodrigó 2017. december 26., 19:14 (CET)

Én biztos nem osztogatnék Szolgálati Emlékérmeket olyan kollégáknak, akik 5-10-15 éve folyamatosan csak trollkodnak itt. Ezt kéne kiszűrni a rendszerből. –  OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2017. december 26., 23:28 (CET)
Megoldható hogy csak a fő névtérbeli, nem visszavont szerkesztések számítsanak. A "csak trollkodni" azért túlzás, amint kiderül a rosszindulat, gyorsan mennek már a blokkok. Az esetek túlnyomó részében jószándék van. Wikipédia:Feltételezz jóindulatot! Ha biztos vagy a rossz szándékban, akkor meg jelezd, sokan vagyunk, megoldjuk. – Rodrigó 2017. december 27., 11:26 (CET)
@OrsolyaVirág: A "troll" - de még a vandál fogalmával is - az a baj, hogy vannak szerkesztők, akik ezeket a fogalmakat nem mindig a lényegük szerint használják, hanem öncélú káromkodás helyett. Engem is vontak vissza már szerkesztői vitalapon olyan szerköffel, hogy vandalizmus visszavonása, de volt már olyan is 2016-ban vagy 2017-ben, hogy egy admin - amikor a műszaki kocsmafalon azt írtam, hogy a fenti bejegyzést X. írta, mert hiányzott az illető aláírása - rögtön elkezdte magát kiélni oly módon, hogy letrollozott, egy másik admin pedig sajnos adta alá a lovat, egyetértve vele. Úgyhogy ennyit a troll, vandál szavak használatáról. Apród vita 2017. december 27., 21:09 (CET)

Köszönet[szerkesztés]

Kedves Rodrigo, hálásan köszönöm az "Öreg róka" elismerést, jól esik. Boldog új esztendőt kívánok – Elkágyé vita 2017. december 27., 07:18 (CET)

Köszönöm az elismerést! Gulyastorm vita 2017. december 27., 17:14 (CET)
Csatlakozom a figyelmességedet megköszönők táborához. (Magam nem tartottam volna számon, s nem is vagyok túl aktív, de lehet, hogy most inspiráltál is kicsikét.) Mkalman vita 2017. december 27., 18:03 (CET)
Köszönöm szépen az elismerést! Ogodej Mal 0.png vitalap 2017. december 27., 21:08 (CET)
Én is nagyon szépen köszönöm! – Kletta vita 2017. december 27., 21:17 (CET)
Köszönöm figyelmességedet, s egyúttal sikeres évet kívánok Neked. – Mathias vita 2018. január 31., 15:25 (CET)

Kedves Rodrigo, köszönet, bár még nem töltöttem ki a 10. évet s öreg rókának sem érzem magam. Még szerencse, hogy ez nem számít kifejezetten minőségi jelzőnek, mert akkor szégyellhetném magam. Még egyszer köszönet, további hasznos munkát és boldog új évet! Taz vita 2017. december 27., 22:49 (CET)

Szintúgy köszi! További jó szerkesztést!Carlos71 vita</su~~ˇˇp> 2017. december 28., 12:00 (CET)

Köszönöm! – fausto vita 2017. december 28., 12:25 (CET)

Köszönöm az utánajárást! misibacsi*üzenet 2017. december 29., 15:52 (CET)

Köszi! – VargaA vita 2017. december 29., 16:13 (CET)

KÖSZÖNÖM AZ ÖREG RÓKÁT Kit36a Kit36a vita 2018. január 17., 00:27 (CET)

Évnyi[szerkesztés]

Szia, akkor már inkább évi, ez a gyakoribb forma, és egybe kell írni a tízzel: tízévi. – Pagony foxhole 2017. december 27., 18:39 (CET)

Makranc[szerkesztés]

Nézd, még ennél kevesebb infóval is csináltak cikket. Én csak megpróbálom Szlovákia vasúti közlekedését bővíteni. A magyarországi állomások között is vannak ilyenek, sőt még gyengébb cikkek is. De utána nézek, hogy van-e még több infó az állomással kapcsolatban. Üdv! – Füleki vita 2017. december 29., 19:26 (CET)

Rendben van, köszönök minden segítséget! Üdv! – Füleki vita 2017. december 29., 20:16 (CET)

Ernyey[szerkesztés]

Szia, először azt kéne tisztázni hogy a néprajzkutató, ill. a botanikus egy vagy két személy volt-e? Ha egy személy, akkor jó lenne tisztázni hol és mikor született. A néprajzkutatós lista forrásolatlan, így azt elsőre nem venném figyelembe. Mivel igazgató volt, biztos van valamiféle hagyatéka és ott kéne tisztázni, hogy az ő irataiban mi szerepel. Érdekes lenne ha két névrokon is pont 1945-ben hunyt volna el. Bocs, de ennek eldöntésére jelenleg sem lehetőségem sem energiám nincs. Akkor próbáltam meghatározni anyakönyvi bejegyzés alapján a helyet és időt, de ettől az még nem feltétlenül valós adat erre a személyre. Mintha rémlene, hogy a forrásokban szereplő születési helyszíneken és időben nem találtam volna. A fene se emlékszik már. Taz vita 2018. január 17., 12:20 (CET)

Hogy világos legyen: a szócikkben említett szülők 1869. szeptember 21-én "Zábava" nevű helységben éltek és megkeresztelték József János nevű fiukat, de ezt a Felsővesztényi (privigyei járás) r.k. anyakönyvbe jegyezték be (tehát ott keresztelték). Nos Zábava nevű település nincs, ha csak nem a Bártfa közeliekre gondoltak. Van viszont viszonylag közel Závada (Nyitrazávod), ami ugyan nem a második falu onnét, de azért közelebb van Bártfánál vagy bármi másnál és épp elég messze hogy a plébános (káplán, kántor vagy más személy) eltévessze a bejegyzéskor. Ez persze nem oldja meg az eltéréseket, de ezen szülőknek akkor született egy ilyen nevű fiuk, akit nem a lakóhelyükön keresztelhettek. Taz vita 2018. január 17., 12:38 (CET)
Szóba jöhetne még Bánzabos is, kb. félszáz lakossal a 20. század elején. Taz vita 2018. január 17., 12:50 (CET)

Öreg róka elismerés[szerkesztés]

Szevasz!

Köszi! :)) Lassan 20 éves lesz a hozzáférésem... :))) -- Peda 2018. február 23., 14:42 (CET)

Segítség kérés[szerkesztés]

Szia!

Én a Kingpin kiadó képregényeihez tartozó oldalakat szeretném fejleszteni, aktualizálni (magát a kiadóét fel is frissítettem, bővítettem a jelenlegi állapotig, jóvá is hagytátok többször is a szerkesztéseimet hozzá). Viszont a Batman (Kingpines) sorozatának még nem volt saját szócikke, ezért megpróbálkoztam magam létrehozni, e közben botlottam egy két-akadályba. A Kocsmafalon az alábbi írást hagytam, de értékelhető információt nem kaptam. Ha tudnál segíteni, azt megköszönném!

"Új lap létrehozása közben felmerülő problémákba ütköztem Batman (Kingpin). A beillesztett képet egyszer törölték "(A(z) B01-00.jpg nevű fájlt Túrelio törölte a Commonsból: „Copyright violation: cover artwork”)", aztán Commonsba feltöltve szépen látszódott, de most csak a linkje látszódik, és nem találja a képet (gondolom onnan is törölték). Nem tudom mit kellene tennem ahhoz, hogy ez működjön, mert nem egy képregényes oldal létezik, amire ugyanígy fel vannak töltve olyan címlapok, amiknek nem a bejegyzés létrehozója a készítője, jogbirtokosa.

Illetve ennek megoldása után szeretném, ha "élesítve" lenne a szócikk, de nem tudom, hogy ehhez mit kellene tenni. Létező szócikkeket kiegészíteni, változtatni, bővíteni tudok, azt jóvá is hagyták az adminisztrátorok többször is. Ha bármit rosszul csináltam volna, hiányzik valami, át kellene alakítani, változtatni, bővíteni ahhoz, hogy jóváhagyják, azt kérem jelezzék. Előre is köszönöm!"

Megválaszolva itt: Szerkesztővita:Therealpetshop#Rajongói oldalak – Rodrigó 2018. március 23., 06:33 (CET)

Illusztráció-csere kérése[szerkesztés]

Kedves Mentor! Szeretném Simó Géza cikkében egy őt ábrázoló fotóra cserélni a sírján álló szobrot ábrázoló képet! Mi a teendőm? Köszönöm a segítséget! Simó Endre (Simó Géza unokája)

WT 2018[szerkesztés]

Itt még mindig látható, ezzel mi a terved? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. május 25., 19:37 (CEST)

Egy weblap átalakítása Vikipédia címszóra[szerkesztés]

Kedves Rodrigo! Segítséged kérem a tárgyban leírt feladathoz!

A weblap címem www.ett.bme.hu/~vago Kérem, hogyha vállalod a "feladatot" jelezz vissza a vago@ett.bme.hu címre. Várható segítséged előre is köszönöm! Próbalapom Vagogyorgy31 Üdvözlettel: Gyuri

DJ[szerkesztés]

Szia! Valószínűleg tudnom kellene, de nem emlékszem: te vagy Dudás József? Az alábbi három kép miatt kérdem:

– Regasterios vita 2018. július 16., 22:58 (CEST)

@Regasterios: Ezeket a képeket személyesen készítettem, kifejezetten a Wikipédia illusztrálására, Dudás József barátom fényképezőgépével. Én töltöttem fel őket a Wiki felületre is. Akkoriban még nem volt egyértelmű és lényeges a jogtulajdonos pontos személye, jóváhagyási formák, és mindenképp szerettem volna megemlíteni őt is, emiatt néhány képnél ő szerepel mint "tulajdonos". Már nem tartom vele a kapcsolatot. De módosítom a képek adatait, hogy tiszta legyen. – Rodrigó 2018. július 18., 08:22 (CEST)

+ Ügy látom, ezek butított/kivágott képek, "elméletileg" megvannak az eredetiek is (pár éve rendezgettem az offline archívumom, volt "Wikire" mappa), azokat a Commonsba a nevem alatt feltöltöm, ezek meg törölhetőek. – Rodrigó 2018. július 18., 08:27 (CEST)