Szerkesztővita:Crimea

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archívum

Archívum (?)Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Crimea!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. július 29., 14:48 (CEST)

Te[szerkesztés]

Kíváncsi voltam ki vagy és belekukkantottam a szerkesztői lapodba. Végigmosolyogtam, míg olvastam. Milyen különleges érdeklődési körű és fantasztikus emberek vannak itt! Örülök, hogy megismerhettelek! :-) (Hogy kell a szerk. nevedet kiejteni?) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 13., 22:50 (CET)

@Gg. Any: Jaj, hát ez nagyon kedves tőled, köszönöm szépen! Én is örülök, hogy megismerhettelek téged. :-) (Én mindig Krimeaként mondom magamban, mintha latinul vagy olaszul volna, jobban tetszik úgy, mint angolosan. De ha valaki az angolosat találja szebbnek, azt sem bánom. :-)) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 14., 09:24 (CET)

Nekem nagyon elszabadult a fantáziám név kimondásilag, de legyen így. Vigyor Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 14., 09:36 (CET)

@Gg. Any: Vigyor És a te nevedet hogy kell kiejteni? Eddig mindig [gégé any]-nak gondoltam, remélem, nem követtem el főbenjáró vétket. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 14., 09:48 (CET)

Semmiképpen! Te nem is hiszem, hogy tudnál. :-) Én is így ejtem, annyi pontosítással, hogy gégé ani. Eredetileg is Gg. Ani lett volna a regisztrációm, csak az már a török WP-án foglalt volt. Kezdetben kevertem is, ha wiki e-mailben aláírtam.
Képzelt Valentin napra kaptam az egyik szerkesztőnktől e-mailt: "Boldog Valentin-napot Gg. Anykám" (Fel ne fedje, hogy ki volt!!) Persze ez nem szerelemre vonatkozott, hanem olyan értelemben, ahogy én is szeretlek benneteket. Annyira tündérek vagytok. Ma is széppé varázsoltátok a napom! :-) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 14., 10:02 (CET)
@Gg. Any: Ez tényleg nagyon kedves gesztus. Apróságnak tűnnek, mégis annyira sokat tudnak számítani. :-) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 14., 10:12 (CET)

De egy a gondolkodásunk. A szavak tényleg nem kerülnek semmibe, de még ha pl. egy csűrcsillagot küldünk valakinek az sem több pár percnél, de olyan kimondhatatlanul sokat jelentenek. Nekem pl. a legkedvesebb elfoglaltságom az apró helyesírási, vagy formázási hibák keresgélése. Hihetetlen, de már számtalanszor megköszöntek pl. egy kékítést, vagy egy hiányzó szóközt, vagy egy azonnali törlést is. Annyira jól tud esni. Sajnos én ezt nem alkalmazom, nem udvariatlanságból, hanem ha végre megírok valamit már nem érdekel, nagyon ritkán térek vissza, van amikor évek múlva, ha valamit keresek, így azt sem látom, ha valaki szerkeszt benne. Volt úgy, hogy észrevettem, meg akartam köszönni, aztán láttam, hogy mindez 8 hónappal ezelőtt volt. :DD Már inkább nem köszöntem meg. Mivel több mint 10.000 lap van a figyelőlistámon, azt végképp nem használom. De az új szócikkeket rendszeresen köszöngetem, vagy javításokat, viszont az nagyon rossz, hogy nem lehet IP címnek is ilyen "automatikus" köszönetet küldeni. Az nem bezúzó erő lenne. Beszéltem már ez ügyben, de technikailag nagyon nehéz lenne megvalósítani. Így néha írok ezek vitalapjára. Tegnap nagyon meglepődtem, hogy egy eddig figyelmeztetett vandálnak hasznos szerkesztése volt. Valószínűleg más kapta már meg az IP címét. Azért megköszöntem neki, hátha máskor is jön hozzánk. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 14., 10:33 (CET)

@Gg. Any: Ez a köszönet funkció nagyon hasznos dolog. Az egyik szerkesztőtársunk mindig megköszöni, ha vandalizmust vonok vissza az általa szerkesztett cikkek valamelyikében. Úgy örülök neki, amikor jön az értesítés, hogy „XY megköszönte a szerkesztésedet”, pedig hát járőrként csak a „dolgomat végzem.” De jól esik az elismerés.
Anonok vitalapján néha már találkoztam az üzeneteiddel, mindig olyan kedvesen írsz nekik, még ha vandálok, akkor is, a helyükben már csak ezért is jó útra térnék. :-) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 14., 11:05 (CET)

Hát... akkor szerencsére csak a szépekkel találkoztál, mert én sem írok mindig kedvesen. Nekik nem, hiszen ők a WP kártevői. Van egy-két emlékezetes, mikor pl. az éjszaka közepén az egyik vandállal elkezdtem egyezkedni, ha abbahagyja, én nem blokkolom le, így nem szaporodik a feketelistám, ő meg legalább kialussza magát. Sikerült meggyőznöm! Mindketten jól jártunk! Volt olyan vandál, akit már annyiszor figyelmeztettem és blokkoltam, mielőtt elkezdett vandálkodni, üdvözölt, hogy "Szeva Gg". Vigyor Meg olyan is, aki a vele való küzdelmemért még csűrcsillagot is küldött. Igaz, nem hagyta abba, így a fiúk utána leblokkolták, mikor kiléptem. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 14., 11:19 (CET)

1938 a sportban[szerkesztés]

Az fent említett kategória - és a 2017-es is - kitörlésre került Földi Imre oldaláról "Ezekbe a kategóriákba nem személyeket, hanem sporteseményeket szoktunk sorolni." indokkal. Ezen és a hasonló oldalakon sportesemény, sportolók születése és halálozása is szerepel. Kérlek állítsd vissza a törlést. Köszönöm. – Csaba7575 vita 2019. február 18., 22:22 (CET)

Díj[szerkesztés]

Working Man's Barnstar.png Kiváló járőr
A vandálok ellen folyamatosan végzett fáradhatatlan munkádért. Szeretettel: – Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 22., 10:25 (CET)

Klárafalva[szerkesztés]

Szia! Jól tetted, hogy visszavontad, nálam is folyamatban volt az utánanézés. A nem vagyok fekete, valószínűleg ua. mint az IP. Az előbbi elég durva vandál, lehet, hogy meg kellene nézetni az IP címet is, valóban egyezik-e vele. Vidám napot, jó munkát mára is neked! Puszi: Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. február 27., 12:37 (CET)

@Gg. Any: Köszönöm, neked is jó munkát és vidám napot! :-) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 28., 07:54 (CET)

Berki Krisztián[szerkesztés]

Szia! Rengeteg forrás hiányzik a szócikkből, ezzel lett ellátva Berki K oldala. Ez nem lehet, mert mindenhol alaposan forrásolok! Ez egy félig sem elkészült lap volt, évekre visszamenőleg kerestem a forrást, és amit abból beírtam.

Írtam a szerkesztőnek, de nincs válasz, kérlek, nézd át? , mert jóváhagytad. Köszi szépen!

Nyárizápor vita 2019. február 27., 16:12 (CET)

@Nyárizápor: Szia! A forráskérő sablont azért hagytam jóvá, mert a cikkben tényleg sok olyan állítás van, amelynél nem szerepel pontos forrásmegjelölés. Pl. ennél: „Berki Krisztián pár száz millióra becsüli vagyonát, de nem tud pontos összeget. Amerikában rendelkezik bejelentett lakcímmel, ahol ingatlana és több üzlete is van, ahol adózási szempontból is kedvezőbb számára a kinti lakhely.” Ehhez mindenképp kellene lábjegyzetelt forrás, olyanformán, mint ahogy mondjuk a lánya születése és neve is meg van adva.

Mit értesz azalatt, hogy nézzem át a cikket? Ha arra gondoltál, hogy tegyem ellenőrzötté, akkor az megvan, a forráskérő sablon miatt egy cikk nem veszíti el ellenőrzöttségét. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 28., 08:03 (CET)

Szia! Köszönöm a választ. ezt nem a forrásokból, de első rákereséssel találtam: https://ripost.hu/cikk-berki-krisztian-nav-tartozas-10-millio - Berki Krisztiánról szinte naponta jelenik meg cikk, mégis meg lehet keresni. Igaz, én már elolvastam előzőleg, sőt, van, ami videóban van, tehát meghallgattam. Rendben, maradjon, de jeleztem, megvannak a források!!, esetleg valaki számozással beírja - ehhez nem értek.

Nyárizápor vita

A végére írtam idézőjelben: Berki Krisztián szerint nem valós a tartozás, amit követelnek: „Hivatalosan hat éve nem élek Magyarországon, és egy amerikai cég alkalmazásában állok.” – Berki Krisztián

Nyárizápor vita

https://www.life.hu/sztarok/20140320-a-tv2-frizbi-hajdu-peterrel-cimu-musoraban-berki-krisztian-anyagi-helyzeterol-beszel.html

Nyárizápor vita

@Nyárizápor: A most megadott hivatkozás alapján elláttam lábjegyzetes forrással a vonatkozó mondatot a cikkben. Itt tudod megnézni, pontosan mit is csináltam. Abban igazad van, hogy a cikkben szereplő állításokra bárki rákereshet a Google-ben, de ettől függetlenül a forrást muszáj feltüntetni, mert csak így lehet tudni (nemcsak nekünk, szerkesztőknek, hanem az olvasóknak is), hogy honnan származik pontosan az információ. Az, hogy ez miért is fontos, benne van az ellenőrizhetőségről szóló irányelvben. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 28., 13:10 (CET)

Köszönöm! Jegyzetet, illetve számozást nem tudok csinálni, ezért csak a forrásokban adok meg minden infot.

Csakis Berki Krisztiánra értettem a rákeresést, mert egy állításához írnak kb 4 cikket, azonnal kidobja a rendszer. Forrásolt oldal, mindenhez linkelve van minimum 1 cikk. Köszönöm, a jegyzet - számozás, írását gyakorolnom kell, mert a forrásokat, alul sokszor nem is nézik meg.

Nyárizápor vita 2019. február 28., 13:33 (CET)

@Nyárizápor: Igazán nincs mit :-). A lábjegyzet nem nagy ördöngösség, kiindulásnak az is elég, ha kimásolod magának a honlapnak a linkjét, és ilyenképp odateszed a forrásolandó mondat mögé: <ref>[https://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap A Wikipédia kezdőlapja] (Hozzáférés ideje: 2019. február 28.)</ref>. Ekkor automatikusan lábjegyzetet csinál belőle, csak persze a hivatkozást meg a címét, illetve az éppen aktuális dátumot kell kicserélni. Lehet bonyolultabban, csilli-villi sablonokkal is, de elsőre szerintem ez is megteszi. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. február 28., 21:18 (CET)

Köszönöm, kipróbálom!

Nyárizápor vita 2019. március 1., 07:09 (CET)

Átírás[szerkesztés]

Thanatos Senpaii vita 2019. március 3., 09:22 (CET) Azt én megértem, hogy magyarosítva van leírva, de én direkt próbáltam úgy odaírni, hogy ott legyen a magyarosított meg a a leírt változata, amivel akárhol rákereshetnek. De akkor ha így nézzük a Hentai (hentáj) miért nincs magyarosítva? ui.: nem tudom, hogy hova kellene ezt írnom így ide írtam, előre is elnézést ha rossz helyre írtam.

Köszönöm válaszodat. Már kezdem érteni miért inkább külföldi oldalakat olvasok és nem a magyar wikipédiát. Akármilyen dologra keresek rá sajnos itt hiába keresem mert "magyarosítva kell kiírni máshogy nem jó". – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Thanatos Senpaii (vitalap | szerkesztései) 2019. március 3., 09:35 (CET)

Az év szócikke 2018 verseny első díj[szerkesztés]

POTY barnstar.svg Az év szócikke 2018
A 2018-as Az év szócikke versenyen a Fulkó jeruzsálemi király című szócikked a Történelmi életrajz kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! Pasztilla és Dodi123 vita 2019. március 4., 11:35 (CET)

Mit látok?? meglepődött Azta mindenit!! De szép munka! Szívből gratulálok!! :DD Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. március 4., 11:43 (CET)

@Dodi123, Pasztilla, Gg. Any: Nagyon köszönöm mindannyiótoknak a gratulációt, és főleg Pasztillának meg Dodinak a verseny lebonyolítását! Már a jelölés is nagyon jól esett, hát még az első hely :-). El sem hiszem. Még egyszer köszönöm! – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. március 4., 11:58 (CET)

Nem is te jelölted?? Kedves Szerkesztőtárs ennyi munkával és ilyen minőséggel, ne legyünk már ennyire szerények!! Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. március 4., 12:01 (CET)

Szia! Az első helyezés elérésével együtt a Fulkó jeruzsálemi király cikked jó státuszt kapott, gratulálok! – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2019. március 4., 18:17 (CET)

@LaSza: Köszönöm szépen! – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. március 4., 20:49 (CET)

Nőnap[szerkesztés]

Boldog nőnapot! SubIceMasTer Mondd, mi baj? 2019. március 8., 18:12 (CET)

@SubIceMasTer: Nagyon köszönöm! :-) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. március 8., 21:17 (CET)

Mail[szerkesztés]

Kedves Crimea, küldtem neked egy wikimailt, megnéznéd? Köszönettel: – Pagony foxhole 2019. április 3., 14:56 (CEST)

@Pagony: Szia Pagony! Nézem, köszönöm! :-) Elnézést, hogy csak most, napközben kicsit elhavazódtam. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 3., 19:53 (CEST)

Köszönöm a választ! :) – Pagony foxhole 2019. április 3., 20:38 (CEST)

Rend[szerkesztés]

Szióka! Tudsz egy darabig lenni? Munkálkodnék egy kicsit a háttérben, ha vigyázol a rendre. Rá-ránézek majd az FV-ra én is, de ha gond van dobj egy e-mailt és lenyomjuk a vandálokat. :) Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. április 9., 10:32 (CEST)

Gratuláció[szerkesztés]

Gratulálok! Innentől kezdve adminisztrátor vagy a jelek szerint. Szép estét kívánok! Apród vita 2019. április 17., 21:18 (CEST)

@Apród: Köszönöm szépen a gratulációt is, a szavazatodat is! Szép esetét neked is! – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 17., 21:24 (CEST)

Szívből gratulálok adminná (pontosabban adminává) választásod alkalmából. Nagyon örülök neked! :-) Bármikor szeretnél velem beszélni (nem csak wiki ügyben! bármiben! :D) dobj egy wiki e-mailt. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. április 17., 21:30 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) @Gg. Any: Nagyon köszönöm, kedves Any! :-) Ha tudnád, mennyire örültem én is a jelölés és a támogatás jelentette bizalomnak, meg is illetődtem tőle :) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 17., 21:53 (CEST)

Gratulálok (magunknak is!)! Remélem, @Samat: hamarosan küldi a meghívót az adminlistára. – Pagony foxhole 2019. április 17., 21:47 (CEST)

Ja, és a szerkesztői lapodra tedd ki a szárnyakat! :) – Pagony foxhole 2019. április 17., 21:50 (CEST)

@Pagony: Köszönöm a támogatást és a kedves szavakat! :) Máris szárnyalok Vigyor – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 17., 21:56 (CEST)

Csatlakozom, szívből gratulálok! – XXLVenom999 vita 2019. április 18., 00:07 (CEST)

@XXLVenom999: Köszönöm szépen! – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 18., 09:15 (CEST)

Gratulálok! – Burumbátor Súgd ide! 2019. április 18., 09:26 (CEST)

@Burumbátor: Köszönöm :-) – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 18., 09:29 (CEST)

Gratulálok én is! – SubIceMasTer 2019. április 18., 11:35 (CEST)

@SubIceMasTer: Köszönöm neked is, a gratulációt is, meg a támogatást is. – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 18., 12:56 (CEST)

Gratulálok! Az egyik legnagyobb előnye az adminságodnak az, hogy míg eddig, ha egy vandál felbosszantott, akkor az arcodon a mimikai izomzaton és a társult izomcsoportokon akár több, mint negyven izom is összerándulhatott, mostantól viszont mindössze négy izom segítségével blokkolni is tudod. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2019. április 19., 10:43 (CEST)

@Pallerti: Vigyor Így igaz! Köszönöm a gratulációt (és azt is, hogy felvéstél az adminidővonalra :-)). – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. április 19., 11:34 (CEST)

Boldog Húsvétot![szerkesztés]

Boldog Húsvétot kívánok neked és a családodnak! Gyüre István vita 2019. április 22., 11:59 (CEST)