Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés 
Global renamer-logo.svg
Ezen az üzenőfalon a szerkesztői azonosítók megváltoztatásával kapcsolatban hagyhatsz üzenetet a globális átnevezőknek.
Az üzenőfal használatához
 • Kérjük, hogy a lapot csak az átnevezésekkel kapcsolatos kérésekre, megbeszélésre használd, és hozzászólásaidat mindig írd alá a ~~~~ karaktersorozattal!
 • Ne változtass vagy törölj korábbi kéréseket, a sajátjaidat se. A megoldott szakaszok keretet és kék hátteret kapnak, melyet a bürokraták helyeznek el a kérés lezárásakor. Ezért kérésed ne keretezd be, mert akkor megoldottnak tekintjük. A már lezárt megbeszélésekbe beleírhatsz (a kereten belülre), de a keretet ne töröld. Már lezárt kérést ne nyiss újra, új kérést mindig új szakaszban helyezz el.
 • Az átnevezés általában néhány napon belül megtörténik. Ha ezután sem kapsz választ, nyugodtan jelezd ezt itt, vagy egy számodra szimpatikus bürokratának.
 • A bürokratáknak nem kötelességük külön értesítéseket hagyni, ezért kérünk, hogy kérésedet (a mások nevében kiírtat is) kísérd figyelemmel, mert annak elbírálása nem automatikus. Amennyiben a szerkesztők vagy a bürokraták kérdést intéznek hozzád, a válasz elmaradása esetén a kérést érdektelenség hiányában lezárhatják.
Lásd még
Szerkesztői azonosítók megváltoztatása, átnevezése
 • Csak abban az esetben használd az alábbi eljárást, ha az általad választott új néven még nincsen regisztrált azonosító egyetlen Wikimédia-wikiben sem.
 • Amennyiben van már helyi azonosító ezen a néven, nézd meg (az Elbirtoklás nevű fül alatt), hogy van-e lehetőséged az elbirtoklására.
 • Amennyiben a fentiek egyike sem áll fenn, válassz magadnak a még szabad nevek közül.
Átnevezés előtt
 • Ha nagyon kevés szerkesztéssel rendelkezel, sokkal egyszerűbb egy új néven regisztrálnod, és valószínűleg a bürokraták is ezt fogják kérni tőled.
 • Ellenőrizd, hogy 50 000-nél kevesebb szerkesztésed van: szerkesztésszámláló.
 • Ellenőrizd, hogy az általad óhajtott azonosító még nem létezik: már foglalt azonosítók listája. FIGYELEM: ne regisztrálj az új név alatt, akkor sem, ha az elérhető!
 • Nyújtsd be a kérésedet ezen útmutató alatt található „Új átnevezési kérelem benyújtása” linkre kattintva. Mindenképpen legyél bejelentkezve! A bürokraták, biztonsági okokból, a névtelen felhasználóktól érkezett névváltoztatási kéréseket nem hajtják végre.
 • Amennyiben 50 000-nél több szerkesztésed van, előzetesen konzultálni kell a rendszeradminisztrátorokkal. Ilyen esetben írj erről egy kérést a bürokratáknak, hogy segíthessenek!
 • Ha a megváltoztatandó név személyes adatot tartalmaz (általában a saját valódi nevedet), és nyomós indokod van arra, hogy a kérésed ne látszódjon nyilvánosan, akkor ezen a lapon tudod a változtatási kérelmet közvetlenül – bejelentkezés után – leadni. Itt neked szükséges a névütközést előre ellenőrizni; szükséges részletesen leírni, hogy miért nem felel meg a szokásos módszer, valamint javasolt az indoklást angol nyelven kitölteni. Az itt leadott kéréseknél könnyebben előfordulhat, hogy visszautasítják azt, ezért ha lehet, ne ezt az utat válaszd.
Átnevezés után
 • Régi felhasználói neved (azonosítód) törlésre kerül az adatbázisból. Minden szerkesztésed és más felhasználói adatod (beállításokat, figyelőlistákat és jelszavakat is ideértve) a régi azonosítótól átkerül az új azonosítóhoz.
 • A régi szerkesztői és vitalapjaid átmozgatódnak az újonnan létrehozott szerkesztői névre, beleértve az allapokat is.
 • Ha meg kívánod előzni azt, hogy régi nevedet valaki más használja a későbbiekben, regisztráld az átnevezés után újra magadnak.

Red right arrow.png Új átnevezési kérelem benyújtása

Szerkesztői azonosító elbirtoklása

A szerkesztői azonosító elbirtoklásáról akkor beszélünk, ha egy olyan névre szeretnéd változtatni az azonosítódat, ami már létezik, azaz szeretnéd megszerezni magadnak más azonosítóját. Ilyen ügyben fordulj az intézőkhöz.

Az elbirtoklási kérésekkel kapcsolatos követelményrendszer átdolgozás alatt áll, a korábbi irányelv (benne a korábban meghatározott elvárásokkal) itt olvasható. Jelenleg az elbirtoklási kérdésekben a döntést az intézők eseti alapon hozzák meg.

Szerkesztői fiókok egyesítése

Sajnos a fiókok egyesítésére jelenleg nincs lehetőség, és ennek változása belátható időn belül nem is várható. Mivel a fiókegyesítéseknek technikai akadálya van, így ilyen kérelmeket nem is fogadunk be.

Lásd még
Hivatalban lévő globális átnevezők (GR)
Név Jogosultságok Hivatalban– Kapcsolatfelvétel További elérhetőségek
Bencemac (vita | szerk.) büro • GR • OTRS 2018-05-26 új üzenet • e-mail IRC: Bencemac
Samat (vita | szerk.) admin • büro • GR • OTRS 2014-09-08 új üzenet • e-mail

Megerősített szerkesztői jog kérelmeinek archívumai:

Járőrjog kérelmeinek archívumai:

Sablonszerkesztői jog kérelmeinek archívumai:

Felületszerkesztői jog kérelmeinek archívumai:

Tisztségviselői (adminisztrátor, bürokrata, IP-ellenőr, adatvédelmi biztos) jogok kérelmeinek archívumai:

Felületadminisztrátori jog kérelmeinek archívumai:

Szerkesztői jogok visszavonására irányuló kérelmek archívumai:

Átnevezési és elbirtoklási kérelmek archívumai:

Botjogkérelmek archívumai:


2007. szeptember - 2011. december közötti vegyes archívumok:

Rendszernaplók


VBKommunikáció → Buszos kommunikátorok[szerkesztés]


Demokratikus Koalíció → Apeter[szerkesztés]

Symbol opinion vote.svg megjegyzés, a szerkesztő tevékenysége kimerül a DK propagálásában, kampányfotót tölt fel, ahogy ezt @Burumbátor: meg is jegyezte teljes joggal a vitalapján - nem tudom nem lenne-e jobb ez az egyértelműbb név, nem tisztázhatná-e az alapítvány (nem tudom jó wiki-szervet említek-e), hogy ez a DK felhasználóneve, így egyrészt nyilvánvaló lenne a dolog, másrészt legalább az is látszana, hogy nem elsősorban a wikipédia, mint lexikon szerkesztése céljából született a regisztráció, hanem a wikipédia mint propagandafelület kihasználására. Viröngy vita 2021. február 23., 11:01 (CET)[válasz]

@Demokratikus Koalíció: A kért azonosító már foglalt, kérlek válassz másikat. @Viröngy: A jelenlegi név nem felel meg a magyar irányelvnek, nem válogathatok, azonban a naplókból az átnevezést követően is visszakövethető lesz a kötődés. Bencemac A Holtak Szószólója 2021. február 26., 08:57 (CET)[válasz]

Dorysboy → Dorys[szerkesztés]

@Dorysboy: A kért azonosító már foglalt, kérlek válassz egy másikat. Bencemac A Holtak Szószólója 2021. február 26., 08:51 (CET)[válasz]

Akkor legyen: dorysTS Dorysboy vita 2021. március 1., 11:34 (CET)[válasz]
@DorysTS: Az átnevezés elkészült. Bencemac A Holtak Szószólója 2021. március 1., 11:44 (CET)[válasz]

WPC Royal Market Kft. → WPC Royal Market Kft[szerkesztés]

@WPC Royal Market Kft.: A kért és a jelenlegi azonosítód sem megfelelő: kérlek válassz olyat, ami nem utal a cégre. Bencemac A Holtak Szószólója 2021. március 1., 11:42 (CET)[válasz]