Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés 
Wikipedia bureaucrat.png
Ezen az üzenőfalon a szerkesztői azonosítók megváltoztatásával kapcsolatban hagyhatsz üzenetet a globális átnevezőknek és az intézőknek.
Az üzenőfal használatához
 • Kérjük, hogy a lapot csak az átnevezésekkel kapcsolatos kérésekre, megbeszélésre használd, és hozzászólásaidat mindig írd alá a ~~~~ karaktersorozattal!
 • Ne változtass vagy törölj korábbi kéréseket, a sajátjaidat se. A megoldott szakaszok keretet és kék hátteret kapnak, melyet a bürokraták helyeznek el a kérés lezárásakor. Ezért kérésed ne keretezd be, mert akkor megoldottnak tekintjük. A már lezárt megbeszélésekbe beleírhatsz (a kereten belülre), de a keretet ne töröld. Már lezárt kérést ne nyiss újra, új kérést mindig új szakaszban helyezz el.
 • Az átnevezés általában néhány napon belül megtörténik. Ha ezután sem kapsz választ, nyugodtan jelezd ezt itt, vagy egy számodra szimpatikus bürokratának.
 • A bürokratáknak nem kötelességük külön értesítéseket hagyni, ezért kérünk, hogy kérésedet (a mások nevében kiírtat is) kísérd figyelemmel, mert annak elbírálása nem automatikus. Amennyiben a szerkesztők vagy a bürokraták kérdést intéznek hozzád, a válasz elmaradása esetén a kérést érdektelenség hiányában lezárhatják.
Átnevezési útmutató
Szerkesztői azonosítók megváltoztatása, átnevezése
 • Csak abban az esetben használd az alábbi eljárást, ha az általad választott új néven még nincsen regisztrált azonosító egyetlen Wikimédia-wikiben sem.
 • Amennyiben van már helyi azonosító ezen a néven, nézd meg (az Elbirtoklás nevű fül alatt), hogy van-e lehetőséged az elbirtoklására.
 • Amennyiben a fentiek egyike sem áll fenn, válassz magadnak a még szabad nevek közül.
Átnevezés előtt
 • Ha nagyon kevés szerkesztéssel rendelkezel, sokkal egyszerűbb egy új néven regisztrálnod, és valószínűleg a bürokraták is ezt fogják kérni tőled.
 • Ellenőrizd, hogy 50 000-nél kevesebb szerkesztésed van: szerkesztésszámláló.
 • Ellenőrizd, hogy az általad óhajtott azonosító még nem létezik: már foglalt azonosítók listája. FIGYELEM: ne regisztrálj az új név alatt, akkor sem, ha az elérhető!
 • Nyújtsd be a kérésedet ezen útmutató alatt található „Új átnevezési kérelem benyújtása” linkre kattintva. Mindenképpen legyél bejelentkezve! A bürokraták, biztonsági okokból, a névtelen felhasználóktól érkezett névváltoztatási kéréseket nem hajtják végre.
 • Amennyiben 50 000-nél több szerkesztésed van, előzetesen konzultálni kell a rendszeradminisztrátorokkal. Ilyen esetben írj erről egy kérést a bürokratáknak, hogy segíthessenek!
Átnevezés után
 • Régi felhasználói neved (azonosítód) törlésre kerül az adatbázisból. Minden szerkesztésed és más felhasználói adatod (beállításokat, figyelőlistákat és jelszavakat is ideértve) a régi azonosítótól átkerül az új azonosítóhoz.
 • A régi szerkesztői és vitalapjaid átmozgatódnak az újonnan létrehozott szerkesztői névre, beleértve az allapokat is.
 • Ha meg kívánod előzni azt, hogy régi nevedet valaki más használja a későbbiekben, regisztráld az átnevezés után újra magadnak.


Red right arrow.png Új átnevezési kérelem benyújtása
Szerkesztői azonosító elbirtoklása

A szerkesztői azonosító elbirtoklásáról akkor beszélünk, ha egy olyan névre szeretnéd változtatni az azonosítódat, ami már létezik, azaz szeretnéd megszerezni magadnak más azonosítóját. Ezen belül a szerkesztői azonosító egyesítéséről akkor beszélünk, ha ugyanazzal az azonosítóval különböző személyek rendelkeznek az egyes Wikimédia-wikiken, és egyikük szeretné az adott nevet valamennyi wikin, egységesen használni, így azokon a wikiken, ahol nem ő használja az adott nevet, elbirtoklást kér. Jelenleg kizárólag az egyesítési célú kérelmekre van lehetőség, de ez a későbbiekben változhat.

Már regisztrált névre való átnevezéshez a következő feltételeket kell figyelembe venni:

 • a kérelmező legalább 3 hónappal ezelőtt regisztrált és legalább 400 szerkesztéssel rendelkezik, valamennyi Wikimédia-wikit együtt tekintve;
 • a kérelmező regisztrált neve kapcsolódik az egységes bejelentkezéshez, ő rendelkezik az egységes fiókkal;
 • a választott új azonosítóhoz nem tartozik egyetlen nem törölt szerkesztés sem, a szerkesztői lapon végzett és az irányelvsértő (vandalizmus, jogsértő tartalom stb.) szerkesztések kivételével;
 • a választott azonosító tulajdonosa értesítést kap a vitalapján és e-mailben a kérelemről (amennyiben utóbbit megadta és lehetővé tette a beállításainál), ezt követően a bürokraták egy hetet biztosítanak neki arra, hogy az új nevét ő maga választhassa meg;
 • indokolt esetben a bürokraták, globális átnevezők és intézők jogosultak a fenti feltételeknek megfelelő elbirtoklást is megtagadni;
 • az átnevezésnek lehetnek egyéb, technikai jellegű korlátjai is;
 • a fentiektől eltérő elbirtoklási kéréseket jelenleg eseti jelleggel kezeljük a globális ajánlásokkal összhangban, a fiókegységesítési folyamat aktuális állapotától és a technikai lehetőségektől függően.
Lásd még


Red right arrow.png Új elbirtoklási kérelem benyújtása
Hivatalban lévő bürokraták

Az átnevezéssel kapcsolatos ügyeket a bürokraták intézik:

 1. grin
 2. Dami
 3. Samat
 4. Hunyadym
 5. eLVe
 6. Syp
 7. RepliCarter
Globális átnevezői joggal rendelkező szerkesztők

Habár az ügyintézést a továbbiakban is a bürokraták végzik, átnevezési joguk 2014. szeptember 15-től kezdődően nincsen. Az átnevezéseket ezt követően a globális átnevezők vagy a intézők végzik el.

A magyar Wikipédia szerkesztői közül globális átnevezői joggal rendelkezik:

Az összes globális átnevezői joggal rendelkező szerkesztő listája:

Az átnevezések archívumai

A 2014. szeptember 15. előtti, magyar Wikipédián történt átnevezésekért lásd

2014. szeptember 15. után az átnevezési kérelmeket külön, itt archiváljuk:

a rendszernapló pedig a Meta-wikin található:

Platonpart → Ereny[szerkesztés]

Kedves @Platonpart! Ahogy már másfél héttel ezelőtt is válaszoltam: sajnos a kérelmezett azonosító már foglalt. Kérlek, válassz olyan azonosítót (egy új kérelemben), ami nem található meg ebben a listában (azaz még szabad). Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2017. január 17., 21:51 (CET)

TrevenumZs → Szabo_Zs[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. február 5., 22:35 (CET)

Nyulassy Bice → Eponinhu[szerkesztés]

Megtörtént az átnevezés. (A blokkolt szerkesztő kérése a vitalapján található.) Samat üzenetrögzítő 2017. február 5., 21:40 (CET)

ELTE Sportiroda → Univsport[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. február 9., 12:02 (CET)

Nemzeti Örökség Intézete → SirkertekEmbere[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. Samat üzenetrögzítő 2017. február 23., 19:04 (CET)

Nextentmarketing → Tothmarti[szerkesztés]

Kedves @Nextentmarketing! A kért Tothmarti szerkesztői név már foglalt, valaki regisztrálta 2007-ban. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2017. február 27., 22:42 (CET)

Laptop.hu → GLaci[szerkesztés]

Az átnevezés elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. február 27., 22:44 (CET)

Keewayhungary → Lonci[szerkesztés]

Kedves @Keewayhungary! A kért Lonci szerkesztői név már foglalt, valaki regisztrálta évekkel ezelőtt. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:12 (CET)

Nextentmarketing → Tothmarti93[szerkesztés]

Kedves @Nextentmarketing! Kérlek, jelentkezz be, és erősítsd meg, hogy te kérted a szerkesztői azonosító átnevezését. Bejelentkezés nélküli kérések esetén nem tudhatjuk, hogy te kéred-e az azonosító módosítását, vagy valaki tréfát űz veled. Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:16 (CET)

Megerősítem, hogy én kértem a szerkesztői azonosító átnevezését.– Nextentmarketing vita 2017. március 7., 09:20 (CET)

Rendben, elkészült! Samat üzenetrögzítő 2017. március 8., 23:16 (CET)

1955éV → 1979éV[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:24 (CET)

Dr. Ámbédkar Iskola → Zsudgab[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:27 (CET)

Keewayhungary → Loncic[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. március 9., 08:48 (CET)

Allamiszamvevoszek → Integritas[szerkesztés]

Kedves @Allamiszamvevoszek! A kért Integritas szerkesztői név már foglalt, valaki évekkel ezelőtt regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. A névválasztáskor azt is vedd fontolóra, hogy a választott néven milyen lehet téged megszólítani. Pl. nekem a Szervusz, kedves Integritás! vagy a Hogy vagy, kedves Integritás! elég furán hangzik. Samat üzenetrögzítő 2017. február 27., 22:42 (CET)

RNR ugynokseg → Ridzi[szerkesztés]

Kész. Samat üzenetrögzítő 2017. március 14., 22:03 (CET)

Élhető Környezetünkért Egyesület → Sada73[szerkesztés]

Kedves @Élhető Környezetünkért Egyesület! A kért Sada73 szerkesztői név már foglalt, valaki évekkel ezelőtt regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2017. március 19., 23:45 (CET)

Allamiszamvevoszek → SaliBank[szerkesztés]

Kész. Samat üzenetrögzítő 2017. március 23., 21:11 (CET)

Innorégió Tudásközpont → Innor2011[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. – Samat üzenetrögzítő 2017. április 5., 21:27 (CEST)

Websiteexpress → Adam1982[szerkesztés]

Kedves @Websiteexpress! Sajnos a kért Adam1982 szerkesztői név foglalt, valaki már regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2017. április 19., 22:19 (CEST)

Bíró Zsolt01 → Flzn[szerkesztés]

– Bíró Zsolt01 vita 2017. április 19., 15:03 (CEST)

Rendben, az átnevezés elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. április 19., 22:21 (CEST)

Neointeractive → Agencyguy[szerkesztés]

Kedves @Neointeractive! Sajnos a kért Agencyguy szerkesztői név foglalt, valaki már regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2017. május 1., 16:56 (CEST)

ABARAD-ABA → ABA TEAM[szerkesztés]

Kedves @ABARAD-ABA! A kért felhasználói név (ABA TEAM) szintén nem az igazi. A Wikipédián egy szerkesztői fiók egyetlen személyhez kell tartozzon (ha többen is szerkesztenék a Wikipédiát ugyanonnan, akkor mindenki tud regisztrálni magának külön-külön egy-egy azonosítót), így bármilyen szervezet, csapat vagy hasonló megnevezés, ami azt sugallja, hogy több ember használja a fiókot, nem megfelelő. Kérlek, válassz olyan még nem regisztrált nevet, ami megfelel a szabályainknak, és indíts neki egy új kérést. Köszönöm: Samat üzenetrögzítő 2017. május 1., 17:02 (CEST)

ABARAD-ABA → KRISZTIAN2017[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. május 3., 22:47 (CEST)

Neointeractive → Hungarianagency[szerkesztés]

Kedves @Neointeractive! A kért felhasználói név (Hungarianagency) szintén nem az igazi. A Wikipédián egy szerkesztői fiók egyetlen személyhez kell tartozzon (ha többen is szerkesztenék a Wikipédiát ugyanonnan, akkor mindenki tud regisztrálni magának külön-külön egy-egy azonosítót), így bármilyen szervezet, csapat vagy hasonló megnevezés, ami azt sugallja, hogy több ember használja a fiókot, nem megfelelő. Kérlek, válassz olyan még nem regisztrált nevet, ami megfelel a szabályainknak, és indíts neki egy új kérést. Köszönöm: Samat üzenetrögzítő 2017. május 3., 22:48 (CEST)

Trianon Múzeum → muzeális[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. május 30., 22:53 (CEST)

Bondexkft → CsakiSzabolcs[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. május 30., 22:55 (CEST)

Repper DÉW → Ph figyelő[szerkesztés]

@Repper DÉW: a választott új azonosító már foglalt, így nincs lehetőség az átnevezésre. Mivel azonban még egyetlen szerkesztésed sincs ezen az átnevezési kérésen kívül, javaslom, hogy egyszerűen regisztrálj magadnak egy új fiókot, és használd azt. Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2017. május 30., 23:05 (CEST)

Eszter Bábosik → WriteforJesus[szerkesztés]

@Eszter Bábosik: Egyáltalán nincs probléma a valós névvel a Wikipédiában, sokan használják (persze az más dolog, ha nem szeretnéd összekapcsolni a wikipédiás tevékenységedet mással, én is ezért választottam álnevet). A „WriteforJesus” viszont nekem éppen nem tűnik semlegesnek, híres személyek nevének használata ellenjavallott. Ha tudsz jobbat, egyszerűen indíts új kérést, ezt a kérést le fogjuk zárni. – Tacsipacsi vita 2017. június 6., 20:54 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés A kérés beérkezett az OTRS-be is (ticket:2017060610012013). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. június 7., 04:51 (CEST)

Az alábbi, későbbi kérés alapján ezt lezárom.

Sharingeconomy.hu → SharingEconomist[szerkesztés]

Kedves @SharingEconomy.hu! A Sharingeconomist szerkesztői fiók már létezik, így erre nem tudlak átnevezni. Ha korábban te regisztráltad, akkor csak jelentkezz be abba a fiókba. Ha nem te regisztráltad, akkor másik nevet kell választanod a még szabad fiókok közül. A foglaltakat ebben a listában tudod megnézni. Ha másik átnevezést kérnél, akkor annak, kérlek, indíts egy új kérést! Köszönöm: Samat üzenetrögzítő 2017. június 10., 23:54 (CEST)

Eszter Bábosik → WriteforHim[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. Samat üzenetrögzítő 2017. június 10., 23:58 (CEST)

Halmai~huwiki → Csongorhalmai[szerkesztés]

@Halmai~huwiki: Nem kell mindenhol más azonosítót használni, sőt, azért volt a nagy átnevezés (a tildés névre), hogy mindenhol használhasd ugyanazt az azonosítót, azonban tudtommal nem lehet összevonni két fiókot, vagyis ha már regisztráltad a Csongorhalmai nevet az angol Wikipédián, akkor arra nem lehet átnevezni a magyaron használt nevedről (és persze fordítva sem), vagyis soha nem fog összeérni a két fiók. – Tacsipacsi vita 2017. július 5., 14:59 (CEST)
@Tacsipacsi: Haat, akkor nem sok ertelme volt az atnevezesnek: ha korabban volt valakinek N wikipediahoz ugyanaz az azonositoja es jelszava, akkor abbol rendrakas cimen csinaltak N-1 kulonbozo kriksz-krakszost, nehogy veletlenul kenyelmes legyen hasznalni. Ennek igy semmi ertelme. Akkor lett volna ertelme, ha a kulonbozo wikipediakon levo azonositoimat osszevonhatom, hogy tenyleg egy legyen csak: egy jelszoval es kozos statisztikaval. Igy viszont maradt a sok azonosito, amit most mar a nevegyezoseg sem kot ossze. Na, mindegy, csak meltatlankodtam kicsit, koszonom, hogy foglalkoztal az ugyemmel. :) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Halmai~huwiki (vitalap | szerkesztései) 2017. július 6., 15:36 (CEST)
Lehetett: az egységesítés előtt mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy helyileg átneveztesse magát, csak nem hirdették, így kevesen éltek vele. Szó volt arról is, hogy utólag össze lehet vonni a fiókokat, de az meg olyan megbízhatatlanul működött, hogy leállították a projektet. – Tacsipacsi vita 2017. július 6., 16:24 (CEST)

@Halmai~huwiki, Csongorhalmai! Az azonosítók átnevezésének éppen a globális azonosítók bevezetése volt a célja: korábban, ahogy a te esetedben is, azonos néven a különböző wikiken különböző személyek szerkesztettek, és nem lehetett tudni, hogy melyik wikin éppen kinek írsz vagy éppen ki ír azon a néven. Most a nevedet a rendszer lefoglalja valamennyi másik Wikimédia-wikin (azokon is, amiken sosem jártál), így ez többet nem fordulhat elő, viszont ehhez a korábbi konfliktusokat fel kellett oldani. Két globális fiók összevonására vonatkozó lehetőség tervben volt, a funkció fejlesztése is megtörtént, ennek ellenére nem várható a közeljövőben a bevezetése. Azonban számodra ez nem jár negatív következménnyel: válaszd ki, melyik fiókoddal szeretnél a jövőben szerkeszteni, és egyszerűen használd azt. Amennyiben a hullámvonalas nevedet szeretnéd használni más formában, azt át lehet nevezni bármilyen még nem foglalt másikra (ami nincs benne ebben a listában). Ha van kérdésed, szólj! Samat üzenetrögzítő 2017. július 10., 21:22 (CEST)

TÁNCLÁZ Tánciskola → Tlz01[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. Megjegyzem, hogy az aktuális szerkesztői névtől függetlenül nyugodtan szerkeszthető bármilyen szócikk vagy téma. Illetve még azt is, hogy egy szerkesztői azonosítóhoz egyetlen konkrét személy kell tartozzon. Amennyiben egy szervezettől többen is szeretnék szerkeszteni a Wikipédiát, nyugodtan regisztráljon mindenki magának 1-1 fiókot. Samat üzenetrögzítő 2017. július 12., 17:50 (CEST)