Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés 
Wikipedia bureaucrat.png
Ezen az üzenőfalon a szerkesztői azonosítók megváltoztatásával kapcsolatban hagyhatsz üzenetet a globális átnevezőknek és az intézőknek.
Az üzenőfal használatához
 • Kérjük, hogy a lapot csak az átnevezésekkel kapcsolatos kérésekre, megbeszélésre használd, és hozzászólásaidat mindig írd alá a ~~~~ karaktersorozattal!
 • Ne változtass vagy törölj korábbi kéréseket, a sajátjaidat se. A megoldott szakaszok keretet és kék hátteret kapnak, melyet a bürokraták helyeznek el a kérés lezárásakor. Ezért kérésed ne keretezd be, mert akkor megoldottnak tekintjük. A már lezárt megbeszélésekbe beleírhatsz (a kereten belülre), de a keretet ne töröld. Már lezárt kérést ne nyiss újra, új kérést mindig új szakaszban helyezz el.
 • Az átnevezés általában néhány napon belül megtörténik. Ha ezután sem kapsz választ, nyugodtan jelezd ezt itt, vagy egy számodra szimpatikus bürokratának.
 • A bürokratáknak nem kötelességük külön értesítéseket hagyni, ezért kérünk, hogy kérésedet (a mások nevében kiírtat is) kísérd figyelemmel, mert annak elbírálása nem automatikus. Amennyiben a szerkesztők vagy a bürokraták kérdést intéznek hozzád, a válasz elmaradása esetén a kérést érdektelenség hiányában lezárhatják.
Átnevezési útmutató
Szerkesztői azonosítók megváltoztatása, átnevezése
 • Csak abban az esetben használd az alábbi eljárást, ha az általad választott új néven még nincsen regisztrált azonosító egyetlen Wikimédia-wikiben sem.
 • Amennyiben van már helyi azonosító ezen a néven, nézd meg (az Elbirtoklás nevű fül alatt), hogy van-e lehetőséged az elbirtoklására.
 • Amennyiben a fentiek egyike sem áll fenn, válassz magadnak a még szabad nevek közül.
Átnevezés előtt
 • Ha nagyon kevés szerkesztéssel rendelkezel, sokkal egyszerűbb egy új néven regisztrálnod, és valószínűleg a bürokraták is ezt fogják kérni tőled.
 • Ellenőrizd, hogy 50 000-nél kevesebb szerkesztésed van: szerkesztésszámláló.
 • Ellenőrizd, hogy az általad óhajtott azonosító még nem létezik: már foglalt azonosítók listája. FIGYELEM: ne regisztrálj az új név alatt, akkor sem, ha az elérhető!
 • Nyújtsd be a kérésedet ezen útmutató alatt található „Új átnevezési kérelem benyújtása” linkre kattintva. Mindenképpen legyél bejelentkezve! A bürokraták, biztonsági okokból, a névtelen felhasználóktól érkezett névváltoztatási kéréseket nem hajtják végre.
 • Amennyiben 50 000-nél több szerkesztésed van, előzetesen konzultálni kell a rendszeradminisztrátorokkal. Ilyen esetben írj erről egy kérést a bürokratáknak, hogy segíthessenek!
Átnevezés után
 • Régi felhasználói neved (azonosítód) törlésre kerül az adatbázisból. Minden szerkesztésed és más felhasználói adatod (beállításokat, figyelőlistákat és jelszavakat is ideértve) a régi azonosítótól átkerül az új azonosítóhoz.
 • A régi szerkesztői és vitalapjaid átmozgatódnak az újonnan létrehozott szerkesztői névre, beleértve az allapokat is.
 • Ha meg kívánod előzni azt, hogy régi nevedet valaki más használja a későbbiekben, regisztráld az átnevezés után újra magadnak.


Red right arrow.png Új átnevezési kérelem benyújtása
Szerkesztői azonosító elbirtoklása

A szerkesztői azonosító elbirtoklásáról akkor beszélünk, ha egy olyan névre szeretnéd változtatni az azonosítódat, ami már létezik, azaz szeretnéd megszerezni magadnak más azonosítóját. Ezen belül a szerkesztői azonosító egyesítéséről akkor beszélünk, ha ugyanazzal az azonosítóval különböző személyek rendelkeznek az egyes Wikimédia-wikiken, és egyikük szeretné az adott nevet valamennyi wikin, egységesen használni, így azokon a wikiken, ahol nem ő használja az adott nevet, elbirtoklást kér. Jelenleg kizárólag az egyesítési célú kérelmekre van lehetőség, de ez a későbbiekben változhat.

Már regisztrált névre való átnevezéshez a következő feltételeket kell figyelembe venni:

 • a kérelmező legalább 3 hónappal ezelőtt regisztrált és legalább 400 szerkesztéssel rendelkezik, valamennyi Wikimédia-wikit együtt tekintve;
 • a kérelmező regisztrált neve kapcsolódik az egységes bejelentkezéshez, ő rendelkezik az egységes fiókkal;
 • a választott új azonosítóhoz nem tartozik egyetlen nem törölt szerkesztés sem, a szerkesztői lapon végzett és az irányelvsértő (vandalizmus, jogsértő tartalom stb.) szerkesztések kivételével;
 • a választott azonosító tulajdonosa értesítést kap a vitalapján és e-mailben a kérelemről (amennyiben utóbbit megadta és lehetővé tette a beállításainál), ezt követően a bürokraták egy hetet biztosítanak neki arra, hogy az új nevét ő maga választhassa meg;
 • indokolt esetben a bürokraták, globális átnevezők és intézők jogosultak a fenti feltételeknek megfelelő elbirtoklást is megtagadni;
 • az átnevezésnek lehetnek egyéb, technikai jellegű korlátjai is;
 • a fentiektől eltérő elbirtoklási kéréseket jelenleg eseti jelleggel kezeljük a globális ajánlásokkal összhangban, a fiókegységesítési folyamat aktuális állapotától és a technikai lehetőségektől függően.
Lásd még


Red right arrow.png Új elbirtoklási kérelem benyújtása
Hivatalban lévő bürokraták

Az átnevezéssel kapcsolatos ügyeket a bürokraták intézik:

 1. grin
 2. Dami
 3. Samat
 4. Hunyadym
 5. eLVe
 6. Syp
 7. RepliCarter
Globális átnevezői joggal rendelkező szerkesztők

Habár az ügyintézést a továbbiakban is a bürokraták végzik, átnevezési joguk 2014. szeptember 15-től kezdődően nincsen. Az átnevezéseket ezt követően a globális átnevezők vagy a intézők végzik el.

A magyar Wikipédia szerkesztői közül globális átnevezői joggal rendelkezik:

Az összes globális átnevezői joggal rendelkező szerkesztő listája:

Az átnevezések archívumai

A 2014. szeptember 15. előtti, magyar Wikipédián történt átnevezésekért lásd

2014. szeptember 15. után az átnevezési kérelmeket külön, itt archiváljuk:

a rendszernapló pedig a Meta-wikin található:

Platonpart → Ereny[szerkesztés]

Kedves @Platonpart! Ahogy már másfél héttel ezelőtt is válaszoltam: sajnos a kérelmezett azonosító már foglalt. Kérlek, válassz olyan azonosítót (egy új kérelemben), ami nem található meg ebben a listában (azaz még szabad). Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2017. január 17., 21:51 (CET)

TrevenumZs → Szabo_Zs[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. február 5., 22:35 (CET)

Nyulassy Bice → Eponinhu[szerkesztés]

Megtörtént az átnevezés. (A blokkolt szerkesztő kérése a vitalapján található.) Samat üzenetrögzítő 2017. február 5., 21:40 (CET)

ELTE Sportiroda → Univsport[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. február 9., 12:02 (CET)

Nemzeti Örökség Intézete → SirkertekEmbere[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. Samat üzenetrögzítő 2017. február 23., 19:04 (CET)

Nextentmarketing → Tothmarti[szerkesztés]

Kedves @Nextentmarketing! A kért Tothmarti szerkesztői név már foglalt, valaki regisztrálta 2007-ban. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2017. február 27., 22:42 (CET)

Laptop.hu → GLaci[szerkesztés]

Az átnevezés elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. február 27., 22:44 (CET)

Keewayhungary → Lonci[szerkesztés]

Kedves @Keewayhungary! A kért Lonci szerkesztői név már foglalt, valaki regisztrálta évekkel ezelőtt. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönöm! Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:12 (CET)

Nextentmarketing → Tothmarti93[szerkesztés]

Kedves @Nextentmarketing! Kérlek, jelentkezz be, és erősítsd meg, hogy te kérted a szerkesztői azonosító átnevezését. Bejelentkezés nélküli kérések esetén nem tudhatjuk, hogy te kéred-e az azonosító módosítását, vagy valaki tréfát űz veled. Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:16 (CET)

Megerősítem, hogy én kértem a szerkesztői azonosító átnevezését.– Nextentmarketing vita 2017. március 7., 09:20 (CET)

Rendben, elkészült! Samat üzenetrögzítő 2017. március 8., 23:16 (CET)

1955éV → 1979éV[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:24 (CET)

Dr. Ámbédkar Iskola → Zsudgab[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. március 6., 22:27 (CET)

Keewayhungary → Loncic[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. március 9., 08:48 (CET)

Allamiszamvevoszek → Integritas[szerkesztés]

Kedves @Allamiszamvevoszek! A kért Integritas szerkesztői név már foglalt, valaki évekkel ezelőtt regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. A névválasztáskor azt is vedd fontolóra, hogy a választott néven milyen lehet téged megszólítani. Pl. nekem a Szervusz, kedves Integritás! vagy a Hogy vagy, kedves Integritás! elég furán hangzik. Samat üzenetrögzítő 2017. február 27., 22:42 (CET)

RNR ugynokseg → Ridzi[szerkesztés]

Kész. Samat üzenetrögzítő 2017. március 14., 22:03 (CET)

Élhető Környezetünkért Egyesület → Sada73[szerkesztés]

Kedves @Élhető Környezetünkért Egyesület! A kért Sada73 szerkesztői név már foglalt, valaki évekkel ezelőtt regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2017. március 19., 23:45 (CET)

Allamiszamvevoszek → SaliBank[szerkesztés]

Kész. Samat üzenetrögzítő 2017. március 23., 21:11 (CET)

Innorégió Tudásközpont → Innor2011[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. – Samat üzenetrögzítő 2017. április 5., 21:27 (CEST)

Websiteexpress → Adam1982[szerkesztés]

Kedves @Websiteexpress! Sajnos a kért Adam1982 szerkesztői név foglalt, valaki már regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2017. április 19., 22:19 (CEST)

Bíró Zsolt01 → Flzn[szerkesztés]

– Bíró Zsolt01 vita 2017. április 19., 15:03 (CEST)

Rendben, az átnevezés elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. április 19., 22:21 (CEST)

Neointeractive → Agencyguy[szerkesztés]

Kedves @Neointeractive! Sajnos a kért Agencyguy szerkesztői név foglalt, valaki már regisztrálta. Kérlek, válassz olyan nevet, ami nem szerepel ebben a listában, és indíts egy új kérést neki. Köszönettel: Samat üzenetrögzítő 2017. május 1., 16:56 (CEST)

ABARAD-ABA → ABA TEAM[szerkesztés]

Kedves @ABARAD-ABA! A kért felhasználói név (ABA TEAM) szintén nem az igazi. A Wikipédián egy szerkesztői fiók egyetlen személyhez kell tartozzon (ha többen is szerkesztenék a Wikipédiát ugyanonnan, akkor mindenki tud regisztrálni magának külön-külön egy-egy azonosítót), így bármilyen szervezet, csapat vagy hasonló megnevezés, ami azt sugallja, hogy több ember használja a fiókot, nem megfelelő. Kérlek, válassz olyan még nem regisztrált nevet, ami megfelel a szabályainknak, és indíts neki egy új kérést. Köszönöm: Samat üzenetrögzítő 2017. május 1., 17:02 (CEST)

ABARAD-ABA → KRISZTIAN2017[szerkesztés]

Elkészült. Samat üzenetrögzítő 2017. május 3., 22:47 (CEST)

Neointeractive → Hungarianagency[szerkesztés]

Kedves @Neointeractive! A kért felhasználói név (Hungarianagency) szintén nem az igazi. A Wikipédián egy szerkesztői fiók egyetlen személyhez kell tartozzon (ha többen is szerkesztenék a Wikipédiát ugyanonnan, akkor mindenki tud regisztrálni magának külön-külön egy-egy azonosítót), így bármilyen szervezet, csapat vagy hasonló megnevezés, ami azt sugallja, hogy több ember használja a fiókot, nem megfelelő. Kérlek, válassz olyan még nem regisztrált nevet, ami megfelel a szabályainknak, és indíts neki egy új kérést. Köszönöm: Samat üzenetrögzítő 2017. május 3., 22:48 (CEST)

Jelenlegi azonosító Trianon Múzeum → Kívánt azonosító muzeális[szerkesztés]

Bondexkft → CsakiSzabolcs[szerkesztés]

Repper DÉW → Ph figyelő[szerkesztés]