Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés 
Wikipedia bureaucrat.svg
Ezen az üzenőfalon a szerkesztői azonosítók megváltoztatásával kapcsolatban hagyhatsz üzenetet a globális átnevezőknek és az intézőknek.
Az üzenőfal használatához
 • Kérjük, hogy a lapot csak az átnevezésekkel kapcsolatos kérésekre, megbeszélésre használd, és hozzászólásaidat mindig írd alá a ~~~~ karaktersorozattal!
 • Ne változtass vagy törölj korábbi kéréseket, a sajátjaidat se. A megoldott szakaszok keretet és kék hátteret kapnak, melyet a bürokraták helyeznek el a kérés lezárásakor. Ezért kérésed ne keretezd be, mert akkor megoldottnak tekintjük. A már lezárt megbeszélésekbe beleírhatsz (a kereten belülre), de a keretet ne töröld. Már lezárt kérést ne nyiss újra, új kérést mindig új szakaszban helyezz el.
 • Az átnevezés általában néhány napon belül megtörténik. Ha ezután sem kapsz választ, nyugodtan jelezd ezt itt, vagy egy számodra szimpatikus bürokratának.
 • A bürokratáknak nem kötelességük külön értesítéseket hagyni, ezért kérünk, hogy kérésedet (a mások nevében kiírtat is) kísérd figyelemmel, mert annak elbírálása nem automatikus. Amennyiben a szerkesztők vagy a bürokraták kérdést intéznek hozzád, a válasz elmaradása esetén a kérést érdektelenség hiányában lezárhatják.
Kérelem benyújtása
Szerkesztői azonosítók megváltoztatása, átnevezése
 • Csak abban az esetben használd az alábbi eljárást, ha az általad választott új néven még nincsen regisztrált azonosító egyetlen Wikimédia-wikiben sem.
 • Amennyiben van már helyi azonosító ezen a néven, nézd meg (az Elbirtoklás nevű fül alatt), hogy van-e lehetőséged az elbirtoklására.
 • Amennyiben a fentiek egyike sem áll fenn, válassz magadnak a még szabad nevek közül.
Átnevezés előtt
 • Ha nagyon kevés szerkesztéssel rendelkezel, sokkal egyszerűbb egy új néven regisztrálnod, és valószínűleg a bürokraták is ezt fogják kérni tőled.
 • Ellenőrizd, hogy 50 000-nél kevesebb szerkesztésed van: szerkesztésszámláló.
 • Ellenőrizd, hogy az általad óhajtott azonosító még nem létezik: már foglalt azonosítók listája. FIGYELEM: ne regisztrálj az új név alatt, akkor sem, ha az elérhető!
 • Nyújtsd be a kérésedet ezen útmutató alatt található „Új átnevezési kérelem benyújtása” linkre kattintva. Mindenképpen legyél bejelentkezve! A bürokraták, biztonsági okokból, a névtelen felhasználóktól érkezett névváltoztatási kéréseket nem hajtják végre.
 • Amennyiben 50 000-nél több szerkesztésed van, előzetesen konzultálni kell a rendszeradminisztrátorokkal. Ilyen esetben írj erről egy kérést a bürokratáknak, hogy segíthessenek!
Átnevezés után
 • Régi felhasználói neved (azonosítód) törlésre kerül az adatbázisból. Minden szerkesztésed és más felhasználói adatod (beállításokat, figyelőlistákat és jelszavakat is ideértve) a régi azonosítótól átkerül az új azonosítóhoz.
 • A régi szerkesztői és vitalapjaid átmozgatódnak az újonnan létrehozott szerkesztői névre, beleértve az allapokat is.
 • Ha meg kívánod előzni azt, hogy régi nevedet valaki más használja a későbbiekben, regisztráld az átnevezés után újra magadnak.


Red right arrow.png Új átnevezési kérelem benyújtása
Szerkesztői azonosító elbirtoklása

A szerkesztői azonosító elbirtoklásáról akkor beszélünk, ha egy olyan névre szeretnéd változtatni az azonosítódat, ami már létezik, azaz szeretnéd megszerezni magadnak más azonosítóját. Ezen belül a szerkesztői azonosító egyesítéséről akkor beszélünk, ha ugyanazzal az azonosítóval különböző személyek rendelkeznek az egyes Wikimédia-wikiken, és egyikük szeretné az adott nevet valamennyi wikin, egységesen használni, így azokon a wikiken, ahol nem ő használja az adott nevet, elbirtoklást kér. Jelenleg kizárólag az egyesítési célú kérelmekre van lehetőség, de ez a későbbiekben változhat.

Már regisztrált névre való átnevezéshez a következő feltételeket kell figyelembe venni:

 • a kérelmező legalább 3 hónappal ezelőtt regisztrált és legalább 400 szerkesztéssel rendelkezik, valamennyi Wikimédia-wikit együtt tekintve;
 • a kérelmező regisztrált neve kapcsolódik az egységes bejelentkezéshez, ő rendelkezik az egységes fiókkal;
 • a választott új azonosítóhoz nem tartozik egyetlen nem törölt szerkesztés sem, a szerkesztői lapon végzett és az irányelvsértő (vandalizmus, jogsértő tartalom stb.) szerkesztések kivételével;
 • a választott azonosító tulajdonosa értesítést kap a vitalapján és e-mailben a kérelemről (amennyiben utóbbit megadta és lehetővé tette a beállításainál), ezt követően a bürokraták egy hetet biztosítanak neki arra, hogy az új nevét ő maga választhassa meg;
 • indokolt esetben a bürokraták, globális átnevezők és intézők jogosultak a fenti feltételeknek megfelelő elbirtoklást is megtagadni;
 • az átnevezésnek lehetnek egyéb, technikai jellegű korlátjai is;
 • a fentiektől eltérő elbirtoklási kéréseket jelenleg eseti jelleggel kezeljük a globális ajánlásokkal összhangban, a fiókegységesítési folyamat aktuális állapotától és a technikai lehetőségektől függően.
Lásd még


Red right arrow.png Új elbirtoklási kérelem benyújtása
Globális átnevezői joggal rendelkező szerkesztők

Korábban a bürokraták tudtak (helyi) szerkesztői nevet is módosítani (szerkesztőket átnevezni), azonban a szerkesztői fiókok globálissá válását követően (2014. szeptember 15-től) erre a feladatra már csak a globális átnevezők vagy az intézők jogosultak.

A magyar Wikipédia szerkesztői közül globális átnevezői joggal rendelkezik:

Az összes átnevezői joggal rendelkező szerkesztő listája:

Szerkesztői és tisztségviselői jogok kérelmeinek archívumai:

Szerkesztői jogok visszavonására irányuló kérelmek archívumai:

Átnevezési és elbirtoklási kérelmek archívumai:

Botjogkérelmek archívumai (tartalomjegyzék):

A bürokraták üzenőfalának 2014. szeptember 15-ét megelőző archívumai (tartalomjegyzék):

Rendszernaplók

UNICEF Magyarország → Szerkesztő1[szerkesztés]

Meglepő, de a Szerkesztő1 azonosító még szabad volt :) Megtörtént az átnevezés. Samat üzenetrögzítő 2018. február 3., 13:23 (CET)

Esperanzabolt → Partipisti[szerkesztés]

A kérelmet csak bejelentkezett szerkesztők esetén tudjuk elfogadni, mert úgy biztosítható, hogy nem más kéri az átnevezést. Kérlek, jelentkezz be, és erősítsd meg, hogy te szeretnéd az átnevezésedet! Samat üzenetrögzítő 2018. február 3., 13:21 (CET)

Dangy → Csaba Stefan Bako or Csaba Stefan[szerkesztés]

@Dangy: attól tartok, hogy félreérted, mi az a Wikipédia, vagy hogy mire szolgál a Wikipédiában a szerkesztői lap. Kérlek, olvasd el ezt az oldalt. A szerkesztői lap nem személyes weboldal, hanem arra szolgál, hogy a Wikipédia önkéntes szerkesztőjeként olyan információkat oszthass meg magadról, melyek segítenek a szerkesztői munkádban (illetve másokat a veled közös munkában). Attól tartok, hogy te másra gondolsz vagy vágysz. Emellett tájékoztatlak, hogy a magyar nyelvű Wikipédia munkanyelve a magyar, nyugodtan írjál így :) Samat üzenetrögzítő 2018. február 4., 19:09 (CET)

@Samat:Hello, Igen, tudom, hogy a szekesztői lap arról szol, hogy én mind WikiPedia szerkezstőt mutasson be. Én a személyes oldalt is probáltam létrehozni de nem sikerül. Ezért kell megváltoztani a username-t. A személyes oldalt nem sikerült létrehozni sem magyar sem angol weboldalon. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Dangy (vitalap | szerkesztései)

@Dangy: még csak a saját szerkesztői lapodon és ezen átnevezési kérés kapcsán volt szerkesztésed, így javaslom, hogy átnevezés helyett simán regisztrálj egy új nevet, és használd azt. A fent megjelölt mindkét azonosító szabad még. Samat üzenetrögzítő 2018. február 9., 21:28 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés emailben is az jön le, hogy Dangy magáról akar egy reklámoldalt csinálni, és próbálja a google keresés rankját javítani az átnevezéssel, de nem pontosan érti, hogy a google nem fogja indexelni a linkeket (amik mellesleg nem valóak az oldalra). – grin 2018. február 11., 14:19 (CET)

Hungarikum-fm → Hungarorum18[szerkesztés]

Elkészült az átnevezés. Samat üzenetrögzítő 2018. február 10., 09:28 (CET)

Wikigben → Törölt felhasználó (number)[szerkesztés]

Jabloko → Jabloko (párt)[szerkesztés]

Geczynora → Design[szerkesztés]

@Geczynora: Sajnos a kért azonosító már fogllat. Válassz egy olyan azonosítót, amely még szabad (itt tudod ellenőrizni), és indíts egy új kérést. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. február 22., 18:04 (CET)

Geczynora → Noradesign[szerkesztés]