Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Tisztségviselő/Archív2012

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Pallerti

Laci.d

Szilas

Teemeah (ideiglenes)

(1.)

Teemeah (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)

A március 4. 11:08 állás szerint 20 támogató és egy ellenző szavazat mellett kérnék ideiglenes adminjogot a képtakarítás projektmunkához, egyelőre 2 hónapos időszakra. Amennyiben hamarabb végzünk a munkával, természetesen jelezni fogom, illetőleg azt is, ha hosszabbítás szükséges. A jogosultság kizárólag a projektmunkához szükséges képműveletekre alkalmazható. Köszönöm. Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 4., 11:11 (CET)

Jelenleg 22:1, és néhány ellenőrzés alapján úgy tűnik, hogy az általános feltételek szerint mindenki szavazóképes lenne egy szabályos adminválasztáson is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 4., 11:21 (CET)

Szerintem azonnal meg lehetne adni, nem is értem miért mondott le. Egyben meg kellene írni egy bekezdést (angolul is!) az adminválasztás oldalon esetleges steward felhasználásra. --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. március 4., 11:35 (CET)

Mivel valaki kiposztolta FV tetejére is, várjunk még akkor... Xiǎolóng lángnyelv 2011. március 4., 11:40 (CET)

Én voltam a valaki, mint ahogy írtam is odaát, és ennek hatására ugrott így meg a szavazatszám. :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 4., 11:49 (CET)

Én viszont azt nem látom, de mindegy. Ha jól számolom 24 támogatás már van... --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. március 4., 11:51 (CET)

Mert nem a FV, hanem a figyelőlista tetején van. Szerintem a kiírásnak nem sok relevanciája van, mert a stewardoknak csak elvenniük kell a bitet, nem megadni, de ha gondolod, írd oda. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. március 4., 11:56 (CET)

Megadtam. SyP 2011. március 4., 12:02 (CET)


(2.)

Mivel a munka akkora horderejű, hogy hosszabb idő kell, és időközben a két segítőm is "eltűnt" (khm), kérnék szépen egy fél éves hosszabbítást erre a bitre, továbbra is kizárólag a képekkel kapcsolatos munkához. Köszönöm. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. június 2., 12:58 (CEST)

  • Ha ez számít valamit, én támogatom. Már csak azért is, mert az általam problémásnak vélt képekkel kapcsolatban, aminél nem vagyok 100%-ig biztos, szinte minden esetben Teemeahoz fordulok. Ha azt mondja, hogy még szüksége van időre, akkor biztos jogos a kérése. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. június 2., 13:24 (CEST)

Akkor ez túl van tárgyalva, további jó takarítást. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. június 2., 19:31 (CEST)


(3.)

Lassan lejár a félév. Még 40 ezer kép vár átnézésre, kérdés, hogy folytassam-e a munkát, avagy sem? :-) Nem tudom mi lenne az ideális megoldás. Teemeah fight club 2011. december 13., 20:57 (CET)

Eddig hánnyal végeztél? Megoldás lehet szerintem, hogy kérsz egy rendes adminbitet. Csigabiitt a házam 2011. december 13., 21:08 (CET)

Wikipédia:Karbantartóműhely/Képtakarítás oldalon ott a statisztika. Azt nem tudom, hány képet néztem át én magam, győzném számolni... törlési naplóban közel ezer bejegyzésem van március óta. Teemeah fight club 2011. december 13., 21:56 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Például választasd meg magad adminnak rendesen. :-) --Hkoala 2011. december 13., 21:09 (CET)

Szerintem határozatlan időre kérj meghosszabbítást, hiszen nem tudhatod előre, hogy mennyi idő kell a 40 ezer képhez. Vagy csináld úgy, ahogy Csigabi és Hkoala javasolja. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. december 13., 21:13 (CET)

Az, hogy visszajössz adminnak! --Pagonyfoxhole 2011. december 13., 21:16 (CET)

+1 :-) Ja, és persze folytasd a munkát! Vigyor - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 13., 21:20 (CET)

Én hajlanék a meghosszabbításra (de csak határozott idejűre; amellett, h sztem is vissza kéne jönnöd "főállású" adminnak), mivel amit csinálsz, az fontos. Csak sajnos lehet h lesz pár ellenződ, akik azzal fognak érvelni, h mi ez a féladminság. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. december 13., 23:46 (CET)

A féladminság az, hogy megegyezés alapján nem használom másra a jogokat, mint amire kértem (képtörlés, képátnevezés). :-) Nem hiszem, hogy március óta eltelt időben visszaéltem volna vele, szóval nemlátom indokát bármiféle ellenzésnek. Teemeah fight club 2011. december 14., 10:27 (CET)

Meghosszabítva újabb fél évvel. Lejárat: 2012. június 02. --eLVe kedvesS(z)avak 2012. január 4., 23:09 (CET)


(4.)

Eltelt az újabb fél év. Timi, tart-e még a képtakarítás, szükséged van-e továbbra is a jogra? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 26., 16:03 (CEST)

A képtakarítás így egyes-egyedül forever tartani fog gyakorlatilag... készítem a statisztikát a wikitáborra, hát nem szép :) Teemeah poke me 2012. július 26., 16:15 (CEST)

Vegyük ezt úgy, mint igenlő választ a kérdés második felére is? :) Akkor egy újabb dátumot, please. :) --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 26., 16:34 (CEST)
Rövid időn belül már másodszor hangzik úgy el, hogy a képtakarítást csak Teemeah csinálja. Ezt a magam és azok nevében kikérem, akik szintén részt veszünk képtakarításban. Vagy ez annyira semmiség, hogy még említésre sem méltó? Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 26., 16:48 (CEST)
Bizonyára így lehet – vagy nem. Ám ez itt nem az erről való vita helye. Kizárólag a bürókra tartozó kérdéseké és vitáké. Többit a userlapokon lehet megtenni. Thnkxs :) --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 26., 16:59 (CEST)
Nem akartam és nem is akarok vitát nyitni róla (mint ahogy a korábbinál is csak megjegyeztem, úgy itt is csak és kizárólag csak megjegyeztem). Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 26., 17:05 (CEST)
A képtakarítást mint módszeres takarítást értettem ezalatt, alkalmanként más adminok is törölgetnek képeket. A Wikipédia:karbantartóműhely/Képtakarítás oldalon felvésett kategóriateendőknél nem látom a neved. Honnan kéne tudnom, hogy ki takarít, ha nem vési fel oda a dolgokat? Sok mindenben jó vagyok, a gondolatolvasás egyelőre nincs közte. Képíró gépíró szokott még leírás nélküli képeket javítgatni, amiről tudok. A többiek hallgatnak, mint a sír. Néma gyereknek... Teemeah poke me 2012. július 26., 17:12 (CEST)
Tudtommal a vitának nem itt van a helye. :-) A néma gyerekeknek a szerkesztései látszanak a FV-n. :-) Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 26., 17:20 (CEST)
No, ez az, épp ezt akartam írni én is a néma gyerekes felvetésre. Ha valaki nézegeti azért FV-t is időnként, annak teljesen egyértelműnek kell lennie, hogy HuFi igen aktívan részt vesz a képek rendezésében, takarításában. – Joey üzenj nekem 2012. július 26., 17:23 (CEST)

Ismételten és nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a közvetlenül a bürókra tartozó dolgokon kívül ne írjon ide semmit. Megjegyzések, gondolatok, sértettségek, vicces bejegyzések, stb-k megosztására és megbeszélésére ott a személyes vitalap! És ez mindenkire vonatkozik. Köszönjük. --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 26., 17:41 (CEST)

Én viszont tisztelettel az alábbi gondolatokat ajánlom a bürokratáknak megfontolásra. Teemeah 2011. februárjában vetette fel a kérdést, március 4-én itt kérte "ideiglenes" adminisztrátori jogát a képtakarításra. Ezt meg is kapta, 2 hónapra, ennek 17 hónapja. Sziszifuszi, KiWi-re érdemes munkát végez, ezt asszem mindenki elismeri, én az elsők között. De!

1) Kérem megízlelni a fenti kijelentéseket Tőle. 2) Kérem elgondolkodni azon, hogy egy szerkesztő adminisztrátori jogosultsággal rendelkezik, de a felelősségnek csak egy részét vállalja. Ez nagyon fontos része (képek törlése), de csak egy rész az egészből. Teemeah soha nem élt vissza a maga által kért és vállalt korlátokkal, nem erről van szó. Arról van szó, hogy ő is emberből van, és nincs a nap 24 órájában kedve a képek tisztogatásával foglalkozni, ez nála is lökésszerűen jelentkezik, amint másnál is. Közben vannak szerkesztők, akik a maguk korlátozott módján szintén rendezik a képek helyzetét, most pl. Szenti Tamás, aki Csurla emléktáblás képeit tölti át a Commonsba, napi 30-40 darabot, az ittenieket pedig törölteti. Szóval...

Kérem megfontolni Teemeah válaszút elé állítását: vagy jöjjön vissza teljes értékű adminnak, vagy hagyjuk ezt az ideiglenes jelleget (ami technikailag értelmezhetetlen) és adja vissza jogosultságát. Az eredeti kérés (2 hónap) immár többször lett hosszabbítva, összességében már 9-szer annyi ideje tart az ideiglenes állapot, mint az eredeti elképzelésben megfogalmazódott.

Semmit nem ellenzek, csak megfontolásra javasolom, mert a tiszta helyzetek híve vagyok. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 26., 19:07 (CEST)

Ez konstruktív és idetartozik. Erről szól a lap, az ebbéli hozzászólásokat várjuk. --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 26., 19:29 (CEST)

Amellett, hogy senki nem vitatja azt a hatalmas munkát, amit Timi végez, ez az állandósult ideiglenesség nem szerencsés, és nem is szükséges: 1. Nem szerencsés, mert az eljárás támadási felületet nyújt hivatásos trollok és wikijogászok számára. Először huszonakárhányan szavaztunk amellett, hogy Timi kapjon két hónapra adminjogot. Utána a hosszabbítások alig egy pár szerkesztő pozitív véleménye alapján történtek, szinte észrevétlenül. Ha jól látom, a legutóbbi lejárat június elején lett volna, ehhez képest július végéig szóba sem hozta senki. 2. Nem szükséges, mert valamennyire mindegyik admin "szakosodik" a feladatok egy részére. Pl. a MediaWiki módosítások nagy részét három admin intézi. Blokkolni, lapot levédeni, törölni sem mindegyik admin egyformán szeret - meg lehet nézni a statisztikát. Miért gond az, ha Timi a képek törlésére szakosodik? – Hkoala 2012. július 26., 19:52 (CEST)

Jó, hagyjuk az egészet, nem kérem a hosszabbítást. Majd törölgessétek a felsablonozott képeket. Teemeah poke me 2012. július 26., 22:06 (CEST)

Én azt nem értem ebben a kérdéskörben, hogy mi szükség van arra, hogy Timinek ideiglenes legyen a bitje. Az már látható, hogy a feladat nem fog elfogyni és az is látható egyértelműen, hogy Timi oroszlán részt vállal ebben (nem kicsinyítve mások munkáját – kéretik nem megsértődni). Az, hogy Timi nem szeretne más admin tevékenységet csinálni azzal semmi baj – szinte egyikünk sem csinál mindenfélét (én például pont a képtakarítással vagyok úgy, hogy csak a nagyon egyértelműeket csinálom meg, de viszont mást szívesen csinálok). Én az állandó bit megadásának lennék a pártolója (most azt a kérdést, hogy ehhez egy új adminválasztást kellene -e csinálni időhiányában nem tudtam körbe járni). Pallerti vagyok nyilvános hálózatról, nem akarok bejelentkezni.91.82.144.156 (vita) 2012. július 27., 11:04 (CEST)
Én egyszer már lemondtam az adminposztról és nem kívánok újra admin lenni. Sajnálom, hogy nincs lehetőség részleges adminbitre. Az meg nem tőlem függ, hogy a munka meddig tart, 40 ezer képről van szó és ez a szám állandóan csak nő. Azért kértem a korlátozott használatot, mert amikor takarítok, akkor takarítok, ami egyszerre akár 100-nál is több kép adminisztrációját jelentheti. Ha nincs bit, az azt jelenti, hogy dupla munkát fogunk végezni, én tömegesen jelölgetem a képeket és másnak kell törölgetnie őket (napokkal később), ahelyett, hogy azonnal el lennének távolítva. Hónapokon keresztül csak ezt csinálni nem lehet, mert abba bele lehet őrülni. tartok szüneteket, ahogy mindenki más is. Nem gondolom, hogy a bit megléte terhelné a rendszert, ha két hétig nem használom. Ahogy azt sem értem, hogy miért fáj itt többeknek a hosszabbítás és hogy nem akarok adminválasztást, mert nem akarok admin lenni újra. Bevallottan csak képtörléshez kell a bit. nem arról vna szó, hogy még nyolcan ácsingóznak a technikai bitre, mert olyan rohadt népszerű lenne a képek takarítása. Ha az adminok közül többen foglalkoznának rendszeresen módszeres képtakarítással, a frissen feltöltötteken kívül is, akkor erre az egészre nem lenne szükség. A lemondésom után eltelt hónapokban több száz problémás kép halmozódott fel a törlendő kategóriákban, amikhez tényleg senki nem nyúlt hozzá. De ha ennyire csípi ez az egész az emberek szemét, akkor hagyjuk a francba az egészet, nem éri meg nekem ez az egész az idegeskedést. Megyek szócikket írni. És szeretném kihúzni a wikitáboros előadásomat is a képekkel kapcsolatban, nem kívánok többet képeket járőrözni. Teemeah poke me 2012. július 27., 11:29 (CEST)

Még mielőtt egymás anyja is szóbakerülne. :) 1. Itt most csakis Timish – egyszer már közösségileg és gyak egyhangúan megszavazott (Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Ideiglenes adminbit kérése projektmunkára), majd még 2x, szintén közösségi jóváhagyással meghosszabbított - ideiglenes, ill. korlátozott (technikai) használatra kért adminbitjének meghosszabbításáról van szó. Ehhez képest (term. mindenki érdemei elismerése mellett, de) közömbös, hogy más is foglalkozik-e még képekkel vagy sem. Minél többen foglalkoznak vmivel, annál jobb, ez sztem nem lehet kérdéses. 2. A jogosultságot arra használta, amire kérte, visszaélés nem történt vele. 3. Ha nem akar újra admin lenni, akkor ezt sztem tartsuk tiszteletben – ezzel senkit nem rövidít meg, senki nem kerül ettől hátrányba. 4. Hogy nálunk nincs korlátozott adminbit (ami, ha jól tudom, egyébként lehetséges lenne) szintén egy másik kérdés - lehetne róla vitátis nyitni - csak ne itt.

A kérdés tehát sztem az, h Timish bitje hasznára van-e a közösségnek, avagy nem; eddigi tevékenysége értékes volt-e, avagy sem; ez a "félbit" okoz(ott)-e bármilyen konfliktust, akármit a közösségben, avagy nem. Az első kettőre a válasz egyértelmű igen, a harmadikra pedig sztem nem. Véleményem szerint amit Timish, immár több mint egy éve csinál, az kifejezetten hasznos a wp számára. Úgyhogy a magam részéről  támogatom az ismételt hosszabbítást. (Fel szeretném hívni a figyelmet, hogy az előzőekben hangzott el javaslat a bit korlátlan idejűre való meghosszabbítására is.) --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 27., 12:04 (CEST)

Mi a különbség a korlátlan ideig hosszabbított ideiglenes adminbit és a tényleges adminság között? --Hkoala 2012. július 27., 12:40 (CEST)
Hkoala: például az is, hogy Timi deklaráltan nem fog blokkolni, lapvédeni, és semmi más egyéb admintevékenységet végezni, csak képeket törölni. Annyiban nyilvánul meg a féladminság, hogy neki csak a törlőrongy kell a készletből. Peligro (vita) 2012. július 27., 12:56 (CEST)
Nem értem (a többi admin között is van olyan, aki nem használja a teljes eszköztárat), de mindegy. Kitöröltem a fentebbi hozzászólásomat, annak a reményében, hogy Timi hajlandó lesz elfogadni a korlátlan ideiglenesnek nevezett adminjogot. --Hkoala 2012. július 27., 13:06 (CEST)

 megjegyzés Nekem nagyon nem tetszik, ami itt folyik. Hadd kezdjem azzal, hogy Tímea adminisztrátori tevékenységével semmi problémám sincsen, és ha jelentkezne adminnak, mellette szavaznék. De...

  • A magyar Wikipédián nincs segédadmini poszt. Beroesz egyszer javasolta, hogy legyen, de aztán nem lett a dologból semmi. Aki akarja, elolvashatja, hogy miért.
  • Az a szabályunk, hogy az adminokat választjuk, méghozzá erősen minősített többséget kívánunk meg egy-egy admin megválasztásához. Nem értem, hogy Timi esetében miért teszünk kivételt ez alól, és miért a WP:BÜRÜ-n, néhány szerkesztő informális részvételével adunk neki újra meg újra adminjogot.
  • Tímea eredetileg két hónapra kérte ezt a kivételes pozíciót; ennek másfél éve, és most már arról van szó, hogy ez az eredetileg ideiglenes állapot „forever” fog tartani.
  • Emberileg nagyon ellenszenves az a viselkedés, amit Tímea ezen a megbeszélésen tanúsít. Nem tetszik az a hisztis hangnem, amivel azt sugallja, hogy az ő emberfeletti munkája nélkül összeomlana a Wikipédia, de különösen nem tetszik az a sértett kivonulás, amivel az övével ellenkező véleményekre reagál, nyilvánvalóan abban a reményben, hogy Hkoalához hasonlóan a helyzetet furcsálló szerktársak ettől majd megbánják az ellenkezésüket és rábólintanak az újabb hosszabbításra.

Mindezek miatt én  ellenzem, hogy Tímea „ideiglenes” adminjogát tovább hosszabbítgassuk, és azt javaslom, hogy ha adminjogokat akar, akkor induljon ismét az adminválasztáson, ahol valószínűleg meg fogja kapni a kellő támogatást (hiszen egyszer már megkapta, csak lemondott róla, és tudtommal nincs komoly kifogás az admintevékenységével szemben). Az itt folyó műsorhoz – nehezen tudom másnak tekinteni ezt a „nem akarok admin lenni csak adjatok törlési jogot” hozzáállást – viszont kevés türelmem van.

Malatinszky vita 2012. július 27., 14:55 (CEST)

  •  ellenzem lásd fent. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 27., 15:24 (CEST)
  • Most már én is  ellenzem, mert megingott az a mögötte álló szinte egyhangú közösségi támogatás, ami alapján annak idején a rendes eljárást mellőzve megadtuk a bitet. Akkor fő támogatója voltam az eljárásnak, de ez csak látható közakarat esetén működőképes, és a közakarat megingásakor váltani kell, hogy máskor is bizalommal használhassuk a közfelkiáltás módszerét. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. július 27., 15:36 (CEST)
Sokakkal egyetértek itt, pro és kontra. Nekem sem tetszik a műsor, és Timi néha tényleg "izén" tud reagálni.
Másrészt az ideiglenes adminjogot tipikusan olyan dolognak tartom, hogy "ha a szabályok akadályoznak a szerkesztésben, ne vedd figyelembe őket". Nincs ideiglenes admini jogkör, de ha eltekintünk a szabály merev, szó szerinti alkalmazásától, akkor nyerünk egy szerkesztőt, akinek van kedve rendet tenni a képek között, és teszi is.
De egyetértek a másik oldallal abban, hogy sokan mások is foglalkoznak a képekkel, az ő munkájukat is meg kell becsülni, ahogy itt sokan mondták.
Azzal is egyet értek viszont, hogy ha kicsit tovább gondoljuk a dolgot: Timi indul adminnak, nagy eséllyel megválasztják, és innentől kezdve minden haccacáré nélkül csak a képekkel fog foglalkozni. Ez egy hosszú távú megoldás, ami talán a legtöbbeknek tetszene (kérdés, hogy Timinek hogy tetszene).
De minden rizsám közül azt hiszem a "ne törődj a szabályokkal" a legfontosabb, így  támogatom. Peligro (vita) 2012. július 27., 15:53 (CEST)

Nem hisztizek, egyszerűen elegem van abból, hogy mindenféle eljárási izére hivatkozva itt oldalakat regélnek arról, hogy mennyire szörnyű dolog, amit kértem. Ez nem adminság, mivel az amdintevékenységet nem végzek, a képtörlés egy specifikus technikai dolog, semmi más. A két hónap akkor működött volna, ha időközben nem jöttünk volna rá, hogy a munka nagyobb horderejű, mint gondoltuk. Tévedni emberi dolog. Na meg időközben Szasza például eltűnt, képíró Gépíró pedig "csak" (nem kicsinyítő jelző, hanem a körre vonatkozik) egy kategóriával foglalkozik, és az leköti, mivel 8000 képet tartalmaz. Van 50 másik pucolandó kategória még, ugyancsak egyenként több ezer átnézendő képpel. Nem vitattam soha, hogy mások is foglalkoznak időnként képekkel, de komplett kategóriátvizsgálást tudtommal nem cisnál más rajtam kívül mióta szasza nincs. sehol nem mondtam olyat, hogy összedől a wiki, az viszont, hogy a lemondásom után hónapokig senki nem fogalkozott a képek kipucolásával, az tény. Mindenki húzza a száját, ha képet kell takarítani, de arra is húzzátok, ha valaki megcsinálja, csak mert az illető nem akar admin lenni. Már megmondtam, hogy nem akarok admin lenni. Nem akarok ott lenni a Wp:ADMIN listáján. ha valakit adminválasztással adminfeladatokra választanak, azt nem azért teszik, hogy utána ne csináljon admindolgokat. szerintem. Márpedig hozzám hiába fordulna bérki azért, hogy blokkoljam ezt, meg rejtsem el azt, meg fésüljem össze a laptörit. nem fogom megtenni. És akkor minek választanának meg? Így nyugodtan mondhatom, ha ilyesmire kér meg valaki, hogy csak techikailag rendelkezem az eszközökkel, de nem élhetek velük, mert nem kaptam erre felhatalmazást a közösségtől, csak arra, hogy a képekkel foglalkozzak. De ha nem tetszik, hát nem, felőlem. Már kértem az ügy lezárását a büróktól, úgyhogy el klehet vonulni mindenkinek a dolgára. Teemeah poke me 2012. július 27., 16:51 (CEST)

esetleg el is olvasod, amit írtam? valamelyik büró zárja már le végre, most már komolyan. Teemeah poke me 2012. július 27., 16:56 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után)

Pár korrekció:

  • Ez nem "segédadmini" poszt. A WP-n senki nem "segédje" senkinek. (Beroesz korábbi felvetésében szerepelt ez a szó, de sztem mindenkinek érthető, h nem erről van szó, hanem korlátozott adminjogokról.)
  • "Nem értem, hogy Timi esetében miért teszünk kivételt ez alól, és miért a WP:BÜRÜ-n, néhány szerkesztő informális részvételével adunk neki újra meg újra adminjogot." – 1. Mert nem szeretne admin lenni, viszont szeretne olyan tevékenységet végezni továbbra is (törlés), amihez most csak az adminoknak van jogosultsága és ez jelenleg máshogy, mint az adminbit beállításával nem oldható meg. 2. Nem tettünk kivételt, mivel nem újra meg újra adminnak választottuk, hanem a közösség által egyszer már egyértelműen megszavazott jogát hosszabbítottuk meg. 3. A WP:BÜRÜ mindenki számára nyilvános (ott van a Friss változtatások / Hasznos hivatkozásokban), nyitott, az adott kérésekhez bárki hozzászólhat (bár szólnának többen!) – aki ezt nem teszi, az utólag nem reklamálhat, főleg nem azzal, hogy "néhány szerkesztő" dönt itt "informálisan". 3. Azért itt, mert ez hely szolgál a jogosultságokról való megbeszélésekre. (Bár természetesen bárhol máshol is nyitható vita erről, de ez eddig nem történt meg.) 4. Az előző hosszabbítás jún. 2-án járt le. A közben eltelt másfél hónap alatt ez csak RC-nek és nekem tűnt fel. Akkor annyira nagy baj ezzel nem lehetett.
  • "két hónapra kérte ezt a kivételes pozíciót; ennek másfél éve," – A hosszabbítások érthetőek, a munka nagyobb volt, mint ahogy előre látszott.
  • "és most már arról van szó, hogy ez az eredetileg ideiglenes állapot „forever” fog tartani." – Nincs szó erről. Én csak jeleztem, hogy korábban ilyen felvetés is érkezett.
  • "Emberileg nagyon ellenszenves..." – Hogy kinek mi a személyes érzelme adott szerkesztőtárssal szemben, az a) semmiképp nem kellene, hogy befolyásolja az illető wp-s munkájának megítélését, és b) semmi köze nem kellene, hogy legyen az illető konkrét, a wikit építő tevékenységéhez. Nézzünk magunkba: ki nem akadt még ki valakin, kinek nem szúrta még a szemét vki modora, kit nem utált még vki, és stb.? De a stílusnak nincs köze ahhoz, h az illető építi a wikipédiát és nem rombolja. Tehát a személyes érzelmeket félre lehetne tenni itt.
  • Én is úgy gondolom, h egyértelműbb helyzet lenne a teljes adminbit visszakérése (elsősorban azért, mert a korlátozott adminjog nálunk hivatalosan nem él, úgyhogy ezen tényleg el lehetne gondolkodni és utána a tevékenységet korlátozni az eddigiekre), de: okozott ez az opció kárt vkinek vagy a projektnek? Nem.

Úgy vélem, ami már van, és bizonyítottan rendesen működik, és semmi fennakadást nem okoz (mert ebben, ahogy látom, mindenki véleménye egyezik), azt kár letiltani vagy kisöpörni a wp-ről, pusztán személyes érzések vagy elméleti kérdések miatt. Nyerni nem fogunk vele, ellenben ismét sikerülhet elkedvetlenítenünk vkit attól, amit szeret csinálni, és jól is csinálja. --eLVe kedvesS(z)avak 2012. július 27., 17:55 (CEST)

Természetesen itt senkinek semmi problémája nincs a tevékenységemmel, csak éppen mégse kéne végeznem. Értem én. Nem tudom, hogy miért baj, ha az ember teszi a dolgát, úgy, hogy nincs rá panasz. Majd mostantól nem teszem a dolgom, és akkor Malatinszky, Burum, Joey és Bináris is boldogok lehetnek, hogy nem sérül egy irányelv sem (bár nem tudom, hogy milyen irányelv sérült eddig, lévén, hogy nem sunyiban kaptam semmiféle jogot, hanem 20+ támogató mellett). De mindegy. Lezártam a dolgom, levontam a tanulságokat, nevezetesen, hogy itt csak addig kell az ember, amíg némelyeknek úgy jó. Hátbaveregetnek utána, hogy jaj de hát mi elismerjük a munkádat, csak hát egy irányelvben sincs belefoglalva, szóval bocsesz :-). Most szépen visszavonulok a szócikkíráshoz, és ezentúl nem érdekel, ki fog a képekkel foglalkozni és lesznek-e törölve a problémásak, jogsértünk-e vagy sem, van-e licenc rajta vagy sem. Írom a szócikkeimet, amíg főben járó bűn nem lesz az elgépelés és el nem veszik a megerősített jogomat is. Hát erre is elment két évem és pár álmatlan éjszakám, de most végre Joey által fel lettem világosítva, hogy én itt csak játszadozom. Akkor most engedelmetekkel lerakom a homokozólapátot. Teemeah poke me 2012. július 27., 18:45 (CEST)

Sajnálom, ha ezt olvastad bele a szavaimba, isten bizony nem ez van odaírva. Talán nézd meg újra, ki menedzselte az ötletedet annak idején. A munkára továbbra is szükség van, amit végzel, csak már nem ez a módja, hogy bitet kapjál. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. július 27., 20:05 (CEST)

Jah persze. Azt figyelmen kívül kell hagyni, hogy nem akarok admin lenni. Azért a rugalmatlanságnak is vannak határai. Ha egyszer valami működik és jól működik, akkor szét kell cseszni mindenféle elvi alapokon. Törvényt sértek? Wikiszellemet sértek vele? Kárt okoztam bárkinek is? Akkor mire ez a fújolás? Mintha legalábbis fizetnetek kellene azért a bitét, úgy szívjátok a fogatokat. Ingyen végzem a melót, nem kértem érte semmit, csak annyit, hogy értésétek meg, hogy nem kívánok admin lenni azért, hogy képeket toszogathassak a kukába, hogy ne kelljen a melót kétszer csinálni. De úgy látszik ez olyan, minta a súlyomnak megfelelő aranyrudakat kértem volna. Hogy ennyire fájjon némelyeknek mások munkája, őrület... Teemeah poke me 2012. július 27., 20:54 (CEST)
Igazából tényleg ez a lényeg. Kárt nem okoz senkinek, hasznára van a Wikipédiának, a rugalmasságba pedig belefér ugyanúgy, mint bármi más új ötlet, amik felmerülgetnek itt-ott a kocsmafalakon. Akkor az ellenzőknek mit fáj az, hogy ő képeket törölgethet??? Aki nem admin, az féltékeny rá? Akkor legyen ő is admin. Aki meg admin, annak meg az a baja, hogy Timi most akkor nem annyira admin?? Amit csinál, az hasznos, és ez lenne a lényeg. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 27., 21:04 (CEST)

Komolyan nem értem az egész társaságot... Valaki takarítja a képeket, és ebből ekkora problémát csináltok, sőt ellenzitek. Szuperjó. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 27., 20:36 (CEST)

Komolyan mondom, logikai távolugrásból olimpiai kvalifikációt lehetne osztani, olyan elképesztő dolgokat sikerül belemagyarázni. Indulatok nélkül el lehetne gondolkodni azon is, hogy a leírt szöveg esetleg azt jelenti, ami oda van írva. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. július 27., 21:08 (CEST)

Aki nem akar admin lenni, és ezt dőlt betűkkel írja ide, annak nem hiszem hogy szüksége van az adminbitre. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 27., 21:11 (CEST)

Nem, nincs szükség rá. Csak tömeges képtakarításnál ha felcímkézek 100 képet, ahelyett, hogy egy kattintással törölném, az nekem is munka, meg majd annak az adminnak is, akinek menni kell utána törölgetni, ahelyett, hogy első körben ki lett volna pucolva. Nem beszélve a képátnevezésekről és a commonsba tolásos törlésekről. Ha nektek ez így jó, felőlem, parancsoljatok. :-) Aztán majd megint felgyűlik a törlendő kategóriában egy hónap alatt 400 kép, és aztán majd megint megkérdik az adminok, hogy jaj hát de ő ezt most mi alapján törölje hát ő nem ééééért a kééépekhez?? Komolyan, ez már ridiculous... Nem baj, nekem egy melóval kevesebb, ennyivel több IRL szabadidő :) Teemeah poke me 2012. július 27., 21:17 (CEST)

Akkor ez lezárva. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. augusztus 3., 16:47 (CEST)

Eredmény (utólagosan csatolva, hogy egyértelmű legyen): Az ideiglenes adminbit nem lett meghosszabbítva. --eLVe abcdefg 2012. szeptember 19., 12:09 (CEST)

Guidearmy

Guidearmy (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth)

Üdvözlök mindenkit! Én sokat használom a Wikipédiát. Sokszor szoktam olyan oldalakat látni amik nem annyira valóságosak, vagy esetleg valahonnan "lopták"! Szeretnék, olyan jogot kapni, hogy ezeket a bejegyzéseket egy kicsit javítsam! Remélem meghallgatásra kerül a kérésem! Akárhogy is döntetek, előre is köszönöm! A hozzászólás szerzője Guidearmy (vitalap •  szerk) 2012. december 11., 19:14‎ (CET)

Írod ezt azok után, hogy csináltál egy "lopott" cikket?? Medal of Honor: Pacific Assault - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. december 11., 19:30 (CET)

Olvasnivaló: Wikipédia:Adminisztrátorok#Adminválasztás. Kérlek, kicsit tájékozódj még a Wikipédiáról, kicsit szerkessz még, legyél megerősített szerkesztő, esetleg járőr is, és ha a közösség megismer és alkalmasnak talál, akkor lehet szavazást indítani erről: Wikipédia:Javaslat tisztségviselők megválasztására. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. december 11., 19:33 (CET)

Einstein2