Szerkesztővita:Sasuke88/Archív10

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vakondka 10 évvel ezelőtt a(z) vitalapot refaktorálni témában

Archív09Archív11

Főjelentések

Szia! A szavazásba bele kéne venni az irányelvedet (Wikipédia:Főjelentések). Erről lehet, hogy külön kellene szavazni. Nem tudom, nem nagyon értek az itteni szavazásokhoz. --áкos9702 posta 2013. augusztus 5., 21:00 (CEST)

Íme. Kérlek nézd meg, és ha valami nem stimmel a szövegben, szólj! --áкos9702 posta 2013. augusztus 6., 08:39 (CEST)

Köszi! :-) --áкos9702 posta 2013. augusztus 6., 13:56 (CEST)

Második világháború kiemelésen

Szia!

A második világháborúról szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a 69.66.253.166-os proxy: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --200.192.214.138 (vita) 2013. augusztus 14., 15:11 (CEST)

Koszonom :)

Ezt a korrekciodat koszonom szepen, teljesen elkerulte a figyelmemet :) - Morcos Vezető (우체국) 2013. augusztus 24., 09:25 (CEST)

animés szócikk + kapcsolódó műsor

Csá Sasuke88!

Az animés cikkekben meg van csinálva a kapcsolódó műsor? A Maja, a méhecske "kalandjai" cikkben az infobox-ba szeretném valahogy beletenni jelenleg Maja, a méhecske (2010) nevű cikket kapcsolva. De nem találom az animés cikkekben azt, hogy kapcsolódó műsorok és ráadásul itt ilyen dupla box van, hogy azt se tudom így a jó hely hova is illik.

Na, ha meg is csináltad akkor köszsz.

--Vakondka vita 2013. szeptember 2., 17:22 (CEST)

Kínai

Szia! Bocsi a kis csúszásért, a nyakamba szakadt mostanában minden. Helyesen tiö san kungcsu lesz átírva. – Laci.d vita 2013. szeptember 17., 17:33 (CEST)

Igen, nem sokon múlt. Vigyor Sajnos igen, elég kevés szabadidőm van, és attól tartok ez egy darabig nem fog változni... – Laci.d vita 2013. szeptember 17., 18:31 (CEST)

Államvizsga, hol van az még (két év)! Addig még hoznak pár új törvényt, hogy semmit se érjen a tudásom. Vigyor TDK lesz amúgy, büntetőeljárásból, internetes nyomozás témakörben írok. Plusz balekoktatás novemberig, ahol meg tanszékvezető vagyok idén. – Laci.d vita 2013. szeptember 17., 18:44 (CEST)

Köszönöm. :-) A lemaradást sajnos sikerült behoznom, és nem a jó értelemben. – Laci.d vita 2013. szeptember 26., 03:27 (CEST)

re:Jó szócikk

Igen megkapja, ha nem lesz ellenző (elfogadható indokkal). A jó szócikknél a jelölő is beleszámít a háromba így elég két támogató ha nincs ellenvetés. --Szente vita 2013. szeptember 19., 23:37 (CEST)

Példa. --Szente vita 2013. szeptember 19., 23:40 (CEST)

Eddig az volt a jellemző, ha volt ellenvetés az viszonylag gyorsan megvolt. Egy ilyen 1+2 támogatós eljárásnál se kell, arra gondolni, hogy éppen hogy meg volt, mert minden ilyen eset mögött ott van x passzív egyetértő szerkesztő, aki habár mellette nem foglal állást, de tartja olyan jóra a szócikket, hogy ellene se. Így nézve nem három szerkesztő hozza meg a döntést hanem pl. nyolc. --Szente vita 2013. szeptember 19., 23:59 (CEST)

Voltak rá kísérletek, de a korai szakaszban (egyenlőre) elvetettük. Ennek két oka volt:

  • Nálunk a kategória egy szélesebb réteget fed le mind az angol (ami az olvasónak jó dolog). Az angolban a jó szócikk az egy az egyben a "teljesnek"(5) felel meg, nálunk pedig egy erős "jól használhatótól" a "színvonalasig"
  • A cikk értékelés nálunk sokszor hanyagolt, ellenőrizetlenül adott és fejlesztésre szorul még.
--Szente vita 2013. szeptember 22., 08:05 (CEST)

Erőltetett germanizmus

Egyáltalán nem értek egyet azzal amit mondasz, semmivel sem érthetetlenebb a mondat az egy szó nélkül, mint azzal, viszont magyartalanabb. Tudom, hogy egyes szerkesztők - a szokásos meggondolatlansággal - sértegetik azokat, akikkel nem értenek egyet. Mint az látható, ezt most sem sikerült elkerülni. Mivel még egy ilyen megjegyzésre nincs szükségem részedről, tégy amit akarsz. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. szeptember 20., 23:13 (CEST)

Szerintem ezt te mondtad: „egyes szerkesztők - a szokásos meggondolatlansággal - szorgalmazzák”. Mivel meglátásod szerint másokat minősíteni nem sértő, nincs mit mondanom azon kívül, hogy az ilyen és hasonló megjegyzések a megjegyzőt minősítik, nem pedig azt, akinek mondják. Nem baj, elég széles az egyes szerkesztők háta, sok minden elfér rajtuk. Többek közt ez is. Csak az ilyenek után nem kéne csodálkozni, hogy némely szerkesztőknek elmegy a kedve az egésztől. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. szeptember 20., 23:43 (CEST)

Aham, tehát, ha valaki ellenkezni mer veled, vagy más véleményen mer lenni, és ennek nyomatékot is mer adni, akkor annak be kell szólogatni. Igen, ez érthető. Nehogy már valaki ellent merjen neked mondani. Kicsit hasonlít a dolog a kettős mércéhez. A szócikkek meg nem a tieid. Ha még nem olvastad volna, akkor ajánlom figyelmedbe a minden szerkesztői ablak alatt megjelenő figyelmeztető szöveget. Amúgy nem nagyon láttam megbeszélést arról, hogy a szócikkek egységesítésénél külön kitétel van az animék egységesítésére, de főleg arról nem, hogy a germanizmust az egységesítés jegyében beléjük kell erőltetni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. szeptember 21., 00:31 (CEST)

OK. Legyen neked igazad! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. szeptember 21., 01:04 (CEST)

digimon / digimonok

Szia Sasuke 88!

Tudsz segíteni? Ennek az anime szériának melyik a pontos jó címe? Mert valahol egyes számban olvastam, valahol meg többes. Régen láttam és már nem emlékszem pontosan a tévében ott, hogy is hallottam.

danke :)

--Vakondka vita 2013. szeptember 23., 19:50 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/Toaru madzsucu no Index

Szia! Jelzem, hogy feltettem egy kérdést a vonatkozó eljárás vitalapján. – Regasterios vita 2013. szeptember 26., 14:42 (CEST)

Re: Verseny, új nyeremények

Szia! Igen, elvileg a felvidéki szócikkíróverseny volt betáblázva mostanra, de lehet, hogy elakadt, utánanézek. A nyereményötleteidet továbbítottam az elnökségi levlistára további megrágásra. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. október 3., 10:18 (CEST)

szócikk törlése

Szia Sasuke88!

Az olyan szócikket, ami már valami oknál fogva, már fölösleges, azt hogy lehet letörölni úgy, hogy teljesen eltűnjön? Mert eddig még nem tettem ilyent és nézegettem, meg próbáltam, de nem voltam benne biztos, hogy jó, ezért gondoltam inkább előbb rákérdezek.

Vagy mutasd meg azt a linket, ahol ennek lépései le van írva valahol.

danke

--Vakondka vita 2013. október 6., 17:16 (CEST)

X-Men

Az nap mikor ez létrejött, akartam is kérni, hogy segíts a bővítésébe, de gondoltam, hogy úgy is megnézed a japán stílusút, ezért azt is gondoltam mégse kell kérjem, mert anélkül is segítesz és igaz lett. De ha már jól gondoltam, akkor köszi, hogy besegítettél a bővítésbe. Amúgy én is Dr. Garfbob is meg te is kicsit a zárójelben levőt másképp írtuk, de hármunk közül ez neked megy legjobban az animék szerkesztése, így marad tied.

--Vakondka vita 2013. október 6., 21:24 (CEST)

indoklás

Ha beteszem az azonnalit, akkor még annyit, hogy az indoklást azt, hogy tudom megadni hozzá? Hogy miért kell törölni.

danke

--Vakondka vita 2013. október 6., 21:31 (CEST)

próbálkozás

Ja amit meséltem, hogy megpróbáltam csak az volt, hogy leürítem az összes infót, de az előtte ellenőriztem, hogy az nem lesz jó.

--Vakondka vita 2013. október 6., 21:56 (CEST)

kana

Szia, mondj példákat. --Pagonyfoxhole 2013. október 21., 00:19 (CEST)

Itt találsz eligazítást. --Pagonyfoxhole 2013. október 21., 00:32 (CEST)

DJ képe

Köszönöm, hogy megkerested a képet a Commonsban, töröltem az ittenit. A vitalapját sem hagytam meg, mivel felesleges lett volna megtartani. – Regasterios vita 2013. október 28., 13:58 (CET)

Re: Korhatár

Persze, de kérlek pontosíts, hogy melyiknél kellene, mert eleve nem egységes a képméret. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. november 2., 08:37 (CET)

Tsubasa kapitány

Szia Sasuke88!

Segíthetsz a cikk bővítésébe, tudtommal te nagyon szereted az animéket, ha segítesz, azt köszi.

--Vakondka vita 2013. november 4., 19:31 (CET)

A műfajokban pontosíthatsz, az egyiket egy külföldi cikkből a másik kettő az imdről tettem be. Már rég láttam, de az biztos a történet lényege a foci volt (amit igazán nem szeretek játszani, de az életben nézni se igazán), ezért a sport nagyon illő rá szerintem.

--Vakondka vita 2013. november 4., 19:45 (CET)

Oké rendben, mert ráér. Ha majd egyik nap odaérsz, a cselekményt majd vizsgáld, a filmkatalogusról lett átdolgozva, csak hogy elég eltérő e attól, meg nyelvtanilag elég jól lett megváltoztatva. Viszont nem blogot meg nem rajongói oldalt használtam hozzá forrásnak.

--Vakondka vita 2013. november 4., 20:26 (CET)

Köszi a vitalapjának kiegészítését.

--Vakondka vita 2013. november 5., 15:14 (CET)

Re: Tsubasa + széria

De te azt láttam a Tsuabsa is először manga volt, de utána anime is, ha készült belőle. Mondjuk epizódokból állóknál már rég nem teszek alulra megszakítás nélkülire kellő kategóriát ugyanúgy a megszakítás nélkülihez se olyan kategóriát amelyik az epizódokból állóra kellő (kivéve nem rég, az olyan helyeken, amelyikből az egyik még nem lett kidolgozva). A film/sorozat témára bárki is bármit ír ez az utolsó szavam. :) Én a tényeket, mivel úgy is látom, bárki szavától függetlenül megtisztelem, hogy ami moziban, tévében vagy weben sorozat mindegy annál is ugyanúgy mint a megszakítatlannál meg az ilyen több önálló részeseknél, ott is, hogy igazi (valós terű élőszereplős), rajz (rajzolt terű rajzolt szereplős) vagy valamilyen animációs (bábos, gyurmás, CGI-s stb.), az is mind film, mert attól még, hogy nem megszakítatlan meg nem is trilógia meg stb. ilyen, hanem epizódokról van szó, vagyis attól még ugyanúgy szalagra felvett képek sora, tehát azok is filmek, na de szóval biztos vagyok benne, amúgy ezt te is tudod meg szerintem mindenki tudja ezt. :D

--Vakondka vita 2013. november 7., 10:24 (CET)

Re: Nauszika kiemelés

Szia! Elöljáróban: végtelenül sajnálom a kiemelési eljárás terén mutatkozó érdektelenséget, nem értem az okát, se cikk, se értékelő szerkesztő. A szócikk átnézését és a tanúsítást is azért vállaltam (bár a témája igazán nem tartozik az érdeklődési körömbe), hogy felhívjam a figyelmet a tanúsításra. Hogy milyen sikerrel, az más kérdés… A Nauszikáról: a Nevek és idegen szavak pontot nem véletlenül hagytam ki, a japán átíráshoz nem (sem) értek, ezért nem tudom megítélni a helyességét. Ami a szakaszcímeket illeti: a Wikipédia:Szócikkek felépítése szerint a Fordítás szakasznak a Források előtt kell lennie, Irodalom szakaszcím nem létezik, abban az esetben, amit írtál, az ott lévőknek a További információk szakaszban van a helyük, erre van kitalálva. Jó munkát, üdv  … szalax üzenő 2013. november 7., 18:29 (CET)

Olvasgattam a cselekmény szakaszt, volt néhány homályos pont, amit ezért lehet át kellene fogalmazni. (Mint laikus beszélek, nem láttam a filmet.)

"Mielőtt Nauszika elhagyná a Szél völgyét, mestere, Yupa felfedezi titkos, a Pusztulás tengeréből származó növényekkel beültetett kertjét" - Előbb még túsz volt, akkor közben hogyan tudott még felfedezést tenni.

"Nauszika és Asbel visszatérnek Pejitébe, de csak egy rovarok által elpusztított várost találnak. Néhány pejitei túlélő, akik egy gépre szállnak fel, felfedik, hogy ők csalták oda a rovarokat, hogy megsemmisítsék a tolmekiaiakat és ugyanezt szándékoznak tenni a Szél Völgyével is" - Akkor Asbel a királyi család tagja, de akkor a nép levette tőlük a hatalmat, hogy csak így leütik meg döntenek a város sorsáról?

"Az ohmuk és a tolmekiaiak ezután elhagyják a Völgyet" - Csak meglátják Nauszikát és ennyi, már el is mennek? Üdv: HáeS vita 2013. november 9., 13:55 (CET)

Rendben van, egész estés japán animációs filmet szerintem amúgy is rég láttam. Így elsőre a Chihiro ugrik be, de annak is vagy ezer éve. :) Így már valamivel érthetőbb, hogy ezeket megválaszoltad, de még ezt találtam: "Nauszika elindul megkeresni Asbelt, a vadászgép pilótáját, aki Lastelle ikertestvére, de mindketten elmerülnek a futóhomokban". - Akkor időközben csak megtalálta, ha már ketten süllyednek el a homokban nem? Azt nem kellene még hozzávenni? Üdv: HáeS vita 2013. november 9., 17:56 (CET)

Még átolvasgattam és ez tűnt fel: "1985-ben a Fantafestivalon a legjobb kisfilm kategóriában díjazták" Ez biztosan helytálló? A másik pedig, hogy elég nagy keveredés van a wikidatában ahogy láttam: A manga lapjához kapcsolódik pl a simple english wiki lapja, meg jó pár másik, ami itnerwikiként az oldal alján szerepel,azokat rendbe kellene szedni szerintem. Üdv: HáeS vita 2013. november 10., 11:54 (CET)

Én erőteljesen támogatom a szócikkek egységes felépülését (ez minden lexikonban és szakkönyvben alapvető követelmény), de ettől függetlenül is a Fejezetek, témák pont alatti első kritérium: „A cikk a témára jellemző fejezeteket a Wikipédia konvencióinak megfelelően tartalmazza.” Ezért sajnos le kell vennem a tanúsításomat. Tényleg sajnálom!  … szalax üzenő 2013. november 11., 19:34 (CET)

Cikkértékelés

Szia, a cikkértékelő nem működik (két különböző gépen is próbáltam), a műszaki kocsmafalon van a probléma. A programba nem tudok beavatkozni. --Tomcsy üzenet 2013. november 8., 21:38 (CET)

Re: kategória listák

Szia Sasuke88!

Ja igen, azt majd át is terveztem tenni, csak ideiglenesen teszem így. Amíg nem helyezem át mindet, addig így két gombnyomásra könnyen megtalálom azt a listát, ahonnan át kell helyeznem. Vagyis azok az animációs filmek, amik nem sorozatok, azok maradjanak az animációs filmek listán, azok amik meg nem megszakítatlan animációs filmek, hanem animációs filmsorozatok, azok kerüljenek át majd az animációs sorozatok listájára. Ha mindet át pakoltam majd, utána azt is amit írtál megcsinálom. Úgy terveztem, legkésőbb jövő péntekig meglegyen. De azért köszi, hogy jeleztél nekem. Legalább is emlékeztettél te is, hogy biztos ne felejtsem majd el azt se. :)

Ha majd oda értem, szólhatok is? Akkor segítesz?

Bár megnéztem úgy láttam menni fog, mert egyszerű.

OKÉ megcsináltam, már megvolt 4-5 akkor már jó az országos. Amúgy ha nyitok egy plusz ablakot azt beteszem oda ahonnan át kell rakni, akkor fölösleges is előre a másikat betenni azt azt átírni. Így még könnyebb átmásolni.

gut

--Vakondka vita 2013. november 10., 16:22 (CET)

Animé

Nem szívügyem az ilyesmi, de nincs igazad. Attól hogy japán tőke és bérmunkások bedolgoznak egy rajzfilmbe, ami hagyományos amerikai-európai grafikai stílusú, nem lesz anime. Hogy egy Wikipédia nevű orákulumot idézzek: „Az anime (アニメ, ejtése [anime], az „animation” szó rövidüléséből) a rajzfilm általános elnevezése Japánban, a szigetországon kívül a japán stílusú rajzfilmek összefoglaló neve. ” Na ezért töröltem a kategóriát. De túlélem, hogy visszaraktad. Csak hiba. Szerintem. Üdv! OsvátA Palackposta 2013. november 12., 21:09 (CET)

Tsubasa kapitány manga infobox

Cső Sasuke88!

Nézd meg a manga infoboxot, amennyire kiegészítettem, addig jó? Meg a kezdő mondatát kibővítettem, nézd meg jó e?

bon

--Vakondka vita 2013. november 20., 19:58 (CET)

Jó szócikk

Hello! A PvZ szócikkre azért még ráférne egy komolyabb átnézés, a többiben szerintem kevesebb a hibám. :) Annyira nem követem a jó szócikkek eljárását figyelemmel, ott nagyobb az élet, mint a kiemelt szócikkek esetében? Üdv: HáeS vita 2013. november 21., 21:22 (CET)

Való igaz, nem tapossák halomra egymást a szerkesztők. :D Egy próbát majd teszek akkor a VVVVVV-vel, ha átnéztem, aztán meglátjuk. Ha viszont jelölnéd valamelyiket a korábban említett cikkek közül, nem tudom, mennyire volna illő dolog, ha én is részt vennék azokon, tekintve, hogy lényegében én írtam őket és elfogultsággal lennék vádolható. Üdv: 2013. november 21., 21:58 (CET)~ – Aláíratlan hozzászólás, szerzője HáeS (vitalap | szerkesztései)

Re.Film infobox

A Wikidata-modul hibája, jeleztem az azzal foglalkozóknak, köszi a jelzést. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. november 24., 09:34 (CET)

A dologról jelenleg tucatnyi helyen folyik megbeszélés, talán valami lesz. – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. december 2., 00:00 (CET)

Re: Infobox készítése

Szia Sasuke88!

Én ezen a téren "tapasztalt" szerkesztő vagyok

Először is el kell dönteni hogy milyen infobokot szeretnél. Ha sajátat akkor így {{Sablon:infoboxneve infobox ide jönnek a paraméterek például név,MIME,ország,stb a következő formában |Név=érték }} Ha már létezőt akarszakkor létezőinfobox infobox formában ahol létezőinfóbok a már előre megírt infóbox nevét jelenti.

példa:
Exif fájl
Fájlkiterjesztés.exif
MIME-típusImage/Exif

Köszönettel:

--Adamradio vita 2013. november 24., 16:14 (CET)

új alul levő kategóriák létrehozásának felelevenítése

Szia Sasuke88!

Amikor létrehozom az újat, fontos már az elején, hogy legyen legalább 5 darab?

A mai napon most ez nem tetszett, ami történt. Most is ilyen évszámozás. Egyszer ezt olyan hülyeségnek tartom, a részek egyik évből a másik éve mennek át, szerintem az évszámozást csak az egy egész megszakítatlan részből állókhoz kéne, meg külön cikkeként a pár részes egészeknél. Bőven elég ha az infobox mutatja a bemutatási időt. Szerintem se, meg Dr. Garfbob10(2) szerint se kell olyanoknál amik epizódrészekből állnak. Az az év elképzelhető csak valamennyi epizódjának bemutatása, valahol így még 25 ilyet is betehetnénk, amik több 1000 részből állnak. Mellesleg a fő országos kategória meg eltűnt most belőlük, ahol ezt betették, amikor jobban a felhasználó az alapján keres. Nézd meg, ez az a kettő ami nem tetszett, ráadásul csak egy van bennük és öt kell legalább mindenképp. Az egyikben a Frakk a másikban a dörmögőék van.

Kategória:1972-ben bemutatott magyar televíziós sorozatok Kategória:1987-ben bemutatott magyar televíziós sorozatok

Végül is engem nem zavar, csak az nem tetszett, hogy most Theemeah a fő ország műsorait vetet ki, ami szerintem fontos lett volna maradjon. De azt miért kell, akkor kivenni ha létrehozunk ilyen évszámosat? Egyébként meg nem kéne legalább öt, hogy lehessen ilyen kategória?

Egyetértettem ebben az évszámozásban most, de azért a fő országos kategóriát meghagytam, mert azért az fontos szerintem, azon keresgélem az olyan nemzet által készítetteket.

--Vakondka vita 2013. november 25., 17:39 (CET)

csillag és címszámozás utáni eltolás

Egy anon nagyon ragaszkodik ehhez a csillag utáni eltoláshoz meg címszámozás utáni eltoláshoz. Én elfogadom, ha megmondja miért jobb úgy, de tőle hiába kérdezem ő nem kommunikál sose senkivel se.

PL. *Arany Áron VAGY * Minden Áron

Hogy jobb eltoljuk vagy nem? Egyébként nem folyik vele egybe ezért nem értem miért kell.

PL. #A ciklámen arcúak támadása VAGY # A rózsaszín szakállúak lázadása

Hogy a jobb eltoljuk vagy nem? Különben nem folyik vele egybe ezért nem értem miért kell.

Ha egyszer végre eltudná mondani, miért jobb és miért úgy szeretné, akkor megérteném, de hát megy neki, hogy vitalapot írjon.

Itt a vitalapodon nem úgy látod, de a főcikkekben nem folyik vele egybe, akkor se ha érintkezik vele.

Akkor ha tipográfiailag úgy helyes, akkor meghagyom neki eltolni. De tetszett volna, azért ha megkérdeztem, akkor tőle kapok választ, akitől kérdezem. Nem mástól kellett volna választ kapnom. Én is azért reagálok mindig mindenki kérdésére, egyszer úgy gondlom illik és kell, másszor meg csak így tudunk együtt építeni.

--Vakondka vita 2013. november 26., 12:23 (CET)

Dark4

Szia! Ez egy mangás cikk akar lenni? Regasterios vita 2013. november 26., 21:49 (CET)

Köszönöm a választ, azonnalira jelöltem. Regasterios vita 2013. november 27., 09:13 (CET)

Re: Kiemelés: Nauszika – A szél harcosai

Gratulálok!  … szalax üzenő 2013. november 27., 20:15 (CET)

Csatlakozom az előttem szólóhoz :) szóval, gratula! Ami a filmet illeti: sokszor láttam, és ezért figyeltem föl a szavazásra. Minden oké is volt, csak a japán helyesírást nem vágom. Miyazaki amúgy helyből szuper, ööö, szóval más művei is figyelmet érdemelnek, ld.pl. Mononoke, Totoro, vagy akár a járkáló palota. Örülök, hogy másoknak is tetszik, meg minden. Pkunkpalackpošta 2013. november 27., 23:57 (CET) (Szerintem ezzel a filmmel az azték mitológiába tenyerelt bele, de ez csak saját halvány beleérzésem.) Pkunkpalackpošta 2013. november 28., 00:13 (CET)

Ha kell, Chihiro cikkben segítek is, pl. átolvasom meg beleírok. OK? Pkunkpalackpošta 2013. november 28., 00:18 (CET) * Ja, épp azt nézem, hogy rajta van a zöld (+) jel – nézek bele. Pkunkpalackpošta 2013. november 28., 00:25 (CET)

hangok és szereplők

Szia Sasuke88!

Köszi a Kilari cikkben valamennyi szinkronhang bővítését és kiegészítését. Számítottam rá a mai napon még befogsz segíteni. A figurák karaktereiről írva egy kicsit még korrigálni kéne szerintem.

--Vakondka vita 2013. december 2., 21:57 (CET)

Most egyelőre ennyit írtam be, majd innen folytatjuk, a korrigálás ha sürgős közben is majd megcsinálhatod, ha ráér, akkor majd ha mindegyikük meglesz szólok.

--Vakondka vita 2013. december 2., 22:11 (CET)

Digimon (magyar szinkron)

Felismeritek őket? Köszi, és sok szerencsét!

Mewtwowimmer vita 2013. december 3., 03:17 (CET)

Tudni akartam, hogy kik Agumon, Biyomon, Gatomon, Patamon, Tentomon és Gomamon szinkronhangok. [[1]] Mewtwowimmer vita 2013. december 30., 17:39 (CET)

First Squad

Szia, újra itt! Vigyor Elkészítettem a First Squad orosz-japán anime cikkét, ahogy láttam idehaza mindenhol Az előőrs néven fut, de sehol sem találkoztam magyar release-zel, annak ellenére, hogy a Port.hu és az imdb is ezt a címet használja. Te tudsz esetleg erről valamit? – Laci.d vita 2013. december 6., 14:34 (CET)

Köszönöm. :-) Egyébként szerintem ritka gagyi cím, az egész filmnek semmi köze semmilyen előőrshöz, annál inkább az első osztaghoz… – Laci.d vita 2013. december 6., 16:16 (CET)

Magyar Művészeti és Kulturális Portál

Tisztlet Szerkesztő Úr!

Böröczky Ferencnek hívnak és én bátorkodtam a Magyar Művészeti és Kulturális Portál-lal kapcsolatban a Wikipediába bejegyzést megtenni.

A Művészeti Portál egyre jobban fejlődik, és nemsokára pályázatokat, és segédletetket is szeretnénk nyújtani tagjaink és minden érdeklődő részére.

Az elmúlt egy év alatt is rengeteg időt és energiát, na meg pénzt fektettem abba hogy a Magyar Művészek számára egy megjelenési forrást biztosítsak. De ez időbe telik. Mellette dolgozom is, így nincs mindig időm például a Wikipedia-ban a bejegyzést szerkeszteni.

Kérném hogy tájékoztasson arról hogy milyen módjai vannak a Magyar Művészeti és Kulturális Portálnak a Wikipediaban való maradására, mert ez a törlés felirat nagyon ilyesztően hat, és az eddig megdolgozott bizalmat könnyen el tudnám veszíteni.

Természetesen folyamatosan fogom szerkeszteni, de az csak idővel megy, jelenleg viszont rengeteget dolgozom.

Maradok Tisztelettel

Böröczky Ferenc

románc

Szia! Javítottam az általad készített Románc (egyértelműsítő lap)ot: a románc mint irodalmi műfaj nem lovagregény, hanem elbeszélő költemény. Viszont láttam, hogy több anime/manga tárgyú cikkben szerepel a hivatkozás; ha ezen a területen valami speciális dolgot jelent, ami a lovagregényhez hasonló, akkor ki kellene egészíteni az egyértelműsítő lapot. --Hkoala 2013. december 10., 22:31 (CET)

kis és nagy betű

A vitalapok témájában, hogy kis vagy nagy betűvel kezded az mindegy? Vagy van benne valami, hogy az egyik jobb mint a másik?

--Vakondka vita 2013. december 11., 14:40 (CET)

képződéshő vs. standard képződési entalpia

Mi a különbség a kettő között (vegyület infobox)?--Gyimhu vita 2013. december 14., 21:43 (CET)


És mi a különbség a képződési entalpia és a standard képződési entalpia között? Mit jelent az előbbi?

Még egy kérdés: mi a különbség a hőkapacitás és a moláris hőkapacitás között? Mit jelent az előbbi?

Nem olyan egyszerű kivenni az infoboxból egy paramétert, ha nem akarunk adatot veszteni. A szép megoldás az, hogy a sablon mindkettőt érti. Persze jó kérdés, mi van, ha mindkettőt megadták.

A kevésbé szép az adatjavítás, de akkor az archívum elromlik.--Gyimhu vita 2013. december 14., 23:36 (CET)

L3

Láttam, hogy az átnevezésekben megbeszélésre hivatkoztál, egy olyanra, amiről nem tudok. Utólag is bejelentem a vétómat. Mellékesen a sok átnevezéssel alig találtam meg az CV35-öt, amit én írtam, úgy összekutyultad a laptörténeteket. Erről a "megbeszélésről" jó lett volna értesíteni engem is, ha már láttad, hogy a CV35-öt én írtam.

A lényeg: a jelenlegi L3 cikket nem tartom célszerűnek univerzálissá tenni. Már csak azért sem, mert szigorúan véve nem tudsz iw-ket sem hozzárendelni, most az L3 iw-i az L3/33 cikkekre mutatnak, miközben az L3/35-öt is külön cikkek tárgyalják. A jelenlegi cikk gyakorlatilag az L3/33-ról szól, az az egy szakasz, ami a 35-ről, bőven olyan, mint bármely más cikkben egy rövid ismertető egy másik cikk tartalmáról. Oda is tettem a 35-re irányító sablont. Ha másért nem, azért célszerű a 35-öt külön tárgyalni, mert csak annak a verziónak vannak magyar vonatkozásai, azt lehet a magyar harckocsik kategóriájában feltüntetni. Ha viszont a 35 külön van – márpedig külön volt és jelenleg ismét külön van –, akkor már csak a 33-nak van értelme. – LApankuš 2013. december 17., 10:07 (CET)

Hát hárman jól megbeszéltétek, én meg nem vettem észre. Pedig lett volna véleményem. Esetleg értesíthettél volna egy olyan cikk megszüntetéséről, amit én írtam. Ami meg a másnyelvű wikiket illeti, a két legmértékadóbb (angol, német) külön tárgyalja őket. Nekünk meg csak a CV35-höz van közünk, ezért célszerű külön cikknek lenni róla, ha pedig az külön van, akkor csak a CV33-nak lenne értelme, nem egy összefoglalónak. Ez az én véleményem, amit abba a megbeszélésbe is írtam volna. – LApankuš 2013. december 17., 20:04 (CET)

Persze hogy nincs olyan szempont. Mindegyik lánctalpas, motorja és fegyvere van. Elég egy "harckocsi" című cikk és abban mindet meg lehet említeni. – LApankuš 2013. december 17., 22:02 (CET)

Hát ha a motorcserétől, az üzemanyagtartály növelésétől, a páncélvastagítástól éa a szimpla géppuska helyett ikergéppuska alkalmazásától eltekintünk, akkor nincs különbség köztük. – LApankuš 2013. december 17., 22:21 (CET)

Panzerkampfwagen VI ausf B? Wespe (Pz II torony nélkül)? Stb? – LApankuš 2013. december 17., 23:31 (CET)

Már leírtam az érveimet. – LApankuš 2013. december 18., 00:22 (CET)

Nem kell átirányítássá alakítani. Magad is azt írtad a "megbeszélésen", hogy van ráció abban, hogy a 35-nek külön cikke legyen. Semmit sem cáfoltál meg – főleg nem a rizsát, bár ha neked mások érvelése rizsa, akkor már régen rossz –, legfeljebb neked is vannak érveid. Mi a cáfolat egyáltalán? Azt nem lehet "cáfolni", hogy az én véleményem más, mint a tiéd. Ha mondok valamit, ami nem igaz, és azt leírod, az "cáfolat". Egyetlen dologban tévedtem (rosszul emlékeztem), a németen nincs, viszont van az olaszon. Na bumm. – LApankuš 2013. december 18., 07:05 (CET)

Én már létrehoztam a 35 cikkét több információval, mint a 33 volt, mivel akkor még nem is volt 33. Ezeket úgy dolgoztad össze, hogy nem kérdeztél meg. Ha megkérdezel, azt mondtam volna, hogy ne dolgozd össze, ott van már az önálló cikk, tegyél egy linket a cikkedbe a változatoknál. Azt hiszem, az lett volna a minimum, hogy megkérdezed, mindig elérhető voltam. Még most is nyugodtan átalakíthatod a 33-at, hogy csak arról szóljon,, a 35-öt meg hagyd úgy, ahogy van. – LApankuš 2013. december 18., 13:28 (CET)

Karácsony Szilveszter

Kellemes ünnepeket és élményekben gazdag új évet kívánok!-Történelem pWas gibt's Neues? 2013. december 23., 18:59 (CET)

Szia Sasuke88!

Kellemes ünnepeket: boldog szentestét, boldog karácsonyt, még egyszer boldog karácsonyt, boldog szilvesztert és boldog új évet kívánok neked, (szívesen). --Vakondka vita 2013. december 20., 11:12 (CET)

Szia! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok! DenesFeri vita 2013. december 21., 12:01 (CET)

Köszönöm szépen! DenesFeri vita 2013. december 21., 12:33 (CET)

Békés karácsonyt és boldog új évet kívánok! Szalakóta vita 2013. december 24., 19:38 (CET)

Viszont kívánok neked és szeretteidnek kellemes ünnepeket, valamint boldogságban és sikerekben gazdag új évet! Üdv: HáeS vita 2013. december 25., 15:52 (CET)

Húszezer

Gratulálok hozzá, csak így tovább! :-)Laci.d vita 2013. december 22., 17:53 (CET)

Én meg a Last Exile lefordításával (hátha még az ÉSZ-be is beférne). – Laci.d vita 2013. december 22., 18:25 (CET)

egyik cikk

Szia Sasuke88!

A Slayers cikkben, azért vetted ki a manga és anime kategóriát, mert tettél hozzá saját cikk kategóriát, hogy Slayers?

--Vakondka vita 2013. december 23., 07:08 (CET)

Nikea

Szia Sasuke! A Nikea-cikkel nagyon aknára futottam, mert - nem magamtól - először azt hittem, hogy rosszindulatú hoax, töröltem, szegény szerzőjét meg blokkoltam, aztán visszaállítottam, feloldottam, stb. Úgyhogy nagyon elment a kedvem attól, hogy az egyéb hibákat javítgassam, amik még megvannak benne. Biztos a címét is lehet jobban írni. Kérlek, nevezd át, szerkeszd belátásod szerint.

Köszi előre is, és egyben kellemes ünnepeket, személyes sikerekben gazdag és boldog új évet kívánok--Szilas vita 2013. december 23., 16:19 (CET)

Re: Bolondkamion szerkesztései

Re ünnepeket. Már megköszönted és viszont kívántad a korábbi ünnep előtt is. :) De a későbbi most jön. :) Első lépésként most is azt tettem, hogy a lehető legkedvesebben megkértem rá Bolondkamiont, hogy ne tegyen többet ilyeneket, mert gorombán képtelen vagyok bárkihez, bármi esetben viszonyulni. --Vakondka vita 2013. december 27., 22:30 (CET)

Majd később megnézem azt is miket csinált. --Vakondka vita 2013. december 28., 08:00 (CET)

Az egyik a Ben10, a másik mi is, amire gondoltál? --Vakondka vita 2013. december 28., 08:10 (CET)

Bár jó a műhelyben írtad meg van, onnan megnézem, de valamelyikben tényleg nagyon nehéz feljavítani, mert nagyon sok változtatás van függőben. --Vakondka vita 2013. december 28., 18:12 (CET)

Kilari

Ebben a cikkben a kezdő mondatra vegyél egy szempillantást, most direkt az én szerkesztésemet tettem benne ellenőrizetlenné, mert azt akartam te ellenőrizd. --Vakondka vita 2013. december 28., 08:13 (CET)

díj

Nagyon szépen köszönöm! Na, most már látom, hogy jó is van a vandalizmusban! Vigyor --áкos9702 posta 2013. december 29., 17:30 (CET)

Neee! A végén még elhiszem, hogy hasznos a vandalizmus! :D --áкos9702 posta 2013. december 29., 17:43 (CET)

Sírok! XD --áкos9702 posta 2013. december 29., 17:49 (CET)

Egy kis sör neked!

Bolondkamion kamu cikkei észrevételéért, jutalmul meghívlak egy ilyenre. Vakondka vita 2013. december 29., 18:06 (CET)

Akkor inkább kicserélem kólára. --Vakondka vita 2013. december 29., 18:13 (CET)

Pokémon (anime)

Szia Suasuke88!

Ellenőriztem ezt a cikket, mert sok új hangot írtak bele, de nem voltam mindbe biztos, szerteném ha te is megnéznéd, mielőtt megerősítjük. --Vakondka vita 2013. december 29., 19:07 (CET)

főjelentés?

Szia! Ő talán főjelentés lehet: Romhányi József (költő). --áкos9702 posta 2013. december 29., 19:18 (CET)

közös olvasás

Olyan hely van a wikin, ahol kiírhatom, hogy a viszont kívánságot mindenkinek köszönöm és mindenki lássa? --Vakondka vita 2013. december 30., 09:29 (CET)

Ezt a vitát megoldottam valakivel, neked mégse kell rá már válaszolnod. --Vakondka vita 2013. december 30., 11:03 (CET)

A párbaj mesterei

Szia! Elkészült első animés cikkem. Ránéznél kérlek, hogy jól írtam-e át a japán neveket? Köszi! --áкos9702 posta 2013. december 30., 20:19 (CET)

Köszi! --áкos9702 posta 2013. december 31., 08:43 (CET)

vitalapot refaktorálni

Szia Sasuke88!

Megtudod mondani, nekem ez mit jelent? Mert archiválás előtt javasolt, de még sohse próbáltam külön. --Vakondka vita 2013. december 31., 11:35 (CET)

danke schön --Vakondka vita 2013. december 31., 14:26 (CET)



Kedves Sasuke88!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület