Szerkesztővita:B.Zsolt/Archív16

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Meshedi metró

szia írtam cikket egy újjab metróról kérlek bővitsed hamar mert törölni fogják előre is köszönöm

re Pozíciós térképek

Szia! Köszönöm, hogy megkérdezted, de nincs rá szükségem. Valamikor régen Kolozsvárhoz kértem, de már megvan. – Hkoala 2016. szeptember 2., 16:56 (CEST)

üres infobox

Szia! Annak semmi értelme, ha csak rádobsz egy üres infoboxot a cikkre, csak bekeretezi a képet, de semmi információt nem ad. Ki is tölthetted volna ezeket. – Hkoala 2016. szeptember 21., 16:51 (CEST)

Hungary physical map rail.png

Szia! Ennek a képnek nincs forrása, se szerzője. ha commonsos térkép magyarítása, azt is fel kell tüntetni, eredeti szerzővel. (És jobb lenne Commonsra tölteni az ilyen derivatívokat). Köszönöm a pótlást előre is. Üdv Xia Üzenő 2016. október 17., 13:45 (CEST)

Gyorsabban írtál, mint hogy mindent beleírhattam volna! :) Pótoltam mindent, remélem most már megfelelő. – B.Zsolt vita 2016. október 17., 13:50 (CEST)

Lájkoltam! Még mindig úgy gondolom, hogy ennek inkább a commonson lenne a helye, az ottani gyűjtőkategóriában. :) Xia Üzenő 2016. október 17., 15:10 (CEST)

Teljes mértékben egyet értek, sőt az is lehet, hogy a térképre egyáltalán nem is lesz szükség. Még most próbálgatom a sablont feljavítani. Terveim között szerepel, hogy a vasútállomások esetében mindig vasúti térkép jelenjen meg a pozíciós térkép helyett. Csak ezek a koordináták nem akarnak jó helyen megjelenni... – B.Zsolt vita 2016. október 17., 16:26 (CEST)

Spanyol megyék/járások

Szia, tudtommal nincsenek megyék Spanyolországban, nem tudom, miért alakította ki valaki úgy a sablont. Közigazgatásilag vannak az autonóm közösségek, azon belül a tartományok, azon belül pedig a községek (amiket itt gyakran településnek nevezünk valamiért). Néhány északi autonóm közösségben a tartomány és a község között van még a comarca, ami szerintem inkább vidék vagy környék lehetne, de valaki például a Galicia szócikkben járásnak fordította, és talán az a legjobb, ha már közigazgatási egységről beszélünk. Bár a spanyol Wikiben levő es:Comarcas de España szócikk azt írja, hogy más tartományokban is vannak még ilyen comarcák, de azok „nem hivatalosak”, vagyis nem rendes közigazgatási egységek, sokszor a nevükben sincs benne a comarca szó. Ezért megyék listája biztosan nem kell, de az is kérdéses, hogy ilyen comarcák listája kell-e. Szerintem az sem, mert nem egyformák, nem „összemérhetők” az ország ilyen-olyan comarcái. Zerind üzenőlap 2016. október 24., 20:22 (CEST)

De ez csak Katalónia, viszont vannak még ilyenek máshol is, így erre nem irányíthatunk. Másrészt a comarque(s) az a többesszáma katalán nyelven, az egyes szám ugyanúgy, mint spanyolul, comarca. Zerind üzenőlap 2016. október 25., 07:54 (CEST)

Végülis megírhatom, ha találok rá rendes forrást (más Wiki cikkeinek fordítását nem szeretem). Zerind üzenőlap 2016. október 25., 15:43 (CEST)

Na akkor kicsit javítottam a szócikket, meg írtam hozzá egy rövidke bevezetőt. A címe, ha már nem fordítjuk le a comarca szót, akkor helyesírásilag jó így. Zerind üzenőlap 2016. október 26., 08:49 (CEST)

An error image

There is an error with this image.the red line in this image is not Yichang-Wanzhou route ,but Yichang-Chongqing route (Yichang to Lichuan and Lichuan to Chongqing).As a matter of fact ,the Yichang-Wanzhou route and Yichang-Chongqing route are sharing a same route from Yichang to Lichuan.– Chlich vita 2016. november 12., 06:41 (CET)

Térképbeszúrás

Köszönöm a térkép beszúrását a doggerbanki csata (1696) szócikkbe, de ha lehet ezt légyszíves úgy old meg, hogy a táblázat ne csússzon le szélesen az infobox alá mert így elválik a szöveg többi részétől.

– Andreas vita 2016. november 17., 21:57 (CET)

Személy infobox

Helló! Látom betettél személy infoboxot az Álfok és a Vidar szócikkekbe. Szerintem az elsőben kimondottan helytelen, a másodikban pedig nincs rá semmi szükség. Kérlek távolítsd el őket. Üdv. – Pegy22 vita 2016. november 17., 23:17 (CET)

Tarhuntasz

Szia. Megkérdezhetem, miért vetted ki a koordináta-sablont a cikkből? – LApankuš 2016. november 22., 19:36 (CET)

Illetve nem csak abból. Nem értem. – LApankuš 2016. november 22., 19:36 (CET)

Spanyolország vasútállomásainak listája

Üdv! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Spanyolország vasútállomásainak listája szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Spanyolország vasútállomásainak listája oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon lehet. Ha úgy érzed, még segítségre szorulsz a Wikipédia szerkesztésében (pl. annak eldöntésében, hogy mi való a Wikipédiába és hogy egy cikknek milyen formai követelményeknek kell megfelelnie), akkor javaslom, hogy olvasd át a fenti üdvözlődobozban lévő hasznos linkeket, tedd fel kérdéseidet a kezdők fórumán, vagy ha akarsz, egy tapasztalt szerkesztőt (mentort) is kérhetsz a mentorműhelyen keresztül magad mellé, aki kezdetben segít neked eligazodni. Köszönöm a figyelmedet. LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2016. november 23., 13:01 (CET)

Joseph Baena

Szia! A Joseph Baena szócikket törlésre jelöltem. A törlési megbeszélésen itt tudsz részt venni: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Joseph Baena. - Csurla vita 2016. december 4., 12:05 (CET)

Szavazás

Szia Zsolt! A korábbi vitánkból nőtt ki ez a szavazás, ezért külön is értesítelek róla, bár gyanítom már láttad. Üdv: Piraeus vita 2016. december 9., 16:43 (CET)

Kategóriák

Szia, nem látok kavarodást. A várak az a „castles”, a „palaces”-nek pedig nincs nálunk megfelelője, mert nálunk a paloták és kastélyok együtt vannak. Szerinted mi nem jó? Zerind üzenőlap 2016. december 13., 10:03 (CET)

RER

"RER" kiejtése "er-ö-er". Szerintem a cím helyesebb lenne "az RER..." vagy "a párizsi RER..." kezdettel. Akela vita 2016. december 13., 12:07 (CET)

Scarborough-i rajtaütés - térkép

Szia Zsolt,

köszönöm a szócikkhez csatolt térképet. Azonban annyi gond lenne vele, hogy maga a rajtaütés Anglia keleti partjainál játszódott le, a térképen jelölt helyszín pedig a Hochseeflotte és a brit kötelékek közötti találkozásra vonatkozik a nyílt tengeren. Nem tudom, be lehet-e egyszerre két helyszínt is jelölni, de ha már választani kellene, akkor inkább a tengerparti városokat kellene feltüntetni.

Üdv

– Andreas vita 2016. december 18., 16:11 (CET)

A térképen a pötty a koordináták alapján jelenik meg. Lehetséges a kettő pötty is, de csak az infoboxon kívül. Mindjárt keresek rá egy példát. – B.Zsolt vita 2016. december 18., 16:15 (CET)

Egy szakasszal alább a megoldás! :) De ez csak infobon kívül működik! – B.Zsolt vita 2016. december 18., 16:34 (CET)

Pozíciós térkép

Ha olyasmire gondolsz, akkor például a hettita történeti földrajzban van egy. Ha nem ilyen megoldást keresel, szólj, de hirtelen ez jutott eszembe. – LApankuš 2016. december 18., 16:30 (CET)