Szerkesztővita:B.Zsolt/Archív04

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burumbátor 13 évvel ezelőtt a(z) Kérdőjel témában

Hali!

Nem akarok tolakodó lenni, de ha a Salgótarján cikkel meg vagy elégedve akkor, tanúsítsd kérlek szépen. Régóta szeretnék egy kiemelt cikket írni.

Előre is köszi. Jojoka2Tarjáni bakterház

BMW sablon

Helloka!Azért barkácsolom a BMW sablon-t, mert hiányos és hibás. Még nincs kész teljesen, de amint lesz időm, befejezem. Tisztelettel:BBS 17

Botolás

Üdv! A botolásnál minden esetben ki kell szedni az üres sort? Pl. ha előtte már a hivatkozások vannak, mert nincs sablon? – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 28., 22:27 (CEST)

Szerintem igen. De módosíthatod úgy is, ha lehetséges, hogy a {{ zárójeleket figyelje. Az a baj, hogyha előtte navbox van, vagy csonk sablon, akkor nagyon csúnya. Ezt kellene javítani. A többit nem, de szerintem nem fog ártani neki.

B.Zsolt vita 2009. június 28., 23:03 (CEST)

Ok, más, csak feltűnt: a Bo lapon van egy kép, ami egy gyorsvonati kocsit ábrázol (tudtommal ezek azok, amik Győr–Bp 160-nal mennek), de alatta 120-as max. sebesség van. Ez most hogy van? – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 28., 23:06 (CEST)

Rengeteg fajta gyorsvonati kocsi van. Első ránézésre egyformának tűnnek. A Bo kocsi egy régi vacak, nem tud gyorsan menni. Itt nézelődj: MÁV-személykocsik listája. Nem összekeverendő a B kocsival! :)

B.Zsolt vita 2009. június 28., 23:19 (CEST)

Köszi! Csak nekem teljesen hasonlónak tűnt kívülről. :-)Hunyadym HunyadymVita 2009. június 28., 23:24 (CEST)

Sablonok után ötszázvalahány szócikkben javítva. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 29., 00:48 (CEST)

Köszi! Nekem ez hónapokig tartott volna! :) – B.Zsolt vita 2009. június 29., 01:07 (CEST)

Bp. pályaudvarai

Sablonvita:Budapesti pályaudvarok. Kérlek, nézz rá! Cassandro Ħelyi vita 2009. június 29., 01:10 (CEST)

Kérdés

Hello! Feltöltöttem egy képet, Mgmtv.gif‎, az a kérdésem így fel lehet-e tölteni. Ha igen, jelöld megtekintettnek, ha nem akkor törölni kell. Csak azért kérdezem, mert van ilyen hasonló kép a magyar Wikipédián. Micuka vita 2009. június 30., 19:14 (CEST)

Szia! A kérdésedet már meg is válaszolták előttem. :) Lehet, de a további sorsa egyenlőre bizonytalan... – B.Zsolt vita 2009. június 30., 23:25 (CEST)

Vasúti folyóiratok listája

Szia Zsolt!

Tudnál ezzel vmit kezdeni? Borzalmas ahogy kinéz... :O Köszi. – OrsolyaVirágHardCandy 2009. július 3., 23:53 (CEST)

Szia! Már mások is szóltak emiatt! :( Az a baj, hogy az ISSN sablon megváltozoztt, ez okozza ezt a borzalmas kinézetet. Mikor létrehoztam, jó volt... Sajnos más szócikkeim is elromlottak emiatt. – B.Zsolt vita 2009. július 3., 23:58 (CEST)

A sablont javítottam. – Hunyadym HunyadymVita 2009. július 4., 09:46 (CEST)

borítók

Szia, a képregényborítók jogvédettek ám...itt csak engedéllyel használhatóak. A vasúti képeket meg szívesen :) – Timish levélboksz 2009. július 14., 00:00 (CEST)

Keresem a régi könyvborító licencet. Az hol van? Ezekhez az nem jó?

B.Zsolt vita 2009. július 14., 00:01 (CEST)

Hiába teszed rá a könyvborító licencet, az is egy "nem szeretjük licenc" és a törlendő képek közé teszi a borítót. Borítót csak akkor lehet ide feltölteni, ha nem egyedi jellegű alkotás a borító, pl. csak annyi, hogy mondjuk fehér alapon a mű szerzője és a könyv címe. Egy képregényborító nagyon is egyedi alkotás. A borítókat épp a multorában söpörtük ki, csak azok maradtak, amik nem egyedi alkotások, illetve amikre engedély van :) – Timish levélboksz 2009. július 14., 12:43 (CEST)

Analemma

Nem akarod lefordítani a "Külső hivatkozások"-nál, hogy mit ábrázol a kép? Aki nem tud angolul, annak segítség lenne. misibacsi*üzenet 2009. július 14., 14:24 (CEST)

Nem, mert nem vagyok csillagász, hülyeséget meg nem akarok írni. A képek így is megtekinthetőek és szépek. A semminél több! (A dátumokat magyarítottam) – B.Zsolt vita 2009. július 14., 23:35 (CEST)

Hello

Megtértél Angolhonból? Azt gondoltam, ott vagy! Kata vita 2009. július 14., 17:56 (CEST)

Ó, már nagyon rég, sajnos a válság engem is érintett. Úgy volt, hogy visszamegyek, ezért nem kürtöltem szét, hogy itthon vagyok, de minden másképp alakult... :)

A vitalapod törölgetése megint fel fog bosszantani pár embert!

B.Zsolt vita 2009. július 14., 23:34 (CEST)

Túl vagyok már rajt, hogy bárkinek is érdekeljen a véleménye egy vacak hátlap miatt. :) Persze, mindenkit érint ez a műválság...azért hozták létre, hogy érintve legyen a világ! Én sem vagyok épp külföldön - érint a válság, meg az főleg, aki úgy rendezte, hogy éppen engem érintsen... ezek mögött a játékok mögött mind emberek állnak. ÉS a hihetetlen pénzsóvárságuk. Kata vita 2009. július 16., 15:49 (CEST)

Sablonok

Üdv! Válaszoltam neked a WP:KF-M-en. Ha megcsinálod normálisra a kategóriákat (általában al-al-alkategóriákról van szó), tehát hogy ne legyenek az országsablonok is navigációs sablonként kategorizálva, akkor végigfutok újra a bottal, és kilistázom ismét a csak abban található lapokat. – Hunyadym HunyadymVita 2009. július 25., 22:08 (CEST)

95a vasútvonal

Üdv! Van egy cikk egy vasútvonalról (Kazincbarcika–Kurityán–Rudolftelep-vasútvonal), most csinálta Daemon017 (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth), eddig rengeteg copypastes másolása volt, erre meg semmi forrást nem találtam, rá tudsz nézni? Köszi! – Hunyadym HunyadymVita 2009. július 26., 14:27 (CEST)

Kategória

Szia. Lenne feléd egy kérdésem. Nem gondolkoztál még azon, hogy nagyon elkéne egy kategória a vonatnemeknek? Ugyanis van egy rakatnyi olyan cikk, amit bele kéne tenni. Arra gondolok, h. pl. a gyorsvonat, InterCity, stb... Amikor megírtam a Städteexpress és Interexpress szócikkeket, akkor döbbentem rá a német változatból. Igen sok vonattípus már bemehtne alá. Az angol kategória csak a Trains szót használja, sztem ez nem jó, a német Zuggatug sokkal használhatóbb.

Azt nem tudom, mi lenne a helyes kifelyezés: Vonatnemek, vonattípusok, vonatfélék, esetleg vonatok? Várom válaszod. – Tobi Üzi :) 2009. augusztus 5., 15:23 (CEST)


Sorozatszám

Szia! A vasúti jármű sablon "Sorozatszám" rovatnál, mely gyakorlatilag a sablon fejléce, szerintem "sorozat" megnevezést célszerű lenne továbbra is kiírni az egyértelműség kedvéért. Tudom, hogy a szócikk nevében nem szerepel (történelmileg így alakult), de fontos lenne, lévén önmagában a szám az pályaszámot jelöl(t). A 315 például az egyik Camot motorkocsi pályaszáma volt és anno a pályaszámot önállóan is használták (pl. "a 315. számú mótoros kocsi"), lévén az egyedi szám volt.
Még problémásabb a GySEV esete, ott a gőzmozdony-nyilvántartásokban párhuzamosan használtak csak pályaszámot (pl. GySEV 17 számú mozdony, vagy GySEV 301 számú mozdony, osztályjelzés nélkül) és sorozatjelet+pályaszámot (pl. GySEV 424,140 számú mozdony). Szóval szerintem helyesebb lenne pl. a "MÁV 315" helyett "MÁV 315 sorozat" megnevezés. A szócikkek neve pedig már így marad... Üdv – Rm40 vita 2009. augusztus 6., 21:39 (CEST)

Hát ez jó bonyolult, jól elcsesztem akkor annak idején, mivel a kategóriákat és a legtöbb mozdonyos szócikket én hoztam létre... De szerintem semmi sincs még veszve, csak kellene egy kötelezően követendő irányelv féle, amit persze mindenki be is tart :) A listámat, melyet javítottál (utólag is köszönöm) szintén emiatt hoztam létre, hogy a felesleges átnevezgetések számát csökkentsük. Na majd lesz valahogy... Még egy apró kérés: miközben csinosítgatod a szócikkeidet, figyelj már arra is, hogy legyen bevezető írva hozzá. – B.Zsolt vita 2009. augusztus 6., 23:06 (CEST)

Uff, én benne vagyok az egységesítésben, akkor ezekben kéne valami konszenzus:
  • Szócikk címe
    Ugye a jelenlegi irányelv: "Vasútrövidítésszóközsorozatjel/osztályjel/típus/pályaszám(csoport)hasemmiegyébjelölésnincs". Pl.: "MÁV 315", vagy "MÁV M62". Itt ugye maradhatna változatlan az egyszerűség kedvéért, vagy módosulhat a: "Vasútrövidítésszóközsorozatjel/osztályjel/típus/pályaszám(csoport)hasemmiegyébjelölésnincsszóközsorozat/osztály/–" formátumra. A vége üres itt akkor maradna, ha típus, pl. Bzmot, vagy pályaszám(csoport) a jellemző megnevezés. Pl. "MÁV 315 sorozat", "MÁV Bzmot", "GySEV 121–122", de pl.: "GySEV Bamot 701–702" Ez utóbbi verzió a pontosabb, de elég nagy munkát igényelne...
    A másik fajta irányelv a cikk címénél a "Gyártórövidnévszóközgyártóitípusnév", pl. "Stadler FLIRT" ez szerintem egyértelmű és minden további nélkül maradhat.
    A harmadik fajta irányelv régi gőzösöknél, ahol csak nevei voltak a gépnek: itt a német wiki "Vasútrövidítésszóköztípuselsőpéldánynévszóközbisszóköztípusutolsópéldánynév" formátumát túl bonyoltnak és nehezen fordíthatónak találom, mivel a nevet ragozni kéne hozzá, ami zavaró. Itt irányelvként csak az első nevet, mint típusazonosítót javaslom megjelölni a "Vasútrövidítésszóköztípuselsőpéldánynév", esetleg "Vasútrövidítésszóköztípuselsőpéldánynévszóköztípus" formátumban. Pl.:"MKpV Heves"
  • Sablon fejléc
    Itt is fentiek érvényesek, de az egyszerűbb javítás miatt mindenképpen a hosszabb verzió feltüntetését javasolnám.

Mi a véleményed? Üdv: – Rm40 vita 2009. augusztus 7., 15:03 (CEST)

Szia! Ez a téma kicsit elfeküdt, de egyre aktuálisabb. Akár kézzel is hajlandó lennék legalább a gőzösöknek nekilátni. Mi a véleményed? – Rm40 vita 2010. július 16., 20:04 (CEST)

Bah és Bhv

Szia

Ez a 2 cikk nagyon átfedi egymást, össze kellene dolgozni. A Bah kocsik a későbbi Bh kocsik, majd Bhv verzióban készültek tovább, és lettek a BDt (0,100,200,300), BDh, BDbhv, majd a posta-Bhv kocsik, illetve a BDt 400-as kocsik.

TRAXX2 vita 2009. augusztus 8., 12:27 (CEST)

Slovan

Mire gondolsz? A Corgoň Liga csapatai 2008–09-ben sablonra? A kicsi, nem zavaró sablonokat nem szoktuk nyithatóvá-csukhatóvá tenni. Ha annyira zavar, akkor szívesen megcsinálom neked.Carlos71 vita 2009. augusztus 14., 10:24 (CEST)

Felvétel a Mühelybe

Szia4 Írtam a vasútmühelybe, a vitalapra, hogy szeretnék jeelntkezni, de senki sem válaszolt, ezért most Nálad próbálkozom. Szeretem a vonatokat, és érdekelnek is, ezért szeretnék belépni a mühelybe. 12 éves vagyok, ezért megértem, ha nem szeretnétek, de azt mondják a rokonaim, barátaim, hogy sokat értek hozzá -a koromhoz képest- ! :-) Várom a döntést! Manaszon vita 2009. augusztus 14., 20:16 (CEST)

Miért törölted a hozzászólásomat?

Itt: [1] Karmelaüzenőlap 2009. szeptember 22., 23:54 (CEST)

Szia! Nem tudom, hogy történhetett, nem szándékos volt. Nem szóltam hozzá a témához, csak olvastam... Bocsánat!

B.Zsolt vita 2009. szeptember 22., 23:57 (CEST)

Ok, rendben. Karmelaüzenőlap 2009. szeptember 23., 00:03 (CEST)

re sablonmester

Szia! Köszönöm, hogy szóltál, de már megjavult magától. Mindenesetre ebből az alkalomból kitöröltem mindent a monobookból, amire nem emlékszem, hogy micsoda. Wikiedet nem használtam eddig sem. – Hkoala 2009. szeptember 23., 07:09 (CEST)

Vista > XP

Szervusz, B.Zsolt!
Itt is bocsánatot kérek, iszonyúan félreérthető voltam a kocsmafalon! Tisztelettel:– Ronastudor a sznob 2009. szeptember 23., 09:26 (CEST)

BAHN

Szervusz! A Fájl:Magyar járművek.png és Fájl:Magyar járművek.gif képeknél válaszd ki, hogy melyiket érdemes megtartani, bizonyosodj meg róla, hogy a jó licenc van rajta, ha nincs, rakd rá és töröltesd a másikat. Köszönöm. ~ Boro 2009. október 1., 09:49 (CEST)

Például a png-nél vágd le a XP fejlécet, mert így az XP-re tartozó licenc is kell. Az meg nagyon nem jó ide. ~ Boro 2009. október 1., 09:50 (CEST)

A gif nem kell, csak a png. Ok, feltöltöm újra a png-t. – B.Zsolt vita 2009. október 1., 13:11 (CEST)

Thx

Köszönöm a sablonfordítót.– Hannababa86 vita 2009. október 7., 18:53 (CEST)

Re: Summer Glau

Szia! A default sortra gondolsz? Nekem úgy mutatták, hogy a kategorizálásnál vezetéknév, keresztnév sorrendben kell szerepelnie a névnek, gondolom amiatt, mert rengeteg Jennifer, David, stb. van és az emberek vezetéknevei általában ritkábbak, de nem tudom pontosan miért van ez így, a nem magyar nemzetiségűeknél. Egy okosabb szerkesztőt kellene megkérdezni erről.– Hannababa86 vita 2009. október 9., 08:31 (CEST)

mechlabor

Köszi a segítséget. Ez az első Wikipédiás próbálkozásom :-)

Millau viadukt

Mint a völgyhíd cikk vitalapja hozzászólójának említem, hogy a szerkesztői cikkemet nagyjából befejezettnek tekintem. Üdv LouisBB vita 2009. október 22., 15:21 (CEST)

Kösz előre is: persze, minél többen látják publikálás előtt annál jobb. Mint montam, késznek tekintem, ami csak azt jelenti, hogy több anyagot nincs szándékomban hozzátenni, de még át kell nekem is néznem egyszer-kétszer. Üdv LouisBB vita 2009. október 25., 22:16 (CET)

Sablonok

Szia! Átirányítottál korábban néhány sablont, mint például a {{Belga mozdonyok}}-as {{Vasúti vontatójárművek Belgiumban}} formára. Javítom át a hivatkozásokat a szócikkekben és az lenne a kérdésem, hogy az eredeti sablonra szükség van-e, vagy maradjon csak az új? Üdv– Istvánka posta 2009. október 31., 21:50 (CET)

Szia! Láttam és köszönöm szépen! :) Nem, a régi már nem kell. De ezt nem lenne könnyebb bottal? Sok van ám! – B.Zsolt vita 2009. október 31., 22:51 (CET)

Most éppen ilyen kedvemben vagyok, feldob a kézimunka:-), meg amúgy nincs sok javítani való, megy ez kézileg is– Istvánka posta 2009. október 31., 22:52 (CET)

O! Ha közben van köztük jelöletlen (megtekintetlen), azt is jelöld meg és esetleg a villamosmozdonyoknál linkeld a felsővezeték szót! :) Bár szerintem 99 % már kész :) – B.Zsolt vita 2009. október 31., 23:03 (CET)

Hát a megtekintés vagy összejön vagy nem:) Egyébként Alenshával kegyetlenül dolgozunk ezen is. Fordított ábécésorrendben haladunk visszafelé, most az S-betűnél vagyunk. Szerintem az év végére minden cikk meg lesz tekintve. – Istvánka posta 2009. november 1., 20:55 (CET)

Ahhoz rengeteget kell olvasni! Hogy tudtok átnézni többszázezer szócikket? Vagy csak kattintgattok? – B.Zsolt vita 2009. november 1., 21:10 (CET)

Speciális:Ellenőrizetlen lapok - ezt használjuk. Már csak vagy 20ezer van hátra :-)Istvánka posta 2009. november 1., 21:13 (CET)

Nem erre gondoltam. Hanem hogy hogyan olvastok el 20k szócikket ketten? – B.Zsolt vita 2009. november 1., 21:17 (CET)

Nagyon lassan és nagyon sok idő alatt. Persze mások is besegítenek. – Istvánka posta 2009. november 1., 21:19 (CET)

Vasúti cikk

Mivel nem emlékszem, hogy valaha is törlésre, pláne azonnalira jelöltem volna vasúti cikket, ezért sokat segítene, ha megadnád a szóban forgó cikk nevét. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2009. november 12., 23:31 (CET)

Engem is átvert a szerző, nemcsak Perfectmisst. Egyszerűen rosszul, nagyon rosszul voltak megírva ezek a cikkek. Egy rohadt szó nem volt arról benne, hogy ez egy vasútszimulátor pályája, tehát fiktív dolog. A két törölt cikk:

Az ilyen cikkeknél rögtön az első mondatban le kell szögezni, hogy fikció! Különben persze, hogy zagyvaságot vagy hoaxot kiáltva azonnalizzuk. – CsGábormegbeszélés 2009. november 12., 23:36 (CET)

Ráadásul mindketten felkerestük a szerzőt, aki egyik megkeresésre sem reagált. – CsGábormegbeszélés 2009. november 12., 23:41 (CET)
Á, már értem. Én nem hoaxként értelmeztem, hanem egy kamasz csinálmányaként, aki otthon kitalálja, hogy jól átveri a Wikipédiát ezzel a cikkel, hogy Gödöllőn valamelyik boltot kötné össze a vasút a nemt'ommivel, és jót röhög rajtunk, mikor begépeli, és lesi, hogy mikor bukkanunk rá a cikkre. Tessék rendesen fogalmazni, és akkor nem lesz törölve az ilyen cikk. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2009. november 12., 23:43 (CET)

Két további cikkről folyik törlési megbeszélés:

Nem lehetne ezeket összevonni az alapcikkel (BVE)? – CsGábormegbeszélés 2009. november 12., 23:55 (CET)

Vasúti jármű2 sablon

Szia! Felmerült bennem, hogy lehetséges volna-e a "Vasúti jármű2" sablont alkalmassá tenni/átszerkeszteni több oszlop megjelenítésére? A német wikin lévőhöz hasonló formátumra gondolnék (tudom, hogy az wikitable-alapú, csak a kinézete miatt). A probléma az, hogy az alváltozatoknál eléggé áttekinthetetlen a sok "/"-jellel elválasztott adat, jó lenne oszlopokba szedni. Megoldható szerinted? Üdv– Rm40 vita 2009. november 29., 19:02 (CET)

Szerintem igen. De én nem értek hozzá, írj a wikipédia:sablonműhelybe. Ha még vannak ötleteid, azt is írd meg nekik, ne kelljen többször nekifogni. És talán érdemes lenne mostmár attól a kettestől megszabadulni a sablon nevében. Egy bot max egy óra alatt megcsinálná. – B.Zsolt vita 2009. november 29., 19:04 (CET)

Nézegettem, hogy létezik-e hasonló; a Sablon:Viszonylat infobox-ban találtam is ilyesmit. De ezt így kidolgozni, már meghaladja a képességeimet:-( Írtam a sablonműhelybe is, de reakció nem érkezett rá eddig. – Rm40 vita 2009. november 30., 19:10 (CET)
Sajnos egy ismerősöm se ér rá, vagy nem elérhető...:( Esetleg használj kettő infoboxot egymás alatt, vagy még próbálkozhatsz a szóközökkel/left-right html tagokkal. Jobb ötletem nincs. – B.Zsolt vita 2009. november 30., 20:15 (CET)
Látom próbálkoztál allapon is. Talán úgy kellene, hogy az egész sabont bemásolod más néven, majd csinálsz egy szócikket vele. Aztán elkezded kitörölgetni a sablon tartalmát és nézed, hogy mikor romlik el...Ami marad, azt meg bemásolod a vasúti jármű2-be. – B.Zsolt vita 2009. november 30., 20:18 (CET)

Szia! Kicsit átalakítottam, az áttekinthetőség kedvéért vonalassá alakítottam a sablont. A három kiegészítő sablonnal együtt szerintem egész pofás. Mintaként a MÁV 327-et mutatnám. Mi a véleményed?– Rm40 vita 2009. december 2., 19:26 (CET)

Kecskeméti Kisvasút

Hogy mi legyen a kisvasúttal azt még a vasutasok sem tudják, jönnek az ellentmondó hírek a bezárásról és megmenekülésről... A wikipédiát illetően nincs határozott véleményem, mindkét megoldás mellett és ellen is szólnak érvek.

Külön szócikket érdemelne, mert külön menetrendi mező és külön története van a két vonalnak. Viszont egy vasútüzem, aminek szigetüzem jellege van, rengeteg a esemény van a történetében ami a két vonalszakasz cikkében közös lenne. Ezen kívül más, két vagy több vonalból álló kisvasúti üzemeket is egy cikkben tárgyalunk (Nyíregyháza, LÁEV, Mátravasút, Balatonfenyves).

Inkább az egy cikkes megoldást javaslom (összevonás, külön vonalas cikkekből legyen átirányítás), de ha van valakinek jobb ötlete, még meggyőzhet. VTlevéltár 2009. november 30., 20:32 (CET)

Én is erre gondoltam. Most van 3 szócikk, azonos tartalommal. – B.Zsolt vita 2009. november 30., 20:36 (CET)

Øresundstog

Szia! Átneveztem az Oresundtrain lapot Øresundstogra, mivel a vonat neve dánul az, az előző változat angolosítva van. Üdv– Istvánka posta 2009. december 16., 20:48 (CET)

xml

szi, ahhoz nem értek, de ha valaki elmagyarázza hogy kell, akkor lesz olyanjuk is. – Timish levélboksz 2009. december 17., 21:53 (CET)

Sajnos én se, különben gyártanám őket szorgalmasan! :) – B.Zsolt vita 2009. december 17., 22:05 (CET)

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 20., 19:02 (CET)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok! Kossuthzs.

Körmend–Németújvár-vasútvonal

Szia! A Körmend–Németújvár-vasútvonalra böksz egy megtekintést? Veled együtt már négyen szerkesztettük, annyira rossz nem lehet... Előre is köszi Joliet Jake vita 2009. december 21., 17:24 (CET)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 22:33 (CET)


Válasz: Botflag

Nem, ebben sajnos nem tudok segíteni. Ezt kérd a bürokratáktól:

Itt tudsz jelentkezni:

CsGábormegbeszélés 2009. december 29., 00:37 (CET)

Nálam válaszoltam. Samat üzenetrögzítő 2010. január 1., 21:52 (CET)

http://

Kell az oda, csak linkelni kell: [cím továbbiszöveg]. Cassandro Ħelyi vita 2010. január 1., 15:07 (CET)

A cég infoboxban biztosan nem kell, próbáld ki. A zenész infoboxban látom, hogy felesleges, most próbálom az infoboxot megberhelni. – B.Zsolt vita 2010. január 1., 15:08 (CET)

Feladtam, én nem látom át, ráadásul néhány lap védett is. – B.Zsolt vita 2010. január 1., 15:13 (CET)

A cégbe tényleg nem kell, ez igaz, máshol viszont úgy tűnik kell (lásd zenész ib). Ilyen esetekben, amikor védett lapot kellene szerkeszteni, úgy ajánlom az adminüzenőt. Cassandro Ħelyi vita 2010. január 1., 15:14 (CET)

Kiszednéd onnan is, ahol [http://www.valami.hu Valami weboldala] vagy valami hasonló van? (www.valami.hu-ra kellene átírni.) Csak mert most rengeteg cikkben rossz. – Hunyadym HunyadymVita 2010. január 2., 12:47 (CET)

Megpróbálom, de most már egy botflaget tényleg adhatnátok :) – B.Zsolt vita 2010. január 2., 13:18 (CET)

Már kapott az éjjel. WP:BOTJ :-)Hunyadym HunyadymVita 2010. január 2., 13:22 (CET)

Bot - közvagyonkat

Szia! Légyszíves állítsd le a botod, és gondold végig ami a Sablonvita:Commonskat oldalon az elnevezésről szól.Esetleg ha nem gond, visszacsinálhatnád azokat is, amiket eddig csináltál a botoddal... Köszi, --Dami vita 2010. január 2., 21:22 (CET)

Leállítottam. De nem értem. A botgazdák üzenőfalán már régóta ott van a kérés. Senki nem tiltakozott. Már két szakaszban is benne volt. Továbbá ha ez hiba, miért létezik a közvagyonkat sablon? Miért nem volt jó a régi? Én azért kezdtem el cserélni, mert más külföldi botok az egységesség hiánya miatt elhelyezték a commonscat sablonokat a kategóriákban. Így több kategóriában kettő! commons sablon volt. Ez sem gond? – B.Zsolt vita 2010. január 2., 22:39 (CET)

Vitalap

Szia! A bot vitalapját szokás egyszerűen átirányítani a sajátodéra. De ha már ezt nem teszed, csak üzenetet írsz rá, akkor szívességet tennél a többi szerkesztőnek azzal, hogy közvetlenül a vitalapodra linkelsz, nem a szerkesztői lapra. Így elég macerás üzenni. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2010. január 2., 22:02 (CET)

Sablon:Tesztsajat

szia, ezt törölhetem? Nem hivatkozik rá semmi? Sablont tesztelni amúgy szerk. allapon is lehet, mert a tartalmát ugyanúgy be lehet hívni, mint egy sablon névteres cuccét. Kategorizálni meg végképp nem kéne, csak áttekinthetetlenebbé teszik a tesztjellegű dolgok a kategóriákat. Üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 6., 23:46 (CET)

Foggalmam sincs, mi ez, miért is csináltam... Töröld nyugodtan. Remélem más szemetet nem csináltam :) – B.Zsolt vita 2010. január 6., 23:54 (CET)

The Beat Goes On...

Szerkesztő:OrsolyaVirág/2009 100 legnagyobb slágere. ;) Segítesz? – OrsolyaVirágHardCandy 2010. január 12., 23:52 (CET)

Szia! Megtettem amit tudtam. Érdemes lenne a Lásd még szakaszban lévő másik 100-as listát is lefordítani magyarra, így meg tudnám csinálni azokat a listákat is. Szerintem érdemes lenne, legalább látszik pirosan, kikről nincs még cikk. – B.Zsolt vita 2010. január 13., 22:34 (CET)

Szia! Köszi! Megnéztem azokat a listákat, szerintem jó ötlet, de szerintem 1990-től bőven elég lenne őket áthozni. Hm? – OrsolyaVirágHardCandy 2010. január 13., 22:42 (CET)

Akkor hajrá! Csak találj ki neki valami jó magyar szócikkcímet előtte! :) – B.Zsolt vita 2010. január 13., 22:47 (CET)

A Billboard Hot 100 listájának első helyezett kislemezei (2009) vagy 2009-ben. ;) – OrsolyaVirágHardCandy 2010. január 13., 22:54 (CET)

Mozdony

Helló! Ha csak nem érzed magad, vagy a javascript-beállításaidat mostanában mozdonynak (ami szíved joga egyébként), akkor szerintem ki kellene szedned a monobook-lapod a Japán villamos mozdonyok kategóriából. Gubb 2010. január 18., 16:53 (CET)

Köszi, az egyik saját eszközöm, ami a monobook-ban van, az rakta be magát oda. Javítottam! – B.Zsolt vita 2010. január 18., 17:00 (CET)

sablonfordító

köszi, de ezzel ugyan nem sokra megyek, épp az a lényeg, hogy ne az angol vagy x. wiki sablonformátumában legyen, hanem Dani-féle {{infobox}}-ban, így az lenne jó, ha más sem nagyon hazsnálná, hanem inkább megtanulná több embert az {{infobox}} készítését (nem akkora ördöngősség), és remélhetőleg hamarost elkészül Dani infoboxkészítő progija is. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 18., 19:32 (CET)

Bocsi, lehet hogy félreértettem azt, hogy mit is csinálsz. Nem a régi infoboxokat cseréled ki a szócikkekben valami újra? Mert ez a program épp erre jó! Meglévő infoboxok átalakításához viszont tényleg nem. – B.Zsolt vita 2010. január 18., 20:02 (CET)

Az a baj, hogy éppen azt nem akarjuk, hogy más wikiből fordítgassanak az emberek húszféle kódú és kinézetű sablonokat. Azt szeretnénk, ha a sablonok egységesek lennének és egységesen kezelhetőek lennének (és a javításukhoz, bővítésükhöz, készítésükhöz stb. pl. ne kelljen sablongurut vadászni...). A Sablonfordító ebben nem segít. Másrészt: halott a letöltési link... Tettem az oldalra inaktivitást jelző sablont. – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 18., 20:37 (CET)

Attól tartok, nem egy dologról beszélünk. A program nem a sablon forráskódját hozza át, hanem egy cikkből a kitöltött angol sablont alakítja át kitöltött magyar sablonná. Ezzel pl hogy a magyarnál maradjunk a mérnök infoboxot tartalmazó lapokat lehetne tudós infoboxot tartalmazó lapokká alakítani. E-mailben el tudom küldeni – B.Zsolt vita 2010. január 18., 20:57 (CET)

De miért kellene nekem a kitöltött angol sablont magyarra fordítanom, ha eleve nem fogok angol sablonnal dolgozni, mert kútfőből újat építek? :) – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 18., 21:00 (CET)

Ajjaj, de értetlen vagy :) Kezdem feladni... Ez nem a forráskódot fordítja, hanem a paramétereket csak. Szöveget cserél szövegre. És ha te régi sablonokat alakítasz át, sok gyakran ismétlődő szövegcsere van. – B.Zsolt vita 2010. január 18., 21:18 (CET)

Cite Web FF plugin

Szia! Az ellenőrzőműhely vitalapján olvastam, hogy van valamilyen Cite to Web FFplugin. Hol lehet ezt megszerezni? Nekem pont jól jönne, mert a Cite Web gombot nem lehet WikiEd-al használni. – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2010. január 25., 22:37 (CET)

Igazad van, Cite for Wiki a neve, és már meg is találtam, telepítettem és működik is. Köszi a tippet! – Perfectmisside írj, ha azt akarod, hogy el is olvassam 2010. január 25., 23:12 (CET)

Hidak

Szia! A Wikipédia:Kategóriajavaslatok oldalon felvetettem ezt az egész kérdéskört. Pasztilla 2010. február 1., 11:21 (CET)

Latvijas dzelzceļš

Szia! A múltkor átneveztem a Lett Államvasutakat Lett Vasutakra. A problémám az, hogy ez sem fedi tökéletesen az eredetit. Az eredeti lett elnevezésben a dzelzceļš szó szerepel, ez vasutat jelent, egyes számban. Nem tudom, hogy a magyar vasutas terminológiában mi az elterjedtebb, a vasutak a bvevett alak, függetlenül attól, hogy mi az eredeti, vagy lehetne-e egyes számban, Lett Vasut néven. Van ötleded, javaslatod ezzel kapcsolatban? Üdv, --VargaA vita 2010. február 10., 08:33 (CET) Sajnos nincs nekem se tippem, főleg úgy, hogy már a rossz nevet is én adtam :) Az angol is, meg a többi nyelv is többesszámot használ. Szerintem jó így, max kell még egy redirekt. – B.Zsolt vita 2010. február 10., 12:28 (CET)

Katfordító

Szia Zsolt!

Azt szeretném kérdezni hogy a Wikipédia:Kategóriafordító cikkben foglaltak aktuálisak? (Nem kell frissíteni?) Üdv, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. február 10., 22:51 (CET)

De, el is feledkeztem róla! Majd átnézem a napokban, meg megbeszélem Danival is! – B.Zsolt vita 2010. február 10., 23:39 (CET)

OK, köszi! – OrsolyaVirágHardCandy 2010. február 10., 23:55 (CET)

román vasutakkal folalkozó és valaha kiemelt cikk elavult

Kedves B.Zsolt!

Szeretnélek megkérni egy dologra. Az elavult cikkekkel foglalkozom egy ideje, olyan 6-8-at közülük már kimentettem az elavultak közül. Van itt egy a román vasutakkal folalkozó és valaha kiemelt cikk. Kérlek, újítsd fel a cikket. Benne vagy a vasutak témakörben. Szomorú, hogy egy kiemelt cikk is el tud avulni. Pusztán amiatt persze, hogy nincs benne tudósítás egy 2008-as projektrõl, annak befejezésérõl. stb. – Klug Csaba Ferenc vita 2010. február 14., 15:09 (CET)

Ezügyben Istvánkát zaklasd, ő él arrafelé és ő is írta a cikket. Továbbá az elavult jelzést is ő tette rá. Ha valaki ért a témához, akkor ő! – B.Zsolt vita 2010. február 15., 14:01 (CET)

Bolyai

Szia! Szerintem a Bolyai Farkas cikk nem lett jobb az infoboxtól, amit ráraktál, sőt. Ami információ van benne, az megtalálható a cikk első sorában is, a színe nem talál semmihez, és miatta marad egy üres fehér hely a cikk elején. Zokon vennéd, ha kivenném az infoboxot? Üdv – Hkoala 2010. február 14., 21:07 (CET)

Nekem nem fontos, de akkor kérdem én, minek megy a nagy infobox egységesítési hadjárat, ha nem is kellenek az infoboxok? Esetleg rakd html kommentbe... – B.Zsolt vita 2010. február 14., 21:09 (CET)

A hadjárat (ha jól értettem) arról szól, hogy az infoboxoknak egységes legyen a kinézete, nem arról, hogy minden cikkbe kell. Kommentbe rakom, ha neked megfelel így. – Hkoala 2010. február 14., 21:12 (CET)

William Stephenson

Köszönöm a forrást. Tambo vita 2010. február 15., 22:00 (CET)

sablonok

szia, dani helyett válaszolok én a class=infobox-os kérdésedre. Egyszerűen megnyitod a szócikket szerkesztésre, és ahol megtalálod a class=infoboxot, na azt kell lecserélni - ha van, akkor meglévő infoboxra, ha nincs akkor új infoboxot kell készíteni szigorúan WP:INFOBOX alapra. A listát már kimazsoláztam, már csak azok vannak benne, amikhez vadiúj infoboxot kell építeni - az meg folyamatban. :) üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 25., 00:03 (CET)

Szia, kérlek, a sablonmester-xml sablonokat ne a kód tetejére pakold noinclude-dal, ez fölösleges szaporítása a kódnak, hisz alul már van egy noinclude, és ha ott közvetlenül a noinclude után teszed az xml-sablont, akkor is a lap tetején fog látszódni. :) Köszi! – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 1., 22:55 (CET)

Köszi! Én azt hittem ott jelenik meg, ahova rakom! Innentől úgy csinálom! Még jó hogy megnéztem a vitalapomat, mert 15 perc múlva már késő lett volna! :) – B.Zsolt vita 2010. március 1., 22:58 (CET)

Most egyet így csináltam, de a sablon alul van! :( Vagy jó ott is? – B.Zsolt vita 2010. március 1., 23:00 (CET)

Rájöttem a hibára! :) – B.Zsolt vita 2010. március 1., 23:06 (CET)

[2]. Nem kell két noinclude, egybe is belefér a sblondoku meg az xml meg a kategóriák meg az interwikik is. :) – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 1., 23:10 (CET)

Miért nem tetszett a tördelés? Akartál újítani? Minden település elé betettél egy üres sort. Lásd Zápszony. Légy szíves, csináld vissza. --Bean49 vita 2010. március 2., 16:54 (CET) sőt kettőt

Kösi a figyelmeztetést! Utánnanézek! A Zápszony már jó! – B.Zsolt vita 2010. március 2., 17:01 (CET)

A sablon végére semmilyen sortörést ne tegyél, mert amúgy is lesz a szócikkben. Ha még üres sort is hagynak az infobox és a szöveg között, az már kettő. Hagyd úgy, ahogy volt. Miért nem jó úgy? Okkal volt úgy. Kérlek, csináld vissza az összest. --Bean49 vita 2010. március 2., 17:34 (CET)

Azért törtem sort, mert nem tudtam, hogy ez bármit is okoz. Sima szócikkben egy sortörés semmit sem okoz! Üres sort nem tettem be! – B.Zsolt vita 2010. március 2., 17:37 (CET)

Csak hogyha egyik sortörés a sablonban van, a másik a szócikkben, az már üres sor. A lényeg, hogy most már tudod, és vissza kell csinálni. --Bean49 vita 2010. március 2., 17:42 (CET)

A }}</includeonly><noinclude> kell egy sorban legyen, a többi nem számít. --Bean49 vita 2010. március 2., 18:08 (CET)

Szia! Kérlek, szedd ki a sortöréseket a sablonokból, amiket beraktál, mert egy csomó lapot elrontottál. Példa: Calabria. Továbbra se értem, mi volt az értelme. Mielőtt tömegesen elrontasz valamit, kéne egyeztess másokkal. --Bean49 vita 2010. március 8., 14:49 (CET)

Megoldva! Megjegyzem, nem csak sortöréseket tettem be, így ne vádaskodjál, hogy direkt elrontom a sablonokat. Ha valahol gond van szólj, vagy javítsd ki. Erről szól a wiki nem? – B.Zsolt vita 2010. március 8., 15:54 (CET)

Több tízet rontottál el. Melyiket csináljam? Kezdjem el végezni a munkát, amit megköszönhetünk neked, van netán szóljak egyesével mindegyikért? Nem akarok ütközni veled. --Bean49 vita 2010. március 8., 22:00 (CET)

Elismerem, hogy hibáztam. De nem akarom, hogy mindig ezt vágják a fejemhez. Egy csomó infoboxot megcsináltam/elrontottam. Nem tudom melyikeket. Egy csomót vissza is csináltam azóta. Szóval tényleg nem tudom, hogy melyikek a rosszak. Ezek menet közben látszódnak. Szerintem az a legjobb, ha látsz egy hibásat, javítod. De nem akarom azt se, hogy mérges légy, mert rádhárítom ezt. Ha egyszerűbb ide bemásolni őket, nekem az is jó. – B.Zsolt vita 2010. március 8., 22:50 (CET)

Mozdonyt gyártó cégek listája

Szia! Belefutottam a Mozdonyt gyártó cégek listája szócikkedbe. A szócikk fordítási szempontból kissé gyatra, ebben az állapotban én ezt szerk. allapon szépítgetném, mert ez így elég csúnya a szócikk névtérben. Ha segítség kell, ajánlom a WP:FORD lapot, mindenesetre hamar kéne ezzel kezdeni valamit. Üdv. - RepliCarter Wormhole 2010. március 9., 23:23 (CET)

És a Vasúti folyóiratok listája szócikk ugyanez a téma. Javaslom ismét a szerkesztői allap használatát, mert ezek a „szócikkek” egyszerűen csúnyák. - RepliCarter Wormhole 2010. március 10., 14:00 (CET)

Ok, egyetértek, még régebbi munkáim. Átmozgatom allapnak őket. Ezt már el is kezdtem: Mozdonyt gyártó cégek listája. – B.Zsolt vita 2010. március 10., 22:59 (CET)

Pályaudvarok

Valaki feltörte a fiókodat? Az utóbbi két szerkesztésed kicsit ... fura. :o – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 17., 23:26 (CET)

Dehogy! Csak most 10 cikket írok egyszerre :) – B.Zsolt vita 2010. március 17., 23:28 (CET)

Hát ne hari de az olyan mondatrok mint itt, hogy "hát nem tudom mennyi pontosan, nem találtam rá adatot" - ezh mit keres egy automatiksuan megtekintett szócikkben?????? Ne hari, de inkább dolgozz allapon akkor... Ez a fogalmazási stílus egy totálkezdőtől se oké nemhogy egy megerősített szerkesztőtől... – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 17., 23:33 (CET)

Tudnál várni kb 20 percet? Nyugodj meg, jó lesz! :) – B.Zsolt vita 2010. március 17., 23:34 (CET)

Nem, nem tudok várni, mert tele van vele az FV. Én sose értettem mikre jó egyszerre kidobni 25 félkész szubcsonkot? Erre van az allap kitalálva... – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 17., 23:41 (CET)

Halk megjegyzés: készülő cikkeknél ajánlom, hogy tedd ki az {{építés alatt}}(?) sablont, így látjuk, hogy még készülőfélben van a cikk, így aztán nem fogják szubcsonknak jelölni. :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. március 18., 00:15 (CET)

re vasútállomások

Szerintem fölösleges nekik küön infobox, én az épület infoboxt használom, lásd pl sirkeci pályaudvar, tökéletesen elég. Az épület infobxot ki lehet egészíteni pár opcionális paraméterrel, de fölös csak a vágányok száma miatt egy totál külön infobxot készíteni szvsz. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 19., 16:13 (CET)

Ok, majd nézegetem azt a sablont! – B.Zsolt vita 2010. március 19., 16:19 (CET)

Navboxok

Most kapsz tőlem egy vállveregetést a navboxok gyors frissítésért! :) *vállveregetés* ~ Boro 2010. március 20., 20:39 (CET)

Végre sikerült valami jót is csinálnom! Köszi! :) – B.Zsolt vita 2010. március 20., 20:40 (CET)

hiányzó kategóriák

Szia! Ha kiveszed egy sablonból a kategorizálást, akkor illene javítani azokat a lapokat, amelyek így kategória nélkül maradtak. – Hkoala 2010. március 22., 07:34 (CET) Bocsi, nem vettem észre a fentebbi kategóriát! – B.Zsolt vita 2010. március 22., 19:59 (CET)

Vasúti közlekedés statisztikák országonként

Szia! Az egyik kérdésem, hogy a fenti szócikket bővíted-e még? Mert egyrészt hibás a címe, másrészt statisztikákat írsz (többes számban), de közben csak egy, a vasútforgalmi statisztika van benne. Lesz még más is? Ha igen, nem akarod átmozgatni a szerkesztői allapodra, hogy ott dolgozz rajta? Ha nem lesz több, akkor majd átnevezzük, de tényleg kell ennek egy ilyen szócikk? Nem férne el az egyes országok közlekedését taglaló szakaszokban (vagy a vasúttársaságokéban)?
A másik, hogy egy hónapja beszéltél Replivel a Mozdonyt gyártó cégek listája szócikk kipofozásáról. Akkor abban maradtatok, hogy szerkesztői allapra mozgatod és rendbehozod, de látom, hogy nem nyúltál hozzá. Ha nem bánod, én átmozgattam ide: Szerkesztő:B.Zsolt/Mozdonyt gyártó cégek listája, itt kényelmesen és nyugodtan tudsz rajta dolgozni (öklömnyi bekezdések maradtak pl. lefordítatlanul). Ugyanez a Szerkesztő:B.Zsolt/Vasúti folyóiratok listája szócikkel. Ilyesmiket gondolj át szerintem, hogy: mindegyik vasúti folyóiratnak linkként kell rajta szerepelnie? (Gyakorlatilag csak egy van megírva). Amelyik nem linkként szerepel, az vajon milyen koncepció alapján nincs linkelve? Egész biztos az a jó sorrend, amelyikben Kanada után Kína, majd Csehország szerepel, Svájc után Tajvan, majd az Egyesült Királyság? Ausztrália miért bontódott fel régiókra, ha az USA nem? Én valahogy nem látom benne a struktúrát (és tényleg csúnya, hogy egyik dőlt betűs, másik álló...) Kösz, ha kipofozod őket, és a statisztikai szócikkről is jelezz vissza légyszi! December vita 2010. április 5., 01:47 (CEST)

Sokkal jobb lett, kösz, hogy foglalkoztál vele. Szerintem maradjon meg az a laptörténet, jó az úgy, hiszen hozzátartozik a cikkhez. De Rád bízom. Kösz, szevasz! December vita 2010. április 17., 19:37 (CEST)

Örülök, hogy elégedett vagy, a többi cikket is megcsinálom majd! – B.Zsolt vita 2010. április 17., 19:44 (CEST)

Szia! Igazságod van abban is, hogy Svájc nem az EU része, és abban is, hogy fölborítaná a rendszert, úgyhogy visszavonnám - ha tudnám, így viszont ünnepélyesen Rád bízom ezt az aktust. Azt viszont töredelmesen bevallom, hogy sajnos nem olvastam át az egész cikket, csupán a hivatkozásokat tettem bele (nem is értek annyira a vasúthoz - akkor már inkább az EU-hoz), úgyhogy szerintem egyelőre megmaradhat rajta a lektorálós sablon. Még az Eurostat-statisztikákat kellene egy kicsit kiigazítani, de egyelőre nincs rá időm. Itt vannak a teherszállítási és a személyszállítási adatok (a View table-re kell kattintani).

Sablonfordító

Köszi, hogy "beleszóltál": megint tanultam valamit, megnézem. – Porrima vita 2010. április 27., 15:51 (CEST)

Óriáskerék

Szia! Kérlek, tartsd tiszteletben az építés alatt sablont. Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. április 29., 20:43 (CEST)

Bocsánat, valahogy kiment a fejemből, pedig láttam a lap tetején... – B.Zsolt vita 2010. április 29., 20:44 (CEST)

Hungaria EC

Szia. Létrehoztam a Hungaria EuroCity szócikkét. Arra kérlek, nézd már át vasutas szemmel, hogy minden stimmol-e. Elnevezés, megfogalmazás, stb... Köszi, előre is. – Tobi Üzi :) 2010. május 22., 18:57 (CEST) Jó lett a cikk, gratulálok hozzá! Egyedül kettő linket javítottam benne! – B.Zsolt vita 2010. május 22., 23:59 (CEST)

Legnehezebb vonatok

Szia Zsolt! Akarsz még foglalkozni ezzel a cikkel? Van a vitalapján egy egyéves ígérvényed :) December vita 2010. június 13., 21:25 (CEST)

Ja, és figy: ez is félbemaradt, pár hónapja beszéltünk is róla: Vasúti közlekedés statisztikák országonként. Folytatod? Kösz December vita 2010. június 13., 21:28 (CEST)

Szia! Igen, akarok! Hú már annyi idő eltelt azóta? :O Lehet érdemesebb lenne bedolgozni egyenlőre a Vasúti közlekedés statisztikák országonként szócikkbe! Most az országokkal foglalkozom, ezekkel még elleszek egy darabig! Ha nagyon rosszak, rakd át allapomra, egyszer csak megcsinálom! :)

Nekem is lenne egy kérésem: Az országonkénti vasúti közlekedés szócikkeket be kellene linkelni a megfelelő ország szócikkbe. Tudnál szólni olyanoknak, akik az országokat tartják karban?

B.Zsolt vita 2010. június 13., 21:32 (CEST)

Szia! A legnehezebb vonatokat áttettem ide: Szerkesztő:B.Zsolt/A legnehezebb vonatok. Az országos vasúti közlekedéses szócikkekkel kapcsolatban asszem jobban jársz, ha megbeszélés helyett amikor épp szerkeszted az egyik cikket, magad írod be az adott ország közlekedés szakaszába. Ami meg már készen van, azt utólag egyenként bedolgozni. Ha látok ilyen szócikket, én is beteszem, de ha elkezdünk megbeszélni, kétszer annyi munka feleakkora hatásfokkal :) Majd rakosgatom őket én is. Szia és kösz December vita 2010. június 14., 10:14 (CEST)

Shiji

Szia, kijavítod a nagysebessÁgű címét? :-)Pagonyfoxhole 2010. június 21., 21:59 (CEST)

Köszi, javítottam! :) – B.Zsolt vita 2010. június 21., 22:02 (CEST)

Mozdonyt gyártó cégek listája

Szia! Kösz, hogy szóltál, és hogy nem felejtetted el. Nekem annyi észrevételem lenne, hogy nem derül ki miért vannak egyes cégnevek linkelve, mások nem. Erről érdemes lenne írni magában a szócikkben, hogy kiderüljön, mi volt a koncepció. Másrészt múltkor beszéltük, hogy lehetőség szerint maradjon meg a laptörténet, érdemes tehát az allapon lévő szócikket átnevezéssel élesíteni. Most viszont létrehoztál egy újat, így oda a laptörténet, és a vitalap is kimaradt. Szerintem még most sem késő töröltetni az éles cikket, és törlés után a helyére mozgatni az allapod. December vita 2010. június 27., 18:31 (CEST)

Mivel csak én szerkesztettem, nem kár érte. A lista forrása az angol wiki, ott ezek voltak beírva, ezeket vettem át. Gondolom a megszűnt cégeknek nincs honlapjuk. Ugyanez lehet sok ázsiai céggel is. Ha van kedved, kutakodhatsz utána! :) – B.Zsolt vita 2010. június 27., 22:29 (CEST)

Rajtad kívül még tizenhárman szerkesztették... De még a Te szerkesztéseid is vannak olyan értékesek, hoyg megőrizzük őket. December vita 2010. június 28., 08:38 (CEST)

Oké, te vagy az Admin és a karbantartó, rád bízom a további sorsát. Csak kicsit türelmetlen voltam. :) – B.Zsolt vita 2010. június 28., 16:45 (CEST)

NSB BM72

Szia! Kérlek, olyan esetben, amikor a rossz címváltozat mellett van jó is, azonnalira jelölés előtt ellenőrizd, hivatkozik-e cikk a törlendő verzióra. Ha ez elmarad, a cikkekben piros linkek virítanak majd, holott van cikkünk az adott dologról, csak más címen. Ha nincs sok hivatkozás, kézzel kell javítani, ha sok van, a botgazdák segítenek. Az NSB BM72-re két szócikk hivatkozott, ezekben átírtam NSB 72-re. Ha jól láttam, az NSB-ről szóló cikket te kezdted el. Ebben találtam néhány angol mondatot és képaláírást, át tudnád majd futni a szövegét? Köszönöm és üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. június 30., 07:34 (CEST)

Bombardier Itino

Szia! Azonnali sablont tettél a Bombardier Itinora átirányítás miatt, de nem kéne meghagyni mégis meghagyni átirányításként? Üdv. - RepliCarter Wormhole 2010. július 2., 08:41 (CEST)

Zászlók

Szia! Néha rámjön, hogy csak csináljak valamit. Most hasznosabb nem jutott eszembe, így ezt csinálgattam. :) Ettől függetlenül szerintem hasznos lenne kicserélni őket mielőtt megint összegyűlik egy rakat. – Mdavid89 vitalap 2010. július 5., 10:33 (CEST)

Ha unatkozol, csak szólj, adok én neked munkát :)Készíts infoboxokat a wikipédia:sablonfordítóval! :) – B.Zsolt vita 2010. július 5., 10:38 (CEST)

Kisbolygok

Pikánsabb részletekkel nem tudok szolgálni sajnos. A lényeg Danitól ered, aki csinált Ákos (Pakos) kérésére egy kis progit, amely lehívja a szükséges adatokat egy NASA honlapról, és kellő formátumban, wikis cikként menthető álapotban bocsátja a rendelkezésünkre. Több részletet nem tudok, de Ákosnál szerintem többet is megtudhatsz :) Dani ha jól tudom mostanába nem jár erre. További jó munkát Vasutas Kollega! ;) – Mdavid89 vitalap 2010. július 8., 00:09 (CEST)

Vasúti jármű kategóriák és sablonok

Szia!

Válaszoltam a vitalapomon!– Rm40 vita 2010. július 14., 00:08 (CEST)

Mi ez a sínek között?

Szia! Meg tudod mondani, hogy mire szolgál a rajzon látható sínek közötti valami? link Buda vita 2010. július 19., 17:31 (CEST)

Terelősín. Hidakon, felüljárók alatt, alagútban alkalmazzák. Szerepe, ha kisiklik a vonat, akkor is a "pályán" maradjon, ne dózeroljon le mindent maga körül. Így pl nem tud a személyvagon keresztbefordulva a híd lábának csapódni, leszakítva a hidat. – B.Zsolt vita 2010. július 19., 22:54 (CEST)

Köszi. Buda vita 2010. július 20., 12:22 (CEST)

Sorozatszám - újra

Szia!

Mi a véleményed a fenti (12. Sorozatszám) szakaszban írtakról? Nekilássak kézzel, vagy robot segítségét volna érdemes kérni? Esetleg Te is le tudnád programozni? A gőzösknél ez lenne a séma:

  • "MÁV 000"→"MÁV 000 sorozat",
  • "MÁV 000,0"→"MÁV 000,0 sorozat"
  • "MÁV 00"→"MÁV 00 sorozat",
  • "kkStB 0"→"kkStB 0 sorozat",
  • "kkStB 00"→"kkStB 00 sorozat",
  • "kkStB 000"→"kkStB 000 sorozat",
  • "BBÖ 0"→"BBÖ 0 sorozat",
  • "BBÖ 00"→"BBÖ 00 sorozat",
  • "BBÖ 000"→"BBÖ 000 sorozat",
  • "SB/DV 0"→"SB/DV 0 sorozat",
  • "SB/DV 00"→"SB/DV 00 sorozat",
  • "SB/DV 000"→"SB/DV 000 sorozat",
  • "CFR 000,0"→"CFR 000,0 sorozat"
  • "ČSD 000.0"→"ČSD 000.0 sorozat"

Kézzel eltartana egy ideig, de előbb-utóbb úgy is neki kell állni...– Rm40 vita 2010. július 21., 20:55 (CEST)

Huhh, ez nagyon nagy munka lesz, át kell alakítani az összes nav sablont is, plussz 1000 hivatkozást javítani. Tény, hogy a jelenlegi rendszer nem szerencsés. Írd ki a botgazdák üzenőfalára, ha nem jön válasz, én is meg tudom csinálni. De az napokig eltart majd. Egy bot kb 10 mp-enként szerkeszthet. Van 1000 átnevezendő szócikk, rengeteg redirekt, navbox + javítani kell az összes szócikk fejlécét. Jól meggondoltad? :) – B.Zsolt vita 2010. július 21., 22:26 (CEST)

Megírtam az üzenőfalra, kíváncsi leszek! :) Igen, ez óriási meló, de később még több cikkel kellene ugyanezt tenni. – Rm40 vita 2010. július 22., 20:25 (CEST)

Sablont javítani, vagy bármi olyant csinálni, ahol egy lapon kell sok hasonló változtatást megcsinálni, nagyon jól lehet a Word globális cseréjével. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. július 27., 13:44 (CEST)

Egyelőre nincs reakció... Érdemes még várni? – Rm40 vita 2010. július 31., 15:40 (CEST)

Én is figyeltem a válaszokat, sajnos vasút ügyben soha nincs előrelépés... Viszont te sem küldtél nekem e-mailt, így a progit sem tudtam elküldeni. (blg_zsoltkukacfreemail.hu).

Két lehetőséget látok:

  • Nekifogni kézzel: ez lassú és egy időre káoszt okoz,
  • Folytatni mindent, úgy ahogy eddig: ha bolt csinálja meg később, mindegy lesz, hogy 950 vagy 1000 cikkről van szó.

+1: Te gyakran csinosítgatod a cikkeket, kezdésnek talán minden egyes alkalomkor, mikor bővítesz egyed, egyúttal írd át a bevezetőt + az infobox tetejét.

Más: Hamarosan megszületik az 1000. vasúti jármű. Legyen egy fenntartott sorozat a jubileumra? Amivel lehet villogni, hogy ez az 1000.-k? :) – B.Zsolt vita 2010. július 31., 15:53 (CEST)

OCLC

Hali! Véletlenül a fő névtérbe is a sablon került, szerintem véletlenül. Szólok, hogy tudj róla :) Dunee msg 2010. augusztus 2., 16:43 (CEST)

Pár képed

Szia! Több képedet is megjelöltem már nincs licenc sablonnal, kérlek nézd át őket, valószínűleg nem adtad meg, hogy saját felvétel-e vagy sem. Lehetőleg a többi feltöltött képedet is nézd át, mert előbb-útobb azok is sorra kerülnek. (Amennyiben nem kerül a képekre a forrásuk akkor törölni kell őket.) Nagyon köszönöm előre is! ~ Boro 2010. augusztus 10., 14:02 (CEST)

JP 2-3.

Wow! Megerőltető lehetett összehozni azt a két sort a két filmről!...Remélem folytatod még rajtuk a munkát...A Jurassic Park III.-nál pedig a pont azért kéne, mivel sorszámnévről van szó... – The Hungarian vita 2010. augusztus 16., 08:51 (CEST)

Re: Denibot

Hali, a szakaszok átnevezése jó ötlet, de automatán biztos nem fogom nyomatni, max majd félautomatán. A szakaszok egységes sorrendbe pakolása meg olyan dolog, hogy a bot nem tudja megmondani, hogy hol van az utolsó szakasz vége, így az is eléggé nehézkes. – Deni vita 2010. szeptember 4., 11:13 (CEST)

Plusz

Ha használnád azt a pluszjeles fület ott felül, akkor informatívabb lenne a szerkesztési összefoglaló. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. szeptember 4., 15:04 (CEST)

Sablonfordító

Szia! Hát a sablonfordítóval nem boldogulok. Bár sikerrel telepitettem a szükséges környezetet, valami miatt runtime erroral kiszáll. Pedig jól jönne.

Más: A vasúti jármű sablonnal kapcsolatban azt kissé merevnek tartom. sok szerintem hasznos dolgot ami a német lapokon van, nem tudok átemelni. Ilyenek: változó oszlopszám a járműtáblázatban nem lehet "ures című" sorokat betenni pl. évjáratok eltétő műszaki adatainűl lenne hasznos(németen ez is van!). Meg lehetne bővíteni is mert pl. Legkissebb pályaívet nem találtam. Tudom ti már régóta dolgoztok a cikkeken, azért is igyekszem kérdezni, s nem ajtóstól rontani a házba. Sajnos a mail címem nem tudtam eddig érvényesítei - már kértem segítséget - így most még csak vítalapon tudok értekezni– Tábla vita 2010. szeptember 14., 11:30 (CEST)

A sablonfordító sajnos erősen béta maradt, vannak benne hibák. Olvastad a wikin a leírását? Benne van, hogy mit nem szeret. Vagy el sem indul?

A sablon tartalmaz egy Legkisebb pályaívsugár= partamétert. Erre gondoltál? – B.Zsolt vita 2010. szeptember 14., 12:08 (CEST)

Fájl:Atomium.jpg

Szia!

Az a gyanúm, hogy a Fájl:Atomium.jpg képet te készítetted, ha így van légyszíves töltsd ki a leírólapot és tegyél rá {{commonsba}}(?) sablon, hogy ne vesszen kárba egy esetleges törléssel, köszi előre is! Pilgab üzenet 2010. szeptember 16., 14:10 (CEST)

források

Szia! Tábla kollegát megkértem, hogy használjon jegyzeteket, de eddig nem tette meg. Fontos, hogy pontos forráshivatkozások legyenek, ezt te is jól tudod. El tudnád magyarázni neki ill. segíteni technikailag, hogy is néz ki ez pontosan, talán akkor ő is rendesen fogja használni. Szajci pošta 2010. szeptember 17., 16:27 (CEST)

Sablon:Sopron-szentgotthard

Szia! Az egyik új "sablonoddal" kapcsolatosan feltettem néhány kérdést itt. Üdv Joliet Jake vita 2010. szeptember 19., 13:17 (CEST)

Re: nyelvikonok

Hali, a {{sablondokumentáció}}(?) sablonnak meg lehet adni paramétert, hogy egy másik lap dokumentációját használja, így nem kell mindegyik sablonhoz külön létrehozni a sablondokut. Szóval szerintem hozz létre egyet, és azt rakd be bottal mindenhova. – Deni vita 2010. szeptember 20., 17:26 (CEST)

Na zászlósablonokat megcsináltam, nyelvikonokat is megcsinálom mindjárt szerintem. – Deni vita 2010. szeptember 25., 18:59 (CEST)

Terminátor – A halálosztó

Szia!

A magyar helyesírás szabályai szerint: Toronto, de ragozva hosszú ó-t kap, ahogy mondjuk: Torontóban, Torontóval, Torontóhoz, stb... Javítottam a cikkben. misibacsi*üzenet 2010. szeptember 29., 09:16 (CEST)

Ok, csak furcsa volt a zöld link :) – B.Zsolt vita 2010. szeptember 29., 14:59 (CEST)

Kérdőjel

Szia, Zsolt! Kérlek nézd meg ezt a cikket. Kérdőjellel kezdődik a tengelyelrendezés kategóriája. Van erre valami pontosabb meghatározás? Köszi, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 4., 21:38 (CEST)

Kész! – B.Zsolt vita 2010. október 4., 21:49 (CEST)

Köszi! :) – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 4., 21:56 (CEST)