Szerkesztővita:KeFe

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hungarikusz Firkász - Szerkesztői lap


Archívum 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Velem NE vitatkozz!!!
Szépen kérlek, hallgassuk meg egymás érveit, és azokat mérlegelve már nincs vita.

Én nem kívánlak semmiről sem meggyőzni és a... „A vitához, legalább két ember kell!”
(Volt tanárom mondta.):-)

VISSZAVONULT


2017. november 24. péntek - Ma Emma névnapja van.
Ma egy bejegyzett wikipédistának sincs wikiszületésnapja. - Aktuális szócikkszám: 420 762

Glasbutton Warnung.svg
Kérlek, ha új szakaszt hozol létre a vitalapon, ne a legutolsó szakasz megnyitásával, hanem a
baloldali menü új szakasz + menüponttal, vagy az alább látható Ü Z E N E T E K :-re kattintva tedd.
Ezzel elkerülheted, hogy megtévesztő szerkesztési összefoglalók jelenjenek meg a laptörténetben és a
"friss változtatások" közt: rögtön látható lesz, miről szól valójában a szerkesztésed.


Vitalap-WK.PNG
Ü Z E N E T E K :

Tartalomjegyzék


Járőrsablon[szerkesztés]

Üdv!

Mivel nem vagy járőr, így a járőrségre vonatkozó userbox használatára nem vagy jogosult, továbbá félretájékoztató az, hogy kiteszed a lapodra. Ezért újra leszedtem (visszaállítottam Rosszkornyifog változatára). Megkérlek, ne tedd vissza, ugyanis az már szándékos zavarkeltésnek minősülne. Köszönöm megértésedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. november 5., 19:52 (CET)

Valamelyikünk biztosan téved!
Először is ez már nem járőrsablon, hanem "járőr-emeritus", mint az olvasható is rajta! Ha nem tudod ez mit jelent elmagyarázhatom.
Másodsorban ez az én saját lapom és a fentiek miatt nem tájékoztatok félre senkit és nem tévesztek meg senkit! A saját lapomat csak én szerkeszthetem, mások beleszerkesztése zavarkeltés, vagy vandálkodásnak számít. Nem értelek meg, mert egy admint sem hatalmaztam vagy kértem fel, hogy szerkessze a lapomat, így user:Rosszkornyifog és Hungarikusz Firkászt sem.

A fent írtak miatt a lapot visszaállítom és kérlek hogy tartsd be a szabályokat és ne vandálkodj csak azért mert neked nem tetszik valami. Megértésedet köszönöm. - Üdv. » KeFe « Master editor 2.png Társalgó 2017. november 5., 20:15 (CET)

Igen, valamelyikünk téved, és ez a valaki éppenséggel te vagy. A {{Userbox/Járőr}} sablon volt/van kitéve a lapodra, amely bekategorizál a járőrök közé. De mivel nem vagy járőr, így megtévesztő, hogy bekategorizál járőrnek. Teljesen irreleváns, hogy minek nevezed a sablont, főleg ha az távol esik a valóságtól. Amennyiben visszateszed a szerkesztési jogaidat zavarkeltés miatt fel fogom függeszteni. Akkor is ha nem érted meg. Köszönöm figyelmedet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. november 5., 20:20 (CET)

Megkérlek, nézd meg, mit takar a sablon itt: {{Userbox/Járőr}}(?). Azt, hogy mit ír a dobozban és azt, hogy mi a funkciója. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. november 5., 20:23 (CET)

szerk ütk. után:

Kérlek tedd a "járőr-emeritus" fölé az egeret oda kell kategorizálnia! Ha valaki belenyúlt és törölte a kategóriát azt nagyon sajnálom. Nekem jogom van ahhoz, hogy továbbra is látszódjon a saját lapomon az elvégzett munkám. Ezt még egy admin is beláthatja, remélem jobb belátásra, meggondolásra bírhatlak. Azon kívül saját lapomon nem tudom hogyan kelthetnék zavart, csak úgy - mert Te annak nevezed? Kérlek még egyszer, tartsd be a Wikipédia szabályait és ne lépd túl a hatáskörödet. Kérlek gondold át még egyszer!

Köszönöm! Mindjárt megnézem. - Üdv. » KeFe « Master editor 2.png Társalgó 2017. november 5., 20:38 (CET)

Beillesztettem az inaktív=igen kapcsolót, remélem most már rendben lesz. Köszönöm. - Üdv. » KeFe « Master editor 2.png Társalgó 2017. november 5., 20:44 (CET)
Sajnálom, hogy nem érted meg a lényeget. Igyekszem elmagyarázni minél érthetőbben: nem a saját lapodon kelted a zavart, hanem a kategóriában, ahol a szerkesztői lapod megjelenik. Remélem, így már sikerült világossá tennem a problémát! A mostani megoldásod részmegoldás (bár köszönöm ezt a konstruktív megközelítést!!), így már valóban nem kategorizál be. Az, hogy járőrként hivatkozol saját magadra, holott a járőrbittől (és a megerősített státusztól is) megfosztott a Wikipédia legmagasabb fóruma, az már a saját lelkiismereteden múlik. Bár magánvélemény, de eléggé elvtelen dolognak tartom. De ezt te tudod. (De, ahogy látom, immáron hárman vagyunk, akik ezt a dolgot kifogásolják.) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. november 5., 20:51 (CET)
Természetesen megértettem hogy a kategóriákban is megjelenik a nevem és ez váltotta ki a nemtetszéseteket. Nem is mondtam hogy én járőr vagyok, ezért van ott az emeritus és a Volt járőrök kategória. 2013-óta valaki(k) törölték vagy visszaállították a kategóriát (gondolom a karbantartások idején). Viszont nem korrigálták a sablonban lévő kategóriát (mert ezt nem is tehették volna), de valaki figyelmeztethetett volna, hiszen szinte naponta itt vagyok. Ahhoz pedig jogom van - úgy gondolom - hogy az elvégzett munkám megjelenhessen az userlapomon. Nem szeretnék vitatkozni csak megemlítem neked hogy bár nem értettem egyet és ma is úgy gondolom, hogy nem is érdemeltem meg a WT megvonásait, de tudomásul vettem és ahhoz tartom magam. Viszont nem tartom elvtelennek azt ha a becsülettel elvégzett munkám dátum szerint is feljegyezve megszeretném tartani a lapomon. Sajnos az évek során sokkal több elvtelenséget tapasztaltam a Wikipédián, pedig a kezdetektől fogva egyike voltam azoknak, akik igyekeztek jobbá tenni ezt a projektet.(visszakereshető a vitalapi archívumokban) A zárójeles megjegyzésed pedig természetes, szinte magától érthetődő jelenség itt, ezen nem csodálkozok. Még annyit szeretnék elmondani hogy nem hivatkozok járőrként magamra hiszen ott az emeritus és a dátumtól-dátumig + egy új kategória. Megértéseteket köszönöm és további jó szerkesztést kívánok mindhármótoknak. - Üdv. » KeFe « Master editor 2.png Társalgó 2017. november 5., 21:26 (CET)
  1. Nincs és nem is volt Kategória:Volt járőrök, Kategória:Járőr emeritus, Kategória:Emeritus járőrök. Ha rájuk klikkelsz, látható, hogy nincs nyoma annak, hogy volt bármelyik is csak törölve lettek volna. Sem a kategória-szerkesztéseid sem ezek törölt változatában nincs nyoma ilyen kategóriáknak (csak konyhatechnikai témájúak vannak). Úgyhogy ez az állításod nem állja meg a helyét.
  2. Tény, hogy létrehoztad a {{Userbox/-Járőr}}(?) sablont, de nem hoztad hozzá létre a kategóriát, valamint a szerkesztői lapodon nem ezt, hanem a {{Userbox/Járőr}}(?) sablont használod (ha az előbbit használnád, senki nem szerkesztette volna le a szerkesztői lapodról és ez a beszélgetés sem született volna meg. Felteszem, érzékeled a különbséget a két sablon között.
  3. A jogsértések nem éppen nevezhetőek becsülettel elvégzett munkának, a WT-eljárás jogos volt (persze az ítéleteket igen ritkán fogadják el azok, akiket sújtanak, ez érthető).
  4. „valaki figyelmeztethetett volna, hiszen szinte naponta itt vagyok” – A szerkesztői és a vitalapodon is az szerepel szép nagy betűkkel, hogy visszavonultál. Miből és honnan kellene azt tudnia bárkinek is, hogy te naponta itt vagy? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. november 5., 21:49 (CET)