Wikipédia-vita:Sablonműhely/Archív4

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt OrsolyaVirág 13 évvel ezelőtt a(z) Sablon:Inaktív műhely témában

dióhéjban

Fájl:A dióhéjban-sablon hibája (2010-08-23).PNG
Nálam így jelenik meg

Nem tudok rájönni, hogy a {{dióhéjban}}(?) sablon mitől nyeli el a két bekezdés közötti entert. A dolog érdekessége, hogy ha még egy bekezdést hozzáírok, már működik.


CsGábormegbeszélés 2010. augusztus 23., 16:39 (CEST)

Talán valami szoftverhiba, nem tudom. Használj <p>-t

Deni vita 2010. szeptember 1., 15:23 (CEST)

Vallási épület infobox

Sziasztok!

Lenne egy apró kérésem: a {{Vallási épület infobox}}(?)-ba be tudnátok tenni egy "belső tér területe" paramétert? Ide az jönne, hogy "500 m2". Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. augusztus 24., 11:27 (CEST)

Many thx! – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 1., 15:50 (CEST)

Sablon:Uralkodó infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni a fenti sablonhoz. A flamand grófoknál futottam bele abba a problémába, hogy 4-nél több államban uralkodtak. De a burgundi hercegeknél ez még súlyosabb lesz. Meg tudnátok oldani, hogy 4-nél több országot is fel lehessen sorolni, ahol uralkodtak? És még valami: az állam megnevezésénél nincs arra lehetőség, hogy képet (címert) beillesszünk? Próbáltam egy képfájlt berakni, de valami nagyon összegubancolódott... Előre is köszi! Üdv, Viktor vita 2010. augusztus 25., 09:16 (CEST)

Muszáj? Már így is monstre méretű a sablon... Szerintem fölösleges még bele címer is, hogy még nagyobb legyen. Nem az a cél, hogy az egész szócikk tartalmát egy sablonba zsúfoljuk bele. Hány extra ország kéne bele körülbelül (azért ide se kéne végtelen listátát beszúrni, mert überhosszú lesz a dolog...) – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. augusztus 25., 09:57 (CEST)

Football squad2 start

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! Erre a sablonra nagyon ráférne a csere. Elkezdtem, de visszavontam, mert nagyon összezavarodtak a cikkek miattam. Ha valakinek van kedve próbálkozni, a laptörténetben kezdje! – B.Zsolt vita 2010. augusztus 13., 17:17 (CEST)

A következőt tudtam kihozni, ez lenne az alapsablon: Szerkesztő:Tomcsy/Football squad2 start. A sablonokban pl. bottal az alábbiakat kell módosítani:

1. A Football squad2 start sablont használó sablonokban a

|-
| align="center" style="font-size: 90%"|

sorokat ÉS az előtte lévő - Football squad2 start - sablonlezáró }} jelet ki kell venni, a helyére a |squad= paramétert kell írni. A sablonlezáró jelet a sablon végére kell tenni (a manager neve mögé, a noinclude tag elé) - ez lesz a navbox sablon lezárása.

2. A Sablon:football squad2 manager sablonból ki kell törölni a |} táblázat lezáró jelet.

Tesztelésképp kicseréltem a Sablon:Galatasaray S.K. keret sablont, itt látszódik, hogy mit kell változtatni. A vezetőedző neve mögött látszódik a táblázat lezáró |} jel, de az eltűnne, ha a 2-es pont szerint törölnénk. – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 14., 02:42 (CEST)

Alternatív megoldás, hogy a Sablon:Nemzeti válogatott keret mintájára egy klubszintűt készítünk, amiben a mezszámokat is meg lehet adni (ezáltal tetszőleges lenne a mezszám) és így a football squad2 nevű sablonok eltűnnének. Nem tudom így bottal cserélhetőek-e. – Tomcsy üzenet 2010. augusztus 14., 02:46 (CEST)

Nekem tetszik az első megoldás, érdemes lenne bottal megcsinálni. 134 sablon érintett és ezáltal kb 1400 szócikk! – B.Zsolt vita 2010. augusztus 14., 16:45 (CEST)

Megcsináltam, ha kimaradt volna egy sablon, akkor bocsi, azt már lehet kézzel is javítani. – Deni vita 2010. szeptember 5., 07:43 (CEST)

Köszi, maradt még 4-5, ami a "focicsapat eleje" nevű sablont használta, ezt csak most vettem észre, ezeket is kicseréltem. – Tomcsy üzenet 2010. szeptember 5., 13:50 (CEST)

Kategorizáló sablon

A piros kategóriák takarítása közben bukkantam rá: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Sablon:Drugbox&action=edit Az alsó sorban van a kategória, amit ki kéne építeni, de nem nyúltam bele, van egy csomó hivatkozás. Ld. Kategória:ATC none, Kategória:ATC nincs. (Pirosak, de azért csak kattintsatok, e pillanatban nem üresek!) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2010. szeptember 6., 03:11 (CEST)

Magát a sablont kell kiiktatni úgy agogy van (copy-paste angolból).... Majd ha egyszer lesz erőm nekilátni a monstre gyógyszer infoboxnak, akkor... – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. szeptember 6., 08:39 (CEST)

Sablon:Második világháborús vadászrepülőgépek

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! A {{Második világháborús vadászrepülőgépek}}(?) sablon a Kategória:Katonai repülőgépekbe kategorizálja be a cikkeket. Viszont azok inkább a Második világháborús vadászrepülőgépekbe illenének. Mi a véleményetek módosítsam a navbox kategóriáját, vagy inkább vegyük ki belőle? – Silvio Üzenj! 2010. szeptember 10., 16:53 (CEST)

Kategóriák bottal hozzáadva a cikkekben, a sablonból meg kiszedtem az autokategorizálót. – Deni vita 2010. szeptember 10., 17:49 (CEST)

Köszi a segítséget. – Silvio Üzenj! 2010. szeptember 10., 17:53 (CEST)

A Saab 21 elvileg nincs berakva a katonai repülőgépek közé, mégis megjelenik abban a kategóriában. Én nézem rosszul, vagy valami más oka lehet? – Silvio Üzenj! 2010. szeptember 10., 18:00 (CEST)

Mert a sablon oda kategorizálta be, de most egy kicsit (néha van 1 nap is) várni kell míg frissül a kategória. – Deni vita 2010. szeptember 10., 18:27 (CEST)

Ok. Köszi. – Silvio Üzenj! 2010. szeptember 10., 19:03 (CEST)

Wikipédia:Sablonok listája

Sziasztok!

A Wikipédia:Sablonok listája oldalt tudnátok ápdételni? Vszínűleg ehhez Ti értetek a legjobban. Előre is köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 19., 17:11 (CEST)

Inkább Kategória:Sablonok-at és alkategóriát kéne megcsinálni először rendesen, meg a több ezer kategorizálatlan sablont bepakolni a helyükre. – Deni vita 2010. szeptember 20., 16:17 (CEST)

Speciális függvény

Sziasztok! Van valami függvény vagy bármilyen megoldás arra, ha azt akarom feltételnek megadni egy sablonban, hogy egy adott szövegrészt tartalmaz-e a cikk? - Kontos vita 2010. szeptember 19., 18:07 (CEST)

Nem hiszem, az ilyesmi túl sok erőforrást igényel. Mihez kéne amúgy? – Deni vita 2010. szeptember 20., 16:17 (CEST)

Egy olyan sablont szeretnék csinálni és javasolni a használatát, ami együtt, rendezetten jeleníti meg a lábjegyzeteket és az amúgy általában a cikkek aljára helyezett egyéb forrásokat. A jelenlegi változat {{forráslista}} néven található meg, és az Archaeopteris című cikkeben látható használat közben. Az, hogy a "Lábjegyzetek" és a "További források" alcímek megjelenjenek, az most egy paraméter megadásától, függ. A jó az lenne, ha automatikusan megjelennének, ha a cikkben van lábjegyzet, azaz van legalább egy <ref>. - Hát ehhez kéne.
Egyébként mi a véleményed a dologról? - Kontos vita 2010. szeptember 22., 22:28 (CEST)
Volt valami konzultáció arról valahol, hogy mit gondolnak mások erről a sablonról? Csak mert szerintem már kicsit túlságosan bonyolítja a lapszerkezetet, hogy a szakaszcímek is sablonba kerülnek. A források egységesítésére én is nagyon vágyom már, de inkább bottal lenne érdemes, nem sablonnal. – Deni vita 2010. szeptember 23., 14:03 (CEST)

Nem, még nem volt, mert nemrég ötlött fel bennem, és nemrég csináltam csak meg a sablont. De most már akár meg is lehetne beszélni. Majd írok a kocsmafalra. A bot valóban nagy segítség lenne, de önmagában azt amivel a sablon több, nem tudja nyújtani. Például azt, hogy a "további források" a lábjegyzetekhez hasonlóan kétoszlopos listában, kisebb betűkkel jelenjenek meg. Szerintem logikusabb, átláthatóbb és kellemesebb megjelenésű lenne, ha a kétféle forrásmegjelölés-típust nem különítenénk el annyira, mint jelenleg. - Kontos vita 2010. szeptember 23., 15:33 (CEST)

Sablonok listái

Sziasztok!

A Kategória:Sablonok listáiban lévő oldalak olyan szedett-vedett módon vannak megcsinálva formailag, hogy az vmi döbbenet... Jó lenne, ha vki rá tudná tenni ápoló kezeit. Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 20., 15:50 (CEST)

Egyébként minek olyan, hogy "Sablonok listái"? Azt értem, hogy a régen még sokkal kevesebb sablon volt, és hogy a fontosabb sablonokból esetleg nem árt listát csinálni, de olyan listagyűjtemény ami elvileg az összes sablont tartalmazza szerintem felesleges - hiszen mire vannak akkor a kategóriák. Ha lesz egy kis időm rá, mélyebben beleásom magam a dologba, és megpróbálok megfogalmazni valami rendrakási tervet. - Kontos vita 2010. szeptember 22., 22:38 (CEST)
Kontos, most itt nem a kategória a lényeg, hanem a benne szereplő 13 lap formai/tartalmi kinézete. Ha tudsz, akkor ezen segíts lécci. Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 27., 11:09 (CEST)
Én nem erről beszéltem? Formai és tartalmi rendrakás, ha van értelme. De, ha rajtam múlna, egy-két kivétellel törölném a listákat. - Kontos vita 2010. szeptember 27., 15:31 (CEST)
Nincs értelme. Én is a törlés mellett szavazok. Inkább a kategóriák rendberakásával kellene foglalkozni, ahelyett, hogy értelmetlen listákat hozunk létre, melyeket lehetetlen naprakészen tartani. (Vagyis lehet, de akkor csak egy minimális szeletét az egésznek, annak pedig megint nincs értelme.) Dani vita 2010. szeptember 27., 16:09 (CEST)

Több ezer sablonunk van... Lehet, hogy tényleg felesleges ab ovo csonklistákat fenntartani? – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. szeptember 23., 15:37 (CEST)

Jogsértő sablon

Sziasztok! A {{jogsértő}}(?) sablon könnyebb használatához szeretném kérni, hogy a dokumentációban legyen másolható minta. A sablon vitalapján is felmerült már korábban erre igény. Köszönettel: Silvio Üzenj! 2010. szeptember 30., 08:39 (CEST)

Ö... bekapcsolod a járőrscriptet a Beállításaimban és megkapod kattintható változatban, semmit se kell másolni, egy gombnyomás és mindent megcsinál a script... – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. szeptember 30., 09:08 (CEST)
Ö... mezei (megerősített) szerkesztő vagyok. :-)Silvio Üzenj! 2010. szeptember 30., 10:11 (CEST)
Az mindegy :) a script akkor is bekapcsolható a beállításaim >> segédeszközökben bármely regisztrált felhasználó számára :) Csak a neve járőrscript. Az én mezei zoknim is használja :) – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. szeptember 30., 10:33 (CEST)
Köszi az infót! Megnézem. Bár ennek ellenére nem lenne baj, ha a sablondokumentációban ott lenne egy másolható minta, ahogy a többi sablonhoz is van. – Silvio Üzenj! 2010. szeptember 30., 10:36 (CEST)

Karbantartóműhely sablon

Sziasztok! Tudnátok segíteni a Karbantartóműhelynek készíteni egy sablont? A sablon célja a Karbantartóműhely által ellenőrzött és/vagy átdolgozott cikkek nyilvántartása. Ezt a sablont az ellenőrzött cikk vitalapjára kéne helyezni és akárcsak a műhelysablonoknál, ezen is lenne egy bot által frissített lista azokról a cikkekről, amelyek vitalapjára elhelyeztük ezt a sablont. Az is fel lenne tüntetve rajta, hogy utoljára mikor és ki ellenőrizte. A vitalapokra elhelyezett sablonok, elhelyezésüktől számítva 3 havonta jeleznének azoknak a szerkesztőknek, akik az adott cikket ellenőrizték (de, ha úgy egyszerűbb a Karbantartóműhely vitalapjára is küldhet üzenetet "Ellenőrzés:A cikk neve" címszó alatt), így folyamatosan kontrol alatt tudnánk tartani a cikkeket. A sablont kizárólag a Karbantartóműhely tagjai helyezhetik el, így elkerülhető a kavarodás. Megoldható ez? A sablon neve Sablon:Ellenőrizve lehetne és a szövegét is már nagyjából tudom. Kérlek segítsetek! Köszönöm. – Fehér Zoltán vita 2010. október 3., 19:45 (CEST)

A javaslatból úgy tűnik, mintha a karbantartóműhely tagjai valamiféle különleges ellenőrzési jogosultsággal rendelkező szerkesztők lennének. Ezt tudtommal senki meg nem vitatta, el nem fogadta. A sablon készítése előtt alapos kocsmafali megbeszélést javasolok a rendeltetéséről és használatáról. – Hkoala 2010. október 3., 20:02 (CEST)

Felőlem más műhelyek is felrakhatják, de a lényeg az, hogy hozzánemértő emberkék ne férjenek hozzá (ezért lenne jobb, ha csak a Karbantartóműhely tagjai kezelhetik). De azért holnap írok a Kocsmafalnak. – Fehér Zoltán vita 2010. október 3., 20:09 (CEST)

Megindítottam a szavazást a Kocsmafalon. Kicsit bővebben írtam le és változtattam is néhány dolgon. A kérvényt itt találjátok meg. Kérlek támogassátok! – Fehér Zoltán vita 2010. október 4., 17:33 (CEST)

sablon 2 kattal?

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: olyat nem lehet vhogy csinálni, hogy egy WP-s sablonhoz 2 kat tartozzon és oda kategorizáljon, ahova én választom ki? Fontos lenne. Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 28., 12:11 (CEST)

De, paraméterrel nyilván meg lehet oldani. Viszont egyszerűbb ha nem sablonnal kategorizálunk, hanem kézzel rakod be, azért nincsen olyan nagyon sok WP névtérbeli lap. – Deni vita 2010. szeptember 30., 13:56 (CEST)

Konkrétan a {{Útmutató}}(?) és a {{irányelv}}(?)-re gondoltam. Ezek beteszik a lapokat az útmutató és az irányelv katba, amivel az a gond, hogy ezeken belül már több alkategória létezik, és bizonyos lapoknak sokszor csak az alkatban kéne szerepelniük. Lásd pl: Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene). Csak a vele azonos nevű katban kéne, hogy legyen. Sok van ilyen sajnos. Ötlet? – OrsolyaVirágHardCandy 2010. szeptember 30., 14:13 (CEST)

Most nézem, már régóta van ilyen paraméter mindkét sablonhoz, csak rá kéne nézni a dokumentációra... – Deni vita 2010. szeptember 30., 15:30 (CEST)

Kösz, mindig tanul az ember. Egyébként nem értem, hogy 4-5 évvel ezelött a kollégák miért nem ennek tükrében használták. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. október 11., 13:53 (CEST)

Tekintve, hogy az új wikimenü bevezetésével párhuzamosan felszámoljuk mindkét sablont, és kézzel fogunk kategorizálni, sok értelme már nincs a pofozásuknak. BennóFolybeszt a WP-be! 2010. október 11., 13:54 (CEST)

Uralkodó infobox üres sorok hibás kezelése

Lásd itt. Jól jönne a segítségetek. Köszi, – Dami vita 2010. október 6., 22:13 (CEST)

Már megtörtént okt. 5-én, lásd sablon laptörténet. Dani vita 2010. október 7., 03:30 (CEST)

Sablonok cseréje cikkekben

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok!

Van-e arra eszköz, amivel egy bizonyos sablont ki lehet cserélni egy csomó cikkben, a meglévő paraméterek értékeit megtartva? Forduljak a botgazdákhoz?

Konkrétan:

  • a Szojuz repülés sablon helyett jó lenne a
  • Sablon:Űrrepülés infobox-ot alkalmazni
  • a Kategória:Szojuz-program szócikkeiben
  • a meglévő paraméterek értékeinek megtartásával (illetve konvertálásával)

misibacsi*üzenet 2010. október 14., 11:01 (CEST)

wikipédia:Sablonfordító ? – B.Zsolt vita 2010. október 14., 15:14 (CEST)

Ha jól látom, nem tud botként szerkeszteni, tehát nem az igazi. Mondjuk 48 szócikkben akár kézzel is le lehet cserélni. – BáthoryPéter vita 2010. október 14., 16:03 (CEST)

Már rajta van a listámon, de nekem is csak két kezem van. – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 14., 16:28 (CEST)

Ezekből egy szót sem értek, de van rá esély, hogy meg lehet csinálni? Mert kézzel elég macerás lenne átírogatni, úgyhogy inkább türelmesen várok egy jobb megoldásra... misibacsi*üzenet 2010. október 14., 20:09 (CEST)

40 szócikkért nem érdemes botot konfigurálni. Több idő, mint kézzel lecserélni... Le fogom cserélni, ha nem sürgős, akkor majd a jövő héten. Ha összedől a wikivilág, míg távol vagyok a hétvégén, akkor botgazda. Bár kétlem, hogy Danin meg rajtam kívül másnak is meglenne az infoboxcserélő progi... sima pywikivel meg halál lehet egy ilyen bonyolultságú sablon cseréje. VigyorBái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 14., 20:48 (CEST)

Elkezdtem, kb 10 perc alatt meg tudnám csinálni a programommal, de a cirill betűkkel nem boldogulok. Befejezzem így, vagy kerestek jobb megoldást? – B.Zsolt vita 2010. október 14., 23:10 (CEST)

ha adatveszteséget okoz, akkor légyszi ne... most kérdőjelek vannak a cirill betűk helyén... az nagyon nem frankó. Kézzel könnyebb cserélni... – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 14., 23:24 (CEST)

Bocs, de ennél már jóval több cikkben cseréltünk sablont. 40-ért tényleg nem érdemes botot futtatni. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. október 14., 23:30 (CEST)

Pont kifogtam azokat, amiben van cirill betű... Végigmegyek rajtuk, a cirill betűket is javítom majd! Csak még mielőtt blokkot kapok, szólok... :) – B.Zsolt vita 2010. október 14., 23:44 (CEST)

Sablon alagutakhoz

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Nem kellene valami az alagutaknak? Van már egy csomó, jelenleg a híd sablont használom, de nem az igazi. Az is elég lenne, ha a híd infobox kapna pár új paramétert. – B.Zsolt vita 2010. október 15., 15:39 (CEST)

Nem lenne praktikus híd infoboxot kiegészíteni alagutakhoz, mert a használata nem logikus. Hogy nézne ki egy alagút szócikkében a nyílások száma, vagy egy hídnál a belmagasság? Nem véletlenül nincsenek szuperuniverzális infoboxok. Ha megmondod, mi legyen a Sablon:Alagút infoboxban, megcsináljuk. – BáthoryPéter vita 2010. október 19., 16:33 (CEST)

Szerintem az angol tökéletesen megfelelő! angol sablonB.Zsolt vita 2010. október 19., 19:52 (CEST)

Sablon írók, költők MEK-es műveihez

Sziasztok! Nem egy írónak, költőnek van fenn több műve a Magyar Elektronikus Könyvtárban, melyekre az összes mű felsorolása helyett a külső hivatkozásokban egy gyűjtőlinkkel lehetne hivatkozni. Kb így néz ki jelenleg egy gyűjtőhivatkozás:

Ezt gondoltam sablonnal kiváltani: úgy, hogy a sablonban csak a vezeték- és a keresztnevet kellene megadni (az URL a MEK keresésre hivatkozna). Előnye, hogy a MEK-ben bővülő állomány miatt nem kell frissíteni a cikkben a hivatkozásokat és terműves szerző esetén sem kell sok linket felsorolni. Mi a véleményetek, volna értelme egy ilyen sablonnak? – Silvio Üzenj! 2010. október 19., 13:32 (CEST)

Szerintem abszolút remek ötlet, meg is csináltam: {{MEK-szerző}}(?). Az URL-sajátosságok miatt ékezet nélkül tud keresni, ha valami sablonguru esetleg tudja, hogy érhető el, hogy ékezettel is tudjon keresni (nekem úgy nem működött), akkor legyne kedves megbuherálni :) – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 19., 14:40 (CEST)

Ezer köszönet! Üdv: Silvio Üzenj! 2010. október 19., 15:17 (CEST) Ps: megnéztem szuper lett! :-)

Nem sikerült megoldani az ékezeteket. Van erre egy {{URLENCODE:}} varázsszavunk, de az UTF8-ba kódol, a MEK viszont Latin-2-t (más néven iso-8859-2) vár. – BáthoryPéter vita 2010. október 19., 16:36 (CEST)

Elasztikus modulusok a szilárdságtan számára

Készülőben a Szerkesztő:Jzana/Sablon:Elasztikus modulusok sablon. Azért írtam többesszámban, mert a Lamé-állandók, és a belőle levezethető állandók is szerepelnek benne. Eredetijét az angol wikipédiában találtam. Ott több lap is hivatkozik rá, itt egyenlőre a Rugalmassági modulusban és a Folyadék szócikkben szükséges. MZ/X vita 2010. október 19., 21:40 (CEST)

Már ki is raktam a sablont, és úgy-ahogy megcsináltam a dokumentációt (nem nagy, mert a sablon csak táblázatot tartalmaz). Működik is a Lamé állandók szócikkben. MZ/X vita 2010. október 27., 12:24 (CEST)

apró kérés

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok!

A {{vallási épület infobox}}(?)-ba be tudnátok rakni egy "rekonstrukciók évei" paramétert a tervező alá? Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. október 22., 11:19 (CEST)

Kész. – Einstein2 Csokit vagy csalunk! 2010. október 22., 14:22 (CEST)

Pluperfect labutnum

Konzultációs kérdésem van. Lehetséges volna-e olyan sablont készíteni a {{adminisztrátor}}(?) sablon alapján, amely a Wikipédia-vita:Szolgálati Emlékérem utolsó fejezetében található táblázatban található szalagokat belehelyezi egy sablonba, elhelyezi fent a szerkesztői lap legfelső sorában (a "Szerkesztő:Burumbátor"ral egy sorban), ráklikkelve viszont arra az oldalra juthatunk el, ahol az egész táblázat meg van adva? Ez jelenleg a Wikipédia:Szolgálati Emlékérem, de lehet, hogy az elnevezés változik? Előre is hálás köszönettel, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 26., 15:26 (CEST)

Lehetséges. Dani vita 2010. október 30., 02:40 (CEST)

Ellenőrzés kérése

Szervusztok! Kérek szépen ellenőrzést a Sablon:Magyar értelmező kéziszótár,Sablon:Magyar értelmező kéziszótár/docés a kapcsolódó Sablon:ÉKsz lapokra, hogy tényleg jók-e!Köszönettel: Margit  (üzenet) 2010. október 29., 20:56 (CEST)

Miss World infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Tudnátok segíteni? Az infoboxban lévő "TOP7"-et szeretném átírni "döntős"-re és a "TOP16"-ot "középdöntős"-re, de nem megy. Ha átírom, akkor az infoboxból eltűnnek ezek a sorok. Ugyanezt szeretném megcsinálni a Miss Universe infoboxban is, csak ott a TOP10 és TOP15 szavakat cserélném döntősre és középdöntősre. Köszi! – Perfectmisside írj! 2010. október 30., 20:39 (CEST)

Kész, jó volt ez, csak paraméterneveket is változtattad, a cikkben a paraméterneveket is át kell írni. – Tomcsy üzenet 2010. október 31., 01:32 (CEST)

Á, értem, köszi. Most már ennyivel is okosabb vagyok. :-)Perfectmisside írj! 2010. október 31., 09:25 (CET)

Krími Autonóm Köztársaság

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! Tudnátok csinálni a Krími Autonóm Köztársaság zászlójáról/val egy olyan sablont mint ez: {{Magyarország}}, ami így néz ki:

 Magyarország

Köszi! – Perfectmisside írj! 2010. november 6., 16:40 (CET)

{{Krími Autonóm Köztársaság}}

 Krími Autonóm Köztársaság

Szívesen, Deni vita 2010. november 6., 17:23 (CET)

Csodás lett, köszi! – Perfectmisside írj! 2010. november 7., 12:31 (CET)

Sablonok automatikus sortörése

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az lenne a kérdésem, hogy egyes sablonok (például {{Mehrtens: A világ kígyói}}) automatikus sortörést csinálnak amikor utánaírok valamit (például oldalszámot, fejezetet). Ugyanezt más sablonok (mondjuk {{RLA-5}}) nem csinálják. De nem látom a különbséget, ami ezt okozza. Megoldható, hogy ne legyen automatikus sortörés? Illetve ha igen, akkor hogyan kell azt csinálni, hogy ne kelljen egyenként ideszaladgálni, ha ilyet találok? L Andráspankuš→ 2010. november 7., 11:36 (CET)

Az előbbi sablonban a noinclude tag előtt enter volt (új sorban volt), ez okozta. A noinclude közvetlenül a }} jel után legyen, akkor nincs sortörés. – Tomcsy üzenet 2010. november 7., 12:12 (CET)

Köszönöm. L Andráspankuš→ 2010. november 7., 12:56 (CET)

Filmvilág sablon

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! A {{FilmVilág}}(?) sablont bekategorizáltam a Kategória:Külső linkek sablonjaiba, de valamiért mégsem jelenik meg ott. Ennek mi lehet az oka? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv: Silvio Üzenj! 2010. november 16., 10:49 (CET)

Köszi. – Silvio Üzenj! 2010. november 16., 12:59 (CET)

Várni kellett volna, vagy módosítás nélkül elmented magát a sablont. --Bean49 vita 2010. november 16., 23:59 (CET)

Sablon:hímzés

Szeretném, ha vki, aki ért is hozzá, leellenőrizné ezt a sablont, mert folyton nyitva van az összes szócikken, és láttam, hogy máshol ezt megoldották. Próbáltam segíteni Perfectmiss-nek ebben, de nem érti. Üdv.:Margit  (üzenet) 2010. november 24., 22:52 (CET)

A navigációs sablon alapból nyitva van, ha csak egy navigációs sablon szerepel a cikkben. Miért akarod, hogy csukva legyen? – B.Zsolt vita 2010. november 24., 23:56 (CET)

Sablon feltételes kifejezések egyszerűsítésére

Átrakva: Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Sablon feltételes kifejezések egyszerűsítésére – Deni42 2010. április 9., 20:28 (CEST)

Kő infobox

Sziasztok! A {{kő infobox}}(?)-ban van két olyan sor, hogy idézet1 meg idézet2. A Keselyűsztélénél beírtam ide két idézetet, de nem látszik belőle semmi. Vagyis valami nem műxik. Vagy ki kéne venni a sablonból e két sort, vagy megoldani, hogy látható is legyen. Köszönöm. L Andráspankuš→ 2010. december 5., 22:52 (CET)

Az infoboxban nincsenek idézet paraméterek, ezek ezért nem működnek. A cikkekbe nem tudom miért kerültek bele, de lehet készíteni ilyen sorokat is, és akkor működni fognak (csak hogy és miképpen nézzen ki az infoboxban?). – Tomcsy üzenet 2010. december 5., 23:24 (CET)

Basszus, tényleg nincs, csak most néztem meg magát a sablont. Akkor viszont nem tudom, hogy honnan került oda az a két sor a fentebb linkelt cikkbe (lehet, hogy volt valami régebbi infobox még az egységesítés előtt). Mindegy, annyira nem fontos az infoboxban idézni, hogy oda is bekerüljön. Csak azért írtam bele, mert ott volt a lehetőség(nek látszó két sor). Köszi. L Andráspankuš→ 2010. december 5., 23:31 (CET)

Zsinagóga infobox

Csak egy kérdés: nem lehetne egy zsinagóga infoboxot létrehozni? A {{vallási épület}} infobox szerintem nem kielégítő (persze ezt használtam én is, egy erdélyi zsinagógáról szóló szócikkben, de csak jobb híján). A keresztény vonatkozású templom infoboxba be lehet írni a lelkészeket, sőt, a püspököt, esperest, stb. is. Szerintem ezek jó infók lennének egy zsinagóga esetében is. Jó lenne a következőket legalább feltüntetni:

  • főrabbi
  • rabbi(k)
  • kántor(ok)
  • előimádkozó(k) (ahol nincs rabbi pl.)
  • hitközségi elnök
  • sakter

És persze a többi infó az eddigi vallási épület infoboxból (név, kép, képaláírás, település, ország, vallás, vagyis itt inkább vallási irányzat (neológ, ortodox, státusquo, stb.), ország, település, típus, stílus, építés kezdete, építés vége, építtető, tervező, befogadóképesség, honlap, stb.)

Én sajnos nem tudok infoboxot készíteni, de szerintem jó ötlet volna. Ha egyetértetek, és valaki közületek meg tudja csinálni, esetleg napirendre tűzhetnétek. Én mindenképp szívesen használnám erdélzi zsinagógák szócikkeinél.

Az én esetemben nem ártana még néhány plusz mező sem: lerombolás éve, átalakítás éve illetve összeomlás éve, mai rendeltetése. Erdélyben a kommunista hatóságok előszeretettel romboltak le vagy alakítottak át zsinagógákat (az érdeklődési körömbe tartozó Szatmárnémetiben húsznál több zsinagóga pusztult el így, de olyan is van, ami az elmúlt években dőlt össze, miután senki nem tett érte semmit). Mivel nagy értékű műemlékekről van szó (némelyikről fotóm is van), érdemes lehet annak ellenére is szócikket írni, hogy ma már nem állnak, vagy nem töltik be vallási rendeltetésüket. Kérlek, a vitalapomra válaszoljatok. Köszönöm.– Iegeb vita 2010. december 9., 03:16 (CET)

Legeb, nézd meg jobban azt a sablont, mert az épülethez kacsolódó személyeken kívül szinte mindent ki lehet benne tölteni. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. december 10., 11:58 (CET)

Szerintem fölösleges a személyeket az épület infoboxába beírni. A katolikus tmeplomoknál sincs bent, hogy ki a pap. Meg előimádkozó... Hitkösségi elnök... jesszusom. Ezek olyan információk, amik egyrészt elég sűrűn tudnak változni, másrészt, csak azért létrehozni egy új infoboxot, hogy legyen négy új paramétere... Szerintem teljesen felesleges. Bontás ideje paraméter tökéletesen jó a leromobláshoz, összedőlni nem dőlt össze olyan hajdesok épület, hogy külön paraméter kéne neki (írd oda megjegyzésben). Az egyetlen, amivel szvsz érdemes kiegészíteni, az a mai rendeltetése, a többi szőrszálhasogatás. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 10., 12:07 (CET)

2 elavult sablon

Sziasztok!

Ez a 2 sablon kell még: Sablon:Focista infobox és Sablon:Viszonylat infobox/doc2. Úgy látom, hogy mindkettő helyett van új. Le lehetne őket cserélni és utána meg törölni őket? Köszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2010. december 21., 11:20 (CET)

Khm, Orsi. Egyikre sem hivatkozik szócikk, rég le lettek cserélve, "múzeális" érték miatt vannak megőrizve (biztos Bennó tette rá...). Én támogatnám a törlésüket, mert zavaró lehet annak, aki nem tudja, hogy nem szabad már őket hazsnálni. (meglepő, de az emberek nem olvassák el a figyelmeztető sablonokat...) – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 21., 11:45 (CET)
Khm...Timi... A focistára még hivatkozik, ezért kérdeztem, hogy bottal le lehetne-e cserélni. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. december 21., 11:49 (CET)

Találtam még egyet: Sablon:Infobox Uralkodó. Erre is hivatkozik pár oldal. – OrsolyaVirágHardCandy 2010. december 21., 12:20 (CET)

Orsiiiii ne őrjíts meg!!! :-) Szócikk egyikre sem hivatkozik, csak szerkesztői lapok meg kocsmafalak. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 21., 13:07 (CET)

Forráskódpontosítás

Szevasztok! Az I. vh. műhely sablonjaiban néhányra (cikklapalji navig.sablonok) rá kellene nézni, a kódjaikat ha javítanátok a helyesre, megköszönném: Sablon:Az első világháború legeredményesebb német katonai pilótái és Sablon:Az első világháború legeredményesebb osztrák–magyar katonai pilótái. A többit ők megcsinálják ezek nyomán. --Gyantusz vita 2010. december 25., 19:16 (CET)

Teljesen rendben vannak: {{Navbox}}(?) sablonnal készültek, a sablondokumentáció is jól van használva és nincs bennük felesleges HTML-kód. Bárcsak mindegyik ilyen szép lenne :) Dani vita 2010. december 26., 14:28 (CET)
Igen? Az includeonly is jó helyen van elől, a navbox előtt; lezárások, kategória helye stb.? --Gyantusz vita 2010. december 26., 17:28 (CET)
Már miért ne lenne jó? :-) Teljesen okés. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 26., 18:54 (CET)
Rendben. Nekem, mezei földönfutónak furcsának tűnt, hogy a navbox előtt egy incudeonly van (ilyet még nem láttam korábban, de ezek szerint lehet a többi sablonnal van a baj ; ) ). Kösz a rieksönt! --Gyantusz vita 2010. december 26., 21:18 (CET)

Valami gikszer mégiscsak összejött a legeredményesebb német pilótáknál. A rá hivatkozó cikkeknek szanaszét hullik az alja. Csak bővítve lett, más változtatás nem történt. Lehet, hogy a portálsablonokkal veszett össze? --Gyantusz vita 2010. december 27., 20:27 (CET)

Nem, a bővítést rontották el: [1] Dani vita 2010. december 27., 20:51 (CET)
Ezereköszönet! --Gyantusz vita 2010. december 28., 19:45 (CET)

Válogatott keretek sablonjai

Valami nem stimmel a fociválogatottak keretsablonjaival. Például a {{2000-es norvég Eb-keret}} sablonon is, de valamennyin az apró m v sz betűk, amelyek a sablont mutató, a vitalapot mutató és a sablont szerkesztő gombok lennének, az alapsablonra vezetnek, nem pedig a konkrét keretre. Ez a gond nem áll fenn a klubcsapatok esetében. (pl:{{FC Sion keret}})

Valahogy meg kéne oldani, hogy a válogatottaknál is jól működjön ez a dolog. Köszönettel: Infel vita 2010. december 29., 21:29 (CET)

Felvettem egy új paramétert, a „sablon neve” paraméterrel lehet megadni. --Bean49 vita 2010. december 30., 03:30 (CET)

Sablon:Görögország az első világháborúban

Elkészítettem az Sablon:Görögország az első világháborúban, de nem tudom a hozzá tartozó kategóriákat és a használati utasítást hozzá adni! Sürgős segítség kellene! -Történelem p Töri szoba 2011. január 1. 11:48 (CET)

Jó volt az, csak az <includeonly> ... </includeonly> és <noinclude> ... </noinclude> párokat rontattad el. – BáthoryPéter vita 2011. január 1., 13:38 (CET)

Galaxis infobox probléma

Hellótok!

Most módosítottam a Messier 32 cikket, és az infoboxban a látszó méret és a látszó magnitúdó paraméterek nem jelennek meg. Még az M33-nál néztem, dettó. Jó lenne szakinak megnézni, kösz. – Porrimaeszmecsere 2011. január 2., 20:13 (CET)

A paraméter neve nem látszó méret és látszó magnitúdó, hanem látszólagos. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 2., 20:27 (CET)

Taxobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! A {{Taxobox}}(?) sablonban a wikicommons bejegyzés csak akkor jelenik meg, ha ki van töltve a wikispecies is. (A sablondokumentáció erről nem tájékoztat.) Nem volna érdemes ezt a feltételt kivenni? – Silvio Üzenj! 2010. december 30., 16:43 (CET)

Na én ebbe nem nyúlok bele, az tuti... Majd, ha valamelyik programozó gurunak lesz kedve átverekedni magát a kódkatyvaszon :-). Na ezért kéne ezt is sürgősen infoboxegségesíteni. Mert ha WP:INFOBOX alapon lenne, például én is tudnék segíteni... – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 30., 20:05 (CET)

Akkor is megjelenik, ha kidobod a wikispecies-et. VC-süzenet 2011. január 2., 20:39 (CET)

Itt nem jelenik meg: Óriáskagyló. – Silvio Üzenj! 2011. január 2., 23:46 (CET)

Javítottam. --Bean49 vita 2011. január 3., 00:19 (CET)

Köszönöm. Silvio Üzenj! 2011. január 3., 09:34 (CET)

Fáraónév

Sziasztok! Valaki át tudná alakítani a {{Fáraónév}}(?) sablont úgy, hogy egyes névelemeket opcionálisan ki lehessen hagyni? Köszi. L Andráspankuš→ 2010. december 31., 20:44 (CET)

Pontosabban mi is lenne a cél? A madarak kivételével nem sok mindent sikerült értelmeznem :) – BáthoryPéter vita 2011. január 3., 16:07 (CET)

Azt szeretné, hogy opcionálisak legyenek a paraméterek, tehát, ha az egyik paraméter nincs kitöltve, az adott sor ne jelenjen meg a táblázatban. Én próbálkoztam if-es megoldással, de nem jön össze. Egyébként valami szebb, egyszerűbb kódra nem lehet ezt az egész fáraóborzalmat átültetni? Úgy ánblokk? – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 3., 16:22 (CET)

Végül is mindegy, csak működőképes legyen. Valóban, azt szeretném, hogy – mint az infoboxoknál – ha kihagyom egy sor kitöltését, akkor az a sor egyáltalán ne jelenjen meg, se a címe, se a kitöltetlen rész a sok kapcsos zárójellel. LApankuš→ 2011. január 3., 16:25 (CET)

Átalakítva. Kéretik ellenőrizni, mert már belevakulok a sok vonalba. – BáthoryPéter vita 2011. január 3., 17:43 (CET)

Köszönöm szépen! Mikor láttam, hogy mozogsz benne, leteszteltem a Sepszeszkaf cikkben és kivettem a nem használt címeket. Működik! LApankuš→ 2011. január 3., 17:45 (CET)

Még egy kérdés: a "nomen" és "prenomen" paraméterek automatikusan kártusba teszik a nevet. Ez az esetek 95%-ában nagyon hasznos (illetve elengedhetetlen), ám a negyedik dinasztia előtt nem használtak kártust. Sőt ekkor még a "nomen" egyszerűen uralkodói név volt, nem "Ré fia" titulus. Szóval a kérdés: a német fáraó-infoboxhoz hasonlóan ([2]) a kártust és a "Ré fia" titulust és az ehhez tartozó hieroglifát (
G39N5
) opcionálissá lehet-e tenni? Itt egy külön paraméter van rá: "|THRONNAME2-OHNE-SYMBOL = ja". És ha a "ja" ott van, akkor nem jeleníti meg a kártust. Példa: a Nebré cikkben az "Alsó- és Felső-Egyiptom királya" sorban nem kéne a névgyűrű. LApankuš→ 2011. január 8., 17:23 (CET)

Újság vs. Sajtótermék infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A {{Sajtótermék}} egységesített változata az {{újság infobox}}(?). Szükség van a sajtótermék infoboxra? 1 helyen használják. – Silvio Üzenj! 2011. január 4., 15:21 (CET)

Lecseréltem. Basszus nem hiszem el, hogy még mindig akadnak ilyen sablonborzadványok, pedig már bottal is átfésültük a wikit ezek után kutatva. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 4., 16:09 (CET)

Történelmi ország infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves Műhelytagok!

A történelmi ország infoboxban csak annyi utódállam jelenik meg, ahány elődállam is meg van adva. A Szicíliai Királyság cikkben ez például probléma. Kérem, aki tud ezen segíteni, tegye meg. Előre is nagyon szépen köszönöm. Kmiki87 vita 2011. január 7., 13:08 (CET)

Öö abban a szócikkben én nem látok smemi ilyesmit. Két utódállam van kitöltve a sbalonban, egyikhez sincs kitöltve elődállam, mégis megjelenik mindkettő a sablonban. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 7., 13:23 (CET)
Ne haragudj, valóban megjelenik most nekem is, amikor írtam, akkor valami nem stimmelt, nem tudom mi lehetett (valszeg "a hiba az ön készülékében van"). Lényeg, hogy működik, és köszi a gyors választ. Kmiki87 vita 2011. január 9., 01:43 (CET)

Igazából mint később kiderült az történt, hogy még mielőtt én ide írtam volna, Dani suttyomban megjavította. :) Azért nem láttam a hibát én se. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 9., 11:52 (CET)

gonosz infobox

Sablon:F2 verseny infobox. Nem akar benne megjelenni az "első verseny dátum" és "második verseny dátum" paraméter, de az istennek se jövök rá, hogy miért! Megnéztem tízszer a kódot, nem látok benne hibát. Valaki, akinek még nem jojózi a szeme a kapcsosszárójelekkel, megnézné, mi baja lehet? (Cache-t is űrítettem, hátha az a baja, de így se...) Köszönöm! – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 7., 17:22 (CET)

Másik sablont hívsz, abban nincs ilyen paraméter. --Bean49 vita 2011. január 7., 19:10 (CET)

Igen, közben rájöttem, hogy idióta vagyok. Már nem láttam a fától az erdőt a sok sabloncserélgetéstől. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 7., 19:13 (CET)

Javasolt világörökségi helyszín

Meg lehetne oldani, hogy a {{Javasolt világörökségi helyszín}}(?) 260px széles legyen, mint egy normál infobox? Egy-két helyen ölég randán néz ki. LApankuš→ 2011. január 11., 14:55 (CET)

Egyrészt a normál infobox szélesség 272 pixel, másrészt mit kéne vele csinálni? A szöveg adott, ha több sorba törjük, még rondább. – BáthoryPéter vita 2011. január 11., 15:20 (CET)

Na jó, legyen 272, ezen nem veszünk össze :-) Másrészt viszont az én szépérzékem azt mondaná, hogy inkább legyen két sorban a szöveg, mint hogy hol itt, hol ott nyúlik ki az infoboxok és a képek közül, összenyomva azt az egy sort, ami mellett van. LApankuš→ 2011. január 11., 15:24 (CET)

Egyetértek. Mindazonáltal épp most tervezgetem suttyomban az ilyen miniinfosablonok egységesítését. Majd előállok a tervvel nemsokára. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 11., 16:26 (CET)

Zeneszerző infobox – van ilyen?

Van nekünk ilyenünk? Az angol sablon interwikijei között nem látok magyart, nálunk meg csak Zenész infoboxot találtam. Ezt kell használni helyette, vagy hogy van ez? Vagy fordítani kell egyet? (ha igen, én fordítok, ha valaki segít pár dologban :-)) – Ithildraug hmm? 2011. január 15., 15:37 (CET)

Most látom hogy ezek ugyan azok, csak az enwikis sablonon nincs rajta a magyar interwiki – Ithildraug hmm? 2011. január 15., 17:34 (CET)

Aránytalan-sablon megvariálása

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok. Meg tudnátok csinálni, hogy az {{aránytalan}}(?) sablonban választható lehessen a "túl hosszú" meg a "túl rövid"? Így eléggé idétlen odatenni bárhová is, olyan, mintha a sablon felhelyezője maga sem tudná, mi a baj. {{aránytalan|hosszú}} és {{aránytalan|rövid}} lehetne, bár ez utóbbit a {{csonk}}(?) eleve helyettesíti. El is bizonytalanodtam. Infel vita 2011. január 18., 13:50 (CET)

Nem, mégiscsak csináljuk meg, ahogy kértem, a csonk-sablon nem az aránytalanságra hívja fel a figyelmet, hanem csak arra, hogy az kevés. Infel vita 2011. január 18., 14:11 (CET)

Ez egy nehéz kérés? (Ezt komolyan kérdezem, mert megtippelni sem tudom, hogy könnyűt kértem-e vagy nehezet.) Infel vita 2011. január 20., 23:05 (CET)

Készen van, ha így megfelel. Egy alap dokumentáció is van hozzá. – Tomcsy üzenet 2011. január 20., 23:46 (CET)

Szuper, köszönöm! Infel vita 2011. január 20., 23:58 (CET)

Átírási infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! az {{átírási infobox}}(?) vaalmiért nem szúrja be a különféle átírási problémákat jelző sablonokat. Elvileg, ha az "irányelv szerint átírt" paraméter mellett a 'nem' szó áll, akkor az {{arabátír}}(?), {{kínaiátír}}(?) stb. sablonok szövegét kéne amboxban a lap tetejére dobnia. De nem teszi. Hiába nézegetem, nem találom a hibáját... – Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 21., 10:55 (CET)

Most azt hiszem jó lett. A dablinket lezáró }} és a {{#ifeq:{{{irányelv szerint átírt}}}|nem| közé kellett egy függőleges vonalka, mert az előbbi az {{#ifeq:{{{irányelv szerint átírt}}}|igen| feltétel "igaz" értéke volt, a másik meg már a "hamis". – Tomcsy üzenet 2011. január 21., 11:54 (CET)

Köszi! – Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 22., 13:08 (CET)

navbox kéne

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok!

Ehhez a kismillió laphoz jó lenne, ha tudnátok készíteni egy naxboxot, mert így szerintem nem sokan találják meg ezeket az allapokat.

  1. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)
  2. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta-diszkográfia
  3. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta-diszkográfia/másolható
  4. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta-díj
  5. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta-díj/másolható
  6. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta (album)
  7. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta (album)/másolható
  8. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta (dal)
  9. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta (dal)/másolható
  10. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Band
  11. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Band-tagok listája
  12. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Band-tagok listája/másolható
  13. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Band/másolható
  14. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Records
  15. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Records/másolható
  16. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Tour
  17. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Tour/másolható
  18. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Zenész
  19. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Zenész/másolható
  20. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta rock
  21. Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta rock/másolható

Örök hálám előre is! – OrsolyaVirágHardCandy 2011. január 22., 12:57 (CET)

{{Formai útmutató (könnyűzene)}}Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 24., 11:33 (CET)

Sablon az Érdekességekhez

Felvetettem a Kocsmafalon, hogy valahogy jelezni kellene a cikk vitalapján, ha kikerült a Kezdőlapra a Tudtad? -rovatba. Ehhez kérném a segítségeteket. Szerintem az enwiki erre a célra használt sablonja tökéletesen megfelelne nekünk is (legalábbis kezdetnek). Egyszóval le tudnátok fordítani ezt a sablont magyarra? A neve lehetne esetleg Tudtad-vitalap. Köszi! – Perfectmisside írj! 2011. január 22., 16:55 (CET)

A kocsmafalon is jeleztem, hogy ez szerintem felesleges, mármint a külön sablon. A {{cikktörténet}}(?) sablon kiegészíthető ezzel. Mint ahogy az is szerepel benne, ha egy szócikk kikerült a kezdőlapba, ezt is ugyanúgy bele lehet építeni. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 22., 17:19 (CET)

Szerintem ez a sablon már így is elég bonyolult, de végül is nekem mindegy, csak valahogy jelezni kellene, hogy kint volt az érdekességek között... – Perfectmisside írj! 2011. január 23., 17:41 (CET)

Valami nem jó

{{Kontinens infobox}}(?) - ebben a sablonban. – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 25., 10:38 (CET)

Ha jól sejtem a sablon magát (az amúgy nem létező) Kontinens infoboxot hívja meg. Igazából ez egy meg nem írt sablon, melybe be lett szúrva a "másolható mintája". – Silvio Üzenj! 2011. január 25., 10:43 (CET)
Szerintem jól sejted :)) Iktatva a kerek dossziéba :) – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 25., 10:53 (CET)

Vgrelease sablon átültetése

A Video game release, a Vgratings és a Collapsible list sablonokat át tudnátok ültetni? Előre is kössz Sillent DX  Duma  2011. január 27., 19:37 (CET)

Szerintem az elsőre meg a harmadikra semmi szükség nálunk. A collapsible listre végképp. Ha egy lista túl hosszú, nem kell infoboxba tenni, az infoboxnak nem az a funkciója, hogy kilométeres listákat tároljon. Szövegközben meg nem kell csukható lista (volt már ilyen sablonunk, kidobtuk). Nem kell mindenben az enwikit követni, imádnak mindent mindenhova bezsúfolni, lehetőleg minél több halál fölösleges sablonnal. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 27., 20:04 (CET)

Csillagkép infobox sablon

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! A csillagkép infobox sablont használó szócikkekben a "szomszédos csillagképek" felsorolásban az első tétel előtt miért van * a többi előtt pedig "pont". Szerintem a * helyén is "pontnak" kellene lenni. Sajnos én még nem tudom, hogyan lehetne ezt a sablont javítani. Ha valaki ezt megtenné, annak köszönet érte! Üdv. – McCo vita 2011. január 29., 19:50 (CET)

Írj egy sortörést a csillagos lista elé és mindet pontnak fogja venni. A sablonnal nincs semmi baj.

<br />
* Listaelem 1
* listaelem 2
* listaelem 3

Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 29., 20:51 (CET)

Sortörés sem kell, csak új sort kezdeni az = után. Dani vita 2011. január 29., 20:55 (CET)

(az nem mindig műxik, már próbáltam) – Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 29., 22:03 (CET)

Javítottam. – Bean49 vita 2011. január 29., 22:56 (CET)

Richter-skála

Tudnátok nekem valahogy egy infobox vagy információs-táblázatszerűséget eszkábálni a Richter-skála fokozataiból? Többek között a Földrengések Magyarországon cikkbe szeretném betenni jobb oldalra, mint egy képet, tájékoztatásul az olvasóknak a fokozatokról. A várható rengések darabszáma nem kell, csak a fokozat és a leírás. Lehet pirinyó betűkkel is. – Tünde vita 2011. január 29., 21:10 (CET)

Link a témával foglalkozó cikkre miért nem elég? Dani vita 2011. január 29., 21:42 (CET)

Nekem elég, de az olvasók nem fognak külön kattintani, ellenben lehet, hogy örülnének, ha rögtön látnák, hogy melyik fokozat mögé milyen károkat kell odaképzelniük. A 2011-es oroszlányi földrengés cikkben is szívesen használnék egy ilyen infobox-kinézetű táblázatot. – Tünde vita 2011. január 29., 22:37 (CET)

Szerintem aki nem érti, az úgyis rákattint a linkre. Fölösleges a külön szócikk neki, ha minden földrengéses szócikkbe belepasszírozzuk táblázatos formában. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. január 29., 22:45 (CET)

Szomorú lennék, ha a Richter-skála cikk csak egy táblázatból állna. No, majd akkor megpróbálom megcsinálni én, bár még csak navboxot csináltam eddig. – Tünde vita 2011. január 29., 23:03 (CET)

Ketten próbálták elmagyarázni neked (de most csatlakozom harmadiknak), hogy nem kéne ilyen infoboxot csinálni. Nem azért nem segítünk megcsinálni, mert lusták vagyunk, hanem rossz ötletnek tartjuk. – BáthoryPéter vita 2011. január 29., 23:52 (CET)

Nem infobox kellene, csak úgy néz ki, mintha az lenne. Amúgy rájöttem, mi kell nekem: navoszlop, csak linkek nélkül. Mint pl. {{A magyarság történelme}}(?)Tünde vita 2011. január 30., 09:54 (CET)

Na igen, pont ilyet nem akarunk. Ez olyan, mintha pl. a Ceres (törpebolygó) cikkben leírnád egy táblázatba törpebolygók általános jellemzőit vagy mondjuk a Magyarország cikkbe, hogy mi egy ország. Érzed, hogy ezeknek ott semmi keresnivalójuk? Dani vita 2011. január 30., 13:47 (CET)

Szerzetesrend infobox

(Wikipédia-vita:Sablonmester) lapról áthozva.

Sziasztok. Nem nagyon igazodok ki az infoboxok listáin, de úgy látom még nincs ilyen sablon. Egyház infobox ugyan van, de mint ahogy a Szerzetesrendek nevének rövidítései lapon látható eltér abban, hogy négyféleképpen nevezhető egy-egy szerzetesrend. Valakit meg lehetne kérni, hogy készítsen egyet? Vagy készítse el a Wikipédia:Kereszténységműhely? – Konstant vita 2011. január 31., 21:38 (CET)

Ha tényleg csak annyiban különbözik, hogy több neve van, akkor fölösleges újat építeni neki... Az egyház infoboxot ki lehet egészíteni még mondjuk egy "egyéb elnevezései" és egy "rövidítése" paraméterrel és csinálni egy átirányítást Szerzetesrend infobox címről, és nyugodtan lehet használni úgy. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 1., 11:22 (CET)

Író infobox: javítandó

Kérem javítani az "író infobox"-ban az "aláírás" paraméter működését. Ugyanis ha nincs megadva paraméter, akkor ezt írja ki pirossal: "125px", ami kicsit snassz. misibacsi*üzenet 2011. február 4., 17:04 (CET)

Javítva. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 4., 17:14 (CET)

Tesztelted? Az "aláírás" eltűnt, a "125px" továbbra is látszik. misibacsi*üzenet 2011. február 4., 18:17 (CET)

Elárulod, hogy hol nem működik? Melyik szócikkről van szó? Megnéztem vagy tízet, és sehol sem volt hibás. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 4., 19:41 (CET)

A Roald Dahl szócikk az? Azért nem működik, mert a Roald Dahl Signature.svg kép nem létezik: Fájl:Roald Dahl Signature.svgXiǎolóng lángnyelv 2011. február 4., 19:46 (CET)

Bocs, akkor ezt elnéztem... Fel se tételeztem, hogy nincs ott. Akkor inkább vissza kellene rakni azt, hogy az "aláírás" szöveg megjelenjen, ha meg van adva a fájl. Ha nincs megadva, az jó, hogy nem jelenik meg. misibacsi*üzenet 2011. február 4., 23:17 (CET)

Csillag infobox javítandó

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A "Sajátmozgás" szöveg akkor is megjelenik, ha nincs megadva paraméter. Ez úgy lenne jó, hogy ilyenkor ne jelenjen meg a szöveg.

Az összes többi sablonban is ez a logikus, jó lenne ellenőrizni valahogy. misibacsi*üzenet 2011. február 5., 12:33 (CET)

Javítva. Dani vita 2011. február 5., 15:03 (CET)

Kösz. misibacsi*üzenet 2011. február 5., 19:14 (CET)

RSA sablon

Elkészítettem az orosz űrkutatási hivatal felségjelzését, de sajna magasabb lett mint vártam

bemásolom a táblázatom hogy lássátok mi a problémám:

Név Első útja Maximum felszállási tömege Maximális hasznos teher
Automated Transfer Vehicle Európai Űrügynökség 2008. március 9. 20 700 kg [1] 7 667 kg [2]
H-2 Transfer Vehicle Japán Űrügynökség 2009. szeptember 10. 10 500 kg [3] 6 000 kg [3] (becsült)
Progressz Roszkoszmosz 1978. január 20. 7 249 kg 2 350 kg


Nagyon örülnék ha segítene valaki aki nálam ügyesebb (kb bárki :D )

Üdv Csendesmark vita 2011. február 5., 23:15 (CET)

Ha meg tudnád adni a sablon pontos linkjét, az sokat segítene, mert nem találom a felségjelvényes sbalonok között ezt sehol. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 5., 23:24 (CET)

Ja, annyi a baja, hogy lejjebb kell venni a kép méretét:

{{fj|RSA|0|18px}} RoszkoszmoszXiǎolóng lángnyelv 2011. február 5., 23:30 (CET)

Hogyne, máris:

Sablon:RSA_fj

Roscosmos logo ru.svg

Update, látom megoldottad!

Köszi szépen! Csendesmark vita 2011. február 5., 23:32 (CET)

  1. ATV configuration
  2. Automated Transfer Vehicle (ATV) Utilisation Relevant Data Rev. 1.2 (PDF). ESA ERASMUS User Centre
  3. a b Overview of the "KOUNOTORI". Japan Aerospace Exploration Agency. Retrieved 2011-02-03.

Sablon:Inaktív műhely

Sziasztok!

Van nekünk ez az {{Inaktív műhely}}(?) sablonunk, ami egyrészt iszonyat randa, másrészt meg kéne technikailag babrálni. Ha ezt a sablont rátesszük egy inaktív műhelyre, akkor automatice berakja azt a Kategória:Inaktív műhelyekbe. Ez így azért nem jó, mert a műhelyek 90%-ának van saját kategóriája, tehát az összes oda tartozó allapot kéne hogy ide betegye, és nem csak a fő műhelylapot. Meg lehetne ezt valahogy oldani? Köszönöm előre is. – OrsolyaVirágHardCandy 2011. február 5., 20:47 (CET)

ööö.. rá kell tenni az allapokra is. Nem hiszem, hogy másképp lehetséges. – Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 5., 21:54 (CET)
Őőő...hát ez így elég fapados... Ez azért nem jó, mert ugye a műhelyeket allapostul a műhely katba hozzuk létre, viszont ha rárakom a sablont, az berakja az inaktív műhelyek katba, ami meg a műhelyeken belül egy külön kat. Tehát 2 helyre kategorizálunk, ami megint csak kavaráshoz vezet. Ezért lenne jó, ha a sablon az egész műhely katot kategorizálná. (Remélem érthető, amit mondok.) – OrsolyaVirágHardCandy 2011. február 6., 11:10 (CET)
A MediaWikinek nincs olyan funkciója, amitől az allapok automatikusan és varázslatosan be lesznek kategorizálva, ha a főlap is be van :) Itt tényleg az az egyetlen járható út (ha mindenáron fel kell címkézni az összes allapot), hogy rárakjátok mindegyikre az inaktív sablont. Dani vita 2011. február 6., 13:03 (CET)
Asszem nem értitek... Az a gondom, hogy 2 helyre kategorizálunk. :( Én azt szeretném, ha egy inaktív műhely az összes allapjával az inaktív műhely katba kerülne csak bele. Most akkor szedjem ki a sablonból a katot és kategorizáljak kézzel? – OrsolyaVirágHardCandy 2011. február 6., 13:36 (CET)
De értjük, csak ez szoftverileg nem kivitelezhető. A sablon nem tud olyan oldalt kategorizálni, amire fizikailag a sablont nem helyezed el. A megoldás akkor az, hogy nem rakod ki minden allapra az inaktív sablont, hanem a műhely kategórialapjára teszed ki, így a kategóriát magát fogja berakni az Inakítív műhelyek kategóriába. Ez sokkal jobb, arra az esetre is, ha egy műhelyt újraaktiválnak nem kell majd szedegetni a sablont vagy a kategóriát az összes allapról, hanem egyszerűen csak kiszeded az inkatív sablont a műhely kategóriájának lapjáról és kikerül az inaktívok közül. Xiǎolóng lángnyelv 2011. február 6., 15:04 (CET)
Na, Heuréka! Köszönöm, ez egy nagyon jó ötlet! ;) – OrsolyaVirágHardCandy 2011. február 6., 18:29 (CET)