Wikipédia:Formai útmutató (könnyűzene)/Minta Band

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Minta Band
Információk
Eredet Egyesült Királyság
Aktív évek1986 – napjainkig
MűfajProgresszív rock, hard rock, heavy metal, glam rock
KiadóEMI, Parlophone
Kapcsolódó előadókMókus Band
Tagok
Minta Zénó
Minta Leó
Minta Miklós
Minta Tom
Korábbi tagok
Minta Szása

A Minta Band weboldala
SablonWikidataSegítség

A Minta Band nevű angol rockegyüttes 1986-ban alakult..... satöbbi, satöbbi, rövid összefoglaló a bevezetőben: mitől nevezetes, mitől ismert, mi a stílusuk, legsikeresebb album vagy dal, meghatározó személyek a zenekarban, stb..[1]

Története[szerkesztés]

Az együttes különböző korszakainak leírása a megalakulástól napjainkig (vagy a feloszlásig). Hatásaik, stílusuk leírása, aztán a fontosabb események, sikerek, kudarcok, esetleges stílusváltásaik. Minden megbízható forrásokkal alátámasztva. Nem bulvár, és nem rajongói honlapok alapján.

Zenei stílus[szerkesztés]

Ha nincs legalább 4-5 említésre méltó mondat megbízható forrásból akkor ezt a szakaszt ki kell hagyni. Főleg stílusalapító, vagy egyéni hangzású zenekaroknál fontos ez a szakasz (mint például Queen, Nirvana).

Tagjai[szerkesztés]

Jelenlegi tagok
Korábbi tagok

A jelenlegi tagok (vagy az utolsó felállás), illetve a korábbi tagok felsorolása. Név, hangszer, évek. A sok tagcserét megélt zenekarok esetén az átláthatatlan és követhetetlen névsorok, egyes korszakok felállásainak kifejtésére érdemes külön szócikket létrehozni. Bővebben lásd: Zenekari tagok listája!

Ha az egyes tagok önmagukban nem elég nevezetesek és nincs saját szócikkük, de további ellenőrzött információkat akarunk közölni róluk (születési adatok, felszerelése, stb.) akkor azt szintén a külön "-tagok listája" szócikkben tegyük meg!

Diszkográfia[szerkesztés]

Elsősorban a stúdióalbumokat soroljuk fel, kivéve, ha nem túl sok az egyéb lemez (koncert, válogatás, remix, stb.). A nagyon részletes, teljes diszkográfiát, kislemezekkel, minden egyébbel, lemezeladási eredményekkel, egy külön szócikkben írjuk meg, aminek eléréséhez a {{bővebben}}(?) sablont illesszük be ide! Lásd például: Tankcsapda (együttes)#Diszkográfia

Stúdióalbumok
EP
Koncertlemezek
Válogatások
Videók

Díjak és jelölések[szerkesztés]

A különböző szakmai díjak és elismerések felsorolása, ha van róla megbízható forrás. Ha nincs semmi ilyesmi, akkor nem kell ez a szakasz!

Vitatott esetek[szerkesztés]

Bírósági, vagy a médiában nagy visszhangot kiváltó ügyek, ha van róla megbízható forrás. Ilyen például a Metallicánál a Napster-ügy.

Fordítás[szerkesztés]

Ha ez egy angol vagy egyéb wikiből átvett szócikk, akkor a fordítássablont ide tesszük

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Minta Band című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Hivatkozás szövegének helye

További információk[szerkesztés]

Ne felejtsd el a kategóriasablont!

[[Kategória:Könnyűzenei együttesek]]


Ha létezik a szócikknek párja valamelyik másik nyelvű wikin, tedd ide a linkjét a szócikk végére! Például:

[[en:Minta Band]]