Wikipédia-vita:Sablonműhely/Archív43

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Infoboxok reformja

Kedves műhelytagok! Nincs olyan érzésetek, hogy eljött az ideje az infoboxok megreformálásának? A Wikidata megjelenésével és elterjedésével kicsit erőltetettnek tűnik a jelenlegi megoldás. Szorosabbra lehetne fűzni az infoboxok és a Wikidata kapcsolatát, annak érdekében, hogy rugalmasabban és konzisztensebben lehessen használni. Össze kéne házasítani a Wikidata-sablont és az infoboxok építőelemeit. – Bean49 vita 2023. március 12., 12:24 (CET)

Sablon:Userbox/Járőr

Ez a szerkesztő járőr.
(ellenőrzés)

{{Userbox/Járőr}}(?) dokumentációjába, ha lehet kérnék szépen egy leírást és másolható mintát, paraméterek magyarázatát. Akela vita 2023. március 13., 21:37 (CET)

Ország infobox, pénznem

{{ország infobox}}(?) infoboxban nem jelenik meg a kézzel beírt hivatalos pénznem (vagy nemzeti valuta), sem annak ISO kódja sem (Magyarország, Románia, Franciaország, Amerikai Egyesült Államok). Romániánál kipróbáltam: ha a kézi beírást kiveszem, WD-ből sem jön át. Rémlik, hogy korábban ezek a sorok látszottak az ország infoboxokban. Kérem ellenőrizni. Akela vita 2023. március 14., 09:12 (CET)

Ott van az az infobox alján, ha az egyéb adatokat lenyitod. -- ato vita 2023. március 14., 09:25 (CET)
Igaz, köszönöm, én néztem el. Kérésem tárgytalan. Akela vita 2023. március 15., 06:04 (CET)

Nyelv infobox

  1. Jól gondolom, hogy a {{Nyelv infobox}}(?) leírásban az ISO 639-3-nál szereplő "dialektuskód" a 639-3-ban megadott ún. makronyelvekben foglalt egyes nyelvekre vonatkozik? (lásd hozzá ezt: Makronyelv#A makronyelvek listája, a táblázatban pedig klikk egy számra)
  2. Ha igen, akkor ennek a sornak a végét: "A nyelvekhez tartozó dialektusok ISO 639-3-as kódja, link nélkül. A szám értéke 1 és 30 között lehet." át kellene írni erre: "A szám értéke 1 és 60 között lehet.", egyúttal a paramétert, ha kell, 60-ig fel kéne vinni, mivel a zapotékban jelenleg 58 "dialektus" van (elég lenne az 58 is, de hátha bővül majd és a 60 szép kerek szám :).
  3. Jelenleg úgy működik, hogy ha beírom a 639-3 kódot, megjeleníti. Ha azonban dialektuskódokat is beírok alá, akkor a 639-3 kód eltűnik, helyette pedig az jelenik meg, hogy "többféle:" (ez látható most a mintában,meg az Arab nyelv infoboxában, amit mintának megcsináltam). Ezt meg kellene változtatni, úgy, hogy a 639-3 (fő)kód mindenképp látszon, mivel ez nem egyezik meg az alkódokkal.
  4. dialektuskód#név: Magában csak akkor linkel, ha kiírom a teljes címet, pl. " algériai arab nyelv ". A "nyelv" azonban szükségtelen. A dialektuskód#link-el együtt már működik (ha ide azt írom, hogy " Algériai arab nyelv " a névhez meg hogy " algériai arab ".) Ellenben ez sztem szükségtelenül nehézkes és bonyolult (nekem félóra kísérletezésbe került kitalálnom, hogy kell csinálni). Nem lenne-e egyszerűbb, ha "d.#link" meg lenne szüntetve, a "d.#név"-hez meg egyszerűen a megszokott wikis formát lehetne írni, pl. [[Algériai arab nyelv|algériai arab]]. A leírásban is ez van: "a név által hivatkozott szócikk címe - amennyiben nem egyezik meg a dialektuskódszámnév értékével, a dialektuskódszámlink használatával adható meg", csakhogy, mivel minden nyelvi cikk "xy nyelv" formájú, a "nyelv" pedig ide felesleges, ezek soha nem fognak megegyezni.
  5. Ha jól látom, a dialektusoknál a kódot automatikusan linkeli a SIL megfelelő lapjához. Ugyanez kellene a 639-3 főkódjánál is, mert jelenleg be kell írni a linket is.
  6. A 639-3 alá be kellene tenni ezt és persze a boxban is kellene majd, hogy működjön:
:; ''ISO 639-6''
:: A nyelv [[ISO 639-6 nyelvkódok listája|ISO 639-6]]-os kódja.

(Majd a "dialektus" helyett kell vmi másik szó, mert ez így nem pontos, ráad az igazi dialekusok a 639-6-ban vannak.) Előre is kösz! --eLVe abcdefg 2012. október 12., 09:50 (CEST)

Ha minden igaz, a 2-es és 3-as pont kész. Az egyesre szerintem te jobban tudod a választ :) A többi pontot emésztem. --BáthoryPéter vita 2012. október 13., 21:42 (CEST)

Köszi! Akkor átírtam a dokut a javításoknak és a jelen állapotoknak megfelelően, meg egy kicsit magyarítottam, hogy éthetőbb legyen. • A 4-eshez: Ha megnézed a dokut most, akkor jobban látszik, hogy mire gondoltam, tettem be egy példát is. Végülis, ha bonyolult megoldani, akkor maradhat így is (mostmár érthető a leírása is), csak nyilvánvaló, hogy a "dialektus#név" és a "dialektus#link" mindig különbözni fog, ezért gondoltam, hogy egyszerűbb lenne a jelenlegi
| ISO 639-3 = [http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=ara ara]
| dialektuskód1      = arq
| dialektuskód1név   = algériai arab
| dialektuskód1link  = Algériai arab nyelv

helyett ez a megoldás (ekkor a dialektushoz elég csak két paraméter):

| ISO 639-3 = [http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=ara ara]
| dialektuskód1      = arq
| dialektuskód1név   = [[Algériai arab nyelv|algériai arab]]

Az 5-ös (automatikus linkelés) és 6-os (639-6) pontokkal együtt pedig ez:

| ISO 639-3 = ara
| dialektuskód1      = arq
| dialektuskód1név   = [[Algériai arab nyelv|algériai arab]]
| ISO 639-6 = akármi

Sztem egyszerűbb és könnyebben áttekinthető, meg szerkeszthető. (Ellenben ha a dial. változtatásra kerül, az valszeg érinteni fog egy rakás infoboxot a cikkekben, úh lehet, hogy ezt mégis el kéne napolni, mert a javításukra csak később lesz kapacitásom. De az érdekelne, hogy ennek van-e egyáltalán értelme.) --eLVe abcdefg 2012. október 14., 09:33 (CEST)

4, 5 kész, méghozzá ha jól sejtem, az eredeti dokumentációnak megfelelően, tehát a link megadása nélkül automatikusan linkel. A sil hivatkozást is megoldottam, hogy linkel automatikusan is, de ha meg van adva már a sil link, azt is megeszi. Szerintem próbálgasd és látni fogod, hogy működik. Egyedül a 6-os pontot nem értem, hogy ott mit kéne csináljon. Egyszerűen megjeleníti a kódot, mint az ISO 639-1 esetében? --BáthoryPéter vita 2012. október 15., 12:05 (CEST)

Nagyon kösz! Ki fogom próbálni és referálok. • 6-os pont: Igen. Ugyanazt kell, hogy csinálja majd mint a 639-1, de mivel ehhez majd csak (jóval) később lesz meg a lista, sztem egyelőre hagyjuk. --eLVe abcdefg 2012. október 15., 13:15 (CEST)

Infoboxfejlécek

Sziasztok! Az itt található infobox-fejléclistában nem találtam megfelelőt a célra, néhány új piktogram is kellene. Kérlek készítsetek új CSS-fejlécstílusokat az alábbi képek felhasználásával: [1], [2], [3], [4], [5], [6]

A turista- és kerékpárút, barlang, borvidék, apátság, vár, kastély, stb témájú infoboxokat szeretném ezekkel felképesíteni.

Vagy ha vannak már ilyenek, de nincsenek benne a fenti listában, kérlek mondjátok meg, milyen paramétert használjak class-ként az egységes infoboxsablonban. Köszönöm szépen! Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 2., 12:39 (CEST)

Meg is csinálhatnám, csak látom, hogy a common.css védett. Ki az, aki ezt szerkesztheti? Ha később újakra van szükség, akkor újra kérni kell majd ezt a módosítást? Köszönöm. Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 2., 14:01 (CEST)

Ha kell, a CSS-kódot is megírom, csak valaki, aki szerkesztheti a common.css fájlt, kérem rakja be oda. Köszönöm! Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 7., 09:21 (CEST)

Csak az adminok és a felületszerkesztők. Az előbbieket a WP:AÜ oldalon éred el, utóbbiak ketten vannak, csak Tacsipacsi aktív. – Máté (vitalap) 2016. szeptember 7., 10:21 (CEST)

Piktogram készítése a fejléchez nem olyan egyszerű, pont azért nincs mindenre, mert nem minden kép megfelelő hozzá. Dani annak idején, amikor csinálta, elég sokat gürcölt vele, hogy működjön. Nem csak annyi, hogy bepakoljuk a képet a css-be oszt' működik. :) Xia Üzenő 2016. szeptember 7., 10:23 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) @Máté: Köszönöm a válaszod, akkor náluk kérdezősködöm tovább! @Teemeah: nem bonyolult, némi css-gyakorlat kell hozzá, oszt' működik. ;) Ezért ajánlottam fel a segítségem, mert hátha nem ér rá a joggal rendelkező szerktárs ilyesmire. Ezt megértem. Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 7., 10:33 (CEST)

Én is bármikor meg tudom írni a szükséges CSS-kódot. Valószínűleg Dani se azzal vacakolt, hogy hogy kell háttérképet beállítani egy cellának, hanem hogy aztán normálisan is nézzen ki. Pl. alapkövetelmény, hogy szürkeárnyalatos legyen, hogy ne legyen túl hivalkodó, de olyanból is volt probléma, hogy valami hadihajó infoboxában sötét alapon fehér betűs volt a cím, és belecsúszott a szintén fehér ikonba, amitől olvashatatlan lett. (És persze ki kell találni megfelelő osztályneveket, de ez már a legkisebb gond.) Azt javaslom, hogy először nézz meg infoboxokat úgy, hogy a böngésződ fejlesztői eszközeivel állítod át a háttért. Az alpinizmus pl. gyanítom, hogy nem nézne ki jól. – Tacsipacsi vita 2016. szeptember 8., 01:02 (CEST)

A hadihajós probléma nem csak volt, még mindig ott virít fent függőben. Én örülnék, ha valaki meg tudná oldani a problámát.– Bencoke vita 2016. szeptember 9., 21:53 (CEST)

Hopp, úgy látom akaratomon kívül zavart okoztam! :) Szeretnék segíteni, ennyi az egész. Senkiről nem állítottam, hogy ne értene a css-hez. :) Megértettem, hogy szerintetek mi a feladat trükkös része. Ezzel együtt sem érzem ördöngösségnek, és a legnagyobb akadály továbbra is a common.css-hez való hozzáférés.

Szerintem ugyanis nem célszerű megoldás ez így, hogy az infoboxok fejléc-háttérképének beállításához felületszerkesztői jogok kellenek. A gond az, hogy az infoboxfejlécnek használt képek különböző beillesztési módjai a common.css-ben vannak megoldva, így ha új infobox készül, mindig nyaggatni kell valakit, aki elfoglalt, ahelyett hogy az infobox készítője maga megoldaná némi kép- és css-szerkesztéssel. Félreértés ne essék: nem a common.css-hez szeretnék jogot kapni! Az infoboxfejléc átalakításával erre nem lenne szükség. Továbbra is gond maradna ugyan, hogy - ahogy Ti is állítjátok, - mindenféle különböző formátumú háttérkép lenne. Ezért nem egy egyszerű url-csere a megoldás. Na de azt meg háttérképenkénti burkolósablonokkal meg lehetne oldani. Szívesen foglalkoznék ezzel (próbalapon, nem élesben). Érdekel, hogy mi a véleményetek, illetve hogy nyitott-e ilyesmire a társaság. Vagy hagyjam inkább, ne foglalkozzak vele és várjam ki, amíg valaki megcsinálja a fejlécet a régi megoldással. Cvbncv Vince(érveljünk) 2016. szeptember 8., 11:20 (CEST)

Pont azért van így kitalálva, hogy ne változtathassa meg akárki a fejlécképet. Egy rosszul tervezett kép az összes szócikkben taccsra vágja az infoboxot. Nem jó hozzá bármilyen svg vagy png. Daninak volt egy fejlécikon készítője, amit használt, de hát már ki tudja hol van meg hogy működött... Xia Üzenő 2016. november 18., 16:45 (CET)

Amennyire beleolvastam ebbe a szakaszba meg ebbe a levélbe, ha jól látom, összepasszolnak. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2017. augusztus 2., 10:13 (CEST)

A hsb:Wikipedija:Infokašćik lap közepe felé meg van mutatva egy csomó ilyen piktogram. A magyar wikipédián a MediaWiki:Gadget-infobox.css fájl végére kellene ezeket beszerkeszteni, ha lenne rá igény.– Pzgulyas vita 2018. március 4., 13:34 (CET)

Idővonal

Sziasztok! A {{Albánia-idővonal 1912–1914}} sablon kapcsán kérdezném:

  1. Van-e lehetőség a hónapoknak megfelelő másodlagos rácsok megjelenítésére?
  2. Miért nem lehet a sávokhoz szöveget illeszteni (ahogy a magyarázatokhoz lehet), hogy melyik sor "belpolitikai események", melyik "fegyveres konfliktusok", melyik "államalakulatok"?

Köszi! Pasztilla 2017. május 14., 10:35 (CEST)

Egyáltalán, nincs ennek olyan változata, amelyben dátumokkal lehet operálni a tizedesek helyett, hogy 2017. június 30-a ne 2017.5 legyen? És hogy ne adj isten, egy item fölé húzva az egeret, megjeleníti a kódolt dátumot? Pasztilla 2017. május 14., 10:40 (CEST)

@Pasztilla: ez függőben van még? Xia Üzenő 2019. március 4., 21:31 (CET)

Nem látom, hogy bárki is válaszolt volna. Pasztilla 2019. március 5., 06:33 (CET)

Cím wikidatából

Sziasztok! Elsősorban a Sablon:Épület infoboxnál küzdök vele, de más sablonoknál is probléma, ahol releváns a cím (utca-házszám). A wikidata ezeket többféleképpen kezeli, de a legjobbnak tűnő, javasolt megoldás abban az esetben, ha van az utcának szócikke, a p669 (utca), és annak minősítőjeként a p670 (házszám). Azt lenne jó megoldani, hogy ebből a felállásból szépen kihozza a "Kossuth Lajos utca 4." alakot, olyan esetben is, ha esetleg több házszám van. Két dolgon akadtam el: egyrészt a qualifier kisebb betűméretben, zárójelben jelenik meg; másrészt ahol több házszám is van, ott csak az egyik. Itt az állatorvosi ló: Horgony-palota Horgony-palota. Van valakinek ötlete? Köszönöm, – Antissimo vita 2019. június 14., 22:28 (CEST)

Sajnos általános megoldás nincs, és nem is lehet: az épület címe magyarul Ion Dragalina tábornok sugárút 25A, de ha csak román neve lenne az utcának (vagy nem tudnánk a magyart), akkor már Bd. General Ion Dragalina, nr. 2 lenne a román Wikipédia Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin” cikke alapján (apropó, a házszám valamelyik oldalon nem stimmel). Honnan tudja a sablon, hogy most oda kell-e írni a nr.-t? És ha angolszász, és 1 Main Street a helyes írásmód? – Tacsipacsi vita 2019. június 16., 01:40 (CEST)
Azt azért tudhatná, hogy kiírja mindhárom házszámot normál betűmérettel, és nem teszi zárójelbe. Ez megoldható? – Antissimo vita 2019. június 16., 13:59 (CEST)
Ha nem kerül zárójelbe, az már gyakorlatilag ugyanaz, mint amikor teljes címet írunk ki, úgyhogy ezt nem szeretném. A betűméret szerintem nem olyan fontos kérdés, hogy ezért még tovább bonyolítsuk a modult, de ha a többség szeretné, hajlandó vagyok beadni a derekamat. A házszámok leharapása programhiba volt, javítottam, most már mindhárom megjelenik. – Tacsipacsi vita 2019. június 16., 19:26 (CEST)
Köszönöm a javítást!
A betűméret kevésbé zavaró, mint a zárójel... Miért jó ha zárójelben van (már azon kívül, hogy nyilván akkor nincs munka a sablon adaptálásával)? – Antissimo vita 2019. június 18., 22:39 (CEST)
Mi a különbség a Main Street 1. (ami egy félig angol, félig magyar cím) és a Main Street 1 (ami a te elképzelésed) között? Szerintem lényegében semmi, mind a kettő egy kevert nyelvű borzalom. (Nem a munka alól való kibújás a célom a meggyőzéseddel. Ha nem lenne elvi kifogásom, csak lusta lennék megtenni, azt kerek perec megmondanám.) – Tacsipacsi vita 2019. június 19., 02:04 (CEST)
Semmivel nem rosszabb szerintem, mint a Main Street (1). A Kossuth Lajos utca 1 pedig jobb, mint a Kossuth Lajos utca (1). -Antissimo vita 2019. június 19., 16:52 (CEST)
Szerintem viszont igen. Azt gondolom, elég világosan előadtam az érveimet (persze egyetértened nem kell velük), úgyhogy kettesben társaloghatunk a végtelenségig, annak semmi értelme. Ha a közösség többsége támogatja a status quo megváltoztatását, akkor megcsinálom; ajánlom valamelyik kocsmafalon felvetni. (Megjegyzés: amíg ennyire döglődik a Wikipédia, addig nem vagyok hajlandó feltétlenül szükséges hibajavításon túl hozzányúlni a Wikidata-modulhoz, már így is több cikkben parancsfájlhibák vannak. Természetesen ez nem akadályozza a konszenzuskeresést, és ha az az eredménye, hogy változtassunk, akkor végrehajtom, amint a technikai feltételek adottak lesznek.) – Tacsipacsi vita 2019. június 19., 23:56 (CEST)
OK, akkor ezt hagyjuk függőben amig nem sikerül valamilyen módon döntésre vinni. – Antissimo vita 2019. június 20., 16:49 (CEST)

Napkiszámolós sablonok

Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban, hogy a Sablon:Aid az 10 000-nél nagyobbszámok esetén a magyar helyesírás szerint írja a nagy számokat? (szóközzel). Jelenleg egybeírja, pl. 10000. Plusz szükség lenne egy en:Template:Age in years and days nts jellegű sablonra is. A A legtovább hatalmon lévő uralkodók listája szócikket javítgatom, és ugye minden nap javítgatni kéne a még hatalmon lévő uralkodók aktuális "hány éve, napja" van hatalmon részt... A sablon automata módon megoldaná ezt. Köszönöm előre is! Xia Üzenő 2022. április 5., 12:07 (CEST)

{{szám|{{aid|1978|11|7}}}} → 16 609, be lehet tenni a sablonba is. A másikhoz honosítani kéne az en:Module:Age modult. – 78.131.94.150 (vita) 2022. november 7., 17:47 (CET)

Idővonalsablon(ok)

Készítettem egy {Sablon:A XIX. században elhunyt személyek}-sablont (a {Sablon:A XX. században elhunyt személyek} mintájára). Ahova behelyeztem a sablont, azokat a kategóriákat nem tudni miért besorolta a [Kategória:Idővonalsablonok] közé. Holdkóros vita 2023. március 17., 19:57 (CET)

@Holdkóros Így gondoltad? Blua lagoMesélj, mizu? 2023. március 17., 20:15 (CET)
Igen. Úgy tűnik most jó, köszönöm. Még egy apró kérés: A XX. századi sablonban kellene egy visszafele vezető nyíl(?) a XIX. századi sablonra (hasonló, mint ami előre, a XXI. századiba vezet).– Holdkóros vita 2023. március 17., 20:21 (CET)
Megcsináltam, remélem megfelel. Blua lagoMesélj, mizu? 2023. március 17., 20:32 (CET)

Törlés gombsor

A Sablon:Törlés gombsor (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) sablonban megoldható lenne, hogy ha a lezáró adminisztrátor a lezár gombra kattint, akkor a szerkesztési módban megjelenjenek a {{tt}} és {{ta}} sablonok a megfelelő helyeken? Jelenleg a gom a szerkesztés gomb funkcióját tölti be, de annak nem sok értelme van, hogy két gomb legyen ugyanarra a funkcióra. Főleg úgy nem, hogy a lezár gombnak (értelmezésem szerint) speciális funkciót kéne betöltenie. Emellett megkönnyítené a lezárások technikai részét. Köszönet előre is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 28., 16:41 (CEST)

A MediaWiki által kínált eszközökkel nem, csak JavaScripttel – a szerkesztőablakban megjelenő szöveg csak lap létrehozásakor módosítható az URL segítségével (preload paraméter). – Tacsipacsi vita 2016. október 28., 18:28 (CEST)
Ne lepődj meg, ha én a válaszodra azt a választ adom, hogy tiéd a USS Enterprise főgépészi pozíciója parancsnokhelyettesi rangban. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 28., 19:43 (CEST)
URL módosítása = pusztán a sablonban a link céljának változtatása, azonnali hatás mindenkinek. JavaScript = segédeszköz (is) kell hozzá, valamelyest lassítja a lapbetöltést, értelemszerűen nem mindenkinek kapcsolódik be automatikusan. – Tacsipacsi vita 2016. október 28., 20:13 (CEST)
Hiszek neked. Vigyor Az egészből csak annyi világos, hogy megoldható (olyannak, aki technológiailag ért hozzá). Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2016. október 29., 09:35 (CEST)

Show qualifier adott nyelven

Sziasztok! Hegesztem a Sablon:Személy_infobox/Püspök-öt. A jelmondatnál azt szeretném elérni, hogy mutassa az eredeti latin jelmondatot (wd P1451), valamint az ahhoz tartozó magyar (de csak a magyar!) fordítást (qualifier: P2441, hu). Tud valaki segíteni? Köszönöm! – Antissimo vita 2018. július 30., 22:26 (CEST)

Melyik lapon nem jó? – 212.108.234.137 (vita) 2022. november 18., 15:22 (CET)

Politikus – vezető: zavar és hiány a Személy infobox alsablonjaiban

A {{Személy infobox}}(?) politikus és vezető alsablonjai átfedik egymást logikailag, mivel sok esetben politikai vezetőkre használjuk mindkettőt. Jó példa erre Simonka György esete, ahol a polgármesterségét vezető alsablonnal, a parlamenti képviselőségét pedig politikus alsablonnal jelölte a szerkesztőtárs. Most úgy néz ki, mintha a polgármesterség nem lenne a politikai pályafutás része, a „politikai pályafutás” szakaszban pedig épp az az alapinformáció nem szerepel, hogy az illető parlamenti képviselő.

El kellene dönteni, hogy milyen tisztség kapcsán melyik alsablont ajánljuk használatra. Én vezető alsablont cég vagy más nem választott politikai vezetők esetén használnám. Szerintetek?

A politikus alsablont pedig bővíteni kell hogy meg lehessen adni benne hogy minek a milyen politikai tisztségét tölti be az illető, illetve be kell állítani, hogy az erre vonatkozó adatokat behivatkozza a Wikidatából az alsablon. Viszont jól át kell gondolni a változtatást, mert a két alsablon nem hivatkozhat ugyanazokra a Wikidata elemekre.

Mit gondoltok erről? Piraeus vita 2018. november 4., 11:25 (CET)

Diff sablon fejlesztése

Kicsit frissítettem a Wikipédia:difflink leírást (sajnos a színeket nem tudom) és közben találtam némi ellentmondást a sablondoc-ban. Pl. hogy mennyire kötelező paraméter az oldid, ill. teljesen mindegy mit írunk be szócikknek, hiába kötelező.

Az lenne a javaslatom, hogy az útmutatóban leírt laptörténeti URL felhasználását egy kicsit megkönnyítve, lehessen megadni az azonosítókat az oldid= és diff= paraméterekkel is, ne csak úgy, hogy ezek sorrendje kötött. Így sokkal könnyebb lenne a laptörténet URLjéből kivágni a sablonba, mivel a két szám abban fordítva van. Valahol mintha már láttam volna ilyen sablont, ahol meg lehetett adni kötött sorrendben paraméter nélkül, ill. tetszőlegesen paraméterrel is adatot, de sajnos nem emlékszem már rá.

Példa:
{{diff|Wikipédia:Difflink|175247|175269|megnevezés}} helyett lehessen így is megadni:
{{diff|Wikipédia:Difflink|diff=175269|oldid=175247|megnevezés}}, ami praktikusabban előállítható ebből
https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikip%C3%A9dia%3ADifflink&type=revision&diff=175269&oldid=175247

JSoos vita 2019. január 9., 18:13 (CET)

egységesített infobox probléma

Szeretnék egy ilyet kivitelezni, a Sablon:Megyei közgyűlési választások infoboxot alakítom át új típusú infoboxra, és abba a problémába ütköztem, hogy a százalékos arányon alapuló lila csíkot nem tudom rekreálni. Próbálkozásom a Szerkesztő:Teemeah/Sablongyakorlótér oldalon, Szerkesztővita:Teemeah/Munkapadok oldalon. Hátha több szem többet lát alapon valaki tud segíteni. Köszönet előre is. Xia Üzenő 2020. július 19., 14:11 (CEST)

+ a Sablon:Pártok színe is problémát jelent... *sigh* Xia Üzenő 2020. július 19., 14:59 (CEST)
Senki? :( Xia Üzenő 2020. július 24., 12:59 (CEST)

Leírás

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Nemrég rlkészült a {{Budapest kőszínházai}} sablon, ami azonbana készítő szándéka szerint (lásd a sablon vitalapja) nem csupán a kő-, hanem a független színházakat is sorolja. Ezért, vagyis bővíthetőséget, érthetőséget megkönnyítendő, szerintem jó lenne egy leírás a dokumentációba (pl. Ez a sablon olyan független vagy kőszínházakat gyűjt, amik Budapesten állandó játszóhelyként funkcionálnak (állandó társulattal vagy befogadó helyként) szöveggel), de nem tudom illetve tudjuk, hogyan kell.. valski esetleg meg tudná oldani?.. Köszööm! Fauvirt vita 2023. március 18., 16:59 (CET)

@Fauvirt Szia, kiegészítettem a dokumentációt. Blua lagoMesélj, mizu? 2023. március 18., 17:23 (CET)
Nagyon szépen köszönöm! Fauvirt vita 2023. március 18., 23:06 (CET)

Bibleverse

Több szócikkünk is hivatkozik erre a nem létező sablonra, ami az enwikiben van és a en:Module:Bibleverse-t hívja meg. Ellenzitek-e, hogy áthozzuk egy-egy az egyben a modult? Kibontani a sablonból a linket ugyan ki lehet, és átrakosgatni egyenként cite webbe, de sokkal nagyobb meló, és a jövőben is kézzel kéne mindenhol javítani. Lásd pl. Uzzá Xia Üzenő 2021. január 22., 19:09 (CET)

Egy az egyben azt jelenti, hogy az angol rövidítéseket használná és az angolban megadott linkekre (pl. King James Version) mutatna? Hkoala 2021. január 22., 19:24 (CET)
@Hkoala hát ha valaki tudja magyarítani, lehet magyarul is, de a weboldal, amire mutat, amúgyis angolul hozza a bibliát, szóval sok értelme nincs magyarítani, ha rákattintanak, úgyis angolul lesz (szerintem ez a megoldás megtévesztő az olvasó számára) Xia Üzenő 2021. január 22., 20:12 (CET)
Tudom, hogy nagy munka, de inkább egy tisztességes magyar sablont kellene csinálni az angol áthozása helyett. Van ugyan egy {{Biblia hivatkozás}}(?), de az csak egy félbemaradt próbálkozás, akár törölni is lehetne. Hkoala 2021. január 22., 20:18 (CET)
Hát hajrá, én biztosan nem állok neki keresgetni olyan weboldalt, ahol ugyanígy lehet hivatkozgatni az énekekre/szakaszokra, ÉS könnyen át lehet az angol sablonforrást konvertálni rá, hogy ugyanazt adja ki, de magyarul... Egyelőre annak is örülnék, ha nem egy piros sablonlink díszelegne a forrás helyén. Xia Üzenő 2021. január 22., 20:43 (CET)
Új sablon létrehozásakor piros háttérrel ordít, hogy ne hozz át egy az egyben a sablont, ez értelemszerűen vonatkozik modulra is. Egyébként a szentiras.hu-n van több magyar fordítás is, bár úgy látom, hogy csak fejezet pontossággal lehet hivatkozni. A GitHubon lehetne kérni, hogy lehessen pontosabb linket generálni, csak nekem nincs elég jártasságom a Bibliában ahhoz, hogy ezt értelmesen el tudjam magyarázni. :( – Tacsipacsi vita 2021. január 23., 00:44 (CET)
a pirosan virító szöveget azért találtuk ki, hogy ne hurcoljanak át mindenféle idiótaságot, nem azért, hogy semmit ne lehessen átvenni. Xia Üzenő 2021. január 23., 00:49 (CET)
@Tacsipacsi: A biblia.hu oldalon ugyan csak a Károli-fordítás van fent, viszont igehely szerint lehet keresni. Például az Mt. 16:23 keresés linkje: http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=16&v=23&vs=23#v21 lesz. Ez nem felelne meg? Tombenko vita 2021. április 20., 01:08 (CEST)

Én az angol modulnak ami az angol nyelvű bibliára készít linkeket, nem látom sok értelmét. Palotabarát vita 2021. április 20., 01:30 (CEST)

@Palotabarát akkor viszont rendszeresen ki kell takarítani a szócikkekből, mert fordításkor egyszerűen átveszik és piros linkként él tovább a szócikkben - az jobb, mintha van egy működő angol nyelvű forráshivatkozásunk? Xia Üzenő 2021. április 20., 09:36 (CEST)
Xia: értem, hogy nagy munka magyarítani, amiben én sajnos nem tudok segíteni, de akkor is ódzkodok idegennyelvű sablonok egy az egyben való átvételétől. Tudom, hogy pl. a Cite sabloncsalád minden darabja idegennyelvű (is), de az olyan általánosan elterjedt, és nem témaspecifikus, hogy muszáj az angol nyelvű Wikipédiáról (mint leggyakrabban használt forrásnyelv a fordított cikkeinkhez) átvett cikkek közzétételének megkönnyítésére fenntartani. Rossz példaként a {{BS}}(?)-t tudom említeni, ami német nyelvű, és múltkor egy egyszerű adatot akartam beleírni, de nem jöttem rá, hova kell: ezt a sablont - jelentős részben az összetettsége miatt - kb. tíz szerkesztő tudja használni a Wikipédián. A másik, ami nem tetszik, hogy angol nyelvű Bibliát linkel: fentebb szóba került, hogy van linkelhető magyar is.
A {{Bibleverse}} egyébként két userlapon van linkelve, és itt sem látom, én nem érzékelem a pressziót, hogy legyen egy idegennyelvű paraméternevekkel angol forrásműre linkelő sablonunk. Palotabarát vita 2021. április 20., 09:54 (CEST)
@Palotabarát azért nem látod, mert kb két óra melóval már kipucoltam azokból a szócikkekből, ahol szerepelt, mivel itt megrekedt a társalgás, de a jövőben nem kívánom ezzel tölteni az időmet, hogy a bibleverse minden egyes hivatkozását cite webbé alakítom. És ahogy fentebb is elmondtam, nem lehet csak úgy hiphopp magyar nyelvű linkre cserélni a bibleverse hivatkozásait, nézd meg az angol wiki kódját, ha ezt te átülteted könnyedén, hogy egy magyar honlapon ugyanazokat mutassa, leemelem a kalapom előtted... Xia Üzenő 2021. április 20., 10:04 (CEST)

Legfrissebb fejlesztői kiadás a Szoftver infoboxban

Infoboxokban jártas szerkesztőtársak figyelmébe: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#MariaDB version. – FoBe üzenet 2023. március 27., 17:32 (CEST)

Javítottam. – Bean49 vita 2023. március 28., 01:22 (CEST)

RottenTomatoes url, filmlinkek, színészlinkek sablonban

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva2023-03-13-i bejegyzés szerint. Akela vita 2023. április 4., 23:54 (CEST)

Egy (talán két) nap óta a {{filmlinkek}}(?) és {{színészlinkek}}(?) sablonban elromlott a Rotten Tomatoes URL átvitele a Wikidatából. A szabály szerint WD-be beírandó paraméter az URL utolsó szakasza: filmeknél m/filmcím, személyneveknél celebrity/név. Eddig jól működött, most azonban a "perjelet" (/) "%2F"-nek írja át, ezt az URL-t hozza be, és 404-es hibára fut. Kérem tisztelettel ellenőrizni, hogy ez sablon- vagy Wikidata probléma (vagy csak az én gépemen valami beállítási hiba)? Példa Vatel (film), Júlia és a szellemek, Ian Richardson, Brigitte Bardot, vagy bármelyik film- vagy színész/rendező/zenész cikk, ahol fent van a filmlinkek/színészlinkek sablon (és a WD-ben be van írva az RT paraméter). Ha a hibásan (404) megjelenő RT oldalon az URL-ban látható "%2F"-et kézzel átírom a helyes "/"-re, akkor megjelenik az a kívánt RT oldal, aminek a sablonból behíva is meg kellene jelennie. Akela vita 2023. március 13., 21:53 (CET)

Javítottam. – Bean49 vita 2023. március 13., 22:30 (CET)

Köszönöm! Akela vita 2023. március 13., 22:33 (CET)

Radéczy István infobox

Segítséget szeretnék kérni a Radéczy István szócikkben szereplő infobox végén lévő Catholic Hierarchy person ID linkjét illetően. Nem tudok rájönni, hogy miért nem jön át rendesen a Wikidatáról. Ott a megfelelő azonosító kattintható és bejön az oldal, itt az infoboxban szereplő link „404 not found”-ra vezet. Köszönöm szépen! Bizottmány vita 2023. április 11., 09:49 (CEST)

Javítottam. – Bean49 vita 2023. április 11., 12:06 (CEST)

@Bean49: A Wikidatából átvett forrásokban is azt láttam, hogy nem történik meg az azonosító formázása, ha nincs érték a címhez (Parkoló (film), Szakamoto Rjúicsi). – Máté (vitalap) 2023. április 11., 13:31 (CEST)
Pontosan mi nem jön át, és hol nem jelenik meg? Mi kéne látszódjon? Bean49 vita 2023. április 11., 13:38 (CEST)
A Wikidata alapján atumatikusan generált forrásokat nézd a jegyzetek között. Van, ahol csak egy formázatlan szám (vagy egy szám és egy dátum) szerepel. Na, ott azoknak a számoknak linkelniük kellene a hivatkozott adatbázisra/oldalra. Régebben azt tették, már nem teszik. – Máté (vitalap) 2023. április 11., 13:48 (CEST)
Most jó? Bean49 vita 2023. április 11., 14:37 (CEST)
Igen, köszönöm! – Máté (vitalap) 2023. április 12., 20:19 (CEST)
Kedves @Bean49: Hálásan köszönöm! Nem biztos, hogy meg fogom érteni, de megtennéd, hogy elmagyarázod, vajon mi volt a hiba a Radéczynél, mert elég sokat bíbelődtem vele, és magam nem tudtam rájönni (és most sem jön át, hogy mit változtattál). Hátha legközelebb el tudom hárítani magam is (persze, ha nem kell sablonszerkesztői jog hozzá, nem tiltott a sablon szerkesztése a sima szerkesztők számára). Köszönöm! – Bizottmány vita 2023. április 11., 16:09 (CEST)

Ui.: Ne fáradj vele, megtaláltam közben a változtatásodat, számomra kínai, úgyhogy marad a programozókhoz fordulás ezután is! :-)) – Bizottmány vita 2023. április 11., 16:17 (CEST)

Fejléc probléma

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBean49

Ahogy ennek a lapnak a fejléce, úgy máshol is azt látom, hogy egy pillanatra megjelenik "rendesen" a lap de utána a fejléc felugrik és eltűnik pl. az információ, hogy egy átirányított lapra kerültem, vagy, hogy a lap védett. Lehet ez nem sablonprobléma, hanem a böngészőm problémája? (legutóbbi Chrome verziót használom) JSoos vita 2022. június 4., 10:52 (CEST)

a közösségi lapokon a {{fejléc}}(?) sablon miatt van valószínűleg, szócikk névtérben nem kéne előfordulnia. Xia Üzenő 2022. június 4., 13:21 (CEST)
Valóban nem használjuk a feljlécet a fő névtérben, így a probléma nem olyan nagy, de attól még fennáll. JSoos vita 2022. június 5., 09:22 (CEST)
Nem sablon, hanem JavaScript (így inkább a műszaki kocsmafalra tartozna), viszont a nagyobb probléma, hogy új Vectorral kritikán alulian néz ki az üres aláhúzás. Javaslatom: vegyük ki magából a fejléc sablonból a lapcím megjelenítését, és hagyjuk békén a valódi lapcímet. Így nem esne szét új Vectoron, és nem rejtené el az átirányítást, lakatot stb. Az meg, úgy tűnik, most már úgyis trendi, hogy a navigációs linkek a lapcím alatt vannak. – Tacsipacsi vita 2022. november 22., 14:56 (CET)

Javítottam. – Bean49 vita 2023. április 14., 14:36 (CEST)

Kantonok a francia települések infoboxában

Szervusztok!

Igazából nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de a robotokkal nem tudok beszélni, márpedig (mint látom) a számomra problematikus szövegeket főként ők állítják elő. A botgazdákra meg nem tartozik ilyen koncepcionális probléma, ők ezeket rendezettnek kell tudják a munkájukhoz.

A {{francia település infobox}}(?) tartalmaz (egyebek közt) egy kanton nevű mezőt, melynek tartalmát általában wd alapján jeleníti meg. Az eredményt azonban nem látom valami meggyőzőnek!

Néhány példa:

Helység Kanton a magyar Wiki szerint Kanton a francia Wiki szerint
Jaillon canton of Domèvre-en-Haye Le Nord-Toulois
Elsenheim canton of Sélestat Sélestat
Asswiller (üres) Ingwiller
Toulouse 15 kanton (valóban piros link) Tovább hivatkozik, ahová végül eljut, ott ez szerepel arrondissement de Toulouse (31 cantons)
Millau [[Millau-Est és Millau-Ouest kanton|Millau-Est és Millau-Ouest]][1] Millau-1, Millau-2
Burzy canton of Saint-Gengoux-le-National Cluny
  1. Láthatólag próbálja a sablon értelmezni a – különben logikusan – kézzel beírt paramétereket.
    Egyébként az előző, piros linkes eset is ebből adódik: nincs olyan nevű közigazgatási egység, hogy „15 kanton”

Szerintetek mi értelme van ennek? Angolul írunk ki valamit (ami a csuda tudja, honnan került az információk közé, az első esetben megnéztem, ott történetesen a holland Wikiről). Nem magyarul, de még nem is franciául. De tartalmilag is kérdéses, mint látható. Ha az infoboxban a többi adatot is elkezdjük nézni, akkor pláne az a meggyőződésünk fog kialakulni, hogy a magyar Wikit nem érdemes lexikonként használni ezekhez az információkhoz. Például a statisztikáink is általában későbbiek, ennélfogva a számadatok is eltérnek.

Gondolom vannak lelkes hívei a tömeges szócikk-tükrözésnek, velük úgysem fogok tudni megegyezni. De valamit azért kellene lépni. Például szűrhetnénk az idegen nyelven adódó információkat. Inkább ne írjunk ki semmit, mint hogy japánul. Könnyíthetnénk a kézi felülbírálás lehetőségét. Most nehezen viseli. Levonhatnánk a konzekvenciáját annak, hogy (például ebben az esetben is, de máskor is) általában egyetlen adatot kell megjeleníteni (a kanton megnevezését), de néha többet (kantonok listáját, esetleg csak egy szöveget, hogy ehhez a településhez több kanton tartozik). Lehet, hogy másfajta infobox kellene egy faluhoz és másféle egy településcsoporthoz.

De valamit csináljunk, ha a hitelességünket meg akarjuk tartani. Ennél még az is becsületesebb volna, ha minden francia falunál csak az szerepelne nálunk, hogy lásd → frWiki! Vagy enWiki. Ha azt többen értik. – Garamond vita 2019. szeptember 15., 15:46 (CEST)

Az angol vagy francia nevű kantonok amiatt jelennek meg, mert nincs nekik magyar címkéjük. Ha a címkéket pótoljuk, a nevek is tömegesen meg fognak javulni. egy kanton alá több település is tartozik, így ha egy kantont lefordítunk, rengeteg település javul meg.

Úgy látom, a franciák meglepően precízek, akár megtehetjük azt is, hogy a kanton paraméterek tartalmát mindenhonnan töröljük, így csak a wd-s kanton jelenik meg. A hiányzó kantonokat ki tudom gyűjteni, a nevüket bottal is be lehet írni a wd-be. Csak annyi hiányzik, hogy nem tudom, mit kellene beírni a névhez. – B.Zsolt vita 2019. szeptember 15., 22:03 (CEST)

Ne haragudj, @B.Zsolt, egyszerűen nem fogtam fel, mit mondasz. De próbálok kérdéseket és véleményeket makogni, akármilyen kínos, hogy buta vagyok és nem értem, mert ezzel közelebb kerülünk a tisztázathoz. Francia kantonnevek nem jelentek meg a magyar Wikin, azok a frWiki párhuzamos szócikkeiben szerepelnek. A huWikin meg az angolok. Mit értesz az alatt, hogy a kanton paraméterek tartalmát mindenhonnan töröljük? A wd-ből? Az infoboxból? (Abban nincsenek.) Vagy valamilyen listákról, összesítőkről volna szó?

Azt, hogy egy kanton alá több település tartozik, értem. De felhívom a figyelmet az észlelésemre, hogy néha meg egy településhez tartozik több kanton! Hoztam rá példát, de ha nem szimpatikus: például Lyon is ilyen.

Végül. Magyar címke a kantonoknak. Miután ezek francia kantonok, én bemásolnám a francia nevüket a magyarba. Nagyjából. Nyilván nyelvtanilag rendben kell legyenek. A frWiki könnyen nevetgél egyébként, mert nem wd-ből jönnek az adatai, kézzel töltötték ki. Például Asswiller kantonjánál ez szerepel náluk: [[Canton d'Ingwiller|Ingwiller]]. Mi ugyanezt nem tudjuk megcsinálni. Ha beírjuk a wd-be a magyarnál, hogy Ingwiller kanton, akkor így fog megjelenni aaz infoboxban is, kanton: Ingwiller kanton. Ha meg csak azt írjuk be, hogy Ingwiller, akkor a sablon nem fogja tudni, hogy melyik elemet vegye ki a wd-ből, mivel a megye is, a kanton is P131! – Garamond vita 2019. szeptember 15., 23:16 (CEST)

Akkor pontosítok: a magyar wiki infoboxaiból töröltetném ki az ilyeneket: 15 kanton, hogy helyette az angol címke jelenjen meg. Az angol címkéket kellene magyarra fordítani, továbbá a sablon kellően okos, nem számít, hogy a címke kantonra végződik vagy se, mert csak azokat az elemeket veszi ki a p131 alól, amelyiknek a títusa kanton. – B.Zsolt vita 2019. szeptember 16., 06:31 (CEST)

Aha, köszi. Toulouse példáján kipróbáltam, kivettem a 15 kantont. Szépen be is hozta mind a tizenötöt, hogy miért pont az adott sorrendben, azt ő tudja. Kicsit hülyén néz ki, de láthatóan jó. (De nem kellett volna keletkezni köréjük egy-egy [[ ]]-nek, hogy kattinthatók legyenek?)

Az angol címkék magyarra fordításában nem vagyok biztos. Miért térnek el a frWiki-ben a település infobox kézzel megadott kanton-adatai a magyar Wiki wd-ből felhozott kanton-adataitól? Én bizony nem tudom ellenőrizni, hogy Jaillon település kantonja Domèvre-en-Haye vagy Le Nord-Toulois. Hiába áll a wd-ben franciául is ott, hogy canton de Domèvre-en-Haye (Q1725171), ha egyszer a franciák véleménye szerint nem az. Miért írták volna felül különben a település infoboxban? Vagy ez bennünket ne érdekeljen, majd valaki (francia) kijavítja egyszer a wd-ben az összeset, ha a bejegyzés nem fedi a tényeket? – Garamond vita 2019. szeptember 16., 15:37 (CEST)

A WD-ből jövő adatok, ha nincs cikkük, akkor soha sem kattinthatóak. Ez nagyon okos dolog, hiszen nem biztos, hogy a címke jó, lásd most, a címke nem jó, így elkerülhetőek a rossz címmel létrehozott cikkek. Ha egy kanton megíródik, akkor a magyar cím alapján a WD címke is a helyére kerül és az infoboxban is bekékül. A WD se piros, se zöld linkeket nem hoz létre nagyon helyesen!

Hogy miért van eltérés a francia és az angol között? Számos oka lehet, lehet ott is átszabták nem olyan rég a közigazgatást vagy az angol nagyobb egységeket tekint kantonoknak. Ezt valaki olyantól kellene megkérdezni, aki jártas a francia közigazgatásban. – B.Zsolt vita 2019. szeptember 16., 22:13 (CEST)

Akkor kezdek megnyugodni. Végül is le lehet ezt a dolgot kezelni (csak munkás, a maga négyezer kantonjával). De látom, már adatgyűjtést indítottál hozzá. Az nem rossz koncepció, hogy a WD adatból ne keletkezzen kattintható. Csak észleltem, hogy a kézzel beírt adatoknál igenis előállít linkeket a sablon, ezért kérdeztem vissza. Ami a francia közigazgatás rejtelmeit illeti, ennek biztos utána lehet nézni, bizakodjunk egy hozzáértő, de minimum a francia nyelvet jól ismerő kolléga segítségében. – Garamond vita 2019. szeptember 16., 23:05 (CEST)

Igazából nem a "hogyan" volt a gyenge láncszem, hanem kell valaki, aki érti a logikát. A technikai részek már könnyebbek. Szóval a kérdés az, hogy "Mit?" nem pedig az hogy "hogyan?" – B.Zsolt vita 2019. szeptember 17., 00:22 (CEST)

Az angol en:Category:Cantons of France by department kategória tartalmazza az összes kantont megyénkénti bontásban. Ez AWB-vel simán kigyűjthető és listába rendezhető. Amennyire jól látom, minden név formája az alábbi: canton of XXX. Ezt kellene XXX kanton névre lefordítani. Ez könnyen megoldható Excelben is, majd a fordítás bottal feltölthető a Wikidatára. B.Zsolt vita 2019. szeptember 21., 12:17 (CEST)

Átnézem a francia közigazgatás vonatkozó ismereteit, addig kérem, hagyjuk így. Garamond vita 2019. október 18., 14:20 (CEST)

Sikerült áttanulmányozni a francia közigazgatás vonatkozó passzusait? – Bean49 vita 2023. április 17., 11:38 (CEST)

Katona infobox

Célszerű lenne beleírni a születési nevet is. Például Jány Gusztáv. Előre is köszönöm. Tambo vita 2019. december 26., 12:05 (CET)

Ha már ez felmerült, hozzátenném, hogy kéne bele egy gúnynév (esetleg a becenévvel párhuzamban, vagy ahelyett), mert sokuknak van ismert gúnyneve, de például Wilhelm Keitelnél csak a becenévhez lehetne most beírni, hogy Lakájteil, azonban ez egy sértő megnevezése volt, amely még véletlenül sem nevezhető becenévnek. Ezt ez idáig kétszer szedtem ki az infoboxból. Az is egy megoldás lehet, ha ezt a rubrikát megszüntetjük és a szövegben fejtjük ki. Ennek az lehetne az előnye, hogy az infoboxban véletlenül sem lehetne tévesen szerepeltetni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. december 26., 23:56 (CET)

Az eredeti kérés megoldva! – B.Zsolt vita 2019. december 27., 16:51 (CET)

Köszönöm. Tambo vita 2019. december 31., 10:38 (CET)

Egység azonosító kód

Megpróbáltam, de nem sikerült a Wikipédia:Sablonmesterrel összebarátkoznom :( Szerintem hasznos volna, ha a Katonai egység infobox aljára bekerülne az egyégek katonai térkép jele is. Az angol oldalon ez így néz ki, az ottani infobox végén:

| identification_symbol = {{Mil Map Symbol"
| UNIT SHORT NAME = 35
| PARENT SHORT NAME = ОА
| UNIT ICON = Military Symbol - Hostile Unit (Monochrome Light 1.5x1 Frame)- Infantry (NATO APP-6).svg
| UNIT SIZE ICON = NATO Map Symbol - Unit Size - Army.svg
| ICON SIZE = 100
}}

Egy példa az angol wiki oldaláról: [7]. A A NATO egységesített katonai jelölésrendszere alapján minden katonai egység (is) bekódolható. Egyre több háborús térképen és hadsereg felépítés leírásnál alkalmazzák: [8] Ha, akkor köszönöm! Fega vita 2022. március 31., 19:09 (CEST)

Hozzáadtam. – Bean49 vita 2023. április 17., 13:56 (CEST)

Zala megyei navigációs sablonok

Bevallom, nem folytam bele a megye/vármegye témába, sőt figyelemmel sem kísértem; most kerültem szembe a {{Zala megye települései}} és a {{Zala}} sablonokkal. A bevezető szöveg alapján nem tudom eldönteni, hogy melyik lapon melyiket kell használni? Esetleg a sablon neveket is kellene módosítani? Megoldaná valaki? Köszönöm. – Porrimaeszmecsere 2023. április 16., 13:05 (CEST)

Kiegészíteném a Zala sablon beillesztő funkcióval, amely szerint 306 lapra kellene beilleszteni. – Porrimaeszmecsere 2023. április 16., 14:08 (CEST)

Én úgy látom, hogy a {{Zala}} már tavaly is Zala vármegye településeit sorolta, a {{Zala megye települései}} viszont akkor még Zala megyéét. Ebből arra következtetek, hogy az előbbi az 1950-es megyerendezés előtti Zala (vár)megye sablonja, utóbbi pedig az 1950 óta létező, 1950–2022 között Zala megyének, idéntől Zala vármegyének hívott közigazgatási egységé. – Tacsipacsi vita 2023. április 17., 10:42 (CEST)
Ez valószínűleg így van, de ha biztos lesz, akkor ezt jó lenne a bevezető szövegben is leírni, mert különben az alkalmazással keveredések lesznek, attól tartok. – Porrimaeszmecsere 2023. április 17., 10:47 (CEST)

Családfa sablonok

Lehetne kérni egy családfa infoboxot meg egy ilyen egyszerűbb családfát? BluesD üzenet 2023. április 3., 18:35 (CEST)

Találtam egy Dinasztia infoboxot, ezt mondjuk lehetne családfásítani, kibővíteni, átnevezni, "univerzalizálni". BluesD üzenet 2023. április 4., 21:30 (CEST)
Sablon:Fa lista BluesD üzenet 2023. április 6., 11:31 (CEST)
Azt tudja valaki, hogy a {{Fa lista/szakasz vége}} alsablonnak mi a funkciója? A dokumentációból ez nem derül ki...
Egyébként maga az alapsablon nagyon hasznos, örülök a honosításának a huwikire! Joey üzenj nekem 2023. április 30., 14:55 (CEST)

Sigfig sablon

Hali! Az Országok_listája_tengerpartjuk_hosszúsága_szerint szócikk használna egy Sablon:Sigfig (szignifikáns számjegyek) sablont. A Sablon:Számok_írásával_kapcsolatos_sablonok-ben nem találok ilyet. Valaki tud csinálni egyet a en:Template:Significant_figures mintájára?

Egyébként nincsen törött sablonok lap, ahol meg lehet nézni hogy milyen sablonokra hivatkoznak, amik nem léteznek? 2001:4C4C:1463:FD00:0:0:0:1000 (vita) 2023. május 8., 10:15 (CEST)

Van egy ilyenünk: Speciális:Keresett sablonok – B.Zsolt vita 2023. május 8., 11:03 (CEST)

Híd infobox, commons

{{híd infobox}}(?): Két szócikkben Pont Neuf és Mirabeau-híd, a Commons sorban duplán hozza a WD-ből vett commons-kat adatot (eredeti név is, magyar név is).
Egy szócikkben: Reichsbrücke, az infoboxban két tök más alternatív név jön a Commons sorba (Rudolf főherceg-híd (Kronprinz-Rudolf-Brücke, 1876–1919) / Birodalmi híd (Reichsbrücke, 1919–1937), de csak szerkesztő nézetben! Olvasó nézetben csak a jó Reichsbrücke látszik.
NEM látszik ilyen hiba pl. Pont Alexandre-III, Pont des Invalides, Tower Bridge, Széchenyi lánchíd, highline179 szócikkek infoboxaiban. Kérem ellenőrizni, köszönettel. Akela vita 2023. május 13., 22:10 (CEST)

A fejemben az a probléma, hogy az önkéntesek mindenféle trükkös értékeket adnak a {{{név}}} paraméternek. Persze, mi mást tehetnének? – Bean49 vita 2023. május 14., 01:20 (CEST)

Ok. Közben én is kibogarásztam az okot: A {{híd infobox}}(?) sablonban csak egyetlen „név” paraméter van, nincsen se „eredeti név”, se „alternatív név”, se „helyi név”, se semmi. Az első két példában a név paraméterbe írtuk mind az eredeti, mind a magyar nevet. Ezeket kijavítom. A Reichsbrücke-ben viszont három infobox van, és erre tényleg nincs semmilyen jó megoldás. Kösz az utánajárást. Üdv. Akela vita 2023. május 14., 01:31 (CEST)

Életkor

Helló! Úgy látszik a Személy infobox sablon nem mindig számolja ki jól az életkort. A Götz Béla cikkben rosszul, de a lányának a Götz Anna cikkben jól. Most betettem az életkor-élő-dátummal paramétert de jó lenne ha valaki hozzáértő ránézne. Előre is köszönöm! Pegy22 vitalap 2023. május 18., 13:26 (CEST)

Ha kiveszem az általad betett paramétert, akkor is jól számolja. Valami pillanatnyi hiba lehetett, vagy ha május 7-én volt, akkor késett az aktualizálással. Wikizoli vita 2023. május 18., 13:59 (CEST)

Igen. Most nekem is jól számolja. Köszi! – Pegy22 vitalap 2023. május 18., 14:09 (CEST)

Kategóriák egyértelműsítése

Sziasztok! Szeretnék egy kategóriákat egyértelműsítő sablont, pl. egyért-kat. Példa a használatra: Kategória:Emlékezet. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. május 21., 13:37 (CEST)

Népességdiagram

Sablon:Népességdiagram (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Sziasztok!

Lehet elkerülte a figyelmemet valami és azért nem tudom, mi a helyzet, de tudja valaki, hogy mi a probléma a sablonnal? Mindenhova, ahol be van illesztve azt jelzi, hogy technikai problémák miatt nem működik. Azt látom, hogy @Bean49 és/vagy @B.Zsolt által lett elhelyezve a hibaüzenet.

Köszi, Kismenőkbaj van? 2023. május 5., 00:54 (CEST)

Korábban volt róla szó, a lényeg az, hogy a Graph modulban, mely a grafikonok megjelenítéséért felel, biztonsági rést tartalmaz, ezért az összes wikiben le lett tiltva. A javítást május 2-re ígérték, ez azonban még nem történt meg. – B.Zsolt vita 2023. május 5., 11:12 (CEST)

Értem, köszönöm Kismenőkbaj van? 2023. május 5., 14:33 (CEST)

Jelenleg egy doboz jelenik meg "A grafikon jelenleg technikai problémák miatt nem áll rendelkezésre" írással. Valahogy meg lehet ezt változtatni, hogy lebegjen, ne pedig div clear-rel szétszedje a cikket? (mint pl itt: Windhoek). Köszi, Whitepixels vita 2023. május 19., 11:23 (CEST)

Új felületen jó: Windhoek. Valaki mondja meg, mi a különbség. – Bean49 vita 2023. május 19., 11:57 (CEST)

Köszi, azon a szalagos kinézeten tényleg jó, remélem a rendes skin-ben is meg lehet oldani, mert én nem szeretnék áttérni... Whitepixels vita 2023. május 19., 13:14 (CEST)

Nincs különbség. A példában a lentebbi Éghajlattáblázat sablon miatt már eleve a hosszan elnyúló infobox alatt indul a cikk törzsszövege, ez utóbbi sablon okozza a bevezető után a hosszú üres részt az infobox mellett. – Joey üzenj nekem 2023. május 19., 12:20 (CEST)

Megjelenésben nagy a különbség. Az okában mi a különbség? Nem az éghajlattáblázat okozza. Bean49 vita 2023. május 19., 12:57 (CEST)

Magasabb szinteken lehet a különbség, nem tudtam kideríteni. Megbütyköltem. Nem tökéletes, de sokkal jobb a helyzet. Viszont nehezen akarja mutatni magát, csak frissítés után. – Bean49 vita 2023. május 23., 00:19 (CEST)

Sablondokumentáció szerkesztése

Az {{Észak-Moldva templomai}} dokumentációjába be kellene írni, hogy csak a világörökséghez tartozó templomok vannak felsorolva benne (az összes túl sok lenne). Nekem nem megy. Hkoala 2023. június 3., 16:58 (CEST)

{{navbox sablondokumentációja|3=ide kell írni}} – Bean49 vita 2023. június 3., 18:30 (CEST)

Köszönöm a segítséget és a magyarázatot. Hkoala 2023. június 3., 19:32 (CEST)

Sablon:Feldarabolandó

Szükséges lenne-e egy ilyen sablon az angol Template:Split mintájára? Olyan cikkekhez, amelyek több lazán kapcsolódó dolgot tárgyalnak, így több cikkre kellene osztani. Példa: Teke (sport), ahonnan külön cikkekbe kellene mozgatni a magyar bajnokságok listáját, emberek listáját stb. Whitepixels vita 2023. június 8., 13:58 (CEST)

Családfa sablon működése

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaBean49

A próbalapomon jelenleg egy családfát szerkesztek, amit majd a vonatkozó cikkbe szánok. Nem jövök rá, hogy mi okozza azt, hogy a lap jobb alsó sarkánál a Mountbatten-Windsor-család felirat miért kap keretet azaz dobozt, miközben a többi ág hasonló felirata nem kap. (Nem is kell, hogy kapjanak, sőt.)

Valaki tud segíteni? – Joey üzenj nekem 2023. június 8., 19:37 (CEST)

Hibás volt a sablon. Javítottam. – Bean49 vita 2023. június 8., 21:39 (CEST)

Köszönöm! – Joey üzenj nekem 2023. június 8., 21:52 (CEST)

D&D sablon

Hello, készítettem egy sablont a D&D franchise dolgaihoz, jó lenne, ha megnéznétek, hogy megfelelő lesz-e. Köszi! Kry 2023. május 21., 16:00 (CEST)

A D&D-hez annyira nem értek, de technikailag a sablon jónak tűnik. Esetleg még a többi létező szócikket (regények, szereplők, stb.) is bele lehetne tenni. Amúgy erre a sablonra nagy szükség van, elég ismert szerepjáték-univerzumról szól. – Tilar Vehulor vita 2023. május 22., 22:23 (CEST)
@Tilar Vehulor Tudsz hozzá még szócikket? Én csak ezt a négyet találtam.
A szereplőket azért nem tartom itt felsorolni, mert minden regényhez/crpg-hez/filmhez baromi sok lenne, azokat inkább a kapcsolódó szócikkeknél kéne szerepeltetni? A világokat is ezért szedtem ki, mert hamar nagyon sok lenne egy navboxhoz. Kry 2023. május 23., 09:18 (CEST)
Nyilván nem kell minden létező szereplőt és világot felsorolni, nem is lehet. De amíg kezelhető mennyiségű megírt szócikk van róluk, addig össze lehet őket gyűjteni. Kis olvasgatás után a Dragonlance, szereplők közül Drizzt Do’Urden jött szembe. (Talán még egy-két ilyen cikk lehet.) De azt rád bízom, hogy tényleg illenek-e ebbe a sablonba. Érdemes lehet még átnézni a Speciális:Mi hivatkozik erre/Dungeons & Dragons listát. – Tilar Vehulor vita 2023. május 24., 22:45 (CEST)
@Live For Kill: A világokat, legalább a jelentőseket én felsorolnám: Forgotten Realms, Krynn, Dark Sun, Spelljammer, Ravenloft mondjuk, ami hirtelen eszembe jutott. VitaSzerkesztő:Tombenko 2023. május 25., 11:31 (CEST)
Csak a nevezetes szereplőket érdemes felsorolni (az enwiki egy kicsit túlzásokba esik ezen a téren...), szerintem nem baj, ha hosszú egy sablon, legfeljebb összecsukhatóra kell megcsinálni. – HG vita 2023. május 25., 09:52 (CEST)
@Tilar Vehulor @Tombenko @HG Bocsi, nem néztem ide hosszú ideje. (Értesítőt se kaptam, hogy itt történt valami)
A szereplőkkel/világokkal nem vagyok tisztában, csak játszani szoktam, nem követem figyelemmel az egész franchise-t. Magyarul még Elminster Aumarról találtam cikket. A világokat is azért vettem ki, mert cikkek nincsenek róluk, és így feleslegesnek találtam egy hosszú listát belerakni. Azért is szoktam kirakni az ilyeneket, mert amikor válogatnom kell közöttük, akkor csak saját preferenciáimra tudok támaszkodni. Kry 2023. június 12., 18:04 (CEST)
@Live For Kill: Akkor majd megírjuk a világokat. Nem baj, ha a sablonban pirosak lesznek, legalább látjuk, mit kell összekalapálnunk. A jelentős, nevezetes szereplők is megjelenhetnek. Tiszta nosztalgia nekem, huszonöt éve sokat játszottunk mi is. VitaSzerkesztő:Tombenko 2023. június 12., 18:09 (CEST)
Én abszolút nem értek a játékhoz, csak technikai oldalról tudok segíteni a sablonnal kapcsolatos kérdésekben. – HG vita 2023. június 12., 22:35 (CEST)

Érdemes lenne megnézni az angol wiki kapcsolódó sablonjait is, és esetleg a Wikidatán egyikkel összekötni:

szám infobox

Megkérnék egy hozzáértő embert, nézze meg, hogy a legutóbbi módosításomnál a linkelt valódiosztó-összeg helyett miért az átirányítás jelenik meg? Köszönettel. – Porrimaeszmecsere 2023. június 16., 12:35 (CEST)

Nekem kamunak tűnik a paraméter, lehet hogy törölni kell, vagy átalakítani valami mássá. – Bean49 vita 2023. június 16., 17:14 (CEST)

Magáról a valódiosztóösszeg-függvényről az egyebes kocsmafalon folyik a vita. Ha ott a törlés mellett döntünk, akkor persze a szám infoboxot is módosítani kell majd.

@Porrima: kérdésére az a válasz, hogy a WP:NÉV irányelv szerint a 131 070 számról szóló cikk címe az kellene legyen, hogy 131 070 (szám), csak @Hári Zalán, aki a Wikipédia nagyobb dicsőségére létrehozta ezt a semmire se jó cikket, átgázolt ezen a megállapodáson. A szám infobox sablon viszont az irányelv szerinti címre próbál irányítani, ezért jelenik meg zölddel a link. --Malatinszky vita 2023. június 16., 19:25 (CEST)

@Malatinszky: Ne bántsuk Hári Zalánt, az általa helyes címmel létrehozott lapot Eukarióta kolléga nevezte át. Egyébként nekem régi vesszőparipám az átnevezés meg az így létrejövő zöld linkek, de úgy vagyok vele, ha egy megerősített szerkesztő átnevez, akkor tudja, hogy mit csinál, meg még utána néhányan látják is, tehát kvázi egyetértenek az átnevezéssel. – Porrimaeszmecsere 2023. június 16., 21:32 (CEST)
Egyébként nem WP:NÉVet akartál írni? – Porrimaeszmecsere 2023. június 16., 21:35 (CEST)
Dehogynem. Egyébként meg: Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Átnevezés/Archív2023#Eukarióta → Hári Zalán --Malatinszky vita 2023. június 16., 21:43 (CEST)
Na, itt már feladom... – Porrimaeszmecsere 2023. június 16., 22:43 (CEST)
@Malatinszky: Elnézést kérek, láttam, csak akkor a következőre gondoltam: biztos, hogy lesz az évről valaha is cikk? De tévedtem, sajnálom. A számcikkekkel kapcsolatban: majd bővítem őket (már amelyiket lehet). Bár ne hoztam volna létre tíz ilyet...Hári Zalán macskazug 2023. június 17., 13:55 (CEST)
A nyelvi kocsmafalon felvetettem a címadás kérdését. Lássuk meg, mit mond a közösségi vélemény. Malatinszky vita 2023. június 17., 13:59 (CEST)

Duplikált pozíciós térképek

Az olyan infoboxokban amelyekbe bekerült egy OSM térkép, most 2 térkép van: a régi kép és az új OSM. Lásd pl. Honterus-ház. Mivel ezek duplikálják egymást, ugye mindenki egyetért abban, hogy elég az egyik a kettő közül? Ha igen, módosíthatom az if-et, hogy az OSM csak akkor jelenjen meg, ha nincs dedikált kép (vagy esetleg fordítva, vagyis a dedikált képet mindenünnen dobjuk ki)? Whitepixels vita 2023. június 16., 13:52 (CEST)

Néha jól jön a kettő térkép, ha azok különböző nagyításúak. Jó látni, hol van a város egy országon belül és hol van a hely a városon belül. Ha tudnál olyat, mint az angol wikin, hogy rádiógombbal lehessen a nagyítást állítani, az nagyon klassz lenne és talán az összes pozíciós térképet jelölhetjük is törlésre. – B.Zsolt vita 2023. június 16., 21:42 (CEST)

Egyetértek, szerintem is jó látni együtt az országon és a városon belüli helyet. – Joey üzenj nekem 2023. június 17., 08:47 (CEST)

Labdarúgócsapat infobox

Szaúd-Arábia beillesztésekor a nemzet paraméterbe, a Bajnokság az infoboxban nem linkel a Szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság (első osztály) lapra vagy szaúd-arábiai beillesztésekor hibát jelez (példa: en-Naszr FC (Szaúd-Arábia) vagy el-Hilál SFC). Valaki esetleg rá tudna nézni, hogy mi a probléma? Kismenőkbaj van? 2023. június 25., 21:31 (CEST)

Miért teszed az országot kapcsos zárójelbe? Szerintem most jó, vagy nem? – Porrimaeszmecsere 2023. június 25., 21:51 (CEST)

Nem a ligával van baj (ott lehet azt csináltam véletlenül), hanem a csapatok oldalain Kismenőkbaj van? 2023. június 25., 21:53 (CEST)
Bocsánat, azt hiszem félreértettelek. – Porrimaeszmecsere 2023. június 25., 22:06 (CEST)
Igen, bocsánat, rosszul fogalmaztam. Lényegében az a baj, hogy a labdarúgócsapat infoboxban a bajnokság link piros vagy hibát jelez Szaúd-Arábia esetében. Kismenőkbaj van? 2023. június 25., 22:11 (CEST)
Pár percet én is rászántam, próbálgattam, és úgy érzem, hogy a zászlóval van valami gond, de sajnos több időm nincs keresgélni. – Porrimaeszmecsere 2023. június 25., 23:10 (CEST)
Köszönöm, remélem majd valaki esetleg rá tud még nézni. Kismenőkbaj van? 2023. június 26., 10:49 (CEST)
Látom ez meg is történt. Köszönöm :) Kismenőkbaj van? 2023. június 26., 10:50 (CEST)

Julia Migenes

Sziasztok! Julia Migenes wikidata-lapjába betettem egy díjat. Két infoboxa is van, de egyik se hozza le. Nem tudom, mi a baj. Rakás vita 2023. június 28., 14:56 (CEST)

Módosítottam. Bean49 vita 2023. június 28., 15:15 (CEST)
Köszönöm. 😀 Rakás vita 2023. június 29., 23:55 (CEST)

Archív link mehet forrás-sablonba?

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaJuszt semírom alá, engem egy sablon ne cseszegessen!

Sziasztok! A {{Turcsányi}} sablonban életszerű lenne-e valami módon lecserélni a sablonban a halott linket erre: https://web.archive.org/web/20070925075118/http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b159/index.html ? Illetve ha igen, valaki meg tudná csinálni? Fauvirt vita 2023. június 30., 22:01 (CEST)

Igen és igen. Malatinszky vita 2023. június 30., 22:17 (CEST)
Nagyon szépen köszönöm! :o))) Fauvirt vita 2023. június 30., 22:24 (CEST)

F1autó

A {{F1autó infobox}}(?) sablonban van egy olyan, hogy:

A(z) ''{{{modell|{{{modell_adatok|}}}}}}'' modell műszaki adatai

Azonban a sablonleírásban sehol sem írja, hogy ide mit kell írni és hogyan, tehát sehol sincs kitöltve, ezért az infoboxokban a sor rosszul jelenik meg: "A(z) ' modell műszaki adatai". Valaki emlékszik, hogy mi ezeknek a modell / modell_adatok kulcsoknak a célja, és mit kellene írni oda? Sajnos a F1 műhely eléggé halottnak néz ki, így inkább it kérdezem meg. Köszönöm, Whitepixels vita 2023. július 13., 13:13 (CEST)

@Whitepixels: Szúrópróbaszerűen néztem néhány használatot, a Aston Martin AMR22 esetén ki van töltve a "modell" paraméter, "Aston Martin AMR22" értékkel.
Én se nagyon értem a fentebb írt két paramétert. Elképzeléseim a javításra:
  • A "modell" paraméter legyen hivatalos, legyen benne a sablondokumentációban, a "modell_adatok"-at töröljük. (Ez esetben a szócikkekben a sablon minden használatánál egy F1-hez értő szerkesztőnek ezt ki kell töltenie.)
  • Ne legyen paraméter, a szakaszcímben a {{BASEPAGENAME}} varázsszó legyen.
  • A szakaszcím legyen konstans "A modell műszaki adatai" vagy csak "Műszaki adatok" (szerintem ennyi is elég) és vegyük ki mindkét paramétert.
A sablon javítását és a dokumentáció frissítését vállalom, de a szócikkekben lévő adatok kitöltését egy szakértőre bíznám.
Emellett az összes alsókötőjelet tartalmazó paraméternevet is kivenném, mert ellenkeznek a sablonkészítési irányelvvel. A TemplateData használatában még nincs gyakorlatom, de azt is ki akarom próbálni. – Tilar Vehulor vita 2023. július 18., 23:44 (CEST)
A harmadik változatot támogatom, vagyis "Műszaki adatok" legyen a cím, paraméter nem kell (nem tudok elképzelni olyan esetet, amikor konkrét paramétereket kell megadni, mert azok különböznének a cikk tárgyától). Whitepixels vita 2023. július 20., 17:05 (CEST)
Megcsináltam a változtatást. Az {{Autó infobox}}(?) is ugyanezt tartalmazta, azt is javítottam. – Tilar Vehulor vita 2023. július 20., 21:18 (CEST)

Cycling_race/teamroster

Sziasztok! A {{Cycling_race/teamroster}}(?) huwikis változata a táblázat alá beírja az első nevet a listából mint jegyzetet (?). Még a dokumentációjában is. Vépi vita 2023. augusztus 5., 16:11 (CEST)

Frissítettem a modult. A probléma megszűnt, cserébe lett egy csomó másik, úgyhogy vissza. Bean49 vita 2023. augusztus 5., 21:17 (CEST)

Ezt az apró hibát javítottam, de ki tudja, mi minden maradt még. – Bean49 vita 2023. augusztus 6., 13:53 (CEST)

Köszönöm. Vépi vita 2023. augusztus 6., 14:03 (CEST)

Sablon:Hasonló nevű viszonylatok

Sziaszok A Sablon:Hasonló nevű viszonylatok/Busz/1 sablonba próbáltam Fonyód 1-et beilleszteni, de szétesett tőle. De miéééért? :-( Hókotró vita 2023. augusztus 21., 08:16 (CEST)

És a kettes sablonnal is ugyanígy jártam. Hókotró vita 2023. augusztus 21., 21:11 (CEST)

Gondolom, ide is fel kell venni: Sablon:Hasonló nevű viszonylatok/Jel. – Bean49 vita 2023. augusztus 21., 22:33 (CEST)

Nem tudom, nem értek hozzá. Valamely jótét lélek megcsinálná? Hókotró vita 2023. augusztus 21., 23:01 (CEST)
Próbálhatod újból. Bean49 vita 2023. augusztus 23., 18:43 (CEST)

Iskola infobox

Sziasztok! Az {{Iskola infobox}} vitalapján is felvetettem, de nem sok visszajelzés érkezett a névadó paraméterrel kapcsolatban. Nem tudom, hogy a visszavont szerkesztésem nyomán a sablon miért dob parancsfájl hibát. A format=raw wikidata sablon-paraméterrel pedig ilyen infoboxokat kapunk, mint pl. a József Attila Gimnázium (Budapest) esetében, ahol a névadó „József Attila (ember)”. -- ato vita 2023. augusztus 25., 21:27 (CEST)

Az, hogy ember, valóban feleslegesnek tűnik, én sajnos nem értek hozzá, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni, de a paraméterre mindenképpen szükség van szerintem. Nem tudom pl. a holdak névadójánál ez miért nem jelent problémát. (Lásd pl. Leda)
Nem látom a WD-ben hogy mi a különbség a két p138-as paraméter kitöltöttsége között (vs ). JSoos vita 2023. augusztus 26., 12:34 (CEST)
Nem a WD-ben, hanem a sablonban van a különbség. -- ato vita 2023. augusztus 26., 22:34 (CEST)
A sablonhívások, amikből kiszedted a |format=raw paramétert, másik {{wikidata}} sablonok |entityId= paramétereiben vannak. Az |entityId= paraméter használatakor – szerintem teljesen logikus módon – a modul meg se próbálja a formázott értékből kitalálni, hogy mire gondolt a költő (ezért kapod a A(z) „I. István” azonosító ismeretlen a rendszeren. Használj érvényes entitásazonosítót. hibaüzenetet, csak a {{wikidata-f}} ezt elrejti): egyrészt elég bonyolult lenne a linkből kiszedni a cikkcímet, és az alapján megkeresni az elemazonosítót, másrészt megíratlan cikkeknél – ahol nincs link – ez nem is működne (pedig ebben a konkrét esetben történetesen pontosan a megíratlan cikk az az eset, amikor a zárójeles kiegészítésnek bármi értelme van). A szerkesztésed ezért (a parancsfájlhibán kívül) hatását tekintve ekvivalens azzal, mint ha az egész kiegészítést kitörölted volna az {{Infobox/Kiegészített}}-ből. – Tacsipacsi vita 2023. augusztus 27., 13:14 (CEST)
Az {{Égitest infobox}}-ban szerintem ez egész jól működik Infobox/Általánossal. Nem lehetne ezt a megoldást használni mindenhol? Vagy az entityId-s részt is ki kellett volna vennem? Próbáltam a Wikidata sablon és modul dokumentációjából okosabb lenni, de nekem ez már magas. - ato vita 2023. augusztus 27., 15:33 (CEST)
Az Égitest infobox melyik paraméterében? Én nem látok benne semmilyen zárójeles kiegészítést. – Tacsipacsi vita 2023. augusztus 27., 19:32 (CEST)
Az Égitest infobox névadó paraméterében. Pont azon izzadtam, hogy a zárójeles részt töröljem. Jobb az anélkül. -- ato vita 2023. augusztus 27., 19:38 (CEST)
Ja, ha nem akarsz zárójeles részt, akkor igen, az {{Infobox/Kiegészített}} teljes második paraméterét kiürítheted (vagy kitörölheted, Általánosra cserélve az alsablont). Viszont a vitalapi vita idejére én egyelőre megtartanám a status quót, bár egyébként teljesen egyetértek veled, szerintem is jobb a kiegészítés nélkül, mint vele. – Tacsipacsi vita 2023. augusztus 27., 21:43 (CEST)
Ahogy a hozzászólásokat nézem, se @JSoos, se @B.Zsolt, se @Bean49 nem fogja ellenezni ezt a formát ha nem produkál parancsfájlhibát. -- ato vita 2023. augusztus 27., 22:07 (CEST)

Fentebb írtam, hogy én hasznos plusz információnak tartom, bár néha valóban nagyon közhely kiegészítést ad. Talán a magyar iskoláknál nem szükséges, azonban az állomásoknál én továbbra is meghagynám. Szerencsére azokat nem közismert magyar királyokról és írókról nevezték el, így remélhetőleg ott nem lesznek trivális zárójeles plusz információk. – B.Zsolt vita 2023. augusztus 27., 22:28 (CEST)

Vasútállomásoknál valóban nem lesznek triviális információk az esetek több mint 99%-ában… A vasútállomásokat általában arról nevezik el, ahol vannak, például Tata vasútállomást Tatáról (magyarországi város), Katowice vasútállomást Katowicéről (város százezernél több lakossal, város, járási jogú város, turistacélpont és városi jogú település), Szépvölgyi út megállóhelyet pedig a Szépvölgyi útról (utca). Ebből a háromból melyikre mondanád őszintén azt, hogy hasznos információ volt a zárójelben, pláne úgy, hogy a zárójel előtt mindhárom esetben link van, a zárójeles adatokból viszont kevesebb van linkelve, mint nincs? És nem kellett sokat válogatnom a „vasútállomás” és „névadó” szavakat tartalmazó cikkek között ezekért az extrém példákért. Mert extrémek abban az értelemben, hogy teljesen nyilvánvalóan értelmetlenek, de nem extrémek abban az értelemben, hogy szabályt erősítő kivételek lennének, a hasznossági skála extrémumát képeznék. – Tacsipacsi vita 2023. augusztus 28., 00:23 (CEST)

Akkor nézz szét a külföldi állomások és a metrómegállók közt is. De megnézheted a nyugati pályaudvart is, ahol sokan rávágnák, hogy egy égtájról lett elnevezve, miközben meg nem. – B.Zsolt vita 2023. augusztus 28., 20:05 (CEST)

Körülnéztem mindenhol – az alábbi kinyitható dobozban van egy statisztika a zárójelben megjelenő osztályokról (Pywikibot-szkript). Az összes zárójelben megjelenés mintegy felét kitevő felső 14 osztály közül szerintem egy sem érdemli meg, hogy megjelenjen, de a maradék 462 osztálynak is a többsége feleslegesnek tűnik. A Budapest-Nyugati pályaudvar (Q522868) elemben egyáltalán nincs jelenleg névadó (P138) állítás, de ha lenne, akkor mennyivel lenne informatívabb a Magyar Nyugati Vasút értéknél a Magyar Nyugati Vasút (vasúttársaság)? Szerintem semmit nem nyer az olvasó azzal, hogy zárójelben linkelünk egy éppenhogy csonk, elavult és hibásan kapcsolt cikkre (a cikk a pályahálózatot nem üzemeltető vasúttársaságokról szól – a MNyV viszont nagyon is üzemeltetett pályahálózatot, különben nem nevezték volna el róla a Nyugati pályaudvart). – Tacsipacsi vita 2023. augusztus 30., 23:22 (CEST)

Típusstatisztika
osztály, amelynek példánya (P31) Darabszám
olasz község (Q747074) 296
utca (Q79007) 211
frazione (Q1134686) 195
tér (Q174782) 129
londoni városrész (Q2755753) 117
település (Q486972) 108
településrész (Q2983893) 95
negyed (Q123705) 89
ember (Q5) 59
magyarországi község (Q2590631) 54
kisváros (Q3957) 50
Franciaország községei (Q484170) 46
lakott terület Hollandiában (Q1852859) 39
város (Q515) 38
városkapu (Q82117) 35
város százezernél több lakossal (Q1549591) 32
körút (Q54114) 31
sugárút (Q7543083) 29
hollandiai község (Q2039348) 28
falu (Q532) 24
városi rangú németországi község (Q42744322) 21
kerület (Q253019) 19
municipal part in Czechia (Q61089180) 19
vasútállomás (Q55488) 18
abolished municipality in Italy (Q3685476) 18
park (Q22698) 18
Csehország kataszteri területe (Q20871353) 17
osztrák kataszteri község (Q17376095) 16
civil parish (Q1115575) 16
fejállomás (Q55485) 15
templom (Q16970) 14
városi jogú település (Q13539802) 14
quarter of Naples (Q3927261) 14
főváros (Q5119) 12
fő égtáj (Q23718) 12
nemzetközi repülőtér (Q644371) 12
kereskedelmi forgalmú repülőtér (Q94993988) 12
milliós népességű város (Q1637706) 11
út (Q34442) 11
földfelszíni állomás (Q22808404) 11
metropolisz (Q200250) 10
legnagyobb város (Q51929311) 10
egyetemváros (Q1187811) 10
járási székhely (Q134626) 10
közúti híd (Q537127) 10
turistalátványosság (Q570116) 10
határváros (Q902814) 9
adminisztratív negyed (Q252916) 9
quarter of Milan (Q42961155) 9
városállam (Q133442) 8
turistacélpont (Q1200957) 8
Hanza-város (Q707813) 8
magyarországi város (Q13218690) 8
kisbazilika (Q120560) 8
folyó (Q4022) 7
municipality with town privileges in the Czech Republic (Q15978299) 7
közpark (Q22746) 7
zone of Rome (Q3575964) 7
City Information System zone in Warsaw (Q106935957) 7
városháza (Q25550691) 7
vásárváros (Q18511725) 7
külváros (Q188509) 7
enklávé (Q171441) 6
üzleti vállalkozás (Q4830453) 6
major regional center (Q253030) 6
megszűnt önkormányzat (Q19730508) 6
kastély (Q751876) 6
repülőtér (Q1248784) 6
épület (Q41176) 6
építmények együttese (Q1497375) 5
vasúttársaság (Q249556) 5
önálló tartományi város (Q262882) 5
osztrák község (Q667509) 5
(Q23397) 5
cseh község (Q5153359) 5
municipality with authorized municipal office (Q7841907) 5
Czech municipality with expanded powers (Q7819319) 5
nem városi rangú németországi község (Q116457956) 5
operaház (Q153562) 5
labdarúgó-stadion (Q1154710) 5
múzeum (Q33506) 5
kórház (Q16917) 5
színházépület (Q24354) 5
quarter of Genoa (Q17135847) 5
municipio (Q115740682) 5
épületegyüttes (Q1497364) 5
főpályaudvar (Q18543139) 5
S-Bahn-állomás (Q1793804) 5
tájékozódási pont (Q2319498) 5
(Q50330360) 4
szövetségi főváros (Q257391) 4
osztrák tartomány (Q261543) 4
riverfront (Q3840711) 4
capital of region (Q12031379) 4
district town (Q8452914) 4
gerendahíd (Q1055465) 4
berlini helység (Q35034452) 4
királyi palota (Q53536964) 4
rendezvényhelyszín (Q18674739) 4
fortified town (Q677678) 4
nemzeti múzeum (Q17431399) 4
kegyhely (Q697295) 4
kolostor (Q44613) 4
geopolitikai egység (Q15642541) 4
szépművészeti múzeum (Q207694) 4
bécsi kerület (Q261023) 4
lakótelep (Q12104567) 4
temető (Q39614) 4
München városrésze (Q253270) 4
járási jogú város Bajorországban (Q85631896) 4
közlekedési társaság (Q740752) 3
tartomány (Q1221156) 3
kikötőváros (Q2264924) 3
Einheitsgemeinde of Germany (Q15974307) 3
régészeti lelőhely (Q839954) 3
határral elválasztott város (Q67123843) 3
residenz (Q1180262) 3
Stadtkreis (Q2327515) 3
cycling city (Q1392581) 3
város vagy község (Q7930989) 3
market municipality of Germany (Q100341898) 3
egyetem (Q3918) 3
kormányzati székhely (Q1901835) 3
szervezet (Q43229) 3
stadion (Q483110) 3
vár (Q23413) 3
palota (Q16560) 3
Budapest városrészeinek listája (Q851124) 3
kiállítótér (Q2948561) 3
hegy (Q8502) 3
urbanizált terület (Q702492) 3
járás (Q149621) 3
diadalív (Q143912) 3
statutory city in Czechia (Q257978) 3
repülőtér (Q21836433) 3
rom (Q109607) 3
közúti-vasúti híd (Q6636777) 3
üdülőterület (Q338112) 3
kiadó (Q2085381) 3
körforgalom (Q1525) 3
gyalogos zóna (Q369730) 3
híd (Q12280) 3
lieu-dit (Q181307) 3
madridi városnegyed (Q10267336) 3
történelmi emlékhely (Q1081138) 3
chef-lieu (Q956214) 3
állomásépület (Q1339195) 2
világváros (Q208511) 2
megaváros (Q174844) 2
Franciaország megyéje (Q6465) 2
járási jogú város Észak-Rajna-Vesztfáliában (Q85635630) 2
szabad császári város (Q57318) 2
állatkert (Q43501) 2
tájvédelmi körzet (Q473972) 2
kijelölt fürdőváros (Q6882870) 2
szuverén állam (Q3624078) 2
mediterrán ország (Q51576574) 2
ország (Q6256) 2
integrated municipality (Q1307779) 2
independent city in Berlin (Q114401982) 2
buurtschap (Q1484611) 2
kultúrkincs (Q2065736) 2
kikötő (Q44782) 2
megszűnt építmény (Q19860854) 2
korábbi franciaországi régió (Q22670030) 2
Wikimédia-egyértelműsítőlap (Q4167410) 2
szökőkút (Q483453) 2
katolikus székesegyház (Q56242215) 2
falucska (Q5084) 2
acélhíd (Q12042110) 2
vasúti híd (Q1210334) 2
olasz szórványtelepülés (Q954172) 2
belváros (Q738570) 2
villa (Q3950) 2
borough of Bologna (Q3927244) 2
urban zone of Rome (Q21011129) 2
convention center (Q1378975) 2
egyetemi kórház (Q1059324) 2
Carthusian monastery (Q15823129) 2
apátság (Q160742) 2
vallási közösség (Q2742167) 2
községközpont (Q15303838) 2
völgy (Q39816) 2
földrajzi kistáj (Q1162817) 2
group of houses (Q2282602) 2
bevásárlóközpont (Q11315) 2
tram bridge (Q18615527) 2
többcélú stadion (Q1049757) 2
national stadium (Q6634155) 2
járási jogú város (Q925381) 2
földrajzi hely (Q2221906) 2
vállalkozás (Q6881511) 2
kutatóintézet (Q108935461) 2
átmenő állomás (Q55490) 2
elhagyott falu (Q350895) 2
kaputorony (Q685204) 2
cultural heritage ensemble (Q1516079) 2
távolsági állomás (Q1406904) 2
emlékmű (Q4989906) 2
Liechtenstein közigazgatása (Q203300) 2
produkciós cég (Q11396960) 2
kert (Q1107656) 2
kőhíd (Q3397526) 2
ívhíd (Q158438) 2
private road (Q703941) 2
nemzeti könyvtár (Q22806) 2
pénzügyi központ (Q1066984) 2
metróhíd (Q4291972) 2
felsőoktatási intézmény (Q38723) 2
metróállomás (Q928830) 2
föld alatti állomás (Q22808403) 2
föld alatti vasútállomás (Q55491) 2
útkereszteződés (Q285783) 2
Inns of Court (Q278697) 2
egyetemi épület (Q19844914) 2
vidámpark (Q194195) 2
protected area of Russia (Q1959314) 2
station square (Q801740) 2
francia egyetem (Q3551775) 2
Moszkva kerülete (Q4389092) 2
szlovákiai község (Q6784672) 1
budapesti kerület (Q851110) 1
emlékhely (Q5003624) 1
sukuba (Q1209783) 1
direct-administered municipality (Q1208802) 1
national central city (Q1066538) 1
korábbi főváros (Q27554677) 1
territorial collectivity of France with special status (Q22923920) 1
járási jogú város Alsó-Szászországban (Q85635929) 1
special municipality association of Germany (Q1780389) 1
tartományi főváros (Q14784328) 1
urban district of Hamburg (Q85636199) 1
svájci község (Q70208) 1
Svájci kanton székhelye (Q14770218) 1
svájci város (Q54935504) 1
therma (Q6581615) 1
járási jogú város Brandenburgban (Q61793478) 1
Luther city (Q1547289) 1
belga község (Q493522) 1
commune of France with specific status (Q22927616) 1
vasúti fővonal (Q3238851) 1
doubled population centers (Q19816359) 1
csehországi járás (Q548611) 1
választókerület (Q192611) 1
Csehország közigazgatása (Q38911) 1
administrative district of Czech municipality with expanded powers (Q76007695) 1
administrative district of Czech municipality with authorized municipal office (Q76009696) 1
Oroszország közigazgatási területi egysége (Q192287) 1
város Ukrajnában (Q12131624) 1
megyei jogú város (Q681277) 1
effective rural municipality (Q1815926) 1
climatic health resort (Q1595408) 1
gyarmati hatalom (Q20181813) 1
köztársaság (Q7270) 1
OECD-tagország (Q113489728) 1
nyílt hozzáférést biztosító kiadó (Q45400320) 1
gerendahíd (Q158626) 1
közfürdő (Q785952) 1
gyógyvizes üdülő (Q1341387) 1
Hamburg kerületei (Q278976) 1
district of Prussia (Q5283531) 1
csarnok (Q240854) 1
city part of Cologne (Q15632166) 1
megyei város (Q1175519) 1
district of Madrid (Q3032114) 1
large independent city of Lower Saxony (Q1548525) 1
science park (Q1976594) 1
közigazgatási egység (Q56061) 1
hokistadion (Q12019965) 1
polder (Q106259) 1
műsorszóró (Q15265344) 1
híroldal (Q17232649) 1
üzleti negyed (Q338313) 1
egyutcás falu (Q505681) 1
deelgemeente (Q1808877) 1
urban district of the Netherlands (Q2779745) 1
exchange building (Q10882966) 1
polisz (Q148837) 1
palazzo museum (Q112132542) 1
Franciaország régiója (Q36784) 1
plébániatemplom (Q317557) 1
hegyi patak (Q1437299) 1
administrative quarter of Marseille (Q87410915) 1
szabadidőpark (Q2416723) 1
erdő (Q4421) 1
national forest (Q3079027) 1
Natura 2000 (Q503021) 1
protected area of France (Q2828309) 1
ferdekábeles híd (Q158555) 1
harness racing venue (Q53585538) 1
vasútvonal (Q728937) 1
egészségügyi szervezet (Q4287745) 1
quarter of Bari (Q3927239) 1
vasúti múzeum (Q18704634) 1
former church (Q19899465) 1
Mária-kegyhelyek (Q840482) 1
borough of Florence (Q3927247) 1
rione (Q13410445) 1
vallási múzeum (Q92755865) 1
hágó (Q133056) 1
székesegyház (Q2977) 1
katolikus templom (Q1088552) 1
ipari park (Q329683) 1
Strada provinciale (Q3974659) 1
televízióstúdió (Q511355) 1
Olympic stadium (Q589481) 1
ministry of Italy (Q1112537) 1
külügyminisztérium (Q20901295) 1
földrajzi név (Q7884789) 1
domb (Q54050) 1
közkórház (Q7257872) 1
forrásterület (Q7376362) 1
quartiere of Rome (Q1074955) 1
località (Q3835961) 1
glaciális tó (Q211302) 1
regional park (Q6063204) 1
tollbooth (Q1364150) 1
kereskedelmi vásár (Q57305) 1
quarter of Brescia (Q3927245) 1
tájegység (Q82794) 1
secularized monastery (Q96371629) 1
kar (Q180958) 1
parish of Galicia (Q12397176) 1
district of Vantaa (Q28480345) 1
finnországi község (Q856076) 1
autóbusz-állomás (Q494829) 1
edzőterem (Q14092) 1
rendőrkapitányság (Q861951) 1
courthouse (Q1137809) 1
fogadalmi templom (Q693842) 1
administrative quarter in Barcelona (Q75135432) 1
légibázis (Q695850) 1
medium regional center (Q1401585) 1
vállalat (Q783794) 1
várrom (Q17715832) 1
gyár (Q83405) 1
nemesi család (Q13417114) 1
olajtüzelésű erőmű (Q261604) 1
halastó (Q1265665) 1
tanúhegy (Q6554910) 1
üdülőhely (Q875157) 1
csatorna (Q12284) 1
exklávé (Q933394) 1
mesterséges sziget (Q13691) 1
sziget (Q23442) 1
ENSZ dokumentumtár (Q11422631) 1
Gemeindebau (Q877290) 1
kulturális központ (Q1329623) 1
városháza (Q543654) 1
építmény (Q811979) 1
háztömb (Q1348006) 1
gázgyár (Q1495738) 1
többcélú csarnok (Q1763828) 1
circoscrizione di decentramento comunale in Italy (Q13582281) 1
municipal part of Prague (Q75338598) 1
stroke unit (Q60856723) 1
Long-term acute care facility (Q6672116) 1
városközpont (Q1468524) 1
metro depot (Q4530848) 1
erődrendszer (Q57831) 1
dombvár (Q744099) 1
lázadás (Q124734) 1
megszűnt entitás (Q15893266) 1
folyóvíz (Q47521) 1
campus university (Q5028741) 1
tudományos múzeum (Q588140) 1
science center (Q3499307) 1
osiedle (Q2277441) 1
műszaki egyetem (Q1371037) 1
műszaki egyetem (Q845392) 1
kerület (Q4286337) 1
castrum (Q88205) 1
római építmény (Q14752696) 1
nagyközség (Q1214945) 1
nagyközség (Q1214953) 1
közterület (Q294440) 1
hangversenyterem (Q1060829) 1
térfogategység (Q1302471) 1
légikikötő (Q62447) 1
autóverseny-pálya (Q2338524) 1
box girder bridge (Q1735471) 1
Zone 3 A road (Q4660970) 1
low-rise building (Q6692780) 1
helység (Q3257686) 1
élményfürdő (Q740326) 1
wing station (Q1434842) 1
Olympic Park (Q2073106) 1
állami fenntartású kutatóegyetem (Q62078547) 1
comprehensive university (Q1767829) 1
University of Excellence (Q115427560) 1
állomás (Q27996466) 1
(Q1719485) 1
geozoo (Q1509615) 1
wildlife park (Q1711697) 1
Kampusz (Q209465) 1
city (Q15253706) 1
diákotthon (Q3661265) 1
bank building (Q18761864) 1
house museum (Q2087181) 1
country house (Q16884952) 1
landscape garden (Q15077303) 1
előfeszített vasbeton híd (Q3397519) 1
régészeti múzeum (Q3329412) 1
udvar (Q309250) 1
(Q17383262) 1
hely (Q17334923) 1
esplanade (Q88372) 1
körforgalom (Q1529) 1
garden square (Q2026833) 1
angolkert (Q12783) 1
iskola (Q3914) 1
skateboarding spot (Q1867518) 1
végállomás (Q20202072) 1
food market (Q28142754) 1
vasúti határállomás (Q1402443) 1
folyami sziget (Q162602) 1
fasor (Q207934) 1
erőd (Q1785071) 1
chapel of Loreto (Q446828) 1
központi bank (Q66344) 1
nyomda (Q6500733) 1
memorial column (Q51845395) 1
kereszteződés (Q1788454) 1
ward of the City of London (Q7969215) 1
oktatási intézmény (Q2385804) 1
ancient borough (Q4752944) 1
shopping district (Q27095213) 1
negyedik szintű közigazgatási egység (Q14757767) 1
mellékfolyó (Q159675) 1
műemlékvédelmi terület (Q5162904) 1
megszűnt település (Q22674925) 1
lakóterület (Q674950) 1
uradalom (Q12292478) 1
gazetted locality of Victoria (Q45242174) 1
(Q18009853) 1
közkönyvtár (Q28564) 1
labdarúgóklub (Q476028) 1
tervezett építmény (Q811683) 1
befejezetlen épület (Q1570262) 1
kitalált ember (Q15632617) 1
former thoroughfare (Q55097207) 1
megyeszékhely (Q1357964) 1
unparished area (Q7897276) 1
performing arts center (Q3469910) 1
independent community (Q2267870) 1
tengerparttal nem rendelkező ország (Q123480) 1
vallási épületegyüttes (Q98116669) 1
intézményi épületegyüttes (Q19691007) 1
confessional state (Q13417653) 1
kikötő (Q283202) 1
Große Kreisstadt (Q448801) 1
községközpont Romániában (Q34841063) 1
vertical-lift bridge (Q1898246) 1
megszűnt szervezet (Q55097243) 1
primary school in France (Q3578324) 1
csoport (Q16887380) 1
Grande école (Q847027) 1
szakma (Q28640) 1
alsóház (Q375928) 1
törvényhozó hatalom (Q11204) 1
gyűlés (Q1752346) 1
iskolaépület (Q1244442) 1
EPSCP (Q3591586) 1
medium-sized district town (Q54935786) 1
federal city (Q537250) 1
self-governing city part in the Czech Republic (Q21851888) 1
víztározó (Q131681) 1
Option municipality (Q106517174) 1
széntüzelésű hőerőmű (Q6558431) 1
neighborhood or historical district of Moscow (Q20968646) 1
show cave (Q2232001) 1
katonai gyakorlótér (Q1778846) 1
határfolyó (Q4366834) 1
artificial pond (Q3253281) 1
borough of Amsterdam (Q15079751) 1
mesterséges tó (Q3215290) 1

Egyért-sz

Sziasztok!

Az {{Egyért-sz}}(?) sablont szerintem érdemes volna kibővíteni az alábbi kódrésszel az {{Egyért-év}}(?) mintájára.

<!---->{{#ifexist:<nowiki>{{{3}}} (egyértelműsítő lap)| Egyéb jelentéseiről lásd: [[{{{3}}} (egyértelműsítő lap)]].|}}</nowiki>

Hogy amennyiben, létezik a egyértelműsítő lap, akkor elhelyezze el a végén ezt a szöveget:

Egyéb jelentéseiről lásd: ... (egyértelműsítő lap).

Mi a véleményetek?

Üdv: Viloris Üzenj! 2023. szeptember 17., 12:48 (CEST)

 támogatom, logikus észrevétel. (A nowiki-t biztos így akartad írni?) – Tilar Vehulor vita 2023. szeptember 18., 21:42 (CEST)
Nem vagyok benne biztos, de mintha így lett volna a másik sablonban. - Viloris Üzenj! 2023. szeptember 21., 20:45 (CEST)

Hol van szükség erre? Hogy nézne ott ki? – Bean49 vita 2023. szeptember 18., 22:01 (CEST)

Pl. 11 (szám), 666 (szám): mindkettőben ott van utána egy másik egyért sablon az egyértelműsítő lapra mutatva. (Az utóbbiak kiszedését vállalom a számos szócikkekből, nincs belőlük túl sok.) – Tilar Vehulor vita 2023. szeptember 18., 23:28 (CEST)

Hozzáadtam. – Bean49 vita 2023. szeptember 19., 12:38 (CEST)

Köszönöm. - Viloris Üzenj! 2023. szeptember 21., 20:46 (CEST)

Sablon:Diplomáciai misszió infobox

Sziasztok! A {{Diplomáciai misszió infobox}}(?) hibásan jeleníti meg az EmbassyPages.com url-eket. Példa: Franciaország krakkói főkonzulátusa. Valaki tudna segíteni kijavítani? - Viloris Üzenj! 2023. szeptember 24., 08:23 (CEST)

Javítottam. – Bean49 vita 2023. szeptember 24., 11:34 (CEST)

Személy infobox, színész alsablon, Cesar/César-díj

A {{Színész infobox}}(?)-ban még jól volt beírva a César-díj paraméter, a {{személy infobox}}(?) színész alsablonban már rosszul, "Cesar-díj"-nak van írva. A "megjelenése" már ki lett javítva, de maga a paraméter úgy maradt, rossz helyesírással. Ha valaki kézzel írja be a paramétert (pl. utólag), akkor folyamatosan "javítani kell" jó írásmódról a rossz írásmódra, hogy megjelenjen a tartalma. Egy példa. Volna-e mód a sablonhibát javítani? Két feladatból áll: (1) sablonjavítás, a paraméter nevének javítása helyes írásmódra, Cesar-díjról César-díjra, ÉS (2) egy komoly botfeladat, a sablon összes előfordulását összekeresni és végigvinni benne a paraméter-javítást. Lehetséges lenne-ez? Akela vita 2023. szeptember 29., 14:07 (CEST)

@Akela: Az (1) részt megcsináltam, most alternatívaként használható a Cesar-díj és a César-díj paraméter is. – Tilar Vehulor vita 2023. október 5., 23:39 (CEST)
@Tilar Vehulor: Ezt nagyon köszönöm. Kérlek: Ha még annyit meg tudnál tenni, hogy a {{Személy infobox}}(?) sablon főlapján, a „Modultípusok paraméterlistái P-Sz” alcímben a „Színész alsablon” másolható mintájában „César-díj” jelenjen meg a képernyőn (ahonnan a szerkesztő bemásolja az alsablont), azzal az új beillesztések már helyből jók lennének és nem is fogják visszajavítgatni Cesarra. (A nagy tömegű paraméter-cserére majd megpróbálok egy bot-akciót szervezni.) Akela vita 2023. október 6., 00:21 (CEST)
@Tilar Vehulor: Most látom, hogy ez is megtörtént, már César látszik a másolható mintában is. Köszönöm az intézkedéseket. Akela vita 2023. október 6., 17:49 (CEST)

A labdarúgó infobox nem mutatja a születési forrást

Sziasztok, most vettem észre, hogy a {{Labdarúgó infobox}}(?) a Wikidatából áthozott adatoknál nem mutatja a születési dátumnál és helynél a forrást. A halálozásnál viszont igen, az életkornál. Mutatok példát: Patyi Mihály (Patyi Mihály (Q1231130)). Belenéztem a sablon kódjába, de szemre ugyanúgy néz ki a születési adatot behívó kód, mint a halálozásié, nem értem miért nem látszik a forrás. Ha ránézne valamelyikőtök, aki ért hozzá, megköszönném. Pallor vita 2023. október 12., 21:57 (CEST)

Kész! – B.Zsolt vita 2023. október 12., 22:01 (CEST)

B.Zsolt kösz szépen, gyors volt! Pallor vita 2023. október 12., 22:05 (CEST)

Infóbox átszínezésének kérése

N’ko írás, Bagam írás, Ditema szótagírás

Mind a három a saját fordításom. Szeretnék megkérni valakit, hogy az alap fehéret hínezze át bármi másra. Sárga, kék, vörös, mindegy, csak ne legyen fehér. Balabenc vita 2023. október 8., 11:35 (CEST)

{{Írásrendszer infobox}}(?) típus paraméter tartalma (mintatáblázatból) adja a kívánt színt. Ditemába beírtam példának a szótagírást. Akela vita 2023. október 8., 11:54 (CEST)
Köszönet érte.
Az Írás lapon szerepel magyarul a "Featural alphabet" fordítása "fonológiai jellmezőket kódoló írások" néven, ezért írtam ki zárójelben. Balabenc vita 2023. október 8., 12:35 (CEST)
Inkább mégsem írtam le, mert akkor megint fehér lenne. Balabenc vita 2023. október 8., 12:38 (CEST)
@Balabenc: Megváltoztattam az alapszínt AntiqueWhite-ra, így már jobban néz ki. Az Írás lapon mit akartál változtatni? Ott nincs ilyen infobox, vagy rosszul értem? – Tilar Vehulor vita 2023. október 14., 18:57 (CEST)
a "Featural alphabet" szöveget sokszor egyszerű szótagírásként fordítják le, pedig a magyar nyelvű wikipédia cikkben le van írva, "fonológiai jellmezőket kódoló írások" néven. Balabenc vita 2023. október 14., 20:54 (CEST)

Sablonhasználat a Söjtöri ebéd kapcsán

Üdv! A Söjtöri ebéd szócikk kapcsán futottam bele az alábbi problémába: a szócikket helyreállítottam a helyreállítási megbeszéléshez, de nem tudom sem a Törlésre jelölve sablonban, sem a Helyreállítandó sablonban linkelni a megbeszélést, mert mindkettőnél csak azt fogadja el, hogy "második", harmadik", és bármi más, pl a "(helyreállítási megbeszélés)" vagy a "helyreállítási megbeszélés" karaktersorra hibásan jelenik meg, vagy hibajelzést ad. Mi ilyenkor a megoldás? Köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. október 18., 22:35 (CEST)

„A helyreállítási megbeszélés törlési jelölésnek minősül minden más tekintetben, tehát a számozása is azt követi, és ugyanott folyik, ahol a törlési.” Sablon:Helyreállítandó – Bean49 vita 2023. október 19., 00:28 (CEST)

OK, és akkor ezt a [[Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Söjtöri ebéd (helyreállítási megbeszélés)]] lapot hogyan kell behivatkozni a sablonban, hogy oda mutasson? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. október 19., 00:33 (CEST)
Sehogy. Át kell nevezni a dokumentáció szerint. Bean49 vita 2023. október 19., 00:34 (CEST)
Köszönöm a segítséget! Tartalmilag így kicsit sántít ugyan, de ez már legyen más problémája! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. október 19., 00:42 (CEST)

Videójáték infobox

Helló,

Valamiért duplán jelenik meg a kép a Kentucky Route Zero infoboxban. Egyelőre nem jöttem rá, hogy tüntessem el a kisebbet. Tudna valaki tanácsot adni?

Köszi, – Hanna Tardos vita 2023. október 21., 19:46 (CEST)

logó= (az a kiskép)
kép= (az a nagykép)
Mindkettő tud jönni wikidatából, tehát nem is szükséges kitölteni. De ha azt adod meg "kép"-nek ami wikidatából "logó"ként is jön, akkor kétszer fogod látni.
Lásd még: {{Videójáték infobox}}(?) UTF48kézfogó-握手会-handshake 2023. október 21., 23:15 (CEST)
Az a gond, hogy a logo nincs is beikszelve az infobox sablonban, úgyhogy nem tudom kivágni.. pedig így elég janky-n néz ki. Hanna Tardos vita 2023. október 24., 15:01 (CEST)
Mínusszal lehet kivágni. Bean49 vita 2023. október 24., 15:47 (CEST)
köszi!!:) Hanna Tardos vita 2023. október 24., 22:01 (CEST)

Személy infobox - magyar díjak tördelése

Sziasztok, az infobox elég furcsán kezeli a magyar díjakat, lásd pl. itt. Meg lehetne oldani, hogy az évszámot automatikusan középre igazítsa a díj alatti sorban? Vagy a díj balra legyen igazítva és mellé kerüljön az évszám, ahogyan az eredetileg a színész infoboxban is volt? (lásd itt) HG vita 2023. október 25., 10:40 (CEST)

Másképp kellene kinéznie "egy évszám+egy díj" esetében (azaz ha egy dajt egyszer kapott meg), akkor egy sorban kellene maradnia az évszámnak és a díj nevének Ne kettőbe, ne hosszítsuk az infoboxot). De sajnos lehet olyan, hogy egy díjat többször kapott meg - erre van a mostani felállás - azaz "egy díj egy alcím középre", és alája kerülnek egy-egy sorban egy-egy megkapás (évszám+szöveg). Akela vita 2023. október 25., 11:48 (CEST)

Wikiforrásszerző

Kedves Mindenki és @Tacsipacsi::-))! A fenti sablont próbálgattam beilleszteni Deréky Anna lapjára, mert találtam három hozzá szóló nagyon aranyos és tartalmas levelet Fadrusz Jánostól. A gond az, hogy a sablonba csak a szerző, Hajnik Miklós neve illeszthető, és így nem visz a konkrét 3 levélhez, ami jelenleg érdekes. Nem tudom, hogy meg lehet-e oldani valahogy a sablonnal. Köszönöm, ha segítetek. Bizottmány vita 2023. október 24., 10:52 (CEST)

A sablonnal nem, de a {{Wikiforrás}}(?) sablonnal igen. – Tacsipacsi vita 2023. október 24., 11:07 (CEST)
Köszönöm @Tacsipacsi:! Végre sikerült, nem volt könnyű :-)) Ez a sablondokumentáció nem olyan analfabétáknak való, mint én! A Wikiforrás sablondokumentáció csak átutal a Wikisource-ra és ott aztán lehet a nyelvekkel kínlódni. Le kellene talán írni az átutalás mellett magyarul is itt helybena magyar Wikiforrás sablon elkészítési módját is. Vagy csak én vagyok ilyen ügyetlen? Köszönöm szépen! Bizottmány vita 2023. október 24., 11:46 (CEST)
@Bizottmány: A Wikisource sablonra nem a dokumentáció miatt hivatkozott a Wikiforrás sablon – dokumentáció egyszerűen nem volt. Most lett. – Tacsipacsi vita 2023. október 29., 14:25 (CET)

@Tacsipacsi:! Jaj, nagyon szépen köszönöm, így talán már legközelebb is fog menni a sablonbeillesztés és formázás. Most még tudom, de pár hét múlva, ahogy ismerem magamat, ismét elölről kell kezdeni. :-)) Köszönöm a segítő munkádat! Küldök neked egy kismacskát hálából.

Köszönjük, miaú!

– Bizottmány vita 2023. október 29., 14:40 (CET)

Földünk térképeken

A {{Földünk térképeken}}(?) miért írja ki a címben, hogy "Sablon"? Példa: Szék (település). Hkoala 2023. október 30., 20:58 (CET)

Már nem írja ki. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. október 30., 21:06 (CET)

Köszönöm a javítást! Hkoala 2023. október 30., 21:20 (CET)

Pápa infobox

Meg tudná nézni valaki, hogy Szent Péter szócikkében miért romlik el az infoboxban a "Wikicommons" hivatkozás? Köszönöm. JSoos vita 2023. november 15., 16:56 (CET)

Mert a Commonsban Szent Péter van és nem Péter apostol! Texaner vita 2023. november 15., 18:22 (CET)
meg kellene fordítani az átirányítást! Texaner vita 2023. november 15., 18:23 (CET)
Nem lehetne az infoboxban megadni ezt a paramétert? Próbáltam, de úgy tűnik, mindenképpen a WD-ből veszi. (2009-ben lett átnevezve: "nem minden felekezet szerint szent".) JSoos vita 2023. november 15., 18:31 (CET)

Rájöttem mi a gond igazából: a nevében volt egy link, attól akadt ki. JSoos vita 2023. november 15., 18:42 (CET)

Új sablon kérése

Sziasztok!

Egy új sablonra lenne szükségem.

Így nézne ki => Link (Táncdalfesztivál, 1. verzió)

(Első kommentem a Sablonműhelybe. Nem tudom van-e még valamilyen plusz információ, ami szükséges lehet.)

Ksz83 vita 2023. november 24., 13:35 (CET)

A legjobb és legegyszerűbb, ha te csinálod. Bean49 vita 2023. november 24., 13:39 (CET)
Hogyan kell csinálni? Mik a lépések? Linket tudsz adni erről? (új vagyok a wikin) Ksz83 vita 2023. november 24., 20:47 (CET)

UPDATE: Ok. Megtaláltam az errőlk szóló írásokat. Ha lesz valami kérdésem majd beírom. Ksz83 vita 2023. november 24., 21:02 (CET)

Wikipédia:Sablonok készítése. Egyszerűbb sablonnál, mint ez, csak simán létre kell hozni. Jó módszer egy hasonló sablon alapján létrehozni. – Bean49 vita 2023. november 24., 21:42 (CET)

Igen,igen. Így csináltam ezt is. Csak majd akkor dokumentáció kell még hozzá. Ahogy olvasom akkor a fenti sablonnál közel hasonlóképen kell kezelni mint a szócikkeket (pld. van kategóriája). Ksz83 vita 2023. november 24., 22:39 (CET)
Teljesen jó, csak ne allapon csináld, hanem a Sablon névtérben. Találj neki egy találó nevet. Bean49 vita 2023. november 24., 23:14 (CET)

Felszíni forma infobox

Sziasztok! Az angol wikiből fordítok, és találkoztam egy {{infobox landmark...}} sablonnal. Van neki magyar megfelelője? Én nem találtam. VitaSzerkesztő:Tombenko 2023. november 24., 11:50 (CET)

Template:Infobox landform (Q6474706), Sablon:Infobox. Bean49 vita 2023. november 24., 12:21 (CET)
Magyarul nincsen. VitaSzerkesztő:Tombenko 2023. november 24., 12:27 (CET)
Van {{Hely infobox}}(?), az nem jó? (Az angol sablon elsősorban természetes képződményekhez van, a mienk meg ember alkotta dolgokhoz, de hátha.) – Tacsipacsi vita 2023. november 26., 13:33 (CET)

Kategóriasablon

Milyen kategóriába tartoznak azok a sablonok, amiket kategórialapokon használunk? Konkrétan ez: Sablon:Emlékezete. Mintha nem lenne ilyenünk. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. november 25., 10:34 (CET)

Úgy látom, nincs külön. Leginkább itt vannak: Kategória:Adminisztratív sablonok. Bean49 vita 2023. november 25., 12:33 (CET)

Létrehoztam: Kategória:Kategórialapon használható sablonok. Azonban nem értem, hogy a Sablon:Emlékezete miért nem bír tegnap óta rengeteg frissítés dacára megjelenni benne, holott a lap alján ott van. A többi is elég lassan mászott bele. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. november 26., 13:35 (CET)

Egy nullszerkesztés megoldotta. – Tacsipacsi vita 2023. november 26., 14:01 (CET)
Köszi! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. november 26., 14:01 (CET)

Kötőjeles alternatív paraméterek egységesítése hivatkozás-sablonokban

Néhány cite sablonban frissítve lettek az enwikin újabban használatos kötőjeles paraméternevek (pl.: "access-date", "archive-url", "chapter-url" stb.), azonban úgy látom ezek esetlegesek, nem lett szisztematikusan az összes forma mindegyik sablonban hozzáadva. Pl. a {{cite book}}(?) átirányításban egyetlen kötőjeles alak sem használható.

Tudom ez a magyar Wikipédia, és nem az angol, mégis nagyon sok copy-paste-es szerkesztéssel bekerültek ilyen paraméternevek, amelyekre sem hibát nem mutat, sem nem működnek. Jó lenne ha valaki, aki ismerős a témában összeszedné az ilyen paramétereket és bővítené a sablonokat (sok eleve védett). Gondolom valahol az enwikin össze vannak szedve ezek, de sajnos nem akadtam rá. Több száz oldalon segítene, ahová be vannak illesztve ilyenek. Köszönöm. JSoos vita 2023. november 6., 12:32 (CET)

@JSoos: Nagyon nem válaszol rá senki, úgyhogy utánanéztem:
Az enwikis dokumentáció laptörténetéből a "hyphen"-re rákeresve sikerült kideríteni, hogy már elég régóta használják a kötőjeles alakokat.
Az lehetne a megoldás, ha a Sablon:Hivatkozássablonok közül az angol nevűek (sablon:cite web, sablon:cite book, sablon:cite journal) burkolósablonok lennének, a magyar nevűeknél megmaradna a mostani paraméterezés. Vagy a magyar változatba is beletennénk aliasként a kötőjeles nevet. – Tilar Vehulor vita 2023. november 30., 23:09 (CET)
Köszi, én inkább azt kerestem, hogy van-e egy felsorolás, hogy mely paraméterek esetén vezették be, de persze nem kell mindegyiket átvenni elég a leggyakoribbak. JSoos vita 2023. december 1., 09:52 (CET)
Azért  támogatom én is, mert sokan az angolt használják fordítási alapként. Ez lehetővé tenné, hogy ne kelljen kötőjelet törölni a paraméternevekben. Alfa-ketosav vita 2023. december 1., 07:53 (CET)
Sajnos, most az a helyzet, hogy van ahol működik, de van ahol törölni kell. A last1, last2 stb. legalább egyikben sem működik, így ebből nincs kavarodás, bár jobb lenne ha lenne figyelmeztetés is rá a mentéskor, hogy a szerző neve ebben a formában nem jelenik meg. JSoos vita 2023. december 1., 09:49 (CET)

Temető infobox kiegészítése

A {{Temető infobox}}(?)-ot nem ártana kiegészíteni a világörökséghez kapcsolódó paraméterekkel, hasonlóan a {{Park infobox}}(?)-hoz, hogy ne kelljen egy-egy cikkre két infoboxot rakni. A kérés aktualitását az díja, hogy 2023 a világörökség részévé nyilvánítottak számos első világháborús katonai temetőt, és ezek közül jó néhányról van is cikk. Hkoala 2023. december 1., 19:00 (CET)

Page needed

Sziasztok. Az angol "page needed" sablonnak mi a magyar megfelelője? - Andreas vita 2023. december 5., 22:22 (CET)

Szerintem nekünk nincs ilyen. Én a {{pontosabban?}}(?) sablont szoktam használni erre, és kommentben oda tudod írni mögé, hogy az oldalszám megadása hiányzik. JSoos vita 2023. december 6., 16:52 (CET)

Köszönöm a választ. Szerintem akkor van egy sablon ami nálunk hiányzik és pótolni kellene. - Andreas vita 2023. december 6., 17:52 (CET)

Apple eszközök sablon frissítés és átrendezés

Sziasztok! Mi a véleményetek? – hogy a kérdéssel kezdjem.

Létezik egy sablon iker pár Sablon:Apple-hardverek 1998 előtt és Sablon:Apple-hardverek 1998 óta. Gyanítom, az angol wikiből lett átvéve, mert ott is 1998 szerint van kettévágva. Az 1998 nem volt kiemelkedően fontos év a termékek szempontjából (sem), ahogy a termékek szempontjából Steve Jobs halála sem meghatározó év. Gondolom, amikor valaki 1998-nál szétvágta, azért tette, mert kezdet iszonyat nagy lenni a Sablon. A szétvágás miatt több gép, sorozat szerepel az előtte és utána sablonon is.

Én átalakítanám. Lenne:

  • Apple számítógépek (volt és jelenleg is kapható + a gépekhez épp kapható kiegészítők)
  • Nem Apple számítógépek (ennek szebb neve lenne > nincs jó ötletem (a szórakoztató elektronika, bár találó, de nagyon nem tetszik), ide tartozna az iPod, iPhone, iPad, Newton (egyszer volt kézben hordható eszköz) + az épp kapható kiegészítők ezekhez. Meg az AppleTV (inkább itt, mint a számítógépek között)
  • egyszer volt minden más Apple hardver.

Fapadosan itt látható a fenti hármas (még sok hibával, nem véglegesen): Szerkesztő:Fega/próbalap/applegrafikonok#Apple Inc. gyártotta számítógépek navbox

Előre is köszönöm az ötleteket, érveket, támogatást ;) ! Fega vita 2023. december 14., 12:59 (CET)

Szerintem nagyon jól sikerült, az új sablon sokkal jobb, mint a meglévők, mindenképpen érdemes lecserélni. Pár javaslatom még van:
  • "Egyszer volt (hol nem volt) Apple-hardverek" helyett "Korábbi Apple-hardverek"-et írnék.
  • A sablon neve lehetne "Apple-hardverek", a címében is "Apple-hardverek".
  • Egy ilyen formázást [9], [10] scripttel tudok csinálni, ha kell. A kinézeten lényegében nem változtat, de a kód átláthatóbb lesz tőle.
– Tilar Vehulor vita 2023. december 17., 20:26 (CET)
Köszönöm, a formázást külön, sokkal jobb. Gondolom, a formázásnál a "listaosztály = hlist" a css vertikális listázása és utána megy a csillagos felsorolás (html: li ... /li) áttekinthetőbben. Kipróbáltam, jól gondolom. Script? Sima Replace :) Fega vita 2023. december 18., 10:23 (CET)

Jégkorongozó infobox

Fekete Dániel cikkére tettem egy ilyet. A d:Q26162656 tele van adatokkal, mégsem jelennek meg, miért? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. december 23., 21:58 (CET)

@Bináris: Nem a {{Személy infobox}}(?) "húz" be adatokat a wd-ről? – HG vita 2023. december 23., 23:46 (CET) szerk.: kipróbáltam a jégkorongozó alsablonnal, de nem lett sokkal informatívabb.

Azt hittem, mindegyik. :( Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. december 24., 00:16 (CET)

Nem nagyon van mit behúzni onnan, de ha esetleg meg szeretnéd saját magad próbálni, ebbe olvass bele: Wikipédia:Segítség infoboxok paramétereinek Wikidatához való kapcsolásához. – B.Zsolt vita 2023. december 24., 00:13 (CET)

Sablon:Világörökségi helyszín infobox

Ha valakinek van érkezése rá, megköszönném, ha beletenne a végére egy Veszélyeztetettség paramétert, ami után egy évszámot írhatunk. Ha van értéke, a paraméter neve (nem az évszám) linkeljen a Veszélyeztetett világörökségi helyszínek listája szócikkre. A minta a de:Historisches Zentrum von Wien cikken látható (alul a Gefährdung). Még szebb lenne, ha behúzná a Wikidatából az adatokat. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 2., 10:24 (CET)

És itt mutatkozik meg a Wikidata nagyszerűsége, hogy ugyanazt az adatot 53-féleképpen lehet felvinni, megjósolhatatlanul! Bean49 vita 2024. január 2., 11:22 (CET)
Példa: Bécs történelmi központja. A Wikidatán még gondolkozom. Bean49 vita 2024. január 7., 17:46 (CET)
Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 7., 18:02 (CET)

Érdekességképpen megcsináltam a Wikidatát, Katmandu-völgy, de nem egy örökkévalóság. Bean49 vita 2024. január 8., 00:30 (CET)

Köszönöm! Én igazából arra gondoltam, hogy az összes jöhetne, ahogy pl. a személy infoboxnál, ahol sokszor csak egy {{személy infobox}} van a cikk elején. Ezeket bonyolult dolog így kialakítani? Van még pár, ahol belefutottam, hogy kézzel kell beleírni mindent. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 8., 05:05 (CET)

Szám sablon bővítése

Sziasztok! Egy csomó helyen futok bele, hogy nem konkrét érték, hanem tól-ig formában van megadva számadat. Ezt a jelenlegi számsablonnal finoman szólva is idétlen kezelni, ezért felmerült bennem, nem lehetne-e bővíteni egy felső határ mezővel, aminek révén, ha ez meg van adva, akkor a {{szám|1...|ig=2}} formában megadva ezt 1-2 formában adná vissza? Természetesen az utána álló mértékegységgel együtt szabatosan. VitaSzerkesztő:Tombenko 2024. január 18., 19:55 (CET)

Nem mindegy, hogy becslés (1-2) vagy intervallum (1–2). Ha lesz ilyen módosítás, akkor egyértelművé kell tenni, melyik esetre hogy használható, hogy ne kapjunk helyesírási hibákat. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 18., 20:00 (CET)

Ez mondjuk jogos. Akkor két opcionális mező legyen:
  • |határ=, ha intervallum;
  • |becslés=, ha csak becsült érték.
Ez működne? VitaSzerkesztő:Tombenko 2024. január 18., 20:06 (CET)
Az alapfelvetés jogos, tényleg sokszor jó, ha számtartományt is tudunk használni. Viszont nagyon meg kell gondolni, hogy akarunk-e rövid és hosszú kötőjelet ugyanabban a sablonban. A kétféle kötőjel alapból sok problémát, félreértést, rendezetlen szócikket, stb. okoz, a legtöbb ember nem mindig tudja, hogy mikor melyik szükséges (pl. én sem tudom az összes erről szóló szabályt). Ezenkívül sokszor nem lehet eldönteni, hogy egy számtartomány becslés vagy intervallum (minden mérési adatban van bizonytalanság).
Szóval szerintem elég lenne csak a nagykötőjel (&ndash; –). – Tilar Vehulor vita 2024. január 21., 17:41 (CET)

Egyáltalán hány ilyen eset van? Elég sok ahhoz, hogy a sablont bonyolítsuk érte? Mert minden bonyolításnak van kockázata is. Ha csak kevés esetben kell, akkor elég lehet nbsp-vel melléírni a mértékegységet. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 21., 17:47 (CET)

A légikatasztrófa infobox hibája

Itt írtam le. Két kép van a Datában, egyet se jelenített meg, hanem valami hibás, olvashatatlan kódtöredéket, kézzel kellett beírni az egyiket. Nem a képaláíráson múlt. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 23., 09:21 (CET)

Javítottam. Bean49 vita 2024. január 23., 12:22 (CET)
Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 23., 14:05 (CET)

Magyar lakosság, Varga ref.

A Nagysink község lapján (és gondolom más községek lapjain) a <ref name=varga/> linkek megpirosodtak, pedig ott van az infoboxban a link. Miért történt ez? Kézzel kell most végignézzem az összes település oldalt, és átrakjam a link definícióját a szövegtestbe? Whitepixels vita 2024. január 24., 06:26 (CET)

Átraktam. Bean49 vita 2024. január 24., 08:58 (CET)

Francia régió infobox

Sziasztok! A Sablon:Francia régió infobox-ban van egy Rang = Régió szöveg, lásd pl. Burgundia. A 8 éve megszűnt régiók cikkeinek infoboxából törölni akartam, de felvilágosítottak, hogy nem lehet, mert bele van hegesztve. Előzmény: Wikipédia:Wikidata-segítségkérés#Rang az infoboxban. A kérdésem: lehet-e, nem macerás-e az infoboxba beleszerkeszteni a kettő közül valamelyiket:

  • Státus = Beírható, hogy "korábbi régió", vagy "megszűnt", dátummal; ill. üresen marad és nem látszik, mert jelenleg is régió; illetve, hogy "történelmi régió"
  • vagy magyarul azt, ami az angol Infobox settlement-ben van: extinct_title = [beírható:] „Dissolved” és extinct_date = [beírható:] „1 January 2016”.

Köszönettel: Vadaro vita 2024. január 26., 16:28 (CET)

Módosítottam az infoboxot, de egyszerűbbre, mint kérted. Nézd meg, jó-e így vagy mégis az eredeti kérésedet teljesítsem.

A példa: Alsó-Normandia, ahol a rang paraméterhez lett beírva a jelenlegi állapot. Hatvan helyen kell javítani, ezt lehet kézzel is. Egyúttal érdemes lenne a cikkeket egy kicsit frissíteni is és az átirányításokat javítani. – B.Zsolt vita 2024. január 27., 00:55 (CET)

Most vettem észre, hogy van Felső-Franciaország cikk, miközben a Hauts-de-France piros. Itt is tenni kellene valamit. – B.Zsolt vita 2024. január 27., 00:59 (CET)

Nagyon köszönöm a módosítást, így is jó. Kipróbáltam a Felső-Normandia cikkben, és csinálom a többiben.
Felső-Franciaország --- a Hauts-de-France: ezt és a többit is apránként majd rendbeteszem, de konkrétan erről a névről (is) megbeszélést indítottam a nyelvi Kocsmafalon. Ha majd az lezárult, javítom. - Vadaro vita 2024. január 27., 10:51 (CET)
Láttam a módosításodat és eszembe jutott még valami: nem inkább úgy kellene, hogy az infoboxban a rang szó linkeljen a Franciaország régiói cikkre? – B.Zsolt vita 2024. január 27., 22:15 (CET)
Szerintem így jó, ahogy van. Csak annyit akartam, hogy a cikk és az infobox szövege (a régió megszűnt --- régió) ne mondjon ellent egymásnak. Ezt elértük. Még egyszer köszönöm. Vadaro vita 2024. január 28., 09:15 (CET)

Sablon:Pápa infobox

A kovetkezo problemaval kapcsolatban szeretnek segitseget kerni.

Minden pápához automatikusan a romai katolikus egyhaz van az infoboxban hozzaadva. Ez az egyhaz azonban csak a 11. szazad ota letezik. Hogyan lehetne ezt a hibat kijavitani? Nina Birpanagou vita 2024. február 10., 19:17 (CET)

{{pápa infobox}}(?) – B.Zsolt vita 2024. február 10., 23:31 (CET)

Azért, mert az infoboxba bele van írva, ezért ez az infó minden pápánál megjelenik. Ki lehet venni az infoboxból, de akkor viszont mindnél eltűnik. Jelenleg 292 pápáról van szó, ha a 11. század a választóvonal, akkor becslésem szerint a pápák fele érintett. – B.Zsolt vita 2024. február 10., 23:35 (CET)

És ha kivennénk, akkor kopt pápákra is működne az infobox. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 11., 12:05 (CET)

Módosítottam a sablonon, most a „|pozíció =” paraméterrel meg lehet adni a kérdéses adatot. Viszont valamiért az infobox dokumentációjában a példában eltűnik a sor, de a cikkekben, pl. Ferenc pápa látható marad. (Amúgy jó ide a pozíció szó?) – Tilar Vehulor vita 2024. február 11., 23:00 (CET)

A személy infoboxok áttekintése

Ezt csináltam: Wikipédia:Sablonműhely/Személy infoboxok. Bottal frissíthető. Az oszlopszélességgel még küzdök.

Felül az új típusú alsablonok hivatkozásai láthatók. Baloldalt a régi típusú foglalkozásonkénti külön infoboxok hivatkozásai. Mellette az x, ha nem készült hozzá alsablon. A többi x, ahol sikerült a külön infobox és az alsablon között név alapján megfelelést találni.

Ennek alapján látható, milyen lehangolóan sok a tennivaló. Vajon át lehet bottal alakítani őket alsablonosra? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 7., 23:20 (CET)

Az infobox sablonok rugalmasságát meg kellene őrizni. Automatikus botos áttöltés régiből az újba, a kézi javítások és kiegészítések egyenkénti ellenőrzése és kiegészítése nélkül nem tudom, érdemes-e? Akela vita 2024. február 8., 14:33 (CET)

A létrehozás óta Akela munkájának köszönhetően százzal kevesebb színész infobox van. Köszönjük! Hogy látod ennek fényében, lehet ezt automatizálni? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 17., 18:06 (CET)

A húszmilliós kérdés: az infobox feltételes fejezetcíme

Adva van a Császári kripta a templom infoboxszal. Az Építése 1633 felett kellene lennie egy Építési adatok fejezetcímnek. Ami akkor jelenik meg, ha van abban a szakaszban valamilyen érték. Csakhogy itt nincs, mert közvetlenül a Wikidatából jön az összes, szóval a modul kezeli, nem a sablon. Erre valószínűleg senki nem gondolt az infobox sablon készítésekor, talán mert még nem volt Wikidata. Tudom, hogy nem két perc... Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 20., 16:40 (CET)

Ez nem húszmilliós, csak 100 forintos kérdés, rengeteg helyen előfordul, magában a sablonban is. Javítottam. Bean49 vita 2024. február 20., 18:02 (CET)

Utólag látom, maradt még javítanivaló. Bean49 vita 2024. február 20., 18:08 (CET)

Azt hittem, nehezebb lesz. Köszönöm. Így viszont egyenként kell javítani az összes infoboxban, ahol még van ilyen. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 20., 18:09 (CET)

Sablon:Taxobox

Újabb elfoglaltságom a piros linkek szisztematikus átnézése után az átnevezés során létrejött zöld linkek kékítése. Még 2012-ben user:Laszlovszky András magyarította a Típusgénusz címet; ennek következtében 100+ zöld link jött létre, ami alapvetően a {{Taxobox}}(?)ban rejtőzik. Két okom van a rejtőzés szó használatára. Egyik, hogy a sablon műszakilag védett, azaz akkor sem tudnám módosítani, ha tudnám. A másik ok az, hogy a cikkek infoboxában Típusgénusz szó nem is szerepel, csak a fejezetekre bontódásnál Típusnem alcím zöld színnel. Kérdezem, hogy meg lehet-e oldani a problémámat? – Porrimaeszmecsere 2024. február 23., 14:35 (CET)

Kékítettem. Bean49 vita 2024. február 23., 14:52 (CET)

Köszönöm. A maradék két tucat szövegközi előfordulást meg én kékítettem. – Porrimaeszmecsere 2024. február 23., 20:23 (CET)

Katonai konfliktus infobox, képaláírás nem jelenik meg

Sziasztok, a cím teljesen leírja a problémát. Ehhez még csak annyit, hogy elsőnek a műszaki kocsmafalra írtam (ui. nem tudom, hova kéne, de valamelyik csak bejön). Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2024. február 26., 20:56 (CET)

Az infoboxokban a képaláírás többnyire csak a képpel együtt működik. Tehát vagy mind a kettő automatikusan jön a Wikidatából, vagy saját képaláírást akarsz, de akkor a kép paramétert is ki kell tölteni (akkor is, ha a Wikidatában megadott képet akarod). Ha egy helyre már beírtad a kérdést, érdemes várni egy kicsit, és esélyt adni a válaszra. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 26., 21:04 (CET)

Nem igazán értem, miért hívják a paramétert képaláírás helyett képfeliratnak. Szerencsétlen dolog. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 26., 21:36 (CET)

Ez volt a baj. Valaki másképp nevezte a paramétert. Bean49 vita 2024. február 26., 22:14 (CET)

Probléma megoldva, köszönet! – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2024. február 27., 07:25 (CET)

Sablon:Horvát bán

Egy jó szándékú átnevezés - úgy tűnik - megint bekavart. A Horvát bánok listája lap át lett nevezve, és talán ez az oka annak, hogy a {{Horvát bán}} sablon nem jeleníti meg azt a nevet, amelyiknél be van illesztve (pl. Gutkeled Joakim), csak középen zöld színnel a Horvát bán szöveg. Mi lehet a baj? – Porrimaeszmecsere 2024. február 26., 22:38 (CET)

Eddig se jelenítette meg. Nincs köze az átnevezésnek. Bean49 vita 2024. február 26., 22:48 (CET)
És tudsz rajta segíteni? – Porrimaeszmecsere 2024. február 26., 22:52 (CET)
Sajnos, nem tudom, mit szeretnél. Bean49 vita 2024. február 26., 22:54 (CET)
Hát én csak azt, hogy ugyanúgy működjön ez a navsablon is, mint az összes többi; vagy ennél nem is kellene megjelenni a kurrens névnek? – Porrimaeszmecsere 2024. február 26., 23:27 (CET)
Nem. Melyiknél jelenik meg? Bean49 vita 2024. február 26., 23:33 (CET)
Bocsánat, rosszul emlékeztem, hogy a konkrét név jelenik meg. A sablonban a linket viszont sikerült magamnak is kékíteni. – Porrimaeszmecsere 2024. február 27., 11:33 (CET)

Evolúciós időszak

Sziasztok! A {{evolúciós időszak}}(?) nem jól néz ki. Az első kockában szereplő "prekambrium" lefelé kilóg, csúnyán rátelepszik az alatta lévő információra. Kérlek, nézzétek meg. Köszi, és üdv, Burumbátor Súgd ide! 2024. február 29., 15:50 (CET)

Megpiszkáltam, most egy kicsit jobb. Bean49 vita 2024. február 29., 17:08 (CET)
Szerintem patent! Köszi, – Burumbátor Súgd ide! 2024. február 29., 22:04 (CET)

Személy infobox, születési név forrás

Taija Rae szócikk {{Személy infobox}}(?)ban: születési név és dátum WD-ből jön, URL forrásokkal. Infoboxba a születési nevet áthozza, forráshivatkozást nem. Születési dátumnál áthozza mindkettőt. Próbáltam nyelvkódot EN-US-ről EN-re áttenni, az sem segített. Ha javítható, kérem javítani. Köszönöm. Akela vita 2024. március 2., 13:59 (CET)

Kész. Bencemac A Holtak Szószólója 2024. március 2., 14:29 (CET)

Táblázat, álló fejléc

Meg tudná valaki csinálni a Sticky header sablon magyar megfelelőjét? Igen hasznosnak látom hosszú táblázatok esetében. Előre is köszönöm! Pegy22 vitalap 2024. január 30., 14:03 (CET)

Áthoztam. Kéne neki egy magyar átirányítás. Bean49 vita 2024. január 30., 14:45 (CET)

Köszönöm szépen! Pegy22 vitalap 2024. január 30., 18:00 (CET)
Talán az "álló" helyett jobb lenne magyarul a "maradó v. "kötött". (no meg a sablondoksi fordítása sem ártana) JSoos vita 2024. február 9., 12:19 (CET)
Hát, ha már átkeresztelnénk akkor én inkább a fix vagy rögzített fejlécet választanám. Ebben a sorrendben. Ami a fordítást illeti, kérdezem, nem tudnád-e esetleg Te elvállalni? Ha igen, akkor előre is köszönjük. Pegy22 vitalap 2024. február 21., 17:06 (CET)
Szia! Visszatérek az ügyre. Gondolod tudnál egy hasonló sablon csinálni a nem rendezhető táblázatokhoz? Most egy párszor betettem ezt oda is ahol nem igazán kellene rendezhető legyen. Pegy22 vitalap 2024. február 21., 16:56 (CET)
Szerintem, ha az angolon nincs, annak valami oka lehet. Bean49 vita 2024. február 21., 22:00 (CET)
Hátha csak egyszerűen annyi, hogy még nem csináltak. Szerintem jó lenne egy olyan is. Nagyon nehéz lenne megcsinálni? Pegy22 vitalap 2024. február 21., 22:25 (CET)
Szerintem ennél több, mert külön írja, hogy csak rendezhető táblázatoknál működik. Ebből azt gyanítom, hogy komolyabb oka van. Nem hiszem, hogy véletlenül csak arra csináltak. Nem az angol wikire vallna. Bean49 vita 2024. február 21., 22:31 (CET)
Szia! Valószínű, hogy így van. Megkezdtem fordítani a sablon dokumentációt és akkor vettem észre... Még egy pár benne foglalt alsablont át kellene hozni, hogy minden működjön. Pl. {{static row numbers}}(?), {{sorting row}}, {{mw-datatable}}, {{Date table sorting}}(?), {{sort row}}. Előre is köszönöm. Pegy22 vitalap 2024. február 22., 15:51 (CET)
Szia! Most találtam egy cikket az angol wikin ahol "sticky" van a nem rendezhető táblázatnál. en:List of women astronauts Akkor talán mégis megoldható? Előre is köszönöm! Pegy22 vitalap 2024. március 2., 15:46 (CET)
Áthoztam. Bean49 vita 2024. március 2., 17:22 (CET)
Prima! Köszönöm szépen! Pegy22 vitalap 2024. március 2., 17:37 (CET)

Excelben (ha ugyanarról van szó) „fent ismétlődő sor(ok)”, ill. „baloldalt ismétlődő oszlop(ok)” a neve. Akela vita 2024. február 21., 22:35 (CET)

Kb. ugyanarról van szó de mégsem pontosan. Az Excelben több sort is lehet ismételtetni és azok kétszer is látszanak. Az egyik fix marad görgetéskor. Szerintem a fix fejléc jobban megfelel a valóságnak. Nekem az angol neve is megfelel, ha muszáj. Vigyor Pegy22 vitalap 2024. február 22., 00:04 (CET)

A Nemzet Művésze szócikkben el kellett távolítania "rögzített" fejlécet, mert a sorok színei nem jelentek meg. Van erre valamilyen más megoldás, ahogy ott be vannak csíkozva a sorok, és együtt működne ezzel? JSoos vita 2024. február 21., 22:47 (CET)

A megoldás az, hogy a bgcolor="-t helyettesíteni kell style="background-color:-ral. Ahol úgy láttam, hogy a szín lényeges, ott általában meg is csináltam. Most a A Nemzet Művésze cikkben is, bár ott nem látom mit akarnak jelezni vele. Pegy22 vitalap 2024. február 21., 23:12 (CET)
Köszi! (a művészeti kategóriák vannak ott elkülönítve így) JSoos vita 2024. február 22., 10:58 (CET)

Kettőt áthoztam, egy a rendezéssel kapcsolatos, a másik kettő ugyanaz, és törlésre van jelölve. A sticky header az tapadó fejléc. Bean49 vita 2024. február 22., 22:42 (CET)